Kiskép : Rendeltetésem : - play by : Orlando Bloom Posztok száma : 20 User neve : Budul Csoport : Álf Pontgyűjtő : 14 Lakhely : Oslo Sentrum Foglalkozás : műkincstolvaj
Nathan Nielfandir Gregson —
Elküldésének ideje — Csüt. Jan. 19, 2023 11:47 am
Nem úgy tűnik, hogy a félistennő, különösebb érdeklődést mutat elméleteim iránt. nem szeret gondolkodni, pedig a történetekből és legendákból sokminden van, ami igaz és alapot adhat arra, hogy az ember ... oké, esetünkben Álf és félisten, előre gondolkozzon, összerakja azokat a kirakós darabokat, amelyek elé sodródnak az élet rögös ösvényén járva. - Ugyan, a hirtelen vérmérséklet, időnként okozhat gondokat. Nem történt semmi. - válaszlom szabadkozására, hogy mégsem engem, minket kellene okolnia, vádolnia azza, hogy gondolunk egyet és pikk-pakk eltűntetünk embereket, meg félisteneket.
Azért végülis elég kedvező, hogy a kikötőkkel, neki csak és kizrólag kellemes és pozitív élményei vannak. Oké, aláírom, nem biztos, hogy túlvilági dolog van az egész mögött. Megyünk a kikötő felé és eléggé világossá teszi, hogy nem érdekli az, hogy Ririr, most álf vagy nem álf. Pedig elhihetné vagy éppen, jobban belegondolva megfontolhatná, hogy ez egy ilyen szituációban mennyire élrdekes és fontos információ lehet. - Oké, oké, befogom. Szót se többet Ririről és az elméleteimről. Jövök veled. Segítek. - közlöm vele nyugodtan, ha nem érdekli, hát nem fejtek ki nekik semmit, hogy én mire gondolok. Mondjuk, jobban bele gondolva eltűnt a férje, az most tényleg sokkal fontosabb, mint sem az én gondolat menetem. De. Hé! Riri, akkor sem lehet álf. Ez miért nem érdekel rajtam kívül senkit?
- Mi a francnak engedné vissza a holtakat? Nem az a dolga, hogy elintézze mindenkinek a sorsát, ha már egyszer Helheimbe kerültek? - ez meg nekem volt új információ, hogy időnként visszaengedi hel istennő a holtakat az élők világába. - Ez rohadt veszélyes, ráadásul ... a másik irnyba nem működik? Hel, istennő és élő isten, ti meg élő félistenek vagytok, ha másoknak nem is az isteneknek és ivadékaiknak, már elnézést a kifejezésért, meg van a lehetőségük. A világ tele és tele van olyan legendákkal és mítoszokkal, ahol az istenek és félistenek megjárják a holtak világát. - Aviva még mondana valamit, de a szava elakad és én sem tudok, különösképpen mit mondani arra, amikor meglátom a feltehetően fajtársamat, feketélő szemekkel. Oké, ez totál szokatlan és rémisztő, az álfoknak tudtommal nem szokott ilyen lenni a szemük és nem tudok efféle tünetekről. Nem igen hallottam fekete szemű zombikról. Egyszerre pillantunk össze Avivával és még annyi belefér, hogy kérdőn vállat vonok.
Valamit dumál, nem, pontonsan nem értem, hogy mit beszél, sőt, egyáltalán nem értem azt, hogy miről hadovál. Ez egész ügy kezd egyre zavarosabb lenni. A fejem is belefájdul az egészbe, ahogy próbálom a kirkakós darabjait a helyére tenni és .. sötétség.
Amikor magamhoz térek, egy totál ismeretlen, büdös, a lepusztultság és elhagyatottság érzetét keltő épületben térek mgamhoz. Lassan ülök felé és pillantok körbe. Kezeimmel megtámaszkodom a porban, lassan tisztul ki a fejem. Hallom Aviva hangját, ahogy a férje után kérdez, az ő hangja is még zavaros. Megrázom a fejem és próbálom összerakni a dolgokat, amik ma történtek. Lássuk. Az biztos, hogy a Spikersuppa karácsonyi vásárán kezdődött minden. Egész jól telt az idő, még kimondottan jól is éreztem magam, függetlenül attól, hogy hiányoznak a fák, a természet lágy öle. Ezek hárman, összeverődtek körülöttem, de miért is? Ja igen, mert megreptettem papírhattyút. Oké, Axel és Aviva félsitenek, ez biztos, riri azt mondja magáról, hogy Álf, de nem álf. nem lehet az, legalábbis nem hallottam senkiről, aki a meglévő négy elem egyike nélkül produkálna bármilyen varázslatot, akár olyan aprócskát is, hogy csettintésre szikráznak az ujjai. Aztán, hirtelen hóvihar, hó esés, földrengés, valami különös szag, inkább bűz. Kép vesztés. Ez borzalmas... feltápászkodom.
- Bezzeg az eredei tündékért senki sem aggódik. - mondom, kissé tréfásan a szituációra, amikor a félistenek újra egymásra lelnek. Lassan nézek körül, ez az egész kápolna vagy micsoda, eléggé ramatyul néz ki. Aztán a kis trióra pillantok. Ez kezd sok lenni. - Nekem közelebb ne jöjjetek! Ez az egész szar akkor kezdődött, amikor felbukkantatok! Méghogy az álf tehet mindenről, egy nagy szart! Nyugodtan kortyolgattam a forraltboromat, mikor feltűntetek és bumm, az egész nap elbaszódott. Fekete szemű, motyogó zombi álf, elbaszott kicseszett kikötők, tetves kápolnák ... - Ririre pillantok.- ... Álf, aki nem álf, mégis azt mondja magáról, hogy Álf. Drágám, Alfheim egyetlen öregje sem képes csettintésre szikrákat pattogtatni az ujjaiból, ha nincs jelen a tűz. Egy nagy büdös frászt, mi a szart csináltatok, hogy ide kerültünk?! - kicsit talán hevesebb vérmérséklettel kezdek hozzá lereagálni, hogy ez már sok. Napi kétszer elájulok, mind a kétszer megváltozik a világ. Ezek meg itt adják az észt, hogy semmirő sem tudnak. Hátrébb lépek, leporolom magamat .. Ez az egész nap, őrület. Senki sem normális, mégis itt játsszák a drámát. - Hol vagyunk? - teszem fel a költői kérdést és körül nézek a lepukkant épületben.
Bejárom a padok közti sorokat, körüljárom az oltárt. Kell lennie valamiféle ikonnak, szimbólumnak, ami jelzi, hogy melyik entitásnak szentelték az épületet. Álfok nem szoktak fekete szemmel mortyogni, amire huss elveszítik mások az eszméletüket és egy másik valóságba kerülnek. Hmm. Másik valóság. - Mi van, ha Midgardon vagyunk? Keressetek szimbólumokat! - mondom a többieknek. - Ez első ránézésre egy kápolna, fel kellett, hogy szenteljék valamelyik entitásnak! Tyr és Thor szimbólumait ismerjük, Tyrnek szentelt áldozati kardot láttam a múzeumban, Thorral találkoztam, a Mjölnirt is láttam, meg is érintettem. Axel, mely isteneknek ismered a szimbólumait? Ha megfejtjük, hogy a kápolna melyik entitás "hatásköre" alatt áll, közelebb kerülünk a megoldáshoz. Hmm. Mi van, ha a kápolna maga, csak egy metafora? A kápolna lesz a kulcs! Fura, hogy Aviva azt mondta kikötő, mégsem kikötőben vagyunk, hanem egy kápolnában!
Leülök az egyik rozoga padra. - Összegeznünk kell, hogy mi történt.
Vendég —
2. csoport
Nielfandir & Catriona & Axel & Aviva
Teljesen össze vagyok zavarodva, rettegek Axel eltűnése miatt, ezen pedig nem segít, hogy még Nielfandir sem találkozott ilyesmivel. Közel egy évszázad alatt. Frusztráltan túrok bele a hajamba, a kétségbeesés fojtogat; valószínűleg nem kellene vádlón fellépnem vele szemben, de most átléptem azt a határvonalat, amit csak nagyon ritkán teszek meg és nem vagyok képes hideg fejjel gondolkozni, hagyom, hogy az érzéseim irányítsanak. Felsóhajtok a szarkasztikus válasz hallatán. – Sajnálom. Nem rajtad kellene kitöltenem – látom be a saját hibámat, hogy aztán rögtön el is terelődjön a figyelmem, ugyanis... érezni kezdem Őt. Olyan, mintha itt állna a közvetlen közelemben, pedig nincs sehol, ami még jobban összezavar, de talán ezért is mondom el az álfnak, hogy mit érzek. Beszélni kezd, én viszont egy kézmozdulattal megállítom, mert hallom Axel hangját is; tudom, hogy ő az, ezer közül is felismerném a hangját, és amikor kiveszem a szavaiból a kikötő szót, egyértelmű, hogy oda kell mennünk. – Igen – felelem türelmetlenül a kérdésére, azon nyomban meg is indulva abba az irányba. Egyértelmű, hogy hezitál valamiért, azért hozzáfűzöm, hogy talán Riri is ott lesz, még ha nem is tudom biztosan. Nem mintha igazán számítana, utánam jön-e. Az biztos, hogy én megyek, határozottan és tempósan, és ahogy egyszer hátrapillantok a vállam felett, látom, hogy mégis követ. És közben beszél. Homlokráncolva hallgatom a halandzsát a révészről és a túlvilágról. – Nem, nem hallottam erről, de engem a kikötőben eddig csak a túlvilágtól mentettek meg, nem fordítva, szóval... – Vállat vonok. Nem tetszik, ahova ez a gondolatmenet haladhat, de ettől még nem fogok a gatyámba csinálni, különösen, mivel folyamatosan érzem Axel jelenlétét. Egyszerűen csak tudom, hogy jó irányba megyünk. Egy ideje már tudom, hogy az ösztönömre mindig hallgatnom kell. Értetlenül grimaszolok egyet, amikor hirtelen rátér arra, hogy Riri most akkor álf-e vagy nem, mert nem értem, hogy jön ez ide, és azt sem, hogy miért kellene érdekelnie engem. Aztán arra kér, hogy lassítsak, mire felhorkanok. – Körülbelül kétszer olyan hosszú lábaid vannak, mint nekem – közlöm vele hátra sem nézve, természetesen nem lassítva. Nehogy már egy két méter pluszos fickó ne tudja velem tartani a lépést! Tovább fejtegeti a Riri-témát, de én továbbra sem reagálok, mert kisebb bajom is nagyobb ennél jelenleg, amikor viszont megfogja a vállam és megállít, fújtatva meredek rá, a szemeim pedig olyan dühvel villannak meg, ami egyértelművé teszi: ha tovább hátráltat, tényleg megmutatom, milyen isteni hagyatékaim vannak. – Nézd, elhiszem, hogy számodra rohadt izgalmas, hogy Riri most akkor álf-e vagy nem, de nem tudom szavakba önteni, hogy engem ez mennyire hidegen hagy perpillanat. A férjem eltűnt, érzem, hogy itt van, miközben elég nyilvánvalóan nincs itt, hallom a hangját, de csak úgy, mintha a víz alól beszélne. Azt tudtam kivenni a szavaiból, hogy kikötő, úgyhogy én most oda fogok menni a kikötőbe. Te meg vagy gyere, vagy ne, de. Ne. Akadályozz. – Nem kiabálok, de nem is beszélek nyugodtan; ha nem is emelem fel a hangom, egyértelmű, hogy rohadtul frusztrált vagyok. Azt remélem, hogy elenged, felteszi a kezeit és vagy marad, ahol van, vagy csendben tovább követ, de inkább folytatja, és... Túlvilág?! Érzem, hogy egy kicsit megszédülök. Minden francos gondolat megrohamoz, a gyomrom és a mellkasom görcsbe rándul és lever a víz. Vagy... meghalnak. A pulzusom felszökik, megrohamoznak az Indonézia utáni érzések, de megpróbálok úrrá lenni magamon. Mély levegő. Koncentrálj. Megpróbálok józan maradni és úgy is gondolkodni. Kizárom a fejemből a révészeket meg a mindenféle históriákat; így is átalakult már mindaz, amit a világról tudok, hát nem újabb lehetetlenségre összpontosítok, hanem arra, amit tudok. – Ez hülyeség – rázom meg a fejem. – Nincs túlvilág, Helheim van, de hidd el, azzal kapcsolatban épp elég fejfájást okoz, hogy Hel néha visszaengedi a holtakat a mi világunkba. Az biztos, hogy ez a másik irányba nem működik – szögezem le. Oké, talán túl magabiztos vagyok ahhoz képest, hogy nem ismerem túl jól az alvilág istennőjét, de ha a vámpírzombiszerű valamikről tudok - és még láttam is Joe férjét -, akkor biztosan erről is tudnék. Újult lendülettel indulok tovább, megnyugtatva saját magamat az elméletemmel. – Biztos vagyok benne, hogy ez csak valami... – kezdeném közben, de elakadok a mondatban és a lépteimben is, mert megszűnik az eddigi súgás az elmémben. Nem érzem Axelt. Újra pánikba esek, ide-oda kapkodom a tekintetem, de mielőtt még szólhatnék Nielfandirnak, szinte elém szédeleg egy idegen fickó. Még idejében lefékezek, de ahogy felnézek az arcára, ösztönösen hátrálok is egy lépést. Mi a fasz van a szemeivel?! – Öhm... – Nielfandirra pillantok, majd vissza a fickóra, aki gyanúsan ránk fókuszál, de úgy néz ki, mint aki valami nagyon erős szeren van éppen. Teszek egy lépést oldalra, hogy kikerüljem, hátha csak be van kábulva és nem lát, de megszólal. Vagy legalábbis mintha beszélni kezdene - én viszont hiába beszélek folyékonyan tíz nyelven, egyetlen szavát sem értem. És ami még ennél is rosszabb, minél jobban koncentrálok a szavaira, annál ködösebbé válik az én elmém is. Szóra nyitom a szám, de már Nielfandir felé sem tudok fordulni, nemhogy megszólalni - a világ épp úgy sötétül el előttem, mint nem sokkal ezelőtt.
Már megint itt tartunk. Ismét fejfájással és szédelegve térek magamhoz, de legalább már az orromat nem facsarja az a bűz... és nem is a hóban fekszem. Sűrűn pislogva, válogatott héber szitkozódásokat sziszegve próbálok teljesen magamhoz térni. Látok a fejem fölött egy kissé romos plafont, poros, dohos szag csiklandozza az orrom és... Hirtelen éleződik ki minden, amikor megérzem Őt. – Axel?! – szólalok meg most már hangosabban, kissé rekedten. Feltolom magam a padlóról, de egy félig összeszakadt pad takarásában vagyok, szóval csak remélni merem, hogy ezúttal tényleg itt van. Ha meghallom, hogy a hangomra léptek közelednek felém és az érzékeim is azt mondják, hogy Ő közeledik, az eddig érzett fojtogató pánik megkönnyebbülés formájában, valóságos hegyoldalként zúdul le a mellkasomról.
Kiskép : Rendeltetésem : Ygdrassil vagyok play by : faceless Posztok száma : 136 User neve : those three Csoport : vezetőség Pontgyűjtő : 37 Lakhely : behind you Foglalkozás : to help you Előtörténet : nine worlds Keresem : all gods and monsters Kor : 1025
Metanoia —
Elküldésének ideje — Szer. Jan. 18, 2023 7:35 am
2. csoport
a valóság mindig egyszerű
@Catriona S. Jarlsberg, @Axel Bergström, nem esik nehezetekre a csapatmunka, azt azonban csak néhány száz méter megtétele után veszitek észre, hogy ahogy közeledtek a kikötő és a tengeröböl irányába, az isteni képességeitek is gyengülni kezdenek; mintha egy láthatatlan erő lakmározna belőletek, és szívná el azokat az adottságaitokat, amelyekre eddig még nem volt szükségetek, de még magatok sem tudjátok, mi vár majd rátok, ha eléritek a fénycsóva épületét; amihez érkezvén megállapíthatjátok, hogy egy olyan épületkomplexumban vert gyökeret, ami mintha csak ebben a világban létezne, és talán Axel tudja a legjobban, hogy a valóságotokban ez az épület soha nem épült meg, főleg nem a kikötő partján. Az egyetlen kiindulópont mégis az a fehér fénysugár, amely az épületből indul és ami egészen az égig ér, amikor pedig benyittok az ajtón, meglepődve fogjátok tapasztalni, hogy amíg az épület odakintről egy modern objektumnak tűnt, belülről egy elhagyatott, romos és poros kápolnaszerűség, a fehér fénysugár pedig eltűnt; de hiába fordítanátok hátat, hogy elhagyjátok az épületet, az ajtó becsapódik mögöttetek, és nem enged.
@Aviva Ben-Haim, @Nathan Nielfandir Gregson, Aviva érzékei továbbra is tűpontosan mérik be, hogy merre is kell haladnotok, de abban a pillanatban, amikor az a bizonyos ajtó becsapódik a férjed és Catriona mögött. mintha elvágnák a fonalat; az ösztönöd cserben hagy, és ezen nem segít az sem, hogy az utatokba keveredik egy rejtélyes fiatalember, akiről Nielfandir rögtön megállapíthatja, hogy egy fajtársához van szerencsétek. Nem tűnik azonban ártatlannak; mintha megbabonázták volna, szemei éjsötét színbe fordultak, és miközben egy már régen kihaltnak vélt nyelven kezd motyogni, ti pedig lassan újra elveszítitek az eszméleteteket.
@Aviva Ben-Haim, @Nathan Nielfandir Gregson, kérlek dobjatok a kockával, a dobás eredményét pedig mindenképp vegyétek figyelembe az aktuális körben. páros szám esetén: az ismeretlen férfi motyogására időtök sincs reagálni, amikor pedig ébredezni kezdesz, te is abban a másik világban találod magad, ahol a többiek; azonban a többieket most sem látod, a város egy teljesen más pontjára csöppentél, de ugyanúgy a kikötőt veszed célba. páratlan szám esetén: az ismeretlen férfi motyogására időtök sincs reagálni, amikor pedig ébredezni kezdesz, te is abban a másik világban találod magad, ahol a többiek, méghozzá abban a kápolnaszerű komplexumban, ami épp fogságba ejtette Axelt és Catriona-t.
Határidő: 01.23. hétfő, 20:00. Mesélői reag ezt követően érkezik majd.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : Orlando Bloom Posztok száma : 20 User neve : Budul Csoport : Álf Pontgyűjtő : 14 Lakhely : Oslo Sentrum Foglalkozás : műkincstolvaj
Elküldésének ideje — Szomb. Jan. 07, 2023 10:16 pm
Közel évszázadnyi kalandos életemnek, talán legborzalmasabb éjszakáját élem meg ezekben a pillanatokban. nem értem és ötletem sincs, hogy mi történik, amikor a hóban fetrengve, a szúrós szagtól é,melyegve, próbálok magamhoz térni. Egy dolog biztos, élek! Élek és ez teljesen jó hír, hogy életben vagyok. Lassan,nagyon lasan fel tudunk tápászkodni a földről, ami az előbb még rengett és .. körülnézve azt látom, hogy a korábbi embertömegnek a fele sincs jelen. Még mindig érzem az orromban az egyre halványodó szagot, amit nem tudok hová tenni. Sötét sejtésem támad, de csak feltételezéseim vannak arról, hogy ez az egész mi lehet. Rengő föld, eltűnő emberek, furcsa émelyítő szag. Akárhogyan is rágom az információkat, nincs megerősítés az elméletemre, csak valamiféle ködös, nagyon halvány elképzelés. A gondolatmenetemet, azonban nem tudom különösebben végig gondolni, mert az Aviva néven bemutatkozó félisten először a párja után kérdez, amire jelenleg, az aktuális információim szerint a válasz. Ismeretlen. Azután nekem szegez két kérdést, az elsőre egyszerű választ tudok adni.
- Soha az életemben, pedig közel egy évszázada élek. Halvány sejtésem van .. - de nem fejtem ki azonnal, hiszen a második kérdésre, egy kicsit rosszallóan húzom össze a szemöldökömet. - Persze, mindennap embereket tűntetünk el a föld felszínéről és félisteneket csalunk kelepcébe. - mintha az olyan egyszerű lenne. Nem, ez a mostani jelenség, túl összetett ahhoz, hogy egy álf műve legyen. lehetséges, ha nagyon tapasztalt föld, egy még tapasztaltabb levegő, mint én és egy végképp mindenhez is értő víz manipulátor Álf együttes munkájával. Bár, az emberek eltűntetése, azért eléggé macerás lenne, még egy efféle triónak is. Aviva szavai tovább erősítik a gyanúmat, bár, ez még mindig csak gyanú, nincs rá tökéletes magyarázat, nem hibátlan a felvetésem és nincs is hozzá megfelelő adatom, potosabban tapasztalatom, hogy ki mondjam, ez vagy az a tuti megoldás a tapasztalt jelenségre. - Hmm, az általad mondottakról, eszembe jut egy ... - nem tudom végig mondani, amit akartam, hogy egy kelta történet szerint, a szerelmeseket elválasztotta egymástól a holtak világa és mivel mindkettő élt, úgy tűnt, hogy érzik, tisztában vannak a másik jelenlétével, mégsem láthatták egymást. De legalább ki tudom fújni magamat, ugyanis a következő pillanatban a kikötőről kezd el hablatyolni. - A kikötőbe? - nem értem, hogy miért kellene a kikötőbe mennünk, elvégre itt, ennek a vásárnak a helysznén ért minket a jelenség. Támadás vagy bármi. Aztán arról beszél, hogy Riri is ott lehet. Hát ez sincs különösebben hatással rám, ráadásul eszembe jut a gyanúm, hogy az a nő nem is álf. Remek, ez így kezd egyre több és több információ lenni, ami engem momentán zavar, elvégre túlon túl, sok titok kezd itt sűrűsödni. Loholok Aviva után, aki látszatra elég jó tempót diktál, hogy a kikötőbe érjen.
- Először, a kikötő, nem feltétlen jó. Egyes kultúrákban ... hallottál már a Révész metafórájáról? Egyes kulktúrákban, a túlvilágra, egy révész visz, juttat el, egy révből .. vagyis kikötőből. A halottnak a sírjába ezért tettek például a Rómaiak pénzérméket, hogy kifizethessék a révészt és a túlvilágra juthassanak. - mondom úgy, hogy közben elképzelésem sincs arról, hogy Aviva miért ragaszkodik a kikötőhöz. - Másodjára, szerintem Riri nem Álf. Mennél kicsit lassabban? Én csak egy álf vagyok, nem csörgedeznek az ereimben istenek hagyatékai. - rohadt gyorsan és tempósan tud haladni ez a nő. De folytatom a gyanúm, mert ez foglalkoztat a legjobban. - Szóval ... Riri, szerintem nem álf. Emlékszel, mit mondtam? Mi Álfok természetközeli népek vagyunk, bírjuk a négy elem manipulálásának a képességét. Mondhatni varázslat, de szükségünk van az adott elemre. - egy pillanatra megfogom a vállát, hogy álljon már meg a nagy igyekezetben. - Emlékszel mit csinált, miután eltűnt a lángrózsa? Csettintett az ujjaival és szikrák jelentek meg, de nem volt jelen a tűz. Riri nem lehet álf! Harmadjára, mi a fenének megyünk a kikötőbe? Utoljára a vásár területén voltunk együtt, mind a négyen, mielőtt a földrengés és az a fura szag .. fura szag. - ismétlem magamat. Majd Avivára pillantok.
- Mi van akkor, ha az a szag, amit éreztünk, a Halál bűze? Remélem jóban vagy a túlvilág istenével, mert lehet némi esély arra, hogy kedvesed és Riri a túlvilágon vannak. A mitológiában, amik, valljuk be, hogy igaz történetek alapján inspirálódtak, van ilyesmire példa. Ha ez a helyzet, akkor sincs minden veszve. Az élőknek nincs helye a holtak világában. Adott időn belül vissza kell térniük, vagy ... meghalnak.
Vendég —
2. csoport
Fogalmam sincs, mi történik. Érzem a csontjaimig hatoló hideget, érzem azt a szúrós szagot, amitől felfordul a gyomrom, pedig a reggeli rosszulléten időszakát már rég magam mögött hagytam. A halántékom és a szemeim mögött fejfájás lüktet, az egyensúlyérzékem is hagy maga után némi kívánnivalót, bár nem igazán tudnám megmondani, hogy én szédülök, vagy a föld mozog még mindig alattunk. Látom az álfot, látom a többi embert, de... sokkal kevesebben vannak, mint amire emlékszem. És nincs itt Ő sem. Ez a gondolat uralja az egész lényemet, lassan, de biztosan múlva felül az összes többi érzést és benyomást. Félek. Rettegek. A pánik felkúszik a gerincem mentén, görcsbe rántja a gyomromat, aztán vaspántként szorul a torkom köré. Nehézzé válik a légzés, talán épp amolyan túlélési ösztönként szabadul el az erőm is... És érzem őt. – Axel...? – Kiáltás helyett a neve most bizonytalan kérdésként gördül le az ajkamról. Körbefordulok, a pánik mellé most már zavart is vagyok, mert úgy érzem, itt van a közvetlen közelemben, hogy ha kinyújtanám a kezem, meg tudnám érinteni, de közben a szemeim azt mondják, nincs itt. – Tapasztaltál már ilyet? Tudtok ilyet csinálni?! – kapom a fejem Nielfandir irányába, már-már vádlón vágva hozzá a kérdéseket, de most nem tudok tisztán gondolkozni. Azt mondta, irányítják az elemeket, márpedig az előbb rengett a föld, és még ha nem is gondolom, hogy ő volt - érezném a veszélyt -, ha már magyarázattal tudna szolgálni, az is több lenne a semminél. – Érzem őt. Érzem Axelt, de... nincs itt. Nincsenek itt. Nem tudom... – Hirtelen elhallgatok, mert mintha hallanám a hangját. Felkapom a fejem, kiélesednek az érzékeim, teszek egy pár lépést a hang irányába, hátha jobban hallom. A szavak tompák és kivehetetlenek, mintha víz alatt lennék, ez pedig frusztrálttá is tesz, de nem hagyom, hogy magukkal sodorjanak az érzéseim. Lehunyom a szemem és koncentrálok, ha Nielfandir megszólal, csak feltartom a tenyerem, jelezve, hogy hallgasson. Kikötő. Felpattannak a szemeim, a fejem pedig automatikusan a kikötő irányába fordul. – A kikötőbe kell mennünk – jelentem ki, és már el is indulok, csak a vállam felett pillantva hátra az álfra. – Fogalmam sincs, ott lesz-e Riri is, de a tippem az lenne, hogy igen – teszem hozzá, ha esetleg neki is szüksége lenne motivációra. Nem törődök az emberekkel, nem segítek fel senkit a földről, csak megyek előre, szinte futólépésben haladva és törve utat magamnak. A kikötő jó, ott a tenger. A kikötőben sok minden történt már. Csak azt remélem, ez is egy jó példa lesz majd... és talán ezért is engedelmeskedem egy furcsa gondolatnak. Amikor az erőm kinyúlt Axelt keresve, feltűnt egy másik hiány is; miközben az emberek között lavírozok a kikötő felé, ajkaimról halkan, de szilárd hittel gördül le egy ima Módi irányába. Fogalmam sincs, ott vagy-e vele, de remélem, vigyáztok egymásra...
There's just so much goddamn weight on my shoulders All I'm trying to do is live my motherfucking life Supposed to be happy, but I'm only getting colder Wear a smile on my face, but there's a demon inside
Rettentően furcsa érzések fognak el. Mintha ez az egész nem is a valóság lenne, már pedig nagyon is élethű. Rajtunk kívül mások is vannak itt, de nem mindenki a vásárról, ez pedig egyre jobban elgondolkodtat. Végül Cat felhozza a kérdést, hogy én is ittam-e a forraltborból, mert ilyen trippje még sosem volt, és hogy hallottam-e azokat a dolgokat, amiket felsorolt: bizony, hogy hallottam. - Igen, és pont ez a baj. Közel lehetetlen, hogy ugyan azt hallucinálja két ember, bármit szedtek be. - márpedig itt nem két emberről, hanem több tucatról van szó, ahogy elnézem. A következő pillanatban már csak azt hallom, hogy a nő hiperventillálni kezd mellettem. A pánik rohamot messziről felismerem, és bár teljesen logikus, hogy egy ilyen helyzetben kiakad, most össze kell szednie magát. Elé hajolok, hogy rám tudjon koncentrálni, egy percre kizárni a látványt. - Hé-hé-hé! Figyelj rám, oké? Nyugalom. Épségben vagyunk, még ha látszólag ismeretlen terepen is. Nem tűnsz gyámoltalannak, de maradj velem, és megvédelek. Van tapasztalatom, tengerészgyalogos vagyok, oké? - igyekszem megnyugtatni, mielőtt még jobban bele lovalná magát a pánikba. Annak nem örülnék, ha egy hüppögő roncsot kellene magammal cipelnem mindenfelé. - Én is érzem a szagot, de fel nem ismerem. Nem hiszem, hogy katonai dolog. - az egyébként sem okozna ilyesmit. Viszont ahogy telnek a percek, úgy érzem egyre inkább... őt. Mintha itt lenne, de még sem. Az elterelődött figyelmemet Cat hozza vissza azzal, hogy egy fényes pontra mutat az égen. Valami fénycsóvára. Nem tetszik az ötlet, hogy arra induljunk, de őszintén szólva jobb ötletem nekem sincs. - Az a kikötő felé van. Nem bánnám, ha a tenger közelében lennénk, szóval mehetünk. Nincs olyan messze gyalog. - bólintok az ötletére, és elindulok arra, de az üveg vizemet kiveszem a kabátomból, készen arra, hogy bármikor használjam.
Kiskép : Rendeltetésem : Thor lánya vagyok play by : Abigail Cowen Posztok száma : 39 User neve : Nüx Csoport : Félisten Pontgyűjtő : 28 Lakhely : upside down Foglalkozás : artista della vita Előtörténet : there can be no peace for us,
only misery Keresem :
Every heart has its own skeletons
Catriona S. Jarlsberg —
Elküldésének ideje — Csüt. Jan. 05, 2023 9:40 pm
2. csoport & Riri
I wish you a nightmare before christmas
Temérdek kérdés záporozik belőlem, mert még azt se értem igazán, hogy hol vagyunk. Kezd elhatalmasodni rajtam a pánik egyet pillanatra, így nagy levegőket veszek, míg várom a válaszát. Mély levegőket veszek és próbálom kitalálni, hgoy mi lehet ez az egész. Olyan érzés mintha egy KIBASZOTT furcsa tripben lennék, ami az álom és a valóság könnyed határán mozog. Nagyon hasonlít a valóságra, de egy apró hang az agyamban azt mondatja, hogy ez rohadt messze áll tőle. Nem, ezek nem azok a hangok, akikkel jóban szoktam lenni, azok valamiért most kussolnak... Kezdem vágni a szitut milyen lehetett régen fekte-fehér filmekben szerepelni, itt is minden olyan fakó és élettelen. Nem is beszélve arról a mocskos tényről, hogy ELTŰNT a piám!!! A karácsonyi hangulat eltűnt, amit annyira nem bánok, ellenben a borral, aminek most igazán örülnék. Ennél már csak az furcsább, hogy a tömeg helyett pár zombinak kinéző alak mászkál, egyik se tudja mi a franc folyik itt. - Kurva élet! Te is érzed ezt a hányás szagot?!? Esküszöm nem én voltam, annyit még nem ittam - mentegetőzők egyből kezeimet felemelve, majd fintorgok egyet. Ez tuti, hogy epés hányás, pont olyan szúrós szaga van, ami órákig benn ül az ember orrában. Körbe pillantok, hátha találok valami ihatót, de kizárólag egy furcsa fénysávot veszek észre, ami az égig ér. Úgy vibrál mint egy jó LSD-s tabi hatása vagy egy keményebb bulis fény, mégsem tűnik veszélyesnek. - Hé figyi, te is látod azt a fénysávot? Olyan mintha az égig érne, nem? - megbököm Axel kezét és a villogó csík felé mutatok - Mit szólnál, ha arra indulnánk? Lehet ez is olyan mint a szivárvány és van valami a végén. Talán a kijárat? - kissé szkeptikusan vállat vonok, de bízom a legjobbakban. Muszáj kijutnunk innen vagy elvonási tüneteket fogok kapni, még bírom egy darabig... talán.
and in their triumph die, like fire and powder • • •
Kiskép : Rendeltetésem : Ygdrassil vagyok play by : faceless Posztok száma : 136 User neve : those three Csoport : vezetőség Pontgyűjtő : 37 Lakhely : behind you Foglalkozás : to help you Előtörténet : nine worlds Keresem : all gods and monsters Kor : 1025
Metanoia —
Elküldésének ideje — Szer. Jan. 04, 2023 8:19 am
2. csoport
Helyszín: Spikersuppa Standok, 2022. december 11., vasárnap, délután 17 óra
@Catriona S. Jarlsberg, @Axel Bergström, eleinte álomnak hihetitek, ami fogad titeket ebben a furcsa, idegennek ható világban, ami kísértetiesen emlékeztet arra az Oslo-ra, amit ti már megismertetek, mégsem ugyanaz; mintha ez az egész jelenés egy kiszürkült, színtelen és élettelen mása lenne a megszokottnak, ahol nyoma sincs a karácsony szellemének, a forralt bor édes illatának, vagy a nyomorgó embertömegnek. Csak néhány hozzátok hasonló, rémült alak kóborol körülöttetek, akik épp annyira nem tudják, hogyan is kerültek oda, mint ahogy ti sem. És ugyan már ébren vagytok, de még így, ezek után is joggal hihettek abban, hogy ez csak egy rossz rémálom, amiből egyszer csak felébredtek. De mi a magyarázat arra a szúrós illatra, amit az ébredést követően ugyanúgy ott éreztek az orrotokban? @Catriona S. Jarlsberg fedezi fel először a hol felerősödő, hol teljesen elhalványuló fénysugarat, ami egészen az égig ér, mintha valaki a föld felszínéről vetítené oda, és ha Ő nem is, @Axel Bergström képes lesz belőni, hogy a közelben elhelyezkedő, 750 méterrel odébb lévő kikötő lehet a kiindulási pontja, és talán azon sem fognak összeveszni, hogy elinduljanak-e abba az irányba vagy sem, de Axel figyelmét egyre inkább az köti le, hogy bár nem látja, mégis tökéletesen érzi Aviva jelenlétét, annak ellenére, hogy a többi érzékével egyáltalán nem észleli a lányt.
@Aviva Ben-Haim, @Nathan Nielfandir Gregson, a karácsonyi szellem egyetlen pillanat alatt tűnik el a vénáitokból, amikor magatokhoz térve azt tapasztaljátok, hogy az előbbi, rögtönzött kvartettből már csak ketten maradtatok; ahogy körbenéztek, észreveszitek, hogy az előbb még tolakodó embertömegnek már nyoma sincs, és akik ott maradtak, hozzátok hasonlóan a hóban fekszenek ájultan, vagy azon igyekeznek, hogy talpra tudjanak állni. Szédültök és enyhe fejfájást éreztek az előbbi szúrós szag miatt. @Nathan Nielfandir Gregson egyetlen példát sem tud felhozni, hogy a közel egy évszázad alatt látott volna ehhez hasonló jelenséget, @Aviva Ben-Haim-ot viszont valószínűleg elsődlegesen az érdekli, hogy hová tűnt Axel; a pánik lassan egészen kitölt, hisz a férjednek nyoma sincs, így viszont magad sem tudod megmagyarázni, hogy miért érzed a jelenlétét, amit eleinte könnyen hiszel téveszmének vagy az agyad egy csúfos játékának, amit épp a legrosszabbkor produkál. Pedig néhány szavát még hallani is véled, mintha egy vastag plexin keresztül beszélne valahol melletted, de mégsem hozzád. Egyetlen halk szóra azonban még így is felkapod a fejed, mert egyértelműen kihallod, amikor azt mondja: "kikötő".
Határidő: 01.15. vasárnap, 18:00. Mesélői reag vasárnap este érkezik majd.
Kiskép : Rendeltetésem : Thor lánya vagyok play by : Abigail Cowen Posztok száma : 39 User neve : Nüx Csoport : Félisten Pontgyűjtő : 28 Lakhely : upside down Foglalkozás : artista della vita Előtörténet : there can be no peace for us,
only misery Keresem :
Catriona S. Jarlsberg —
Elküldésének ideje — Hétf. Dec. 19, 2022 6:53 pm
2. csoport & Riri
A bemutatkozást gyorsan letudjuk, az álf köszönésén elmosolyodom. Talán ő az egyetlen, aki tisztában van a szavaim jelentőségével és úgy is tud viselkedni, ahogy illik. Az eszmecserénket egy rossz érzés szakítja félbe, ami behálóz, mint valami köd. Ezt követően a karácsonyi égősor megadja magát valami különleges erőnek, amihez foghatót sosem tapasztaltam azelőtt. Mielőtt bármit tehetnék Nielfandir megindul a rossz irányba, mint valami horrorfilm első hullája. Nem tehetek mást, megpróbálom magam után húzni, ami szerencsére sikerül. nem került valami furcsa transzállapotba. A nőnek szegezem a kérdést, mielőtt átgondolnám mit is mondok. Nem tehetek róla úgy érzem valamelyikük a tettes. A nő bosszankodva válaszol, mintha már említette volna, hogy nincs köze Thor képességeihez. VOlT RÓLA SZÓ?!? Kissé furcsán szemlélem, majd megforgatom a szemeimet az álf szavaira, ahogy kijavít. - Ó mert Thor maga a megtestesült jóság. Ne szarjon már tőle szivárványt mindenki - csattanok fel hirtelen mérgesen. Nem tudom miért olyan nagy szám az a fickó, mikor maga az unalom megtestesítője. Nála depressziósabb embert khmm istent régen hordott magán a kilenc birodalom. SZÁNALMAS, ha engem kérdeztek... Közben megindulunk egy biztonságosabbnak vélt terep felé, de nem sokáig jutunk a hirtelen felerősödő széltől. Recsegve szakadnak ki a helyükről a tetők, mire a tömeg egy emberként próbál menekülni a szétszakadt standok elől. Ezt megtoldja egy újabb reccsenő hang, ami a pálya felől jön. Még jó, hogy nem akartam egyedül korcsolyázni. A talaj megmozdul alattunk, mintha egy vulkán közelében állnánk, mozgásba lendül a talaj a lábunk alatt. - Ki kell jutnunk innen, minél előbb! - mondom a többieknek, ahogy próbáljuk átvágni magunkat a tömegen az elemi erőkkel küszködve, bár valószínű maguktól is tudják. Az orromba szökik egy kellemetlen illat, ami az epés hányáshoz áll a legközelebb, pedig ESKÜSZÖM még nem vagyok olyan szinten, hogy kiadjam a gyomrom tartalmát. Vajon a nő fogná a hajam, ahogy az öcsém szokta?!? Tervezem a kérdést, de nem jutok a végére, mert magával ragad egy érzés, mint amikor túl tolom a bogyókat és lefagy a rendszerem. Elragad a sötétség. Fogalmam sincs meddig lehettem kiütve és azt se tudom miért - pedig tisztában szoktam vele lenni becsszó! -, kábult vagyok csaupán. Kinyitom a szemem és sokként ér a változás. Egyetlen karácsonyi fényt se látok a standoknál, olyan sivár mintha Jack Skellington kifosztotta volna. Ennyire kemény cuccot tuti nem toltam, hogy ilyen flashbackkel küldjön meg. Megjelenik Axel és felém nyújtja a kezét, amit készségesen elfogadok. - Voltam már jobban is, de az tuti, hogy ilyen komoly trippem még sosem volt - válaszolok teljesen komolyan, majd körbe pillantok újra. Várjunk csak... hol vannak a többiek? Kissé meglepetten nézek a férfira, akiből egy igazán őszinte kérdés tör elő. Kissé elmosolyodom, mert talán ez az első, őszinte reakció tőle mióta megismertem. - Te is érezted a földrengést, hallottad a korcsolyapálya széttörésének hangját? Ugye nem csak haluztam az egészet? És volt valami furcsa szag, majd képszakadás. Nálad is ez volt? - nyomom a képébe az összes kérdést, mint valami őrült. Gyorsan a kabátom belső zsebébe nyúlok, de TELEJSEN ÜRES!! HOL A PICSÁBAN VAN A PIÁM?!? - Mi a fasz? - keresgélek, majd leesik, hogy ittam egy pohár forraltbort - Te is ittál forraltbort? - kérdezem egyre feszültebben. Ha nem lesz meg a laposüvegem, itt hatalmas bajok lesznek. Senki sincs felkészülve egy Riri féle kiborulásra, amit futótűz szokott kísérni.
There's just so much goddamn weight on my shoulders All I'm trying to do is live my motherfucking life Supposed to be happy, but I'm only getting colder Wear a smile on my face, but there's a demon inside
Hamarosan bemutatkozik nekünk a két álf is, a nőről pedig kiderül, hogy - elvileg - grófnő. Én inkább nem leplezem le magamat a rangomat - és ezzel a munkámat - illetően, szeretnék ma civil lenni, és nem másokat pesztrálni. Ez egészen jól is megy, addig, amíg valami rendkívüli el nem kezd történni. Minden azzal kezdődik, hogy Viva diszkomfortot jelez, majd veszélyt, és végül odáig jutunk, hogy körülöttünk égők adják meg magukat. Ekkor jutunk arra a döntésre, hogy otthon jobb lenne, és habár Nielfandir eleinte tipikusan a ZS kategóriás horrorfilmek tini-főszereplőihez méltóan megindul arra, amerre normális ember nem menne, a grófnő azért gyorsan észhez téríti. Lehúzom a kabátom cipzárját, Vivát elkezdem kifelé vezetni innen, de alig pár lépésre jutunk, amikor hirtelen sarkkörien hideg és viharos szél kezd fújni. Nem mondom, hogy nem fázok, mert ezt már azért én is megérzem úgy, hogy a kabátomat is felkapja a szél, de tudom, hogyha én fázok, akkor Aviva valószínűleg most fagy át. A szélnek háttal beállok Aviva elé, magamhoz ölelve adok neki szélárnyékot és próbálok némileg ellenállni a széllökéseknek, bár minél nagyobb a termet ugye, annál nagyobb a felület. Szinte neki dőlök a szélnek, amikor a föld is elkezd rengeni. Összeszorítom a fogaimat, mert az előbbi sem volt természetes, de ez végképp. Lenézek Vivára, és látva szemeiben azt, amit gyűlölök benne látni, engem elkap a harag. Arról nem is beszélve, hogy az emberek pánikoló csordaként indulnak meg mindenfelé, szóval már nem elég a széltől védenem őt. Szorosan tartom magamnál és kihasználva a termetemet ügyelek rá és vezetem, ha kell arrébb lököm azt, aki éppen nekünk ütközne. A szemem sarkából látom Nielt, és talán vele van Riri is, nem tudom. Nehéz sétálni azonban úgy, hogy remeg a talaj az ember lába alatt, aztán pedig mintha meg is repedne? Érezni kezdek valami nem természetes szagot, amitől reflexszerűen inkább visszatartanám a levegőt, de addigra már tök mindegy. Mire bármit tehetnék, a lábaim elgyengülnek alattam, a szemeimre pedig rákúszik a sötétség.
Az előbbi feszültség és az ájulás természetesen maga után húzza a PTSD rohamot, de ezúttal nincs se Skygge, se Aviva, hogy jótékony hangjuk és érintésük visszahúzzon a Bárkáról. Ó nem... ismét átélem, ahogy a hatalmas hullám átfordítja a hajót, ismét végig rohanok a vízzel megtelő folyosókon, hallom a társaim ordítását. Kinyitom az ajtót, a víz neki vet a falnak, megzúzom a vállam, aztán veszek egy mély levegőt, és kiúszok a süllyedő hajóból, csak hogy az örvénye magával húzzon lefelé. Pánikolok, még is, csodával határos módon sikerül a felszínre evickélnem, és még egy utolsót látok a mennydörgő felhőkből, mielőtt magamhoz térek.
Újra levegőt veszek, a nyitott szemű vegetatív állapotom megszűnik. Az oldalamon fekszem, azonban egyedül. Most már én is megrémülök. A roham árnyékaival pattanok fel, fordulok körbe, de akit keresek, azt nem látom. - AVIVAAA!!! - kiáltom el magamat teljes torokból, de válasz nem jön, semmilyen formában. A tudatom teljesen beszűkül, egyszerűen hirtelen azt sem tudom, mit kellene tennem. Kell pár pillanat, hogy felfogjam, mi a francot látok, mert ahogy egyre többet felfogok abból, ami körbe vesz, rájövök, hogy nem normális, amit látok. Minden más, és ettől a hideg kiráz. Az egyetlen, akit látok/felismerek, az Riri. Hosszú léptekkel sietek oda, és míg szemeimmel a "pokoli vásárt" fürkészem Viva után, segítek neki felállni, ha még nem tette meg. - Jól vagy? - kérdezem a lassan előtérbe kúszó katonás komolyságommal, aztán ha választ kaptam ismét körbe jár a tekintetem, és azon gondolkodom, hogy hová kerültünk, vagy mi történt a várossal. - Mi a fasz történt? - szökik ki belőlem cseppet sem visszafogottan. Aviva nem ment volna el mellőlem. Szóval vagy elvitték, vagy nincs itt. Az pozitív, hogy nem látok vérnyomokat. Ez az egyetlen, ami megnyugtat.
Vendég —
2. csoport
Hálásan Axelre mosolygok a magyarázatért, és igazából már nem is döbbenek meg nagyon. Istenek, félistenek, törpök, vérfarkasok, élőhalottak... igazából már meg sem kottyan az a plusz egy. Sort kerítünk a bemutatkozásokra is, bár a grófnő hallatán el kell rejtenem a meglepetésemet. Egyrészt fogalmam sincs, hogy ennek van-e bármi jelentősége, másrészt nem is különösebben érdekel - én sem kérkedek azzal, hogy isteni hercegnőnek vagy mi a jó francnak számítok -, harmadrészt pedig a Riri valahogy sokkal jobban passzol a megjelenéséhez és a személyiségéhez. Mi is színt vallunk a származásunkról - olyan természetességgel, ami még mindig szokatlan egy kicsit -, ami mellé nem átallok egy kicsit évődni is Axellel, de csak huncutul rámosolygok, amikor rám szól. A hangulatot azonban itt el is vágja az ösztönöm - vagy legalábbis én azt hiszem. A rossz érzés szinte fojtogató, amikor pedig egy égő majdnem Axel arcába robban, mindennél biztosabbá válik, hogy el kell tűnnünk innen. Szerencsére ő sem ellenkezik - nem is számítottam másra -, a Nielfandir nevű álf azonban tökéletesen hozná a horrorfilmek szereplőit. A nő, Riri szintén a józan ész mellett teszi le a voksát és szerencsére tud is hatni rá. Egyik kezemmel Axel derekát karolom át, a másik pedig már készenlétben van, hogy akár a Glockot, akár valamelyik tőrömet elő tudjam kapni, ha kell. A nő újabb kérdése viszont kezd felbosszantani. – Mondtam már, hogy nem mi csináljuk. Semmi közöm Thor képességeihez – nézek a szemeibe metszőn, határozottan, ujjaim megszorulnak kissé Axel kabátján. Nem jövök ki a sodromból, ahhoz jóval több kéne ennél, de bosszant, hogy még mindig itt tartunk, miközben már árkon-borkon túl kellene lennünk. – Köszönöm – nézek aztán a férfira, aki láthatóan jobban megértette a félisteni örökségek kérdését. – Menjünk innen! – szólalok meg aztán rögtön, de őszintén? Ha az álfok nem követnek minket, az lehet az ő bajuk, én Axelt el sem engedve akkor is elindulok, minél messzebb innen, minél gyorsabban haza... Aztán feltámad a szél. Nem egyszerűen, nem finoman, hanem olyan erővel, hogy ha nem kapaszkodnék Axelbe, talán el is fújna. – Mi a... – torpanok meg, próbálva megőrizni az egyensúlyomat. Fel sem fogom a bőröm alá kúszó hideget, pedig a hópelyhek is sűrűn és jegese csapódnak az arcunkba. Nem is nagyon van időnk felfogni a történéseket; a következő pillanatban olyan robaj hallatszik, mintha valahol megnyílt volna a föld. Aztán a föld tényleg mozogni kezd. Felkapom a fejem, Axelre nézek, a szemeimbe pedig beköltözik egy érzelem, amit csak nagyon ritkán engedek meg magamnak: félek. Félek, mert nem tudom, mi történik, nem tudom, úrrá tudunk-e lenni rajta, márpedig nem veszíthetem el sem őt, sem Yanát, nem történhet semmi... – Ben zona! – káromkodom el magam a feszültségtől héberül, mert természetesen a tömeg is egy emberként kerekedik fel, pánikolva és sikítva, teljes összevisszaságban rohanva minden irányba. Még közelebb húzom magamhoz Axelt, próbálok a tomeg szélére kerülni. Csak arra koncentrálok, hogy ne veszítsük el egymást. Aztán valami facsarni kezdi az orromat. Ösztönösen próbálom visszatartani a levegőt, de az szinte beleerőszakolja magát a tüdőmbe, és egyszerűen tudom, hogy valami szörnyűség készülődik. Felnézek Axelre, szóra nyitom a szám, de megszólalni már nem tudok. Még látom az arcát, még belekapaszkodok szemeimmel az övéibe, az ujjaim még belemarkolnak a kabátjába, de aztán elsötétül a világ.
A hideg már nem csak a bőröm alá ette be magát, hanem egyenesen a csontomig hatol. Kinyitom a szemem, a világ pedig lassan kezd újra kitisztulni körülöttem. A hóban fekszem, teljesen átfagyva, de nem változott semmi; a föld ugyanúgy mozog alattam. Egyik kezem a hasamra szorítom a másikkal a földön tapogatózom magam mellett. – Axel...? – szólalok meg rekedten, de nincs mellettem senki. Ettől rögtön magamhoz térek. Felülök, aztán négykézlábra állok, hogy minél kevesebbet érintkezzek a hideg földdel, de meg tudjam őrizni az egyensúlyomat a földrengés közepette. Ijedten fürkészem a környezetemet, de nem látom őt sehol. – Axel! – kiáltom el magam. Mintha mindenki most térne magához, de én csak Nielfandirt ismerem fel a közelben, nem látom sem Axelt, sem a másik nőt. Az egyértelmű, hogy Nielfandir valamivel próbálkozik, nekem azonban egyetlen dolog jár a fejemben. A szívem hevesen dobog, a torkomat pedig összeszorítja egy borzalmas érzés. Megint ott vagyok Indonéziában, a nyílt vízen, nem lelve őt. – Axel! – A pánik szinte megfullaszt, az erőm magától szabadul fel, olyan intenzitással nyúlva ki minden irányba, mint szinte még soha: az ösztönömmel keresem őt, próbálom meghatározni a helyzetét, akárhol is legyen.
(Dobás: 3)
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 16, 2022 1:27 pm
Dobás eredménye: 3 - páratlan
Dióhéban elmondom, hogy Álfok vagyunk, legalbbisén biztosan, a később Jarlsberg grófnőként bemutatkozó vörös, biszont gyanúm szerint nem. Mondjuk, ez jelenleg egyáltalán nem zavar, tekintve, hogy elmondása szerint brmikor csinl meleget ahhoz, hogy "diskurálhassunk", eskü szaván fogom fogni. Kiderül az is, hogy a házaspár, mert neveik azonosságából és abból, ahogan viseltetnek egymásá iránt, ez azonnal levehető, nem istenek, hanem fél-istenek. Nem irigylem őket, elég különös lehet egyik pillanatról a másikra rájönni arra, hogy nem is azok vagyunk, akiknek hisszük magunkat, arról nem is beszélve, ha adig mondjuk nem httünk a felsőbb entitások létezésében. Biztos nem egyszerű az életük. Pontosabban, valahol talán könnyebb az életük, mint az embereknek vagy nekünk Álfoknak, hiszen mégis csak istenek. Ugyanakkor problémáik is adódhatnak ebből kifolyólag nem is kevés. - Örvendek, hogy tallkoztunk, Aviva, Axel. - a magát Jarlsberg grófnőnek tituálóra pillantok. Nem mondom, hogy különösebben ismerném a ÍJarlsberg caládfát, bár hallottam már róluk, ezt azt. Azonban soha nem érdekelt annyira, kimondottan ez a család, hogy beleássam magam a történelmükbe. - Grófnő! - hajolok meg az Alfheimben szokásos üdvözlési szokásnak megfelelően, ezt embereknek nem sűrűn produkálom. Bér egyáltaln nem tartom előrébb valónak magamnál, különösen, hogy él a gyanúm, a tűzzel való mahinációja után, hogy nem is álf. A láng ellobbant, miután a szikrákat pattogtatta az ujjaiból. Nem volt jelen a tűz elem, ez pedig arra utal és azt feltételezi, hogy .. maga sem tudná, hogy nem álf? Később kiderül.
Nincs különösebb lehetőségem arra, hogy utána jrjak a magát Ririnek becéztető vörös, szemrevalóan csinos nő, valóban tényleg álf-e vagy sem. Ugyanis különös, kellemetlenül rossz érzés telepszik rá a ávsárra és ha ez nem lenne elég. A nyugalmat megzavaró jelenségek kezdenek feltűnni. Kezdteben a szétdurranó égők, amik engem elsőr arra sarkallnak, kavánciságomat kielégítve, hogy kövessem az égősorok szétdurranaásának útvonalát, arra gondolván, hogy valaki egyfajta kisugárzással okozza és arra mennem szét az égők, amerre az illető halad. A félistenek elmondásuk szerint semmi ilyesmit nem produkálnak. Amikor pedig a vörös belém karol és az ellenkező irányba húz, nem állok ellen.
Az első az, hogy iazéán élvezem a trsaságt és a ltványát, hát egyáltalán nincs ellenemre, hogy egy csinos, magát álfnak gondoló nő belémkarolgasson, a másik az, amit mond. Attól, hogy Thor a nagybátyja, még nem következik belőle az, hogy a nő is képes az elektromossággal bíbelődni. - Thor nem csinálna ilyesmit, nem valószínű, hogy az elektromosság lenne az ő aspektusa is, csak azért, mert a Mennydörgés Ura a nagybátyja. - foglalom össze nagyon röviden azokat a tényeket, hogy ismerem Thort és nem pazarolná arra az idejét, hogy az embereket rémisztgesse, valamint ők öröklésről és szülőktől való tanulásról beszéltek. Ez pedig arra enged következtetni, hogy a félistenek az isteni szülőtől öröklik, valamilyen formában a képességeiket. - Ismerem Thort, beszéltem vele, nem olyan fajta krapek, aki ezzel szórakozna, itt valami más van.
Nem tudom befejezni a mondandómat, még a gondolatmenetemet sem, ugyanis egy hangor rianás hallattszik, a föld elkezd mozogni, a szél és a hó kegyetlenül hullik és fúj. Ez szemernyit sem jó. Igazuk van az istenivadékoknak, el kell innen tűnnünk. Ezazonban nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz lehetséges. Valami furcsa illat nehezíti, a pánikszerűen menekülő emberek között, a bőrünk mentését. Az illat furcsa, nem tudom hová tenni. Elsötétül minden.
Mikor magamhoz térek az első dolog amit érzek, hogy a hideg hóban fekszem és mozog a föld. Miféle földrengés van, pont most, pont ebben a pillanatban? Körülnézek, hogy a kis társaságból, maradt e valaki körülöttem, az egyik hóban fekvő alak, a magát Avivának nevező nőnek tűnik. Négykézláb állok, próbálok nem felborulni, tenyeremet szorosan a földhöz préselem. Álf vagyok, bár akkora gyakorlatom nincs a föld elem manipulálásában, mint a levegőében, összeszedem minden erőmet, bátorságomat és megpróbálom magam és a nő alatt megfékezni a földmozgást. Lesz, ami lesz.
Metanoia —
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 15, 2022 5:10 pm
2. csoport
Bármerre is visz titeket az ösztön vagy egymás téves megérzése, ez az egész csupán bemelegítés, de kénytelenek vagytok egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítani a történéseknek. Ahogy egyre erősebb szél kezd fújni, a hó pedig még nagyobb pelyhekben szakad, az a bizonyos rossz érzés lassan mindannyiótokat utoléri; pedig a két szemetekkel még nem is látjátok mindazt, ami a felszín alatt gyűrűzik be, a szél sorjában viszi el a standok tetejét, egy hatalmas reccsenés hangja pedig kicsit távolabbról, a jégpálya felől érkezik hozzátok, ahogy ketté válik a hatalmas jégtömb a korcsolyázók alatt. De ez csupán a kezdet. Megmozdul alattatok a talaj, nektek pedig ezúttal már nemcsak az erős széllökéseknek kell ellenállni, de meg kell próbálnotok talpon maradni, amit a pánikoló tömeg kicsit sem könnyít meg. És hiába is indulnátok el, hogy mentsétek vagy a saját, vagy egymás bőrét, egy bódító, kellemetlen és szúrós illat száll fel a nem messze létrejött szakadékból, és amint beszippantjátok, már nem is lesztek képesek talpon maradni; elragad titeket a sötétség, magatok alatt pedig csak a hideg, havas földet fogjátok érezni.
Kérlek, mindannyian dobjatok a kockával; az eredmény befolyásolja a cselekményt. A kockát ebben a topikban tudjátok dobni, a reagotoknál pedig tüntessétek majd fel a dobásotok eredményét. Kocka kalandoroknak
Talán tíz percig sem tart az eszméletvesztés, amikor pedig ébredezni kezdesz...
Páros szám esetén: Amikor magadhoz térsz, nem tapasztalsz magadban semmilyen változást; kicsit kábának érzed magad, a környezeted viszont megváltozott, eltűntek a karácsonyi fények, és bár ugyanúgy a standok mellett találod magad, de inkább tűnik egy sivár álomvilágnak a téged körülvevő tér, mint valóságnak. Páratlan szám esetén: Amikor ébredezni kezdesz, ugyanúgy a valóságodban térsz magadhoz, a hideg hóban fekve, a föld azonban még mindig mozog alattad.
only misery Keresem :
Catriona S. Jarlsberg —
Elküldésének ideje — Vas. Dec. 11, 2022 11:21 pm
Nathan Nielfandir Gregson felhasználónak tetszik ez a poszt.
2. csoport & Riri
Nem voltam hajlandó a teljes igazságot megosztani a két idegennel, hiszen sosem lehet tudni kikkel van dolgunk, így elsőre a zanzásított verziót kapják. A magas pasi sokkalta kedvesebbnek bizonyul - EGYEM MEG...- mint jómagam és kiegészíti a mondandómat, ezzel lebuktatva mindkettőnket. A férfi elkezdi magyarázni a fekete szépségnek, hogy az álfok honnan jöttek, mintha egy tankönyvből olvasni. Uhh, mennyire UNALMAS!!! A tanult jelzőt hallva azért elejtek egy bájos mosolyt, hiszen sosem neveztek így. Borzalmasan nehezen ment minden az elején, sokáig tartott mire megtanultam uralni a tüzet, azóta pedig sűrűn használom. Ismétlés a tudás anyja... vagy valami hasonló baromság, amivel etettek régen. Felvonom a szemöldököm, ahogy egy meleg szobát és kettesben eltöltött időt említ az álf, mire végig futtatom rajta a pillantásom kendőzetlenül. - Meleget bármikor csinálok, ha csak ezen múlik - válaszolok sejtelmesen, majd hagyom hadd mutatkozzon be mindhármunknak. Meglep, hogy van egy másik neve is, ami sokkalta közelebb áll az eredeti otthonhoz, mint az első. A férfiak kezet ráznak, majd bemutatkozik a nő is. Ó, de kár... tuti nem testvérek, ahogy rajta csüng. Vajon mit ehet rajta? Unalmas és nem is olyan jóképű. - Catriona Sirke Eldir Jarlsberg grófnő - mutatkozok be a teljes nevemen egy pukedli keretén belül és a címemet is hozzá dobom - MIÉRT NE TENNÉM?-. Ó, igen nem csak egy egyszerű álf vagyok, ezt jobb ha mindenki tudja. Bár van egy olyan sejtésem, hogy a magasnak sokkalta többet fog mondani a vezetéknevem, mint a galambocskáknak. Messze híres sötétálf család sarjaként, akik szeretnek a fekete mágiával bíbelődni. - De szólítsatok csak Ririnek, úgy könnyebb - vonok vállat egyszerűen, mintha nem az előbb adtam volna elő a nagyasszonyt. Thor nevének említésére elszorul a torkom, nemrég volt szerencsém az istenhez és valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva bizsergető érzés fog el a közelében. Hahh, nem úgy te kis hamis... Inkább olyan fucsa levakarhatatlan érzés, amivel nem lehet mit kezdeni. Kérdőn pillantok a párra várva, hogy megerősítsék istenek-e. Bár nem gondolom, hogy azok lennének, ha már a szülős dologgal nyitottak. Aviva válasza kissé meglep és oldalra döntött fejjel szemlélem őket. Félistenek? Oké, hogy az istenek sosem a hűségről voltak híresek, de hogy halandókkal háljanak és gyerek legyen a vége? Pfuuj... Ezek ketten hányinger keltően édesek, ahogy évődnek. A gondolataim egyből másfelé terelődnek, ahogy a nő megemlíti, hogy Thor a nagybátyja... félig.... Talán jobban kellett volna figyelnem az órán, amikor az istenek kusza kapcsolatairól volt szó. A sajátjaimat se értem, nem hogy az övéket. Egyre erősebben kezdett esni a hó és a szél is feltámadt, mire összébb húzom a kabátom. A templom tornya elüti az ötöt jelezve az időt, nem is érdekelne igazán a dolog, ha nem fogna el egy furcsa érzés. Valami nem stimmel, a vihar előtti csend ilyen, mielőtt lecsapna a hatalmas káosz. A színes bódék fényei halványulni kezdenek, majd egymás után ripityára törnek. Aviva gyorsan reagál és hős lovagként megmenti a szerelmét. Mindjárt elhányom magam. Nem, nem az alkoholtól, sem a rossz érzéstől, ami egyre erősebben tart fogva. A kérdés nem hozzám szól az álftól, mégis megrázom a fejem. Jó tudni, hogy Axel a tengerhez ért, bár most sokra nem mennénk vele, viszont az feltűnik, hogy Aviva feszült. Én is ezt érzem a felszín alatt. Nielfandir elindul az égők nyomán, mire a nő megjegyzi, hogy a másik irányba kellene menni, amit helyesel a mellette lévő. Csendben maradok, mint aki titkol valamit, pedig csak a következő felvonást várom. A feszültség tapintható közöttük, amiből szívesen kimaradnék, hiszen nem tudom biztosan melyikük a felelős az egészért. Egy fájdalmas sóhaj tör ki belőlem és megadom magam az érzésnek, így pár lépéssel utolérem az álfot és karon ragdom. - Ne, a másik irányba kell mennünk - próbálom húzni magam után a többiek felé, ha ez nem válik be egy kicsit oda pörkölök neki, éppen csak annyira, hogy kibillenjen ebből a furcsa állapotban. Az tuti, hogy ez nem természetes, ha valamit szívott vagy bevett akkor azonnal meg kell adnia a futárja számát, mert ilyen flasht én is akarok. Mégis szöget üt a fejemben egy gondolat, hogy ha Thor a nagybátyja, akkor lehet a nő felelős az egészért. - Azt mondtad Thor a nagybátyád. Ezt tőle tanultad? - szegezem a kérdést Avivának. Hiszen mindenki tudja, hogy Thor a villámok istene, akinek ez a kis trükk gyerekjáték lenne.
Det hev ei rose sprunge Ut av ei rot så grann Som fedrane hev sunge Av Jesse rot ho rann Og var ein blome blid Midt i den kalde vinter Ved mørke midtnatts tid
Nem gondoltam volna, hogy fogunk ezen a vásáron furcsa alakokkal találkozni, pedig azért azt már tudjuk Vivával, hogy nem csak emberek léteznek ezen a világon, hanem farkasok, meg istenek, meg ki tudja még. Mivel azonban ezek a találkozások ritkák, nem is igazán foglalkoztunk vele korábban. Bezzeg most, amikor az orrunk előtt van, fingunk sincs, miről van szó, hiszen eleinte nem túl közlékenyek azon kívül, hogy "tanulták" és "elemek". Aztán végre kapunk egy "álf" szót, és magamon érzem Aviva tekintetét, mert valószínűleg neki ez semmit nem mond. Nekem viszont ezt nehéz elhinni, csak az a baj, hogy nem sok választásom van. - Még nem találkoztunk álfokkal ezelőtt... - mondom, és oda hajolok Vivához. - Az életfa kilenc világába tartozik a Föld, és az egyik közülük Alfheim. Ők.. úgy tűnik, onnan jöttek. - magyarázom neki halkan, bár őrültségnek hangzik kimondani, hogy másvilágból származnak. Arról fingom sincs, hogy a képességeiket illetően inkább az istenek, vagy inkább felénk hajlanak. Amikor Nielfandir bemutatkozik, biccentek és kezet fogok vele - ha a vöröske is kezet akar fogni, hát vele is, miután bemutatkozok. - Axel Bergström. - miután Viva is bemutatkozik, jön a kérdés, hogy mi mik vagyunk, és amikor az isteneket emlegeti, elmosolyodok. Bárcsak. Sok terhet levenne a vállamról. Megrázom a fejem, de Aviva válaszol helyettem is, és amikor csodálattal néz fel rám és magasztal, a fülem azért elvörösödik. - Ne hozz zavarba. - mormogom neki megsimogatva a feje tetejét, aztán a másik két jelenlévőre mosolygok halványan. - Csak félig vagyunk azok. Gyakorlatilag most fedezzük fel az élet ezen oldalát. - magyarázkodom egy kicsit. Ezután Aviva fellelkesül, hiszen Thort emlegetik, az unokatestvérei és apja lévén pedig nagyon is köze van az említetthez. Én csak csendesen mosolyogva figyelem, hogyan csillog a szeme. Furcsa idegenekről erről beszélni, mert valahogy mindig is úgy hittem, hogy ez egy fajta titok, de most kezdek rájönni, hogy semmi titok nincs ebben, max hülyének néznek. Sokat nem tudok ezzel foglalkozni, mert hirtelen változik az időjárás, legalább is elsőre annak hiszem, de Aviva testbeszéde, szorítása, szeme - is - teljesen mást jelez. Azonnal fürkészni kezdem a horizontot, de aztán maga felé ránt, és ezzel meg véd attól, hogy az egyik égő az arcomba robbanjon. Egy cifra norvég káromkodás után lesöpröm a szilánkokat a kabátomról, míg a riadt emberek is arrébb sietnek, és összehúzott szemöldökkel figyelem, hogyan mutatja az utat a kiégő sor és kiürülő utca nekünk. De ez nem egy olyan út, amit szívesen követnék - a meginduló Nielfandirral ellentétben -, mert a horrorfilmek eleje szokott kvázi így kinézni, ráadásul Aviva is jelezte már, hogy bajok lesznek, nekem pedig az ő biztonsága a legfontosabb. Haza kell vinnem. Félkézzel magamhoz karolom, de a szemeimet a környezeten tartva húzom le a kabátom cipzárját, hogy a vizet bármelyik pillanatban használhassam, úgy hogy a zsebemben le is csavarom a kupakot. - Én a tengerhez értek, nem a feszültséghez. - válaszolom meg az álf kérdését. - Avivának viszont rendkívüli megérzései vannak az apjának hála, és ha ő nem szívesen menne arra, akkor lehet nektek sem kéne. - figyelmeztetem azért őket, mert habár csak pár perce ismerjük egymást, még sem kívánok nekik rosszat.
Vendég —
2. csoport
Oké, valamiről nyilván lemaradtunk, állapítom meg magamban. Persze, az így születtünk részen már túl vagyunk, nem is értem, miért ezen lovagolnak, hiszen mi is "így születtünk" Axellel, nem ez volt a kérdés. Na de elemek, meg fő elem, mi a fene? Látványos volt az a hattyú, és nem tagadom, az is látványos, amit a vörös hajú nő csinál, valóban a tűzzel, meg szikrákkal - és még kellemesen meleget is csinál ebben a rohadt hidegben -, de a kérdéseinkre továbbra sem kapunk választ. Legalábbis amíg a magas fickó meg nem szólal és végre értelmesen el nem mondja, mi a franc van. Alfheim. Álfok. Axelre kapom a tekintetem. Eszembe jut, amiről még az apám mesélt annak idején, hogy megannyi faj létezik még, akikről fogalmunk sincs, és nem, álfokkal határozottan soha nem találkoztunk még. Olyan természetességgel beszél erről, ami szinte üdítő, bár nincs idő reagálni, mert addigra már számomra is egyértelműen keringőre hívja vörös fajtársát, ami hallattán elmosolyodom, de meghagyom nekik a lehetőséget, hogy megbeszéljék a meleg szoba kérdését. Én innen csak egyvalakit vinnék meleg szobáraba, de annak épp a kezét fogom. A férfi aztán bemutatkozik, egészen különös nevet használva. Megvárom, míg Axel bemutatkozik és kezet fog vele, csak aztán szólalok meg én is. – Aviva Bergström – biccentek az irányába, már könnyed természetesseggel az új, de valódi nevem, mielőtt a vöröshajú nőre pillantanék. Thor nevére felkapom a fejem. Noha személyesen nem ismerem, a fiai nagyon is kedvesek számomra, ő pedig félig a nagybátyám, szóval... azonban az istenek vagyunk-e kérdésre halkan elnevetem magam. – Esküszöm, hogy ő is csak félig – pillantok leplezetlen imádattal Axelre, mielőtt visszfordulnék a Nielfandir nevű fickó felé. – Ismered Thort? – kérdezem kíváncsian. – Ő a nagybátyám. Félig – helyesbítek, hiszen az apámmal vsak az apjuk közös. Egy kicsit furcsa ennyire nyíltan beszélni erről, de az előzőek után? Kit érdekel. Megvárom, hogy Axel is hozzá tudjon szólni, ha akar, vagy akár a másik kettő, de én többet már nem tudok hozzátenni, mert mire oda jutnék, elkap egy furcsa érzés. Elég kísérteties, hogy épp abban a pillanatban, amikor az óra hangosan ötöt üt, de ezzel kevésbé foglalkozom. Sokkal jobban leköt rám hirtelen lecsapó nyugtalanság. Pontosan olyan érzés, mint amikor az ösztönöm jelez, csakhogy... most nem tudom behatárolni sem a veszély forrását, sem az irányát. Nyelek egy nagyot, megszorítom Axel kezét, hogy rám nézzen, és ha megteszi, a tekintetemmel üzenek neki: valami nincs rendben. Körülnézek, de nem látok semmit és nem érzek konkrétumokat. A feltámadó széltől kiráz a hideg, de furcsa módon nem a hidege miatt... közelebb lépek Axelhez, éppen akkor, amikor az égők elkezdenek kihunyni. Aztán az ösztönöm már jelez, a vállára fogok, egy határozott mozdulattal magam felé fordítom, hogy a következő pillanatban a közelben szétrobbanó égő műanyag szilánkjai ne csapódhassanak az arcába. Sorra robbannak szét az égők, Nielfandir pedig úgy indul meg az irányukba, mint akinél kikapcsolták az életösztönöket. – Nem – felelem a kérdésére határozottan, de feszült hangon. Valami egyáltalán nincs rendben. Én nem mozdulok Nielfandir után, és remélem, hogy Axel sem, de ha mozdulna is megszorítom a kezét, hogy visszatartsam. – Szerintem inkább a másik irányba kellene menni – osztok meg némi életösztönt a fickóval is, de amikor megint arra kérdez rá, hogy Axel csinálja-e ezt, frusztráltan sóhajtok fel. Az előbb mondtam, hogy nem. Újra megszorítom Axel kezét, és ha rám néz, egyértelmű üzenettel nézek vissza rá: el kell tűnnünk innen. Szinte minden idegszálam azt üzeni, hogy valami nagyon nem oké.
Elküldésének ideje — Kedd Dec. 06, 2022 11:15 am
Catriona S. Jarlsberg felhasználónak tetszik ez a poszt.
Meg kell, hogy valljam, elsőre tetszik, hoy elképzelésük sincs arról, hogy mi is vagyok, miért is ttudhatom azt, amit. Azonban a vörös hajú nő, aki első, de még második ránézésre is kimeríti nálam a bejövős kategória fogalmát elkezd némileg burkoltam, némileg nyíltan arra utalni, hogy álf vagyok. - Alfheim ősi lakói, az Álfok, valóban bírják mind a négy elem manipulációjának képességét. Tanult, lángvörös kolléganőnk állítása igaz, affelől, hogy a levegő az élelemem. - mondom határozott, nyugodt hangon, s kissé megcsóválom a fejemet, mikoron észre veszek egy aprócska, gyanús jelet az időjárááshz képest kissé alulöltözött nővel kapcsolatban. Az öngyújtó lángájnak manipulálsa valóban álfra utaló jel volt, azonban a csettintés közben, szikrák pattogtatása, már kevésbé. Ugyanis ellobbant a láng, nem volt jelen a tűz. Ez még az öregemnek sem ment volna, aki egyébként nagy mókamester volt, ha tűzről volt szó. - Lenyűgöző, amit a tűzzel művel, szívesen eldiskurálnék egy meleg szobában kegyeddel. Ugyanakkor.. - úgy lépek kissé, hogy mindhárman lssanak. - Nathan Gregson, de szólítsanak nyugodtan azon a néven, amelyen születtem, Nielfandir. - mutatkozom be és a férfi felé kezemet nyújtom, majd belső zsebembe nyúlva egy névjegykártyát húzok elő és átnyújtom. - Thor említette, hogy többen is vagytok. Istenek volnátok? - mondom olyan hangon, hogy csak a három másik hallja, a közelben ácsrogók már ne értsék. Nem kell, hogy nettó hülyének nézzenek minket. Ha valóban istenek vagy félistenek, akkor Thor nevének említése, mondhatni megolvasztja a már rianó jégtáblákat.
Még mondanék éppen valamit, amikor elég furcsa jelenségre leszek figyelmes. Az égősorok elhalványodása, majd szétpukkanása, valami olyasmi, amivel biztosan nem hülyíteném a midgardiakat. - Ez fura. Ezt ti csináljátok? - mondom és lassan elindulok abba az irányba amarre halad az égősorok katasztrófális meghibásodása. Mivel, nagyjából szószerint a tömeg feje fölé magasodok, könnyedén tudok abba az irányba nézni, hátha látok valami érdekeset. Remélem a többiek is bemutatkoztak, így elsőnek a magát Axelnek nevező férfi társam felé pillantok. - Azt mondtad, tudsz te is trükköket, ugye nem ezzel szórakoztatod az egyszerűbb népeket?
Metanoia —
Elküldésének ideje — Hétf. Dec. 05, 2022 9:51 pm
Catriona S. Jarlsberg felhasználónak tetszik ez a poszt.
2. csoport
Minden bizonnyal egyikük sem készült fel arra, hogy milyen meglepetések érhetik majd őket egy egyszerű, hétköznapinak tűnő karácsonyi vásáron; az már csakis tőlük függ, hogy milyen hasznot remélnek a megszerzett tudástól, arra azonban, ami a felszín alatt bontakozott és munkálkodott - egyre erősebb havazással és hideg szellővel karöltve -, egyikük sem készült fel; pedig a baljós nyugtalanság épp abban a pillanatban éri utol a társaság női résztvevőit, @Aviva Ben-Haim-ot és @Catriona S. Jarlsberg-et, amikor a nem túl távoli templom tornya megkondul, a mutató pedig az ötösre fordul. Tik-Tak. Tik-Tak. Furcsa szél támad fel, az fényfüzérek pedig, amik a bódékat díszítik, égőről égőre veszítik el színüket, úgy hunyva ki, mintha csak kihúzták volna őket a konnektorból, a tetőfokát mégis akkor éri el a jelenség, mikor szilánkosra törnek az apró, műanyag kis égők. Már nincs semmi, ami a rossz érzések útjába állhatna, ezt ekkor már @Axel Bergström és @Nathan Nielfandir Gregson is látja és tudja; a kérdés már csak az, hogy valamelyiküknek eszébe jut-e követni a kialvó fényeket, ahogy azok bódéról bódéra elveszítik színüket, éles, pattogó hanghatással feszítve szét a műanyag burkolatot; a fényüket vesztett bódék azonban egyértelmű utat rajzolnak eléjük, elültetve a gyanakvás csíráját, hogy ezért talán épp közülük valaki a felelős.
only misery Keresem :
Catriona S. Jarlsberg —
Elküldésének ideje — Hétf. Dec. 05, 2022 7:21 pm
2. csoport & Cat
A kérdés egyértelmű volt tőlem, de amikor elindultam még nem realizáltam, hogy kettő égimeszelő mellett fogok álldogálni a magam kis méretével. KIBASZOTT magas az álf, ami még kellemesebb látvánnyá teszi és HÉ! amúgy se számít egyes helyzetekben. Közben már a nőre vetem ki a hálóm, mert sosem lehet tudni mit hoz az éjszaka és amúgy se vagyok túlságosan finnyás, ha közben eleget ihatok és szívhatok. A válaszán elnevetem magam, mert egyértelmű, hogy nem vette a lapot, aztán ahogy viszonozza a bókot hátra dobom a hajam, amolyan "tudom" nézéssel. A laposüveg láttán felsóhajt, majd furcsán utasít vissza, mire vállat vonva elfintorodom. Nem teheti. Egy nő egyetlen helyzetben nem iszik feltétlen és az a terhesség. Kár érte, pedig nagyon szép... most még... Az a kis vakarcs a hasában tuti teljesen elcsúfítja, na ezért se fogok szülni. Az álf szavaira csak megemelem a szemöldököm, ahogy találkozik a pillantásunk elvigyorodom, nem leplezve, hogy nagyon is értem a célzást. Nem most jöttem le a falvédőről és tudatlan se vagyok, elég széles körű a geek tudásom, hála a kisöcsémnek. Várom, hogy a többieknek is leessen a szarkazmus, miközben meghúzom a laposüvegem. Szóval hosszú évek kemény munkája, akkor nem biztos, hogy ez a fő eleme, bár egy általános álfnál lehet tovább tart, mint egy sötétnél, mint jómagam. A fekete szépség lemaradt a szülős dolognál, mire megforgatom a szemeimet, majd halovány mosolyt villantok a lagalétrára. Lebuktam volna? Minden bizonnyal. Érdekel? CSEPPET SEM! - Kérése számomra parancs - pukedlizek egyet, mint egy úrihölgy, majd előhalászok egy öngyújtót, ami minden kabátzsebemben lapul, hátha valaki megkínál egy kis finomsággal. Könnyedén meggyújtom, majd a másik kezem felemelve kicsit koncentrálok és a láng magasabbra szökik, hogy aztán egy rózsa formát öltsön. Elengedem a gyújtót, mire a virág szertefoszlik a levegőben melegséget hagyva maga után. - Ennyi elég lesz vagy mutassak még valamit? - csettintek egyet a szabad kezemmel, mire apró szikrák pattognak le a földre. Kissé összefutnak a szemöldökeim a férfi kérdésén, nem értem miért fontos ennyire a szülő téma. - Így születtünk, mindegyik elemet tudjuk kezelni, de mindenkinek van egy fő eleme, amit a legkönnyebben kezel. Ha nem csal a szemem a szépfiú a levegőt kedveli legjobban - pillantok az álfra, majd magyarázok tovább a másiknak. Remélem tud követni, mert gyűlölöm ismételni magam és még jó kedvem van, ha nem vesszük figyelembe az egyre jobban szállingózó hópelyheket, amik tönkre fogják tenni a hajam. - Még tudtok követni? - nézek a kettősre, akiknek tuti van valami anya- vagy apakomplexusa. Kár értük, pedig kívülről egyikük se rossz fogás, de jobban kedvelem, ha nem akad be a lemez ennyire.
Det hev ei rose sprunge Ut av ei rot så grann Som fedrane hev sunge Av Jesse rot ho rann Og var ein blome blid Midt i den kalde vinter Ved mørke midtnatts tid
Én felajánlom a lehetőséget, hogy boldogabbá tegyem őt egy kis füllentéssel, de ő gyorsan keresztbe húzza a tervemet egy gyors csókkal, hogy aztán ugyan azzal a huncut mosollyal mondhassa, hogy hazudós vagyok. - A te jó kedvedért mindent! - vonom meg a vállam ártatlan mosollyal. Aztán összegezzük, hogy kinek kellene még mit venni, és amikor rá sandítok, hogy neki sincs még semmi, akkor persze már is eltereli a dolgot. Ha nem választ... - Akkor majd meglepetés lesz. - csak nem hiszi, hogy valódi ajándék nélkül hagyom majd itt? Túlságosan körbe nézni nem tudok azonban érte, mert más tereli el a figyelmünket, és egy lehetőség, hogy egy magunkfajtára akadtunk. Igazából pofátlan vagyok, és csak úgy oda megyek az égimeszelőhöz - esküszöm jó érzés, hogy végre én nézek felfelé valakire - és kérdezek rá a "trükkje" forrására. Természetesen egy szarkasztikus választ kapunk, amitől én elmosolyodom, de mielőtt ezt meg is tudnám válaszolni, már oda is lép hozzánk egy kissé alul öltözött hölgy, és feltesz egy érdekesebb kérdést, ami kezd valamiféle gyanút elültetni bennem, hogy közülünk senki se átlagos... aztán elkezd flörtölni Vivával, mire elsőre a magasba szalad a szemöldököm, aztán gyorsan a forralt boromba rejtem a mosolyom. "Ugye milyen szép?" kérdezek vissza inkább magamban, mert Viva tanácstalanságát látva kishíján feltör belőlem a röhögés, de inkább belefojtom a borba. Azért Aviva közbe kérdezi, hogy a szüleitől tanulta-e a trükköt, mire a válasz egy nem, magam tanultam ki. Mondjuk ez még nem jelent semmit, én is viszonylag magam tanultam a víz használatát, mivel Aegir ugye nem volt mellettem... na mindegy. Viszont közben figyelek is, mert az égimeszelő már valami tűzzel kapcsolatos dologgal hozza összhangba a megjelent nőt, és én egy kis pillanatig közöttük kapkodom a szememet. Főleg, ahogy bemutatóra kéri. Lokinak azt hiszem van valamiféle kapcsolata a tűzzel, de ha az imént pont az volt a hiba, hogy a szülőkből indulunk ki, akkor.. nem értem. - Ha nem a szüleitektől örököltétek, akkor honnan van meg hozzá a képességeket? - kérdezem kíváncsian. Legalább is az égi meszelőtől, mert eddig csak ő mutatott "furcsaságot".
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 77 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 77 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.