M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

mikaela eriksson

Anonymous

Vendég —
Gratulálunk, elfogadva!
fáradj beljebb, lépj be közénk

Az előtörténetedben nem találtunk kifogásolnivalót, így hát az istenek nevében felhatalmazunk rá, hogy birtokba vedd Oslo utcáit!

Mielőtt még azonban fejest ugranál a játéktérbe, lenne néhány fontos kérésünk. Az első és legfontosabb, hogy tégy egy kört a foglalóinknál! Mindenképpen szükséged lesz az avatarod és a neved lefoglalására, nehogy mást is megkísértsenek a vonásaid, vagy éppen a neved csengése. Feltételezzük azt is, hogy mindenkinek van munkahelye - legyen az legális, vagy kevésbé legális -, ami ráadásul remek kiinduló alapja lehet jövőbeli plotoknak, ne felejtsd hát el megmutatni, mivel foglalkozol! Oldalunk tematikája szorosan összefügg a skandináv mitológiával és annak valamennyi szereplőjével, de mindenkinek furcsa lenne, ha Mindenek Atyja egyszerre két ember képében is az emberek között járna, igaz? Nagyon fontos tehát, hogy lefoglald a rendeltetésedet is, amennyiben a skandináv mitológia egy jelentős szereplőjét alkottad meg, annak leszármazottja vagy, vagy éppen egy óriással gazdagítottad a karakterek táborát.

A foglalók maradéktalan kitöltése után mindenképp szakíts időt annak ellenőrzésére, hogy kitöltötted-e a profilodban a fő karakteredre vonatkozó részt. Ne aggódj, ezt csak a Staff látja majd, és ha nem szeretnéd, nem is adják tovább senkinek a titkodat, nekik azonban fontos információként szolgál mindez.

Ha pedig minden fenti kötelező lépéseken túl vagy, nincs más hátra, mint előre! Ne aggódj, ha nincs még partnered az első játékodhoz, csak be kell lesned a ebbe a topikba és feladni egy csábító hirdetést, vagy épp lecsapni egy hozzád hasonlóan pajti után ácsorgóra. Az sem baj, ha van a fejedben egy konkrét plot, az ilyen irányú kecsegtető hirdetéseknek is kialakítottuk a megfelelő platformot. Esetleg egy konkrét személy hiányzik az életedből? A keresett karaktereink között neki is lesz helye.

Ne feledd: ha úgy érzed, valami igazán nagy és meghatározó dolog történik veled, ami másokra is hatással lehet, ne habozz egyeztetni a Staffal, érdeklődve hallgatunk!

Plotban és reagokban gazdag időtöltést és jó játékokat kívánunk!

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
Mikaela Eriksson ;;
gal gadot restaurátor valkűr canon

Sigrun VAGYOK
kortalan

kedves ;
a családom szerint

csendes ;
az ellenségeim szerint

elhidegült ;
szerintem

A múltad meghatároz, de nem lehet teher
minden a mély felszín alól
Magas, sudár termetű, már-már elragadóan szép, lágy-, eszményi vonásokkal. Azonban mindez ne tévessze meg: földöntúli erő rejlik a madárcsontúnak tűnő alkatban, iszonyatosan gyors, kiválóak a reflexei és az érzékszervei. Haja ébenbe hajló-, csokoládébarna, brandy színű lélektükrei tele vannak értelemmel, érzelemmel és kíváncsisággal, olykor veszélyesen villan, katartikus káoszt hordoz magában; közeledő vihar lecsapására figyelmeztet pillantása. Szavai egyenesek és tiszták, nem kertel, nem fut felesleges köröket, őszinte és nyílt.
Tartása egyenes és büszke, szinte fenségesnek hat, léptei elnyúltak, kezei hidegek, kézfogása magabiztos és erős. Fűszeres, markáns parfüm előkelő esszenciája lengi körbe. Öltözködésére a hanyag elegancia jellemző – semmi esetre sem slampos! -, kedveli az ékszereket és a sötét, erőteljes színeket, a blúzokat, és az ingeket, az egyszerű szabásvonalú nadrágokat és a szoknyákat, a blézereket és a szövetkabátokat, de mindezek mellé elférnek a ruhatárában a farmerek, a pólók és a bőrdzsekik is, ahogy a magas sarkúk és a bakancsok, sportcipők is, köszönik szépen, jól megvannak egymás mellett.
Heves és kitartó, egyenes jellem, aki mindenkinek megmondja a véleményét, nem riad vissza a konfrontációtól, a verbális-, vagy fizikai atrocitásoktól. Független ember, akit nehéz irányítani, és nem is érdemes, mert a végén úgyis ő dönt a saját sorsa felől; állhatatos, makacs, nyakas, az akaratereje legyőzhetetlen. Az elszántság etalonja. Az útjába kerülő akadályokat egyetlen, mindent elsöprő rohammal győzi le, számára egy a fontos: győzni, élre kerülni. Kudarcaiból azonban nem tanul, képes századszor is nekirugaszkodni valaminek, gondolván, ezúttal biztosan legyőzi. Soha nem adja meg magát, küzd a végsőkig, az utolsó lélegzetvételéig, szívósan és kíméletlenül harcol a céljaiért. Határozott és rámenős, leginkább a robbanékonyság, a bátorság jellemzi. Imádja felrúgni a hagyományokat és a korlátokat; kifejezetten gyűlöli, ha béklyókba akarják fogni, navigálni akarják; a saját szabályrendszere szerint él. Persze, nem mindig volt ez így: egykoron Odin hű katonája volt, minden szavára-, parancsára ugrott, mint egy hűséges bestia, de a láncokat hosszú ideje leverte, letépte saját magáról.
Keménynek és szívtelennek tűnhet mindazoknak, akik nem ismerik (eléggé), de cseppet sem rideg vagy részvétlen a viselkedése, sőt, alapvetően kedves teremtés, odafigyel a környezetére, és az emberekre maga körül, segítőkész, empatikus és egyébként rettenetesen érzelmes egyén, csak éppen nem kürtöli világgá azt, ami a szívét nyomja, vagy éppenséggel önnön boldogságát.  

Mindenkiben rejtőzik egy történet
meséld el a tiéd
Megmagyarázhatatlan borzongás fut végig a gerincfüzéremen. És mindig, mindig van abban valami nyugtalanító, amikor az embert egy szívet melengető érzés helyett fagyos hidegség tölti el. Élesen szívom be a levegőt, megfeszült állkapoccsal, de, a helyett, hogy megkönnyebbülnék, a levegő a tüdőmben reked, bensőmet feszíti, és mozdulni sem bírok.
A tekintetem összevillan Syverével – még egyszer, utoljára.
Több elsötétedés láttam, mint, amire emlékezni tudnék, de ez az egy belém égett; az idegeimbe, a sejtjeimben, magamban hordozom ezt a pillanatot.
És a következőt is. Azt, amelyikben egy hegyes lándzsa, fényesen villanva csap le, és Syver szájából vér ömlik, a pillantása sötétszürkébe olvadt, de ő még mindig rám mosolyog – egy utolsó, perverz vicc, egy emberi csattanó.
A csendet velőtrázó sikításom töri meg.
Ordítok.
Kikelve magamból, kérlelhetetlenül zokogva, a Kilenc Birodalom szinte megrogy az üvöltésemtől, de azt akarom, hogy hallják, hogy tudják, hogy érezzék a fájdalmamat. Azt akarom, hogy minden világ beleremegjen a haragomba, a dühömbe. A szívem hevesen kalapál bordáim alkotta ketrecében, mint egy kibaszott kalapács.
Minden izmomban megfeszülve, ugrásra, vérontásra, gyilkolásra készen, kardot rántok és magam sem tudom, hogy a Syver nyakát átszúró, lándzsát eldobó Dagr-, vagy egyenesen Odin felé vetném magam – vetném, ha Thrúd és Rangríd nem rántanának vissza.
- Engedjetek el! – rivallok rájuk, és vergődök kezeik-, karjaik között, mint valamiféle vérszomjas bestia, és minél jobban nekik feszülök, ellenállok, annál több, szorosan markoló kéz nyúl utánam, ez pedig csak még dühösebbé tesz, még vadabbá, megállíthatatlanná, míg végül minden istenek adta erőm el nem párolog, és a földre nem rogyok nyolc nővérem óvó ölelésében.
Miért?
Miértmiértmiért?

Az öröklétet ígértem Syvernek, vagy, ha nem is azt, hát az én halandóságomat, bármit megtettem volna érte, feladtam volna azt, ami voltam, ami vagyok, és nem kértem volna cserébe egyebet, csak a szerelmét-, egy rövid, de boldog életet Midgardon. Nem neki kellett volna meghalnia.
- Hogy merészelitek? – pillantásommal a makulátlan márványt kémlelem, mintha csak annak szánnám kérdésemet, aztán felemelem a fejemet; egy gyilkos pillantása ez. – Hogy képzelitek? – nézek felváltva fivéremre és Odinra. – Embertársait óvó, hős volt életében, kiállta a próbát, megküzdött, és nyert. Ellenetek! Minden bűne az volt, hogy engem szeretett! – rivallok.
- Az éppen elég. Méltatlan volt hozzád – recsegi Dagr.
- Nem vagytok istenek – gyötrően lassan emelkedek fel, hogy aztán a földre dobjam a kardot és a pajzsot – hozzám csak ezek hűk, már látom, de nem kellenek, nem kell innen semmi. - Szörnyetegek vagytok.

Velőtrázó sikolyomra ébredek. Nem is tudom, mennyi idő telt el; évszázadok, ezredek, eónok? De még mindig vele álmodok: általában a haláláról. Máskor az együtt töltött, boldog időkről, amikor még minden egy kicsit egyszerűbb-, és sokkal magasztosabb volt. De ez a baj az emlékekkel – különösen a jókkal: azoktól csak még szomorúbb lesz az ember, hisz a szép emlékeknek is a múltban a helyük; és csakis ott. Az olthatatlan bánat és elhagyottság érzése hosszú-hosszú ideig gyötört, mintha csak egy létfontosságú szervemtől kellett volna megválnom, s nem is megválni kellett: elvették tőlem. Zsibbasztó üresség lett rajtam úrrá, amin csak másfajta zsibbadással lehetett segíteni, valamivel, ami kikapcsolja az érzéseimet és az agyamat, de persze az is csak ideig-óráig tartott. Egyszerűen... képtelen voltam elfogadni, vagy felfogni, hogy Syver nincs többé, meghalt, miattam, én pedig túléltem. A delíriumban eltöltött napokon-, és heteken próbáltam meggyőzni magamat arról, hogy ez csak egy álom. Egy álombéli álom. Hogy ez nem a valóság.
Aztán eljött egy pont – fogalmam sincs, hogy mikor -, amikor rájöttem, hogy az álom rémálommá vált, és jobb is, ha nem álmodok egyáltalán.
Nem tudtam többé, hogy ki vagyok, az élet nélküle megijesztett, és a világnak-, a létnek kevésbé volt értelme.

Az életemet tehát Syver emlékének szentelem: az embereknek. Kérve-kéretlenül oltalmam alá vettem őket, kisebb-nagyobb szörnyetegektől védve őket. A kard és a pajzs valamiféle megmagyarázhatatlan módon, annak ellenére, hogy én hűtlenül eldobtam őket, egy nap felbukkantak az éppen aktuális helyen, ahol meghúztam magam. Ha kellett, csatába, háborúba meneteltem a halandókkal, vállat-vállnak vetve harcoltam velük az elnyomó királyok, nemesek, rendszerek és diktatúrák ellen, értük, a nagyobb jóért. Adok a szegénynek, megvédem az ártatlant, és mindenkinek bűnéhez mérten szabom a büntetést. Hogy ettől jobb leszek-e, mint a forrongó dühvel megvetett, gyűlölt istenek, nos... minden idegszálammal ebben hiszek, ebben bízok, és ezért küzdök.
A világban, az utóbbi évtizedekben-, némi túlzással, béke honol, úgyhogy visszatértem oda, és letelepedtem ott, ahol mindennek kezdődnie kellett volna, és, ahol mindennek véget kellett volna érnie – az életnek, a közös életünknek. Sokszor elképzelem, ahogy ezeken az utcákon együtt kelünk át, hogy együtt is beülhettünk volna a kedvenc kávézómba, hogy mennyire imádta volna a város színeit és a fényeit, a tarka házakat, a korai, vibráló naplementéket, de még a hideg hajnalokat is.
De most már nekem kell szeretnem ezt a világot őhelyette is, és keresnem majd újra a szépet.
Vissza az elejére Go down

mikaela eriksson
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Mikaela Eriksson
» Ride with the wind - Mikaela & Nora

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Elesett harcosok ;;-
Ugrás: