M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anita & Hallr - A szobor rendelés

Anita Rønningen
Kiskép :
Anita & Hallr - A szobor rendelés 663E
Rendeltetésem :
Baldur lánya vagyok
play by :
Dove Cameron
Posztok száma :
69
User neve :
Lucky
Csoport :
Félisten
Pontgyűjtő :
65
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Full-time princess
Előtörténet :
In the cold castle of ice and glass

Anita & Hallr - A szobor rendelés Tumblr_inline_o9bujzqtqU1rifr4k_500
Keresem :
"Behind these walls, so tall
I don't wanna climb, I'm afraid to fall..
Anita & Hallr - A szobor rendelés 0fRES4j
So we both do time
And never have closure 'cause I still wanna hold you.."

Anita Rønningen
Elküldésének ideje — Szomb. Május 28, 2022 10:37 am
Hallr & Anita
- Nos, eddigi tapasztalataim alapján, nem.
Majdnem rávágtam, hogy különben nem járnék ki a palotán kívülre, dehát az esélyt meg kell adni mindenkinek, szóval nem gondolnám, hogy ha esetleg több lenne as rossz íz a számban, akkor mondjuk képes lennék elzárkózni a világtól. Szeretem hinni, hogy alapvetően nem rosszak az emberek, csak belesodródnak olyan választásokba, ami nem éppen elfogadott. Illetve hát..nem tudom, nehéz dolog az emberi elme.
- Nyugalom, azért egészen megbízható emberek állnak a rendelkezésemre, csak a szoborhoz kapcsolódó munkálatokba nem szólhatnak majd bele és ott egyezetet majd velük, hogy mi-hogyan is kéne megalkotni.
Van éppen még szobrász is a családi tarsolyba, de vele végképp nem akartam ezt a munkálatot elvégeztetni. Neki túl régies a stílusa ehhez. Szépen képes megalkotni bármit, ami úgy néz ki, mintha századokkal ezelőtt alkották volna meg. Hallr művei ellenben tényleg úgy néztek ki, mintha bármelyik pillanatban életre kelhetne az a bizonyos szobor, valójában élethűek voltak. Nekem pedig pont ez kellett.
- Ezzel nem teljesen értek egyet, de próbálom elfogadni.
Nem hinném, hogy valakinek kisebbnek kéne lennie mint maga a feladat, ahhoz, hogy szerény maradjon. Dehát bizonyára nekik is megvan a saját szemléletük, ezt pedig úgy kell elfogadni, ahogy van.
- Óh, én elhiszem...
Végtére is miért ne? Miért ne lehetne valaki, aki összeverekszik a másik féllel jámbor, akár egy "bárány". A megfelelő inzultussal, a megfelelő ponton, bárkit ki lehet hozni a béketűréséből. Gondolom. Én mondjuk még sosem kerültem olyan állapotba, hogy bárkire is olyan ideges legyek, hogy bántani akarjam, azonban ami késik az nem siet és még bármit előfordulhat.
- Ha kép, ha nem, akár egy szobornál is, szerintem egy tehetséges művész képes érzelmeket csempészni az élettelenbe is.
Tény, hogy a kép amit mutattam nem egy ünnepelt zseni műve, de a könyv írójáé aki... szerintem így is megragadta a lényeget és elszánt ábrázatot varázsolt a hercegnőre. Valamint, ismerve a történetet, én nem tudok ezt a képet érzelemmentesnek vélni.
-Rendben van, akkor nyomtatva elküldöm.
Felettébb furcsa, mikor a mai világban valaki le tud a technika vívmányainak a segítségéről mondani. El sem tudom képzelni, mennyivel nehezebb dolgunk lenne nélkülük. Egyszerre tartom furcsának és ismerem el a férfi kitartását, ezen a téren.
Majd egyszer csak közbelép Ivar, hogy figyelmeztessen, vannak ám néha kötelezettségeim is, így kénytelen voltam elköszönni Hallr-tól.
- Remek, annak örülök. Engedje meg, hogy elvigyük, a városig.
Végülis, amíg útba esett, miért is ne? Ez a minimum, ha már a barátságomat ígértem neki. Az út hazafelé hosszas, de cseppet sem unalmas, s így elköszönve tőle, tartok haza a palotába, tudván, az én ajándékom igazán mesébe illő lesz.

Köszöntem én is a játékot. ^^
XXX SZÓ // @Hallr Nafnisson
[/b]
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
Hallgatom a Hercegnő szavait, s élvezem vele a beszélgetést. Hogyne esne jól, egy olyan vén törpe, mint én? Magányosságom ma már visszaüt teljesen, s én a felszín alatt ki szeretnék törni a burokból, amit évszázadok alatt épült fel. Csak hát az pedig szintén ilyen tény, hogy nem merek bevágni semmilyen őrültségbe.
- Mily Bölcs Hercegnő e tekintetben, s remélhetőleg nem minden íz visszataszító. - s szerencsére meg tudom állni, hogy ki ne teregessem a saját világom, meg úgy alapból rá ne kérdezzek a Hercegnőnél. A bizonytalanok tesznek fel csupán buta kérdéseket. A dicséretét hallva, azt sem tudom hirtelenjében, hogy melyik a bal karom, meg a jobb.Valami kisebb jóleső érzés tölt el, hogy a partnerem így lát engem, s valami új, amit előzőleg megszokhattam.
- Én maradok munkaszeretőnek, a többiek meg alattam vagy úgy tesznek, hogy jó legyen, vagy kereshetnek máshol munkát. - nálam aztán nem lesz ilyen nyafogás, meg kifogás ezred. Ha kell akkor saját magam alkotom meg, amit ők nem. Vannak ismeretségeim, s ahol több törpe fej találkozik, abból oltári nagy érték lesz. Legalább is én így fogom fel a törpékben rejtőző lehetőségeket. S egészen érdekes dolog történik itt közöttünk a beszélgetés közben, mert én kíváncsian iszom minden egyes szavát. Szeretném megismerni, szeretném tudni, hogy nála mi a korlátok.
- Nem így van Hercegnő, csupán szüleim úgy neveltek, hogy mindig légy kisebb, mint a feladat. S ne legyek nagyobb, mint a feladat, mert végül is ez esetben csupán egy hangoskodó valaki vagyok, mint művész. - már ha érti a dolgot a Hercegnő, s ehhez egy pirosodó arcot is adok. Tudom jól a legfurább szavakkal fejezem ki lényegem világát.Vegyük például azt, hogy én ki mindenkivel rúgtam össze a port. Kevéssel, hiszen tudom jól, ha ököllel kellene minden egyes dolgokat szentesítenem, akkor az egész világ ellenségem lenne.
- Oh, én jámbor vagyok, mint a ma született bárány – nem erősködésből ejtem ki, inkább szent meggyőződésből. A kivételes esetek meg azért van, hogy lássák mások, vagy tudják meg mások, hogy ha úgy esik, akkor bizony odapörkölök. Szóval a Hercegnőnek semmi félnivalója nincsen, ha velem van. Alap nálam, hogy bármilyen nőről legyen szó, egy bizonyos fokig nem ütök vissza. Bár ha azt nézzük, akkor számos istennővel találkoztam, de még összeverekedni nem tudtam velük.Mindegy!
- Ennél a képnél. Míg a kép egy pillanat ábrázolása, addig a Hercegnő, eddigi beszélgetéseink során több pillanat. Ráadásul vegyük azt hozzá, hogy jelenleg igazi érzelmeket látok a Hercegnő mozdulataiban, míg a kép csak egyet. Néha vannak fejtörő képek – ismerem be személyesen. Mikor a kép hogyan létéről beszél, akkor rögtön előugrik belőlem a technika ellenesség.
- Öh izé, kinyomtatva jó lesz, hiszen nincs telefonom, mármint a vezetékesen kívül.Számítógépem sincs, mint a legtöbb embernek.-már szólalnék meg, hogy tovább mondjam a szavaim, azonban beelőz egy hang, utána a kisasszony.
- Részemről ennyi elég, azt hiszem jobb ha én is távozom. - jelentem ki mosolyogva, s nem is tudom, hogy most tiszteletlenség lenne tőlem, ha azt kérném, hogy a Hercegnő egészen a kapuig kísérjen ki. Végül elvetem az ötletet, mert nekem a szobron kell agyalnom.
- Örvendtem találkozni a Hercegnővel, s 1-2 napon belül megmutatom a látványtervet. - odalépek a Anitához és egy kellemes kézcsók után elindulok kifelé.

// Részemről ennyi, köszönöm a játékot, élveztem //
Anita Rønningen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Baldur lánya vagyok
play by :
Dove Cameron
Posztok száma :
69
User neve :
Lucky
Csoport :
Félisten
Pontgyűjtő :
65
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Full-time princess
Előtörténet :

Keresem :
So we both do time

Anita Rønningen
Elküldésének ideje — Kedd Május 24, 2022 5:10 pm
Hallr & Anita
- Olyan, mint amikor az ember rájön, hogy nem csak csoki ízű fagyi van a világon. Ezer féle íz létezik, némelyik a kedvére való és némelyik kimondottan visszataszító.
Ennél pontosabban nem tudtam volna körbeírni a dolgot, pláne nem találtam rá megfelelő szót. Úgy éreztem, ez így tökéletes is lesz.
- Mint mondta, nem mindenki vélekedik így a munka elvégzésével kapcsolatban, így igenis szerencse, hogy ön ilyen lelkiismeretesen dolgozik.
Belefuthattam volna valami elfuserált, linkeskedő művészbe is, aki aztán ha elvállalja is a szobrot, de időben vagy nem is készül el az alkotással, vagy teljesen mást hoz ki belőle. mint amit el szerettem volna érni. Azért ismerek a nemesi körökben is olyat, aki csak arra képes amit ő maga el akar érni, ha már másért kéne tennie valamit, hiába van meg a szándék, ha egyszerűen nem érdekli eléggé.
- Nos, ha ön úgy érzi, hogy nincs meg önben az ami hozzá kell, akkor nincs mit tenni. Nem igaz?
Pedig aztán az ittlétünk során volt egy-két olyan mondata, melyekről elhittem volna, ha azt álltja magáról, ő egy ilyen zsebköltő. Olyan aki szeret otthona magányában tollat, papírt megragadn és írni a szóvirágokat.
- Áh valóban? Azért elsőre, nem teljesen így hangzott a dolog, de örülök, hogy nem azok közé tartozik, akinek hamar elpattannak a húrok.
Habár másképp álltak a kilátások korábban, így már csak az üt szöget a fejembe, hogy ők ketten ezek után még barátok maradtak. Lehet, hogy ez amolyan férfi dolog? Ivart nem láttam még verekedni és remélem, hogy ez így is marad. Nem vagyok benne biztos, hogy örülnék a látványnak, amit két önmagából kivetkőzött ember tusája mutat. Mikor tanítottak annak idején a gladiátor játétkokról, már az is nehezemre esett, hogy azt felfogjam, miért szerette annyira a nép.Dehát nem lehetünk egyformák, s lehet, én sem ismerem magam eléggé ahhoz, hogy bármit is ki merjek jelenteni. Soha sem ütöttem meg még senkit, egy pofon sem repült más arca felé. Nem tudhatom, hogy ha egyszer ez megtörténne, akkor nem-e lennék az érzés megszállottja, s onnantól minden kis kellemetlenségért nekiesnék valakinek. Gondolataimban jót kacagtam magamon. Én ennél sokkalta nyugodtabb vagyok. Közben Hallrnak kerestem ki a képet, nehogy ne tudja, mi az amire gondolok "szépség" alatt.
- Hm? Ennél a képnél? - A telefonmom képernyőjét immár magam felé fordítom.- Áh, ugyan már. Biztos vagyok benne, hogy csak előnyösebb számomra a megvilágítás. Szóval, átküldjem a képet vagy sikerült megjegyezni? Szívesen küldök belőle esetleg egy másolatot, mármint a könyvből.
Közben egy harmadik fél, ismerős hangja szólít meg miután finoman megköszörülte a torkát.
- Hercegnő, lassan ideje lesz távoznunk, ha oda szeretne érni a zongora órájára.
- Áh igen. Köszönöm Ivar, hogy figyelmeztettél. Mr Nafnisson, szeretne esetleg még valamit megbeszélni?
Laikusként, én nem tudom, hogy ez mind milyen procedúrával jár végülis.
[/b]
Anonymous

Vendég —
Látom a hercegnő arcának rendeződését, ahogy látszik rajta, hogy elgondolkozik a szavaimon, amit az emberekről mondok. Én szívesen mesélek a tapasztalataimról, hiszen sokukkal volt dolgom, s olykor gondom. Még nem tudom, hogy hová fog kilyukadni a beszélgetésünk, s mennyire ártom bele magam a világába, ezt csupán az idő lesz a megmondhatója.
- Milyen volt bele lesni a maszk mögé? - csípőből jön nálam az érdeklődés szikrája. Hogyan élte át? Hallgatom tovább a Hercegnő szavait, s mikor felém csavarja a szavait, akkor kénytelenül is zavarba jövök.
- U...Ugyan már, Hercegnő. Szavai így túlságosan kedvesek. Én úgy látom, hogy ha valaki vállalt egy munkát, pénzért és időre, akkor utána tisztességesen végezze el. Ne beszéljen félre, s ha gond adódik, akkor vállalja a felelősséget. - s mivel ennek így kellene lennie mindenhol, így furán nézek arra, aki ettől eltérően dolgozik. Vagy egy munkaközösség tekintetében nem veszi ki a részét a munkából. Jól látom, hogy a Hercegnő közben elréved maga gondolatvilágában, így vagyok annyira tapintatos, hogy nem akkor szólalok meg, csak mikor látom újra rám figyel.
- Nem érzem magam, hogy író vénával lennék megáldva. Néha kacifántos bölcsességeim vannak, nem tudom mennyire fogná fel a világ. Tény és való, hogy jól lehet párosítani a mostani munkám mellé. - bár lehet idővel, lehetséges a móka és újdonság miatt bele fogok fogni valamikor. Sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő. Ha tudnám, akkor Norna lennék, vagy a jövőbelátás Istene.
- Úgy nem értett velem egyet, hogy teljesen más gondolkodásmóddal és világlátással rendelkezik. Csupán bizonygatta a saját látásmódját, s nem akart engedni, vagy átgondolni az enyém. Olyan érzés az egész, mikor folyamatosan beszélsz, s teljesen feleslegesen. Ráadásul annyira felpaprikázta magát rajta, hogy miért nem értem meg őt, hogy nekem rontott. Több ütést bevitt nekem, mikor gondoltam egyet...s bemostam neki egyet vissza. S akkor meglepődött...de akkor én már leléptem. - szusszanok egyet, mert dióhéjban így történt jó pár esetem. Utálom az erőszak eszközét, de ha a másik fél átlépi azt az inger küszöböt, akkor nem fogom vissza magam. Mélyen megérint a Hercegnő vergődése a kalitkában, s az évszázados szerzetesi önmegtartóztatást visszavonva, egy meleg ölelésben részesítem.
- Állok a Hercegnő rendelkezésére, hallgatom minden egyes szavát. Rendben, szerintem nem lesz gond a felismeréssel. - adom a szavam hozzá. Kicsi frissítőnek az időt dicsérem meg, mire a partnerem egy istent emleget. Nem fűzök hozzá semmit, hiszen számomra csupán munkaadók, ha éppenséggel valamelyik felbukkan nálam.
- Csak nyugodtan, én türelmesen várakozom. - nézek rá a hercegnőre, aki rögtön belemerül a telefonjába. Én már a kinézetétől kicsit rosszul érzem magam. Ördögi technológia, amit én 10 év alatt tudnék elsajátítani. Meg úgy általában… nem jó érzést kelt bennem.  Mikor mutatja felém, akkor a napfény miatt nem látom rendesen, így próbálom úgy fordítani a fejem, hogy többet lássak belőle.
- Ohh – hát nekem rögtön Freya jut eszembe, így..így rögtön próbálom ügyesen kifejezni magam.
- Az – törpe rövid tömör válasz, azonban fel akarom hívni a társaságom figyelmét a következőre.
- Ám azt meg kell említenem, hogy jelenleg nekem a Hercegnő szebb. - megállom azt, hogy ne dobjak be valami törpe okosságot, inkább hagyjam a szavaim működni.
Anita Rønningen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Baldur lánya vagyok
play by :
Dove Cameron
Posztok száma :
69
User neve :
Lucky
Csoport :
Félisten
Pontgyűjtő :
65
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Full-time princess
Előtörténet :

Keresem :
So we both do time

Anita Rønningen
Elküldésének ideje — Hétf. Május 16, 2022 10:42 am
Hallr & Anita
Miközben hallgatom a beszámolóját az emberekről, kissé visszább veszek és elgondolkozok? Valóban ennyire buta lehetek mások szemében? lehetséges, hogy nem is megalapozatlan a dolog és csak én nem gondolnám magamról, hogy egyébként meg van a magamhoz való eszem? Lehet, a bátyám Andreas is azt látja bennem, hogy egy idióta vagyok és ezért nem kedvel? A kedvesség s illem álarcát magamon hagyva hallgatom mégis a férfit. Már úgy hozzá vagyok ehhez szokva igazából.
- Igen, volt már szerencsén néhány embernek a maszkja alá belesni Hallr, a munkamoráljaikkal, azonban már kevésbé vagyok tisztában. Így örömmel tölt el, hogy sikerült magára lelnem, hiszen így biztos lehetek abban, hogy időben el is készül az ígért műalkotással.  
Számomra korábban nehézséget jelentett meglátni mások valódi arcát, mivel mindig mindenkinek meg akarom adni az esélyt. Szeretem, mikor valami jót fedezek fel olyanokban, akikről nincsenek jó véleménnyel. Gyermekként hittem, hogy valójában mindenki jóságos, csak van egy remek kis indokuk arra, hogy úgy viselkednek...ahogy. Ebből kinőttem ugyan, viszont néha azon kapom magam, hogy igyekszem a bátyám viselkedését irányomban kimagyarázni. Nem tartom őt rossz embernek, ahogy magamat sem. Ő mégis mintha annak látna. Na de hol is vesztem el? Áh igen, ott, ahol Mr Nafnisson kijelenti, hogy senki sem lehet tökéletes. Ezt én nem is várom el másoktól, inkább tőlem szokták.
-Egy igazi többszáz éves bölcs szólalt most meg önből Hallr, lehet önfejlesztő könyvek írásával kellene foglalkoznia a szobrászat és ékszerészet mellett.  
Számomra ugyan természetes, hogy minden ballépést jóvá kell..jóvá lehetne tenni valahogy, páran a királyi családból már nem biztos, hogy egyetértéssel bólogatna a szobrász szavaira. De most igyekszem minél több figyelmet fordítani arra, amit nekem ad elő. Áh igen, hallottam már arról a bizonyos vörös ködről. Az én világom inkább rózsaszín vattacukor, kellemes bézs s néha élettelen szürke. Nem igazán látom magam, amint hagyom, hogy előtörjön belőlem a szörny ami vörös ködöt lélegzik be, s maró sav a tápláléka.
- Na jó, ez azt hiszem, hogy egy kis magyarázatra szorul. Szóval mit ért az alatt, hogy nem értett egyet az ön módszerével? Nem túlzás ezért kicsit, hogy kiüti?
Szemeim sarkából rápillantok a biztonság kedvéért Ivarra, nem lett volna szerencsés, ha ez valamilyen agresszív véleménycserévé alakul, mert elértik egymást. Én sem akartam olyan helyzetbe kerülni, hogy felhúzza magát a férfi, mert nem értünk egyet a szobor részleteiben. Nem nézem ugyan ki Hallrból, hogy nőket megütne akár egy ujjal is, Ivarnak azonban pont az a dolga, hogy mindenkiből kinézzen mindent. Nem féltem, nem remegnek lábaim, s így gondot sem akartam, hiszen olyan kellemesen telt a nap. Hála az égnek nem történt semmi egetrengető balhé, talán a testőröm is érezte, hogy nem bántana Hallr. A szobrász ettől függetlenül nem volt rest meglepni minket ismételten, az öleléssel. Kedves tőle, nem állítom, hogy nem vagy, hogy kényelmetlen lett volna. Sőt egyenesen aranyosnak találom a kedvességét, hogy próbálna kiszedni a saját borongós gondolataimból. Szavai alapján úgy döntök, hogy több ilyen remek meglátással rendelkező ember kellene az apám és majd a bátyám mellé is, miikor eljön az ideje s átveszi apánktól az ország irányítását.
- Köszönöm a sok segítséget, csak azt szeretném még mindenképpen letisztázni, hogy hogyan is kellene a hercegnőnek kinéznie. Sajnálom, de ezt nem bíznám csak úgy másra. Fontos, hogy a királyné, mikor az alkotásra néz, azonnal tudja, hogy kit ábrázol a szobor.
A könyv, amiből anyukám olvasptt, szépen el van téve, nagybecsben őrizve, hogy semmi se árthasson neki. Az interneten biztosan rengeteg kép van róla.
-Igen, nagyon kegyes hozzánk ma Freyr.
A palotában nem gyakran hangzanak el az Isteneink nevei, nem bízik senki sem abban, hogy az életünket a természetfeletti irányítaná, számomra ettől még fontosak a hagyományaink és az, hogy tiszteljük a kultúránk, az eszméket amiken felnevelkedett az ország.
Kezemet a blézerem zsebébe mélyesztem, s előveszem belóle a telefonomat.
- Engedje meg, hogy gyorsan rákeressek Runa hercegnőre.
Hamar megtaláltam a képet, ami a könyvből lett bescannelve. - Itt is lenne. Ugye milyen gyönyörű?
Katt ide

[/b]
Anonymous

Vendég —
Hirtelen lep meg az a tény, hogy a Hercegnő látképe mennyire torz a körülötte levő világról, legalábbis a mostani beszélgetésünk erre enged következtetni. Egyszerre leszek magamban dühős, utána sajnálom meg a lányt. Nagyon helytelen a nevelése szempontjából, ráadásul ha szembe találkozik a valósággal, akkor lesz nagy kopp. S lehet a körülötte levő személyek jól végzik a dolgukat, azonban azok által elmesélt világ még mindig egy szájba adott szavak. Ha pedig tovább görgetem ezen gondolat sort, akkor joggal fogják hinni az emberek, hogy nincs önálló gondolata.
-Sokféle ember létezik Hercegnő, kezem és lábam ujjai sem lennének elegendőek hozzá, hogy felsorolhassam őket. Vannak jók, becsületesek és kitartok, de vannak akik ravaszak és gonoszak. Okosak, buták és kifejezetten veszélyesek bárkire nézve. - nézek bele a beszélgető társam szemébe, mert szeretném terelgetni egy picit, ha már így adódik az alkalom. Addig jó, míg valamelyik szolgáló rám nem szól, hogy ne beszéljek sületlenséget, vagy ne állítsak valótlan dolgokat. Grr, utálom hogy burokban szeretnék tudni. A múltban találkoztam ilyen helyzettel, s úgy érzem kellő tudásom van ahhoz, hogy itt ne végződjön csúfosan.
- Ha nem tanulja meg az ember a saját bőrén, akkor valóban fenn fog mindig állni a helyzet, hogy egyszer csúfos kimenetele legyen. Ami a hibákat illeti, azokat mindig próbálni kell kijavítani, legalábbis mutatni, hogy dolgozol rajta. Senki sem lehet tökéletes, még én sem vagyok az. - jobbnak találom kendőzetlenül kimondani, nehogy túlságosan belefásuljon a javulásba, hogy miért nem sikerül esetleg megváltoznia.
- Vannak esetek, mikor a hirtelen feltörő érzelmeket nem lehet uralni, mikor a vörös köd eltakarja a józan cselekvést. Ez nem gond, inkább jöjjenek felszínre, mint későbbiek folyamán az egészségre ártalmas betegségek alakuljanak ki belőle. - sóhajtok fel, s mivel látom, hogy a Hercegnő kíváncsi természetű, akkor elmondom neki a következőt.
- Szobrász tanuló társammal kerültem egyszer összetűzésbe egy vizsgafeladat megoldásával kapcsolatban. Nem értett velem egyet, s annyira feldühített, hogy nem érti meg a kitalált módszerem, hogy bizony egy hatalmas öklössel adtam tudtára az álláspontom. Láttam, ahogy az asztal alá csuklott össze...később természetesen megbántam a tettem. Pár hét múlva kibékültünk egymással, s azóta is jóban vagyunk. - nem szándékozom túlságosan megbonyolítani az elmesélést, már csak azért sem, mert egyre jobban olyan érzés kezd el engem sugdosni a fülembe, hogy öleljem magamhoz a partnerem. Érezze azt, hogy az érzelmek kifejezése nem ördögtől való. Meleg, kedves ölelés a részemről, érezheti az erős acélos karjaimat. Hosszúra nyújtom a magam részéről, s észlelem, hogy ő nem viszonozza. Nem kezdek el kardoskodni, egyszer rájön úgyis. Nem gondolom, hogy buta nő lenne. Mikor elengedem, akkor ennyit tudok hozzá pakolni az egészhez.
- Az életben mindennek megvan a maga helye és ideje, meg kell tanulni alkalmazkodni a különböző helyzetekhez. Sok, sok személyes tapasztalat kell hozzá. - annak örülök, hogy jobb kedvre derítettem, legalább megvan az a érzet bennem, hogy nem hiába koptatom a szájam. Ami viszont meglep, hogy nem tudja elfelejteni a rúnás szavaim a Hercegnő. Nincs gond belőle addig, míg nem akarja azokat megérteni és tanulmányozni.
- Meglátom majd, hogy mit tehetek ez ügyben. - természetesen magamban azon agyalok, hogy mikor érdemes belevésni a rúnákat.  Ráadásul a mindenképpen a szobor aljára vésném be, hogy emberi szem ne lássa.
- Hercegnőnek emiatt ne fájjon a feje, én vagyok a szobrász, s megoldom ezt is, mint minden mást. - küldök neki egy mosolyt, s végezetül előhozakodik a mintákkal. Nem szólok közben, csupán bólintok. Lehetséges, hogy van a lánynál valami, ami megfogta őt.
- Kifejezetten jó idő van – nézek fel az égre, mintha csak ott találtam volna, valami fontosat. Miért teszem ezt? Kikapcsolódás miatt, nem jó görcsösen beszélgetni.
Anita Rønningen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Baldur lánya vagyok
play by :
Dove Cameron
Posztok száma :
69
User neve :
Lucky
Csoport :
Félisten
Pontgyűjtő :
65
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Full-time princess
Előtörténet :

Keresem :
So we both do time

Anita Rønningen
Elküldésének ideje — Pént. Május 06, 2022 4:09 pm
Hallr & Anita
A palotában mindenki sürög-forog, s úgy tűsténkedik mintha egy hangyabolyt figyelnénk meg. A saját munkáját csendben, néha jókedvvel intézik, így nekem furcsa volt, hogy vannak olyan emberek, akik ilyen könnyen megússzák a munkát és még fizetéshez is jutnak. Hallr rengeteg mindent tapasztalhatott már munka terén, hogy ilyen bizonyossággal tudja állítani.
- Valóban vannak ilyen emberek? meg lehet ilyen könnyen úszni a fáradságot a pénzért?
Nem tudtam eldönteni, hogy az ilyen embereket eszesnek, vagy szimplán lusta alaknak tartsam. Végülis van az a mondás, hogy "Többet ésszel, mint erővel". Nem? Az ettől függetlenül mindenképp becsülendő, hogy Hallr inkább megdolgozna azért, ami az ölébe kerül. Nekem nem igazán kellett bármit is megtennem akármiért. Én csak megrebegtetem a pilláimat és többfélét is elém tesznek. Ez nem teljesen fair, dehát ez az élet rendje és mindig is lesznek különbséget ember és ember között. Még ha ezek a különbségek nem is valódiak és könnyebben eltörnek mint a cukorból készített, hamis üveg.Vannak borongósabb időszakaim, mikor a gondolat, hogy piedesztálra vagyok emelve mégis kevesebbet érek mint mások, annyira zaklat, hogy egyszerűen nem bírok elaludni. Utána bűntudatom van, hogy ilyenek miatt kesergek, mikor másoknak annyi gondjuk van, hogy ki sem látnak belőle. Ahogy mondani szokás, jó dolgomban azt sem tudom, mi más bajom legyen.
- Ha nem tapasztaljuk meg a saját bőrünkön, hogy miért rossz ami rossz, akkor soha nem is fogunk tőle félni igazán nem? Aztán inkább minél korábban történjen meg, mikor még van több idő ezeket a hibákat kijavítani. - Nekem csak ez a véleményem, de a családomnak teljesen más. - Valóban? Összeverekedett volna? Na és miért meg hogy?
Hallr nem egy kicsi ember, én biztosan nem kötnék bele. Nem olyan személynek tűnik ezek ellenére, akit könnyű lenne odáig sodorni, hogy üssön. Lehet rosszul ítélem meg. Ki tudja? Ritkán de előfordulhat nálam is, mikor elvakult vagyok, akkor nem látom a fától az erdőt.
Talán ezért is zavart ennyire hirtelenjében az, hogy egy számlát sem tudnék elkészíteni és az emberek napi teendőjéből hatalmasat buknék. Azt gondoltam, hogy mestere vagyok a pókerarcnak és az angyali mosolyok kifaragásában, de úgy látszik, ezen HAllr vagy átlátott, vagy ezennel sikerült ebben is kudarcot vallani. Egyszer csak azt veszem észre, hogy megöleltek. Ez nálunk a királyi családban nem szokás, nem vigasztalgatjuk egymást, nem mutatunk ki gyengeséget. Nem "alacsonyodunk le" odáig, hogy kimutassuk az érzelmeinket. A valósakat. Még egy temetésen is elrejtjük arcunkat, mikor úgy érezzük, hogy nem tudnánk visszafogni a könnyeket. A királyi család..."tökéletes".
Így nem is öleltem vissza, mert az már olyan bensőséges lenne, amit még családdal sem nagyon tapasztalok meg, és nem akarom magamban felkelteni ennek az érzését. Ellökni nem löktem viszont, hiszen rosszat nem tett és csak jót akart.
Finoman jelzek fejem ingatásával Ivarnak, hogy ne aggódjon, nincs semmi baj. Korábban én voltam az aki a biztonsági őrt hasonlóképpen igyekezett megvigasztalni, nem lett túl jó vége. Nem mindenkit lehet csak úgy megszelidíteni.
- Remek! - Lelkendeztem, immár sokkalta jobb kedvvel. - Bizonyítsa be nekem a természetfeletti létezését azzal, hogy olyan rúnát alkot, ami örökké megóvja Runa hercegnő szépségét. - Nagyon közel áll a szívemhez a története, s habár imádom a szobrokon felfedezni az idő fogainak nyomát, azt sem bánom, ha csodálatos pompában marad meg az idő végezetéig. Ennyit megérdemel a történet maga.
- Lehetne, hogy minél kisebb legyen és olyan legyen, mintha a ruha része lenne? Ezen egyáltalán nem gondolkoztam el. Hogyan lehetne megoldani?
Sokkal több részletet kíván a szobrok megalkotása mint gondoltam és őszintén nem voltam ilyen kérdésekre felkészülve.
- Oh, tényleg azt is meg kellene neked mondanom, hogy hogyan is nézne ki a hercegnő, hogy legyen minek a mintájára elkészítenie a remekművet.
A baj csak az volt, hogy nincs itt velem a könyv, amiben van illusztráció minden egyes szereplőjéről a történetnek.
[/b]
Anonymous

Vendég —
Annak igazán örülök, hogy nem vagyok rögtön elküldve a modorom miatt.Mivel leginkább magának való típusnak érzem magam, így természetesen kész csoda, hogy tudom a szomszédokkal való kapcsolatot ápolni. Nos nem vagyok szent, mert néha bizony keményen beolvasok nekik, de most nem a legutálatosabb felem mutatnám meg a Hercegnőnek.Meg a fennálló puskaporos helyzetet olykor érdemes ilyen apróságokkal csillapítani.
- Köszönöm, igyekszek minden tekintetben – mondjuk azon még nem gondolkoztam el, hogy mikor hozzám jönnek azok a bizonyos vendégek, akkor a szomszédaim kifigyelik-e vagy sem?  Ennek feltétlenül utána kell érdeklődnöm a megfelelő pillanatban, lehetséges valamelyik buli kapcsán. Hehe, tény és való, akkor közlékenyebbek. Még mielőtt még belelovalnám a saját gondolataim mesebéli világába, akkor jön a Hercegnő szavai. Ránézek, s nemsokára már válaszolok.
-Én szeretek úgy dolgozni, hogy amit megbeszéltem valakivel valamit, ahhoz tartom magam. Nem jó fogadkozni, s vannak már olyanok, akik azt hiszik, hogy láblógatással is pénzhez tudnak jutni. Nem látja őket a munkáltató, így megtehetik, hogy a hónap végén csak felveszik a fizetést. - ingatom a fejem, mert nagyon utálom azon fajtát.Szájam szélét elhúzva inkább fordítom el a fejem, hogy a partnerem ne lássa, hogy azokra mennyire pikkelek. Csak akkor nézek oda a Hercegnő bájos arcára, mikor valamennyire hűltek nálam a kedélyek,s ráadásul meglepetésemre a kettőnk közötti kommunikáció szintén szünetel. Biztosan gondolkozik a fiatal hölgyemény, így csupán csendben nézem a vonásait. A némaságban eszembe jut azon kérdéskör, hogy jó lenne öreg fejemnek valaki, nehogy már csak így magányosan dobjam már fel a talpam. Nem! Nem! A hercegnő túlságosan fiatal hozzám képest, ráadásul az ő világától a hideg ráz ki. Nem tartom magam úri ficsúrnak, aki bájgúnár a különböző rendezvényeken. Legalábbis egyre kevesebb örömöt lelem bennük.
A következő témánál érdekes hallgatni a partnerem szavait, hogy olyan, mint a kalitkába zárt madár. Óvják őt a külvilágtól. Miféle szülő tesz ilyet? Nem gondol arra, hogy később baj lehet belőle? Nem értem ezen személyeket.
- Tény, hogy a tapasztalat szerzés olykor súlyos következményekkel járhat, ha hagyjuk szabadon az egyes helyzeteket. De pontosan az a legjobb benne, hogy elvezet minket a magunk megismeréséhez. - fújom ki a levegőt, s nagyon mesélős kedvemben vagyok, így tovább görgetem ezt a párbeszédet.
- Én sokat láttam már a világból, sok ezer emberrel találkoztam már. Mindegyik érdekes a maga nemében, sőt egyesekkel összeverekedtem. Nem lehet mindenkivel jóba lenni – ez olyan ötszáz év összegzése nálam.Valami az súgja, hogy lépjek oda hozzá, közelebb. Semmi fenyegető nincs bennem, s akkor sem csúnya szándék vezérel, mikor az ajkait látom lekonyulni.  Ösztönösen ölelem magamhoz,s érzem át a fájdalmát. Ha én 500 éve lennék hasonló nemesi valaki, aki nem tehet semmit magáért, mert mindenki előírja a napot, a hetet és egyebeket, akkor beleörültem volna. Meglepetésként ér, hogy nevet, de utána nyugalommal tölt el. Elengedem, mert merem sejteni, hogy biztonsági őrnek biztosan nem tetszik valószínűleg, hogy ölelgetem a Hercegnőt.
- Valóban – nézek rá én szintén mosolyogva. Utána nem tudom megállni, hogy ne szóljak arról, hogy vannak aggályaim a szoborral kapcsolatosan. Anitának eszébe jut a korábbi beszélgetésünk, s akkor én rájövök, hogy nagyon jó a memóriája.
- Még sosem alkalmaztam szobrokon, de megér egy próbát. - lassan természetesen kutakodok abban a hihetetlen tudástárban, amit az évek alatt összegyűjtöttem.
- Ami még érdekelne, hogy mennyire legyen díszes a szobor talapzata?
Anita Rønningen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Baldur lánya vagyok
play by :
Dove Cameron
Posztok száma :
69
User neve :
Lucky
Csoport :
Félisten
Pontgyűjtő :
65
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Full-time princess
Előtörténet :

Keresem :
So we both do time

Anita Rønningen
Elküldésének ideje — Kedd Május 03, 2022 6:22 am
Hallr & Anita
Ejnye. Milyen elánnal társalog az uraság. Igaz, csak úgy éreztem, hogy illendő megdicsérni a szándékát, hogy jóban legyen a szomszédaival. Egy picit mintha kioktatva éreztem volna magam. A palota, szinte erődnek tetsző kapuin belül, nekem semmilyen kapcsolatom nincs "szomszédokkal". Már, ami nem a szomszédos országokat illeti. - Ennek a tényét nem is firtattam Hallr. Örülök, ha a kellemetlenségek ellenére, megpróbálnak egymásra tekintettel lenni. - Mindenesetre a mosolyom kedves marad, s megértő. Végtére is a férfiak általában nem szeretik, ha azt az oldalukat fényezik, amire egyébként kevésbé büszkék. Ilyenek lehetnek a puhább, kedvesebb és akár törődő vonásaik. Az apám és bátyám is, mind a ketten ilyenek.
- Ezt igazán nagy öröm hallani. - Zárom le végül az edzettségének kérdését. Ha azt állítja, hogy minden gond nélkül megcsinálja a szobrot, akkor adni fogok a szavára és elhiszem, hogy így is lesz. Gondolatban már el is képzeltem, ahogy a tökéletesen megmunkált, kecses ámde rendíthetetlen márvány szobrot anya meglátja és repesni kezd örömében. No persze tud, hogy ő nem az a nő akit csak úgy el lehet varázsolni. Mégis reméltem, hogy ez évben más lesz. Az egész ország a műremek csodájára fog járni, a sok méltóságos úrral, s kevély dámákkal az élen. Ebben Hallr Nafnisson lett a segítségemre, a szinte nem is evilági tehetségével.
- Ugyan. - A kertjét is nyilván olyan gonddal fogja felépíeni, ahogy a márványt is szinte életre kelti az eszközeivel. Biztos úgy érzi olyankor magát, akár Pygmalion, aki saját kezeivel formálta meg magának azt amit tökéletesnek talált. Nagyon szeretem azt a mítoszt, még akkor is ha a görög mítoszok és istenhit eltér attól, amit mi vallunk Norvégiában.
- Meghiszem azt. Én, alig várom, hogy "felnőjjek". Huszonhat évesen, nagyon keveset tudok a világról, legalábbis mindig megpróbálnak engem óvni és elszigetelni minden bajtól. Ily tapasztalatok híján, nem nevezhetem magam felnőtt nőnek, még akkor sem ha a korom ezt sugallja.
A mindennapi emberek gondjai és cselekedetei, amikkel bizonyítják, hogy rátermettek, nekem ezek hiányoztak. Még egy olyan számlabefizetős csekket sem tudnék kitölteni. Az omlett is gondot okozhat. Ajkaim lefelé konyultak, hiszen csalódott voltam önmagamban. Ennyi kellett eldönteni, hogy a királyi konyhára lopózzak, hátha besegíthetek.
- Hahahah - Elkacagtam magam, de gyorsan megálljt parancsoltam a hahotának. Reméltem, hogy nem nevettem ki, pedig ő komolyan gondolta. - Inkább annak, hogy ön lesz az egyetlen, aki ért a szobrához. Akiket felveszek, majd csak a vezetékekhez fognak érteni.
Viszont..mintha hallottam volna valahol, valamikor ezt a szófordulatot. Egy régebbi film lenne? Szerintem a bátyám nézhetett valamit, aminek emlékét én már szépen eltemettem magamban, a többi viszonylag figyelmes cselekedeteivel együtt.
Most sem volt itt az ideje ezen töprengeni, hiszen komoly munka előtt állunk épp. A savasesők és egyéb természeti csapások számomra adnak némi plusz hangulatot, méltóságot egy szobornak, de nem ártana ha egy ideig makulátlan maradna. Erről jut eszembe egy korábbi eszmecsere.
- Na és...mi lenne, ha. Tudja, használná azokat a védelmező rúnákat? Azt nem lehet a szobor megóvására felhasználni?
Kíváncsiságom nem csappant a témában, így bátorkodtam rákérdezni. Elég szuper lenne, ha nem kellene valamivel elfedni, mégis megtartaná a bájait, az éleket a hercegnő szobra.
[/b]
Anonymous

Vendég —
Nincsen semmi gond a párbeszédünkkel, nem érzem magamon, hogy feszélyezve lennék a Hercegnő jelenlétében, ami nagy fegyvertény. Nem szeretek akadozva, vagy túlságosan körülményeskedően kifejteni bizonyos álláspontokat, s attól tartani, hogy a másiknak nem fog tetszeni.
- Szerintem egyértelmű, hogy a szomszédaimmal jóban akarok lenni, mert naphosszat hallhatják ahogy forog a kezemben a véső és a kalapács. Eddig nagyon jól vizsgáztak, s szerintem én szintén hasonlóan viszonyulok hozzájuk, ha valamelyik telken ereszd el a hajad bulit tartanak. Üvöltő zene, hangos áthallatszó nevetések, ordítások alkoholos mámorban... - nézek rá, hiszen fogalmam sincs Hercegnő létére mennyire tájékozott? Igazi tapasztalatot csupán akkor szerez valaki, ha személyesen átéli. Pontosan ezért hagytam félbe, hogy lebuktassam magam előtte, hogy azért előfordult már, hogy átmentem lazulni. Kiengedni a gőzt, a nap fáradalmait és beszélgetni másokkal.
- Nagyra értékelem a Hercegnő nagylelkűségét, de nem kell félteni. Edzett vagyok, s egész nap képes vagyok dolgozni a szobraimon. - úgy érzem, hogy így fer az egész. Nem kell attól tartania, hogy az első 3 óra után kidőlök, s nem haladok. Számomra olyan az egész, mintha minden nap konditeremben lennék, s a kitartás képességemet fejleszteném. Az öltöny miatt nem láthatja azon izomzatot, ami az évszázadok során alakult ki. Szóba kerül, vagyis bevonom a beszélgetésbe a saját terveim egy szép kert kiviteléről, amire kedves szavakat kapok a Hercegnőtől. Nem tudom még, hogy ennek örüljek vagy sem, hiszen tudom jól személyesen nem látta a mostani állapotát. De a terveim ténylegesen nagyra törőek.
- Köszönöm – ennyi jön ki csupán az ajkaimon, semmi több. Nem érzem azt, hogy több figyelmet kellene rá fordítani. Eszembe ötlik, hogy esetleg képet kellene róla készíteni, de már akkor kiver a veríték. Az emberi technológia ördögi találmánya a fényképezőgép, sosem fogtam kezemben egyet sem, s bevallom marhára ódzkodok tőle. Cserébe viszont szívesen vászonra festeném, ahhoz nem kell annyi minden. Nem kell semmit nyomkodni, meg nem pittyeg...huh.
- Ne aggódjon Hercegnő, minden jó lesz itt – biztatom, hogy szerintem a jóra gondoljon. Én mindig a sikert vetítem magam elé, s ha akadályokba ütközök, akkor mindenképpen megoldom őket.  Ami azt illeti végül megkapom a nagy kérdést, hogy én hány éves vagyok? Tudom jól, hogy az elején elrontottam, s gyanússá válhattam a szemében, így ügyelnem kell, hogy most helyre tegyem őt.
- Az ékszerészet egy külön műfaj, össze sem lehet hasonlítani a szobrászattal. Életkorom egészen pontosan fordulóponthoz érkezett. Jövőre leszek 41 éves, sosem hittem volna fiatalon, hogy eljön ez az idő. - mesélem, mint a legtöbbb ember tenné. Ha valamit eltanulhattam tőlük, akkor ezen előadásmód. Törpeként viszont sokkal többet munkálkodtam Midgardon. Kicsit meglepetésként ér, hogy a többi ide érkező munkásnak én fogok parancsolni. S erre eszembe jut a hangom, s elviccelem a helyzetet.
- Csak nem annak tudható be, hogy az én hangom erőteljes? - mosolygok hozzá, bár valójában szerintem még munkabírásban szintén le fogom gyűrni őket. Akkor ügyelnem kell, hogy ki ne lógjak a sorból. A szoborra nézve nekem más elképzeléseim vannak, s emlékeztetnem magamat ahhoz, hogy ne akarjak a Hercegnő ellen lenni.
- Ohh elnézést Hercegnő, én volnék túlságosan búzgó. De tény, ha a márvány szobrot savas eső éri, akkor az oldani fogja, s szép lassan az enyészeté lesz, rücskös lesz a felszíne, benövi a növény, s amit alkottam az enyészeté lesz. - de még mielőtt úgy hinné, hogy kitartok a védelem mellett, akkor megtoldom a következőkkel.
- De ha pontosan ezt szeretné Hercegnő, akkor nincs semmi szavam ellene. - bár minden művész szíve legbelül fáj az ilyen láttán.
Anita Rønningen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Baldur lánya vagyok
play by :
Dove Cameron
Posztok száma :
69
User neve :
Lucky
Csoport :
Félisten
Pontgyűjtő :
65
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Full-time princess
Előtörténet :

Keresem :
So we both do time

Anita Rønningen
Elküldésének ideje — Csüt. Ápr. 28, 2022 1:13 pm
Hallr & Anita
- Ez igen kedves gesztus. - Valóban az. - Viszont inkább arról számoljon majd be, hogy mennyi új barátot szerzett a sütikkel. - Nem tűnik a férfi olyan típusnak, aki keresné a többi ember társaságát, némely megszólalása alapján..olyan kis magánakvaló, néha kissé zsémbes úrnak tűnik, még ha egyébként az illemet nagyon is jól ismeri. Na de, erre mondja a dadus mindig, hogy senkit se a látszat alapján ítéljünk meg, hiszen az emberek mosolya mögött is nagyon sok minden rejtőzik.
- Természetesen nem hagyhatom, hogy a szobrász kidőljön, mielőtt még elkészülne a rendelésemmel. Nem igaz? - Ajkaim a játékos görbület jelzi számára, hogy valójában nem csak azért nem akarnám, hogy halálra dolgozza magát mert akkor mi lenne a szoborral. Tudom vagyis hát sejtem, hogy eléggé kevés időt hagyok neki és van némi bűntudatom. Ellenben csak annyit szerettem volna kérni tőle, ami meg is valósítható.
Szerencsére ez az elgondolás, amit szeretnék, nem túl cicomás és Hallr is biztosít arról, hogy a kezei alatt megszületett alkotás egy valódi darabja lesz a művészetnek. Végülis ezért ő a szobrász, nem?
- Biztosra veszem, hogy a mostani állapotában is esztétikus látványt nyújt a kertje, de minden elgondolás jól hangzik.
Habár nekem a kavics szökőkutak nem igazán tetszenek és habár tudom miről van szó, elképzelni sem tudom, hogy milyen lehet egy bográcsozás vagy szalonnasütés. Ezek mind kimaradtak az életemből, úgyanúgy mint az osztálytársakkal való kirándulások. Vagy tényleg egy igazi kirándulás akár. Most azonban teszünk a férfivel egy kört az udvaron, ahol a kedvenc helyem található az egész birtokon. Amióta az eszemet tudom a napsütés és a víz közelsége tudnak nekem igazán nyugalommal szolgálni, így mélyen értékelni tudom mind a kettőt.
- Örülök, hogy így vélekedik. Nem gyakran fogadok vendégeket egymagam, de ez különleges eljárást igényel a részemről. Azért csak az édesanyám szülinapja lesz. A király felé ezt jeleztem, de anyának nyilván nem szólhatok.
Iiiigen, ami azt illeti, ide kell majd a szülinapi rendezvényét szervezni, nehogy pont én ne tudjak neki felmutatni semmit. Innen is jutott eszembe, hogy megkérdezzem, Hallr Nafnisson mégis mióta foglalkozik ilyesmivel, hogy ennyire kifinomultak az érzékei és a munkássága. Elhiszem, hogy vannak olyan emberek, akik egyszerűen ezzel az érzékkel születtek, de mégis érdekelt, hogy neki ez mennyi időbe telt. A 490 és az 50 év még ehhez a szintű tudáshoz is meredeknek hangoztak, de amilyen komolysággal mondta és a meglepettségem, kiváltotta azt a bizonyos nevetést.
- Az ékszerészet is egy olyan szakmának hangzik, ami igen nagy türelmet igényel. Sok lehet a pepecs munka rajtuk. Na és mennyi idős ön? - Olyan harminckilenc-negyvenöt körülire saccolnám. Sokkal idősebb vagy fiatalabb nem lehet. Kíváncsi voltam, hogy ha idősebb, akkor mivel foglalkozott mindezek előtt. Nagyon sokszor fordul elő, hogy az emberek akkor találják meg a hivatásukat, miután az eredeti szakmájukból nos..kicsit kiégtek. Nem mintha én annyit dolgoztam volna életemben. Fiatalabb lányként akartam egyszer segíteni a kertészünknek lapátolni, titokban, de végül abból is kórház lett. Elrántott egy lapát homok, elvesztettem az egyensúlyt és becsaptam a fejem egy igen éles térkőbe. Azóta vagyok eltiltva az egésztől. Harrl-al nyilván nem fordulhatott volna elő ilyesmi.
- Megoldjuk, mind az ön kezei alá fognak dolgozni Mr Nafnisson, csak utasítgassa őket. - Pft, majd biztos hagyom, hogy egy vízvezetékszerelő belekontárkodjon a munkálatokba, amit Hallr végez. Sejtettem ugyan, hogy ha velem és a sütikkel szemben magabiztosan kitartott, akkor néhány ismeretlen szaki sem okoz majd neki gondot. A lényeg, hogy kész legyen időben.
- Hogy? - Ezt a részét nem igazán tudtam elképzelni. Már hogyan legyen fedett vagy mit szeretne? - Ezt miként lehetne kivitelezni? A munkálatok alatti időre céloz vagy...?
Amíg dolgozik rajta, teljesen megoldható..de hogy örökké el legyen valamivel fedve? Azt nem annyira szerettem volna. Hiszen egy idő után, mikor a szobrokat megtalálja a borostyán, az nekem annyira tetszik. Kíváncsian vártam, hogy mivel tud meggyőzni, s addig a híd korlátjára könyököltem, hogy figyeljem a benne úszkáló halakat.
[/b]
Anonymous

Vendég —
- Mindenképpen el fogom mondani legközelebb, hogy milyen volt számunkra a sütemény, így Ygritte növelheti a népszerűségét. - mosolyodok el, s aztán Osloban elterjedhet a titkos sütigyáros történet. Engem nem fog zavarni, én majd mindent fogok tagadni. Még elmélkedhetnék ezen sokáig, de nem teszem. Sokkal inkább a Hercegnőt figyelem, s a szavait hallgatom. Mit tanulhatunk egymástól?
- A Hercegnőtől jó hallani, hogy ügyel arra, hogy nehogy belegebedjek a munkába. - nekem fel sem merült a fejemben, hogy embernek kellene kiadnom magam. Már erről a vonatról lekéstem, pláne azért, mert ha ténylegesen bele fogok fogni a márvány alakításába, akkor munkabírásomon meg fog lepődni. Ha pedig az bekövetkezik, utána jönnek a kérdések, amire válaszokat szeretne kapni. Nem tudod végigmenni a gondolatmeneten, mert egyenesen a szoborral kapcsolatosan fejti ki az elképzelését.
- Legyen úgy, én csupán a kivitelező vagyok, aki formálja az anyagot olyanra, amilyen a hercegnő odagondolt. A művészetben semmi sem giccses, legalábbis én törekszek a színvonalra. Szerintem pontosan ezért vagyok itt, s várom a részleteket. - nézek bele a partnerem szemébe egy hosszabb időre, majd csak utána a környezetet vizsgálom. Mi van a közelben? Természetesen nem a Hercegnő testőrére vagyok kíváncsi, vagy más személyre körülöttünk.
- Szép kert, otthon a sajátom túlságosan egyszerű. Azonban vannak már terveim feldobni az egésznek a hangulatát, s több zölddel tarkítani. Egy kavicsokból készített szökőkutat szeretnék, egy kisebb tavacska közepén. Közelében egy nyitott terű nagy faszerkezetes pavilon sütési, bogácsozási lehetőséggel, asztalokkal és székekkel. A pavilont virágos kert ölelné körül. A virágoknak meg különböző díszfák adnának olykor árnyékot, ízlésesen elhelyezve. - mesélek elmerülve a mostani álmomba, azonban sok a munkám. Pedig tarthatnák szünetet, s utasíthatnék el mindenkit, hogy most hagyjanak békében. Felkelünk a helyünkről, s mikor indulásra ösztönöz a bájos teremtés, akkor én minden további nélkül, s illedelmesen haladok vele együtt.
- Eddig nem csalódtam semmiben sem.  Kellemes a társaság, a táj és a vendéglátás – azért, hogy nálam kiüsse az ingerküszöböm, ahhoz nagyon sokat kellene tennie. A Hercegnő eléggé emberi, s szemléletű és eddig nem adta a jelét annak, hogy más véleményt formáljak róla. Megváltozik a környezetünk, s én alaposan körbenézek. Előre megnézem az elhelyezkedését, gondolok arra, hogy az égen miként fogja a nap megvilágítani. Mikor mesélem neki, hogy milyen régóta vagyok a munka embere, akkor először fordul meg a fejemben, hogy nem kellett volna? Igen az a nevetés azt jelezte, így én kénytelen vagyok kijavítanom magam.
- Valójában 5 év ékszerészet után kezdtem el  szobrászattal foglalkozni. Jelenleg 10 éve űzöm ezen új szakmát és élvezem. A másik szintén tetszett, azonban kicsit költséges volt. - mikor elenged, s előre megy a hídon, akkor természetesen követem. A következő elképzelését hallva, természetesen nem ellenkezek.
- Jól hangzik, s igen mostanában akik ahhoz értenek, azok sem olcsók. Rendben, akkor maradjunk annyiban, hogy emberi méretű lesz a szobor. Mindent meg lehet oldani, s akkor én mindenképpen segíteni fogok a kivitelezésben. - merem remélni, hogy valami tuskó csapattal kell együtt dolgoznom, akik nem tisztelik a másik munkáját, s esetlegesen belerondítsanak a munkám gyümölcsébe.
- De ahhoz ragaszkodok, hogy védett legyen a márványszobor a külső hatásoktól.
Anita Rønningen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Baldur lánya vagyok
play by :
Dove Cameron
Posztok száma :
69
User neve :
Lucky
Csoport :
Félisten
Pontgyűjtő :
65
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Full-time princess
Előtörténet :

Keresem :
So we both do time

Anita Rønningen
Elküldésének ideje — Hétf. Ápr. 25, 2022 9:59 pm
Hallr & Anita
- Úgy lesz, Ygritte sütijei nagyon hamar fogynak.
Végülis, láttam már olyan filmet, ahol a diák süteményt vitt másoknak, meg rendes volt és akkor meg is kedvelték. Gondolom, a valóéletben így megy - dehát ezt nem annyira fogom megtapasztalni, tekintve, hogy sosem jártam állami iskolába - ... végtére is, mézzel lehet legyet fogni és nem ecettel. Pozíciómnál fogva pedig ritkán tapasztalom meg, hogy bárki  azért kedvel meg, aki vagyok és nem azért mert nem tehet mást.
- Ugyan! - Kellmesen felkacagtam. Furcsa, de külseje ellenére sokkal illedelmesebb és talán visszahúzódóbb, mint azt első ránázásre gondolnánk. - Hiszen ön a mester, nyilván nem szeretnék olyat kérni, ami emberileg teljesíthetetlen.
Biztosra vettem, hogy szeretett volna segíteni a tanácsával és egy átlag ember művével kapcsolatban, lehet, könnyű lenne a választás, csakhogy ez az anyámé lesz. A királyné szobra. Magasztosnak és mégis jóságosnak kéne tűnnie az emberek szemében, csakhát... Kínomban az ajkam szélét a fogaim közé húztam, amíg vaciláltam. Miért akarok más képet festeni anyámról, mint amilyen?
- Igazság szerint a történetben egy hercegnő feláldozza magát a kalózért, akit szeret és a hajóhoz kötözi magát, hogy megmentse őt a háborgó tengertől. A szobor a hercegnőt szimbolizálná, a kezében a hajó pedig, hogy védelmezi azt. Vagy ez így nagyon giccses?
Nem félelmetes, milyen hamar veszít az ember a magabiztosságából? Olyan mint egy gyufának a gyenge lángja, elég egy erőtlen szellő és máris megremeg. Néha így érzem magam. Mint egy szál gyufa, viszont ilyenkor mindig emlékeztetem magam, hogy a megfelelő időben ez a gyufa képes felégetni az erdőket, egy szigetet..a fákat. Az idő homokja pedig pereg a beleszőlásunk nélkül és máris a fizettségről beszélünk. Nem térek magamhoz, hogy valaki egy ekkora melót képes lenne szimplán barátságért cserébe elkészíteni. Szerencsére nem akart velem ezen vitázni, na nem mintha tehetett volna bármit is az ellen, hogy fizessek. Ha akarok, akkor igen makacs tudok lenni.
- Remek, akkor indulás Hallr Nafnisson, biztosan elnyeri majd a tetszését. - Nemes egyszerűséggel karoltam belé, tudván..érezvén, hogy Ivar mögöttünk figyel minden egyes lépést és mozdulatot. Az ő bizalmát kissé nehéz elnyerni, de ki hibáztathatja ezért? Óvatosan lépkedtem a tavacska felé, egyre inkább felfigyerve a víz eltévesztetetlen hangjára és kellemes nyugodtság fog el. Csak... Nem gondoltam volna, hogy a szobrász ilyen hamar indít egy következő támadást a kis világom ellen.
Figyelem és filyelem, miközben beszél és várom azt a pillanatot, azt a rezzenést arcának izmain, ami elárulja, hogy csupán csak viccel. Nem találtam ilyet, mégis kitört belőlem egy hangos kacaj.
- Hát ez nagyon jó volt Hallr Nafnisson.
Elengedtem karját és megigazítottam a ruhámon a nem létező ráncokat. Mégis mi máshoz kezdhetne valaki egy ilyen információval? Inkább haladtam tovább gondolatban, s a szigetre sétáltam a hídon keresztül. A már jelenlévő kis, ódivatú szökőkútnak ideje volt mennie.
Óh! Mi lenne, ha kissebb lenne esetleg a szobor és mindenféle munkást felfogadnék.... meg lehetne oldani, hogy szökőkút-szerűen a hajó alól, a hölgy tenyeréből follyon ki a víz?
[/b]
Anonymous

Vendég —
Fogalmam sincs arról, hogy mennyire jó süteménnyel kínáltak meg. Ám ha a Hercegnő nyugodtan csipeget belőle, akkor valójában nem lehet rossz. Nem fedeztem fel a beszélgető partneremen, hogy olyan arcot vágna. Arról nem mernék vitát vállalni, hogy édesszájú, vagy sem. Nem én tisztem ítélkezni mások felett.
-Mindenki azt eszi legtöbb esetben, amit megkíván és szükségesnek érez. -nézek bele a Hercegnő szép szemébe. Tartom vele ezt a farkasszemes nézést, de nem azért, hogy zavarba hozzam, vagy esetleg szemmel verést alkalmazzak. Nah igen, ezt régen még akár büntették egykoron. Hiedelmek világa eléggé tág, s az érdekessége az, hogy egyes helyeken még léteznek.
-Köszönöm a becsomagoltatást, biztosan el fog fogyni a környéken, ebben biztos vagyok. - arra még ki kell találnom valamit, hogy milyen mesét találjak ki a Hercegnős dolog helyett. Tudom jól, hogy az egyik szomszédom ha meghallaná, akkor besárgulna a feje az irigységtől. Szeretném elkerülni az összetűzést vele, mikor olyan jóban vagyunk most jelen pillanatban. No azért távol áll rajtam, hogy bármit rábíznék ha úgy adódna a helyzet. Életemet biztosan nem. De tovább kell lépnem ilyen apróságokon, hogy végül megvitassuk a szobor méretét.
-Köszönöm, ha rám van bízva. - másképpen nem tudok rá reagálni, mert én a fejemben azon agyalok, hogy meg kell szabaduljak sok mostani projektemtől, ami kisebb és gyorsan kivitelezhető, hogy egyre több időt fordíthassak erre a nagyra. Az viszont meglep, mikor azon vacillál, hogy tenyerében tartsa a hullámokat a hajó alatt, vagy egyszerűen a lába alatt legyen? Megsegítésére csupán ezzel tudok szolgálni.
- Attól függ, hogy mit szeretnénk kifejezni vele? Ha lába alatt van a hullám, akkor szerintem lehet úgy értelmezni a szobrot, hogy a tengerek felett áll. Amolyan, dicsekedésnek olvasnám, én mint szobrász. Míg ha a tenyerében van úgy, akkor a szerénység és alázat jelentése is lehet. - hát ennyi segítséget tudok mondani neki, de ettől többet nem. Remélhetőleg el tudja maga dönteni felnőtt létére. Ráadásul jobban ismeri az édesanyját.
-Ismerem természetesen-szólok vissza magabiztosan, miközben felírom magamnak, hogy márványból kell elkészítenem. Így rögtön eszembe jut pár hatásos rúna a tárgy állapotának megvédésére. Szóval a pénzről gondolkodik, akkor nekem kell beleadnom majd apait és anyait. Ami viszont kérek tőle, az igazából meglepi. Kicsit rosszul érzem magam tőle, hogy lehettem volna finoman puhatolózó e tekintetben. Csak nyelem a szavait mint az aranyló, egyben gyöngyöző szeszes italt. Legszívesebben elárulhatnám, hogy milliomos vagyok, s nem érzem eléggé értékesnek a pénzt.
- Rendben – engedek a szavainak, nem látom értelmét összeveszni a Hercegnővel. Ennyi tapasztalat van bennem az évek során. Mikor a partnerem felkel a helyéről, akkor követem a példáját, sőt odalépek hozzá.
-Szívesen megnézném a helyét – ezzel látom a szándékát, s nem kell rám csúnyán nézni, hogy tudjam mit szeretne. Elfogadom a karját, s mivel elég stabilan állok a talajon, így lehetek a biztos pont a számára. Meg nem hagynám, hogy elessem, akármilyen fura helyzetbe kerülnénk. Felveszem a lépéseinek a ritmusát, hogy tisztára romantikus érzéseim keletkeznek.
- Hogy? Igen, természetesen. - ez még a veszélytelenebb kérdés, de az utána következő, már annyira nem. Most eláruljam neki, hogy 490 éve űzőm. Eszembe jut, hogy már elárultam magam a mágiával, hát nem most kellene visszakoznom.
- 490 éve foglalkozom ezzel a szakmával, de előtte 50 évig ékszerész voltam. Bár mostanában újra megnőtt az igény az ékszerekre. - aminek személyesen örülök. Hol tanultam ki?
- Nyugat Európában értem, különböző helyeken. 3 évig tanultam a szobrászatot. - árulom el magam, s kíváncsian figyelem a reakcióját. Idősnek számítok, de vannak nálam öregebbek is természetesen.
Anita Rønningen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Baldur lánya vagyok
play by :
Dove Cameron
Posztok száma :
69
User neve :
Lucky
Csoport :
Félisten
Pontgyűjtő :
65
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Full-time princess
Előtörténet :

Keresem :
So we both do time

Anita Rønningen
Elküldésének ideje — Szomb. Ápr. 23, 2022 11:03 pm
Hallr & Anita
Szórakozott mosollyal hallgattam a szobrász magyarázatát, hogy miért is nem eszik süteményt. Végülis érthető, csak épp a világ legjobb sütijéről csúszik le.
- Ez becsülendő, én nem is tudom, hogy képes lennék-e tényleg lemondani a cukorról.
Elvégre az édes ízeket szeretem a leginkább. Mondassanak le inkább a tiarámról, de ne az édesről. Nem szándékoztam azonban elérni, hogy a művész úr teljesen infantilisnak nézzen, szóval ezt az utóbbi gondolatot nem is mondtam ki hangosan. Foglalkoztam inkább azzal, hogy mennyire aranyos volt, hogy ezzel a sütivel szeretne barátkozni a szomszédaival.
- Szívesen csomagoltatok önnek, hogy megpecsételjük az üzletünket. Ygritte biztosan ki fog ugrani a bőréből, ha megtudja, hogy nem marad majd mind a nyakára. Nem gondolnám mondjuk, hogy rengeteg maradna meg, ha nem is vinné el Hallr, ő igazán aranyszívű és el szokta vinni rászorulóknak. Olyan nemes, hogy ha választhatnák az ország élére uralkodót, az bizony apukám után, ő lenne. Közben Heidi meg is hozta a szobrásznak a szükséges eszközöket. Hallr apró mosolyát a sajátommal fizettem meg, mielőtt rátértem volna a terveimnek a felvázolásában. Mikor éppen magyarázott valamit, akkor bőszen bólogattam.
- Az is teljesen tökéletes lesz, teljesen önre van bízva, hogy mekkora. - Egy ló méretű szobor, ennyi idő alatt már igazán derék. Tőkéletes! Pár pillanatig vaciláltam, hogy rámenjen-e anyám kedvenc idézete, szintén  a könyvből. "A szív lassú halállal hal meg." Ehm..nem. Nem egy ilyen nemes ünnepre, s nem egy ilyen különleges ajándékra való. Én is teljesen elkalandoztam és láthatóan a sötét hajjal rendelkező férfi is, akinek ujjai elvesztették tónusukat, elengedve a ceruzát, szabadesésben.
- A lábainál szeretném, ha a tenger hullámai jelennének meg, vagy jobb lenne, ha a tenyerében tartaná a tengert is, a hajó alatt? - Vagy túl nagy hülyeséget mondtam volna? Túl nagyravágyó voltam? Idiótán fog kinézni? Pillanatok alatt el vész a magabiztosság is, pont ugyanúgy, ahogy egy tollpihe hamvadna el a vulkán tüzében. Az asztal alatt ujjaimat tördelni kezdtem, míg nem parancsoltam magamra. Egy hercegnő nem ilyen. Hála az égnek, mind a ketten magunkhoz tértünk, bármilyen sokkban is volt részünk, a saját kis világainkban.
Csak azért, hogy még egy sokk-hatásnak kitegyen. Rúnák, mágia, természetfeletti..mind az a téma részesei, amikben nem igazán hiszek. Mégis oly biztossággal állította, szemeiben egy szemernyi kétséget sem véltem felfedezni. Ez volt az igazán hátborzongató.
- Márványból szeretném. Ismeri a Piéta szobrot? Michelangelotól, engem lenyűgöz. Szóval igen, egyértelműen márványt szeretnék, a pénz miatt meg ne aggódjon, mindent állok, csak legyen kész.
Hihi, könnyű az apám pénzével dobálózni, dehát őt nem érdekli, hogy mire költöm a keretet, amíg az nem drog, alkohol vagy bármilyen tudatmódosító szer, ami a föld alá kényszeríti az ember méltósságát. Hm, viszont kellett egy szép helyet kinézni a szobornak, ha ilyen körülményes a szállítgatása.
Pont felálltam a helyemről, a háttérben Ivar is követte a példámat, amikor kicsúszott valami a szobrász ajkain, ami igazán meglepett.
- Hogy? - Szempilláim sűrű csapkodásba kezdtek ismét. Még sohasem lettem ennyire kendőzetlenül megdicsérve, már hozzászoktam a finom, alig észrevehető bókokhoz.
- Nem várhatja el, hogy olyannal fizessek egy ilyen komoly munkáért, ami egyébként ingyen is járna. Nos..Nos..úgy értem a barátság. A legjobb barát címért még meg kell küzdenie.
Felvettem a tálcáról egy sütit és kiléptem a pavilon árnyékából, ahol egyből belekapott hajamba a tavasz eleji szellő. Imádtam ezt az időszakot. Egyszerre hordozza a levegő magában a tél jeges hűvösségét és a nyár vidám ragyogását. - Jöjjön Hallr, elvezetem ahhoz a helyhez, ahol majd meg kell oldania a szobor elkészítését.
Karomat megemeltem a levegőbe, elegánsan, ahogyan az egy hölgyhöz illik, elvégre egy nemes kisasszony nem sétálgathat olyan terepen ami nem teljesen egyenletes, segítség nélkül. Nem igaz? Amennyiben Hallr elfogadta a karomat, belékaroltam, mint egy régi jó cimbora és úgy vezettem a tavacska felé, aminek a közepén egy sziget van, fehér virágokkal, oda pedig egy széles, igen masszív híd vezet. - Látja? Oda szeretném, azt a műremeket! - Lelkendeztem, majd egy kíváncsi mosollyal pillantottam fel a szobrászra. - Na és mondja, mióta műveli ezt? Mióta szobrász? Hol tanulta ki?
[/b]
Anonymous

Vendég —
Természetesen feszengek, mert egy ideje nem volt alkalmam ilyen előkelő személyiséggel találkozni. Most egyenesen itt vagyok, s az öltönyömben feszítek itt a Hercegnő társaságában. Mindvégig fenntartom vele a szemkontaktust. Meglepően fiatalos, s jól látom benne az istenekre jellemző páratlan szépséget. Vajon ő kinek a rokona lehet? Kik a szülei, vagy nagyszülei? Nem kérdezek rá, mert az túlságosan bárdolatlan lenne a helyzet fényében. Emellett sosem fordult meg a fejemben, hogy ilyen fontos személyekkel ismerkedjek. Pedig annyira magával ragadó a kisugárzása. Bennem a fiatal idők érzését hozza elő a háttérből.
-Tényleg, nincs semmi gond velük. Csupán én nem élek édességekkel, egészséges életmód híve vagyok. Kevés cukros dolgot fogyasztok. –nah arról elfeledkezek természetesen beszámolni, hogy cserébe imádom a söröket inni, főleg mikor a munka hevében vagyok. Kénytelen vagyok még hozzá toldani a következőket.
-Jó tudni, hogy nem fogja a fejem leszedni a helyéről. Ami azt illeti lehetséges elvinnék a süteményekből a beszélgetésünk után, ha nem is én fogom elfogyasztani, akkor a szomszédaimmal jó kapcsolatot tudok építeni vele. – első apró mosoly jelenik meg az arcomon.Hála szerencsére nem fogok felsülni, s már hozatja a papírt és tollat. Míg a nő visszaérkezik, addig én körülnézek a kertben. Hatalmas, s felettébb eltörpülőnek érzem magam, de így van rendjén. Néha illedelmesen ránézek a Hercegnőre, hiszen ez a beállt csend egyik részről jónak, de másik részről gázosnak érzem. Ezen vegyes érzések közepette érkezik meg a mankóm, s akkor magamhoz veszem a kezdeményezést. Kérdezek bátran, azonban a Hercegnő szavai nyomán rájövök, hogy lesznek itt gondok a megbeszéléssel.
-Khmm, olyan ló méretű szoborra vállalkoznék, ha már pár hónap múlva lesz a születésnapja. Cserébe a lehető legélethűbb ábrázolást tudom biztosítani. Hercegnő, próbálja meg a kép leírását elmondani. Kilyukadunk valahova, az a lényeg. – ezzel rögtön lakatot teszek a számra, hogy meghalljam a felvázolt képet. Természetesen elkezdek jegyzetelni, amiben sikeresen sikerül megegyezni vele. Mikor meghallom, hogy Freya istennő nevét említi, akkor teljesen lefagy a kezem, s a valóságtól elrugaszkodva a távoli múltba csöppenek. Észre sem veszem, hogy a toll ügyesen kislisszol a kezeim közül és lehullik a földre. A földdel való érintkezés nyomán kialakult hang hív vissza a jelenbe. Zavart, pirosodó arcom lesz.
-Mi van a lábaival? – nyelek egyet, mert így leszerepelni, nem lehet. Hát én bebizonyítottam, hogy igen. Ha megkapom újra az utolsó részt, akkor serényen leírom a papírosra, hogy ne vesszen el. Zavaromban fogalmam sincs, hogy folytassam tovább a Hercegnővel való beszélgetést. Szerencsére a mágia kérdésnél tapintatos. Ez különösen tetszik, s hogy tényleg közöttünk maradjon a dolog, akkor folytatom.
-Igen, Mágia. Védelmező rúnákra gondoltam természetesen. – suttogom vissza, megtalálva újra magamban a higgadtság talaját. De még mielőtt tovább mennénk, akkor kénytelen vagyok felhívni pár részletre.
-Azt kellene megvitatni, hogy milyen anyagból készüljön a szobor. A szállítása ló méretnél, költséges és veszélyes. Mármint nem biztos, hogy kibírná az utazást. Mindenképpen javasolnám, hogy itt helyben egy helyet kinézni, előkészíteni a szobor helyet. Már a helyére pakolni azon nagy tömböt, amiből kifaragnám a képet. Szóval fel kellene állványozni. Fém esetén öntésről van szó, az macerásabb. Forma készítés tervezés több hónapba kerül, s megvárni míg kihűl. – magyarázom, közben rájövök, ha rúnát kér a Hercegnő, akkor fogalmam sincs, hogy mi legyen az az ár, amit ellenében kérhetnék. Nem lehetek vele pimasz, hiszen a hírnevem csorbulna. Ölelés? Hát arról lemondhatok, hiszen nem látok semmilyen esélyt arra, hogy mi egy szinten lehessünk.
-A szobor fizetsége az lenne a részemről, hogy... – sajnos semmi értelmes nem jut eszembe, s nagy izgatottságomban kirobban az ajkaim közül.
-Hercegnő szépsége olyan, mint a napfényre nyiladozó tulipán. –nah bumm, teljesen lefagyok magam előtt, s elvörösödök. Idegesen beletúrok a szakállamba, végül egy nagy hangos sóhajtás után, mikor sikerült lenyugodni folytatom a témát.
-Engedje meg a Hercegnő fizetségnek, hogy a legjobb barátja legyek. –csak letudom, s nem tudom, hogy ezen baki után hajlandó-e velem tovább beszélgetni.
Anita Rønningen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Baldur lánya vagyok
play by :
Dove Cameron
Posztok száma :
69
User neve :
Lucky
Csoport :
Félisten
Pontgyűjtő :
65
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Full-time princess
Előtörténet :

Keresem :
So we both do time

Anita Rønningen
Elküldésének ideje — Pént. Ápr. 22, 2022 8:02 pm
Hallr & Anita
A művész úr irányából valahogy olyan megérzéseim támadtak, hogy habár rendelkezhet valami mély bölcsességgel, mégsem az a fajta, aki az ilyen pucchoz lenne hozzászokva. Inkább tűnik még a szép ruháiban is nyersnek, ami igazából nem baj. Sőt, eléggé üdítő tud lenni ha az ember pingvinekkel van összezárva az élete nagyrészében. Mégis igyekezett minél "alkalomhoz illőbb" lenni. Ezt értékeltem, még ha reméltem is, hogy nem érzi magát túl kényelmetlenül.
- Semmi baj. - Nevettem el magam, de nem gúnyosan, hanem humorral megfűszerezve. - Gondolom Ygritte nem fog dühében kirontani és megtömni minket a sütikkel. - Néha önérzetes tudott lenni a cukrászunk, dehát mit tehetnénk? A has vonzásában sem a szív, sem az agy nem tud ellenkezni.
Én mindenesetre, élvezve a vidéki levegőt és az erre röppenő madarak énekét, elvesztem a citrusos krém és a puha piskótának tökéletes harmóniájában. Közben igyekeztem összeszedni a gondolataimat a megrendeléssel kapcsolatban, teljesen laikusként, semennyi fogalmam sincs arról,hogy milyen munkába kerül egyet megalkotni.
- Természetes. Heidi, kérem hozzon az úrnak papírt és tollat. A negyvenes nő egy gyors pukedlivel előzte meg távozását. Őt nézve eszembe jutott, hogy a lányának nem sokára esküvője lesz. Nem lenne jó, ha lemaradna róla, viszont sosem merne megkérni minket arra, hogy engedjük el. Na, majd én megbeszélem a szüleimmel. Nem mintha nem tudnánk egy pár napig nélkülözni a nőt. Hamarosan megérkezik a vörös fürtökkel rendelkező hölgy és Hallr elé tesz egy papírt, aminek alsó jobb sarkában a királyi címert találja és egy egyszerű tollat is.
- A méreteit nem igazán tudom, mint mester ember inkább öntől kérdezném meg, hogy ilyen rövid időn belül mekkora szobrot lehet elkészíteni? Anya szereti a kirívó dolgokat, szóval azt hiszem, minél nagyobb? Maximum..ember méretűre gondoltam, de persze lehet kisebb is. [/b] - A külsejét illetően, még...nem tudtam, hogyan is adhatnám elő a gyermekkori képeket, amik a fejemben voltak. - Szeretném, ha egy hölgyet ábrázolna, akinek szépsége Freya istennőével vetekszik. Lábainál a tenger, két kezében egy kalóz hajót tart, mintha őrizné azt.
Igen, azt hiszem ez lesz a tökéletes koncepció. Senki más nem gondolhat ilyesmire. Fejemben fellapoztam az összes műalkotást, amit valaha is megcsodálhattam, és Michelangelo Pieta szobra az, ami mindig lenyűgöz a maga megmunkálásával, hogy a szobrász életet lehelt a kemény márványba. Olyat szeretnék és biztosra vettem, hogy Hallr is képes lesz hasonlókat megalkotni. Bíztam a férfi képességeiben.
- Mi? M...mágia? - Mivel suttogásra hasonlított a hangneme, én is nagyon halkan kérdeztem vissza, mégsem tudtam a meglepettségemet palástolni. Szempilláim sűrű csapásokkal, szemeim kikerekedve fogadták a kérdést. Most csak viccelt, vagy valami ősi okkult, rúnás dolgokra gondolt? Ő érthet ilyesmihei? A modern-kori boszorkányokkal kapcsolatban sem tudtam soha, hogy mennyire hiteles a dolog, révén, hogy nem volt még részem semmilyen természetfeletti dologban. Viszont ki vagyok én, hogy ítélkezzek?
Rendeztem vonásaimat és úgy pillantottam a szakállas úriemberre. - Ilyen védelmező rúnákra gondolt?
Anonymous

Vendég —
Csak némán figyelem, hogy mennyi ember van a Hercegnő körül. Mindegyik részben arra hivatott, hogy teljesen jól érezze magát, s semmiben ne szenvedjen hiányt. Elképzelem magam hasonló helyzetben, hogy ténylegesen örülni kellene? Személyes élete van egyáltalán? Fogalmam sincs, hiszen én csupán egy mesterember vagyok, aki kétkezi munkával keresi a kenyerét. Hozzám jönnek a megrendelők, s személyesen mesélik el, hogy mit szeretnének. Pontosan ezért szokásom leírni, mert különben a tizedik után fogalmam sem lenne arról, hogy mit is szeretett volna az első ügyfél. Lassan emelem fel a tekintetem, s közben engedem el a Hercegnő kellemes kacsóját. Az enyém a sok munkától durva, s higgyétek el, hogy gyakran kenegetem. Mikor hellyel kínál, akkor vagyok annyira tisztelettudó, hogy elfogadjam.
-Én köszönöm a meghívást. – ezzel természetesen odalépdelek az ülőalkalmatossághoz, amit nekem kínált fel, s ügyelve az illemszabályokra szép úriember módjára ülök le. Érzem, hogy a szék a súlyom alatt nyöszörög, bennem azt a érzetet kialakítva, hogy sokáig nem fogja kibírni. Mit is mondhatnék? Ezek a székek lehet hogy szépek és elegánsak, de nem strapabíróak, mint régen. Az iparosodással megváltozott, s a régi neves királyilag elismert bútorosok száma csökken, vagyis hát már nem létezik ilyesmi. A sütemény kínálása miatt ránézek az édességre, de számomra egyáltalán nem rendelkezik húzó erővel.
-Bocsásson meg Hercegnő, de nem élnék a süteményekkel. A gyomrom eléggé válogatós e szempontból. – közlöm vele, s reménykedni tudok csak, hogy nem fog emiatt lenézni. Rendes koszthoz szokott a gyomrom. Ha süteményt kell enni, akkor csupán nevesebb eseményekkor szokásom. Mivel sem a Hercegnőnek nincs születésnapja, sem pedig a sajátom, így megálljt kell parancsolni. Saját törvényeim szerint élek. Kapok italt, amit megköszönök a töltőnek, s megint az illemnek megfelelően kóstolom meg az italt. Egészen kellemes a vendéglátás, ráadásul érzem azt, hogy csupán miattam ennyire nagy a felhajtás. Érezhetném magam nagyon felkapottnak, de nem kenyerem. Csupán kellemesebben érzem magam, s nem feszengek itt a Hercegnő előtt. Végighallgatom a szavait, s csak akkor jut eszembe, hogy otthon hagytam a kisokos füzetem, amire felírok minden apróságot.
-Lehet róla szó...khhmm...kaphatnék esetleg egy papírt és tollat, amire felírhatnám a konkrét elképzelést? – kissé korholom magam belülről, hogy „ Látod, látod ilyen ez az öregség!”. Abban reménykedek, hogy ténylegesen kapok valamit. Ha megtörténik, ha nem, én mindenképpen felteszem a nagy kérdést.
-Szobor méretei? Mit vagy kit ábrázoljon? – s természetesen felmerül bennem a kérdés, hogy vajon mágikusat szeretne, vagy sem?
-Mágiával felruházott szobor legyen? – halkan teszem fel, hogy csupán a Hercegnő hallja csak.
-Milyen mágia legyen? –ez tőlem az utolsó kérdés, s elhallgatok. Kortyolok egy finomat az italból, s óvatosan hátradűlök a széken. Várom a kifejtést, s tekintetem most először merül el a Hercegnőjében. Az arcomon nincsen vidámság, inkább a mogorvaság a jellemző. Egy törpe amúgy is akkor lesz vidám, ha randija van valamilyen sörrel.
Anita Rønningen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Baldur lánya vagyok
play by :
Dove Cameron
Posztok száma :
69
User neve :
Lucky
Csoport :
Félisten
Pontgyűjtő :
65
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Full-time princess
Előtörténet :

Keresem :
So we both do time

Anita Rønningen
Elküldésének ideje — Csüt. Ápr. 21, 2022 7:13 pm
Hallr & Anita
Nyakláncom zafír drágaköve rendíthetetlen szilárdsággal gördül ujjaim között, ahogy játszadozok vele szórakozottan, az egyik kertünkben lévő padon ülve. Ez... egy amolyan pótcselekvés lett amióta hordom az ékszert. Egyszerre imádom és utálom. Nem hiszem, hogy valaha is képes lennék megválni tőle, ahhoz túlságosan is sokat jelent nekem. Ugyanúgy születésnapra kaptam ajándékba, ahogy most én is éppen azon pörgetem az agytekervényeimet, hogy mit is kéne anyának adományoznom a születésnapjára.
Valami egyedit akartam, amit nem adhatna neki oda bárki, olyat amin látszik, hogy tényleg szívből adják... tehát nem egy századik gyémánt csecsebecsét, vagy selyemből készült ruhadarabot.
Igen, csak ezt mindig könnyebb eldönteni mint meg is valósítani, hiszen az utóbbi időben olyan más lett. Olyan mintha a lelke mélyén már semminek sem tudna örülni igazán. Figyelem, mikor azt hiszi, hogy senki sem látja. Azt az érzést kelti bennem, mintha teher lenne neki a család. Szemei távolságtartó homályba vesznek, míg hamis mosolya szétterül az arcán. Olyan személlyé, akit már nem biztos, hogy ismerek. Persze néha még felkeres a szobámba és mesél. Mesél a fiatalkori álmairól, mik ugyanúgy feledésbe vesztek, mint az emlékei mielőtt még királynévá vált volna.
Nem, tudom, hogy nem felejtett el semmit és nem is állít ilyet. Egyszerűen csak nem beszél róla szívesen, kezében a közöny kendőjével áll a folyó partján, hagyva, hogy az elsodorjon mindent a feledésbe. Ki vagyok én, hogy emiatt bíráljam? Megvannak nekem a saját hőn dédelgetett emlékeim róla, arról a nőről aki esténként kiküldte a dadust, hogy maga olvassa fel nekem a kedvenc meséimet.
Volt egy közös kedvencünk. Egy hercegnőről, aki megszökött az otthona kényelméből azért, hogy a szerelmével lehessen. Azzal a kalózzal akinek szeme az akvamarinéval vetekedett, tánctudása pedig a bálon mindenkit lenyűgözött. Ott találkozott vele először a puha dallamok ölelésében. Arcukat álarc lepte el, de érzelmeiket az istenek se tudták volna palástolni. A történetnek szomorú vége van mondjuk. A kalóz beleszeret egy kocsmáros egyszerű, de cserfes lányába és a hercegnő hiába szegődik melléjük a hajóra, hiába ajánlja fel a világ összes kincsét a kalóz szívét sosem szerezheti meg. Egyik nap hatalmas vihar tör ki a tengeren, a hajó legénységének a felét halálba sodorja egy hatalmas hullám, a hercegnő elkeseredetten felajánlja magát Njördnek a tenger istenének és a hajó orrához kötözi magát. Látva a hercegnő áldozatát, Njörd megkímélt mindenkit. Egyedül a hercegnő nem élte túl.
A füleim elkaptak a levegőben egy kellemes, ismerős dallamot. A kertészünk dúdolgatta az ismert kalóz dalt, míg metszett egy magasba nyúló, kecses tuját.  Ez az!
Igaz, ami igaz az emléket beárnyékolja anya hozzáállása a férfiakhoz, de mégis a legszebb emlékeink egyike, a kettőnké.
Felpattantam a márvány padról és sietve lépkedtem a szobám irányába. Biztosan tudná értékelni, amit kigondoltam! A szobám rejtekébe érve azonnal kikerestem egy barátnőmnek a számát és felhívtam. Nem telik sok időbe Norvégia hercegőjének, hogy előkerítsék neki Hallr Nafnissont, a művészt, akivel egy galéria megnyitóján már volt alkalmam, ha futólag is de találkozni. Anyának is nagyon tetszettek a művei, de végül nem volt alkalmunk megvenni azt a szobrot, amit kinézett. Nos, majd kap egy sokkalta jobbat!
Ivarral az oldalamon beültem a kocsiba, ahová Ivar már elirányította a sofőrömet addig amíg készülődtem a találkára. Útközben párszor megnyugtattam, hogy a szobrász teljesen megbízható, rendes ember, nem kell magára pakolnia ellene az összes fegyver arzenált.
Igaz, kicsit féltem, hogy átverésnek gondolja majd a férfi a levelemet, de reménykedtem, hogy el fog jönni.
Talán plusz egy-másfél órát vártunk végül az egyik kerthelyiségben, teával előkészülve, meg süteményekkel, mire megérkezett. Azonnal felálltam, Ivar mögöttm helyezkedett el. Neki aztán hiába is mondják, hogy minden rendben van, az végtére is a dolga, hogy ne bízzon senkiben sem, aki körlülöttem van.
- Köszönöm, hogy idefáradt Hallr, foglaljon helyet. - Kedves mosollyal intettem a pavilon irányába, miután elengedte a kezemet. - Vegyen kérem a süteményekből. - Egy alkalmazott, Heidi, ha jól tudom, öntött neki is italt. - Máris a lényegre térnék. Pár hónap múlva, anyának..az őfelségének születésnapja lesz. Szeretnék rendelni neki egy egyedi szobrot, és mivel nagyon megtetszett neki a galérián kiállított művei nagy része, önt szeretném megkérni. Nem tudom, mennyire lehetséges.
Fogalmam sem volt, hogy mégis mennyi időbe telik egy ilyet elkészíteni, de reménykedtem, hogy van annyi befolyásom, hogy az én rendelésemmel akarjon először elkészülni. Magam is elvettem a tálról egy kekszet és elmajszoltam, míg válaszolt.
Anonymous

Vendég —
Anita & Hallr

Indulok, hogy folytassam az ebéd után a munkámat, azonban a hangosra állított videós kaputelefonom megszólal: „Ide te marha! Ide te marha!” Idegesítő, meg jelen helyzetben nem vártam senkit. Ki akar már engem zavarni? Így aztán a gyomromban szunnyadó finom, szomszéd által készített finom pörkölt nem tud megpihenni. Odabattyogok az egyik falrészlethez, ahol a kaputelefon másik fele vagyon, s egy sor szerencsétlenkedés után bekapcsolom, hogy mégis ki az? Meglep a háttérben a díszes, drága, márkás autó, süt róla, hogy legújabb model. Ami az előtérben van, az egy napszemüveget viselő, érzelmeket nélkülöző ismeretlen pofa. Drága autó, fura alakok! Költséges nem maffiózó négykerekű! Fogalmam sincs, hogy kik lehetnek. Megfordul a fejemben, hogy kimegyek egy buzogánnyal a kezemben, s móresre tanítom őket, de azért ez nem lenne civilizált megmozdulás. Wááá.
-Hé mit akarnak tőlem? – nyomatom magamról a jogos kérdést, amire az alak becsületesen meghajol, s csak után húz elő egy díszes borítékot, amiből előhalássza a papírost, amin az írás található.
-Tisztelt Nafnisson Úr! Embereim azért keresték fel Őnt, mert szükségem lenne a szakértelmére, azon szempontból, hogy elkészítsen egy szobrot a számomra. Merem remélni, hogy embereim megjelenését nem fogja fenyegetésnek venni, sőt elfogadja azt, hogy személyesen szeretném látni a vidéki kúriámban, ahol tovább megbeszélnénk a szoborra vonatkozó részleteket. Tisztelettel, Anita Ronnegan – hogy a jó hétpecsétes mindenségit! A hercegnő akar engem látni? Kisebb pánik szabadul el rajtam, miközben látom, hogy a derék legény a vonal végén várja a válaszom. A kezdeti sokk és izgalom vegyes térnyerése után, s a higgadtabb pillanatomban válaszolok csak.
-Várjon 15 percet, s magukkal megyek. – meg sem várom, hogy halljam a válaszát, hanem rögtön a zuhany alatt kötök ki, hogy hab testemről a délelőtti munka szagát lemossam magamról. Azért a hercegnőnél nem állíthatok be szagosan és ápolatlanul. 2 perc arra telik el, hogy megigazgassam a szakállam, majd a hajam. Ez már összesen 7 perc, így a többibe beleszuszakolom a normális díszesebb öltözet felhúzása, majd kisétálás a kapuhoz. Ott kiérve rögtön fogad a sofőr.
-Őrölünk Mr Nafnisson – intek neki, s majd jön, hogy autóba kerülök. Természetesen a házamat lezártam, s bezártam a bejárati kaput. A sofőrrel nem beszélgetek, mert sokkal inkább bámulok kifelé. Elhagyjuk Oslot, s felváltja a látványt egy darabig a vadvilág és a kanyargós út. Fél óra sem telik el, mikor megérkezünk. Segít kiszállni a sofőr, s én meg kilépve rögtön pofán csap a hercegnői birtok mértéke. Az én kis Oslo béli telkem tízszerese, ha nem több. Nagy kertet látom, s távolban a kúriát. Hirtelen kicsinek találom magam.
-Uram induljon el azon az ösvényen, s megtalálja a hercegnőt. – nézek rá az alakra, s nincs mit tenni, mint elindulni. Kanyargós, szépen karbantartott kert. Úgy két perc után elveszettnek érzem magam, mikor végül a célszemélyt megpillantom. Odasétálok díszes öltönyben, s az első lépésem, hogy finoman elkapom a kacsóját, s egy puszit küldök a kézfejére.
-Khmm Hercegnő! – maradok meghajolva, nem merem semmiféleképpen a csodálatos földön túli arcára nézni.

Ajánlott tartalom —

Anita & Hallr - A szobor rendelés
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Aegir & Anita - Out on the Sea
» Hallr & Bjørn - I need you dwarf!
» A jól megérdemelt pihenés - Eskild & Hallr
» Ivar & Anita | digging deeper
» lenge leve prinsessen - Mads & Anita

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: