M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ulrike Vildgren

Eirik Hagen
Kiskép :
Ulrike Vildgren Tumblr_inline_ok76xw4Lpd1udvpj7_500
Rendeltetésem :
-
play by :
armie hammer
Posztok száma :
56
User neve :
benibigyó
Csoport :
álf
Pontgyűjtő :
21
Lakhely :
oslo sentrum
Foglalkozás :
deep-cover agent
Előtörténet :
asap
Keresem :
she should be kissed
by someone who knows how.

Ulrike Vildgren 310f107ea38e70b5ed4845aabe0450b9df9d4ffb
Kor :
42

Eirik Hagen
Elküldésének ideje — Szer. Dec. 08, 2021 6:53 am
Gratulálunk, elfogadva!
fáradj beljebb, lépj be közénk

Az előtörténetedben nem találtunk kifogásolnivalót, így hát az istenek nevében felhatalmazunk rá, hogy birtokba vedd Oslo utcáit!

Mielőtt még azonban fejest ugranál a játéktérbe, lenne néhány fontos kérésünk. Az első és legfontosabb, hogy tégy egy kört a foglalóinknál! Mindenképpen szükséged lesz az avatarod és a neved lefoglalására, nehogy mást is megkísértsenek a vonásaid, vagy éppen a neved csengése. Feltételezzük azt is, hogy mindenkinek van munkahelye - legyen az legális, vagy kevésbé legális -, ami ráadásul remek kiinduló alapja lehet jövőbeli plotoknak, ne felejtsd hát el megmutatni, mivel foglalkozol! Oldalunk tematikája szorosan összefügg a skandináv mitológiával és annak valamennyi szereplőjével, de mindenkinek furcsa lenne, ha Mindenek Atyja egyszerre két ember képében is az emberek között járna, igaz? Nagyon fontos tehát, hogy lefoglald a rendeltetésedet is, amennyiben a skandináv mitológia egy jelentős szereplőjét alkottad meg, annak leszármazottja vagy, vagy éppen egy óriással gazdagítottad a karakterek táborát.

A foglalók maradéktalan kitöltése után mindenképp szakíts időt annak ellenőrzésére, hogy kitöltötted-e a profilodban a fő karakteredre vonatkozó részt. Ne aggódj, ezt csak a Staff látja majd, és ha nem szeretnéd, nem is adják tovább senkinek a titkodat, nekik azonban fontos információként szolgál mindez.

Ha pedig minden fenti kötelező lépéseken túl vagy, nincs más hátra, mint előre! Ne aggódj, ha nincs még partnered az első játékodhoz, csak be kell lesned a ebbe a topikba és feladni egy csábító hirdetést, vagy épp lecsapni egy hozzád hasonlóan pajti után ácsorgóra. Az sem baj, ha van a fejedben egy konkrét plot, az ilyen irányú kecsegtető hirdetéseknek is kialakítottuk a megfelelő platformot. Esetleg egy konkrét személy hiányzik az életedből? A keresett karaktereink között neki is lesz helye.

Ne feledd: ha úgy érzed, valami igazán nagy és meghatározó dolog történik veled, ami másokra is hatással lehet, ne habozz egyeztetni a Staffal, érdeklődve hallgatunk!

Plotban és reagokban gazdag időtöltést és jó játékokat kívánunk!

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
a karakter Ulrike Vildgren ;;
MARGARET QUALLEY munkakerülő draugr SAJÁT

Sølve VAGYOK
363

Megszállott ;
a családom szerint

Megfejthetetlen ;
az ellenségeim szerint

Meghasonlott ;
szerintem

A múltad meghatároz, de nem lehet teher
minden a mély felszín alól
Néha előfordul, hogy egy hangyácska túl messze csatangol a bolytól. Jó dolgozóként elmegy magocskákat, levélkéket gyűjteni, és amikor hazatér, a többiek megszagolják és felismerik, mint a kolónia megbecsült tagját. Ebben a biztonságban, ebben az ugyanolyanságban telik minden egyes napja. Másnap is elmegy magocskákat és levélkéket gyűjteni, és azután, és azután is. Csoda, hogy nem őrül bele.

Egy nap hazatér, megváltozva. Esik-kel fűszálról fűszálra, majd kétségbeesetten egy növény szárába kapaszkodik és nem mozdul. A kolónia körbeveszi – látják rajta az első jeleket. Többé nem hasznos a királynő számára, sőt a jelenléte mostantól közveszély: a téboly ragályos. Egy megtermett dolgozó a rágói közé veszi őt és kérlelhetetlenül elhurcolja, messze az otthonától, messze a lárvácskáktól, akiket eddig gondosan nevelgetett.

Az apró hangyácska egyedül bolyong. Ahogy körbe-körbe tévelyeg, tagjai időnként önkéntelenül összerándulnak. Már arra sem emlékszik, hogy valaha volt egy kolóniája, és hogy valaha voltak lárvácskái, akik már bábozódni is elkezdtek. Belülről valami idegen arra készteti, hogy vonszolja el magát Észak felé, csakhogy ő már azt se tudja, merre van Észak. Talán felfelé?

Felmászik hát egy fűszálra.

Hetek telnek el, amíg szétmálló testéből csírát hajt az első gomba. Újabb és újabb hajtások törnek elő abból, ami egykoron a hangya volt, és ami most már nem több, mint a parazita táptalaja. Ophiocordyceps unilateralis. Ő volt az, aki betolakodott a hangya elméjébe, aki ellene fordította a kolóniát, aki Észak felé irányította, hogy aztán feleméssze az elméjét és feleméssze a testét, és saját mérgező spóráit könnyebben szerteszórja.

Nem sok mindenre emlékszem az életemből, és nem is szeretnék. Az ehhez hasonló álmok néha a tudatalattim peremére taszítanak, de valahogy mindig elég jól egyensúlyoztam, sosem kellett a mélybe néznem. Nem szeretem felidézni mindazt, amit elveszítettem, viszont van három név, melyeket minden éjjel újra és újra felmondok magamban: Dorthe, Ingeborg, Solveig. A nővéreim. A nevükön kívül nem emlékszem sokra, sem az arcukra, sem a hangjukra – de azt tudom, hogy ha ők nem lettek volna, ha ők nem menekítettek volna ki az éj leple alatt, a falu férfijai tömlöcbe vetettek volna és máglyán elégettek volna, halálra rémülve tébolyomtól.

Ők ezt nem tudhatták, de akkoriban még nem volt mitől félniük. Nem voltam több egy elveszett kislánynál, és az elmém egyedül saját magamra jelentett veszélyt. És még ha nem lett volna így, akkor is csak egy nyeszlett kis gebe voltam, aki nem tudott mást, mint szőni és varrni és visító kis ördögöket világra segíteni. Jobban féltem a falunépétől, mint ők tőlem: féltem a lovaiktól, féltem a fáklyáiktól.

Ma már nem is lehetne másképp. Most már van mitől félniük.
Most már én vagyok a hang.
Én vagyok a parazita.

Mindenkiben rejtőzik egy történet
meséld el a tiéd

( Figyelem: evészavarok, szuicid fantáziák, öngyilkosság említése! )

Egy lehullott, porladozó nyárfalevél vagyok. Reszketek, örökké csak reszketek, szinte hallom, ahogy zörögnek a csontjaim. Arra suhanok, amerre a szél fúj. Márpedig errefelé a sarki szelek rögtön a szomszédban születnek, még fiatalon érnek ide, erejük teljében. Átfésülik töredező hajam, derekamba kapaszkodó ujjaimból kiszívják az utolsó csepp meleget is, és cserébe kékülő ajkaimra suttogják: „Innen jön az a szag.” Az emberek szaga.

És főemlőshöz illő ordibálásuk:
– Na, mi van már, ember?
A számban összefut a nyál, az ajkaim mosolyra rándulnak. Bakancsaim megindulnak alattam, az éjjel-nappali a háttérbe húzódik mögöttem, a túloldalon a rendőrállomás a hajnal homályába vész.
–Na gyerünk, háromra! Egy, kettő, hááá-rom!

Akár egy féreg, egy földbe vájt üregen át közelítek, az aluljárón keresztül. Szemeimmel félig már felfaltam a két szerencsétlent a betoncső végében; főételnek a hangosabbat választom. Egyáltalán nem foglalkoztat, vajon mit streamelhet éppen a telefonján, mégis megtorpanok, amikor az alagút végében meglátom az erkély pereméről lógó, csontsovány lábakat. Egy fiatal lányhoz tartoznak: úgy üldögél az ötödik emelet korlátján, akár egy elfelejtett rongybaba. Válla és térdei kis híján keresztüldöfik lila bőrét, szemei mint két üres hógömb düllednek ki arca üregéből – és valahogy még így is gyönyörű.

Nem moccanok. Egy kicsit még vissza is húzódom az alagút sötétjébe, nehogy észrevegyenek, nehogy le kelljen vennem a szemem a lányról. Olyan ránézni, mintha én magam néznék a mélységbe: a gyomrom összeugrik, a térdeim megrogynak egy kicsit. Hel tabula rasája vagyok, nem sok mindenre emlékszem az életemből, de egyvalami mégis ismerős: a lábamba költöző zsibbadás, amitől önkéntelenül hátrálni kezdek.

– Tizenketten várják a mutatványt Live-on, csak hogy tudd! – kiáltja fel idelentről az egyik srác, én pedig nem hátrálok tovább. – Ezek után minimum egy szaltó...!

Az erkélyen ülő lány nem válaszol, nem mozdul, levegőt sem vesz. Egy tátott szájú, rémült tekintetű vízköpőre emlékeztet, alakja kővé dermedt kiszögellés az épület homlokzatán. Olyan ismerős.

– Húzzunk már innen! – Idelenn a tétovább fiú idegesen kapkodja a tekintetét. – Úgyse fogja megtenni, nézd már, hogy be van szarva. Csak figyelmet akart.

– Hát, megkapta. Hallod ezt, légtornász? Már tizenhatan kíváncsiak rád!

A napom – nekik az éjszakájuk – egész váratlan fordulatot vett. Meiózissal válok ki az aluljáró sötétjéből, árny az árnyékból. Ha verne még a szívem, biztosan gyorsabban verne, de biztosan nem félelemből. Úgy rémlik, volt egy idő, amikor megrettentem volna a férfiak hangoskodásától – most inkább meghozzák az étvágyam. Látok bennük mindent, amit mindig is piszkosul irigyeltem, amit magamnak akarok, amit be kell kebeleznem: a férfilét tetterejét, idétlen hevét, pofátlan szabadságát.
Mit nekem ártatlan, fiatal szüzek vére? Azt a mesét férfiak írták.

– Hé... – a barátja suttogóra fogja. – Tedd le azt a szart! Van valaki az aluljáróban. Hallod, kurvára van valaki az aluljáróban.

– Ne már! Hol? – Nézelődve, nyakamat nyújogatva szólalok fel a hátuk mögül, mintha végig velük lettem volna. (Elvégre velük is voltam.) Megfordulnak tengelyük körül, bugyután merednek rám.

– Mi a... – nyögi az egyikük, de mire észbe kap, már a földhöz vágtam és bakancsom sarkával szilánkokra zúztam a telefonja képernyőjét. – Ez most mire volt jó, te hülye picsa?!

– Most figyeljetek, fiúk – ömlik a számból nyájasan, aljasan. Felháborodott tiltakozásukat meg sem hallom, ehelyett mindkettőt arrébb taszítva közelebb lépek és államat megemelve az erkély felé fordítom a tekintetem. A vízköpő-lány időközben félig felemelkedett; most zavartan pislog le rám, pillái harmatosak, akár a közelgő hajnal. Elszánt tekintetem az övébe fúródik, messziről, de halálos pontossággal, akár egy nyílvessző.

– Josefine! – kiáltok fel. – Gyere velem!
Szemmel láthatóan meglepődik, nyel egy nagyot, angyali hangja alászáll:
– Honnan tudod a nevem?
Elmosolyodom.
– Ha velem jössz, később megmagyarázom. – Kinyújtom felé a kezem, hiszen a következő már nem kérés lesz, hanem vezényszó. – Gyere velem!
Csakis érte csinálom. Érte csinálom. Az új nővéremért.

Josefine felegyenesedik, bal keze remegve elengedi a korlátot. A két fiú elkerekedett szemekkel összenéz felettem. Josefine haja lángnyalábként lobog a huzatban, színe gyönyörű eperszőke, mégis ritkás, beteges, akár az enyém. Leengedem a kezem és bólintok felé.

Hátrébb lépek egyet, de nem hátrálok elég messzire: a vér így is beteríti mindhármunkat, a szemembe fröccsen, de egy pillám se rebben. A két fiú rémülten hátratántorodik; megpróbálnak elmenekülni a látványtól, amit percekkel ezelőtt még videóra próbáltak venni. Utánuk fordulok és vállat vonok, magamban úgy döntök, adok nekik egy kis egérutat. Addig is csuklómban megtörlöm a számat: Josefine lelkéért jöttem, nem a véréért. Arra gondolok, mennyire örülni fog, mikor meglátja magát: ő mostantól nem szép, hanem szabad.
Vissza az elejére Go down

Ulrike Vildgren
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Elesett harcosok ;;-
Ugrás: