M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

We don't talk about Skuld

Eirik Hagen
Kiskép :
We don't talk about Skuld Tumblr_inline_ok76xw4Lpd1udvpj7_500
Rendeltetésem :
-
play by :
armie hammer
Posztok száma :
56
User neve :
benibigyó
Csoport :
álf
Pontgyűjtő :
21
Lakhely :
oslo sentrum
Foglalkozás :
deep-cover agent
Előtörténet :
asap
Keresem :
she should be kissed
by someone who knows how.

We don't talk about Skuld 310f107ea38e70b5ed4845aabe0450b9df9d4ffb
Kor :
42

Eirik Hagen
Elküldésének ideje — Kedd Ápr. 12, 2022 3:00 pm
Gratulálunk, elfogadva!
fáradj beljebb, lépj be közénk

Az előtörténetedben nem találtunk kifogásolnivalót, így hát az istenek nevében felhatalmazunk rá, hogy birtokba vedd Oslo utcáit!

Mielőtt még azonban fejest ugranál a játéktérbe, lenne néhány fontos kérésünk. Az első és legfontosabb, hogy tégy egy kört a foglalóinknál! Mindenképpen szükséged lesz az avatarod és a neved lefoglalására, nehogy mást is megkísértsenek a vonásaid, vagy éppen a neved csengése. Feltételezzük azt is, hogy mindenkinek van munkahelye - legyen az legális, vagy kevésbé legális -, ami ráadásul remek kiinduló alapja lehet jövőbeli plotoknak, ne felejtsd hát el megmutatni, mivel foglalkozol! Oldalunk tematikája szorosan összefügg a skandináv mitológiával és annak valamennyi szereplőjével, de mindenkinek furcsa lenne, ha Mindenek Atyja egyszerre két ember képében is az emberek között járna, igaz? Nagyon fontos tehát, hogy lefoglald a rendeltetésedet is, amennyiben a skandináv mitológia egy jelentős szereplőjét alkottad meg, annak leszármazottja vagy, vagy éppen egy óriással gazdagítottad a karakterek táborát.

A foglalók maradéktalan kitöltése után mindenképp szakíts időt annak ellenőrzésére, hogy kitöltötted-e a profilodban a fő karakteredre vonatkozó részt. Ne aggódj, ezt csak a Staff látja majd, és ha nem szeretnéd, nem is adják tovább senkinek a titkodat, nekik azonban fontos információként szolgál mindez.

Ha pedig minden fenti kötelező lépéseken túl vagy, nincs más hátra, mint előre! Ne aggódj, ha nincs még partnered az első játékodhoz, csak be kell lesned a ebbe a topikba és feladni egy csábító hirdetést, vagy épp lecsapni egy hozzád hasonlóan pajti után ácsorgóra. Az sem baj, ha van a fejedben egy konkrét plot, az ilyen irányú kecsegtető hirdetéseknek is kialakítottuk a megfelelő platformot. Esetleg egy konkrét személy hiányzik az életedből? A keresett karaktereink között neki is lesz helye.

Ne feledd: ha úgy érzed, valami igazán nagy és meghatározó dolog történik veled, ami másokra is hatással lehet, ne habozz egyeztetni a Staffal, érdeklődve hallgatunk!

Plotban és reagokban gazdag időtöltést és jó játékokat kívánunk!

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
Nanna Jensen ;;
Jacqueline Toboni link Norna CANON

Skuld VAGYOK
kortalan

Szétszórt ;
a családom szerint

Hazug ;
az ellenségeim szerint

Félreértett ;
szerintem

A múltad meghatároz, de nem lehet teher
minden a mély felszín alól
A 'frisør' felirat már eléggé megkopott, mire odaértem. Mármint nem azóta indultam el, hogy felfestették, csak úgy... tudjátok.  Néha elég nehéz volt fejben tartanom, hogy hogyan is telt az idő igazából azoknak, akik érezték. Az ajtó fölé akasztott sztereotíp csengő mintha konkrétan rám szólt volna, akkorát csengett, de hát siettem! Ennyi igazán belefért. Még csak be se horpadt.
- Nils! Ah, hála a Sorsnak, hogy még elkaptalak.
A fodrász, egy... ömmm... fiatal? Talán fiatal. Nekem biztosan. Szóval a fodrász férfi volt, olyan hátranyalt göndör hajú, hegyes orrú és felettébb értetlen fejű.
- Elkaptál? Nanna, még három óra vissza van a zárásig.
Zavartan összehúztam a szemöldököm, miközben lenéztem az órámra, egy hanyag csuklórántással odébb csúsztatva a kijelzőt egy másik tabra. Óh, hogy huszonkettő volt! Mármint évszámra. Komolyan azt hittem, hogy már negyvenkettőnél jártunk.
- Mindegy, lényegtelen. Van most valaki?
Nils széttárta a karját, egyik kezében egy seprűvel, mint valami gladiátor az arénában.
- Látsz valakit?
Költői kérdés volt, a bolt teljesen üres volt akkor éppen. Húsz perc múlva már nem lesz az, de az engem most abszolút nem érdekelt. Ledobtam a kabátom egy padra és tüntetőleg lehuppantam az egyik székbe, még körbe is pörögtem vele. Tiszta jók voltak ezek a fodrászatok. Kár, hogy nekem csúnyán kiderült volna, hogy nincs érzékem hozzá.
- Új ruhák? - nézett végig rajtam Nils. - Olyan designer érzetűek. Hová lettek az eddigiek?
- Változom, Nils. Most épp a pasztel zakó és a színes ing a divat, nem hallottad?
Nils kérlelhetetlenül visszaforgatott a székben a tükör felé és felkapott egy fésűt.
- Ez a hóbortod meddig fog tartani?
- Hat évig. - feleltem késlekedés nélkül. - Utána megint punk leszek, ahogy a dolgok jelenleg állnak.
- Mondták már, hogy nagyon fura vagy? - kérdezte Nils, miközben hat ujjal ide-oda billegette a fejem, mintha az valamit elárult volna. - Meg kiszámíthatatlan.
- Ha tudnád hányan. Meg hogy hányan fogják még. De most mit tegyek? A jövő nincs kőbe vésve, egyik pillanatban még ilyen, utána designer ruhákat hord. Meg szőke.
- Szőkét akarsz? - kérdezett vissza Nils. Pedig azt hittem elég érthető voltam.
- Japp. Olyan hidrogéneset.
- Ha te mondod...
A válasz nem volt valami bíztató, de Nils azért nekikezdett, hogy valahogy rendbe tegye a fejemen lévő gubancot. Jó munkát végzett. Fog végezni. Pont olyat, amit akartam. Vagy hát, fogok. Kapisgáljátok már, milyen lehet a fejemben lenni?
- Még mindig a virágkötészetben dolgozol egyébként?
Persze minden fodrász beszélgetni akart, mert egyébként baromi kínos volt néma kussban bogarászni valaki fején. De a szőkítő cucc amúgy baromira csípte a szemem, szóval csak vakon tudtam válaszolni.
- Nem, két napja felmondtam. Néhány hónap múlva úgy is meguntam volna, szóval rövidre vágtam a dolgot.
- Szóval lássuk jól értem-e: te otthagytad a munkát egy virágkötészetben, ahol összesen három hónapot dolgoztál, aztán bevásároltál egy halom drága ruhából? Mégis miből van neked erre pénzed, ha szabad kérdeznem?
- Egy szó: tétek.
Az olló csattogása egy pillanatra megállt, szóval Nils gondolom nem erre a válaszra számított.
- Tétek? Te fogadsz?
- Japp. Főleg sportra, néha, ha meg tudom oldani, akkor tőzsdézek. De az macerásabb, cégtulajok közelébe jutni egy pöttet nehezebb, néha szeánszolnom kell.
- Akarom érteni, hogy mit mondtál az előbb?
- Nem. - feleltem könnyedén. - Ha elkezdeném magyarázni, elrontanád a hajam. Szóval csak fogadd el, hogy boszorkányosan jók a megérzéseim.
Nem nevethetsz, Nanna, akkor elrontják a frizurád. Gyerünk, ki fogod bírni.
Nils ollója megint csattogni kezdett, szóval elengedte a témát. Jobb volt ez mindkettőnknek, fogadjunk, hogy azt se tudta, ki az a Skuld, itt ültünk volna estig, miközben mitológiai gyorstalpalót tartok.
- Nem utálnak az ilyen jóslataidért? Mármint ne sértődj meg, de túl jól megy a dolgod ahhoz képest, hogy csak linkelsz meg fogadsz.
- Dehogynem utálnak. Mindenki. Láttad az Encanto-t?
- A Disney mesét? Amelyik Columbiában játszódik?
- Elképesztő rasszista vagy, ha ennyi maradt meg belőle, de igen, arra gondolok. Meg van Bruno belőle? Tudod, mint abban a dallamtapadásos zenében. We don't talk about Bruno?
- Azt hiszem, de nem nézek meséket.
Ezt a sértést most az egyszer elnéztem neki, végülis épp olló volt a kezében.
- Mindegy, a YouTube is tele van vele. De a lényeg, hogy kábé úgy képzeld el a dolgot. Valakinek azt mondom, hogy meghal az aranyhala, és rögtön az én hibám. Vagy hogy megkopaszodik. Vagy hogy megeszi egy farkas. Az elején kicsit idegesített, milyen közutálat tárgya vagyok, de egy idő után megtanultam tenni rá.
A csattogás megint megállt, Nils pedig behajolt az arcom elé.
- Nanna, te be vagy szívva?
Ömm. Hmmm. Lehet, hogy túl sokat mondtam?
- Mindegy, nem fontos, csak csináld meg a hajam.

Mindenkiben rejtőzik egy történet
meséld el a tiéd
Nils jó munkát végzett, a hajam tökéletesre sikerült, szóval épp ideje volt csatakossá áztatni az edzőteremben. Persze Ingar mindig készségesen állt rendelkezésre, ha le kellett izzasztani, szóval egy gyors húsz perces vezetés után már ott pattogtam előtte a gumikötelek között.
- Nem értem, mire fel ez a rengeteg változtatás. - mondta egy jobbhoroggal megtoldva, de sajnos az arcom már rég nem ott volt, ahová célzott. - Mi bajod volt az eddigi dolgaiddal?
- Az, hogy nem voltak elég... - itt olyat ütöttem a bordáira, hogy az én kezem szinte belesajdult, de ő meg sem érezte. - ...innovatívak. Tudod, a jövő a jövő.
Fair küzdelem volt, én nem tudtam elég nagyot ütni, hogy az bármennyire is kizökkentse, mert hát húsz kilóval nehezebb volt, ő viszont nem tudott eltalálni, mert minden mozdulatát előre láttam, mint Sherlock.
- Szerintem csak... kompenzálsz. - közölte két gyors ütéssel megszakítva. - A nővéreid miatt.
- Már miért kompenzálnék? - kérdeztem kissé vicsorogva, miközben lebuktam és alulról soroztam meg az állát. Egyszer el is találtam. - Nincs semmi bajom a nővéreimmel.
- Persze. De ott van az idősebb, tudod, aki a régiségboltot vezeti, hogy is hívják?
Elhajoltam Ingar becsapós felütése elől és oldalra szökkentem, mielőtt a következő egyenes eltalál.
Urd lett volna az igaz válasz, de mostanában nem így hívta magát.
- Imádom Siljét, nem értem hová akarsz kilyukadni.
- Oda, hogy irigyled. A nyugodtságát, az egzisztenciáját. Hogy ő tud döntést hozni, te viszont... csak találgatsz.
- Ch! Elnézést, mindentudó uraság! - Csak hogy érezze a szeretetet, ezúttal átbújtam egy széles balhorog alatt és előbb az oldalára, aztán egy szökkenéssel mögé kerülve a hátára sóztam egy akkorát, ami már legalább kibillentette az egyensúlyából. - De mégis hogy jön az irigységből a változás?
- Úgy, hogy túl makacs vagy. - felelte lihegve, miközben megtámaszkodott az egyik sarokban. - És csak azért se akarsz olyan lenni, mint ő, szóval inkább túlzásokba esel. Nehogy valaki véletlenül meggyanúsítson azzal, hogy hasonlítani akarsz a nővéredre.
Elvettem egy üveg vizet a ring mellé állított asztalról és szinte a számba facsartam az egészet. Ez nem volt igaz, sosem akartam olyan lenni, mint Urd. Kiegészítettük egymást, ha egyformák lettünk volna, valami hiányzott volna az egészből.
- Alig várom, hogy vetíted ezt rá Asára.
- Állandóan vele csavarogsz, nem? - kérdezte Ingar, miközben a nyakába tekert egy törölközőt. - Gondolom félsz, hogy ha nem vagy elég izgalmas, ő közelebb kerül a nővéredhez. Szóval egyre messzebb viszed az ellenpólust, nehogy nagyobb legyen a vonzás.
Egy ideig csak bámultam rá, hátha magától megérti az üzenetet, de nem történt meg. Ez az egyszerű kis ember tényleg azt hitte, hogy most megfejtette a Sors nővéreinek lelki világát két elcseszett támadás között. Szinte aranyos volt.
- Te egy kretén vagy, tudod? Hanyagolnod kellene azokat az esti pszichológia órákat, elég idegesítő leszel tőle.
Ingar egy pillanatra lefagyott. - Mondtam neked, hogy esti iskolába járok?
Upsz. Holnap este is pont egy ilyen órára tartott, szóval csak visszakövetkeztettem, de igaza volt. Amennyire emlékeztem, sose mondta.
- Persze, hogy mondtad. Két hete. Szerdán. De mindegy, a lényeg, hogy ne engem analizálgass, mert seggbe billentelek.
- Csak te tudod keverni a káromkodást a finomabb változattal. - felelte vigyorogva, aztán felemelte az egyik kesztyűjét, hogy összekoccoljunk, jelezve a meccs végét. - Pénteken ugyanitt?
- Meg lesz. De ne késs.
Persze a sorsába volt írva, hogy elkéssen, szóval felesleges volt megkérnem bármire. Kimásztam a kötelek alatt és a női zuhany felé vettem az irányt. Fel kellene hívnom Asát, mintha beszélni akart volna valamiről. Az istenekről, vagy Fenrirről. Mindkettő fájdalmasnak ígérkezett. Meg be kellett ugranom Siljéhez, csak hogy rácáfoljak erre a konyhapszichiáter gyökérre.

Amikor egy norna parát érzett, az azért tényleg para volt. Főleg nálam. Mármint csak sétáltam az utcán, fülemben egy fél AirPoddal, amiből valami pattogós RnB szólt, mikor szembe jött velem az igazságügyi főgóré maga. Persze ha valakivel egy viking isten sétál szembe, az elfelejti a tapintatosság szabályait, szóval akarva-akaratlan kicsit belekukkantottam a jövőjébe, de így utólag belegondolva igazán nem kellett volna. Először csak a szokásos dolgokat láttam, mit fog vacsorázni, kit szed fel legközelebb, de aztán valami nem stimmelt. A sorsfonál csak így a szemem előtt kezdett foszladozni, ráadásul hátulról, Urd birodalmából előre.
- Huh?
Teljesen el is felejtettem, hogy hol vagyok, csak lecövekeltem egy kirakat előtt és még a fejem is oldalra billent, ahogy a rakoncátaln fonalat figyeltem. Az érzékeim egyre mélyebben húztak a rokka felé, a szálak sodrásának belsejébe, rohanó élet pillanatképeit vetítve fel, de a fülem mögött éreztem, hogy valami követ. Valami alattomos mögöttem szaladt a fonálon, és mikor utolért hirtelen minden elfeketedett.
Szóval ja. Elég para volt.
- Óh, basszus. Ez nem jó.
És meg finoman fogalmaztam. Nekihátráltam egy mögöttem sétálónak, még annyira sem méltatva, hogy felfogjam milyen választékos szavakkal dörrent rám miatta, úgy kerestem elő a telefonomat.
- Asa? Igen, én vagyok. Nem, nem vagyok másnapos, viszont... Asszem van egy kis baj.
Vissza az elejére Go down

We don't talk about Skuld
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Aegir & Axel - Dont let the sadness sink in
» Skuld
» Björn & Asa - small talk

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Elesett harcosok ;;-
Ugrás: