M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Axel & Aviva | recalculating
 :: Valhalla csarnokai ;;
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

there will be days we’re apart
and I’ll long for you
the nights will grow heavy
and dark in solitude
but when we collide we explode in the sky
two stars, we’ll block out the view

Diadalittasan mosolyodom el, amikor meglátom, hogy az ajkába harapva próbálja elfojtani a nevetését, ami aztán mégiscsak előtör belőle. Ezt a hangot és ezt a látványt már sokkal jobban szeretem, mint a dühét és a feszültséget. Ettől még persze nem sajnálom tovább oszlatni ezeket benne és magamban is, és bár az én javaslatom a főzés lett volna a továbbiakra, egyáltalán nem bánom, hogy ő valami egészen más figyelem-elterelési módszert kíván. Olyan hosszan csókoljuk egymást, hogy a végére nem nehéz mindkettőnknek továbbgondolni a dolgot, de arra a megállapításra kell jutnunk, hogy ennél azért sűrűbb a program. Én legalábbis ezt hiszem, de aztán elkezdi bevetni magát és elbizonytalanodom... Már a nyakamra adott csókok és a simítás az oldalamon is kínzó azokkal a beindított gondolatokkal a fejemben, de aztán a mellemre is markol, és mintha a figyelmeztetéseimet inkább bátorításnak is venné. Ajka a másik mellemre tapad, nyelve őrjítő táncba kezd rajta, míg a másik oldalon a markával játszik az érzékeimmel, és mire újra megcsókol, már biztos vagyok benne, hogy meggondolta magát. Én biztos meggondoltam magam, ezt minden fronton jelzi a testem, ezért sem győzök megilletődve pislogni, amikor egyszerűen csak ott hagy felajzva.Persze látom, hogy ő ezt inkább élvezi, de ó, jössz te még az én utcámba, Axel...
Megbeszéljük, hogy Skygge nyugodtan maradhat itthon velem, aztán én is felöltözök, merthogy kívánalmai ide vagy oda, igenis felöltözök, még ha nem is betonba öntöm ki magam. Utána azért kikísérem az ajtóhoz, ahol adok neki egy búcsúcsókot és mosolyogva bólintok a szavaira. Végül csak kicsit később írok neki, hogy vegyen néhány zsemlét vagy valamit, amiből tudunk hideg élelmet pakolni nap közbenre, mert akkor nem kell mindig megállni és venni valamit majd.
A főzéssel igazából hamar megvagyok. Ha már magamra maradtam vele, segítségül hívom az internetet és az olasz recept meg a saját ízlelésem alapján igyekszem eltalálni a megfelelő ízeket és fűszerezést. Skygge persze folyamatosan körülöttem sündörög, de nem baj, legalább van társaságom, és amúgy is leginkább ilyen napok várnak majd ránk. Persze csurran-cseppen neki néhány falat darált hús, egy kis répa, és amikor én úgy érzem, megfelelőek az ízek, kukta híján vele hagyatom jóvá, aminek láthatóan nagyon örül. Főzés közben elintézek néhány telefont is, beszélek az apámmal és az ikrekkel is, hogy tudják: hajnalban indulunk.
Végig tudatosan használom az ösztönömet, ami bár visszatért a maga "normalitásába", már sokkal magabiztosabban tudom betájolni vele a dolgokat Oslo határain belül. Mint például a leendő férjemet is, hogy tudjam, mikor kell elkezdenem a bosszúm tálalását is. A sütit nem csinálom meg, csak előkészítek hozzá mindent, hogy aztán csak össze kelljen keverni, kiadagolni és megsütni, amikor pedig ezzel megvagyok, megbeszélem az instrukciókat a mit sem értő, de szerencsére jócskán lekenyerezett Skyggével, mielőtt eltűnnék a hálóban.
Amikor az autó beáll a fészerbe, én már a konyhában várom, de olyan helyen, ahol csak később tud majd meglátni - Skygge úgyis elé rohan majd. A konyhapulton könyökölök, neki háttal, és igazából még akkor sem mozdulok meg azonnal, amikor belép az ajtón. Hagyom, hadd fedezze fel magának a látványt: a magassarkúba bújtatott, egyébként csupasz lábaimat - voltam annyira kegyes, hogy a harisnyát és a harisnyakötőt ezúttal kihagytam -, amit egészen a fenekem aljáig követhet ahol aztán takarni kezd a fehér inge, amit kigombolva vettem magamra. Csak amikor biztosan érzem, hogy alaposan bejárt már a tekintete fordulok meg, lassan.
– Már éppen ideje volt – mosolygok rá, a megfordulásommal felfedve előtte a kigombolt inget és az az alatt rejtőző szettet is, de ahelyett, hogy csábítani kezdeném, néhány pillanatnyi engedélyezett nézelődés után karba teszem a kezeimet, ezzel meg is fosztva őt a látvány egy részétől.
– A süti nem fogja megcsinálni önmagát – intek a kezemmel a pulton felsorakoztatott és előkészített hozzávalók felé. Ó, igen, ebből először munka lesz, és legfeljebb azután szórakozás. Szó szerinti édes bosszú.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
Aviva & Axel

~ Lights~
You show the lights that stop me turn to stone
You shine it when I'm alone
And so I tell myself that I'll be strong
And dreaming when they're gone

Ha már elmondtam neki mindent, én is tudni akarok mindent, de végül mindketten kifogyunk az információkból. Azt megígérem neki, hogy ha olyan helyzetbe kerülök, mint ő korábban, akkor szólok, de azért megkérem, hogy lehetőleg ne nagy pocakkal akarjon hős törvényenkívülit  játszani. Aztán ezt is elvicceli a "bálnanővel", én meg az ajkamba harapok, hogy ne röhögjem el magam hirtelen.
- De bolond vagy! - nevetek halkan, aztán adok a fejére egy puszit.
Később már egymás gondolatait tereljük el a rossz dolgokról, én ennek pedig a leghatásosabb módját választom. Persze, a végén kicsit kezdene átfordulni a dolog egy második - vagy harmadik? - körré, de sajnos nekem nincs időm rá. Egy kicsit azért még maradok, hogy a képzeletembe zárhassak abból, hogy "mi lenne ha", és az ajkaim, markom különféle helyeken érintik is. Persze, jönnek a figyelmeztető Axelezések, de azért annyira nem bánja a dolgot, hogy tényleg el is toljon. Az ő hibája, hogy így viszont a melleire tapadok kezemmel és ajkaimmal is, kicsalva belőle egy kéjes nyögést. Még egy kicsit magamnak követelem az ajkait, aztán rámosolygok, és mintha mi se történt volna, felkelek róla. Fotót kéne készíteni a döbbent kipirult csalódott arcáról, és habár most jót szórakozok azon, hogy kíván engem, tudom, hogy neki sem kell a szomszédba mennie, ha találó módon kell ezt megbosszulnia. De öltözzön akár anorákba, vagy betonba, ha neki állok édesgetni őt, úgy is engedni fog, ezt garantálom.
- Jól van, akkor a nagyfiú marad. - bólintok, miközben figyelem, miként kezd felöltözni, épp hogy nem vesz fel bundabugyit. Kilépek a bakancsomhoz, magamra kapom egy pulcsimmal együtt, aztán adok csókot az ajtóban Vivának. Szavaira rámosolygok és megsimogatom az arcát.
- Nem sokára jövök. Ha addig eszedbe jut valami, ami még kellene, szólj. - azzal rövid tisztelgés után, akár csak régen, elhagyom a kabint.
Egy óra alatt érek be a városba. Tudom, melyik boltban keressem a ládát, így túl sok időt nem vesz el tőlem a kutatás. Elég nagyot veszek ahhoz, hogy a hűtő csak nem egész tartalma bele férjen - persze, üvegeket nem számolva. Miután ez meg van, még egy vegyesboltba beugrok, mert habár az italdiszkontba akartam menni, rájöttem, hogy hiába veszek bánatvodkát  Vivának, nem ihat... úgy hogy inkább valami édes gyümölcsöt veszek neki, mondjuk epret, amivel majd ehetjük a lávasütit. Még a banánon is elgondolkodom, de az két élű fegyver, olyat nem adnék  kezébe. Veszek négy üveg vizet, de abból kettőt kint az utcán ki is öntök, és a kikötőbe hajtva megtöltöm őket a tenger hideg vizével. Ha már ott vagyok, rá is gyújtok és egy kicsit elmerengve bámulom azt, az öcsémre és apámra gondolva, akik tököm tudja hová mentek. Ha nagyon akarnám, megsúghatná a tenger, de inkább csak én üzenek vele:
- Holnap elindulunk Vivával Ramsundba. Azért az isteni félszemed tartsd rajta anyán, oké, fater? - mondom el az üzenetem a víznek és vele a családom egy felének. A csikket eldobom, még anyának is telefonálok egyet, hogy ő is tudja, elindulunk északra. Utána már indulok is vissza a hegyre.
Miután beparkolok a tágas kis fészerbe, a vizesüvegeket a hűtőládába pakolva viszek mindent egybe a házba. Addigra már ínycsiklandozó illatok szállnak, ezt az ajtó előtt is érzem.
- Megjöttem! - lépek be, úgy mintha nem tudnám, hogy Aviva pontosan tudta már azelőtt, hogy jövök, hogy a fák közül felbukkant az autó. Pajti persze egyből üdvözöl, én pedig mosolyogva simogatom meg a fejét, aztán keresem szemeimmel a másik gazdáját, ha még nem jött elém.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and I’ll long for you
and dark in solitude

Igyekszem megnyugtatni őt, ha már sikerült a történtek felemlegetésével felzaklatnom és ennyire dühössé és feszültté tennem. Nem akartam, de nem hibáztatom érte, én sem reagáltam volna jobban; ettől viszont még szeretném, ha le tudna higgadni. Mikor ez sikerül, rövidre zárjuk a rá váró dolgok kérdését is, de azért azt megígértetem vele, hogy szólni fog, ha bármi gyanússá válik. A szavaira viszont muszáj mosolyognom egy kicsit.
– Pedig szerintem nagyon félelmetes halálosztó lennék. Macskanő helyett én lehetnék a Bálnanő ugratom egy kicsit, hátha legalább egy mosolyt tudok varázsolni az arcára, utána viszont megrázom a fejem. – Tudod, hogy nem csinálnék ostobaságot. Megígértem, hogy vigyázni fogok magunkra – simogatom meg az arcát, ezt már komolyan mondva, bár Módi bevonásának lehetőségén elgondolkozom... a mosoly pedig újra az arcomra költözik, némi számító csillogással a szemeimben. Módi biztosan ismerné a módját, hogy ártalmatlanítson valakit, ameddig én megadom neki, amit megérdemel... de erre inkább ne legyen szükség.
Miután mindent megbeszélünk és el is simítunk, felajánlom figyelem-elterelés gyanánt a főzést... de ő valami mást akar. Valamit, amit nagyon szívesen megadok neki, különösen, ahogy kezeit a testem alá fúrva szorosan magához ölel. Hosszú és mély csókokkal tereljük el inkább egymás és a magunk figyelmét, és ezt egészen addig húzzuk, míg a végére már nemhogy csak megfeledkezem az előzőekről, hanem egyenesen valami egészen máson jár az agyam. Ezzel őt is szembesítem, nem mintha az ő szemeiben nem ugyanezt látnám megcsillanni, és az a mozdulat is árulkodó, amivel az óra felé les. Sajnos ahogy visszanéz rám, a józan gondolatok szólalnak meg belőle, ezért kissé csalódottan sóhajtok fel... de aztán ez a sóhaj elnyúlik egy kissé, amikor ajkai a nyakamra simulnak.
– Axel... – szuszogom elkínzottan, figyelmeztetően, megborzongva a simogató kezétől és a szuszogásától a nyakamon. Aztán még oda is mormog, de mielőtt újra figyelmeztethetném, hogy a tűzzel játszik, a keze már a mellemre simul, én pedig újabb elkínzott sóhajt hallatok. A testem azonnal reagál, megborzongok, a mellbimbóm pedig szinte elvágja a tenyerét, mint valami áruló. Egy pillanatra hunyom csak le a szemem, de az alatt az egy pillanat alatt ő már lejjebb is kerül, és mire a szemem kinyílik, az ajka már a másik mellemen játszik.
– Axel... – figyelmeztetem újra egy mély, elkínzott sóhajjal, ami aztán halk nyögésbe torkollik, ahogy megszívja a mellbimbómat. Ujjam finoman belemarkolnak a hajába, bár arra sem emlékszem, mikor túrtam bele, a vágy elkezd a lábaim között összpontosulni, és amikor újra megcsókol, leplezetlen éhséggel viszonzom azt...
Hogy aztán elengedjen, rám mosolyogjon és leszálljon rólam. Leforrázva, elnyílt ajkakkal nézek rá, szemeim és a fejem is ködös még a vágytól, így pislognom kell vagy kettőt, mire felfogom, hogy ő most... felültetett.
– Ez... ez aljas volt – szuszogom a kérdésre adott válasz helyett, mert azt igazából még fel sem fogtam. Kell még néhány másodperc, mire kiűzöm a testemből a feleslegesen felhorgasztott vágyat és némileg csalódottan felülök, addigra már a kérdést is feldolgozva.
– Nyugodtan itt maradhat, ha úgy gyorsabban végzel a boltban, most már úgysem tudod mivel bizonyítani, hogy ne essen meg rajta a szívem – vonok vállat, visszautalva a Skygge szájába vándorolt utolsó falatra. Majd lehet, hogy leesik neki néhány falat darált hús. A következő szavaira viszont felvonom a szemöldököm.
– Az előzőek után minimum azt érdemelnéd, hogy betonból kelljen kivésned a testem, ha fogdosni akarod – közlöm vele. Nem mintha ez lenne a tervem. Ó, nem, én ennél sokkal kegyetlenebb vagyok, de hát nem én kezdtem a harcot... magára vethet majd, de ő akarta.
Közben én is felkelek, magamra kapok egy bugyit, egy pólót és egy nadrágot is, akkor is, ha ő közben ellenkezne, aztán azért kikísérem az ajtóhoz, mert ha el is ültetett az előbb, attól még nem tudok tőle elszakadni.
– Vigyázz magadra – hajolok oda hozzá egy csókért, mielőtt kimenne az ajtón, de aztán már állok is neki a főzésnek. Most már másra is kell idővel számolnom...

Anonymous

Vendég —
Aviva & Axel

~ Lights~

Ha tehetném, csak azért visszahoznám azt a faszt, hogy újra és újra megölhessem. Nem tudom, hogy ilyen létezik-e ebben a világban - azért sok dologról derült ki, hogy még is van -, de ha igen, örülnék, ha őt kaphatnám születésnapomra. Egész nap eljátszanék vele. Persze, Aviva az érzést Theahoz hasonlítja, és ahhoz, hogy anno ő is úgy érezte, ennél sokkal rosszabbat érdemel az a ribanc. Igaza van egyébként, bár neki volt ideje kiélvezni a félelmet az áldozata szemében, nekem pedig alig röpke egy percem volt arra, hogy leradírozzam Uzit a föld színéről. Persze, hiába a düh, Aviva minden lehetséges médiumon próbál nyugtatni. Simogatja a hátam, az arcom, szemei ontják magukból ezt az érzést, nekem pedig kell egy kis idő, hogy felvegyem az ő higgadtságát. Amikor ez eljön, még megígérem neki, hogy vigyázok magamra és szólok neki, ha a félelmei beváltódni látszanának. Azon elmosolyodom, hogy azt hiszi, azért mondtam amit, mert úgy gondolnám, hogy nem szorulok a védelmére. Bizonyos esetekben nagyon is rá szorulok, jobban, mint ahogyan azt talán elhiszi magáról. A B tervet emlegetve azért halkan sóhajtok.
- Azért remélem nem szándékozol majd később nagy hassal ilyeneket csinálni, ha netán oda lyukadna ki a dolog. Akkor már inkább szólj az unokatestvérednek. - Módi egyébként is ért ezekhez, hiszen Avivára is egyszer rászabadították még régen. Szóval ha valakinek cselekednie kell majd ilyen helyzetben, az inkább ő legyen, mint a terhes leendő feleségem.
Ezután szóba jön, hogy amit most elmondott nekem - és egyébként én is neki - nem titoktartásból maradt el, hanem időhiány miatt. Persze, reméltem, hogy az a hónap, amit itthon töltök a haza térésem és a bevonulás között vele telik el nyugton, mások áthúzták a számításaimat. Így most kihasználom az időt és a lehetőséget, hogy elutasítsam a főzést és helyette egészen mást kérjek - követeljek - cserébe. Még hozzá őt magát. Önző módon magamnak akarom az ajkait, és szerintem tetszik is neki az ötlet, legalább is a kuncogásából és mosolyából ítélve, amely elveszik aztán a forró csókok között.
Szeretem őt csókolni. Mióta csak először megtehettem ezt a Bárkán, azóta sokszor képzelem el, vagy lopok tőle. Most sem vagyok rest kihasználni minden percet és pillanatot, hogy kiélvezzem, és csak akkor húzódok el kicsit, amikor már azt érzem, hogy a gondolataim közé más dolgok is befurakodnak. Az ajkamról lenyalva az ízét figyelem, miközben ő hasonló gondolatokról ad nekem vallomást - igazából megfenyeget, hogy el fogja tolni a pontokat. Elgondolkodom, és kissé hátra dőlve nézek ki az ajtón az órára a falra. Vagy nagyon rövidre fogjuk - olyat nem tudunk -, vagy később visszatérünk rá. Halkan sóhajtok és vissza nézek rá némi vágyakozással a szemeimben. Azért pár perc édes kínzás még belefér.
- Ha nem kellene elérnem a boltot a hűtőládáért, most nem érdekelnének a napirendi pontok. - mormogom, de a szavaim ellenére még is visszahelyezkedem rá, ajkaim pedig megtalálják a kecses nyakát, jobbom pedig kihúzom a háta alól, hogy oldalán simítsak vele végig felfelé.
- De addig is adnék valamit, csak hogy főzés közben se felejts el. - bazsalyogok bőrére gonoszan, és a szabad kezem már rá is simul a puha keblére. Persze, ha már az imént azon gondolkodtam, hogy hol szeretem még csókolni, akkor most egy kicsit meg is valósítom őket, és lejjebb kúszva rajta a másik mellének bimbójára tapasztom ajkaim, finoman megszívva azt. A nyelvemmel is körözök rajta egy kicsit, csak hogy az iménti egyenetlen légzését fokozzam, de nem kínzom túl sokáig. Utána ismét visszahajolok az ajkához, hogy a nyelvem megint az övével játsszon egy kicsit, még mielőtt megszakítanám a csókot és elégedetten elmosolyodva szemlélném meg a művem. Gonosz dolog, de utána fel is kelek, és a ledobált nadrágomért nyúlok, majd magamra húzom.
- Skygge maradjon itthon, vagy vigyem el, hogy ne terrorizáljon a nagy szemeivel? - kérdezem öltözködés közben. Persze az emlegetett már fel is kapja a fejét az ágy végéből és ránk néz. Ha megkapom a választ, annak megfelelően hívom, vagy marasztalom a pajtit.
- Ne öltözz fel túlságosan. Inkább fűts be. - mondom azért sokatmondóan Vivára somolyogva, miután magamra húztam a pólót is, és elindulok, hogy magamra húzzam a cipőm, pulcsim, és elindulhassak a városba.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and I’ll long for you
and dark in solitude

Nem bánom, hogy felfedtem Axel előtt az Izraelben torténtek másik részét, de azt nem akarom hagyni, hogy teljesen elvesszen abban a pusztító haragban, amit érzek belőle pulzálni. Pedig azt - szerencsére - még csak nem is tudom, hogy ennek egy része önmaga ellen is irányul. Így is próbálom megnyugtatni őt, bár arra, amit mond, nem tudok jót mondani.
– Tudom – sóhajtok fel. – Én is ugyanezt éreztem azzal a ribanccal kapcsolatban. Sokkal többet érdemelt volna annál, mint amit adhattam neki, de így tudott tiszta maradni. Nektek sem volt más választásotok – mondom halkan, folyamatosan simogatva a hátát, az arcát. Ha nem néz rám, akkor finoman ösztökélem magamra a tekintetét.
– Örülök, hogy megölted. Örülök, hogy legalább annyit szenvedett. Most már csak ez számít, rendben? Mi itt vagyunk, ő pedig most is az alvilág bugyraiban szenved valahol. Remélhetőleg jó sokáig – próbálkozom tovább, hogy bármivel is, de enyhíteni tudjak azon a tudaton, ami most kínozza. Nem tudom, Hel birodalmában milyen büntetések vannak és ki mi alapján kapja őket, de remélem, nem bánnak vele kesztyűs kézzel.
Amikor végre sikerül egy kicsit megnyugodnia, még egy utolsó meggyőzés erejéig visszatér a saját ügyére, én pedig elfogadom, hogy ne erőltessem tovább ezt a témát. Nem is igazán lenne értelme, azt hiszem, hiszen valóban nem tudhatjuk ezt előre, így csak arra kérem meg, hogy szóljon nekem is, ha bármi gyanúsat észlel. A válaszán elmosolyodom és megrázom a fejem.
– Tudom, hogy nem szorulsz a védelmemre. Csak tudni szeretnék róla, és egyébként is... a helyzettől függően lehet, hogy neked alibi kell majd. Olyankor jól jöhet a B terv – vonom meg a vállamat, mintha csak az időjárás lenne a téma, nem pedig az, hogy gondolkodás nélkül ölök meg és tűntetek el bárkit, ha kell. Egy egészen kicsit talán rosszul érint, amit mond, legalábbis az a része, hogy annyi minden történt már, ami végül kiirtotta belőle azt a tisztaságot, ami régen az övé volt... de megpróbálom ezt elnyomni magamban. Úgy látom, ő ezt kevésbé bánja.
Elkerülhetetlen, azt hiszem, hogy rákérdezzen, volt-e még más is, amit nem meséltem el neki Izraelről, de szerencsére nincs mit bepótolnom. Látom, hogy hisz nekem, aminek örülök is, de még bocsánatot kérek tőle, amiért ezt ennyivel később mondtam csak el. Szerencsére nem haragszik rám, a válaszára pedig halványan, kicsit szomorkásan mosolygok csak. Valóban nem volt sok időnk és nyugtunk, hiába szerettük volna. Egyébként is mindkettőnk démonaival meg kellett harcolnunk, vissza kellett találnunk egymáshoz úgy igazán, de közben jött ez az egész Aaronnal is, most pedig már itt vagyunk a költözés előtt... Olyan, mintha sosem lehetne nyugtunk, és bevallom, emiatt egy kicsit talán nehezebb lesz elengednem őt Ramsundban. Túl sok időt vesztegettünk el egymás nélkül, amit már sosem kaphatunk vissza, és úgy érzem, nem is igazán tudtuk bepótolni. Hiszen még az esküvőt sem tudtuk megszervezni, most pedig készülhetünk még egy trónörökösre is. Halkan felsóhajtok, mielőtt még túlságosan elkeserítem magamat a gondolataimmal, inkább megsimogatom az arcát, aztán magamhoz húzom egy hosszú, puha csókra, hogy inkább benne keressem a boldogságomat, mint a körülményekben a szomorúságot.
Ezért is vetem el a figyelem-elterelés eszközéül szolgálható főzést, de a felvetésre csak lebiggyeszti az ajkát. Mosolyogva, kíváncsian vonom fel a szemöldököm a nemleges válaszra, de akkor már fúrja is be a kezeit a testem alá, én pedig úgy sejtem, valami még jobbat fog javasolni. Halkan, boldogan kezdek kuncogni, amikor bejelenti az igényét, és ahogy az ajkaimra hajol, a hang lassan mosollyá szelídül, míg végül a mosoly is elveszik a csókban. Átölelem a hátát, testemet szorosan az övéhez simítom, másik kezem ujjai pedig kényelmesen elvesznek a hajában, finoman, lágyan simogatva a fejbőrét a csók közben. A szívem összes szerelmét és szenvedélyét igyekszem átadni neki a csókkal, fáradhatatlanul ízlelem az ajkait, az érintés édességét, nyelvem lassú szenvedéllyel hívja táncba az övét. Azt hiszem, örökké tudnám ezt csinálni, élvezni meztelen testének súlyát szorosan az enyémen, csókját az ajkamon, illatát az orromban. Legszívesebben bebújnék a bőre alá és egyszerűen csak eggyé válnék vele, hogy aztán soha többé ne kelljen elválnom tőle.
Hagyom neki, hogy addig csókoljon, ameddig csak szeretne, de amikor végül elszakadunk egymástól, a légzésem már nem túl egyenletes. Akármennyire is a megnyugtatás volt a cél, azért ilyen helyzetben nem nehéz... teljesen eltéríteni a figyelmemet valahova máshova.
– Ha nem megyünk ki ebből a szobából hamarosan, nem vállalok felelősséget az elcsúszó programpontokért – suttogom az ajkaira egyfajta figyelmeztetés gyanánt, miközben ujjaim kibújnak a hajából. Az arcára simítok velük, hüvelykujjam végigsimítja az állkapcsa markáns vonalát, aztán egy ismerős mozdulattal a puha alsóajkát is, mintha csak visszavágynám azt a sajátomra. Nem, valószínűleg soha nem leszek képes betelni vele, semmilyen szinten.

Anonymous

Vendég —
Aviva & Axel

~ Lights~

Nem kell hozzá sok, de nem kerülök bele a loopba. Visszavezethetném a felé érzett dühömet magamra, mert ha akkor nem ütöm meg, hanem kihasználom a gyorsaságom és lelövöm, akkor nem kínozta volna Avivát soha... éééés itt is vagyunk, ismét. A mocskos origo. Gyilkos düh vetné meg magát bennem, de mivel nincs kin levezetni, ezért csak magamban őrlődök. Viva ugyan simogat és finoman rám szól, elmondja, hogy nem bánthatja már, mert tettem róla, de én továbbra sem érzem elégnek.
- Túl gyorsan halt meg. Nem érdemelte meg ezt a kegyet azok után, amit veled tett. - morgom magam elé a gondolataimat, aztán mélyet sóhajtva próbálok túl jutni a vörös vakságon. Amikor sikerül, a tesztelés-kísérletezés témáját lezárom annyival, hogy más az alanyok hozzáállása is, és azok is, akik elvégzik a teszteket. Amikor azt mondja, szóljak, ha valaki messzire menne, halványan elmosolyodom. Ha valaki messzire megy, azt úgy sem fogom életben hagyni. Ha nem én, hát tudom róla, hogy ő.
- Mindenképpen szólok neked, ha valami ilyesmit sejtenék. De ne hidd, hogy nem fogom megvédeni magamat egy ilyen helyzetben. Már.. nem vagyok az a jófiú, aki anno őrlődött a kegyetlenség gondolatától. - utalok itt a hajón történtekre. Már vége van azoknak az időknek, amikor érdekelt az emberségem. Azt már elvesztettem egy ideje, és azt hiszem, jobb is így. Rákérdezek, hogy volt-e még valami ezeken kívül, de szerencsére mással nem gyötörte Vivát. Aztán meg már bocsánatot is kér, én pedig megrázom a fejemet.
- Semmi gond, rád nem neheztelek. Nem is vártam volna el, hogy mesélj róla, hiszen az elmúlt időszak nem volt túl lassú, annak ellenére sem, hogy már nem üldöznek. - az öcsém kiszabadítása például sok kommunikációt megakasztott közöttünk, és onnan is nem rég értünk vissza, csak azért, hogy utána már szinte mehessünk is Ramsundba. Amikor ismét végig simít az arcomon, és magához húz, lehajolok hozzá, hogy ne kelljen tartania a fejét. Élvezem az apró, de hosszú csókot, aztán amikor azt mondja, talán ideje főzni, akkor én még zsémbesen lebiggyesztem az ajkaim.
- Nem, még nem. - felelem dacosan, és karjaimat besimítva háta és dereka alá magamhoz ölelem. Az én figyelmemet nem a főzés, hanem ő tudja a legjobban elterelni.
- Én inkább ebből kérek még. - hajolok ajkára, hogy hosszan és mélyen csókolhassam. Ez az, amitől igazán magam mellett érzem őt, és amivel igazán meg tud nyugtatni. A tudat, hogy bármekkora hibákat is követtem el, bármennyi szenvedésen is ment át miattam, ő még mindig szeret. Nem érdemlem meg, de itt van nekem. Ő hat rám úgy, mint egy varázslat, simítja ki a ráncokat a homlokomon és lazítja el az izmaimat ismét.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and I’ll long for you
and dark in solitude

Oké, ezt egyáltalán nem így terveztem. Persze a kérdéseim és a történések vonala egyenes úton vezetett idáig, de akkor is... nem azt akartam, hogy ide lyukadjunk ki, mégis megtörtént. Egy kicsit szólom csak el magam, de ő ezt is észreveszi, rákérdez, én pedig bár megtehetném, nem hallgatom el előle a választ. Nem akarok többé titkolózni, nem akarom helyette eldönteni, hogy mit tudjon és mit ne, mi a sok és mi a kevés. Bizalom. Ezt ígértem és ennek megfelelően cselekszem most is, elmesélve neki mindent, amit még nem tudott.
A reakciója több mint árulkodó, de nem is számítottam másra és nem is hibáztatom ezért. Elég kimondanom azt az átkos nevet, hogy egész testében megfeszüljön, nekem pedig automatikusan indul el a hátán fekvő kezem, hogy lassan, nyugtatóan simogatni kezdjem, mert tudom, hogy ettől még folytatnom kell. Látom, hogyan sötétül el a tekintete egyre jobban és jobban, hogyan kezdi egyre sűrűbben venni a levegőt, míg a végén már szinte fújtat az elfojtott indulatoktól. Halkan felsóhajtok, de még mindig nem hibáztatom ezért.
– Axel... – suttogom neki halk, megnyugtató hangon, másik kezemmel az arcára simítva. Hüvelykujjammal megsimogatom a járomcsontja felett a bőrt, megpróbálom elkapni a tekintetét is, hogy nyugalmat tudjak sugározni neki mindenemmel. Olyan dühös, hogy az megint átszivárog azon a köteléken, amivel már elválaszthatatlanul hozzákapcsolódom. – Most már vége van. Nem tud többé bántani. Tettél róla – mormolom neki halk, lágy hangon. Addig simogatom, amíg nem érzem, hogy kicsit könnyebb neki, és amikor mély levegőt véve megsimítja a hajam, már az én aggodalmaimra tér vissza a szavaival. Végighallgatom, és bár még mindig nem vagyok száz százalékig biztos abban, hogy ebből nem lehet baj, hosszan felsóhajtva megpróbálom elengedni ezeket a gondolatokat. Az a baj, hogy ő csak a pozitívat látja ebben, de... elég egyetlen ember is. Egy, aki átbillen a helytelen oldalra. Egy, aki túl messzire menne. Uzi sem a hálószobában akarta volna felhasználni a képességeimet. Érzem viszont, hogy Axel már szeretne túllépni ezen a kérdésen, ezért nem firtatom tovább.
– Csak ígérd meg, hogy szólsz, ha bárki részéről valami... rosszat érzékelsz. Kérlek – nézek a szemeibe kérlelőn. Én is azt szeretném, ha neki lenne igaza, de ha valami mégis elkezd kisiklani, tudni akarok róla. Most már nem csak magam miatt...
A következő kérdése hallatán veszek egy nagy levegőt, mert egyértelmű, mire gondol, de aztán megrázom a fejem. Végig a szemeibe nézek közben, hogy lássa és érezze az őszinteségemet.
– Ezek bőven kitették az ott töltött időt, nem tett semmi mást. Már a kísérletezgetések alatt is félig le kellett szedálnia, hogy ne tudjak újra kiszabadulni, ami alapból lassította a folyamatokat, utána, meg... tudod – nézek félre egy kicsit, de erőszakkal tartom távol a fejemből az emlékképeket, ezért képes vagyok visszafordulni hozzá.
– Sajnálom, hogy erről nem beszéltem eddig. Nem akartam titkolni, csak... eddig mindig volt más, amin dolgoznunk kellett, igazából eddig eszembe sem jutott – rázom meg egy kicsit a fejem, remélve, hogy nem haragszik rám ezért, vagy nem hiszi azt, hogy szándékosan hallgattam el előle a dolgot. Végigsimítok az arcán, majd puhán közelebb húzom magamhoz, hogy hosszan, nyugtatóan meg tudjam csókolni, hátha enyhül benne kicsit a feszültség.
– Talán ezek után már tényleg időszerű lenne egy kis figyelemelterelő főzés, hm? – pillantok aztán a szemeibe apró mosollyal az ajkamon. Nem akarom elrontani az utolsó esténket itt.

Anonymous

Vendég —
Aviva & Axel

~ Lights~

Azt hittem, hogy a kérdései csak az én dolgaimat fedik fel. Azokat a dolgokat, amiket szívesen palástoltam volna, hogy ő ne aggódjon feleslegesen. Valamiért sejtettem, hogy nem fog neki tetszeni, hogy az erőmről is tudnak, de ezen semmi csodálkoznivaló nincs. Mindannyian láttunk már Hollywoody filmeket arról, hogy mit csinálnának az emberek egy ilyen lehetőséggel, és ezek a lehetőségek is benne vannak, még is bízom abban, hogy inkább egy szuperkatonát látnak majd bennem, nem pedig veszélyt. De persze, hogy ez kiderüljön, addig el kell jutni. Azt persze hagyom, hogy Aviva hangot adjon minden félelmének, és ezzel végül felfed egy olyan dolgot, amelyről korábban nem tudtam. Vissza is kérdezek, hogy fejtse ki, mi az, hogy velem is ugyan azt csinálják, amit egyszer vele. Látom, hogy bele kérdeztem én is a közepébe valaminek, de azért nem gondoltam volna, hogy ennyire.
Uzi nevére minden izmom megfeszül. Ha van valaki, akit teljes szívemből és lényemből gyűlölök, az ő. A kérdésére bólintok azért, mert emlékszem, hogy mit mesélt, de nem tudtam - és még mindig nem tudom -, hogy a megszökés pontosan mit jelentett. Én arra gondoltam, hogy a testi és lételemi fölényét használta, de ahogy tovább mesél, azért kezd feloszlani a köd. Elmondja, hogy még azelőtt történt ez, mielőtt Uzi örömét lelte volna benne. Mesél ismét arról az energiahullámról, amelyre én nem is igazán emlékszem arról az éjszakáról, csak Aviva sikoltására, és az emléktől ettől kiráz a hideg, de a düh csak akkor kezd el bennem igazán forrni, amikor azt mondja, hogy kétszer hátba lőtte. Ami egyszerre össze is zavar, hiszen erre vonatkozó sebet se én, se az orvosok a kórházban nem láttak. A legrosszabb még se ez, hanem amit utána mesél. Még ha az pozitív is, hogy ő is tud emberfelettien gyógyulni, egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni a rossz részétől, miszerint Uzi újra és újra bántotta őt. Észre sem veszem, hogy fújtatok, mert a képzeletemben már sokkal többet tudok a mocsokra írni, mint eddig, és emiatt arra a következtetésre jutok, hogy sokkal lassabb és sokkal fájdalmasabb halállal kellett volna megjutalmaznom. De se Aviva állapota, se Módi sietsége nem segített ezen. Az a vérszomj, amit akkor éreztem, ismét feldereng, mert nem érzem elégnek. Nem érdemelte meg azt a gyors halált. Próbálok azonban nem belemerülni a kielégítetlen bosszúszomjba, és újra Avivára, és az aggodalmára fókuszálni. Mély levegőt veszek, és lassan kifújva ismét rá pillantok, kezemmel hajára simítva.
- Értem, hogy rossz tapasztalataid vannak. De Uzi egy szadista állat volt, akinek a te szenvedésed csak örömet okozott. Nálam más lesz a helyzet. Más a környezet, más a társaság és én is önként adom bele a magam felét a tesztekbe, hogy minél hamarabb rájöhessünk mindenre. Nem fognak megölni, mert kellek nekik, és nekem is kellenek ők. - zárom le a dolgot ennyivel, mert ezt nem lehet jobban magyarázni. Engem tudósok fognak vizsgálni, és a világ csodájának tekintenek majd, Uzi pedig csak a saját maga egója növelésére használta Aviva csodáját. A két dolog ennél jobban nem is különbözhetne.
- Történt még valami? - térek vissza egy kicsit a kellemetlen témához. Tudom, hogy neki épp olyan rossz mesélnie róla, mint nekem hallgatni, de ha már itt tartunk, akkor most már mindent tudni akarok. Mindent.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and I’ll long for you
and dark in solitude

Talán jobb lett volna, ha csak meghagyom az összebújás örömének azokat a perceket, amiket még lophatunk magunknak reggeli után, de a telefonhívás kapcsán és a költözés élesedése miatt eszembe jutnak olyan dolgok, amik már egy ideje ott bujkáltak a fejemben, csak mindeddig... nem mondtam ki őket. Mindig volt valami, ami elterelte a figyelmünket vagy ami miatt aggódni kellett; most viszont úgy érzem, esedékes lenne beszélni ezekről. Hálás vagyok Axel őszinteségéért, de épp azért, mert én sem szeretnék többé semmit elrejteni előle, nem titkolom el előle az aggodalmamat. Tökéletes módszert választ arra, hogy mélyebben belemenjünk a kérdésbe, mert ahogy közelebb kerül hozzám és a testűnk szorosan összesimul, a keze az arcomat érinti, ő pedig figyelmesen nézve, türelmesen és nyugodtan válaszol, én is nyugodtabbá válok. Legalábbis... egy darabig.
Elmondom neki, hogy milyen csoda ő az én szememben, és hogy örülök, tényleg örülök annak, ha lesz lehetősége még többet megismerni az erejéből. Hülye is lennék nem örülni ennek, mégsem tudok megfeledkezni a dolgok lehetséges árnyoldaláról. Türelmesen hallgat, de ahogy a nevemet sóhajtja, azt hiszem, sejtem, mi lehet emögött. Tudom, hogy nem vagyok teljesen logikus. Tudom, hogy az alakulat, amibe bele fog kerülni, valószínűleg a legszörnyűbb kiképzést fogja kapni, amit fegyveres testületben szolgáló csak kaphat. Én is keresztül mentem ezeken, ha valakinek vannak erről nagyon is jó elképzelései, az én vagyok, így álszentségnek tűnhet, hogy emiatt aggódok, de... egyszerűen képtelen vagyok kiverni a fejemből a lehetőségeket.
Azt hiszem, ezért is szólhatom el magam. Nekem nem is tűnt fel az az "is", de persze ő rögtön kiszúrja és le is csap rá, én pedig halkan sóhajtok egyet. Nem arról van szó, hogy ez is akkora traumát okozott volna, mint az... utána következő, és arról sem, hogy titkolni akarnám előle mindezt. Ez is olyasmi, amiről nem beszeltünk, mert egyszerűen ez volt a legkevésbé fontos mozzanat, mindkettőnknek sokkal súlyosabb traumákkal kellett szembenéznie. Mégis nehezebben nyitom szóra a számat, mert tudom: ha engem ekkor félelemmel tolt el, hogy vele ilyet tehetnek, neki sem lesz könnyebb ezt meghallgatni és elképzelni. Viszont tartozom neki azzal, hogy én is őszinte legyek hozzá, úgyhogy veszek egy mély levegőt.
– Tudod, hogy Uzi nem tudott semmit arról, mik vagyunk – kezdek bele lassan, és ha jelét adja. hogy így van, akkor folytatom is. – Nem is terveztem, hogy megtudja, de ha emlékszel, még a kikötőben említettem, hogy egyszer majdnem megszöktem. – Továbbra is figyelmesen nézem őt, várva egy bólintást vagy a megértés másféle jelét, és közben a szemeiben ülő érzelmekre is figyelek, mert tudom, hogy Uzi nála mekkora trigger - nem véletlenül. Ha viszont nem adja jelét, hogy ne akarná hallani a folytatást, tovább beszélek.
– Ez még azelőtt volt, hogy... – Oké, ezt a mondatot máris nem fejezem be, de úgyis érti, inkább a lényegre térek. – Nem szándékosan, de megmutattam neki valamit az erőmből. Azt, ami Indonéziában jött elő először és igazából addig utoljára is, az az... energiahullám-szerű valami. Megint veled kapcsolatban fenyegetőzött, én pedig egyszerűen annyira dühös voltam, hogy... megtörtént. Ezért tudtam megszökni majdnem, de elszámoltam magam az elszántságával kapcsolatban, vagy talán csak túl sokat mutattam meg ezzel. Kétszer hátba lőtt. – Csak annyi szünetet tartok, míg neki is lehet ideje arra, hogy rájöjjön: amikor megtaláltak, ennek semmi nyomát nem találta rajtam. Tudom, hogy minden sérülésemről tudott, és két hátlövés nem tűnhetett volna el olyan rövid idő alatt nyom nélkül.
– Tulajdonképpen ő fedeztette fel velem, hogy én is képes vagyok egyfajta gyógyulásra. Addig fogalmam sem volt róla és még most sem vagyok teljesen biztos az irányításában, mert... nem szeretem próbálgatni – fordítom el róla egy pillanatra a tekintetem. – A dühöm az, ami beindítja, de nem is annyira a sima düh, mint a... nem is tudom. Haragból küzdeni akarás? Talán ez a legtalálóbb. Uzi is volt kiképző, szóval kreatív módszerei voltak, mire rájöttünk, hogy minél tovább fenyegetőzik veled, veletek, az életetekkel, és én minél inkább meg akarom ölni emiatt, annál súlyosabb sérülések gyógyulnak be a testemen – fejezem be végül valamivel halkabban. Igen, ez mind olyasmi volt, amire egy kínvallatásra gondolna az ember, de más a mentális és valamilyen szinten fizikai felkészülés és más, amikor tudatosan törik el a csontjaidat, lőnek meg újra és újra, közvetlen közelről is, hogy aztán félig leszedálva küzdjön a tested újra és újra a gyógyulásért. Még most is érezni tudtam volna a csontokat végigkarcoló golyó emlékét, és egyetlen röpke pillanatra sem akarom vagy lennék egyáltalán hajlandó Axelt a helyembe képzelni.

Anonymous

Vendég —
Aviva & Axel

~ Lights~

Csak kiharcolom magamnak - kissé alattomos taktikával ugyan -, hogy rá kevesebb feladat háruljon. Lehet, hogy nem is tévedett annyira, amikor azt mondta, hogy amikor Skygge lelki terrort alkalmaz, akkor az én kutyám, mert nem tagadom, most mindent bevetettem, hogy meglágyítsam őt. Nagyjából sikerült, de ez majd úgy is élőben válik el.
Miután elfogyasztottuk a reggelit, olyan kérdések merülnek fel, amikről azt hittem, hogy már homályba vesztek, de úgy tűnik, hamis reményeket dédelgettem. Ennek ellenére őszinte vagyok Avivával, és elmondok neki minden fontos dolgot. Persze, van ami megnyugtatja, van ami aggodalommal tölti el. Igyekszem tisztán és érthetően végig vezetni mindent, hogy megértse a döntéseim hátterét, de aztán amikor oda jutunk, hogy tudnak az erőmről, valahogy... sokkal érzékenyebben reagál. Úgy érzem, ez a kis távolság is túl nagy köztünk ha nem elég arra, hogy nyugodt maradjon, úgy hogy alakítok ezen. Leteszem a tányérokat, aztán úgy fordulok vele, hogy minden porcikájával érezhesse, hogy itt vagyok vele, és könnyedén nézhessük is egymást. Igyekszem újra megnyugtatni, hogy nem kísérleti nyúl, hanem tesztalany leszek, de ez csak részben segít. Azon elmosolyodom, hogy az egekig magasztal, de aztán az elkomoruló arca megint lefelé húzza a számsarkát. Figyelmesen hallgatom végig az aggodalmát, miközben továbbra is simogatom és nézem őt. Halkan sóhajtok, amikor el jut odáig, hogy a gyógyulási képességem teszteléséhez elengedhetetlen, hogy bántsanak, ő pedig ezt nem akarja.
- Aviva... - suttogom a nevét puhán, aztán halkan sóhajtok. Az egész képzés erről fog szólni. Miben más a lelki terror, hogy élesben ne törjek meg, mintha megvágják a kezem? Attól sokkal jobban félek, hogy elbukok az elmei és lelki "vizsgákon", mint attól, hogy testileg fájdalmat okozzanak nekem. Ezeket kimondani azonban nincs lehetőségem, mert azt mondja, hogy Tudom, milyen irányokba mehet ez el és nem akarom, hogy veled is megtörténjen. Veled is. Összeráncolom a homlokom, mert úgy tűnik, nem tudok valamiről, valami fontosról. Mintha nem is a teória bántaná őt, hanem az emlékek. De mikortól? Akkor csináltak vele valamit, amikor első ütéssel métert repített valakin, vagy máskor?
- Hogy érted azt, hogy velem is? - kérdezek rá arcát fürkészve. És vele hogyan tudtak kísérletezni, ha az ő ereje nem is olyan kézzel fogható, mint az enyém?
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and I’ll long for you
and dark in solitude

Amilyen határozottsággal és céltudattal vetettem bele magamat ebbe az egész vitába a váltásban vezetésről, olyan könnyeden söpri le mindezeket az érzelmi zsarolással és a hatalmas, nagyon kék szemeivel. Hát hogy a francba kellene tudnom nemet mondani ezekre, meg arra, hogy szereti akar? Annyiszor mondja, hogy neki ez a legfontosabb, hogy őt az én boldogságom élteti és az, ha örömet okozhat nekem... Ah, parttalan az egész, mert egyszerűen képtelen vagyok erre most azt mondani, hogy nem, de azért igent se mondok. Majd megvívjuk ezt a csatát élesben. Azon azért én is mosolygok, amikor az ajkaihoz emeli a kezem, hogy csókot hintsen az ujjakra, amik az előbb még a csodaszép szemeit takarták előlem.
Skygge okoz még nekünk némi vidám közjátékot, aztán - miután mindkettenhárman elpusztítottunk minden enni- és innivalót - szánunk időt egy kis összebújásra a tennivalók előtt. Én fel is teszem azokat a kérdéseket, amiket most felszínre hozott bennem valamelyest a telefonhívás, Axel pedig olyan őszinte és nyílt velem szemben a válaszában, amiért nagyon hálás vagyok. Amennyire én is szeretnék az lenni vele, csak... csak nekem néha még nem megy zsigerből. Miután viszont megnyugtat, hogy nincs okom aggodalomra, rátérünk arra, hogy az ő képességeiről viszont nagyon is tudnak, ez pedig felidéz bennem olyan emlékeket, amelyeket sokkal jobban viselek más emlékeknél, de Axellel asszociációba hozni... na az nem megy. Azt hiszem ki is cseng a hangomból az egyértelmű pánik, de hagyom, hogy a tányérokat eltéve helyezkedni kezdjen, aminek a vége az lesz, hogy alá kerülök, a teste szoros menedékébe. Szinte már ennyitől is nyugodtabb vagyok egy kicsit - és lehet, hogy ez is volt a szándéka -, bár egyébként is végighallgattam volna. A hangja nyugodt, a válasza pedig megfontolt, és igazából mindezek felől nincsenek is kétségeim, egyáltalán. Nem ez az, ami aggaszt, hanem az, amiről nem beszél... mindennek az árnyoldala. Azon én is mosolygok, amikor azt mondja, egyszer szeretne levinni magával palack nélkül, mert csakugyan vonzó a kép, hogy egyszer alámerülhessek vele és megtapasztalhassam mindazt, ami neki megadatott a vízben. legalább annyira, amennyire meg tudja azt osztani.
– Az nagyon jó lenne – simítom arcom mosolyogva az azt simogató tenyerébe. – Tudom, hogy egyre jobb vagy és egyre többet tanulsz meg. Én is szeretném, hogy fejlődhess, hogy minden megismerj magaddal kapcsolatban, mert csodás vagy és ennél csak csodásabb lehetsz. Örülök, ha erre meglehetnek az eszközeid is, ezzel nincs semmi baj. Még az sem érdekelne, ha tudnák, mert tudják is meg, hogy milyen fantasztikus vagy – somolygok egy kicsit, leplezetlen csodálattal nézve rá, de aztán elkomorulok kicsit.
– Én csak... félek az emberek ösztönös reakciójától, tudod? Mi lesz, ha egyszer túl félelmetesnek találják majd ezt az egészet? Lehet, hogy lesz egy határ, ameddig hasznosnak látnak majd, utána meg csak veszélyes leszel. És ha túl messzire akarnak menni? Mi lesz például a gyógyulási képességeiddel? Azt hogyan fogjátok tesztelni? – sorolom a kételyeimet. Felemelem a kezeimet, egyikkel az oldalán simítok végig lágyan, ragaszkodóan, a másikkal pedig szeretetteljesen megérintem a heget a bal szeménél. Ha csak belegondolok, hogy mondjuk be akarják majd bizonyítani, hogy mindezeket is csak így élhette túl... megborzongok.
– Nem akarom, hogy túl messzire menjenek. Nem akarom, hogy bántsanak téged a cél érdekében – mondom halkabban, hosszan sóhajtva fel már a puszta elképzeléstől is. Az egyetlen vigaszom az, hogy remélhetőleg nem kerülnének messzire Ramsundtól, miközben... gyakorolnak, így ha baj lesz, érezni fogom. És ha bárki bántja őt. az utána imádkozhat az életéért, erre megesküszöm.
– Féltelek – vallom be halkan, belenézve azokba a végtelenül kék szemekbe, amikben ott van az egész világom. – Tudom, milyen irányokba mehet ez el és nem akarom, hogy veled is megtörténjen – nézek rá félve, aggodalmasan. Én magam is csak egy szeletét tapasztalhattam meg, azt hiszem. Ha Uzi nem jött volna rá, hogy ettől jobb elfoglaltságot is találhat magának, talán soha nem állt volna le és addig tesztelgetett volna, amíg el nem erünk egy visszafordíthatatlan, netán végzetes pontot. Ennek pedig már a gondolata is elviselhetetlen.

Anonymous

Vendég —
Aviva & Axel

~ Lights~

Na, ennyit arról, hogy nem vezethetek fáradásig. Habár rám szól az elején, azért hagyja, hogy végig mondjam, és közben nem félek bevetni a szomorú, nagy kék szemeket, amik láthatóan iszonyatosan hatásosak. Olyannyira, hogy a végén már kénytelen eltakarni a szememet, bár előtte még látom, hogy a sajátját is letakarja. Halkan elnevetem magamat ezen, és a végén már ő is nevet, és mire abba hagyja, már elfogadja, hogy ezzel nem lehet vitatkozni. Mosolyogva fogom meg a kezét és húzom le a szememről az ajkaimhoz, hogy egy puszit adjak rá.
- Jól van. - mondom, de valamiért úgy érzem, hogy majd harcolnunk kell a volánért. Amíg ezt lehet szépen, és viccesen, addig nem is baj.
Aztán jön Skygge is a saját boci szemeivel, én pedig nem tudom nem megmosolyogni azt, ahogy Viva legalább neki nemet tud mondani, és még hozzám is hasonlítja őt. A játékos felháborodásán halkan elnevetem magam, aztán ártatlannak adom magam elő, miközben oda adom az utolsó falatomat a kutyának. Persze a rosszallást ezért is megkapom, de tudom, hogy nem gondolja komolyan.
Utána viszont komoly témák következnek, és habár több hét eltelt azóta, hogy visszatértem, még csak most jutunk el odáig, hogy erről beszéljünk. Nem mondom, hogy nem lett volna könnyebb, ha nem kell róla szót ejteni, de ha már megkérdezte, nem fogok köntörfalazni.
Eleinte kifejtem azt is, hogy róla alig tudnak bármit, de nem is efelé irányul az aggodalma. Úgy hogy kénytelen vagyok azt a részét kifejteni, ami engem terhel. Persze, nem tetszik neki, és látom hogyan csillan meg a szemében a félelem, ahogy elmondom, hogy tudnak a képességeimről. Nem tudom miféle borzalmakat képzel maga elé, de ez kicsit olyan lehet, mint hogy én először hentesnek gondoltam az orvosát, csak mert feketén dolgozott nekünk. Aztán mintha a hangja is megtelne pánikkal, én pedig sztoikus nyugalommal felelek. Megfogom a tányérját és az enyémmel együtt az éjjeliszekrényre teszem, aztán a karját fogom meg, hogy magamra húzzam - csak azért, hogy utána egy fordulással én kerüljek fölé, és szorosan hozzá simuljak.
- Inkább mondanám azt, hogy tesztelni fognak, mint kísérletezni rajtam. A határaimra én is kíváncsi vagyok, nem csak ők, és nem zavar, ha feszegetjük azokat. - mondom komolyan figyelve az arcát, és elkezdem simogatni azt.
- Mióta jobban megismertelek, azóta elég sokat fejlődtem. Ahhoz képest, hogy anno csak a viharokat éreztem meg a tengeren, most már ott tartok, hogy kedvemre formálom a vizet. Apa az öcsémmel foglalkozik, így kénytelen vagyok saját magamat fejleszteni. Ha ehhez segítséget is kapok és hátteret, annál jobb, mert annál gyorsabban tanulok. Ki tudja, lehet egyszer el tudlak úgy vinni magammal téged lentre, hogy neked sem kell majd palack. - mosolyodok el bizakodóan, de halványan. Nem titkolom, hogy örülnék, ha legalább egyszer megtudnánk ezt csinálni. Ha annyi ideig lehetnénk lent - mondjuk egy trópusi ország tengerében úszkálva - amennyi ideig csak jól esik nekünk. Megmutatni neki azt, amit én érzek és látok lent és nem csak ideig óráig. Ha megtudnám a mélyben, a virágzó mélységi paradicsomban csókolni, az lenne a legszebb pillanat számomra a világon.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and I’ll long for you
and dark in solitude

Az ember azt hihetné, hogy a váltásban vezetünk fogalom az egyik legegyértelműbb dolog az egész világon, de Axel még erre is képes rácáfolni. Meg szerencse, hogy nem csak bólogattam és belementem feltételek nélkül; túl jól ismerem már és ez most is bebizonyosodik, mert már kezdene is magára vállalni mindent. Amikor pedig felhívom a figyelmét arra, hogy nagyon téves úton jár, rám mereszti azokat a hatalmas, csodaszép szemeit. Na, most legyél erős, Aviva...
– Axel... – figyelmeztetem a demiééért után, de persze folytatja. Mit folytatja, egyenesen nekikezd az érzelmi zsarolásnak, mert előszedi a tarsolyból a szeretni akarlak, a kényeztetni akarlak, aztán meg az úgyis mindjárt be kell vonulnom és addig mindent meg akarok tenni és a hadd szeresselek mindenhogy, amíg még szabadon megtehetem kártyákat is. Csak hallgatom, nézem azokat a könyörgő kiskutyaszemeket és úgyis tudom, hogy nem fogok tudni nemet mondani. Gyenge vagyok és reménytelen vele szemben... de ezt nem feltétlenül kell ki is mondanom.
– Okéokéoké, fejezd be! – szó szerint eltakarom a szemeimet, másik kezemmel pedig megpróbálom az övéit is, hogy ne tudjon tovább terrorizálni velük, de közben már nevetek. – Pontosan tudod, hogy erre nem lehet normálisan nemet mondani, szóval maradjunk annyiban, hogy nem ígérek semmit – vágom ki magam kacifántosan, de diplomatikusan. Ha ezt fogja csinálni út közben, úgysem fogok tudni mit csinálni, na de mi van, ha én mondjuk előbb érek néha a kocsihoz, mint ő? Hehehe.
Az már csak a pláne, hogy ugyanezt - na jó, valami nagyon hasonlót - eljátssza velem Skygge is. Na, neki már nem dőlök be, egyértelmű nem a válaszom - kaján és Axelen nem osztozom -, és gyorsan be is gyűröm a maradék melegszendvicset, mielőtt meggondolhatnám magam.
– Pontosan! Mindketten ugyanolyan szörnyűek vagytok – bökök rá vádlón a mutatóujjammal, de persze közben nem tudok nem mosolyogni. Mondhattam volna azt is, hogy imádnivalóak, de nem fogom bevallani... úgyis tudják.
– Egy évben egyszer, persze... – somolygok a színlelt ártatlanságán, miután ő meg sem próbált ellenállni a kunyerálásnak.
Miután ettünk-ittunk, még nem ugrunk ki az ágyból, odabújok hozzá egy kicsit, és az ölelését élvezve, a mellkasát simogatva teszek fel egy kérdést, ami már dolgozott bennem egy ideje. Szerencsére viszonylag megnyugtató választ kapok, egy kicsit talán félre is érti, mire akartam kilyukadni, mert nem az érdekel igazán, hogy mit tudnak rólam, hanem hogy ez milyen hatással lehet esetleg . Amikor ezt a kérdést végül konkretizálom is, újfent megnyugtató választ kapok, amire egy kicsit elmosolyodom. Remélem, így is marad.
– Jó, akkor jó – szusszanok fel megnyugodva, a mosolyom pedig tovább szélesedik, amikor kifejezi, hogy neki csak a mi biztonságunk a fontos. Kezemet az övére téve biztosítom róla, hogy ezért már nem kell aggódnia, de aztán rákérdezek, róla mit tudnak, mert volt néhány gyanús félmondata... és már a sóhaja azt sejteti, hogy jó helyen tapogatózok. Nagyon örülök annak, hogy nem próbálja meg letagadni a dolgot, nem is vártam volna tőle hazugságot, de nem akar lerázni elmismásolt magyarázatokkal, hanem tényleg kifejti, mi és miért történt. Én pedig bár értem és megértem minden mozzanatát annak, amit mond, a gyomrom mégis görcsbe rándul.
– De akkor... akkor kísérletezni fognak rajtad? – kérdezek rá felgyorsuló szívveréssel, a tekintetembe pedig beköltözik a félelem. – Úgy értem, nyilván tudni akarják majd, mire vagy képes, hol húzódnak a határaid... és ezt talán még te sem tudod biztosan, vagy csak nem hinnék el neked, és akkor kényszert érezhetnek arra, hogy ők teszteljék le ezeket a határokat... – kezdek félig pánikba esve halandzsázni. Nem tehetek róla, megjelenik a lelki szemeim előtt Uzi kedvenc időtöltése a másik kedvencét megelőző időszakból, és egyszerűen megbénít a gondolat, hogy talán Axel is hasonló kísérletezgetések alanyává válik majd, én pedig lehet, hogy tudni sem fogok róla, nem hogy segítsek neki.

Anonymous

Vendég —
Aviva & Axel

~ Let Love Tear Me Down~

Már túl vagyunk egy kiadós szeretkezésen, egy telefonáláson, és most a Ramsundba vezető út a téma. Persze, mindkettőnknek teljesen más elképzelése van erről, én addig vezetnék, míg tudok, ő viszont azt akarja, hogy legyen meghatározva hogy ki meddig, és akkor is cseréljünk, ha nem fáradtam el. Pedig az nem hatékony... Meg különben is, ő élvezhetné az utazást, a látványt - ó bizony, abból lesz bőven a fjordokban -, és a zenét, míg én elvégezném a munka oroszlánrészét.
- De miért? - kérdezem elnyújtva a hangot és elkezdem bevetni az óriásóceánszemeket.
- Nekem jól esne, ha csak magaddal, magatokkal kellene foglalkoznod. Nem megterhelő vezetni. Tudom, hogy neked se, de nem is erről van szó, én csak... szeretnélek a tenyeremen hordozni és piedesztálra emelni, amíg veled vagyok. - mondom az arcát fürkészve.
- Utána úgy is mindent egyedül kell csinálnod, még ha Skygge segít is becipelni a zacskókat az autótól, ha bevásárolsz... De amíg itt vagyok, legalább... had szeresselek úgy, ahogy csak tudlak. - nekem erről szól ez az egész. Sose gondolnám róla, hogy ne tudna vezetni, vagy ennyire kellene kímélnie magát. Inkább arról van szó, hogy szeretném vele minden módon éreztetni, hogy mennyire szeretem, és el akarom őt kényeztetni.
Aztán Skygget is kijelentem közösnek, de ő már védekezik is azzal, hogy amikor lelkiterrort alkalmaz, akkor csak az enyém.
- Miért, mert eltanultuk egymástól? - kérdezem viccelődve, aztán oda adom az utolsó apró falatkát Skyggenek. Persze meghallom oldalról Vivát motyogni az orra alatt, oda pillantva viszont a mosolyával találkozom, szóval kissé ártatlanul felhúzom a vállam.
- Egy évben egyszer lehet ilyet, nem? - védekezek ártatlan mosollyal.
Ezután még pihengetünk egy kicsit, én pedig átkarolom őt és élvezem ezt a kis együttlétet is, meg ahogy a mellkasomat cirógatja. Aztán olyan kérdést tesz fel, amit szívesen elkerültem volna még kis ideig, de hát ha eljött az idő arról, hogy beszéljek róla, akkor... itt az idő. Nem kezdek bele hazugságokba - nem is én volnék - de túlságosan bőlére sem eresztem a magyarázkodást. Hallgatnék dolgokról, féligazságként fogva fel őket, de hosszútávon a hazugság a legnagyobb méreg, ezt nagyon jól tudom. Úgy hogy nyíltan elmondom, hogy róla alig tudnak valamit, rólam ellenben... Amikor azt mondja, hogy nem akarja, hogy hátrányom származzon belőle, akkor elmosolyodom.
- Nem mondom, hogy nem néz ki egyébként rosszul egy ismeretlen fél számára, hogy... mi ketten így vagyunk, de ez nem nyílt dolog. Nem lehet belőle bajom, mert nem tudja szinte senki. - mosolygok rá bátorítóan, miközben ő a kezét az enyémre helyezi a hasán. Annak örülök, hogy azt mondja, vigyázni fog magukra, meg Skygge is rájuk, és a hosszú puszinak is örülök. Távolról én is segítek, ahogy csak tudok. Aztán rákérdez konkrétabban arra, hogy tudnak-e az erőmről, pedig halkan sóhajtok.
- Erről sem tud mindenki, de az ezredes és az egyik admirális igen. Nem igazán volt más választásom. Képzeld el az ő helyzetüket. Egy problémás múltú hadnagy beront az irodába és segítséget - konkrétabban fegyvert, információt és fuvart - kér magánügyben, kockáztatva azt, hogy egy másik állam területén tevékenykedve problémát okozzon. Minden épeszű ember erre nemet mondana, és majdnem két lábbal is rúgtak ki onnan. De egészen más a szituáció, ha közben felforgatják a világnézeted és ezt kézzelfoghatóan tudod bizonyítani. - mondom el nagy vonalakban a történteket.
- Nyilván nem csak lehetőségeket, de veszélyt is látnak bennem, de hidd el, ha azt mondom, hogy attól jobban félnek, amitől én is. Hogy egyszer más akarja majd azt csinálni Osloval, mint én Haifaval. Kellek nekik. Sok minden kell, és ha összejátszom velük, akkor biztonságosabban élhetünk, mint eddig bármikor. - mert hiába van Aviváról szó, nem tagadhatom meg azt se, hogy katona vagyok. Ez a hivatásom. Nem csak az ő, de mások védelme is. Kockázatot látok egy olyan alakban, mint amilyen én vagyok, és erre kell, hogy legyen megoldásunk... mondjuk. Fingom sincs, hogy akarnak félistenek ellen felkészülni, de őszintén szólva nem is érdekel. Az már az ő dolguk.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and I’ll long for you
and dark in solitude

Miután kellően kifárasztottuk egymást és a gyomrom nem túl diszkréten jelezte, hogy üresnek érzi magát, természetesen nem volt kérdés, hogy kapok-e valamit harapnivalót, ha szeretnék. Persze míg Axel ezen ügyködik, a telefonja is csörög és Skygge is be akar jönni, de aztán végre ő is neki tud kezdeni az evésnek - miután megosztotta velem, miért hívták, hogy biztosan megnyugodjak. Nem is forszírozom tovább a témát, az a lényeg, hogy minden rendben van, a hűtőláda pedig egyébként is nagyon jó ötlet. Ha sok lesz a mai adag kaja és út közben tudunk olyan innt találni, ahol van egy mikró is az ágy mellett, már luxusban utazunk, mert nem csak szendvicset ehetünk majd. A váltásban vezetésre sem kérdés, hogy rábólintok, ugyanakkor itt már vannak bizonyos fenntartásaim... amiket már igazol is a válaszával. Vetek rá egy lapos oldalpillantást a szemem sarkából.
– Axel, a váltásban vezetés nem azt jelenti, hogy te vezetsz, amennyit bírsz, én meg beugrok néha, amikor elfáradtál – világosítom fel, és csak azért nem teszem csípőre a kezem, mert ülés közben hülyén nézne ki. A hangsúlyom viszont pontosan olyan. Nem gondolom, hogy túlhajtaná magát, mert tudom, hogy sosem veszélyeztetne engem... minket, de azt is tudom, hogy valószínűleg sokkal többet elbírna a feltétlenül szükségesnél. Márpedig én tényleg szeretném megosztani a terheket, akármilyen szépen néz is rám.
Persze a szépen nézéshez nem csak ő ért a kabinban, ezt Skygge bizonyítja is, amikor kinézi a számból az utolsó falatokat, de ezúttal neki sem hagyom, hogy nyomást gyakoroljon rám. Nagyon éhes voltam, ő meg már betolt egy akkora csontot, mint a combom. Axel szavaira elmosolyodom, mert egyrészt jól esik, hogy ezt mondja, másrészt nem is tagadhatnám, hogy nekem is a szívemhez nőtt már ez a nagy, bociszemű mamlasz, akinek én is rengeteget köszönhetek.
– Amikor lelki terrort alkalmaz, akkor csak a tiéd – szélesítem vigyorrá a mosolyomat. Skygge persze közben már masírozik is át az ő oldalára, és láss csodát, a múltkori vasszigornak nyoma sincs. Felvonom a szemöldököm, mormogok valamit arról, hogy persze, majd én leszoktatom a kunyerálásról, de nem tudok nem mosolyogni.
Közös erővel megisszuk a koktélom maradékát is, de aztán még nem sietünk. Úgy gondolom, még van egy kis időnk emészteni, igazából a főzés nagy része úgyis az én reszortom lesz, és ha közben nem tudok majd neki kukta-feladatot adni, ő már akkor is nekikezdhet majd a pakolásnak. Ezzel a gondolattal odabújok hozzá még egy kicsit, és fel is teszek egy kérdést, ami egyébként már régebb óta foglalkoztat, de eddig nem igazán volt rá megfelelő alkalom. Aprókat bólintva hallgatom a válaszát, vigyázva arra, hogy az enyémre hajtott feje ne "pattogjon", és igazából csak azon a pontom vonom össze kicsit a szemöldökömet, amikor azt mondja, ő mivel tud majd szolgálni. Egy pillanatig sem feltételeztem, hogy kiadott volna engem bármilyen módon, én csak miatta aggódom, és ezzel a szemeimben nézek fel rá, amikor felemeli a fejem. Elmosolyodom a szavaira, bár így is van, ami megüti a fülem.
– Nem is feltételeztem, hogy ilyet tettél volna. Csak nem tudtam, hogy nem jelentek-e... veszélyt az ő szemükben. Nem szeretném, ha bármi hátrányod származna életed nőjéből – teszem hozzá, egy kis mosollyal idézve az ő szóhasználatát. Ez a mosoly aztán megint kiszélesedik, tenyeremet a hasamra simító kézfejére helyezem és halkan felszusszanok attól a jóleső érzéstől, ami átjárja a mellkasomat.
– Biztonságban leszünk. Te is vigyázol majd ránk, Skygge is, és én is magunkra – hajolok oda hozzá, hogy hosszú csókot nyomjak az arcára. Minden egyes szavamat komolyan is gondolom, hiszek benne, bennünk, tudom, hogy nem lesz semmi baj. Valami azonban még így sem hagy nyugodni.
– De akkor... rólad tudnak? Úgy értem, az erődről – emelem aztán rá újra a szemeimet figyelmesen. Amikor először a saját maga által szolgáltatott dolgokat említette, azt hittem, a jelentésekre gondol, esetleg arra, hogy ő is szívességet tett némelyek eltüntetésével vagy hűvösre juttatásával, de... a természeti katasztrófa nem illik a képbe. Ha tudják, hogy köze volt a haifai helyzet kialakulásában, akkor az sokkal messzebbre mutat a logikus magyarázatoknál.

Anonymous

Vendég —
Aviva & Axel

~ Let Love Tear Me Down~

Pihengetünk, ölelgetjük, simogatjuk és csókoljuk egymást, én pedig kifejezetten élvezem ezeket a pillanatokat is. Mindent szeretek vele, de ez... ez a legjobb. Amikor csak szerelmesen dobogó szívekkel nézzük egymást. Persze, nem kerül el minket egy kis incselkedés sem, de nem is mi lennénk azok, akik egymást szítják - közvetlenül azután, hogy az imént még durván lángolt a testünk. Én ezekben a pillanatokban is próbáltam kevésbé ... erőszakos lenni vele, kevesebbet figyelni magamra és többet rá a történtek és a javaslatok miatt. Persze, látom, hogy ezzel nem ért egyet, de félek, hogy csak többet akar, mint amennyit elbír. Időt akarok neki adni, és lehet a gyerek miatt egyébként is erre lesz szüksége.
Szendvicskészítés közben azért megkapjuk a jó híreket a házzal kapcsolatban, amitől eleinte feszült lesz, de amint eljutok oda, hogy neki is elmondjam, már ő is megnyugszik. A "baj" viszont az, hogy holnap el kell indulnunk, ha időben akarjuk átvenni a kulcsot, és még be is akarunk rendezkedni, mert az autóút nagyon hosszú lesz. Ha nem lesz dugó, forgalom, nem állnánk meg, úgy telne 20 órába az út, de a felsoroltak mindegyikére számítani kell. Aztán eszembe jut, hogy kéne egy hűtőláda a hűtős dolgoknak. Viva egyetért, aztán megbeszéljük azt is, hogy váltásban volna jó vezetni. Persze, már most azt tervezem, hogy én többet fogok, de mintha olvasna a gondolataimban, már mondja is, hogy ha rajta van a sor, akkor cserélünk, ha törik, ha szakad... És még a nagy kék szemeim sem fognak segíteni? Na ezt majd teszteljük.
- Megígérem, hogyha elfáradok, akkor vezethetsz, jó? - kérdezem mosollyal, amolyan aranyközépútként. Nem fogom őt veszélybe sodorni, se magamat azzal, hogy addig vezetek, amíg el nem alszok a volán mögött. Olyat soha nem tennék.
Aztán megjelenik oldalt Skygge is, és már szájat nyalogatva figyeli Viva tányérján az utolsó falatokat. Mosolyogva nézem őket, aztán amikor azt mondja, hogy a kutyád, megrázom a fejem.
- Ő már a tiéd is. - mosolygok Vivára, aztán mivel Skygge átjön az én oldalamra, én vagyok olyan gyenge, hogy az utolsó falatot, a kenyér sarkát oda adjam neki. Ezután elveszem a poharat, kortyolok egy kicsit a koktélból, aztán szusszanva visszaadom Vivának.
- Köszönöm, jól esett. És nincs mit. - mosolygok a szendvicses dologra, aztán amikor nekem dől, átkarolom őt. Egy kis ejtőzés még szerintem belefér a napba. Aztán felteszi a kérdést, amit nem tudok félre érteni, és utána még pontosít is, én pedig elmerengek, hogy mit és hogyan mondjak el neki. Halkan sóhajtok, a fejemet az övére hajtom.
- Nagyjából két embernek beszéltem rólad. Nem sokat árultam el, csak annyit, hogy melyik kormányhoz tartoztál és tőlük akarsz megszabadulni. Nem említettem a moszadot, vagy bárkit, de egyébként is jobban érdekelte őket, hogy én mivel tudok majd szolgálni. Szóval nem is nagyon kérdezősködtek, inkább annak örültek, hogy motivált valaki és érdekükben áll fenntartani ezt a motivációt. - foglalom össze a dolgot, és még csak nem is hazudok. Mondom, aztán felemelem a fejem, és szabad kezemmel oda nyúlok az álla alá és óvatosan felemelem, hogy a szemeibe nézhessek.
- Soha nem kevernélek bele olyanba, amibe nem kell. Nem tudják, hogy miféle erőt birtokolsz. Nem tudnak rólad többet, mint hogy életem nője vagy, aki miatt képes voltam természeti katasztrófát okozni. - persze, Haifa körül számos kérdőjel lehet az emberek szemében, és aki nem tudja, hogy ez minek köszönhető, annak ez így is marad. Nekem persze könnyű volt a dolgokat megmagyarázni - egy részét legalább is -, amivel meg kellett hoznom a kedvüket ahhoz, hogy érdemesnek találjanak a szövetségre.
- Azt is mondtam, hogy nem akarok nagy babérokra törni. Nekem elég szolgálni, amíg te... most már ti, biztonságban vagyok. - simogatok a hasára, oda is pillantva.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and I’ll long for you
and dark in solitude

Egy részem nagyon is megérti és osztja is Axel aggodalmát, egy másik viszont kevésbé nézi a dolgokat... konzervatívan. Természetesen igaza van abban, hogy vigyáznom kell magamra, hiszen már egy másik életért is felelek, viszont az orvos utasítását én képtelen vagyok annyira sarkalatosan kezelni, mint ahogy rajta látom. Úgy értem, mi az, hogy ne erőltessem meg magam? Egy hozzám hasonló fizikai erőnléttel és edzettségi szinttel rendelkező nő nem költözhet be a Netflix elé kilenc hónapra; bele is őrülnék. Biztosan nem kell a nullára visszavennem magam, csak... fogalmam sincs, hol vannak a határok. Még egy dolog, aminek utána kell nézni...
Mindenesetre hagyom Axelt, hadd kedveskedjen nekem egy kicsit még, egyébként is egyre éhesebbnek érzem magam a készülő melegszendvics illatától. Persze ez sem mehet annyira egyszerűen, megcsörren a telefonja, én pedig azonnal aggódni kezdek a tapasztalatok miatt, főleg, hogy még a telefonnal a fülén hozza be nekem az én szendvicsemet. Halkan, de rá is kérdezek. hogy baj van-e, ő viszont mosolyogva nyugtat meg, hogy szó sincs erről, úgyhogy megnyugszom. Szívesen megvárnám az evéssel, de az a helyzet, hogy képtelen vagyok rá, szóval csakugyan enni kezdek, ahogy mondta.
Miután letette a telefont és Skyggét is beengedte, végre ő is csatlakozni tud hozzám, és el is mondja, miért hívták. Ezek egyébként jó hírek, ennek megfelelően fogadom is őket - meg lesz a nagy ház, ami valószínűleg kelleni is fog, még ha kezdetben el is veszek majd benne Skyggével, az pedig, hogy mennünk kell... nos, tudtuk, hogy a napjaink úgymond meg vannak számlálva. Még szerencse, hogy az orvost el tudtuk intézni, bár erről eszembe jut, hogy ott is kell majd keresni valakit. Ráadásul könnyen lehet, hogy csak egyedül tudok majd menni a vizsgálatokra... na jó, nem. Nem akarok erre gondolni.
– Oké – bólintok inkább a hűtőláda ötletére, mert az valószínűleg jól fog jönni. Eszembe jut viszont egy másik aggodalom, amit már nem is tudok magamban tartani, ezért rá is kérdezek, de ő csak mosolyog - ráadásul olyan aranyosan, tele szájjal, hogy muszáj nekem is mosolyognom rajta. Ez a mosoly pedig már sokkal könnyebben az arcomon is marad, amikor megnyugtat, hogy nincs semmi baj, csak az utazási mód volt a kérdés. Megkönnyebbült sóhajjal döntöm a fejem a vállára és nyomok is oda egy csókot. Inkább az úttal kapcsolatban kezdem kérdezgetni, a válaszaira pedig elgondolkozva bólogatok, számolva a fejemben az órákat és a kilométereket.
– Jól van, szerintem menni fog. De meg kell ígérned, hogy engem is hagysz vezetni! – emelem fel a fejem, komolyan nézve rá. – Nincsen "kímélned kell magad, Viva", meg "olyan aranyosan aludtál, hogy nem volt szívem felébreszteni, Viva". Amikor én jövök, akkor én jövök, és ha fáradtak vagyunk, megállunk pihenni – állítom fel a szabályokat, és ezekből nem is vagyok hajlandó engedni. Akkor sem, ha rám pislog azokkal a nagy, kék szemeivel. Ha elfogadta a feltételeimet, magam is a szendvics utolsó két falatjáért nyúlok, de az még félúton sem jár a szám felé, amikor meglátom a szemem sarkából, hogy a nagy, kék szemek helyett két még nagyobb, barna szempár nézi épp ki a falatot a számból.
– Na neeeem! Én is láttam, mekkora csontot faltál fel, nagyfiú, nincs az az isten, akinek a kedvéért adnék neked az én kajámból is. A-a, ezt én kaptam – rázom a fejemet, és a topogó mancsokat, meg a nagy bociszemeket figyelmen kívül hagyva el is pusztítom az utolsó két harapást is.
– A kutyád nagyon ért a lelki terrorhoz – jegyzem meg azért Axelre sandítva. Leteszem az üres tányért, majd a koktélomért nyúlok, iszok belőle egy kicsit, és Axelt is megkínálom vele, hátha megszomjazott.
– Köszönöm a szendvicset, életmentő volt – hajolok aztán közelebb hozzá, mosolyogva nyomva egy csókot az arcára. Egy kicsit még visszabújok az oldalához, a fejemet a vállára hajtva, csak hogy legyen ideje leérni a szendvicseknek, mielőtt belevágunk a főzésbe.
– Egyébként... tudják valamennyire, hogy ki vagyok...? – szólalok meg aztán halkan, ujjaimmal szórakozott köröket rajzolva a mellkasára. – Sosem kérdeztem, mit mondtál nekik, ami miatt elengedtek arra a... vadászatra.

Anonymous

Vendég —
Aviva & Axel

~ Let Love Tear Me Down~
I want your lovin'
I want you to be tonight
I wanna melt until our
Bodies' states are unified
So pull me closer
Let the rhythm take our life
Let's get together on the sharp edge of the knife

Talán jobban kellene bíznom benne, nem tudom. Azzal, hogy incselkedve megjegyzi, milyen kár, hogy nem vadulok, valószínűleg arra akar rávezetni, hogy nyugodtan tehetném...én még is félek elengedni magam, és most már nem csak azért, ami pár hónapja történt, hanem azért is, mert most már egy érzékeny, védtelen kisembert nevel magában. Nem akarok bajt okozni se lelki, se testi szinten. Persze, Aviva lehet erősebb annál, mint amilyennek gondolom őt, de ... nem tudom. Nem akarok az lenni, aki megint bajt hoz a fejére.
Inkább teljesítem minden más kívánságát, és miután megnéztem szexin elnyúló testét, megyek és csinálok neki egy szendvicset. Persze jön egy hívás is rögtön közben - mikor máskor -, és ez alatt kiderül, hogy tudtak nekünk házat intézni. Közben elkészülök a szendviccsel, beviszem Vivának, aki közben helyre rakta az ágyat és most aggodalmasan figyel. Halványan rámosolyogva jelzek a kezemmel, hogy minden rendben, aztán kimegyek folytatni a kajám készítését, közben Skygge is kaparna már az ajtót, szóval éppen nem szakadok ketté. Miután beengedtem őnagyságát, a saját tányérommal sétálok vissza a hálóba, és helyezkedek le Aviva mellé. Megelőzve a kérdéseket elmondom, hogy miről volt szó, nagyvonalakban. Kissé meglepődik azon, amikor mondom, hogy egy kicsit korábban kell indulnunk, de úgy tűnik, nem veszi zokon. Nagyokat harapok, amikor elkezd beszélni arról, hogy mivel nincs sok cuccunk, nem lesz nehéz összepakolni. Nagyokat bólogatok rágva a szenvdvicset, mivel teljesen jó lesz ez úgy, ahogy lefesti.
- Szerintem makd este beugrok a városba hűtőládáért, hogy ne kelljen kidobni semmit a hűtőből. - mondom elmerengve és újabbat harapok. Aztán felhozza az aggodalmát és én meg mint egy hörcsög, te pofazacskókkal elmosolyodok. Leteszem az ölembe a tányért, aztán amint lenyeltem, magamhoz karolva adok puszit a fejére - újfent.
- Édes vagy. Csak azt kérdezte, hogy repülővel megyünk-e. Arra mondtam, hogy nem kivitelezhető, aztán megérdeklődte miért, de nem kötöttem az orrára. - válaszolom, aztán a szabad kezemmel emelem fel a szendvicset és harapok újra.
- Megállás nélkül cirka 20 óra az út oda... szóval ezért kell hamar elindulni. - amit sokan nem hisznek el Norvégiáról, az az, hogy nagy. Pedig az, rendkívül hosszú, és északra utazni - a sebesség korlátozásokkal együtt, autóval - nem egy rövid dolog.
- Úgy lenne jó, ha felváltva vezetnénk, de úgy is meg kell majd állnunk enni, inni, wcre, pihenni, kutyát pisiltetni. - tehát a másfél nap még lehet kevés is lesz, ahogy ígértem a telefonban, de majd többet vezetek. Nyolc-tíz óra egy kiadós alvás után néhány szünettel és két kávéval menni fog.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

when we close the curtains
you and me can forget all our manners
the neighbors must think that we're crazy, baby
'cause look how easily we keep coming undone

Ugyanúgy élvezem az összebújást is, mint az előző kéjes időszakot onnantól kezdve, hogy bejöttünk a hálóba - merthogy már akkor elkezdődött. Kellemes bizsereg és zsibbad a testem, a mellkasomat pedig átmelegíti az érzés, ahogy Axel szorosan a karjaiba zár, nagy, meleg teste pedig hátulról simul hozzám. Szívesen megállítanám egy kicsit az időt, talán az sem lenne elég arra, hogy kellően kiélvezzem a pillanatot. A tudatot. Megint annyi minden történt alig néhány hét leforgása alatt, mióta visszajött hozzám, hogy néha elfelejtek hálát adni a puszta jelenlétéért, pedig az a legnagyobb kincs, hogy itt van velem.
Ezekkel a gondolatokkal csókolom meg, feltett szándékom kellően elhúzni és kiélvezni ezt is, de a testem szó szerint közbeszól. Ezzel mondjuk legalább mindkettőnket meg is nevettetem, de nem is az én vőlegényemről - még mindig hihetetlen, ez is - lenne szó, ha nem ajánlaná fel azonnal a szolgálatait. És ne incselkedne hozzá egy kicsit. Nem mintha engem félteni kellene... Persze süket fülekre talál a kihívásom, amin elmosolyodom, de aztán látom elfelhősödni a tekintetét, és azt hiszem, szavak nélkül is értem, mire gondol. Én viszont nem akarok erre gondolni és azt sem akarom, hogy ő rá gondoljon, ezért figyelmen kívül hagyom a dolgot és inkább elterelem a figyelmét azzal, hogy lassan, lustán kinyújtozom az ágyon, mint egy macska, tökéletes rálátást adva neki minden egyes testrészemre, amit annyira szeret - még ha a fenekem épp takarva is van, mert már a hátamon fekszem.
– Kár – intézem el végül a dolgot egy egyszerű, de mégis sokatmondó igazsággal, rosszcsont módon bazsalyogva rá, de nem kísértve őt különösebben. Nem akarom kényelmetlen helyzetbe hozni.
Végül a kérdésére is megadom a választ, ő pedig már megy is, szerencsére nem vesződve öltözéssel. Elégedetten mosolyogva, leplezetlenül nézem őt, még utána is fordulok az ágyon, felkönyökölve támasztom meg a fejem, hogy addig legeltessem rajta a szemeimet, míg el nem tűnik a látóteremből. Halkan, mosolyogva sóhajtok fel, aztán felülök és megigazítom egy kicsit az ágyat. Felállítom a párnákat az ágy támlájához, hogy kényelmesen neki tudjunk dőlni az evéshez, iszok egy kicsit a koktélomból, a hamarosan meginduló illatok miatt pedig újra megkordul a gyomrom. Kuncogva simítom oda a tenyerem, nem is szoktam ennyire éhes lenni. Hallom a telefon csörgését és azt is, ahogy beleszól, nekem pedig görcsbe rándul a gyomrom, hogy megint történt valami... de ezúttal nem ront be a szobába, hogy azonnal el kell mennie. Nélkülem. Mert ugye engem már magával sem vinne. Hamarosan megjelenik a szobában, én pedig elveszem a tányért, de aggódva nézek fel rá.
– Ugye nincs baj? – kérdezem nagyon halkan, szinte csak tátogva, de ha megrázza a fejét, én már attól is megnyugszom. Helyes. Legszívesebben megvárnám, de nem bírom ki, mert szinte szó szerint folyik a nyálam a melegszendvics illatától. Muszáj belekezdenem, viszont igyekszem halkan rágni a ropogós kenyeret, hátha ki tudok venni valamit a beszélgetésből. Nem akarok hallgatózni, de valahogy érzem, hogy nem mondjuk Katrine-nel cseverészik. Ha baj nincs is, fontos még lehet.
Mire visszaér - mert közben Skygge is beengedtette magát -, én már a felét eltüntettem a szendvicsnek. Megigazítom neki a párnát, hogy kényelmesen le tudjon ülni, aztán kíváncsian ráfüggesztem a tekintetem. Először boldogan elmosolyodom, amikor kiderül, hogy megvan a ház, aztán egy egészen kicsit megszeppenek, mert az is kiderül, hogy tényleg kapkodni kell az indulással. Már hajnalban mennünk kell.
– Ó. Ó... Oké – kezdek el lassan bólogatni, nem is gondterhelten, hanem csak elmélázva. Nincs ezzel bajom, továbbra is fenntartok mindent, amit annak idején erről a helyzetről mondtam neki. Persze fel kell hívnom az apámat és nem ártana szólnom az ikreknek sem, hogy... hát, ne nagyon keressenek a városban, de tulajdonképpen ennyi. A pakolással nem hiszem, hogy baj lesz.
– Igazából nincs olyan sok cuccunk, szóval szerintem egy-két óra alatt mindent össze tudunk pakolni, ha hatékonyak vagyunk. Akkor lesz időnk aludni is egy nagyot. Váltásban vezetünk? Milyen hosszú oda az út? – teszek fel végül kérdéseket is, de direkt megvártam vele, hogy ő is tudjon enni végre a melegszendvicsből.
– Nem volt gond egyébként a ház miatt? Remélem nem... szívességnek fogták fel. Ezt is – kérdezem aztán némi aggodalommal. Mostanában sok szívességet kellett kérnie, miattam is, Aaron miatt is, és ismerve a parancsuralmi rendszer mibenlétét, őszintén aggódok egy kicsit, hogy nem fog-e ez visszaütni egyszer. – Nem akartam hallgatózni, de hallottam, hogy valamire azt mondtad, nem kivitelezhető. Csak remélem, hogy nem lesz majd következménye a sok kérésnek – teszem hozzá egy halk, gondterhelt sóhajjal. Nem akarok neki állandóan csak gondot okozni.

lips on you

Anonymous

Vendég —
Aviva & Axel

~ Let Love Tear Me Down~
I want your lovin'
I want you to be tonight
I wanna melt until our
Bodies' states are unified
So pull me closer
Let the rhythm take our life
Let's get together on the sharp edge of the knife

A felemelő és mindent elsöprő kör után megpihenünk egy kicsit. Örülök, hogy minden rossz élmény ellenére képesek vagyunk elfeledni a problémákat és csak szeretni egymást, akar csak kényeztetés, akár lepedőakrobatika szintjén. A kellemes bizsergés szétárad a testemben, hagyom, hogy az iménti élvezet utolsó hullámai is végig simítsanak rajtam, míg én a kedvesemet cirógatom. Idilli megint a hangulat, mintha soha nem éltünk volna át mi ketten olyan dolgokat, amikbe mások bele őrülnek. Mondjuk, nem mondom, hogy mi százszázalékosan jöttünk ki a dologból, de még mindig jobban, mint ahogy lehetett volna. Ha kevésbé szeretjük egymást, vagy sokkal jobban megbántódom azon, amik történtek, most nem lennénk itt és nem élvezném az életet. Régebben próbáltam tartani a távolságot legalább annyira, hogyha valami történik, akkor az elviselhető legyen akármelyikőnk számára. Korán rájöttem, hogy olyasmit próbálok elérni, ami lehetetlen, még számomra is. Aviva olyan nekem, mint az éltető víz. Nélküle biztosan nem húznám tovább egy évnél.
A csókot viszonozva aztán közbe szól a kötelesség másik fele, amikor is a teste elég egyértelműen közli, hogy tápanyagra van szüksége. Miután kinevettem magam rajta, felülve incselkedek még egy kicsit, de amikor azzal vág vissza, hogy ennél sokkal vadabbnak kell lennem, hogy járókeret kelljen, elmosolyodom.
- Egy ideig akkor hanyagolnod kell az aranyeres öregasszony szerepét, mert be akarom tartani az orvos utasításait. - arról nem is beszélve, hogy nem rég még egy mocskos, köcsög, szarházi, gennyes szemétláda tartotta fogva és élte ki magát rajta. Ha valamit adni akarok neki, az idő és gondoskodás. Néha visszagondolva így is csodálkozom, hogy nem triggerelek benne semmit. De örülök is neki.  Felkelek az ágyról és nem zavartatva magamat meztelenül megyek ki a konyhába. Úgy is tudom, hogy szeret nézni, épp úgy, ahogy én őt, szóval miért is ne adnám meg neki azt az örömöt, amit én is szeretek? Egy gyors melegszendvicset dobok össze, és amíg készül neki, addig a magamét pakolom össze. Már épp készen van az övé, amikor megcsörren a telefonom, úgy hogy sietek oda, veszem fel.
- Bergström. - szólok bele és sietek vissza, hogy kipakoljam a friss ropogós szendvicset a tányérra, aztán fülemen a telefonnal hallgatom tovább, ahogy jelentenek nekem, közben beviszem a tányért Vivának, az ölébe teszem, lehajolva a feje búbjára csókolok.
- Egyél. Mindjárt jövök. - suttogom neki, aztán kisietek, hogy fél kézzel a saját szendvicsemet is megtudjam csinálni.
- Igen, értem. Tökéletes lesz, köszönjük. Körülbelül másfél nap. Nem kivitelezhető. Magánügy. Ott leszünk. Visszhall. - zajlik le még röviden a párbeszéd. Leteszem a telefont és éppen kivenném a szendvicset, amikor Skygge kaparni kezdi az ajtót. Felsóhajtok, gyorsan kiteszem tányérra a szeleteket, kezemben vele kinyitom az ajtót, hogy az árnyékom boldogan flangáljon be, aztán sietek is be Vivához.
- Jó étvágyat.  Bocsi, csak közben megjött a visszajelzés a házról.  Tudtak intézni nekünk egyet. A ramsundi katonai állomáson kell majd átvennünk a kulcsot. Ma este össze kellene pakolni, és lehetőleg holnap hajnalban elindulni. - mondom leülve mellé az ágyra, aztán így, hogy végre van egy kis levegőm, nagyot harapok a forró szendvicsből.

Ajánlott tartalom —

Axel & Aviva | recalculating
Vissza az elejére 
2 / 9 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Axel & Aviva | way down we go
» Axel & Aviva
» Axel & Aviva | a few more steps
» Aviva & Axel - The End of the Journey
» Aviva & Axel - I want You back

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: