Kiskép : Rendeltetésem : - play by : armie hammer Posztok száma : 56 User neve : benibigyó Csoport : álf Pontgyűjtő : 21 Lakhely : oslo sentrum Foglalkozás : deep-cover agent Előtörténet : asap Keresem : she should be kissed
by someone who knows how.
Kor : 42
Eirik Hagen —
Elküldésének ideje — Szer. Márc. 16, 2022 6:23 am
Gratulálunk, elfogadva!
fáradj beljebb, lépj be közénk
Az előtörténetedben nem találtunk kifogásolnivalót, így hát az istenek nevében felhatalmazunk rá, hogy birtokba vedd Oslo utcáit!
Mielőtt még azonban fejest ugranál a játéktérbe, lenne néhány fontos kérésünk. Az első és legfontosabb, hogy tégy egy kört a foglalóinknál! Mindenképpen szükséged lesz az avatarod és a neved lefoglalására, nehogy mást is megkísértsenek a vonásaid, vagy éppen a neved csengése. Feltételezzük azt is, hogy mindenkinek van munkahelye - legyen az legális, vagy kevésbé legális -, ami ráadásul remek kiinduló alapja lehet jövőbeli plotoknak, ne felejtsd hát el megmutatni, mivel foglalkozol! Oldalunk tematikája szorosan összefügg a skandináv mitológiával és annak valamennyi szereplőjével, de mindenkinek furcsa lenne, ha Mindenek Atyja egyszerre két ember képében is az emberek között járna, igaz? Nagyon fontos tehát, hogy lefoglald a rendeltetésedet is, amennyiben a skandináv mitológia egy jelentős szereplőjét alkottad meg, annak leszármazottja vagy, vagy éppen egy óriással gazdagítottad a karakterek táborát.
A foglalók maradéktalan kitöltése után mindenképp szakíts időt annak ellenőrzésére, hogy kitöltötted-e a profilodban a fő karakteredre vonatkozó részt. Ne aggódj, ezt csak a Staff látja majd, és ha nem szeretnéd, nem is adják tovább senkinek a titkodat, nekik azonban fontos információként szolgál mindez.
Ha pedig minden fenti kötelező lépéseken túl vagy, nincs más hátra, mint előre! Ne aggódj, ha nincs még partnered az első játékodhoz, csak be kell lesned a ebbe a topikba és feladni egy csábító hirdetést, vagy épp lecsapni egy hozzád hasonlóan pajti után ácsorgóra. Az sem baj, ha van a fejedben egy konkrét plot, az ilyen irányú kecsegtető hirdetéseknek is kialakítottuk a megfelelő platformot. Esetleg egy konkrét személy hiányzik az életedből? A keresett karaktereink között neki is lesz helye.
Ne feledd: ha úgy érzed, valami igazán nagy és meghatározó dolog történik veled, ami másokra is hatással lehet, ne habozz egyeztetni a Staffal, érdeklődve hallgatunk!
Plotban és reagokban gazdag időtöltést és jó játékokat kívánunk!
Vendég —
Pjeter Jorgensen ;;
— Leo Suter — bár énekes — istenek — saját
Bragi VAGYOK
egy igazi vénség
humorista ;
a családom szerint
irritáló ;
az ellenségeim szerint
kreatív ;
szerintem
A múltad meghatároz, de nem lehet teher
minden a mély felszín alól
Sziasztok, a nevem Bragi és alkoholista vagyok… Oh, hogy ez nem az AA klub találkozó? Nos, ha nem cseng ismerősen a nevem, nem csodálkozom. Hiszen nem tudok szikrákat szórni, és nem én vagyok a bölcsesség forrásának őrzője. Tehetségem az ékesszólásban, költészetben és zenélésben rejlik. A vedelést is hozzátenném a listához, de atyám mindig rossz szemmel nézte, amikor ezt is felsoroltam adottságaim közé. Nem vagyok olyan közkedvelt, mint fivéreim. Ezt elkönyvelem annak, hogy kegyetlenül nyers, őszinte és irritáló tudok lenni. Nem pedig annak, hogy számtalanszor arcon dobtak kenyérrel vagy egyéb étellel, amikor lakomák alatt nekiálltam dalolni. Lehetséges, hogy nem az énekhangom, hanem a kifigurázó dalszövegeim zavarták őket, amikben testvéreim voltak a főszereplők. De most nem róluk van szó, hanem rólam! Bohókásnak, érdektelennek tűnhetek egyeseknek, főként mert ez igaz is rám, egy bizonyos fokig. Azonban a családom a mindenem… Jó, hazudtam, Idunn a mindenem. Az egyetlen nő a kilenc birodalomban, aki képes elviselni a személyiségemet. Akármilyen nyálasnak is hangzik, Őt szeretem a legjobban a világon… Illetve a kransekake-t, ami a legízletesebb sütemény, amit halandó kitalálhatott, de ezt ne említsétek a nejemnek. Ha belenézek a tükörbe elégedett vagyok a látvánnyal. Bár sehol nem érek fel Baldur szépségével, amire szintén nagyon gyakran szeret emlékeztetni mostohaanyám. De hogy is versenyezhetnék a megtestesült tökéletességgel… Barna szemeimre vagyok a legbüszkébb, hiszen ez az, amit feleségem a legjobban szeret a külsőmben. Hogy kicsoda Pjeter Jorgensen? Oh, pardon! Biztosan zavaró az ál név, de mégsem rohangálhatok Midgardon csak a Bragi névvel. Pjeter Jorgensent, a valódit ezzel a névvel, még pár évszázada ismertem meg. Mivel neki már nincs szüksége rá, tekintve, hogy Valhallában a helye, így kölcsönvettem arra az időre, amíg a halandók világában vagyok. Vajon sokat változtat ez rajtam és azon, aki vagyok? Talán végleg eltörlődik Bragi és csak Pjeter marad hátra? Ez olyasmi, ami miatt nem sokat aggódok, úgyhogy legyen ez Skuld, a jövőbelátó norna problémája.
Mindenkiben rejtőzik egy történet
meséld el a tiéd
A változás szele engem is elért. Micsoda költői megfogalmazás, talán papírra kéne vetnem, és dalba írnom. Fordul meg a fejemben, miközben a fürdőszobai tükörben nézem a ráncokat a szemem sarkában. Persze messze állok a haláltól, hiszen mégis csak halhatatlan lennék. Nem is zavar olyannyira, sosem törődtem a kinézetemmel. Most is inkább megmosom a kezeimet, majd elhagyom a piszoárt. A klubban még nincsenek vendégek, hiszen még nincsen nyitás. Én azonban korábban érkeztem, hogy behangoljam a gitáromat és beállítsam a mikrofonokat és hangfalakat. Egyedül vagyok, kivétel a pultost, akinek a nevére sosem emlékszem. De nem is szoktunk társalogni, így kétlem, hogy zavarná Őt a dolog. Leülök a székre, amit a kis színpadra készítettem, majd kezembe veszem a hangszert, hogy elkezdjem hangolni a húrokat. Gondolataim Idunn-re tévednek, hogy vajon merre lehet most. Veszélyben van e, gondolhat e rám. Már hónapok óta kutatok utána, de még nem volt szerencsém. Midgardon valahogy meg kell élnem, így hát ideiglenesen munkát vállaltam, és mivel az énekléshez értek a legjobban, így be is töltöttem gyorsan ezt a pozíciót az Oslói kis bárban. A vendéglátó egység kinyit, és ahogy bejönnek az emberek, már készen is állok az első balladámra. Modernizált verzió, nehogy a fiatal halandók panaszkodjanak a telefonos applikációjukban a zene minőségéről. A dalból árad a melankólia, épp ahogy a kedvem is szomorkás, miközben visszaemlékezem a történésre.
Réges régen, egy alkalommal amikor elmentem szokásos vándorénekes utamra, ott hagytam feleségemet Asgardban. Bár pontos információm nincsen az esetről, hogy mégis miért ücsörgött a Világfa egyik ágán, de egyszer csak leszédült, és Niflheim mélységében landolt. Amint az ember megházasodik, már nem lepődik meg semmin. A nők képesek bármire. Ott feküdt, sápadtan és mozdulatlanul, borostyán zöld szemei mereven és rémülten pillantottak Helheim birodalmára. Mindvégig hevesen remegve, mintha úrrá lett volna az átható hidegtől.
Mindeközben lassú gitár pengetésemmel eléneklem a fiatal lány esetét, és pár kíváncsi szempár rám is szegeződik. Fiatal lányok -valószínűleg egyetemisták- áhítattal isszák a hangomat és az italukat. A többi ember csak a saját társaságukkal törődnek. De nem zavar, ahogyan szemeim előtt ismét fellebbennek az emlékek.
Miután eltelt egy hosszabb idő, Odin magához hívatott engem és pár istent, hogy menjünk és keressük meg a fiatalság istennőjét, takarjuk be farkas szőrmével és hozzuk vissza Asgardba. Bár nem akartam mutatni aggodalmam, mégis sietősen mentünk le Heimdallal Idunn után. Amint elértük, rögtön mellé térdeltem, hogy törékenynek tűnő, vacogó testét lefedjem a szőrmével. Bár engedte magát betakarni, kitartóan nem mozdult, még csak meg sem szólalt. Hideg arcát kezembe fogtam, gyengéd érintéssel és szólítgatással, hátha szóra bírom, de mind hiába. A többi istennek az volt a gyanúja, hogy biztos valami szörnyűségnek volt a szemtanúja, hiszen arcáról csörgedeztek a könnyek. Szomorúságát látva, úgy döntöttem visszaküldöm az isteneket, hogy nélkülem térjenek vissza otthonunkba. Felesküdve, hogy Idunn mellett maradok, amíg készen nem állt arra, hogy elhagyja Hel borzongató és lehangoló birodalmát. Szerelmem jajának látványa annyira nyomasztott, hogy nem volt szívem szokásos vidám énekeimhez, és hárfám húrjai teljesen némák maradtak.
A dal véget ér, kapok egy gyér tapsot, bár aki felemeli a kezét, hogy megdicsérjen, az lelkesen teszi. Egy szomorú mosolyt vetek a tömegre, majd több dalt lejátszva, pár óra után szünetet tartok. Torkom kiszáradt és kell a felfrissítés, így a pulthoz megyek, de mielőtt kikérhetnék magamnak egy italt, egy férfi szólít le a pulttól.
- Hadd álljam ezt a kört. - mosolyog rám lelkesen, majd viszonozva a gesztust megköszönöm. -Meg kell mondjam, a legelső dala nagyon meghatott. A metafora az évszakok változására, ahogy a tavaszt felváltja a tél, a madarak is elhallgatnak… Egyszerűen borzongató.
Lelkesedése még ijesztő is lenne, de az egomat csak fényezi, így mosolyom vigyorra szélesedik.
- Áh, remélem ezek mellett a premenstruális tünetek is feltűntek Önnek, amire a dalban utaltam…
Viccelődök és a középkorú férfinak lehervad a mosolya, értetlenkedve mered rám. Aztán elkezd kacagni, hogy nyilvánvalóan csak viccelek.
- Tudja.. -iszik egy kortyot italából az idegen. - Az egyik diákomnak biztosan tetszene a zenéje. Vagy ha esetleg jobban érdekli a skandináv mitológia, nagyon szívesen adok Önnek előadást.
Még mielőtt tiltakozhatnék, egy névjegykártyát nyom a kezembe. Leolvasom a kis cetlit, amin a neve áll. Áh, egy egyetemi história professzor. Akkor ezért van úgy oda a dalomért. Biccentek, majd elnézést mondva elmenekülnék a szituációból, de még mond valamit, amire felfigyelek.
- A diákom is… pont Idunn után érdeklődött.- Csuklik egyet a professzor, valószínűleg a sok mennyiségű alkohol fogyasztás miatt.
- Valóban?- érdeklődök.
- Igen, igen... A fiatalság almái után érdeklődött leginkább. -bólogat hevesen.
Elmosolyodom. Végre, itt van a szerencse amire vártam. Ha jól sejtem ez az kíváncsiskodó tanuló a nejem lehet. Vagy valaki, aki szintén Őt keresi. Akárhogyan, érdemes utána járnom. És még azt hittem, hogy ebben a lepukkant bárban kell zenélnem az örökkévalóságig…
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.