Kiskép : Rendeltetésem : Móði vagyok play by : Fabian Arnold Posztok száma : 104 User neve : Elyon Csoport : isten Pontgyűjtő : 94 Lakhely : grünerløkka Foglalkozás : lövészoktató, mesterövész (bérgyilkos) Előtörténet : God of war, braveness and storms Keresem : You’re the needle pointing north
When I’m lost in the fight
You're the place I need to find
To remember the light
Cameron Reidarsen —
Elküldésének ideje — Kedd Május 17, 2022 10:42 pm
Cameron 'n' Aviva
Kíváncsian hallgatom szavait, hiszen attól függetlenül, hogy azért kérdezek, hogy eltereljem a fájdalmát, tényleg érdekel válasza. Idővel megjegyzem, hogy egy szerelemisten veszett el Axelben, picit játékosabbá téve a pillanatot, így legalább hallom nevetni Avivát, ami talán azt is jelenti, hogy sikerül a manőver, és tényleg nem a fájdalmára fókuszál, de ahogy rám néz, úgy, hogy nem is mond semmit... - oké... - nézek vissza az előttem elterülő tájra nevetve, ne is mondjon semmit, értek én a nem szóból, nem vagyok egy ártatlan teremtés! - Hát remélem meg is tartja ezt a jó szokását. - mosolygom válaszul, nem sokkal később pedig, ahogy azt mondja, ő ad értelmet számára mindennek, anélkül, hogy észrevenném gondolkozok el .. őrajta. Azt hiszem pontosan értem, Aviva miről beszél, és ezt el is mondom neki, utalva is a személyre, akire gondolok éppen. Eztán elmondja, merre menjek, és én úgy is teszek, de ez a szösszenet nem akadályoz meg abban, hogy egy hosszabb válasszal illessem őt, bár nem mintha kérdezett volna ilyesmit, .. mégis jól esik elmondani neki. Még azt sem bánom, hogy elmondom Freydis nevét, hiszen jó helyen van Avivánál.. Ahogy elismétli nevét, egy elnyújtott 'mhm' hümmögéssel felelek szélesedő mosollyal egyre fentebb kúsztatva hangom, ha már múltkor annyira emlegetve volt a nutella, most már tudja, milyen név is tartozik hozzá. Kiegészítem azzal is a történtet, hogy végre megint találkoztam az én nornácskámmal - jó, nem így mondom -, és hogy ez mennyire jó volt a lelkemnek, még akkor is, ha amúgy olyan dolgokat mesélt aztán, amiket azóta se fogtam fel teljesen... és amire inkább gondolni sem akarok. Egy apró mosollyal pillantok felé, amikor azt mondja, örül, ahogy pedig folytatja, én ismét az utat figyelem. - Nem szeretném.. - felelem halkan, láthatóan fájón, mert minek tegyem hozzá, hogy közben azt is megtudtam, megismert valakit? Minek tegyem hozzá, hogy bár már olyan sokszor hallgattam végig ilyen történetet, most valamiért jobban fájt? Hogy megforgatott bennem egy kést azzal, hogy nem voltam mellette, mikor kellett volna? És, hogy még valószínűleg veszélybe is kerülhet ez az egész átok ügy miatt... amitől meg tudnék fulladni, úgy szorít. Nem lenne értelme ezeket most elecsetelni, talán majd máskor, vagy.. ki tudja, úgyis csak fájna, arra meg nekem nincs szükségem, az ő kedvét meg ne vegyem el pluszba. Gondolataimból kizökkent, hogy elmondja, melyik házhoz megyünk, felelek egy röpke 'jó'-t, de nem folytatom az előbbieket.. legyen csak annyi, hogy tényleg nem szeretném. Ahogy meglátom a hetes számot, lassan leparkolok az autóval, és Avivára pillantok. - Bármikor segítek. Bár ilyen miatt ne kelljen hívnod egy jó darabig... - mosolygom eleinte, majd homlokomat ráncolna biccentgetem a mondat végét, egy lágy elnevetéssel fűszerezve, majd tekintetem a mozdulaton marad, ahogy megtörli kezét, és kinyitja az ajtót. Mielőtt még megszólalna, újra rákérdezek, hogy el tudja-e látni magát, hiszen nem érzem másik félvér jelenlétét... de mivel meggyőző, egy sóhajjal elengedem őt, a lelkére kötöm, hogy majd jelentkezzen, hogy hogy van. - Megkapod a könyved! - felelem nevetve, de azért valahol kivehető is hangomból, hogy én is remélem, hogy a könyv miatt, és nem más miatt találkozunk legközelebb, mert segítek én neki szívesen bármikor, de jobban díjaznám, ha nyugodtan lehetne kicsit. Nézem ahogy felsétál, már-már büszke vagyok arra, mennyire tartja magát ahhoz képest, amekkora fájdalma lehet, főleg, hogy valahol pontosan értem, miért makacsolja meg ennyire magát.. Intek neki, mikor az ajtónál van, majd ahol tudok megfordulok, és visszamegyek a raktárhoz, ahol Magni már remélem vár, bár meglepne, ha nem lenne ott.
“I will not surrender, I never learned to lose a fight, I’m afraid I’ll have to end ya now, you better run or else I just might  
Cameron&& Aviva
Keserű nevetésére egy hasonló mosollyal felelek, és csak azért nem vonom meg a vállamat, mert nem akarom mozgatni. Biccentek egyet, a szemeimben ott ül, hogy értem, miért mondja ezt, ráadásul egyszerre vicces és kedves, hogy lényegében a gondolatát is utalja az egésznek, ami itt gyűrűzik körülöttem már egy jó ideje. Annak azért örülök, hogy elfogadja, amit mondtam, és megbízik abban, hogy nem csak a megnyugtatása érdekében állítottam, hogy nem lesz baj. Ami egyébként így is van. Miután ő legalább annyira eltakarított utánunk, hogy a testeket összegyűjtötte, majd a saját autóját egy kicsit körbetörölgette, még sms-ezik egyet a továbbiak érdekében, aztán útnak indulunk. Előrebocsátom, hogy elköltöztünk a múltkori helyről, amivel egy kicsit vissza is kanyarodunk az előzőhöz, mert megint a múltammal tudom magyarázni az egészet. Helyesbít, azt mondja, ez inkább szomorú, én pedig rápillantok, és ahogy találkozik a tekintetünk, apró, beletörődő mosoly költözik a szám sarkába. Azt hiszem, igaza van, de ezt én is csak azóta érzem, amióta tudom, hogy milyen lehetne, ha máshogy lenne minden. Amíg nem volt tétje a menekülésnek, könnyű volt, de most már ott van a mérleg másik oldalán Axel és a közös élet, amiről álmodunk. Ettől viszont még nem élhetünk tagadásban, szembe kell néznünk a helyzettel. Axel ezután elő is kerül témaként. Úgy sejtem, azért kérdez róla, hogy megpróbálja elterelni a figyelmem a vállamról - és működik. Mesélni kezdek róla, bár azzal kezdem, hogy a nevet, ami korábban kicsúszott a számon, nagyon diszkréten kezelje; nem azért, mert ne bíznék meg benne, hanem mert ez fontos. Hálásan mosolygok rá, amikor erre ráerősít, és még csak nem is hét pecséttel, hanem mind a kilenc birodalommal, ami annak ellenére is vidámságot csempész a szemeimbe, hogy épp a meglőtt vállamra szorítom a pólóját. Tovább mesélek neki, és amikor szerelem istenséggel vádolja Axelt, nem tudok nem halkan, óvatosan nevetni egy kicsit. Eszembe jut, hogy én valami egészen más istennek tudnám őt hívni a tenger mellett, de az nem olyan téma, amit az ember az unokatestvérével beszélne meg, szóval megelégszem azzal, hogy a pillantásomban egy kis huncutság csillan. – És önzetlen – egészítem ki elmosolyodva. – Soha senki nem tett még meg értem annyi mindent, nem hozott annyi áldozatot, mint ő – teszem hozzá. Azt nem mondom ki hangosan, hogy nem vagyok biztos abban, mennyire érdemlem vagy nem érdemlem ezt meg, mert most nem ez a fontos. Két egyszerű, de annál mélyebb jelentésű mondattal zárom a történetet róla, és amikor a végén rápillantok, látom, hogy egy kicsit elveszett a gondolataiban, ez pedig mosolyt csal az arcomra, mert azt mutatja: jól sejtettem. Ezt rövidesen a szavai is igazolják, a Nutella emlegetésére pedig ismét megengedek magamnak egy kis nevetést, vigyázva, hogy a vállam ne rázkódjon bele, miközben nagyon is értőn bólintok. Muszáj megszakítanom a beszélgetést egy kicsit, hogy útbaigazítsam, persze az is lehet, hogy ennél többet nem akarna mondani. Egy kicsit csendben maradunk, amit mondjuk nem bánok, de a vállam egyre erőteljesebben próbálja felhívni magára a figyelmemet, ezt biztosan érzem. Talán ezért is vagyok hálás, amikor megszólal, felé fordítom kissé a fejem, figyelek rá, hallgatom, hagyom, hogy elvonja a figyelmemet a vállamról. Elmondja, hogy már sokszor szeretett, mert bőven volt rá ideje, mégis mindig ugyanahhoz a valakihez tér vissza - Nutellához -, aztán minden lehetséges módon körülírja a szerelmet, és ettől nagyon is sokatmondó mosolyra görbülnek a szám sarkai, de nem mondok semmit. Megvárom a végét, amikor is Nutella még nevet is kap. – Hmm, szóval Freydis – ismétlem meg az egyébként nagyon szép nevet, előre pillantva egy kicsit, már látva a mobilházakat nem sokkal előttünk, de amikor folytatja, ismét felé pillantok. – Örülök neki, hogy végre ismét találkoztatok – mosolyodom el, visszaemlékezve arra, amit a legutóbb mesélt. – Mindazonáltal... a véleményem fenntartom. Minden, amit most mondtál, csak megerősíti bennem, hogy nem szabadna veszni hagynod őt. Magatokat. Én már biztosan tudom, micsoda kincs az ilyesmi, még ha minden ellenetek szól is... ne tagadd ezt meg magatoktól, ha nem muszáj – mondom puhán, az arcát figyelve. Nem akarom én megmondani a tutit egy ki tudja, mennyi idős istennek, de ha valamit megtanultam, az ez. Időközben viszont elérjük a mobilházak sorát, a vállam pedig, mintha érezné, hogy közeledik a pillanat, amikor nem lesz jobb dolgom, mint vele foglalkozni, fájdalmas lüktetésbe fog. Uralkodok magamon, megpróbálok erről nem különösebben tudomást venni. – A hetes számú ház kell nekünk – igazítom inkább útba Cameront, és ezután én inkább csöndben is maradok egy kicsit, mert a vállam tényleg mintha most akarná bepótolni az eddig elmaradt fájdalmakat. A 7-es fémjelzési mobilház nincs messze, középtájon áll a soron, én pedig rögtön észreveszem, hogy a RAM-nak hűlt helye, ami azt jelenti, hogy Axel mégsem ért még haza... de nem számít. Tényleg el tudom látni magamat én is, csak egy kicsit többet kell majd kínlódni. Amikor megáll az autó, Cameron felé fordulok, és megpróbálok minél élettel telibben mosolyogni rá. – Köszönök mindent. Tényleg. Hogy segítettél és hogy elhoztál – mondom hálásan, és ez tényleg sokat jelent nekem, szóval biztosan látja is rajtam, hogy nem túlzás, amit mondok. Most veszem a kezembe a térdemre helyezett ruhadarabot, egy kicsit áttörlöm az ujjaimat, hogy utána tiszta kézzel tudjam megfogni az ajtónyitót. – Remélem, legközelebb nyugodtabb körülmények között tudunk találkozni. Várom a könyvet – kacsintok még rá egyet, miközben nyitom az ajtót. Ha nincs ellenvetése, ki is szállok, majd felsétálok a rövid lépcsőkön az ajtóhoz. Mivel háttal állok neki, már nem kell annyira elrejtenem a fájdalmaimat, miközben a kulccsal babrálok, de miután kinyitottam az ajtót, még egyszer blazírt képet varázsolok magamnak és egy kis mosollyal intek neki a jobb kezemmel, hogy lássa: rendben vagyok. Csak ezután lépek be az ajtón, zárom be magam mögött és dőlök neki összeszorított szemekkel, egy reszketeg sóhajjal.
Kiskép : Rendeltetésem : Móði vagyok play by : Fabian Arnold Posztok száma : 104 User neve : Elyon Csoport : isten Pontgyűjtő : 94 Lakhely : grünerløkka Foglalkozás : lövészoktató, mesterövész (bérgyilkos) Előtörténet : God of war, braveness and storms Keresem : You’re the needle pointing north
To remember the light
Cameron Reidarsen —
Elküldésének ideje — Hétf. Május 16, 2022 11:26 pm
Cameron 'n' Aviva
Valahol megértem, hogy miért kezeli így a helyzetet, míg más gondolatom azon bosszankodik, hogy miért viselkedik így, nehéz ám elfogadni, ha valaki olyan, mint te. Főleg a mi fajtánk, hogy úgyis minden úgy lesz jó, ha mi csináljuk, akkor lesz biztonságban a másik, ha mi vigyázunk rá, tökmindegy, hogy a másik egyébként nélküled is meglenne.. ez valahogy sajátosságunk. Aviva sem más.. Belemegyek abba, hogy intézzen pár tagot, közben én teszem az én részemmel, majd miközben felhalmozom őket, Avivánál maradok kicsit az autónál. Kíváncsian, aggódva kérdezem, hogy biztos nem az üres házra megy-e haza, ő meg a sérülése... Szusszantok egyet ahogy biztosít róla, Axel otthon lesz, figyelmes tekintetem pedig arcán hagyom, ahogy folytatja. - Utálom ezt az egész mondatot, úgy, ahogy volt. - nevetem halkan, leginkább kínomban, de egyben az is érezhető rajta, hogy jó, elfogadom, .. nehezen, de megteszem. Tud magáról gondoskodni. Összepakolom a többi testet is, majd hamarosan beszállok Aviva mellé, éés ismét kényes hír, hogy volt már rosszabb is . . hát dejó. Nyilván volt, de nyilván bosszant hallani is ezt, így szemforgatva felelek egy 'jó'-t, rápillantva végén, de mivel játékos szemforgatás ez, így egy mosolyka is szám sarkán csücsül. A helyszínt biztosítom Magni által, mindig eszembe jut, mennyire örülhetek, hogy van egy másik felem, akire tudom, hogy bármikor, bármiben, bár...mindenbár' számíthatok, és Aviva elől sem titkolom, hogy igen, ő lesz segítségemre. Még pár dolog van hátra, autó körbenézése, tisztálkodás kicsit, aztán kiderül, hogy nem megyünk messzire, abban is benne vagyok, hogy közben fog navigálni. - Nem unalmas, inkább szomorú.. - felelem halkan, őszinte pillantással, mert hány éves is? És így éli a napjait, hogy bujkál, bujkálnak, ki tudja mikor ki bukkan rá, és tör az életére.. Jó, mi is szedtünk már össze pár ellenséget Magnival, de minket legalább nehezebb elintézni. Eztán indulhatunk is, óvatosan vezetek miatta, de azért próbálok haladni is, nem kellene a 'szükségesnél' több vért veszítenie, de mégsem gázolhatok át mindenkin. Viszont.. úgy gondolom, ha meséltetem arról, akit annyira szeret, talán elterelem a gondolatait, illetve ő saját magának, és talán így nem lesz olyan kínzó az egyre jobban feltörő fájdalma. Biccent, mire elmosolyodom, hogy aztán figyeljem az utat, néhol mégis figyelmesen pillantsak rá szavai alatt. Bergstörm.. megüti fülem, de nem ragadok le, hiszen van itt fontosabb dolog is. - kilencbirodalmas titok. - pillantok rá egy keserédes mosollyal, a hétpecsétes ide már kevés, de szóval ettől nem kell tartania, nem fogom említeni. Mondanám, hogy sajnálom, hiszen érezhetően felkavarja még mindig, de fölösleges lenne, hiszen Axel él, és éppen hozzá viszem őt haza tudtommal.. Bólintok, hogy szintén olyan történet, amit elmesél egyszer, majd egy értő hümmögés, hogy miért is maradt életben. Jó hát kétségtelen, hogy a tenger isteneinek is megvan a maguk varázsa, nem vitatom.. A következőket mosollyal hallgatom, hiszen hallom hangján, hogy tényleg oldja, hogy erről beszélhet, hiába mesél éppen arról, hogy akkor is meg kellett menteni őt. - egy szerelem isten veszett el benne... - nézek rá szemtelen mosollyal, nem vagyok én a romantika ellen, de kár lenne nem belevinni egy kis ártatlan beszólást! De azért hozzáteszem: de tényleg, ez .. aranyos? - pillantok rá ráncolva homlokom - Aranyos tőle. - fejezem be végül a mondatot halk nevetéssel, de érti ő, hogy mit akarok mondani! A viccelődés viszont lágyul, hiszen komolyan veszem egyébként minden szavát, remélem nem érzi úgy, hogy nem, tekintetem mindig sokatmondó, ahogy most is egy-egy pillantásom. Ő az, aki mindennek értelmet ad... erre elmosolyodom, alig mozdulatokkal bólintok párat, ahogy az út helyett pillantásom valahol a kormányon landol rövid időre, mintha éppen kötném valakihez ezt a mondatot, és .. igazából, így is van. Na de hess hess, nincs értelme ezeknek a gondolatoknak úgyse... - Azt hiszem... ezt teljesen meg tudom érteni. Nutella. - pillantok rá az utolsó szóval nevetve, drága jó nutella még mindig.. Ahogy szól, körülnézek, index, majd lekanyarodok jobbra, ahogy pedig folytatja, egy rendbennel felelek. Pár pillanat csöndesség után térek vissza az előbbi témára. - Én azért már sokszor szerettem, öreg vagyok. - pillantok rá ismét nevetve végére, majd vissza az útra. - Dee.. újra és újra visszajutok ugyanarra a pontra, és ilyenkor mindig elgondolkozok, mi értelme egyáltalán az egésznek. Mármint... ugye mondtam, hogy nem igazán jöhetne össze, hogy mi ketten együtt legyünk. De.. úgyse tudok más iránt teljesen úgy érezni, ahogy kellene, mert ő mindig bennem van. Ha neki megfelelek, magamnak is megfelelek, ha valamit szerinte elszúrtam, szörnyen érzem magam, és tök mindegy kin gázolok át, ha őt csak egy pillanatra is megbántom, belepusztulok. Ha meg megmosolyogtatom, madarat lehetne fogatni velem. Szerettem az előző barátnőmet, tényleg, de.. senkinek nincs olyan gyönyörű mosolya, mint Freydisnek. - merengek el végére, hogy még nevét is kimondom a nutella becézés helyett, de egy pillanatig nem zavar.. igazából még jól is esik kimondani mindezt. Eltemetem magamban, de attól még bennem él, és főleg, hogy megint az életem része, muszáj kimondanom ezeket néha, mert felemészt. - Végre megint találkoztam vele, és ahogy megöleltem, olyan volt, mintha a helyemen lennék, mintha végre hazaértem volna, és ezt senki más mellett nem éreztem egyszer se.. csak valami lebutított verzióját. Szóval... igen. Értelek. - mosolygom felé, majd elcsendesedek, és az utat, a környéket nézem kíváncsian, szinte feltérképezve minden egyes falevelet is.
“I will not surrender, I never learned to lose a fight, I’m afraid I’ll have to end ya now, you better run or else I just might  
Cameron&& Aviva
Jobbnak látom, ha nem válaszolok arra, amit mond, csak egy finom, szinte bocsánatkérő mosollyal, mert bár tényleg nem tudom az ilyesmit eléggé komolyan venni - ha rólam van szó -, azt meg tudom érteni, hogy neki ez miért nem tetszik. Fordított esetben valószínűleg ugyanezt érezném, így nem is feszegetem a dolgot. Mindkettőnknek jobb, azt hiszem, ha arra koncentrálunk, hogy időben ideért, nem arra, hogy mi lett volna, ha. Megbeszélünk egy módszert, amivel én is fenn tudom tartani azt az állapotomat, ami még elnyomja a fájdalmat, de közben ő sem aggódik miattam túlságosan. Csak a jobb kezemet használva és kizárólag a Raptor körüli egyénekre koncentrálva teszek pontot mindenkinek a végére, aztán a kocsi oldalának dőlve próbálom összeszedni a maradék erőmet, mert ahogy az utolsó is kileheli a lelkét, belőlem is elkezd kifutni a hajtóerő, ami eddig még tartott. Válaszolok a kérdésére, talán egy kicsit meggondolatlanabbul, mint kellene, mert kicsúszik a számon Axel neve, de gyorsan belátom, hogy a történtek után felesleges lenne ragaszkodni a titkokhoz. Lassan felvonja a szemöldökét és kiszélesedik a mosolya, persze, hogy összerakja a képet, én pedig halkan elnevetem magam a hümmögésén, még ha csak röviden és óvatosan is, vigyázva a vállamra. Megmosolyogtat a kérdezősködése, de úgy sejtem, csak az aggodalom teszi. – Biztos, hogy otthon van, különben már üzennie kellett volna – felelem, igyekszem megnyugtatni, bár ez speciel igaz is. Tényleg üzennie kellett volna, ha nem ér haza mostanáig. – Végszükség esetén magamról is tudok gondoskodni, kerültem már párszor kutyaszorítóba, de nem lesz baj. Otthon lesz, úgy pedig végképp megoldjuk – biztosítom, és még egy biccentést is hozzáteszem, hogy biztosan érezze, nem csak megnyugtatni akarom. Miközben ő elkezdi bepakolni a holttesteket a furgonba, én jobbnak látom, ha beülök az autóba, mert az ácsorgással sem feltétlenül használok sem magamnak, sem a vállamnak. Amikor beszáll mellém, a hogylétem felől érdeklődik, de azt hiszem, nem olyan választ adok neki, amit hallani akart. Ismét megengedek magamnak egy rövid nevetést, bár most már még óvatosabban, mert azóta mélyebbre ékeltem a pólót a vállamba, hogy fenntartsam a nyomást a seben. – Egyszer tartok neked mesedélutánt a múltamról, és meg fogod érteni – mosolyodom el aprón, örömtelenül, hiszen ez nem olyasmi, amire manapság már büszke lennék. Elmesélném neki most is, de ahhoz túl hosszú a történet, és egyébként sem szeretnék róluk beszélni; már már eléggé rányomták a bélyegüket a napomra. Inkább rákérdezek a sejtésemre az sms címzettjével kapcsolatban, és nem is tévedek. Elmosolyodom, őszintén, és bár kissé fáradt mozdulattal engedem a fejem a fejtámlának, elgondolkozom azon, micsoda páros lehetnek ők ketten. Egyszer mindenképpen ki kell faggatnom erről is, de majd... ha jobban tudok koncentrálni. Még körbetakarítja egy kicsit az ajtót, aztán indulás előtt megnyugtatom, hogy egyébként nem kell messzire mennünk, hátha ettől ő is kevésbé fog aggódni. Azt látom rajta és a szavaiból is azt érzem, hogy így van, aminek örülök, mert bár a vállam egyre jobban érezteti magát, ennyibe nem fogok belehalni, az biztos. Elveszem tőle és megköszönöm a rongyot, amibe majd a kezem tudom törölni, de még nem most, mert úgyis fogdosom a vállamat. Adok neki némi útbaigazítást, na meg magyarázatot, hogy miért nem oda megyünk, ahová a legutóbb jött - ami tényleg jól jön, mert közelebb is van, és nem is kell majd magyarázkodnom. St. Hanshaugenben bárki arra sétálhatna épp az utcán, miközben bebotorkálok a lakásba, nem is beszélve a lépcsőházról. – Unalmas, ha azt mondom, erre is magyarázatot ad a múltam? – mosolyodom el aprón, amikor sajnálatát fejezi ki a költözés okán. Igen, tulajdonképpen... minden bajunk innen ered, de hiszem, hogy előbb-utóbb találunk erre valami végleges megoldást. Addig is ígéretes az a hegyi kabin egy tökéletes búvóhelynek. Közben elindulunk, és szinte érzem, hogy miattam nem tapossa tövig a gázt, de nem szólok érte, mert ha út közben nagyon rángatna az autó vagy az öv, az biztosan nem esne jól, szóval... jó ez így. Így a rendőrök sem állítanak meg minket gyorshajtásért, mert aztán magyarázkodhatnánk. Miközben próbálom minél mélyebbre nyomni az elmémben a lüktető fájdalmat, eltereli a figyelmem a kérdése, de a jó értelemben. Rápillantok a szemem sarkából és értőn elmosolyodom, aztán biccentek egy rövidet. A beszéd végülis nem a vállamat terheli, és Axel puszta gondolata is elég tud lenni ahhoz, hogy gyógyítson, szóval miért is ne. – A teljes neve Axel Bergström, de ezt csak azért mondom így el, mert már nem szabadna így emlegetni – kezdek bele egy apró, óvatos sóhajjal. – Ezt a nevet kérlek tényleg senkinek ne említsd, mert ő hivatalosan... halott. A norvég haditengerészetnél szolgált, de körülbelül két hónappal ezelőtt eltemették. Eltemettük. – Összeszorítom a fogaimat, mert ez még mindig olyasmi, aminek az emléke nagyon tud fájni, de neki is meséltem már egy bizonyos eseményről, ami hatalmas traumaként ért, szóval talán ő is kapiskálni fogja a dolgot. – Ez egy nagyon hosszú történet, amit szintén szívesen elmesélek egyszer, de a lényeg, hogy hiába hittük halottnak, életben maradt, a tengernek és az apjának hála – teszem hozzá. Azt már úgyis tudja, hogy Aegir fia, szóval ez nem hiszem, hogy magyarázatra szorulna. – Viszont úgy döntött, hogy... nekem áldozza az életét. Szó szerint. Már az első találkozásunk úgy zajlott, hogy megmentette az életem, és tulajdonképpen azóta sem csinál mást, csak ezt, szó szerinti és átvitt értelemben is – mosolyodom el finoman, láthatóan szerelmesen. – Azt mondta, inkább velem akar maradni az árnyékban, álnéven, bujkálva és harcolva, amíg meg nem szabadulunk a múltamtól és minden ellenségemtől. – A hangom egy kicsit elhalkul, érzelmessé válik, de nem azért, mert annyira a vállam lüktetésére koncentrálnék. Azért, amekkora súlya ezeknek a szavaknak van, és bár egy isten mellett ülök az autóban, valahogy úgy hiszem, ettől még ő is érteni fogja, mekkora áldozat ez. Ő mégis megtette és megteszi értem. – Nagyon szeretem őt, pedig szentül hittem, hogy képtelen vagyok az érzelmekre. Most mégis ő az, aki mindennek értelmet ad – teszem még hozzá puhán. Cameronra pillantok, de nem azért, mert mindenáron azt várom, hogy többet reagáljon akár egy értő mosolynál is, inkább csak kíváncsi vagyok, mit láthatok az arcán. Amikor az apámat kérdeztem a szerelemről, nem tudott választ adni, de emlékszem még arra a valakire, akiről ő mesélt. Talán Cameron jobban érti ezt. – Itt fordulj le jobbra – intek aztán a fejemmel használható kéz híján, amikor elérünk egy nem túl feltűnő kereszteződéshez a főúton. – Az út végénél lesz balra egy földút, az kell nekünk – teszem még hozzá, csak hogy egy kicsit előre is lásson.
To remember the light
Cameron Reidarsen —
Elküldésének ideje — Kedd Május 10, 2022 10:20 pm
Cameron 'n' Aviva
Bánt, hogy nem értem ide időben, talán jobban bánt, hogy ő meg ilyen lazán veszi az egészet, de aztán meg ott van az a gondolat, hogy megértem, mert én sem tennék másképp. Nehéz a történetnek ezen az oldalán állni, mikor nem te sérülsz meg, nem veled történik valami, hanem egy olyan személlyel, akiért aggódsz, és akit biztonságban szeretnél tudni. Ezért is morgolódok miközben keresek valamit a vállára, ha már az elsősegélydoboz ismeretlen fogalom ebben az autóban. - Ne is emlegesd, mi lett volna, ha még ennél is többet csúszok. - vágom rá komolyabban, de még mindig aggódón, nem mogorván, hiszen persze, félisten, igen, háború részben, és igen, meg tudja védeni magát, de azért van az a szám, amivel szemben egymagunk nem feltétlen aratnánk győzelmet, akárminek is mondhatjuk magunkat. A lökéshullám mondjuk segít sok helyzetben, de miután már meglőtték, főleg, hogy még nem is tudja irányítani, ... inkább tényleg nem is gondolok bele ebbe az egészbe. Csak felbosszant. Abban viszont végül engedek neki, hogy a raptor körüli tagokat elintézze, tetszik, hogy még így is folytatná, hogy nem veszi el a lendületét egy sérülés, még ha részben azért is teszi, hogy azzal is eltolja az azzal járó iszonyú fájdalmat, a célzásról ne is beszéljünk... oké, büszke vagyok rá na, nincs mit tenni. Nagylány már, tudja ő is, hogy nem kellene rontania a saját helyzetén, az én dolgom annyi, hogy vigyázzak rá, biztos ami biztos alapon, meg, hogy aztán ha az én részem is több lett egy fejlövéssel, összepakoljam őket, hogy indulhassunk mielőbb. Amint az utolsónak is annyi, Aviva önfenntartó ösztönei is lazulni fognak, szóval.. Annak mondjuk örülnék, ha nem haza haza kéne vinni, ezért is akadok el picit a kérdésben, de biccentek, ahogy válaszol. Nem kerüli el figyelmem, hogy már a kocsinak dől, igazából a dühömet erősíti, hogy tudom, miért teszi, de figyelmem inkább mondandójára terelem, tekintetét fürkészve, biccentek is, hogy elnavigál, amikor pedig megakad, felszalad lassan szemöldököm, mosolyom is ekképpen kúszik szélesebbre, mint aki tudja, miről is van szó. Kivárom, míg végül befejezi mondatát, csak aztán húzok el egy cinkosabb 'mhm' hümmögést; értem én, értem. - Jó, oda viszlek ahová mondod. De biztos otthon van? Elboldogultok? És ha mégsincs ott? - kérdezgetem kíváncsian, amég válaszol, addig hagyom a pakolást is, és csak utána folytatom azt, igyekezve, hogy minél előbb indulni tudjunk. Hallom ahogy csukódik a raptor ajtaja, bár nem tetszik az, amit ez jelent, de még egy kis idő, és már be is ülök mellé. Ekkor kérdezek is, de ez az erőtlen mosoly... mintha lelken rúgna. - Ennek mondjuk annyira nem örülök, és nem is javít a helyzeten... - jegyzem meg amolyan semleges módon, miközben már elő is veszem a telefont, hogy egy gyors üzenetet megejtsek annak, akire a leginkább rábíznám a helyszínt egy kis időre, míg vissza nem jövök. - Igen, nem is baj, hogy ő is visszajött ide, másra nem bíznám ezt, na meg ő legalább megérti a félszavakat is. - felelem egy félmosollyal, majd eszembe jut, hogy azért az autónak se nagyon kellene árulkodnia, nem csak az üzeneteknek, így körbenézem, majd magamat is rendezem picit ahogy visszaülök, bár már így is összefogdostam ezt-azt, a telefonomat is . . mindegy. Majd később. Közben azt is megtudom, hogy nem megyünk messzire, aminek őszintén örülök jelen pillanatban. - Ez mondjuk most egy nagyon jó hír... - pillantok rá miközben odaadom amivel ő is picit megtörölheti magát, a köszönetre pedig egy halvány félmosollyal válaszolok. Bárki más eléggé .. orvosi esetnek nézne minket jelen pillanatban, hogy békésen elvagyunk miután megöltünk egy rakat embert, és aranyosan adogatjuk az anyagot amivel a vérüket letörölhetjük, én mégsem érzem ezt abszurdnak vagy .. hasonlónak, és őt se érzem ezzel rosszabb embernek. Bár tényleg hülyén hangozna megszokottnak hívni mindezt... - Jó ötlet volt, remélem az új hely már biztonságosabb lesz.. Sajnálom, hogy egyáltalán ilyenek miatt kell aggódnotok... - jegyzem meg, miközben már indítom az autót, és igazából mehetünk is. Szavaira egy halkabb 'oké' a válaszom, próbálok tempósan haladni, de azért vigyázva-figyelve is rá. - Mesélsz nekem róla? - kérdezem rá-rápillantva, talán ha eltereli a figyelmét, jobb lesz, főleg, ha nem akármivel tereli, hanem erről a bizonyos Axelről kérdezem. Nem sok idő az a tíz perc, nem is azért kérdezem főleg, mert kíváncsi vagyok - persze ettől még az vagyok -, szóval ő érzi, hogy inkább csöndben lenne addig, vagy jobb, ha terel.
Cameron&& Aviva
Megengedek magamnak egy mosolyt a szavaira, nem akarom, hogy magát hibáztassa, nem ő késett, a mi érkezésünk lett inkább elszámolva, de belefér. Ez most így sikerült, én pedig nem látom túl sötéten a helyzetet - már legalábbis addig biztosan nem, amíg a vállam nem ad magáról több információt az agyamnak. – Azért a buliról nem maradtál le így sem – szólalok meg, míg ő a póló után kutat. Ezt veheti az én leszarom-stílusomnak, ami kevésbé tetszik neki, de akár annak is, hogy bőven hagytam neki azért elintéznivalót így is. Kapok tőle egy fekete pólót, amit eligazítok a kabát és a seb között úgy, hogy minél nagyobb nyomás alatt tartsa utóbbit. Nem kell részleteznie, hogy mennyire kibaszottul fog fájni, amikor kimegy belőlem az adrenalin és ez a furcsa hajtóerő is, de azért, hogy fenntartsam, muszáj, hogy ne csak álldogáljak itt, míg ő rendet tesz, hanem én is kivehessem belőle a részemet, legalább valamennyire. Látom rajta, hogy nehezen adja be a derekát, de végül rábólint az ötletre, és még egy apró, már-már büszke mosolyt is felvillant, amikor közlöm vele, hogy mindkét kezemmel pontosan lövök. Kompromisszumot ajánlok, ha már nehezen tudja rávenni magát, hogy hagyjon segíteni - abban úgyis igaza van, hogy hiába nem érzem perpillanat a vállamat, azért súlyosbítanom sem nagyon kellene a helyzeten. Belemegy az alkuba, cinkosan mosolygunk össze egy pillanatra, aztán míg ő a tárat ellenőrzi, én pontosan az egyezségnek megfelelően indulok meg. Számoltam, szóval tudom, mennyi lövésem van még - szó szerint -, és hamar kiderül, hogy ez pont elég volt ahhoz, ami a Raptor körül fekvő alakokhoz kellett. Amikor az utolsó véres agyveleje is a betonon virít már, felpillantok, és látom, hogy Cameron már az én elszállításomra szánt furgonba kezdi bepakolni a holttesteket. Halványan elmosolyodom, de ezzel párhuzamosan szinte érzem, ahogy az a bizonyos hajtóerő elkezd kifelé áramolni belőlem azzal, hogy mindegyikük kilehelte a lelkét. Csökken a véremben az adrenalinszint is, ennek köszönhetően pedig a vállam eddigi tompa lüktetése egyre élesebbé válik. Megfeszül a testem, összeszorítom a fogaimat, de más jelét nem adom a fájdalomnak. Szavaira először bólogatni kezdek, aztán értőn elmosolyodom, amikor megakad. – Már amennyire annak lehet nevezni, igen – biccentek. Nekidőlök a kocsi oldalának, hogy egy kicsit megtámasszam magam, így könnyebb úrrá lenni a fájdalmon is. – Viszont nem oda, ahol legutóbb jártál. Elnavigállak majd hozzánk, ott van minden, ami kell és Ax... – elakadok a mondatban, mert még soha nem neveztem őt a nevén, főleg nem a valódi nevén, ami akár problémákat is okozhatna, de most már úgy vagyok vele, hogy úgyis mindegy. Azok után, hogy megmentette az életemet itt, nem hiszem, hogy visszaélne a bizalmammal. – Ah, oké, szóval Axel otthon lesz és segíteni fog ellátni a vállamat – fejezem be végül a mondatot. Úgy sejtem, magától is össze fogja kötni a fejében a dolgokat. Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy Axel valóban otthon lesz-e már, de talán mindegy is, mert magamat is el tudom látni, csak erről Cameront lenne nehezebb meggyőzni, azt hiszem. Egy darabig figyelem, ahogy dolgozik, de minél erősebbé válik az éles lüktetés a vállamban, ami egyre jobban kisugárzik a testem többi részébe is, jobbnak látom lassan megkerülni az autót és előrelátóan beülni az anyósülésre. A fejemet nekidöntöm a fejtámlának, lehunyt szemekkel fogok rá a póló okozta kitüremkedésre és szorítom még erősebben a sebre az anyagot. Az érzéstől szívesen üvöltenék, de csak fújtatni kezdek az orromon át a kíntól és egyetlen nyikkanást sem hallatok. Amíg Cameron is ideér, a légzésemre koncentrálok, próbálom egyenletesen tartani, hogy ne stresszelje túl magát a testem. Csak akkor nyitom ki a szemem, mikor érzem őt közeledni az autóhoz, és mikor beszáll, kicsit erőtlenül ugyan, de rámosolygok. – Megvagyok. Most már érezteti magát, de semmi vész. Igazából volt már rosszabb is – teszek hozzá egy egyébként a valóságot tükröző megjegyzést. Hagyom, hogy sms-ezzen, nem zavarom meg beszéddel, igazából nekem is jobban esik, ha elég a légzésemre figyelnem. – A bátyád? – kérdezem puszta kíváncsiságból, amikor leteszi a telefont. Valamiért úgy sejtem, vele lehetnek olyan kapcsolatban, hogy nem kérdezne semmit, ha kapna egy ilyen helyzetet leíró üzenetet. Még körbejárja az autót, ami egyébként nem rossz ötlet, én is a külsőségek miatt kötöm be magam - miután letöröltem a kabátomban a tenyeremről a ráragadt vért, hogy ne kenjek össze mindent az autóban. Szerencsére a jobb vállamnál halad át az öv, így az nem probléma. – Nem kell messzire mennünk egyébként, innen nagyjából tíz perc lehet kocsival – szólalok meg, amikor beszáll. Megtörli a kezeit egy ruhadarabban, és bár megköszönöm, amikor felém nyújtja azt, egyelőre csak leteszem a lábamra. A jobbommal ismét a nyomást tartom a vállamon, így megint csupa vér lesz a kezem, de majd kiszállás előtt megtörlöm magam egy kicsit. – Kitelepültünk a lakásból, hátha mégis meg tudnák találni mások is... és végül jól is tettük, ahogy látom. – Tartok egy kis szünetet, míg veszek egy mély levegőt. A homlokom kiütközik némi hideg veríték, de azért még tartom magam. Amikor elindul, újra megszólalok. – Menj ki a főútra dél felé, igazából majdnem végig azon kell végigmennünk. Szólni fogok, hol kanyarodj le – adom tudtára az első navigációs iránymutatást.
To remember the light
Cameron Reidarsen —
Elküldésének ideje — Szomb. Május 07, 2022 12:09 am
Cameron 'n' Aviva
Még szép, hogy meglep ezzel az egyszerű és laza stílussal, amivel a kérdéskört kezeli, emlékeztetnem kellene magam, hogy a helyében én sem tennék másként... de most nem a helyében vagyok. Még a bátyámat is úgy kérdezem alkalomadtán, mintha legalábbis olyan könnyen el lehetne vele bánni, miközben tudom, hogy kurvára nem, csak épp akit szeretek és fontos, annak egy haja szála se nagyon görbülhetne.. és Aviva igen fontos lett hirtelen. Ezért is nézem meg magamnak a lőtt sebet, mi vállán csúfoskodik, majd pillantok rá vegyes érzésekkel, mosolyán pedig csóválom fejem picit, szintén egy lágy mosollyal szám sarkában. - Csak jöhettem volna előbb is... - felelem halkabban szavaira, már picit puhábban ejtve a sajátjaim, miközben a pólót is előkutatom, és hajtva rajta párat adom oda neki. Elsősegélydoboz híján... mert az bizony nincs, nem szokott kelleni, de eztán tuti szerzek majd, biztos ami biztos. Válaszára biccentek egyet, ismét picit katonásabb hozzáállással; ha tudja, akkor tudja, de, hogy ilyen sérüléssel még folytatná.. tényleg elgondolkozok azon, mit is válaszoljak erre. Mármint egyértelmű a válaszom, mégse nyögöm ki egykönnyen, még mindig a féltés miatt. - Helyes. - mosolyintom ezúttal már picit könnyebben, hogy aztán bele is menjek a 'tervébe', addig is működik benne az adrenalin, addig se érzi a vállát se.. sajnos aztán úgyis piszkosul fogja. Az persze természetes, hogy figyelni fogom őt, ha nem is lépek szó szerint a sarkában.. Kíváncsian fürkészem arcát, szemeit, ahogy beszélni kezd, majd pillantok amerre fejével int, aztán vissza őrá, és bólintok is párat egy halkabb 'jó' kíséretében. - Megegyeztünk. - felelem már-már sóhajtva, de a cinkos mosoly szám szegletében csücsül ahogy rápillantok, azzal a nálam lévő fegyvernek a tárát csúsztatom ki, nézem meg mennyi töltény van még benne, majd teszem vissza rutinosan. Elég lesz, na meg ha nem lenne az is megoldanánk, ugye. Pár lépésig figyelem ahogy elindul, az első lövést hallva-látva indulok el én is, hogy szundikáló barátainkat meglátogassam, egy-egy fejlövés kijár mindnek, aludjanak csak... még jó sokáig. Ha az utolsó is megvolt, kinyitom a furgon ajtaját, és a közvetlen közelében lévő testeket egész egyszerűen bedobom, mit holmi krumplis zsákot; nem érdekel hogy landolnak, nem érdekel, hogy emberek voltak, egyszerűen felhalmozom őket, majd behajtom picit az ajtót, hogy visszamenjek azokért is, akik a raptor körül vannak. - Bedobálom, telefonálok egyet, és mehetünk.. haza?.. - állok meg a lendületben ahogy a haza szó elhangzik, kicsit úgy, mintha meg is válaszolnám magamnak, de közben mintha nem is akarnám, hogy ezt válaszolja. Eszembe se jut, hogy megkérdezzem az orvos lehetőségét, mert valahogy sejtem, mit válaszolna... Válasza után fogom meg kettőjük kezét, és húzom magam után őket a kocsiig kényelmesen, mehetnek a halomra, majd ugyanezt megteszem még egyszer, amég össze nem gyűltek kissé összenyomorodva a furgonban, de talán elnézik, hogy nem éppen kényelmes a helyzet. Közben Aviva akár be is szállhatott már, miután becsuktam a furgont, én is a raptor felé indulok vissza, és ülök be, ha már ő is bent van, vagy éppen vele. - Hogy érzed magad? Mindjárt mehetünk.. - kérdezem-mondom, miközben előszedem a telefonomat zsebemből, és telefonálás helyett egy üzenetet írok meg, úgy, hogy érthető legyen, de azért ne legyen túl érthető... aki olvassa, tudni fogja, mit akarok, és azt is tudom, hogy itthagyhatom a helyszínt, mert perceken belül ideér, szóval mehetek a dolgomra, hogy Aviva mielőbb ellátást kapjon. Elteszem a telefont, majd mégis kiszállok gyorsan, körbejárom az autót, hogy ne nagyon legyen nyoma annak, ami itt történt, nem kell, hogy bámuljanak ugyebár, majd visszaülök, hátranyúlok egy másik ruhadarabért, és rendbe szedem magam - leginkább kezem -, hogy az se rikítson a kormányon véresen, mindenesen, illetve ha tenne hasonlót, odaadom neki. Indítom az autót, majd ahová mondja, arra veszem az irányt, illetve szó szerint, amerre navigál, arra megyek, sietősen, mielőbb odaérjünk, de annyira állat módjára se közlekedek, mert ahogy tartaná magát az ülésben, azzal is csak rontok a helyzetén.
Cameron&& Aviva
A lövés szerencsére csak a szó szerinti értelmezésben vág földhöz, semmilyen egyéb módon nem. A fájdalmat egyáltalán nem érzem, a kétségbeesés pedig egyébként sem szokott kerülgetni ilyen helyzetekben, így nem nehéz egyszerűen válaszolnom Cameron kérdéseire. A második alkalommal láthatóan ki is zökkentem egy kicsit ezzel, meghökkenten néz rám, mintha nem akarná elhinni, hogy ennyivel elintézem a helyzetet, pedig... de. Amikor a saját életemről van szó, soha nem vettem túl komolyan a dolgokat. Nem akkor szokásom kétségbeesni. Úgy számolok be neki a vállamról, mintha csak időjárás-jelentést hallgatna, a jobb alkaromon nem is érzem a vágást; engem nem érdekel különösebben a vállam, most még nem, de azt hagyom, hogy ő tüzetesebben megnézze. A jobb oldalra döntöm egy kicsit a fejem, hogy ne legyek útban, de közben már azon gondolkozom, hogyan tudnánk átmeneti szorító-kötést imitálni oda. Benyúl a vállam mögé is, a mozdulatoktól tompa nyomást és feszülést kezdek érezni ott, de a fájdalom még mindig nem tör át koncentráció ködén. Elkapom szigorú-aggódó tekintetét, és megengedek magamnak egy apró megmaradok üzenettel bíró mosolyt. – Jó, hogy jöttél – mondom ki az egyébként nyilvánvalót, miközben ő kitúr egy pólót az autó hátsó részéből. Megköszönöm neki, begyömöszölöm az összehajtott anyagok a vállam és a kabát anyaga közé, ellenőrizve, hogy mennyire nyom szorosan és erősen, és elégedett is vagyok az eredménnyel, de Cameron azért még igazgat rajta egy kicsit, az orra alatt mormogva. Az elsősegély doboz említésére megrándul a szemöldököm; annyira hozzá vagyok szokva a nem kézenfekvő megoldásokhoz, hogy ez őszintén szólva eszembe sem jutott. Mondjuk, ezek szerint nem is baj, hogy nem kértem. A következő szavaira viszont szusszanok egyet. – Igen, tudom – ismerem be. Igazából már attól egyre inkább kiéleződik a lüktetés a vállamban, hogy itt állunk egy helyben és nem történik semmit, de ez nem az ő hibája, hiszen csak aggódik értem, látom rajta. Ettől viszont a helyzet még ugyanaz marad: valamit tennem kell, hogy fenntartsam az élhető állapotot, és ezt felvezetem neki is. A kérdésem láthatóan kibillenti egy kicsit a lelki egyensúlyából, hosszan mérlegeli a választ, de a szavaiból kiderül, hogy pontosan érti, mire akartam kilyukadni. Bólogatok, tudom, hogy egy lőtt seb nem játék, nem is úgy állok hozzá, de nem csak a minél kevesebb mozgás, hanem a minél gyorsabb távozás is hozzájárulhatna, hogy ne veszítsek túl sok vért. – Meg sem mozdítom ezt a karom. Jobb kézzel is ugyanolyan pontosan lövök – biztosítom róla, de megvárom, hogy megeméssze a kérdést és a felvetésemet. Végül belemegy, még ha azzal a kimondatlan feltétellel is, hogy de végig figyelni fog, én pedig hálásan sóhajtok egy aprót. Örülök, hogy bízik bennem, hogy túl tud lépni az aggodalmán, ezért is ajánlok kompromisszumot. – Elintézem ezeket itt – intek a fejemmel azokra, akik az autó körül fekszenek; némelyik, akiket elütött, talán egyébként sem mozdulnának többet, de azért nem árt egy-egy golyó a szemük közé. – Így nem kell sokat mozognom. A többit meghagyom neked, egyébként is ürülőben van a táram. – Őt figyelem, addig nem indulok el, ameddig rá nem bólint, de ha belemegy, nem tökölök sokáig. Tényleg csak az autó körül heverőket célzom meg, nem megyek messzire, és addig is lassan, a bal vállamat meg sem mozdítva lépkedek. Azt sem zavar, ha még így is a nyomomban marad, tényleg nem teszek többet, mint hogy mindegyiküket megajándékozom egy golyóval a szemük között.
To remember the light
Cameron Reidarsen —
Elküldésének ideje — Pént. Május 06, 2022 12:10 am
Cameron 'n' Aviva
Nem igazán tudnám leírni, miféle gondolatok mennek keresztül rajtam, mikor megpillantom Avivát a földön, láthatóan sérülten, és még csak oda se mehetek hozzá nyugodtan, hiszen ezek a baromarcúak még többet akarnak. Egy visszafogottabb lökéshullám segítségül van, majd válasza közben arcát fürkészem, igyekezett.. Segítek neki felülni, majd tekintetem övét követi vállára, de nem nagyon jut idő szemügyre venni a sérülését, hiszen ketten-páran maguknál vannak, vagy magukhoz térnek, de igen rövid időn belül köszönnek el az élettől, nincs időm velük foglalkozni, mikor épp le kell szidnom Avivát... Válaszára kifújok egy kisebb levegőt, mintha meghökkentene amit mond, pillogok rá nagy szemekkel, és hát kicsit így is van, meghökkent; ennyi, elszámolta? Meglőtték! Bántották... Segítek neki felállni miközben hallgatom szavait, állam megfeszül, ahogy ki is ejti a nyilvánvalót. - Hagy nézzem... - azzal már húzom is a cipzárt, majd el a kabát anyagát, hogy megnézzem a sérülését, illetve a felsőt is arrébb tolom ha kell, ennél véresebb már nekem is mindegy, hogy leszek-e, és amúgy is pont leszarom. - Van, mindjárt. - felelem, miközben balom válla fölött hátra kúszik, hogy megtapogassam, ahol kimeneti sebnek kellene lennie, de nincs. Ami mondjuk kabátjáról is megmondható, én arra voltam kíváncsi, mennyire szaladt be a golyó, de szerintem könnyen ki tudják majd venni... könnyebben. Szemeibe pillantok picit határozott, katonás tekintettel, egyben mégis aggódóval, vékony a határ az én megmondtam, és az örülök, hogy jól vagy érzések között, majd elengedem, kinyitom a hátsó ajtót, és előszedek egy tiszta, egyszerű fekete pólót, amin hajtok párat, és odaadom neki. - Ha ilyenekre kell számítani, telepakolom elsősegélydobozzal az autót... - morgom szinte orrom alatt, és hiába teszi a pólót úgy a sebre, hogy egyébként tökély lenne, én mégis odanyúlok, hogy igazítsak rajta, ha azok csak milliméterek is csupán, mert így győződök meg... rossz szokás, tudom, nem csak az a jó, amit én csinálok. - Nem fáj, de kegyetlenül fog, bár... gondolom nem mondok újat. - jegyzem meg előbbi szavaira visszakanyarodva, igen, elért hozzám amit mondott! Kérdése viszont... gyomron vág. Rávágnám, hogy nem, de az nem lenne igaz, hiszen bízom benne, de ha ezt mondom, folytatni akarja majd. Szilárd tekintettel nézek szemeibe, állam olykor megfeszül ezalatt a pár néma másodperc alatt, míg kitalálom, mi lenne a tökéletes válasz. - Bízom. De ez nem jelenti, hogy sokat kéne mozognod így, hiába most nem érzed, és hiába tartja magát a tested amég érzed a veszélyt, minden mozdulattal rontasz a helyzeten, Aviva. - válaszolom a kedvesség és a határozottság egyvelegével, nem akarom kioktatni, hiszen nincs jogom hozzá, mégis el kell mondanom ezeket. Pár pillanatig cikázik arcán tekintetem, majd orromon kifújom a levegőt, és folytatom: Bár.. kidőltek, egy-egy lövés talán már nem tesz sokat, intézheted, ha szeretnéd. - teszem hozzá, ha a közelükbe megy úgyis a sarkában leszek, nem hagyom, hogy bármiféle hirtelen mozdulat vagy kómás ébredés meglepetés lehessen, de revansot vehet rajtuk.
Cameron&& Aviva
Nem állíthatnám, hogy a napom éppen olyan irányba alakult, mint elterveztem. Kezdődött ez Axel sms-ével, amit csak később vettem észre, tetéződött azzal, hogy akkor már nem értem el, megérkezett a hab a tortára a Cég néhány - oké, egész sok - képviselője képében, aztán a cseresznye is felkerült a hab tetejére, amikor világossá vált, hogy a vadászati stratégia megváltozott. Az egészet áthatja némi kétségbeesett erőlködés, de nem igazán van lehetőségem kárörvendeni, mert ez abban manifesztálódik, hogy most már az sem baj, ha ártanak nekem. Eddig nevetséges módon féltek kárt tenni bennem, viszont már az első lövés ennek ellenkezőjéről ad tanúbizonyságot, és bár az elől gond nélkül térek ki, a következőnél már nincs ekkora szerencsém. Az események ugyanolyan gyors egymásutánban játszódnak le, mint amilyen az oda vezető káosz volt: még nem érzem a fájdalmat, csak az erőteljes rántást a bal vállamnál, ami egyenesen a földre visz, aminek a hatása szintén nem ér el az agyamig - egyelőre legalábbis biztosan. Nem tudják viszont kihasználni a helyzetet, ha utánam is nyúlnának egy-ketten, az érkező autó hangosan felpörgő motorja kizökkenti őket. Én nem aggódom, tudom, mi történik, kitalálni sem lenne nehéz, de az ösztönöm is súg. Hallok egy árulkodó koppanást, aztán kipörögnek és csikorognak a kerekek, egyre közelebbről, én viszont még csak meg sem rezzenek, hiába sodorja el őket az autó. Pontosan úgy áll meg, hogy nekem ne essen bajom, sőt, egyfajta fedezéket is nyújt a plató, aztán már látom is kipattanni onnan Cameront. Találkozik a pillantásunk, de még nincs lehetőség szóbeli kommunikációra, inkább a tekintetemmel üzenek, hogy nincs nagy baj. Odalép hozzám, aztán szemtanúja vagyok annak, amit még csak egyszer tapasztaltam, és azt sem egészen tudatosan, csak most tőle látom: az energiahullám szó szerint elrepít mindenkit a közelünkből, hogy aztán lehetőségünk legyen helyzetet váltani. – Igyekeztem – felelem egyszerűen, mert tényleg igyekeztem. A segítségével ülök fel a földről, bár a fájdalom még mindig nem jut el a tudatomig. Folyamatosan pumpálja a vérem az adrenalint, az agyamra egy egészen másfajta köd száll, az a fajta vörös köd, ami nem hagy nyugodni, csak hajt előre, míg fel nem számolok mindent és mindenkit az utamban, az utunkban. Mint egy képzett harci kutya egy kibaszott kutyaviadalon, nem érzem a sérüléseimet, még akkor sem, amikor lenézek a bal vállamra és látom, hogyan kezdi el átitatni a vér a kabát szakadt anyagát. Ennél egyébként sem jutunk előrébb, mert páran bepróbálkoznak, Cameron pedig munkához lát: nem kevés ámulattal nézem végig, ahogyan használja a hatalmát, rásegítve az egymás utáni eltiprásukra. Nem is kell közbeavatkoznom vagy segítenem, maguktól is hullanak, mint a legyek, pont olyan sorrendben, ahogy az én ösztönöm is figyelmeztetne rájuk. Aztán viszont kapunk egy kis pihenőt... én meg egy olyan alapos fejmosást, hogy nem győzök elmosolyodni. – Elszámoltam a kétségbeesésüket – felelem egyszerűen. Minden rendben lett volna, ha most is a csendes vadászatot választják, de erre valóban nem készültem fel. – Eltalálták a vállam. Kitértem volna, de elrántottak, szóval... – Miközben felállok a lábaimra, rápillantok az említett testrészre, de még mindig nem érzek fájdalmat, amit meg is osztok vele. Még ha csak ideiglenes ez a helyzet, pont azért van, mert a testem - és alighanem a természetfeletti valóm - a túlélésre rendezkedett be, azt pedig egyelőre komolyabb dolgok is fenyegetik, mint a fájdalom. – De nem fáj. Van valamid a kocsiban, amit a kabát alá tudok gyűrni? Nyomás alatt tarthatná a sebet, amíg lenyugszanak a kedélyek – nézek rá. Az ösztönöm aktívan tapogatja le a környezetünket, és úgy sejtem, az övé sem lehet különb, de egyelőre nem érzek kirívó veszélyt. A lökéshullám elég hatásos volt. Ha kapok tőle valamit, viszonylag tiszta rongyot, váltás pólót, levetett pulóvert, akármit, lehúzom a kabátom cipzárját, aztán egyszerűen begyűröm és odatömködöm az agyagot a kabát vállrésze és a lőtt sem közé. Tompa nyomás tör magának utat az engem hajtó erőn keresztül, de ez még mindig nem fájdalom. – Bízol bennem? A képességeimben? – nézek aztán Cameron szemeibe. Ki kell használnom, hogy most ilyen állapotban vagyok, mert nem akarom hagyni, hogy egyedül kelljen rendet tennie, még ha gyerekjáték is lenne számára. – A nagyját rád hagyom, de segíteni akarok. Addig sem érzem a vállamat – teszem hozzá, mert majdnem biztos vagyok benne, hogy ez a sodró erő csak addig fog tartani, ameddig közülük egy is lélegzik még.
To remember the light
Cameron Reidarsen —
Elküldésének ideje — Csüt. Május 05, 2022 1:20 am
Cameron 'n' Aviva
Ahogy tudok megyek a megbeszélt hely felé, bár a forgalom hol barát, hol ellenség jelen pillanatban, és abban sem vagyok biztos, hogy elég volt csupán ellenőrizni azokat a fegyvereket, nem pedig magamhoz is venni az egyiket inkább. Bár hozzászoktam már, hogy azok nélkül is megoldok egy helyzetet, így aggódni most sem aggódok, inkább Avivát féltem, de azt nagyon, főleg, mikor már úgy érzem, egy-két perccel elmaradok a megbeszélttől pár tötymörgő baromarcú kretén miatt, pedig nyomnám a pedált ahogy a kasztni engedi. Végre valahára megérkezek lassan, megpillantom a három autót, megérzem Avivát is, tekintetem pedig cikázik pontról pontra, hogy minden milliméterét átlássam a helyzetnek a lehető leggyorsabban. Ahogy megpillantom Avivát a földön, felszökik a pulzusom - az eddiginél jobban -, egy másodperc töredéke alatt rajzolódik ki a térkép az agyamban a támadók elhelyezkedéséről és pozíciójukról, és mivel tudom, hogy Aviva az ösztöne által pontosan rá fog tudni érezni a történések mikéntjére, nem gondolkozok sokáig azon a megoldáson, hogy miután egy értetlenkedő barmot egész egyszerűen a raptor orrával barátkoztattam meg, behajtok Aviva mellé egy nagyobb félkört csúsztatva a hátsó kerekeket, amivel szintén egyet elsodrok, a többit pedig legalább összezavarom. Mint a hangyaboly. Egészen közel álltam meg, így ahogy kinyitom az ajtót, lényegében egy-két lépés és már le is tudok térdelni hozzá, hogy ezzel az epicentrumába kerüljön annak a lökéshullámnak, amit eztán generálok csuklóim összeütésével, és ami bár erős annyira, hogy őket méterekkel eldobja, olyan hatalmas károkat nem okoz egyébként. - Karcolás nélkül! - ismétlem magam kicsit feszülten ahogy rápillantok, de nem megszidás ez, illetve picit az is, de sokkal inkább aggódás részemről, miközben nyúlok érte, hogy valamennyire felsegítsem, bár felállítani még nem sikerül, mert akkor megérzem - szemem sarkából érzékelem, hogy az érkezésemkor még Aviáért nyúló alak nyújtózkodna a fegyveréért, így kirúgom magam alól a lábam, hogy azt a fegyvert arrébb rúgjam, azzal a lendülettel indítom el öklöm fejébe, hogy a talajjal találkozzon az ütés, éés akkor már érzem a jelzést a szintén magához térő egyénről pár méterrel arrébb. Lőni akar. Magamhoz rántom őt az előbbi képesség ellentétével, hogy azzal a lendülettel érkezzen társa mellé egy újabb trancsírozni való koponya ahogy elkapva azt a földre csapom, a fegyvert abban a pillanatban elveszem tőle, és a három jármű felé célzok, hogy kettőt közülük fejbe lőjem, ezzel nyerve pár pillanat nyugalmat. Néha azért jól jön a gyors mozgás, meg a jó reflexek... Az ösztönöm egy kicsit csillapodik, úgy tűnik az előbbi lökés jobban kiütötte a maradékot, mint gondoltam, így visszalépek Avivához, hogy alaposan szemügyre vegyem. - Hogy vagy? Meglőttek? Hol fáj? Mondtam, hogy ha nem biztonságos, ne csináljuk így, mondtam, hogy többen lehetnek, Mondtam, hogy maradj otthon! - szidom meg picit, a kérdések alatt még valóban végighordozva rajta tekintetem, végül már inkább szemeibe nézek. Nem akarom én bántani, egyszerűen csak épségben akarom tudni őt, de ezt szerintem ő is tudja. Aztán inkább sóhajtok egyet.. - mindegy, mutasd magad... - veszem el róla számonkérő tekintetem végül egy picit kedvesebben már, miközben felsegítem őt végre, persze arra azért majd nem árt még figyelni, hogy nem vagyunk egyedül, csak elszunnyadtak kicsikét.
Cameron&& Aviva
A motor kulcsát zsebre vágom, a bukósisakot pedig az egyik kezembe fogom, a lépteim azonban nem az utcára visznek - még. Egy emelettel feljebb sétálok, aztán magamra öltöm a tipikus sietős arcot, úgy kopogok be a lakás felett lakó idős, nagyothalló nénihez. Előadom neki a kissé zaklatott sztorit arról, hogy nem akarok én feszültséget kelteni, de most értem haza, és esküdni mernék, hogy a ház előtt éppen feltörni készülnek egy autót, a telefonom viszont lemerült, így nem tudom riasztani a rendőrséget. Olyan készségesen tárcsázza a segélyhívót a vonalas telefonjáról, hogy nem győzök hálálkodni neki; megnyugtatom, hogy maradjon csak ott, hátha visszahívják, én majd lemegyek és figyelek. A valóságban persze nem megyek ki az épületből - egyelőre -, csak a lépcsőház ablaka mellett állok meg, várva a sziréna hangját és a rendőrautót. Akkor indulok el ténylegesen kifelé, amikor előbbi már a közelből hallatszik, így éppen akkor érek ki a lépcsőház ajtaján, amikor a rendőrautó lefékez az épület előtt. Érzem a rám villanó tekinteteket - nem a rendőrautó felől -, de halálos nyugalommal sétálok oda a motorhoz és húzom a fejembe a bukósisakot. Megkötöttem a kezüket, ezt most ők sem vállalhatják be a rendőrök és a sziréna hangjára idegyűlt több szemtanú miatt, bár azt kár lenne mondani, hogy megúsztam. Még a sebességhatárok túllépésével sem kell felhívnom magamra a figyelmet, a motorral pont annyival vagyok gyorsabb és mobilisabb, hogy ne tévesszenek szem elől, de ne is tudjanak teljesen rám tapadni. A nyomomban van a furgon és két másik autó is, de a létszám alapján nem is számítottam kevesebbre. A város forgalma szerencsére az én malmomra hajtja a vizet, miközben célba veszem a Cameron által meghatározott helyszínt, nem hagyom őket túl közel kerülni, és amikor a forgalom ritkul egy kicsit, alaposabban meghúzom a gázkart, hogy nyerjek egy kis előnyt. Fel kell mérnem a terep adottságait, legalább annyira, hogy fedezékbe tudjak húzódni, ha esetleg túl gyorsak lennénk. A Ducatit nem terepre tervezték ugyan, annyit viszont bőven kibír, hogy a helyszínre érve egyenesen behajtsak vele az egyik ott álló jókora, raktárszerűségnek tűnő bódé mögé. Leállítom a motort, lekapom a fejemről a sisakot, aztán már húzom is elő a Berettát a nadrágom derekából. A hátamat a bodega falának vetve biztosítok ki és töltök csőre, aztán a bal kezemmel lenyúlok a bakancsomhoz, előhúzva az egyik tőrömet is. Már hallom az autók közeledő hangját, de még kihasználom az időt, hogy odább mozduljak, távolabb kerülve a motortól, aminek a keréknyomát követni tudják. Elhúzom a számat, amikor három autót hallok lefékezni, de mivel csak héber szavakat hallom, tudom, hogy a harmadik jármű nem Cameroné, hanem igaza volt a távoli megfigyelőkkel kapcsolatban. Hát, ez van. Teljes mértékben az ösztönömre hagyatkozom. Szándékomban áll aszerint cselekedni, amiben megegyeztünk, meg akarom várni Cameront, de rá kell jönnöm, hogy az óvatosság már a múlté. Nem tudom, mi változott, talán elfogytak Uzi magasan képzett emberei, talán direkt olyan csapatot küldött utánam, akik már nem hozzám hasonlóak, hanem a megvadult bika típusúak, akik nagy dirrel-durral jönnek és kő kövön nem marad utánuk... Mindenesetre meg sem próbálják visszafogottá tenni a vadászatot. Szinte nem is kell az ösztönöm ahhoz, hogy tudjam: jönnek, és be fognak keríteni, ha csak itt szobrozok, mint valami faszent. A tőrt visszacsúsztatom a helyére, megmarkolom a Berettát, aztán átadom az irányítást az ösztönömnek és kitörök. Az élmény hasonló ahhoz, mint amikor mészárlást rendeztem azon a belvárosi szórakozóhelyen, annyi a különbség, hogy ezúttal nincs nálam sem a Glock, sem nem készültem tartalék tárakkal, szóval visszafogottabb vagyok. Kevesebbet lövök, de annál többet ütök, nem szégyellem kihasználni, hogy tudom magamról, mi vagyok, a puszta nyers erőmet felhasználva is képes vagyok csontokat elroppantani, inakat elszakítani, koponyát összezúzni. A sokszoros túlerővel szemben így sincs könnyebb dolgom, egyszerre kell támadásra és önvédelemre koncentrálnom, nem egyszer próbálnak lefogni, de az ösztönöm dolgozik, azt pedig nem engedem, hogy a hátam mögé kerüljenek. Ezzel egészen addig el is boldogulok, ameddig arra alapozok, hogy elkapni akarnak, azaz nem mernek igazán bántani. A baj akkor jelentkezik be, amikor nem sokkal azután, hogy felfedtem magam, hirtelen ismét túl sok minden történik egyszerre. Nem tudom, hogyan, de megérzem Cameron közeledtét, ugyanabban a pillanatban, amikor az ösztönöm támadást jelez a hátam felől, de közben elölről és balról is. Eljön az a pillanat, amiről beszéltünk is, amikor nem tudok egyszerre háromfelé szakadni, bal kézzel hárítok egy ütést, szembe próbálok rúgással semlegesíteni, miközben teszek egy fél fordulatot hátra, hogy lássam, mi történik. Ekkor dördül el az első lövés, ami bár célt nem ér - még időben kitérek előle az ösztönömnek hála -, engem kellően meglep. Mintha ők sem lennének biztosak a dolgukban, de engem kevésbé a gondolataik érdekelnek mint inkább az, hogy az ösztönöm szinte üvölti a fejemben a következőt, ezúttal mégsem sikerül a kerülő manőver. Nehéz eldönteni, hogy a golyó elől próbál-e elrántani a mellettem levő alak, vagy épp az útjába akarna terelni, de az biztos, hogy éppen ellentétesen mozdít, mint amerre ki kellene térnem. A lövés ereje hátraveti a testem, a földre zuhanok, de fájdalmat egyelőre nem érzek sehol, az eséstől sem. Megpróbálnak értem nyúlni, de kirúgom a fickó alól a lábát, éppen abban a pillanatban, amikor újabb autó érkezik, és én tudom, hogy Cameron az, az időzítés pedig kiváló, mert a megjelenése váratlan, ezzel pedig mindenkit megzavar és elvonja rólam is a figyelmet.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.