Kiskép : Rendeltetésem : Oslo téged vár play by : Gal Gadot Posztok száma : 18 User neve : Maze Csoport : Berserker Pontgyűjtő : 17 Lakhely : Grünerlokka Foglalkozás : CIA agent Előtörténet : i feel like i'm waiting on something,
that isn't going to happen Keresem :
and
I always feel like something's missing;
I just wish i knew what it is.
Kor : 72
Brooke Morrigan —
Elküldésének ideje — Vas. Jan. 29, 2023 1:28 pm
Dimitriy V. Smolensky felhasználónak tetszik ez a poszt.
Familiar Stranger
Kétkedő arccal bámulok rá pár pillanatig, amikor azt állítja, hogy eddig sem rejtőzködött, pedig mindketten tudjuk, hogy igyekezett a lehető legkevesebb nyomot hagyni maga után az elmúlt években, hogy az olyanok, mint én, lehetőleg ne fogjanak szimatot és ne bukkanjanak rá, ami nyilván nem egy rossz dolog, ha valaki azzal keresi a kenyerét, hogy pénzért likvidál személyeket. Azt viszont tudom, hogy az ügynökség vagy épp más ügynökségek, már jó párszor próbálták felkutatni, megtalálni őt valahol a nagy világban, mert az viszont éppenséggel nem nagy lódítás, amikor azt mondja, hogy szeret utazgatni. Valószínűleg a "munkája" is megköveteli, de igazából, a helyében én is azon lennék, hogy lehetőleg sose maradjak egy helyben túl sokáig, mert annál rizikósabb, hogy végül valakinek szemet szúrok, gyanút keltek vagy összeakadok olyasvalakivel, akivel nem kellene. Ha szigorúan vesszük, én is épp ugyanilyen életet élek, csak kettőnk között az a különbség, hogy engem hivatalos szervek bíznak meg, őt pedig olyan milliomos emberek, akik próbálnak még inkább milliomossá válni, mit sem törődve azzal, hogy hány ártatlan emberen gázolnak közben át. -Kapkodva, mi?- kérdezek vissza csalafinta mosollyal, hiszen elég vicces, ahogy próbálja a lehető legszebben megfogalmazni, miként kell néha felkapnia a nyúlcipőt, de végtére is ez számít most a legkevésbé. Az már sokkal inkább érdekel, miként próbál lekenyerezni, mert az tény, hogy tartozom neki azok után, hogy nem hagyott ott meghalni, abban a retkes sikátorban, ugyanakkor én is épp annyit segítettem neki, mint ő nekem. Jó, nyilván nem biztos, hogy nem bírt volna el azzal a döggel a háta mögött, de azért lényegesen megkönnyítettem így a dolgát, ezt ő sem tagadhatja, mégis olyan flegmán emlegeti a nem létező háláját, hogy attól akaratlanul is fintorgok egyet. -Nem, inkább én foglak Téged üldözni.- villantok rá végül egy túlságosan is nyájas mosolyt, mert azt érzékelem, hogy egyre inkább azon van, hogy kitessékeljen innen, de hát miért nem gondolt erre akkor, amikor ide cipelt, hogy nagy eséllyel egyszer magamhoz fogok térni és akkor rögtön kérdezősködni kezdek majd. Főleg, mert a viselkedése, az amit értem tett és ahogy utána reagált dolgokra, felkeltették a gyanúmat, azt pedig nem olyan könnyű elaltatni, mint ahogy ő szeretné. -Ne nézz hülyének, nem most jöttem le a falvédőről.- sóhajtom fáradtan, hiszen én is a lehető leggyorsabban pucolnék el innen, amint elhagyom esetleg a lakást és, bár kedvem támad, már csak azért is borsot törni az orra alá, be kell látnom, hogy ma már többre valószínűleg nem jutunk. Nekem még nincs elég erőm egy küzdelemhez, Ő pedig magától nem fog sem beszélni, sem egyezkedni, úgyhogy ez most mindenféleképpen patt helyzet. Jól megmutatja ezt az is, ahogy én a nappali közepén ácsorogva bámulok rá, míg ő széttárt karokkal folytatja tovább a meséjét, de végül hirtelen zsebre vágja a kezeit és elém sétál, olyan közel állva meg előttem, hogy még a belőle áradó hőt is érzékelem, de még mielőtt ennél közelebb merészkedne, karjaimat összefonom magam előtt, gyanakvó pillantásomat pedig arcára szegezem. -Akkor ezt most tekintsem kihívásnak?- szűkítem össze szemeimet, így vizsgálgatva vonásait, melyek természetesen most sem árulnak el sok mindent, de az már biztos, hogy számomra túl kecsegtető az az ital, mert már a gondolat is, hogy egy szép napon meglepem valahol annak ellenére, hogy milyen profinak érzi magát Ő is, még így is elégedettséggel tölt el, pedig még meg sem valósult. -Vigyázz. Legközelebb nem lesz akkora mázlid, mint ma este volt.- jegyzem meg pimaszkodva, de cseppet sem burkolt fenyegetéssel, hiszen ma lehet, hogy nem tudtunk sokat az ügyünkkel foglalkozni, mert épp menteni kellett az életünket, de kétlem, hogy legközelebb is ugyanígy alakulna, akkor pedig kénytelen leszünk valahogy dűlőre jutni. Akár megiszunk közben egy italt, akár nem. -Rendben. Ha most eltűnsz és a nyomodra bukkanok, jössz nekem egy itallal.- bólintok rá végül az ajánlatra, miközben az én ajkaimon is megjelenik egy teljesen érthetetlen játékos mosoly, mint ami az Ő arcán is díszeleg, de valószínűleg ez annak köszönhető, hogy valahogy ennek az egésznek, most tényleg olyan a hangulata, mintha valami játszadozás lenne.-Köszi, nem szükséges. Semmi kedvem a padlón aludni, mint egy kivert kutya, úgyhogy most inkább megyek.- sóhajtok végül kelletlenül, beismerve ezzel, hogy jelenleg én sem látok más megoldást, mint hogy mindenki visszahátráljon szépen és, ha úgy hozza az élet, majd újra terítékre kerül ez az egész. -Kapsz egy kis egérutat. Használd okosan.- sandítok rá, miközben az ajtó felé veszem az irányt, hiszen nem olyan nagy ördöngősség megtalálni, amúgy is azt szugerálja már azóta, hogy magamhoz tértem, majd anélkül, hogy újra hátra néznék, kilépek rajta, magamban pedig, már azt tervezgetem, miként fogok a nyomába szegődik, ugyanis arra esélye sincs, hogy csak úgy lerázzon. Egyszerűen nem hagyhatom, már csak amiatt sem, ha tényleg tud valamit a múltamról.
walk away still madly in love with you Kor : 136
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Hétf. Nov. 14, 2022 6:56 pm
Brooke Morrigan felhasználónak tetszik ez a poszt.
Egyetlen másodpercre sem tévesztettem szem elől, ebben a helyzetben amúgy sem volt lehetőségem arra, hogy csak úgy gyanútlanul méricskéljem, miközben itt ül a kanapén, és ki tudja, milyen trükkök lapulnak még a tarsolyában. Bár, talán ma már nem fog azzal próbálkozni, hogy földre vigyen, és nem is tűnt úgy, hogy a sérülése egyhamar engedni fogja a komolyabb fizikai terhelést, ez pedig az én malmomra hajtotta a vizet. Lelki szemeim előtt megjelent a kép, amiben ott feküdt egy kórházi ágyon, és ahová ha közvetlenül nem is, de én juttattam. Már akkoriban veszélyes vizeken eveztem, és hiába tudtam, hogy bajt hozhatok a fejére, ha Vele maradok, de mégsem voltam képes magam mögött hagyni, az Őt ért támadás azonban mindent felülírt, rávezetve arra, hogy döntenem kell, és ennek a döntésnek köszönhetően legalább életben tudhattam. Szó szerint elvágtam minden fonalat közöttünk, pedig ha egy kicsit is rajta tartottam volna a szememet, már korábban tudtam volna, hogy milyen útra tévedt, arról nem is beszélve, hogy előbb megsejtettem volna azt a keserű fintort, amivel a sors próbálta próbára tenni a türelmemet. Az időzítés pedig ennél nagyobbet nem is szólhatott volna. - Eddig sem rejtőzködtem - reagáltam szavaira könnyedén, egy egyszerű vállrándítással, bár először kedvem támadt mosolyogni azon, ahogy lényegében burkoltan, de megfenyegetett. Élete kihívását láthatta bennem, azt a prédát, amit el kell kapnia és megadásra kell kényszerítenie, de ha egyszer sikerülne is neki, már most biztos voltam benne, hogy annak egészen más okai lesznek. Próbáltam nem úgy tekinteni rá, mint egy régi ismerősre, arra a nőre, akiért a saját szívemet is zálogba adtam, hátha ezzel megkímélem az életét, de velem szemben óriási előnyre tett szert azzal, hogy elfelejtett kettőnkről mindent. - Csak szeretem körbeutazni a világot. Néha eléggé kapkodva - tettem hozzá egy ártatlan grimasszal, úgy téve, mintha egyes egyedül a kalandvágyam tehetne arról, hogy ezer és egy helyen fordultam már meg életem során, pedig valahová egy busásan megfizetett küldetés vitt, míg megint máshová a menekülés, ha valaki túl közel került ahhoz, hogy lebuktasson. Ilyen közel viszont, mint ahol most Ő járt, senki nem jutott még. - Hálám örökké üldözni fog - jegyeztem meg kissé csípősen, mikor közölte, hogy nem tartozik nekem semmivel, miután lelőtte azt a büdös dögöt, de hiába is próbáltam grimasz mögé rejteni, nyilvánvaló volt, hogy igaza van. Kvittek vagyunk. Az ajtó felé pillantottam, miután befejezte a gyorsan összetákolt szendvicset, már azon morfondírozva, hogy mégis miként fogom eltüntetni a lakásomból, miután ilyen könnyedén a nyakamra szabadítottam, de nem hagyhattam ott elvérezni. Ahogy azt sem kockáztathattam, hogy más találja meg, ezzel még a halálnál is nagyobb veszélybe sodorva, hisz még ha ügynök is, nem volt halhatatlan. Egyikünk sem az, de mikor a karjaimba vettem, eszembe sem jutott, hogy valahogy meg is kell majd szabadulnom tőle. - Már sokkal jobb bőrben vagy - mértem végig tetőtől talpig, majd tekintetem megállapodott alakján, miután a szoba közepét választotta új törzshelyének. - Lehet, hogy igen. Lehet, hogy nem - firtattam tovább széttárt karokkal. - Norvégia túl hideg az én ízlésemnek - tettem hozzá, mikor hirtelen zsebre vágtam mindkét mancsomat, és közelebb lépdeltem hozzá, alig fél méterre állva meg tőle. - És tekintve, hogy elmondásod szerint profi vagy.. - kezdtem el hangosan gondolkodni, közben egy pillanatra sem eresztve pillantását. - Nem lesz nagy kihívás újra megtalálnod. Ha sikerül, még abban az italban is benne vagyok - rántottam meg a vállamat felvont szemöldökkel. - Sőt, én fizetem - vigyorodtam el, miközben játékos fény csillant meg tekintetemben. - Vagy azt akarod, hogy megágyazzak neked a nem létező vendégszobában?
coded by eirik
Kiskép : Rendeltetésem : Oslo téged vár play by : Gal Gadot Posztok száma : 18 User neve : Maze Csoport : Berserker Pontgyűjtő : 17 Lakhely : Grünerlokka Foglalkozás : CIA agent Előtörténet : i feel like i'm waiting on something,
and
Brooke Morrigan —
Elküldésének ideje — Vas. Nov. 13, 2022 2:25 pm
Malthe Hjelm felhasználónak tetszik ez a poszt.
Familiar Stranger
Egyértelmű, hogy nem fogok tudni semmit kiszedni belőle, hacsak nem vetném komoly kínzás alá az ügynökségnél tanult módszerekkel, de tekintve, hogy többet sejtek a háttérben, hogy nem épp most találkoztunk először és ő nem is most döntött úgy, hogy jószívű lesz és segít valakinek, aki egyébként képes lenne megölni, inkább az időre bízom a dolgot. Nem fogom hagyni meglépni és ezt a küldetést egyébként sem úgy terveztem, hogy majd egyetlen nap alatt fogom magunk mellé állítani, de azt nem kell tudnia, hogy úgy tervezem, a nyakára járok majd jó ideig. Ha kell, meghiúsítom majd a munkáit, akadályozni fogom minden létező módon, de idővel úgyis dűlőre kell jutnunk. Most pedig, már amúgy sem csak a küldetésem miatt érdekel, amikor nyilvánvalóan többet tud rólam, mint amit elárult most nekem, vagyis a semminél. A szendvics elfogyasztása után azonban, konkrétan rákérdez, hogy is fog mindez kinézni a továbbiakban, mit lépnék, ha holnap mondjuk megpróbálna kereket oldani, de szerintem Ő is sejti a választ, bár azon jót mosolygok, hogy olyan jónak képzeli magát, hogy szerinte akár fél évembe is telhetne, hogy megtaláljam. Annál azért, egy picit jobb vagyok, nem véletlenül küldtek utána most engem, mert az ügynökség is tudja, hogy nekem van esélyem arra is, hogy megtaláljam és talán arra is, hogy meggyőzzem. -Viszont, eddig nem Én voltam a nyomodban.- vetem fel pimasz pillantással, pofátlanul vigyorogva.-Ne becsülj alá, mert mostantól nem lesz olyan könnyű dolgod, ha netán el akarnál rejtőzni.- forgatom a szemeimet, főleg, amikor színészkedik egy picit és egy pillanatra tényleg úgy tesz, mintha megijedt volna, de igazság szerint el kell ismerjem, hogy iszonyú nagy tehetség, remekül érti a dolgát, az egyik legjobb a szakmájában és egyértelmű, hogy nem lesz vele könnyű dolgom. Egy picit el is tölt a kíváncsiság érzése vegyülve némi izgatottsággal, mert van egy olyan gyanúm, hogy a kettőnk kis játéka, ami most vette kezdetét, nem fog hamar véget érni és igazán szórakoztató is lesz. Jó ideje nem izzasztott már meg senki, nem volt olyan, aki igazán kihívást jelentett volna, de Ő már csak amiatt is ezt ígéri, mert épp úgy, mint én, ő sem egyszerű halandó. -Azért ez így nem teljesen igaz. Ha nem lövöm le azt a dögöt a hátad mögött, simán meghaltál volna.- emlékeztetem arra, ami történt, mert tény, hogy megsérültem és ő cibált el idáig, hogy egy picit rendbe szedjen, de mielőtt kidőltem, az utolsó mozdulatommal megmentettem az életét. Legalábbis, elég kellemetlen lehetett volna, ha a háta mögött álló dög rátámad.-Szóval, szinte kvittek vagyunk.- vonok vállat szemtelen vigyorral, mert azt azért, még én is tudom, hogy hálával tartozom azért, amit tett, de eszem ágában sincs cserébe nyugton hagyni és felhagyni a feladatommal. Miután sikerül felállnom a kanapéról, kíváncsian körbe mérem a szobám, bár mozdulataim még elég erőtlenek, amit igyekszek a lehető legjobban palástolni, mert már épp eléggé böki a csőrömet a tudat, hogy annak kellett megmentenie és segítenie rajtam, akit el kellene kapnom. Ez így rohadtul nem klappol, nem is így kellett volna történnie, de legalább annyit nyertem az ügyön, hogy kénytelen volt egy pár perc alatt ledarált beszélgetés helyett jó ideig vendégül látni. Most viszont felmerül a kérdés, hogyan tovább, válasza pedig őszinte mosolyt csal ajkaimra. -Aucs.- biggyesztem le aztán ajkaimat, megjátszva, hogy épp borzasztóan a lelkembe tiport, majd sóhajtok egy nagyot és megállok karba tett kezekkel a szoba közepén.-Lenne szíved egy sérült nőt, csak úgy kidobni a lakásodból?- kérdezem megjátszott szomorúsággal, ismét körbe pillantva aztán a helyen.-Amit nyilván első dolgod lesz elhagyni és megpróbálni elrejtőzni, mint ahogy mondtad is.- vonom le a logikus következtetést, hiszen fordított esetben én is ezt tenném, ha az, aki a nyomomban van, a lakásomon kötött volna ki némi balszerencsét követően.-Azt hittem, hogy most már barátok leszünk, számot cserélünk, néha összejárunk majd iszogatni meg ilyenek.- cibálom tovább a bajszát, azt remélve, hogy ha kellő ideig bosszantom, talán végre elkottyint majd valami apró információ morzsát arról, miért is segített rajtam. Bárki más ott hagyott volna meghalni, Ő azonban nem tette és ez nem hagy nyugodni.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Szomb. Szept. 17, 2022 7:20 pm
Nem neveztem volna életem szendvicsének azt a kreálmányt, amit pár perc alatt hoztam össze, méghozzá úgy, hogy közben néha-néha indokolatlanul is lány felé pillantottam, de nem is ez volt most a lényeg. Egyszer sem fordult még elő, hogy olyasvalakit hoztam a lakásomra, aki előtte épp az életemre akart törni, és nagyon is egyértelművé tette, hogy ha úgy kívánná a helyzet, zokszó nélkül húzná meg a ravaszt, és volt is egy sejtésem, hogy miért. Mégis, ott volt az a sarkalatos különbség, hogy számomra Ő nemcsak egy hétköznapi, mezei ügynököcske volt, akinek zokszó nélkül törtem volna a csigolyáit, vagy épp végeztem volna ki pár golyó segítségével, utána jót morogva magamban, mert lényegében indokolatlanul, ingyen öltem meg valakit. Még ha nem is tudta magáról, és nem volt tisztában azzal, hogy miért részesül ilyen bánásmódban, azt kétségkívül tudta, hogy valaminek kell lennie a háttérben, amiért egy számára ismeretlen fejvadász csak úgy a lakására cipelte, ellátta a sebeit, most pedig még szendvicset is készített neki. Én lettem volna az egyetlen, aki felvilágosítást adhatott volna neki az okokról, arról, hogy miért nem hagytam elvérezni a sikátorban, vagy hogy miért nem engedtem, hogy néhány dög befejezze a vacsoráját általa, de szavaimmal elég egyértelműen jeleztem, hogy lezártnak tekintem a rögtönzött kérdések óráját. Nem akartam mondani neki semmit, főleg nem azt, hogy honnan eredt kettőnk ismeretsége, mert egyszer már életveszélybe sodortam, és még egyszer nem követem el ugyanazt a hibát. Tovább falatoztam, legalább úgy, mint akinek tényleg semmi nyűgje nincs jelenleg az életében, pedig épp ott ült mellettem az egyik, és okkal nevezhettem a legnagyobb problémámnak jelenleg, mert ennek az egésznek sehogy se szabadott volna megtörténnie. Nem kellett volna utánam küldeniük, nem Őt, nem így és nem most. Nagyon is jól emlékeztem arra, hogy ha valamit egyszer a fejébe vett, abból nem eresztett, és ha emögé még betettünk egy megbízást, az eredmény igencsak ijesztően hatott. Mert nem fog leállni. Olyan volt, mint én: mindig befejezte, amit elkezdett, legyen bármi is az ára. - Eddig is elég jól elbújtam előletek - vontam meg lazán a vállamat, mintha tényleg valami lényegtelen dologról folyna a csevej, pedig csak próbáltam megőrizni a hidegvéremet, némi lazaság mögé rejtve az igencsak komoly aggályaimat. - Most nagyon megijedtem - futott át arcomon egy ijedt kis akármi, de lerítt róla, hogy csak színjáték az egész, és nagyon is messze voltam attól, hogy tényleg összecsináljam magam. - Jössz nekem eggyel, amiért még életben vagy - tettem hozzá, mintha csak alku tárgyát akarnám képezni abból, ami a sikátorban történt, és minden okom meg is volt rá. Ebben a világban minden erről szólt, valamit valamiért, pénzért életet, és életmentésért nyugalmat. Én is letettem a tányért, közben figyelve, ahogy megemelkedett a kanapéról, legalábbis próbálkozott a mutatvánnyal, nekem pedig a saját markomba kellett mélyesztenem körmeimet, hogy ne akarjak utána kapni, így támogatva tovább. Az elég átlátszó lett volna, és kicsit sem segítette volna azt a színjátékot, hogy az égvilágon semmilyen kapocs nincs és nem is volt közöttünk soha. - Hát, elsősorban csak úgy... normálisan meg akartalak kérni, hogy menj haza - vontam vállamon lassan, eltűnődő arccal, némi pimasz fénnyel tekintetemben, ahogy végigmértem kissé sápadt arcát.
coded by eirik
and
Brooke Morrigan —
Elküldésének ideje — Szer. Júl. 20, 2022 4:19 pm
Familiar Stranger
Egyértelmű, hogy hiába is erőlködök, hiába próbálok belőle bármit is kiszedni, úgysem fog mondani semmit és ezt, még el is árulja nekem, bár a mondatot szándékosan úgy fogalmazza meg, hogy továbbra se valljon be legalább annyit, hogy ez nem valami fejvadász kamu szöveg volt. Erről már úgysem tudna meggyőzni, mert nem veszem be, az ösztöneim nem ezt súgják, már pedig azokra elég régóta tudok támaszkodni, mert nem szoktak becsapni vagy félrevezetni. Ha tudna, sem mondana semmit. Míg a szendvicset készíti, jobbára arra használom az időmet és a lehetőséget, hogy amellett, hogy Őt figyelem, a lakást is alaposan szemügyre veszem, mintha bármi olyat találhatnék, ami támpontot adna, mihez is kezdjek a kialakult helyzettel, mert azzal egyáltalán nem számoltam, hogy itt fogok ücsörögni a lakásán, hogy többek között megmenti az életemet és, hogy neki áll szendvicset csinálni. Ezek mind olyan váratlan események, amelyek nem igazán kellene, hogy előforduljanak egy ilyen küldetés során, de most mégis itt vagyok, a kanapékán ücsörgök és a felém nyújtott tányérral szemezek pár kósza pillanatig. Tagadhatnám, hogy éhes vagyok, de felesleges lenne és a vérveszteség miatt egyébként sem ártana valamit ennem, így végül el is veszem a kínált szendvicset és csendben figyelem, ahogy visszaül mellém. Ez az egész helyzet teljesen abszurd, bár talán a felvetésem is az, hogy majd ezzel a rögtönzött vacsorával próbál majd eltenni láb alól és ezt ki is kéri magának. -Lehet annyira rossz egy szendvics?- kérdezek vissza értetlen arccal, de valami humor-féle bújkál a hangomban akaratlanul is, aminek aztán végképp nincs most itt helye, így inkább teszek egy kísérletet és, miközben tovább beszél, harapok a szendvicsből. Olvastam a kartonját, láttam az eddigi "munkáit", így aztán tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy Ő ennél sokkal kifinomultabb, mint hogy így akarjon végezni velem, de arról tényleg nincs benne szó, hogy mennyire mozog otthonosan a konyhában vagy épp mennyire nem, így kénytelen vagyok a megjegyzése hallatán bólintani egyet.-Az első adandó alkalommal kiegészítem majd azzal, hogy "specialitása a szendvics".- jegyzem meg két falat között, mert akár el lehet ezt rontani, akár nem, azért elég jól esik most és ez, talán látszik abból is, hogy nem unottan nyammogom, hanem inkább tényleg jóízűen falatozom. Igazából, kezdtem elég éhes lenni, de a világért sem süllyedtem volna addig, hogy kaját kérjek tőle, amikor az lenne a feladatom, hogy beszervezzem. A lehetőségeit kezdi latolgatni, hogy mit is tehetne ebben a helyzetben, miután egyértelműen elárulom neki, hogy miért is küldtek rá, én pedig érdeklődve hallgatom az elmélkedését, míg az utolsó falatot is el nem tüntetem a kezemből. Aztán a tányért leteszem az asztalra és felé fordulok, amennyire lehet, hogy a lehető legkomolyabb ábrázatommal nézhessek rá.-Gondolod, hogy ezek után nem tartanám rajtad a szemem és, csak úgy el tudnál szökni egy másik földrészre?- kérdezem kétkedő arccal, mert ha most talán el is kullogok innen vagy épp Ő tesz ki a lakásból, biztos, hogy nem mennék messzire, akármilyen állapotban is vagyok, és persze az sincs kizárva, hogy előtte valamilyen módon megpróbálnék nyomkövetőt helyezni rá, a cipőjére vagy akármijére. -De oké. Próbálj csak megszökni, viszont nem árt, ha te is megtudsz rólam pár dolgot.- közlöm végül egy fáradt sóhajjal, mert ha Ő így akar játszani, akkor felőlem játszhatunk így is, én nem vagyok semmi jó elrontója, már ha számára a fogócskázás ennyire izgalmas.-Egyrészt nem szoktam kudarcot vallani, másrészt pedig, ha egyszer szimatot fogok, nem állok le, úgyhogy elszökhetsz felőlem az Antarktiszra is, ott is meg foglak találni.- közlöm a lehető legkomolyabb arccal, majd a végén megengedek magamnak egy mézes-mázos mosolyt és újfent megpróbálok felállni a kanapéról. -Egyébként köszi. Finom volt a szendvics.- sandítok vissza rá, miután sikerül két lábra állnom anélkül, hogy megint szédelegnék és odébb is sétálok picit, kíváncsian véve szemügyre mindent, ami csak a lakásban van, egészen a legapróbb dologig.-Na és most? Bunyózni fogunk vagy, hogy tervezed a lerázásomat?- fordulok végül felé kíváncsian, kihívó mosollyal ajkaimon, bár nem feltétlenül mondanám, hogy már annyira jól érzem magam, hogy megküzdjek vele közelharcban, de ha ezt kell tennem, hát állok elébe. Vagy, egyszerűen, csak sétáljak ki az ajtón? Igazából, fogalmam sincs, hogy mit tegyek és ilyen még nem volt velem a pályafutásom alatt egyszer sem.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Hétf. Jún. 13, 2022 6:58 pm
- Hiányoztam az iskolából, mikor a pályaválasztási tanácsadó előadást tartott - húztam el ajkaimat egy grimasz kíséretében. Eszem ágában sem volt belemenni ebbe a szócsatába, és azt fejtegetni, hogy melyikünk miért öl embereket. Nekem ez volt a hivatásom, és jó voltam benne, Ő pedig épp ezért volt itt, ha jók a sejtéseim. Menekülő útvonalnak tekintettem erre a kis konyhai kajagyártásra, bár még innen is tökéletesen ráláttam, és nem kerülte el a figyelmemet, hogyan is méri végig a helyiséget vagy alkalomadtán éppen engem. Ahogy pár pillanatra rajta felejtettem tekintetemet, sikeresen megállapítottam, hogy a hosszú évek alatt semmit sem változott, már ami a külsőségeket illeti. Rendíthetetlenül élt bennem a pillanat, mikor elöször megláttam Őt, és ahogy tekintete akkor találkozott az enyémmel, kimondatlanul is tudtam, hogy kettőnk útja vagy így, vagy úgy, de örökre összefonódik majd. Akkor még nem sejtettem a végkifejlezetet, a halálos fenyegetést, ami mindig a sarkamban loholt, ami majdnem a vesztét okozta, és ami miatt úgy döntöttem, hogy az egyetlen lehetősége, ha elengedem. Túlzás lett volna azt állítani, hogy megbocsátottam magamnak azóta, inkább csak befoltoztam ezt a sérülést, de örök életre viselnem kellett a rám rótt terhet, a forradás nyomát, ami ugyan csak képletesen létezett, de még egy fizikai sérülés sem fájt volna annyira, mint Őt akkor és ott elveszíteni. Ezek után nem is csodálkoztam, hogy vastag, kemény páncél kovácsolódott a szívem köré, és ahogy most rám nézett, hát nem kellett attól félnem, hogy elkezdi olvasztgatni azt, ami miatta vált jéggé. És ez, ez volt a valódi pokol, nem a halál. Nem is nagyon küzdöttem azért, hogy fenntartsam a témát, amiről elég nyíltan közölte, hogy nem hiszi el, én azonban nem szándékoztam pro vagy kontra érveket sorakoztatni, miért is kellene vagy épp nem kellene hinnie nekem. Ha az Ő szemszögét néztem, nem ismert engem, és talán jobb is, ha így marad. Ennek az egésznek nem is szabadott volna megtörténnie, és bántam, hogy a saját csalódásom miatt nem tartottam rajta legalább a fél szememet, miután bevittem a kórházba. Akkor legalább tudtam volna róla, nem ért volna váratlanul az amnéziája és az, hogy beállt ügynökösdit játszani. És mi több, talán tudtam volna, hogy utánam akarják küldeni. Kés bánat. - Ha tudnék, sem mondanék semmit - közöltem vele egyszerűen, szokatlanul tárgyilagosan, pedig valahol mélyen élt bennem a vágy, hogy mellé üljek, és elmeséljek neki mindent róla, rólam, rólunk. És pontosan ez ellen kellett megküzdenem, nem hagyhattam, hogy elgyengítsen és levegyen a lábamról, tovább kellett mennem a kibaszott egyszemélyes utamon. Egyszer már veszélybe sodortam, még egyszer nem vállalhatok ekkora kockázatot. Nem nagyon vesztegettem az időt, miután felé nyújtottam egy tányért, rajta egy rögtönzött szendviccsel, majd leültem mellé újra, és én is beleharaptam a saját szendvicsembe. Szinte már kopogott a szemem az éhségtől, de ahogy megrágtam az első, majd a második falatot is, egyelőre nem követte egy újabb kör. - Annyira szerintem nem lett rossz, hogy embert lehessen ölni vele - jegyeztem meg, orrommal a szendvics felé bökve, miután megjegyzést tett arra, hogy reméli, nem ezzel akarom majd megölni, megmérgezni. - Bár nem vagyok egy konyhatündér - biccentettem. - De gondolom ez nem szerepel a kartonomban - tettem hozzá egy lazább mosoly kíséretében, aztán hátradőltem, ekkor egy kis darab sajtot emelve a számhoz, ami kicsúszott a kenyerek közül. - Szóval, bárhogy is nézzük, elég korlátozottak a lehetőségeim - kezdtem el újra a gondolatmenetet, úgy téve, mint aki tényleg vad gondolkodásba kezdett, de ha átlátott a szitán, sejthette, hogy ez is csak egy erős rájátszás. Már most pontosan tudtam, hogy mit fogok csinálni. - És mit fogsz csinálni, ha úgy döntenék, hogy holnap egy másik földrészre menekülök előled? - kérdeztem némi szünet után, nem is palástolva egy féloldalas vigyort. - Bár, ha van plusz fél éved, hogy újra megtalálj, felőlem csinálhatjuk - tettem hozzá, ekkor már újra a szendviccsel bíbelődve. Komolyan kellett volna vennem a helyzetet, de kezdtem rájönni, hogy nem tudok elvonatkoztatni az emlékektől, amik hozzáláncoltak. Nem tudtam rá úgy nézni, mint egy idegenre, miközben régen minden titkomat ismerte.
coded by eirik
and
Brooke Morrigan —
Elküldésének ideje — Szomb. Jún. 04, 2022 1:04 pm
Familiar Stranger
Nem igazán érzem úgy, hogy a kezemben lenne az irányítás és, hogy jó úton haladnék a feladatomat illetően, mert jelenleg inkább ő van fölényben minden értelemben. Egyrészt, nem az ő nyakán éktelenkedik egy harapás nyoma, amitől még mindig iszonyúan gyengének érzem magam, és nem én vizsgáltam meg az Ő iratait, minek köszönhetően tudja az igazi nevemet. Én viszont, még mindig nem tudom az övét, és nem is úgy fest, hogy el akarná árulni, még akkor sem, ha tett pár megjegyzést arra, hogy az ismeretségünkre egész régre is visszanyúlhat. Marad a jelenlegi információ, a név, amit az aktában láttam a millió másik álnév mellett felsorakoztatva és az a katyvasz az elmémben, amit a múltammal kapcsolatos megjegyzései okoztak. Mindezek ellenére azonban nem tekint rám ellenségként, pedig fegyvert fogtunk egymásra nem is olyan régen, de azzal én sem tudok vitatkozni, hogy ez nem személyes okokból történt, csakis a munkám miatt. Mert ő volt a feladatom, hogy megtaláljam és megpróbáljam beszervezni. Igazság szerint, csak akkor lőttem volna le, ha nyomós okot ad rá, bár nem feltétlenül kell neki ezt is tudnia. -Én bűnözőket ölök, te viszont bárkit, akiért eleget fizetnek. Ne hasonlítsd össze a kettőt.- jegyzem meg komor pillantással, de én biztos nem fogom egy bérgyilkosnak bizonygatni, hogy mennyivel tisztább a lelkiismeretem, mint az övé, már csak azért sem, mert valószínűleg semmivel. Mégis, engem feljogosít a törvény arra, hogy lőjjek, míg öt bünteti érte. Vagy legalábbis, büntetné, ha nem lenne olyan jó a munkájában, mint amilyen. Elpakol, miközben én újfent helyezkedek picit, majd a konyha felé veszi az irányt, még kajával is kínál, én pedig minden alkalmat megragadok közben arra, hogy Őt vagy épp a lakást vegyem alaposabban szemügyre. Főleg Őt, mert amikor előadja, hogy csupán egy régi fejvadászos szokás mindaz, amit a múltammal vagy épp a múltunkkal kapcsolatban mondott, minden érzékem azt súgja, hogy hazudik. Még akkor is, ha ennek egyetlen apró jelét sem látom rajta. Mi mást is várhatna az ember valakitől, aki bérgyilkosként keresi a kenyerét és olyan jól csinálja, hogy még a CIA is felfigyel a tehetségére? De engem akkor sem ver át és nem azért, mert bármi árulkodó jelét látnám a hazugságnak, hanem mert nem látok logikát abban, amit mond. Mégis, mi a fenéért lenne jó fejvadászos trükk előadni, hogy ismersz valakit régről, amikor ezerből egy szenved amnéziában? A többinek hiába dobálózna ezzel a "trükkel", ezzel egyedül engem tudott kizökkenteni, ráadásul olyan jól elültette a bogarat a fülembe, hogy valószínűleg jó ideig nem is hagy majd nyugton a gondolat, hogy emlékeznem kellene rá. Mégis, inkább csak legyintek egyet nemtörődöm abrazattal, ahogy meg szólal.-Hagyjuk is inkább. Már úgysem számít.- közlöm végül, mintha ezzel a szőnyeg alá is söpörném az egészet, de nem akarom, hogy tudja, hogy ezzel bármiféle előnyre tehet szert. Amúgy sem kellene, hogy érdekeljen a múltam, inkább a jelenre kellene koncentrálnom és azzal, aki most vagyok. Bárki is voltam azelőtt, már elveszett és valószínűleg, soha többé nem kerül elő. Csendben figyelem, ahogy szendvicset kezd csinálni, bár kerül fordul észreveszem, hogy ő is felém tekint, mintha azt várná, hogy majd felpattanok és megpróbálom megölni vagy esetleg elsétálok, de tekintve, hogy a kanapéról sincs erőm felkelni, eszembe se jut ilyesmi. Inkább úgy döntök végül, hogy ha sokat nem is, egy keveset elárulok arról, miért érdekelhet annyira, ha része is volt a múltamnak, miért nem emlékszek a nevére, de a sajnálatán kívül semmi egyebet nem kapok cserébe. -Mert azóta sem tudom, hogy mi történt velem, hogy ki voltam azelőtt és reméltem, hogy te talán tudsz valamit.- vonok vállat a szemeimet forgatva, hiszen ez elég nyilvánvaló kellene legyen neki is, bár gyanítom, őt konkrétan nem is érdekelné a múltja. -Az nem számít.- sóhajtom végül a CIA-vel kapcsolatos kérdésére utalva és el is határozom magam, hogy ennél többet én sem fogok mondani, mert teljesen egyértelmű, hogy felesleges. Vagy nem akar róla beszélni, vagy tényleg trükk volt az egész, de egyébként sem erre kellene koncentrálnom, hanem a feladatomra, amiről ő maga is kérdez, miután oda sétál elém egy tányérral. El is veszem tőle egy halk "kösz" kíséretében, hiszen tagadni sem tudnám, milyen pokolian éhes vagyok, majd kezembe veszem a szendvicset és, mielőtt még beleharapnék felpillantok rá. -Van még két lehetőséged, Malthe.- közlöm, immár szándékosan használva a nevet, ami a kartonjában szerepelt, de aztán kényelmesen megrágom a falatot, talán szándékosan próbálva ezzel felkelteni a kíváncsiságát és, csak akkor válaszolok, mikor már lenyeltem. -Az egyik a börtön.- vonok vállat, ez is elég egyértelmű lehetőség számára, hiszen jó pár ország szívesen látná vendégül valamelyik börtöne cellájában, bár nagyon kár lenne a tehetségéért. -A másik, hogy te ölsz meg engem, bár őszintén remélem, hogy nem ezzel a szendviccsel fogod megpróbálni.- emelem is meg egy pillanatra a kapott vacsorámat bújkáló mosollyal arcomon, majd eltüntetek belőle egy újabb falatot. Ha meg akart volna ölni, ott hagyott volna meghalni.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Szomb. Május 28, 2022 10:15 pm
- Nevezz, aminek szeretnél - sóhajtottam fel egy fejrázás kíséretében, mert az, hogy minek nevezzük, úgy igazán sokat nem változtatott a lényegen. Ellenség, nem kívánatos személy, célszemély... mind voltam már, és jó ideig leszek is még, mert bárhonnan is jött, bárki is adta ki neki a parancsot, még csak elgondolás szintjén sem akartam kihátrálni a jelenlegi életemből. Főleg miután teljesen megszabadultam attól az ötlettől, hogy valami kicsinyes bosszú miatt csinálta ezt az egészet. Ennyire jó színész még Ő sem lehetett, bár ki tudja, azóta mi mindenre képezték ki az ügynökeiket. Azt azonban, ahogyan rám nézett, egyetlen iskolában sem tanították, és talán így is volt rendjén. Talán jobb is volt az élete emlékek nélkül, már ha egyáltalán tényleg ez történt, de egyetlen igazolvány és némi távolságtartó párbeszéd után nehéz volt a kirakós minden darabját összeilleszteni. És abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán meg akarom-e fejteni ezt a rejtvényt. Egyszer már tönkretettem az életét, kis híján meghalt miattam, újra éreztem a tűzforró vérét a kezeimen, miközben két karomban vittem be a kórházba, a fémes íz pedig, ami hol az orromat, hol a nyelvemet ingerelte, örökre beleégett az emlékezetembe. Mindent összepakoltam magam után, miután elláttam a sebét, és bár nem ismertem az élőhalott dögök harapásának következményeit, de gyorsan össze fog forrni a sérülés a nyakán. Nem láttam a fejébe, de a helyében én is azt kérdezgettem volna magamtól, hogy vajon mi okkal mentett meg az, akire nem is olyan régen még nyíltan fegyvert szegeztem, de mielőbb le akartam zárni a rögtönzött kérdések óráját. Csak túl akartam lenni ezen, anélkül, hogy még több kérdést vetne fel a jelenléte, de az értékrendemre tett megjegyzése azért kicsikart belőlem egy halk, erőtlen nevetést. - Hát, abból kiindulva, hogy simán lelőnél, talán annyira nem is más az értékrendünk. Pénz ide vagy oda - vontam meg lazán vállaimat, nem tartva vissza attól, hogy felüljön, ha már mindenképp ezt tűzte ki célul. Régen is szerettem a veszélyt, de talán kevesebb kockázatot vállaltam, főleg miután megismertem. De amikor tovább kellett állnom, magam mögött hagyva mindent, ami egy kicsit is kapcsolatba hozható volt vele, már nem érdekelt sem veszély, sem kockázat. Nem igazán maradt semmim. Egy ideig nem mozdultam, arra azonban, ahogy engem vizslatott, nem tudtam nem reagálni, igaz, hagytam neki időt, hogy biztosan minden vonásomat szemügyre vehesse. - Mire jutottál? - kérdeztem aztán, megtörve a beálló csendet, nem is várva igazi választ, de ekkor már aligha tudtam volna leplezni, hogy majd' kilyukadt a gyomrom az éhségtől. Miközben elpakoltam mindent az asztalról, nem kíséreltem meg visszaülni a kanapéra, inkább ismét a konyha felé vettem az irányt, és megtámaszkodva a konyhapulton, onnan lestem felé. Kicsit sem lepett meg, hogy nem elégedett meg az iménti rögtönzött hazugsággal, és rögtön tovább csűrte a témát, mintha ekkor már az lett volna a küldetése, hogy utánajár, mennyire vagyok szavahihető. - Ha az ellenkezőjét mondanám, azt sem hinnéd el. Van egyáltalán jó válasz a kérdésedre? - pislogtam rá értetlenül, bár a kezdeti határozatlanságot a sikátorban hagytam, és ezúttal már egy pillanatra sem akartam lehetőséget biztosítani ahhoz, hogy kizökkentsen. Elkezdtem a konyhapult alatt szöszölni, előkészülve valami rögtönzött vacsorához, amit - ismerve a konyhatündér mivoltomat - néhány szendvicsben akartam kimeríteni, de ennek ellenére alig volt olyan pillanat, mikor nem Őt fürkésztem volna. Főleg mikor közölte, hogy miért is hívják ma Brooklyn-nak, röviden említést téve az emlékezetkieséséről is, de csak magamban összegeztem. Nem ragadtattam magam érzelemkinyilvánításra, mert gyorsan elbuktam volna, ha... bármit is hagyok az arcomra telepedni. - Szörnyű életed lehetett - sóhajtottam fel lemondóan, idomulva az imént megírt forgatókönyvhöz. - De miért mondod ezt el nekem? És miért pont a CIA? - kérdeztem, de a kezeim nem álltak meg. Magam sem gondoltam volna, mennyire hasznos elfoglaltság a szendvicskészítés, csak hogy valami kényszeres mozdulatsorozattal lekössem a saját figyelmemet, majd visszalépve mellé, odatartottam a tányért, hogy átvehesse, és egyen, már ha akar. - Mi a másik opció? Beszervezel vagy... meg kell ölnöd?
coded by eirik
and
Brooke Morrigan —
Elküldésének ideje — Vas. Május 22, 2022 2:50 pm
Familiar Stranger
Próbálom elviccelni azt, hogy nem hajlandó nekem elárul uea nevét, pedig már csak amiatt is így lenne fair, mert már ő is tudja az enyémet. Igaz, ő az irataimból derítette ki az engedélyem nélkül, nekem viszont nem igazán van most lehetőségem és alkalmam arra, hogy megtegyem ugyanezt. Valószínűleg, ezért sincs kedvem túl sokáig mosolyogni, hiszen alapból nem úgy sültek el a dolgok, mint kellett volna, mint terveztem és az ilyesmi sosem jelent jót, azonban, ha nem megy minden tervszerűen, alkalmazkodni kell, úgyhogy megpróbálom kihozni a lehető legtöbbet a helyzetből. Annak ellenére, hogy a nevét nem hajlandó elárulni, rossz lépésnek nevezem azt, hogy a lakására mégis felhozott, bár azzal én sem tudok vitatkozni, hogy végtére is nem vagyunk ellenségek attól, hogy próbáltam őt becserkészni. A legjobb végkimenetel szerint, inkább társaknak kellene végül lennünk, de minél több időt töltök el itt a kanapéján, annál inkább biztos vagyok abban, hogy nem lesz könnyű befűzni. -Akkor nevezzünk inkább nem kívánatos személynek.- javaslom végül, ha már ellenségként nem kezel, amit az is alátámaszt, hogy nem csak nem hagyott meghalni, de még fel is hozott a lakására, el is látja a sebeimet, viszont épp emiatt nem hagy nyugodni a gondolat, hogy talán tényleg ismer régről, csak én nem emlékszem rá. Vizsgálgatom is az arcát, amint lehetőségem adódik rá, megpróbálok előcsalogatni valami emléket, bármit, de azon kívül, hogy mindahányszor rám néz és összeakad pillantásunk, zavarba jövök, mint akit kukkoláson kaptak, nem történik semmi. Pedig, még a nevemmel kapcsolatban is tesz megjegyzést, hogy ő egykor nem Brooklynként ismert, de azt már nem árulja el, hogy akkor mi is volt épp a nevem. Olyan, mintha elhúzná előttem a mézes madzagot, majd egyszerűen elnyisszantaná egy ollóval, nehogy végig tudjam vizsgálni. Fájdalom hasít belém, ahogy a fertőtlenítést is megejti, de csendben tűröm, ordítás helyett, csak a kanapé anyagát markolom, míg végül már a gézlapot veszi kezébe, én pedig őszintén válaszolok az idő közben feltett kérdésére, ha már kiérdemlek egy burkolt bókot tőle. De, már a fejcsóválásból tudom, hogy még csak fontolóra sem akarja venni az ajánlatot, a pénzzel kapcsolatos megjegyzése pedig, csak még biztosabbá teszi a sejtésemet. -A pénz nem minden, de nem lep meg, hogy más az értékrendünk.- sóhajtom immár felülve a kanapén, bár egészen különös érzéssel tölt el az, amilyen közel kerülünk így egymáshoz, mégsem tulajdonítok nagy figyelmet neki. Volt már a közelemben más férfi is, akinek kellemes volt az illata, nem ő az egyetlen, és emlékezetem is magam arra, hogy nem azért ücsörgök most itt vele, hogy szaglásszak. Vagyis, bizonyos értelemben igen, ennek érdekében pedig vissza is térek a korábbi témához, de már most úgy teszem fel a kérdést, mintha elfogadtam volna, hogy az egész nem volt más, mint egy csel. Nem is ismer valójában, csak valahonnan tudta, hogy aki jelenleg a nyomában van, miféle ügynök és ki is használta az amnéziám adta lehetőséget arra, hogy összezavarjon vagy elterelje a figyelmemet. Mégis az az érzésem, miközben válaszol, hogy hazudik és ez nem az egyszerű, egyenes válasza miatt van, hanem a hozzá fűzött fejvadászos halandzsa miatt. Hosszan rá is bámulok, tanulmányozom vonásait, de igazán kiábrándító lenne, ha bármilyen szokásos jelet észre vennék rajta, ami árulkodna arról, hogy valóban hazugság mindaz, amit mond. Mégsem hiszek neki. Az nem lehetett a blöff része, amit a nevemről mondott, mert most már nem volt indokolt, hogy fenntartsa ezt az állítása szerint kizökkentéshez használt sztorit, amikor épp a sérülésemet látta el és egyértelmű volt, hogy nem jelentek veszélyt, vagy legalábbis nem akkorát, mint fegyverrel a kezemben. -Tudnék enni, de nem élek vissza a vendégszereteteddel.- lesek utána, ahogy feláll mellőlem majd pakolászni kezd, közben pedig én is helyezkedek picit és úgy fordulok a kanapén, ahogy egyébként normális esetben ülni szokás rajta. Tenyereimmel megtámaszkodok pár pillanatra a combjaim mellett, ebből az új szemszögből újra felmérem futólag a lakást, majd ismét felé pillantok. -Ugye te is tudod, hogy nem veszem be ezt a fejvadászos-maszlagot?- kérdezem végül a hátán tartva pillantásom, majd megpróbálok felegyenesedni, de mivel már a mozdulat felénél megszédülök, kénytelen vagyok visszaejteni magam a kanapéra és sóhajtani párat. Pár pillanatig az asztalon lévő tárcámat fixírozom, mint biztos pontot, majd nyelek egy nagyot és a nyakamra csúsztatom tenyeremet. -Azért lett a nevem Brooklyn, mert ott tértem magamhoz egy kórházban és nem emlékszem semmire korábbról.- sóhajtom végül halkan, mert úgy veszem észre, ha csak én nem adok több infót, ő sem fog, bár még így is meg van rá az esély, hogy feleslegesen árulok el bármit is. Hiszen, ő még a nevét sem mondta meg, mondván, azt tudnom kellene.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Kedd Május 10, 2022 6:40 am
- Ez az egyik kedvenc szavam - jegyeztem meg felsóhajtva, visszautalva a célszemély megfogalmazására, bár vele ellentétben én nem tüntettem el olyan könnyen az arcomra kúszó mosolyt. Ő szinte rögtön el is rejtette, mielőtt még egyáltalán rendes mosoly bontakozott volna ki az arcán, mintha csak kapcsolt volna, hogy nem jópofizni jött ide. Bár, ha úgy néztük, nem is önszántámból, mert vezettem a lépteit, míg eljutottunk idáig, de ez már inkább részletkérdés. Ennek ellenére jó jelnek vettem, mert azt jelentette, hogy talán nem szenvedett semmilyen komolyabb sérülést, nem mintha ez a harapás már önmagában nem lett volna elég fájdalmas, azt pedig nem kötötte az orromra, hogy a küzdelemnek köszönhetően vajon szenvedett-e máshol, máshogy is sérüléseket. Egyre több kérdés suhant át az agyamon, amikre ott, a sötét utcafronton nem is gondoltam, és akkor még nem tettem volna komoly összeget arra, hogy mindketten élve sétálunk el onnét. Én még mindig tartottam magamat ahhoz, hogy nem lőttem volna le, viszont benne és ebben az agymosott verziójában egyáltalán nem voltam biztos, egyedül az adott némi okot a bizakodásra, hogy ha holtan akart volna látni, az első adandó alkalommal meghúzta volna a ravaszt. Más állt a háttérben, és elég vad ötleteim voltak, míg az okmányaiból ki nem derült, hogy a CIA ügynöke. Legalább nem egy fejvadász, mert az valahol nagyon csúnya fintora lenne a sorsnak. A fejvadászt levadássza egy fejvadász... - Hát, sokakra fogtam már fegyvert, de egyikük sem volt az ellenségem - vontam meg látványosan vállaimat. Pontosíthattam volna azzal, hogy nem az én ellenségeim voltak, de a végeredmény végül is ugyanaz lenne. Bár ebben az is közrejátszott, hogy vele ellentétben én tényleg emlékeztem mindenre, a múltunk minden pillanatára, egyaránt a jóra és a rosszra is, és emiatt nem is tudtam megőrizni azt a bizonyos hidegvért, amiről amúgy híres voltam. A nyakára összpontosítottam, egyre tisztábbá vált a felület, de közben nem kerülte el figyelmemet a fürkésző tekintete, így néha akaratlanul is, de összeakadt a pillantásunk, pedig szándékosan kerülni próbáltam ezeket a másodperceket. Ritkán fordult elő, hogy nem tudtam, mitévő legyek, nem is igazán gondoltam át, mikor szóvá tettem, hogy régen nem így hívták, de nem akartam lehetőséget hagyni neki a kérdezősködésre, szinte rögtön rá is nyomtam bőrére a fertőtlenítőszeres kendőt, hátha a csípős érzés tompítja benne a vágyat, hogy újabb kérdésekkel támadjon be. Látszólag működött a módszer, teste megfeszült az érzéstől, láttam elfehéredett ujjait, ahogy a kanapéba mart, de ezúttal is csak lopva néztem néha az arcára. Szerettem volna, ha valaki ezúttal megmondja, mit kellene tennem, mert éppen miatta és a vele történtek miatt kerültem minden érzelmi kötődést. Ami ebben a szakmában nem is bizonyult túl nagy hátránynak. A seb kitisztítása után előre dőltem, hogy kézbe vegyem a gézt, de ekkor már javarészt az általa közölt információk cikáztak a fejemben, és egy halk nevetést nem is tudtam visszanyelni. - Hát, ez nagy bók a CIA-től - jegyeztem meg, miközben lassú fejcsóválásba kezdtem. Nem ők az elsők, valószínűleg nem is az utolsók, de nem tudtak volna olyat ígérni, ami miatt egy pillanatra is elgondolkodtam volna az ajánlat elfogadásán. - Eddig akárhányszor volt dolgunk egymással, valaki meghalt - tettem hozzá, továbbra is a munkaadójáról beszélve, de közben engedtem, hogy ülőhelyzetbe küzdje magát. - És szerintem nem fizetnek olyan jól, mint az én szakmámban - közöltem vele már felsóhajtva, közben az utolsó simításokkal lefedve a sérülést a nyakán. Persze vitát nyithattunk volna arról, mire megyünk a pénzzel, ha az egész életünket mások árnyékában kell töltenünk, de még csak átgondolás szintjén sem fordult meg a fejemben, hogy valaha is egy ilyen ügynökséghez tartozzak. Kérdése azonban kizökkentett, már meg sem lepődtem, mert ez az este már csak ezekről szólt. Kizökkentésekről. Döntést adott a kezembe a válaszlehetőséggel, nekem pedig még csak időm sem volt rendesen átgondolni, hogy mi lenne a jó. Valószínűleg azért, mert tudtam, pontosan tudtam, hogy mi a legjobb neki. Egyszer már el kellett engednem, és nem szívesen emlékeztem vissza arra, hogy mennyire összetört és elveszett voltam a hiányától. Azóta pedig csak veszélyesebb vizeken eveztem, éppen azért, ami történt: már nem volt veszítenivalóm. - Csak blöfföltem, igen - biccentettem, szemrebbenés nélkül hazudva, majd rántottam egy aprót a vállamon. - Régi fejvadász szokás. Általában beválik, ha a kizökkentés a cél - álltam fel mellőle, csak hogy elpakoljak a rögtönzött elsősegély-nyújtás után. Számítottam a további kérdéseire, éppen amiatt, mert ezt az egészet nem volt időm előre átgondolni, több sebből vérzett a sztori, de valahogy ki fogok mászni ebből is. - Nem vagy éhes?
coded by eirik
and
Brooke Morrigan —
Elküldésének ideje — Vas. Május 08, 2022 12:23 pm
Familiar Stranger
Némi előnyre tett szert azzal, hogy konkrétan az igazi nevemet sikerült megtudnia, nem valami kamu álnevet, bár ha szigorúan vesszük, az sem az igazi, ami az irataimban van. Ez csak egy kitalált, felvett név, de valószínűleg egyáltalán nem az, amit anno, nagyon régen használtam, ahogy mások ismerhettek, viszont megfordul a fejemben, hogy talán ezzel kapcsolatban is előnye van velem szemben. Ha tényleg ismer régről, akkor talán egy olyan nevemet is ismeri, amire még én magam sem emlékszem. Rá sem emlékszem, bár még mindig nem vennék rá mérget, hogy ez nem csak valami csel volt részéről. Inkább próbálok én is némi információhoz jutni, mert kétlem, hogy az a név, ami a lakásomon lapuló kartonján áll, a valódi neve lenne, de persze abban sem lehetek biztos, hogy ha most rákérdezek, akkor őszintén válaszol majd. Egyébként is választ ad saját pimasz kérdésére, mert már most leszögezi, hogy a valódi nevét úgysem árulná el.-Akkor továbbra is "célszemély" maradsz. Igazán egzotikus, nem gondolod?- jegyzem meg halkan, apró mosoly suhan át ajkaimon, de még időben el is tüntetem, mert nem szabad elfelejtenem, hogy nem haverkodni vagyok itt, bár alapból nem is kellett volna olyan helyzetbe keverednem, hogy végül majd rá legyek utalva. Nem is értem, miért nem hagyott a saját sorsomra, ahogy más tette volna vagy, hogy miért indul el most is vízért, ha azt kérem tőle és miért ápolgat, mintha legalábbis tartozna nekem ennyivel. Nem tudom, hogy fordított esetben ezt én megtenném-e, bár tekintve, hogy az elsődleges feladatom nem az volt, hogy kinyírjam, hanem hogy beszervezzem, valószínűleg igen. Én sem hagytam volna ott meghalni, mint ahogy nem is hagytam. Ennek ellenére nem igazán van ínyemre, hogy rá vagyok utalva, de bármennyire is nem tetszik a helyzet, végül hagyom, hogy letörölgesse rólam a vért, még meg is köszönöm a segítségét, mint egy jól nevelt leányzó, de azért hangot adok a véleményemnek, miszerint nem a legbölcsebb húzás tőle, hogy felhozott ide. Ő viszont úgy fest, nem igazán tekint rám ellenségként és ez egy pillanatra összezavar. -Fegyvert fogtunk egymásra. Ez biztosan jelent valamit.- szólalok meg az övéhez hasonló félmosollyal, nagyot nyelve, ahogy a nyakam körül fontoskodik tovább megközelítve picit a sebet, de nem akadékoskodok és nem is mocorgok. Amúgy is lefoglal az, hogy a vonásait elemezgessem, mintha attól majd beugorhatna bármilyen emlék vele kapcsolatban, de ez eddig sem vált be soha. Most sem fog. Mégis rákérdezek végül arra, amit még a sikátorban mondott és ami minden bizonnyal arra ösztönözte, hogy segítsen rajtam, főleg, ha azokra a szavakra gondolok, amik alapján jóval többet is feltételezhetek, mint holmi ismeretség, kíváncsi pillantásom pedig az arcára szegezem. Nem válaszol rögtön, helyette mellém ül és valami fertőtlenítő folyadékot itat fel egy tiszta kendővel -egyértelműen felismerem a szagot- és csak azután szólal meg, de azon felül, hogy nem Brooklyn volt a nevem régen, nem árul el sokat. -Hát ez nem lep meg.- jegyzem meg fintorogva, de mielőtt bármi mást is mondhatnék vagy kérdezhetnék, a nyakamhoz érinti a kendőt, én pedig felszisszenek és inkább beleharapok a számba, mielőtt még ordítanék is egyet a fájdalomtól. Nem, mintha nem lett volna még példa arra, hogy megsérüljek, de ez egyrészt elég mély seb, másrészt pedig nem a legkellemesebb helyen van, mégis állom a további kellemetlenséget megfeszült izmokkal, a kanapéba marva. Halkan bocsánatot kér, de nem reagálok rá, csak nyelek egy nagyot, ahogy végre kezd enyhülni a fájdalom, ahogy tisztul a seb, Ő pedig ki is használja a helyzet adta lehetőséget és inkább másfelé tereli a témát, mintha a múlt nem is lenne annyira érdekes vagy fontos. Neki talán nem is az, engem viszont még mindig nem hagy nyugodni, hogy ki lehettem egykor, mégsem adom jelét annak, milyen fontos kérdés ez nekem, inkább egy mély lélegzetvételt követően, haloványan elmosolyodva szavain, megköszörülöm a torkom.-Nem is volt könnyű feladat.- fűzöm szavaihoz csak úgy mellékesen, elismerve ezzel, hogy még engem is megdolgoztatott rendesen, aztán úgy döntök, hogy épp elég volt mára a kérdésekből, ideje válaszokat is adni. -Azért küldtek, hogy megpróbáljalak beszervezni. Úgy gondolják, hogy hasznukra lehetnél.- válaszolom, miközben újfent megpróbálok felülni vagy legalább mozdulni picit, ami ha sziszegve is, de sikerül, bár sokat segít a kanapé háttámlája, hogy annak segítségével húzhatom fel magam, de végül így immár ülőhelyzetből pillanthatok rá.-Ugyanazt csinálhatnád, amit most, csak épp nem lihegne a CIA a sarkadban.- közlöm halkan, de azt nem adom a tudtára, hogy amennyiben nem mutat hajlandóságot arra, hogy csatlakozzon, el kell tüntetnem az útból, mert valószínűleg nem lennék rá képes, amíg nem ad válaszokat Velem kapcsolatban, de ezt neki nem is kell tudnia. Mondjuk nagy eséllyel nem is lenne ilyen segítőkész, mint amilyen most volt, úgyhogy jobb is, ha a B terv egyelőre titokban marad. -Csak blöfföltél a múltammal kapcsolatban, igaz?- szegezem végül neki a kérdést, hiszen nem is kaptam érdemleges választ. Még mindig úgy fest, hogy valahonnan tudomást szerzett arról, hogy mi történt velem, aztán bedobott pár kétes megjegyzést, amivel védheti magát, de valójában fogalma sincs neki se arról, hogy ki voltam.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Szer. Május 04, 2022 6:26 am
Elkaptam a tekintetét egy pillanatra, miközben magam mellé csúsztattam a már jól átnézett iratokat, és egy kisebb sóhajt követően összekulcsoltam magam előtt az ujjaimat. Nem lettem okosabb, ezt meg is erősítem neki is, mert ha ezek az iratok hamisak, kicsit sem kerültem közelebb ahhoz, hogy mi is történik körülöttünk, vagy hogy mi a fene történt vele. De ha eszembe jutott az az opció, hogy az iratok valódiak, még inkább nem értettem semmit. És Ő végül is ezt erősítette meg, ez pedig rögtön útjára is indította azt a furcsa, már-már bizarr bizonytalanságot a végtagjaimban. Talán... rajta kellett volna tartanom a fél szememet, miután elváltak útjaink. Nem szabadott volna beérnem annyival, hogy tudtam, életben marad, és azzal, ha tovább állok, valószínűleg lekerül a célpontok listájáról. Ha igazat mond, akkor történt valami, és gyűlöltem nem tudni valamit. Végül mégis egy könnyednek színlelt biccentéssel reagáltam, de a kíváncsiskodó kérdését hallva eleresztettem egy halvány mosolyt. - Van egy pár nevem. Melyiket akarod tudni? - kérdeztem vissza, és a helyzet ellenére valami pimasz kis él költözött a hangomba. A jelenlegi nevemet valószínűleg nem kellett volna ismertetni, mert kapnia kellett valamit, amin el tudott indulni, hogy tudja, kit kell keresnie, bár mindig is büszke voltam arra, hogy a hozzá hasonló ügynökök sosem akadtak időben a nyomomra. Mikor már azt hihették, hogy végre elkapnak, az utolsó pillanatban felülírtam minden elképzelésüket, de ilyen szempontból élveztem ezt a macska-egér játékot. Mindig én nyertem. - A valódit úgysem mondom el - fűztem még hozzá. Azt amúgy is tudnod kellene, tettem volna hozzá, de végül nem mondtam ki hangosan. Nem is lett volna most értelme ezen rugózni, így csak nagy levegőt vettem, és elindultam a pohár vízért. Amúgy sem tudtam, hogy mit kezdjek ezzel a helyzettel. Annyira szerettem volna megérteni, egyáltalán tudni, hogy mi ez az egész. Miért pont Őt küldték utánam, miért van itt egyáltalán, és... túl sok volt a miért. A legrosszabb az egészben pedig, hogy ezeket a kérdéseket nem is fogja megválaszolni senki. Miután kortyolt párat a vízből, letettem a poharat, és a nyaka körül kezdtem foglalatoskodni, letisztítva róla a száradó vért. Bizonyára nem örült neki, én sem szerettem, ha nincs lehetőségem elutasítani valamit, viszont neki nem is volt más választása. Rám volt utalva, és azok után, hogy nem hagytam ott a földön fetrengve, talán érzékelhette, hogy amúgy nem bántani akarom. - Szóval az ellenségem vagy? - kérdeztem vissza egy féloldalas mosolyt villantva, továbbra is a sebei körül fontoskodva, és mikor már minden csepp vért felitattam, óvatos mozdulattal kicsit arrébb toltam a lábát, majd leültem mellé, kézbe véve a fertőtlenítő folyadékot. Nem tudtam volna megmondani, hogy pontosan hány éve nem láttam, az illata viszont semmit nem változott, de volt bennem annyi önuralom, hogy ne engedjem előtérbe a bennem kavargó érzelmeket. - Akkoriban még nem Brooklyn-nak hívtak - Csak ennyit mondtam, de nem fűztem hozzá többet, helyette nekiestem a nyakának a fertőtlenítőbe áztatott kendővel, ami valószínűleg fogja annyira csípni, hogy egy ideig nem azzal lesz elfoglalva, mi minden hangzott el kettőnk között a sikátorban. Át kellett volna gondolnom, hogy mit mondok neki, bár nem ilyen végkifejletre számítottam. Csak annyit tudtam, hogy én nem fogom Őt lelőni, bár ez nem volt garancia arra, hogy Ő nem teszi majd meg. - Sajnálom - bukott ki belőlem, utalva a fertőtlenítő okozta kellemetlen érzésre, de szándékosan kerültem a pillantását. Még mindig nem tudtam, mit kezdjek ezzel a helyzettel. Nem álltam készen rá, hogy... Rá nem álltam készen. - Szóval, CIA. Jó pár éve fogócskázunk, de még egyik ügynökük sem jutott olyan közel hozzám, mint te - jegyeztem meg, bár sikerült jól becsomagolnom a nem tervezett bókot. - Ezúttal mit akartok tőlem?
coded by eirik
and
Brooke Morrigan —
Elküldésének ideje — Vas. Május 01, 2022 7:17 pm
Familiar Stranger
Kábán pislogok fel, ahogy magamhoz térek, de az rögtön szemet szúr, hogy a férfi már bőszen böngészi az irataimat, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne és bár egyáltalán nem tetszik, hogy ezt csinálja, nem igazán tudok ellene bármit is tenni. Ahoz sincs erőm, hogy kellően erélyesen szóljak, így amikor megszólalok is, csak valami halk utánzata hallatszik a hangomnak, de ahoz épp elég, hogy felhívjam magamra a figyelmét és megtudakoljam, elég információt szerzett-e rólam, de nem lep meg, hogy a válasza egy fejrázás. Arcomon meg is jelenik valami mosoly-féle, szóvá is teszem, hogy akár meg is kérdezhette volna a nevemet, bár tény, hogy egyrészt nem igazán volt rá alkalom, másrészt pedig úgyis hazudtam volna és ezt a rá vetett pillantásom is elárulja. -Igen, az a valódi nevem.- közlöm továbbra is fáradtan, halkan, teljesen őszintén, bár akár hazudhatnék is, de tekintve, hogy nem hagyott ott a fenébe, úgy érzem, hogy ennyivel tartozom. -Akár te is elárulhatnád a tiédet.- sandítok rá kíváncsian, de mivel még mindig iszonyúan nehezemre esik beszélni és még mindig fojtogat a szomjúság, bátorkodom kérni tőle egy pohár vizet. Meg van rá a lehetősége, hogy elengedje a füle mellett a szavaimat, mégis a konyha felé indul, bár tekintve, hogy nem hagyott meghalni és nem is élt vissza a helyzettel, hogy könnyedén végezzen velem, nem lep meg annyira, hogy így tesz és egy pohárral vízzel tér vissza. Próbálom emelni a karom, hogy elvegyem tőle, de a mozdulat meglehetősen gyenge és nem is igazán sikerül, így végül, ha bosszankodva is, de elfogadom, hogy jobb híján meg kell itasson. Érteni mondjuk, még mindig nem értem, hogy miért segít vagy, hogy miért nem hagyott ott meghalni, de most inkább arra koncentrálok, hogy nyelni tudjak anélkül, hogy megfulladnék. Fáradtan ejtem vissza a fejem a párnára, de minden mozdulatát figyelemmel követem, ahogy leteszi a poharat majd egy kendőért nyúl és bár szívem szerint tiltakoznék, rosszalló pillantásom kellően árulkodik is erről, végül mégis hagyom, hogy a nyakamhoz vezesse a rongyot és ahogy mondja is, megtisztítsa a sebemet. Őrülten frusztráló ez a helyzet, borzasztóan bosszant, hogy épp az ő segítségére szorulok, így inkább a plafonra szegezem a pillantásom, miközben letörölgeti rólam a véremet, hátha így kevésbé érzem megalázónak a kialakult helyzetet. Amúgy sem tudnék nagyon ellenkezni és talán ez dühít a legjobban. Utálok gyenge lenni és más segítségére szorulni, de most kétségtelenül rá vagyok utalva, ami nem igazán tekinthető sikernek a feladatommal kapcsolatban. Felé pillantok, ahogy a lények harapásával kapcsolatban tesz megjegyzést, titkon vonásait tanulmányozom, hiszen most jóval közelebbről és sokkal másabb helyzetben vehetem szemügyre, mint amilyen az utcán volt, de végül nyelek egy nagyot és újra a plafonra pillantok. -Nem igazán értem, hogy miért segítesz, de köszönöm.- súgom halkan, mintha nem is lennék biztos benne, hogy ezt tényleg akarom, hogy hallja, tekintetét pedig még inkább kerülöm, mert ha a gyengeséget rühellem, hát azt meg végképp, ha valakinek hálával tartozom. Pedig, akárhogy is nézem, ő most megmentett, mert ha az utcán hagyott volna ilyen állapotban, valószínűleg most nem tudnék magamban fortyogni. -Bár igazán megfontolatlan lépés, hogy a lakásodra hozod az ellenségedet.- suhan át arcomon egy halvány mosoly, mert hát valamiképp mégis őt kellene a kevésbé profinak feltüntetnem kettőnk közül, még akkor is, ha én vagyok épp kiszolgáltatott helyzetben. -Honnan kellene ismernem téged?- kérdezem végül, mert a kíváncsiság még ebben az állapotban is furdalja az oldalamat, akár hazudott, akár nem, mert ha hazudott, az azt jelenti, hogy tudta rólam, hogy nem emlékszek az életem egy részére, ha pedig nem, akkor meg olyasmiket tudhat rólam, amit én nem.
SUDDENLY SHE realized THAT WHAT SHE WAS REGRETTING WAS NOT THE LOST PAST BUT THE LOST FUTURE, NOT WHAT HAD NOT BEEN BUT WHAT would never be. ●
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : henry cavill Posztok száma : 52 User neve : dimitriy Csoport : berserker Pontgyűjtő : 50 Lakhely : all around the world Foglalkozás : fejvadász Keresem :
the hardest thing I have ever done is
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Vas. Ápr. 24, 2022 12:37 pm
Nem zavartattam magam, miután kivettem a zsebéből az iratait, és a dohányzóasztal tetején kényelembe is helyezkedtem. Nem akartam sokáig húzni ezzel az időt, tekintve, hogy a sebe ellátást igényelt, de nem tudtam uralkodni a kíváncsiságomon. Válaszokat akartam, hogy miért is jött ide, mi ez az egész, miért viselkedett úgy, ahogy, bár azt még nekem is el kellett ismernem, hogy ezeket minden bizonnyal nem egy személyiből és ügynökigazolványból fogom megtudni. Legalábbis azt gondoltam. Nem szabadott mély következtetéseket levonnom abból, hogy milyen név szerepelt az igazolványon, mert nekem is volt legalább ezer különböző, a valódi nevemet már ezer éve nem is hallottam. Főleg ha tényleg CIA ügynök, nyilván neki is akadt otthon egy fiókja, tele hamis útlevelekkel és azonosító okmányokkal. Mégis, valahol ebben kellett választ keresnem a kimondatlan kérdésemre. Hogy miért is viselkedett úgy velem, mintha nem ismerne. A kicsinyes bosszú ötletét már az elején elvetettem és kizártam, hát találnom kellett valamit, ami megállja a helyét. Még mindig az igazolványt bűvöltem, mikor meghallottam a mocorgását, halk szavai pedig ki is zökkentettek a mély gondolkodásból. Felemeltem a fejemet, lecsúsztatva magam mellé az iratokat az asztalra, némileg előredőlve, de még így is biztos távolságot tartottam tőle. - Nem, nem igazán - válaszoltam egy lassú, komótos fejrázás kíséretében. Kicsit sem elégült ki a kíváncsiságom, és ez valószínűleg még az arcomra is kiült. - Ha megkérdeztem volna, az orromra kötöd? - kérdeztem vissza, bár így visszatekintve az utcai beszélgetésünkre, nem igazán emlékeztem olyan momentumra, mikor alkalmas lett volna megkérni, hogy mutatkozzon be. - Egyáltalán ez a valódi neved? - böktem fél kézzel a lerakott iratok irányába, ekkor már újra felegyenesedve, és ugyan már nyúltam volna a tiszta kendő és a forró víz után, hogy valamennyire letisztítsam a nyakát, de a kérése végett ismét a konyha irányába indultam. Rajta tartottam a fél szememet, miközben töltöttem neki egy pohár friss vizet, bár ebben az állapotban talán nem volt annyira veszélyes rám nézve. Megálltam mellette a kanapénál, és a szájához emeltem a poharat, és ha meg is próbálta átvenni tőlem, nem engedtem neki. Nem tűnt úgy, hogy ereje teljében lenne, biztosabbnak tűnt így. - Szóval - sóhajtottam fel, közben a dohányzóasztalra téve a poharat, ekkor viszont már tényleg megfogtam a tiszta kendőt, és belemártottam a kellemesen meleg vízbe. - Csak... hagyd, hogy megtisztítsalak egy kicsit - nyúltam a nyaka irányába, szándékosan lassúsággal, kerülve minden hirtelen mozdulatot, apránként kezdve el tisztogatni a már szinte rászáradt vért. Annyira lekötött a két saját támadóm, hogy nem láttam, vajon mennyi vért veszíthetett a draugr által, de kiindulva abból, hogy mennyire sápadtnak tűnt, bizonyára nagyobb mennyiségről volt szó. - Elvileg nem halálos a dögök harapása, de ha nem bánod, én azért kitisztítanám a sebet - tettem hozzá, miután egy újabb tiszta kendővel töröltem át a nyaka bőrét, óvatosan közelítve meg a fogak helyét, mert nem volt viszonyítási alapom, hogy mennyire fájdalmas egy draugr harapása.
coded by eirik
and
Brooke Morrigan —
Elküldésének ideje — Szomb. Ápr. 23, 2022 10:38 am
Familiar Stranger
Ha van köze a múltamhoz, ha nincs, akkor sem hagyhatom magára, pedig egy pillanatra látok menekülő utat, hogy mentsem magam ebből a káoszból, aztán valahol ellássam a sebemet, de nem vitt rá a lélek. Már, csak büszkeségből sem, hiszen ha itt hagyom, az annyit jelentene, hogy feladom és az nem jellemző rám. Különben sem hiszem, hogy valaha újra a nyomára akadnék, akkor pedig végképp elbuknék, így annak ellenére, hogy pokolian gyengének érzem már magam a vérveszteségtől, utolsó erőmmel még igyekszem leszedni róla a támadóját, bár nem vagyok biztos benne, hogy nem őt sebesítem meg, mert már kezd elsötétülni előttem a világ. Olykor-olykor magamhoz térek, érzékelem, hogy valami történik, valamerre haladunk, ha nehézkesen is és bár az egész olyan homályos, nem is kell tisztán látnom ahhoz, hogy tudjam, ki pesztrálgat épp és igyekszik velem valahova. Egy pillanatra átsuhan elmémen a gondolat, hogy talán majd most megszabadul tőlem végleg, de tekintve, hogy eddig sem próbálkozott ezzel, hogy nem lőtt rám, miközben egymás fegyverével szemeztünk, reméltem, hogy nem most akar letenni láb alól. Kulcsok jellegzetes csörgésére leszek figyelmes, de képtelen vagyok kinyitni a szemeimet, csak kábán engedem, hogy terelgessen, próbálom tartani magam valamennyire, segíteni, de végül végleg lezuhanok a sötétbe, bár ez most jóval puhább és melegebb, mint az utcán a kő volt, ahol elterültem. Aztán mély álomba zuhanok, ráadásul azon álmok egyikébe, ami évekkel ezelőtt sokáig visszatért, gyötört, de egyszerűen nem tudtam soha megfejteni. Nem is egy konkrét dologról szól, csak különböző jelenetek villannak be újra és újra egy olyan szereplővel, akinek az arcát sosem látom, nem is szól hozzám, egyszerűen csak jelen van mindenhol, de ez az álom utoljára talán, még akkor látogatott meg, mikor a kórházból kikerültem és saját magam után kutattam. Most mégis újra átélem, a benne szereplő férfi pedig most sem látható, nem hallható, csak egyszerűen tudom, hogy ott van mindenféle élethelyzetekben.
Az összes érzékem közül, először a szaglásom tér magához, ahogy szolid jelzést ad arról, hogy nem vagyok egyedül, bárhol is legyek épp. Azt már nem igazán tudom eldönteni, hogy örüljek-e vagy sem annak, hogy felismerem az illatot, de ettől függetlenül tovább erőlködök, a szemeimet nyitogatom, de a homályos foltok meglehetősen nehezen akarnak értelmezhető egységet alkotni, ám amikor végül így tesznek, csak csendben figyelem a dohányzóasztal tetején ülő alakot, a vonásait, ahogy elgondolkodva szemléli az irataimat, mintha valami irtó különös dolgot nézegetne épp, míg végül megköszörülöm a torkom és nyelek egy nagyot. Vattát tudnék köpni, de az is lehet, hogy még ahoz se lenne elég erőm, mert az is kihívásnak tűnik, hogy a karomat megmozdítsam. -Kielégítetted a kíváncsiságodat?- kérdezem alig hallhatóan, még a hangszálaim se óhajtanak működni és talán nem is a beszédre kellene fecsérelnem az energiámat, hanem pusztán csak arra, hogy ne ájuljak el megint, mégis megszólalok újra. -Akár meg is kérdezhetted volna a nevemet...- sóhajtom halkan, tekintetem a plafonra szegezem pár pillanat erejéig, míg kicsit erőre kapok, végül megkísérelek megtámaszkodni a karomon és megpróbálok felülni, de nem igazán akar sikerülni, így végül egy frusztrált nyögés kíséretében visszaejtem fejem a kanapéra. -Kaphatnék egy pohár vizet?- mormogom halkan, erőtlenül, bár abban sem vagyok biztos, hogy tényleg beszélek, talán csak a gondolataimat hallom és azt, amit mondani szeretnék, mert még most sem igazán vagyok képben. Újra és újra lehunyom szemeimet, átadom magam a nyakamnál egyre erősebben lüktető fájdalomnak és az érzésnek, ahogy valami meleg, nedves anyag rátapad.
SUDDENLY SHE realized THAT WHAT SHE WAS REGRETTING WAS NOT THE LOST PAST BUT THE LOST FUTURE, NOT WHAT HAD NOT BEEN BUT WHAT would never be. ●
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : henry cavill Posztok száma : 52 User neve : dimitriy Csoport : berserker Pontgyűjtő : 50 Lakhely : all around the world Foglalkozás : fejvadász Keresem :
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Kedd Ápr. 19, 2022 8:57 pm
Próbáltam minden ösztönömmel Rá koncentrálni, mégis olyan volt, mintha ledobtak volna közénk egy vastag téglafalat, és miközben én a saját támadóimmal küzdöttem, neki is meggyűlt a baja azzal, amelyik az ő nyakára pályázott. Valahol félúton még foszlányokon keresztül hallottam, hogy nem tud átváltozni, ezért pedig pár másodpercig még hálát is adtam. Bárki megláthatott volna minket, itt, a nyílt utcán, a sötét sikátorban, akár egy emeleti ablakból, bár elég elhagyatottnak tűnt a környék, mégsem lehetett mindent csak erre alapozni. Én pedig már csak a szakmai ártalom miatt is kerültem a feltűnést, bár tény, hogy nem sok ilyen esettel találkoztam, mikor élőhalott mocskok akartak megcsapolni. Elég rossz lóra tettek velem - velünk. Én nem adtam olcsón a bőrömet, és ha nem csaltak az emlékeim, hát Ő sem. Nem az a fajta volt, aki ölbe tett kézzel várta a megmentőket, talán éppen ez szülte a legnagyobb bajt, magát a veszélyt, ami miatt hátra kellett hagynom. Tudtam, hogy nem lenne képes kimaradni belőle. Alig rúgtam le magamról az egyiket, a másik szinte dupla akkora erővel próbált fogást találni rajtam, éppen csak annyi időm volt, hogy tekintetemmel megkeressem a lányt, és rákiabáljak, de szinte azonnal újabb elfoglaltságom akadt, ahogy az előbb lerúgott draugr ismét rám vetette magát. Nem láttam semmit, csak a dulakodás hangjait hallottam, azt, ahogyan Ő is küzdött, de a fülsüketítő üvöltést aligha tudtam volna nem meghallani. Furcsa adrenalint lökött belém a fájdalma hangja, szinte ugyanaz az érzés járta be a testemet, amit annak idején is éreztem, mikor majdnem elveszítettem. Vagy... hát, el is veszítettem, csak nem úgy, ahogy azt mások akarták. Éppen erre a löketre volt szükségem, hogy egy hangosabb morranással újra odébb rúgjam a lábaim felett térdeplőt, és ujjaim erősen szorítottak rá a felettem hajoló élőhalott torkára, közben pedig minden erőmmel arra koncentráltam, hogy fel tudjak végre állni. Végig szorítottam, szinte hallottam, ahogy törik a porc, ahogy pattanásig feszül benne az ér, a leadott lövések hangja pedig mintha amúgy is megzavarta volna őket. Három lövés, ennyi jutott el az agyamig, majd hallottam a hangos nyekkenést. Újabb két lövés, amik az előbb lerúgott, még félig földön fekvő dögöt terítették le, és ahogy felé fordultam, láttam, hogy alig áll a lábán. Vér ivódott ruhájába a válla pereménél, szinte csak bicegett, de még utolsó erejével meghúzta a ravaszt, én pedig reflexszerűen húzódtam el, hogy ne engem, hanem a mögöttem álló bestiát találja el vele. Nem is figyeltem a golyó irányát, miután észrevettem, hogy az eszméletvesztés szélén áll, bár esélytelen volt, hogy időben odaérjek, és elkapjam testét. Annyit még felfogtam magam mögül, hogy a golyó célt ért, de nem is fordultam oda, tenyeremmel szinte rögtön a feje alá nyúltam, hogy ne a hideg, kemény kövön időzzön, és csak ekkor láttam meg, hogy honnan is származott a vér. Néhány ujjam kószán odakapott, a vöröslő anyag beterítette a tenyeremet. Nagy levegőt vettem, tekintetemmel gyorsan felmérve a helyzetet magunk körül, de a támadóink egyelőre nem mozdultak. Vagyis, az egyik, aki csak egy golyót kapott, kúszni próbált, de szinte gondolkodás nélkül nyúltam a fegyver után, csak hogy újabb két golyóval hatástalanítsam, ekkor remélhetőleg már véglegesen. Csak ezután fordítottam vissza Rá a tekintetemet, gyengéden alá nyúlva, hogy némileg megemeljem. Ha nem sérült volna meg, sem hagytam volna itt, mikor egyértelmű, hogy veszély leselkedett ránk a környéken, talán az egész egy jól szervezett csapda volt, amibe önként sétáltunk bele. Ráadásul a seb is elég mélynek tűnt a nyakán. Megtehettem volna azt, amit a legutóbb. Hogy... beviszem egy kórházba, és hagyom, hogy elássák, én pedig köddé válok. De hiába is tűnt hasonlónak ez az egész, most volt lehetőségem máshogy dönteni.
Elég közel béreltem azt a szobát, ahová végül kis küszködés árán eljutottam vele, miután próbáltam a nálam lévő holmikkal valami szorítást tenni a nyakára. Némileg még az eszméletét is visszanyerte, legalább annyira, hogy belém tudjon karolni, én pedig átfogtam a derekát, így kísérve végig egy-egy csendesebb utcán, és ugyan akadt egy-két kószáló az utcán, ők valószínűleg elkönyvelték, hogy csak részeg. Elfordítottam a kulcsot a zárban, majd ismét átfogva derekát, a közeli kanapéhoz vezettem, ahol hagytam eldőlni, de nem vettem volna mérget arra, hogy egyáltalán tudatánál van-e. Kezdett átütni a vér a nyaka körüli rögtönzött kötésen, így a konyha felé vettem az irányt, csak hogy a megfelelő kellékekkel és forró vízzel térjek vissza, de amikor leültem a szemközi dohányzóasztal tetejére, nem bírtam ki, hogy ne nyúljak a zsebébe, és ne vegyem ki az igazolványát. Valami furcsa érzés telepedett a gyomromra, mikor megláttam a rajta szereplő nevet, mert én nem így ismertem meg. Akkoriban még Alice-nek hívták, most pedig... Brooklyn. És a CIA ügynöke. Ez azért elég sok mindennek értelmet adott.
coded by eirik
and
Brooke Morrigan —
Elküldésének ideje — Vas. Ápr. 10, 2022 4:01 pm
Familiar Stranger
Egyre jobban bosszant szavaival, ezekkel az utalgatásokkal, amiket nem tudok hova tenni, nem tudom, hogy csak szórakozik-e velem, vagy valóban ismer régebbről, a beszélgetésen túli elfoglaltságunkba pedig, már bele se merek alaposabban gondolni, hogy mit jelenthet. Csak bámulok a számomra teljesen idegen arcra, az ismeretlen férfira, aki az egyik legjobb fejvadász a világon és azon morfondírozok, hogy lehetett-e valaha bármi közöm hozzá vagy csak egy ügyes trükk áldozata vagyok és így próbál összezavarni. Tudom, hogy az elmém egy része elfedi előlem a múltamat. Olyan, mintha lenne egy könyvem, aminek az első jó pár fejezete eltűnt vagy kikoptak lapjairól a betűk, így én csak a történet felétől tudok bekapcsolódni, mégis...ha valami közöm lett volna ehhez a férfihoz, azt éreznem kellene, nem? Ha az elmém nem is emlékszik, a testem sugallhatna valamit. Jelen pillanatban azonban, csak a bűzre figyelek fel, mely kapcsán tényleg jelez a testem, mert az összes szőr feláll rajtam és egyértelműen érzem, hogy valami veszély fenyeget, az idegen pedig figyelmeztet is, hogy hajoljak le, én pedig nem sokat vacilálok, pedig egyébként nem lenne okozom bízni benne. Mégis úgy teszek, ahogy mondja, a fegyvere hangosan el is dördül, én pedig a támadó felé pillantok, oda is sétálok, hogy az egyértelműen nem emberi testbe még bele eresszek pár golyót. A férfi egyértelműen tudja, miféle lény ez, még a nevüket is kimondja, de nekem nem mond semmit vele, így próbálok is többet megtudni, de igazat kell adnom neki. Tényleg nem ezek izgatják most legjobban a fantáziámat. -Touché. Ráérsz később is mesélni róluk.- bólintok, fűzném is hozzá, hogy a kettőnk kapcsolata, ami annyira utalgatott sokkal jobban érdekel, de ekkor a nyakamba szakad valami súlyos test, amitől a földre kerülök és már nem igazán az foglalkoztat legjobban, hogy a múltamról megtudjak tőle valamit. Inkább a jelenemre és a jövőmre koncentrálok, ami jelenleg elég kétes, ha számításba veszem, hogy a támadóm jóval nagyobb termet nálam. A célpontom se marad elfoglaltság nélkül. Hallom, hogy ő is dulakodik, ráadásul neki nem is egy támadó jut, hanem kapásból kettő, de én most a sajátommal foglalkozok, ami valamiképp képes megakadályozni, hogy a farkas a felszínre engedjem, mert érzem, valahonnan tudom, hogy emberi alakban túl nagy feladat lesz ez számomra. Addig ügyeskedek végül, míg le nem vetem magamról a támadómat, a férfi felé pillantok és fel is hívom rá a figyelmét, hogy valami egyszerűen nem engedi, hogy a farkast előhívjam, de nincs idő ilyesmire, mert az előbb odébb hajított lény, már indul is újra felém és, csak a férfi figyelmeztető szavainak köszönhetem, hogy még időben ki tudok térni. A fegyverem felé vetődök, majd azt felmarkolva fordulok is a dög felé, vagyis csak fordulnék, mert a hátamra vetődik, karjaim köré kulcsolja magát, hogy ezzel tartson fogva és így is csoda, hogy az egyensúlyomat sikerül megtartani, a következő pillanatban pedig nyakamba hasít a fájdalom, ahogy belém mélyeszti fogait. Felnyögök vagy talán inkább ordítok, próbálok szabadulni, de aztán inkább megindulok háttal teljes erőből a mögöttünk lévő falnak, hogy a dög hangos nyekkenés kíséretében végre elszakadjon a nyakamtól. Sietve odakapok, a tenyeremet ragacsos, sötét folyadékként borítja el a vérem, de nem foglalkozok vele túl sokáig, inkább a szédelgő felé fordulok és egy jobbossal alaposan állon verem, de érkezik is rá a válasz, amitől kellőképpen meg is szédülök, majd minden erőmet összeszedve egy nagyot rúgok a dögbe, hogy a vakolatot is megrepeszti maga mögött és a fegyveremért indulok. A lény már a nyomomban is van, de mielőtt nekem rugaszkodhatna elhasalok a hideg kövön, majd a hátamra fordulva bele engedek három golyót, ordítva terül el a földön és pár nagyobb lélegzetvétel után tekintetem a férfi felé irányul, aki a két támadójával küzd. Egy röpke pillanatra megfordul a fejemben, hogy hagyom a fenébe és inkább lelépek, de ezt a gondolatot olyan gyorsan tuszkolom vissza, amilyen gyorsan jött, helyette pedig inkább térdre kecmergek és célba veszem az egyik lényt rögtön két golyót eresztve bele. A másik viszont macerásabb, mert a háta mögött van és ügyesen rejtőzik, fenn áll a veszélye, hogy a férfit találnám el helyette, főleg, mert a vérveszteségtől már amúgy is szédülök, amit próbálok kiküszöbölni mély lélegzetvételekkel, de végül amikor meghúzom a ravaszt, csak remélni tudom, hogy nem őt találom el a lény helyett. Nem tudom és nem is tudok rá figyelni, mert a fegyver kicsúszik a kezemből, ahogy előre dőlök, lihegve próbálok karjaimon megtámaszkodni, de végül az oldalamra borulok és elsötétül minden.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Hétf. Ápr. 04, 2022 5:12 am
- Igazad van. Általában találtunk jobb időtöltést is, a csevegésen túl - emeltem meg lassan vállaimat, mintha csak megrántani készülném őket, közben tovább kutatva tekintetét, mintha azt várnám, hogy majd most felfedezek valamit. Bármit. De semmi jelét nem láttam annak, hogy tudná, miről beszélek. És talán ez maradt az egyetlen fegyver a kezemben. Nem az tűnt a legjobb eszköznek ellene, hogy megpróbálom összezavarni, de tekintve, hogy a fegyver, amit hiába szegeztem rá, valójában csak fenyegetésként szolgált, muszáj volt valami más megoldáshoz nyúlnom. Pedig én sem éreztem magam a helyzet magaslatán, az egész annyira röhejesnek tűnt, mintha valaki szándékosan szabotálni akart volna, bár ha így van, kétségkívül jó eszközhöz nyúlt. Voltak ellenségeim, ezt pont az Ő jelenléte erősítette bennem újra és újra. Őt már elveszítettem egyszer az ellenségeim miatt, mikor mindent magam mögött kellett hagynom, és az egésznek nem is lett volna akkora jelentősége, ha nem ő az egyik, amiről le kell mondanom. Hát ezért nem ragaszkodtam én soha senkihez, ezért állt rövid, érzelemmentes kalandokból az életem. Egyszer már kibaszottul fájt a szerelem, de ez a jelenlegi helyzet, hogy itt áll velem szemben, közömbös tekintettel méricskélve, talán még annál is jobban fájt. Tudtam, hogy valami nem stimmel, hogy mintha nem emlékezne rám, és gyűlöltem magamat azért, amiért fel kellett használnom ellene az egyetlen megmaradó fegyveremet. Azt, hogy összezavarjam. De nem hagyott más választást. A mögötte felbukkanó alak kizökkentett ebből a fondorlatozásból, szinte azonnal reagáltam, és ahogy lehajolt, nem haboztam golyót repíteni a legújabb vendégünkbe, majd leengedtem a fegyvert, kérdésére nem is reagálva, mert most hétszentség, hogy nem kezdek bele a draugr-mesébe, ő pedig nem is teketóriázott túl sokáig, egy újabb golyóval iktatta ki az iménti majdnem-támadóját. - Szerintem nem róluk akarsz beszélgetni - dobtam vissza végül a labdát, egy ujjammal a földön fekvő alakra mutatva, és már éppen azon voltam, hogy valami frappáns válasszal reagáljak újabb kérdésére, de a semmiből ugrott elő egy újabb alak, rögtön rávetve magát. Hiába történt minden pár másodperc leforgása alatt, a reflexeim elég jól működtek ahhoz, hogy tudjam, rögtön mozdulnom kell, ez pedig egészen addig járhatónak is tűnt, míg engem is a földre nem rántott két, nálam jóval nagyobb figura. Kezdett egyértelmű lenni, hogy szervezett támadásról van szó, ki tudja, mióta figyeltek minket, de az én figyelmemet annyira lefoglalta a régi ismerős, hogy nem vettem észre az apró jeleket. Mondjuk azt az orrfacsaró szagot, amit árasztottak magukból. A fegyver elsodródott a kezem ügyéből, esélyem sem volt nyomon követni, hogy mi történik a lánnyal, csak a küzdelem egyértelmű hangjai jutottak el fülemig, miközben próbáltam a nyakam körül legyeskedő pokolfajzatokon fogást találni. Annyi szerencsém volt, hogy jól kezeltem a váratlan helyzeteket, a stressz még jó hatást is gyakorolt a képességeimre, és hiába pumpálta fel őket valami dupla akkorára, a bennem dolgozó adrenalin és a zsigereimben érzett undor és viszolygás szinte azonnal megtette a hatását, egyelőre úgy küzdve meg velük, hogy ne kelljen ennél szélsőségesebb eszközökhöz nyúlnom. Ökölbe szorultak ujjaim, életre kelt bennem a mélyen nyugvó farkas, megfeszülő állkapoccsal rúgtam le magamról az egyiket, míg a másiknak az arcát céloztam meg öklömmel, hallva valami halk reccsenést, ami arra engedett következtetni, hogy a csontjaik ugyanúgy törnek ebben az állapotban is. Szaporábban vettem a levegőt, kihasználva az ütés okozta sokkot, egy pillanatra a régi ismerős felé fordultam, aki ekkor már a két lábán állt, de nem nyugodhatott meg túlzottan, mert a támadója elég gyorsan szedte össze magát. - Mögötted! - emeltem meg hangomat, bízva abban, hogy még lesz elég ideje magához vennie a fegyverét, csak hogy a másvilágra juttassa azt a mocskot is, de nem tudtam további időt fordítani rá, az előbb megütött alak a nyakamra markolt, kétséget sem hagyva afelől, hogy vacsorázni szeretne. Fújtattam egyet, megfeszült minden izmom, ahogy újabb löketet kapva én is belekapaszkodtam a nyakába, de ekkor ismét a látókörömbe került az előbb lerúgott tag is.
coded by eirik
and
Brooke Morrigan —
Elküldésének ideje — Vas. Márc. 20, 2022 9:36 am
Familiar Stranger
Milliónyi küldetésem volt már, amit sikeresen elvégeztem, de történetesen azzal még sosem kellett megpróbálkoznom, hogy valakit beszervezzek a soraink közé. Nem, mintha nem láttam volna én is, mennyire hasznos lenne számunkra egy ilyen ügynök, csak épp fogalmam sincs, hogy mivel tudnám rávenni, hogy ezentúl ne szólóban dolgozzon, hanem inkább nekünk. Vagyis, az ügynökségnek, ahol én is vagyok, bár magam sem tudom, mikor kezdtem el a CIA céljait a sajátjaimmal egy lapon említeni. Mondjuk a legelején, mivel saját céljaim nincsenek, mint ahogy emlékeim sem. Azt viszont tisztán érzem, miféle lény is ő, hogy mennyire nem emberi, mint ahogy én sem és egyáltalán nem lep meg, hogy ugyanezt Ő is kiszimatolja rajtam. Ugyanazon fájt képviseljük, ugyanolyan előnyökkel és hátrányokkal, ami jelen pillanatban annyit jelent, hogy nyugodtan szitává lőhetjük egymást, a másiknak akkor sem esik baja. Nem is lenne ezzel gond, ha egy egyszerű küldetés lenne az egész. Ha annyi lenne a dolgom, hogy szervezzem be vagy épp legyen olyan állapotban, hogy beszervezhető legyen, de a szavai annyira összezavarnak, annyira az elmémbe fészkelik magukat, hogy már képtelen vagyok elfojtani a dühömet.-Mi a fenéről beszélsz?- fújtatom dühösen, kicsit lentebb engedve fegyveremet, alaposan végig mérve ellenfelemet és, miután az elmúlt tíz percben már legalább tizedjére jut eszembe, hogy az előttem álló talán tud rólam többet is, tudatosan lankad a figyelmem. Már nem feltétlenül készülök arra, hogy rá lőjjek és nem kifejezetten az a célom, hogy leterítsem. De mi van, ha ez az egész, csak egy csapda? Megtanultam már, hogy semmiképp sem szabad alábecsülni az ellenfelem, de most már végképp nem tudom, hogy mihez kezdjek. Teljesen összezavar azzal, hogy talán olyasmire utalgat, amire én nem emlékszem. -Kétlem, hogy mi valaha is csevegtünk volna.- jegyzem meg, csak úgy mellékesen, de aztán a szimatom valami egész különöset jelez, olyasmit, amitől az összes apró szőr feláll a hátamon, mintha csak jelezni akarná a bennem élő fenevad, hogy valami nagyon nem jó közelít. Valószínűleg, a fenevad késztet arra is, hogy az előttem álló, számomra teljesen idegen férfi szavaira hallgassak és pontosan úgy tegyek, ahogy kéri. Mással nem tudnám magyarázni, hogy miért hajolok le, de amikor elsül a fegyver a kezében és hallom, hogy belecsapódik valamibe mögöttem, bebizinyosodik, hogy annyira nem döntöttem rosszul. Az a bűzös dög, akár rám is támadhatott volna. -Hogy mik?- kérdezek vissza értetlen arccal, hol az előttem állóra, hol a mögöttem fetrengőre nézve, de nem sokáig adok időt magamnak arra, hogy csodálkozzak, inkább óvatosan közelebb lépek a számomra idegen és gyomorforgató bűzzel rendelkező lényhez, majd miután meggyőződök arról, hogy ez bizony nem egy egyszerű halandó, a fegyvert ráirányítom és egyszerűen beleeresztek egy golyót a fejébe. Undorító. -Na szóval...hol is tartottunk?- fordulok vissza a férfi felé, de szinte rögtön abban a pillanatban, ahogy szavaim elhangzanak, valami hatalmas rám veti magát a fejem fölül és rögtön a nyakamat veszi célba acsarkodva. Hallok még két puffanást valamivel távolabb, a férfi környékéről, ami arra enged következtetni, hogy ő sem ússza meg a támadást, de most a legkevésbé sem akarok vele foglalkozni. A saját támadómat igyekszem inkább minél távolabb tartani magamtól és próbálom előhívni magamból a fenevadat, de ez a dög valamit művel az elmémmel, szinte érzem is, ahogy befurakodik, hallom a halk suttogást, ami megakadályozza, hogy a farkast előhívjam. Marad a B terv, azaz minden erőmet bevetve távol tartom nyakamtól az éles fogakat, tekintetemmel a pár méterrel odébb heverő fegyvert szugerálom, mintha azzal magamhoz tudnám csalogatni, majd odébb taszítom magamról a támadómat. Hatalmas. Legalább háromszor akkora, mint én és nem is igazán fér a fejembe, hogy lehetséges ez egyáltalán. -Nem tudok átalakulni...- fújtatom, miközben feltápászkodok és egy rövid pillanatra a férfi felé tekintek, hogy lássam, miként boldogul a két támadójával. Túlerőben vannak ezek az...akármik.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Pént. Márc. 18, 2022 6:19 am
Volt egy titkos előnye, amit nem szándékoztam az orrára kötni, és nem is lett volna túl profira jellemző, ha már az első adandó alkalommal közlöm vele, hogy amúgy nem lőném le, még akkor sem, ha tényleg a tetőfokára hágna a helyzet súlyossága. Talán túl mély nyomott hagyott bennem az, ami a múltban történt vele, hiába próbáltam elfelejteni és száműzni a gondolataimból a pillanatot, amikor utoljára láttam, azon a kórházi ágyon fekve... csak annyit akartam tudni, hogy túléli-e, semmi mást nem hallgattam meg, úgy tűnve el az életéből, mintha soha nem lettem volna benne. Talán tényleg neheztelt rám, de mégis, ahogy most rám nézett, nem neheztelőnek tűnt, inkább... tényleg olyannak, mint aki nem tudja, kivel áll szemben. Ez pedig bekapcsolta a fejemben a vészjelzőt. - Igen, tudom, hogy mit tanítanak nektek az iskolában - sóhajtottam fel, mikor végigsorolta, mi kellene ahhoz hogy rám lőjön, közben továbbra sem engedve lejjebb a fegyvert, pedig szavaival elég egyértelműen közölte, hogy ezt szándékozik elérni. Ahogy folytatta viszont, akaratlanul is megjelent a szám sarkában egy halvány mosoly, közben megrázva a fejem. - Nagyon felkészült vagy. Bár ez rólad is elmondható... úgysem halnál bele, nem? - vontam egyet komótosan a vállaimon, szándékosan fordítva ellene a saját szavait, bár még mindig sziklaszilárd volt bennem a döntésem, hogy soha semmilyen körülmény között nem lőném le, még akkor sem, ha ő megtenné velem. Tény, hogy patthelyzetnek tűnt az egész, én sem szándékoztam leengedni a fegyvert, amíg ő meg nem teszi, szavai alapján pedig valami hasonló játszódott le az ő fejében is, így viszont elég hosszúnak ígérkezett ez az este. Abból kellett kiindulnom, hogy még mindig lábon voltam, így egyre erősebben dolgozott bennem a gondolat, miszerint nem fejvadász, és nem azért küldték, hogy megöljön, hanem hogy elkapjon. Reméltem, hogy nem megint beszervezni akarnak, mert ahhoz túl aljas húzás lett volna éppen Őt küldeni utánam. Bár... elvileg senki nem tudott róla. Rólunk. Ez az egész logikátlannak tűnt, nem tudtam, honnan kellene indulnom. - Csevegni? Úgy, mint régen? - kérdeztem felvont szemöldökkel, szándékosan próbálva valahogy kizökkenteni, bár ez nemcsak ezt a célt hivatott szolgálni. Nem tudtam, hogy ez az egész egy trükk-e, és ha igen, akkor kinek a trükkje, esetleg a saját szakállára jött utánam, vagy tényleg központi célszemély voltam, esetleg éppen életre kelt a legrosszabb forgatókönyv, amit valaha is el tudtam képzelni, és átmosták az agyát, de úgy tűnt, ma este nemcsak neki kell kiderítenie dolgokat. Félrebillentettem a fejem, közben figyeltem a reakcióit, már készülve arra, hogy beviszek egy újabb elméleti gyomrost, de ahogy az ő érzékei, úgy az enyémek is jeleztek, de míg ő háttal állt, én tökéletesen ráláttam a háta mögött felbukkanó alakra. Hétköznapi, normális külseje ellenére is facsaró volt a bűze, miközben egyértelműen a lány felé tartott. Ki tudja, talán segíteni akart a munkámban, elvégre ha látsz két alakot, akik fegyvert szegeznek egymásra, te meg közben éppen vacsoráznál... normális esetben azt támadod meg, aki háttal áll neked, bízva abban, hogy az ellensége úgysem állít meg. De mi soha nem voltunk ellenségek. - Hajolj le. Most! - adtam az egyértelmű utasítást neki, közben újra rámarkolva a fegyveremre, és ha szót fogadott, szinte azonnal elsütöttem a fegyvert. Soha nem tévesztettem célt, nem volt ez másképp most sem, az alak megtorpant, majd a kapott lökettől tántorogni kezdett, míg hanyatt nem vágódott, de a tekintetem ekkor már ismét a lányét kutatta. - Draugr-ok - jegyeztem meg felsóhajtva, ekkor már leengedve a fegyvert, szinte tökéletes alkalmat teremtve neki, hogy kihasználja ha akarja, de az nem kerülte el a figyelmemet, hogy az alak továbbra is mozgolódott, az egyik tócsában fürdőzve.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 37 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 37 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.