M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

The Queen of Asgard

Anonymous

Vendég —
Gratulálunk, elfogadva!
fáradj beljebb, lépj be közénk

Az előtörténetedben nem találtunk kifogásolnivalót, így hát az istenek nevében felhatalmazunk rá, hogy birtokba vedd Oslo utcáit!

Mielőtt még azonban fejest ugranál a játéktérbe, lenne néhány fontos kérésünk. Az első és legfontosabb, hogy tégy egy kört a foglalóinknál! Mindenképpen szükséged lesz az avatarod és a neved lefoglalására, nehogy mást is megkísértsenek a vonásaid, vagy éppen a neved csengése. Feltételezzük azt is, hogy mindenkinek van munkahelye - legyen az legális, vagy kevésbé legális -, ami ráadásul remek kiinduló alapja lehet jövőbeli plotoknak, ne felejtsd hát el megmutatni, mivel foglalkozol! Oldalunk tematikája szorosan összefügg a skandináv mitológiával és annak valamennyi szereplőjével, de mindenkinek furcsa lenne, ha Mindenek Atyja egyszerre két ember képében is az emberek között járna, igaz? Nagyon fontos tehát, hogy lefoglald a rendeltetésedet is, amennyiben a skandináv mitológia egy jelentős szereplőjét alkottad meg, annak leszármazottja vagy, vagy éppen egy óriással gazdagítottad a karakterek táborát.

A foglalók maradéktalan kitöltése után mindenképp szakíts időt annak ellenőrzésére, hogy kitöltötted-e a profilodban a fő karakteredre vonatkozó részt. Ne aggódj, ezt csak a Staff látja majd, és ha nem szeretnéd, nem is adják tovább senkinek a titkodat, nekik azonban fontos információként szolgál mindez.

Ha pedig minden fenti kötelező lépéseken túl vagy, nincs más hátra, mint előre! Ne aggódj, ha nincs még partnered az első játékodhoz, csak be kell lesned a ebbe a topikba és feladni egy csábító hirdetést, vagy épp lecsapni egy hozzád hasonlóan pajti után ácsorgóra. Az sem baj, ha van a fejedben egy konkrét plot, az ilyen irányú kecsegtető hirdetéseknek is kialakítottuk a megfelelő platformot. Esetleg egy konkrét személy hiányzik az életedből? A keresett karaktereink között neki is lesz helye.

Ne feledd: ha úgy érzed, valami igazán nagy és meghatározó dolog történik veled, ami másokra is hatással lehet, ne habozz egyeztetni a Staffal, érdeklődve hallgatunk!

Plotban és reagokban gazdag időtöltést és jó játékokat kívánunk!

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
Anja Lindqvist ;;
Katheryn Winnick Párterapeuta elátkozottak CANON

Frigg VAGYOK
kortalan

Aggodalmaskodó ;
a családom szerint

Kőszívű ;
az ellenségeim szerint

Túl türelmes ;
szerintem

A múltad meghatároz, de nem lehet teher
minden a mély felszín alól
Milyennek képzelsz el egy királynőt?
Olyannak, akinek a külseje mindig elegáns és kifinomult. Kifogástalan. Mindig kedves, de legalábbis udvarias. Megválogatja a szavait, mert pontosan tudja, hogy bármi amit kimond, felhasználható ellene. Olyan, aki nyíltan sosem dühös, sosem üvölt, akkor sem, ha kedve tartja, akkor sem, ha a szeme láttára lövi le egyik fia a másikat az egyetlen olyan teremtménnyel, akit ő nem esketett meg, hogy nem árt a gyermekeinek. Nem. Még ekkor is felveszi a nyugalom maszkját, amit sokan ridegségnek látnak, ami alapján elgondolkoznak, hogy vajon a szíve tényleg jégből és kőből van-e, vagy szunnyad-e még tűz a mélyén. Biztosíthatlak róla, hogy szunnyad, még ha nem üvölt, nem sír, nem csapkod, akkor sem, ha meg kellett válni a saját fiaitól, akkor sem, amikor korábban a férje a házába hozta a fattyait, még akkor sem, amikor tudja, már megint másnál keresik a boldogságot, és nem nála. Hiszen ilyen gyarló, emberi érzelmek alatta állnak. Legalábbis ezt mutatja kifelé, mert ilyennek kell lennie egy királynőnek. Neki nem jár egyszerű élet.
És milyennek képzeled el Asgard és az Istenek királynőjét?
Lélegzetelállítónak. Nem csak mert éterien gyönyörű, nem csak mert a haja olvadó arany és napfény, a szeme az egek kékje, az alakja sudár, a termete magas. Azért akad el a lélegzeted, mert sugárzik belőle az isteni fennségesség, hogy a lába elé akarod vetni magad és szinte szégyelled, hogy egyáltalán rá merted emelni a tekinteted. A neki tett eskü megszeghetetlen, minden szava, kiejtett félmondata, még a gondolata is parancs.
Hogy kicsoda Frigg, vagy itt és most Midgardon kicsoda Anja Lindqvist? Az lényegtelen. Ám ha mindenképp tudni akarod az ő történetét, nagyon mélyen a felszín alá kell nézned. Hiszen ő mindaz, amit mutat és még annál is több. Nagyon hosszú időnek kell eltelnie, nagyon kell igyekezned ahhoz, hogy lásd, a jég és kő alatt a szíve bár törött, de még van benne tűz, amit a szeretet táplál, a családja iránt, a népe iránt és a férje iránt mindazok ellenére is, amiket elkövetett vele, ellene és a családjuk ellen. És most, amikor mind érzik, hogy közeleg a következő Ragnarok, ő már azt is érzi, hogy ez most más lesz, mint a korábbiak. Vagy nem is fog tudni róla, mert akkorra már nem lesz több egyszerű embernél, de ha még emlékezni fog, ha még istennő lesz, és ami még fontosabb, királynő, akkor ezt már nem fogja a kispadról végignézni. Nem. Ezúttal kardot és pajzsot fog ragadni ő is.

Mindenkiben rejtőzik egy történet
meséld el a tiéd
Átnyújtottam egy csomag zsebkendőt Elenának, a mai fél tizenkettes páciensemnek. A párokkal szokás volt egyenként is beszélni, hátha mondtak olyat, amit egymás előtt nem mertek, de nekem segíthetett abban, hogy jobban megértsem őket, és kijelöljem a terápia irányát. Sokszor még így is a különválás volt a legjobb döntés, de nagyon sokszor éppen csak egy kicsi kellett ahhoz, hogy a felek együtt maradjanak, adjanak maguknak és a házasságuknak egy újabb esélyt. Néha kicsivel több, de ha már eljutottak hozzám, az mindenképp bíztató kezdet volt. Akartak dolgozni az kapcsolatukon, az akarat pedig csodákra volt képes.
- Mondja, maga mit tenne, ha a férje megcsalná? - kérdezte Elena, miközben kifújta az orrát. - Elnézést, csak látom a gyűrűjét, gondolom ön is házas...
Nem szoktam magamról beszélni. Nem volt professzionális, és kényesen ügyeltem a jó híremre, ami elterjedt Osloban. Olyan ügyfelek hálószobatitkait tudtam, akiket egy-egy pletyka könnyedén tönkretehetett volna üzletileg is.
- Ez jó megfigyelés, valóban férjnél vagyok, de most nem én vagyok a lényeg, hanem ön. És már sokszor megbeszéltük, hogy bármennyire is fájdalmas, a megcsalás sosem valódi ok, csupán egy tünete valaminek, ami sokkal mélyebben húzódik, és ezt kell megoldani. Ezt segíthet megoldani ön, Elena, ha akarja.
Pedig sokat tudtam volna mesélni, már csak Karlsen kamarásról is, aki köztudottan a férjem volt. Ám még annál is többet tudtam volna elmondani Odinról és a számtalan fattyú gyermekéről, akiket más nőknek nemzett, kalandvágyból, mert az unalmas élet, akár mint családapa, akár mint birodalmát felügyelő és igazgató király egyszerűen nem neki való volt. Sokáig tartott, míg elfogadtam ezt, és cserébe csak egyet kértem tőle. Mindegy volt kinek az ágyába mászott be, vagy mennyi gyermeket nemzett, a lelke, a szíve, a feltétlen odaadása és a már-már vallásos imádata soha nem lehetett senki másé. Se nőé, se fattyúé, és ameddig ezt tartotta, addig a haragom nem sújtott le rájuk. Persze engem is gyötörtek olykor olyan gondolatok, mint Elenát. Hogy értéktelen vagyok, hogy nem vagyok szerethető, ha még a saját férjem is másnál keresi a boldogságot, ám mindezeken engem átlendített a kötelességtudat, amit a népem és a gyermekeim iránt éreztem. Elmehettem volna, elvihettem volna a fiaimat, de ahogy sok mai házasságot is a pénz és a státusz tart össze, főleg az utóbbi engem is mindig megakadályozott abban, hogy lépjek, pont elég ideig ahhoz, hogy Odin megbékítsen, csakhogy később minden kezdődhessen előlről. Aztán ahogy telt az idő, az évek, a korok, úgy megjött a bölcsességem, vele együtt pedig a beleyugvás,  és a dacos büszkeség is, hogy nem vagyok értéktelen, sőt, pont, hogy én voltam a legértékesebb, akit nem lehetett csak úgy használni és eldobni, mint az összes többi ringyót. Én voltam A Feleség, a Királynő, aki nélkül ő nem lenne semmi, és bár sosem vágtam a fejéhez szerintem ezt ő is pontosan tudta. Szüksége volt rá, hogy legyen valaki, akihez hazatérhetett. Viszont cserébe nekem is megvolt a saját szabadságom, amit nem kérhetett számon rajtam. Volt is erre egy remek, modern kifejezés: nyitott házasság.
- Nem tudom, akarom-e. - szipogott Elena. - Maga szerint megbánta?
- Én úgy látom, hogy igen. Azért jöttek el hozzám, mert mind a ketten dolgozni akarnak a kapcsolatukon és együtt akarnak maradni. Higgye el tudom, milyen nehéz újra felépíteni a bizalmat, de érdemes. Már csak a gyermekeik miatt is.
- Önnek van gyereke?
Elmosolyodtam. Ezt még elárulhattam.
- Igen, van három fiam. Már elég nagyok.
Elena mosolyogva bólintott. A nőknek sokszor a gyermekeik adtak erőt. Még valameddig beszélgettünk, első sorban arra próbáltam koncentrálni, hogy hogyan lehetne újraépíteni a nő önbizalmát, hogy erős legyen és független, merjen belevágni új dolgokba, és ne tűnjön el mint személyiség az anya és a feleség szerepben. Ezt a hibát követték el a legtöbben, amitől a férjük lassan elfelejtették, hogy ők is nők voltak, és hogy egykor miért szerettek beléjük. Részben azért is választottam ezt a szakmát, mert a korok során felhalmozott bölcsesség csak akkor ért bármit is, hogyha azt megosztottuk másokkal. Végigjártam a szamárlétrát, ahogyan azt kellett, az egyetemi éveket különösen élveztem, és a lélektan tudományterületén az emberek sok mindent feljegyeztek és sok mindennek nevet adtak, aminek a létezéséről már régóta tudtak ők is és mi is ám így valahogy megfoghatóbb lett.
Amikor elment fáradtan dőltem le a bőrkanapéra. Az asszisztensem látva a kimerültségemet hozott nekem egy forró teát és gyorsan átvettük, kik kértek még időpontot. Aznap szerencsére a két órás volt az utolsó. Az edzések napján sosem maradtam bent az irodában sokáig.

Megint többen lettünk, mint a legutóbbi alkalmon. Lassan ideje lett volna egy nagyobb termet bérelnem, de még éppen hogy elfértünk. Mosolyogva néztem végig a tizennégy nőn, akik mind a kulacsaikhoz siettek, hogy a bemelegítés után igyanak egy kicsit. Nem vettem félvállról, szükség volt az erőnlétükre is, hogyha hatékonyak akartak lenni. Ha egy náluk sokkal nagyobb ellenféllel kerültek szembe, akkor sokszor az volt a legjobb megoldás, ha futottak... Így hát az edzést is mindig futással kezdtük. Ötszáz méterrel eleinte, majd lassan emeltem fel egy kilóméterig.
- Jól van, szép volt lányok, álljatok fel párokba. Ma botokkal fogunk gyakorolni, de jövőhétre valami különlegessel készülök nektek.
Kiosztottam a botokat, de már beszereztem a gyakorlókardokat is. A kézitusa volt a legfontosabb, mert manapság azzal találták szembe magukat, de botokhoz hasonló eszközöket is könnyen találhattak akár egy felmosórúd képében. A kardvívás ma már nem volt olyan könnyen hasznosítható, de afféle viking szerepjátékot terveztem nekik, kardokkal és pajzsokkal, hogy felidézhessék a régi csatákat, úgy küzdjenek, olyan szellemben, ahogyan az őseik is tették. Ha ezt képesek voltak elsajátítani, megélni, úgy a legrosszabb, ami történhetett velük, hogy a Valhalla kapujában találják magukat. Minden más esetben epdig túlélnek. A jobbakat terveztem elvinni baltát dobni és íjászkodni is, de most még korainak ítéltem.
Felálltak egymással szemben. Mind várták a dícséretemet, hogy kijavítsam a mozdulataikat, és voltak akikkel én is beálltam gyakorolni. Jól éreztem magam ezek között a nők között. Ilyenkor elfelejtettem, hogy ki voltam valójában, lehettem csak Anja, a kamarás felesége, párterapeuta és önvédelmi oktató. Anját mindenki kedvelte. Anja vállát nem nyomta felelősség, csak annyi, amennyit magára vett. Anjának mindenki hálás volt a segítségéért. Szerettem Anja lenni. Szerettem elfelejteni, hogy valójában Frigg voltam. Ám amikor ez egyre többször történt meg, azt valamiért Mads... nem is, nem Mads, Odin rendkívül rémisztőnek tartotta. Amikor pedig beavatott, hogy miért, akkor már én is annak tartottam. Hiába felejtettem el néhány órára ki voltam, utána amikor tükörbe néztem, mindig el kellett mondanom magamnak:
Frigg vagyok, Asgard királynője.
Ám voltak dolgok, amik már így sem jutottak eszembe. Nem emlékeztem Vanaheim erdeire és mezőire, ahol születtem, hiszen én sem voltam mindig királynő, sem pedig Áz. Néha elfelejtettem azt is, hogy Midgard valójában nem az otthonom volt. Néha benéztem a gardróbba és nem értettem, mit kerestek ott olyan ruhák, amiket utoljára a középkorban viseltek, és azt sem tudtam mit kell kezdeni a guzsallyal. És amikor erre rájöttem, akkor már tudtam, hogy Odin jogosan félt. Elért az átok engem is, ami Tyrt is sújtotta.
Az öltözőben Linda, az egyik tanítványom odalépett és megölelt, majd megígérte, hogy legközelebb elhozza a barátnőjét, mert, ahogyan ő fogalmazott "összejött egy bunkóval", és nem árt, ha nem jut el tettlegességig a dolog. Közben még ketten elköszöntek, azután pedig Frida lépett oda hozzám, és megkérdezte sietek-e, nem iszunk-e meg valamit. Igent mondtam neki. Mert Anjának voltak igazi barátnői is.

Mikor hazaértem, a ház üres volt. Természetesen. Hiszen a fiaim már nem éltek velem, a férjem pedig sokáig dolgozott. Vagy szórakozott, ki tudja. Eljátszottam a gondolattal, hogy kibontok egy üveg bort, de már így is három koktélt megittam és taxit kellett hívnom. A legjobb egy forró fürdő lesz, utána pedig egy nagy alvás. Talán megnézek a TV-ben egy filmet is, vagy olvasok még egy kicsit. Ahogy letettem az ékszereimet - egy diszkrét fülbevalót és egy elegáns karkötőt, a szemem a fésülködőasztalon levő bekeretezett képre tévedt. Már húsz év is eltelt azóta, hogy elkészült, de olyan régen voltunk együtt csak mi öten, hogy nagyon szerettem volna, ha van rülunk egy közös kép. Mads, én és a fiúk. A fiaim. Hermod, a legkisebb, és az ikrek, Hödr és Baldr, akiket ez az új kor, ez az új világ visszaadott nekem. Ezért pedig örökké hálás leszek a sorsnak, bárki is alakította így, hogy még egyszer az új Ragnarök előtt velük lehetek, követhetem a sorsukat, szerethetem őket, mindhármukat. Minden rossz, ami a múltban történt bár nem felejtdött el, de mégis semmissé vált.
Csak fogtam a kezemben a képet és néztem őket, az arcvonásaikat, hogy mélyen az emlékeimbe vésődjenek. Semmi sem rémített meg annál jobban, hogy egy napon úgy ébredek fel, hogy nem emlékszem a fiaimra, hogy kik ők, és milyn csodálatos istenekké cseperedtek. Emlékezni akartam rájuk, meg akartam ismerni a szívük választottait, látni akartam felnőni az unokáimat, és azt akartam, hogy ők is lássák a kilenc világ csodáit, Asgardot, Vanaheimet, vagy bármelyiket, amit csak akartak.
Ehhez viszont nem lehettem Anja. Ehhez küzdenem kellett, hogy Frigg maradjak, és megtörjük ezt az átkot bármi áron, utána pedig összezúzzuk azokat, akik ezt tették velünk.
Vissza az elejére Go down

The Queen of Asgard
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» The High One of Asgard
» HEL - The Queen of Underworld
» If you want a queen - Odin & Frigg

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Elesett harcosok ;;-
Ugrás: