|
|
| |
Annak dacára is, hogy a tarkómon a pihék már akkor is borzongtak, amikor először szemben találtam magam Reidunnal, és, hogy az ösztöneim, a farkasom, tudatosították velem, hogy veszélyes, és sokkal, sokkal erősebb, mint én, nem hagyom magam megfélemlíteni, elnyomni, lenyomni. Az sem különösképpen hat meg, hogy éppen az idegein táncolok, esetleg, vagy, hogy kihúzom a gyufát. És még akkor sem adom magam könnyen, amikor – valószínűleg – az elmémbe mászik, és úgy szórakozik velem, meg az emlékeimmel – a dédelgetettekkel, Darióról. Tudom, hogy ez csak valamiféle illúzió. Legalábbis, szeretném azt hinni, hogy Dario – ha valóban van túlvilág, és a lelke ott kering, száz, meg százezer másik lélekkel – nem így emlékszik rám, nem így gondol vissza rám. Persze, nem tudom blokkolni a nőt, pláne nem kiűzni a fejemből őt is, meg a képeket is. Végül magától teszi meg ezt. Ugyan konkrétan nem lepett meg az, hogy a farkasokon, a félisteneken és az isteneken túl vannak más, természetfeletti lények is, ugyanis nem is olyan régen Aviva szavai is ezt sugallták, akinek pedig az apja hintette el ezt a cseppet sem elhanyagolható, igencsak fontos információt. Nem, mintha terveztem volna bárkivel is összetűzésbe keveredni ebben az istenverte városban, de várható volt, már-már borítékolható, éppen csak arra nem számítottam, hogy a másik maffia családon túl vannak itt más, nagyobb kutyák is. Mint például az istenek. És van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez a nő, itt, velem szemben, valami olyasmi. Nyilvánvalóan ezért sem elégedtem meg azzal, hogy kinyírom azt a csicskát ott, helyben, a laktanya udvarában, és dobom a tengerbe a hulláját. Nyilvánvalóan most sem viccből, vagy jókedvemből vagyok itt. Oh, de nem ám! Ha már így alakult, akkor bizony tudni szeretném, hogy mégis... miféle szörnyetegek lakják még a várost rajtam kívül. - Zombi, vagy vámpír, nekem aztán kurva mindegy. Élőholtak. Emberek, akik meghaltak, és most visszatértek – most rajtam a sor, hogy hanyag eleganciával megrándítsam a vállamat, továbbra is fegyverrel a kezemben, miközben összegzem a draugr-okról szóló rizsát. Hogy ezeknek is karót kell-e döfni a szívükbe, mint a filmekben, ahhoz, hogy feldobják a bakancsot, vagy elég golyót repíteni a homlokuk közepébe, azt egyelőre nem tudom. Voltaképpen azt sem, hogy egyáltalán véget lehet-e vetni második életüknek, vagy sem. És azért annyi eszem nekem is van, hogy ne kérdezzek rá egyelőre ilyen nyíltan a dologra, mert legyek bármekkora, érzéketlen seggfej, azért azt én is látom, hogy mintha egy egészen kicsit a szívére vette volna, hogy milyen közönséges szóval illetem-, s mintegy becsmérlem a draugr-okat.
Már, persze, ha van egyáltalán szíve. Egyáltalán nem zavartatom magam akkor sem, amikor felnevet, vagy kinevet, még rá is kacsintok – szenvtelenül. És épp ilyen apatikus, és rezzenéstelen arccal nézek a szemeibe akkor is, amikor a munkára kerül a szó, és arra, hogy ki-mit nem szeret. Meglehetősen nyíltan adom a tudtára, hogy nem szokásom baszakodni, nem vagyok az a túszejtős fajta, még akkor sem, ha bankrablásról van szó, nem fenyegetőzök hosszú órákig, meg napokig feleségekkel meg gyerekekkel, mert azok nem érdekelnek. Engem a célpontok érdekelnek, azok mozgatnak, azok után vetem magam, mint egy ragadozó. Bár azt nem kötöm az orrára, hogy mit értek az alatt, amint az imént mondtam. Nem érdekel, ha egy hitvány, gyenge szarnak gondol, valószínűleg, hozzá képest az is vagyok. Azonban van valami a lélektükreiben, ami azt az üzenetet hordozza magában, mintha mindarról, ami történt, amiket elkövettem korábban, meg Dario halála után, ő már tudna – ki tudja, kitől, honnan, és mióta, hogy ez is része volt-e a tervének, meg a nagy egésznek. Végül az irodában folytatódik az audiencia, ahol is sikerül egyezséget kötnünk, meglepő könnyedséggel és gyorsasággal. Ezt már szeretem, sokkal inkább ínyemre való a dolog így és ebben a formában. Persze, kérdésem az akad bőven, egyelőre még talán nem is a mi kis bizniszünkkel kapcsolatban, hanem olyasvalamivel, ami teljesen új és szokatlan számomra. Félreértés ne essék, nem kételkedtem Avivában, amikor azt állította, hogy neki is vannak képességei, és, hogy egy valódi, igazi, megismételhetetlen, hús-vér (vagy mi) isten lánya, éppen csak más eggyel éppen szemközt ülni. Pláne akkor, amikor ez az isteni entitás, aki Helnek nevezi magát, felveszi az eredeti alakját, amelyet kínosan ügyelve elrejt az emberek elől. Más, normális ember valószínűleg ebben a pillanatban pattanna fel, mintha csak izzana alatta a kanapé, ragadná meg a fegyvert, és hanyatt-homlok menekülne. Milyen jó, hogy nem vagyok teljesen százas, mi? Számára nyilvánvaló hülyeség a kérdésem, aminek hangot is ad azzal, hogy kinevet. - Hogy mondtad? – újra felszalad egyik szép ívű szemöldököm. – Gondolom, azok sem olyanok, mint a Hófehérkében – röviden és karcosan nevetek. – Mi van még ebben a rohadt városban, amiről nem tudok? Óriások? Boszorkányok és varázslók? Tündérek? Dzsinnek? Sellők? – valószínűleg feldúltabbnak kellene lennem, mint, amilyen vagyok, mindennek fényében és tudatában, de a hangom nyugodt, még az ajkam szegletében is mosoly játszadozik. Vagy legalábbis annak kellene lennem, annak apropóján, hogy lassan tudatosulnia kellene bennem, hogy megőrültem, már csak azért is, mert hiszek a nőnek, elhiszem, hogy ő Hel, egy kibaszott isten. Arra persze nem számítok, hogy ilyen részletesen kezd mesélni a családjáról, de nem bánom. Minden nap tanul valamit az ember lánya, nem igaz? Minden megtisztelő figyelmemet neki szentelem tehát. Berserker, tehát ez vagyok én, és a falkám, és minden hozzánk hasonló fenevad. - Érdekfeszítő – ennyit fűzök hozzá csupán, legalábbis első körben. – Nem ígérhetek semmit – gyalázatos vigyorra feszül ajkam, amikor felhívja rá a figyelmemet, hogy okosabb volna kerülnöm a másik testvérét, a megjegyezhetetlen nevű, óriáskígyót, meg a szüleit. Akik közül az egyik biztosan óriás. – A kilenc birodalomból ez az egyik, gondolom – mint mondtam, nem vagyok túl jártas a skandi mitológiában. – Miért nem vagytok a saját birodalmatokban? – kérdezem, nemes egyszerűséggel, aztán kétes mosolyra rándítom ajkam szegletét. – Félre ne értsd, eszem ágában sincs elzavarni téged, főleg most, hogy megegyeztünk. Kíváncsi természet vagyok, ez minden – álszentül-, szinte ártatlannak tetszőn elmosolyodom. Kijelentésére felvonom egyik szép ívű szemöldököm. - Ez roppantul jól esik, Hel – elmosolyodva biccentek a nő felé. – Megtisztelsz vele és elfogadom az ajánlatot. Milyen áron? – kérdezek vissza, mert azt gondolom, hogy az ő világában mindennek ára van, üzlet, partnerség, szövetség, ide, vagy oda.
|
| | |
| | To: Joe I'm crankin' up on the throttle. Victory is mine Miközben Joe fejében voltam, borzolva az idegeit azáltal, hogy én is felidéztem benne azt a megbabrált emléket, amit Kristoffer kreált, éreztem, ahogy megpróbált kiűzni az elméjéből. Éreztem a makacs ellenállását, a fáradhatatlan küszködését, azonban én erősebb voltam nála, próbálkozása nem volt több egy légy zümmögésénél, amit halványan érzékeltem a háttérben, ám koncentrációmat egyetlen másodpercre sem zavarta meg. Elég lett volna csak oldalra csapnom ahhoz, hogy véget vessek ennek a kis bosszantó zajnak – pontosan ilyen játszi könnyedséggel tudtam volna Joe mindennemű ellenállását is megszüntetni. De persze jelenleg nem volt ez célom, ezért hagytam, hadd kapálózzon, mint a partra vetett hal, hisz még élveztem is azt. Végül elégedetten léptem ki a fejéből, és válaszoltam meg a kérdését. Szavaim egyetlen másodpercre sem törték meg szigorú arcvonását – se meglepettséget, se hitetlenséget nem fedeztem fel íriszeiben, ami általában két dolgot szokott jelenteni: vagy gondolkodás nélkül elfogadta magyarázatomat és hitt nekem, vagy már tisztában volt ezekkel a dolgokkal. Vagy egész egyszerűen csak nem érdekelte az, hogy igazat szóltam-e vagy sem, bár abból ítélve, hogy milyen heves reakciókkal tört be a Vortexbe, ez utóbbi lehetőséget elvetettem. Igenis akart válaszokat kapni tőlem, legnagyobb szerencséjére pedig én nem voltam az a titkolózós fajta. Természetesen, bizonyos információknak megvolt a maguk ára, de a legalapvetőbb tudnivalókat ingyen és bérmentve elárultam bárkinek, aki kérdezte. Hogy onnantól kezdve az illető mit kezdett a tőlem hallottakkal, az már nem az én gondom volt. - Így is lehetne nevezni őket, de a történelem során gyakrabban nevezték őket vámpíroknak, mintsem zombiknak – javítottam ki Joe szenvtelen megjegyzését egy apró vállvonás kíséretében. Nem mintha számított volna, hogy pontosan minek képzelte el a teremtményeimet, bár de, talán mégis sértette némileg önérzetemet, hogy egyszerű, agynélküli élőholtaknak titulálta gyermekeimet. A „zombik” még Helheimban tartózkodtak, készen állva arra, hogy a Ragnarök idején ők is hadba szálljanak az istenek ellen. De a draugrok mások voltak – olyan teremtmények voltak, akiket a saját képmásomra próbáltam formálni. Teátrális mozdulatait látva csak jóízűen felnevettem, egyáltalán nem bántódtam meg a cirkuszi mutatványnak is beillő műsorát látva. Egyértelműen szórakoztatónak találtam, ahogy továbbra se hódolt be nekem, ahogy továbbra is magán tartotta a kemény páncélját – mintha egyébként ne lettek volna teljesen egyértelműek az erőviszonyok. De ha ő jobban érezte magát mindettől, akkor hajlandó voltam egyetlen legyintéssel túllendülni a problémán. A kínzásra terelve szót vetettem egy jelentőségteljes pillantást még Joera, aki továbbra is rezzenéstelen arccal meredt rám. Én azonban tudtam, hogy mit követett el akkor, és ezt a szemeimmel is megüzentem neki. Nem mintha meg akartam volna zsarolni vagy ítélkezni akartam volna felette, de azt mindenképp élveztem, hogy az orra alá dörgölhettem, mennyi mindent tudok róla. És a legjobb még terítékre sem került, az aduászomat még nem játszottam ki. Az irodámba áttelepedve hamar sikerült egyezségre jutnunk a partnerséget illetően, a beszélgetés azonban még koránt sem tűnt úgy, hogy véget akarna érni. Róka mosolyát látva az én ajkaimra is ravasz mosoly költözött, miközben egy hosszú pillanatig fogva tartottuk egymás tekintetét, némán kommunikálva pusztán szemeinkkel. Volt egy olyan érzésem, hogy ha közöltem volna Joeval, szándékomban áll az egész emberi alvilágot uralmam alá hajtani, ő készségesen segített volna ebben – természetesen nem ingyen és bérmentve, érdemeihez méltó jutalmat adtam volna neki. Egy pillanatra még el is szórakoztam ezzel a gondolattal, de aztán emlékeztettem magamat arra, hogy mi volt jelenleg a célom: a Ragnarök. Az emberi alvilágot pedig felesleges lett volna elfoglalni, ha végeredményben egyébként is felperzseltem volna az egész világukat. A beszélgetés ezt követően átterelődött az istenekre, én pedig gondolkodás nélkül fedtem fel valódi alakomat a nő előtt, de csak egyetlen pillanatra, mert tisztában voltam annak rettentő mivoltával, s habár Joe eddig vasszigorról és önuralomról tett tanúbizonyságot, nem akartam lehetőséget adni neki, hogy utolsó pillanatban kihátráljon ebből a bizniszből. Ahhoz túlságosan is megkedveltem. Ártatlan kérdésére csak felnevettem ezúttal tényleg jókedvűen. Soha nem kérdezett még senki ilyesmit tőlem, épp ezért találtam felettébb szórakoztatónak és aranyosnak a nő reakcióját. Miután elhalt kacagásom, ajkaimra szelíd mosoly költözött, miközben hátamat a kanapénak vetettem, tekintetemet azonban továbbra is Joen tartottam, mintha kerestem volna az undorának vagy félelmének a jelét íriszeiben. - Ez nem olyasmi, amit egy istennel bárki is meg tudna tenni, legfeljebb a törpék valamelyik kütyüjén keresztül – kuncogtam továbbra is. Persze, nem állt szándékomban kinevetni Joet, és ezt azért érzékeltettem arcvonásaimmal is – lenézés vagy gúnynak a jelét sem lehetett látni rajta, csak a szórakozottságét. – Így születtem – pillantottam végül komolyan Joera. – Loki az apám, akiről valószínűleg te is hallhattál már, elvégre ő a legnagyobb csaló mind a kilenc birodalomban. Az anyám Angrboda, egy jégóriás. Két bátyám van, az egyik Jörmungandr, aki képes egy óriáskígyó formáját ölteni, a másik Fenrir, aki egy nagy farkassá tud átváltozni. A történelem során egyszer elszabadult az átka, aminek következtében létrejött a fajtád, a berserkerek – magyaráztam mosolyogva, akár egy tanárnéni, aki már várja kíváncsi diákjának következő kérdéseit. – Jelenleg mind a négyen Osloban tartózkodnak, közülük azonban valószínűleg Fenrirrel fogsz találkozni a legtöbbet, ő ugyanis a biztonsági főnök a Vortexben. A többieket, ha lehet, kerüld, mert egyikük sem valami jó társaság – tettem még hozzá, majd oldalra billentett arccal fürkésztem Joe vonásait. Türelmesen kivártam azt, hogy – ha szüksége volt rá – feldolgozza az előbb hallottakat, és csak azután szegezzen nekem további kérdéseket, feltéve persze, hogy volt még néhány a tarsolyában (habár ehhez kétség sem fért). - Tudod, Joe, igazán megkedveltelek – jelentettem ki hirtelen. – A lelkierő, amit mutattál az előbb, tényleg lenyűgöző. Ezért ha szeretnéd, szívesen megtanítom neked azt, hogy hogyan tudod kivédeni a draugrok agyra irányuló támadásait; hogy hogyan tudod megvédeni elmédet és ezáltal emlékeidet is – ajánlottam fel neki mosolyogva, habár halványan érzékelni lehetett ismét a ravaszságot is. Nem állt szándékomban semmi olyasmit tenni, amivel ártottam volna neki, ám azt nem tagadtam, hogy nagyon kíváncsivá tett a nő. Úgy éreztem, hogy muszáj kicsit jobban felderítenem az agyát, megnézni, hogy pontosan meddig terjedt el a lelkiereje. |
| | |
| |
Bármennyire is szeretném kitaszítani az érzést-, vagy éppenséggel őt, magát, Reidunt az elmémből, nem sikerül. Nem tudom, hogy mit tehetnék ellene, nem tudom, hogy hogyan vehetném blokád alá az agyamat, hogy ne férjen hozzá az emlékeimhez (és, talán, a gondolataimhoz). Fogalmam sincs, hogy mit művel velem, de szinte érzem, ahogy elterjed a fejemben-, és a testemben, mint valamiféle gyilkos, burjánzó szepszis. Nem merem elengedni azt a képet, ami újra, élesen felsejlik lelki szemeim előtt, bármennyire is szeretnék megszabadulni tőle egy életre, mert félek, ha egy másik emlékbe kapaszkodnék, akkor azt is megfertőzné. A sziklákba kapaszkodom, Catanzaro fölött, igyekszem a tengerre szegezni a pillantásomat, arra fókuszálni, nem menekülök, nem vetem le magam a szirtről, nem nézek hátra, de akkor is érzem – a szagot -, hallom a hangját – a vértől elfúlót -, és a forró tenyér érintését a vállamon – mintha én is vele együtt égnék azon a ponton, ahol hozzám ér ebben a transzban. A farkasom kétségbeesetten szűköl, farkát két hátsó lába közé húzza, és vonyítva keresi a párját. Elképzelésem sincs, hogy mennyi idő telhetett el, nekem egy örökkévalóságnak tűnt, amikor meghallom Reidun hangját, mely olyan, mintha egy feneketlen kútba lekiáltott szavak visszhangja volna. Nagyon közel van hozzám, de még most sem teszek egyetlen lépést sem hátra, ajkaimat összepréselem, és elképzelem, ahogy a koponyája reccsenve törik szilánkosra állkapcsom, fogaim között. És, bár megviselt a cseppet sem kellemes élmény, nem adom meg neki azt az örömet, hogy lássa rajtam: vonásaim élesek, vasszigora fagytak, makacs öszvér módjára állom a tekintetét, nem is pislogok, éppen csak hevesen emelkedő és süllyedő mellkasom árulkodhat arról, hogy milyen gyötrő kínzásnak vetett alá, és mennyi lelkierő kell nekem ahhoz, hogy ne tépjem le a fejét itt helyben. Draugr – forgatom a szót, csupán gondolatban. Soha nem hallottam ez előtt róluk, még csak mítoszokból sem, merthogy egészen idáig magasról tettem a skandináv mondakörre. - Mint a zombik, akiknek nem zápult meg az agyuk, és nem indultak oszlásnak – nem kérdésnek szánom, csupán továbbfűzöm a gondolatot, tekintetemben kíváncsiság villan. Így már azért értelmet nyert, hogy miért volt olyan jeges a Kristoffer nevű faszkalap érintése, és az a furcsa, beazonosíthatatlan szag (most már azt is sejtem, hogy mi volt az: a halál esszenciája), ami körbe lengte. Ez persze nem teszi kevésbé vérfagyasztóvá, vagy hátborzongatóvá a nőt. Sőt! Eszembe jut, amiről nem is olyan régen beszéltünk Avivával: az istenekről, és a hitről. És, ha valaki hisz abban, hogy van mennyország, hát, lennie kell pokolnak is, és hülyének kellene lennem, ha azt gondolnám, hogy Reidun valamiféle éteri teremtmény. Gondolom, a skandiknak is megvan a maguk Dis Patere – csak éppen ez nő. – Érdekfeszítő – teszem hozzá blazírt képpel. A múltkori után, amit Aviva mesélt az apjáról, meg Bjørn-ről, Axelről, meg saját magáról, már meg sem lepődök annyira, mint elvárt volna. Költői kérdésére nem válaszolok, helyette kaján vigyor feszül a képemre. - Majd odafigyelek – hajolok kicsit előre, mintha meg akarnék hajolni előtte, de eszem ágában sincs, meg is állok a mozdulatban és pofátlanul még rá is kacsintok. Tudok én viselkedni, ha akarok, de általában nem akarok. Nem mindig voltam ilyen, de megtanultam, hogy nem kell mindig, mindenkinek megfelelni, és egy olyan életben, amit én élek, az ember lánya elszokik attól, hogy bármiféle normának megfeleljen. Minek? Egy pont után már nem kurva mindegy? Ha olyan dolgok futnak át a kezeid között, amiknek törvényileg nem szabadna, ha olyan dolgokért mész el, akár a világ másik felére is, amikről, ha kiderülne, nálad vannak, ki tudja, hány évre-, évtizedre ítélnének börtönbüntetésre, ha megölsz valakit – szánt szándékkal -, már nem ráz meg, onnantól nem számít semmi sem. Úgy élni az életet, hogy tudod, egyetlen ballépés, egyetlen malőr, és a rend hű őreinek kezére jutsz, vagy menekülnöd kell, megteszed. Mert, ha nem, vége a dalnak. De ahhoz előbb el kell kapniuk. Reidun úgy beszél a kínzásról, és arról, hogy én biztosan tudom, mire gondol, mintha tényleg így lenne, és nem kérdőjelezem meg, elhiszem neki. - Abszolút – felelem röviden és tömören, mielőtt áthelyeznénk a meetinget az irodájába, ahol ő közli velem az ő feltételeit, javaslatát, és nagylelkű ígéretét, én pedig, mivel, mint mondtam, nem szeretem a baszakodást, és úgy érzem, ennyi megjár neki, ha már partnerséget fogadunk, elárulom neki: attól függetlenül, hogy elhagytam Olaszországot, a kapcsolataim továbbra is élnek és virulnak. Válaszára, az övéhez hasonló, kétes, ravasz rókavigyor felszül képemre. Amikor a Smolenskykre terelődik a szó, felvonom egyik szép ívű szemöldökömet. Ők nem voltak ilyen nagylelkűek és osztozkodásra sem igazán mutattak hajlandóságot. Persze, megértem én, ha esetleg fenyegetve érezték magukat a jelenlétünk végett, én pedig azt éreztem fenyegetőnek, amikor megjelentek a laktanyánál. És egy sarokba szorított vadállat igen veszélyes tud lenni, jobb is, ha ennyiben maradunk. Csak akkor villannak meg lélektükreim, amikor a testvérére terelődik a szó, és arra, hogy mi – a falka, meg én – a teremtményei vagyunk. Megütközve-, összevont szemöldökkel nézek rá. - Hogy mi van? – ez az az alak, akiről Aviva beszélt, és Bjørnnek nevezett, aztán pedig Fenrirnek, aki valószínűleg továbbra sem a Harry Potterből ismert figura. – Na, jó, figyelj, egészen idáig kurvára hidegen hagyott a skandi mitológia – a hangom nyugodt, nyugodtabb, mint kellene lennie, de érdeklődő -, úgyhogy kicsit nehezemre esik feldolgozni a tényt, hogy Fenrir teremtett minden hozzám hasonló farkast. Illetve, a felmenőinket – azt azért mindig is tudtam, hogy a farkas-lét különleges ajándék, de, hogy isteni, vagy valami ahhoz hasonló, idáig még csak nem is sejtettem. Dario mindig azt mondta vicceskedve, hogy biztosan annak a nőstényfarkasnak a leszármazottai, aki felnevelte Romolust és Remust. Én ebben is kételkedtem és csak vele együtt nevettem. Ha már erre terelődik a szó, úgy nyilvánvalóan az is érdekel, hogy személyében kihez lehet szerencsém. Vagy szerencsétlenségem, ezt majd a sors eldönti. Nem kerüli el a figyelmemet az a maliciózus mosoly sem, ami az arcán rajzolódik, sem pedig az a szívdobbanásnyi idő, ami alatt felfedi valódi lényét: a jobb oldala mit sem változik, ellenben a ballal. Nyúzott, emberi tetem, melyen az izmok és az inak feszesen a csontra tapadnak, üres szemgödör, mely úgy tátong, mintha mindent, ami él, magába akarna szippantani, mint valamiféle feketelyuk. A halál szaga az orromban robban. - Áu - ennyire futja csupán. – Ki tette ezt veled? – kérdezem. – Vagy... így születtél? – nem tudom, hogy mennyire helytálló a kifejezés, mert az is lehet, hogy teremtették. Van ilyen, gondolom.
|
| | |
| | To: Joe I'm crankin' up on the throttle. Victory is mine Roppant módon élveztem Joe szenvedését látni, talán pont azért, mert le akartam kicsit törni a szarvait. Azt a látszatot akarta kelteni, hogy rettenthetetlen és nincs már veszítenivalója, sem gyengepontja. Hát megmutattam neki, hogy ez az önhittség könnyen végzetessé válhat, mert a halandókon mindig lehetett fogást találni. Túlságosan érzékenyek voltak, túl sok mindenhez ragaszkodtak, akkor is, ha az már a múlté volt. Személyek, tárgyak, helyek… Száz meg száz dolgot fel tudtam volna sorolni, amivel fájdalmat okozhattam volna akár Joenak is, és ezek közé nem soroltam a testi kínokat, pusztán a lelkit. Amíg az elméjében voltam, osztoztam az érzelmein, éppen ezért voltam tisztában azzal, mennyire fájt neki, hogy Kristoffer elcsúfította az egyébként igencsak szép emlékét a volt férjéről – és azt is tudtam, ezek után mindkettő emlék egyszerre eszébe fog jutni, elég volt csak az egyikre gondolnia ehhez. Joe lelki erejét azonban továbbra is lenyűgözőnek tartottam, épp ezért léptem közelebb hozzá, hogy jobban szemügyre tudjam venni vonásait az idő alatt, amíg ő Dariot látta maga előtt. Láttam, ahogy az arcán megrándult egy ideg, ahogy orra kitágult és a levegőt szaggatottan vette; az sem kerülte el figyelmemet, ahogy ujja a ravaszra simult. Kutató pillantásomat semmilyen részlet nem kerülte el. - Bámulatos ez az akaraterő, Joe – szólaltam meg ámulva, hangomba még némi csodálat is költözött. Rég találkoztam már olyannal, aki tényleg ennyire erős lett volna lélekben – persze, megtörhetetlen senki nem volt, de eddig, amit láttam belőle, tetszésemre volt. Közben szépen, lassan kicsusszantam Joe elméjéből, ügyelve arra, hogy véletlenül se tegyek kárt a fejében (elvégre igencsak kár lett volna érte), bár volt egy pár ciklusnyi tapasztalatom ahhoz, hogy ilyen hibát ne kövessek el. Ellenben a draugrjaimnál előfordult, hogy nem voltak ennyire óvatosak és ügyesek... Végül felkuncogtam, ahogy elléptem a nőtől, és felvettem az előbbi pozíciómat. Ő, úgy téve, mint akit egyáltalán nem rázott meg ez a kis babrálás a fejével, egyből azután érdeklődött, Kristoffer mi is volt pontosan. Szavait hallva csak elgondolkodva oldalra döntöttem a fejemet, miközben azt próbáltam felmérni, mégis mennyit is tudhatott a mi világunkról. Berserker lévén botor módon azt feltételeztem, tud legalább valamit a természetfelettiről, ám nagyon úgy tűnt, egészen eddig nem akadt dolga a hozzánk hasonlókkal. - Draugrnak neveztem el őket. Emberek voltak egykor, ám meghaltak, én pedig visszahoztam őket a halálból – feleltem végül egyszerűen, habár tisztában voltam azzal, hogy a válaszom csak még több kérdést fog felvetni. Nem számoltam azzal, hogy hirtelen történelemről és fajokról szóló leckét is kell adjak majd a nőnek, de hajlandó voltam ennyivel is több időt szánni rá – úgy éreztem, a vele való üzlet mindenképp kifizetődő lesz. - Valóban? – kérdeztem felvont szemöldökkel, meglepettséget imitálva. – Engem pedig tudod mi zavar? Ha felbosszantanak – pillantottam jelentőségteljesen Joera, ezáltal egy néma üzenetet adva át neki: jobban teszi, ha nem próbál meg felhúzni. Igencsak szeszélyes voltam, és a hangulatingadozásaimat senki sem tudta volna nyomon követni, még én sem. Mondhatjuk, hogy tudtam olyan lenni, mint egy két lábon járó bomba, ami bármikor felrobbanhatott. Jelenleg ugyan jó kedvemben voltam, ám ez bármelyik pillanatban visszájára is fordulhatna. – De mindenképp értékelendő a precíz munkavégzés. Én is csak azokat kínzom meg, akik nagyon, de nagyon kihoznak a sodromból – vontam meg a vállam. – Bár biztos vagyok benne, hogy ezt te is megérted – tettem hozzá mellékesen. Tisztában voltam a tettével, a bosszújával, elvégre, azok a szemétládák is Helheimba kerültek, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy ha információszerzésről volt szó, én nagyon alapos voltam. Végül javaslatomat követően áttelepültünk az irodámba, ahol sokkal kényelmesebb körülmények között beszélhettünk a fontos dolgokról. Mert nem volt értelme tovább kóstolgatnom Joet, eldöntöttem, hogy tetszik nekem, és kész. Nem volt okom további tesztek elé állítani, legalábbis, per pillanat. A jövőről nem tudtam ilyen bizonyosággal nyilatkozni. - Valóban? – kérdeztem felvont szemöldökkel. – Milyen kedves tőled! – mosolyodtam el, mint aki nem volt tisztában ezzel az apró részlettel. Persze, nem vehettem teljesen készpénznek azt, hogy továbbra is megvoltak a külföldi kontaktjaik, arról ugyanis egyelőre nem sikerült megfelelő mennyiségű információt szereznem, hogy a Norvégiába történő költözést követően hogyan vágták el a korábbi helyeikhez fűződő kötelékeiket – vagy hogy egyáltalán megtették-e. Most azonban bizonyosságot nyert az a feltételezés, hogy még mindig voltak kapcsolataik, még ha nem is biztos, hogy annyi mint korábban. - Ez semmiképp sem elhanyagolható részlet. Mindenképp szólok majd, ha meg akarom hódítani az egész emberi alvilágot – tettem még hozzá szórakozott hangnemben, amit viccelődésnek is fel lehetett volna fogni. Csakhogy még magam sem tudtam eldönteni, tényleg az volt-e vagy egy valós cél. Egyelőre jól szórakoztam Osloban, és a terveimnek is tökéletesen megfelelt ennyi a jelen állás szerint. - Ezt örömmel hallom – feleltem ezúttal már sokkal őszintébben a korábbiakhoz képest, miközben megragadtam a felém nyújtott kezet, amit megrázva megpecsételtük az üzletet. Nem volt ugyan sok lelkiismeretem, de azért nyugodtabbnak éreztem magam, hogy ennyire fair bizniszt ajánlottam Joenak. A bátyámmal, Jörmungandrral ellentétben nekem nem volt szándékom a mások kihasználása. Joe végül rátért azokra a kérdésekre, amik valószínűleg a legjobban érdekelték őt. Amikor megemlítette az oroszokat, csak halkan felnevettem, mintha az egész egy képtelen ötlet lett volna. - Nos, mondjuk úgy, hogy emberekkel üzletelni hosszútávon nem túl kifizetődő. És valószínűleg sokkal több fejtörést okoznának, mint hasznot, ezért amíg a Smolensky család nem köp bele a levesembe, megtűröm őket magunk mellett. Egyébként is Fredrik hivatalosan a főnök, a velük való bánásmódot rá bíztam – válaszoltam, majd egyenesen Joe acélkék, jeges íriszeibe pillantottam. – Ellenben ti… hogy is mondjam… szinte már kötelességemnek érzem, hogy a bátyám teremtményeit pátyolgassam kicsit, ha már itt vagytok Norvégiában és az alvilágban akartok ügyködni – feleltem, mert ez volt a teljes igazság. Persze, mindentől függetlenül, ha nem nyerte volna el Joe a tetszésemet, egy másodperc habozás nélkül megölettem volna őket, ha úgy hozza a sors. Nem kötött semmilyen szentimentalizmus a berserkerekhez, elvégre mégsem az én teremtményeim voltak, Fenrir pedig másképp állt hozzájuk, mint én a draugrokhoz. – Jaj, ne haragudj, modortalanság volt tőlem nem bemutatkozni – kaptam szívemhez kezemet, habár a hangom a megbánás legkisebb jelét sem mutatta. Végül leengedtem kezemet, és ismét az ölemben pihentettem azt. – A nevem Hel, és én vagyok az Alvilág királynője – húztam ördögi mosolyra ajkaimat, miközben egyetlen másodpercre megvillantottam Joe előtt a valódi kinézetemet, hogy alátámasszam szavaim igazát. |
| | |
| |
Fogalmam sincs, hogy miféle erővel találtam szemben magamat, és éppen ezért – meg azért, mert bennem már igencsak kevés félelemérzet maradt -, nem foglalkozok annyira a nő kisugárzásával, mint kellene. Sejtem, hogy valami olyasmi lehet, mint Aviva, vagy én, de... nem, valahogy mégsem. Más talán félne, és fülét-farkát behúzva behódolna, vagy eliszkolna, de, mint azt mind tudjuk, én nem vagyok az a menekülős fajta. Nem söpörnek ki a ruszkik sem, és ez a nő sem fog – még akkor sem fogom hagyni magam, ha zsigeri szinten érzem, hogy megtehetné, ha nagyon akarná -, ahogyan az a másik banda sem tudott nem, hogy elkergetni azonnal Milánóból-, de még csak megölni sem. Mondjuk, utóbbi a vak szerencsén múlt csupán, de a tényen nem változtat. Roppantul kíváncsi vagyok, hogy mi volt az a hókuszpókusz, amit a férfi művelt velem, és az elmémmel, az emlékeimmel, de biztos vagyok benne, hogy köze van ahhoz, amiről a minap beszéltünk Avivával. Ő is valami olyasmi, amiről eddig még csak fogalmunk sem volt. És, ezek után, ki tudja, hogy a nő miféle szörnyeteg lehet valójában. Kérdését szóra sem méltatom, csak röviden biccentek, mert azért azt magamtól is kitaláltam, hogy Reidun tökéletesen tisztában van azzal, hogy mi történt – még akkor is, ha nem ő adta a parancsnak ezt a konkrét, aprócska-, de cseppet sem elhanyagolható részletét. Észre sem veszem, hogy mit csinál, tulajdonképpen fel sem tűnne, egészen addig a pontig, amíg újra piszkálni nem kezdi azt a bizonyos emléket: nem azt, amire emlékezni akarok, nem azt, amelyik valóban megtörtént, nem a szépet, hanem azt, amelyiket a csicskája eltorzított. És, bár ezúttal nem vesztem el az eszméletemet, mindent látok, hallok és érzek magam körül, nem csavarodok a reminiszcenciába úgy, ahogyan azt a laktanyában tettem. A tudatomnál vagyok, és úgy idéződik lelki szemeim elé a kép. A véres, lógó húscafatokból álló, szétégett Dario. Egy ideg rándul meg a szám szegletében, az orrom mellett az arcomon, megfeszült állkapcsomon, összeszorított fogaim résén állatias morgás tör fel a torkomból, de még mindig nem pislogok, nem szorítom össze a szemeimet, mert attól tartok, az csak felerősítené ezt az egész szemfényvesztést. - Hagyd abba – sziszegem, ökölbe szorított kezekkel, jobbom mutatóujja a ravaszra feszül, ugyan nem emelem rá a pisztolyt, de nem is hátrálok, és valahogy sikerül megőrizne a hidegvéremet, és a tartásomat is. Egészen idáig azt gondoltam, hogy nincs többé gyenge pontom, mert őt már elvették tőlem, megfosztottak mindkettőnket a közös élet, a magunk boldogságának ígéretétől. Elvégre, az a legvakmerőbb játékos, akinek nincs veszíteni valója, és engem már aligha tudnak bármitől is megfosztani. Nagyon-nagyon kevés dolog fontos már számomra ezen a planétán, és róluk is tudom, hogy képesek megvédeni magukat és egymást, ha én esetleg már nem lennék. - És miféle lény ez a bizonyos Kristoffer, hogy így bele tudott mászni a fejembe, és uralni az elmémet? – ha kajak dzsinn, itt, helyben lemegyek hídba, baszd meg. Voltaképpen ezen a ponton kezdem kapizsgálni a dolgot... hogy miféle szörnyeteggel állok szemben. Hogy Reidun nem csak egy egyszerű félisten, hanem annál egy kicsit hatalmasabb. - Ó, nem, félreértesz, Reidun – ingatom meg a fejemet, gyalázatos mosolyra vont ajkakkal. – Nem zavar a vér – nem mennék bele messze menő sztorizásba azt illetően, hogy mennyi vér tapad a kezemhez, és mennyi, de mennyi kioltott, emberi élet szárad a lelkemen. – Engem a baszakodás zavar. Hiszen én is szeretek gyors és precíz munkát végezni – villannak acél színű lélektükreim a nőre. Nem hazudok neki: soha nem játszottam a célpontjaimmal, soha nem használtam a családtagjaikat, soha nem kínoztam még senkit. Soha. Mindig gyorsan végeztem velük: gázolás, robbantás, egy golyó a fejbe, egy elmetszett torok itt, egy köldöktől, orrhegyig felhasított torzó amott, egy letépett fejű tetem meg az erdő közepén, a dögevők lakomájaként. Mindig. Kivéve Dario halála után. Azok a faszkallantyúk többet érdemeltek – és kevesebbet, a könnyű és gyors halálnál. És minden percét élveztem a halálhörgésük melódiájának, a tusának, amit az életért folytattak, a könyörgésüket, a rimánkodásukat, a sírásukat. Végül úgy dönt a nagysasszony, hogy mégis csak a kényelmes irodájában lenne kedve tárgyalni velem, noha egyelőre csak sejtésem van, hogy miről. Eredendően az volt az elképzelésem, hogy a Smolenskykhez hasonlóan csak meg akar félemlíteni, vagy, rávilágítani arra, hogy nem illik más területére húgyozni, és, hogy jobb volna, ha elhúznék innen, a csapatommal együtt, melegebb éghajlatra. Csakhogy erre nem fog sor kerülni. Nem, egészen addig, amíg meg nem találtam az apámat. De most már inkább azt gondolom – igazából azóta gondolom ezt, hogy nem lövetett le már abban a szentségtelen pillanatban, amikor megvetettem a lábamat a Vortexben -, hogy üzletet akar ajánlani. Annak ellenére, hogy megértem, hogy miért nevet ki, elvégre ő-, meg a ruszkik régebb óta vannak itt, és ők inkább a Norvég alvilág uralkodói, semmint én, akit legfeljebb csak alfának csúfolnak, felhorkantok. Az irodába érve kényelembe helyezem magam a casting kanapén, ha már ilyen kedves volt, és hellyel kínált. A válaszára szkeptikusan felvonom a szemöldökömet, de nem mondok semmit, és nem szólok közbe, mert, hát ennek a mondatnak lesz folytatása. A fejemet tenném rá. És nem is tévedek nagyot, mert egy szívdobbanással később újra megszólal a nő, én pedig minden megtisztelő figyelmemet neki szentelem. Nem gondolkozom sokáig a dolgon, nem igazán fontolom meg azt, hogy felvilágosítsam-e, avagy sem. Nem kenyerem a köntörfalazás, a játszmázás, a szórakozás, a mismásolás, meg az ezekhez rettentően hasonló, alantas dolgok. Elvégre... van még betyárbecsület a világon, nem igaz? - Részemről sem lenne fair – vonom ravasz rókavigyorra ajkam szegletét -, ha nem közölném veled, hogy nem Oslo a világ kibaszott közepe, és eléggé sok mindent meg tudunk szerezni neked-, vagy az embereidnek a kontaktjaink révén, a világ számos pontjáról – nos, az igazat megvallva, szinte bármit. Kivéve talán az ember-, és vadállat kereskedelmet. Nem szívesen dolgozok élő, lélegző lényekkel – sem pedig a részeikkel. – De, persze, legyen. Affare fatto – nyújtom felé a jobbomat. – Két dolgot regélj már el nekem, kérlek. Miért nem a ruszkik? Miért mi? És, ha már te, meg a csicskád is járkáltatok az emlékeim között, igazán elmondhatnád, hogy mivel van szerencsém a te képedben, Reidun – pislogás nélkül függesztem rá, átható, acélkék lélektükreimet.
|
| | |
| | To: Joe I'm crankin' up on the throttle. Victory is mine Igazán szórakoztató volt látni, ahogy félelmet nem ismerve kiállt ellenem Joe. Igazi alfa – erre tudtam csak gondolni rátekintve. Hangjának fenyegető élét hallva azonban nem bírtam ki, muszáj volt halkan felkuncognom. Kíváncsi lettem volna, hogy ha valódi alakomban látott volna, akkor is ennyire bátor maradt volna? Még a legnagyobb istenek is megrettentek halott oldalamat látva. Egy egyszerű kis berserker vajon hogyan reagált volna hát akkor erre? Egy pillanatra még el is fogott a kísértés, hogy így cselekedjek, de aztán jobbnak láttam, ha nem ijesztem őt el idő előtt. Egyelőre ugyanis nagyon hajlottam arra, hogy üzletbe bocsátkozzak vele. Tetszett a vakmerőségbe forduló bátorsága, a rettenthetetlensége, a kiállása. Arcom meg sem rezzent, amikor Joe felnevetett kérdésemet hallva, de ettől függetlenül is válaszolt nekem. Szavait hallva enyhén oldalra döntöttem fejemet, és átható tekintettel fürkésztem a szemeit. Bebizonyosodott az a feltevésem, hogy Kristoffer valóban használta a képességét, éppen csak a nő lelki ereje erősebb volt az ő jelenlegi szintjénél – ezért is tudott olyan hamar kiszabadulni az elé vetített emlékképből. - Valóban? – kérdeztem mindentudó hangsúllyal, majd szépen, simulékonyan kezdtem el én is kiterjeszteni a képességemet, hogy aztán ellenállás nélkül már az elméjében is lehessek. Nem akartam persze irányítani őt vagy Kristofferhez hasonlóan valamilyen nem kívánatos emléket felidézni benne (esetleg egy szépet eltorzítani), egész egyszerűen csak a saját szemeimmel akartam látni, hogy mit látott Joe. Mint korábban is említettem, alaposan utánanéztem Joe eddigi életének, így azzal is tisztában voltam, hogy volt egy férje, Dario, aki történetesen egyébként az én birodalmamban mulattatta napjait mostanság. A draugr által felhozott illúzióban is ez a férfi szerepelt, emberi mértékkel nézve igen csak ocsmány megjelenésben. – Csaknem ez volt az a kép? – vontam fel szemöldökömet, ragadozó tekintettel figyelve Joe minden arcvonását, miközben szánt szándékkal felvillantottam elméjében azt a bizonyos képet, amit feltehetően nagyon felejteni akart. Ne húzd meg az oroszlán bajszát – szokták mondani, s talán nekem sem kellett volna hergelnem a nőt, még se bírtam ki. Egyébként is kettőnk közül inkább én voltam az oroszlán és nem ő – ha akart volna se tudott volna ártani nekem. Végül ugyanolyan könnyedén csusszantam ki elméjéből, mint ahogyan behatoltam oda. - Az általad megnevezett kifejezések közül a transzt mondanám a legközelebbinek ahhoz az állapothoz, amiben voltál. De ha igazán pontosak akarunk lenni, akkor pusztán annyi történt, hogy egy rövid időre nem te voltál ura az elmédnek. Hanem Kristoffer – magyaráztam egy hosszúvá nyúlt másodperc után, csakhogy némi válasszal is szolgáljak Joe számára. Le se tagadhatta volna, hogy mennyire tudni akarta azt, hogy mi történt vele – még ha nem jártam volna az elméjében, akkor is egyértelmű lett volna ez. Persze az, hogy az általam elmondottakból mennyit is fogott fel igazán, már nem az én dolgom volt. - Mindig elfelejtem, hogy ti halandók mennyire kerülitek a vért és mindent, ami hozzá kapcsolódik – nevettem fel szórakozottan, amikor Joe azt közölte velem, mindenki számára sokkal kedvezőbb lett volna, ha legközelebb SMS-t küldök neki. A bibi egyedül az volt, hogy az általa felsoroltak közül engem egyik sem zavart. Mikor azzal folytatta, hogy a kommunikációs képességein kellene csiszoljak Kristoffernek, csak legyintettem egy aprót, ezáltal jelezve a számára, hogy nincs rá szükség. A komolyabb ügyek elvégzéséhez a tapasztalt draugrokat küldtem, a Kristofferhez hasonlók legtöbbször csak a Vortexben dolgoztak kidobó fiúként, és ismerjük be, ahhoz a pozícióhoz nem volt szükség túl sok képességre. Épp ezért is vetettem ez alkalommal őt alá a kis tesztemnek – látni akartam, hogy érdemes-e komolyabban a továbbfejlesztésébe fektetnem avagy sem. Ezt követően megindultunk mindketten az irodám felé. A rövid utat nem tettük meg csendben, én egyfajta felvezetőként elmagyaráztam Joenak, hogy Osloban támogatókra lesz szüksége, egyúttal utalva arra is, hogy én, vagyis a mi bandánk tökéletes erre a szerepre. Válaszára csak halkan felnevettem, mintha az az elképzelés lett volna szórakoztató, hogy pont ő beszél az alvilág uralásáról. De persze, értettem én, nem érkezett nagy ambíciókkal, vagy legalábbis nem a biznisze kiterjesztése volt a fő ok, amiért Norvégiába áttelepültek. Ugyanakkor ez nem jelentette azt, hogy bármi másból meg tudtak volna élni – ő esetükben is maradt az eredeti foglalkozásuk, vagyis a pitiáner alvilági bűnbanda. Az irodámba beérve megmutattam a nőnek, hogy hol foglalhat helyet, majd én is leültem az általa választott kanapéval szemköztire. Félszemmel sandítottam csak a pisztolyra, amit Joe úgy tett le az asztalra, hogy a csöve egyenesen felém mutasson. Aranyos volt tőle, ahogy még mindig igyekezett fenyegető maradni, de engem pont nem rémísztett meg annak a játékszernek a jelenléte. - Őszintén? Jelen pillanatban semmi – közöltem Joeval azt, amit valószínűleg már ő is tudott. Újak voltak még itt Osloban, nem volt nagy befolyásuk és nem volt nagyon semmijük, amire nekem szükségem lett volna tőlük. De nem is vártam el ezt tőlük egyből. Egy kecsegtető befektetésként tekintettem rájuk. – De hozzá kell tegyem, hogy tisztában vagyok azzal is, hogy nem lenne fair a részemről bármit is kérni tőletek jelen pillanatban. Azt szeretném, ha fel tudnátok virágoztatni az üzleteket, és majd akkor, ha már nagyobb bevételeket van, újra tárgyaljuk ennek a kis üzletnek a részleteit. Addig is két dolgot szeretnék, ha megtennétek nekem a támogatásért és védelemért: egyrészt, vannak általam készített, eddig még sehol nem látott partidrogok, amiket szeretnék kicsit jobban népszerűsíteni. Másrészt, mi leginkább információkereskedelemmel foglalkozunk, és ugyan az Alvilágban kevesen olyan megbízhatók ezen a téren, mint mi, szeretném, ha hozzánk küldenéd azokat, akik ilyesfajta szolgáltatásokat vennének igénybe – magyaráztam el Joenak, hogy jelenleg mi az a két dolog, amit meg tudtak volna nekem, illetve nekünk adni. Ha persze továbbra is érdekelte az, hogy pontosan miért is akartam üzletelni egy hozzájuk hasonló névtelen bandával, hajlandó voltam teljesen őszinte választ adni. |
| | |
| |
Cseppet sem kétségbeesve-, vagy feszélyezve várom a főmuftit, és, bár nem fognak rám fegyvereket, az sem érdekelne, ha így tennének. Már annyi mindent éltem túl, hogy eléggé szánalmas lenne, ha éppen itt, éppen most, és éppen így dobnám fel a bakancsot, nem igaz? Fogalmam sincs, hogy mit művelt velem az az idegen, de tudni akarom, és a főnöke örülhet neki, hogy életben-, mi több: egy darabban hoztam vissza ide. Ha nem teszi azt velem, amit tett, akkor valószínűleg nem érdekelne, ugyanúgy elengedtem volna, vissza apucihoz anyucihoz, mint a Smolensky verőlegényt, de emlékekkel baszakodni, Dario emlékével baszakodni, és kifordítani a világomat a négy sarkából, vért kívánt – és magyarázatot. Nem is kell soká várnom, már messziről hallom az ajtó nyitódását, a beszédet, aztán a csukódást és a léptek zaját-, a cipősarkak éles koppanását is. Annak dacára is, hogy a velem szemközt álló nőnek van egy iszonyatosan erős kisugárzása – és itt most nem a fizimiskájára, meg az attitűdjére gondolok, hanem a másikra, a megmagyarázhatatlanra -, minek hatására vissza kellene fognom magamat, és befogni a pofámat, de nem teszem. - Hagyok időt – teszem hozzá, az övéhez hasonlatos, fenyegető éllel a hangomban, azt sugallva neki, hogy felőlem akár az atyaúristen is lehet (és, ezen a ponton még komolyan nem tudom, hogy kivel állok szemben, és, hogy Reidun voltaképpen maga a nőstényördög!), nem fogok tágítani, magyarázatot követelek, és legnagyobb bánatára még csak össze sem szarom magam tőle. A dühöm és a kíváncsiságom erősebb mozgatórugó, semmint az a borzongató érzés, amit kiváltott belőlem a nagysasszony, a farkasom is óvatosságra int, de érzem: ő sem akar behódolni. Aztán újra röhögnöm kell, valósággal Reidun szépen metszett arcába nevetek röviden. - Tudod, annyira vicces, hogy ugyanazokat a kérdéseket teszed fel nekem, amikre én is keresem a válaszokat, amiket valószínűleg csak te adhatsz meg – ingatom meg kissé a fejem, még mindig mosolyogva, végig farkasszemet nézve a nővel. – De, ha tudni akarod, akkor megpiszkált egy emléket – az emlék valós volt, éppen csak belekevert az a faszkallantyú valamit, amitől újra összetört a szívem, amitől szinte lebénultam, ami a mélybe taszított. Azt persze nem kötöm Reidun orrára, hogy a férjemről szólt, és, hogy egyébként szép emlék volt, amit a csicskája eltorzított. – Azt hiszem, elvesztettem az eszméletemet, vagy transzba estem, vagy ilyesmi, és, mire magamhoz tértem, már az autó felé vonszolt – teszem hozzá marón, rámutatva arra az aprócska tényre, amit az imént már említettem: az lett volna a feladata, hogy ide hozzon engem, csak elbaszta. - Mindenképp – biccentek röviden, villogó tekintettel. – Kevesebb galiba, kevesebb vér, kevesebb mocsok... – nos, igen, mindketten jobban járnánk, ha így történne, és, ha lesz legközelebb. – Ó, hát, mindent értek – fogatom a szemeimet. – A kommunikációs skilljeivel megérné egy kicsit többet foglalkoznod, vagy foglalkoztatnod valakivel, mert ez hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő – én nem-, de lehet, hogy más azonnal sarkon fordult volna, vagy kérdés nélkül szétlövi a fejét annak a szerencsétlennek. De, értem én, nem kell magyaráznia, és szerintem látja is az arcomon: Reidunnak csak egy a sokból, járulékos veszteség lett volna. Élesen szívom be a levegőt, és megfeszített állkapoccsal követem a nőt az irodájába, pár lépéssel lemaradva mögötte, elnyújtott-, nyugodt léptekkel. - Nem akarok én semmit, végképp nem uralni az alvilágot – az maradjon egyelőre az én magánügyem, hogy akkor mégis, mit keresek itt. Az meg részletkérdés, hogy az itt tartózkodásunk ideje alatt is meg kell élnünk valamiből, és, ha ez esetleg szúrja a ruszkik szemét, hát... tale è la vita. Ebben a pillanatban érkezünk meg az irodájához, belépek előtte, aztán elfogadom a nekem kínált helyet, és szofisztikált úrinő módjára, hanyag eleganciával ereszkedem le a kanapéra, hátamat a támlának vetve. A pisztolyt éppen karnyújtásnyira tőlem fektetem le az asztalra, és pusztán véletlen lehet, hogy Reidun szemezhet a csövével, ha nagyon akar. – Nem tudom, és nem is érdekel, hogy egészen pontosan mivel foglalkoznak a Smolenskyk, hogy mi a profiljuk, hogy hány ügyfelüktől fosztottuk-, és fogjuk még megfosztani őket, de nem fogom hagyni magam – és azt sem venném jó néven, ha a csapatom, a falkám bármely tagjának esetleg egyetlen haja-, vagy szőrszála is meggörbülne. Ha bizonygatni akarnám a saját igazamat, és közölni vele a tényeket, akkor felhívnám rá a szíves figyelmét, hogy nem tegnap kezdtem. – És, mondd csak, Reidun – dorombolom a beálló csendbe -, neked mégis mi hasznod volna abból, ha patronálnál egy hozzánk hasonló társaságot, hm? – mert, hát ez a legfontosabb kérdés, ha már ide hozatott, ha már itt vagyunk, és, ha már idáig fajult a beszélgetésünk. És persze ez: - Mit vársz cserébe? – ugyanis nem gondolnám, hogy puszta szívjóságból tenne ilyesmit.
|
| | |
| | To: Joe I'm crankin' up on the throttle. Victory is mine Nem esett nehezemre a helyiségen uralkodó feszültségből kiolvasni azt, hogy az embereimre milyen fenyegető benyomást tett Joanne. Ezen én természetesen nem lepődtem meg, tudtam, hogy mi volt, épp ezért ismertem is a fajtájára jellemző heves temperamentumot. Ha az információim nem tévedtek (és soha nem tévedtek), akkor ő maga volt az alfa a falkájában, ami egyet jelentett a még dominánsabb kisugárzással is. Ez különösen erőteljesen elő tudott jönni belőlük, amikor fenyegetve érezték magukat, jelen pillanatban pedig minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy így érezze magát. Kifinomult érzékei ugyanakkor megsúghattak neki, hogy én sem voltam egyszerű halandó, mert megjelenésem után rögtön visszább fogta magát. Barátságosnak persze továbbra sem mondtam volna, de ez nem is volt ellenemre. Élveztem a veszélyes helyzeteket, mindig kíváncsiság fogott el, hogy ezúttal mivel próbálnak meglepni a halandók. - Nos, Joe – húztam róka mosolyra ajkaimat, nyomatékosítva a nevet, amit mondott nekem, olyan hangsúllyal, mintha valami sötét titkot akarnék elárulni az egyik közeli barátomnak. – Ezen majd változtatunk – közöltem sejtelmesen, szándékosan hagyva lógni a levegőben a ki nem mondott fenyegetést is. Elvégre, egyedül az ő viselkedésétől függött az, hogy ez a találkozó mennyire lesz végleges. De láttam benne a potenciált, már csak azért is, mert nem hódolt be nekem egyből, ezért reméltem, hogy a továbbiakban sem fog csalódást okozni. - Valóban? – kérdeztem felvont szemöldökkel. – És pontosan mit csinált Kristoffer azon kívül, hogy erőszakot alkalmazott? – tudakoltam teljes nyugalomban, szemeimben azonban kíváncsiság csillogott. Érdekelt, hogy a kis draugrom vajon használta-e a tőlem kapott képességét Joe-n, mert ha így volt, és a nő képes volt mindazok után ilyen határozott kiállással elém járulni, az sokat elárult mindkettejükről. Magamban pedig már könyveltem is, hogy Kristoffer képességein még volt bőven mit csiszolni. - Ha lesz legközelebb, akkor majd megfontolom – rántottam egy aprót a vállamon, miközben intettem az embereimnek, hogy nyugodtan menjen mindenki vissza a dolgára, mert nem volt félnivalójuk. Addig legalábbis biztosan nem, amíg engem láttak, én pedig nem terveztem sehová sem menni, az irodámon kívül, természetesen. - Ha ennyire érdekel, kedves Joe, akkor Kristoffernek én csak annyit mondtam, hogy hozzon téged el ide. Felelősséget nem vállalok azért, amiért ő ezt úgy értelmezte, hogy erőszakkal kell ezt megtennie – közöltem tárgyilagos hangon, mivel egyáltalán nem éreztem magam rosszul azért, amiért végül így alakultak a fejlemények. Már csak azért sem, mert számítottam arra, hogy valami ilyesmi fog történni. Egy másodpercig csak csendben figyeltem a nő jeges pillantását, azon gondolkodva, hogy mit is kezdjek akkor vele, ha már itt volt. Végül egy hirtelen indulattól vezérelve úgy döntöttem, hogy kedvelem őt, és megadom a lehetőséget a partnerségre. Ezért is invitáltam az irodámba, elvégre üzletelni sokkal kényelmesebb volt székben ülve, mint itt ácsorogva. Mivel látszólag Joet nem érdekelte különösebben, hogy hol voltunk, teljes nyugalomban fordítottam neki hátat, és intettem, hogy kövessen. A fegyverét nem tette el ugyan, de egyáltalán nem éreztem magam feszélyezve miatta. Ha Joe nagyobb biztonságban gondolta magát amiatt, hogy a pisztoly a kezében maradt, és bármikor meghúzhatta a ravaszt, akkor nekem úgyis rendben volt. Nem volt indokom arra, hogy kiábrándítsam ebből az tévhitből. - Hogy pedig arra a kérdésedre válaszoljak, hogy mit keresel itt… – pillantottam a szemem sarkából Joe-ra, ellenőrizve, hogy követett-e. Ha nem indult meg rögtön, akkor egy rendkívül fenyegető pillantást vetettem felé, még kisugárzásomban is maximumra kapcsolva félelemkeltést. – Először a Smolensky incidens kapcsán figyeltem fel a bandádra és rád – kezdtem el magyarázni, miután biztosra vettem azt, hogy Joe követ. – Valószínűleg nem mondok vele sok újat, de az oroszok elég nagy részét uralják a norvég alvilágnak, ezért ha itt le akartok telepedni, szükségetek lesz valakire vagy valakikre, akik a Smolenskyékhez hasonlóan erősek, befolyásosak, és támogatnak titeket – feleltem, majd miután megérkeztünk az irodám ajtajához, kinyitottam az ajtót, és udvariasan beengedtem Joet magam előtt. Becsukva az ajtót a hátunk mögött ismét a nő elé léptem, és az üres kanapék felé intettem, ezáltal jelezve a számára, hogy hol foglalhat helyet. Nem vártam azonban meg, hogy Joe mit cselekszik először, hanem egyből kényelembe helyeztem magam. - Azért akartam tehát veled beszélni, mert reméltem, hogy egy mindkettőnk részére előnyös üzletet tudunk megkötni – feleltem mosolyogva, majd várakozón pillantottam Joera, figyelve a válaszát és reakcióját. |
| | |
| |
Az igazat megvallva nem is az a meglepő – és most sem az volt -, hogy valaki rám eresztette az egyik emberét azzal a célzattal, hogy megfélemlítsen, hogy ilyen erőszakos módon-, de az alvilági körökben bevett módszerként audienciára hívasson, vagy éppenséggel megölessen, hiszen ezt a Smolensky-k-, és előttük mások is, máshol, más országokban, de hasonló körülmények között megtették már korábban. Egyáltalán nem volt sem váratlan, sem meglepő, számítottam rá, fel voltam készülve az ilyen-, és ehhez rettentően hasonló rajtaütésekre és invitálásokra. Ebben a mai esetben is sokkal inkább az volt a furcsa, mi több, az érthetetlen, az ez előtt soha meg nem tapasztalt, nem e világi és rettenetes dolog, amit ez az idegen alak tett a kaszárnyában. Lehet, hogy valóban földönkívüli entitás. Az autóban ülve, miközben a Vortex nevű intézmény felé haladunk, még mindig Dario eltorzult, szétégett arca, és véres cafatokból álló teste lebeg lelki szemeim előtt. Próbálom elfelejteni ezt az élményt, ezt a víziót. Mert ugye ez csak az, se több, se kevesebb? Ha Dario nyughatatlan lelke mind a mai napig itt van, ha ott kóborol velem, farkasként a Hold ezüstös fényében, az erdő fáinak oltalma alatt, ha ott ül, egy nem e világi síkon, mellettem a Chevyben, ugye nem így gondol rám? Szeretném azt hinni, és úgy gondolni a történtekre, hogy nem én tehetek róla. Persze, sokáig bennem volt, és talán még most is így érzem, hogy megállíthattam volna, hogy visszafordíthattam volna az események sodró lendületű folyamát, hogy meg nem történté tehettem volna az egészet... és ezzel együtt élni eddig sem volt egyszerű, de most újra felnyílt egy régi seb, és a szívem valósággal vérzik a férjemért. Próbálok a jó dolgokra emlékezni, és elűzni ezt a horrorisztikus képet róla, mert nem hiszem, hogy Dario ilyen lenne, hogy ő valóban ezt gondolná, vagy mondaná. Próbálom felidézni a közös életünk legszebb pillanatait, és, amíg még megtehetem, amíg még nem érünk oda a pubba, belekapaszkodni ezekbe az emlékekbe. A találkozásunkra gondolok, a szabadságra, ami farkasként ölelt körbe bennünket, a tengerparti fövenyre, a kalandjainkra – Monacóra, Mexikóra, Kubára -, az együtt töltött napokra és éjszakákra, a szerelemre, ami nekünk adatott, még, ha csak rövid ideig is, az esküvőre a szabad ég alatt, egy tikkasztó, nyári napon. A boldog pillanatokba süppedek, hogy megnyugodjak, és felszívjam magam az elkövetkezendőkre. Fogalmam sincs, hogy mire számítsak, és őszintén szólva, nem is érdekelnek a következmények sem akkor, amikor az autóban ültem, sem most, amikor erélyesen vágom be magam előtt az ajtót, hogy a küldöncöt magam elé lökjem. Nagyot nyekkenve borul a földre, vére átszivárog a frissen lőtt sebből, a ruhán keresztül a földre, de érdekes módon már közel sem annyira bőven, mint korábban. Nem lépek rá a hátára, csak mellette haladok el, és az első emberhez szólok, akit megpillantok – és, aki határozottan nem ez a titokzatos Reidun. A férfitől nem is kérdezek semmit, hacsak nem ő a helyi basszájba, de mivel iramtempóban vág hátraarcot, és siet el valahova, gyanítom, nem ő az én emberem. Türelmet tettetve várok tehát, amíg fel nem bukkan a nő. Pofátlanul és leplezetlenül mérem végig, de a mosolyát nem viszonzom, e helyett megvillannak acél színű szemeim. - Joe – javítom ki. – Részemről egyelőre nem akkora az öröm – teszem hozzá szemtelenül, annak ellenére is, hogy Reidun jelenléte meglehetősen felborzolja a farkasom kedélyeit, és nem kevésbé az enyémeket is; borzongás fut végig a gerincfüzéremen, és a pihék a tarkómon meredeznek, óvatosságra intve. Valószínűleg ez az oka annak, hogy barátságtalan szavaim ellenére a hangomból kiveheti, hogy nem fenyegetően cseng. Amikor a férfire tereli a szót, pff hangot hallgatok. – Túl sokat nem, de éppen többet a kelleténél – vetem oda, már-már foghegyről. – Ha lesz legközelebb, inkább dobj egy üzenetet – teszem hozzá. Aztán csettintésére a kutyái elhordják magukat, meg a Kristoffernek nevezett egyént, és minden olyan – leszámítva a padlón a vérfoltot -, mintha semmi sem történt volna. Kérdését hallva röviden és karcosan nevetem el magam, inkább kínomban, mint jó kedvemben. - Nem. A kérdés az, hogy én mit keresek itt? Ha jól sejtem – márpedig minden bizonnyal jól sejtem -, eredetileg az lett volna a terv, hogy nem én hozom vissza a talpnyalódat, hanem ő hoz el engem ide – nos, sikerült beleköpnöm a levesébe, azt hiszem. – Tehát – emelem fel karjaimat kissé, nem törődve a fegyverrel a kezemben -, mit akarsz tőlem? – szegezem neki a kérdést, és nagyon bízok benne, hogy egzakt választ-, vagy válaszokat fogok kapni. E helyett az irodájába invitál, mintha tényleg egy kibaszott dáma lennék, mint ő. Mert azért azt első blikkre is meg tudtam állapítani, hogy ő az. A szép ruha, a tökéletes haj, a még tökéletesebb smink, a parfüm illata, ami körbe lengi, azzal a megmagyarázhatatlan esszenciával keveredve, amit egészen idáig nem ismertem, és az a fennkölt előkelőség, amivel ugráltatja az embereit, mind-mind erre utalnak. - Teszek az udvariasságra – hanyag eleganciával rándítom meg a vállamat, és mosolyra ajkam szegletét. – Nekem mindegy, hogy hol kapok választ a kérdéseimre – teszem azért mégis csak hozzá, és, ha az irodájában óhajt velem beszélni őméltósága, hát, akkor ott, és követem az odáig vezető úton, ha itt, akkor itt.
|
| | |
| | To: Joe I'm crankin' up on the throttle. Victory is mine Az információ kereskedelem egyik legelőnyösebb oldala az volt, hogy mindig én voltam a legelső, aki értesült a különféle történésekről, ideértve az alvilágot is. Így elég hamar tudomásomra jutott annak a bizonyos új bandának a megjelenése is. Persze, tőlünk nem igen tudtak volna ügyfeleket elcsábítani, elvégre a profilunk különbözött, és valljuk be, ki ne lett volna megelégedve az Alvilág királynőjének a munkájával (még ha igazából Fredriket is gondolták a főnöknek)? Emiatt először nem is igen foglalkoztam velük, az alvilág már csak ilyen volt – jönnek-mennek az emberek, új csoportok alakulnak, aztán azokat magába kebelezi egy nagyobb. A dolgok akkor váltak igazán érdekessé, amikor meghallottam, hogy összeakasztották a bajszukat Smolenskyékkel. Persze, sokan bolondságnak tartották ezt a fajta vakmerőséget, én azonban szerettem az ilyen embereket. Volt bennük kurázsi, és az ilyenek mellett lehetett mindig a legjobban szórakozni. Mindenesetre, ennek az ügynek az okán kezdtem el kicsit jobban utánanézni ennek a bandának. Az információhálózatunknak köszönhetően persze nem kellett sokat kutakodnom azért, hogy jobban megismerjem a banda vezérét, Joanne Harrissont. Nem Norvégiában nőtt fel, ami azért elég sok mindent megmagyarázott - még nem volt tisztában azzal, hogy hogyan álltak Osloban az erőviszonyok. Mindenesetre, mivel felkeltették az érdeklődésemet, úgy gondoltam, hogy személyesen is megismerkednék velük. Azt még nem döntöttem el, hogy üzletelni akartam-e velük, vagy inkább eltenni őket láb alól. Úgy voltam vele, hogy majd az első találkozás során rám gyakorolt benyomás fogja ezt meghatározni. Szerettem spontán, impulzívan dönteni ilyen dolgokban. Miután – nem túl nehezen – kiderítettem a székhelyük címét, az egyik fiatalabb draugrot küldtem oda, hogy hozza elém Joanne Harrisont. Szándékosan nem adtam ezen felül további utasításokat a számára – kíváncsi voltam mindkettejük reakciójára, és arra, hogy mi fog történni. Már most teszteltem-e őket? Még szép! Különben túlságosan unalmas lett volna az egész, nem gondoljátok? Egész idő alatt türelmesen vártam az irodámban, majd pár órával később meg is jelentek. Hallottam a hangzavart kintről beszűrődni, perceken belül pedig az egyik kidobó srác be is rontott az irodámba verejtékező homlokkal. Akkor is tudtam volna, hogy baj van, ha ne lehetett volna ennyire egyértelműen leolvasni ezt az arcáról. - Boss, valami őrült szőke téged keres, és pisztolya van – nyögte ki két nagy lélegzetvétel között. Én erre csak mosolyra húztam az ajkaimat, és lassú mozdulatokkal felálltam a székemről. Kíváncsiságom még jobban felerősödött, mert nagyon is olybá tűnt, hogy a kis újonc bandavezér felülkerekedett a draugromon. Érdekes.Kényelmes léptekkel hagytam el az irodámat, cipőm sarka ritmikus kopogása töltötte meg a folyosó csendjét. A kidobós srác a hátam mögött lihegett, és ha nem lett volna jókedvem, valószínűleg valahova egészen máshova küldtem a lihegésével együtt. De jól van, elnéztem neki, hogy kiskutya módjára loholt a sarkamban. Rövidesen kiértem a folyosóról és a bár területén találtam magam, ahol Joanne Harrison is volt. Egyetlen pillantást vetettem csak a földön heverő, vérző draugrra, utána rögtön vissza is vezettem tekintetemet a szőke hajú nőre. - Örülök, hogy megismerhetlek, Joanne – húztam udvarias, némileg lustának nevezhető mosolyra az ajkaimat, miközben mellem alatt összefontam a karomat. Pár méterre álltam meg tőle – nem akartam, hogy feszélyezve érezze magát a közelségem miatt, és véletlenül el találja sütni a pisztolyt. Nem gyerekek kezébe való játék volt. – Köszönöm, hogy visszahoztad nekem Kristoffert. Remélem, nem okozott túl sok gondot – fecsegtem kedveskedő hangon, miközben enyhén oldalra billentett fejjel fürkésztem a vonásait, mintha képes lettem volna a velejéig látni. Nos, ez majdnem igaz is volt. Ujjaimmal csettintettem egyet, ezáltal jelezve a többi fiúkának, hogy kaparják össze Kristoffert. Nem volt sok kedvem új bútorzatot beszerezni csak azért, mert összevérezte a padlót. Ők pedig ennyiből tudták is, hogy kontroll alatt tartom a helyzetet, ezért rájuk nincs már szükségesem. S bizony jobban is tették, hogy magunkra hagytak bennünket, mielőtt olyat láttak volna, amit megbánnak. - Miben segíthetek? – kérdeztem, mintha nem tudtam volna, hogy mi miatt jött ide. Elég egyértelmű volt, hogy Kristoffer igen komolyan vette parancsomat, és nem teázni akarta áthívni a Vortexbe Joannet. Ez megmagyarázta azt is, hogy miért volt ennyire… heves. És hogy miért lóbálta a pisztolyát az orrom előtt. Nem mintha megijesztett volna, bár bevallom, nem igazán vettem volna jónéven, ha szétlövi valamelyik márkás, igencsak drága bútordarabomat. Ettől függetlenül, továbbra is kíváncsi voltam Joanne további reakcióira, mert még nem tudtam teljesen eldönteni, hogy mit is gondoljak róla, ezért még egy kicsit tovább akartam tettetni azt, hogy nem vagyok tisztában idejövetelének okával. - Szeretnél esetleg az irodámban beszélgetni? Ott egy kicsit nyugodtabbak a körülmények. Ó, és megtennéd, hogy elteszed azt a pisztolyt? Udvariatlanság mások arcába tolni – tettem még hozzá félvállról, mintha a fegyvere egyáltalán nem érdekelt volna. Valójában persze, ez így is volt. |
| | |
| |
Félreértés ne essék, számítottam ilyen jellegű fogadtatásra, de kezd kicsit tele lenni a nem létező tököm azzal, hogy mindenféle alakok, nagyon-nagyon rövid időintervallumokban azzal a célzattal tűnnek fel a laktanyában – ami egyben a birtokunk, a házunk is -, hogy eltegyenek láb alól. Tudom én, hogy nem szép dolog mások területére betévedni, szimatolni, meg üzletfeleket gyűjtögetni, és ilyen-olyan köröket kialakítani, de szóból ért az ember. Meg a farkas is. De már csak azért sem fogom vissza magamat, vagy takarodok el olyan hirtelenséggel, mint, ahogyan megjelentem; minden akció reakció, én ugyanis nem bántok senkit, amíg, nos... meg nem próbálnak eltenni láb alól, vagy a falkám épségét nem fenyegetik. Nem venném jó néven, ha a csapatom tagjainak egyetlen hajszála-, vagy szőrszála is meggörbülne, jobb is, ha ennyiben maradunk. Így esett tehát, hogy az a furcsa alak is hasonlóképpen járt, mint az a másik, a Smolensky verőlegény. Idegen szaga már a megjelenése pillanatában szúrta érzékeny orromat, és még most sem tudom megmondani, hogy pontosan mihez is lehet hasonlítani. Soha nem éreztem még csak ilyesmit sem. Halk-, és szűkszavú figura, először az autók felől érdeklődött, nekem meg komolyan megfordult a fejemben, hogy az adóhatóság embere, úgyhogy minden szavamat megfontoltam, mielőtt kiejtettem volna őket a számon. Aztán persze igazán hamar borult a bili, amikor megragadta a csuklómat, és magával akart vonszolni, ki tudja, hova. Az érintése hideg volt, túlságosan is. Erővel próbáltam kitépni magamat az ujjak szorításából, de ettől csak még elvakultabb és dühösebb lett. Ismerem a módszereiket, a rosszabb fajtáknak, a maffia vezéreknek, el tudom képzelni, hogy milyen következményekkel járna, ha esetleg mégis csak üres kézzel térne haza a gazdájához. Megpördít a tengelyem körül, hogy mögém kerüljön és még jobban béklyókba tudjon szorítani, hogy meg se tudjak mozdulni, de a lábára taposok, erőből, amire gyengül a fogás, így a gyomorszájába tudok könyökölni, amitől kissé meggörnyed. Kihasználva a pillanatnyi fájdalmát, és meglepődöttségén, kiszakadok a karjai közül, az autóm felé szaladok, ő meg utánam – az ajtót erőből vágom árva testének, amikor kinyitom azt, hogy aztán a kesztyűtartóból előkerüljön a stuki. Ráfogom a pisztolyt, a homlokának nyomom a bőrénél is hidegebb csövet. - Kifelé – dorombolom, de ő csak elneveti magát. A kacagása visszhangot ver a laktanyában, csigolyáimon ugrándoznak az akkordok, végig a gerincfüzéremen, egészen a koponyámig, ahol is robbanásszerűen szűnik meg a világ. Eltűnik a hó és a hideg. Catanzaro egyik szikláján találom magamat, az egyik szirten üldögélek, a lábamat a semmibe lógatom, a végeláthatatlannak tűnő kékség fölött. A Nap hevét a bőrömön érzem, csupasz vállaimon, az arcomon, alig tudom nyitva tartani a szememet. Ciao, amore – hallottam a lépteit, ahogy felém közeledik, de Dario hangját hallani ennyi év után, olyan, mintha kifacsarnák a szívemet. Azonban, amikor hátra fordulok, egy véres húsmassza néz vissza rám, ami azonnal mozdul, ujjait a torkomra fonja, és úgy dönt a tenger fölé, ami már sokkal inkább szurokfekete és viharos. A te hibád – vérfagyasztó nyugalommal közli a tényt. Aztán az arcomba ordít: - A te hibád! A te hibád! – katatón ismétli, a tenger morajlása, a visszhangja üvölt a fejemben. Lelök a mélybe. Ekkor térek vissza Oslóba – fogalmam sincs, hogy mi történt, vagy mennyi idő telhetett el, a szemeim előtt apró, fekete pontok kergetik egymást, mint egy szorgos hangyaboly, kis katonái az autó képe előtt, aminek a csomagtartójába valószínűsíthetően szándékában áll betuszkolni. A szürke földbe markolok, a szemem sarkából, a könnyeimen át, a távolban tompán felvillanni látom a fegyveremet. A szívem harci dobok tamtamjának ritmusára dübörög mellkasomban, mint egy kibaszott kalapács. Azt hiszem, hogy hányni fogok, úgy zsibong a fejem, és liftezik a gyomrom, amikor mégis a pisztoly után vetem magamat – a furcsa idegen meg utánam. Fel kellene adnom, amikor megpróbál maga alá gyűrni, én meg úgy vergődök már megint a karjai között, mint egy leölésre szánt állat, úgy érzem, mintha az izmaim elernyedtek volna, és nem akarnának engedelmeskedni nekem, a csontjaim mintha higanyból lennének, a fejem pedig ólomsúllyal bukik előre kissé. Valahogy mégis sikerül elérni a pisztolyt, és amikor ez megtörténik, erőt veszek magamon, félig ülőhelyzetbe tornázom magam, és meglövöm – na, nem fejbe, hanem csak a felkarjába, ezt a Smolensky nehézfiútól tanultam. Fájdalmasan ordít fel, én pedig kihúzom az egyik lábamat alóla, és az arcába taposok, majd magam alá feszítem. - Elég szar ötlet volt velem baszakodni – a fején támaszkodok szabad kezemmel, és egészen közel hajolok hozzá, hogy a fülébe suttoghassam szavaimat. De a helyett, hogy szétlőném a koponyáját, a földbe eresztek pár golyót. Összerezzen. Végre valami érzelem! – Mit akarsz tőlem? – ez után az intermezzo után végül az anyósülésen fuvaroz a Vortexbe, mintha valami kibaszott dáma lennék. Heves mozdulattal nyitom ki az ajtót, és erővel lököm be rajta szürke eminenciást – és nem, egy cseppet sem érdekel, hogy összevérzi a padlót. - Reidunt keresem – meg sem próbálom elrejteni a pisztolyt, amikor az első, utamba kerülőnek szegezem a szavaimat. – Van egy kis elintézni valónk – és még bájosan el is mosolyodok. Mint egy kibaszott dáma.
|
| | |
| | | | | sharpened claws | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| A varázslat kezdetét veszi 2023. nyár; norvégia, oslo2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített. Tovább olvasom... Lépj be közénk világunk kapuja
|
Belépett tagok ki leskelödik? Belépett tagjaink Nincs View the whole list Jelenleg 45 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 45 vendég és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.
|
Új alkotások legfrissebb posztok
Csüt. Nov. 14, 2024 1:05 am Mavis Norgaard tollából Szomb. Szept. 14, 2024 12:23 pm Savannah Crawford tollából Szomb. Júl. 27, 2024 5:33 pm Daphne Cortez tollából Szer. Júl. 24, 2024 6:07 pm Aaron Bergström tollából Kedd Jún. 25, 2024 2:30 pm Daphne Cortez tollából Kedd Okt. 03, 2023 11:46 am Magnus Wiker tollából Vas. Okt. 01, 2023 10:32 pm Aina Morstad tollából Hétf. Szept. 25, 2023 10:30 pm Rune Akselsen tollából |
|