Mindenkiben rejlik egy történet
meséld el a tiéd
Az én múltamat csak én ismerem és talán Urd sejti múltam egyes kényes régi részleteit.
Hogy honnan származom és ki alkotott meg, arról fogalmam sincs. A világon kívül létezik a Nornák csarnokai. Két nővéremmel gondozom évezredek óta a Ygdrassilt a világ fát. Erről lennék híres, az egyik Fő Norna vagyok, aki jövő szálait egy fonallá sodorja és ahol kell elvágja a halandók és a kortalan Istenek sorsainak fonalát. Az érzés és a tudás leírhatatlan és megfoghatatlan. Csak tudom, hogy véget kell vetnem egy életnek, ám gyengén továbbra is kötődik a világhoz, mind addig, amíg megemlékeznek róla nem vész el senki a feledés homályába.
"Ennyi maradt a múltból, amely nem bírt tökéletesen elenyészni, mert egyre csak enyészett, végtelenül önmagát emésztve, és úgy múlt el minden egyes pillanatban, hogy az elmúlása sohasem lett mulandó"
Ki vagyok én? A mindentudó? Átkozott dolog a jövőbe bepillantást nyerni. Mégis vannak kíváncsi "barátnőim", akik nem tudnak leállni, hogy megismerjék azt, ami a világgal fog történni. Már nem számolom hány világvégét éltem át. A vég kifejlett ugyanaz háború, káosz, világégés és pusztulás. Most máshogy fog történni? Nem. Káoszba fordul a világ. Már kezdetét vette az első fázis. Azt nem tudják még, hogy meddig fog tartani és ki éli túl vagy pusztul el most, de az tudható, hogy én megmaradok, mert nélkülem nincs jövője egy lénynek sem
Egy ideje az egyetemen passzív jogviszonyom van. Meguntam, a tanulást, pedig lehetne belőlem elismert jövőkutató. Mégis milyen szakma ez? Állandóan megkérdezik és magyarázatott érdemel, mit tanultam az elmúlt években, de kitalálhatja bárki a szak neve árulkodik róla, hogy a jövő kutatással foglalkozik az, aki elvégzi a képzést.
Számos hobbim volt az elmúlt évszázadok alatt. Most éppen visszatértem a természet közeli tevékenységekhez, mint például a kézműves termékek készítéséhez. A mai világban az internetről sok mindent meg lehet tanulni. Elkezdtem szappant főzni, gyertyát önteni és a virág kötészetben is remekelek. Most éppen esküvőkre, ünnepi partikra, temetésekre szállítok dekorációs elemeket, mint virágkötő.
Sosem unatkozom mindig tanulok valami újat vagy látok valami érdekeset, amit elfeledtem és újból divatba jött ebben a korban. Mindig van, ami függőséget okoz nálam, de vannak azok a bizonyos személyek, akik képesek a jelenbe tartani és földön járni.
Verdandi A legdrágább nővérem és barátom. Az a csaj, aki nélkül nem megyek el bulizni. Ha ő nem lenne velem, elszállnék és talán hónapokra eltűnnék. Szükségem van rá, hogy tényleg a jelenbe maradjak, de tudom, hogy neki is szüksége van rám, hogyha kell észhez térítsem, felvidítsam, megvédjem és támogassam.
Urd A legbölcsebb nővérem. Ő az én lelkiismeretem, aki ha nem is lát belém, de sejti, hogy nehéz igazán boldognak lennem, mert legfőbb vágyaim, álmaim sose teljesülhetnek. Emlékeztet a múltra és múltban elkövetett hibáimra, ha ő nem is látja az én múltamat.
Nanna az öröm és az odaadó szeretet istennője. Még pár ciklussal ezelőtt fontam össze vele a sorsom. Itt és most az egyszer bevallom, zűrös volt akkoriban a kapcsolatom, mert beleszerettem Baldurba. Féltékeny voltam rá, mert irigyeltem kapcsolatát és szerelmét férjével.
Tőle tanultam meg szeretni és élvezni a midgardi életet. Jó barátomnak mondanám őt, akinek a nevét most földi létem alatt viselem. Miatta vagyok képes félteni a számomra fontos életeket, megtanított odaadóan irgalmasan szeretni.
Vör a rám csimpaszkodott és levakarhatatlan barátnő, a jószándékú szomszédom, sosem tudom róla, hogy éppen kiakar használni vagy tényleg érdekli mi újság van velem. Minden hírforrást és pletykát összeszed. A legérdekesebb tény az, hogy tőle kapom a legjobb tanácsokat az emberi élettel kapcsolatban.
Mimir régi barátaim egyike. Ős idők óta ismerem őt, ahogy ő is minket a fő nornákat. Sosem vagyok igazán nyugodt mellett, mert kicsit félek tőle, hogy egyszer mindent elmond rólam nővéreimnek. Ő lenne az én "pszichológusom", akivel alkalmanként együtt ebédelek és kanapéján alszom ki a másnaposságaim egy jelentős részét is.
Lofn és
Sjöfn ezek a lányok, ha feltűnnek az életemben, eszemet vesztem. Bár az istenek nem szólnak bele a nornák dolgába és a nornák is függetlenek az istenektől. Valahogy midgárdi itt létem alatt mindig szerelembe estem, miután találkoztam velük. Olyan érzések támadtak fel bennem, amik után nehéz nem álmodoznom és azok fonalait nézni, akiket a szívembe zártam.
Vannak időszakok, amikor saját családot szeretnék, ami számos élőlénynek megadatik. Gyerekeket és férjet akarok magam mellett látni, de ez csak álom, mert egyik jövőmben sem láttam erre lehetőséget és ez a fájdalom olykor iszonyatosan fáj. Lofn csak jót akar és be akarja teljesíteni rejtett vágyaimat, amíg Sjöfn lehetőséget ad, hogy álmaimba merüljek és egy kicsit vagy nagyon szerelmesnek érezem magam egy férfi mellett magam.
Baldur plátói nagy szerelmeim egyike. Az előző ciklusok alatt, képes voltam popcornt enni és az ő számos végtelen lehetőséget rejtő jövőjét átnézni. Az összes hibáját és félre lépését elnéztem sokáig neki. A crushom még mindig és valahogy nem tudok attól a gondolattól sem megszabadulni, hogy egy Ragnarök után uralkodásra fog születni és ő ül majd Asgard trónján, de ez melyik világvége után jön el azt még én sem tudom kitalálni. Mostanra elhalványultak iránta az érzelmeim. Ám az jövőjét, ha nem is teljesen, de jól ismerem.
Forseti Baldur fia, az igazság istene. Mély levegő. Beszív és kifúj. Évekkel ezelőtt szerettem belé. Az alma nem esik messze a fájától. Azt hiszem, a számos "véletlen" találkozás után ő is kezdte sejteni, hogy valamit érzek iránta. Be is vallottam volna neki érzéseimet, de valami furcsa dolog történt vele és utána már nem mertem felkeresni őt. Az átok elérte őt, akit annyira szeretnék most magam mellett tudni.
Hildr aki után nyomozni kellene. Mivel bántottam meg? Mivel bántották meg, hogy a világot romlásba taszítaná? Sosem voltam jó húga, mellőztem őt az életemből, mivel annyi más dolog lekötötte a figyelmemet. Késő azon bánkódnom, ami elmúlt. A jövőn se érdemes rágódnom vele kapcsolatban. Jelenben kell vele valamit tennem. Talán bocsánatot kell kérnem, hogy semmibe vettem? Esteleg talán továbbra is átnéznem rajta? Vagy figyelni, hogy dönti most egy norna pusztulásba a hiú istenek világát? Máshoz se értek jobban, mint figyelni és kifürkészni a jövőt, ha egyedül vagyok, ám ő is egy közülünk, tehát jövője számomra rejtély.
Szeretném tudni az okot, ami az átokhoz kibocsátáshoz vezette őt. Remélem, egyszer megtudom.
Az elátkozottak ők azok, akik múltjukat kezdik elfelejteni. Mit számít ez nekem? Mit számít ez bárkinek is? Jobb, ha nem emlékezünk a hibákra amiket elkövettünk, de akkor hogy tanulunk a múltban elkövetett hibáinkból.
"Aki nem tanul a múltból, azzal bűnhődik, hogy megismétli a régi tévedéseit."
Megérdemli-e bárki is, hogy emlékveszett legyen? Talán Hildr rájött, hogy nem tanulnak a hibáikból az istenek. Gonosz lennék, ha hagynám neki? Egyszerűen tudni, akarom mi történik az elátkozottakkal a jövőben, mert ezt a befejezést még egyszer sem tapasztaltam meg és be kell vallanom élvezem a helyzetet az új fordulatot, mert talán késleltethetik egyes személyek a világvégét és az átok beteljesülését talán megakadályozhatják ezt a vág kifejletet vagy megtalálhatják az ellenszert erre a "betegségre". Talán új világrend jön létre.
Kívülről kellene szemlélnem a világot, de bűnös vagyok, mert egy ideje benne élek már. Talán én magam mérgezem meg a jövőt azzal, hogy a földön élek és belenyúlok itt-ott a sors fonalakba.