“the demon is tamed by me but I feel how it's catching up, following, a part of my soul, my shadow surrounds me wherever I go
Malthe&& Aviva
Megmosolyogtatott a kérdése, amivel sikerült nem a lényegre tapintania, de ezt ő is tudta, szóval úgy döntöttem, akkor már meg is válaszolom a kérdést, hiába volt félig költői. – Úgyis megtalálnál, ha akarnál – vontam vállat. – Nem érné meg az idő- és energiabefektetés, hogy kerítsek egy új lakást. – Még mindig ott ült a mosoly a szám sarkában, könnyedén beszéltem, pedig ez volt az igazság. Nem volt könnyű úgy lakást bérelni, hogy annak ne maradjanak hivatalos nyomai, nem is mindenki vevő az ilyesmire, elég kacifántos lett volna még egyszer megoldani, csak azért, hogy aztán elölről kezdjük az egészet... Afelől ugyanis nem voltak kétségeim, hogy valóban megtalálna újra, ha akarna. Meglehet, hogy ezt követően egy kicsit nagyobb mértékű őszinteséget engedtem meg magamnak, mint várta volna, mint számított volna rá, vagy mint esetleg kellett volna. Magam sem tudom, mi vett rá, talán csak a veszítenivaló hiánya, vagy inkább úgy éreztem, hogy ha már úgy döntött, hajlandó eltekinteni a megölésemtől és még talán az okokat is segít nekem felgöngyölíteni, megérdemli, hogy tudja a miért kerültünk egyáltalán ebbe a helyzetbe. Hogy miért voltam akkor ugyanott, ahol ő, és miért maradtam. Tudtam, hogy figyel minden szavamra, még ha nem is szólt közbe; a szemei elárulták, hogy talán mélyebbre raktározta ezeket a mondatokat, mint az eddigieket. Nem erőltettem ki belőle semmiféle reakciót, rábíztam, mit kezd az információval, már csak azért is, mert nem sokkal ezután úgy döntött, udvariasan megpróbál kitessékelni a lakásból. – Régen sem a farkasszemet nézést gyakoroltuk reggelig – jegyeztem meg egy kis mosollyal, de ezúttal én is mellőztem azt a játékos élt, ami azt sejttette volna, hogy egyébként újra fejest ugranék abba a másfajta tevékenységbe, ha azt javasolná. Felesleges lett volna mindezt túlbonyolítani, és továbbra sem éreztem magam képesnek ilyesmire. – Te voltál az egyetlen, akinek majdnem sikerült – vontam aztán vállat a kérdésére látszólag érdektelenül. Nem bókolni akartam neki, ez egyszerű tényközlésnek minősült; mástól nem tartottam, mert nem jutottak el a lakásomig sem, pláne nem odáig, hogy fegyvert nyomhassanak a homlokomhoz. A józan ész viszont győzedelmeskedni látszott, ezúttal legalábbis: felálltam a kanapéról, kiürítettem a poharamat, aztán az ajtóhoz léptem, úgy döntve, hogy a mosogatást meghagyom a házigazdának. Már csak egyetlen kérdés maradt, amivel sikerült is kiváltanom belőle, hogy kövessen az ajtóhoz. Elnyúlt mellettem, kezét a kilincsre téve, én pedig kis mosollyal a szám sarkában vontam fel a szemöldököm, hiszen ugyanakkora erővel akarhatott mégis inkább visszatartani a távozástól, mint kinyitni nekem az ajtót. A mosolya szemtelenné vált, a szavaira viszont megengedtem magamnak egy halk nevetést. – Touché – bólintottam elismerően. – Nehéz eldöntenem, hogy melyik az illendőbb elköszönés. Viszlát, vagy inkább a soha viszont nem látásra? – pillantottam még egyszer az ismerős szemekbe egy szelídebb mosollyal, mint az eddigiek voltak. Magam sem tudtam, melyik lehetőséget választottam volna, ezért inkább nem is döntöttem egyik mellett sem, csak átléptem a küszöböt, majd félig hátrafordultam, menet közben emelve a halántékomhoz a mutató- és középső ujjamat, szalutálva egyet az irányába, mintha csak azt akartam volna jelezni, hogy ha kell, úgyis találkozunk még. Még mindig mosoly ült a szám sarkában, ahogy előrefordulva folytattam az utamat, mert bár tudtam, hogy most játszi könnyedséggel támadhatna hátba, egyben azzal is tisztában voltam, hogy nem fog.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : henry cavill Posztok száma : 52 User neve : dimitriy Csoport : berserker Pontgyűjtő : 50 Lakhely : all around the world Foglalkozás : fejvadász Keresem :
the hardest thing I have ever done is
walk away still madly in love with you Kor : 136
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Hétf. Márc. 14, 2022 11:20 am
Nem először nem tudtam meglepni, most is számított a szavaimra, ahogy néhány nappal ezelőtt, mikor kis híján megöltük egymást, szintén tisztában volt azzal, hogy nincs egyedül abban a lakásban. Legalább olyan jól tudott olvasni a jelekből, mint én, még ha azok aprók is voltak és alig tértek el a megszokottól, de valljuk be, az ösztöneink jóval erősebben dolgoztak bennünk, mint a hétköznapi emberekben. Ennyi éppen elég volt ahhoz, hogy elvegye tőlem a meglepetés erejét, bár azok után, hogy kiderült, honnan jött és mivel foglalatoskodott élete egy jelentős szakaszában, ezen nem is döbbentem le. A tehetséget el kellett ismerni, bár annyira nem bántam volna, ha csak távolról csodálhatnám az övét. - Szóval már nem menekülsz? - kérdeztem felvont szemöldökkel, miután utalást tett arra, hogy tudom, hol találom, ha meggondolnám magam, ezen pedig ismét elmosolyodtam. Általában nem másítottam meg a döntéseimet, azt tettem, amit kellett, de a mi esetünk ezt megint csak felülírta. Nem azt tettem, amire felbéreltek, helyette itt borozgattam vele, még csak nem is azért, hogy csapdába csaljam. Pedig minden eszközöm adott lett volna hozzá, én voltam hazai terepen, de nyilván ő is tudta, én pedig pláne, hogy ha csapdába akarnám csalni, máshogy csinálnám. És már megtettem volna, két pohár borral ezelőtt. Ilyen mértékű őszinteségre végül nem számítottam, miközben tekintetemmel követtem a távolodó, majd visszasétáló alakját, átvéve tőle az újratöltött poharat. Nem is reagáltam, teljes higgadtság telepedett az arcomra, annak ellenére, hogy elhangzottak olyan információk is, amik választ adtak az eddigi kimondatlan kérdéseimre is. Nem is szóltam semmit, egy bólintással jeleztem, hogy végig figyeltem, még talán őt is meglepné, hogy milyen alapossággal. Ebből állt az életem, megragadtam a fontos részleteket, azokat, amik előrébb vihetnek a megoldáshoz, bár megint csak azon gondolkodtam, hogy miért kellene bármi megoldást találnom erre? Nem az én gondom volt, még csak közöm sincs az életéhez, és abban biztosan egyetértettünk volna, hogy mindannyian a saját életünk kovácsai vagyunk, és magam sem tudtam volna megmondani, mikor kapcsoltam át egy egészen más, tőlem idegennek ható üzemmódba. Pedig tényleg nem akartam segíteni, foggal és körömmel küzdöttem az inger ellen, azt sem tudva, hogy egyáltalán miért merült fel bennem ez az opció. Talán ennyivel tartoztam minden elhibázott döntésemért, még csak nem is neki, hanem saját magamnak, és azoknak, akiknek tönkretettem ezekkel az életét. - Felőlem maradhatsz is, hogy kora reggelig farkasszemet nézzünk egymással, de én jobb szeretek egyedül gondolkodni - dobtam vissza neki a labdát, majd előre hajolva újra kézbe fogtam a poharat, hogy belekortyoljak. A most történtek felülírták azt a hangulatot, amit az emlékeimben őriztem róla, eltűnt a könnyedség, közben pedig tartalmat kaptak az akkor kimondatlanul maradt kérdések. Végül is, jól értelmezte a szavaimat, burkoltan távozásra kértem, közben pedig szépen lassan összeállt a fejemben, hogy ez az egész csak elcseszettebb lett, mint korábban volt. Azért akartam vele találkozni, hogy tisztázzuk és vagy így, vagy úgy lezárjuk a megbízásomat, ehelyett mintha kaptam volna egy újat, de még csak nem is tőle, hanem saját magamtól. - Ennyire biztos vagy abban, hogy csak engem küldtek utánad? - szélesedett ki a mosolyom, miután rám kacsintott. Bár tőlük nyilván nem tudott volna időt kérni, és amúgy sem tűnt olyan típusnak, aki csak úgy megáll az életéért könyörögni. Volt is lehetőségem kóstolót kapni belőle, hogy mennyire nem szeretne meghalni. Egyelőre nem álltam fel, helyette elkortyolgattam a maradék bort, tekintetem végigkövette útját az ajtóig, ahonnan még visszafordult, újabb szavakat címezve felém, mire rosszallóan megcsóváltam a fejem. Újra letettem az ekkor már üres poharat, felhúztam magam a kanapéról, majd ahogy mellé sétáltam, és a kilincsre fogtam, mintha csak ki akarnám nyitni neki az ajtót, megkerestem tekintetét. - Tudom a címedet - vált szemtelenné a vigyorom, megmozdítva a kezem, minek hatására kattant a zár, és kinyitottam előtte az ajtót.
coded by eirik
Vendég —
“the demon is tamed by me but I feel how it's catching up, following, a part of my soul, my shadow surrounds me wherever I go
Malthe&& Aviva
A mosolya többet mondott minden szónál, ami a kérdésemre válaszolhatott volna, de hát nem is vártam mást. Én magam is sejtettem a választ. Az már sokkal inkább felkeltette az érdeklődésemet, amikor megosztotta velem, pontosan mi is az ő motivációja, mert elindított a fejemben egy gondolatmenetet, aminek ugyan nem saccoltam sok esélyt, de azért annál többet ért, mint hogy ne próbáljam meg. Izgalmat bőven tudtam volna neki nyújtani az életemben, és egyébként megnyugtató lett volna a biztos tudat, hogy nem fog újra az életemre törni, de... nos, igen, ennyiben ki is merült a dolog. A magas órabér említésére csak vállat vontam, sokatmondó mosollyal a szám sarkában, mintha elképzelésem sem lenne az ilyesmiről, de aztán rátértem a lényegi részre. A válasz, mondhatni, ezúttal is az arcára volt írva, de nem mondhatnám, hogy csalódottságot éreztem ezzel kapcsolatban. Lényegében azt kaptam, amire számítottam is, legfeljebb az okozott kellemetlenséget, hogy így megmaradt az esélye, hogy lesz még ő szálka a körmöm alatt. Amikor mindezt szavakba is öntötte, egyszerűen csak megvontam a vállam. – Egy próbát megért – fűztem hozzá egy apró mosollyal, ami a következő szavakat és az azokban megbújó fenyegetést hallva szélesedett is valamelyest. Nem gondolnám, hogy arra számított, ettől majd magam alá csinálok, de túl sokszor néztem már szembe a halállal ahhoz, hogy komolyabban meg tudjanak fenyegetni ilyesmivel. Különösen most. Már nem volt több veszítenivalóm, ha egyszer mindent elveszítettem, amit el lehetett. – Nos, a címemet már nem kell megadnom, ha meggondolnád magad – tártam szét a kezem, vigyázva, hogy a bort azért ne löttyintsem ki a pohárból. Olyan természetességgel mentem újratölteni a poharakat, mintha csak otthon lettem volna, ami talán furcsának hatott ebben a helyzetben, számomra az lett volna a furcsa, ha úgy feszengek, mint akinek bármelyik pillanatba elvághatják a torkát. Tudtam, hogy erre megvan az esély, de sajnáltam volna az időt a félelemre pazarolni. A megérzésem egyébként is jelezte volna, ha közeledik valami. Hasonló természetességgel nyíltam meg neki a körülményekkel kapcsolatban is. Elárultam, miért voltam az Államokban, mi volt az, ami minket is egymás karjaiba sodort annak idején, és bár továbbra is kiválóan uralkodott a mimikáján és a tekintetén, valamiért úgy éreztem, ilyen jellegű nyíltságra nem számított. Meg is értettem volna; hosszú ideje nem beszéltem már ennyit és ilyen őszintén senkivel, Őt leszámítva. Végül egyetlen szót ragadott ki, a hangsúlyából pedig pontosan értettem, mire gondol. Elnyomtam a mosolyomat, többé-kevésbé, és miközben ő letette a poharát, én inkább magamhoz vettem egy kortyot. – Mégsem akarod megtalálni azt az okoz? – kérdeztem vissza aztán. Ezúttal már hagytam kiülni az arcomra a mosolyomat. – Vagy csak alig várod, hogy egyedül kereshesd tovább, mert ez egyben azt is jelentené, hogy én eltűnök innen és nem zavarlak jobban össze? – Miközben megfogalmaztam a második kérdést, egy kicsit közelebb hajoltam hozzá, mintha csak ki akartam volna ugrasztani a nyulat a bokorból. Idehozott ebbe a lakásba, átadta nekem az aktát, meghallgatta a történetemet, most pedig úgy tett, mintha nem ő vetette volna fel először, hogy meg akarja találni azt a bizonyos okot, hogy ne öljön meg. Amikor aztán egy jókora sóhaj kíséretében végül megszólalt, elmosolyodtam, hátradőltem, kortyoltam egyet a borból, miközben a szavakat emésztettem, aztán halkan elnevettem magam. – Micsoda udvarias módja ez annak, hogy távozásra bírj – csóváltam meg a fejem, a szám sarkában azonban még mindig ott ült a mosolyom. – Ha minden igaz, egészen addig van időm, míg meg nem gondolod magad – kacsintottam rá aztán. Tény és való, hogy eddig ő került legközelebb ahhoz, amit még senki másnak nem sikerült bevégeznie. Az is az igazság részét képezte, hogy még volt két feladatom: az egyik szigorúan itt, Oslóban, a másik viszont már messzebbre is mutathatott és akár a Malthe közbenjárásától mentes halálomat is jelenthette. Ez viszont mind-mind olyasmi volt, amit megtartottam magamnak, mert szigorúan nem kapcsolódott sem hozzá, sem kettőnkhöz. A lényeg az volt, hogy időm, úgy tűnt, egyelőre akadt. Hacsak nem fejezte ki ellenérzéseit a távozásom tényével kapcsolatban, egy elegáns mozdulattal felemelkedtem a kanapéról, majd az utolsó korttyal kiürítettem a poharam tartalmát. – Honnan fogom tudni, ha megtudtál valamit? Onnan, hogy soha többé nem látlak? – somolyogtam rá a vállam felett, és indulás helyett még félig visszafordultam hozzá, legalább a válasz erejéig.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : henry cavill Posztok száma : 52 User neve : dimitriy Csoport : berserker Pontgyűjtő : 50 Lakhely : all around the world Foglalkozás : fejvadász Keresem :
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Kedd Feb. 22, 2022 6:16 am
Szavaira ismét egy mosollyal reagáltam, de nem mondtam semmit. Egyáltalán nem lőtt mellé, mert az, ami most történt, kicsit sem volt megszokott, főleg nem tapasztalt, már abból az okból kiindulva, hogy más célpontok az első találkozást sem élték túl. Nem is kaptak lehetőséget arra, amit én most Aviva-nak felajánlottam, vagy inkább biztosítottam. Hogy megpróbáljanak bármit megmagyarázni, vagy okot adni, kivívni az életükhöz való jogot, amit más már elvett. Talán nem voltam biztos annak a helyességében, ami éppen most, ebben a lakásban történt, de abban annál inkább, hogy amikor kilép majd ezen az ajtón, már tudni fogom, mit kell majd tennem. Már így is érlelődött bennem a várható végkimenetel, de megígértem, hogy esélyt adok neki, és ehhez tartanom kellett magamat. Ritkán ígérgettem, az életem tele volt hamis szavakkal, de volt, amit komolyan gondoltam. Ennyit talán megérdemelt, ha többet nem is. Nem osztottam meg vele a vérdíj összegét, helyette egy újabb korty borral igyekeztem palástolni a vigyoromat. - Ebben a szakmában amúgy is magas órabérrel dolgozunk - reagáltam csupán ennyivel, de ezzel nem árultam el neki nagy újdonságot. Az emberölés magas kockázatokkal járt, de jól fizetett. Az ő esetében pedig már maga az összeg is árulkodott arról, hogy valaki nagyon nem akarja, hogy életben maradjon. - El tudom képzelni - biccentettem, ennyit mondva arra, hogy az élete mentes az unalomtól. Az enyém is, bár éppen nem ez volt a téma, és ugyan megfogadtam, hogy inkább a diplomatikus hallgatást választom a következő szavait hallva, de nem volt elég bor a kezemben ahhoz, hogy visszanyeljem a gondolatokat. Már így is ott tartottunk, ahol a part szakad, így maga az elképzelés, hogy a megbízásomat az ő megsegítésére cseréljem, túl elrugaszkodott lett volna a valóságtól. Meg sem fordult a fejemben komolyan venni, bár tény, neki valószínűleg mindegy is volna, mit csinálok, amíg nem a torkát próbálom átvágni, vagy nem a fejére szegezek fegyvert. - Nem akarok neked segíteni - mondtam ki végül azt, amit amúgy is egyértelműnek gondoltam, még akár az arcomról is könnyedén leolvashatta volna. - Még nem tudom, mit fogok csinálni veled, de vagy ma találkoztunk utoljára, vagy holnap fogunk - tettem hozzá, nem hagyva ki egy burkolt ígéretet, már-már fenyegetést a mondat második feléből. Azt tudtam, hogy nem fogja olcsón a bőrét, én sem adtam volna fordított helyzetben, de bármilyen látszatot is akartunk kelteni, bármennyire is voltunk erősek a magunk súlycsoportjában, mindig volt egy erősebb. Szinte még hallottam anyám dorgáló szavait gyerekkoromból. Lányokat nem bántunk. Ha ezt most látja, forog a sírjában. Egy ideig követte őt a tekintetem, mikor felállt, hogy újratöltse a poharat, még engem is meglepve azzal, hogy mennyire otthonosan érezte itt magát ahhoz képest, hogy ő ücsörgött éppen az oroszlán barlangjában, nem pedig fordítva. Bár tény, hogy ha meg akarnám ölni, nem így csinálnám. És talán ezt még ő is tudta, már a kezdeti gyanakvás után. Közben figyeltem a szavakra, amik elhagyták a száját, majd kinyújtottam a karom, hogy átvegyem az újratöltött poharat. Egyelőre azonban nem gondolkodtam azon, hogy újra belekortyoljak, még idő előtt bezsibbadna az agyam, és elveszteném a helyzet felett a kontrollt. - Minden bizonnyal - biccentettem végül, miután csendben végighallgattam a történetet, bár még engem is meglepett a nyíltság. Magam is kideríthettem volna, értettem ahhoz, hogy összerakjam a kirakós darabjait, de így, az ő szájából hallva mégis egészen más keretet kapott. És talán jogom is volt tudni, hogy minek köszönhettem azt, ami kettőnk között történt. Nem akartam ellentmondani saját magamnak, az imént már kimondott szavaknak, és annak, hogy amúgy nem akarom, hogy bármi közöm legyen hozzá, az életéhez, ahhoz, hogy ki akarja megölni és miért. Bár volt egy olyan sejtésem az aktája láttán, hogy akadnak szép számmal jelöltek, még a korábbi munkaadóján túl is. - Keresnünk? - kérdeztem vissza, erősen kihangsúlyozva a többesszámot, letéve a kis dohányzóasztalra a poharat, majd újra megkerestem a tekintetét. Túl jól tartottam magam, az arcom nem árult el semmit, de belül majd' megfojtott a furcsa kettősség. Szabadulni akartam ebből a helyzetből, tőle, attól, amit az emléke jelentett, de a kíváncsiság ugyanúgy dolgozott bennem, mint máskor. Most először tudatosult bennem, hogy talán már nem is az volt a kérdés, meg akarom-e ölni, ezzel beszedve a magas vérdíjat, ami utána járt, mert túl közelinek éreztem a történetét és azt, amit mesélt a családja haláláról és a körülményekről. - Ha adsz még egy kis időt, megpróbálok többet kideríteni - adtam végül szavakkal is a tudtára, miközben kiengedtem egy hatalmas sóhajt. Volt egy olyan megérzésem, hogy ez az akta vagy baromi jó figyelemelterelés akart lenni, vagy... tudom is én.
coded by eirik
Vendég —
Malthe & Aviva
the demon is tamed by me but I feel how it's catching up, following a part of my soul, my shadow surrounds me wherever I go
A tapasztalat. Halványan elmosolyodtam, tekintetem egy kicsit hosszabban időzött el kanapén ülő alakján, miközben ízlelgettem a szót. Értettem és megértettem a válaszát, valószínűleg én is hasonlóképpen feleltem volna fordított esetben, de közben mégsem tudtam most annyira egyetérteni vele, mint bármikor máskor tettem volna. A tapasztalat olyasmi volt, amit elég sok tekintetben meg kellett kérdőjeleznem magamban az utóbbi időben, és ennek bizony ő is az egyik ékes bizonyítéka volt. – Gyakran tapasztaltad, hogy a célpontjaiddal együtt ücsörögsz a lakásodban egy pohár bor mellett? – fúrtam a pillantásomat az övébe egy hosszú pillanatra. Nem támadás vagy gúnyolódás volt ez, inkább csak megpróbáltam rávilágítani arra, én miért nem helyezek már akkora hangsúlyt a tapasztalatra, mint eddig. Én magam sem tapasztaltam, hogy régi ismerősök meglepőbbnél meglepőbb módon bukkanjanak fel a múltamból, hogy érzéseim legyenek, hogy együtt borozgassak valakivel, aki nemrég kis híján megölt, hogy egy saját magamról szóló aktát úgy lapozgassak, hogy azt a tulajdonosa a rendelkezésemre bocsátotta... és még sorolhatnám. Visszafordultam az akta felé, kortyoltam egyet a borból, de miközben elkezdtem egy kicsit gyorsabban átpörgetni a lapokat, az agyam folyamatosan járt. – Fogalmam sincs, mekkora a vérdíj a fejemen, ezért nem tennék olyan meggondolatlan kijelentéseket, hogy megfizetem neked a hiányt – szólaltam meg közben, bár szemeim nem eresztették a lapok tartalmát. – Ha viszont az izgalom motivál... Nos, az életem elég ritkán unalmas. Elképzelhető, hogy izgalmasabb lenne segíteni nekem, mint kivégezni. – Itt már megengedtem magamnak, hogy a szemem sarkából rápillantsak, csak azért, hogy lássam a reakcióját. Nem volt a fejemben konkrét javaslat vagy feladat, inkább csak meg akartam világítani a dolgok érdekesebbik felét, ezért nem is igazán vártam választ, inkább csak az arckifejezésére voltam kíváncsi. Persze nekem már az is nagy segítség lett volna, ha lemond arról, hogy megöljön, de ez mondjuk kevésbé lett volna izgalmas. Miután megnyugtattam magam azzal, hogy róla nincs semmi ebben az aktában, a gondolataimmal és a poharammal felszerelkezve én magam is áttelepedtem a kanapéra. Láttam, hogy szemlél mindeközben, de csak halványan mosolyogtam és nem szóltam semmit. Attól, hogy ő a biztonsági játékra játszott volna, nekem még nem feltétlenül kellett ugyanígy látnom a dolgokat; arra azért én is figyeltem, hogy ne üljek mellé túl szorosan, mielőtt még azt hinné, nosztalgiázással akarom elterelni a figyelmét, de nem is helyezkedtem túlságosan távolra. A hangom komolyabbra váltott a kérdésemmel, de amikor csak vállat vont, valamiért hittem neki. Látszott rajta, hogy elgondolkozik, én pedig hagytam, a boromba kortyolva figyeltem az arcvonásait, magam is kicsit a gondolataimba merülve, amíg ismét meg nem szólalt. A szavai nem leptek meg és valamiért szemernyi kétségem sem volt afelől, hogy őszinték. Amikor ismét rám nézett, hagytam, hogy a tekintetünk egy pillanatra összekapcsolódjon, így láttatva vele, hogy én sem hazudtam a következő szavaimmal. – Egy ideje már nem hódolok a vadászatnak. Egyetlen ember van még a listámon, de az nem te vagy – feleltem, majd halványan, sokatmondóan elmosolyodtam. – Ha valaki az életemre tör, lelkiismeret-furdalás nélkül védem meg magam, de egyébként nem az én műfajom már az ilyesmi. – Nem is olyan régen volt még valaki, akinek az életéért kész lettem volna hasonlóan küzdeni, de ezt nem osztottam meg vele; Ő már nincs, ezért a szavaim ebben a formában igazak is voltak. Láttam, hogy elfogy a bor a poharából, ezért egy félmosollyal felvontam a szemöldököm. A pohárért nyúltam, és ha hagyta, felállva az asztalhoz sétáltam vele, út közben kiürítve az utolsó kortyot a sajátomból is, hogy újratöltsem őket. – A szüleimet egy öngyilkos merénylő ölte meg, ez ott is van az aktában – kezdtem bele, fejemmel az akta felé intve, miközben kitöltöttem a bort. – Arra tettem fel az életem, hogy visszafejtsem a robbantást a felelősökig, az ötletgazdáig. Meg is találtam. – Elindultak vissza a poharakkal és átnyújtottam neki az övét, miközben újra leültem mellé. – Elkövettem azt a hibát, hogy hittem abban, amit csinálok, ezért átadtam őt a szervezetnek, aminek dolgoztam. Akkor hagytam ott őket, amikor a tudtom nélkül szabadon engedték – mosolyodtam el keserűen. – Azért mentem Amerikába, mert őt követtem és azért maradtam ott hosszú időre, mert le kellett vadásznom, de sokan próbálták az utamat állni. Az utolsó találkozásunk éppen azt volt hivatott megünnepelni, hogy végül sikerrel jártam – pillantottam rá, a szám sarkában ülő mosoly már nem volt keserű, ahogy arra a kicsit több mint egy évvel ezelőtti estére és éjszakára céloztam. Kellemes emlékeket őriztem róla, bár azt nem gondoltam volna, hogy egyszer majd ezek mentik meg az életem, szó szerint. – Abban az aktában feltűnően sok ezzel kapcsolatos tevékenységem szerepel, és feltűnően kevés az... utóbbi időből. Nekem ez azt súgja, hogy a feladatod független az én régi munkaadómtól és inkább inkább ebben kell keresnünk a választ. – Elgondolkozva dőltem hátra a kanapén, kortyolva egyet a poharamból. Minden jel arra utalt, hogy közelebbről is meg kellene vizsgálnunk a megbízóját, a lehetséges motivációt vagy épp üzleti kapcsolatait, de volt egy olyan érzésem, hogy ez nem az a téma, amiről hajlandó lenne széles körben értekezni. Ha pedig ez a megérzés igaznak bizonyul, meg is voltunk lőve a válaszok keresésében.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Szer. Feb. 02, 2022 7:49 am
Általában nem az én tisztem volt új esélyt adni, és eddigi életem során egyszer sem fordult elő, hogy újragondoltam volna egy megbízást. Akinek a fejére vérdíjat tűztek ki, annak vesznie kellett, nem volt apelláta, és amúgy sem arra szerződtettem, hogy én játsszam a döntőbírót megbízó és préda között. Pénz beszél, kutya ugat. Egyszerűbb volt így, egy titkos hatalom végrehajtójának lenni, mint holmi idegenek megmentőjének, ráadásul az utóbbi még szarul is fizetett volna. Nem akartam egy modern kori Superman lenni, ezen sokat segített a jeges tárgyilagosság, amit az emberek irányába tanúsítottam. Abban pedig szemernyi kétségem sem volt, hogy ha nem lenne egy közös szelet a múltunkban, Aviva is már csak múltidő lenne, még ha nem is adta volna könnyen a bőrét. Szemernyi kétségem sem volt, hogy kettőnk vérre menő küzdelmét én nyertem volna meg, és nagyon meg kellene erőltetnie magát ahhoz, hogy kibillentsen ebből a hitből. Hátsó szándék nélkül figyeltem az alakját és a mozdulatait, ahogy beleivott a pohárba, én pedig inkább a némaságba burkolózó visszavonulást választottam, mikor a kanapéra száműztem saját magam. Kötöttem az ebet a karóhoz, próbáltam magam meggyőzni, hogy a múltunknak nincs már befolyásoló ereje, a nosztalgiát pedig csírájában elfojtottam magamban, de az egész elmélet alapjaiban bukott meg. Itt volt a lakásban, kezében a dossziéval, és erre azért volt lehetősége, mert a múltunk egy részben összefonódott. Felesleges volt azzal ámítanom magam, hogy nem a múltunk miatt keresem foggal-körömmel azt az egy okot, hogy ne kelljen feláldoznom egy ismeretlen hatalom oltárán. Nehéz küzdelemnek ígérkezett, mert a józan eszem egészen mást súgott, mint ami éppen most történt, az egyik pillanatban ezer százalékon tombolt bennem a vágy, hogy a földdel tegyem egyenlővé, míg a következőben már kerestem az okot, hogy miért ne tegyem meg. Idejét sem tudom, mikor vívódtam utoljára ennyire, az egészet szívesen kihagytam volna az életemből, még ha ez azzal is járt volna, hogy semmissé kell tennem a közös múltunkat. Belekortyoltam a pohárba, a pereme fölött azonban továbbra sem eresztettem, mert ugyan nem utalt arra, hogy ellenem akarná használni az éppen felém billenő mérleg nyelvét, de jobb volt szemmel tartani. - A tapasztalat - válaszoltam ennyit, mikor a motivációmról beszélt, és lényegében visszakérdezett, ki mondta, hogy ellenem használná fel. Nehezen tudtam elképzelni olyan forgatókönyvet, ahol ő egy előnyös célra használná fel a valós motivációimat, de voltaképpen válaszoltam a kérdésére, mikor megjelöltem az izgalmat. Kezdjen vele, amit akar, olyan sokra mondjuk nem megy vele. Az viszont nem kerülte el a figyelmemet, ahogy végiglapozta a dossziét, a tekintete úgy futott végig a sorokon, újságkivágásokon és képeken, mintha célirányosan keresett volna valamit a sorok között. Vagy valakit. Ismét végigmértem, mikor elindult a kanapé irányába, amire mondjuk nem tettem volna túl sok tétet, ha ez egy fogadás lett volna. Én a kényelmes távolságra játszottam, ahonnan még tökéletesen látom és hallom, ő azonban jó szokásához híven átírta az erre irányuló terveimet, és leült mellém, éppen olyan távolságra, hogy ha nagyon akartam volna, még elérhetném a támlán nyugvó kezemmel. Csak hát... nem akartam. A váratlansága ellenére viszont nem fűztem hozzá megjegyzést, inkább elengedtem, nem mintha a kanapéhoz nem kötött volna néhány igazán kellemes nosztalgikus élmény vele, de ahelyett, hogy az emlékeken agyaltam volna, inkább újfent belekortyoltam a borba. - Nem tudom - válaszoltam vállat vonva. Bárhol is rejtőzött a megoldás, meg akartam találni, mert egyedül ez alakíthatta volna át a motivációimat az ő ügyében. Itt basztam el az egészet, hogy okot akartam találni, amivel megkímélhetném az életét. És erre ismét csak magamat tudtam volna ismételni: soha nem történt még velem hasonló, soha nem akartam megmenteni senkit, és őt sem szabadott volna erre a szintre emelnem. Ő nem volt senkim, nem tartozott hozzám, és mi több, nem tartozott nekem. Mégis, amikor afelé hajlottam, hogy megteszem amit kértek tőlem, úrrá lett rajtam egy idegen érzés. Az, hogy hibát követnék el. - Soha nem kíméltem még meg senkit - fűztem aztán az iménti szavaimhoz, ekkor már elkerülve a tekintetét, inkább a boros pohár mélyét fürkészve. - Amikor azt mondtam, hogy adj egy okot, hogy ne öljelek meg, komolyan gondoltam. És bízom abban, hogy egy fordított esetben hasonlóképpen gondolkodnál - szegeztem rá ismét a tekintetem, mintha valami kimondatlan alkudozásba csöppentem volna vele, és ezzel akartam volna bebiztosítani, hogy ha én elengedem, ő sem próbálna visszatámadni. Bár a legutóbbi gondolatomat nem támasztotta alá semmi. Elvégre a közös kalandunk viszonylag gyorsan ért véget, és mikor el kellett mennie, szó nélkül megtette, a hotelszobában maradó illata emlékeztetett arra, hogy valaha ott járt. El sem köszönt, egyszerűen eltűnt, és ugyan soha nem ígértünk egymásnak semmit, de jobb szerettem az egyértelmű lezárásokat. Arra azonban egyre kíváncsibb voltam, hogy mit talált az aktában, legalábbis szavai nyomán arra következtettem, hogy talált valamit. - Úgyhogy... mindennek van jelentősége - tettem még hozzá, kikortyolva az utolsó csepp bort is a pohárból.
coded by eirik
Ha valaki mondjuk fél évvel ezelőtt megjósolta volna, mi mindent fogok megélni mostanáig, hogy mindent meg fogok találni, amiről soha nem álmodtam, hogy aztán mindent el is veszítsek, egy szavát sem hittem volna el. Ha azt is megmondta volna, hogy most itt fogok állni Malthe lakásában a kezemben egy üveg borral, egyenesen kinevettem volna. Mégis ez történt, akkor is, ha teljesen irreálisnak tűnt a dolog, és akkor is, ha magam sem tudtam, mi lesz a vége. Egyszer már megpróbált megölni, nem volt rá garancia, hogy nem próbálja majd meg újra; mindezt pedig megfűszerezte, hogy amikor legutóbb voltunk hasonló helyzetben, még csak meg sem fordult a fejemben ilyesmi. És, ha volt valami, amiben biztos voltam vele kapcsolatban, az az volt, hogy ő sem számított ilyesféle viszontlátásra. A helyzet ennek ellenére adott volt. Ettől valahogy világossá vált, hogy annak idején hogy passzolhattunk olyan jól össze, hogy miért nem merült fel egyikünkben sem a kötődés gondolata, miért nem tettünk fel kérdéseket, miért volt elég az, amit elvettünk egymástól. A körülmények viszont megváltoztak, minden lehetséges szempontból. Ezért is volt érdekes nosztalgia ez: egy üveg bor és két pohár, de a gondolataink most egészen más terepen mozogtak, különösen, ahogy előhozta az aktámat. A szemeimet ennek ellenére nem csuktam be és nem is fordítottam el a tekintetem, mikor átvette a pólóját, még ha ismertem is mindent, amit felfedett magán. Az, hogy nem volt nála fegyver, még mindig nem volt garancia semmire, de a jelenetet nem tudtam megállni egy megjegyzés nélkül. Elvigyorodott, pontosan értve a célzást, a válaszát hallva pedig az én ajkaim is mosolyra görbülnek, de csak jelentőségteljesen felvonom a szemöldököm. Megköszörülöm a torkom, de inkább a bölcs hallgatást választom; a memóriámmal sosem volt probléma, de valahogy nem érzem azt, hogy a jelenlegi állapotomban el kellene ményíteni ezt a fajta nosztalgiázást. Ahhoz túl sok minden volt a fejemben és a lelkemben. A megjegyzésemet látványosan figyelmen kívül hagyta, de nem zavartattam magam. Amikor viszont a kérdésemre is egy látszólag semmilyen választ akart adni, felpillantottam rá az aktából, tekintetem az övébe fúrva és felvonva a szemöldököm, ő pedig - valószínűleg nem emiatt, hanem mert így döntött - végül mégis válaszolt. – Megértelek – mosolyodtam el finoman, és ez most nem nosztalgiázás-jellegű vagy arra utaló magatartás volt. Egyszerű tény volt, hogy a magunkfajtának sosem volt szabad olyannal szembekerülnie, akit így vagy úgy, de ismert. Az ugyanis olyan hibákhoz vezetett, mint például hogy most is a lakásában ültem egy pohár bor mellett, ahelyett, hogy valaki épp a fekete zsákot cipzározta volna be a kihűlt testemen. Egy darabig csendben nézegettem az akta tartalmát, miközben ő biztonságos távolságba húzódott a kanapéra, bár ez utóbbit legalább meg tudtam állni megjegyzés nélkül. Mondanom sem kell, hogy sok újdonságot nem találtam, a saját életemmel én is tisztában voltam, ahogy az összes célpontomra is emlékeztem. Nem rejtőztem pókerarc mögé, nem láttam sok értelmét. Még azt is hagytam kiülni az arcomra, hogy amikor a szüleim - vagy legalábbis az anyám és a nevelőapám - halálát okozó merényletről készült cikket is megtaláltam, az egy kicsit meglepett. Ez eszembe juttatta, hogy feltegyek neki még egy kérdést, még akkor is, ha tudtam: ő is annyira szeretheti az ilyesmit, mint én. Mégis válaszolt, és amikor az izgalmat nevezte meg motivációnak, somolyogva pillantottam rá. Láttam, hogyan mér végig, de nem tudtam, ezt a kettőt összekössem-e fejben, mindenesetre elraktároztam magamban az információt. – Azt mindjárt sejtettem – fordultam vissza az aktához, amikor rávilágított, hogy róla és a motivációiról nem sok minden lesz abban. Ittam egy kortyot, aztán máshogy fogtam meg a lapokat, hogy gyorsabban pörgethessem őket végig. Nem saját magammal akartam ismerkedni, hanem nyomokat akartam találni, bármit, ami feltűnő. Valami sugallat hatására az anyag végébe is belelestem, és amikor nem találtam semmiféle utalást róla, megkönnyebbültem. És egyben el is méláztam, éppen ahogy ő újra megszólalt. – Ki mondta, hogy ellened használnám? – fordultam felé. Nem tagadtam, hogy a motivációjának felfedése fegyver lett volna a kezemben, de nem volt mindegy, hogy mire használnám, ki ellen fordítanám. Amikor ismét megszólalt, lassan felálltam a székről, majd a poharamat magamhoz véve odasétáltam hozzá, út közben kortyolva egyet a borból. Nem úgy tűnt, hogy az aktától sokkal okosabb leszek, de ő meg mindig itt volt. Elmosolyodtam, amikor felemlegette az USA-t és megkapaszkodott a fejemben egy gondolat. Leültem mellé, nem túl közel, de azért nem is túl távol, körülbelül a támlán heverő kézfeje magasságában; a kanapékhoz is tudtam volna megjegyzést fűzni, viszont nevetséges sem akartam lenni azzal, hogy mondjuk a szoba másik végében ülök le, ha már beszélgettünk. – Gondolod, hogy abban van a megoldás? – kérdeztem vissza. Nem volt csipkelődő vagy élces a hangom, én is komolyan vettem ezt a kérdést, máskülönben nem is lettem volna itt. – Ha azt mondom, hogy van az aktában valami, amit összefüggésbe tudok hozni az ottani tevékenységemmel, az jelenthet valamit? – néztem rá figyelmesen. Egy kicsit idegesítő volt rébuszokban beszélni, de nem akartam rögtön kiadni magam, és tudtam, hogy ő sem fog egyértelmű választ adni semmire. Ha viszont tényleg komolyan gondolta, hogy indokot akar arra, miért ne öljön meg, akkor segítenie kellett a megfejtésben.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Kedd Jan. 25, 2022 6:42 pm
Ostoba lett volna, ha nem fordul meg a fejében, hogy ez akár egy csapda is lehet. Talán éppen ez adta a helyzet izgalmasságát, elvégre egy olyan ígéretet tettem, amiről tudtam, hogy meggyőzi. Ha a helyében lennék, én is meg akarnám nézni azt a dossziét, de nem kaphatta meg ingyen. Kockáztatnia kellett hozzá, vállalnia a következményeket, és azt, hogy talán tőrbe csalom. Azt pedig igencsak sejthette, hogy ha ez volt a célom, egyértelmű győzelemre játszottam, és másodjára már soha nem szoktam hibázni. Nem akartam meggyőzni arról, hogy jelenleg ártalmatlan vagyok, így mikor beléptünk a lakásba, egyik lépés követte a másikat. A levegőben tapintható volt a kimondatlan feszültség, mégsem nézett utánam, mikor elhagytam a helyiséget, csak hogy felmarkoljam az aktáját, meg egy tiszta felsőt. Nekem sem volt egyszerű ez a pálya, mert ritkán sodort össze a sors egy olyannal, mint én. Talán nem a szó szoros értelmében voltunk egyformák, máshonnan jöttünk és máshová tartottunk, más volt a motivációnk, de az ő likvidálásához egészen más eszközökre volt szükségem, mint egy sima küldetésnél. Olyan volt, mintha magamat akartam volna levadászni, és emiatt mindent át kellett gondolnom. Új eszközökre volt szükségem. Hogyan járjak túl az eszén valakinek, aki éppen annyira felkészült és profi, mint én? Talán éppen ezért okozott volna csalódást, ha nem lett volna nála fegyver. Hisz nálam is mindig akadt valami. Amikor letettem az asztalra a dossziét, elvétve megkerestem a tekintetét, majd felsóhajtottam. - És nem túlzol - biccentettem szavaira, bár én már jó pár alkalommal megcsodálhattam a kupac vastagságát. Az egész leginkább arról árulkodott, hogy alábecsültem, mert kevesekről áll össze ilyen jelentéshalmaz, és mindebből semmit nem vettem észre, míg együtt múlattuk az időt Amerikában. Más volt, mint a többi, ezért is keltette fel a figyelmem már a legelső pillanatban, mikor megláttam abban a bárban, de ezt az egészet még a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna róla. Ha választanom kellett volna, hogy inkább ez vagy, hogy nem látom többé, minden további nélkül az utóbbit választom. Csak senki nem kérdezett meg róla. Talán ez volt a sors bosszúja, amiért annyi ártatlan embert öltem meg. Most egy olyat lökött az utamba, aki valamikor régen többet jelentett, mint azt a helyzet indokolta volna, és még csak kihátrálni sem tudtam volna belőle. Éppen ezért nem gondolkodtam a közös múltunkon. Lehúztam magamról a nedves atlétát, majd az egyik közeli székre dobtam, ezzel máris otthonosabbá varázsolva ezt az otthonnak álcázott lakást, majd szinte rögtön felhúztam a tiszta felsőt. Éreztem magamon a tekintetét, bár elég gyorsan meggyőződhetett arról, hogy nálam egész végig nem volt fegyver, ez mondjuk nem jelentett semmit az oroszlán barlangjában. Más újdonsággal pedig amúgy sem tudtam volna szolgálni. A szavaival egyértelműen a közös múltunkra kacsintott vissza, mire én sem tudtam palástolni a kikívánkozó vigyoromat. Arra valószínűleg egyikünknek sem lett volna panasza, ami annak idején az üveg felbontása után történt. - Arról ne beszéljünk, te mi mindent tartogattál, miután egy ilyen üvegből legurítottál pár pohárral - mondtam csupán ennyit, rábízva, hogy akar-e nosztalgiázni, én mindenesetre bele sem kezdtem. Csak mindent összezavart volna a felesleges emlékezés, és még mindig tartottam magam ahhoz, hogy jelen helyzetben nem a nőt kellett látnom benne, hanem a célpontomat. Kitöltötte a bort mindkét pohárba, én pedig közben úgy tettem, mintha nem is hallottam volna a kijelentését, pedig ennél egyértelműbben nem is fogalmazhatott volna. Egyelőre nem szándékoztam beavatni semmibe, ami túlmutatott volna Malthe-n, vagy bármit elárult volna a valódi személyemről, és most amúgy sem rólam volt szó. Éppen meg akarták ölni, tényleg azzal akart foglalkozni, hogy én ki vagyok? - Meglepődnél - válaszoltam először csupán ennyit a kérdésére, közben én is a számhoz emeltem a poharat. A tekintetemmel az övét kutattam, és habár úgy tűnt, hogy enyhül a feszültség kettőnk között, mégis feszélyezettség bontakozott ki a gyomromban. Utáltam, ha kérdezgettek, ő pedig ezzel csak felhívást tett keringőre. - De nem vállaltam volna el - fejeztem be az iménti gondolatot. Ha előbb kapom kézbe az aktát, és látom, hogy Ő az, eszem ágában sem lett volna idejönni. Visszadobtam volna, és leszartam volna, ha emiatt egyesek amatőrnek titulálnak. Egyetlen visszadobott küldetés még nem jelentett volna a világvégét. Egy ideig némán hagytam, hadd fürkéssze az oldalakat, én az első pár tucat lapot már amúgy is végigtanulmányoztam. Valószínűleg nem is az élete történetét kereste, elvégre azt Ő maga írta, és nem egy akta volt hivatott megírni helyette. Felvéve a tisztes távolságot, az asztal melletti kanapéhoz sétáltam, majd a pohár borral együtt leültem, és egy ideig csak a reakcióit fürkésztem. Nem mintha bármit leolvashattam volna róla, ha ő nem akarja, színészkedni egyértelműen jól tudott mindkettőnk. Mégis őszintének hatott mindaz, amit jelenleg láttam rajta. A gondolataimból csak az újabb kérdés zökkentett ki, mire újabb kortyot gurítottam le a borból. - Izgalom - válaszoltam egyszerűen, félrebillentett fejjel mérve végig, majd megállapodtam a tekinteténél. - Bár az én motivációimról nem fogsz olvasni abban ott - böktem a papírhalmaz irányába, egy sóhaj kíséretében dőlve hátra, a karomat pedig megtámasztottam a kanapé támláján. - És hülye lennék fegyvert adni a kezedbe - tettem még hozzá. Ebbe nem köthetett bele, mert valljuk be, egy fejvadász inkább halt meg, mintsem hogy bármit is kiteregessen. - Inkább mesélj valamit magadról, amit még nem tudok. Úgy értve, onnan - böktem ezúttal az állammal a papírköteg felé. Tele volt különböző újságcikkekkel, fotókkal és kapcsolatokkal, és volt annyi sütnivalóm, hogy nagyjából összerakjam a különböző darabokat. - Mondjuk a kalandodról az USA-ban - fűztem tovább, ekkorra azonban ismét a komolyság kezdte uralni a légkört.
coded by eirik
A napom újra és újra váratlan fordulatokat vett, mintha nem lett volna eddig is épp elég bajom. Már az első viszontlátás sem sikerült a legkellemesebbre, nem számítottam rá, hogy azt követően így, itt bukkan majd fel újra, arra pedig pláne nem, hogy azt mondja majd, tulajdonképpen nem is biztos benne, hogy meg akar ölni. Hamarosan pedig azon kaptam magam, hogy felálltam arról a rohadt padról, hogy mellé szegődjek és kövessem őt; a célom az aktám tartalmának megismerése volt, de ostobaság lett volna nem gondolni rá, hogy talán egy alaposan megtervezett csapdába sétálok bele éppen. Őszintének tűnt, ez tény. Nyilvános helyen indult a találkozó, ez is tény. Nem ismertem viszont sem őt, sem a motivációit, nem volt garancia arra, hogy nem gondolja majd meg magát és használja ki a kínálkozó alkalmat. A lesből támadás nem jött be legutóbb, ki hibáztatta volna, ha megpróbálja a magához édesgetést? Mégis vállaltam ezt a kockázatot, mert vállalnom kellett, hogy válaszokat kapjak. Tudnom kellett, ha már két fronton kell figyelemmel lennem, már csak azért is, mert ha immáron tényleg volt a fejemen vérdíj is, az bizony csúnyán beleköphetett a levesembe. Persze, legvégső esetben alapozhattam arra, hogy ha Malthe tényleg nem szívesen végezte volna be a feladatát, talán adott volna nekem egy kis időt, csak amíg beváltom az ígéretem. Azt éreztem az egyetlen fontos dolognak, utána pedig... egyébként is mindegy lett volna. A bosszúm önmagában is olyasmi, amiből közel sem biztos, hogy élve keveredhetnék ki. Követtem hát a lakásáig, kizárólag a Berettámmal és a fél-bizalmammal felvértezve. A hely pontosan olyan volt, mint amilyennek a saját lakhelyeim hatottak egész életemben: személytelen, steril, kizárólag arra használatos, hogy legyen hol álomra hajtanod a fejed. Számomra a legkevésbé sem volt ismeretlen a dolog, sőt, talán ennél jobban semmi nem tehette volna otthonossá. Levettem a pulóveremet, és bár éreztem magamon a tekintetét és tudtam, hogy látja a fegyveremet, nem szólt semmit. Talán ezért is volt kihívó a mosolyom, amikor felé fordultam, de a többértelmű kérdésre is csak olyan választ adott, ami az őszinteség-elméletet igazolta. A mosoly maradéka ott maradt a szám sarkában, ahogy a jelzett irányba indultam, és tulajdonképpen fél szememet sem tartottam rajta, míg ő eltűnt a másik szobában. A bizalmam másik felét kipótoltam az ösztönömmel, amiről pontosan tudtam, hogy időben jelezni fog, ha szükséges. Kiválasztottam egy üveget és rutinosan nyomtam el magamban minden felmerülő emléket és az azok okozta fájdalmat; eljutottam arra a pontra az életemben, amikor szinte már a levegővételhez is képes lettem volna fájó képeket kötni, de talán nem ez volt a megfelelő alkalom arra, hogy gyengének mutatkozzak. Inkább odavittem az üveget az asztalhoz, aztán visszamentem a konyhába és két szekrény átnézése után rá is bukkantam a poharakra, amiből elővettem kettőt. Az egyik fiókban dugóhúzót is találtam, ő pedig éppen akkor tért vissza a szobából, amikor ezeket letettem az asztalra az üveg mellé. Találkozott a pillantásunk, de nem volt nála más, csak egy tiszta póló és az akta. – Könnyed olvasmánynak tűnik – jegyeztem meg szórakozott mosollyal, megállapítva, hogy nem túlzott a vastagságát illetően, bár a tartalmát tekintve nem tartottam valószínűnek, hogy számomra túl sok újdonságot tartogat majd. Inkább olyan irányú nyomokat kellett keresnem benne, ami a miérteket válaszolhatta meg. A szemem sarkából érzékeltem, hogy megmozdul, de nem történt semmi azon kívül, hogy lecserélte a pólóját. Nem fordítottam el a tekintetem; egyrészről nem sok újat tudott volna mutatni nekem magából, másrészről pedig így legalább felmérhettem, hogy nála van-e elrejtve valamilyen fegyver látható helyen. Nem találtam erre utaló jeleket, amitől persze nem lett nagyobb biztosíték az életben maradásomra vonatkozóan, hiszen az ő felségterületén voltunk, de legalább nem lettek rosszabbak sem az esélyeim. – Régebben ezt mindig az üveg felbontása utánra tartogattad – szúrtam azért oda egy kis megjegyzést, miközben mosollyal a szám sarkában a dugóhúzóért nyúltam. Az előzőleg sikeresen feljebb oldott feszültség visszatért egy kissé most, hogy a négy fal között voltunk, de jobb lett volna visszatérni az eredeti állapotba. A kérdésére megengedtem magamnak egy halk nevetést. – Én már tartottam mesedélutánt, ez a te köröd lesz – pillantottam rá a szemem sarkából, míg töltöttem a poharakba, de a szemeimen láthatta, hogy én is csak annyira gondolom ezt komolyan, mint ő a kérdését. Elé toltam az egyik poharat, a másikat pedig a kezembe vettem és letelepedtem az akta mögé egy székre. Ahogy fellapozta a paksamétát, az első dolog, amit megpillantottam, a fényképem volt. – Mi lett volna, ha előbb kapod meg az aktát? – rejtettem egy mosolyt a poharam mögé. Tényleg kíváncsi lettem volna rá, hogyan reagált volna, ha tudja, de aztán elkezdtem inkább a lényegi dolgokra fókuszálni. A fénykép megléte és - az egyébként nagyjából helyes - alapinformációk még mindig igazolhatták volna mindkét elméletemet: vagy a Cégtől származott, vagy valakinek túl jól kapcsolatai voltak, a Cég pedig lejjebb engedte a falait a kelleténél. Az apám nevéről pontosan tudtam, hogy nem igaz, de ez jelen helyzetben nem volt releváns, és egyébként sem tudtam volna behelyettesíteni a megfelelőt, ugyebár. A következő oldalon egy régi újságcikk kivágása szerepelt, aminek nem kellett volna annyira meglepnie, hiszen pontosan tudtam, hogy ez volt az, ami miatt a Cég igazán ki tudott használni, én pedig hagytam magam. Az információt viszont akkor is személyesebbnek éreztem a kelleténél és egy pillanatra elgondolkoztam, hogy vajon meddig fog elérni ez az akta a történetemben. Arra a legkevésbé sem voltam felkészülve, hogy akár a leghalványabb utalás is az arcomba kiáltson vele kapcsolatban. Inkább úgy döntöttem, egy kicsit elterelem a figyelmet; az újságcikk nem említett neveket, de az, hogy az aktámban volt, nyilvánvalóan nem lehetett véletlen, Malthe pedig nem volt ostoba, így sejtettem, hogy összerakja a fejében a kirakóst. Még akkor is, ha ez már a lezárt ügyek része volt. Sőt, tulajdonképpen ennek köszönhettem, hogy meggondolta magát, ez volt az, ami az USA-ba vitt és egy jó ideig ott is tartott. – Szóval mi a te motivációd, Malthe? – néztem rá, miután ittam egy kortyot. – Pénz, becsület, hűség, adósság...? – találgattam. A magunkfajtát nem sok jó dolog vehette rá arra, amit csináltunk, és érdekelt, mi volt az, ami őt mozgatta. Már csak azért is, mert így magamban is jobban helyre tudtam volna tenni, mivel motiválhatom, ha esetleg mégsem gondolja meg magát velem kapcsolatban.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Vas. Jan. 23, 2022 9:20 am
Nem volt oka bízni bennem, és egy fordított szituációban én is jól meggondoltam volna, hogy mit teszek vagy épp mit mondok. Az, hogy régen volt közünk egymáshoz, mára csak abban tükröződött vissza, hogy még mindketten életben voltunk, az én kudarcom pedig ugyanúgy jelentette az ő kudarcát is, mert a fegyver mindkettőnk kezében adott volt aznap este. Talán a bennem dolgozó kíváncsiságot is ez a múltbéli affér hozta felszínre, ezért kérdeztem, szinte magamba ittam a részleteket, amiket megosztott velem. Ahogy beszélt, rögtön leszűrtem, hogy ezt a szívességet nem mindenkivel tette volna meg, és nagyon kevés olyan személy lehetett az életében, aki tudta, hogy ki és mi Ő valójában. Ettől függetlenül nem éreztem magam kivételesebbnek, ki tudja, én mi mindent tettem volna meg azért, hogy megkíméljék az életemet, bár tény, hogy a félelmet aligha fedeztem fel rajta. Nem is akartam megfélemlíteni, ennek a beszélgetésnek másról kellett szólnia, legfőképpen azért, mert még én sem tudtam, mi lesz a végső döntésem. Vissza kellett volna adnom ezt az ügyet, nem lehetett pont ő a prédám, a célpontom, közben mégis belém fészkelődött a gondolat, hogy és ugyan miért ne lehetett volna? Nem kötött hozzá semmi, egy-két mámoros emlék pedig nem lehetett elegendő kifogás arra, hogy ne végezzem be a sorsát. Elsétáltam tőle, zsebre dugtam mindkét kezemet, de közben elvigyorodtam, amikor a félreérthető mondat eljutott hozzám. Tudtam, hogy kapni fog az alkalmon, elvégre az aktája válaszokat adhat olyan kérdésekre, amit eddig nem tudott vagy csak éppen sejtett. Valószínűleg ha el akartam volna csalni, csak hogy eltűnjünk a kíváncsi szemek elől, ezzel próbálkoztam volna. És ezt ő is nagyon jól tudta, láttam a tekintetében, hogy felfogta a helyzet súlyosságát, a benne rejlő kockázatot. Azt, hogy alkalmat teremt nekem arra, hogy próbára tegyem, mennyire adja könnyen magát - pontosabban, az életét. Mert abban talán könnyedén egyetértettünk volna, hogy ami volt, már régen elmúlt. Megszűntünk férfi és nő lenni egymás számára, csak egy vadász maradt és a rá bízott vad. Mellettem sétált, nem szólt egy szót sem, és én sem dolgoztam azon, hogy egy pillanatra is megtörjem a csendet, maximum néha egy mondatnyi instrukcióval, hogy merre tovább. Zakatolt az agyam, mert megteremtettem a tökéletes lehetőséget arra, hogy bevégezzem ezt a küldetést is, pedig ha jobban belegondolok, nem volt ilyen célú indíttatásom az elején. Valójában útközben sem volt, csak megfordult a fejemben, hogy talán most lenne utoljára alkalmam végezni vele. Belöktem előtte a lakás ajtaját, csak utána léptem be, de mindaz, amit látott, nem volt egyéb egyszerű látszat-lakásnál. Alig töltöttem itt időt, és amúgy is, ezek átmeneti fedelet jelentettek nekem, nem volt benne semmi, ami a lakás jelenlegi gazdájáról árulkodott volna. Tekintetem végigkövette, mikor levetette a vastag pulóvert, és nem sikerült elnyelnem a vigyort, mikor megláttam a fegyver jól felismerhető alakját kidudorodni. Meg is lepődtem volna, ha nem lenne nála legalább egy olyan eszköz, amivel könnyedén hatástalanítani tud bárkit, és valószínűleg volt még ott más is. - Alsó polc - böktem az egyik bútordarab felé, jelezve, hogy ott fogja találni a bort, én azonban nem sok időt töltöttem azzal, hogy azt bámuljam, hogyan találja meg a bort, vagy éppen hogyan bontja ki vagy keres-e egyáltalán poharakat. Kerülnöm kellett volna a gyanús mozdulatokat, ennek ellenére átsétáltam a másik helyiségbe, az ágyról elvéve a vaskos dossziét, ami szinte összefoglalta az egész életét. Az túlzás volt, hogy a bizalmába akartam férkőzni, mert nem volt időm ilyen típusú játékokra, de talán ez az utolsó alkalma arra, hogy megtudjon dolgokat. Felmarkoltam mellette egy tiszta pólót is, mert a jelenlegi atléta úszott a futás miatti izzadságomtól, majd visszasétáltam a nappaliba, vetve rá fél szemmel egy pillantást, majd letettem az asztalra a vaskos papírköteget, egyenesen a boros üveg mellé. Feltalálta magát, mert már a dugóhúzót és a poharakat is bekészítette, én pedig csak annyira léptem el onnét, hogy átcseréljem az izzadt felsőt a tisztára. Nálam nem volt fegyver, de nyilván tudta, hogy éppen az én felségterületemen vagyunk, nem kellett sokat agyalnom ahhoz, hogy hol találok fegyvert, ha szükségem lesz rá. De talán ebből is leszűrhette, hogy ha nem fegyverrel mentem ma utána, talán tényleg nem akartam rögtön a kivégzésével kezdeni. - Te olvasod vagy én? - vigyorodtam el. Nem gondoltam komolyan, elég röhejesnek hatott a jelenet, ahogy ülünk egymás mellett, és mesedélutánt tartunk, így újabb szavak helyett a dosszié mellé léptem, majd fellapozva rögtön szembesültem a fényképével.
coded by eirik
Mintha elmosták volna a kezdeti nehéz perceket, vagy akár azt a bizonyos estét a lakásomon néhány napja. Nem feledkeztem meg persze a történtekről, ha az eszem hajlandó is lett volna rá, akkor is ott volt a homlokomban érzett tompa fájdalom, hogy folyamatos emlékeztetőt nyújtson nekem. Nem engedtem le a védőbástyáimat sem, elővigyázatos voltam, mert annak kellett lennem... És közben, valahol mélyen belül, félig mégis bizalmat szavaztam neki. Nem azért, amit mondott - mondani én is sok mindent tudok -, de még csak nem is a két szép szeme vagy a szívdöglesztő mosolya miatt, hanem a körülményekből fakadóan. Ahelyett, hogy ismét megpróbálkozott volna egy újabb támadással - ezúttal a meglepetés erejétől mentesen -, itt voltunk egy forgalmas parkban, emberek között, fényes nappal. Azt nem állítom, hogy fegyvertelenül, mert úgy sejtettem, ő sem nagyon jár úgy sehova. Elgondolkozó válasza hallatán elmosolyodtam, hozzá hasonlóan, ami minden bizonnyal bizarrnak tűnt volna bárki más számára, aki hallja ezt a beszélgetést, de bennem csak oldotta egy kicsit a feszültséget. Még akkor is, ha egyébként tudtam, hogy igaza van, már csak azért is, mert a helyében én is ezt a megoldást választottam volna. Miközben beszéltem, végig éreztem magamon a tekintetét, még akkor is, ha én éppen nem rá néztem. Nem azért, mert kerültem volna a tekintetét, inkább csak elgondolkoztam vagy elrévedtem. Nem lett volna más okom arra, hogy ne nézzek rá, hiszen nem hazudtam, sőt, magamhoz képest is nagyon őszinte és főleg bőbeszédű voltam. Valószínűleg ő is érezte rajtam, hogy nem gyakran szoktam ilyen mesedélutánokat tartani, de ez az egész most valahogy... más volt. Az első olyan alkalom, hogy lelkiismeret-furdalás és bizonytalanság nélkül beszélhettem nyíltan. Egyrészt, amit nem mondtam volna el, ott lett volna az aktámban. Másrészt, az ő élete nem azon múlt, hogy mit osztok meg vele és mit nem, hiszen ott volt az a paksaméta, megint csak. Harmadrészt... nem kellett aggódnom amiatt, hogy az ő kezéhez esetleg kevesebb vér tapad, mint az enyémhez. Micsoda rokonszenv. Nem fűzött hozzá semmit a szavaimhoz, de tudtam, hogy nem azért, mert untatnám, egyszerűen csak nagyon hasonlóan viselkedett, mint én. Láttam a szemein és az arcmimikáján, hogy figyel, nekem pedig ez elég is volt; ha nagy beszélgetést akartam volna ebből generálni, pszichológushoz mentem volna. Ő pedig nyilvánvalóan értette és elraktározta az információt, amire szüksége volt. Végezetül egyetlen nagy sóhajjal és egy felemás mondattal zárta le a mondandómat. A sóhajjal együtt tudtam érezni, a szavai viszont elérték, hogy felvonjam a szemöldökömet. – Csakugyan? – tettem fel a magam költői kérdését rásandítva. Figyeltem, ahogy felemelkedik a padról, kinyújtóztatva hosszú lábait, és továbbra sem mozdultam meg, amikor elindult, bár a pillantásomat biztosan érezte a tarkóján. Kétkedve figyeltem, nem tudtam eldönteni, mik a további szándékai, de mintha csak ő is hasonló kétségek között vergődött volna, a kezdeti határozottsága ellenére mégis megállította a lépteit. Már-már kíváncsian néztem rá, ahogy megfordult, tekintetem találkozott az ismerős kék szempárral. Nehéz volt eldönteni, hogy a kérdése meggondolatlan, vagy inkább egy jól kivitelezett csapda; a szemeibe nézve inkább az előbbire szavaztam volna, de nem tudhattam, mennyire jó színész. Én egy oldalát ismertem, de abban sok színészkedés nem volt, egyikünk részéről sem, éppen ez volt a lényege - nem adtunk egymásnak semmi okot rá. Elgondolkozva meredtem rá néhány pillanatig, ujjaim a pad szélébe kapaszkodtak, miközben a lehetőségeket latolgattam, de végül egyetlen gondolat volt, ami tisztán tudott megfogalmazódni a fejemben: nem ártana látni azt az aktát. Mély sóhaj szakadt fel a mellkasomból, mielőtt feltoltam volna magam a padról, hogy aztán két határozott lépéssel mellette teremjek. – Ezúttal sem fogom könnyebben adni magam, ha esetleg meggondolod magad – néztem rá a szemem sarkából. Megengedtem magamnak egy kis mosolyt, a mondatot nyugodtan félre lehetett volna érteni, de úgy éreztem, ő nagyon is jól fogja értelmezni. Ez még mindig csak az a fél-bizalom volt, hiszen most éppen arra készültem, hogy elhagyjam vele a biztonságos helyszínt és a szemtanúkat, de hát... valamit valamiért. Ha tisztább képet akartam, kockáztatnom kellett. Hagytam, hogy mutassa az utat, én pedig követtem, még ha meglehetősen visszás érzés is volt így rábízni magam. Nem voltam hozzászokva az ilyesmihez, ez alól csak egyetlen egy kivétel létezett, de ő egyszer sem próbált meg az életemre törni. Sőt... Hacsak nem kezdeményezett beszélgetést, én csendben is maradtam és inkább a szokásos mozzanatokhoz tartottam magam: figyeltem a környezetünket, a szembejövő arcokat, járműveket, rendszámokat, és, ami azt illeti, őt magát is. A bizalmat még mindig csak félig szavaztam meg neki, a másik felét fenntartásokkal kellett kezelnem, különösen most. Ha elértünk a célunkat, a négy fal melege közt levettem magamról a felső réteg pulóvert, és bár tudtam, hogy a nadrágom derekába rejtett Beretta kirajzolódik a pólóm alatt, szándékosan meghagytam neki a lehetőséget, hogy tesz-e erre bármiféle megjegyzést, csak azután függesztettem rá ismét a tekintetem. – Hol találom a bort? – vontam fel a szemöldököm, a kérdés mögött többféle kihívást is elrejtve. Megkérdőjelezhettem azt, hogy egyáltalán tényleg van-e bor, de azt is, hogy valóban ezzel a szándékkal hozott-e ide. Hiszen én még csak azt sem tudtam, hol van az ide, ugyanakkora eséllyel lehettünk ugyanis a valódi lakásán, mint mondjuk a következő próbálkozása aprólékosan megtervezett helyszínén.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Szomb. Jan. 15, 2022 3:57 pm
Az, hogy meg akartam érteni a történetét, még nem jelentette, hogy lemondtam mindenről, amit a küldetésem elvégzése után kapnék méltó jussként. Igaz, már ezer különböző indok fordult meg a fejemben, amivel megpróbáltam volna kibújni a teljesítés alól, de az a lehető legrosszabb fényben tüntetett volna fel, és nem akartam egy strigulát a "nem felelt meg" oszlopba gyűjteni. Mindenki tudja, milyen sorsra jutottak azok, akik előszeretettel gyűjtögették azokat a bizonyos pontokat. És habár pontosan még nem tudtam, miféle ellenség ez a lány, vagy hogy kinek szúrta a szemét. Igaz, talán ha elolvasom azt a vastag dossziét, már inkább azt fogom kérdezni, kinek nem szúrja a szemét. Ehhez képes elég kedélyes hangulatot teremtettünk az első pár perc bizonytalansága után. Eszembe sem jutott nosztalgiázni, de nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy a mellettem ülő lány annak idején az egyetlen mentsváramat jelentette. Mint egy falat kenyér vagy egy korty víz, most pedig azon kellett gondolkodnom, hogy miképp is menthetném meg az egyértelmű sorsa elől. Ez nem volt fair. - Az a kelleténél is több vérrel járna. Inkább fejbe lőnélek, könnyebb takarítani - válaszoltam elgondolkodva, nem mintha egy másodpercig is komolyan gondoltam volna magát a szituációt. Erre utalt a mosolyom is. Már annak meg kellett volna lepnie, hogy azok után, hogy egyértelműen szembetalálkoztunk a lakásán, még mindig itt volt Oslo-ban, és nem oldott rögtön kereket. A tekintetem szinte egy pillanatra sem eresztette, de leginkább csak akkor bámultam, mikor másfelé kalandozott a szeme. Imádkozhattam volna egy jobb és békésebb befejezésért, aminek nem valamelyikünk halálával kell majd véget érnie, de egyelőre nem voltak túl derűsek a kilátások. Biccentettem, de nem akartam közbeszólni. Nem volt nehéz leszűrnöm, hogy ritkán szokott magáról és a vele történtekről beszélni, de ezt már amúgy is szakmai ártalomnak tudtam be. Nehéz volt kettéválasztani a munkát és a magánéletet, egy idő után már a saját kis világodban is csak gyanakodva viszonyultál mindenkihez, ez pedig engem is szófukarrá edzett. Nem még őt, aki ki tudja, hány éve menekült már. Nyeltem egyet, de továbbra sem fűztem szavakat a mondanivalójához. Minden információra szükségem lehetett a jövőben, így teljes egészében neki szenteltem a figyelmemet, közben tovább legeltetve rajta a szemeimet. Nem volt oka hazudni, és már régen rájöttem volna, ha éppen arra játszana. Nem akart átverni, talán emiatt is tehettem... engedményeket az eredeti tervben. - Egyre jobban hangzik az az üveg bor - sóhajtottam fel, nem is téve hozzá semmi egyebet ahhoz, amit elmondott. Ha tényleg olyan profi volt, mint állította magáról - és amennyit én is megtudtam róla már időközben -, akkor tisztában volt az én képességeimmel is. Megjegyeztem minden olyan információt, amire szükségem lehetett a jövőben az ügye kapcsán. Felemelkedtem a padról, majd tettem pár lassú lépést előre, végül minden átgondoltság nélkül visszafordultam, hogy ismét megkeressem a tekintetét. - Csatlakozol? - kérdeztem, bár nem adtam túl sok okot arra, hogy bízzon bennem. Bárki mondhatta volna, hogy éppen aggályok kínozzák, és hogy a kiskaput keresi, de ezek akár üres szavak is lehettek. Nekem pedig mindegy, hogy az üveg bor mellett egyedül lapozom át azt a francos papírhalmazt vagy vele együtt.
coded by eirik
Nem tudtam elfojtani egy mosolyt a szavaira, még akkor is, ha a mosolygás meglehetősen abszurdnak tűnt ebben a helyzetben. A szituáció nem is lehetett volna kevésbé elcseszett, de értékeltem, hogy próbálta oldani a feszültséget. Persze, érdekes gondolat volt, hogy hogyan ne legyél feszült, miközben szemtől szemben állsz valakivel, aki a minap közelebb került a sikerhez, mint bárki más, de én is éreztem, hogy ez most más. Egy emberekkel teli parkban várt rám, tudtam, hogy most nem fog újra próbálkozni, ez pedig felbátorított annyira, hogy ott is maradjak, hátha legalább ki tudok deríteni valamit. Akármit. Ettől mondjuk még nem éreztem sokkal jobban magam, hiszen velem is először fordult elő, hogy olyasvalakivel kerültem szembe, akit nem a Cég kapcsán ismertem. A régi munkatársakkal nekem sem okozott gondot elbánni, amikor felbukkantak a sarkamban, és amellett, hogy ő nem húzta meg a ravaszt azon az estén, azzal is szembe kellett néznem, hogy én sem tettem meg. Végignéztem, ahogy felemelt fegyverrel, egyetlen szó nélkül kihátrál a lakásból, és bár megpróbálhattam volna gyorsan pontot tenni ennek az egésznek a végére, nem tettem. Én sem tudtam, és azt hiszem, az okokon is osztoztunk. Nem gondoltam, hogy ő többet látott volna bele az együtt töltött időkbe, mint én, de tény, hogy abban az időszakban sokszor egymás karjaiban találtunk menedéket a mindennapokból, és ez érzelmek nélkül is bonyolította a helyzetet. Pont annyira, hogy egyikünk se tegye a kötelességét. Meglepett, amikor egy rólam szóló aktát említett, ennek fényében ugyanis egy kicsit át kellett értékelnem a képet a fejemben. Az tiszta sor volt, hogy létezik egy dosszié, de felmerült a kérdés: olyan profikkal dolgozik, akik még a Cég titkaiba is belelátnak, vagy ők bocsátották rendelkezésükre? Egyáltalán nem volt mindegy. – De akkor már tényleg el kellene vágnod a torkomat? – tippeltem meg a mondata befejezését egy keserédes mosollyal. Egyelőre elviselhetetlennek tűnt a gondolat is, hogy bárki más karjaiban keressek vigaszt, még akkor is, ha a memóriám elég jó volt; és egyébként is úgy sejtettem, ő sem akarná még tovább bonyolítani a legújabb megbízását. Persze, ha igazán pontot akart volna tenni a küldetés végére, nem biztos, hogy itt ült volna mellettem a parkban, bevallva, hogy okokat keres arra, miért ne. Beszélni kezdtem, nyíltabban, mint egyébként tenném magamról, de ebben az esetben egyikünknek sem volt veszítenivalója. Kitartóan vizslatta az arcomat és én is álltam a tekintetét, nem láthatta rajtam hazugság jeleit, ugyanis nem volt okom hazudni. Nem kételkedtem abban, hogy az a dosszié tényleg rendelkezésére áll, és nem is úgy állt a helyzet, hogy az élete védelme érdekében minél kevesebb információt volt célszerű megosztani vele. Neki nem azon múlt az élete, hogy mennyire folyik bele az enyémbe. Ez a gondolat pedig újfent belemart a mellkasomban hagyott űrbe, és ez volt az egyetlen pillanat, amikor el kellett róla fordítanom a tekintetem. – Nem igazán – vetettem ellen egy halvány mosollyal. Újra felé fordultam, még akkor is, ha csak az arcélét tudtam tanulmányozni. – Feltételezem, az alapokkal már tisztában vagy – tippeltem az alapján, hogy azt mondta: még nem ért az anyag végére. Ettől még nem derült ki, mennyire részletesen ismeri a múltam és a régi munkám, de talán segíthet összerakni a képet. – Sok helyen tevékenykedtem és sok embert kellett miattam elhantolni. Befolyásos embereket, politikusokat, lényegében bárkit, aki szálkává vált a saját országának szemében, de azt nem engedhették meg maguknak, hogy a saját kezüket mocskolják be a halálával. – Nyugodt hangon, tárgyilagosan beszéltem, és nem gondoltam, hogy belőle más érzéseket váltanának ki a szavaim. Noha a saját munkájáról érthető okokból nem árult el sokat, elég sok hasonló vonásunk nyilvánvaló volt. Visszafordítottam a tekintetem a park többi látogatója felé. – Minden nevet és háttérsztorit ismerek és kívülről fújok. A régi munkáltatóm szemében kizárólag a holttestem elég bizonyíték arra, hogy hallgatni fogok minderről, ezt diktálja a protokoll – magyaráztam, aztán elgondolkozva beletúrtam a hajamba és néhány másodpercnyi hallgatás után néztem újra rá. – Ez csak közvetve magyarázza a te közreműködésedet. Azt mondod, a birtokodban van az aktám, aminek két oka lehet: vagy nagyon profik vagytok és olyan információkhoz fértek hozzá, amihez halandó embert nem igazán, vagy szándékosan bocsátották a rendelkezésetekre. És ha azokban a papírokban nevek is vannak, ugyanakkora eséllyel lehetsz a régi kollégáim alvállalkozója, mint a bosszú angyala valamelyik célpontom haláláért. – Az elrablós szálat nem fejtegettem tovább, egyébként is azt mondta, hogy az érdekli, ki akarhat eltetetni láb alól, és az ő szempontjából nem oszt, nem szoroz. Legfeljebb akkor, ha elkapnak, mielőtt ő pontot tehet a megbízása végére, de ahhoz nekem is lesz egy-két szavam, egyelőre. – Erre a kérdésre viszont lehet, hogy a megbízód személyében kell keresned a választ... vagy át kell lapoznod azt a dossziét egy üveg bor mellett – vontam meg a vállam. Szívesen tájékozódtam volna én is a válaszokat tekintve, de túl profi volt ahhoz, hogy kiadja magát, én pedig pont eggyel többször kergettem elérhetetlen dolgokat, mint kellett volna, ezért ezúttal nem estem bele ebbe a hibába.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Vas. Jan. 02, 2022 8:07 am
- Hát nem a villanykapcsolót kerestük - vigyorodtam el egy pillanatra, mikor ő is visszadobta a kérdésemet egy kérdés formájában, de ezzel inkább leplezni akartam a helyzetből adódó feszültséget és a kibontakozó bizonytalanságot. Minden képkockára emlékeztem arról az estéről, amikor neki meg kellett volna halnia. Ehelyett itt állt velem szemben, élőbb volt, mint valaha, ezt pedig nehéz volt elvonatkoztatni attól, hogy csúf kudarcot vallottam. Ezt a szót még kimondani sem szerettem. Az egyik legjobb voltam a szakmában, akit szégyenszemre kibillentett egy egykori légyott-sorozat gondolata az akció kellős közepén. Miután leült mellém, a szeme sarkából figyelt. Még nem tudtam, mire fogok jutni vele a beszélgetésünk során, valószínűleg mindenki aki elment mellettünk vagy a távolból figyelt minket, azt gondolhatta, hogy régi ismerősök vagyunk, akik kiültek levegőzni egy hathatós futás után. Bár ebből a régi ismeretség még tényleg igaz is lett volna, de egy egyszerű halandó számára sokkoló lett volna a tény, hogy amúgy mi is volt a valódi apropó. Nálam szívesebben senki nem rekesztette volna be ezt az egészet, még annyira nem is szégyelltem volna, hogy ha el kellett volna engednem, mert mindenki karrierjébe belefért egy kis kitérő, vagy akkor már nevezzük hibának. Egész más volt olyasvalaki fejéhez pisztolyt szorítani, akit ismertem, bár már ez a jelenség is egy alapos feltérképezést igényelt volna. Nem ő volt az egyetlen nő az életemben, megkockáztattam volna azt is, hogy ezt a virágot sem én téptem le egyedül, ezért sem értettem, miért gyakorolt rám ekkora hatást a múltbéli ismeretségünk. Legalább ha éreztem volna valamit iránta, lett volna mire fognom az elbizonytalanodásomat a ravasz meghúzása előtti pillanatban, de a megoldást ennél mélyebben kellett keresnem. Akkoriban nagyon mélyen voltam a saját, magamnak kreált poklomban. Kicsit talán kiragadott önmagam marcangolásából, de tényleg ennyi lett volna? Ennyi elegendő, hogy feladj mindent, amit eddigi életed során elértél? Megleptem őt, mikor a dossziéról kezdtem beszélni. Pedig biztos voltam benne, hogy tud a létezéséről, engem fordított helyzetben biztosan nem ért volna váratlanul, elvégre valamiért csak meg akarták ölni. És inkább akartam tőle tudni és hallani, mintsem egy viharvert mappában olvasni. - Mondanám, hogy egy üveg bor mellett átlapozzuk együtt, mint a régi szép időkben, de... - Megvontam a vállamat. Ez már korántsem ugyanaz volt, mint akkoriban, a romkom kategóriából egy csapásra mentünk át egy akciófilmbe, és a legkevésbé sem volt hangulatom még jobban belebonyolódni, vagy mi több, elbizonytalanodni ebben az ügyben. Csak le akartam zárni, méghozzá minél előbb. Figyelmesen hallgattam, közben szinte pislogás nélkül bűvölve az arcát. Az ilyen esetekben sok múlott a testbeszéden, éppen ezért egyetlen rezdülése többet mondhatott volna minden szónál. Márpedig itt minden szónak megvolt a maga helye a történetben, de valószínűleg engem éppen annyira zavart össze velük, mint saját magát. Én válaszokat akartam a kérdéseimre, helyette csak további kérdéseket adagolt az eddigiek mellé, mire egy sóhaj kíséretében elfordítottam róla a tekintetemet, és ismét a park egy távoli pontját kezdtem bűvölni. - Az eddigiek alapján még nem világos kristálytisztán, hogy miért akarja bárki is a halálodat. Az elfogásodat még megérteném - billent oldalra a fejem, majd hátradőltem a padon, a karjaimat pedig megtámasztottam a deszkákon. Ha viszont elolvastam volna a róla szóló jelentéseket, nem tudtam volna tárgyilagosan idejönni. Biztos voltam benne, hogy feketén-fehéren le volt írva minden bűne, de bűnt bárki neve alá lehetett kreálni, nem? Régen is így gyártották a bűnbakokat, akikkel valami balhét akartak elvitetni.
coded by eirik
– Örvendek a találkozásnak, Malthe – ismételtem meg a nevét, némi iróniával fűszerezve. Nem kérdőjeleztem meg magamban, hogy igazat mond-e és nem is szólítottam fel, hogy vegye elő az igazolványait, mint valami elcseszett rendőr. A neve ugyanúgy nem mondott semmit, mint ahogy neki is teljesen mindegy lett volna, hogy mi van az én norvég papírjaimba írva, de persze volt egy szignifikáns különbség kettőnk között: ő ismerte a valódi keresztnevem, vagy, ha a megbízója igazán profi volt, akár többet is. Nem mintha én hajtóvadászatot terveztem volna indítani ellene, így talán mindegy is volt, milyen néven szólítom. Azzal mondjuk kétségtelenül sikerült meglepnie, amikor azt mondta, indokot keres arra, miért ne öljön meg, és amikor visszakérdeztem, nem visszakozott, hanem elgondolkozott. Félrebillentett fejjel tanulmányoztam az arcát, nem sokat ismertünk egymásból igazán, de abban biztos voltam, hogy ő sem érzelgősebb típus, mint én; ez mondjuk nem feltétlenül segített a helyzeten, ígyis-úgyis kellemetlen lehetett ismerős arccal szembesülni. Nekem is az volt. Ilyen jellegű ismerősök eddig nem tartottak fegyvert a fejemhez, és még az időzítés sem lehetett volna borzalmasabb. Amikor ő is visszakérdezett, halvány, örömtelen mosolyra görbültek az ajkaim. – Emlékszel még, mit műveltünk pár napja a lakásomban? – Én is kérdéssel válaszoltam, de nem kellett neki megmagyarázni, hogy mire gondolok, mert ezúttal nem a lepedő összegyűrése volt a tét, hanem az életem. Ezzel talán el is árultam magamról, hogy pont azért küldhették a nyakamra, mert én egyszer mondtam már nemet, de persze az is lehet, hogy már tudta. Azt biztosan kikövetkeztette, hogy nem azért akarnak holtan látni, mert csokit loptam a sarki zöldségestől. Láttam az arcán, hogy sikerült megdöbbentenem azzal, hogy elfogadtam az invitálást és leültem mellé. Elmosolyodtam azon, ahogy távolságot állított be közénk, és azon is, hogy szóvá tette a meglepetését, de én elintéztem a dolgot a szemtanúk említésével. Nem kellett tudnia, hogy már nincs veszítenivalóm, ennek talán csak akkor lett volna tétje, ha úgy dönt, még azelőtt ideje mégis bevégezni a feladatát, mielőtt teljesítettem volna az Axelnek tett ígéretem. Az még fontos lett volna; a bosszúval kapcsolatos terveim valószínűleg ígyis-úgyis a halálomhoz vezettek volna előbb-utóbb, így annak kevésbé volt tétje ebből a szempontból. Éreztem, hogy engem néz egy kis ideig, de én csak akkor néztem rá a szemem sarkából, amikor megszólalt. A vigyora hasonló volt az én arcomra ülő mosolyhoz, de inkább újra előrefordultam, a térdeimre könyökölve gondolkoztam el, egy kicsit el is komolyodva. Érdekes helyzetbe kerültünk, de ha már úgyis azon gondolkozott, miért ne kéne megölnie, akár és is kihasználhattam ezt némi tájékozódás céljából. Nem áltattam magam azzal, hogy meg fogja gondolni magát, de ha már pár dolgot ki tudnék következtetni abból, amit hajlandó elárulni, tovább láthatnék a sötétben az orromnál. Felé fordultam, tekintetem a profilját tanulmányozta, miközben feltettem az első kérdést, már más hangnemben; nem voltam kevésbé elővigyázatos, de a gúny és az irónia eltűnt a hangomból, és mintha rajta is érzékeltem volna egy hasonló változást, amikor biccentett. Elmosolyodtam, amikor azt mondta, valami csúnyába tenyerelhettem, a dolgok jelenlegi állása szerint ugyanis már nem igazán tudtam eldönteni, pontosan ki vagy mi munkálkodik a háttérben. Talán már nem is csak egy front volt, de akkor a másodikról még egyáltalán nem is tudhattam semmit. – Dosszié? – kérdeztem aztán vissza kíváncsian. Nem a mérete lepett meg, inkább a létezése, azon belül is az, hogy valahogyan a kezébe kerülhetett. Azt tudtam, hogy a Cég nyilvánvalóan tárol rólam információkat, de újdonság volt, hogy erre mások is rátehetik a kezüket valahogyan. Ráadásul láttam a meglepetést a szemében, amikor felismert a lakásban, azt nem megjátszotta... bár ez utóbbit meg is magyarázza azzal, amikor azt mondja, eredetileg oda sem akarták neki adni az aktát. A homolom ráncba szaladt azok miatt, amit elárult, de nem kételkedtem a szavaiban. Nem lett volna oka hazudni, és én is láttam, hogy nem számított rám. – Lehet, hogy érdekes olvasmány lenne – viszonoztam a mosolyát egy hasonlóval, mielőtt hátradőltem volna, hogy így függesszem pillantásomat a szemeire. – Igazság szerint most nekem is egy új helyzetet vázoltál fel – vallottam be, és nem fordítottam el a tekintetem, hogy láthassa, én sem hazudok. – Már akkoriban is vérdíj volt a fejemen, mikor megismerkedtünk – tettem hozzá hamiskás mosollyal –, de nemrégiben... kiderült, hogy az az irányú tervek egy kicsit megváltoztak. – Óvatosan fogalmaztam, mert a szavak mögött fájdalmas emlékek bújtak meg, és koncentrálnom kellett, hogy ezek ne üljenek ki az arcomra. – A cél megváltozott az elfogásomra a megölésem helyett, bár ennek az okai egyelőre számomra sem világosak. Aztán jöttél te... – Felsóhajtottam és megráztam a fejem. – Lehet, hogy most már ketten vannak, és te valami új frontról kaptál megbízást. Egy kicsit elhallgattam, ujjaimmal a combomon doboltam, mielőtt folytattam volna. Ezúttal nem éreztem kockázatot abban, hogy beszéljek magamról, abban az aktában úgyis biztosan benne van minden. – Én nem szabadúszó voltam, de több mint három éve nemet mondtam, akkor először és utoljára. Azóta nagyjából engedély nélküli eltávon vagyok, bár ez alól csak egyfajta feloldozás létezik – görbült örömtelen mosolyra a szám, miközben célzatosan ránéztem. – Ez kétségtelenül jól magyarázza a te parancsodat, de kevésbé az elfogással kapcsolatos terveket.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Szomb. Jan. 01, 2022 7:24 am
Tekintete egy pillanatra sem lankadt, bár ha a helyében lettem volna, valószínűleg én is így tettem volna. Nehéz lehetett úgy élni, hogy minden sarkon a halál várhatott rád, és ez egy idő után már paranoiává változhatott. A pszichológiai hadviselést komoly eszköznek tekintette minden hozzám hasonló, igaz, az esetek többségében nem egy képzett célpontot kellett eltenniük láb alól. Márpedig Aviva kimerítette a képzett célpont fogalmát a múltjával és az eredményeivel. Amiről először nem tudtam semmit, aztán némi könyörgés után csak ideadták azt a dossziét. - Malthe - válaszoltam a kérdésére, bár pont ez volt az inkognitó lényege. Mivel a tudtára hoztam, hogy hamis személyazonosságokkal élek, nyilván felesleges lett volna utánam kutakodnia, mert az igazi valómat csak kevesen ismerték. És az, hogy Malthe Hjelm a dokumentumok alapján harminc év Oslo-ban él, diplomája van jogból és nőtlen, jelenleg nem volt túl terhelő vagy veszélyes rám nézve. Elgondolkodtam a kérdésén, bár zsigerből rá tudtam volna vágni, hogy soha nem gondolkodnék visszakozáson. Mégis ezt tettem, életemben először indokot kerestem egy küldetés megszegésére, és mégis miért? Mert összekötött bennünket néhány kellemes este? Nem voltam egy érzelgős fajta, mégis abban próbáltam a választ keresni, ami akkoriban történt. Az, hogy hány nő fordult meg az életemben, nem volt nyilvántartva, de ő éppen akkor bukkant fel, mikor egy nehéz perióduson mentem keresztül. És ez, ez volt az oka, hogy soha semmilyen körülmény között nem kerülhettem kapcsolatba egyetlen kijelölt célszeméllyel sem. De így, hogy szinte eltitkolták előlem az egész kilétét, esélytelen volt visszautasítanom. Ha tudtam volna, hogy utána küldtek, el sem vállaltam volna. - Szerinted mi lenne a sorsom, ha visszakoznék? - fordítottam meg aztán a kérdést. Egy élmény lehetett számára velem beszélgetni, minden kérdésére kérdéssel válaszoltam, de nem mondhattam neki túl sok újdonságot. Valószínűleg ismerte ennek a világnak az összes szabályát, azt is, hogy egy küldetést nem dobhattunk csak úgy vissza személyes összeférhetetlenségre hivatkozva. Ha lehetett volna, már rég megtettem volna. Az első komolyabb meglepetést azzal szolgáltatta, hogy leült a megpaskolt helyre, ez a döbbenet végig is suhant az arcomon, ő is láthatta. - Tele vagy meglepetésekkel - húzódtam odébb, pár másodpercig az ő arcát fürkészve, majd ismét magam elé meredtem, két játszó gyereket tűzve ki középpontba. - Nyilván csak ezért nem vágom el a torkod - vigyorodtam el. Nem szerettem a fejfájást. A szemtanúk ellen pedig nem volt ismert és bevált recept, nem lehetett mindent elintézni pénzzel, bár eggyel több vagy kevesebb halál már nem játszott túl nagy szerepet a sztoriban. Az újabb kérdésére kivételesen biccentettem, nem formáltam újabb kérdéssé. Nem volt ebben semmi titok, ő tudta a legjobban, hogy valaki, vagy valakik holtan akarták látni. - Valami nagyon csúnyába tenyerelhettél valakivel, akivel nem kellett volna. A dossziéd ilyen vastag - emeltem a két ujjamat nagyjából 4 centis távolságra egymástól. A szép az volt a történetben, hogy bárki állhatott a küldetés mögött. - Még nem jutottam a végére. Először ide sem akarták adni - folytattam az amúgy nem túl érdekes sztorit, de szerettem tiszta lapokkal játszani. Nem gondolhatta rólam azt, hogy ha tudom, hogy ő az, tényleg elfogadom a küldetést. - Csak egy címet kaptam. Sem nevet, sem fényképet, a dossziét is csak az ominózus esténk után - fordultam ekkor felé, és egy féloldalas, keserédes mosolyt villantottam felé. - Segíthetnél megérteni, mit akarnak tőled. Vagy olvassam végig a dossziédat?
coded by eirik
Vendég —
Malthe & Aviva
finding a spark deep down in the dark it's far from easy but I needed a brand new start
Hosszan sóhajtottam fel. A másik felkaromon pihenő ujjaim észrevehetően jobban szorultak a széldzseki anyagára, miközben próbáltam rendet tenni a fejemben. A szavai komolyak voltak, ahogy a tekintete is, és tudtam, hogy igazat beszél - mi sem lett volna erre jobb bizonyíték, mint hogy beszélgettünk. A véletlenek összjátéka volt, hogy pont őt és pont az én nyakamra küldték, de ami történt, megtörtént, ezen változtatni nem lehetett. Semmi szükségem nem volt erre az újabb bonyodalomra az életemben, viszont ahogy ő is mondta: mintha kívánságműsor lenne. Félrebillentett fejjel tanulmányoztam az arcát, úgy méregettük egymást egy méterről, mintha mindketten arra számítanánk, hogy a másik a következő pillanatban fegyvert ránt, pedig egy nyilvános helyen voltunk és még csak nem is egyedül. – Most éppen hogyan szólítanak mások? – kíváncsiskodtam tovább. Nem akartam játszadozni, azt a nevet pedig, amit én ismertem - hamisan - nem volt kedvem továbbra is vele azonosítani, ha egyszer nem volt igaz. – Nekem megteszi, amit a Starbucksban írnak a lányok a poharadra. A kérdése megnevettetett, még ha ebben a nevetésben nem is volt nyoma sem örömnek, sem derűnek. Már akkor is vadásztak rám, amikor neki erről fogalma sem volt, csak a véletlenek nevetséges összjátéka juttatott ide minket. Egy gondolatot persze így is felvetett a dolog, mert bár kegyetlen fájdalomhoz vezetett, amikor előhívtam az emlékeimet, nagyon is jól rémlett, mit derítettünk ki Indonéziában, ez pedig nem vágott össze azzal, ami történt. Hacsak nem sorakozott fel egy másik front is valahol. Ez a gondolat cseppet sem villanyozott fel, mert szembement volna mindennel, amire készültem itt, Oslóban; talán ez is bírt rá, hogy a forró kása kerülgetése helyett nyíltan megkérdezzem, mégis mit csinálunk itt. A válasza viszont meglepett. Őszintén. Ugyanis tudtam, hogy ő is őszinte. – És mégis miért kellene neked ilyen ok? – vontam fel a szemöldököm kíváncsian. – Ha találnál egyet, visszakoznál? – billentettem újra félre a fejem. Elég kevésben fogadtam volna arra, hogy így tenne; akárki is volt, akárkinek is dolgozott, én is jól tudtam, mivel jár az, amikor az ember visszakozik egy küldetéstől. Hiszen éppen emiatt voltunk most itt. A javaslatára, amivel megpaskolta maga mellett a padot, a szemöldököm csak még magasabbra kúszott, pedig ő sem tudott komoly maradni, láttam az arcán. A fenyegetését hallva megrándult a szám sarka, hiszen pontosan értettem, mire céloz - talán ezért sem tudom, melyikünket leptem meg jobban azzal, amikor leengedtem a kezem és lassan odasétáltam a padhoz, hogy leüljek. – Ha most elvágod a torkom, legalább lesznek szemtanúk és okoznak neked egy kis fejfájást – konstatáltam a dolgot könnyedén. Egy ideje már nem volt veszítenivalóm, mert minden, amit elveszíthettem, el is veszett, ezért nem ejtett különösebben kétségbe a gondolat, hogy az életemet kockáztatom azért, hátha valamit össze tudok rakni a kirakósból. Előredőltem, könyökömet a térdemen megtámasztva és néhány másodpercig csak némán figyeltem a parkban járkáló embereket, mielőtt oldalra fordítottam volna a fejem, hogy ránézzek. – A küldetésed az, hogy meg kell ölnöd? Tisztán és egyszerűen? – Nem tettem hozzá, hogy volt, hiszen a múlt idő nem tűnt volna helyesnek, de úgy éreztem, el tudom fogadni ezt az ideiglenes tűzszünetet vagy mit. A hangom is ehhez igazodva komolyodott meg kissé, eltűnt belőle a gúny; bár a helyzet ettől sem lett rózsásabb.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 16, 2021 8:09 pm
Úgy vontam meg a vállaimat, mintha egy lassított felvételben játszottam volna szerepet. Általában nem töprengtem azon, hogy hogyan alakulhatott volna még a történet, és az esetek többségében amúgy is csak egy forgatókönyvet dolgoztam ki. Biztos voltam magamban, hittem a saját képességeimben, az pedig, hogy itt állt előttem, nekem éppen annyira kudarc volt, mint a többinek, aki nem járt sikerrel. Igaz, engem csak a személyes kapcsolatunk zökkentett ki. Máskülönben sokkal többre jutottam volna, mint mindenki más. - Mintha kívánságműsor lenne - billentettem oldalra a fejemet, mikor azt mondta, hogy ott is szerettem volna rá emelni a ravaszt. Eszembe sem jutott volna bántani, de most nem ugynaaz a nő és férfi állt egymással szemben, mint akik egy sötét chicago-i hotelszobában kerestek menedéket. - Szólíts, ahol jólesik - rántottam meg a vállam, majd tovább figyeltem a mozdulatait. Nem féltem attól, hogy ostobaságot csinálna egy nyilvános helyen, ráadásul ő is biztos lehetett ugyanebben. Nem véletlenül választottam ezt a helyet, még ha pontosan nem is tudtam volna megfogalmazni, miért nem mentem vissza bevégezni a küldetést. Miért akartam külön magyarázkodni, vagy éppen beszélgetésbe elegyedni azzal, akinek meg kell majd halnia, méghozzá általam? - Keresem az okot arra, hogy ne akarjalak megölni - vallottam be, a helyzethez képest teljesen őszintén. Tényleg kerestem, még ha már késő is volt visszakozni ettől a küldetéstől. - Miért nem ülsz ide mellém? - kérdeztem, és habár próbáltam komoly arcot vágni, valószínűleg nem sikerült. Megpaskoltam magam mellett a szabad helyet, de az életemet tettem volna arra, hogy nem fog leülni. - De ha menni akarsz, hát menj. Én ezúttal nem állok az utadba. Ezúttal - ismételtem meg a szót, ami más környezetben talán nem jelentett volna semmit, de ebben a kontextusban többet mondott ezer ígéretnél is. Jólesett-e belegondolni, hogy megöljem? Nem, nem volt túl lelkesítő a gondolat. De a saját életemmel is játszottam, miután kötött az ígéretem. Az életem árán is, de elteszem láb alól ezt a lányt.
coded by eirik
Vendég —
Malthe & Aviva
finding a spark deep down in the dark it's far from easy but I needed a brand new start
Szavaira egyszerűen csak megvontam a vállam, mintha nem lett volna igaz, hogy neki tényleg majdnem sikerült. Ez az egy apró szó viszont nagyon sokat tudott számítani, ezt már régen megtanultam... és mostanában is kaptam rá erőteljes emlékeztetőket, amelyekre nem szívesen emlékeztem vissza. A méregetésével nem hozott zavarba; ha az a típus lennék, akinél ez lehetséges, nem igazán állhatott volna elő az a helyzet sem. – Látod, ebben igazad van – szélesedett ki a mosolyom. Fogalma sem volt a körülményekről, ez nyilvánvalóvá vált; azt hitte, csak azért jöttem ide, hogy elbújjak a világ elől, pedig ez az a hely, ahol az egész életem a feje tetejére állt. Minden lehetséges értelemben, de én egyik értelmezést sem szándékoztam megosztani vele. Szemtelen kérdésére legszívesebben nőietlen módon felhorkantottam volna, de inkább megelégedtem azzal, hogy felvonjam a szemöldököm és összefonjam magam előtt a kezeimet. – Szerettél volna ott is pisztolyt tartani a fejemhez? – kérdeztem vissza egy gúnyos kis mosollyal. Nem állt szándékomban felvilágosítani, hogy mennyire vagy mennyire nem szorultam rá mostanában a... szolgálataira. A mellkasomban kezdődő ismerős sajgást még azelőtt elnyomtam, hogy igazán elkezdődhetett volna. Ezt is sokat gyakoroltam már. Nem igazán lepett meg, hogy nem válaszolt a kérdéseimre; ha megtette volna, igazán nagyot kellett volna csalódnom a profizmusában. – Akkor most éppen hogy szólíthatlak? – billentettem oldalra a fejem felvont szemöldökkel. Nem mintha úgy állt volna a helyzet, hogy sokszor kell majd a nevén szólítanom. Kíváncsian pillantottam rá, amikor áthelyezkedett, de én továbbra sem mozdultam meg. A kérdése megérdemelt egy halk, örömteli nevetést. – Attól tartok, ehhez lassan sorszámot kell húznod – feleltem könnyedén. – Ha ezt a kérdést nekiállnánk boncolgatni, valószínűleg odafagyna a padhoz a hátsó feled, mire végeznénk. – Persze nem voltam én senki ahhoz, hogy felülbíráljam a terveit, ha ilyen irányúak voltak, de én el tudtam volna képzelni kellemesebb elfoglaltságot is, mint hogy a lábam a park térkövére fagyjon. – Szóval? – sóhajtottam fel szinte türelmetlenül. – Elmondod, miért vagy itt valójában, esetleg megpróbálsz újra megölni, vagy hagysz a dolgomra menni a következő alkalomig? – szegeztem rá a tekintetem.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Kedd Dec. 14, 2021 12:12 pm
Nem vádolhattam hazugsággal, elvégre a kettőnk közös amerikai kalandja alatt egyszer sem kérdeztem tőle semmi igazán személyeset, ahogyan ő se faggatott engem a saját életemről. Valószínűleg az egész gyorsan véget is ért volna, ha tudjuk, kivel állunk szemben, bár az is tény, hogy kellemes emlékektől fosztottam volna meg magam. - Te is tudod, hogy nem azért vagy még mindig itt, mert amatőr vagyok - villantottam az övéhez hasonló mosolyt, habár nem sokat tudhatott rólam. A nevem mindig egy volt a sok közül, ráadásul minden országban más személyazonosságot kaptam. A valódi nevemre néha már én magam sem emlékeztem. Nem is nagyon volt miért jó szájízzel nosztalgiázni. Tekintetemmel ismét végigmértem. Nem sokat változott a chicago-i találkozásaink óta, és már akkor is tetszéssel adóztam a látványának. Páratlan szépségnek tartottam, egy egyedi jelenségnek, akinek az arcát tízezer közül is könnyedén felismerném. Bár sokszor hallottam, hogy az izraeli nők már csak ilyenek. De akkor még nem tudtam, hogy honnan származik. - Más körülmények között aligha lett volna esély a viszontlátásra itt, a világ háta mögött - intettem körbe, utalva erre az eldugott kis országra, ahová tényleg csak indokkal ment az ember. Ő például azért, hogy ne találjanak rá. - Vagy az én kedvemért visszajöttél volna a tüzes Chicago-ba egy tüzes téli kalandra? - vontam fel pimaszkodva a szemöldökömet. Tény, hogy lazábban vettem ezt a beszélgetést, mint indokolt lett volna, de még mindig nem tudtam mit kezdeni a helyzettel. Nem esett jól, nem véletlenül tartották szem előtt az összeférhetetlenséget. De ki gondolta volna, hogy ismerem ezt a lányt? Megvontam a vállaimat, majd ártatlan pislogással megráztam a fejem. - Tudod, hogy ezekre nem válaszolok - mondtam szinte rögtön, kitérve a válaszok elől. Az, hogy ki küldött, szinte top secret volt. - Szabadúszónak szabadúszó vagyok, így is nézhetjük - billent oldalra a fejem, ekkor már ismét az alakját méregetve. Az utolsó kérdését hallva azonban újabb mosoly éledt az arcomon. - Nem. A valódi nevemet nem tudod. - Nem lepődhetett meg rajta annyira, elvégre éppen arról beszéltünk, hogy megrendelésre ölök meg embereket. Ő sem vállalná a valódi nevét, sem a személyazonosságát egy ilyen helyzetben. - De fordítsuk meg! - ültem egyenesbe, elengedve a pad háttámláját. - Szerinted kinek lenne oka megöletni téged?
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 74 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 74 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.