you can have peace or you can have freedom don't ever count on having both at once
Ha a szívbajos fajta lennék, talán még meg is ijesztett volna a szeme villanása, de így csak a homlokom szaladt újra ráncba, mint amikor az előbb elkezdett Odin nevével dobálózni, és egy pillanatra majdnem elhittem, hogy komolyan beszél. Ha hinnék a hókuszpókuszokban, talán még el is hittem volna, hogy a szemei mintha sárgásan villantak volna meg, de így csak betudtam a mennyezeti lámpa fényjátékának a dolgot. Persze én lennék az utolsó, aki a szemszínek miatt ítélkezni kezd, de azért a változó szemszín az megint más tészta. Felvontam a szemöldököm, mikor minden további szó nélkül felállt a helyéről, figyeltem, ahogy felém közeledik, aztán sikerül kizökkentenie azzal a mozdulattal, amivel úgy pakolt arrébb, mint a tárgyakat a polcon. Szóval még sincs humorérzéke. – Tudod, a lábaim tökéletesen működnek egyébként – morogtam az orrom alatt, de addigra már menetirányba fordított az ajtó felé. Fejben elkezdtem latolgatni, hogy vajon mekkora erővel kell belém rúgnia ahhoz, hogy szó szerint velem nyissa ki az iroda ajtaját, és hogy ezt mekkora eséllyel fogom viszonylag ép bőrrel megúszni, de aztán mellém lépett, megragadta a kezem, és maga után kezdett húzni, mint valami neveletlen kislányt. Ennél egy fokkal azért közelebb állt volna a szívemhez az erőszakos távozás, de aztán valamit mormolni kezdett, amiből egy árva hangot sem értettem, pedig elég sok nyelven beszélek. Viszont valami azt súgta, felesleges megkérdezni, mit mondott, mert úgysem mondaná meg. Egyébként is seperc alatt odakint találtam magam, és ha ez nem lett volna elég egyértelmű, még meg is mutatta, merre húzhatok el balfenéken. A viselkedésének nem sok értelme volt, hát még a sarki fűszeresnek, de az anyám említésére összeszorítottam az állkapcsom. – Azzal már egy kicsit elkéstünk – mormoltam az ajtónak, mielőtt én is sarkon fordultam volna. Nem ő volt az egyetlen fura alak az életemben, de ő volt az egyetlen fura alak, akinek a szavai valamiért még sokáig csengtek a fülemben, még akkor is, ha semmi értelmet nem láttam bennük. Volt egy furcsa érzésem, ami azt súgta, hogy emésztenem kéne egy kicsit, amit mondott, de a racionális oldalam még csak véletlenül sem talált a szavaiban semmi logikát... a bogarat mégis elültette a fülemben.
Kiskép : Rendeltetésem : Fenrir vagyok play by : Jason Momoa Posztok száma : 112 User neve : Rea Csoport : Isteni lény Pontgyűjtő : 95 Lakhely : Oslo Foglalkozás : Biztonsági főnök Előtörténet : I am Fenrir
Keresem : A testvérem
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 16, 2021 3:16 pm
Aviva & Bjørn
Nem voltam az a fajta, aki csak úgy elkezd dobálózni ilyesmivel, s mindenkire rásüti a bélyegét. Tőlem inkább a csendesség, a szavak hiánya, és a cselekedetek előrébb helyezése volt a megszokott. Ám még is, valahogy úgy éreztem, meg kell tudnom ki a lány hozzátartózója, csak hogy tisztában lehessek vele hányadán is állnak a dolgok. Nem mintha egy fikarcnyit is számítana. Vagy talán még is? Sosem tudhatom. Mégis, miután összevarrtam, egy itallal a kezemben telepedtem le vele szemben, s nagy komolyan tettem fel kérdésem, ami még engem is meglepett, nem hogy még őt. Ám ahelyett, hogy lehülyézett volna, és szokást megtartva elutal a sárga házba, inkább elnevette magát, mintha valami viccet ejtettem volna ki a számon. Pedig nem voltam az a poén gyártó sem. Összepréseltem ajkaim, lélektükreim megvillantak, s mintha egy pillanatra engedte volna láttatni valódi önmagát, keltem fel a székről, ittam meg az italom maradékát, aztán odaléptem el, megragadtam derekánál fogva, elemeltem a földről pusztán pár milliméternyire, ezzel kényszerítve, hogy megszeppenjen, vagy épp meglepődjön egy leheletnyi időre, majd letettem, s menet irányba fordítottam az ajtó felé, aztán magam sem tudom miért nem tettem meg, s dobtam ki szokásomnak megfelelően… Helyette kézen fogtam, majd húztam magam után. - Ostoba tudatlan Félistenek… - morogtam az orrom alatt a régi nyelven, mit nem biztos hogy értett, de gombot nem varrtam volna rá. Odakint aztán elengedtem a kezét, határozottan megálltam az ajtóban, majd felemeltem kezem, és megadtam az útját. - Na tünj innen! -morogtam, miközben igyekeztem féken tartani magam. - Az apád lehet akár a sarki fűszeres is! -emeltem meg egy pillanatra a hangom. Valamiért a szavakat választottam a tettek helyett. Talán mert nemrégiben varrtam össze a vállát. Meglehet. - Anyád ajtaján kopogtass… -azzal hátat fordítottam, s megindultam befelé. - Ostoba félvér! Nem épp a legfinomabban tettem be magam mögött az ajtót, s hagytam magára a nőt. Az nem érdekelt, ha esetleg visszajön, csak hozzám ne szóljon, míg le nem higgad a feszültség, mit tudatlansága lobbantott fel elmémben. Megdörgöltem tarkóm, aztán államon simítottam végig, egy pillanatra lehunyva szemeim, aztán úgy döntöttem, inkább megkeresem a húgom. Ott biztosan nem találnak meg újabb félszerzetek.
you can have peace or you can have freedom don't ever count on having both at once
Miután gyorsan felmértem, hogy bár a fickó nem egy beszédes típus, félnivalóm pedig - egyelőre legalábbis biztosan - aligha van tőle, nem okozott gondot, hogy kövessem az irodába. A stílusát a legtöbben a bunkó paraszt jelzővel illették volna a mai szleng szerint, de persze ez alapján én a hidegvérű gyilkos picsa kifejezést érdemelném, ki vagyok hát én, hogy ítéletet mondjak felette? Egyébként is kifejezetten kedveltem az olyan embereket, akik csak akkor szólalnak meg - és pláne akkor kérdeznek -, amikor nagyon muszáj. Ha pedig nem is kérdeztek, hanem inkább ütöttek, mikor arra volt szükség, nos, az egy egészen üdítő új szint volt. Amennyire szükséges volt, szabaddá tettem a vállam, aztán felkészítettem magam a fájdalomra. Az alkohol tompított valamennyit az érzékeimen, de ettől még nem vált kellemesebbé az élmény, ahogy a tű újra és újra a bőrömbe fúródott. Valamit valamiért. Eleinte meglepett, hogy még mindig nem tett fel kérdéseket, de aztán csak kibújt a szög a zsákból, én pedig rébuszokban beszélve, de megosztottam vele az igazság egy részét. Egyébként sem kellett attól tartanom, hogy visszajönnének ide; alapvető szempont lett volna, hogy ne hívják fel magukra a figyelmet, de ez nem igazán jött össze. – Azért így is emlékezetesen benyomást keltettél – jegyeztem meg mosolyogva. Bemutatkoztam neki, de nem tudtam nem észrevenni, hogy egy pillanatra mintha elbizonytalanodott volna, mit mondjon. Ez elég furcsa volt, leginkább a magamfajtától számítana ilyenre az ember, amikor nem akarja elmondani a valódi nevét, de meglepett volna, ha hasonló cipőben járunk. Végül mégis mondott egy nevet, és miután befejezte az ellátásomat, töltött még egy italt. Nem pazaroltam szavakra az energiámat - egyébként is úgy tűnt, hogy ha valaki, hát ő ezt díjazza -, de egy biccentéssel megköszöntem neki mindent; azt italt és az összefércelést is. Amikor leült velem szemben és rám nézett, még mindig nem mondott vagy kérdezett semmit, ezért én tettem meg. Mintha pozitívumnak könyvelte volna el, hogy észrevettem, vagy talán azt, hogy ki mertem nyitni a számat, de amikor közelebb hajolva a szemeimet kezdte fürkészni, még mindig nem azt kérdezte, hogy miféle kontaktlencse ez, vagy ilyesmi. A kérdésen viszont nem csak ezért ütköztem meg. Amikor azzal kezdte, hogy ki az apám, összevontam a szemöldököm, de nem hőköltem vissza és a szemkontaktust is tartottam, egyszerűen csak gyanús volt, hogy ennyire összevágjanak a dolgok. Aztán az anyám kérdését kezdte firtatni, és két olyan névvel dobálózott, amiket még én is ismertem. Mondjuk ennél meglepőbb volt, hogy úgy beszélt Odinról, mintha ismerte volna. Ami nyilván nevetséges feltételezés volt. Először azt sem tudtam, mit kezdjek ezzel az egésszel, az arcomra nyilvánvalóan kiült a zavar, de aztán ahelyett, hogy azt javasoltam volna, vizsgáltassa ki magát, lassan elvigyorodtam, kis híján el is nevettem magam. – Oké, én az előbb elkönyveltem magamban, hogy beszélgetni sem szeretsz, erre most kiderül, hogy még humorod is van – ráztam meg a fejem. Újra kortyoltam a poharamból, el sem akartam hinni, hogy pont ő kezdett el poénkodni, de aztán visszább fogtam a vigyoromat és felsóhajtottam. – Mindenesetre ha valami csoda folytán mégis ismernéd az apámat, szólhatnál neki, hogy keressen meg – pillantottam a pohár alján csillogó folyadékra, majd vissza rá. – Nem tudom, mennyire vagy ismerős a környéken, de ha láttál már ilyen szemeket – böktem az arcomra – az esetleg gyanús lehet. Ennél több támpontom sajnos egyáltalán nincs rá vonatkozóan, és ez is csak az én tippem... Mondjuk a neve nem hiszem, hogy Odin – tettem hozzá elmosolyodva. Persze egyetlen szavamat sem gondoltam komolyan. Számomra Bjørn csak a bár biztonsági embere volt, aki segített fenéken billenteni pár nyomorultat, aztán összefércelte a vállamat. Semmi okom nem volt azt feltételezni, hogy a szavai mögött akár csak egy leheletnyi igazság is lehet.
Kiskép : Rendeltetésem : Fenrir vagyok play by : Jason Momoa Posztok száma : 112 User neve : Rea Csoport : Isteni lény Pontgyűjtő : 95 Lakhely : Oslo Foglalkozás : Biztonsági főnök Előtörténet : I am Fenrir
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Kedd Dec. 14, 2021 7:08 pm
Aviva & Bjørn
Piszkálta a gondolataim, vajon melyikük gyermeke lehet, s az apja, anyja tartja e vele a kapcsolatot, vagy hála az átoknak esetleg teljesen megfeledkezett a létezéséről. Rákérdezni egyenesben, azonban nem tettem meg. Nem egy alkalommal megesett velem, hogy eljárt a szám, és helyette, hogy megértettek, vagy hittek volna nekem, ezen botor lények, inkább csak hülyének néztek, s akasztani való bolondnak. Így inkább csak felszólítottam, hogy jöjjön velem. Nem voltam a legtürelmesebb, mire megkaptam válaszát, hogy jön utánam. Elégedetten morrantam egyet, majd odabent szépen nekikezdtem a seb összevarrásához, miután ha nem tette meg, letoltam a lapockájáig a kabátot, ám ha segítőkész volt, és levette a nem kellő ruhadarabokat, akkor nem kellett illetlennek lennem. Nem vagyok az a finomkodó alkat. Bele a közepébe egyenesen. Meglehet a múltam igazán rátette a pontot eddigi életemre. Bele se mertem gondolni, miféle pincsikutya lennék, ha Odin a félelme helyett, inkább megmarad az első elképzelésénél, és megtart szeretetben maga mellett. Gondolatban megráztam a fejem, s elhessegettem a gondolatokat, mielőtt még rémálmaim lesznek tőle. -Azok. Jobban jártak volna, ha valahol az utcákon kapnak el. - morogtam az orrom alatt, a varrás közben. - Ráadásul akkor mikor én is itt vagyok… - ingattam meg a fejem olyan természetességgel, mintha annyira nyilvánvaló is lenne ki vagyok én. Talán élt bennem az elképzelés, hogy félvér létére tudja ki vagyok. Valahogy fel sem merült bennem a gondolat, hogy semmit sem tud az egészről. Botor dolog lehet, de olykor mindannyian követünk el hibát. -Bjørn… - mutatkoztam be a mostani nevemen. Hisz ha odaköpöm neki, hogy Fenrir vagyok, talán még képes és kikerekedett szemekkel mered rám. Miután végeztünk, adtam neki egy italt, s letelepedtem vele szemben. Okos lány. Hát átlát a szitán! Tekintetem tekintetébe fúrtam, s egy pillanatra talán közelebb hajoltam hozzá, míg a lila íriszeket fürkésztem. - Ki az apád? Anyád talán? Odin? Freyja? ...Nem… -felkeltem, majd töltöttem magamnak is egy italt, s abba kortyolva mormogtam bele szavaim. - Odin beképzeltebb mint sem engedje, hogy ne tudj róla mi vagy… - talán még egy gúnyos mosolyt is megengedtem magamnak, mit talán nem látott meg a pohár takarásában. Többet nem is kérdeztem, csak figyeltem reakcióját, vajon menekülőre fogja e a dolgot, vagy inkább marad még, és „beszélgetünk”. Vagy csak ő beszélget én meg hallgatok, néha morranva egyet válaszképpen. Néha hiányzott a régi idő. A régi idő, mikor az emberek még hittek a létezésünkben, mikor még imákat mormoltak. Mondjuk akkor még az átok sem létezett, mi hatalmába kerítette az istenségeket.
Azt gyorsan felmértem, hogy a fickónak elég sajátos személyisége van. Hirtelen nem is tudtam volna, melyik állathoz hasonlítsam azzal a zord arckifejezéssel, amitől mintha állandóan a szemöldökét ráncolta volna - vagy talán így is volt -, és a morgás-szerű kommunikációval. Nem beszélt sokat, helyette elég kifejezőek voltak a gesztusai, vagy mondjuk az a mozdulat, amivel szó szerint felpakolt a pultra. Aztán a szövegelésemet lereagálta egy egyszerű "nem érdekel"-lel, én pedig megbántódás helyett kis híján felnevettem. Egy mosolyt így sem tudtam megállni. Meg tudtam volna kedvelni a fickót. A sajátos modora mellett viszont nyilvánvalóan szemfüles is volt, mert rögtön kiszúrta az arckifejezésemet, ahogy hátrapillantottam, hogy felmérjem a vállam állapotát. Nagy tenyere már ott is volt a karomon, kérdés nélkül úgy mozdított, hogy neki is jobb rálátása nyíljon a szúrás helyére. Nem háborodtam fel különösebben; nem tűnt annak a finomkodó, udvariasan kérdező típusnak, és ezt sikerült rögtön a gyakorlatban is megmutatnia, amikor gyors felmérés után felszólított - rám mordult -, hogy menjek vele. Szólásra nyitottam a szám, de aztán megismétlődött az iménti jelenet: egyszerűen megfogott és lerakott a földre. Ezen a ponton már nem bírtam ki egy rövid nevetés nélkül, de nem szóltam semmit. Ahogy említettem, ő nem tűnt annak a finomkodó típusnak, én meg nem voltam hozzászokva, hogy úgy pakolgassanak, mint a befőttesüvegeket a polcon, de felesleges is lett volna ebből ügyet csinálni, ameddig az én oldalamon állt. Ha ellenségként kellett volna rá tekintenem, hát... azt a részét nem szívesen próbáltam volna ki. Csak egyetlen pillantást ejtettem meg az irányba, amerre elindult, de úgy tűnt, azt az irodát vette célba, ahonnan néhányszor láttam már kijönni. A veszélyérzetem nem üvöltött, persze ha üvöltött volna sem feltétlenül lett volna tanácsos ellenkezni. Valahogy el tudtam volna képzelni, hogy felcsap a vállára, mint egy zsák krumplit, és egyszerűen becipel magával. Mivel nem indultam rögtön utána, hátrapillantva rám mordult a maga elbűvölő stílusában, én pedig elvigyorodtam. – Jövök már – mozdítottam meg a lábaimat. Követtem az irodába, becsuktam magam mögött az ajtót, ő pedig előszedett valahonnan egy elsősegély ládának tűnő dobozt. Hacsak nem azzal akart agyonverni, nem volt min aggódnom. Engedelmesen foglaltam helyet a széken, majd némi fájdalmas fintorgás keretein belül áthúztam a fejemen a fekete garbót. Az alatta levő atléta ujjatlan volt, elég volt egy kicsit a hátam felé húzni a pántot a bal vállamon, hogy hozzáférhetővé váljon a szúrás. Elfogadtam a poharat és gyorsan le is húztam a tartalmát, aztán egy pillanatra lehunytam a szemem, és felkészítettem magam a fájdalomra. Ökölbe szorult a kezem és úgy összeszorítottam az állkapcsomat, hogy a fogaim kis híján elroppantak egymáson, de nem hallattam egyetlen pisszenést sem, miközben összeöltötte a penge helyén maradt vágást. Volt már részem ilyesmiben, és legalább a tömény alkohol eltompította egy kicsit az agyam. Meglepett, hogy még nem kérdezett az odakint történtekről, de talán tényleg csak ilyen volt; nem érdekelte. Volt egy kis csetepaté, és kész. De aztán, ahogy végzett az öltésekkel, mégis megszólalt, én pedig halvány mosollyal vettem ezt tudomásul. – Nem váltunk el egymástól túl szépen az előző munkahelyemmel – adtam meg a nem teljes, de mégis őszinte választ. Óvatosan aprót mozdítottam a vállamon, az öltések szorosnak tűntek és jól tartottak. Elfogadtam az újratöltött poharat és ráemeltem a tekintetem, ahogy leült velem szemben. Nem viseltem kontaktlencsét és feltűnt, hogy egyetlen pillanatra sem ütközött meg a szemeim színén, de egyelőre nem tettem szóvá. – Szeretnének eltüntetni az útból, de nem vagyok egyszerű eset – mosolyodtam el könnyedén, mintha csak az időjárásról beszélgetnék, nem arról, hogy vérdíj van a fejemen. – Mondjuk ezek meglepően amatőrök voltak – böktem az állammal az ajtó irányába. – Egy népszerű bárban, csúcsidőben menni a célpontért; nem túl kiforrott taktika. – Kinyújtottam felé a jobb kezem. – Egyébként a nevem Aviva. Ittam egy kortyot a pohár tartalmából, és kissé oldalra billentettem a fejem. Ha már ő is ilyen egyenes fajta, nem fogja bánni, ha én is a lényegre - vagyis az engem érdeklő dolgokra - térek. Azt már úgyis kifejezte, hogy az üres fecsegés nem az ő szakterülete. – Mit akartál kérdezni a pultnál? – Nem próbáltam meg hülyének tettetni magam, mintha nem vettem volna észre, milyen furcsán méreget, de a kérdés nem volt támadó jellegű, inkább csak kíváncsi.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Hétf. Dec. 06, 2021 9:26 am
Aviva & Bjørn
Ha azt mondanám, nem esett jól ez a kis testmozgás, hazugság lenne. Persze azt sem állítom, hogy hazudni nem szoktam, és talán én lennék a legutolsó, aki a fejedhez vágná, hogy hazudni bűn! Meglehet még a bibliával sem azért csapkodnálak meg, hogy neveljelek, sokkal inkább, mert az akadt a kezem ügyébe, és agyonverlek vele. Szó ami szó, jól mulattam, és kellett már ez a testmozgás. Ám mégsem olyan, mintha magamfajtával csapnék össze, de telhetetlennek sem szabad lenni elméletben. Miután kitettem a fickókat, a tőlem telhető legnagyobb finomsággal, visszamentem a nőhöz, felpakoltam a pultra, mit egy csepp megrökönyödéssel fogadott, de cseppet sem érdekelt. Helyette inkább tettem egy udvariasnak szánt kérdést, miközben azon morfondíroztam, vajon rákérdezzek e, kinek a vére, vagy inkább hallgassak. A sok beszéd, nem volt az ismertetőim egyike sem, ám ha hozzám szólnak, megszoktam ereszteni egy morranást, vagy ha jobb kedvemben találnak, talán még válaszolok is, hisz nem egy kőkorszaki vadember lennék. Farkasként annyival volt könnyebb minden, hogy akkor a beszédet senki sem várta el tőlem. Lehetett nagyokat hallgatni, morogni, vicsorogni, fintorogni. Itt meg… beszélni, beszélni, és beszélni. - Nem érdekel… -ingattam meg a fejem. Fintorát meglátva, azonban tekintetem rászegeződött, s kicsit előrébb döntöttem. Nem érdekelt, ha esetleg rám morran, vagy csúnyán néz felém. Hamar észrevettem a sebet. -Gyere velem! - szólaltam meg végül, s közben már automatikusan emeltem le a pultról, s rögtön azután indultam meg az iroda felé. - Mozgás! - morrantam hátra, ellentmondást nem tűrő hangon, s csak reménykedni tudtam, hogy utánam fog jönni, bár meglehet csak a kíváncsiság hajtott, vajon kinek a vére is csörgedezik az ereiben. Ha úgy döntött, nem jön utánam, hát visszafordultam, és a tőlem telhető legnagyobb finomsággal fogtam meg karját, és húztam magam után az irodába, ott aztán leültettem egy székre, elővettem az elsősegély ládát, majd letelepedtem mögé. Ha velem jött, akkor csak bementem előre, kiszedtem a ládát, aztán a szék felé böktem. - Tedd le magad, és mutasd a sebed! - azzal már szedtem is elő a kellő cuccokat. Ha még is nekem kellett oda bevinnem, és leültetnem a székre, akkor csak a seb mutatására szólítottam fel. - Nyugalom! Nem foglak bántani! - mormogtam lefertőtlenítve a kezem, miközben előszedtem a tűt, és a sebvarró cérnát. Ha engedte, akkor kezébe nyomtam egy pohár italt, és nekiláttam a varrásnak. Pár öltés elegendő lesz hozzá, hisz szerencsére nem volt olyan mély a seb. Ha mázlija van, nem volt mérgezett a penge, de ugyebár, azt csak később fogja érezni, vagy már jelentkeztek volna a tünetek. Már, már biztos szóvá tette volna, hogy miért is küldtek rá 4 fickót, késekkel, kik szemmel láthatóan nem beszélgetés céljából érkeztek hozzá, ám én inkább csak hallgattam. Legalább is egy darabig. - Kinek a levesébe köptél bele szépségem? - tudakoltam végül, miközben elvágtam a cérnát, s áttörölgettem a seb környékét. Míg a választ vártam, töltöttem neki egy italt, amit aztán a kezébe nyomtam, s letettem magam vele szemben.
A segítségemmel kiegészülve biztossá vált, hogy ezen az estén sem fognak bejönni a számítások. Eleve hülye ötlet volt egy bárban a nyakamra jönni, gondolhatták volna, hogy be fog jönni egy ilyen fordulat, főleg, ha négy kétes alakot küldenek egy látszólag ártatlan nőt megtámadni. Az ilyesmit azért viszonylag kevés helyen tolerálták, főleg, ha nem volt az ember homlokára írva, hogy meg tudja védeni magát. Persze a 4-1 arány még nekem is végződhetett volna csúnyán, ez tény. Feltéve persze, ha nem amatőröket küldtek volna rám. A túlerő következményeit azért így is megéreztem a szúró vállamon és a kissé zsibbadó arcomon, de ez csak akkor jutott el a tudatomig, amikor már az egyikük hátán térdeltem és a másik három sem volt sokkal jobb helyzetben. A nagydarab fickó nem kért a segítségemből a szó szerinti kidobást illetően, de még így is öröm volt végignézni, ahogy ténylegesen kirúgja őket az ajtón, egyesével, gondosan. Jobban jártak vele, ez tény. Én nem hagytam volna életben őket. Az már jobban meglepett, hogy utána odasétált hozzám, még mindig elég morcos kifejezéssel az arcán, de ahelyett, hogy engem is helyretett volna egy kicsit, a derekamnál fogva szó szerint feltett a pultra. Nem igazán voltam hozzászokva, hogy ilyen értelmezésben szó szerint levegyenek a lábamról, de az egész helyzet inkább volt egy kissé humoros, mintsem dühítő. Egyébként is úgy tűnt, nem rám haragszik, ami pozitív volt. Nem olyannak tűnt, akivel érdemes lett volna összeakasztani a bajszomat, még az én képességeimmel sem. – Kösz – mosolyodtam el finoman, kissé féloldalasan, a szám egyik sarka ugyanis felszakadhatott valamennyire. Elvettem a jéggel kitömött rongyot és a fájó-zsibbadó szám sarkára szorítottam. Egy kicsit furcsán méregetett, kutatón és kíváncsian, de végül nem tette fel a kérdést, ami a szemeiben bujkált. Érdekes. A pultos rám pillantott, és már töltött is ki egy újabb cent vodkát, emlékezve az ízlésemre. Ezek után nem is utasítottam el, úgy döntöttem, megérdemlek még ennyit. – Meg. Kemény a fejem – mosolyodtam el újra. – Nem igazán szeretem az orvosokat – tettem még hozzá, megvonva a vállamat is, bár ez utóbbi adott egy fájdalmas emlékeztetőt arról, hogy ott bizony járt nemrég valami hegyes és éles. Elfintorodva pillantottam hátra, de csak azt reméltem, nem túl mély a vágás. Nem sok esélyem lett volna magamnak összevarrni azok a helyen. – Köszönöm a segítséget – fordultam inkább vissza felé, ennyivel tartoztam, még akkor is, ha tényleg ez volt a dolga. – És tényleg bocs a felfordulásért. Nem tudom, mit akartak. – Tekintetem a bárpultba ékelődött kés felé villant, amit épp most igyekeztek kirángatni onnan és megráztam a fejem. – Oké, ez nem teljesen volt igaz – ismertem be egy újabb félmosollyal. Az a kés elég egyértelművé tette, hogy mit akartak.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 03, 2021 3:20 pm
Aviva & Bjørn
Nem voltam boldog. Nem tudtam eldönteni, mérges, vagy elégedett legyek, amiért valaki volt olyan felelőtlen, hogy felmerészelte dobni a napomat. Villantottam magamban egy elégedett mosolyt, bár tény ami tény, hogy farkasként, már rég lerendeztem volna az egész bandát, hisz a finomkodás akkortájt, és talán most sem tartozik az erősségeim közé. Míg én elvoltam foglalva azzal az egy pofátlan alakkal, addig a nő is tette a maga dolgát, és meg kell mondani, elég ügyesen megvédte magát. Ha egyszer már belekevertem saját magam, hát tettem a dolgom. Rendet kellett tartani, hogy a rend éber őrei ne akarják idetolni a képesebbik felüket. Lendült a kezem, pofon csattant, hisz a törött orrú fickó megunta a nyünnyögést a padlón, így az a remekbe szabott ötlete kerekedett, hogy újfent nekem esik, ám ezúttal, egy bicskát is előcsattintott a zsebéből. Hát ez van, ha egy pillanatra behunyom a szemem. Arcom egyetlen vonása sem rezdült meg, miközben puszta kézzel kaptam el a kést az élénél, majd fogtam rá a csuklójára, és csavartam ki azt, hogy az említett fegyver szépen a padlón foglalja el az őt megillető helyen. Kapott ismételten egy istenes pofont, aztán nem épp finoman helyeztem le a padlóra „pihenni”. Nos, akkor már nem moccant. Épp akkor végeztem, mikor az üvegszilánkos pasas a földre került, s kis idő múlva már ott térdelt a hátán, én meg felvont szemöldökkel álltam mellette, morcosan préselve össze ajkaim. A fél fogamra sem volt elég ez a kis csetepaté, de aki telhetetlen, az sosem jut semerre, szóval nem tettem szóvá. Meg aztán még is milyen „rendfenetartó” lennék, ha én magam buzdítom az embereket, hogy bátran essenek nekem, mert még nem mozogtam ki eléggé magam. Egy cseppet morfondíroztam miért is olyan furcsa ez a nőszemély, hisz nem olyan kisugárzása volt mint egy rendes embernek, de most még úgy döntöttem szó nélkül hagyom. Aztán megszólalt, s én végigpillantottam a földön fetrengőkön. -Semmit. - feleltem mogorva ábrázattal, miközben lehajoltam, megragadtam a pasast a grabancánál fogva, aztán megindultam vele az ajtó felé, mit csak úgy a lábammal rúgtam ki, s hamarosan odakint heverhetett a hideg földön, majd nemsokára a többiek is követhették. Persze nem a legfinomabb modorommal pakoltam ki őket, és nyekkentek egyet odakint. - Vissza ne gyertek! - dörrentem el magam ismételten, miközben végignéztem ahogy feltápászkodnak, majd kapják magukat, és vánszorognak el összekapaszkodva. Ha egy cseppet is más ember lennék, elindulna bennem a vezérhangya, hogy vajon mit akarhattak ezek a fickók egy ilyen törékenynek tűnő teremtéstől. Magam sem tudom mi ütött belém, de visszamentem hozzá, megálltam előtte, a tőlem telhető legnagyobb finomsággal fogtam meg a derekát, és tettem fel a pultra, s szinte azon nyomban nyújtottam a kezem, mire a pultos egy jéggel megtöltött rongyot nyomott a kezembe, amit aztán a nő kezébe nyomtam. Nem mondom, hogy nem akartam rámorranni, vagy épp a képébe vágni, s megkérdezni ki fia borja, ám valami még is visszatartott. - Adj egy italt a hölgynek! - moderáltam végül magam. - Megmarad? Kell orvos? - kérdeztem végül, talán egy árnyalattal finomabb hangon, úgy, ahogy az tőlem telhető volt.
Nem mulasztottam el a pillanatot, amikor a bal szélen megjelent egy fickó. Nagydarabnak tűnt és veszélyesnek, egy pillanatra eljátszottam a gondolattal, hogy talán tanácsosabb lenne kereket oldani - még akkor is, ha felfordult a gyomrom a menekülés gondolatától -, de aztán a hangja egy pillanatra betöltötte a termet körülöttünk, és úgy tűnt, nem engem vett célba. Ezt bizonyítandó egyetlen könnyed mozdulattal szinte odébb hajította az egyik delikvensünket. Elmosolyodtam, tagadhatatlanul örültem, hogy legalább ő nem az én seggemet jött szétrúgni. Az örömöm persze nem volt hosszú életű, valami villant a perifériás látásomnál, és csak az utolsó pillanatban sikerült elkapnom egy alkart, ami épp a nyakamba akart döfni egy jókora üvegszilánkot. Megragadtam a csuklóját és kicsavartam belőle az üvegdarabot, aztán teljes erőből az arcába fejeltem a homlokommal. Csont reccsent a bőre alatt, a vére rám fröccsent, mielőtt vakon hátrébb kezdett volna botorkálni az orrát fogva, végül pedig jókorát esett a saját lábában. Ha jól számoltam, ez eddig négyből három törött orr. Amikor ismét meghallottam a váratlan támogatást nyújtó férfi hangját, a szavai hirtelen értelmet nyertek és rájöttem, honnan ismerős. Viszonylag ritkán jártam ide, de amikor itt voltam, szinte mindig láttam, egyszer mintha a hátsó irodából jött volna ki. Vagy az övé a hely, vagy ő itt a helyi kidobó, de az biztos, hogy nem díjazná, ha hullákat hagynék a padlón. Oké, akkor jöjjön a B terv. A még ép arcú fazon oldalról támadt, de hárítottam az ütést, és rögtön ezután megragadtam azt a karját, amit felém lendített az imént. Erőteljesen csavartam hátra, más dolgom pedig nem is maradt, mert vinnyogva, magától fordított hátat nekem, és ahogy tovább csavartam a karját, szépen lassan le is hasalt a földre, úgyhogy egyik lábammal a hátára térdeltem. Észrevétlenül visszadugtam a tőrömet a bakancsom szárába, hogy aztán a másik kezét is a hátára tudjam csavarni. Épp csak annyira feszítettem a kezeit, hogy ne törjön vagy szakadjon el semmit, de ő kiskutya módjára nyöszörögjön. Felpillantottam, valahogy úgy sejtettem, a negyedik delikvensről is gondoskodott már az ideiglenes segítségem. – Bocs a felfordulásért – eresztettem meg egy kis mosolyt, mintha csak rosszcsont kiskutyák szabadultak volna el idebent. – Mit csináljak vele? – intettem állammal a térdem alatt nyöszörgő rohadék felé. Ha ő volt itt a valamiféle főnök, ő hozza a szabályokat is.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 03, 2021 10:24 am
Aviva & Bjørn
Csendes unalmas napnak indult, s már-már azt hittem semmit sem fog változni. Az emberek jöttek mentek, egyik követte a másikat, majd lassanként közeledett a pillanat, mikor egyre több ember kapta meg a helyét odabent, s vette fel az este ritmusát. Táncoltak, játszottak, beszélgettek. Folyt az ital, fogytak a szendvicsek, és a vágnivaló, én meg kezdtem úgy érezni, teljesen feleslegesen álldogálok itt. Lassan nekivetettem hátam a falnak, karba fonva karjaim. Hát hol vannak már a régi szép idők, mikor harc volt az élet? Mondjuk talán annyira nem is volt szép az a kor, mikor láncokat vetettek rám. Sóhajtva hessegettem el a gondolatokat, majd valami oknál fogva úgy döntöttem itt az ideje kicsit körbepillantani. Kivételesen öltönyt viseltem, hajam összefogva lófarokban lógott hától, hisz senki sem venne komolyan ha az a lobonc ki lenne engedve. Van mikor meg kell adni a módját a megjelenésnek, s van mikor mehet a lazaság. Ahogy ballagtam végig az emberek tömege között, tekintetem végigkísért egy nő felé reppenő pengét. Szemöldököm felszaladt egy pillanatra. No fene… Karba fontam karjaim, egyik lábamról a másikra helyeztem súlyomat, fejem oldalra billentettem, s latolgattam, mit is kellene tennem, miközben egyre jobban kezdett beindulni a móka. Még akkor sem léptem közbe, mikor egy üveg tört el a támadó fején, hisz gondoltam, talán képes lesz megvédeni magát, ha már ennyire beleadta magát, s még is ki vagyok én, hogy egy ilyen mókát félbeszakítsak? Vajon megkell tennem, és hagynom, hogy a dolgok a fejük tetejére álljanak? Vajon hagynom kellene, hogy minden menjen a maga medrében… vagy… Basszameg hajlamos vagyok olykor elfelejteni, miért is vagyok én itt valójában! Veszedelmes farkasból, házőrző pincsi kutya lettem… hatalmas hátralépés, de valamit kell tennem. -Uraim! - dörrentem fel, miközben megragadtam az egyik fickó vállát, s egyetlen mozdulattal rántottam odébb, majd löktem neki a pultnak. Nyekkenve ért a földre, s talán néhány pillanatra bent is akadt a levegő, aztán feltornázta magát, s elkövette talán élete legnagyobb hibáját, hogy rám támadt. Oh kis apám! Rossz napot választottál... Miközben meglestem magamnak, hogy a nőszemély egyben van e, vagy okosan elrohant e, kaptam egy csinos jobb horgot a képembe, amitől csak mérges lettem. Lendületből adtam vissza, majd ragadtam meg, s dobtam picit odébb, had szippancson némi frissebb levegőt, már ha a törött orra engedni merészeli a számára, aztán Jöhetett a többi. Általában ilyesmi nem történik ha jelen vagyok, de talán szúrja a csőrét valakinek a csaj. -Rendet bent nem bontunk… - csattantam fel újfent, miközben megindultam a többiek felé, már ha még volt képük ott maradni. Páran a jelenlévők közül, riadtan ugrottak oda a földön fetrengőhöz, ki az orrát fogdosta, és nem győzött reklamálni, hogy micsoda egy szemét alak vagyok, amiért eltörtem az orrát. Én meg hogy oda ne szaladjak, vetettem felé egy gúnyos mosolyt, s ha kellett, folytattam amit elkezdtem. Az én műszakomban senki sem fog megkéselni senkit!
Vendég —
Bjørn & Aviva
Elgondolkozva forgattam meg a vodkát a pohár alján. Majdnem egy éve itt voltam Norvégiában, ebben a mocskosul hideg országban, és még egyetlen milliméterrel sem kerültem közelebb a megoldáshoz, csak a hátsó felem akart egyre inkább befagyni. Bírtam a hideget, nem arról van szó; Oroszország sem volt kegyes az emberhez, ha hidegről volt szó, de egyszerűen... nehéz volt megszokni, huzamosabb időre. A tengerparthoz és a hőségtől terhes országokhoz voltam szokva. És még az a bizonyos megoldás is váratott magára. Kezdtem azt hinni, hogy egyszerű tréfa volt az a levél, vagy valamiféle félrevezetés... de ismertem az anyámat. Tudtam, hogy nem tenne ilyet. Valaminek – vagy inkább valakinek – tehát itt kellett lennie, és jobb lett volna minél gyorsabban megtalálni, mert úgy éreztem, ha ez megtörténik, csak még több lesz a kérdés, mint eredetileg volt. Felhajtottam a vodka maradékát, és amikor a pultos kérdő tekintettel rám nézett, megráztam a fejem. Tartottam magam a szabályokhoz, nem engedhettem eltompulni az érzékeimet. És milyen jól is tettem. Előbb éreztem meg a veszélyt, minthogy az bekövetkezett volna, mint mindig. Az ösztöneim után a reflexeim is gyors működésbe léptek, az utolsó pillanatban hajoltam félre, így a kés, amit felém lendítettek, a nyakam helyett a bárpult mahagónijába ékelődött bele. A mellettem addig a partnerével vidáman csivitelő lány magas hangos felsikított, és bár a hang bántotta a fülem, akkorra már rég végrehajtó módba kapcsoltam. Megfordultam a széken, a mozdulat közben felkapva a lány előtt pihenő félig üres üveget, amit aztán lendületből törtem össze a támadóm fején. Megingott, de most, hogy megfordultam, világossá vált, hogy nem egyedül van. Hát itt is itt vannak. A mellette levő megpróbált bevinni egy ütést, de az alkarommal védtem ki a támadást, aztán felemelt lábbal gyomorszájon rúgtam, hátraküldve nagyjából két métert, egyenesen neki egy oszlopnak, bár út közben magával sodort néhány embert. Elég amatőrök voltak, hogy pont egy népes bárban jöttek a nyakamra, de aztán nekik is sikerült meglepniük azzal, hogy még ketten váltak ki a tömegből. Négy az egy ellen? Ez kellemetlen lesz. Amikor az előbb alaposan fejbe vágott delikvens értem nyúlt, lebuktam és benyúltam a bakancsom szárába az egyik tőrömért, de valamelyik nyomorult résen volt. Éreztem, hogy valami éles fúródik a bal vállamba, felszisszentem, de a fájdalmat gyorsan elnyomta az adrenalin. Hátrafelé rúgva szabadítottam meg az egyensúlyától, de hiába is dőlt ő ki egy pillanatra, ha addigra az oszlopnak küldött rohadék is felém tartott. Körülöttünk már jócskán kialakult a káosz, de nem érdekelt különösebben, ameddig az életem volt a tét. A vérző fejű oldalról vágott az arcomba, de készségesen viszonoztam az ütést a könyökömmel az orrába, aztán újra megkíséreltem elővenni a tőrömet. Ezúttal sikerült, de addigra már mind a négy talpon volt. Megtöröltem a számat és elmosolyodtam. Akkor kezdjük.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.