Kiskép : Rendeltetésem : I'm HIS Wife play by : Jennifer Lawrence Posztok száma : 1082 User neve : Maze Csoport : Halandó Pontgyűjtő : 1070 Lakhely : Frogner Foglalkozás : Építész Előtörténet : My Fairytale Keresem : "Every Beauty needs her Beast, to protect her
from everything but Him." Kor : 37
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Vas. Jan. 01, 2023 10:16 am
Dimitriy V. Smolensky felhasználónak tetszik ez a poszt.
Iris & Dimitriy
Pillanatok alatt elmèrgesedik a hangulat, na nem, mintha előtte nem lett volna már így is épp eléggé kièlezett, mint valami kibaszott vihar előtti csend, aztán most elèrkezett a vihar, mert úgy ahogy bennem, benne is feltörnek az indulatok. A feszültség, szinte tapinthatóvá válik, ami nagy eséllyel nem most, nem itt a kocsiban vert gyökeret bennünk, hanem már jóval előbb, napokkal ezelőtt, amikor ott hagytam a dolgozó szobában. Épp olyan undorító és aljas módon, mint ahogy Ő tette velem egykor, csak míg nekem a büszkeségemet tépázta meg azzal a húzással, én most lehet, hogy a szívèn gázoltam át. Hiába kerültük azonban egymást napokig, mindketten tudtuk, hogy előbb vagy utóbb úgyis vége szakad annak a nevetséges játéknak, bár számomra valahol egyértelmű volt, hogy ez nem önszántunkból lesz, nem fog egyikünk se a másik elé állni, hogy kezdemènyezzen valami beszélgetés-fèlèt, hanem valami hasonló apropóból kerülünk szemtől szembe, mint most ez a parti. Én legalábbis, nem igazán tudtam volna, hogy mit mondhatnék és most se nagyon tudom, mikor a viselkedésemet nehezmènyezi, de bármennyire is durran el az agyam és bármennyire húzza fel magát Ő is, mégis sikerül olyasmit mondania sértő, gonosz megjegyzések helyett, amivel pillanatok alatt elfojtja a tüzet, megakadályozva ezzel, hogy tényleg mindent porig ègessen. Nem tudom, hogy tudatosan, szándékosan csinálja-e, de ahelyett, hogy a köztünk lévő szakadékot még jobban elmèlyítenè azokkal a megjegyzésekkel, amit az általam ismert férfitól várnék, inkább megpróbál közelebb férkőzni, a karját nyújtja felém és a képembe vágja, hogy benne bíznom kellene, hogy Rá számíthatok, mint ahogy eddig is, ez pedig úgy hat rám, mintha nyakon öntene egy vödör jeges vízzel. Én pedig nem tehetek mást, mint bocsánatot kérek, amiért még mindig úgy viselkedek, mintha ugyanaz az aljas, pofátlan rosszfiú ülne mellettem, aki minden alkalmat megragadott ahhoz, hogy aláássa a büszkeségemet, pedig ismét bebizonyítja, hogy Ő már mennyire nem az a férfi. Tágra nyílt szemekkel bámulok rá, mikor a nem létező bizalmammal kapcsolatban megemlíti a korábbi döntésemet, azt az Irist, aki úgy látta, hogy méltó rá, bár ez a megjegyzés sokkal mélyebbre mar, mint eddig bármi, de akárhogy is nézzük, igaza van. Egyszer már rá bíztam magam, elhittem, hogy már nem bántani, hanem inkább óvni akar és talán, ezt ideje lenne tudatosítani magamban. El is merülök kicsit a gondolataimban, már jóval lazább testtartást véve fel, ahogy kezeimet az ölembe ejtem, hogy ujjaimmal babráljak, de amikor lassítani kezd, felkapom a fejem és értetlen arccal körbe nézek, mintha csak azt vizslatnám, hol is a cèlállomás, de ahogy az út szélére húzódik, az nem épp úgy fest, mint egy parti helyszíne. -Micsoda?- kapom felé tekintetem, ahogy megszólal, de mielőtt még felhozhatnám a legnyomósabb indokot, miért is kell megjelenni azon a partin, Ő már előre le is szögezi, mennyire nem érdekli, én pedig a szégyen mellett, amiért tudom, hogy most miattam fog az apjával szembe menni, mérhetetlen megkönnyebbülést és hálát is érzek, ami egy apró, kissé szomorkás mosoly formájában nyilvánul meg az arcomon. -De...- kezdenèk bele halkan, tanácstalanul, de időm sincs rá, hogy egyáltalán összerakjak egy értelmes mondatot, mert már vázolja is az újabb tervet, hogy mit évők legyünk, ha már így kicsíptük magunkat. Végig pillantok rajta, a nyakkendőjèn és a zakón is, amiben egyébként szívdöglesztően néz ki, de ez megint olyasmi, amiről próbáltam nem tudomást venni, majd lassan lenèzek a ruhámra is, amivel egyszerre próbáltam elnyerni a tetszését -ami sikerült is-, meg valami páncélt magamra ölteni ellene.-Ès, mégis hova akarsz vinni?- sóhajtok végül egy nagyot, szinte közölve ezáltal, hogy már amúgy is beadtam a derekamat, mert bármennyire is lenne bölcsebb döntés, ha azt kérném, hogy inkább vigyen haza, mégis felpezsdít a kíváncsiság, hogy mi más juthatott eszébe. Tagadni sem tudnám, mennyire érdekel ez a Dimitriy, hogy mennyire szeretném megismerni, miközben még mindig tartanom kellene inkább a két lépés távolságot. -Apád szét fogja rúgni a hátsónkat, ugye tudod?- kérdezem végül halovány mosollyal ajkaimon, de a hála, amiért épp most akar megmenteni attól, hogy kitegyen ennek az egész parti dolognak és az azzal járó idegeskedésnek, ott ragyog a tekintetemben.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : tom hardy Posztok száma : 1091 User neve : dimitriy Csoport : halandó Pontgyűjtő : 1082 Lakhely : frogner Foglalkozás : gangster Előtörténet : i didn't choose the thug life the thug life chose me Keresem : find arms that will hold you
at your weakest, eyes that will see you
at your ugliest,
and a heart that will love you
at your worst.
then you have found true love Kor : 45
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Vas. Jan. 01, 2023 9:10 am
Iris Gustafsson felhasználónak tetszik ez a poszt.
Amúgy is dolgozott bennem némi feszültség, míg a fotelban ücsörögve vártam Rá, bár, akkor még javarészt amiatt aggódtam, hogy vajon lejön-e, vagy nekem kell felmennem utána, kicsit nyomatékosabban kérni, hogy legalább most ne szórakozzon velem, ha már amúgy napok óta másból sem áll az életünk, csak egy nevetséges és gyerekes bújócskából, amiben valójában egyik fél sem akarja, hogy a másik megtalálja. Vagyis... ez ebben a formában még csak nem is teljesen igaz, hisz nem egy alkalommal vágytam arra, hogy legalább egyetlen pillanatra láthassam, vagy hogy hiába érek haza későn, de megvárjon, de már az első pillanatban nyilvánvaló volt, hogy ez nem fog megtörténni. És most, hogy itt ült mellettem a kocsiban, tekintete pedig nagy nehezen az enyémre talált, szinte villámokat szórva, már én sem tudtam moderálni magam. Pedig megpróbáltam és megfogadtam, hogy nem rendezek jelenetet sem itthon, sem pedig máshol, főleg nem mások előtt, de szavaival mintha piszkálgatni kezdett volna egy olyan bombát, amit már ugyan régóta ledobtak, de eddig csak a szerencsének köszönhetően nem robbant fel. Eddig. Minden, ami tombolt bennem, egyetlen másodperc alatt ült ki arcomra, feszülten lazítva meg kissé a nyakkendőmet, és ezen a ponton tényleg komolyan gondoltam, hogy ha így van, akkor inkább szálljon ki. Azt sem tudtam, hogy ez az egész annak szól-e, amiben jelenleg élünk, az amnéziájának vagy inkább annak, ami néhány nappal ezelőtt közöttünk történt, hisz a bújkálás általában akkor került terítékre részéről, mikor jóval közelebb kerültünk egymáshoz, mint azt néhány helyzet indokolta volna. És ahogy Ő bújkált, úgy néha nekem is jólesett nem azon gondolkodni, hogy vajon mi ez az egész, főleg miután rájöttem, hogy ez nemcsak egy múló szeszély, és nem is egy teljesítendő küldetés, ami bizonyította volna, hogy Ő sem különb a többinél. Most mégis, ahelyett, hogy megtestesítette volna azt a nőt, akiért mindent eldobnék, inkább kimutatta a fogai fehérjét, méghozzá elég sajátos stílusban, és azon lepődtem volna meg, ha ezt követően képes lettem volna szó nélkül hagyni vagy simán bekussolni, csak hogy ne robbantsam ki a harmadik világháborút. Az utolsó pillanatban mégis változtattam a mondanivalóm tartalmán, a vehemens szavak végül egész máshogy csendültek, mint azt először elképzeltem, és szinte a hajamat tudtam volna tépni attól, hogy még így, egy ilyen felfokozott helyzetben sem voltam képes elég dühös lenni rá ahhoz, hogy ne válogassak a szavak között. Vagy hogy ne gondoljam meg magam az utolsó pillanatban. De úgy tűnt, hogy hiába átkozom ezt az oldamat, ez a taktika jobban bevált, mintha feszülten a fejéhez vagdostam volna a szavakat, és bár időközben elindultam már, de azt azért még elcsíptem, ahogy az erőltetett mosolya után egy nagyon halvány ív ott maradt ajkai szélében, ez pedig a helyzet ellenére valami kellemes melegséggel járta át mellkasomat. - Nincs mit sajnálnod - szólaltam meg végül, ekkor már viszonylag normálisan véve a levegőt, és miközben fél szemmel az útra figyeltem, megpróbáltam elcsípni pillantását, vagy legalábbis arcának vonalát, hogy lássam, mi is megy jelenleg végbe benne. - Ha bennem nem bízol, akkor legalább magadban bízz. És bízz annak az Iris-nak a döntésében, aki szerint méltó vagyok rá - nyeltem egyet, mert bár valahol kibaszottul martak a szavak, de muszáj volt nagy levegőt vennem, és elengednem, vagy legalábbis megértenem, hogy miért érez így. A helyében minden bizonnyal én is így éreztem volna. Az viszont, amit előtte mondott, újra és újra visszhangzott a fejemben, a rögtönzött gondolat hatására pedig rögtön ki is húztam magam, és kicsit lelassítottam, néhány másodperc múlva pedig lehúzódva meg is álltam. - Akkor nem megyünk a partira - jelentettem ki ellentmondást sem tűrve, majd felé fordultam. - Iris, engem nem érdekel, hogy az apám mit fog mondani - tettem hozzá, még mielőtt felhozta volna érvként, hogy miért is ostobaság, amit most művelek. - De ha már kiöltöztünk, elviszlek máshová - folytattam tovább széttárt karokkal, felkészülve arra az eshetőségre is, hogy kicsit sem lesz elragadtatva a váratlan program módosítástól.
Kiskép : Rendeltetésem : I'm HIS Wife play by : Jennifer Lawrence Posztok száma : 1082 User neve : Maze Csoport : Halandó Pontgyűjtő : 1070 Lakhely : Frogner Foglalkozás : Építész Előtörténet : My Fairytale Keresem : "Every Beauty needs her Beast, to protect her
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Szomb. Dec. 31, 2022 6:24 pm
Iris & Dimitriy
A dühöt, amit ez az egész helyzet szült bennem, amit az amnéziám tènye és úgy az egész ébresztett bennem, eddig egész ügyesen fojtottam el, még csak apró jelét sem adva annak, hogy egyébként mennyire feszèlyez ez az egész, hogy mennyire bizonytalan vagyok mindenben és, hogy mindezt a félelem szüli, mert olyasmi történt velem, amire még mindig nincs magyarázat. Most viszont mindez kitör belőlem, mintha Dimitriy tényleg kiszabadítaná a palackból a gonosz, csúnya szellemet és, már képtelen vagyok visszafogni magam, eltitkolni, hogy milyen rohadtul nem érzem magam készen arra, hogy hülye partikra kísérgessem, de az végképp beteszi a kaput, amikor úgy vázolja a helyzetet, mintha egyáltalán lenne döntésem ezzel kapcsolatban. Mintha nyugodt szívvel mondhatnám, hogy "menjetek a fenébe, én kiszálltam", holott ez megint csak rám zúdítana egy olyan lavinát, amire sem most, sem máskor nincs szükségem. De most pláne nem. A legszebb az egészben, hogy miközben az én indulataim elszabadulnak, az Övéi is előtérbe kerülnek, bármilyen ügyesen is próbálja felvenni velük a harcot, így amikor az ajtóra bök állával, ismét az orrom alá tuszkolva a választást, amit egyébként ép eszű ember nem választ, már az Ő tekintete is szikrázik a dühtől. Én meg durcásan az ülésbe süppedek és szorosabban fűzöm össze a karjaimat, mintha az bármitől is megóvhatna.-Nyilván nem és épp ezért nem tudom, hogy mit vársz tőlem?- tárom szét a karjaimat tanácstalanul, tovább ecsetelve, most már teljesen őszintén, hogy miféle, hányfèle aggályom van a mai parti miatt, de amikor elhangzik a válasz, nyomatékosítva, hogy a felesége vagyok, elakad a szavam, és vele együtt minden további gondolatom is és összeprèselem ajkaimat. Pár pillanatig, csak csendben bámulok kifelé a szélvédőn, miközben újra és újra visszajátszom az elhangzott szavakat, de azt már végképp nem vágom az arcába, hogy fogalmam sincs, hogy bízhatok-e benne, hogy nem hagyna kellemetlen helyzetbe kerülni, mert nekem még mindig új ez az egész, hogy mennyire megváltozott és, hogy mostantól aljaskodás helyett, inkább védelemre és támaszra számíthatok benne. Fogalma sincs róla, milyen nehéz teljesen átprogramoznom mindazt, amit az első pár hónapban betanultam annak érdekében, hogy megóvjam magam Tőle, hogy ne hagyjam, hogy szórakozzon velem, mikor még igazán fel sem fogtam, hogy miféle érzelmeket táplál azóta irántam. Egész addig csendben vagyok, míg el nem indul, majd felém sandít a mosolygással kapcsolatos megjegyzésèvel, mire szemet forgatok és sóhajtok egy nagyot, de egy mosolyt azért még magamra erőltetek, csak hogy láthassa, hogy próbálkozok, ami után ajkam szegletèben marad egy halovány nyoma is a mutatványnak. Már csak azért is, hogy valamiképp oldjam azt a robbanáshoz közeli hangulatot, amit generáltam, mert akármennyire is feldühített, az azért még a dühön keresztül is pokolian kedves volt, amit mondott. Hogy bízzak benne, mert mellettem lesz, ahogy eddig is volt, de épp ez a baj, hogy én nem emlékszem, hogy eddig is mellettem volt és nem csak a duzzogó, kamufèrjemkènt, hanem igazán. -Sajnálom.- szólalok meg végül halkan, továbbra is az utat bámulva, de végül egy hatalmas sóhajt követően felé sandítok.-Olyan zavaros ez az egész és fikarcnyit sem segít rajta most ez a parti.- folytatom még mindig iszonyúan halkan, csendben tanulmányozva profilját és most, még akkor sem pillantok el Róla, ha közben Ő is felém néz esetleg. Ennyit arról, hogy távol tartom magam Tőle. -Ès nem tudom, hogy bízhatok-e benned, Dimitriy. Vagyis tudom, csak ez nem így megy.- motyogom halkan, most már inkább az oldalüvegen bámulva kifelé, nyelve egy nagyot, mert tudom, hogy minden ilyen mondat fájdalmat okozhat neki, mégis tisztában kell lennie azzal, hogy nekem semmi sem egyértelmű, ha Rólunk van szó.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : tom hardy Posztok száma : 1091 User neve : dimitriy Csoport : halandó Pontgyűjtő : 1082 Lakhely : frogner Foglalkozás : gangster Előtörténet : i didn't choose the thug life the thug life chose me Keresem : find arms that will hold you
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Szomb. Dec. 31, 2022 4:28 pm
Talán az lett volna a legegyszerűbb megoldás, ha tudomást sem veszek a viselkedéséről, és elengedem, ahogy tettem annyiszor a kapcsolatunk elején, de ezúttal képtelen voltam rá, hisz már nem ott tartottam, és csak összezavart azzal, hogy Ő viszont igen. Abban sem voltam teljesen biztos, hogy akarom-e egyáltalán látni íriszeit, fel akarom-e fedezni, hogy mi mindent gondol vagy érez jelenleg, de bárhogy is közelítettem meg ezt a kérdést, mindig ugyanoda lyukadtam ki: azt, amit látni akarok vagy amit hiányolok, sem most nem fogom szemeiben látni, sem máskor, már ha nem szedem össze magam, hogy megoldjam végre kettőnk baját. Vagy... mégis mi a fasznak kellett volna neveznem azt, ami jelenleg történt velünk és közöttünk? A legrosszabb pedig az volt, hogy még mindig nem hibáztathattam az érzései miatt, mert nem tehetett erről az egészről, épp ellenkezőleg. Ez is az én bűnöm volt, éreztem is a gyomromat marcangoló karmokat, a neheztelést egy láthatatlan ellenség irányába, de ahogy eszembe jutott, hogy emögött áll valaki, szinte rögtön vérre kezdtem szomjazni. Pedig mióta az életem részévé vált, kevésbé érdekelt a vérengzés, még ha el is kellett végeznem a munkám rám eső részét, de már ez is pengeélen táncolt, ahogy egyre kevesebb türelmem maradt ehhez az egészhez. És hiába szólaltam meg viszonylag nyugodtan, arcizmaim és tekintetem sem működött együtt velem, pillantásom szinte izzani kezdett, ahogy végre hajlandó volt rám nézni, közben pedig sikerült elég nyilvánvalóvá tennie, hogy tudja és tisztában van vele, hogy mennyire felhúzott. Hisz régen sem ordítottam vagy kiabáltam, nem volt szükségem ezekre ahhoz, hogy valakit falhoz szorítsak, a megsemmisítésükhöz főleg nem, de ez a helyzet eltért az összes többitől. Vagyis, Ő tért el az összes többitől, mindenki mástól, attól a nőtől, akit annak idején megismertem, akit nem hogy szeretni nem akartam, de néha még életben hagyni sem, megragadva minden kibaszott alkalmat, hogy porig alázzam vagy a földbe döngöljem, most pedig... itt ültem mellette, zaklatottan nyaldosva alsó ajkamat, miközben egyre vadabbul lüktetett a vérem, és most mocskosul szükségem volt a koncentrációra, hogy ne felejtsem el, mennyire szeretem Őt még mindezek ellenére is. - Tessék, akkor szállj ki - böktem orrommal az oldala felé, de ezzel egy időben már éreztem is, ahogyan agyamat is elönti a vér. - Azt hiszed, hogy manipulálni akarlak? Szerinted nekem hiányzik ez az egész komédia? - éledt fel az én hamgom is, a nyugalom pedig már egyetlen szóban sem mutatta meg magát. Nem, tényleg kezdtem elveszíteni az önuralmamat, és piszok nehéz este elé nézünk, ha nem sikerül időben visszafognom magam. - Hogy ki vagy ebben a játékban? Megmondom. A feleségem vagy - dőltem hátra lendületből az ülésen, úgy hangsúlyozva ki azt a bizonyos szót, mintha legalább az életem múlott volna rajta, és ha el is fordult közben, én még így sem voltam hajlandó máshová nézni. - Ott leszek veled, ahogy mindig, és ha másban nem is, de legalább bennem bízz annyira, hogy nem lesz semmi baj - vetettem véget egy vehemens mondattal a rövid kis monológnak, majd egy hatalmast sóhajt követően elfordítottam a kulcsot, a motor pedig felbőgött. Ugyan gyomrom reszketett az idegtől, de ennek ellenére határozott maradtam, pedig valójában kibaszottul feszélyezett, hogy még ezek után sem voltam képes félretenni az iránta érzett szerelmemet, és az utolsó pillanatban nem azt mondtam, ami eleinte a számra kívánkozott. Még soha senki nem gyakorolt ilyen ördögi hatást az ösztöneimre, és emiatt jelenleg meg tudtam volna fojtani. - De azért... nem árt majd mosolyognod. Egy kicsit - szólaltam meg végül, ekkor már csak sandítva rá, mert lekötött, hogy az útra figyeljek.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Szomb. Dec. 31, 2022 3:44 pm
Iris & Dimitriy
Nincs kedvem ehhez az egészhez, feszengek, dühös vagyok és bizonytalan és lassan úgy érzem, hogy felrobban a fejem ettől a sok baromságtól, ami percről percre zakatol benne. Nem, mintha sokkal jobb lett volna egyedül kuporogni a szobámban és nyilván, ha nem arról lenne szó, hogy egy bűnözőkkel teli partira menjek a kamu férjemmel, akivel idő közben egymásba habarodtunk, amire én már sajnos nem emlékszek, de ettől függetlenül végig szeretkeztem vele a múltkori éjszakát...hát igen. Ezek nélkül, talán még fel is dobna kicsit a gondolat, hogy végre kiszabadulok a friss levegőre, hogy emberek közé megyek és kiszakadok a hétköznapokból, de ez már ott megbukik, hogy míg ilyesmit azért tenne az ember, hogy fellèlegezzen, hogy lazítson, én inkább még jobban stresszelek tőle. Mert itt van mellettem Ő, aki egy olyan nőt szeret, aki nem is én vagyok és ott a tény, hogy miféle alakok közé megyünk vagy épp, hogy mennyire nem tudom, hogyan fogom tudni ezt az egészet kezelni, amikor kis híján így is az idegösszeroppanás szélén állok. És még van képe azt mondani, hogy kapóra jön az amnéziám, amit meg végképp nem tudok hova tenni, de nem is kapok rá érdemleges választ, ezek után pedig nem róhatja fel nekem, hogy Ő sem. Mert amikor azt kérdezi, hogy meddig akarom ezt játszani, pontosan tudom, hogy mire gondol, hogy miféle játékról beszél, mert épp egy olyan szerepet öltöttem magamra, amitől azt várom, hogy megóvjon, hogy távol tartsam magam Tőle, de most nagyon úgy fest, hogy inkább bosszantom vele. Sőt. Nagyon bosszantom, mert amikor közli végül, hogy nem muszáj vele mennem, hiába nem ordibál és nem tajtèkzik a dühtől, tisztán érzem, hogy mennyire kihoztam a sodrából, de a jó hír az, hogy most már Ő is engem. Elképedve fordítom felé az arcomat, összeszűkült szemekkel méregetve pár pillanatig, mintha nem is akarnám elhinni, hogy ezt mondta és valójában tényleg így van. Kiszállhatok, persze, vissza is mehetek a házba, csak épp azzal még két mázsa bajt borítanèk magamra és arra egyáltalán nincs szükségem, hogy a másik Smolenskyt is felhúzzam.-Ne próbálj meg manipulálni, mert fogom magam és tényleg kiszállok.- közlöm végül halkan, hiszen tudom jól, hogy ezt cseppet sem gondolja komolyan és, hogy pontosan azt várja, hogy már büszkeségből se hátráljak ki, se most tényleg kedvem lenne feltèpni az ajtót és ígéret ide vagy oda, bemenni a házba és elbújni a biztonságos kis tornyomban.-Kibaszottul nincs kedvem az egészhez, amikor azt se tudom jelenleg, hogy ki a franc vagyok ebben a játékban.- fakadok ki végül lelkesen mutogatva közben hol magamra, hol minden másra, amire a "játék" jelzővel utalok. -Nem tudom, hogy ki ismer, mennyire ismer, hogyan kellene viselkednem, hogy láttak minket legutóbb és ez kibaszottul frusztrál, szóval kérlek , ne haragudj, ha nincs kedvem épp mosolyogni.- sóhajtom végül, majd közelebb helyezkedek a kocsi ajtajához, könyökömmel keresek valami támaszt magamnak és újra előre bámulok az útra, amin remélem, végre el is indulunk. -Ne aggódj. Mire odaèrünk, összeszedem magam.- morgom végül halkan, és annak ellenére, hogy milyen csábító gondolat kiszállni tényleg a kocsiból, már csak azért is maradok, mert ha meg akarom ismerni, miként zajlott eddig az életünk, részt kell vegyek benne. Én pedig tudni akarom, mert baromi kíváncsi vagyok.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Szomb. Dec. 31, 2022 1:51 pm
Ha volt olyan alkalom, amikor kicsit sem tetszett, hogy hatalma van felettem, az épp most jött el. Számtalanszor jutott már eszembe, hogy mennyi minden máshogy történt volna, ha nem ejt a bűvkörébe, és nem kaparintja meg a szívemet, amivel egyben magához is szelídített, emiatt pedig sokkalta nehezebben éltem át ezeket a perceket, mint mondjuk az a másik Dimitriy, akit Ő is ismert. Sőt, Őt ismerte jobban, nem pedig engem, azon sem lepődtem volna meg, ha velem egyszerűen nem tudna mit kezdeni, mert... csak nyomokban tartalmaztam azt a férfit, akivel kényszerből összekötötte az életét. Sokkal egyszerűbb lett volna most is, ha csak nem veszek tudomást a viselkedésről, a közönyös bánásmódról vagy épp a lesütött szempárról, és még talán el is könyveltem volna magamban, hogy milyen mesterien elértem ezt is, és még csak meg sem kellett erőltetnem magamat hozzá. De most nem ezt akartam, főleg nem arról beszélgetni, hogy egyes ígéretek meddig is tartanak, mert ahogy én, úgy Ő is megtartotta az adott szavát, még ha egy pillanatra át is suhant a fejemen, hogy bár ne tenné. Bárcsak kikérné magának, és azt mondaná, hogy nem jön sehová, főleg nem most és nem velem, mert valójában kibaszottul nem volt mit ünnepelnünk, és erre az alkalomra én is jóval nehezebben húztam fel azt a rezzenéstelen, közömbös álarcot. Nem akartam, hogy bárki lássa rajtam, mennyire szarul áll a szénám, és a nő, akiért eddig is és ezután is a tűzbe tenném a kezemet, épp kurvára nem hajlandó rám nézni, és még egy fél mondattal sem árulta el, hogy miért. Mintha olyan sok magyarázatot igényelt volna... Ennek ellenére nem adtam fel, arcát vizslattam, miután beültem mellé, hátha ezzel elérem, hogy ha csak egy pillanatra is, de rám nézzen, ezt viszont végül a szavaimmal sikerült elérnem, mire sikerült előcsalnia belőlem még egy hatalmas sóhajt. Ez az egész egy kibaszottul rossz ötlet, és ilyen körülmények között tényleg nem kéne mennünk sehová, csak hogy megjátsszuk magunkat. - Semmire - válaszoltam némi hatásszünet után, ekkor már én is a szélvédőt fürkészve, komótosan megvonva vállaimat, de nem kellett hozzá sok idő, hogy a látszat ripityára törjön, én pedig kérdő tekintettel fordultam felé, úgy kérve számon, mintha tényleg jogom lett volna hozzá. És ahogy visszaköszönt bennem annak a régi Dimitriy-nek a temperamentuma, már hallottam is szavait a fülembe suttogni, ahogy azt ismételgette, hogy igen, kurvára jogom van hozzá. Főleg a válasza hallatán, amivel mindent sikerült elérnie, csak azt nem, hogy megnyugodjak, vagy hogy bájvigyort varázsoljak a képemre. Még a levegő is nehezebben jutott el tüdőmig, forrósodni kezdett a bőröm, de ennek most köze sem volt ahhoz, amit általában érezni szoktam a jelenlétében, emiatt pedig ösztönösen nyúltam a nyakkendőmhöz, hogy lazítsak rajta egy ujjnyit. - Ki is szállhatsz. Nem muszáj velem jönnöd - bukott ki belőlem, bár annak ellenére, hogy hangom nyugodt maradt, érezhette, hogy a lehető legtávolabb sodródtam a békességtől, és csak egy nagyon vékony határ választott el attól, hogy ne robbanjon ki belőlem minden, amit erről az egészről gondolok, az viszont, hogy közben ujjaim már a kormányt markolták, kicsit sem segített.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Szomb. Dec. 31, 2022 10:15 am
Iris & Dimitriy
Tudom, hogy nem feltétlenül így kellene távol tartanom magam Tőle, vagy épp Őt magamtól, de ez még mindig kevésbé fájdalmas, mintha megpróbálnèk úgy tenni, mintha nem lenne hatalmas nagy katyvasz a fejemben és tudnék bármit is kezdeni az érzéseivel. Amit én jelenleg nyújtani tudnék neki, az piszok kevés ahhoz képest, mint amire vágyik, mint amilyen ezelőtt lehetett és talán, egyébként sem árt, ha hagyunk magunknak időt, hogy szokjuk ezt a jelenlegi helyzetet. Nem, mintha bármelyikünk is tudná, hogy mi ez vagy, hogy meddig fog tartani, de ahogy Ő is mondta, addig is motiválja valami arra, hogy megoldást keressen. De addig is játszom a rám rótt szerepet, mert az még mindig érvényben van, még mindig a felesége vagyok és, még mindig él az ígéretem, hogy amikor ki kell tennünk a lábunkat a házból, nem alázom meg vagy tépázom meg a méltóságát azzal, hogy úgy viselkedek, mint egy hisztis kislány. Magam miatt se, mert a büszkeségem még azt sem bírta elviselni, hogy bárki is lássa és tudjon arról, hogy nem az érzelmek, hanem egy nyamvadt szerződés miatt vagyunk egymás mellett. Na nem, mintha elhinnè Róla bárki is, aki ismeri, hogy tényleg a szerelem miatt házasodott össze egy magamfajta nővel, de végtére is, igaza van. Azóta elég sok minden történt, így én már azt se tudhatom, nem-e tudják az ilyen parti résztvevői is, hogy mennyire megváltozott. -Ettől még az ígéret, ígéret marad.- sóhajtom halkan, ahogy beülök a kocsiba, miután kinyitja előttem az ajtót, ami viszont ismerős gesztus, nem újkeletű, hiszen az udvariasságára, már az első perctől kezdve nincs okom panaszkodni. Érzem, hogy az arcomat fürkészi, amint beül mellém, de én annál inkább próbálom mással lefoglalni a figyelmemet, tekintetem végül mégis rávillan, ahogy az amnéziámat említi. -Ezzel most mire célzol?- kérdezem értetlen arccal, de végül inkább az övnek szentelem a figyelmemet és bekötöm magam, majd karjaimat összefűzöm magam előtt, amit még mindig simán foghatok a hidegre is, pedig ez már inkább a védelmemet szolgálja. Mintha így el tudnék zárkózni Előle, pedig napok óta nem került olyan közel hozzám, mint most, a kocsiban ülve. Nyelek egy nagyot, ahogy elhangzik a kérdése, kipillantok az oldalüvegen, ahol még mindig ugyanaz a látvány fogad, mert hiába jár már a motor, nem indultunk el és valószínűleg nem is fog, amíg nem válaszolok, de fogalmam sincs, hogy mit mondhatnék. Pedig, érzem a hangján, hogy mennyire feszült, hogy az idegein táncolok azzal, ahogy próbálom tartani a tervezett távolságot, még ha nem is az most a konkrét tervem, hogy idegesítsem. De megértem. Nekem is szarul esne, ha az, akit szeretek, hirtelen így viselkedne velem és mit sem segítene ezen a tudat, hogy nem emlékszik ránk.-Nem értem, mire gondolsz. Nem játszadozom.- sóhajtom végül halkan, ahogy felé fordítom tekintetem, de borzasztó érzés látni a fájdalmat a szemeiben, úgyhogy gyorsan el is fordítom az arcom. -Csak essünk túl ezen a partin minél előbb.- közlöm végül halkan, továbbra is a házat és a feljárót vizslatva, próbálva elnyomni magamban a félelmet, amiért megint a hiénák közé indulunk és a haragot, amiért ilyen baromságokkal kell töltenem az időmet, miközben az életem fenekestül felfordult. És még, csak nem is Ő tehet erről, hiszen az elején is az apja várta el tőlünk, hogy mosolyogjunk kedvesen a barátaira, de a fenébe is.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 30, 2022 10:03 pm
Nem hagyott sok időt arra, hogy csak úgy nézelődjek, vagy rendesen felmérjem, hogy milyen is az a ruhadarab, amit minden bizonnyal még így is nagy dilemma árán választott ki, de nem is ez volt a lényeg. Ennél jobbat én sem választhattam volna, de volt egy olyan gyanúm, hogy kicsit sem a ruha a lényeg, és nem is az, hogy ki döntött annak a sorsáról, vagy ki túrta fel az egész szekrényt utána, túl sokat elárult a testbeszéde, és az, hogy egy pillanatig sem próbált a szemembe nézni. Olyan gondosan ügyelt erre, hogy még a gyomrom is összerándult, érezve, hogy ismét eltölt az a kellemetlen nyugtalanság, ami akkor kezdett halványodni, mikor megpillantottam végre, de újra rá kellett jönnöm, hogy nem ez a nehezített pálya.És nem is az, hogy beültessem egy kocsiba, vagy megmondjam neki, hogy hová és kik közé megyünk. Nem, ennél jóval többről volt szó, és még csak ötletem sem nagyon volt, hogy ezúttal mit próbál elrejteni előlem, vagy ezt a módszert választotta arra, hogy védje magát tőlem? Vagy... nem is magát védi? Az egész kezdett kibaszottul zavarossá válni, és már most éreztem, ahogyan fejbe vág egy kellemetlen migrén, miközben azon agyalok, vajon mit kellett volna máshogy csinálnom. Kezdhettem volna azzal, hogy nem ültetem fel az asztalomra, és nem rángatom le róla a nadrágját. Vagy, hogy nem tépem le a felsőjét, és nem keresek újabb és újabb lehetőséget arra, hogy megkapjam, olyan gyönyört csikarva ki belőle, hogy abba még most is belefeszült a gyomrom. Ráadásul nem is egyszer, de soha nem számoltam, hogy hányszor nem bírok magammal vagy a fülemben doboló véremmel, még ha a mellékelt ábra azt is mutatta, hogy legutóbb bármilyen áron is, de muszáj lett volna visszafognom azt az őrjítő vágyat, amit már Ő is nagyon jól ismert. És bár bosszantott, de nem akadékoskodtam és nem próbáltam kivívni a figyelmét, nem követeltem, hogy nézzen végre a szemembe, és mondja el, hogy mi a pokol történik jelenleg, de az sem tűnt túl jó ötletnek, hogy ilyen hangulatban induljunk el. Ember legyen a talpán, aki képes lett volna jó döntést hozni ebben a helyzetben. - Az ígéreted óta történt már egyetsmás - mondtam csak ennyit, még mielőtt beült volna, majd be is csuktam a kocsi ajtaját, alig néhány másodperc múlva pedig beültem mellé a volán mögé. Pár pillanatig bűvöltem oldalprofilját, azt, ahogy íriszeit mereven a műszerfalon legelteti, de ez is csak arra volt elég, hogy egy hatalmas sóhaj szakadjon fel belőlem, és ugyan nem láthatta, de megcsóváltam a fejemet. Ez volt a rosszabbik forgatókönyv, mert amíg nem találkoztunk, nem volt lehetőségem sembesülni azzal, hogy mennyire bosszant, ami történik, és hogy mennyire tehetetlennek érzem magam, amiért így viselkedik, és hogy tényleg, kibaszottul nincs befolyásom az eseményekre. - Talán annyira nem is rossz dolog ez az amnézia - hintettem el csupán ennyit, utalva a tragédiákra, mert az ugyan kibaszottul zavart, hogy kettőnket elfelejtette, de így legalább arra sem emlékezett, hogy megölte Igor-t, vagy hogy mi mindent kellett átélnie utána, míg végül megnyugodott a lelke. - Meddig fogod ezt játszani velem? - szakadt ki belőlem végül, mielőtt elfordítottam volna a kulcsot, és felbőgött volna a motor. Tekintetem ismét kérdőn kutatta az Övét, hátha ezúttal megtalálom őket, de egyre inkább kiszáradt a szám, és abban biztos voltam, hogy érzi a hangomból, mennyire feszült és tanácstalan vagyok, amiért így viselkedik.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 30, 2022 8:34 pm
Iris & Dimitriy
Nem igazán tudom, hogy mire számíthatok, amikor kilèpek végül az ajtón és a lépcső felé veszem az irányt, mert napok óta, még csak futólag sem láttam Dimitriyt és őszintén elképzelni se tudom, hogy mit okozhatott benne az, ahogy távoztam akkor éjjel. Nem tudom, hogy haragszik-e, hogy mennyire bántottam meg, netán tönkre is vágtam mindazt, amit az "elődöm" olyan gondosan felèpítgetett, előcsalogatott, azt meg végképp nem tudom, hogy ennek örülnék-e vagy sem. Számomra sokkal ismerősebb volt az a Dimitriy, aki ellen fel kellett vèrtezzem magam, akiről mindent feltételeztem, csak jó szándékot nem és, aki úgy hagyott ott engem az első éjszakánkat követően, mint ahogy én hagytam ott Őt napokkal ezelőtt. Ez az új férfi, számomra idegen, nem tudom, hogy miként kezeljem, hogy hogyan idomuljak hozzá, mert nyilván az idő alatt, míg Ő változott, én is változtam, de most mindez elveszett és csak bizonytalanságot meg félelmet érzek a mindent elsöprő szerelem helyett, amit egyébként kellene. Még mindig bizalmatlan vagyok Vele szemben, még mindig nehéz felfognom, hogy nem az a hátsó szándék minden tette mögött, hogy valamiképp nevetségessè tegyen és úgy általában, szerintem fel sem tudtam még fogni, hogy Ő mennyire nem az a Dimitriy, mint akit én ismerek. Ez pedig most is, csak még inkább bebizonyosodik, mert ha Ő ugyanolyan lenne, mint az elején, most valószínűleg szóvá tennè, hogy mennyire nem kapkodtam el a készülődést vagy, hogy halálra unta magát, míg rám várt, de Ő nem mond ilyesmit. Csak szolidan bókol a ruhámat illetően, mire látványosan végig pillantok magamon és finoman vállat vonok.-Köszönöm.- közlöm halkan, de nem fűzök hozzá többet, mert egy részem akarta, hogy elégedett legyen a választással, hogy tetsszen neki a ruhám, de a másik részem pont, hogy nem akarja még csak véletlenül sem éreztetni Vele, hogy ezt egy pillanatig is miatta választottam volna. Ő a kulcsok felé indul és már nyitja is az ajtót, míg én a fogashoz lépek a kabátomèrt, amit sietve magamra is kapok, de miközben megigazítom és begombolom, már indulok is kifelé, mintha bármit is megoldana az, ha végre a friss levegőre érünk. Pedig, semmi sem válik könnyebbé, hiszen az újabb szavaival ismét csak azt sikerül éreztetnie, hogy mennyire nem ismerem ezt a Dimitriyt, mert a régi inkább valami olyasmit mondott volna, amivel az orrom alá dörgöli, hogy ez az egész mennyire nem az én döntésem. -Maradunk, amíg kell.- közlöm végül, ahogy elhaladok mellette, majd egy pillanatra megállok, míg Ő is a kocsi felé indul és összèbb húzom magamon a kabátot. -Arra azért még emlékszem, hogy mit ígértem.- sandítok felé tétován, talán most először kísérelve meg, hogy rápillantsak, de rögtön utána, inkább csendben figyelem, ahogy ajtót nyit majd egy biccentèst követően beülök az anyósülésre. Odabentről figyelem, míg a saját oldalához sétál, de amint beül, már a műszerfalnak szentelem a figyelmemet, vagy épp az oldalüvegen bámulok kifelé, de végül egy sóhaj kíséretében kényelmesen hátra dőlök.-Azèrt remélem, nem fog tragédiába torkollni.- dünnyögöm halkan, mert ha csak belegondolok, hogy hány ilyen partin vehettem már részt és, hogy hányszor kell ma úgy tennem majd, mintha tudnám egyes emberekről, hogy kicsodák, görcsbe rándul a gyomrom. Talán, még most vissza kellene bújnom a kis tornyomba, ott legalább nem történhet semmi gond.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 30, 2022 6:29 pm
Újra és újra átrágtam magam a kérdésen, hogy vajon jól döntöttem-e, amikor Kirillt küldtem utána, és nem én magam adtam át apám szívélyes meghívását, de minden alkalommal ugyanarra jutottam, mégpedig, hogy igenis jó döntést hoztam, és ha emiatt gyávának fog gondolni vagy olyannak, aki megfutamodik a saját kötelességei elől, hát a szívére bíztam. Egyedül abban nem voltam kellőképpen biztos, hogy milyen hangulatban fogunk elindulni ma itthonról, és hogy mennyire kéri majd ki magának, hogy Kirill-en keresztül ugráltatom, de volt bennem annyi indulat és hév, hogy tudjam kezelni, ha kikényszeríti belőlem. Pedig isten lássa lelkem, én nem akartam sem veszekedni, sem ostoba, értelmetlen csatákat vívni, miközben a szívem épp ripityára tört minden alkalommal, mikor szemtől szemben állt meg velem, és belőle hiányzott az, ami bennem most is ott időzött minden kibaszott pillanatban. Én nem tudtam nem szeretni, és bármennyire is gyűlöltem magam azért, hogy tönkreteszem az életét, nem tudtam annyira önzetlen lenni, hogy hagyjam elmenni. Ez nem egy romantikus film, nem egy könyve illő történet, aminek mindenáron happy end a vége, és bármit is hitt rólam, ebben a sztoriban a szörnyeteg nem képes csak úgy szőke herceggé változni, legyőzve mindent, amit azelőtt gondolt vagy hitt az életről. Nem tudtam úgy tenni, mintha nem lenne fontos, hogy szeret-e, az pedig, hogy elengedjem, egyáltalán nem szerepelt a terveim között, még ha az önzőségem miatt el is nyújtom mindkettőnk szenvedését. Kellett nekem, és ezért a végsőkig elmentem volna. Újra az órára lestem, de Kirill szegényes mondanivalója után is percek teltek el, mire végül meghallottam odafenn az ajtó nyitódását, és bár még így is volt arra esély, hogy közli, menjek egyedül vagy hogy mit gondolok magamról, amiért csak úgy ugráltatni próbálom, de amikor megpillantottam rajta az igencsak ízléses ruhadarabot, aminél tökéletesebbet még én magam sem választhattam volna, azért kiszaladt belőlem egy elégedett, többnyire megkönnyebbült sóhaj. Mintha nem éreztem volna, hogy ennek az estének nem ez a legrosszabb része, és túl sok lehetőséget adtam a kezébe ahhoz, hogy könnyedén tönkretegyen mindent, ha épp úgy tartja a kedve. Kivetítettem rá a saját bűneimet, azt, hogy a helyében én biztosan ezt tettem volna, és tettem is mindig, mikor megismertem, úgy viselkedve vele, mintha nekem tényleg semmi nem lenne szent. És nem is volt. De Ő más, és éppen ezért nem tudtam csak úgy átvergődni ezen az egészen. - Tetszik a ruhád - jegyeztem meg néhány másodpercnyi hatásszünet után, egy torokköszörülést követően fel is álltam a fotelből, próbálva nem észrevenni, hogy mennyire nem keresi a pillantásomat. Úgy viselkedett, mintha tényleg egy kibaszott bábu lenne, aminek épp rángatni kezdték a zsinórját, pedig... mindegy, felesleges volt többet látni ebbe a szükségesnél. Szótlanul elhaladtam mellette, csak hogy kézbe vegyem a kulcsokat, majd egy pillanat erejéig a kabátok felé pillantottam, kezem alatt a kilinccsel, de mielőtt szólhattam volna, hogy öltözzön fel, már nyúlt is a saját kabátja után. - Nem maradunk sokáig - bukott ki belőlem tétován, mintha már most magyarázkodni akartam volna, hogy hová vagy miért megyünk, de úgy véltem, hogy kitalálja magától is, mennyire nem önszántamból megyek én sem. Lenyomtam a kilincset, kitárva előtte az ajtót, majd követtem Őt, de már most kínlódtam ebben a rideg, közönyös viszonyban, abban, hogy egy pillanatra sem nézett rám, miközben kinyitottam neki először a bejárati, majd a kocsiajtót.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 30, 2022 4:50 pm
Iris & Dimitriy
Ijesztően ismerős a jelenlegi helyzet, még úgy is, hogy cirka egy évvel nem tudok elszámolni, hiszen épp így kezdődött az egész. Ugyanezt csináltam akkor is, amikor először engedtem Őt közel magamhoz és most sem tudtam jobbat kitalálni, miután ez a nyamvadt vágy átvette az irányítást a testem és az elmém felett, mint hogy kínosan ügyelek arra, hogy elkerüljem. Ki se dugom nagyon az orrom a biztonságos kis tornyomból, ugyanakkor magam sem tudom eldönteni, hogy örömmel tölt-e el, amiért Ő is érezhetően ugyanehhez a taktikához folyamodott, mert ha nem is mászkálok sokat, azt azért tudom, mikor sétál ki a bejárati ajtón vagy, hogy mikor érkezik meg. Akkor is, ha mindezt a lehető legkorábban valamint a lehető legkésőbb teszi, mert az idő nagy részében, csak álmatlanul fetrengek vagy agonizálok és valahányszor csak hallom, hogy megèrkezik, bármelyiket is műveljem épp, felerősödik. Most meg jön ezzel a party dologgal, amit még csak nem is Ő közölt személyesen, helyette Kirillt küldte inkább el hozzám, konkrét utasítással, hogy mikorra legyek indulásra kész, de az idő nagy részét azzal töltöttem, hogy hol a sértettsègemet próbáltam leküzdeni, hol valami értelmes ruhát magamra, mert az alku, mégis csak alku. Ha pedig azt akarom bizonyítani, hogy mennyire nem szègyellem mindazt, ami a múltkor történt, hogy képes voltam a feszültségemet Vele levezetni és kihasználni az érzelmeit, melyeket jelenleg cseppet sem viszonzok, akkor annál inkább össze kell kapnom magam és úgy tenni, mintha minden rendben lenne. Ennek fényében kezdtem el végül készülődni, többször is változtatva az öltözékemen, mert mindamellett, hogy csinos akarok lenni, mert azért Dimitriy Smolensky felesége mégse akármiben jelenjen már meg, próbáltam a lehető legszolidabb ruhát választani, hogy Őt se hergeljem se akarva, se akaratlanul. Ha most kitipegnèk innen egy olyan ruhában, amiből kis híján minden porcikám kilenne, aligha nem venné úgy, hogy ez felhívás keringőre és bármennyire is érzek még mindig ugyanolyan vágyat iránta, ha nem még erősebbet a múltkori éjszaka óta, nem akarok mindent megnehezíteni azzal, hogy míg Ő szeret, én az ágyában hempergek, de talán nem is tudom már soha viszonozni. Nem tudom. Zavaros ez az egész és hiába hoztam magammal azt a naplót, nem volt merszem belelapozni, azóta is ugyanott hever, ahol hagytam, a komód tetején, érintetlenül. Félek mindattól, amit láthatnèk benne és attól is, amit belőlem kiválthatna, de a mai este előtt, talán okosabb lett volna, ha mégis beleolvasok, mert akkor valószínűleg nem úgy zakatolna a szívem, amikor kilèpek a kijelölt időpont előtt két perccel, mint egy ijedt kanárinak. Nyelek egy nagyot, ahogy a lépcső tetejéhez érek, majd egy hatalmas sóhajt követően elindulok lefelé, de közben sehova máshova nem nézek, csak a bejárati ajtóra. Pedig tudom, hogy Ő ott ül a fotelben, hogy tökéletesen látja, hogy érkezek és valószínűleg kibaszottul elégedett önmagával, amiért behódoltam az akaratának és azt teszem, amire utasított, de lenyelem ezt a kurva békát, mert azt végképp nem akartam, hogy besètáljon esetleg a szobámba, ahol amúgy is minden Őt juttatja eszembe és azt az átkozott első éjszakát. -Indulhatunk.- szólalok meg az utolsó lépcsőfokok környékén, hanyag mozdulattal ejtve le kezemet a korlát végénél, majd a fogashoz sétálok, hogy magamra kapjam a kabátomat, mindvégig kínosan kerülve pillantását.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 30, 2022 11:26 am
Látszólagos nyugalommal üldögéltem a nappali egyik foteljában, ujjaimmal a karfán dobolva, ami inkább tűnt valami ösztönös pótcselekvésnek, mint a feszültségem egyik fő jelének, ennek ellenére gyomromat majd' szétfeszítette az ingerültség, újra és újra érezve, hogyan marja belém karmait az a kibaszott stressz, de nem most éreztem először. Volt időm hozzászokni az elmúlt napokban, mert nagyjából ennyi idő telt el, hogy csak úgy, se szó, se beszéd, otthagyott a dolgozószobában, és ezúttal már inkább sajnáltam, hogy nem kötöttem fogadást arra, mi is vár majd ránk a következő napokban. Mert minden ment tovább a szokott minta szerint, úgy került engem, mint mások a tüzet, és csak hogy lássa, kivel is van dolga, igyekeztem minden lehetőséget megadni arra, hogy ez így is maradjon. Reggelente még a kávémat sem itthon ittam meg, és éjszakába nyúlóan dolgoztam, csak hogy ennyivel is jobban érezhesse magát a házamban, pedig végig tudtam, a zsigereimben éreztem, hogy ez a lehető legrosszabb taktika, és valójában nem is szolgálja egyikünk érdekét sem, hogy bújócskázzunk. Talán megijesztettem, vagy a frászt hoztam rá, esetleg elolvasta a naplót, ami csak még jobban összezavarta, de egyszer sem adta jelét, hogy beszélni akarna az olvasottakról, vagy hogy valójában miért nem avatkozik közbe, és miért nem mondja azt, hogy elég volt a bujkálásból. És azok után, ami történt, nem akartam újra kockáztatni, mert lelki szemeim előtt már nem egyszer játszódott le, hogy milyen véget is érhet az, ha mi most ketten újra összeakadunk valahol. És arra már kevésbé fogadtam volna, hogy úgy omlik majd a karjaimba, mint néhány nappal ezelőtt, az én energiámat pedig felzabálná a koncentrálás, hogy ne próbáljak meg mindent annak érdekében, hogy újra közel engedjen magához. Pokoliak voltak az éjszakák, amiket Nélküle töltöttem, de ha választanom kellett a rossz és a rosszabb között, inkább tűrtem ezt, semmint hogy elmarjam Őt, vagy szembesítsem magam azzal, hogy vége, és soha nem talál majd vissza hozzám. Most sem töltöttem itthon a napot, és amint átléptem a küszöböt, rögtön az emelet felé vettem az irányt, hogy átöltözzek és elkészüljek arra a bizonyos partira, amit már csak az apám miatt sem hagyhattam ki, és bár minden erőmmel azon voltam, hogy a tudta nélkül ugyan, de kimentsem ez alól Iris-t, de már megszoktam, hogy az apám nem fogad el kifogásokat, főleg nem az enyémeket, így még azelőtt üzentem Kirill-nek, hogy egyáltalán hazaindultam volna. Jobb ötletnek tűnt, minthogy én toporogjak Iris ajtajában ezzel a kibaszott meghívóval, Kirill pedig már hozzászokott a közvetítő szerephez, az viszont megint más lapra tartozott, hogy Iris mennyire lesz nyitott és vevő erre az egészre. Mielőtt levonultam volna a nappaliba, még megigazítottam a nyakkendőmet, pár másodpercig megállva Iris ajtaja mellett, mintha csak hallgatózni akartam volna, hogy készülődik-e, vagy ismét nekem kell majd nyomást gyakorolnom rá, ettől pedig akaratlanul is keserédes, de meleg mosoly jelent meg ajkaimon, miközben egy halk sóhajt követően, zsebre vágott kezekkel levonultam a lépcsőn. Abban az esetben a múlt megismételte volna önmagát, hisz nagyon is jól emlékeztem, hogy mi történt, amikor az első együtt töltött éjszakánk után magára hagytam, és hogy legközelebb akkor találkoztunk, mikor nem volt hajlandó elkészülni arra a hülye partira, így nekem kellett ráparancsolnom. És kiválasztanom a ruháját. Az idő megszépítette az emlékeket, és amikor leültem abba a bizonyos fotelra, még mindig ajkaimon időzött a mosoly, ami egészen addig tartott ki, míg meg nem pillantottam Kirill-t. Csak vállat vont, annyit fűzve hozzá, hogy Ő megtette, amit tudott, mire biccentettem egyet, és az órámra pillantottam, gyomromban pedig újra terjeszkedni kezdett a feszültség. Ez az egész olyan volt, mint egy kurva teszt, és valahol még kíváncsi is voltam arra, hogy Iris ezúttal milyen döntést hoz.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.