“The natural transit of man to the next stage of his being either is or may be one form of his progress, but the exotic and almost unknown entrance, while still in this life, into the state of mystical death is a change in the form of consciousness and the passage into a state to which ordinary death is neither the path nor gate.”
Noha a tapasztalatok mindeddig azt mutatták, hogy bőven beleférek az okos fogalmába, régi és nem-olyan-régi tapasztalatok alapján azért volt hová fejlődni még. Az általános naivitás például, amivel az életemre tekintettem - és ami miatt el tudtam hinni az azt eddig övező hazugságokat is -, nagyjából a múlté volt, ami mindenképpen haladásnak volt tekinthető. Messze álltam még azonban attól, hogy mindent megértsek ebben az új valóságban, és az, hogy bizonytalan és háborgó lelkem ide hozott, újfent nevetséges és meghazudtolt elméletté vált. Már az is elég lett volna, hogy a puszta jelenlétem így hatott két pónira, azonban hiába akartam menekülőre fogni, egy ismeretlen férfi bukkan fel mellettünk, aki láthatóan jártas volt errefelé - talán még itt is dolgozott. Megnyugtat néhány udvarias szóval, miközben a kerítéshez lép, én pedig önkéntelenül is hátrálok egy lépést, hogy minél kevésbé zavarjam a pónikat a... létezésemmel. De mi ez az illat...? – Köszönöm – felelem halkan, értőn biccentve az elhangzó információkra. Felemelem a tekintetem, igyekszem nem túl feltűnően figyelni a férfit, de valami nagyon különös érzés kerít hatalmába. Egy kicsit ahhoz hasonlít, mint amikor az a furcsa nő megjelent abban a még furcsább látomásban, de... ennek semmi értelme. – Még sosem jártam itt, de tinédzserként sokat lovagoltam. A lovardák mindig... megnyugtatnak. –Bár úgy tűnik, most már én vagyok rossz hatással rájuk, pillantok újra a pónikra. A viselkedésük márpedig úgy tűnik, a férfinak is szemet szúrt, én pedig akaratlanul is elszégyellem magam, még ha nem is tudatosan tettem azt, amit. Illetve... nem csináltam semmit, de... – Nem bántottam őket, esküszom – hallom meg a saját hangomat, mert valamiért úgy érzem, ezt ki kell mondanom. Nem mintha a férfi úgy viselkedne, mint aki az ellenkezőjére gyanakszik, de talán csak jól palástolja. Hiszen számára sem világos a pónik viselkedése, és egyedül én voltam itt velük az előbb. – Biztosan...? – kérdezem bizonytalanul, de ha ragaszkodik hozzá, nyelek egy nagyot és ráveszem magam, hogy tegyek egy óvatos, tétova lépést előre. Aztán még egyet. Nem szuggerálom közben a pónikat, mert talán az is zavarná őket, ha rájuk néznék... Aztán a figyelmem el is terelődik egy kicsit. A korláthoz közelebb lépve egyben a férfihoz is közelebb kerültem, és szinte ellen kell állnom a kísértésnek, hogy mély levegőt vegyek. Ez az illat... tőle származik? Nincs veszélyben - ha a kórházban beérem a vérkészlet megkurtításával, itt sem fogok kifordulni magamból -, azonban a gondolataim lázasan bolydulnak fel. Van már annyi tapasztalatom, hogy tudjam: az emberek illata valamelyest különböző és befolyással van rájuk az érzelmeik hatása is, azért nagy általánosságban ugyanaz az illatuk alapja. Az övé viszont nem olyan. – Talán csak velem van a baj – szólalok meg halkan, amikor az Árnyék névre hallgató póni továbbra sem hajlandó közelebb jönni a kerítéshez, és a biztonság kedvéért az előbb megtett két óvatos lépést is újra hátrafelé ismétlem meg. Biztosan velem van a baj, de ezt nem szándékozom a férfi orrára kötni. – Szerintem az lesz a legjobb, ha inkább elmegyek – intek a hátam mögé a kezemmel. – Elnézést a zavarásért. Remélem, megnyugszanak majd... – pillantok előbb a férfire, aztán a pónikra, készen arra, hogy sarkon forduljak.
Kiskép : Rendeltetésem : Mani vagyok play by : Chad Michael Murray Posztok száma : 31 User neve : Avocado Csoport : Isten Pontgyűjtő : 24 Lakhely : Grünerløkka Foglalkozás : g.-i lovarda vezetője Előtörténet : Moon Keresem : Sköll & Hati Hjúki Kristine & Liam
Milo Elden —
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 23, 2022 10:55 am
Get me the Moon Jaya & Mani
A mai nap során többet voltam az irodámban, mint azon kívül, szinte oda lehettem ragasztva a székemhez, mert csak akkor keltem fel onnan, amikor Lune vagy Hjúki meg nem jelent egy újabb adag olvasnivalóval, vagy lepecsételni valóval. Lényegében így is úgy is át kellett néznem és aláírnom, ha jónak találtam az irományban mindent. Sol megkért, hogy mire figyeljek oda és amit vele is meg kellett vitatnom azt nyilván elnapoltam egy kicsit. Persze sokáig nem húzhatom a vele való beszélgetést se, mert idő van, akárhogy nézzük is. Szerencsére az éjszakák kezdtek hosszabbak lenni, hamarabb sötétedett és én is kezdtem egyre élénkebb lenni, pedig sokkal jobban értékelném, ha nappal is ennyire tudnék pörögni, nem csak akkor, amikor Nott „átveszi” a stafétát Dagr-tól. Persze ez már nagyon-nagyon régóta így van, bárki azt hinné, hogy ehhez már hozzászoktam, de be kell vallanom, amióta itt vagyunk Sol-lal Midgardban újra elkezdett zavarni a „gyengeségem”, vagy akárminek is nevezzük a túlzott fényérzékenységet nálam. Sajnos hiába vagyok Sol ikertestvére, ez nem jelenti azt, hogy immunis lennék a fényére, amivel, ha akar képes ártani is. Kiléptem az irodámból, végre összeszedtem magam annyira, hogy mindent hátra hagyjak egy kis időre és kinézhessek Lune-hoz a recepcióra. Így a munkaideje vége fele biztos vagyok abban, hogy örülni fog a fejemnek vagy pont ellenkezőleg, mert ma is inkább vagyok komoly, mint mosolygós, ő pedig nem felejti el ezt az orrom alá dörgölni. Sol feljogosította őt, hogy bátran szóljon rám, mert elkell a pozitivitás és ne lombozzak le másokat a komor ábrázatommal. - Sétálok egyet odakint. Gondolom Frida diákjai már szépen haza szállingóztak vagy még tart az utolsó óra? – nem mintha nem tudnám, hogy az utolsó lovasunk öt perce hagyta el a lovardát és Sol most a karámoknál van, de őt ismerve nem sokáig. Hamarosan be fog jönni az ajtón és ha meglátja, hogy ilyen fagyos képem van, akkor jobban teszem, ha előbb kilépek mielőtt ő bejönne. Heimdallr biztonsági kameráinak köszönhetően mindent látok, ha akarok az irodámból, például, ha valami nincs rendben a lovakkal, akkor szólni tudjak Sol-nak, hogy a biztonság kedvéért ő is nézzen rájuk. Nem mintha nem bíznék Ubbe ügyességében, csak mégis Sol-nak olyanok az itt lévő lovak, mintha a második gyerekei lennének. Én is nagyon ragaszkodom az én lovaimhoz, mert sosem hagytak cserben, még most sem, hogy póni alakjukban csalogatják ide a kisgyerekes családokat. Miután Lune válaszolt a kérdésre, amire a választ amúgy is tudtam és tudtam, hogy tudja, hogy tudom csak úgy akartam tenni, mint akit nem érdekel mi történik odakint, ha én idebent vagyok, egyszerűen csak a kijárat felé indultam. - Ha bárki keresne, mondd, hogy levegőzőm egyet odakint. Köszi! – kiléptem a bejárat elé és nyugodtan le is sétáltam a négy lépcsőfokon, ami egy kicsit kiemelte az épület ezen részét. Nem álldogáltam itt sokáig, most tényleg nem akartam lelombozni Sol kedvét azzal, hogy iszonyatosan örülök az éjszaka közeledtének. Persze ez csak azt jelentette, hogy ő végre többet pihenhet, de őszintén semmit sem irigyeltem tőle. Szüksége van a pihenésre, mostanában eléggé kitett magáért, szóval egy rossz szavam se lehet. Kezdetben úgy voltam vele, hogy csak céltalanul sétálok egyet, körbejárom a telket, aztán pedig visszamegyek az irodámba, összecsomagolok és szépen abba hagyom a munkát mára. Titokban persze azt reméltem, hogy újra kipattan a fejemből egy ötlet, amit megoszthatok a többiekkel és vagy hülyeségnek tartják, vagy remek lehetőségnek. Bármi lehetséges. Ők azért vannak, hogy a földön tartsanak engem és eszembe juttassák, feltűnés nélkül is lehetünk sikeresek. Skuggi és Skundi nyugtalanságára lettem figyelmes, ezért abba az irányba mentem amerre ők is voltak. Nem voltam messze tőlük, így amikor odaértem először nem nagyon értettem miért is viselkednek ennyire különösen. - Nem történt semmi, nincs amiért elnézést kérnie. – válaszolom higgadtan és közelebb lépek a korláthoz, hogy ide hívhassam a pónikat. De hiába nyújtottam ki az üres kezem – nyilván szégyellnem kell magam, amiért üres kézzel jöttem, ám Skuggi és Skundi nem ilyen finnyás – feléjük eszük ágában sem volt közelebb jönni, csak hevesen horkantással kijelentették, hogy ők bizony ott maradnak, ahol vannak. Skundi legalábbis biztosan, még dacosan hátat is fordított és úgy tett, mint aki el van a zöld fű legelészésével. Láttam rajtuk, hogy valamitől nagyon izgatottak lettek és ez nem a jó féle játékosság volt. Visszafordultam a hölgy felé. - Bárki bejöhet ide amíg a kapuk nyitva vannak, a recepció pedig ott elől van, ha segítségre lenne szüksége. – igyekeztem nem túl gorombának tűnni, nem leszidni akartam vagy ilyesmi, mert simán lehet, hogy csak megakarta nézni a lovakat vagy pónikat, mindenféle útbaigazítás nélkül. A kis pónik általában elég barátságosak, szándékosan vannak közel a bejárathoz is, mert idecsal mindenkit a látványuk. Főleg a kislányokét. Ezért őszintén meg sem kellene lepődnöm azon, hogy ő is ide jött. - Bár különös… Úgy látszik, ma megmakacsolták magukat valamiért. – kétlem, hogy sok lett volna a vendég és a fűszállak az egyetlen dolgok a világon, amik így lekötik a figyelmük. Nem tudtam mire véljem az izgatott jelzéseiket. - Jöjjön egy kicsit közelebb, megpróbálom idecsalogatni Árnyékot. – Skuggi közelebb volt, nem is annyira makacs, mint a párja és ilyenkor közel az éjszakához sokkal nyugodtabbnak kellene lennie, végtére is nemhiába volt árnyék a neve jelentése. De hiába hajoltam közelebb a korláthoz és hívogattam, még ő sem akart megmozdulni. Valami nem stimmelt itt, de hogy mi pontosan… Különös.
“The natural transit of man to the next stage of his being either is or may be one form of his progress, but the exotic and almost unknown entrance, while still in this life, into the state of mystical death is a change in the form of consciousness and the passage into a state to which ordinary death is neither the path nor gate.”
Még mindig nehezemre esett eldönteni, vajon jó úton járok-e végre, amikor kiszálltam a taxiból, a lovardától nem messze. Jó ötletnek tűnt taktikát váltani, miután olyan sokáig kerestem hiába válaszokat - arra gondoltam, miért ne kereshetnék inkább némi békét, hátha azt könnyebb meglelni. Elfáradtam. Úgy éreztem, mintha örökösen csak kutatnék, de közben minduntalan sötétben tapogatóztam. Az a nő, aki akkor megjelent előttem, azt mondta, idővel mindent meg fogok érteni, de azt elfelejtette megemlíteni, mennyi idő kell ehhez, én pedig elmulasztottam megkérdezni. Túl sok mindennel volt tele a fejem; mindazzal, amit megtudtam magamról a többéves rabság alatt, és a ténnyel, hogy meg fogok halni. Vagyis csak egy kicsit, ha hihettem a nőnek. És hihettem neki, mert itt voltam. Orvos voltam, tudtam, hogy meg kellett volna halnom abban a pajtában. Illetve meg is haltam. És most... És most?! Kimerítettem az internetet. Kiolvastam a szakma idevonatkozó irodalmát. Kísérleteztem magamon. Luke még rajta is kapott egyszer, a francba is! Mindez pedig a nagy semmire vezetett. Én pedig belefáradtam. Szinte észre sem vettem, hogy a gondolataim végére érve a lábaim már oda is vittek az épülethez. A sötétség megtévesztő volt, de a téli korai sötétedés olyasmi, amivel egész életemben együtt éltem, így egyszerűen csak tudtam, hogy még nincs záróra. Mondjuk nem sokkal maradtunk el tőle, ezért némi félelemmel kémleltem körbe, hátha elküldenek... de nem találtam senkit a bejáratnál. Övatosan beljebb léptem; nem akartam belekiabálni egy hangos hellót a békés csendbe, és esetleg megzavarni a lovakat vele. Az ismerős illatok viszont máris hatottak rám. Érzékeny szaglásom könnyedén telítette meg a fejem az istállószaggal, ami végre elnyomta az emberek csábító illatát és így tovaűzte a kelletlen gondolatokat. Mély levegőt vettem, egy pillanatra lehunytam a szemem, és hagytam, hogy elragadjanak az emlékek. Egy kicsit megint tinédzser voltam, az a Jaya, aki szinte minden szabad délutánját és hétvégéjét a kedvenc telivérje társaságában töltötte. Még az orvosi alatt is gyakran visszajártam, ha kevesebb időm is volt rá... Lassan felsóhajtottam. A rég vágyott béke érzése vitt tovább befelé, de emberek helyett egészen másokat találtam: két pónit. Már-már gyermeki mosoly áradt szét az arcomon, hiszen én is ilyen méretben kezdtem annak idején. Halkan, barátságosan szólítottam meg őket és épp csak egy lépést tettem közelebb, hogy jobban ki tudjam venni a sötétbe szinte beleolvadó fekete színű pónit is. Nem voltam túl közel, nem szerettem volna alkalmatlankodni vagy megzavarni őket... De így is megtettem. Megilletődve tettem ezúttal hátra azt az egy lépést. Mindkét póni nyugtalanná vált, pedig épp csak megláthattak és megérezhettek engem. Lenéztem a kezeimre. Mit csináltam rosszul? Talán nem is szabadna itt lennem, mert egyébként is érzékeny egyedek, akiket békén kellene hagyni? Nem, akkor nem lennének ilyen közel a bejárathoz. Akkor csak én...? Én. A kezem ökölbe szorult elkeseredésemben. Csak azért nem fordultam hirtelen mozdulattal sarkon, mert nem akartam még nyugtalanabbá tenni a pónikat Hát persze, hogy ez is azért van, mert... A gondolataim és a mozdulataim is félbe maradtak, ahogy a lassú fordulással mozgást láttam meg a szemem sarkából. Az érzékeim még mindig szokatlanul kiélezettek voltak, ezért nem tudtam volna nem észrevenni és megérezni, hogy már nem vagyok egyedül. – Elnézést – szólaltam meg halkan, és próbáltam nem arra gondolni, hogy most valamiféle durva betolakodó benyomását kelthetem, aki nyugtalanítja a lovakat. – Én csak... nem találtam senkit a bejáratnál – intettem a fejemmel abba az irányba, amerről jöttem és ahova mentem is volna.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.