Hel nyilvánvalóan túlélte, ez nem is volt soha kérdés, a szívből szóló aggódásom ellenére. Ha egy bábja ilyen könnyedén el tudta volna intézni, régen nem ült volna ott, ahol. Ugyanakkor a tény, hogy a pletykák szerint valamelyik teremtménye megpróbálta, önmagában érdekes és kihasználandó volt. - Micsoda szerencse, hogy mindig számíthat a testvérére. Egyébként fizetést kapsz tőle, vagy puszta szívjóság vezet, bátyám? Egy pillanatra kérdő vontam fel a szemöldököm, ahogyan a bárány a torkán akadt a leány nevének említésére. Nem szerettem így elárulni magam, de valahogy nem gondoltam, hogy Morozov egykori kiskedvence találkozott már minden berzerker teremtőjével. Minden esetre ez előnyös volt, Fenrír sosem tudott közönyösen viselkedni, ha megismert valakit. Már csak azt kellett elérnem, hogy törődjön vele, és ne ketté tépni akarja, ahogy általában mindenkit. - Beismerem, még vannak hiányosságok Volkova kisasszony öntudatán és természetfeletti ismeretein, de már dolgozok az ügyön. Ezeddig meglehetősen leláncolva élt, a farkast benne egy mágikus béklyó kergette bujdosásba, amit csak a nevelőapja tudott levenni róla. Szánt szándékkal fogalmaztam úgy, ahogy. Igyekeztem minél nagyobb párhuzamot teremteni a leány mágikus karperece és a Gleipnir, a fivéremet lekötő törp béklyó között, hátha megesik rajta a szíve. De azért fivéremet sem ejtették a fejére, és azonnal kiszimatolta a csapdát. Néha a rossz hírem felettébb megnehezítette, hogy a magam malmára hajtsam a vizet. - Dasha mostohaapja egy draugr... volt. Már csak egy oszladozó kupac csont és hús, de ettől még Hel egyik teremtménye, amiért felelősséggel tartozik. A leány most nekem dolgozik, és szeretném rendbe tenni a lelkét, ugyanis a mostani állapotában felettébb használhatatlan bármilyen munkára. Nem azt kérem tőled, hogy pesztráld vagy neveld meg, erre már más jelöltem van. Csupán azt kérem, hogy adj neki munkát, hadd ízlelhesse meg, milyen is a normalitás. Legalább is az, ami a Nagy Farkas és az Alvilág Királynője társaságában normalitásnak számít. Felettébb jól felépített hazugság volt, hihető, megnyerő és valójában logikus. Egészen büszke voltam rá.
Kiskép : Rendeltetésem : Fenrir vagyok play by : Jason Momoa Posztok száma : 112 User neve : Rea Csoport : Isteni lény Pontgyűjtő : 95 Lakhely : Oslo Foglalkozás : Biztonsági főnök Előtörténet : I am Fenrir
Keresem : A testvérem
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Pént. Május 20, 2022 9:17 am
Trygve & Bjørn
Felszaladt szemöldökkel emeltem rá tekintetem, miközben megállt kezem a mozdulatban egy pillanatra, s tekintetem kérdő lett. Ha egyszer hozzám jött, akkor ne köntörfalazzon, mondja el kerek perec miért jött. Sosem szerettem ezeket a köröket róni. Felesleges beszéd, és miegymás. Magyaráztam közben a bárról, és hogy végre megnyitottunk, majd csak utána folytattam az evést. Teleszájjal kommunikálni… azt hiszem ez egyfajta berögződés volt, ami nem engedett, és mindig velem maradt. -Túlélte. Nem engedem, hogy baja essen. Habár te is jól tudod, megtudja védeni magát. - engedtem meg magamnak egy mosolyszerű akármit, majd ittam egy kortyot, aztán letettem az üveget az asztalra, és a tőlem telhető legnagyobb türelemmel hallgattam szavait. Így utólag már tudom, hogy azt a falatot nem kellett volna a számba venni, mert hogy majdnem megfulladtam tőle egy név hallatán, az egyszer biztos! Köhögtem, krákogtam, majd meglepetten pislogtam párat, miután végre alábbhagyott a fuldoklásom. A végén még bátyám báránya lesz az utolsó vacsorám?! -Ha ott vagyok minden biztonságos! - ismét köhögtem párat, aztán ittam pár kortyot. Elevenen élt bennem az emlék a szőke berserkerről, ki az ágyamban találta magát reggelre, és az én atlétámban ébredt fel. Meglepődésünk közös volt a reggel sugaraiban. Hát még akkor mikor hozzám vágott egy üveget. Megköszörültem a torkom, vonásaim elkomolyodtak, és felvettem a tőlem megszokott ábrázatot. - Az a lány azt se tudja micsoda! Még is miért venném oda magamhoz? Mi hasznod lenne belőle? - eltoltam inkább magam elől a tányért, mielőtt még előáll egy újabb névvel, amitől aztán tényleg megfulladnék. Felkeltem, eltettem a tányért a pultra, majd előszedtem még egy üveg sört, amit aztán letettem testvérem mellé az asztalra. Borom nem volt, szóval be kellett érnie ennyivel. -Vegyem a szárnyaim alá… ühm… - összepréseltem ajkaim. - Miből gondolod, hogy a két szép szemedért megteszem? - szaladt fel a szemöldököm.
Fenrírt - avagy Bjornt, ahogy manapság szólította magát - meglehetősen könnyű volt felingerelni, de ez sajnos a neveltetéséből fakadt. Míg én az óceánok csontig hatoló hidegében tengődtem, nagyobbra és nagyobbra nőve, ő egészen az első Ragnarökig vonyított és tépte a Gleipnírt, nyers erővel próbálva leküzdeni az ősi mágiát. Csodálkozom, hogy bosszúból nem irtotta ki a dvergar fajt, az utolsó szakállas kovácsig. De ki tudja, lehet megtette, csupán a ciklusok elfedték azóta. - Valójában nem Hel érdekel, bátyám, hanem te. Ezért is jöttem hozzád. - feleltem két falat között, időközben udvariasan letéve a villát. Tudtam, hogy ő feleennyire sem lesz kifinomult asztali etikett tekintetében, de az nem volt ok, hogy én alább adjak. Mikor rátértünk a Vortex ügyére mesterkélt megkönnyebbüléssel mosolyodtam el. - Óh, ezt örömmel hallom. Nagyon aggódtam a hírek miatt, főleg, mert csak szóbeszédek jutottak el hozzám. Azt sem tudtam húgocskánk túlélte-e, vagy kénytelen volt visszatérni Helheimba a Végső Háborúig. Ezzel meg is kezdődött a játszma, elegáns lóugrással. Persze nem is reméltem, hogy Fenrír hajlandó lesz majd konkrétabb információkkal szolgálni, még kevésbé a teljes igazsággal, de egy implikáció néha csodákat tett. Főképp, mert akármennyire marconának akart látszani kívülről, hármunk közül neki volt a legérzőbb szíve, ezért is tartották az istenek a legveszélyesebbnek. Azt pedig, aki érzett, könnyű volt irányítani. - Szeretnék tenni valamit Hel védelmében. Hogy ilyen sértés soha többé ne fordulhasson elő, és a te vállad se nyomja annyi teher, bármilyen erős is vagy, bátyám. Tudod, nemrégen a szolgálatomba szegődött egy kifejezetten érdekes leány, aki segíthetne neked fenntartani a Vortex biztonságát és békéjét. Mellesleg neki sem ártana, ha eltöltene némi időt veled, tekintve, hogy szegről-végről a rokonod, ha más nem felelősség okán. Dasha Volkova, így hívják. Arra gondoltam esetleg segíthetnél kijárni húgunknál, hogy ott dolgozhasson, a te irányításod alatt. Gyanítom ha én magam kérném, hasonlóan meleg fogadtatást kapnék, mint tőled. Vagy még hidegebbet. Ártatlan kérés volt. Egy elveszett, hányattatott sorsú berzerker, aki épp csak bontogatta az agyarait - legalább is a saját akaratából -, és szüksége volt az ősfarkas iránymutatására. Mellesleg Morozov mellett megtanult hallgatózni és kiszűrni az információkat, amik hasznosak lehetnek. Ráadásul én meg sem vertem, ha üres kézzel tért haza. Helyette inkább ott hagytam volna az apja levágott fejét az éjjeliszekrényén. Mert én ilyen jólelkű voltam.
Kiskép : Rendeltetésem : Fenrir vagyok play by : Jason Momoa Posztok száma : 112 User neve : Rea Csoport : Isteni lény Pontgyűjtő : 95 Lakhely : Oslo Foglalkozás : Biztonsági főnök Előtörténet : I am Fenrir
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Kedd Május 17, 2022 2:13 pm
Trygve & Bjørn
-Mert igazán arról vagy híres mi? - szaladt fel a szemöldököm, miközben összepréseltem ajkaim. Ő igazán az a fajta alak volt, aki sosem keres meg csak úgy. Ha báránysülttel kínál, akkor annak igen is van ára. Akkor azért igen is akar valamit, és nem csak azért teszi, mert ő a legjobb testvér a világon. Tekintetem a tányérra siklott mit elémtólt, miközben odatelepedtem az asztalhoz. Azért csak egy nehéz nap volt a hátam mögött, szóval sokkal jobban teszem, ha tényleg eszek pár falatot, és nem csak figyelem, s kérdezősködök még is mit akar tőlem. Mikor felhozta, hogy még mindig Hel mellett dolgozok, karba fontam karjaim. Izmaim megfeszültek. Mintha nem tudná pillantás ült ki arcomra, s ismét felszaladt szemöldököm. -Ha Hel érdekel, mért nem mész hozzá? - emeltem kezembe a villát, és a kést, s közben végig rajta tartottam tekintetem. Na nem mintha tartottam volna tőle, de abban azért biztos voltam, hogy lemaradni sem akarok semmiről sem. Vágtam egy szeletet, majd enni kezdtem. Be kell vallanom, főzni azt tud, de ugyebár a dicséret mint olyan, nem sűrűn hagyja el a számat, így legyen annyi elég, hogy megeszem amit elém tett, és a végén majd csak a csont marad, szóval… -Jól… újra nyitottunk egy ideje… - feleltem tömören, de a kérdés még mindig ott lebegett a levegőben, vajon miért nem Hel-hez megy, hogyha kérdése van, hisz engem is megkerülhetne ha nagyon akarna, és még találkoznunk sem kellene. -Mit akarsz ? Ne kerülgesd a dolgot… csak bökd ki… - tettem le az evőeszközöket, s aztán felkeltem helyemről, s elővettem egy üveg sört a hűtőből. Ebből is látszik, hogy nem bárány fogyasztásra készültem.
Mondhatnám, hogy rosszul esett az az ajtóstól a házba fogadtatás, amivel Fenrir megérkezett, de végülis ez az ő ajtaja volt, az ő háza és az ő báránya. Persze kellett hozzá az én kezem munkája, hogy ne shashlikként végezze, de mégiscsak az ő otthonában voltunk. Ami, megjegyzem, fájdalmasan hiányolt egy jó francia bort a clapassade mellé, de gyanítom nem várt vacsorára senkit az én ízlésemmel. - Ajj, vérzik a szívem már csak a feltételezéstől is. - feleltem ugyanazzal a semmilyen, értéktelen mosollyal. - Nem vágyhatok a ritkán látott fivérem társaságáraa szürke hétköznapok monotóniájában? Elé toltam a tányért, miközben egy fiókból evőeszközöket szereztem, aztán leültem vele szembe és óvatosan villára szúrtam egy darabot a húsból. Talán egy kissé sok csillagánizs került rá, de azon kívül egészen mennyei volt. Avagy asgardi. - Való igaz, várakozhattam volna odakint is. De az rendkívül unalmas lett volna, ráadásul kettővel kevesebb tányér meleg étel vár, mikor hazaérsz egy meglepően kurta nap után. Jól tudom, hogy még mindig drága húgunk körül őrködsz? Költői kérdés volt, mindig gondosan megválogattam az információkat, amit elém tártak. Igen ritkán informáltak félre, és ennél is ritkábban tévedtem. De szerettem hallani a saját hangomat, és az idegességet, amit az ilyesfajta vontatott intermezzok okoztak az emberekben magam körül - még ha Fenrir nem is volt éppen ember. - Hogy van Hel mostanában? Jól alakul az üzlet? Újabb költői kérdés, de egy igen fontos apróság. A Vortex nemrég kigyulladt, a tettes pedig nem volt egyértelműen azonosítva. Egyes brókerek szerint egy rebellis draugr volt, mások szerint én - ez volt a kedvencem -, megint mások apánkat gyanúsították. Viszont ahol mások szabotázst és tragédiát láttak, én egy piaci rést, amit feltett szándékom volt kitölteni. Ehhez pedig Fenrir segítsége, ha nem is nélkülözhetetlen, de felettébb értékes volt.
Bjørn Kristiansen —
Elküldésének ideje — Csüt. Május 05, 2022 3:14 pm
Trygve & Bjørn
A napomnak meglehetősen hamar vége szakadt, hisz nem egész naposak voltunk a mai napon. Hel-nek nem volt rám szüksége, hisz kinek kellene egy nagydarab fickó, miközben épp a műkörmösnél üldögél, és lazul egy cseppet? Senkinek! Meg aztán csak unatkozás lenne az egész, és akkor már inkább hazafelé vettem az irányt. Leparkoltam a járgányt a ház előtt, majd a sisakot levéve odaléptem az ismeretlen autó mellé, s egy mély levegővétel kíséretében sétáltam az ajtó irányába, minek kulccsal való kinyitásával nem kellett szenvednem. Letettem kabátom, majd megálltam a nappaliban, karba font karokkal, s felvont szemöldökkel emeltem tekintetem testvéremre, a kis kötényében, ahogy a konyhámban álldogál. -Mit keresel itt? - kérdeztem minden kertelés nélkül, miközben letelepedtem az egyik székre. Semmi jónak nem vagyok az elrontója, ha kajáról van szó, szóval nyugodtan letettem magam, és vártam mikor kezdi el magyarázni miért is érkezett. - És azt ne mond, hogy csak látni akartál… - préseltem össze ajkaim, miközben hátradűltem, összefontam karjaim mellkasom előtt ismételten, s próbáltam kitalálni miféle hátsó szándék vezérelte hozzám. Sosem volt az a fajta, aki hátsószándék nélkül közeledne, vagy csak én ismertem rossz oldaláról, de hogy semmit sem tett önzetlenül, abban egész biztos voltam. - A verandán is várhattál volna… - jegyeztem meg, miközben kicsit közelebb húztam magamhoz a tányért, beleszagoltam az ételbe, de még nem kezdtem el enni, pusztán feltűrtem pulóverem ujját, s ismét rá emeltem tekintetem. Jó illata volt a báránynak, és éhes is voltam, de nem kezdtem bele az evésbe. Előbb tudni akartam mit akar tőlem. Azt meg már meg sem kérdeztem miért van kulcsa a házamhoz, és a kutyám miért nem akarta megenni vacsorára. Persze azt is ki kellene derítenem, hogy a kutya merre bujkál...
Fenrir nem volt otthon, azonban biztos forrásokból tudtam, hogy nemsokára hazaért. Sajnos rossz szokásom volt túl hamar érkezni az olyan megbeszélésekre is, ahol nem vártak rám egyáltalán, olyankor pedig el kellett ütnöm az időt valamivel. Természetesen beengedtem magam. Mint jó testvér, hamarabb volt kulcsom fivérem lakásához, mint neki eszébe jutott volna akár egyetlen pótkulcsot is másolni, de ennyi szabadságot megengedtem magamnak. Másnak egyébként sem volt jogában, még Fenrirnek sem, akármennyire szerette volna azt hinni. A lakás maga spártai mód egyszerű volt, legalább is az én ízlésemnek. Ő biztosan remekül érezte magát benne és legalább nem volt megláncolva, ahogy a születésünk után. A hűtőben nem volt kifejezetten nagy választék, csupán ami egy agglegény igényeit kielégítette, viszont valamilyen érdekes oknál fogva a fagyasztóban találtam némi bárányt, egy polcon némi mézet és egy pár olajbogyó, és biztos voltam benne, hogy a maga bumfordi módján csak elpocsékolta volna. Miközben a bárány lassan párolódott, a köretként szolgáló zöldségek pedig még nem álltak készen, volt némi üres időm gondolkodni. Fenrir az utóbbi években a Vortexben dolgozott, bár a konkrét munkakörét sosem sikerült teljesen megértenem. Rendkívül marconán ácsorgott, néha felkapott és kihajított a húgunknak nem tetsző elemeket, de fel nem fogtam, ez neki miért volt kielégítő. Valójában szinte semmit nem értettem meg bátyám miértjei közül, éppen ezért is voltam itt. Ezért, és hogy bevédjem magam egy esetleges vezércsel ellen, ha Hel végül még sem a számításaimnak megfelelően felelt az egyik bábja elrongyolódására. Az ajtón túl egyre közelebbről hallatszott egy motor bőgése, ami végül meg is állt. Bimm bamm, a farkas hazatért. Miközben ő végigcaplatott az ajtóig én rutinos mozdulatokkal felszegtem a bárányt és egy, Morozov étterméből ellesett konformációban tálaltam a párolt zöldségekkel együtt. Mire az ajtó kinyílt, én egy hűvös, udvarias és teljes mértékben megjátszott mosollyal várakoztam, derekam körül egy fehér köténnyel, könyékig feltűrt acélkék ingben és közelebb toltam a két tányért az éppen csak hazaérkező Fenrirnek. - Üdv itthon, testvér. Clapassade?
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.