M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jorda H.(anne) Lodyn

Anonymous

Vendég —
Jorda H(anne) Lodyn ;;
—— Környezetvédelmi Kutató Labor Asszisztens Ván-Istenség SAJÁT

Anyaföld, JORD VAGYOK
Midgard kezdete (35-38 kinézetre)

Jó Szívű ;
a családom szerint

Kegyetlen ;
az ellenségeim szerint

Öntörvényű ;
szerintem

”Tested bár börtön a Lét mezején, de a tudatod a kozmoszi Atya áldottja.”
”A tudatod, önön hatalmad. Jegyezd meg Kőrislegényem és Szilvaleányom.”

Interview a Miljovern Gronn Tjenester Union gyűlés termében!

1. kérdés: Nagyságos asszony, megvénült Ván létedre jól tartod magad. Hogy lehet ez?

Merengtem Bergelmiren és a környezetvédelmi vállalkozások unióján, miközben tagadhatatlanul visszajött az a bizonyos érzés, amit első találkozásunkkor is gyúlt bennem. Lehet csak én nem értem a mosolya mögött a tréfát, de az emberek között járva muszáj egy átlagosnak tűnő Szilfa leány alakját felvennem.

Emlékszem a fiatalkori Emblára. A teste gyengéd, mégis élettel teli. Ha nem ismertem volna teremtésének körülményeit, azt hittem volna, hogy a legszebb, 170 cm magas, mini déróriás Bergelmir utódai között. A téli időkben bőre, mint a friss hótakaró. Nyáron pedig barna, mint az agyagos föld. Szép arca nem vetekszik Freyja hugom széporcájával, de ha Embla mosolyog, akkor engem is mosolyra késztet. Gyönyörű szép, barna haja és szeme többféle érzést vált ki egyszerre. Mégis, amit érez könnyeden leolvasható. Ezt az őszinte megnyilvánulást, mindig is szerettem benne.
Embláról olykor szelíd őzet, feldühödött vaddisznót, nyugodt sárkánygyíkot, az énekes jókedvű madárkát olvastam le. Csak később jöttem rá, mintha az összes állat jellemzőit képes mutatni. Izgalommal töltött el Embla és Ask közös élete. Akkor az embereket a tenyeremen hordoztam s próbáltam mindent megadni nekik.  (Az utolsó kijelentésemen vitába szállnék Durrin Drexson (Drex fia Durrin) a dverggel.)
Ezért gondoltam azt, – ha már beleszerettem Askba és Emblába – hogy az első nő alakját választom ebben a korban.

A válaszom csupán ennyi volt az Unió vezetője felé:

- Bergelmir, régen se bírtam a smúzolásod, de ha választanod lehet, akkor; Asztal, fal, vagy a csicsás akt szobor a teljes testedről? De nem azért vagyok itt, hogy sajogjon az arcod. Inkább úgy érzem magam, mint valami kőkemény drogos. A kőris és szilva gyermekek folyamatában mérgeznek, ezért tenni akarok ellene. A ván-istenek…
- Vánok a vénségek… Sajnálom, nem volt szándékos. Eskű Audhumla tölgyére!

Kék szemeim a seidrtől (mágia) aranyló sárgásan felcsillogott, de a vékony penge szám mosolygott. Olyan rég tomboltam ki magam. Ám le kellett csillapodjak. Az emberiség elfelejtette az ősi egyensúly tanait, ezért valahol el kell kezdjem a bolygó megmentését itt Osloban. A „megállj” most megmentette Bergelmirt. Elnézést! Mr. Nicolas Bergert.

2. kérdés: Ön az MGTU szervezet kutató laboratóriumi Labor Asszisztens Gyakornok pozícióra jelentkezett. Mi késztette erre a kihívásra?

Gabriella, a HR vezető arcán látszott, hogy az első válaszom nem nyerte el a tetszését. Valamint nem értette értelmét a folklór stílusú párbeszédet. Annyit értett, hogy a főnökével régen fele baráti ismeretséget kötöttem. A drogos kifejezésem pedig egyenesen letaglózta. A gondolata egyértelműen kiült a tekintetén. „Egy őrült aktivistával van dolgom. Jobb lesz gyorsan leróni a köröket.” Ezt észrevettem a hangján.

- A Föld bolygó megmentése a szívügyem. Bár hivatalos végzettségem nincs, de a laboráns vegyész tudásom az önök cége hatalmas hasznát veheti. Nem félek a terep munkáktól. Szerte Mid… Európában és Ázsiában gyűjtöttem az ismereteimet húsz éven át. – Nicolas felköhögött, markával takarva a gúnyos mosolyát. – Bár… – szúrtam még visszafogott pillantásommal a pajkos kedvében járót. – van még mit tanulnom.
- Hogyhogy nincs végzettsége? Utána érdeklődtem az eurázsiai iskoláktól és cégektől az ön hivatalos tanulmányairól. Az érdemei alapján könnyedén elvégezhette volna a cserediák programot.
- Őszintén nem emlékszem.

Összetettem a lelki kezeimet Durrin barátom és kapcsolatai nagyszerű munkájáért. Igazán megérdemlik az elismerést és az ajándékokat. Az emberek világában már nem egyszerű mászkálni. Személyigazolvány, lakcím kártya, bejelentett munkahely, születési anyakönyv. Régen egyszerűbb volt. Egy álnév, egy kis történet a messzi földről érkezett asszonyról és senki sem firtatta ki is vagy valójában. A mai korban még az ártatlan véleményedet is kétségbe vonják. Mint Gabriella kisasszony, hiszen látom rajta, hogy nincs megelégedve a válaszommal. Viszont Nicolas arcán gyötrő aggodalmat vettem észre, ami bennem is zavart okozott.

- Az orvosok csupán annyit említettek, hogy némi emlékezetkihagyásom el fog múlni. Idővel emlékezni fogok. Elmondások szerint valamiféle balesetet szenvedhettem a müncheni Október Festen. Pedig visszaemlékeznék a Feuerschwanz együttes előadására.
- De még nem válaszolt a kérdésemre. Mi motiválja önt?
- A szervezetnél? Ahogy említettem az élővilág megmentése. Egy tanyán nőttem fel, ezért nagyon közel állok a természethez. Sok féle állatot tartottunk. Sok mindent tanultam meg az idők során. A természettudomány születésem óta hajthatatlanul érdekel. A társadalom fejlődése sajnos az önpusztításba torkollik. Emiatt meg akarom menteni a családomat. Ha tehetem, közre akarok működni a zöld energia fejlődésében és az minél nagyobb teret nyerjen a társadalomban és a gazdaságban.
- Ez így nem semmi. Meg kell hagyni. Hobbijáról tudna mesélni?
- Itt Oslóban tagja vagyok egy hagyományőrző non-profit alapítványnak, a Folkekunst Tradisjonell Gruppenak. Tinédzserként néprajzkutató és mitológusnak akartam tanulni, de végül továbbra is csak hobbi szinten űzöm. Lényegében az alapítvány a néptáncosok, az óészaki harcművészet kedvelők, népdal énekesek támogatását fontosnak találom. Ja és persze a régi időkből megmaradt receptjeinek felújításával irdatlan finom sütiket lehet sütni.

3. kérdés: Hogy érzi? Mit szeret, mit nem?

Nagy zenekedvelő vagyok, kissé ódivatú, de igyekszem tartani a lépést. Szeretem az élet kis és nagy dolgait. Énekelni a konyhában, a zuhany alatt, kint a kertemben. Eklektikus hallásom van, de maga a személyiségem is az. A tesztek alapján INFP személyiségem van. Azóta keresek a laptopomhoz új szerelőt.
Nem vagyok egy fecsegő tipegő. leginkább az elvek feministája vagyok. Cselekedni szeretek. Koncertekre járni. Imádok sátorozni. Mégis a legnagyobb nyugalmat a tengerpart és a családom jelenti. Ha zaklatott vagyok és egyik sincs a közelemben, akkor hajlamos vagyok alkoholhoz nyúlni. Ha sokat iszom, még őszintébb vagyok, és kevésbé tudom türtőztetni magam. Megteszem azt, amire gondolok gondolkodás nélkül. Sokan ezért bajkeverőnek, vagy őrültnek neveznek.
Na ha ezt elmondanám a kedves Gabriellának, akkor bizonytalan ideig be se fogok tudni lépni az MGTU ajtaján. így hát:

- Szeretem habzsolni az életet. Verseket írok és blogolok. Szeretek társaságban lenni, de mindenből van mérték. Szerintem, ha őszintén élsz, akkor jó dolgok többször történnek meg veled. Harminchét éves … - fojtotta vissza Nicolas a nevetését – koromra sem vesztettem az akaratom lángjából. Szóval teljes gőzerővel előre, húgi!

4. kérdés: Már körvonalazódik az erőssége, de a gyengeségéről sok mindent nem tudunk. A személyisége nagyon tetszik, amit ecsetelt.

Ekkor Nicolasra mosolyogtam rá. Gondoltam kicsit elvonom a figyelmét az aggályai felől.

- Kedves Gabriella! Kissé veszélyes is vagyok. Érzelmes típus. Emlékszem, amikor Nicolas úr és felesége egy nagy árvíz miatt ~ Ymir vére~ otthonukat el kellett hagyniuk. A rokonok, mivel a közelben laktak, ezért odavesztek. A párnak nem volt hová tartaniuk. A Lodyn birtokon befogadtuk őket. Együtt dolgoztunk egy szebb jövőért. Szívem ügyére vettem őket fiatal koromban s mindenben támogattam őket amennyi erőmből tellett. A gyengeségem az, hogy a magam jövőjét mindig félre raktam másokért. Valójában most is azt teszem a Föld minden élőlényének jelen és jövő generációijért. Mégha azzal feláldozom magam. Például emiatt mondtam le a fiamról is annak idején, hogy egy szebb, jobb jövőt élhessen meg, miközben az anyai szívem majd megszakadt, de az apja és nevelő anyja rendes embert faragtak belőle. Igazi bajkeverő, tivornyázó, egoista, nem fél a harctól, viszont jó szívű. A védtelenekért és ártatlanokért bármire képes még a kalapácsa nélkül is.
- Kalapács? Asztalos és MMA harcos a fia?
- Igen! Igen,… De leginkább a Norvég Különleges Erőknél szolgál.

Nem tudtam hirtelen mire véljem Gabriella aranyos következtetést, de mégse árulhattam el a részleteket. Az istenek világát mégse árulhattam el. Ám Nicolason láttam, hogy igen hosszú monológra készül. Emiatt a HR vezetőasszony figyelmét elkapva szemíriszem a másodperc töredéke alatt sárgásan felvillant, s ő már szuszogott is a székében.

- Ódinra Jörd! Seidr-kona vagy, de ne használj varázslatot csak úgy. Megőrültél? – fakadt ki Bergelmir.
- Ugyan, Natura mágia. Gabriella szemei alatt a smink ellenére táskásak. Csak megkértem a tudatalattiját, hogy aludjon, amit eleve is akart.
- Nem vagy te normális. Nem fog baja esni?
- Szó sincs róla. Minden szén alapú létformát tudok manipulálni, amik szárazföldhöz kapcsolódnak, de a szabad akaratukat nem vonhatom uralom alá. Nem azért, mert nem tudnám megtenni, hanem nem fogom összetörni a pszichéjüket a túlzott irányítással. Én csak terelem az akaratukat.
- … Boszorkány… Mondd csak mióta tart az emlékezet kiesésed? Pont emiatt kerestelek fel. Van egy új átok. Ebben akartam a segítségedet kérni, de már szinte biztos vagyok, hogy te is áldozat vagy. Egy fekete mágiából eredő betegségről van szó. Abban reménykedtem, hogy talán segíteni tudsz.
- Na, ez így kicsit sok! Miféle fertőzött vagyok? Nem vagyok rosszul.
- Lehet még csak kezdeti állapot. A lényeg, hogy a természeti világ élőlényeire nem hat a betegség. Csak a természetfeletti lényekre támad.
- Azaz az isteni lényekre. Lehet Jörmungandr vagy Fenrir pukija. Vicceltem. Fogalmam sincs. A fekete mágia művelője az anyám Natt. Az Éjszaka Úrnőjét pedig születésem óta nem láttam. Beszélj Lokival, hátha a lánya többet tud mondani.
- Mármint Hel?
- Hiszen ő a természetes halállal halt és betegségben elhunyt emberek alvilági gondozója. Vagy már elfelejtettétek?
- Hadd vizsgáljunk ki téged is Jörd. Skádi is szenved. Úgy emlékszem Njörd a Vánok vezetője. A főnököd is fertőzött. Nem akarod megmenteni a Békevágyót?
- Nem a főnököm. A saját utamat járom, de tény. Nem hallottam már jó rég felőle. Beszélek majd vele. Ja és mielőtt elmegyek. Nem akarok munkanélküli lenni. Ha a labor asszisztens munkát nem is kapom meg, tudnál akár egy takarítói állást adni? Egy jó álca, hazugság alapja az igazság.
- Ez igaz, de van még egy komoly érvem, hogy foglalkozz a betegséggel.
- Ugyan micsoda?
- A fiad, Thor. Ha beteg lesz, nem lenne jobb, ha addigra lesz ellenanyag vagy komplett gyógymód?

Bergelmir tökéletesen megcélozta a szívem. Tökéletes célpont, tökéletes nyilas szavak, tökéletes íjas fogalmazás. Az MGTU pedig a tökéletes csapda. De ekkor még nem tűnt fel mindez. Csupán belerángatott a Jotün az ászok dolgába. De mi is ennek az oka? Csupán egyre tudok gondolni; „Jóságodért, több kihívás jár”.

Jóságodért
több kihívás jár.
Ide jöhet életed rögös útjának története, melyet szintén szabadon, bármilyen formában elénk tárhatsz. Lehet a jól megszokott előtörténet stílus születésedtől kezdve, de ki is emelhetsz bizonyos részeket, mintha csak napló bejegyzéseket olvasnánk -talán idősebb karakterek esetében praktikusabb is-, vagy akár szerepjáték példát is írhatsz. A lényeg, hogy avass be minket, meséld el a történeted, mondd el, hogy ki vagy és mi mindent éltél már át, hiszen mindezen dolgok és események formáltak Téged azzá, aki most vagy. Nem kell a szavakkal fukarkodnod, imádunk olvasni, nem szabunk meg se felső, se alsó határt az előtörténet hosszával kapcsolatban, de igyekezz alapos és részletes lenni, ahogy a jellemzésnél is kértük Tőled.
Vissza az elejére Go down

Jorda H.(anne) Lodyn
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Elesett harcosok ;;-
Ugrás: