M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Erneeraq Igaluk

Anonymous

Vendég —
Gratulálunk, elfogadva!
fáradj beljebb, lépj be közénk

Az előtörténetedben nem találtunk kifogásolnivalót, így hát az istenek nevében felhatalmazunk rá, hogy birtokba vedd Oslo utcáit!

Mielőtt még azonban fejest ugranál a játéktérbe, lenne néhány fontos kérésünk. Az első és legfontosabb, hogy tégy egy kört a foglalóinknál! Mindenképpen szükséged lesz az avatarod és a neved lefoglalására, nehogy mást is megkísértsenek a vonásaid, vagy éppen a neved csengése. Feltételezzük azt is, hogy mindenkinek van munkahelye - legyen az legális, vagy kevésbé legális -, ami ráadásul remek kiinduló alapja lehet jövőbeli plotoknak, ne felejtsd hát el megmutatni, mivel foglalkozol! Oldalunk tematikája szorosan összefügg a skandináv mitológiával és annak valamennyi szereplőjével, de mindenkinek furcsa lenne, ha Mindenek Atyja egyszerre két ember képében is az emberek között járna, igaz? Nagyon fontos tehát, hogy lefoglald a rendeltetésedet is, amennyiben a skandináv mitológia egy jelentős szereplőjét alkottad meg, annak leszármazottja vagy, vagy éppen egy óriással gazdagítottad a karakterek táborát.

A foglalók maradéktalan kitöltése után mindenképp szakíts időt annak ellenőrzésére, hogy kitöltötted-e a profilodban a fő karakteredre vonatkozó részt. Ne aggódj, ezt csak a Staff látja majd, és ha nem szeretnéd, nem is adják tovább senkinek a titkodat, nekik azonban fontos információként szolgál mindez.

Ha pedig minden fenti kötelező lépéseken túl vagy, nincs más hátra, mint előre! Ne aggódj, ha nincs még partnered az első játékodhoz, csak be kell lesned a ebbe a topikba és feladni egy csábító hirdetést, vagy épp lecsapni egy hozzád hasonlóan pajti után ácsorgóra. Az sem baj, ha van a fejedben egy konkrét plot, az ilyen irányú kecsegtető hirdetéseknek is kialakítottuk a megfelelő platformot. Esetleg egy konkrét személy hiányzik az életedből? A keresett karaktereink között neki is lesz helye.

Ne feledd: ha úgy érzed, valami igazán nagy és meghatározó dolog történik veled, ami másokra is hatással lehet, ne habozz egyeztetni a Staffal, érdeklődve hallgatunk!

Plotban és reagokban gazdag időtöltést és jó játékokat kívánunk!

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
a karakter Erneeraq Igaluk ;;
Hunter Cardinal ékszerész, ékszertervező törpe saját

Andvari VAGYOK
820 éves

Szerencsés ;
a családom szerint

Ravasz ;
az ellenségeim szerint

Túlélő ;
szerintem

Erneeraq Igaluk 64513415-143124923539856-4465020299296450246-n" class="canon_kep_1" />

A múltad meghatároz, de nem lehet teher
minden a mély felszín alól
Átlagosnak számító magassággal és alkattal rendelkezem: talán 175 centiméter és szálkásan vékony test. Sötétbarna, majdnem fekete fürtök és kávészínű szemek. A halandók nagyjából harminc évesnek tippelnek, ami alig nyolc évszázaddal tér el a valóságtól. Hát nem aranyosak? Nem különösebben tűnök tehát ki az emberek tömegéből és ez tökéletesen megfelelő is így számomra. A célomat sokkal inkább szolgálja a beilleszkedés és a diszkréció, semmint a feltűnő nagyzolás. Ettől függetlenül magamat megtagadni nem tudom; jóléthez és sikerhez szoktam, ezt ebben a világban is tartom és igénylem. Kiemelni azonban leginkább egy dolgot szoktak, már ha van bárki olyan figyelmes, hogy mélyebben tanulmányozzon: a tekintetem. A „fürkésző”, a „ravasz”, a „vesébe látó” és a „kissé ijesztő” az én olvasatomban pozitív jelzőként merülnek fel azon ritka esetek egyikén, mikor valaki meglát bennem mást is, mint a finoman modoros, udvarias bájt, amellyel helyet találtam és amelyet célszerűnek tartok alkalmazni ittlétem során. Kevésbé pozitív szavak a „sunyi”, vagy a „nem bíznék rá egy macskát sem”, bár ezekkel már valóban kevesen illetnek. Ráadásul nem is értek egyet velük; nem vagyok én rossz ember (vagyis törpe), mindössze megvannak az életemben a magam prioritásai és ezek nem mindig egyeznek a többség elveivel, vagy ízlésével. No, de hát kit is érdekelnek a többség elvei, vagy ízlése, ugyebár?

Mindenkiben rejtőzik egy történet
meséld el a tiéd
Manapság kevesen ismerik már Andvaranaut történetét, és aki ismeri, az is leginkább ködös legendának tartja. Mármint itt, Midgardban természetesen, ami nem meglepő, lévén, a halandók jórésze mindent hajlamos kizárni a tudatából, ami nem simul bele egocentrikusan szűklátókörű kis életük szürke hétköznapjaiba. Az istenek, félistenek, álfok, törpék és a többi lény puszta létezése is a feledés homályába kezd merülni, nemhogy a tiszteletük, amivel adóznia illene az emberiségnek előttünk.
Félreértés ne essék, nem mintha elvakult rajongója lennék például a saját fajtámnak; a törpék gyakran lehangolóan kevésre jutnak akár ezeréves életük során, noha ez nem annak következménye, mert kevésre vagyunk hivatottak, sokkal inkább mondanám, hogy sokszor nem tudjuk kiaknázni a képességeinket és nem tiszteljük meg saját magunkat azzal, hogy elismerjük és megéljük nagyságunkat és erőnket. Ez persze csak az én véleményem. Személyem mindazonáltal kiemelkedik a tömegből, lévén magam vagyok Andvari, a valaha élt leghatalmasabb és legtiszteletreméltóbb törpe. Talán vannak, akik ezt vitatnák, de kérlek, csak egyvalakit mutass közülük, akinek véleményére akár csak egy pillanat erejéig is megfontolom, hogy adjak bármit is.
Én tehát egyfajta kivételt képezek a törpék között, köszönhetően annak, hogy többszáz évvel ezelőtt megalkottam Andvaranautot, a gyűrűt, amely végtelen gazdagságot hoz tulajdonosának. Minden rendben is volt, amíg ez a bizonyos tulajdonos jogszerűen én voltam, azonban mohó, galád kezek hamar megkaparintották a nemes ékszert, én pedig nem tűrhettem, hogy mindenféle népek az én munkám gyümölcsét élvezzék; átkom, ami innentől kezdve a gyűrűt sújtotta, életeket követelt. Nem kár persze azokért az életekért, melyek megloptak, s lebecsülvén képességeimet azt gondolták, túljárhatnak az eszemen. Vesszenek ők is és családjaik velük együtt.
Az átkot felismerve azonban a gyűrűnek nyoma veszett, miután Gunnarr, a burgundi király megszabadult tőle valahol itt, Midgardban. Hosszú ideig kerestem, mielőtt arra az elhatározásra jutottam, hogy hagyom, hogy a sors döntse el, ki kezébe kerül majd, noha ártatlan életekbe kerülhet, ha megtalálják. Azonban azóta, hogy az istenek és más lények sorozatosan érkeznek Midgardra, hogy felelevenítsék a halandók emlékezetét, miközben tagadhatatlan a megmagyarázhatatlan feszültség, mely fajok háborúját hordozhatja magában, újra itt vagyok, és ezúttal nem adom fel, amíg meg nem találom aranyból formált gyermekemet. Részint talán valóban nem szeretném, hogy olyanok életét oltsa ki, akik nem szolgáltak rá, még erősebb motiváció azonban minden eddiginél erősebben lángoló büszkeségem és a jogos vágy, hogy a birtokomban legyen, amit teremtettem, és magam használjam erejét és hatalmát aszerint, ahogy jónak látom.
Olyan időket járunk, amikor alaposan meg kell gondolni, kinek az oldalán állunk, azonban a döntést nem halogathatjuk már soká’. Életem jórésze már mögöttem van, azonban a bő kétszáz évet, amit még evilágon töltök, biztonságban, és úgy saját, mint a törpefaj nagyságának méltó megünneplésével óhajtom eltölteni, mindehhez megkötve azokat a szövetségeket, amik előrébb mozdítják ezen törekvéseimet.

Körülbelül egy évvel ezelőtt érkeztem Midgardra, egészen pontosan Nuukba, Grönland fővárosára, innen ered az emberek világában használatos inuit nevem. Oslóba mindössze pár héttel ezelőtt települtem át, immáron, mint sikeres ékszertervező, és ezúttal tudom, hogy forró nyomon vagyok. Érzem, hogy hamarosan meglelem a gyűrűt, akárhol, vagy akárkinél is legyen éppen; hogy adott illetőt elpusztítani akarom-e majd az átok által, vagy inkább megvédeni tőle, az a jövő kérdése. Mint ahogy az is, sikerül-e a tömérdek élettapasztalattal, és még inkább, a törpékről általában nem feltételezendő, furfangos észjárásommal megtalálnom a társaságot és a helyet, amik a túlélés kulcsát jelenthetik majd egy esetleges világok között átívelő konfliktus során.
Mondd, hogy túl élénk a fantáziám, hívj vészmadárnak; de a mottóm a „jobb félni, mint megijedni”. A másik pedig a „hulljon a férgese”. És ez a hozzáállás rengeteg helyzetből hozott már ki győztesként...

- Most komolyan ez a terved, Ern? Azt hittem, lazítasz egy pár napot. Elmehetnénk valamerre. Azt hallottam, gyönyörűek a fjordok fent, Geirangernél.
- Kérlek, emlékeztess a pillanatra.
- Milyen pillanatra, Ern?
- Arra, amelyikben megengedtem, hogy bárhogy máshogy szólíts, mint Mr. Igaluk.
- Ez most komoly, Ern?
- Mást is tudsz is kérdezni, vagy tényleg ennyire limitált a szókincsed?
- Jobb, ha tudod, hogy nem a háziszolgáddal beszélsz. A flancos házadban élek, de tudod, hogy a segítségedre vagyok. Okkal találtunk egymásra. És akkor még nem is hozom fel mentségemként azt a pár hónapot, amikor édeshármasban éltünk együtt azzal a halandó lánnyal. Nem tudom, rémlik-e, haver, vagy arra is emlékeztetnem kell…
- Inkább maradjon az Ern, azt valahogy majd elviselem, ha ragaszkodsz hozzá.
- Tessék?
- Úgy értem, ha még egyszer havernak hívsz, esküszöm, megöletlek.
- Ahhoz képest, hogy vadidegenekkel is milyen sikamlósan simulékony tudsz lenni, ha úgy kívánja érdeked, velem elég nagy tahó vagy, jó lenne tudni, miért.
- Kimondtad a kulcsszót.
- Mármint?
- Érdek. Miért kéne kedvesnek lennem veled, ha nincs rá nyomós okom és egyszerűen idegesítesz ma reggel?
- Aha, szuper. Esküszöm, követlek ma, és mihelyt csukává változol, kifoglak és elviszlek a halpiacra eladni. Apropó, tehát a terved: tényleg egy hal alakjában óhajtod kihallgatni azt a két óriást, akikről feltételezed, hogy sokat tudnak?
- Andvari vagyok, Andvaranaut megalkotója és az egyetlen törpe, aki képes hal alakját ölteni. Bocsásd meg, ha kihasználom az adottságokat, amelyekkel rendelkezem.
- Hagyd abba az önérzeteskedést, egyszerűen csak aggódom érted. Vagy talán még azt se, egyszerűen csak el akartam menni a fjordokhoz.
- Hát menj, én nem tartalak vissza.
- Nem-nem, Ern, csakis veled. Ha odaérünk, rá akarlak venni ugyanis, hogy átváltozz, és bedoblak a fjord jeges vizébe. Remélem, sosem találsz vissza. Illetve, talán meg sem várom, hogy átváltozz, csak simán belefojtalak. Igen, ez jobb, ehhez a fjordok sem kellenek, elég a medence.
- Van elég ellenségem, te légy inkább a barátom.
- Nocsak, elhangzott: nem szövetségest mondtál, hanem barátot.
- Ne élj vele vissza, mert megvannak a kapcsolataim.
- Vágom, egy vagyok közülük. De kösz, azért értékelem a… tulajdonképpen nem is tudom, mit értékelek.
- Engem. Engem értékelsz, mert az vagyok, aki. Természetesen megértelek, normális, hogy így érzel.
- Menj, Ern, ússz egyet inkább, aztán ha levedletted a pikkelyeidet, mondd el, mit hallottál.
- Ha úgy találom jónak, elmondom majd, ami rád tartozik belőle. Este jó lenne kipróbálni az új olasz éttermet a Stortingsgatán.
- Kikészítesz.
- Akkor jó.
- Foglalok asztalt.
- Köszönöm.
- Ern…
- Hm?
- Vigyázz magadra. Nem vagy halhatatlan.
- Az nem. De talán nincs is rá szükségem...

Vissza az elejére Go down

Erneeraq Igaluk
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Elesett harcosok ;;-
Ugrás: