M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Móði & Aviva | surprise, cousin!

Cameron Reidarsen
Kiskép :
Móði & Aviva | surprise, cousin! Fuzgh
Rendeltetésem :
Móði vagyok
play by :
Fabian Arnold
Posztok száma :
104
User neve :
Elyon
Csoport :
isten
Pontgyűjtő :
94
Lakhely :
grünerløkka
Foglalkozás :
lövészoktató, mesterövész (bérgyilkos)
Előtörténet :
God of war, braveness and storms
Keresem :
You’re the needle pointing north
When I’m lost in the fight
Móði & Aviva | surprise, cousin! H0RUfCN
You're the place I need to find
To remember the light

Cameron Reidarsen
Elküldésének ideje — Szomb. Jan. 21, 2023 12:25 am
Módi 'n' Aviva

Guiding like a lighthouse, it's a place where you'll be
Safe to feel our grace and if you've lost your way,
I will leave the light on

Amennyire 'tartottam' mindig is attól, hogy egy félistent közel engedjek magamhoz, pont annyira lett kedves a szívemnek Aviva, .. talán kicsit azért is, mert az, ami, bevallom, nem csak azért, mert Tyr lánya, aki amúgy is olyan volt nekem sokszor, mintha az apám lenne, és nem is csak azért, mert kiderült, hogy a rokonom. Ez valószínűleg egy csomó mindenkiről kiderülhetne... De éppen ezért, mert ő más, egyértelmű, hogy azonnal örülök neki, még akkor is, ha alapvetően jobb szeretem, ha ideszól aki meg szeretne érkezni; ő nyugodtan jöhet úgy, mintha haza érkezne, és ezt neki is elmondtam már, akkor. Ezen már nem fogok változtatni.
Ahogy azon sem, hogy megölelgetem, ha meglátom, főleg, ha már ilyen ritkán fordul elő, és persze a vérét is szívom kicsit, nehogy azt higgye, csak mert babát vár, vagy csak mert már kevesebbszer találkozunk, majd ez elmarad!
- Helyes, ezt el is várom. - mosolygok rá szintén, bár az enyémben megbújik némi 'na azért' érzés is, már-már dorgáló lehetne lassacskán tekintetem mellé, de örülök, ha ez az érzés nem múlik el benne. Akkor is, ha nem éppen jó emlékek miatt alakult így... A konyhában már inkább - ahogy mindig - terelem a szót magamról, hogy inkább róluk tudjak meg ezt-azt; szemforgatásán csak mosolygok, hiszen ismerhet már.
Nevetek az almalé miatt, közben pedig már fordulok a hűtő felé, mert szerencséjére van itthon, töltök neki, majd a poharat elé is teszem. - Tessék, aztán szerzünk egy egész tehenet is akár. - nevetem grimaszára, jó, tehenet talán nem, de na rájönne az éhenhalás veszélye, asszem' azért azt tudnám orvosolni.
Ahogy azt mondja, remekül vannak, egy őszinte 'helyes' szócska hagyja el számat, majd egy pillanatra lepillantok kezére, aztán vissza, arcát fürkészni egy lágyabb mosollyal. Vajon háborúcska lesz, vagy tengerecske... Na de az még messze van.
Nevetek vele, hogy már még Oslo éghajlatát is pozitívan tudja jellemezni, majd figyelmesen hallgatom tovább. - Még jó, meg ne tudjam, hogy magadban ücsörögsz, csak mert Axel épp máshol van. - vágom rá kissé talán .. Jó, nem kissé, határozottan enyhe rosszallással ejtve Axel nevét, meg úgy az egészet, de nem titok, hogy nem a szívem csücske egy ideje. Még akkor se, ha segítettem neki, mikor szüksége volt rá.
- Hát .. - pár másodperc szünet, de minek is szépíteném, inkább poharamról felpillantok Avivára, és kibököm a választ. - Közöltem vele, hogy ha csak azért vesz el, mert sikerült teherbe ejtenie, levágom egyes részeit, és hazai környezetbe dobom vele együtt. Meg lehet azt is mondtam, ha egyszer csak hátraarcot vágna, mint Izrael után, hasonlóan jár még az előtt, hogy pisloghatna egyet. De eskü tök kedvesen mondtam, még mosolyogtam is, nehogy azt hidd, épp megfenyegetem. - mesélem egészen nyugodtan, miért is zavartatnám magam, így a végére még egy ártatlan mosoly is belefér, mielőtt kortyolnék az üdítőmből. Lehet, hogy Aviva a szerelemtől könnyen felejt, de szerencsére engem ilyen veszély nem fenyeget a drágaságával kapcsolatban, így nagyon is eszemben marad még jó ideig, amit tett.
- Egy rövid változata annak, hogy amúgy egy csomó minden kavarog a fejemben, csak zavaros és hosszú is, így aztán inkább elintézem egy szóval. - nevetem, persze kétlem neki vicces lenne, de ... attól még így van.
Poharamra pillantok, minek peremén körözgetni kezdek mutatóujjammal, láthatóan gondolkozva pár másodpercre.
- Csak mostanában amiről annyira magabiztosan magyaráztam neked, kicsit visszaüt, és .. Nem tudom, hadilábon állok magammal, meg mindennel, de aztán meg már minden rendben, és ez kicsit kezd összezavarni. - nevetem újra, bár már csak kínomban leginkább, nem igazán őszintén, felpillantva ismét rá. Elég gáz bevallani, hogy amiről addig teljes hittel beszéltem, az egyébként nekem is gyenge pontom, de .. csak öreg vagyok, nem pedig kikezdhetetlen.

| code by elyon |
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —

Móði & Aviva

in the dark I learned to love again
a sacred place,
it's always been where souls depart
and life begins
the dark led me to light again

Eleinte talán nehéz volt rávennem magam az indulásra - repülő nélkül azért nem túl kellemes a Ramsund-Oslo távolság -, de már út közben is be kellett látnom, hogy jó ötlet volt. Nem diktáltam nyaktörő tempót, több helyen is megálltunk Skyggével, így nem fáradtam el nagyon, a figyelmem pedig elterelődött Axel hiányáról. Persze folyamatosan helyzetjelentéseket küldtem neki üzenetben, csak hogy tudja, minden rendben van - és nyilván ugyanezt elvártam tőle is, amikor ideje engedte. Nem akartam, hogy aggódjon miattam, de nekem is tudnom kellett, hogy ő is jól van.
Az ismerős ház elé kanyarodva pedig csak újfent megerősítést kap a jó ötlet volt érzés. Innen már csak egy gyors üzenetet küldök Axelnek, hogy tudja, az unokatesóm miatt nem fogok válaszolni egy ideig, nem azért, mert elkapott a világvége. Aztán már trappolok is az ajtóhoz, és bár látom Módin, hogy - ahogy sejtettem - az ittlétem már nem teljes meglepetés, azért akkor igenis megleptem, amikor megérezte, hogy itt vagyok. Persze szívja egy kicsit a véremet, de nem baj, én is csak vele nevetek, miközben alaposan megölelem.
– Na ezt már szeretem hallani – vigyorodom el, amikor már azt mondja, hogy nyugodtan zavarjam, amikor és ameddig csak akarom.
Mosolyogva lépek be, aztán odaadom neki a kabátomat és kibújok a bakancsaimból. A tekintetem körbejár az ismerős falakon és bútorokon; életem egyik legnehezebb időszakát töltöttem itt, mégsem rándul görcsbe a gyomrom, csak  hálát érzek, ahogy felidézem, mennyit köszönhetek Módinak.
– Egy kicsit mindig otthon fogom érezni magam itt – mosolygok rá ezekkel az érzésekkel a szememben, aztán míg követem a konyhába, már a hogyléte felől érdeklődök. A válasza pedig kicsit sem meggyőző, de ahogy összevonom a szemöldököm, már tereli is rám a szót. Ezen egy kicsit forgatom is a szemeimet, de hagyom neki, egyelőre.
– Az az igazság, hogy egy hete ölni tudnék az almaléért, szóval ha van... akkor nem kísértem a sorsomat azzal, hogy megmérkőzzek veled – nevetem fel magam. – Egyébként szerencséd van, mert most éppen nem vagyok éhes, de néha még mindig elég kiszámíthatatlan a dolog. Lehet, hogy fél óra múlva úgy érzem majd, be tudnék falni egy fél tehenet – grimaszolok egy félmosollyal. Néha csodálkozom, hogy még nem híztam dupla méretűre, de szerencsére nem vagyok tunya típus, szóval nem nagyon fognak rajtam a kilók.
– Mi remekül vagyunk, egyébként – válaszolom meg a kérdését is végül, a szám sarkában bujkáló mosollyal. Egyik tenyeremet a hasamra simítom, bár az még mindig olyan lapos, hogy senki nem mondaná meg, hogy van odabent valaki. Bár most már nem sokáig lesz így, azt hiszem. – Ahogy közeledik az őszi hideg, egyre inkább visszasírom Olaszországot, de az az igazság, hogy Ramsund után még Oslo éghajlata is egészen kellemes – nevetem el magam. – Persze azon kívül is jó volt egy kicsit eljönni. Az esküvő óta nem láttalak titeket, és most Axelt sem engedik majd haza hetekig, szóval... gondoltam jobb így, mint beragadva a négy fal közé – szelídül egy kicsit a mosolyom. Még mindig nem tudtam teljesen hozzászokni, hogy ilyen hosszú időkre kell nélkülöznöm Axelt, és még ha nem is másítanám meg a döntéseimet, azért nem tagadom, hogy nehéz. Néha jobban bírom, néha kevésbé. A teljes összeomlásom az orvosnál például kifejezetten szörnyű volt.
– Egyébként... mit mondtál neki az esküvő előtt? – kérdezem kíváncsian. Axel nem volt hajlandó elmondani, de én akkor is tudni akarom. Nem gondolnám, hogy Módi megfenyegette volna, vagy bármi ilyesmi, de azért az Izrael után történtek miatt az ő viszonyuk nem volt teljesen... sima. Még akkor sem, ha segített Axelnek eltakarítani a múltamat; valószínűleg azt sem miatta csinálta.
– És most te jössz! – bökök rá aztán. – Mi az, hogy "megvagy"? – rajzolok idézőjeleket a levegőbe a megfelelő pontokon egy átható pillantás kíséretében. – Ennél sokkal részletesebb beszámolót várok el.

the dark

Cameron Reidarsen
Kiskép :
Móði & Aviva | surprise, cousin! Fuzgh
Rendeltetésem :
Móði vagyok
play by :
Fabian Arnold
Posztok száma :
104
User neve :
Elyon
Csoport :
isten
Pontgyűjtő :
94
Lakhely :
grünerløkka
Foglalkozás :
lövészoktató, mesterövész (bérgyilkos)
Előtörténet :
God of war, braveness and storms
Keresem :
You’re the needle pointing north
When I’m lost in the fight
Móði & Aviva | surprise, cousin! H0RUfCN
You're the place I need to find
To remember the light

Cameron Reidarsen
Elküldésének ideje — Hétf. Jan. 02, 2023 5:20 pm
Módi 'n' Aviva

Guiding like a lighthouse, it's a place where you'll be
Safe to feel our grace and if you've lost your way,
I will leave the light on

Rengeteg minden kavarog a fejemben egy ideje, amikkel próbálok kezdeni is valamit, nem csak hömpölygetni magamban, de .. egyszerűen nem megy. Hiába erősebb bennem egy-egy gondolat, hiába győzném meg magam olykor, ha aztán egy újabb percben már teljesen az ellenkezője sutyorog a fülembe, elérve, hogy inkább kerüljem azt a valakit, akivel lenni szeretnék, ahelyett, hogy végre felkeresném már. Meghallgatom én a bátyámat is, ahogy Rune-t és a húgát is, mert már mindenki az én nyűgömmel traktál, de amég én nem hajlok afelé, amit ők mondanak, úgyis mindegy, akárki állna előttem, és kérné, hogy döntsem már el, mit akarok. Ilyenkor jut eszembe, amit Avivának is mondtam, hogy mi ilyenek vagyunk, így kell elfogadni, magunkat is, és másoknak is minket, de aztán még nekem is kerül olyan személy az életembe, aki kérdőjelekkel telít el, hogy vajon tényleg elég-e, vagy jó-e amilyen ember lettem, vagy.. inkább csak elszalad idővel, én meg pisloghatok. Hány kilométeres listát kellene Mavis elé gördítenem, azokról a dolgokról, amiket már megtettem, és amiket ha 'leokéz' akkor kevésbé érzem azt, hogy nem is ismer igazán, és csak azért van mellettem?
Micsoda szerencse, hogy mosogatás közben ilyesmire is van idő, hogy belesüppedjek ezekbe a gondolatokba, de ennél nagyobb szerencse inkább, hogy egy igen ismerős és kedves érzés kirángat ebből, mielőtt még túl mélyre ásnám magam. Persze azonnal apró mosolyra húzódik szám, mert mindig öröm kicsiháborúval találkozni - egye-fene még úgy is, ha előtte nem szól -, és már az esküvőn is volt egy-egy olyan pillantása amiből tudtam, ha nem ő lenne az egész középpontja, nekiállna kifaggatni arról, hogy kit is vittem én oda kísérőként...
Mire csenget, már törölgetem a kezem, hogy aztán el is indulhassak az ajtó felé, mit már eleve szélesebb mosollyal nyitok ki előtte, majd ahogy tárja karjait, én is hasonlóan teszek, szinte hívva őt közelebb, hogy bújjon csak hozzám nyugodtan.
- Mindig jobbat vár az ember... - nevetem, ki se bírtam volna, de csak mert tudom, hogy érteni fogja, nem veszi magára, hát egyértelmű, hogy örülök neki, közben pedig szorosabb ölelésemet is lefejtem róla.
- Nem rosszkor, sőt. Egészen nyugodtan zavarhatsz amikor csak szeretnél. - felelem boldog mosollyal, majd persze behívom, csukom mögötte az ajtót, elveszem a kabátját, hogy felakasszam azt, majd míg a bakancsával bíbelődik, én a konyha felé veszem az irányt, hogy elővegyek két poharat, és azokat a pultra tegyem.
- Hááát megvagyok. De én csak egyedül, inkább te mesélj, hogy vagytok. - vágom rá kissé inkább közölve, mintsem kérdésként, utalva ugyebár a pocaklakóra, majd a hűtőhöz lépek, és kinyitom azt. - Meg előtte azt is mondd el, mit innátok szívesen, vagy ha inkább ennétek valamit.. - viszem fel a hangsúlyt a mondat végére kíváncsian, így is pillantva rá közben mosolyommal, és ha nem jön ide mellém, elmondom neki, mik közül is választhat amennyiben inna valamit, ha meg idejön, akkor csak kiveszem az adott üdítőt és töltök neki, végül a poharát elé is csúsztatom a pulton egy 'egészségedre' szócskával.

| code by elyon |
Anonymous

Vendég —

Móði & Aviva

in the dark I learned to love again
a sacred place,
it's always been where souls depart
and life begins
the dark led me to light again

Nem gondoltam volna, hogy egyszer majd azt mondom, Norvégiában enyhe lehet az ősz, de minél közelebb kerültünk Oslóhoz, ezt éreztem. Ramsund annyira északon van, hogy az ottani klímához képest itt már nem is fagy be a seggem. Annyira.
Persze Olaszországba még mindig szívesebben visszamennék, főleg, ha a nászutunkat ismételhetnénk meg Axellel, de hát vannak dolgok, amiket el kell fogadnunk. Mint például azt, hogy neki vissza kellett térnie a munkához, és nemrég megint valami olyan gyakorlatra vitték, hogy biztos volt: két, de lehet, hogy három hétig sincs esélye, hogy hazajöjjön. Egyáltalán nem könnyű, még mindig, minden egyes napot megszenvedek nélküle, de kitartok érte és mindig igyekszem nem mutatni, hogy mennyire hiányzik, amikor beszélünk. Tudom, hogy neki is épp elég nehéz, anélkül is, hogy még az én fájdalmamat is magára venné.
Most viszont éppen azért jöttünk vissza Skyggével egy kicsit a városba, hogy eltereljem a figyelmemet. Katre is ráfér a társaság a fiúk nélkül, és a saját családomat sem láttam az esküvő óta, így beiktattam egy hazalátogatást. Nem mondom, hogy nem volt fárasztó egyedül levezetni, de kétszer is megálltunk út közben - bizonyos okokból fáradékonyabb vagyok és jobban is vigyázok magamra -, Skygge pedig egyébként is figyelt rám, mint mindig. Már csak ezért sem kényszerítettem volna be egy gép rakterébe, még két órára sem.
Skygge viszont most Kat vendégszeretetét élvezi, én ugyanis épp egy meglepetést hajtok végre a Range Rover kormánya mögött. Egy nagyon is ismerős ház előtt parkolok le, már előre nagy mosollyal az arcomon; ugyan kötnek ide borzasztóan nehéz emlékek is, ezekre egyszerűen csak nem gondolok többé. Kiszállok, bezárom magam mögött az autót, aztán az ajtóhoz lépek és becsengetek rajta, várva, hogy a kedvenc fél-unokatesóm megjelenjen és kinyissa. Ha pedig ez megtörténik, elvigyorodva tárom szét a kezeimet.
– Meglepetés!
Oké, valójában fogalmam sincs, mennyire meglepetés ez, mert lehet, hogy érezte a jelenlétemet, de azért... remélem, ha így is volt, legalább akkor meglepődött, mert senkinek nem szóltam, hogy a városba jövök. Ha Módi magától nem ölel meg, akkor megteszem én - lehet, hogy szentimentális is lettem? -, aztán újra rámosolygok.
– Remélem, nem rosszkor jöttem, mert sokáig tervezlek zavarni – közlöm vele. – Legalább egy hétig a városban vagyok, úgyhogy készülj fel, hogy a te nyakadon is sokat fogok lógni – teszem még hozzá kiszélesedő mosollyal.
Ha közben beinvitál, nem kéretem magam, és míg odabent megszabadulok a kabátomtól és a bakancsomtól, őt figyelem érdeklődve.
– Mesélj, hogy vagy? – öntöm szavakba is ezt az érdeklődést. Lehet, hogy arra is kíváncsi vagyok, mi a helyzet azzal a szépséges istennővel, de azért megadom neki az esélyt, hogy magától meséljen, mielőtt pofátlanul rákérdezek.

the dark

Ajánlott tartalom —

Móði & Aviva | surprise, cousin!
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Móði & Tyr & Aviva | do you remember?
» Aviva & Móði | We're Finally Home
» Axel & Aviva | way down we go
» Elof & Anna | unpleasant surprise
» Aviva @ Magnus

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: