Rohadt nehéz lélekben jelen maradni a beszélgetésben, főleg, ahogy egyre jobban haladunk előrébb benne, és egyre valóságosabbá válik az a mese/hitvilág, amelybe az emberiség ringatja magát, és amely eddig engem is körbe ölelt. Eljutunk odáig, hogy nem csak hogy léteznek az istenek, de mindenki lent van, még az apám is, aki nem hogy ide lent van, de még tervei sincsenek arra, hogy megismerjen, mert habár lenne lehetősége, rohadtul nem vette a fáradtságot, hogy felkeressen minket, SŐT még el is költözött innen. Érzem, hogyan szökik fel a vérnyomáson, karba tett kezeim ökölbe szorulnak, szinte fojtogató kezd ide bent lenni a levegő, és egyszerűen nem bírom tovább. Nem tudok figyelni, csak elnyomja a fejem a folyamatos zúgás, amit hallok, és a gondolatok. Esküszöm, még az se jut el az agyamig, hogy ki Viva apja, vagy hogy ez a mocsok meg se adja a számát, pedig elő veszi a telefonját. Talán jobb is, hogy kimaradok ebből a részéből a dolognak, és elbambulok, mert ha most felfognám, hogy mi a fasz történik, biztosan kitörne belőlem az egész. Persze, az sem nyugtat meg, amikor a farkas felemeli Vivát, és olyan megalákozódan viselkedik vele, mintha valami kölyökkutya lenne, nem pedig egy felnőtt nő. Megfeszül az állkapcsom, és amikor a nő rám pillant, minden egyes izmom és lélegzetvételem jelzi számára, hogy rohadtul ki akarok menni innen. Forr a vérem, és semmi másra nem vágyok jobban, minthogy szét verjek valamit, és elszívjak egy doboz cigit. Amikor felhozza ismét apámat, és hogy mélytengeri búvár, valahogy a veri le a biztosítok. Még van pofája annak a mocsoknak emberként élni, de kerülni a felelősséget azért, amit csinált! - Kösz az infót. - szűröm ki a fogaimon keresztül. A fejem hasogat, minden izmom pattanásig feszült, és mivel Viva is megrázza a fejét, nem várok tovább. Úgy érzem, ha most nem megyek ki ebből az irodából, akkor megfulladok. Lendületesen megyek ki azon az ajtón, amin az imént bejöttünk. Kint már engedek annak, hogy fújtatni kezdjek, szinte tajtékzok a dühtől. Előkapva a cigarettát és a gyújtót arrébb sétálva gyújtok rá a cigarettára, és olyan mélyet szívok belőle, hogy a nagy része le is ég ettől. Nem akarok többet Fenrirrel beszélni. Erről a témáról meg végképp nem. Hallani sem akarok az apámról többet, emiatt pedig határozottan el is indítom lépteimet a kocsi irányába. Szinte menekülni akarok innen.
Vendég —
“come on, the light is here, out of the corner, the light is coming
Bjørn &&Axel&& Aviva
Fenrir válaszára lassan, értőn bólintok, már amennyire érthető ez az egész lehet számomra. Istenek... Még mindig nem fér a fejembe, hogy erről folytatunk diskurzust, pedig épp az imént néztem végig valamit, amire nem létezhet kézzel fogható magyarázat. Amikor Axelhez fordul a kérdésével, én is felé fordulok. Furcsa érzés, hogy érintéssel akarnék belé bátorságot önteni, főleg, mivel egyébként sem vagyok az a gyakran érintkező fajta, de amikor rám néz és a tekintetünk találkozik, a szemeimmel próbálok üzenni neki, hogy mondja el neki is, amit nekem. Ennél jobb lehetőségünk talán soha nem lesz arra, hogy válaszokat kapjunk. Aprón elmosolyodom, amikor halkan, de kimondja a szavakat, aztán tekintetemet én is Fenrirre vezetem, hogy láthassam a reakcióját. A válasza először megnyugtatónak tűnik, aztán pedig a legkevésbé sem érzem annak. Kontinenst váltott... Szemeimet ismét Axel felé fordítom, mintha csak félteném attól, mit válthat ez ki belőle, hiszen ha az apja épp másik kontinensre költözött, az a legkevésbé sem azt sugallja, hogy meg akarta végre keresni őket. Sőt. Összeszorul a szívem, most már tényleg viszketnek az ujjaim, hogy legalább a kézfejét megérintsem, mégsem teszem meg; uralkodok ezen a furcsa ösztökélésen. Amikor én is megválaszolom a kérdését, vagy inkább visszakérdezek, cseppet sem túlzok, ha azt mondom, a reakciója meghökkent. Felnevet, hangosan, mintha valami rendkívül szórakoztató dolgot kérdeztem volna, pedig csak az egyetlen lehetséges kapaszkodóra kérdeztem rá, amit alapján az apámat össze lehetne kötni velem. Aztán, mielőtt még megszólalhatnék, odalép hozzám, és már szinte érzem, hogy most megint készül valamire. A hónom alá nyúl, megemel, mint valami játékbabát, vagy kisgyermeket, és a grimaszomat egyedül az tudja megakadályozni, hogy azt mondja, egyetlen ilyet ismer, ráadásul jól ismeri. Mindenesetre úgy vagyok vele, hogy ezt akkor is meg tudjuk beszélni, ha visszatesz a földre. – A lábaim még mindig tökéletesen... – A mondat aztán félbe is marad, mert a következő pillanatban homlokon csókol, és ettől aztán végképp nem vagyok képes másra, csak megszeppenve bámulni rá, mikor végre visszahelyez a talpamra. Nagy szemekkel pislogok fel rá, egy kicsit nehéz feldolgoznom, hogy az előbb még egy hatalmas farkas képében vicsorgott ránk, aztán kiderült, hogy valószínűleg ismeri - sőt, kedveli - az apámat, most pedig úgy viselkedik velem, mintha az ő lánya lennék. Megköszörülöm a torkom, a szemem sarkából Axelre pillantok, hátha ő több rációt lát ebben, miközben Fenrir előveszi a telefonját. Egy pillanatra azt hiszem, itt helyben fogja felhívni az apámat és idehívja, hogy találkozzunk, de aztán a telefon visszakerül a zsebébe. Felpillantok a szemeibe, de nem mondom ki a kérdést hangosan, mert azt hiszem, nem szükséges. Ezt igazolja is, amikor megszólal. Nem tudom, mire utal azzal, hogy nem igazán önmaga, de aztán kimondja a nevét, legalábbis a valódit, azt hiszem. Annyira nem vagyok otthon a skandináv mitológiában, hogy azon nyomban összerakjam a képet, de mivel ismerősen cseng a név, elkezdem megerőltetni az agyam... És egy kicsit elzsibbadok, amikor rájövök. Tyr. A háború istene. Ki más is lehetne? Érzem, hogy az ujjaim hegye bizseregni kezd, a fejem pedig zúgni, de nem hagyom kiülni mindezt az arcomra, legfeljebb a szorosan összepréselt állkapcsom mutathat bármit arról, hogy mi zajlik le éppen bennem. Micsoda hallatlan irónia is ez, a háború lányának lenni, éppen nekem, akinek az egész életét ez határozta meg. Nyelek egyet, megpróbálom kitisztítani a fejem, mert így is volt néhány szó, amit fel sem fogtam teljesen, mert inkább csak testben voltam jelen azokra a pillanatokra, mint lélekben. Fenrir következő kérdésére ismét összepréselem az állkapcsomat és megrázom a fejem. Lennének kérdéseim, mint például hogy milyen néven találhatom meg ténylegesen?, megadod a telefonszámát?, vagy éppen tudsz segíteni abban, hogy felkeressem?, de a nyelvemre harapok és egyiket sem mondom ki hangosan. Szerintem én magam megtalálni majd, ha nem megy, még mindig visszajöhetek ide, de... egyelőre meg kell emésztenem, amit megtudtam. Én mindenesetre megadtam a magam válaszát, ezért Axelre pillantok, hogy lássam, ő akar-e még valamit kérdezni, vagy úgy érzi, egyelőre neki is elég sok volt ennyi.
Kiskép : Rendeltetésem : Fenrir vagyok play by : Jason Momoa Posztok száma : 112 User neve : Rea Csoport : Isteni lény Pontgyűjtő : 95 Lakhely : Oslo Foglalkozás : Biztonsági főnök Előtörténet : I am Fenrir
Keresem : A testvérem
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Kedd Feb. 22, 2022 9:27 am
Aviva & Axel & Bjørn
Elégedett voltam a hatással amit elértem náluk. A döbbenet, és a meglepetés, a fiú szemeiben a felismerés, igazán elégedettséggel töltött el. Elégedett voltam, hogy végre nem olyan értetlen pillantásokat kapok, ám ez a kérdésektől így sem kímélt meg. Még is úgy voltam vele, jobb ha válaszolok rájuk, sem mint hagyom az egészet a nyavalyába, és tűrök, és válaszolok, hogy hamarabb szabadulhassak. - Oda megyünk ahová akarunk… de a legtöbbünk itt van… - feleltem karba fonva karjaim, aztán tekintetem Axelre emeltem. Összeszaladt a szemöldököm egy pillanatra, majd villantottam egy mosolyt. -Aegir nagyon is létezik Kölyök! - mosolyom ott ragadt az arcomon, miközben kényelmesebben helyezkedtem el. -Legutóbb épp kontinenst váltott... hogy azóta hol van… - megvontam a vállam. Aegir másabb volt mint a többiek. Elege volt a harcokból. Békét akart. Ha mákja van, őt nem kapta el az átok, és még emlékszik rá ki is ő… Gondolataimból Aviva hangja rángatott ki, s tekintetem felé emeltem, aztán kérdésére hangos nevetésben törtem ki, majd léptem oda hozzá, hóna alá nyúltam, megemeltem, s alaposabban megnéztem magamnak. - Csak egy olyat ismerek… Történetesen jól ismerem… és ha jobban megnézlek…. - széles mosoly maradt arcomon. Már tudtam, szükségem van egy újabb sétára! Magam sem tudom miért, de nyomtam egy szőrös puszit a lány homlokára, aztán tettem le. - Kedvelem az Apádat! - lassan letettem a lányt, aztán előhúztam a telefonom, aztán visszatettem a zsebembe. Előbb én akartam beszélni vele. Elmondani neki, hogy egy kicsit felkavarjam az állóvizet. Magam sem tudom miért, de a nevét nem mondtam el azonnal. Mintha alap gondolatnak számítana, hogy ki is a nagy farkas egyetlen barátja. -Itt van bizony! De nem igazán önmaga… - morogtam elgondolkodva, s őszinte bánattal, bár ez hangomból nem igazán volt kiolvasható. - Apád neve Tyr! - tettem még hozzá, aztán Axel-re emeltem tekintetem. - Apádnak legutóbb itt egy Búvár üzlete volt… Találó emberi foglalkozást talált magának… Mélytengeri búvár… - egy cseppet magam is meglepődtem mennyi mindent tudok, ahhoz képest, hogy Tyr barátomon kívül, mást nem igazán kedvelek a köreikből, szóval talán jogosan vontam össze szemöldököm. -Egyéb kérdés? - tártam szét a karjaimat.
Even if we fall, we will rise up And we follow the path that we believe in
A beszélgetést csak érintőlegesen tudom követni. Viva kérdése lényeges, de amikor Fenrir válaszol, kiráz a hideg. Vajon az egész panteon itt van a Földön? Ha már Aegir, aki viszonylag kisebb istenségnek számít, itt van... Ebbe bele gondolni még mindig rettenetes őrültségnek hangzik és tűnik, amin alig tudom túl tenni magam, pedig így, hogy ez igaz, rengeteg dolog nyer értelmet... mint például, hogy hogyan éltem túl azt a balesetet a bárkával. A keserűség újra erőt vesz rajtam. Miért nem segített akkor? Ha ő a tengerek ura, hol a francban volt akkor, amikor a legnagyobb szükségem volt rá? Ó hát persze.. sehol. Karba tett kezeim ökölbe szorulnak, visszatartom a zaklatott légzést, szinte alig fogom fel, hogy a farkas kettőnk között jár és kel. Fél füllel vagyok csak képes hallgatni őket, ahogy Viva érdeklődik. Az ránt vissza a jelenbe a múltamból, amikor a férfi rám néz, és kérdez. Először rá tekintek, aztán Vivára, mintha tőle merítenék erőt ahhoz, hogy elfogadjam a tényt, hogy ki tudjam jelenteni. - Azt állítják, Aegir... - felelem halkan, visszapillantva a farkasra. - Megmagyarázna egy-két dolgot az életemből, és azt, hogy az anyám miért tömte ezzel a fejemet gyerekként. De soha nem találkoztam vele, és nem is hittem el eddig, hogy létezhet. - fejtem ki a dolgot röviden, aztán mélyet sóhajtok. Úgy érzem, rá kell gyújtanom, szinte érzem a tikket magamban, amely a nikotinból adódó nyugalomra vágyik. - Nem tudom, tudhatod-e, de... Ő is itt van? - kérdezem, bár nem igazán várok választ. Vivának származása okán kevesebb köze van a mitológiánkhoz, de én azért sokat tanultam róla az iskolában, és ha valami biztos, akkor az az, hogy Fenrir nem különösebben van jóban az istenekkel... és talán pont ezért is érzem magam olyan kibaszottul kényelmetlenül a közelében, mert ő az egyik legveszélyesebb és legvérszomjasabb mind közül.
Vendég —
Axel & Bjørn & Aviva
you don't have to be the one to tell a lie
Miután Bjørn megunta a várakozást és világosan kifejezte, hogy egyetlen másodperccel sem vesztegethetjük az idejét - nem törődve sem az én tiltakozásommal, sem Axelével, aki rögtön felemelkedett ültéből, ahogy a fickó vállán landoltam -, gyorsan odakint találom magam, szinte szó szerint, hiszen nem a saját lábaimon közlekedek. Axel mellém lép, én pedig ránézek, szemeiben ugyanolyan feszültséget látok, amit én is érzek, de aztán mindketten Bjørn felé fordulunk. És én nem akarok hinni a szememnek. Az orrunk előtt változik át egy hatalmas farkassá; már az is bőven eléggé kiégetné az agyamat, ha látnék egy embert kvázi egyszerű farkassá változni, de ez... ez más. Nagyra nyílt szemekkel, döbbenten meredek magam elé, elgondolkozom rajta, hogy vajon mit tehetett az italomba, amitől ilyesmit hallucinálok, de a következő pillanatban Axel karját érzem meg magamon, amint biztos kézzel a háta mögé terel, és ebből biztosan tudom, hogy nem csak én látom. Nem török ki a háta mögül, de egyik kezem a felkarjára simul, ujjaim a kabátjába kapaszkodnak. Így sem tud teljesen eltakarni előle, ahhoz túl hatalmas a farkas, és bár ahogy a sárga szemekbe nézek, úgy érzem, nem kell félnünk, nehéz túllendülni az ösztönös védekezésen, ha ilyesmivel találkozik az ember. Axellel együtt hátrálok, a vicsorgás elbizonytalanít kissé, másik kezem Axel oldalánál fogja meg a kabátját. Tudom, hogy ő engem akar védeni, de nagyon téved, ha azt hiszi, hogy tétlenül végignézném, ahogy megpróbálja felfalni... Fenrir. Nem mintha nem lennének elég hatalmas fogai ahhoz, hogy kettőnket egyszerre nyeljen le, keresztben, de ahogy megszólal a fejemben - és azt hiszem, nem csak az enyémben -, ismét elfog az az érzés, hogy nem kell félnünk. Egyelőre, legalábbis. Mégis megkönnyebbülés, amikor visszaváltozik emberi alakjába, bár azt hiszem, sosem fogok tudni ugyanúgy nézni rá, ahogy eddig. Már legutóbb is félelmet volt, ahogy fél kézzel bánt el az emberekkel... de ez most más. Ujjaim fáziskéséssel engedik csak el Axelt, azt hiszem, még nem teljesen dolgoztam fel, amit láttam. Találkozik a pillantásunk, látom kék szemeiben a döbbenetet, a feszültséget, a zavartságot - mindent, amit én is érzek -, mégis szavak nélkül is érzem, hogy az elhatározásunk is kölcsönös. Hogy most már tényleg válaszokat kapjunk. Még mindig nem tudom, mit higgyek, de ez a látvány legalább annyira nem evilági volt, mint az istenek létezésének gondolata, és mégis megtörtént. Ezúttal már egyikünk sem képes leülni, és bár nehéz megszólalni, mégis megteszem. – Mind itt vagytok? – fogalmazom át a kérdést. Nincs szükségem névsorra, valamennyit konyítok a mitológiához és az azokhoz fűződő legendákhoz, és ha egy istennek nem ismerem a nevét, az egyébként sem mondana nekem semmit az ő szájából sem. Az előző percek miatt egy kicsit feszültté tesz, amikor elém lép, de összeszorítom az állkapcsomat és felszegem az állam, a tekintetét állva bámulok vissza a szemeibe, jelezve, hogy nem fog tudni megfélemlíteni. Ezt fenntartom akkor is, amikor leír egy kört körülöttem, mintha csak kutyamód körbe akarna szaglászni. Nem követem a pillantásommal, az ösztönöm egyébként is pontosan leköveti, éppen hol van. Inkább érzem, mint látom, hogy köztünk áll meg, a szemem sarkából Axelre sandítok, hogy kérdez-e valamit, de csak a feszültséget látom az arcán, ezért a következő kérdést is én teszem fel. Csak akkor nézek Bjørn... Fenrir irányába, amikor visszakérdez és ismét közelebb hajol hozzám. – Semmit, azon kívül, hogy itt keressem – felelem, de rögtön folytatom is, mert tudom, hogy ezzel nem vagyunk kisegítve. – Mindannyian itt éltek, ebben az országban, vagy... kedvetekre jelentek meg bárhol a világban? – Fogalmam sincs, ha hatalmas őrültségeket kérdezek, de épp az előbb változott át a szemem láttára egy fickó hatalmas bestiává, szóval talán kár zavarba jönni a hülye kérdések miatt. – Létezhet bármi, ami egyikőtöket Izraelbe vitte? – teszem még hozzá, hátha ezzel már tudok bármiféle támpontot is adni neki. Tekintetemmel követem, ahogy átsétál köztünk, és amikor Axelhez fordul, én is felé fordítom a pillantásomat. Eszembe jut, amit annak idején mesélt, puszta viccből, hogy miket szokott neki mondani az édesanyja, és hirtelen az egész nem is tűnik annyira viccesnek. Vagy hihetetlennek. Axelt figyelem, elkap egy érzés, hogy megérintsem a kezét, mégsem lépek oda mellé, csak csendesen várom, elmondja-e Fenrirnek, amit akkor nekem mesélt el.
Kiskép : Rendeltetésem : Fenrir vagyok play by : Jason Momoa Posztok száma : 112 User neve : Rea Csoport : Isteni lény Pontgyűjtő : 95 Lakhely : Oslo Foglalkozás : Biztonsági főnök Előtörténet : I am Fenrir
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Kedd Feb. 01, 2022 12:01 pm
Aviva & Axel & Bjørn
Úgy éreztem, eleget kell tennem az akaratomnak, és végre felnyitni ostoba szemeiket ezen félvéreknek. Nem hagyhatom, hogy tovább zargassanak ostoba kérdéseikkel, hogy tovább húzzák amúgy is eléggé pattanásig feszülő idegeimet. A napokban kicsit sok volt a félvérekből úgy hiszem. Így aztán annak ellenére, hogy Axel tiltakozott, és Aviva is, felkaptam a lányt, és elindultam vele kifelé a bár mögötti sötétségbe. Szándékomban állt megmutatni nekik, ki is vagyok én valójában, hogy szemeiket végre végleg felnyissam, s persze aképpen is cselekedtem. Míg teljes valómban álltam előttük, végighordoztam rajtuk tekintetem, s az igazat megvallva, jobban éreztem magam, hogy megmozgathattam tagjaim úgy ténylegesen, és nem csak emberként nyújtózkodhattam. Hangom elméjükben csendült fel, s bőszen hirdette nemes valómat. Hitetlenkedésük, talán eloszlattam, mikor ismételten ember alakban álltam előttük. Bizalmatlanok! Féljetek csak! Aztán kiadtam az utasítást, arra, hogy kövessenek csak befelé, ám nem mentem vissza az irodába, hisz így ha tovább bosszantanak, ismételten kipenderíthetem őket, bár valamiért bíztam benne, hogy tudatlanságuk elhagyásával, a buta kérdéseik is megszűnnek majd. A lány szinte szó nélkül követett befelé, s kis idő múlva Axel is utána érkezett. Karba fontam karjaim, felvontam szemöldököm. Vonásaim szigora mit sem változott. - Sokan… - jegyeztem meg tömören, hisz nem akartam nekiállni felsorolni kik is akadnak ezen a vidéken. - Vagy teljes névsort óhajtasz Félvér? - tudakoltam, miközben elé léptem, körbejárkáltam, ha erre volt lehetőségem, aztán megálltam kettejük között. Eljátszottam egy ideig a gondolattal, vajon sikoltanának e, ha hirtelen megragadnám őket, s elejtenék egy apró BUUU!!! kiáltást. Vajon riadalmukban elsápadnának tőle? Vártam, hogy a fiú is intézzen felém kérdéseket, ám ő hallgatott. Én pedig mindezek ellenére maradtam meg közöttük, tekintetem a lányra szegezve válla felett. -Meglehet… ki a te apád? -tudakoltam, amolyan magyarázd már el a részleteket módon. - Vagy anyád semmit sem tudott róla? - kérdeztem, miközben kicsit közelebb hajoltam hozzá, aztán Axel-re emeltem tekintetem. - Akad kérdésed, vagy tisztában vagy felmenőiddel Fiú? - tudakoltam felegyenesedve, áthaladva kettejük között, megválva velük szemben, miközben újfent karba fontam karjaim, s nekitámasztottam magam egy hordónak.
Talán elment az eszem. Ez lehet a magyarázat mindenre. Arra, hogy miért segítettem Vivának, hogy miért vagyok itt vele, hogy anyám szavai kezdenek gyökeret verni bennem, hogy egy idegen isteneknek mondja a szüleinket, hogy látom átalakulni a szemét. Ha ittam volna, még azt mondanám, valamit bele tettek, de tiszta vagyok. Tiszta fejjel ülök, és látom, amit látok. Az egész épp olyan hihetetlen, mint az utam a több száz méter mély vízből a felszínre. Mindketten meghökkenünk Vivával, és a borzongásom, amely eddig is jelezte, hogy ezzel a férfivel vigyázni KELL, csak erősödik. Vagy inkább értelmet nyert. Az én kérdésemet válaszolja meg, és nem úgy mutatkozik be, mint egy átlagos ember. Nem Gerzson, vagy ilyesmi, hanem Fenrir. A név újabb borzongást kelt bennem, de egyúttal ez már túl sok is. Egyszerűen nem veszi be a gyomrom, hogy egy farkassal nézek szembe. Vivára nézek, de ő sem tűnik - az előbbiek ellenére - túl meggyőzöttnek... Aztán Fenrir az ajtóra mutat. Valahogy örülnék neki, ha ezek után inkább elhúzhatnánk a francba, de tekintve, hogy nem azon az ajtón akar kirakni minket, ahol bejöttünk, valami nagyon gyanús. Valamit akar. Ismét a nőre tekintek, pillantásunk találkozik, de ez a pár másodperces várakozás épp elég, hogy a férfi megunja. Lassú vagyok. Még fel se ocsúdok, amikor már a vállára kapja Vivát. - Erre semmi szükség. - emelkedek fel azonnal a helyemről, de látva, hogy Viva egészen nyugodtan hagyja magát cipelni, majd szóban megjegyzi a dolgot... sőt, a szavaiból kiveszem, hogy nem ez az első eset, hogy viszi. Csak ez nyugtat meg, és a nő nyugalma. Gyakorlatilag követem őket, az ajtót becsukom magam után. A sikátor sötét és üres, amitől nekem csak rossz előérzetem támad. Amint leteszi, és pár lépést hátrál, én Viva mellé lépek, kicsit fürkészve őt, mintha tudni akarnám, hogy ő is érzi-e ezt, aztán visszapillantok a férfire. A szemeim előtt változnak meg vonásai, alakja, mérete. A szemeim kikerekednek, ahogy a több méter magas farkas a maga pompájában elénk áll. Az első automatikus reakcióm, hogy a kezemmel magam mögé rejtsem Vivát. A védelmező ösztönök csak erősödnek, ahogy megérzem karomon a bizonyára nem örömteli érintést. Nem nézek hátra, a szemeimet a Fenriren tartom, és habár elkap egy földön túli rémület, borzongás, nem szaladok el. Ahogy közelebb hajol, úgy hátrálok, magam mögött tolva Vivát, mintha ezzel biztonságos távolságban tudnánk maradni, pedig egyszerű a képlet: hacsak nincs eleve néhány kilométer előnyünk, ez a szörny valószínűleg sose lesz biztonságos távolságon kívül. Másik kezemmel már épp a fegyveremért nyúlnék, amikor meghallom a fejemben szólni a hangot. Olyan, akár a gyomorból jövő morgás, valami, amit soha nem tapasztaltam még. A szavak meggyőznek arról, hogy habár karnagyságú fogait mutogatja, nem olyan állatias, mint amilyennek tűnik. Valóságos megkönnyebbülés, amikor végre visszaváltozik, de ettől nem érzem magamat sem biztonságosabban, sem komfortosabban. Csak annyi változott, hogy most már tudom, minek a bőrébe bújik a farkas. Amikor visszaindul, Vivával ismét egymásra pillantunk. Ez egy mocskosul szar ötlet. El kellene innen húzni olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet. Nem éri meg. Ezeket harangozza minden ösztönöm, de igyekszem elnyomni őket. Ha nem is volt beszédes az ... ipse - ? - eddig nem támadt ránk, még ha meg is volt a lehetősége, hogy egybe lenyeljen. Megadom ennek az előzékenységnek a bizalmat, még akkor is, ha tartok tőle. Némán megyek vissza Vivával az irodába, és közben próbálom feldolgozni amit láttam. Nem ülök le, most már tényleg nem bírok a seggemen maradni. Egyébként is biztonságosabbnak érzem, ha van mozgás terem, nem mintha ez ellen a monstrum ellen számítana. Oda bent, habár Viva újra kérdez, nehezemre esik koncentrálni, mert újra az egész életem lepereg előttem, mint egy film, kiemelve azokat a pillanatokat, amikor valami miatt nem volt normális, amit csináltam. Az anyám és a szavai is mind ott csengenek a fülemben, és most már majdnem feltör belőlem a keserű nevetés, de ez nem történik meg. Én azt hittem, ez csak egy mondás. Ez csak egy vicc. Képtelenség. Próbálom összeszedni magam, és felpillantok a farkasra, amikor Viva az apjáról kérdezi őt. Tegyük fel, igaz, hogy léteznek. Akkor Viva kinek a lánya..?
Vendég —
Axel & Bjørn & Aviva
Nem igazán kapunk választ egyik kérdésünkre sem, legalábbis nem igazán, egyelőre. Az ősi istenek említésére eszembe jut, miket mondott legutóbb, Odint emlegette és Freyját, olyan neveket, akiket talán mindenki ismer, de senki nem - vagy legalábbis nagyon kevés ember - gondolja, hogy léteznének, vagy léteztek valaha. Hirtelen villan fel a fejemben egy régi emlék, egy szófordulat, amit még Axel mesélt viccesen arról, mit szokott neki mondani az édesanyja, aztán eszembe jut a saját anyám levele is, amiben rébuszokban fogalmazva arról beszél, hogy az igazi apám valami titokzatos módon olyan kérdésekre is választ adhatna nekem, amik még meg sem fogalmazódtak a fejemben. Gyanúsan egybe vág minden, de túl földhöz ragadt vagyok ahhoz, hogy csak úgy elhiggyem az egészet. A gondolat még akkor is túlmutat a lehetetlen minden elképzelhető fokán. Istenek és félistenek? Nemár... Még csak meg sem akarom igazán fontolni a valóságtartalmát, különösen úgy, hogy figyelmen kívül hagyja a mi kérdéseinket, de aztán, mintha csak megunná, hogy csak beszélünk - ami már kevésbé lepne meg vele kapcsolatban -, felém lép. Fenyegetőnek hat a mozdulat, ahogy fölém hajolva a képembe mászik, de még ezt is bőven sikerül überelnie azzal, amikor meglátom a szemeit. És ez a látvány már nekem is azt súgja: erre biztosan nem létezik evilági magyarázat. Egyszerre szólalunk meg Axellel, ujjaim észrevétlenül szorítják meg a szék karfáját, miután Bjørn elengedte, és koncentrálnom kell a másik kezemre, hogy ne fejtsek ki túl nagy erőt, mert még a végén összeroppantanám benne a poharat. Nem igazán vagyok az a beszari fajta, sok mindent láttam és éltem már túl, sokszor néztem szembe a halállal és jöttem ki én győztesen belőle, de egyszer sem éreztem azt a gerincemen felkúszó hidegrázást, amit most. Mintha valami figyelmeztetni akarna, de nem azok az ösztönök, amik eddig segítettek életben maradni; nem teljesen. Amikor azt mondja, hogy ő Fenrir, szeretném kinevetni, úgy, mint nem is olyan régen, de csak azért, hogy vissza tudjak térni ahhoz az érzéshez, amikor természetes volt, hogy ez csak vicc lehet. Most már viszont nem tudok igazán hinni ebben, ezért pláne nem tudok nevetni... de hinni sem olyan könnyű, mint amilyen könnyedén ő kiejti a száján a szavakat. Jórészt csak meredten bámulok rá, próbálom feldolgozni ezt az egészet, gondolataim lázasan kergetik egymást a fejemben, és az előzőek után kicsit sem bizalomgerjesztő, amikor egy hátsó ajtó felé int a kezével. Amikor legutóbb kirakta innen a szűrömet, olcsón megúsztam, de akkor legalább a főbejáraton távoztam. Azt nem tudom, az az ajtó hová vezet, és nem is igazán tetszik, hogy még a tarkóm is borsódzik a gondolattól. A szemem sarkából Axelre pillantok, fogalmam sincs, mi játszódhat le az ő fejében, vagy hogy őt mennyire villanyozza fel ez az ötlet, de aztán gyorsan rá kell jönnöm, hogy ezzel a bizonytalansággal épp elég időt vesztegettem el ahhoz, hogy Bjørn megunja. Igazából már meg sem kellene lepődnöm, de ettől még ugyanolyan hirtelen és váratlanul ér a mozdulat, ahogy megragad, de ahelyett, hogy megint csak a talpamra állítana, vagy pakolgatna, mint a befőttes üvegeket a polcon, a következő pillanatban egyenesen a vállán találom magam, mint valami zsák. Már megint itt tartunk. – Mintha a múltkor már említettem volna, hogy működnek a lábaim... – morgom, kifejezve a nemtetszésemet, de valamiért az ösztöneim most ellentétesen működnek, és nem arra szólítanak fel, hogy küzdjek, hanem arra, hogy maradjak nyugton. Meglehetősen szokatlan érzés, de amikor odakint még csak el sem hajít, hanem szinte finoman visszahelyez a talpamra, be kell látnom, hogy még mindig az a legjobb stratégia, ha hallgatok rájuk. Ez sem készíthetett viszont fel arra, ami ezután következik. Először nem igazán értem, miért hátrál el tőlünk, de aztán... átváltozik. Erre egyszerűen nem létezik jobb szó. Az egyik pillanatban még ott áll előttünk, mint bármelyik másik normális ember, leszámítva a szemeit, a következő pillanatban pedig egy hatalmas farkas vicsorog ránk. Nem egyszerű farkas, még csak nem is olyan, mint a vérfarkasok a filmekben, legalább háromszor akkora lehet, mint mi, már csak magasságra is. Egy pillanatra eszembe jut, hogy vajon mi a francot rakhatott bele az italomba, hogy ilyeneket képzelek, teszek egy tétova lépést hátra, és közben oldalra nyúlva megragadom Axel karját a felé eső kezemmel, mintha csak őt is magammal akarnám húzni, bár fogalmam sincs, hová. A farkas felénk hajol, vicsorog, egyetlen foga akkora, mint az egész fejem, de elkerekedett, döbbent pillantásom inkább a szemeire szegeződik, amik pontosan ugyanolyanok, mint ahogy az imént Bjørn szemei villantak fel. Hogyan? Hogyan?! A fejemben hallom Bjørn hangját, amint elismétli ugyanazokat a szavakat, mint odabent, és az agyam finoman próbálja jelezni, hogy most már egy kicsit talán sok lesz a jóból. A gondolataim már nem is kergetik egymás, inkább csak a hitetlenkedés lüktet benne folyamatosan. Nem akarom elhinni, de nem tudom nem elhinni, hiszen itt zajlik, éppen az orrom előtt. Leblokkolok, a lábaim mintha földbe gyökereztek volna, és jóformán csak akkor térek magamhoz, amikor már ismét emberi alakban szólal meg. Ha nem lenne itt Axel, biztosra venném, hogy elment az eszem, de itt van, még mindig nem engedtem el a karját, hacsak ő nem húzta el onnan. Ránézek, amikor Bjørn ismét ránk dördül, de számomra innen már aligha van visszaút. A lábaim maguktól visznek Bjørn - vagy akármi is a neve - után, és vissza az épületbe, és bár még mindig nem tértem teljesen magamhoz, megpróbálom összeszedni magam. Csak remélni tudom, hogy Axel sem fújt visszavonulót, mert én ezek után biztosan nem tudok. – Hány... hozzád hasonló van még? – szólalok meg. Nem tudom, melyik szót használjam. Nem jön a számra az isten szó, meg egyébként is jó lehet tudni, ha esetleg még ilyen... farkasokból is szaladoznak néhányan köztünk. Az kéne még, hogy legközelebb egy olyat küldjenek a nyakamra. Persze, ha hihetek neki, talán én sem vagyok teljesen védtelen ebben a helyzetben, és ez eszembe juttat egy újabb kérdést. – Ismerheted az apámat? – fúrom szemeimet az övéibe. Azt már tisztáztuk, hogy ezt nem tudja ránézésre megmondani, de talán valamilyen módon be tudja azonosítani, és akkor már egy lépéssel közelebb kerülhetek az igazsághoz.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Hétf. Jan. 03, 2022 12:18 pm
Aviva & Axel & Bjørn
Odabent aztán belefogtam a magyarázásba. Legalább is a magam módján, pár rövidke mondatban, hisz nem volt kedvem ódákat zengeni a tudatlan fejüknek, hisz úgy éreztem, úgy is csak kételkedést kapnék vissza. Gúnyos mosolyokat, olyan pillantásokat, amiket nem vennék jó néven. Elsőre csak a lányra figyeltem igazán, ám nem akartam túl sok időt fecsérelni egyikükre sem. Magyarázatom ősi istenekről számomra elengedő volt, így nem is álltam neki magyarázkodni tovább. Mikor a fickó is feltette kérdését, egy pillanatra felé fordultam, s felvontam szemöldököm, s abban a pillanatban tettem kezeim a lány székének karfájára, s szegeztem rá tekintetem, szándékosan úgy helyezkedve, hogy a másik is tisztán láthasson mindent. Elégedetten vettem tudomásul a félelmet, és a döbbenetet tekintetükben, s úgy gondoltam, jó kutya módjára megkaphatják a csontot. Azonban kérdéseikre nem adtam választ, helyette csak a tekintetem változtattam meg, ám mint gondoltam ide beszédesebb bizonyítékokra lesz szükségem. Felegyenesedtem, tekintetem rájuk függesztettem. Kihúztam magam, miközben lélektükreim ugyan olyan sárgás árnyalatúak maradtak. - Fenrir vagyok…. - feleltem tömören, s határozottan, ám tisztában voltam vele, úgy sem fognak hinni nekem, így felemeltem jobbom, és a kijárat felé mutattam. - Kifáradtok magatoktól, vagy segítsek kimenni? - kérdeztem, s ha nem mozdultak, bizony akkor én magam tessékeltem ki őket a hátsó ajtón, a tágas sötét sikátorba. Minek is magyaráznám tovább ki is vagyok, ha bebizonyíthatom egyetlen pillanat alatt?! Ha nem jöttek maguktól, hát segítettem nekik. A lányt a vállamra kapva bandukolok kifelé, s pasas meg, ahogy láttam, már csak azért is indul majd utánam, mert hozzá mertem érni a nőjéhez, szóval vele nem volt gondom ez esetben sem. Azonban ha kimentek maguktól, akkor ez a kis közjáték nem jött létre, s nem kellett a tőlem telhető legfinomabb módon letennem Aviva-t a földre. Odakint aztán tisztes távolba helyezkedtem tőlük, majd mindössze néhány másodperc leforgása alatt, ott álltam előttük teljes valómban. Hogy még hatásosabb legyen, megmutattam hatalmas fogaim, miközben közelebb hajoltam hozzájuk. Vicsorgattam fogaim, majd hangom fejükben csendült fel. Én vagyok Fenrir a Farkas! Egy darabig hagytam, had nézzenek meg alaposan, majd visszavettem emberi alakom, s úgy álltam meg előttük, már ha közben nem szaladtak világgá. Ha ott maradtak, az ajtó felé indultam. - Most, hogy tisztáztuk, nem vagyok őrült… - azzal beléptem az ajtón. - Mozgás!! - dördültem rájuk, mielőtt még bementem volna teljesen. Ha utánam jöttek, hát csendben haladtam tovább egy ideig, ám nem mentem vissza az irodába. Helyette csak megálltam a raktárban, nekidőlve az egyik polcrendszernek karba font karokkal, miközben vártam a kérdéseket. Azonban ha elszeleltek, és futottak nagy rémületükben, hát csak megingattam fejem, s kis idő múlva visszamentem az épületbe, hogy folytassam a megkezdett műszakom.
Aviva hátteréről szerzett infó engem egy-két fokkal jobban érint, mint az óriást, aki csak félvállról vet vissza valamit. Látom a nőn egyébként, hogy már a tény nem igazán zavarja, valószínűleg megbékélt a dologgal egy jó ideje. Erről árulkodik a kis mosoly, a köszönet, és talán az a leheletnyi érintés is, amit a kézfejemre ad. Belépünk a férfi után az irodába. Visszautasítom az italt, és egy ideig csendes megfigyelő vagyok a beszélgetésükben. Viva ösztönözi az illetőt beszédre, de a szavak hallatán ráncolom a homlokom. Anyám viccei valahogy kegyetlenül kezdenek valóságossá válni, de nekem még mindig nehezemre esik ezt elfogadni. Úgy értem... jobb vagyok bizonyos dolgokban, mint mások, és van egy erős kötődésem a nagy felületű víz tömegekhez, de hogy egy tengeristen fia legyek, az már kicsit több, mint abszurd. Komoly arccal gondolkodom a miérteken, és főleg a hogyanokon. Hogy a francba állíthat az anyám és egy vadidegen közel azonos dolgot? Épp csak az egyik nevén nevezi az illetőt, míg a másik csak a faját. Mert az egy dolog, hogy anyám viccelődik, de az esélye annak, hogy egy harmadik fél is véletlenül pont ugyan ezt gondolja, nagyon kevés, és emiatt rendkívül zavartnak és bizonytalannak érzem magam. Lehetséges lenne? - Ha mi félvérek vagyunk, mi vagy te? - teszem fel a Viva által félbe hagyott kérdést. Az nem igazán érdekel, vagy inkább kevésbé fontos, hogy mit érez, amikor a közelében vagyunk, inkább az a lényeg, hogy ő minek gondolja magát, ha minket félvéreknek. Amikor viszont felkel és Aviva székének karfájára támaszkodva hajol közelebb hozzá, készen mindenre feszülnek meg az izmaim. Nem hiszem, hogy hirtelen a semmiből nekünk esne, de a tekintete és eleve az egész kisugárzása eddig is jelezte nekem, hogy vigyázni kell vele. A tekintete, ami egy pillanatra másként villan fel, mint ahogy az lehetséges lenne. Úgy érzem, hogy lefagyok egy pillanatra, a testemet egyszerre borítja el a hidegrázás. Hirtelen rettentő kényelmetlenül érzem magam itt, és valami olyasmi érzés szökik az ereimbe, amit talán az első bevetésen és első golyózáporban éreztem. Egyfajta félelmet. - Ki a franc vagy te? - szökik ki a számon, hangom egyszerre indul meg Viváéval, de az érdeklődésünk iránya meglehetősen különbözik. Engem nem érdekel, hogyan csinálta. Valószínűleg úgy sem fognám fel. Ahogy azt is nehéz megemészteni, hogy olyasmit láttam leperegni a szemeim előtt, amiről előtte azt gondoltam lehetetlen. De megtörtént. Láttam. Láttuk. És ez a legfélelmetesebb része, mert most, hogy kezdett megingatni a szilárd hitemben, bármit mond, arra nem tudom csak úgy rávágni, hogy hazugság. Hogy őrültség az egész. Épp ezért nem tudom, hogy jó ötlet volt-e meggondolatlanul feltenni olyan kérdéseket, amikre nem biztos, hogy tudni akarom a választ.
Vendég —
Axel & Bjørn & Aviva
Nem igazán tűnik úgy, mintha meghatnám a Bjørnt a szavaimmal, de nem is azért mondtam, egyszerűen csak úgy gondoltam, ha már beszélgetünk, játszunk tiszta lapokkal. Ha meg lenne a lehetőségem, hogy az anyámat kérdezzem, nem igazán lennék most itt, ugyebár. Az arcom kifejezéstelen marad, akkor is, amikor félvállról odaveti a megjegyzését, de ahogy elindulnék a nyomában, megérzem magamon Axel tekintetét, ezért rápillantok. Az ő szava mögött már érzem az őszinte részvétet, ezért halványan rámosolygok. – Régi történet – felelem halkan, de kézfejem egy pillanatra megérinti az övét, ahogy ellépek mellette, hogy ezzel fejezzek ki irányába egyfajta hálát. Miután bezárul mögöttünk az iroda ajtaja, mindketten leülünk, bár Axelen is érzem, hogy ha választhatna, most talán inkább állva maradna. Én elfogadom az italt is, aztán, miután Axel jelzi, hogy enyém a terep, felteszem az első és legfontosabbnak tűnő kérdést Bjørn irányába. Félvérek. Még mindig nem értem, honnan jött ez neki, és amikor először csak azzal indokolja meg a dolgot, hogy mert azok vagyunk, jelentőségteljesen felvonom a szemöldököm. – Azaz...? – próbálom noszogatni egy kicsit, mert ha ennyivel kell beérnünk, akkor még én is túl sokat vártam ettől a látogatástól. A "félvér" szónak én egyféle értelmezését ismerem - és gyanítom, hogy Axel is -, de azt rá még csak rá sem lehetne fogni. Nem tűnik valami jókedvűnek, mondjuk nem is annak a fajtának ismertem meg legutóbb, de azt hiszem, ő is érzi, hogy ennél több kell. Aztán azt mondja, ősi istenek, mire a szemöldököm újra felszalad, ezúttal talán még magasabbra is, és ennek most hirtelen össze sem tudnám számolni, mennyi oka van. Nem vagyok hívő, de azért az "isten" szó fogalma nem áll tőlem távol, legalábbis olyan szempontból, hogy tulajdonképpen az egész eddigi életemet az határozta meg, milyen eszement háborúkat képesek az emberek folytatni a saját istenükért. Isten. Egyesszámban. Még ha mindenki máshogy nevezi is. Ahogy ezen gondolkozom, a homlokom már inkább ráncba szalad, pedig még el sem jutottam addig a részig, hogy leszármazottaknak nevezett minket. A gondolataim lázasan kergetik egymást és nem is érek a végükre, mire újra megszólal, ezért én nem is tudok semmit hozzáfűzni. Már folytatja is, és hogyha eddig nem lett volna elég zavaros a történet, most még magát is be akarja sorolni valahova. – Hozzád hasonlók? Úgy érted, hogy te...? – Nos, nem is tudom, mit kérdezzek. A beszélgetés elment egy egészen irreális irányba, úgy érzem. Istenek és leszármazottaik? Miféle nevetséges fikcióba kerültünk? Szinte nem is merek Axelre nézni, de azért megkockáztatok az irányába egy pillantást, és csak remélni merem, hogy ő nem fogja elnevetni magát, mint én legutóbb. Az határozottan rossz taktika, még akkor is, ha én sem tudok mit kezdeni a helyzettel. Továbbra sem. Amikor Bjørn feláll addigi helyzetéből, hogy felém lépjen, egy egészen rövid pillanatra megfeszülök, bár az arcom nyugodt marad és nem is moccanok; eszembe jut, hogy egyszer már megúsztam a kipenderítést viszonylag egyszerűen, de mivel nincs jó kedvében, megfordul a fejemben, hogy ez most csúnyábban is végződhet. A karfára támaszkodva mászik bele az arcomba, én pedig beleépülök a háttámlába, nem tudom miért, de rám tör az a szó szerinti érzés, hogy le tudná harapni a fejem, ha akarná. Ami nyilván... nevetséges, nem? Nem? Akárhogyan is, pislogás nélkül állom a tekintetét, hogy aztán a szemeim előtt játszódjon le egy ismerős pillanat, amit a legutóbbi alkalommal a lámpák fényére fogtam, de most nem tudom. A szemei megvillannak, elönti őket valami, amitől hirtelen hatalmasnak és állatiasnak tűnik, a színük pedig természetellenesen sárgásba vált át, és bár én lennék az utolsó, aki a természetellenes szemszínekből messzemenő következtetést vonna le, az övé nem csak különös. Hanem változik. És ezt... kontaktlencsékkel sem lehet megoldani. – Ez meg mi a franc volt? – suttogom megrökönyödve, amikor a szemei visszaváltanak eredeti, sötét színükre. Ha az előbb elfogott a le-tudná-harapni-a-fejem érzés, akkor most kifejezetten kellemetlen élmény, hogy még mindig nem távolította el magát a személyes teremből.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 30, 2021 1:13 pm
Aviva & Axel & Bjørn
Nem kezdtem el sajnálkozni, hogy én szerencsétlen mennyire voltam tapintatlan, inkább csak egyszerűen szó nélkül hagytam, s megengedtem magamnak egy apró sóhajt, mintha annyira megérintettek volna a szavai. Anya nélkül… apa nélkül… jajj szegény szerencsétlen! A végén még el kezdem sajnálni, és könnyet is hullatok érte, hol ott értem soha senki nem ejtett egy könnycseppet sem! Még a tulajdon anyám sem! Apámról már ne is beszéljünk! Szóval inkább elhessegettem magamtól a gondolatokat, és hagytam, hogy az események vigyenek maguk után. -Milyen kár… - jegyeztem meg pusztán félvállról, majd indultam meg az iroda felé, hogy ha már annyira beszélgetni akarnak, akkor adjak némi esélyt arra, hogy nyugodalmasabb körülmények között tegyék fel kérdéseiket. A lány kérdés és fenntartás nélkül fogadta el az italt, a fickó viszont… nos igen… a vezetés. Bár ez a tény engem egy cseppet sem érdekelt, úgyhogy az ital megkapta a maga helyét az asztal lapján, miközben meghagytam kérdezzenek bátran, ám a jogot fenntartottam arra, hogy kidobhatom őket bármikor. Letelepedtem velük szemben, karba fontam karjaim, és vártam a lehető legértelmetlenebb kérdéseket. A tudatlan félvérek… Komoly képpel emeltem rá tekintetem, miközben belekortyoltam italomba. Számomra olyan nyilvánvaló volt az egész, hogy nagy hírtelenjében azt sem tudtam, hogy magyarázzam el nekik olyan módon, hogy még ők is felfoghassák. -Mert azok vagytok. – magyaráztam a tőlem megszokott szűk szavakkal, aztán még is morcosan préseltem össze ajkaim, hogy ilyen kevés szöveggel nem fogom megúszni, és az általuk előszeretettel használt szavakkal kell megmagyaráznom mindent. -Félvérek… Ősi istenek leszármazottai… - dörmögtem még hozzá, bár valamiért úgy éreztem, ez a magyarázat sem lesz elég, s talán valamelyik felajánlja, majd számomra azt a csinos kis szeretem magam pulcsit. -A hozzám hasonlók érzik, ha a közelben vagytok… - fintorodtam el. – De a szüleitek… apátok… anyátok… - mutatóujjammal megütögettem orrom oldalát. – Ismerős érzés, mint mikor végigszalad rajtad a hideg… - magyaráztam, aztán inkább elhallgattam. Úgy gondoltam ennél jobban nem tudnám elmagyarázni az egészet, és különben is! Kielégítő választ adtam a kérdésre, amivel bizonyára nem lesz vége, és hitetlenek lesznek irányomba. Közelebb léptem a lányhoz, széke karfájára támasztottam kezem, tekintetem tekintetébe fúrtam, s megvillantottam valódi tekintetem. Lélektükreim néhány pillanatra más fényt kaptak, ám úgy éreztem, ez sem lesz majd elég. Élesebb bizonyíték kell ide!
Meghagyom a beszédet Avivának, és nem azért, mert félnék a férfi elé állni és magam feltenni a kérdéseket, hanem azért, mert úgy sejtem, hogy a nő nálam jobban tudja, hogyan sajtoljon ki belőle válaszokat. Addig is, mint valami őrszem, vigyáztam a hátát, mert tudtam, hogy már lassan minden bokorból leselkednek rá, és ezért igyekeztem a szememet is rajta tartani az ittlévőkön. A nő fel is teszi a legelső kérdést, mire a termetes alak megmoccan, és ahogy Aviva felé lép, úgy feszülnek meg az izmaim, kezem a nő takarásában az övé felé indul, hogy ha úgy hozza a helyzet, eltudjam húzni, de azon kívül, hogy az alak a családjáról faggatja, nem tesz semmit, ami miatt aggódnom kéne. Aviva megadja neki a válaszokat, és hallgatva őt sajnálat bújik meg bennem. Most már én is tisztábban látok, most már tudom, miért van itt. Óvó szemeim továbbra is a férfin tartom, és amikor elindul, Avivára nézek. - Sajnálom.. - mondom részvéttel. Nem tudtam, hogy mi történt vele, mert régebben is csak annyit mondott nekem, hogy egy testvére van, de abban is elbizonytalanodtam eddig, hogy igaz volt-e. Most már nem kérdőjelezem meg, ahogy lassan elém tárul Aviva története. Követjük a férfit a szobába, és mielőtt belépek, még óvatosságból hátra tekintek, de senki sem foglalkozik velünk. Egyelőre biztos nem. Bent székeket kapunk, meg gint, és habár vagyok olyan feszült, hogy állni akarjak, még is inkább leülök. - Kösz, de vezetek. - utasítom el az italt egy biccentéssel, majd a kidobás jogát fenntartva enged minket kérdezni. Avivára pillantok, kezemmel jelzem, hogy hölgyeké az elsőbbség, úgy is ő tudja, mi történt legutóbb, de aztán mintha csak a számból venné ki a szót, ugyan azt teszi fel, ami elsőre nekem is megfogta az agyamat. Miért hív minket így? A férfire tekintve türelmesen várok.
Vendég —
Axel & Bjørn & Aviva
Axel szavaira halványan elmosolyodtam, mert a legutóbbi találkozásunk után ha valakiből kinéztem volna a fejünk leharapását, az éppen Bjørn lett volna, de pont ebből a legutóbbi találkozásból voltak sejtéseim, hogy mit ne csináljak, ha válaszokat akarunk kapni. A nevetésről például már garantáltan tudtam, hogy rossz taktika. Átvágtunk a tömegen, a férfi mellé érve határozott tekintettel néztem fel rá, még akkor is, ha arckifejezése egyértelművé tette, hogy a háta közepére sem kívánja a társaságunkat. Nem hátráltam meg, amikor közelebb lépett, és nem csak azért, mert Axel mögöttem volt; a tekintetét is álltam, még akkor is, ha a kérdése érzékeny területeket érintett. Nem vettem magamra a dolgot, értettem, miért kérdezi, de legutóbb nem jutottunk el odáig, hogy elmondjam neki, miért nem tudom megfogadni a tanácsát. – Az anyám halott – feleltem nyugodt hangon. – Nem igazán hagyott hátra semmit azon az információn kívül, hogy ebben az országban keressem, ha meg akarom találni. Láttam, hogy gondolkozik és mérlegel, valószínűleg azt latolgatta, hogy eljátssza-e a múltkori jelenetet mindkettőnkkel, ezúttal egy kicsit talán erőteljesebben, hátha nem jövök vissza még egyszer. Tényleg nem tudtam, mire számíthatunk tőle, de egy kicsit akaratlanul is megkönnyebbültem, mikor ahelyett, hogy kipenderített volna minket az ajtón, elindult abba az irányba, ahol emlékezeteim szerint az irodája volt. Nem szóltam semmit, de a vállam felett hátrapillantottam Axelre, hogy lássam a reakcióját; mondjuk egyébként is úgy sejtettem, hogy nem akarna meghátrálni ebből az egészből. A szám sarka megrándult az ismerős - és ismerősen kedves - felszólításra, és csakúgy, mint legutóbb, ezúttal is elindultam utána, valószínűleg Axellel a nyomomban. Bementünk az irodába, ő pedig bezárta mögöttünk az ajtót, aztán két széket húzott ki. Az egész helyzetnek volt egy kis kihallgatásos beütése, még úgy is, hogy mi jöttünk kérdezni, de én már azt is pozitívumnak könyveltem el, hogy egyáltalán itt vagyunk és nem arccal a térkövön, odakint. Elfogadtam a felém nyújtott poharat, aztán a szemem sarkából Axelre pillantottam, de úgy éreztem, kezdetben egyébként is biztosan rám hagyná a beszédet, ezért visszafordultam Bjørn felé és én tettem fel az első, talán legegyértelműbb kérdést. – Miért hívtál minket félvérnek? – néztem a szemébe. A hangom nyugodt volt és őszintén kíváncsi, nem szorult belé sem vidámság, sem kétely. Egyszerűen csak tudni akartam, és ha egyenes válaszokra vágytam, úgy gondoltam, az egyenes viselkedés lehet a leginkább célravezető.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Szomb. Dec. 18, 2021 1:32 pm
Aviva & Axel & Bjørn
Vannak olyan dolgok, amiket az ember nem akar átélni. Vannak olyan dolgok, amikhez egyáltalán nincs kedve. Nos nekem pontosan ugyan ilyen volt ez a kis betoppanás. Úgy tesz, mintha ki sem tettem volna a szűrét, mintha nem mondtam volna, hogy menjen el. Persze annyi jó pontot írhatok fel a lánynak, hogy nem ugyan azon a napon jött vissza. Megállva mögötte, és a kis "barátja" mögött intéztem Aviva felé egy mondatot, aztán már tovább is haladtam, hogy tehessem a dolgomat. Azonban a megszokás, és a mindennapi rutinom nem igazán akart úgy alakulni, ahogy azt elvárnám. Helyette a lány odalépett mellém, tekintetét rám szegezte, amit még lehunyt szemekkel is tökéletesen éreztem. Kérdésére végül sóhaj szakadt ki belőlem, miközben rá emeltem tekintetem. Közben a másik is odaért, s a lány mögé helyezkedett. Számomra akár olyan is lehetne, hogy gyáva kukac módjára elbújt a nő mögé, ám szó nélkül hagytam a jelenetet. -Attól függ... - morogtam, miközben közelebb léptem hozzá. - Kifaggattad anyád? Van fotó apádról? - szakadt ki belőlem a kérdés, hisz emlékezetemnek nem volt baja, s tudtam miféle szavakkal hajtottam el a múltkor. Elgondolkodtam, vajon ismét megtegyem e, vajon elzavarjam e őket, s laza eleganciával egyszerre kettőnek tegyem ki a szűrét, avagy hagyjam nekik, hogy ostobaságokat kérdezzenek. Végül magam sem értem miért hagytam kínozni magam, de megindultam az iroda felé, ahol a monitorok kapták meg helyüket. -Mozgás! - vetettem oda lazán, kissé megemelt hangerővel, mivel már eléggé messze jártam tőlük. Az ajtóban még is bevártam őket, s tőlem telhető legnagyobb türelemmel álltam, s vártam míg beteszik magukat az ajtó túloldalára. Ha végre megtették, vettem egy nagyobb levegőt, betettem magam mögött az ajtót, hogy hogy is lehettem akkora barom, hogy ebbe belementem, aztán széket húztam ki nekik, had foglaljanak helyet, én magam pedig nekitámaszkodtam az asztalnak. -Kérdezzetek! A kidobás jogát fent tartom! - mormogtam már csendesebben, miközben a fiókból előhalásztam egy régi üveget, tele jófajta Gin-el, majd vettem elő három poharat, töltöttem, aztán a kezükbe nyomtam övéiket, majd megelőlegeztem magamnak egy kortyot, hisz ha ismét jönnek az okoskodások, a hülye vagy pillantások, a végén még az egész helyet romba döntve változom át, és harapom le a fejüket mérgemben.
Legyűrve a ciki szituációkat az ébredéskor elmegyünk a bárba. Ott Aviva figyelmeztet a fószerrre, de őszintén szólva fogalmam sincs, mire számítsak, ami nem illik bele egy ilyen környezetbe. A kérdésemre elneveti magát, és a válasza ismét nem segít sokat. Szemeinkkel kutatjuk a bárt, de aztán szemem sarkából mozgást látok és oda pillantok, Aviva fölé. A szakállas, testes ember valóban kitűnt kicsit a tömegből, de nekem nem is ez tűnt fel elsőre, hanem az az érzés, amely a tarkómba kúszott tőle. Mint egy jel, hogy óvatosnak kell lennem körülötte, és ez komollyá tette a pillantásomat. Az első dörmögős mondatára homlokomat ráncolva pillantottam össze Avivával, aki, arcából ítélve, pont annyit értett ebből az egy mondatból, mint én. Semmit. Az ő krémbarna bőrére és különleges szemeire még tudtam volna mondani valami ilyesmit, de én, mint félvér, egy kicsit elképzelhetetlen kép volt. Viszont ahogy mondta, azt sejtette, hogy valami kapcsolat tényleg van kettőnk között, és már ettől is kezdtem úgy érezni, hogy talán szorul a hurok a nyakam körül. Láttam a nőn, hogy már nyitja a száját, így a beszédet rá hagytam. Őt jobban ismeri Hagrid, szóval inkább csendben kushadtam. A szemöldököm aztán a homlokom közepére emeltem, amikor az óriás hátra csavarta valaki kezét és a pultba verte a fejét. A tengerészgyalogos énem most dobálózna itt a jogokkal, és azzal, hogy ezt nem kéne, de összeszorítottam a fogamat és a számat, hogy egy szót se szóljak. Örülnöm kéne, hogy nem én kaptam ezt, hiszen jogosan kijárna, ennyi csajozás után. A szavakra Avivára pillantok, tekintetem határozott lesz, és bólintok egyet. - Csak nem harapja le a fejünket néhány kérdés miatt. - mondom, és leszállva a székről követem a nőt a tömegen át a férfihez. Direkt úgy állok meg, hogy Aviva mögött legyek, egyrészt nem akarom, hogy a pasas azt érezze, körbe vesszük, másrészt a rossz tapasztalatok miatt el akarom kerülni, hogy bárki is hátba támadhassa a nőt.
Vendég —
Axel & Bjørn & Aviva
A kezdeti nehézségeken mindketten igyekeztünk túllendülni, vagy inkább nem venni róluk tudomást, tekintve, hogy láthatóan egyikünk sem tudott mit kezdeni ezzel a furcsa helyzettel. Szokatlan volt, hogy erőlködnöm kell a rövidtávú memóriám elnyomásán, pedig elég nagy szükségem volt rá, hogy visszahúzhassam magam köré a láthatatlan falakat, legalább annyira, amennyiben megegyeztünk tegnap. Még azelőtt, hogy aztán jóval messzebbre mentünk volna. Kulcsfontosságú volt, hogy helyén kezeljem a helyzetet, mielőtt még ennél is jobban belebonyolódok, de rohadtul nem volt egyszerű, ha egyszer tisztán emlékeztem mindenre; és hiába mantráztam magamnak, hogy pontot tettünk a végére és ez volt az egyetlen cél, ha egyébként még ott pattogtak köztünk a szikrák, és az agyam emiatt szívesen kitörölte volna onnan azt a pontot, hogy inkább vesszőre cserélje. Ezért is próbálok inkább az előttünk álló dolgokra koncentrálni, még akkor is, ha én magam sem vagyok biztos benne, hogy mire számíthatunk. Talán arra nem, hogy minket is páros lábbal rúgjon ki, ameddig nem kezdeményezünk valami balhét odabent, de lehet, hogy válaszok terén sem kellene elbíznunk magunkat. Axelt is figyelmeztetem rá, hogy a fickónak sajátos a modora, ami nem biztos, hogy a mi malmunkra hajtja majd a vizet, de abban egyetértünk, hogy legalább próbáljuk meg. Odabent sikerül ismerős helyet választanom a pultnál, de jobbnak látom nem felhívni erre a figyelmet, inkább körbepillantok odabent, hogy meglátok-e egy tömegből jócskán kitűnő nagydarab alakot. Axel kérdésére halkan elnevetem magam. – Annál egy kicsit rosszabb – felelem, felidézve a pillanatot, amikor jóformán egy kézzel repített át egy másik embert a bár másik felébe, kis túlzással. Én is tapasztaltam már furcsa dolgokat, de az egy egészen új szint volt, amit tőle láttam. Végül ő előbb talál meg minket, mint én őt, legalábbis erre utal az a nem túl bizalomgerjesztő érzés, mikor valaki a hátam mögött jócskán fölém magasodik, a veszélyérzetem mégsem kezd el azonnal jelezni. Nem gondolom magam kivételezett helyzetbe, valószínűleg nem is rajongana az ötletért, hogy mindkettőnknél fegyver van, de a múltkori után talán megértené, és talán nem összepakolni minket is, amíg jól viselkedünk. Amikor megszólal, már tudom, hogy ő is felismert, de megüti a fülem a félvér szó. Zavartan pillantok Axelre, bár kötve hiszem, hogy ő jobban érti, miről van szó. A félvérnek egyfajta értelmezését ismerem, de azt még rám is nehezen lehetne fogni, nemhogy rá. Ellenben ez a mondat - még ha nem is tudom értelmezni igazán - valamennyire igazolja azt a megérzésemet, amit tegnap próbáltam elmagyarázni Axelnek; hogy lehet ebben valamiféle közös kulcs. Tekintetem aztán gyorsan visszafordul Bjørn felé, látom, hogy úgy méricskéli a környezetünket, mintha újabb hívatlan vendégekre számítana, de mielőtt még megszólalhatnék, már tovább is áll, hogy nem messze tőlünk rendre intsen egy fickót... a maga sajátos módján. Jó kis felvezetése a jelenet a ma esti hangulatnak, de engem nem tud eltántorítani. – Készen állsz? – mosolygok Axelre. – Ha szerencsénk van, mi épségben megússzuk. – Nem számítok rá, hogy visszavonulót fújna, de ha meg is tenné, én akkor is lecsusszanok a bárszékről, hogy célba vegyem a helyet, ahová a fickó lecövekelt a falnál. Engem túlságosan felcsigázott azzal, hogy láthatóan birtokában van annak a tudásnak, ami számunkra sok mindent megmagyarázna. Megállok Bjørn mellett, elszánt tekintettel meredek rá, csak hogy tudja, ma sem fogom megkönnyíteni az estéjét, csak most remélhetőleg más módon. – Ha beszélgetned kell velünk, minket is kidobsz az ajtón? – érdeklődöm nyugodt hangon, fejemmel az ajtó felé intve.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Hétf. Dec. 13, 2021 9:41 am
Aviva & Axel & Bjørn
A napok elég zsúfoltra sikeredtek mostanában. Alig akadt olyan pillanat, mikor valaki ne fordult meg itt azzal, hogy engem keresne, vagy éppen ne okoztak volna valami csetepatét. Lassan már kezdtem úgy érezni, itt az ideje annak, hogy újra rendet tegyek, had higgyék ismét el, hogy bizony itt veszélyes marhaságokat cselekedni, mert könnyen feldobhatják a talpukat. A páros érkezésekor nem voltam odabent. Hátul figyeltem Hel -t és a rosszfiúkat, kikkel újabb üzletet igyekezett lebonyolítani. Legalább arra az időre elfeledkezhettem arról, hogy van egy lányom, élő és eleven, és talán jobban hasonlítunk egymásra mintsem azt gondolhattuk volna, aztán testvérem „kérését” még nem is említettem. Mondhatnám azt is, hogy annyi a bajom, hogy már nem is tartom számon, ám ez maga lenne a hazugság. Ha kicsit jobban belegondolok, talán egyiket sem bántam. A tegnapi jólfésültségem, még a mai napra is megmaradt, hisz még én sem bozontosodom olyan gyorsan, bár olykor sokkal szívesebben lennék farkas, mint sem emberi alakban. Bár akkor kitörne a pánik, az meg...meglehet, még hanyagolni kellene. Még nincs itt az ideje. Visszaérve a bárba, megtorpantam. Ismerős alakot véltem felfedezni a pult előtt, s hozzá még kapcsolódott egy érzés is. Összepréseltem ajkaim, majd megálltam a nő mögött. - Félvér találkozót hívtál össze kicsi lány? - kérdeztem, karba fonva karjaim, aztán egy fej ingatással jeleztem a pultosnak, hogy nem kell kidobni innen a nőszemélyt. Nem bírtam megállni, hogy ne pillantsak körbe, hisz legutóbbi látogatásakor, is elég nagy felfordulást okozott a „haverjaival”. Szinte választ sem várva léptem el onnan, magukra hagyva őket, hisz dolgom akadt. Megragadtam egy fazont, s a tőlem megszokott módon csavartam hátra karját, nyomtam fejét az asztal lapjára, s nem épp a legfinomabb módon kértem arra, kérjen bocsánatot a hölgytől, ki egy ideje már szabadulni próbált tőle. Mivel megkaptam amit akartam, adtam neki egy esélyt a jól viselkedésre, ami cseppet ironikus, hogy pont én vagyok az, aki jól viselkedésre buzdítottam a népet. Egy darabig rajta tartottam szemem, majd visszaálltam a szokott helyemre, s próbáltam nem kattogni a két félvéren a púltnál. Azonban komolyan megfordult a fejemben a gondolat, hogy kellene egy tábla az ajtóra „ Félvéreknek belépni tilos!” vagy… ”Fél istenek kíméljenek!” Szóval csak tettem a dolgomat, és „őriztem” a rendet...
Az ébredés fájdalmas volt. A nap úgy vakított be délután az ablakon, mintha atomot dobtak volna le az ablakuktól nem messze. Bezzeg a melegét nem éreztem a sugaraknak, de azt igen, hogy mellettem megmozdultak. Amikor sikerült elkapnom a valóság fonalát, rájöttem, hogy az éjszaka történtek nem egy álomhoz tartoztak. Itt feküdtem az ágyamon, arcomat hollófekete tincsek csiklandozták, és a lila szemekkel is találkoztam, amelyek tegnap még olyan ködösek voltak. Aztán az is feltűnt, hogy Ő a karomon fekszik, a másik kezem keresztbe van rajta, a lábunk meg csomóba. Alapesetben már azelőtt el osonok, hogy a hölgyek felébrednének a kellemes együttlét után, de a helyzet sajátossága, hogy otthon vagyok, és Aviva még véletlenül sem az a nő, aki elől el akarnék - vagy tudnék - osonni. A helyzetet még is egy hangyapöcsnyit kellemetlennek érzem. Úgy értem... én nem tudom, mi a franc történt tegnap (ma), ami miatt azt gondoltam, hogy olyan remek ötlet vele aludni, és megkockáztatni ezt a reggelt. Ami történt, nem volt több, mint egy ügy befejezése, amelyet még régen kezdtünk el, és hiába kedvelem Avivát, olyannyira, hogy még ebben a nehéz helyzetben is rejtekhelyet adok neki, és képes vagyok mást megtámadni érte, el akarom szeparálni az éjszakát a nappaltól, mielőtt még összezavarodok. Az ébredés után átöltöztem, "megreggeliztünk", aztán már indulunk is, egyikünk se pazarolja az időt. A kocsiban elrejtettem a szolgálati fegyveremet, amit otthonról hoztam el - már nem csak az öcsém miatt, akivel sikerült egész úton kiabálnom hajnalban -, hanem mert ha megint számíthatunk néhány patkányra, jobb, ha van ennyi előnyöm. Leparkolva ki is veszem az említett fegyvert a helyéről, hogy a kabátomba tegyem, aztán megindulunk a nővel a bárhoz. A környék nem ismerős, nem jártam még erre, de hát ami késik, nem múlik. Mielőtt bemegyünk, Aviva felém fordul, én pedig lepillantok rá, és megállunk még oda kint. - Oké. Megpróbáljuk, max felsülünk, rosszabb nem lehet. - bólintok, aztán belépek vele. A tekintetem körbe jár. Kellemes hely egyébként, legalább is tetszik a stílusa. A bárpulthoz lépve leülök a nő mellé, és körbe pillantok. A leírás nem túl részletes. - Miért, egy mascot? - kérdezem viccelődve arra vonatkozóan, hogy nem lesz nehéz kiszúrni. Az ilyen helyeken mindenféle lélek megjelenik - sajnos én is gyakran - így számomra nehéz olyan alakot mutatni, akit ne tartanék ide valónak. Ha láttál már death metálos gyereket Avici remixre pogozni, akkor már elmondhatod magadról, hogy mindent láttál.
Vendég —
Axel & Bjørn & Aviva
A reggelnek legnagyobb jóindulattal sem nevezhető ébredési időpont - napszakilag inkább késő délután - azt hiszem mindkettőnk számára szokatlan helyzet volt. Nem igazán tudnék felidézni magamban egyetlen alkalmat sem, amikor akár éjszakára maradtam volna szánt szándékkal valahol, akár a nap első sugaraival ne tűntem volna el nyomtalanul; ehhez képest Axelbe gabalyodva felébredni egy egészen... új élmény volt. Emiatt mondjuk a legkevésbé sem izgattam volna magam, ha bárki másról lett volna szó, hiszen bárki másról biztosan tudtam volna, hogy még mindig nem késő nyomtalanul eltűnni az életéből, de ő a fejébe vette, hogy segíteni akar nekem. Én pedig a fejembe vettem, hogy hagyom neki. Egyébként is tettem neki egy ígéretet a bárba való visszatérésre vonatkozóan, ráadásul kötve hiszem, hogy azok a dolgok, amik tegnap éjjel is maradásra bírtak, most hagynának elmenekülni. Két dolog biztos: kockázatos az egy méteres körzeténél közelebb mennem hozzá és még a mai este folyamán meg kell győznöm valahogy, hogy összeszedhessek magamnak néhány ruhát otthon. Abban igazat kell adnom neki, hogy egy időre jó, ha eltűnök abból a lakásból, de megfelelő körültekintéssel semmi akadálya egy gyors látogatásnak. Egyelőre viszont be kell érnem a bár meglátogatásával, hiszen mire sikerül összeszednünk magunkat és még enni is valamit, már bőven ideje az indulásnak is. Autóba ülünk, én pedig elnavigálom a bárhoz, vagy legalábbis a közelébe, ahol még le tudja tenni az autót, onnan pedig gyalog megyünk tovább, egyenesen az ajtóig, ahonnan nem olyan rég még szó szerint páros lábbal rúgták ki a négy jómadarat. Az emlék még mindig megmosolyogtat, és erről eszembe jut, hogy talán Axelt sem árt figyelmeztetni. – Elég sajátos stílusa van – pillantok rá hátra a vállam felett, mielőtt bemennék az ajtón. – Igazából nem tudom, mire számíthatunk tőle, mert nem tűnt egy beszédes típusnak. De egy próbát megér – vonok vállat. A helynek most is jó forgalma van, de a bárpultnál még akad pár hely, úgyhogy arra csapok le. Felülök a bárszékre, de csak ahogy arrébb mozdítom a kezem a pulton tapintok ki egy gyanús vágást a mahagóniban. Hoppá. Inkább nem is mondok erről semmit, hanem körbepillantok a bárban, hogy meglátom-e, akit keresünk. – Nehezen eltéveszthető a fickó – szólalok meg közben, Axelnek címezve a szavakat. – Ha itt van, nem lesz nehéz kiszúrni.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 114 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 114 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.