M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

lenge leve prinsessen - Mads & Anita

Anonymous

Vendég —

Lenge leve prinsessen

- Megesik. - feleltem egy könnyed vállvonással a hollók kérdésére. - Én inkább úgy mondanám, hogy hóbortos vagyok. Szeretem a magam módján csinálni a dolgokat. Frissen tart mikor a világ éppen sűrű és unalmas, mert minden új mód egy új szemlélet, azzal pedig mindig többek vagyunk. Például tudta, hogy a hollók kifejezetten igényes állatok? Kényesek mindenre, az időjárásra, az eledelükre, de főleg egymás hangulatára. Egy hollóval csak akkor érdemes levelet küldeni, ha valaki vállalja a rengeteg munkát előtte és utána, foglalkozik az igényekkel, tehát az üzenetnek ezek szerint nagyon fontosnak kell lennie. Ráadásul a hírvivő maga emiatt épp olyan lényeges, mint az üzenet, hiszen egy holló csak akkor kézbesít, ha akar. Van ebben valami költői tanulság a modern, túlságosan célorientált világnak.
Persze Huginn és Muninn nem volt abban a helyzetben, hogy valaha ellenkezzenek velem, de attól még minden szavam igaz volt. Senki nem tudott úgy kényeskedni, mint a Gondolat, és senki nem lett olyan modorgóc, mint az Emlék. És tekintve, hogy ők voltak a füleim és szemeim a világban, jobb volt, ha nem vakultak meg a haragtól vagy a fájdalomtól.
- Seidr, igen. A ván istenek tudománya, ami egykor megbotránkoztatta Asgardot. Legalább is az Edda így meséli. - feleltem, miközben a szám széle remegős félmosolyba húzódott. Semmi nem volt izgalmasabb, mint folyton az igazság határán táncolni. - Az apósom szereti magát egyfajta szaktekintélynek mondani a ván mitológiakörben, bár inkább csak a hobbija. De egyetértek, valóban érdekesebben hangzik, mint a déja vú. És ameddig a valóságra nincs bizonyíték, mindenkinek szíve joga melyik lehetőséget tartja jobbnak. Vagy legalább izgalmasabbnak. De ezek szerint önnel gyakran megesik, hercegnő?
Próbáltam visszafogni a torkomba gyűlő türelmetlenséget, ami folyton rá akart kérdezni a leánynál, hogy valóban az én vérvonalam volt-e. Nem rémiszthettem meg, ez a titok csak hosszú idő után fedte fel magát, de nekem volt időm. Elég volt elnyernem a bizalmát annyira, hogy bátran meséljen nekem a különös, nem hétköznapi, a világ egyszerű rendjét felborító pillanatairól, és egyszer elérkeztünk oda is, ahová akartam.
- Már megtörtént, nem egyszer, de sajnos Andreas herceg nem egy kezesbárány típus. De a legmakacsabb, rideg jégcsap is megolvad egyszer, ha elég nap süt rá, szóval bizakodom, hogy idővel ő is megnyugszik. Vagy hát, mindig lehet csákánnyal jeget bontani, csak épp ki kell még találnom az mi lehet a jelen allegóriában.

Aláfestőzene: Katt
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
How do I know it's light in the horizon that I see? I've seen questions, but never answers.
Mads && Anita

Még ha nehezen elképzelhetőnek tűnt is a gondolat, valamiért mégis elhittem Mr. Karlsen hollókra vonatkozó szavait. Ösztönösen tükröztem a szemeiben villanó jókedvet egy mosoly formájában, az utolsó mondata pedig akaratlanul is mélyen megragadt bennem. Néha nem a legegyszerűbb út a legérdekesebb. Milyen könnyed, és mégis mély igazság volt ez.
– Ez most nagyon úgy hangzott, mintha tapasztalatból beszélne – jegyeztem meg egy kíváncsi mosollyal. – Esetleg ön is amolyan hóbortos hagyománykövető? – billentettem kissé oldalra a fejem, érdeklődön figyelve az arcvonásait. Valahogy nem tűnt elképzelhetetlennek a dolog, mi több, egy furcsa, ösztönös sejtés azt súgta, hogy még ennél is mélyebben kellene keresni a megoldást, még ha nehéz is volt ezt a gondolatot igazán megragadni.
A kérdése nem lepett meg, már csak azért sem, mert tulajdonképpen ez vezette fel a látogatását is, így vagy úgy. Nem féltem őszintének lenni vele - már csak azért sem, mert úgy sejtettem, megérezné az ellenkezőjét -, bár egy kicsit nehéz volt megfogalmazni a mondandóm első felét, azt, hogy honnan voltak ilyesféle ösztönös érzéseim már korábban is, mint indokolt lett volna. Hamar kiderült azonban, hogy feleslegesen aggódtam, mert nagyon is tudta, miről beszélek. Először őszintén meglepett, milyen tökéletesen írta körül azt, amit én magam is érezni szoktam, talán nem is olyan ritkán, de aztán ezt lassan felváltotta egy már-már megkönnyebbült mosoly. Talán mégsem voltam olyan különc csodabogár, mint amilyennek néha éreztem magam.
– Seidr? – kérdeztem vissza aztán felszaladó szemöldökkel. Nem volt idegen számomra a szó, Norvégia hercegnőjeként nagyon komolyan vették, hogy a skandináv mitológiát, mint történelmünk és hagyományaink alapkövét részletesen és behatóan megismerjem, de az, hogy az apósa még manapság is ennek tulajdonít bizonyos dolgokat, az már újdonságként hatott. – Az apósa érdekes ember lehet – mosolyodtam el, de ez a mosoly és a hangsúlyom is elárulta, hogy az "érdekes" jelzőt a legkevésbé sem pejoratív értelmezésben használtam. – Mondjuk, ha engem kérdez, ez tényleg jobban hangzik, mint mondjuk a déjà vu... – vontam vállat. Az ilyesmire egyébként sem volt konkrét, tudományos magyarázat, ezt nekem is be kellett látnom, még ha arra is tanítottak, hogy ismerjem a mitológiát, nem pedig arra, hogy higgyek benne.
Vele együtt nevettem, még ha halkan és visszafogottan is. Igaza volt, végső soron az apánk szava volt a döntő  mindenben, de azért igyekeztem nem belelátni a szavaiba azt, hogy ha akarná, akkor megingatható lenne? Esetleg igaza is lenne a bátyámnak? Nem igazán volt okom eltűnődni ezen, legfeljebb akkor, amikor kiemelten különcnek éreztem magam a saját családomban, ráadásul szerettem volna hinni az anyám feddhetetlenségében is... de ha erre volt seidr-hátterű megérzés, akkor azt nem feltétlenül azt mondta volna nekem, amit hallani szerettem volna.
– Ezért nagyon hálás vagyok – biccentettem őszinte mosollyal, amikor biztosított arról, hogy a védelme alatt állok, még akkor is, ha a szóválasztását egyébként érdekesnek találtam. – Alkalomadtán a leendő királyt is megnyugtathatja, hogy bölcs megérzései alapján senki nem vágyik az ő helyére sem – jegyeztem meg ezt már szelídebben. Ismertem módjait annak, hogy ezt hogyan lehetne hivatalossá is tenni, de az anyám valószínűleg előbb fojtott volna meg egy kanál vízben, mint hogy rábólintson bármi ilyesmire.

caterpillar || coded by eirik

Anonymous

Vendég —

Lenge leve prinsessen

Amennyire a hetvenkét világvége között maradt időm az ilyen megfigyelésekre, eddig úgy vettem észre Anita Rønnigen, Norvégia hercegnője ugyanolyan volt uralkodónak, mint egykor én is. Kelletlen. Ő is kereste a járatlan ösvényeket, ahol egy időre megléphetett a vizslató szemek elől, a kifogásokat, amikkel letakarhatta a jelképes koronát a fején és csak lehetett az, aki. Kíváncsi, főleg. A kezében pihenő könyv sem lányregény volt. Nem szórakozni akart, hanem megfejteni, rájönni dolgokra, megérteni érthetetlen jelenségeket és embereket maga körül. Mint Hödr. Mint Baldr.
- Biztosan tudom, hogy igen. - feleltem jókedvűen a hollókra. Ha tudta volna hány utat járt meg az Emlék és a Gondolat azóta, hogy ő a világra jött, pusztán azért, hogy a szavaimat vigyék és másokét hozzák nekem, talán el sem hitte volna. - Vannak, akik még hagyománykövetők, csak úgy hóbortból. Néha nem a legegyszerűbb út a legérdekesebb.
A leány kezdeti derűje kissé alábbhagyott, ahogy a kérdésemre válaszolt. Össze volt zavarodva és nem tudott egyenes választ adni, sem nekem, sem magának. Ha egyértelműen badarságnak hitte volna fivére rosszmájú kijelentéseit már paprikavörösen tajtékzott volna, már ha a fehér porcelánbőr engedte neki az ilyen emberi dolgokat. De talán túl földöntúli volt ahhoz, ahogyan talán a szülője is.
- Óh, tudom, miről beszél hercegnő. Vannak pillanatok, amikor a világ és benne mindenki sokkal olvashatóbb, mint azt a legtöbben hiszik. Mikor nem is kell hallania valakit, hogy tudja, mit fog mondani, mit gondol igazából. Mikor megérzi az igazságot akkor is, ha valaki önmagának is hazudik. Néha velem is megesik. Az apósom szerint ez a seidr tovább élése. Érdekes, hiába tettek meg a múlt uralkodói mindent, hogy meghonosítsák a kereszténységet, még mindig vannak emberek, akiknek mágia és babonák jutnak erről először az eszébe.
Szerencsére. Bajban lettem volna én is és minden áz, ha teljesen kikopott volna az igaz hit a halandókból. Talán ez volt az egyetlen jó a modern korban, a média, a szórakozás utáni vágy lassan visszaterelt néhány még reménykedő elmét hozzánk. Kár lett volna azért a rengeteg hitért.
- Tudom. - bólintottam lassan a leánynak, próbálva a lehető legmegértőbb ábrázatomat viselni. - De mindketten tudjuk, hogy ebben Andreas herceg aligha illetékes. Ameddig őfelsége megingathatatlan, addig puffoghat magában. - nevettem fel halkan. - Ne aggódjon, ameddig ennek a kamarásnak van egy-két szava a királyhoz, addig semmi félnivalója nincs. Vigyázok önre, hercegnő, még ha láthatatlanul is.

Anonymous

Vendég —
How do I know it's light in the horizon that I see? I've seen questions, but never answers.
Mads && Anita

Egyáltalán nem bántam, hogy látogatóm érkezett, még akkor sem, ha ez éppen egy olyan különleges délután volt, ami kiesett a C tervből is a szoros napirendeket illetően. Mr. Karlsennel egyébként sem nagyon lett volna lehetőségem máskor beszélgetni, éppen azért, mert az én napirendi pontjaim között nem volt szükséges számára is helyet biztosítani. Második voltam ugyan az örökösödési sorban, de - szerencsére - ezt senki nem vette túl komolyan, már az anyámon kívül, persze. Én mindenesetre nagyon is szívesen áldoztam az időmből a férfire, nem vágytam a bátyám helyébe lépni soha, de azért néha irigyeltem, hogy hosszan beszélgethetett Mr. Karlsennel. Engem mondjuk kevésbé az uralkodásra való felkészülés érdekelt volna, mint inkább az a szokatlanul mély bölcsesség, ami mintha most is ott csillogott volna a férfi meglepően tiszta kék szemeiben.
A beismerés, miszerint átláttam az ürügyén, csupán egy visszafogott, de vidám nevetést váltott ki belőlem. Nem vettem rossz néven a dolgot, ha bárki másról lett volna szó, bizony kellett is volna indokot találni a beszélgetéshez, de én a magam részéről mindig inkább örültem, ha valaki csak úgy szeretett volna beszélgetni velem. Nem Anita hercegnőként, nem azért, hogy megpróbáljon értékes információkat kicsikarni belőlem, nem azért, hogy bájolgó szavakkal elnyerje a tetszésem, vagy épp azért, hogy letudja az és beszéltem a hercegnővel is kört. Legtöbbször, jobb lehetőség híján a palotában szolgáló embereket és a testőreimet üldöztem ehhez hasonló törekvéseimmel, de ott is gyakran ütköztem egyébként érthető ellenállásba, így hát üdítő változatosság volt, hogy valaki kifejezetten erre vágyjon.
– Nekem tetszik a felvetés – biccentettem mosolyogva.
Érdeklődve méricskéltem a férfi vonásait és kíváncsian figyelő szemeit, most is ott éreztem benne valamit, amit nagyon nehéz lett volna megfogni. Mintha többet látott volna belőlem, mint amit én tudtam saját magamról, bármennyire ostobán hangozzon is ez. Bezárkózhattam volna, elutasíthattam volna a beszélgetést, gyanakodhattam volna arra, hogy Andreas küldte a nyakamra azért, hogy szaglásszon utánam, de elég volt egyetlen pillantás Mr. Karlsen szemeibe ahhoz, hogy lássam bennük a nyíltságot. Egyszerűen csak tudtam, hogy tényleg miattam van itt.
A szavai ehhez hasonló pontossággal értek célt a szívem mélyén. Halvány, kissé talán szomorkásnak tűnő mosollyal hallgattam, ami önmagában is felért egy válasszal, de a postahollók említésére még ez a mosoly is kiszélesedett és derültebbé vált.
– Hollók? – kérdeztem vissza némi hitetlen vidámsággal. – Gondolja, hogy valaki még őket használja? – Elég hihetetlennek tűnt a gondolat, hogy az internet és a mindenféle okoseszközök világában valaki hollókkal akarjon üzenni, de persze sosem lehetett tudni. Mondjuk, ha jobban belegondoltam, magam is rájöttem, hogy néha láttam egy-egy szépen megtermett példányt a palota környékén, de az biztos, hogy nem soha volt üzenet a lábára kötve.
– Nem igazán tudom hová tenni – válaszoltam meg aztán a lényegi kérdést is egy szelíd, ismét halványabb mosollyal. – Nagyon sokáig próbáltam megfejteni. Emlékszem, hogy már kislányként is... elnézést, ez biztosan furcsán fog hangozni, de mintha éreztem volna, milyen ítélettel néz rám. Amikor nem mond semmit, néha rám sem kell néznie, egyszerűen csak... én is érzem azt, amit ő, tudja? – Próbáltam keresni a megfelelő szavakat, hátha át tudom adni, pontosan mire gondolok, még ha nehéz is volt körülírni az egészet. Mások már biztosan gesztikuláltak volna a helyemben, próbálva elmutogatni a fejüknél vagy épp a szívüknél, hogy mintha oda költözne be ez a különös megérzés, de engem úgy neveltek, hogy a kezemet mindig szigorúan tartsam az ölemben; csak semmi mutogatás. – Eleinte azt hittem, Sophia királyné elvesztése az oka. Hogy talán úgy érzi, az anyám az ő édesanyja helyébe akar lépni, én pedig az övébe, de... – Megköszörültem a torkomat és egy kicsit félbehagytam a mondatot, elfordítva a pillantásomat. Már tudtam, hogy tévedtem, de a folytatás ennél kicsit összetettebb volt, mert nem csak a tévedésemmel voltam tisztában. Valószínűleg nem szabadott volna tudnom, hogy mit hisz a bátyám rólunk, rólam, de egy királyi palotában a falnak is füle volt, a szóbeszéd pedig gyorsan terjedt. – Úgy sejtem, ön is pontosan tudja, mit szeretne mindenáron bebizonyítani – fordítottam végül vissza a tekintetemet Mr. Karlsenre. Andreas nem hangoztatta nyíltan az álláspontját, annál okosabb volt, mintsem ehhez hasonló politikai öngyilkosságot kövessen el, de valamiért kételkedtem benne, hogy éppen annak az embernek ne beszélt volna erről, aki lényegében az ő tanácsadójaként is szolgál.
Nem féltem előhozakodni ezzel, mert továbbra sem éreztem úgy, hogy a férfi információt akarna belőlem kicsikarni - ha így lett volna sem tudott volna. Legjobb tudomásom szerinte törvényes gyermek voltam, még akkor is, ha neki ez nem volt ínyére. Még akkor is, ha néha teljesen kívülállónak éreztem magam ebben a családban.

Anonymous

Vendég —

Lenge leve prinsessen

A leány mosolyában volt valami, ami sötétarany zsongással töltötte meg az elmém. Mint egy régi emlék szépiában, meleg, boldog nyárnak mutatva egy egyébként hideg telet. Még ha az eszem tudta is, milyen fájdalmas volt a valóság akkor, az érzéseim nem engedtek nem boldogan emlékezni rá, hogyan vadásztak egymásra a fiaim Asgard csarnokaiban, hogyan mosolyogtak éppen így, mielőtt lecsapni készültek, hogyan cseperedtek ugyanazzal a mosollyal férfivá. Az éles ész mosolya volt ez, a büszkeségé. Az enyém.
- Megfogott, hercegnő. - vontam vállat, viszonozva a gesztust, miközben helyet foglaltam egy széken. - Az édesapja nem kért semmit, csupán kerestem valami indokot, hogy beszélgethessünk. Semmi kifejezett céllal, csak... úgy. Mint két jóbarát.
Valahogyan meg kellett tudnom, Anita hercegnőnek voltak-e jelei. Villanásai az öröklött erejének. Minden félvérnél máshogy jelentkeztek, ahogy a vér éppen folyni akart atyáról utódra, de valami mindig volt. Nem evilági, megmagyarázhatatlan adottságok, az életből kilógó pillanatok, amik elbizonytalanították az önmagukat egyszerű embernek gondoló ifjakat a valóságról.
- Andreas herceg meglehetősen kendőzetlen a véleményével, még ha a király előtt türtőzteti is magát. - kezdtem gondterhelt arccal. - Nem szeretném, ha ez megmérgezné a családjukat, hercegnő. Gondolom az édesanyja hallani sem akar erről a maga sajátos indokai miatt, de ha mégis beszélne valakivel erről, én itt vagyok. Most is, és bármikor máskor, elég egyetlen telefonhívás. Vagy postaholló. - tettem hozzá egy vigyorral, csak hogy kissé tompítsam a beszélgetés élét. - Zavarja a fivére rosszindulata?
Hogyne zavarta volna. Nem volt ember a földön, aki könnyedén viselte a saját magáról alkotott kép repedezését, főleg, ha a saját családján belülről jött a támadás - kivéve, ha maga sem volt egészen biztos benne, mi is volt az igazság. Akkor viszont egy lépéssel közelebb kerültünk a valódi célomhoz, bár még én magam sem voltam biztos benne, mit is kezdtem volna bármelyik válasszal. Akár félvér volt a leány, akár nem, a szerepén az nem sokat változtatott volna, de mindenképp egy érdekes tényező volt. Egy olyan tényező, amire megérte figyelni.

Anonymous

Vendég —
Mads && Anita

Csend és nyugalom. Két dolog, ami csak nagyon ritkán adatott meg, és amikor mégis, akkor nagyon tudtam értékelni. Az anyám mindig azt mondogatta, hogy egy hercegnőnek nem lehet vesztegetni való ideje, és ezt rendre személtette is, amikor összeállította - hivatalosan persze nem ő, de rég felnőttem már abból a korból, amikor ezt el is hittem - a napirendemet. Hozzá voltam szokva, hogy még a mosdóba is csak akkor mehetek ki, amikor a papírokon szerepel néhány erre szánt perc, ahogy ahhoz is, hogy minden napirendnek volt B, de ritkán C terve is. Nekem viszont lehetett néha szerencsém. Túl későn derült ki, hogy Ylvának le kell mondania a mára szervezett ruhapróbát, a szüleim addigra már odaértek a jótékonysági eseményre, ahová velük tarthattam volna, a bátyám pedig nem tartott igényt a társaságomra a saját titokzatos programján.
Így kerültem én a szobámban elhelyezett kanapéra, egy könyvvel a kezemben, azzal a kilátással, hogy órákig nem is lesz jobb dolgom, mint olvasni, ráadásul valami olyasmit, amit végre én választottam magamnak, és nem az anyám jelölte ki kötelező olvasmánynak. Fogalmam sem volt, hogyan tudta ezt becsempészni nekem Harald, de még mindig végtelenül hálás voltam neki. Csak azt sajnáltam egy kicsit, hogy nem Ivar volt beosztva a mai napra; kivételesen nem azért, mert az őrületbe kergettem volna a kérdéseimmel, hanem mert talán ő is örült volna egy ilyen nyugodt napnak. Vagy épp ellenkezőleg.
Ezen a gondolatmeneten végighaladva egy kicsit felfüggesztettem az olvasást, átfogtam a könyv lapjait, hogy belenézzek a tartalomjegyzékbe, hátha ott megtalálhatom, taglalja-e a könyv vajon a könyv, hogy a poszttraumatikus stressz szindróma olyan szintű bezárkózást okozhat azt emberekben, amitől még én sem vagyok képes kiigazodni rajta. Szemeim kitartóan rótták a betűket, de amikor a perifériás látásommal érzékeltem, hogy kinyílik a szobám ajtaja, felpillantottam.
– Mr. Karlsen! – Nem akartam, hogy az arcom túlságosan is felderüljön, pedig ha volt olyan ember a palotában és környékén, akinek a társaságát még egy ilyen ritka alkalommal is díjazni tudtam, az ő volt. Nekem ugyan viszonylag kevés kapcsolatom volt vele, hiszen elsősorban az apám tanácsadójaként szolgált, másodsorban pedig a bátyámat készítette fel az uralkodásra, de engem nem is ezért érdekelt. Rá is kivetítettem azon rossz szokásomat, hogy a beépített antennáim kíváncsian figyelték, amikor csak tehették, és ha Ivar egy típusú rejtély volt számomra, akkor a kamarásunk volt a másik típus. Úgy értem, persze, egy tanácsadónál alapvető követelmény volt a bölcsesség, mint olyan, de amikor Mr. Karlsenre néztem, akkor az alapvető bölcsességnél valami sokkal többet és mélyebbet éreztem, amit nem tudtam hová tenni. – Ugyan, nem zavar. Jöjjön csak be! – mosolyodtam el.
A mutatóujjamat használtam könyvjelző gyanánt, míg a kis asztalon kerestem valamit, amivel helyettesíthetem majd. Épp megtaláltam egy kis kártyát, amit fel tudtam használni a célra, de közben őt hallgattam, és amikor a szavai eljutottak hozzám, egy pillanatra megálltam a mozdulatban. Ajkaimon megjelent egy kis, mindentudó mosoly, miközben folytattam a mozdulatsort, aztán ismét rápillantottam, amint a könyvet letettem az asztalra.
– Csakugyan erre kérte? – kérdeztem vissza szelíden, de azért azzal a hathatós hangsúllyal, ami elárulta, hogy nem igazán hiszem el, amit mond. – Ön az édesapám személyes tanácsadója, Mr. Karlsen. Önnél jobban senki nem tudja, hogy az apánk előtt nem ismert Andreas... hozzáállása. – Igyekeztem finoman fogalmazni, odafigyelve arra, mit és hogyan mondok. Tudtam, hogy nem kell úgy tennem, mintha ostoba volnék, és azt is, hogy a bátyám véleménye nem titok Mr. Karlsen előtt; egyszer hallottam, hogy erről beszélt neki.
Azt már nem tettem hozzá, hogy az apám tudatlanságát elsősorban az anyámnak köszönhetjük, aki gondosan elrejtett előle minden erre utaló jelet, a békesség jegyében, hogy ezzel kapcsolatban is ő tarthassa az irányítást a kezében. Ez már csak az én saját benyomásom volt az anyámról, a királynéról, és nyilvánvalóan nem adhattam hangot ilyesminek.
– Miben lehetek a segítségére, Mr. Karlsen? – billentettem kissé oldalra a fejem, még mindig azzal a kis mosollyal. Valóban nem bántam a társaságát és nem is volt a hangomban elutasító él, de örültem volna, ha a látogatása valódi oka is kiderül, mert kíváncsivá tett.

Anonymous

Vendég —

Lenge leve prinsessen

Kamarás. Archaikus címekhez ragaszkodtak a halandók, jobbára elfelejtve, valójában mit is jelentettek. A város egyetlen lakosa sem tudta volna megmondani, voltaképp mit csinál egy kamarás, mert hát ez a szerep kikopott a világból, mint a véráldozatok, vagy a tekerős telefon. Ezért soha nem is kérdezte senki, mégis mihez van jogom, hová mehetek és hová nem, vagy hogy mit keresek a hercegnő lakosztálya környékén. A szolgák - vagy miknek hívták őket manapság - is csak udvariasan köszöntek Karlsen kamarásnak, aztán igyekeztek nem szem előtt lopni a napot. Földtúrók vagy takarítók, az emberek sosem változtak.
A szoba elé érve megtorpantam és nekidőltem a falnak az ajtó mellett, a véletlenül hagyott résen keresztül figyelve a leányt. Fogalma sem volt, kicsoda. Micsoda. Ő nem látta a tükörben azokat a csodálatos vonásokat, amikért óriásasszonyok hada sóhajtozott, ami elfeledtette Skadival a bosszúvágyát, aminek múlása volt az első jele a keserű végzetnek. Ő nem látta magában Baldr szépségét.
Én magam sem voltam biztos benne, de Mímir kútja óta megtanultam bízni a sejtéseimben. De nem léptem. Egy benyomásra építkezve nem léphettem. Ahhoz bizonyíték kellett, ahhoz pedig sokkal jobban meg kellett ismernem őfelsége Anita Ronningen hercegnőt. Így hát álltam az ajtó mellett, néztem, ahogy teszi a földi uralkodóutódnak való dolgait, míg el nem untam a dolgot.
Kinyitottam az ajtót és óvatosságot színlelve beléptem.
- Bocsásson meg, hercegnő, nem akartam megzavarni. - hazudtam szinte költői magabiztossággal, mintha egyáltalán észrevettem volna, mit is csinál igazából. Én csak az arca finom ívét figyeltem, a rezdüléseket, amiket egykor a legkedvesebb fiam halott arcán láttam. - Illetve, talán egy egészen rövid időre csak. Az édesapja megkért, hogy érdeklődjek milyen viszonyban van a fivérével. Mármint mostanában főképp.
Nyilván. Mintha a király bármi ilyesmit kérhetett volna anélkül, hogy a királyné engedte volna, ő pedig kifejezetten igyekezett gyermekeit távol tartani egymástól. Bármilyen különösebb ok nélkül, persze. Nem volt a legkifinomultabb hazugság, de ha ezen átlátott, a leány még egy jelét mutatta az én vérvonalamnak.

Ajánlott tartalom —

lenge leve prinsessen - Mads & Anita
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» nothing new under the sun, sure? – sirona & mads
» Mads Karlsen | Odin |
» Tell me a true | Lore & Mads
» we have to stick together – reidar & mads
» Aegir & Anita - Out on the Sea

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: