Kiskép : Rendeltetésem : - play by : armie hammer Posztok száma : 56 User neve : benibigyó Csoport : álf Pontgyűjtő : 21 Lakhely : oslo sentrum Foglalkozás : deep-cover agent Előtörténet : asap Keresem : she should be kissed
by someone who knows how.
Kor : 42
Eirik Hagen —
Elküldésének ideje — Hétf. Május 23, 2022 7:47 am
Isla & Eirik
Utáltam, ha fegyvert nyomnak a képembe, így az első adandó alkalommal, amint közelebb léptem hozzá, már toltam is lefelé a rám szegezett pisztolyt, de közben végig, szinte pislogás nélkül a tekintetét fürkésztem. Ha nem éreztem volna a folyamatos veszély lehetőségét a levegőben, hagytam volna neki, hogy a szemeimbe mélyedve próbáljon válaszokat lelni, majd ugyanezt tegye szavak formájában is, de az ilyesfajta szerencse jelenleg nem pártolt bennünket. Pedig bizonyára sorakoztak benne a kimondatlan, évek alatt felgyülemlett kérdések, amelyeket senkinek nem tudott feltenni, és ha meg is próbálkozott ilyesmivel, bizonyára kiábrándító reakciókat kapott; de az egésznek nem az volt a lényege, hogy Isla megnyugodjon vagy jól érezze magát, hanem hogy egyáltalán életben maradjon. Olyan veszély fenyegette, amit én szabadítottam a családunkra, és amiből nekem kellett kirángatnom magunkat; ha nem is fogja könnyen megérteni, de nem volt más választásom. És tudtam, éreztem minden zsigeremben, hogy nem fogja megérteni, a magyarázat pedig nem fogja kárpótolni azt a több, mint tíz évet, amit emiatt elvettem az életünkből. De mit kellett volna tennem? Nem válaszoltam semmit a bizonytalan szavaira, helyette a karjára fogtam, és így indultam el vele, de bármerre is haladtunk, alaposan végigmértem a terepet. Már amúgy is a paranoia beszélt belőlem, de soha nem lehettem elég óvatos, főleg azok után, hogy tudtam, akár a kartell figyeltethet, akár azok, akik miatt szükség volt erre az egész színkátékra, már igencsak közel lehetnek hozzám. Hozzá. És valljuk be, első esetben nem lett volna szerencsés, ha egy zsaruval mutatkozom, a második pedig... hát abban az esetben már minden el lenne baszva, méghozzá igencsak rendesen. - Van a közelben egy védett hely. - Visszavettem a sapkámat, de a kezét továbbra sem eresztettem.- Ott felteheted a kérdéseidet. - Fűztem hozzá, bár nem hiszem, hogy ezt úgy csak simán megúsztam volna. Ugyan egy szót sem szóltam, hacsak ő nem kérdezett, de viszonylag gyorsan tettük meg a három saroknyi távolságot. Gyakran jártam ide, ha lenyomozhatatlan hívásokat akartam indítani, többek között innen tartottam a kapcsolatot Jackson-nal is, ha a helyzet megkívánta. A fejemmel instruáltam, hogy lépjen be az ajtón, és ha megtette, már csuktam is be magunk után, legalább három zárat tolva el az ajtón, bár nem feltétlenül ez jelentette a ház valódi védelmét, inkább a mágia, ami körül ölelte az egész épületet. - Sajnálom, ha túl erősen szorítottalak. - Úgy kezdtem el beszélni, mintha tegnap találkoztunk volna utoljára, pedig ennél jóval árnyaltabb a sztori. És tudtam, annyira éreztem, hogy hamarosan egy egész lavina fog rám zúdulni, miután felocsúdik az első sokkhatás alól. - Örülök, hogy újra látlak. -Fordultam végül felé, de szokatlanul bátortalan ábrázattal, mert normális keretek között most megöleltem volna, de hol voltak itt a normális keretek? Újra letoltam magamról a sapkát, de azt nem tettem hozzá, hogy ennek nem szabadott volna megtörténnie. Most semmiképpen, mikor ismét kezd feléledni a veszély, mikor úgy tűnt, már nemcsak a kartell jelent veszélyt, hanem a hátunk mögött lapuló árnyék is.
|| coded by eirik
Vendég —
“everywhere I go, my shadow, it follows behind. Doesn't matter where I travel, my shadow, it finds me.
Eirik Damien&& Isla
Nem akartam elhinni, amit látok. Nem most, nem akkor, amikor már én magam is kezdtem lemondani róla, amikor már megkérdőjeleztem önnön épelméjűségemet, amikor már én is elhittem, hogy ez az egész csak egy ostoba rögeszme... És most mégis itt állt előttem. Nem tudtam összeszedni a gondolataimat, de még a szavakat sem találtam, csak a nevét voltam képes suttogni, vagy inkább csak magam elé lehelni. Lehet, hogy majdnem húsz éve nem láttam már, de nem kellett gondolkoznom azon, hogy őt látom-e. Ő volt az. A bátyám. Damien. Világ életemben összeszedett és talpraesett voltam, már csak azért is, mert hamar kellett a saját lábamra állnom és megtanulnom, hogy csak magamra számíthatok, de ezekben a pillanatokban átmentem a kistestvérbe. Amennyire határozottan üldöztem idáig, most olyan bizonytalanná váltam, és amilyen nyugodt, rezzenéstelen arccal figyelt ő engem, én akkora megrökönyödéssel néztem vissza rá. Nem értettem. Össze voltam zavarodva. Elárulva éreztem magam. Meg sem lepett, hogy az egyetlen válasza a ne itt volt, valahogy pont erre számítottam, de annyira le voltam sokkolva, hogy még csak gúnyt sem tudtam volna űzni ebből. Zsibbadtan hagytam, hogy lejjebb tolja a fegyverem csövét, amit még mindig rászegeztem, még ha kissé remegő kézzel is. Megköszörültem a torkomat, leengedtem a fegyvert, majd az ujjaim remegése ellenére vissza is biztosítottam, aztán visszatettem a pisztolytokba a csípőmön. – És az gondolom baj – néztem rá bizonytalanul. Meg akartam kérdezni, hogy miért: őt nem láthatják, velem nem láthatják, vagy egyszerűen csak egy zsaruval nem láthatják? Mégis csendben maradtam, mert már az előbb is egyértelművé tette, hogy egyelőre nem fog beszélni. Hagytam, hogy a karomnál fogva vezessen, én is elindultam vele együtt, de még mindig nem teljesen fogtam fel, hogy ez a valóság. – Hová megyünk? – kérdeztem inkább, mert ezt azért esetleg mégis megoszthatta velem. Felajánlhattam volna a kocsimat, de az is látható és forgalmasabb helyen parkolt, szóval gondolom nem lett volna megoldás, de hacsak nem a környéken lakott, nem igazán tudtam megtippelni, hová akar vinni.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : armie hammer Posztok száma : 56 User neve : benibigyó Csoport : álf Pontgyűjtő : 21 Lakhely : oslo sentrum Foglalkozás : deep-cover agent Előtörténet : asap Keresem : she should be kissed
Eirik Hagen —
Elküldésének ideje — Hétf. Ápr. 11, 2022 7:47 pm
Isla & Eirik
Olyan vagyok, mint egy árnyék; néha még saját magam is megtévesztem, elfelejtem, hogy ki vagyok, vagy éppen honnan jöttem, és az alteregók sokasága után talán már nem is lepődött volna meg ezen senki. Az sem segített ezen, hogy ki kellett tépnem magam a családi kötelékből, mikor rám köszöntött a baj, és annak érdekében, hogy védelmet biztosítsak Neki, eljátszottam a saját halálomat, őt pedig minél távolabb akartam tudni. Biztonságban. A vér azonban kötelez, ugyanaz hajtotta, mint engem, így meg sem lepődtem azon, hogy állandóan a bajt kereste, én pedig egyedül Jacksonban bízhattam. Az egyetlen olyan barátban, aki ismerte a kis titkomat, és aki tudta, hogyan kell kommunikálnia velem, mindvégig megőrizve a halálom látszatát. Pedig azt hittem, hogy ő fogja elbaszni. Hogy egyszer túl sokat beszél majd. Eszembe sem jutott, hogy én okozom majd a saját vesztem. Nem sikerült Őt leszerelnem, pedig az utolsó pillanatig bíztam az előnyömben, míg fel nem használta ellenem a képességét. Annyira nem is lepett meg, mint amennyire a helyzet indokolta volna, és ha valamit, hát a vereséget hajlandó vagyok beismerni. Még ha ezzel le is rántom egy évtizedes titokról a leplet, és beismerem, hogy mindaz, amiben eddig élt, csak egy ködös, hazug illúzió volt, amivel én csaltam tőrbe. Annak ellenére, hogy kész voltam beismerni a kudarcot, a szívem vad lüktetése nem enyhült, a torkomban dobogott. A mágiámnak köszönhetően le tudtam rúgni magamról az ellenem használt növényzetet, én pedig már nyúltam is sapkám széléhez, egész lassan fordulva felé; nem tudtam, hogyan fog reagálni. Pedig ezerszer elképzeltem ezt a jelenetet, abban reménykedve, hogy soha nem fog majd megtörténni. Okom volt a mai napig ebbe a hitbe ringatni. - Ezt ne az utcán beszéljük meg, kérlek. - Ennyit mondtam, rezzenéstelen arccal fürkészve Őt, bár ki tudja, mi lesz a soron következő reakciója. Hangja visszhangzott bennem, ahogy lassan kiejtette száján nevemet. Ezer éve nem hívott így senki, közben pedig még közelebb léptem hozzá, a fegyvere csövére csúsztatva az ujjaim, csak hogy megpróbáljam lenyomni azt. Megkönnyebbülnék, ha nem szegezné rám.- Itt bárki megláthat minket. -Többet várt volna tőlem, ez egészen biztos, és csak még több kérdést vetettem fel ezzel a rövidke mondattal is, miközben karjába markolva elindultam, egyelőre előre. Meg sem adtam a lehetőségét sem, hogy ledermedjen, cselekednie kellett, meg kellett hoznia egy döntést; hogy velem tart-e, vagy sem.
|| coded by eirik
Vendég —
“everywhere I go, my shadow, it follows behind. Doesn't matter where I travel, my shadow, it finds me.
Eirik Damien&& Isla
Egyáltalán nem volt megnyugtató a gondolat, hogy mindannak ellenére, ami történt, ahányszor egy-egy ilyen esemény hatására különböző életveszélyes helyzetekbe futottam bele, még mindig nem tudtam csak legyinteni és elsétálni. Fogalmam sem volt, miért kísértett még mindig a bátyám szelleme, főleg ilyen intenzitással, mint mostanában. Amikor meglőttek, azt hittem, csak a sokk hat rám így, aztán a legutóbbi alkalommal sikerült nyíltan csapdába sétálnunk, és most... most megint ezt csináltam, de ezúttal legalább egyedül. A felém zuhanó eresz sem állított meg, bár kétségkívül kizökkentett, de amint elhárítottam ezt a fajta akadályt, már indultam is utána, futólépésben, kitartóan. Mivel lényegében ő is leleplezte magát az előbb, ezúttal már én sem szerénykedtem, már nem csak a szolgálati fegyveremet mertem használni ellene - igazság szerint azt nem is szívesen tettem volna, azzal csak nyomást akartam gyakorolni, amíg nem tudtam, kivel állok szemben -, ezért is sikerült a félhomályba burkolózó utcában végül csapdába ejtenem. A fegyveremet továbbra is a hátára szegeztem, nem zavart meg azzal, hogy az indáknak engedelmeskedve ő is megtorpant. A futástól és az adrenalintól sűrűn emelkedett és süllyedt a mellkasom, a vérem száguldott az ereimben, szemeimmel kitartóan figyeltem minden egyes rezdülését, miközben lassan felé léptem. Aztán megszólalt. Nem ismertem fel egyértelműen a hangját - nem is lett volna logikus -, a szívem mégis kihagyott egy, aztán még egy ütemet, és nem azért, mert tudta a nevemet. Volt a hangjában valami, abban, ahogy a nevemet formálta... Nagyot nyeltem, még egy lépést tettem az irányába, mert még mindig nem fordult felém, de aztán megéreztem, hogyan száll szembe az ő mágiája az enyémmel. Megtorpantam, a fogaim összekoccantak, hiába tartottam helyükön a növényeket, ha azok lassan kiszáradva hulltak a földre, de a fegyverem még mindig ott vette célba és nem remegett a kezem. – Óvatosan a kezeddel! – szóltam rá élesen, megvillanó szemekkel, amikor láttam, hogy felemeli a kezét, szilárdabban fogtam a fegyveremet, de nem húztam meg az elsütőbillentyűt. Figyeltem, hogyan veszi le a fejéről a sapkát, feszülten vártam, mi lesz a következő lépése, és amikor lassan megfordult, a szívem hevesebben kezdett verni... Hogy aztán jóformán megálljon. Másodpercekre. Az sem lepett volna meg, ha percekre kihagyott volna a szívverésem. Ekkor már megremegett a fegyver a kezemben, a szemeim tágra nyíltak a döbbenettől és az ajkaim is elnyíltak kissé, miközben lassan, reszkető ujjakkal leeresztettem a pisztolyt. – Damien... – Nem kérdés volt, kijelentés. Majdnem két évtizede nem láttam már őt, de ugyanúgy felismertem, mint amikor a sokk hatására álomképként lebegett a szemem elé az arca. Felismertem a vonásairól, a szeme színéről, a szája és a szemöldöke ívéről. Szóra nyitottam a szám, aztán becsuktam, mintha csak egy partra vetett hal lettem volna, aki a levegőért küzd a szárazföldön; annyi ideje kerestem már őt, annyiszor képzeltem azt, hogy látom, de most, amikor itt állt előttem, fogalmam sem volt, mit mondjak neki. Mit kérdezzek tőle. – Hogyan...? – suttogtam bele a félhomályba. Újra lejátszottam magam előtt az elmúlt perceket, ahogy menekült előlem, ahogy megpróbált visszatartani, ahogy kimondta a nevemet, mert pontosan tudta, ki van a nyomában. A mellkasomat és a szívemet összepasszírozta egy érzés, egy ismeretlen eredetű fájdalom, az árulás nyomása. – Miért...? – tettem fel a következő, talán még súlyosabb és fájóbb kérdést.
Eirik Hagen —
Elküldésének ideje — Vas. Márc. 20, 2022 8:49 am
Isla & Eirik
Az akadémián és az előkészítőn megpróbáltak minél többször ilyen szituációkba keverni minket; nyilván nem véletlenül, fejlesztenünk kellett a stressztűrő képességünket, az éberségünket, tudnunk kellett bánni a fegyverrel, és a maximumot kellett kihoznunk azokban a helyzetekben is, mikor nincs fegyverünk. A kabátom alatt lapuló, megtöltött pisztoly mindig hű barátként szolgált, de arra soha nem kaptam kiképzést, hogy milyen fegyverrel kellene védekeznem olyasvalaki ellen, akinek én ringattam a bölcsőjét. A húgom volt minden, nem véletlenül hoztam meg a sok-sok évvel ezelőtti döntésemet, és nem azért tűntem el, mert éppen nem találtam nagyobb kihívást az életemben; védelmeznem kellett, és minden bizonnyal létezett volna rá jobb megoldás is, de az engem szorító idő végül ezt a tervet hagyta jóvá. Bíztam abban, hogy az élet majd engem igazol, és évekig úgy tűnt, hogy biztonságban van, Jackson pedig teszi a dolgát, de az elmúlt időszak ijesztő történései után már tudtam, hogy megtalálták őt; és próbálták csapdába csalni. Fémes hang jelezte, hogy az ereszcsatorna megadja magát, és nem vártam tovább, rögtön megindultam, eltűnve egy újabb kis utcában, ami reményeim szerint nem egy újabb zsákutcába vezetett. Nem néztem hátra, de tudtam, hogy nem fog baja esni, a kizökkentése volt a célom, nem pedig a földbe tiprása; valószínűleg soha nem bocsátanám meg magamnak, ha miattam esne bántódása. Emiatt nem ártott volna aggódnom közel két évtizeddel ezelőtt is. Már majdnem megnyugodtam, hogy próbálkozásaimat siker koronázta, de újra hallottam magam mögött, legalább olyan gyorsan futott, mint én, hangja megtelt ingerültséggel és dühvel, ez pedig szorítani kezdte a torkom; nem akartam ezt játszani, és ekkor már kristálytisztán látszódott, hogy bármi is lesz ennek a kimenetele, soha többé nem fogja elhinni, hogy tényleg meghaltam. Egy más helyzetben, más keretek között engem is lenyűgözött volna, hogy milyen tökéletesen kezeli a képességeit, de amikor a saját bokámon és csuklómon kezdtem érezni a markoló növényzetet, más választás nem lévén ledermedtem. Lepergett előttem az életem; az elmúlt évek, az álmatlan éjszakák, a gondherhes nappalok, a kétségbeesésem, mikor tudomást szereztem a balesetéről, és a megkönnyebbülésem, mikor Jackson tudatta velem, hogy túl fogja élni. A hátam mögött éreztem, fegyvere ismét rám szegeződött, nekem pedig másom már nem is maradt; nagyot nyeltem, miközben saját képességeimet előhívva próbáltam lazítani a növényzet szorításán. A torkomban dobogott a szívem, úgy áramlott bennem a vérem, mint talán még soha előtte, dühös voltam, közben mégis érdekes megkönnyebbülés uralta el a végtagjaimat; pedig ha valamit nem kellett volna éreznem, hát az a megkönnyebbülés. - Helló, Isla. - Ennyit mondtam, továbbra is a hátamat mutatva felé, közben érezve, hogy a növényzet megdermed a csuklóim körül, majd lassan lazulni kezdett, ahogy a képességeim szembeszálltak az övével. Hervadt, kiszáradó kórókként hullottak a földre, majd ugyanez megtörtént a bokám köré font növényzettel is. Felnyúltam, hogy megragadjam a sapkám szélét, majd levettem, még egy utolsó nagy sóhajjal bámulva magam elé, majd lassan felé fordultam.
|| coded by eirik
Vendég —
Eirik&& Isla
A túlórát önként vállaltam, ez tény és való volt, ahogy az is, hogy külön díjaztam az egyedüllétet, megannyi különböző okból fakadóan, de az azért az én számításaimban sem szerepelt, ami végül történt. A múltkori rendkívüli módon félresikerült magánakcióm után épp kezdtem volna beletörődni, lassan elfogadtatni magammal, hogy most már tényleg el kell engednem őt, erre... megint minden kezdődött elölről. Én pedig nem gondolkodtam - ahogy korábban sem tettem soha, de most legalább csak saját magamat sodortam veszélybe az önfejűségemmel. Ez is valami. Gondolkodás nélkül követtem az alakot, és amikor nem állt meg a felszólításomra sem, hát a fegyveremért nyúltam. Lett volna még néhány eszköz a tarsolyomban, de még mindig nem tudtam, pontosan kivel állok szemben, és nem kockáztathattam. A fegyver kibiztosításának hangja egyébként is megtorpanásra késztette. – Emelje fel a kezeit és lassan forduljon meg! – szólítottam fel határozottan. Az alak mozdulatlan maradt, gyanakodva méregettem, már amennyit hátulról, a sötétben fel tudtam mérni belőle, de mielőtt még szóra nyithattam volna a számat, hogy megismételjem a felszólítást, hatalmas robaj vonta magára a figyelmem. – Putain de merde... – Meg sem próbáltam nem az anyanyelvemen megszólalni, amikor megláttam a felém zuhanó ereszcsatornát, de azon sem kellett gondolkoznom, kinek a műve lehetett mindez. Hallottam a futva távolodó lépteket, hangos káromkodással nyugtáztam, hogy kár volt visszafognom magam az előbb, de most már egyébként sem volt választásom. Hátraugrottam, de még így is a levegőhöz kellett nyúlnom, hogy ténylegesen ki tudjam védeni az eresz támadását, hogy aztán azonnal el is induljak az alak után. Szerencsére gyorsan futok és az adrenalin is segített, így nem tudott megszökni előlem, még ha szerzett is néhány méternyi előnyt. – Megállni! – kiáltottam rá, most már dühösen és frusztráltan, márpedig ha ezúttal sem állt meg (és gyanítom, hogy nem tette volna), akkor én sem szerénykedtem tovább. Szerencsére csak ketten voltunk, így gondolkodás nélkül nyúltam a földben megbúvó növényekhez, amelyek a beton repedésein keresztül könnyűszerrel törtek utat maguknak felfelé, egyenesen az alak felé indulva, egyszerre több irányból is. Nem bántották őt, épp csak köré tekeredtek, béklyóba fogva a lábait és a kezeit is - mielőtt még félreérthető mozdulatot tehetett volna velük -, szilárdan ott is tartva, legalábbis az én célom ez volt, de az előbbi akciója után arra is fel kellett készülnöm, hogy esetleg nem lesz egyszerű dolgom. – Ki maga? – vakkantottam feszülten. Újra felemeltem és rászegeztem a fegyveremet, így indultam meg felé határozott, de óvatos léptekkel, kihegyezve minden reakciójára és egy lehetséges ellentámadásra.
Eirik Hagen —
Elküldésének ideje — Szomb. Márc. 12, 2022 5:54 pm
Isla & Eirik
Szaporábbá váltak a lépteim, ahogy minden igyekezetemmel próbáltam eltűnni a kis mellékutcában, közben a szívem háromszor gyorsabb ütemre váltott. Mindig mindent megterveztem magam körül, a számításaim tűpontosak voltak, de a sors kegyetlen fintorának tudtam be azt, hogy az utóbbi időben már Isla jelenlétét is bele kellett kalkulálnom a döntéseimbe vagy lépéseimbe. Furcsa, dermesztő rémület kezdte eluralni mozdulataimat, az idegesség hajtani kezdte a vérem, közben magamban mantrázva, hogy ezt sikerült úgy istenesen elbasznom. Nem figyeltem eléggé, talán elfáradtam, de soha, még csak hasonló sem fordult elő velem; az egészben az volt a valódi röhej, hogy mindig azt hittem, a kartell embereitől kell félnem, ehhez képest most a húgom látványa és jelenléte váltott ki belőlem olyan érzelmeket, amelyek nem voltak méltóak kettőnk kapcsolatához. Már ha nem vettem számításba azt a csomó elpazarolt évet, amit nélkülem kellett átvészelnie, méghozzá a halálhírem árnyékában. Neki nem Hagen ügynök voltam, hanem Damien, és a picsába, ezt tényleg elcsesztem. Egy pillanatra sem hittem azt, hogy sikerült leráznom, túl jók voltak a megérzéseim, ráadásul ügynökként tökéletesre fejlesztettem a hatodik érzékemet. Ostorozhattam volna magam, miközben itt tipegett a nyomomban, de nem ez tűnt a legfontosabbnak jelenleg; köddé kell válnom, mielőtt szembesülne azzal, hogy a fél élete hazugságokon alapult, hogy nem haltam meg, és ez a hazugság nemcsak engem, de Jacksont is rossz fényben tüntetné fel előtte. Tekintetem a menekülőutat kereste, de egyre biztosabbnak tűnt, hogy az a bizonyos kifinomult érzék cserben hagyott; becsalogatott egy szűk utcába, távol esett a vége, a pisztoly pedig, amit a hátamnak szegezett, majd kibiztosított, szinte rögtön egyértelművé tette, hogy eljött a játék vége. Szinte hallottam a fejemben egy óra mutatóját, ahogy egyre lassabban teker körbe-körbe, üt még egy utolsót, és a szívem ebben a pillanatban akkorát ugrott, hogy majdnem kiszakadt a mellkasomból. Kezeim megremegtek, éreztem az ingerült feszültséget szétáradni, de még mindig nem fordultam felé; nem akartam ilyen könnyen feladni, mindig kellett lennie egy B tervnek, de mégis milyen módszert alkalmazhatnék olyasvalakivel szemben, akit nem bánthatok? Összeszorítottam a szemeimet, majd nagyot nyeltem, tekintetem a lehetőségeket kezdte pásztázni, majd miközben még a levegő is bennem akadt, célba vettem a közeli ereszcsatornát; úgy kellett cselekednem, hogy közben ne essen bántódása, de hatástalanítanom kellett, és a mellettünk kiszakadó, majd hangos zörgéssel felé boruló eresz tökéletes alkalmat biztosított arra, hogy ismét szapora, szinte már futó léptekkel induljak tovább, egy másodpercre sem nézve hátra. Az egyetlen reményem egy újabb kis mellékutca volt, több méter távolságra.
|| coded by eirik
Vendég —
Eirik&& Isla
Nagyon, nagyon sok mindent helyre kellett raknom a fejemben az óta a nap óta. Magammal, Jacksonnal és Damiennel kapcsolatban is, úgy, hogy ezek egyszerre kapcsolódtak össze és futottak külön-külön szálakon is, néhol újra összetalálkozva, egymástól függetlenül is akár, egy olyan gordiuszi csomót alkotva végeredményül, hogy esküszöm, néha úgy éreztem, még egy pszichiáternek is meggyűlt volna a baja azzal, ha megpróbálja ezt kibogozni. Igazság szerint a Jackson részét a dolgoknak igyekeztem minél inkább elnapolni... gyávaságból. Igen. Egy szánalmas, gyáva kukac voltam. Egyelőre a bátyámmal kapcsolatos dolgokat próbáltam inkább helyre tenni a fejemben, bár fogalmam sem volt, mennyire leszek ebben sikeres. Volt pár évtizedem rá, én mégis csak odáig jutottam, hogy már másodszor kevertem magamat - és ezúttal Jacksont is - közvetlen életveszélybe pusztán abból fakadóan, hogy képtelen voltam őt elengedni. De miért? Mi a jó büdös francért nem tudtam őt elengedni? Egyszerűen nem fért a fejembe. Nagy sóhajjal, gyors léptekkel sétáltam le az épület impozáns lépcsőin. Szerencsére egyedül túlóráztam, így amikor befutott az a rendkívül sürgős riasztás, két órával a munkaidő lejárta után, kifogást sem kellett keresnem, miért egyedül indultam és miért nem szóltam Jacksonnak. Az egyik nagykövet felesége zajt hallott a pincéből, mik vannak! Már csak azért is vállaltam magamra a dolgot, mert jobb volt, ha a járőrök értelmes és valóban fontos dolgokkal foglalkoztak, és így legalább az én figyelmem is elterelődött. Mondjuk a nő arcáról lerítt, hogy ő jobban örült volna Jacksonnak, vagy minimum egy hímnemű egyenruhásnak. Pech. Viszonylag hosszabb séta állt előttem, az autót ugyanis direkt távolabb parkoltam le, hogy legyen lehetőségem kiszellőztetni egy kicsit a fejem. Elgondolkozva baktattam, a lábaim automatikusan vittek előre, hiszen magamtól is tudtam az utat. Egyik saroktól a másik után... egészen addig, míg a következő utcára befordulva meg nem éreztem valamit. Felnéztem, a szemeim elkezdtek rendesen fókuszálni, kiszúrva az alakot az utca másik végén, aki épp mintha megdermedt volna egy pillanatra. A lépteim lelassultak, homlokráncolva figyeltem, mert bár nem láttam belőle semmit - a fejébe húzott sapka árnyékot vont az arcára az utcai lámpák fénye elől -, volt valami átkozottul furcsa... Már megint?! Hányszor kellett még belekeverednem ebbe, hogy azt hiszem, őt látom, miközben... Félhangosan káromkodtam egyet, amikor láttam, hogy az alak hirtelen kilencven fokos fordulatot vesz, majd eltűnik az épület mögött. Jackson nincs itt, nyugodtan mehetsz fejjel a falnak, mondtam magamnak mintegy megnyugtatásképp, de a lábaim addigra már futólépésben vittek az alak után, végig az utcán, be balra a sarkon, majd tovább utána. – Megállni! – szólítottam fel. Az utcán nem volt senki rajtunk kívül, így nem kellett attól félnem, hogy feltűnést keltek. – Oslói rendőrség! Azt mondtam, álljon meg! – Talán aljas dolog volt ezzel dobálózni, miközben semmi gyanúsat nem csinált, de nem gondolkoztam teljesen tisztán. Elővettem a szolgálati fegyveremet, nem mintha használni akartam volna, de azt reméltem, talán ráijeszt majd a hang, ahogy kibiztosítottam a fegyvert.
Eirik Hagen —
Elküldésének ideje — Pént. Feb. 25, 2022 1:34 pm
Isla & Eirik
Éppen az utolsó korty kávé folyt végig a torkomon, mikor az órámra pillantva megállapítottam, hogy ideje lesz visszaindulnom. Ritkán mozogtam egyedül, nyilván okkal, mert minden kartellnek megvoltak a maga szabályai, én pedig ennyi év kemény munka után elértem, hogy ne csak egy kishal legyek; úgy másztam felfelé a ranglétrán, mintha valaki kényszerített volna rá, bár ez inkább saját magam megfelelési kényszere volt. Másom már aligha maradt, annyi mindent beáldoztam ezért a munkáért, lényegében megszűntem az lenni, aki voltam; Damien a múlté lett, megszületett helyette Eirik. Vagy Hagen ügynök, mindig attól függött, hogy éppen ki mondja. Azonban a nevemmel együtt el is dobtam mindent, ami valaha is fontos volt. A családomat. A húgomat. A barátaimat. Nem jelenthettem ki egyértelműen, hogy megérte; minél mélyebbre süllyedtem ebben a pocsolyában, annál gyakrabban éreztem azt, hogy bár visszaforgathatnám az időt, visszatérhetnék az Akadémiára, és újra a családommal lehetnék. Már, a megmaradt tagjaival. Isla-val. Nagyot sóhajtottam, miközben letettem a kávéscsészét, majd egy biccentés után kiléptem a kávézóból. Alkonyodott, egyre több ember húzódott vissza a meleg otthonába, én viszont zsebre vágott kézzel éppen az ellenkező irányba indultam el. Ki kellett szellőztetnem a fejem, és ki tudja, mikor lesz újra lehetőségem arra, hogy önmagammal maradjak. Soha nem lehettem igazán egyedül, talán most is figyeltek valamelyik utcasarokról, de talán nem keltettem gyanút egy egyszerű sétával, miközben a hátam mögött a nap éppen lebukóban volt. Rövidre akartam zárni az egész akciót, főleg miután rám uszítottak egy másik ügynököt, ez pedig automatikusan a menekülési ösztönömet dolgoztatta meg. Már nem akartam tovább csinálni; annyi vért láttam kifolyni a semmiért... és ki tudja, talán hamarosan az enyém fog csordogálni a belváros macskaköves utcáin, ha megsejtenek valamit. Újabbat sóhajtottam, közben megigazítva magamon a kabátot, a sapkámhoz nyúlva még inkább a fejembe tuszkoltam az anyagot. Jólesően szívtam magamba a friss levegőt, közben azon agyalva, hogyan is fog kinézni az a bizonyos tiszta lap; van egyáltalán tiszta lap ennyi fertőben töltött év után. Valószínűleg nem is hagytam volna fel az elmélkedéssel, ha az utca végén nem pillantok meg egy női alakot. Tudtam, hogy itt van. Kibaszottul tudtam, hogy Oslo-ban van, méghozzá Jacksonnal együtt; és a picsába, nem vehet észre. Egy másodpercre megtorpantam. A szívem kihagyott egy ütemet. Majd még egyet. A kezeim hirtelen vesztek el a zsebeimben, nagyot nyeltem, majd egy hirtelen jobbra fordulással eltűntem egy mellékutca épületei között. A lépteim felgyorsultak, ötletem sem volt, vajon észrevette-e. Abból kiindulva, hogy ő a húgom, és ismerem a képességeit, szemernyi kétségem sincs, hogy ezúttal sem vesztette el az éberségét. A legnagyobb szerencsétlenségemre.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 40 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 40 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.