M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Silje Lundström

Anonymous

Vendég —
Gratulálunk, elfogadva!
fáradj beljebb, lépj be közénk

Az előtörténetedben nem találtunk kifogásolnivalót, így hát az istenek nevében felhatalmazunk rá, hogy birtokba vedd Oslo utcáit!

Mielőtt még azonban fejest ugranál a játéktérbe, lenne néhány fontos kérésünk. Az első és legfontosabb, hogy tégy egy kört a foglalóinknál! Mindenképpen szükséged lesz az avatarod és a neved lefoglalására, nehogy mást is megkísértsenek a vonásaid, vagy éppen a neved csengése. Feltételezzük azt is, hogy mindenkinek van munkahelye - legyen az legális, vagy kevésbé legális -, ami ráadásul remek kiinduló alapja lehet jövőbeli plotoknak, ne felejtsd hát el megmutatni, mivel foglalkozol! Oldalunk tematikája szorosan összefügg a skandináv mitológiával és annak valamennyi szereplőjével, de mindenkinek furcsa lenne, ha Mindenek Atyja egyszerre két ember képében is az emberek között járna, igaz? Nagyon fontos tehát, hogy lefoglald a rendeltetésedet is, amennyiben a skandináv mitológia egy jelentős szereplőjét alkottad meg, annak leszármazottja vagy, vagy éppen egy óriással gazdagítottad a karakterek táborát.

A foglalók maradéktalan kitöltése után mindenképp szakíts időt annak ellenőrzésére, hogy kitöltötted-e a profilodban a fő karakteredre vonatkozó részt. Ne aggódj, ezt csak a Staff látja majd, és ha nem szeretnéd, nem is adják tovább senkinek a titkodat, nekik azonban fontos információként szolgál mindez.

Ha pedig minden fenti kötelező lépéseken túl vagy, nincs más hátra, mint előre! Ne aggódj, ha nincs még partnered az első játékodhoz, csak be kell lesned a ebbe a topikba és feladni egy csábító hirdetést, vagy épp lecsapni egy hozzád hasonlóan pajti után ácsorgóra. Az sem baj, ha van a fejedben egy konkrét plot, az ilyen irányú kecsegtető hirdetéseknek is kialakítottuk a megfelelő platformot. Esetleg egy konkrét személy hiányzik az életedből? A keresett karaktereink között neki is lesz helye.

Ne feledd: ha úgy érzed, valami igazán nagy és meghatározó dolog történik veled, ami másokra is hatással lehet, ne habozz egyeztetni a Staffal, érdeklődve hallgatunk!

Plotban és reagokban gazdag időtöltést és jó játékokat kívánunk!

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
Silje Lundström ;;
Amy Adams Régiségszakértő Norna canon

Urd VAGYOK
kortalan

komoly ;
a családom szerint

régimódi ;
az ellenségeim szerint

megfontolt ;
szerintem

A múltad meghatároz, de nem lehet teher
minden a mély felszín alól
Szebb vagyok az emlékeidben, mint a valóságban. Amikor először meglátsz, feltűnik a szinte világító kék szempár és a természetes lángvörös haj, mely már egy ideje kihalóban van, csak a hajfestékek végtelen árnyalatai őrzik az emlékét, hogy egykor ilyen is volt, és nem is volt olyan ritka, mint ma. A bőröm hófehér, mint aki sosem látott Napot még, gondolhatnád, hogy ez nem is csoda, ha egy aprócska régiségboltba ülök magányosan egész nap, otthon pedig egy régi könyv és egy pohár bor társaságában takaróba csavarodva töltöm az estéimet. Az alkatom légies, és mintha illékony is lennék, volt, majd nincs, pedig én öröktől fogva vagyok, és örökké itt is leszek. Ezt az alakot pedig örök darabokba csomagolom, ami régen is hordható volt és az lesz holnap is, de talán láthatod, éppen csak annyira követem a divatot, hogy ne tűnjön fel nagyon senkinek, hogy más lennék, mint ők. Az a néhány év, vagy talán évtized lemaradás még éppen belefér, nekem pedig elég, hogy nem tűnik ócskának sem szakadtnak, ami rajtam van.
Ha beszédbe elegyedünk, a hangom kedves, megnyugtató, sosem várnád egy pillanatig sem, hogy felemelem – és nem is szoktam -, pont, mint az a puha takaró, amit már említettem. Ha mesélsz, én meghallgatlak, nem csak udvariasságból, hanem mert tudni akarom a történetedet, hogy megőrizzem az idők végezetéig. Jó kezekben lesz nálam, nem fog az idővel megfakulni, noha megszépíteni sem fogja, elferdíteni sem. Csak olyan lesz, amilyen.
Talán láthatod a szememben néha a szomorúságot, amiben osztozom veled, amikor a bánatodról beszélsz. Tanácsot adni, ami kihat a jelenre és a jövődre nem fogok, de segíthetek, hogy a múlt, tűnjön bármilyen terhesnek is, horgonnyá váljon, és idővel bölcsességgé, ami a javadra fog válni, ha hajlandó vagy belőle tanulni.
Hogy látni akarsz még? Talán, de készülj fel hosszú történetekre, időkről, amikor még nem éltél, emberekről, akiket sosem ismertél, érdekes eseményekről, amik megmaradtak bennem. Ha ez nem érdekel, akkor neked kell mesélned, engem érdekelni fog. Arra, hogy mi lesz holnap, csak holnapután fogok majd tudni felelni.  

Mindenkiben rejtőzik egy történet
meséld el a tiéd
Az ajtó fölé szerelt csengő kellemes csilingeléssel szólalt meg, mikor a férfi bejött. A régiségboltba ritkán jött be vásárló, talán valamivel többen azok, akik fel akarták becsültetni, vagy zálogba akarták adni azokat a tárgyakat, amikre már nem volt szükségük. Kacatok. Így nevezték őket, és legtöbbször nem is tudták, hogy bár a fának és fémnek volt ára, de a hozzájuk kötődő emlékek, a melegség, amit egy-egy otthonba csempésztek felbecsülhetetlenek voltak.
A férfi fekete szövetkabátot viselt és svájci sapkát, kezében pedig nagy dobozt cipelt. Egy újabb ember, aki hozott valamit, nem pedig elvitt, és bár Silje örült a vásárlóknak, Urd részem megbecsült mindent, ami végül itt, az én polcaimon lelt átmeneti otthonra.
- Jó napot. Remélem jó helyen járok, azt hallottam, hogy itt átvesznek hagyatékot.
Hagyaték. Egy hajdanvolt élet részei, amik egykor fontosak voltak a gazdájuknak, ám az örökösöknek nem jelentettek semmit. Felálltam a pult mögül, hogy segítsek a dobozzal.
- Igen, jól hallotta, Silje Lindström vagyok, a bolt tulajdonosa, nagyon örvendek.
Miután letettük a dobozt a pultra kezet ráztunk, a férfi Andersen néven mutatkozott be, mint a dán mesemondó, aki megálmodta a Kis Hableányt.
- Lássuk, mi rejtőzik itt. – mondtam barátságosan, miközben felnyitottam a dobozt. Mr. Andersen egyik lábáról a másikra állt, kényelmetlen lehetett neki ez az egész, egy újabb gond, amit el kellett intéznie, nem volt elég, hogy teljesen feketét kellett viselni, mert így kívánta meg a hagyomány. Pedig a szokások fontosak voltak. Keretet adtak az életnek, egy nehéz helyzetben adtak valami támpontot, hogy mit kellett csinálni, hogy kellett viselkedni, mit illett mondani olyankor is, amikor valójában nem voltak szavak.
- A nagyanyám néhány holmija. – mondta csak úgy félszegen, mintha ez senkit nem érdekelt volna, de mondania kellett valamit, mert még ez is jobb volt, mint a csend. Én szerettem a csöndet. Teret adott az elmélkedésnek, hogy halljuk a saját gondolatainkat, átgondoljuk a tapasztalatainkat egy-egy nagy döntés előtt.
- Fogadja őszinte részvétemet. Megkérdezhetem, miért válik meg ezektől az apróságoktól?
Mr. Andersen egészen megütközve nézett rám.
- Hát tudja, az én lakásomba nem illenek, az új lakónak nem kellenek, de mégsem akartam a szemétbe dobni, így aztán gondoltam maga átvehetné.
Igen, át tudtam venni, és át is szerettem volna venni, még ha a férfinál jobb helyen is lettek volna. Az első tárgy egy lámpa volt, azzal a rojtos szövetbúrával, ami virágos tapétához illett, és bársony borítású fotelekhez, kávézóasztallal, amin egy aranykeretes szemüveg pihent. Volt ott egy régi óra is, nem túl nagy, kandallópárkányokra, de már nem ketyegett, ki kellett volna cseréltetni a hátuljában a szerkezetet, amibe az elem kerül, hogy valami olyan fajtát is lehessen bele tenni, amit még gyártottak. Talán volt valahol az üzletben olyan, ami ehhez kellett, unalmas óráimban ki akartam próbálni. Sok volt belőlük. Ma már nagyon kevesen akartak régiségeket vásárolni. Hacsak nem híres festők képeiről, nagy ritkán híres bútortervezők asztalosainak a keze alól voltak valók.
- Kedves darab. – jegyeztem meg az órára, majd elővettem egy kis ékszerdobozt. Amikor felnyitottam, a bársonyon nem feküdt semmi, teljesen üres volt, de felpattant egy kis balerina figura, ami már szintén nem forgott.
- Emlékszem ez a nagyi ruháskomódjának a tetején volt. Ebből vette ki a gyűrűjét, amikor megkértem a nejem kezét.
Elmosolyodtam.
- Biztosan a gyűrű is gyönyörű darab volt, a nagymamája nagy becsben tartotta.
- Hát igen. Nem mertem neki megmondani, hogy elváltunk, és a volt feleségem visszaadta, azóta is egy kis dobozban van a fiókban. Tudja, akkor már nem volt jól, nem akartam még ezzel is felzaklatni.
Felpillantottam a férfira.
- Pedig a nagyanyja házassága bizonyára jól sikerült, ha ilyen becsben tartotta a gyűrűjét. Sajnálom, hogy önöknek nem hozott szerencsét. Pedig biztos voltak együtt szép pillanataik…
- Áhh tudja, hogy megy az ilyesmi… Fiatalok voltunk, bolondok, aztán az élet máshogy alakult.
Mondhattam volna, hogy tudtam, de valójában nem. Soha nem voltam fiatal, főleg nem bolond, és az élet sem alakult. Az életet, a sorsot szőttük, formáltuk, az én kezemben volt a múlt, a nagymama, és a gyűrűje, a pillanat heve volt Verdandi kezében, a jövőjük pedig, hogy a házasság válással vagy örök boldogsággal végződik-e még Skuldnál. Azóta bár ez a múlt része volt, már megtörtént, már különváltak, ha az volt a sorsuk, ha ők voltak egymás végzetei, akkor újra egymásra kellett találniuk. Elkerülhetetlen volt.
- Emlékszik még, mikor megkérte?
- Az egy szép nap volt. Az első nap tavasszal, amikor már sütött a nap, tizenegy évvel ezelőtt. A tengerparton a mólónál kértem meg egy közös reggeli után. Már akkor is minden nap nagyon elfoglaltak voltunk. Emlékszem még nevettünk is rajta, hogy valószínűleg senki nem időzített lánykérést reggeli utánra. De nem is tudom, miért mesélem ezt el magának, elnézést kérek… talán a nagyi halála miatt. Tudja ő nagyon kedvelte a volt nejem.
- Nem adta volna oda a gyűrűt, hogy azzal kérje meg, ha nem így lett volna. – nem szólhattam bele az életébe. Nem mondhattam neki, hogy az a gyűrű nem véletlenül van még a fiókban és nem itt az üzletben, pedig volt egy kis doboz, tele eljegyzési gyűrűkkel, amiket egykor mind viselt egy boldog menyasszony. Mr. Andersen talán megint kényelmetlenül érezhette magát, hogy a dolog csak így lógott a levegőben. Nem kellett a jövőbe látnom ahhoz, hogy tudjam, el akarta mesélni, miért lett vége. Csöndben pakoltam ki a többi apróságot, még egy másik kis ékszerdobozt, egy bakelitlejátszót, amiről nem tudtam, működött-e még, de biztos, hogy évek óta nem volt bekapcsolva, és néhány régi klasszikus kötetet.
- Tudja, egyszer csak azt mondta, hogy kialudt a tűz. Hogy már semmi sem olyan, mint régen, ő sokat dolgozott, azután megszületett a fiunk, nem sokkal utána a lányunk… Talán hiányolta a régi életét vagy nem tudom, én meg sokat dolgoztam keveset segítettem.
- Vannak gyerekei? – kérdeztem, miközben kivettem a dobozból egy szakácskönyvet. A lapjai már megsárgultak, talán ötven évvel ezelőtt adták ki, vagy még régebben, benne viszont voltak lapok, amiket kézzel írtak, és valaki a könyvbe is belefirkantott a receptek mellé néhány pontosítást. Mr. Anderson csak bólintott a kérdésemre.
- Tudja, én nem nagyon értek a szív dolgaihoz.
- Igen, igaz is, elnézést kérek…
- De. – mert mindig volt egy de. – Emlékezzen vissza a rossz mellett a szépre is. Talán már semmi sem olyan, mint régen volt, sehol, de azóta biztosan mind a ketten sokat változtak és tanultak a múlt hibáiból. Ez a múlt dolga. Az a gyűrű még magánál van, az talán még nem csak a múlthoz tartozik. – mosolyogtam rá, majd felé nyújtottam a szakácskönyvet. – Ezt visszaadom. Közeledik a Yuletide, talán önnek is jót tesz, ha megfőz valamit a nagymamája receptjei közül. Elkészíthetnek valamit a gyerekeiknek talán a volt feleségével együtt. Biztosan nagyon boldoggá tette volna, ha tudja, és a gyerekeknek is jót szokott tenni néha ha ismerik a hagyományokat.
A férfi bizonytalanul vette el a könyvet, belelapozott, de nem szólt semmit. Nem is vártam át kellett gondolnia nem csak a múltat, hanem a jövő lehetőségeit is, abban viszont nem tudtam neki segíteni. De emlékezni a nagymamájára, emlékezni arra, hogy a házassága volt, amikor jó volt, és hogy a gyerekeinek is legyen mire emlékezni… Ez volt az én asztalom.
Kivettem az utolsó pár apróságot a dobozból majd elkezdtem mindhez kis cetliket írni, hogy melyik mi volt, talán mennyit ért, melyiket kellett megjavítani.
- Nem… nem bánja, ha majd később visszajövök a részletekért? Tudja az árak, meg ilyenek.
- Persze, menjen csak, még úgyis meg kell néznem rajtuk néhány dolgot. Biztos nem szeretne semmit megtartani? Találtam itt egy brosst is.
Nem volt különösebben értékes, már elszíneződött részből volt néhány virág egy tűn, de csinos volt.
- Hát… a lányom talán örülne neki…
Mosolyogva nyújtottam oda Mr. Andersennek, aki tétován tette zsebre. A könyvet nem tudta hova eltenni, így csak fogta a kezében, és búcsút intett. Vissza fog jönni. Mindig visszajönnek, ez már csak törvényszerű volt, de talán este, zárás után felhívom majd Skuldot, hátha meg tudom kérdezni, hogy van-e még remény Mr. és Mrs. Andersen számára. Ő úgy is szerette az ilyen történeteket.

Vissza az elejére Go down

Silje Lundström
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Silje Lundström
» Silje & Asa
» Silje & Asa - coffe time
» Tales that can never be lost - Eden & Silje
» Glory or Valhalla - Dasha & Silje

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Elesett harcosok ;;-
Ugrás: