Kiskép : Rendeltetésem : - play by : Orlando Bloom Posztok száma : 20 User neve : Budul Csoport : Álf Pontgyűjtő : 14 Lakhely : Oslo Sentrum Foglalkozás : műkincstolvaj
Nathan Nielfandir Gregson —
Elküldésének ideje — Hétf. Jan. 09, 2023 11:22 am
Amiképpen az illem megköveteli, bemutatkozásunkkor, ajkam éppen csak kézfeje fölöt lehel aprócska csókot, bársony puha bőrére. Ahogy fogom a kezét, érzem, hogy nem durva, bőrét nem terhelik forradások, zúzódások, egyszóval, olyan munkát végez, ami nem jár azzal, hogy a kezeit nagy és súlyos dolgok mozgatásához kelljen használni. Már most ódzkodom attól, hogy elraboljam, de hát mit lehessen tenni? Az egyezség, az egyezség. Már kiegyenesedve pillantok le rá, amikor megemlíti, hogy reméli, csak a jó híre előzte meg. Kedves mosolyt villantok, aprót bólintok, annak jelzéseképpen, hogy semmi mást nem hallottam róla. - Legfeljebb, amit az irigyek mondanak Önről. A férfiak azt, hogy gazdagabb náluk, a nők meg azt, hogy csinosabb kiöltözve, mint ők valaha lesznek. Részemről az előbbi lényegtelen, a pénz nem a boldogág forrása. Utóbbi pedig a nők baja, én legfeljebb élvezhetem a társaságát, rossz szavam nem lehet. - mondom kedvesen, elvégre most egy bók hangzott el. Tény és való, kedvelem a szép nőket és a társaságukat. Még akkor is, ha némelyik roppant veszélyes tud lenni. Egy gazdag és szép nő, minden nő közül a legveszélyesebb, nemes vad. Bár, jut eszembe, vegetáriánus vagyok, nem vadászom.
Humorral, könyedén fűszerezett válaszom célba ért, ugyanis diszkréten elneveti magát. A humor kellemes fűszere az életnek és nélkülözhetetlen kelléke az ismerkedésnek. Minnél jobb benyomást teszek rá, annál könnyebben fog besétálni a kelepcémbe, ha meg nem kedvelem annyira, hogy ne akarjam elrabolni, legfeljebb egy forró éjszaka erejéig. Félmosolylal reagálom a válaszát, hogy rendkívül titokzatosan hangzik, hogy mennyire távoli föld szülöttje vagyok. - Szívesen mesélek az otthonomról, ha érdeklik a titkok. - mondom mindenféle felhangot mellőzve, ami piszkos utalgatásra vagy szexuális vágyak kiélésére való célozgatás lenne. Szimpla tényként közlöm vele, hogy szíves örömest mesélek neki Alfheimről és az otthonomról. Íg, ha kérdez, válaszolok is majd neki.
A beszélgetés azonban titokzatos otthonomról az üzletre, pontosabban az itt létünk miértjeire terelődik és megkapom, hogy neme szándékú felajánlást igyekszem tenni. - Köszönöm, kedves szavait, de tartok tőle, fele annyira sem vagyok nemes lelkű, mintsem azt gondolnák rólam az emberek. - gondolok itt arra, hogy évtizedeken keresztül országok jogos igényét tiportam társaimmal semmibe, ami az antik kincseket illeti. - Gondlok itt arra, hogy a felhalmozott tőke eléréséhez, olyan manővereket kellett tennem, ami mások üzleti érdekét sérti. Az üzleti élet azonban, már csak ilyen, ragadozók és prédák. A nagyhal felfalja a kishalat, hogy nagyobbra nőjjön és más nagyhalak ne akarják felfalni. Így most itt vagyok, reménykedve, hogy miközben lelki békét igyekszem nyerni azzal, hogy jótékony célokra felajánlok némi pénzt, a befektetés segítségével, azért marad is valami. - felé pillantok és egy röpke pillanatra, kellemes betekintést nyerek a dekoltázsába, magasságomnak köszönhetően. Szemeim, ugyanakkor nem legelésznek sokáig idomainak ívén. - Remélem nem untatom, időnként el tudok merengeni az efféle témákon. A befektetési céljaim? Nos, mondjuk ki őszintén, technikai analfabéta vagyok. A technológiai fejlesztések, nekem egy kicsit magasak, mint hangyának a Himalája. El nem tudja képzelni, hogy mennyi ideig tartott, mire egyáltalán az autót megtanultam vezetni. Borzalmas, techno blabla, dugd ide a kulcsot, nyomd le ezt a pedált.. a hazaiak úgy néznének rám, mint egy különcre. Ellenben a természetvédelem, az erdők telepítése, jobban érdekel. - mondom, diszkréten meg-megmosolyogva magamat. Valóban az emberi technológia nekem kicsit olyan, mint döglött békának a kiszradt tó partja: Eddig se volt jó, de ezekeután... Odahaza, ha a klnáok között valmi gubanc akadt és tetlegességre került sor, többnyire közelharci fegyverekkel és mágiával oldottuk meg a nézeteltéréseket. A közlekedésről nem is ejtve szót. Méghogy kamion? Kiröhögnének, hogy olyan nincs is.
A hízott kacsás hasonlítomra tetszését fejezi, ahogy egy újabb mosoly jelenik meg az arcán. Ahogy elnézem, igazán bájos, amikor mosolyog. Olybá tűnik, hogy elfogom nyerni a szimpátiáját és remélve ezzel a bizalmt is, ahhoz, hogy később anélkül cselekdhessek, hogy komoly gyanút ébresztenék benne. Bár, már most utálom a gondolatot, hogy el kell rabolnom. Felajánlására, hogy körbe vezet és kicsit segít oldódni a közeg miatt, mondhatni felüdült, ragyogó szemekkel mosolyogva válaszolok. - Részemről a szerencse és a megtiszteteltetés. - mondom, majd magam is leteszem a kiürült poharaknak szánt tálcára, az üres ivóedényt. Majd könyökhajlatomba karolva, elindulunk Adelelel a fogadás helyszínét körbe járva. Csöndben, időnként egy helyeslő igennel, hogy figyelek arra, amit mond, jelzem, hogy követem a monológ fonalát. A hagyományok említésére, ismét ránézek, de most nem lopok egyetlen pillantást sem formás kebleiről. - Úgy érti, akkor se mondana igent egy felkérésre, ha az a terem, legmagasabb pozíciójú férfijától jönne? - teszem fel a kérdést mosolyogva, kihangsúlyozva a legmagasabb szót, jelezvén, hogy nem társadalmi státusz, vagy gazdasági pozícióról van szó. Bár nem teszek egyetlen mozdulatot sem, ami arra engedne következtetni, hogy mint valami utcabáli mulatságban, táncba akarnám vinni, ha nemet mond és kihagyja, hát nem erőltetek semmit. Megmaradhat abban a gndolatban, tudatban, hogy szimplán kérdeztem.
Miközben haladunk, az egyik tálcáról, leveszek egy szalvettát, könnyedén fogom szabad karom kezébe és finoman meggyűröm. - A lehetőségek széles tárháza, a bőség mindig is komoly kínálattal kecsegtette az embert. Mi a helyzet az Ön cégével? Bár technológiailag nem vagyok a toppon, a befektetésre szánt összeget megoszthatom. Több lábon álljon az ember, ha jól tudom, így mondják. - mondom és kíváncsi tekintettel nézek rá, miközben megérkezünk nem tervezett uticélunkhoz, a teraszra vezető ajtókhoz.
Vendég —
if the suspense doesn't kill you
something else will
Nos, ebből akár még szerencsésen is kijöhetek, gondolom, miközben udvarias, de kicsit kíváncsi mosollyal biccentek a férfi szavaira. Még a végén kiderül, hogy Oslo városában magasra rúg az egy főre jutó beszélt nyelvek száma, különösen azoknál, akik nem helyiek. A kíváncsiságomat mindenesetre egyelőre hátrébb sorolom, hogy be tudjunk mutatkozni egymásnak; a kézcsók meglep ugyan, de nem utasítom el, mert nem tolakodó gesztusként teszi azt, inkább az udvariasság gálánsságának jelét érzem benne. – Remélem, csak a jó hírem előzött meg – jegyzem meg egy kis mosollyal, de nem ad okot gyanakvásra az, hogy már ismeri a nevem. Ezt a nevet többen ismerik, mint amennyit össze mernék számolni, és mivel a Mrs. előtagot használja, nincs okom feltételezni, hogy csupán udvariaskodna. Nem teszem szóvá, hogy én még nem hallottam az ő nevét, hiszen hallatlan udvariatlanság lenne, inkább felteszem végre a kérdésemet arra vonatkozóan, hogy vajon ő mennyire messziről érkezett ide. Megvillantott humorát halk nevetéssel díjazom, a folytatás hallatán pedig elmosolyodom. – Ez rendkívül titokzatosan hangzik – billentem kissé oldalra a fejem, de a szavaim mögött nem élcelődés áll. Amennyiben nem kíván ennél többet mondani, én nem erőltetem, elvégre nem kihallgatáson vagyunk. Inkább, az udvariassági köröket fenntartva, arra kérdezek rá, hogy mi szél hozta ide ezen az estén. – Ez igazán nemes szándék – biccentek mosolyogva. Nem bánom, hogy "csak" egy befektetővel sodort össze a sors, hiszen a kapcsolati tőke az minden értelemben kapcsolati tőke. – Vannak már esetleg kitűzött céljai a befektetéseket illetően? – érdeklődök tovább. Őszinte vallomása egy értő mosolyt csal az arcomra. – Teljességgel érthető az érzés, ha először van ilyen közegben. Nekem volt már szerencsém jó néhányhoz, de így sem mindig lehet teljesen feloldódni, ha ez valamekkora vigaszt nyújt – vonom meg finoman a vállam, majd eltüntetve a pezsgő utolsó kortyát is, én is az üres poharakat tartalmazó tálcára teszem azt. – De egyet se féljen, Mr. Gregson, ha már így elloptam öntől a kiszemelt pezsgőjét, szívesen leszek az idegenvezetője, míg egy kicsit felméri az erőviszonyokat – ajánlom fel előzékenyen. Amennyiben nincs ellenvetése, mosolyogva mellé lépek, hogy elindulhassunk, és ha esetleg felajánlja a karját, ujjaimat könnyedén, a formaságoknak megfelelően fonom a könyökhajlatába. – Ott zajlik majd egy kisebb volumenű árverés, bár ezt talán kitalálta a berendezésből – intek a terem túlsó végében berendezett részhez, ahol katonás rendben, több sorban állítottak fel székeket egy pulpitussal szemben. – Nem kötelező a részvétel, de ha valóban gondolkodik jótékonykodásban... – Nyitva hagyom a mondat végét, úgyis tudja, mit szeretnék mondani. Miközben lassan átvágunk a termen, egy-két nevet is mondok neki, ha felismerek néhány arcot, különösen akkor, ha korábban mondott valamiféle befektetési irányt. Akkor külön figyelek erre, bár nem mutatom be közvetlenül senkinek, hacsak nem kéri kifejezetten. Közben áthaladunk a boltív alatt, ami összeköti a két termet, és így kilyukadunk a "bálterem" részhez, még ha ezt nem is sokan hasznosítják egyelőre. – Ez egy kicsit múlt századi hagyományokat idéz – mosolyodom el, hiszen mostanában már kevésbé szokott sikere lenni a táncos ismerkedéseknek, különösen az üzleti szférában. – Ha engem kérdez, ennek a teremnek a legjobb része ott van, hátul – intek a fejemmel a terem végébe, ahol kétszárnyú üvegajtó vezet a tágas teraszra. Ezzel egyben azt is leszögezem, hogy a táncos ismerkedés számomra sem kedves műfaj. – Oda mindig ki lehet menni, ha levegőre van szüksége, akár átvitt, akár szó szerinti értelemben – teszem hozzá mindentudó mosollyal.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : Orlando Bloom Posztok száma : 20 User neve : Budul Csoport : Álf Pontgyűjtő : 14 Lakhely : Oslo Sentrum Foglalkozás : műkincstolvaj
Elküldésének ideje — Szomb. Szept. 24, 2022 1:27 pm
Igaz, ami igaz az egészet nem így terveztem, eszem ágában sem volt ennyire közvetlenül, megejteni az első találkozást. Kicsit még húztam volna az időt, elvégre magam sem érzem túl jól, már azzal az egésszel, amit tennem kell. Hiába, teljesen más műkincseket lopni és betörni különböző helyekre, mint valakit elrabolni. - Valóban. Bár nem vagyok nyelvész, de az a néháy nyelv, amelyen szólhatok az emberekhez, segít felismerni, hogy ki milyen nyelven járatos. - mondom s amikor a bemutatkozás során kezet fogunk, ha nem adja jelét, hogy az illem effélem egnyilvánulására nincs szükség, akkor kezet is csókolok neki. - Mrs. Crawford, örvendek a találkozásnak. Hazudnék, ha azt mondanám, kegyed nevét, most hallom legelőször. - kedvesen elmosolyodom, amikor arra utal kérdésével, hogy én is messziről sodródtam ide. Hát, ha tudná, hogy milyen messziről érkeztem és mennyire távolinak érzem az otthonomat időnként. Ugyanakkor nem kezdhetek neki arról regélni, hogy az Álfok vilgából érkeztem Midgardra. - Történetesen itt lakom a városban, szóval fizikailag, annyira nem is messziről, - toldom meg tréfásan kicsit a választ, pont annyira, hogy érezhető legyen van humorom, de ne tűnjek komolytalannak. - lélekben persze máshová húz a szívem. Igen, mostanában Oslo az otthonom, de távoli föld szülöttje vagyok.
Abszolút nem hazudtam, amikor azt állítottam, hogy egy messzi földről származom. Elvége, hogyan is érthetné meg, foghatná föl egy midgardi, hogy a kilenc világról szóló, számukra mese, nem is annyira mese. - Magánemberként érkeztem, egyetlen cég képviseletében sem állok. Néhány év - vagy inkább évtized. - gondos munkája eredményeképpen felhalmozódott némi befektethető tőkém. Arra gondoltam egy részét felajánlhatnám jótékony célokra, míg jelentős részét befektethetném. -mondom, elvégre nem csak, hogy ez a begyakorolt szerepem, amit játszanom kell, de a valósg is ez. Ami a befektetést illeti, na jó másodikra a jótékonyság sem lehet, annyira rettenetes. Leteszem a pezsgős poharat a kitürített poharakat gyűjtő tálcára és visszafordulok Adele felé. - Őszintén megmondom, kicsit feszengve érzem magam, - jah, elvégre el foglak rabolni és nem csináltam még ilyet. - tudja, teljesen más körökben mozogtam korábban. - igen, bűnözők, tolvajok, műkincstolvajok, gazdag mágnások, akik, bármit megadtak egy eredeti egyiptomi vagy kínai antik darabért. - úgy érzem magam, mint egy hízott kacsa, aki betévedt a rókalyukba. Gondolom érti, hogy miről beszélek, elvégre tapasztalt üzletasszony hírében áll.
Vendég —
something else will
Amikor bevéstem a naptáramba ezt az estét - és persze befizettem a részvételi díjat -, nem igazán vártam tőle sokat, de abban biztos voltam, hogy ideje végre elkezdeni azt, amiért idejöttem. Még ha meg is tehettem volna, hogy hónapokig csak ülök a hátsó felemen és a Frognerben bérelt villa falait bámulom... A gondolkodás sosem tett jót nekem. Éppen az juttatott idáig, hogy mindig is nyughatatlan voltam, egyik kihívást kerestem a másik után, hogy ne legyen időm csak úgy lenni. Olyan helyekre találni az elmémben, ahová nem szívesen tértem volna vissza. A munkamánia és a gyógyszereim - ezek tartottak józanul. Ezen irányú gondolataim most sem mutatnak változást, már csak azért sem, mert az érkezésem ténye felett lebegő sötét felhő úgy tűnik, továbbra sem akar távozni. Újabb kissé szerencsétlen találkozást tudhatok magaménak a pezsgős asztal mellett - bár, ha a pozitív oldalát nézem a dolgoknak, inkább egy ilyen apróság, mint hogy mondjuk egyenesen leborítottuk volna egymást pezsgővel. Az akaratlanul is elmormolt káromkodáson mondjuk így sem tudok segíteni, amit aztán igyekszem kompenzálni némi darabos, de udvarias norvéggal - mint kiderül, feleslegesen. A férfi is angolul szólal meg, amitől akaratlanul is fellélegzem kicsit, mert bár az üzleti szférában el is várható, hogy a képviselői beszéljék a nyelvet, azért közel sem garantált, hogy szívesen használják is, különösen a saját hazájukban. Ez utóbbi sejtést mondjuk hajlamos is lennék elvetni, mert ahhoz túl tisztán beszéli a nyelvet. Nem kérdezek rá, egyelőre, csak egy udvarias mosollyal biccentek, megköszönve a kölcsönös figyelmességet, a szemeim azonban élénkebben kezdik figyelni őt, amikor folytatja. – Csakugyan? – kérdezek vissza kíváncsian. Nem gyanakszom, inkább egy árnyalatnyi vidámság csillan a szemeimben, hogy az angolos akcentusomra fogja az anyanyelvemmel kapcsolatos sejtését, nem arra a kis káromkodásra. Igazán figyelmes. Átveszem a poharat a bal kezembe, szabaddá téve a jobbomat, hogy bemutatkozhassunk egymásnak. – Adele Crawford – mutatkozom be én is, röviden, de határozottan fogva kezet vele. – Ezek szerint önt is messziről sodorta ide az élet, Mr. Gregson? – folytatom a társalgást némi udvarias érdeklődéssel. Egy fokkal kevesebb feszültséggel kortyolok újra a pezsgőbe; még a végén pozitívan is elsülhet ez a kis malőr. – Valamelyik cég képviseletében érkezett, vagy csak amolyan irgalmas szamaritánusként van jelen? – teszem is fel aztán a kérdést egy apró mosollyal. Nem mintha aláíratlan együttműködési szerződéseket őrizgetnék a táskámban - első sorban hasznos ismeretségeket várnék ettől az estétől, semmi többet, de ebben akár rám is mosolyoghat a szerencse.
Elküldésének ideje — Pént. Aug. 05, 2022 2:29 pm
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltam ideges. Akármennyire is voltam rutinos műkincstolvaj és törtem be különböző múzeumokba és raktárakba, hogy a legkülönfélébb antik értéktárgyakat és archeo-emlékeket tulajdonítsak el, ez a meló teljesen más volt. Két kezemmel megtámaszkodtam a mosdókagyló szélébe és belebámultam a tükörbe. Egy darabig néztem, a tükörből visszapillantó képemet. - Te nem vagy normális. - mondtam halkan, bele a tükörbe. Mintha a tükörbéli énem bölcsebb, mindent jobban tudó, alternatív énem lenne. Tény és való, hogy jó pénzt ígértek. Felveszem, leszállítom és felmarkolom a lóvét. Tisztasor, nem sérül meg senki, jó eséllyel nem kell bántanom senkit. Megnyitottam a csapot, beszappanoztam a kezeimet és megmostam az arcomat. A tükörből visszanéző énem, még mindig olybá tűnt, hogy sokkalta bölcsebb.
Bár tudtam, hogy ez egyáltaln nem olyan, mint amikor egy élettelen tárgyat veszek és viszek el, mégis megtettem mindenféle előkészületett ahhoz. hogy a terv hiba mentesen működhessen. Még táncórákra is eljártam, hogy zökkenő mentesen tudjak a szociális érintkezés során elvegyülni az emberek között. Igaz, ami igaz, hazudnék ha azt mondanám, hogy a táncórák ne lettek volna az ínyemre. Az emberek táncai jelentős különbséget mutatnak, mint az Álfok által ismert táncok, de legalább annyira szórakoztatóak. Az alkalomhoz illően kiöltöztem, ami nem okozott különösebb gondot, elvégre a műkincsekkel való üzletelés során, nem egyszer kellett gazdag, jómódú emberekkel találkoznom. Mellesleg én magam is a felsőbb réteg, kényelmes életét tudom élni. Különösen azután, hogy olyan műkincsekkel, itt Norvégiában is találkoztam, amik hevesen felkeltették az érdeklődésemet. Egy szó, mint száz elegánsan öltöztem fel ahhoz, hogy komolyan is vegyenek. S ne nézzenek ki maguk közül. Nem miintha ne tűnnék ki közűlük, elvégre az emberek többsgénél jó szerint magasabb vagyok. Talán ez az egyetlen, ami arról árulkodik, hogy Álf vagyok.
Az emberi technológia, bosszantóan sokrétű és számtalan vívmánya közül egyetlen dolognak láttam hasznát, hogy megtanuljam. Igaz, ami igaz az se volt sétagalopp, de megtanultam autót vezetni. Miután megérkeztem a Comfort Hotel parkolójába, pár pillanatig még fogtam a kormányt. Belenéztem a visszapillantó tükörbe, megigazítottam a hajam. Kifújtam a levegőt. - Nielfandir, te marha, ezt megcsinálod, aztán soha többé balhé. - mondtam magamnak, majd kiszálltam a kocsiból és bementem a jótékonysági estnek otthont adó és az ékkövet rejtő Hotelba.
Kissé szokatlan magasságommal és elegáns, fekete öltönyömmel szereztem magamnak egy pár rácsodálkozó pillantást, amíg haladtam az eseménynek helyet adó terem felé. Udvarias voltam az emberekkel, kedvesen mosolyogtam, ha valaki megszólított. Akcentussal beszélt norvégom eléggé megmosolyogtatott pár embert, de ezen nem kaptam föl a vizet. Tekintve, hogy legalább egy fejjel magasabb voltam a többségnél, nem volt számmomra különösebben nehéz krülnézni a teremben és megtalálni a célt. Az állófogdásnak heyet adó teremben a svédasztaloknál pillantottam meg a korábban csak képen látott nőt. Élőben elég formásan nézett ki, gondoltam magamban és lassan elindultam irányába. Alig egy karnyújtásnyira volt tőlem, de ez nem volt elég, hogy megszerezzem. Ez még túl távoli, hogy bezsebelhessem. A drágakövekkel óvatosan kell bánni, különösen akkor, ha nagyon értékesek és valakinek kellenek.
A terv nem teljesen az volt, hogy ugyanazt a pohár italt akarom majd elvenni, amit ő és ezzel indítok el egyfajta találkozást, így amikor a kezeink összeértek és Ő megszólított, az eddig felépített terv dugába dőlt. Újra tervezés. A tört norvégja aranyos volt és kedves a fülemnek, ugyanis nagyjából én is ilyen módon daraboltam a norvégot. Jó, talán egy kicsit durvábban, de Ő nő, a nők sokkal lágyabb hanggal rendelkeznek. - Well .. - kezdtem bele angolul, tekintve, hogy tudtam, hogy beszéli ő is ezt a nyelvet. Talán jobb, kellemesebb lehet, ha nem norvégul kell körül udvariaskodnunk egymást.- .. ugyan kérem, nem történt semmi. - mondtam udvariasan, egyértelmű jelét adván annak, hogy értettem amit mond. Majd hozzá tettem. - Árulkodó az akcentusa, hogy beszél angolul. Én is nehezen vetkőzöm le az angolos kiejtést. - mondom és megtoldom egy sokat használt, profi mosollyal. - Nathan Gregson. - mutatkozom be és nyújtom a kezemet, hogy hivatalossá tegyük, kalandosnak induló ismeretségünket.
Vendég —
something else will
Nem tudom, létezik-e megfelelően túlzó kifejezés arra, amikor az ember már jóval azelőtt utál egy eseményt, minthogy egyáltalán elindulna oda. Mindig is voltak jobb és rosszabb napjaim, néha nevetségesen egyszerű volt fenntartani Adele álarcát magamon, más napokon viszont még a szokásosnál is jobban gyűlöltem mindent magam körül. Miután kiszálltam a túlságosan is hosszúra nyújtott fürdő után a kádból, legalább tíz percen keresztül csak fel-alá járkáltam a lakásban, mire végül meggyőztem magam, hogy nem hagyhatom ki ezt a lehetőséget. Kiváló lehetőség ez arra, hogy kapcsolatokat építsek, márpedig elvileg éppen ezért jöttem ide... Így hát minden ellenérzésemet sutba dobva csakhamar azon kapom magam, hogy elegánsan öltözött emberek forgatagában sétálok az impozáns hotel még impozánsabban feldíszített folyosóján. A fekete tűsarkú cipő sarkai határozottan koppannak a márványpadlón, miközben az ajkaimon visszafogottan udvarias mosollyal biccentek az embereknek. Követ néhány kíváncsi pillantás, de nincs ebben semmi meglepő; a jótékonysági esteken az üzleti szféra krémje szokta képviseltetni magát, éppen azért vagyok itt, számukra pedig könnyen lehetek ismerős. Én a magam részéről egyelőre csak feltérképezem a hotelt és a meghívottakat, csak azután hozom majd meg a döntésemet, hogy ki felé érdemes lépéseket tenni. Igyekszem levetkőzni magamról a rossz érzéseket, miközben belépek az állófogadáshoz ízlésesen berendezett nagyterembe. A tágas helyiség össze van nyitva a mellette levő, első pillantásra ugyanakkorának tűnő teremmel, ahonnan élőzene hangja szűrődik át jól hallhatóan, és néhány táncoló párost is felfedezni vélek, ahogy átpillantok a boltív alatt. Arra kellene koncentrálnom, hogy itt vagyok, nem a szorongásra és az üldözési mániámra. Eljöttem a világ másik felébe, szó szerint, semmi okom mindenhol a bajt sejteni és mégis... Elfojtok egy apró sóhajt. Szorosabban fogom magamhoz a vékony borítéktáskát és inkább a fehér abroszokkal takart hosszú asztalok egyikéhez lépek, történetesen ahhoz, amelyiken a pezsgőspoharakat sejtem. Gaelanra fogom az egészet, vagyis inkább a szerencsétlenségemre, hiszen a férfi nem tehet semmiről - inkább rám jellemző, hogy találok egy ígéretes és nyugodt lehetőséget valami olyan egyszerű dologra, mint a tanulás, és még ez sem sül el jól. Hogy lehet éppen ő éppen egy hozzám hasonló? Miért nem lehet egyszer valami csak úgy pofonegyszerű? Miért... – Shit – csúszik ki a számon egy akaratlan kis káromkodás az anyanyelvemen, amikor az asztal mellé érve az egyik pohárért nyúlok, a kezem azonban félúton összeütközik valaki máséval, aki láthatóan ugyanazt a poharat szemlélte ki magának. Mit is mondtam a pofonegyszerű dolgokról? Megköszörülöm a torkom és gyorsan magamra öltök egy udvarias, bocsánatkérő mosolyt, miközben a kéz gazdájára pillantok. A tekintetét mondjuk csak kicsit később sikerül elkapnom, ugyanis még a magassarkúban is nagyon erősen felfelé kell néznem; még skandináv mércével is. – Elnézést, egy kicsit gondolataimba merültem és nem figyeltem. Tessék csak – intek a pohár felé, összeszedve a némileg még tört és akcentusos, de azért érthető norvég tudásomat, míg én egy másik pohárért nyúlok. Az udvariasság kedvéért megemelem azt a jóképű idegen irányába, mielőtt belekortyolnék a tartalmába, mert egy ilyen malőr után kifejezetten vágyom arra, hogy az alkohol megtegye a maga jótékony hatását és enyhítsen egy kicsit a feszültségemen. Még ha a pszichiáterem nem is lenne rám büszke emiatt.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 162 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 162 vendég :: 2 Bots és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.