Kiskép : Rendeltetésem : Fenrir vagyok play by : Jason Momoa Posztok száma : 112 User neve : Rea Csoport : Isteni lény Pontgyűjtő : 95 Lakhely : Oslo Foglalkozás : Biztonsági főnök Előtörténet : I am Fenrir
Keresem : A testvérem
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Kedd Ápr. 19, 2022 2:25 pm
Asa & Bjørn
Azt mondja semlegesek, és ők csak összefonják a szálakat. Azt mondja nincs ráhatásuk az egészre, ám én még is úgy gondolom, valahogy csak meglehetne babrálni azokat a szálakat, hogy valami megváltozhasson, ám az esélyét egyre kevésbé látom. Azonban a kérdés elkezdett motoszkálni bennem, vajon tényleg szeretném e én azt a változást? Vajon szeretném e azt a bizonytalanságot, amit maga az egész változás okozott volna. Elhessegettem a gondolatom, és inkább igyekeztem végiggondolni szavai mögött rejlő jelentést, ám ugyan oda lyukadtam ki, ahol eddig is voltam. Minden marad úgy, ahogy volt. Közel hajoltam hozzá, szemtelen közelségben, s valahogy egy cseppet sem bántam. Vonzott valamiért, mint pillangót a tűz. Vonzott, és nem akart elengedni. Mintha, nem is tudom, hogy akarok e rá magyarázatot találni. Egyszerüen csak hagyni kell a levegőben lebegni, és talán majd elmúlik… talán. Kérdésére felszaladt a szemöldököm, s megvontam vállam, aztán szavait követően ismételten közelebb hajoltam hozzá, szívva be illatát, lehunyt szemmel. -Ühüm… - dörmögtem enyhén mélyebb hangon, majd megjegyeztem, biztos menne már. Jó volt az orrom, éreztem én, hogyha menni akar. Éreztem, hogyha az események másféle irányba akarnak fordulni. Aztán kezet csókoltam, s közben megmutattam neki merre találja meg a házam, majd felegyenesedtem, s készültem volna messzebb lépni tőle, mikor megszüntette a távolságot közöttünk, s kaptam egy puszit. Nem moccantam, csak megengedtem magamnak egy mosolyt, miközben elindult kifelé, s én néztem utána. -Már alig várom!-mosolyom sokáig ott maradt az arcomon, amit nem értettem, hisz sosem voltam az a vigyorgós fajta. Megdörgöltem tarkómat, megejtettem egy káromkodást, majd rendeztem arcvonásaimat, és visszamentem dolgozni. Aztán csak várakozni kell, vajon mikor bukkan fel újra...
Köszönöm a játékot! Alig várom a következő alkalmat!
Kiskép : Rendeltetésem : Verdandi vagyok play by : Ástrid Bergès-Frisbey Posztok száma : 90 User neve : Vic Csoport : Norna Pontgyűjtő : 58 Lakhely : Gamle Oslo Foglalkozás : gyógyszerész Előtörténet :
Asa Landsverk —
Elküldésének ideje — Hétf. Ápr. 04, 2022 6:15 pm
Bjørn Kristiansen felhasználónak tetszik ez a poszt.
Bjørn & Asa
I know I'll lose control of the things that I say. Yeah, I was lookin' for a way out, now I can't escape
Látom mennyire nem nyerte el a tetszését a mondandóm, de nem tud érdekelni a dolog, hiszen ez nem nekem szól. Egyszerűen a sors hibája, hogy ez adatott neki, mi nem irányítjuk a dolgokat csak szőjük. Mégis ahogy még közelebb hajol hozzám egyetlen pillanat erejéig eláll a lélegzetem is. Tekintetünk egybe fonódik és nem akarok tőle elszakadni, valami vonzz benne, ami arra ösztökél, hogy maradjak a közelében. Elhalkultak szavai, mire kérdőn felhúzom a szemöldököm, úgy nézem továbbra is. Végül felnevetek keserédesen, mégis a lehető legszomorúbban, amit valaha hallhatott. - Nornák vagyunk, időn és téren át ível a tudásunk, létünk. Mi fonjuk a sorsok fonalát, de nincs beleszólásunk a történésekbe. Semlegesek vagyunk - válaszolok diplomatikusan, mégis temérdeknyi bölcsességgel a hangomban. Mégis tisztelem benne azt, hogy képes volt hangosan is kimondani azokat a dolgokat, melyek legbelül foglalkoztatták. Megtámasztja mellettem a falat, mégis most szavai más értelmet nyernek, amitől még vonzóbbnak tűnik a szememben, mintha egyfajta tiszteletet látnék rajta az irányomba. Aztán el is múlik az egész, ahogy szemtelenül közel hajol hozzám, egyetlen apró hajszál választja el tőlem. Valahol nem érdekel az, ha újra megérint, míg egy másik részem ellenáll a kísértésnek, mely minden pillanattal erősebbnek hat. Lebiggyeszti az ajkait a válaszom hallatán, mint valami kisgyerek, mire megrázom a fejem. Nem drágám, ezzel engem nem tudsz megvenni magadnak. Kérdései közben egy tincsemet veszi az ujjai közé és elkezd vele játszani, mire a hajamra nézek, majd rá kissé bosszúsan. - Mi lett a híres farkas orroddal? - ahelyett, hogy az övét pöccinteném meg a sajátomhoz nyúlok - A fő nornák illata majdnem megegyezik, kissé eltér a fejjegyben, de a lényegen nem változtat - válaszolok könnyedén egy mosollyal az arcomon. Rá akarom vágni, hogy igen szabadulnék, de a szavak mégsem jönnek az ajkaimra és csak meredten állok előtte gondolataimba süppedve, egészen addig, míg a kézfejemre nem lehet egy apró csókot. Az utolsó pillanatban elcsípem a háza képét, az utca címét és a házszámot. - Ne hiányolj sokáig - mielőtt bármit tehetne megszüntetem a kettőnk közötti távot és egy puszit nyomok az arcára, hogy aztán köszönés nélkül kilibbenjek a raktárból. Meg kell keresnem a kishúgom és csak remélni tudom, hogy nem követett el semmi ostobaságot, míg nem figyeltem rá. Silje megölne érte mindkettőnket.
Kiskép : Rendeltetésem : Fenrir vagyok play by : Jason Momoa Posztok száma : 112 User neve : Rea Csoport : Isteni lény Pontgyűjtő : 95 Lakhely : Oslo Foglalkozás : Biztonsági főnök Előtörténet : I am Fenrir
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Csüt. Márc. 31, 2022 10:00 am
Asa & Bjørn
Szavai nem igazán nyerték el a tetszésemet, s ennek pusztán egy apró fintor adta meg a jelét. Összepréseltem ajkaim, majd kicsit közelebb hajoltam hozzá, tekintetem övébe fűztem, s nem akartam elszakítani onnan. Morgásom valóban nem neki szólt, sokkal inkább a sorsom fonalának, majd nekiszegeztem a kérdést, ami már elég régóta foglalkoztatott. - És mi van, ha én Nem akarom azt az utat? Mi van akkor, ha ellenszegülnék a sorsom fonalának? - hangom elhalkult, bár tudtam, rajtunk kívül nincs odabent senki, ám mégsem akartam, hogy bárki is megtudja miféle gondolatok kavarognak fejemben. - Nornák lennétek… vajon képesek vagytok elvágni a sors fonalát, és ujjat kötni a helyébe? Magam is meglepődtem rajta mennyire megeredt a nyelvem, ám olyan régóta foglalkoztattak ezek a kérdések, amiket akkor és ott, a karjaim között egyikükkel, adott volt a helyzet, hogy feltegyem a megfelelő személynek azokat. Azonban azt a luxust nem engedhettem meg magamnak, hogy elterelem figyelmem, és másfelé fordítom Tyr felől. Ismételten összeszaladt a szemöldököm, aztán kicsit kihúztam magam. Vonásaim, már ha ez lehetséges, még komolyabbak lettek, ám közelségem egy cseppet sem módosult. - Mindig túl sok a válasz, de most első alkalommal kapom a megfelelő helyről. - ismét megtámasztottam a falat, és szemtelen közelségbe hajoltam hozzá, miközben fejem oldalra billentettem. Magam sem értettem miért vonzott annyira, és ez ezer meg egy kérdést felvetett az elmémben. Miért?! Feltettem újabb kérdésem, s találkozót kértem a többi nornával, ám a válasz nem olyan volt amit reméltem, így egy pillanatra lebiggyesztettem ajkaim, majd morrantottam egyet, ám valamiért ez lágyabbra, talán kicsit szemrehányóbbra sikeredett. -Ha nem tudom kik, hogyan védjem meg őket? Hmm? - kérdeztem, miközben szabad kezemmel finoman fogtam meg egy tincset, s kicsit játszadoztam vele, majd engedtem el. -De legyen hát! - bólintottam rá, aztán leengedtem kezem. Szívesen megérintettem volna, ám valahogy azt sem akartam, hogy többet lásson , főleg nem akaratán kívül. Te jó ég!!! Mi a fészkes fene van velem?!! -Gondolom szabadulnál már… - hangom egy árnyalatnyival mélyebb tónust kapott, miközben közelebb hajoltam, s szívtam be illatát, memorizálva azt, hogy később majd jöttéből ráismerhessek, aztán tettem egy lépést hátra, s minden gondolkodás nélkül fogtam meg finoman kezét egy rövid kézcsók idejére. -Keress meg, ha választ kaptál. - aztán elengedtem kezét, ám közben a házamra gondoltam, és a pontos címemre, mit szóban nem mondtam ki. Ám ha még nem akart távozni, akkor hát tovább beszélgetünk majd. Azthiszem Tyr után ő volt az első, akivel ennyire őszinte voltam.
Kiskép : Rendeltetésem : Verdandi vagyok play by : Ástrid Bergès-Frisbey Posztok száma : 90 User neve : Vic Csoport : Norna Pontgyűjtő : 58 Lakhely : Gamle Oslo Foglalkozás : gyógyszerész Előtörténet :
Asa Landsverk —
Elküldésének ideje — Vas. Feb. 27, 2022 10:41 am
Bjørn & Asa
I know I'll lose control of the things that I say. Yeah, I was lookin' for a way out, now I can't escape
Látom, aogy felszalad szemöldökkel figyel, miközben a kérésemet fejtem ki. Tisztában vagyok vele, hogy az istenek, ahogy a többi faj is mérhetetlenül tisztel bennünket, ugyanakkor változás van a világban. Bármennyire próbáljuk tagadni a napok szaladnak és egyetlen pillanat alatt veszélybe kerülhetünk. Lészülőben van valami, mintha Urd szálai változásban lennének, melyek rám is hatással vannak. A szokásosnál is szétszórtabb lettem egy ideje. Talán ezért cselekszem oly felelőtlenül, aminek ehhez hasonló esetek a vége. Végül beleegyezik a kérésembe, mire egy nagyobb kő esik le a szívemről, ezzel talán jobban bebiztosítom a létünket. Hallom a morgását, ugyanakkor tudom, hogy nem nekem szól, inkább annak az elcseseztt helyzetnek, amit sorsnak hívunk. - Hogyan lehetne megakadályozni azt, ami meg van írva? A sorsod fonala mindig arra fog vinni, hogy Odin végzete legyél - válaszolok még mindig bölcsen, ugyanakkor a hangomból kihallatszik egyfajta szomorúság is. Senki se szolgált rá ilyen sorsra, mint az övé. A bolodg élete hamar darabjaira hullott, mikor megkötözték, elárulták és ezzel megsebezte az egyetlen barátját. Rabságban tarották, mint valami szörnyeteget. Utolsó próbálkozásként felajánlom, hogy menjünk ki ebből a szűkös raktárból, de csak mosolyog és maradunk, mintha valami felettünk álló erő tartana ott minket. Ő válaszokat akar, így nem lét el tőlem, míg én szabadulnék, mert a közelsége furcsa hatást gyakorol rám, amit nem akartam újra érezni. Újabb kérdés, miközben elém emeli a jobbját, amolyan pecsétként az alkunkra. - Kaphatsz ezernyi választ, mégsem fogod tudni melyik lesz a végső hát bölcsen kell cselekednek - sejtelmesen válaszolok, hiszen a fonalak nem egyszerűen a jövőt mutatják meg. Temérdeknyi elágazás tarkítja a fő vonalakat a döntései alapján, melyek aztán akarva-akaratlan visszatérnek a kiindulási pontra. Egyedül csak mi nornák tudhatjuk, hogy miként működnek a szálak, mi tudjuk olvasni a végtelen kuszaságot. Gondolataimból szavai szakítanak ki, ahogy a legismertebb Eddát idézi, létünk sorait. Ellágyulnak vonásaim, ahogy szeretett fánkra Yggdrasilra gondolok, majd Urd friss forrására, mely élteti a növényt. Az otthon hiánya tör elő belőlem, mire lehajtom a fejem. Túlságosan régén voltunk a nornák csarnokában. Végül elnevetem magam úgy nézek újfent a farkasra, majd megrázom a fejem. - Nem, azt nem engedhetem, hogy találkozz velük. Elég, hogy az én kilétemet ismered, viszont a kérdéseidre kaphatsz választ. Vedd úgy, hogy én vagyok a közvetítő köztetek, aki információkkal szolgál - hangom határozottan cseng, ellenkezést nem tűrve - Így megfelel? - kérdezek rá, miközben vonásait bámulom. Bármennyire szeretnék, de ennél többet nem segíthetek, nem tehetem ki a nővéreimet ilyen veszélynek. Tudom, hogy nem bántana minket, viszont a bizalmam még nem nyerte el és nálam jobban talán senki se tudja milyen céllal nemzették az óriások.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Csüt. Feb. 24, 2022 11:54 am
Asa & Bjørn
Felszaladt szemöldökkel hallgattam egy ideig, még mindig oldalra billentett fejjem, miközben azt latolgattam, vajon mit is kellene tennem az egész helyzettel kapcsolatban. Végigvettem minden eshetőséget, majd úgy döntöttem, szükségem van az információkra. Kell nekem! Jobban mint bármi ezen a világon. Nem veszíthettem el egyetlen barátom. -Megoldható. - jegyeztem meg, hisz mit nekem a védelem?! Ki más lenne képes megvédeni őket, ha nem egy hatalmas farkas? Persze lehet valaki más mellett jobb helyen lennének, hisz ki az akinek szüksége lenne olyas valakire mint én? Leszámítva, az üzletet, és a kihasználást, amit talán kölcsönösen lehet űzni, ám jelen helyzetben sokkal inkább Tyr volt a mozgató rugó, sem mint saját magam. Figyeltem, miképpen változik meg tekintete. Akkor már tisztában voltam vele, nem egy egyszerű nornával hozott össze az utam. Sokkal több volt annál. - Szóval ha akarnám se tudnám elhárítani, vagy megakadályozni a Ragnarök eljövetelét… - morogtam egy fintor kíséretében. Miért is hazudnék neki, ha egyszer belém lát? Felesleges alakoskodás, és megkímél a szám jártatásától. Aztán megjegyeztem, hogy általában hogyan végződnek az ittléteim, s válaszára, felcsillanó tekintetére, ismét mosoly költözött az arcomra. Még is mi a franc van velem?! Vigyorgok mintha muszáj volna. Olyan érzés volt, mintha elromlott volna az arcom!! -Akár… - de nem indultam meg kifelé, helyette inkább ott maradtam közel hozzá, szemtelenül közel, hisz akartam azt a választ a kérdésemre. Mindennél jobban akartam, így aztán végül bele is kezdtem, és milyen jól is sejtettem… jobban belém lát… jobban mint egy nyitott könyvbe. -Ha a szavamat adom, hogy vigyázok rád és a nővéreidre… akkor megkapom a választ a kérdésemre? Tudnom kell! - halkítottam el hangom, s talán még egy kicsit jobban hajoltam oda hozzá, miközben eddig szabadon lévő kezem emeltem fel, mintegy felajánlva jobbomat eskütételem jeléül. Mily meglepő mire vagyok képes csak azért, hogy a barátom „épségben” tartsam. Mikor bizalmasan megsúgta valódi nevét, minden megvilágosodott. A jelen nornája a „karjaimban” álldogált, felcsillanó lélektükrökkel, mely olyan vonzalommal húzott maga felé, hogy már-már azt hittem megvesztem. Még sem moccantam tőle, csak dörmögő hangomon belekezdtem. - Tudok egy kőrist, neve Yggdrasil, szép szál fehér fa, nedvesség fürdeti. Harmatot hullat völgy-ölekbe: örökzölden Urd forrása felett áll…. -nem mondtam végig az egészet, pusztán elhallgattam az első strófa végén, s mellkasa előtt tartott kezemről, lélektükreim újfent övéibe fúrtam. - Egy apró találkozót nővéreiddel… kicsit bővebb választ. - kezemmel mutattam a válaszbeli méret különbséget, s közben magam is oldalra billentettem fejem. Akár távolabb is léphettem volna, de mégsem tettem. Ott maradtam elötte, s le sem vettem róla tekintetem.
Asa Landsverk —
Elküldésének ideje — Csüt. Feb. 24, 2022 10:28 am
Bjørn & Asa
Mosolyog, hogy rajtam vagy a helyzet komikumán az kérdéses, ahogy azt se feltétlen tudom hova tenni mi ez a nyájasság a részéről. Oldalra dönti a fejét úgy válaszol a kérdésemre. Persze mindenkit egy-két dolog érdekel, általában a saját sorsával kapcsolatban. Nálam az adu elhitethetném vele, hogy nem vagyok több egy egyszerű nornánál, aki egyetlen lényhez lett kiosztva. Jelenleg nem látom szükségét, hogy teljesen felfedjem magam. Keze a fejem mellett támasztja mire előbb a kezére pillantok, majd a farkasra felvont szemöldökkel. Ó, ha így játszunk, akkor a másik lehetőséget fogom választani, bármilyen sokkoló is legyen. - Védelmet, magamnak és a nővéreimnek, így Midgardon tartózkodunk. Vedd akár biztosíték aka részemről, olyan dolgok lendületek mozgásba melyek képesek megváltoztatni az eddigi világunkat is - tekintetem hirtelen mérhetetlen bölcsességet sugall, mely az idők kezdete óta létezik, majd mintha semmi se történt volna vállat vonok - A sorsodon nem tudsz változtatni Fenrir, hiába a tudás. Minden a Ragnarökkel végződik és kezdődik újra - mosolygok, mégis eme gesztusba költözik egyfajta szomorúság, mintha őt és a neki írt sorsot sajnálnám. Talán valahol így is van, nem ő tehet róla, hogy az istenek pusztulásához vezet a léte. Szavai hallatán megforgatom a szememet, majd csillogó szemekkel nézek rá. - Mindig is kíváncsi voltam rá, hogy a nagy farkas mennyire nagy szóóval akár ki is mehetnénk - kissé felhúzom a szemöldököm csábosan, mintha azon lennék hogy elcsavarjam a fejét. Végül mégis itt maradunk, ahogy szépen lassan neki veselkedik, hogy el mondja mit akar tudni. Tudom jól ki az a barát, akire utal. Tyr, a háború istene, akinek volt bátorsága szájába tenni a kezét. Elmosolyodom, ahogy magára hivatkozik, majd megrázom a fejem jelezve felé, hogy egyáltalán nem gondolom gonosznak. Nem tehet róla, hogy a fonala ilyen irányt vett. Mi szőjjük a szálakat, de nincs ráhatásunk az eseményekre. - Láttam miért szeretnél rajta segíteni. Tyr sorsa homályos, előbb látnom kell a szálakat és szükségem van a nővéreimre, ez nem ilyen egyszerű Fenrir - újfent megrázom a fejem, majd újra mélyen a szemeibe nézek - A nevem Asa, de úgy fer ha az igazi nevemet is ismered, ha már én is tudom ki vagy valójában - olyan közel hajolok hozzá, hogy ha akarnám össze érne az arcunk - Vernandi vagyok - suttogom a fülébe ezzel is jelezve ennek a jelentőségét és a titokzatosságát a kilétemnek. Kevesen tudják, hogy nem egy egyszerű gyógyszerész vagyok, hanem a jelen nornája, az aki ismeri az összes világ és faj mostját, én vagyok aki Skuld kezébe adja a fonal végét, aki tovább szövi azt, amit Urd elkezdett. Van valami a farkasban, ami vonzóvá teszi, mégsem közeledek, inkább a polcoknak dőlök, hogy jól megnézzem magamnak. - Most, hogy ezt tisztáztuk végre elengedsz vagy még szeretnél valami mást is? - kissé oldalra döntöm a fejem úgy nézek végig rajta, már amennyire tudok a közelségétől. Ez az utolsó esélye, ha nem enged el akkor kénytelen leszek megszakítani a köztünk lévő kínzó távolságot és hozzá kell érnem, méghozzá úgy, ahogy sose számítana rá.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Pént. Feb. 18, 2022 5:00 pm
Asa & Bjørn
Magam sem tudom igazán mit is reméltem ezzel az ismeretséggel, valahogy még is úgy gondoltam, ennek így kellett történnie. Ismernem kell őt, és… nos a többivel kapcsolatban még nincs rálátásom. Minden esetre bementem vele hátra, és bizony szemtelenül közel mentem hozzá. Tekintetem tekintetébe fúrtam, s fürkészőn figyeltem lélektükreit. Hozzáérni, még sem értem hozzá, pusztán olyan közel kerültem hozzá, hogy tudja, bár nyilván nélkül is tisztában volt vele, hogy az érintésem nélkül, eltávolodni nem tudna tőlem, meg aztán nem is biztos, hogy engedném elmenni onnan. Tudnom kellett mennyit lát, s mit. Hangja bájossága, vagy maga ahogy rám nézett, vagy a puszta tény, hogy végre nem egy tudatlan félvérrel sodort össze a sorsom, mosoly költözött arcomra, vonásaim meglágyultak, hangom árnyalatokkal mélyebb tónust kapott, s cseppet oldalra döntöttem fejem. - Érdekelne egy két dolog… - feleltem szándékos ködösítéssel. - Mit kérsz hát érte? - tudakoltam, miközben karommal megtámaszkodtam feje mellett, s úgy borultam fölé, s maga a látvány kívülről olyannak hathatott, mintha gőzerővel azon dolgoznék, hogy elcsábítsam, s megkapjam magamnak. -Nem. Van mikor kiviszem őket hátra, alakot váltok, és megmutatom az igazságot… tudatlanság ellen… - mormogtam, megvonva a vállam, miközben ismét megengedtem magamnak egy apró mosolyt. Meglehet egy cseppet tetszettek a vonásai. Talán egy cseppet...Vagy ennyire érdekelt mi is az amit lát? -Van egy barátom...igen egy...Egy akad… - cinikusan vontam fel szemöldököm, aztán csak nekiveselkedtem, hogy ennél többet mondjak, annak ellenére, hogy általában a szófukarság megtestesítője vagyok… bár mostanában akadt néhány olyan szituáció, mikor igen is szövegelnem kellett. - Kíváncsi lennék, tudok e rajta segíteni… Igen Én… a nagy Gonosz Farkas… Elhallgattam, de nem létem távolabb tőle. Akartam azokat a válaszokat. Tudni akartam, vajon sikerrel járok e majd. Tudni akartam, megvan e hozzá a kellő tartásom, hogy megmaradhassak az elképzelt úton. Tudni, és tenni érte. Azokban a pillanatokban a kinti események egy cseppet sem érdekeltek. Akadt odakint pár emberem, akik helyettem is képesek tartani a frontot, míg én olyasmivel foglalkozok, ami számomra sokkal fontosabb. Meg aztán, a társaság is jó… csinos, kellemes az illata, és eddig úgy néz ki, nem akar ártani nekem, vagy épp beskatulyázni azért ami vagyok… azért Aki vagyok. Legalább is még nem. - Nos? Mit mondasz Norma?
Asa Landsverk —
Elküldésének ideje — Kedd Feb. 01, 2022 9:27 pm
Bjørn & Asa
Az élet vitt magával és én csak evezni próbáltam a hullámokon remélve, hogy kikötök valahol. Azzal viszont nem számoltam, hogy a farkas fogja magát és bevisz a raktárba, mintha valamit akarna velem kezdeni. Bármi a terve nem fogom magam hagyni, annak ellenére sem, hogy a képek elsőre elgyengítettek. Túl sok mindent láttam és a kis darabkákat előbb össze kellett rakni. Valahol szerencsésnek érzem magam, hogy csak a jelen szegleteibe kapok bepillantást. Mi lenne velem, ha az egész múltját végig nézhetném? Sose értettem Silje hogyan bírja ezt az egészet. Ahogy kitisztult a látásom karba font kezeivel és fölém magasodó testével találom szemben magam. A fenyegetésem nem sokat ér, mgam is jól tudom, mégsem vagyok rest megmutatni neki, hogy eszem ágában sincs félni. Felvonja a szemöldökét és kinyög egy szót, miszerint beszélgetni szeretne velem. Ha csak beszélgetni akar ahhoz választhatott volna jobb helyszínt is ennél a szúk, levegőtlen raktárnál. Csipkelődő szavaimra előbb ráncolja a homlokát, majd elmosolyodik, ami olyan furcsa tőle. A morgós stílusával nem összegyeztethető, mégis valahol jól állt neki, ellágyította a vonásait. Közelebb lép hozzám, mire egyből hátrálni akarok, de nincs hova, hiszen direkt a falnak dőltem, ahogy becitált ide. Túlságosan közel kerül hozzám, ahogy lehajol és egyetlen apró mozzanat választja el attól, hogy megint hozzám érjen. Kezét megtámasztja a mellettem lévő polcon ezzel, mintha satuba fogna. Tekintetét az enyémbe fúrja, mire farkasszemet nézünk egymással és az se érdekel igazán, hogy helyzeti előnye van. Nem fogom hagnyi magam, bármit is értsen "beszélgetés" alatt. Nevetése egészen kellemes, kissé mély és rekedtes, mintha ritkán jönne ki belőle efféle kedvesnek mondható hang. - Hát persze - válaszolok szemeimet forgatva, de nem áll szándékomban jobban kifejteni, hiszen az általa mutatott képekből tudom miként vezeti le a dühét. Egyetlen miliméternyi távolságra csökken a közöttünk lévő távolság, mire szívem elkezd hevesebben verni. Az adrenaéin az egekbe szökik és egy új, furcsa érzés kezd kibontanozni. Más helyzetben ezt a gesztust biztos szexinek találnám és élnék a hely adta lehetőségekkel. Hangja lágyabbá változik, mire felvonom a szemöldököm és úgy nézek fel rá, miközben a kérdéseit hallgatom. A megbontott sörömet a polcra helyezem. Mivel látom a jelen apró szegleteit így tisztában vagyok vele, hogy bármilyen szökési kísérletem kudarcra van ítélve. Az erőfölény egyértelműen nála van, mellyel jelenleg nem tudok mit kezdeni. - Miért akarod tudni? Mi előnyöd származik belőle? De legfőképpen az érdekel, hogy én mit kapok az információkért cserébe? - hangom bájosan, már-már csábítóan cseng, miközben kissé oldalra fordítom a fejem úgy nézek fel rá. Nem állt szándékomban bármit az orrára kötni, míg nem tisztázzuk a feltételeket. Ez az egyetlen lehetőségem, hogy egérutat nyerjek, mert a másik sokkolóbb és spontánabb lenne, mely következményekkel járna. - Mondd csak mindenkivel így szoktál beszélgetni? A raktárban és ilyen közelségben? - széles mosolyt villantok rá, hátha ezen cselekedeteim megzavarják és kizökkentik annyira, hogy hátráljon pár lépést. Nem tesz jót, hogy ilyen közelről érzem a parfümje illatát, a csillogó szemeit és karizmatikus vonásait.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Hétf. Jan. 31, 2022 2:15 pm
Asa & Bjørn
Ott álltam a normával szemben, karba font karokkal miközben végighallgattam mondandóját, fenyegetését, miszerint ne merjek legközelebb hozzá érni. Érdekes… talán egy cseppet túlságosan is magabiztos, de minden esetre szavak nélkül hagytam egy ideig ezen megjegyzését, csak felvontam a szemöldököm, s úgy emeltem rá újfent tekintetemet. Hogy pontosan mit akarok tőle, azt még magam sem tudnám megmondani, de valami azt súgta, ezt az ismeretséget talán érdemes lenne megalapozni, és ha másra nem is, de a biztonság kedvéért megtartani. Megtartani, és biztosítéknak használni. Az meg sem fordult a fejemben, hogy valami több is lehetne belőle, hisz mi másra is lehetne ezt használni? Az olyasmi mint szerelem, és hasonló nyálas dolgok meg sem fordultak a fejemben, hisz egy magamfajtát szeretni… ki lenne rá képes?! -Beszélgetni… - magyaráztam, egyetlen szóval, s szemöldököm felszaladt, majd vonásaim egy pillanatra megkeményedtek, aztán megengedtem felé egy mosolyt. - Lényegre törő… - jegyeztem meg végül, miközben közelebb léptem hozzá, s talán szemtelenül hajoltam bele az aurájába, de nem éreztem tolakodásnak. Úgy gondoltam, megtehetem, hisz mit is árthatna ő nekem? Ám hozzáérni nem értem, pusztán megtámasztottam magam a mellette lévő polcon, s úgy tornyosultam fölé, miközben tekintetem rá szegeztem. Ismételten elmosolyodtam, aztán elnevettem magam. Valamiért nem akartam odacsapni neki azért, mert ilyen szavakkal illetett. Meglehet, mert minden szava igaz volt, s én magam is e-képpen gondolkodtam magamról? Meglehet. - Düh kezelésre megvan a módszerem… - mormogtam, mélyen dörmögő hangomon, miközben olyan közel álltam hozzá, hogy csak egy millimétert kellett volna mozdulnom, hogy hozzá érjek. Arra külön nem tértem ki, hogy ilyen esetekben mennyire hasznosak Tyr társaságában eltelt órák, a sétáink az arborétumban, és a beszélgetések. Már ha van mondandónk egymás számára... -Mennyit látsz Norma? A múltat, a jelennel, vagy a jövőbe is van betekintésed? - kérdeztem, tőlem szokatlan módon lágy hangon, ami annyit tett, hogy dörmögésem kissé másabb tónust kapott. Ha rám emelte tekintetét, hát magam is lélektükreibe fúrtam enyéimet, s már-már szemtelen közelségemnek hála, akár külső szemlélő számára, akár félreérthető is lehetne eme jelenet sorozat. Bár én és a romantika… két külön utakon jár. Ha esetleg elakart tolni magától, ellent tartottam, vagy ha kiakart lépni karom alatt, hát úgy mozdultam, hogy ezt ne tehesse meg. Így vagy úgy, de egy ilyen ismeretség rendkívül hasznos lehet a számomra.
Asa Landsverk —
Elküldésének ideje — Kedd Jan. 18, 2022 5:13 pm
Bjørn & Asa
Egyetlen pillanat elég volt ahhoz, hogy képek törjenek elő belőlem, ugyanakkor ezek mások mint az eddigiek. Harag, bosszúvágy, őrjítő morgás. Halkan ejtem ki a nevet, amit nem hallhat egy szokványos emberi fül, ő mégis felém pillant, ami még gyanúsabbá teszi. Talán ő lenne a hatalmas farkas? Míg elhaladok mellette futólag látom mennyire merevvé válik az arca, nem mintha előtte annyira vidám fejet vágott volna. De ez most valahogy más. Az italt gyorsan kikérem, nem is törődök nagyon azzal, hogy mit szolgálnak fel. Inkább a nagydarabra fókuszálok és elé terítek egy erős csalit. Nagy levegőt vesz, mintha visszaakarna tartani valamit, ajkai egyenletes vonallá préselődnek, miközben rám veti pillantását. Még mindig mosolygok, nem fog tudni megijeszteni, aztán ahogy oldalra dönti a fejét és ő is vigyrosodik van benne valami, amit eddig nem engedett láttatni. Széttárja a karjait jelzésként, hogy ez ő. Egyből összerakom a képet és tudatosul bennem, hogy Loki fia, a hatalmas farkas áll előttem emberi alakban. Olálááá. Közelebb hajol hozzám úgy teszi fel a kérdését, miközben egyértelművé teszi, hogy tudja mi vagyok. Nem szokásom felfedni magam bárkinek, így megtisztelve érezhetné magát ahelyett, hogy kérdezősködik. Mielőtt bármit is mondhatnék karon ragad és akarom ellenére elkezd húzni maga után. Szemeimet reflexből lehunyom, hogy visszatartsam a kitörni készülő képeket. Mégsem tudok ellenállni és a jelent látom. Tyr, a háború istene. Valami átok és ezzel kapcsolatos információk tódulnak az elmémbe, miket átitat a harag és az a folytonos morgás. Belül egyfolytában üvölt, mégis egy része tehetetlen és ettől még ingerlékenyebbnek hat. Egy ajtó csapódására leszek figyelmes, mire végre rá emelem ében fekete tekintetem. El kell telnie pár percnek, mire újra kitisztul a látásom, miközben a fejemet fogom. Kellene egy újabb cigi. Karba font kezekkel áll velem szemben, könnyedén dől egy polcnak, mintha minden az övé lenne. - Soha többé ne merd ezt tenni! - szemeim szikrákat szórnak, ahogy felnézek rá - Mégis mit akarsz tőlem Fenrir? Sose gondoltam volna, hogy a pórázos csipkelődésem ennyire teli találat lesz - szavaim vidáman csengnek, mégsem vagyok rest egy kis élt vinni bele. Nem érdekel, hogy ő az erősebb, nem fogom hagyni magam, ahogy azt sem, hogy kedve szerint cibáljon bármerre. - Beszélgessünk arról, hogy nem ártana neked egy dühkezelési tréning vagy egy jó pszichológus? Uhh, tudok jobbat, ha bejössz hozzám a patikába írok fel egy pár nyugtatót - mosolyom kiszélesedik, elillan az előbbi haragom, ami talán nem is hozzám tartozik, inkább az ő maradék lenyomata bennem. Az ajtónak támaszkodom a lehető legmesszebb tőle, ahogy gyorsan körbe pillantok realizálom, hogy a raktárban lehetünk. Mielőtt bármit tehetne a legközelebbi rekeszbe nyúlok és megszisszentek egy sört, hogy aztán bele is igyak. Ezt nem fogom bírni alkohol nélkül, főleg nem ha még egy párszor hozzám ér.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Hétf. Jan. 03, 2022 10:13 am
Asa & Bjørn
Egy pillanatnyi érintés volt az egész, s szinte még fel sem fogtam, hisz számomra nem jelentett semmit sem, így bele sem gondoltam mi van, ha valaki olyanhoz van szerencsém, akinek ez többet „jelent”. Már az ajtóban álltam, mikor megütötte fülem a nevem. Tekintetem megvillant, lélektükreim sárgás árnyalatot kaptak, amit ő onnan abból a szögből nem láthatott. Vonásaim megkeményedtek, tartásom merevebb lett, miközben a nő elhaladt mellettem. Útközben figyeltem rá, nehogy ismét hozzá érjek, hisz a nyilvánosság előtt talán nem lenne a legjobb felfedni a képességeit. A pultnál aztán kikérhette az italát, az én számlámra, s miközben nekitámaszkodtam a pultnak, tekintetem a tömegre szegeztem, azonban ez a megszokott rend megszakadt, mikor közelebb jött hozzám, és felcsendültek szavai. Vettem egy nagyobb levegőt, összepréseltem ajkaim, aztán tekintetem szegeztem rá, miközben oldalra döntöttem fejem egy pillanatra, s sokat mondó mosoly költözött arcomra, teljes testemmel fordulva felé, s egy pillanatra tártam ki karjaim, mintegy jelezve, ez vagyok én. Kicsit közelebb hajoltam hozzá, azonban figyeltem rá, ne érjek hozzá. - Mi mindent láttál norma? - tudakoltam végighordozva rajta tekintetem, hisz most már lehetek talán egy kicsit közvetlenebb, hisz tisztában van vele, ki is vagyok én. Büszke voltam magamra, hogy Én vagyok a nagy farkas, ám ez sosem volt észrevehető rajtam, hisz a harag mindent elnyomott. Fejemben apró terv kezdett kibontakozni. Kicsit még közelebb léptem hozzá, s tekintetem végig rajta nyugtattam. Arcomról azonban semmit nem lehetett leolvasni. Ha magam mellé tudnám állítani… Aztán gondolataim egy pillanat alatt fordultak át, s semmin nem gondolkodva ragadtam meg karját, s vezettem hátra a raktárba. Nem érdekelt mit is lát meg, mire is jön rá, azonban a kérdések egyre csak ott sorakoztak a fejemben. Az átok… Tyr… az átok megszüntetése… Odabent aztán elengedtem, s hagytam neki időt míg összekaparja magát, hisz ha elég volt egy aprócska érintés a nevem felfedéséhez, akkor egy ilyen hosszas érintéstől bizony kaphat egy kis ízelítőt. Karba font karokkal dőltem neki az egyik stabilabb polcnak, s úgy figyeltem a látót tovább. Nem szóltam, csak csendben figyeltem. Nem szerettem a sok szót, a rengeteg fecsegést. Sosem voltam a szavak embere, hisz farkasként sem fecseg az ember fia… akkor így miért tenném? Ám most… akadt pár kérdésem. -Beszélgessünk...
Asa Landsverk —
Elküldésének ideje — Szomb. Jan. 01, 2022 9:49 pm
Bjørn & Asa
A cigi segített az idegeimen, így visszatért a folyton bolodg, mának élő lány, aki annyira szereti az életet, hogy semmitől se fél. A csípős megjegyzésem se hozta ki a béketűrésből, bár a morranása sokban eltért az eddgigiektől, mintha kicsit feszültebb lenne. Lehunyja a szemeit míg az arcát kémlelem, mire végre kinyög pár szót. - Okééé - a gúnyos él a hangjában nem csillapszik, a megvető pillantásával találom szemben magam, mire csak még édesebben mosolygok. A szemöldökét összevonja, mintha mérgesebb lenne, mire csak vállat vonok. Közelebb lép hozzám, ahogy vele szemben állva a kezemet nyújtom italmeghívással karöltve, éppen annyi levegő marad közöttünk, ami megakadályozza az érintést. Felvonom a szemöldöm a válaszát hallva, ahogy ellép tőlem fordulok egyet, hogy utána nézzek. Végül mégis futólag összért a karunk, mire újabb képek törnek elő, melyek eléggé érdekesnek bizonyulnak. Mindegyiket átitatja a harag, bosszúvágy és magányosság elegye. Nem elég az érzelmek kavalkádja, ott van az örökké tartó morgás, ami ismerősen cseng. - Fenrir - hallatom a hangomat, majd megrázom a fejem és az ajtóhoz sietek. Ne tartogassa órákon keresztül, majd besurranok mellette. A pultnál találom magam újra, ugyanakkor nem mennek ki a fejemből az előbb látott képek. Tudom, hogy a hatalmas farkashoz tartoznak csak azt nem, hogy a nagydarab maga Loki gyermeke vagy csak egy leszármazott. Miután kikértem a koktélt egyből a nagydarabra néztem, aki a pultnak dől. - Köszönöm az italt és - közelebb lépek hozzá - az előbbi képeket is - egyből el is lépek tőle mosollyal az arcomon, mégis a szemeimben végtelen tudás uralkodik. Kíváncsi vagyok, hofy rákap-e az előbbi elejtett fél mondatomra. Ha a gyanúm beigazolódik, akkor ő maga a hatalmas Fenrir és a testvérei is itt vannak valahol Midgardon. Az előbbi képek alapján Hel közelebb van, mint azt valaha gondoltam volna. Vajon hány istenség van a közelemben?
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 30, 2021 12:51 pm
Asa & Bjørn
Valahogy úgy gondoltam, én tipikusan az a fickó vagyok, akit nem lehet zsarunak nézni. Az a fickó, aki ha bele szakad, sem lehet jófiú, erre jön egy aprócska nőszemély, aki egy az egyben zsarunak néz. Megjegyzésére csak morrantam egyet, aztán megingattam fejem. Úgy éreztem, erre igazán nem kell mondanom semmit. Marad a csendes hallgatás, miközben egy pillanatra ismét lehunytam a szemem, s úgy álltam ott mellette. Mostanában megtalálnak azok az emberek, akik képesek kihozni a béketűrésemből, és ez a kérdés... ez igazán bicskanyitogatóra sikeredett. -A magam ura vagyok... - hangom gúnyos élt kapott, miközben megvető pillantást vetettem rá, azonban nem homályosítottam fel, hogy több közöm van a helyhez, mint ahogy azt ő maga gondolná. Összevontam szemöldököm, s egyre dühösebb lettem. Még hogy gazdáim! Sosem gondoltam, hogy lettek volna gazdáim. Sosem gondoltam, hogy nekem szükségem lenne ilyesmire, vagy éppen bármikor is lett volna gazdám. Bele azonban nem akartam gondolni, hogy Odin és a töbiek miképpen gondoltak rám akkoriban, mikor még apró gyermek voltam. Mikor felajánlotta, hogy meghív egy italra, ismételten felvontam a szemöldököm, aztán közelebb léptem hozzá, de az érintést mellőztem. -Inkább én téged! Jobban jársz! - dörmögtem, aztán elléptem tőle, s fel se tűnt, hogy futólag hozzáért a karom. Olyan rövid ideig tartott az egész, hogy számomra fel sem tűnt. Valahogy nem nyilvánítottam neki nagyobb jelentőséget, szóval minden további szó nélkül álltam meg az ajtó mellett, nyitva tartva azt, hogyha szeretne bemehessen, s én is mehessek utána. Ha nem jött, hát várakoztam békésen, miközben tekintetem szegeztem rá egy rövid ideig, majd csuktam be az ajtót, s visszaléptem a fal mellé. Elvégre nem volt szükségem igazán arra az italra, hisz hatása úgy sem lenne rám túl sok. Gondolataimba csak szöget ütöttek szavai, hisz pórázom viszonylag sokáig volt, hála a törpöknek. A törpöknek, akik közrejátszottak az ellenem szőtt árulásban. A törpöknek, akikkel elötte semmi bajom nem volt, egészen addig a pillanatig. A kötelék... a láncok...elegem volt. Ha bejött az ajtón, akkor bementem vele, s a pulthoz mentem vele. -Adj egy italt a hölgynek az én kontómra! - a srác már bólintott is, s adta a kiválasztott italt. Én nem kértem semmit, hisz munka közben a tiszta fej, sokkal többet ér, mint sem pár korty... meg aztán a végén még alkoholistának gondolnának, ha folyamatosan akad valami ital a kezemben.
Asa Landsverk —
Elküldésének ideje — Szer. Dec. 15, 2021 6:24 pm
Bjørn & Asa
Látom, amint a szemöldökei a magasba szöknek a kijelentésem hallatán, mire kuncogok egyet. Oldalra dönti a fejét úgy szemlél, aztán elgondolkodik, míg én élvezem a hűvös levegőt és a cigim. Végül megdörgöli az állát, mintha el is engedett volna egy gondolatot. Egyetlen szó nélkül figyelem a gesztusait, mozdulatait, hátha elárulják. Ellöki magát a faltól, így még magaabbnak és erősebbnek tűnik, de nem érezek félelmet. Olyan, mint egy hatalmas állat, ami visszafogja magát és belül kínlódik. Végül egyszerűen hümmög, tudomásul véve a szavaimat. WooW! Ez komolyan ennyi ideig tartott?!? Végül közelebb lép hozzám, mire felemelem a fejem, hogy farkasszemet nézzünk egymással. Nem engedem el, mélyen barna íriszébe fúrom jégkék pillantásom. Ha harc, hát legyen harc. - Ennél erősebb kifogást kell találnod, hogy elhiggyem - válaszolok hatalmas mosollyal az arcomon, hogy aztán a füstöt az arcába fújjam. Végül tovább lép és újra elfoglalja az előző pozícióját. Úgy tesz mintha egy robot lenne, pedig a szemeibe nézve láttam azt a kiolthatatlan tüzet. - Mindig úgy teszel, ahogy a gazdád fütyül? Mint valami kutya, akit pórázon tartanak - nézek rá oldalra billentett fejjel, hogy az utolsó slukk után a földre dobjam a csikket és megtapossam. Felesleges cselekedet, hiszen az éjszakai fagyban úgy se kapna lángra, mégis ez az emberi szokás a részemmé vált. Nincs kedvem visszamenni a tömegbe, Skuld pedig nagylány, megoldja egyedül is. Inkább itt kinn maradok élvezve a friss levegőt és a beszédes nagyfiú társaságát egészen addig, míg egy hirtelen ötlettől vezérelve elé nem állok. - Gyere, meghívlak egy italra, utána ígérem nem zaklatlak többet és itt támaszthatod a falat az est további részében - felé tartom a kezem, nem érek hozzá nehogy elkapjon egy újabb látomáshullám, ugyanakkor az ajánlatom ér. Nem vagyok az a meghívós fajta, így megtisztelve kellene éreznie magát.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Szer. Dec. 15, 2021 12:11 pm
Asa & Bjørn
Szerettem olykor odakint álldogálni. Csendesen tekinteni fel a csillagos égre, élvezni az arcomba csapó hűvös levegőt. Tudni, hogy odakint csak én vagyok. Én, és senki más. Ám most, ezt a csendet folyamatosan megtörte valami. Már nem olyan volt mint régen. Régen nem vegyült bele az autók morajlása, a zaj mit keltenek. Régen, csak némi dobszó csendült fel a távolban. Régen, csak annyit hallhattál, mikor imák csendültek, dalok keltek szárnyra. Szerettem azt az időszakot. Akkor nem csak egy mítosz voltam/voltunk. Akkor voltunk valakik, kikben hittek maradéktalanul. Csendes merengésemből, a mellettem dohányzó nő hangja térített vissza a valóságba. Szemöldököm újfent felszaladt, az elhangzottak miatt, s talán picit oldalra is billentettem a fejem. Zsarunak még sosem titulált senki, hisz ahhoz olyasfajta jellemvonásaimnak kellene lennie, ami bennem nem adatott meg. Szavaira megdörgöltem az állam, aztán karba font kezekkel löktem el magam a faltól, s vontam meg a vállam, lezser módon, mintha nem is érdekelne miről van szó. - Hmmm…. - hümmögtem, mintegy válaszként a zsarus megjegyzésére. Efféle vád, még sosem ért. Kicsit aztán közelebb mentem hozzá, de nem érintettem meg. Pusztán megálltam előtte, mélyen szemeibe tekintettem, s mélyen dörmögő hangomon szólaltam meg. - Fogalmazzunk úgy, kijövök, hogy odabent ne legyen unalmas. - magam sem tudom miért is mondtam ez, vagy egyáltalán miért méltattam több szóra a kelleténél, még is megtettem. Volt benne valami érdekes, amit nem hagyhattam figyelem nélkül. Valami, ami arra engedett következtetni, bizony, több figyelmet kell szentelnem felé. Azt nem kötöttem az orrára, hogy részben enyém volt a hely, hisz sosem szerettem a felesleges csacsogást. Még is eszembe ötlött, hogy milyen kellemes ideg levezető, ha valakit eltángálhatok, a benti rendbontás miatt, ha valakiről Hel úgy dönt kint tágasabb a számára, és nincs üzlet. Ezer örömmel dobom ki, s aztán hagyom magára, hadd kapargassa szépen össze magát csendes magányában. Kis idő múltán távolabb léptem tőle, s visszavettem helyem a fal mellett, s újfent neki vetettem hátam.
Asa Landsverk —
Elküldésének ideje — Szer. Dec. 15, 2021 11:32 am
Bjørn & Asa
A friss levegő és a cigaretta nyugtató hatása eloszlatja a zavarodott képeket. Egyáltalán nem voltam kíváncsi a férfi jelenére, ahogy arra sem, hogy milyen bénán csajozik. Nem csak nálam próbálkozott be ilyennel és ez még zavaróbbá tette a pillanatok tucatját. Mielőtt kirohantam volna Skuldra vetettem a pillantásom, így teljesen tisztában volt a helyzet súlyosságával. Nem jött utánam, tudja, hogy nincs szükségem a segítségére. Nem ez az első este, hogy így járok. Viszont az, hogy nem találom a gyújtó most fordul elő először. Szerencsére az ajtón álló férfi a segítségemre siet. Persze magamra is hagy, hogy a maga bűbájos stílusában végezze a munkáját. Képtelen voltam nem megszólalni két slukk között, ahogy rám nézett. - Méretre igen és stílusra mindenképp. Ugyanakkor nem hinném, hogy az vagy - vonok vállat könnyedén, aztán rá mosolygok, ahogy megingatja a fejét - Mindketten tudjuk, hogy semmi szükség se lett volna arra, hogy megmutassák az igazolványokat. Rájuk akartál ijeszteni - teszem hozzá könnyedén, miközben félig szándékosan felé fujom a füstöt. Van benne valami, ami nem hagy nyugodni. Ha Urd látna biztos elcitálna onnan mondván bajba fogok kerülni, míg Skuld adná alám a lovat. Itt vagyok én, aki látja a helyzet veszélyét mégsem feltétlen törődik vele. - Elég unalmas lehet egész este itt álldogállni. Nem szoktál néha bemenni egy italra? - nem, nem akarom meghívni, csak a carpe diem érzés beszél belőlem. Bármi megtörténhet az este folyamán. Egyszer élünk, nem?
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Kedd Dec. 14, 2021 6:21 pm
Asa & Bjørn
Az igazat megvallva, nem igazán érdekelt, miért is kellett olyan nagyon az a tűz, és mi késztette annyira a rágyújtásra. Még is valami azt súgta, egy érzés mélyen bennem elrejtezve, talán meg sem akarom tudni. Nem maradtam mellette bájologni, azt a részt meghagyom különleges alkalmakra. Talán majd ünnepnapokon előszedem a mosolyom. Mondjuk, meglehet, akkor hoznám csak a frászt legjobban az emberekre, és mindenki másra is. Egy mosoly, egy olyan alaktól, akire az nem volt jellemző, főleg, ha még az ember szemei nem hazudtolják meg önmagukat, akkor lesz az embernek egyfajta most kinyírlak mosolya. Ellenőriztem pár személyigazolványt, aztán útjukra engedtem a fiatalokat. Mulassanak addig, ameddig megtehetik. A nőt, ki a cigarettáját szívta, szándékomban sem állt igazoltatni, hisz ha egyszer be lett engedve, bizony nem fogom megkérni rá, vagy inkább kényszeríteni, hogy ugyan mutassa már meg azt a picinyke igazolványt. Kérdésére azonban felszaladt a szemöldököm, préseltem össze ajkaim. -Úgy nézek ki mint egy Zsaru? - tettem fel a kérdést, még mindig felvont szemöldökkel, miközben karba fontam karjaim, s gondolatban végigmentem rajta, még is miféle ruhában vagyok. Vagy lehet túlzásba vittem a vonalaim igazítását, és túl jólfésült lettem, bár ezt a részét erősen kétlem! Többet nem mondtam, csak álltam mellette, aztán megingattam a fejem.
Asa Landsverk —
Elküldésének ideje — Szer. Dec. 08, 2021 2:53 pm
Bjørn & Astrid
Általában tudtam kezelni az erőmet és a feltörő képeket, ellenben, ha hirtelen tört rám az egész, akkor előfordult, hogy megvillantak fekete szemeim. Az ilyen helyzetek miatt szoktam rá a dohányzásra, mely automatikus mozdulatok sora. Ezen mozzanatok egy folytonosságot eredményeznek, mely segít túllendülni a hirtelen jött képeken. Remegő kezekkel keresgélek a táskában. Hogy a francban van már?!? Kezdem teljesen elveszíteni a kontrollt, máskor könnyedén előkapom a gyújtót, de most a látásom nem az igazi, azaz másra fókuszál, így a valóság kezd szétcsúszni. Aztán a semmiből egy fény árad szét a tekintetem előtt, apró tűz, mely egy öngyújtóból származik. Oda tartom a cigim végét, hogy nagyot szippantsak belőle. - Kösz - nézek a megmentőmre a nagydarab férfi személyében - Ez életmentő volt - teszem hozzá, de ő meg sem várva a válaszom kinyújtja a kezét az ajtó előtt. Egy félmosolyt elejtek, ahogy látom a srác félelmét, amit a nagydarab vált ki belőle. Igazából nem is kellett volna megállítania őket, de van egy olyan érzésem, hogy szórakozásból tette. A hűvös falnak támaszkodok, fejem hátra hajtom úgy fújom a füstöt a magasba. Szemeimet lehunyom egy pillanatra, hogy aztán a nagydarabra pillantsak. Tekintetünk találkozik és képtelen vagyok nem mosolyogni. Engem ugyan nem fog megfélemlíteni, ahhoz előbb kell felkelnie. - Biztos úr! Tőlem is kér hamis személyit? - mosolyom vigyorrá szélesedik, ahogy kifújom a füstöt. Kissé oldalra döntöm a fejem, ahogy felnézek rá. Ha nem lenne ilyen morcos még jól is nézne ki.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Szer. Dec. 08, 2021 2:25 pm
Asa & Bjørn
Újra a mókuskerék, újra egy olyan nap, amikor csak engedelmeskedni kell. Igaz szerettem a munkám, hisz nem minősült bűncselekménynek, ha valakit elkalapáltam, s feszültség levezetőnek is jó volt, ám jelen helyzetben, a nap elég unalmasnak ígérkezett. Nekitámaszkodtam a falnak lábam megvetettem rajta, s karba font kezekkel tekintettem végig azokon, kik bebocsájttatást kértek a helyre. Helyettesítés. Egy szívesség, valamit valamiért alapon. Néha kértem el egy-egy igazolványt, s volt olyan, akit nem engedtem be, annak ellenére, hogy nekem teljesen mindegy volt, kit engedek be, és ki marad odakint. Mondhatni, még egy szép mosoly sem okozott fennakadást. Akkor sem akadtam meg, mikor egy nő lépett mellém, s kutakodni kezdett a táskájában. Nem nyilvánítottam neki túl nagy figyelmet, ám valami volt a kisugárzásában, ami még is arra ösztökélt, hogy felé emeljem tekintetem, s egy kicsivel tovább figyeljem pár másodperccel, még is mi az amit olyan lelkesen keresgél abban az apró táskában. Aztán persze tekintetem megakadt a szájában lógó cigarettán. Automatikusan nyúltam zsebembe, s vettem elő belőle egy öngyújtót, amit aztán a nő felé nyújtottam. Nem dohányoztam, ám egy mindig akadt a kezem ügyében. Mondván, sosem lehet tudni mikor is lenne rá szükségem. Hogy abbahagyhassam a mellé dumálást, még ha a gondolataim is voltak, kik tévútra vezettek, inkább tüzet adtam a nőnek, egy árva szó nélkül, s ha elfogadta, hát utána visszacsúsztattam azt a zsebembe. Nem a csevegésért voltam jelen. A következő pillanatban kinyújtottam az ajtó elé a kezem, s megállítottam egy fiatal párocskát. - A személyiket… és kíméljetek meg a hamisítványoktól… -szóltam komoly hangon, még komolyabb ábrázattal, mire a srác reszkető kézzel nyújtotta át mindkettejük igazolványát. Fiatalabbnak gondoltam, szóval meglehetősen szerencsésnek mondhatta magát. Ismét egy árva szó nélkül adtam vissza az iratokat, s engedtem útjukra őket. Aztán magam sem tudom miért, de a cigarettázó nőre emeltem újfent tekintetem. Volt benne valami, ami egyfajta kíváncsisággal töltött el, ám eme kíváncsiságomnak még sem engedtem hangot.
Asa Landsverk —
Elküldésének ideje — Szer. Dec. 08, 2021 10:03 am
Bjørn & Asa
A mai nap úgy telt mint a többi, volt éppen elég munkám a gyógyszertárban, így nem panaszkodhatok. A vevők szeretik, ha én szolgálom ki őket, mintha tudnám mire van szükségük pontosan. Mosollyal az arcomon fogadom ezeket a szívhez szóló megjegyzéseket. Nem kell tudniuk, hogy pontosan látom a jelenüket és tudom mi történik velük. Általában kizárom őket és hagyom hadd zizegjen a háttérben, míg máskor direkt egy-egy halandóra fókuszálok. Kedv függő, ugyanakkor szeretek a háttérben meghúzódni, mintha egy egyszerű gyógyszerész lennék csupán. Zárás közben jött a szokásos üzenet Skuldtól, hogy menjünk bulizni. Hogy mondhatnék nemet az egyetlen kishúgomnak? Órákkal később nagy öleléssel fogadom a szórakozóhely előtt, hogy aztán egyből belevessük magunkat a táncoló tömegbe. A dübörgő zene elnyomja a bennem lévő káoszt, így teljesen feloldódok. Ritmusra táncolok, önfeledtnek érzem magam, mintha semmi se számítana és nem létezne holnap. Órákon át csak táncolunk, mikor észre veszem, hogy egy idegen férfi közeledni próbál felém. Végig simít fedetlen karjaimon, mire képek milliója pereg szemeim előtt. Ne, csak most ne! Mielőtt elveszteném a kontrollt és feketévé válna a szemem egyből kisietek a levegőre. Menet közben elő keresem a cigim, hogy a számba dugva a friss levegőn egyből rágyújthassak. Újabb keresés következik az apró táskában. Mégis hogyan tűnhet el a gyújtó ilyen pici helyen? - Francba! - morgom félig hangosan, nem is törődve a mellettem álló hatalmas férfival - Hol lehet? - kérdezem inkább csak önmagamtól.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.