|
|
| | Gratulálunk, elfogadva! fáradj beljebb, lépj be közénk Az előtörténetedben nem találtunk kifogásolnivalót, így hát az istenek nevében felhatalmazunk rá, hogy birtokba vedd Oslo utcáit! Mielőtt még azonban fejest ugranál a játéktérbe, lenne néhány fontos kérésünk. Az első és legfontosabb, hogy tégy egy kört a foglalóinknál! Mindenképpen szükséged lesz az avatarod és a neved lefoglalására, nehogy mást is megkísértsenek a vonásaid, vagy éppen a neved csengése. Feltételezzük azt is, hogy mindenkinek van munkahelye - legyen az legális, vagy kevésbé legális -, ami ráadásul remek kiinduló alapja lehet jövőbeli plotoknak, ne felejtsd hát el megmutatni, mivel foglalkozol! Oldalunk tematikája szorosan összefügg a skandináv mitológiával és annak valamennyi szereplőjével, de mindenkinek furcsa lenne, ha Mindenek Atyja egyszerre két ember képében is az emberek között járna, igaz? Nagyon fontos tehát, hogy lefoglald a rendeltetésedet is, amennyiben a skandináv mitológia egy jelentős szereplőjét alkottad meg, annak leszármazottja vagy, vagy éppen egy óriással gazdagítottad a karakterek táborát. A foglalók maradéktalan kitöltése után mindenképp szakíts időt annak ellenőrzésére, hogy kitöltötted-e a profilodban a fő karakteredre vonatkozó részt. Ne aggódj, ezt csak a Staff látja majd, és ha nem szeretnéd, nem is adják tovább senkinek a titkodat, nekik azonban fontos információként szolgál mindez. Ha pedig minden fenti kötelező lépéseken túl vagy, nincs más hátra, mint előre! Ne aggódj, ha nincs még partnered az első játékodhoz, csak be kell lesned a ebbe a topikba és feladni egy csábító hirdetést, vagy épp lecsapni egy hozzád hasonlóan pajti után ácsorgóra. Az sem baj, ha van a fejedben egy konkrét plot, az ilyen irányú kecsegtető hirdetéseknek is kialakítottuk a megfelelő platformot. Esetleg egy konkrét személy hiányzik az életedből? A keresett karaktereink között neki is lesz helye. Ne feledd: ha úgy érzed, valami igazán nagy és meghatározó dolog történik veled, ami másokra is hatással lehet, ne habozz egyeztetni a Staffal, érdeklődve hallgatunk!Plotban és reagokban gazdag időtöltést és jó játékokat kívánunk! |
| | |
| | Nora Lorentzen ;; — Evan Rachel Wood — orvos/haematológus — valkűr — saját Herja VAGYOK kortalan
engedékeny ; a családom szerint
gyenge ; az ellenségeim szerint
könyörületes ; szerintem
|
| |
A múltad meghatároz, de nem lehet teher
minden a mély felszín alól - Azt hiszem én kiismertem magát, Dr. Lorentzen.Herr Holstadt feljebb tolta magát az ágyban és megpróbált túlbeszélni a szája elé tett párásítómaszkon keresztül. Én csak felvontam egy szemöldököm. - Igazán? És mondja, milyennek ismert ki.A férfi hátra döntötte a fejét a párnáján és oldalasan pillantott végig rajtam. - Maga az a fajta, aki mindig mindent meg akar javítani. Akkor is, ha lehetetlen. Vagy értelmetlen.Az öregnek történetesen igaza volt, de nem érthette teljesen, mennyire rátapintott a dolgokra. Sokszor hallottam már ezt, sok mindenkitől. Havi. Thor. Randgrid, Thrúd, még Sigrún is a szememre hányta már. Túl kegyelmes voltam, túl sokszor akartam javíthatatlan emberek életén segíteni. Hívtak sok mindennek emiatt; naivnak, gyengének, lázadónak, de még soha nem értékelték jónak. - Csak a morfin beszél magából, herr Holstadt. Nem vagyok én ilyen jótét lélek, sem ennyire kitartó.- Dehogynem. - horkant fel az öreg, ami az orrába tóduló oxigéntől egészen figyelemre méltó teljesítmény volt. De főleg gúnyos. - Nézzen magára, doktornő. Maga igazán norvég, nem úgy, mint ezek a mai bevándorlók. Nem azért szőke, mert a fodrász úgy akarja, a szeme sem csak úgy kék. Mint a legendák Brynhildr-je.Bryn egészen biztosan megsértődött volna ezen az utolsó mondaton, de ezt jobb volt most jótékonyan elhallgatni. - Nem értem, hogy jön a szemem a jellememhez.- Persze, hogy nem. Hiszen maga csak másokat lát, segítségre szorulókat, törött dolgokat. Maga egy csinos nő, doktor. Kicsit férfias az arca, már ha megbocsát, de az nem ront az összképen. Mit keresett egy ilyen nő az Oslo-i Egyetemen?- Azt mondja a tanult nők nem lehetnek szépek? Nem dobták még ki pár helyről az ilyen megjegyzései miatt, herr Holstadt?Az öreg rekedtesen felkuncogott, de egy köhögésbe fulladt. - Még ha tudná. De akkor is azért, mert igazam volt, ahogy most is. Nem kellene itt lennie, doktor, ilyen halálraítéltek között, mint én. Maga fiatal, tele van élettel. Én már csak tengetem az időmet.Nagyon elmélyülten belemerültem a kórlapjába, hogy elnyomjam a kikívánkozó mosolyt. Nyilván fiatalnak tűntem, Havi gondoskodott erről, de azért még mindig szórakoztató volt egy embertől hallani ezt. - A tengetésnél azért többet tesz. A teste most is küzd a leukémia ellen. Ne beszéljen úgy, mintha ez a csata már eldőlt volna.Az öreg visszafordította a szemét a plafon felé és önelégülten vigyorodott el. - Mondom én. Maga sosem adja fel. Képtelen lemondani bárkiről. Mindig megválogatja a szavait és direkt hűvösnek akar tűnni, de rosszul csinálja. Mindenki tudja, mennyire a szívén viseli a magamfajta menthetetlen vén csatalovak sorsát. És folyton csatákról beszél, mint Brynhild.Erre már csak megforgattam a szemem. Gyalázat, hogy a Nibelung-ének miatt már csak Brynt ismerte mindenki. De lassan már őt sem. Mindenkiben rejtőzik egy történet
meséld el a tiéd - Egy ember azért több a kinézeténél meg a munkájánál. Ennyiből nem ismerhetett ki.- Mondom én, hogy de. Például fogadjunk, hogy szereti az állatokat.Egy pillanatnyi zavarban felpillantottam rá, elárulva a győzelmét. - Megfogott, herr Holstadt. Tényleg.- Tudtam én. - nevetett megint köhögve. - Kutya? Macska?- Ló. Vinna. Egy farmon van nem messze. - Ez egy apró hazugság volt, Vinna mindig ott volt, ahol akartam. Ő az én lovam volt azóta, hogy léteztem, mintha a része lett volna a lényemnek. Két test, két elme, de egy élet. - De nagyon sokan szeretik az állatokat, ezzel nem mondott semmi újat.Herr Holstadt elmosolyodott, miközben a maszk az arcán ritmusosan párásodott be és tisztult ki, ahogy a levegőt vette. Valami makacs tüdőgyulladást kapott a kemoterápia közben és a nővérek szerint „leszálló ágban” volt. Néha elképesztően feldühített, mennyire illetlenül viseltettek a halál felé. - Jól van, doktornő, akkor meséljen. Mondja el ön, hogy milyen.Egy pillanatig tétován ráncoltam a homlokom. - Mégis mit mesélhetnék?- Bármit. - felelte Herr Holstadt, a legkevésbé sem segítve ki. - Mindig orvos akart lenni?- Nem. Késői döntés volt. Azelőtt a hadseregben szolgáltam.Ez láthatóan meglepte az öreget, mert egy pillanatra a saját nyomoráról is elfeledkezett. - A seregben? A doktornő?Félszegen bólintottam, de azért nem akartam belemenni a részletekbe. Nem úgy szolgáltam, ahogy ő gondolta, és nem abban a seregben. Havi parancsára megszámlálhatatlan sok csatában voltam a nővéreimmel, válogatva azok között, akiknek elérkezett az idejük. Akikre csak két út várt: Valhalla vagy Niflheim. Nem volt a legkönnyebb feladat, de valakinek meg kellett tennie és mi erre születtünk. - Én is voltam katona. - folytatta az öreg. - Még fiatal koromban. Tudta ezt?- Tudom, herr Holstadt. Olvastam a kartonjában. Kifejezetten sok plecsnit gyűjtött össze.A válasz csak egy lemondó kézlegyintés volt. - Akkor még azt hittem azok mutatják, mekkora hős vagyok. Bátorság-rend, ilyen-olyan keresztek. Eh. Aztán még sem az ellenség lesz, aki leterít…Az öreg tekintete elkalandozott a mellé függesztett kemoterápiás infúzió felé. Biztosan gyűlölte már a látványát is. - Ne adja fel, herr Holstadt. Legutóbb már csak három százalékos blast-aránya volt. Gyógyultak már meg rosszabb állapotban lévők is.Az öreg megint csak legyintett, aztán a karját lefektette a feje felett. Fáradtnak tűnt, még idősebbnek, mint amennyi volt, pedig még lehetett volna néhány szép éve. Egy évtizede is talán. - Hanyadik kezelés már ez, doktornő? Negyedik? Harmadik? Már csak azt várják, mikor halok meg, tudom én. Akkor meg mi értelme küzdeni?- Küzdeni mindig van értelme. A legrosszabb, ami történhet, hogy emelt fővel hal meg és büszkék lesznek önre az ősei. De akár győzhet is.- Az őseim? – Herr Holstadt megint rám nézett, mintha azt próbálta volna kitalálni, mennyire vagyok őrült. – Nem hittem, hogy a doktornő is tartja még a régi dolgokat. - Valakinek kell. – mosolyodtam el halványan. – De ha maga nem, akkor sem veszne kárba az igyekezete. A halál kapujában megvetni a sarkát bátorság, azt pedig mindenki értékeli. Még Krisztus is, ha az jobban tetszik.Az öreg ez után hosszan hallgatott, így idejét láttam indulni. Egyébként is túl hosszúra nyúlt ez a vizit, ami megint azt jelentette, hogy túlóráznom kellett. Összecsuktam a kartont és felálltam, de mielőtt elhaladtam volna az ágya előtt Herr Holstadt feljebb tornázta magát. - Maga tényleg elhiszi, hogy győzhetek, doktornő?- Ha nem hinném, nem lennék itt. Mindenki győzhet. Néha csak annyi kell, hogy bátran szálljunk szembe a jövővel.Az öreg szuszogott néhányat, aztán visszahanyatlott a párnájára, de a tekintete sokkal ádázabb volt. - Bízok magában, Dr. Lorentzen.- Helyes. – feleltem mosolyogva. – Meglátja, meg lesz az eredménye.~:O:~Odakint hideg este volt, mint általában. Nem siettem, ilyen későn már egyébként sem volt semmi tervem, csak a városnézés. Évek óta jártam már Oslo utcáit úgy, mint az emberek, de valahogy még mindig magával ragadott. Tele volt pompával, varázslattal, ahogy az egykor élhetetlen földből előemelték a mai világ egyik legszebb helyét. Régen mindenki elvágyott innen; most mindenki ide vágyott. Nem számítottam semmi különlegesre aznap, csak egyszerű, halandó estére. Arra végképp nem számítottam, hogy egy gyalogos-átkelő lámpájánál várakozva Freyr férfiasan szép arca vár majd, szinte unottan meredve előre, közönyösen és érdektelenül. A hirtelen találkozás egy pillanatra megrémisztett, de gyorsan összeszedtem magam és alig észrevehetően fejet hajtottam. - Nagyuram. – mondtam elég halkan, hogy a tőlünk pár lépésre álló emberek csak elmosódott foszlányokat halljanak. – Micsoda meglepetés.Freyr tekintete felém fordult, de mintha hiányzott volna belőle a felismerés szikrája. - Tessék?- Elnézést, nem akartalak zavarba hozni. Csupán megörültem a találkozásnak.Freyr töprengve ráncolta a szemöldökét, miközben az arcomat fürkészte. - Ismerjük egymást?Valami nem tetszett. A hideg hirtelen csípősebb lett a szokottnál. A hangok mintha eltompultak volna, a világ kifakult, mintha minden egyszerre akart volna üzenni valamit. Nem tetszett az üzenet. - Herja vagyok, nagyuram.Nem értettem, hogyan nem ismert fel. Sok csatában harcoltunk egymás mellett, én és a nővéreim Freyr és az Ázok oldalán. Sokszor látta már az arcom, sokszor ünnepeltük együtt a győzelmeket. Most azonban csak zavartan nézett, aztán hirtelen félrekapta a tekintetét és szinte félve szorította a tenyerét a mellkasához, mintha tapogatott volna valamit a ruhája alatt. - Persze, Herja, igen. Bocsáss meg, de most mennem kell.Azzal Freyr átvágott a felfestett csíkokon és sietős léptekkel eltűnt Oslo forgatagában, míg én csak álltam és bámultam. Valami sötét terjengett a világban. Valami rémisztő. Mint egy ómen, egy előjel egy olyan csapás felé, aminek még nem volt itt az ideje. Legalább is nagyon reméltem. Beszélnem kellett valakivel, valaki nálam hatalmasabbal. És meg kellett keresnem a nővéreimet, mert lehet, hogy nemsokára nagy szükség volt ránk. |
| | | | Herja | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| A varázslat kezdetét veszi 2023. nyár; norvégia, oslo2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített. Tovább olvasom... Lépj be közénk világunk kapuja
|
Belépett tagok ki leskelödik? Belépett tagjaink Nincs View the whole list Jelenleg 61 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 61 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.
|
Új alkotások legfrissebb posztok
Csüt. Nov. 14, 2024 1:05 am Mavis Norgaard tollából Szomb. Szept. 14, 2024 12:23 pm Savannah Crawford tollából Szomb. Júl. 27, 2024 5:33 pm Daphne Cortez tollából Szer. Júl. 24, 2024 6:07 pm Aaron Bergström tollából Kedd Jún. 25, 2024 2:30 pm Daphne Cortez tollából Kedd Okt. 03, 2023 11:46 am Magnus Wiker tollából Vas. Okt. 01, 2023 10:32 pm Aina Morstad tollából Hétf. Szept. 25, 2023 10:30 pm Rune Akselsen tollából |
|