Kiskép : Rendeltetésem : - play by : tom hardy Posztok száma : 1091 User neve : dimitriy Csoport : halandó Pontgyűjtő : 1082 Lakhely : frogner Foglalkozás : gangster Előtörténet : i didn't choose the thug life the thug life chose me Keresem : find arms that will hold you
at your weakest, eyes that will see you
at your ugliest,
and a heart that will love you
at your worst.
then you have found true love Kor : 45
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Szer. Júl. 27, 2022 2:35 pm
Iris Gustafsson felhasználónak tetszik ez a poszt.
Soha nem tudtam igazán elválasztani a közöttünk dúló szerelmet a testi vágytól, egyik jött a másik után, mondhatni, kéz a kézben járt, és nem is láttam értelmét azon gondolkodni, hogy szétszedjem-e őket. Ahányszor csak végignéztem rajta, vagy a közelembe került, lángolni kezdett a vérem, vehemens vágyat ébresztve bennem, és míg testemnek az Ő teste nyújtotta a végső menedéket, a szívemnek az a szerelem jelentette a megnyugvást, amit lépten-nyomon éreztetett velem, úgy törődve egy mások által hírhedtnek tartott bűnözővel, mintha nekem is lenne lelkem. Bár Vele, mellette mintha tényleg született volna egy, amit mások elől gondosan elrejthettem, egyedül neki ajánlva fel, hogy törődjön vele és gondozza. Cserébe pedig, aligha tudtam mást adni ezen a tomboló szerelmen és a folyamatosan lüktető vágyon kívül, de már ez is több volt, mint amit valaha is kinéztem saját magamból. Most sem voltam képes uralkodni magamon, mert amint megérett bennem az elhatározás, hogy nem engedhetem el csak így, még ha ezúttal nem is akart messzire menni, ahelyett, hogy szavakkal hoztam volna tudtára, hogy mit is akarok, ajkaimmal kaptam a szája után, úgy simulva testéhez, mintha tényleg képes lennék egybeolvadni vele. A bátorságom és arcátlanságom soha nem ismert határokat, ezt már Ő is sejthette a tegnapi lopott csók után, ami azt a pofont eredményezte, de ahogy utána a táncunk közben ismét rám hangolódott, élt bennem annyi merészség, hogy úgy gondoljam, nem lépek át semmilyen határt azzal, hogy újra megcsókolom, próbálva háttérbe szorítani, hogy ennél nem is túl titkoltan, de többre vágyom. Őt akartam, végig akartam járni minden porcikáját, bebarangolni az egész testét, és ezt nem is titkoltam, szavaira csak sejtelmes suttogással válaszoltam, orrhegyemmel becézgetve bőrét, majd szemtelenül rámarkolva a fenekére. Egy másodpercre talán el is hittem, hogy ezúttal nem ér majd véget a pillanat, halványan viszont észleltem az apró kis hangokat a fejemben, amik azt súgták, hogy az igazság még nem jelenti azt, hogy bármiben is változott volna a véleménye tegnap óta. Ezt viszont elég nehéz lett volna elmagyaráznom a bennem dolgozó vodkának, bár az ostrom nagy részéhez amúgy is volt kellő bátorságom. - De nem mondod - vigyorodtam el válaszként halványan, még mielőtt újra csókolni kezdett volna, szorosabban bújva hozzám, annak ellenére, hogy szavaival éppen arra készült, hogy kiadja az utamat. És bár piszkosul vágytam rá, a testem valószínűleg pontosan elárulta, hogy mennyire, mégsem ért váratlanul a döntése. Számára inkább még idegen voltam, egyedül abban változhatott a véleménye, hogy most már tudta, nem áll szándékomban sem kihasználni, sem megbántani. Sokkal többet jelentett, mint bármelyik másik nő az életem során, és ezt soha nem féltem bizonyítani neki. Hajába fúrtam az orromat, mikor a nyakamhoz hajolt, egy pillanatra le is hunytam szemeimet, így élvezve ki ezt a várhatóan véges pillanatot, lassan leengedve karjaimat, mert félő volt, hogy ha tovább folytatom, nem leszek képes ilyen könnyen abbahagyni. Már így sem volt egyszerű. - Nem vagy nevetséges - ráztam meg a fejemet, egy aprót azért sóhajtva, miután kezeivel arcomra simított, én pedig még annyira előre hajoltam, hogy orra hegyére csókoljak. - Akkor ez azt jelenti, hogy... - néztem körbe magunk körül egy halvány, de kicsit sem sértődött mosoly kíséretében, még ha iszonyúan meg is kellett küzdenem magammal. Még mindig túl közel állt hozzám, annak ellenére, hogy nemrég kissé elhúzódott, így én is tettem egy lépést hátra, csak hogy a korlátnak dőlhessek hátammal, egyik kezemmel pedig rátámaszkodtam. - ... jó éjt? - kérdeztem, befejezve az iménti gondolatot, egy csalafinta kis vigyor társaságában. Még ha túl sok jókedvre nem is adott okot ez a nap, próbáltam nem ismét padlón találni magam, és bár már most a falat kapartam a ténytől, hogy hamarosan ismét különválunk, de nem köthettem magamhoz rabláncon. Ő nem volt... rab.
Kiskép : Rendeltetésem : I'm HIS Wife play by : Jennifer Lawrence Posztok száma : 1082 User neve : Maze Csoport : Halandó Pontgyűjtő : 1070 Lakhely : Frogner Foglalkozás : Építész Előtörténet : My Fairytale Keresem : "Every Beauty needs her Beast, to protect her
from everything but Him." Kor : 37
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Szer. Júl. 27, 2022 1:28 pm
Dimitriy V. Smolensky felhasználónak tetszik ez a poszt.
Iris & Dimitriy
Ha nincs az a szerelem, amit egyébként Én ébresztettem benne, ami egészen megváltoztatta, valószínűleg a tegnapi nap sem úgy alakult volna, olyan kellemesen, mint ahogy és most meg sem fordulna a fejemben, hogy egyáltalán meg akarjam jobban ismerni, engedni, hogy a közelembe férkőzzön. De Ő már nem az a Dimitriy, akit én ismerek és a legkevésbé sem érzem már azt, hogy óvakodnom kellene Tőle. Szeretném még jobban megismerni és azt hittem, hogy a tegnapi randi, a csókunk, ezt elég nyilvánvalóvá tette, mégis emlékeztetnen kell rá és még jó, hogy a vodka ad is ehhez kellő bátorságot, mielőtt elindulnék lefeküdni. Nem jutok azonban a lépcső aljánál tovább, mert megjelenik, mintha csak most tudatosult volna benne, hogy miről beszéltem, hogy mire gondoltam tiszta lap címszóval, és mielőtt bármit is mondhatnék, egy forró csókkal vet véget még a kusza gondolataimnak is. Egyedül, csak az vetődik fel bennem, hogy talán nem kellene viszonoznom a csókját, nem kellene még jobban összezavarni mindent, mégis úgy karolom át nyakát, úgy simítok végig a hátán, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Igazság szerint, annak is kellene lennie, számára az is, nekem mégis olyan új és idegen mindaz, amit képes kiváltani belőlem, ez a forróság, ami meglódítja rögtön a véremet, hogy képtelen vagyok nem átadni magam csókjának és az érzésnek, ahogy testünk egymáshoz simul. Már nem a vodkától ég az arcom, vagy az elhangzott monológomtól, hanem Tőle, az érintésétől és a csókjától, ami milliónyi érzelemről árulkodik. Érzelmekről, melyeket irántam érez, akár emlékszem rá, hogyan alakultak ki, akár nem. Nem szívesen szakítom félbe a csókunkat, mégis elhúzódom picit, mielőtt még teljesen megrészegítene a vágy, de semmivel sem könnyebb ellenállnom, hiába is teszek fel egy vicces, incselkedő kérdést a jó éjt puszija kapcsán. Édesen, gyengéden cirógatja bőrömet orra hegyével, lágy csókokat hint arcomra, miközben folyamatosan arról duruzsol, miként szokott még este búcsúzni tőlem vagy épp reggel üdvözölni. Nyelnem kell egy nagyot, ahogy fenekemre markol, teljesen kiszárad a torkom a vágytól, ami csak még többet akar, mindenhol érezni akarja érintését és csókjait és én is érinteni akarom, érezni, ahogy teste az enyémhez simul. Kezem hátáról mellkasára barangol, másikkal hajába túrok gyengéden, majd lehunyom egy pillanatra szemeimet és próbálom rendbe szedni a gondolataimat, nyugtatni zakatoló szívemet és a már most tempósabbá vált légzésemet. Nevetséges, hogy már számtalanszor voltam vele, mégis ódzkodom attól, hogy felcsaljam magammal a szobámba, mert bármi is volt a múltban, akkor is még, csak most kezdem Őt megismerni. -Mondanám, hogy emlékeztess rá, de...- súgom halkan ajkaiba, mosolyogva zavaromban, de nem bírom megállni, hogy ne csókoljam meg újra, hogy ne préseljem testem egészen az övéhez, mintha nem tudnám, hogy minél tovább élvezem ki ezt a pillanatot, annál nehezebb lesz végül elhúzódni tőle. -Még csak egyszer randiztunk.- sutyorgom tovább vigyorogva két puszi között, amit még ajkaira hintek, majd arcom nyakához fúrom és magamba szívom az illatát. Soha nem gondoltam volna, hogy lehetnek Vele ilyen gyengéd, romantikus pillanataim is a vitákon, a gúnyolódáson és a nyers vágyon túl. -És most már egyértelműen érzem a vodkát is.- kuncogok halkan, végül egy iszonyú nehéz sóhajt követően elhúzódok tőle, hogy felpillanthassak rá, két kezem arcára simítom és elmosolyodok. -Tudom, hogy nevetségesen hangzik, de nem akarok elsietni semmit.- magyarázok, az arcomra kúszó vigyor pedig egyértelműen a zavaromról árulkodhat, de tényleg úgy gondolom, bármennyire is kívánom ebben a pillanatban, hogy előbb hagyni kell ülepedni kicsit mindazt, ami történt, amit Neki fel kell dolgoznia.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : tom hardy Posztok száma : 1091 User neve : dimitriy Csoport : halandó Pontgyűjtő : 1082 Lakhely : frogner Foglalkozás : gangster Előtörténet : i didn't choose the thug life the thug life chose me Keresem : find arms that will hold you
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Kedd Júl. 26, 2022 10:11 pm
Egyelőre nem tudtam megítélni, hogy jó döntés volt-e csatlakozni hozzá a nappaliban, ahelyett, hogy felvonultam volna aludni, és talán lassabban jött volna az álom, de a vodka előbb vagy utóbb megtette volna a hatását. Ehelyett inkább a biztos szenvedést választottam, kilátásba helyezve egy olyan beszélgetést, amiben talán nem lesz köszönet, és aminek következményeként ismét eltiporhat, vagy megsérthet. Ennek ellenére még mindig tartottam magam ahhoz, hogy amit a konyhában mondott sem szándékos sértésnek szánta, nem bántani akart, csak egyszerűen őszinte volt, és pontosan ezt az őszinteséget vártam el az életem minden területén. Csak... most kibaszottul fájt az igazság, nem akartam elhinni, hogy csak ennyi jutott nekünk, és hogy tényleg így van vége. Nem szívesen helyeztem kilátásba, hogy egyszer valami majd közénk áll, de amikor eszembe jutott, mindig azt hittem, hogy valami olyasmi lesz, ami a hétköznapi életünkből fakad. Hogy megundorodik tőlem az életvitelem miatt, vagy pedig elszakítják tőlem, mikor lejár a szerződés, de... erre még a legmerészebb álmaimban sem számítottam. És mégis kinek jutott volna eszébe az, ami most történt velünk? Belefeledkeztem a gondolataimba, miközben beszélt, és még akkor sem voltam hajlandó megszólalni, mikor egyértelműen az emelet felé vette az irányt. Pedig rengeteg kérdőjelet hagyott bennem a mondanivalója, miközben először lazán hátat is fordítottam neki, visszafordulva a zongora felé. Elmerültem bennük, de alig pár másodperc kellett, hogy tudatosuljon bennem, mit is mondott az imént. Valamit éreztem vele tegnap, ami már majdnem olyan volt, ami el is hintette bennem azt az apró kis reményt, hogy nincs még minden veszve, és ha nincs is visszaút, hát talán van lehetőségünk kikövezni egy másikat magunk előtt, de nemrég, a konyhában folytatott beszélgetésünk alatt az egészet ripityára törte. Ott, azon a ponton nem tudtam elképzelni, hogy valaha is képes lenne akár megpróbálkozni azzal, hogy egyáltalán megismerjen, nem még, hogy belém szeressen, de alig ért végig bennem a gondolat, már álltam is fel. Elég volt a sebek nyaldosásából. A lépcsőnél járt már, mikor sikerült utolérnem, és anélkül, hogy egyetlen másodpercet is vesztegettem volna, már nyúltam is karja után, de nem fűztem hozzá többet a kelleténél. Szükségem volt erre a csókra, testének közelségére, arra, hogy végre általa érezzem, hogy élek, és ahogy nyelvemmel néma bebocsátást kértem ajkai közé, mohó csókcsatába kezdve vele, egy pillanatra ismét elhittem, hogy még rendbe hozhatjuk. Főleg mikor nem kezdett el küzdeni ellenem, nem állított le, helyette átkarolta a nyakamat, és míg keze végigsimított hátamon, karjaimmal átfogtam a derekát. Mintha még az idő is megállt volna pár pillanat erejéig, miközben még közelebb vontam magamhoz, de ahogy elszakadt tőlem, nem tudtam nem elvigyorodni a pimasz megjegyzésén. - Én? Mindig - suttogtam halkan, gyengéden simulva hozzá, újra és újra nagy levegőt véve, hogy még jobban érezhessem a belőle áradó kellemes, ismerős illatot, kezem pedig ösztönösen emelkedett meg, ujjaimmal gyengéden végigzongorázva oldalán. - És ha tudnád, mi mindent osztogatok még lefekvés előtt jóéjt puszi gyanánt - folytattam tovább, éppen annyira hajolva el homlokától, hogy az orrom hegyét finoman végig tudjam húzni arcélén, apró csókokat hintve bőrére a mozdulat közben. - Vagy épp reggel kávé helyett. Vagy igazából bármikor, mikor megkívánlak - folytattam tovább, gyengéden lehelve bőrébe a szavakat, kezem pedig ekkorra még tovább merészkedett, vgyázva, mégis határozottan fenekébe markolva. Meg kellett volna húznom a határt, ami valahol itt húzódott tegnap este, most pedig ismét ott voltunk, ahol a part szakad, mégsem voltam képes ellépni tőle, vagy abbahagyni arcának finom cirógatását. Ebben nagy szerepet játszott az elfogyasztott alkohol is, de a testem ezúttal már nem a vodka miatt lángolt, pusztán pár másodperc elég volt a közelében ahhoz, hogy ismét felforrósodjon a bőröm, a vérem pedig lüktetni kezdett, valahol mélyen azonban mégis arra készültem, hogy bejelenti az alvás-időt, méghozzá mindenkinek a saját szobájában. Eddig sem tudtam alvásra gondolni, bár eddig a gyötrő gondolatoktól féltem, amik a szoba magányában megszólítanak majd és beszélni kezdenek hozzám, most viszont, hogy utána léptem, és itt állt a karjaim börtönében, már miatta nem voltam képes a nyugodt álomra gondolni.
Kiskép : Rendeltetésem : I'm HIS Wife play by : Jennifer Lawrence Posztok száma : 1082 User neve : Maze Csoport : Halandó Pontgyűjtő : 1070 Lakhely : Frogner Foglalkozás : Építész Előtörténet : My Fairytale Keresem : "Every Beauty needs her Beast, to protect her
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Kedd Júl. 26, 2022 8:23 pm
Iris & Dimitriy
Teljesen ledöbbenek a gyűrű láttán és, ha ez nem lenne már így is épp elég erre a napra, kiderül, hogy nem csak meg akarta vele kérni a kezemet. Meg is kérte és az, amilyen átható pillantással nézegeti azt az apró ékszert, egyértelműen elárulja, hogy igen-t is mondtam. Nehezen állom meg, hogy ne pillantsak a kézfejemre, a gyűrűsujjamra, ahol pár nappal ezelőtt még ott díszelgett az az ékszer, amit Ő ajánlott fel, és mielőtt még tényleg elkezdeném a kézfejemet bámulni, inkább a hajamba túrok feszülten. Én pedig levettem azt a gyűrűt és ennyi, bár tekintve, hogy mi történt, hogy miként vesztek el az emlékeim, nem csodálom, hogy nem bírtam magamon hagyni és valahol örülök is, hogy nem így tettem, mert tegnap reggel igen furcsán pislogtam volna, ha a nap sugarai arról a gyönyörű ékszerről csillantak volna a szemembe. Azonban mindezek ellenére sem tudom végül megállni, hogy a korábbi szavaira, a hosszú monológjára ne reagáljak, hogy ne mondjam el neki, miféle tiszta lapra is gondoltam az imént, hogy mennyire nem akarok innen elsétálni, ha csak nem kéri ezt tőlem és, hogy nem a ma megtudott dolgok miatt vágytam tegnap a csókjára. Ha nem is él bennem az a szerelem, amit a korábbi Iris érzett, azért azt nem lehet mondani, hogy tényleg szörnyetegnek vagy vadállatnak látnám, mint ahogy Ő gondolta. Főleg ezt a mostani Dimitriyt, aki annyira más, annyival emberibb és kedvesebb, mint az, akit én ismertem meg. Kezdem azonban érezni a vodka jótékony hatását, valószínűleg ezért ez a hirtelen szóáradat is, na nem, mintha arról lennék amúgy is híres, hogy képes lennék befogni a számat, amikor épp nyomja valami a lelkemet, de a szónoklatom után, már úgy érzem, hogy ideje távoznom. Sietve jó éjszakát kívánok, de miközben a lépcső felé lépkedek, a szememet forgatom a cseppet sem ide illő szavaimon, mert hát hogy is kívánhat valaki jó éjszakát egy olyan embernek, aki konkrétan most vesztette el a nőt, akit tényleg feleségül akart venni? Nem egy szerződés, egy kötelesség, hanem tényleg az őszinte, tiszta érzelmek miatt, amikre talán, még Ő sem gondolta soha, hogy képes rájuk. A lépcsőkorlátra fogok, bár annyira azért nem hatott még a vodka, hogy kapaszkodnom kelljen, de mielőtt még komolyabban meglódulhatnék, meghallom a közeledő lépteit. Megtorpanok, értetlenül pillantok felé, de kíváncsian várom, miféle véleményt akar a szavaimhoz fűzni, Ő azonban finoman karomra fog és még attól a két, nehezen megtett lépcsőfoktól is megfoszt, miközben tekintetemet fogva tartja övéivel. Némán bámulok rá, ahogy maga elé húz, ahogy azt mondja, hogy nem is hagyná, hogy elmenjek, hangja hallatán libabőrössé válik az egész testem és, még mielőtt bármit is képes lennék kinyögni, mohó ajkait az enyémre tapasztja, hogy egy, a tegnapihoz hasonló forró csókkal fojtsa belém a szavakat. Pillanatok alatt úrrá lesz rajtam a tegnap érzett forróság, és bár egy részem azt súgja, hogy a mai nap után hagyni kellene picit elülni a dolgokat, ennek érdekében pedig le kellene állítanom, nem szabadna még jobban összezavarni mindent egy újabb csókkal, mégsem teszem. Helyette hozzá simulok, kezem nyakára csúszik, másikkal átkarolom és viszonzom édes, izgató csókját, de nem bírom megállni, hogy ne élvezzem ki a pillanatot, hogy ne simítsak végig újra a hátán, amit valószínűleg már kismilliószor megtettem, de nekem mégis teljesen új élmény. -Mindig ilyen jó éjt puszit szoktál osztogatni?- szakadok el tőle végül egy picit, de nem túl messzire húzódok, homlokom homlokához szorítva vigyorgok rá, miközben tenyerem arcára simul és egy hosszú pillanat erejéig elveszek tekintetében.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Kedd Júl. 26, 2022 5:36 pm
Úgy válogattam össze a szavaimat, mintha amúgy már teljesen mindegy lenne, és talán az is volt. Az, amit éreztem, nem fog egy csettintésre eltűnni, és ha nem ébredek egyszer én is arra, hogy kiszívták belőlem az emlékeimet vele kapcsolatban, hát esélytelennek tűnt csak úgy túllépni rajta. Az alkohol pedig bátorságot adott, hogy minden szó ki tudjon bukni, pedig amúgy sem voltam híján a merészségnek, de nem ilyen helyzetekhez szoktam. Ráadásul előtte még csak megjátszani sem tudtam magamat, már régen magam mögött hagytam azt a Dimitriy-t, aki ridegen, rezzenéstelen arccal fürkészte minden mozdulatát, úgy téve, mintha kicsit sem érdekelne, hogy mi van vele. Ő volt a kibaszott világom közepe, és most mégis úgy tűnt, hogy talán meg kell tanulnom nélküle élni. Nélküle lélegezni. Nélküle kelni és feküdni. De lehet egyáltalán szív nélkül élni? Lenéztem a gyűrűre, amit időközben előhúztam a zsebemből, bár még előttem sem volt teljesen tiszta, hogy mit akartam elérni ezzel. Nem tűnt úgy, hogy ezzel az információval akár neki, akár nekem könnyebbé válna mindez, mégis, annyira szerettem volna neki bebizonyítani és megmutatni, hogy érte tényleg bármire képes lennék, még valami olyasmire is, amire egész életemben képtelennek éreztem magamat. - Nemcsak akartam - válaszoltam kérdésére, egy pár pillanatra felnézve rá, de aztán újra a gyűrűre szegődött a pillantásom, azt bűvölve tovább, pedig ez az apró kis ékszer semmiben nem fog választ adni. - Mikor hazaértünk, azt hiszem, hogy... talán levetted - köszörültem meg a torkomat, majd egy kis sóhaj kíséretében visszasüllyesztettem a zsebembe, ekkor már ismét Őt fürkészve, mert ezúttal Ő állt fel, de hamarosan hátat fordított. Le sem tudta volna tagadni a belőle áradó frusztrációt, erről árulkodott az is, hogy ismét a hajába túrt, én viszont nem mozdultam, csak újra kiegyenesedtem, és bár szemeztem pár másodpercig a vodkával, de ismét lebeszéltem magam róla. Elég volt mára az alkoholból, már úgysem lesz könnyebb. Mikor újra ránéztem, már ismét szemben állt velem, a sóhaja pedig csak egy előjele volt annak, hogy mondani készül valamit, de arra nem vettem volna mérget, hogy tetszeni is fog-e, amit közölni akar velem. Nem vágytam hazugságokra, álltatásra vagy szánalomra, ez mind olyasmi volt, amiért már haltak meg emberek a közelemben, bár, minden egészen más, mikor Róla van szó. Éppen ezt szerettem benne annyira, kívülálló volt, csak szimplán nem volt része ennek a mocskos, beteg világnak, amiben éltem, és mellette azt éreztem, hogy egy részem tisztábbá válik. Mégsem tudtam, hogy mit kellene éreznem a szavai után, mert... éppen valami olyasmiről beszélt, ami alapjaiban cáfolt rá az én szavaimra, bebizonyítva, hogy kicsit sem ugyanúgy gondolta azt a tiszta lapot, ahogy én. Én nem akartam Őt elengedni, csakis akkor, ha Ő kérne rá, hogy megtegyem, de mielőtt újra megszólalhattam volna, a tegnapi napról kezdett beszélni, mire lassan ismét megkerestem tekintetét, hogy meggyőződjek róla, tényleg elhangzanak ezek a szavak, nem pedig csak az én agyam képzelte őket. És mióta hazaértem, valószínűleg ez volt az egyetlen olyan része a beszélgetésünknek, ami valamiféle reménnyel töltött meg, pedig már igencsak a feladás határán táncoltam. Követtem alakját, ahogy lassan az ajtó felé indult, én pedig, csak hogy ne kelljen végignéznem, hogy hogyan is sétál ki innét, inkább visszafordultam a zongora felé, de a búcsúzásnak szánt szavai, és az, amit a tegnapi randiról mondott, ott időztek a fejemben, újra és újra visszaismételve, ettől pedig egyetlen másodperc alatt szívtam meg magam. Szó szerint is, mert hatalmas levegőt vettem, ahogy tudatosult bennem, hogy mi is történik éppen, és hogy mit is akart valójában mondani a szavaival. Kis híján észre sem vettem, annyira a saját fájdalmamra koncentráltam, hogy észre sem vettem, mit próbált a tudtomra hozni. A picsába. Szinte kilöktem magam alól a kis ülőkét, érezve, hogyan árad szét bennem ismét az adrenalin és az erő, még remélve, hogy azelőtt az útját tudom állni, hogy eljutna a lépcsőkig. Felgyorsultak a lépteim, magam mögött hagyva a nappali bejáratát, tekintetemmel szinte rögtön rálelve alakjára, és néhány vehemensebb lépés után, a korlát mellé érve nyúltam karja után, gyengéden, mégis határozottan húzva vissza magamhoz, de ahelyett, hogy egyetlen szót is szóltam volna, pár pillanat erejéig elmélyültem íriszeiben, csak hogy azt követően teljesen visszahúzzam magam elé. - Nem is engednélek lelépni - mondtam csak ennyit halkan, teljesen berekedve, majd rögtön kaptam ajkai után, olyan szenvedéllyel és hévvel tapadva rá, mint ahogy tegnap tettem a táncunk közben. Bár benne volt a pakliban, hogy messzire megyek, pont úgy, mint tegnap, de muszáj volt kockáztatnom.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Kedd Júl. 26, 2022 4:25 pm
Iris & Dimitriy
Nem tervezem, hogy ma este lerészegedjek Vele, itt a nappaliban, de azért megnyugtat, hogy bőven van még készleten a vodkából, mert ha fejre nem is akarok tőle állni, azért némi jótékony búfelejtést vagy zsibbadást szeretnék elérni. Túl sok volt ez a mai nap, az egész napos őrlődés és hiába vártam, hogy majd rendbe tesz mindent Dimitriy, amikor majd hazaér, semmivel sem lett könnyebb. Sőt. Mindaz, amiről eddig tudomást szereztem, csak még jobban szorítja a mellkasomat, hogy nem csak, hogy elfelejtettem pár hónapot az életemből, de pár olyan hónapot sikerült elfelejteni, amelyekre egyébként szívesen emlékeznék. Szeretném tudni, miként alakult át köztünk a kezdeti ridegség, a dacosság és az ellenszenv egy olyan szerelemmé, aminek nem tudott gátat szabni még a világaink közti ellentét sem, hogy egyébként mennyire nincs meg bennem a bűnözésre való hajlam és, hogy számára mindez viszont természetes. Szeretnék emlékezni arra a Dimitriyre, aki végül kitárta előttem a szívét és beengedett, olyan mélyre, hogy most szó szerint szenved attól, hogy talán mindez elveszett alig pár nap alatt. Pedig, ha csak abból indulok ki, miként kerültek szóba tegnap azok a kedvelt nasik, milyen mohó csókkal forrt ajkaimra tánc közben vagy, hogy most miféle utalást tesz a ruháimmal kapcsolatban, nagyot kell nyelnem a gondolattól, hogy milyen tüzes, szenvedélyes szerelem lehetett ez. Soha nem voltam egy szent, de mindig volt egy kevés gátlásosság, amit nehezen tudtam leküzdeni, most mégis az az érzésem, hogy Vele nem igazán akadályozhatott ilyesmi, ez pedig iszonyúan zavarba ejtő. El is pillantok róla, pedig nem is méricskél engem folyamatosan, szinte háttal ül nekem a zongoránál és, csak néha fordítja felém tekintetét, mégis úgy érzem, hogy tökéletesen tudja, milyen hatást ért el nálam szavaival. Hogy a fenébe ne tudná? Hiszen, sokkal jobban ismer, mint én Őt. Hátra dőlök végül a kanapén, hangosan töprengek is picit, miközben szó szerint fojtogat a gondolat, hogy az Én emlékeimmel együtt, majd Ő is elvész. Ez az oldala, amit minden bizonnyal egyedül nekem volt hajlandó feltárni, egyszerűen eltűnik majd, mert az érzelmeim nélkül épp olyan, mintha egy virág hervadna el esővíz nélkül és nem tudok tenni ellene semmit. Nem tudok kikényszeríteni magamból egy olyan szerelmet, amit hónapok alatt ébresztett bennem és ezt mindenképpen fel kell dolgoznia, de ez azért nem kell egyben azt jelentse, hogy mostantól majd újra el akarnék zárkózni előle, mint az elején. Ugyanakkor azt is megértem, ha mindez túl fájdalmas lenne számára, mégis felvetem a tiszta lap lehetőségét, mintha csak kitépnénk az eddigi lapokat abból a kibaszott naplóból, hogy újat kezdjünk. Elhallgatnak az eddigi kesze-kusza dallamok, hiszen találomra ütögette eddig a zongora billentyűit és egy régi fogadalmáról kezd beszélni, miként is engedett volna el, ha menni akartam volna, én pedig hátáról inkább a poharamra pillantok, tagadhatatlanul azon töprengve, hogy vajon az lenne-e most a megoldás, ha elmennék, de ahogy újra megszólal és folytatja a gondolatmenetet, ismét felé pillantok. Iszonyú érzés látni rajta a fájdalmat, mégis az arcát fürkészem, miközben lényegében kiadja az utamat, vagy legalábbis tudatja velem, hogy ha én el akarok menni, akár el is mehetek, vagy őszintén szólva, már fogalmam sincs, hogy mit akar ezzel az egésszel a tudtomra adni. Kénytelen vagyok újabb kortyot nyelni a poharamból, mert most, csak még jobban összezavart és lényegében, hiába is ajánlottam fel egy tiszta lapot, amiről majd idővel kiderül, hogy miféle sorok kerülnek majd rá, most nagyon úgy fest, hogy Ő ebből nem kér. Végül ismét Barcelonát hozza szóba, kutatni kezd a zsebében, nekem pedig elszorul a torkom, mikor a tenyerében meglátom a gyűrűt, amit minden bizonnyal az én ujjamra szeretett volna húzni és nyelek egy nagyot. -Meg akartad kérni a kezem?- kérdezem halkan, erőtlenül, majd megköszörülöm a torkom, mintha ezzel eltüntethetném a döbbenetemet, végül pedig sóhajtok egy nagyot, felállok a helyemről és valamivel odébb sétálva, hátat fordítva neki próbálom összegezni, mire is jutottunk most. Hajamba túrok -ma már ki tudja, hányadjára-, miközben a maradék vodkámat is lehúzom, mostanra már talán kezdem is érezni, miként zsibbasztja az agyamat, amin valószínűleg segített az is, hogy felálltam a kanapéról, végül ismét felé fordulok és sóhajtok egy hatalmasat. -Én nem azt mondtam, hogy bármilyen szerelmet is ki akarnék kényszeríteni magamból, pusztán sajnálatból, mert erre egyébként sem lennék képes és Téged sem akarnálak félrevezetni.- kezdek végül bele halkan.-És azt sem mondtam, hogy el akarnék menni innen, mert egyrészt még mindig köt az a szerződés és a házasságunk, másrészt pedig egyedül Te segíthetsz kideríteni, hogy miért történt ez velem.- folytatom széttárt karokkal, tanácstalan arccal, ahogy lassacskán válaszolok mindenre, amit az elmúlt percekben említett, végül pedig nyelek egy nagyot, a kezére pillantok, akár látszik még benne a az a gyűrű, akár nem, végül újra felkutatom tekintetét. - Én tiszta lapról beszéltem, hogy talán...- kezdek bele, de már abban sem vagyok biztos, hogy ez egyáltalán jó ötlet volt, hiszen bármennyire is akarnék új kezdetet, én könnyen beszélek, én mindent elfelejtettem. Ő viszont minden áldott nap ugyanazt a nőt látná bennem, akit szeret és ez valószínűleg kibaszottul fájdalmas lenne neki, azt pedig nem kérhetem tőle, hogy ezt a terhet elviselje.-Tegnap randiztam valakivel és végül Én akartam, hogy megcsókoljon. Nem sajnálatból, nem egy elfelejtett nő naplója meg élményei miatt, hanem mert tetszett az a pasas. Ezt azért jobb, ha tudod.- zárom le végül a mondandómat, mert végtére is ez az, ami a lényeg, hogy akár visszatérnek az emlékeim, akár nem, megkedveltem azt az új Dimitriy-t, akivel a tegnapi napot töltöttem, de végtére is nem számít ez sem, mert egy olyan szerelem miatt viselkedett velem úgy, ahogy, amire én már nem emlékszem. Az üres poharat végül leteszem a dohányzóasztalra, majd végig simítok a szőnyegen elbóbiskolt kis szörnyetegen és ahogy felegyenesedek, újra felé pillantok. -Ha Te azt mondod, hogy könnyebb lenne neked, ha elmennék, azt elfogadom, elmegyek, de egyébként nem szándékozom lelépni.- jegyzem még meg, majd az ajtó felé fordulok, de mielőtt még elindulnék, visszasandítok rá.-Maximum, csak aludni.- mutatok is a lépcső irányába, mint amúgy nem lenne egyértelmű, hogy arra akarok haladni, végül némi kellemes zsibbadással a fejemben meg is indítom lépteimet.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Kedd Júl. 26, 2022 9:31 am
Annyira nem is volt meglepő, hogy ugyanazt a hatást várja a vodkától, mint én, bár eddig csak a saját fájdalmammal ostoroztam magamat, bele sem gondolva, hogy Ő mit élhetett át ma, miután kiderült, hogy valami nem stimmel. Fogalmam sincs, mit tettem volna a helyében, mennyire uralkodott volna el rajtam a pánik, és hogy mennyi idő kellett volna ahhoz, hogy meggyőzzem magam arról, hogy nem őrültem meg, és ami körülöttem történik, az nem valami agybaj. - Szerencsére van utánpótlás - jegyeztem meg, fejemmel az üvegre sandítva, bár idejét sem tudtam, mikor fordult elő utoljára, hogy ilyen vehemenciával kezdtem el iszogatni. Az estéimet javarészt Iris társaságában töltöttem, és ha el is kortyolgattunk egy-egy pohár bort vagy pezsgőt, de a közös estéinken általában nem olyan feszültség uralkodott közöttünk, amit vodkával akartam volna csillapítani. Csak mikor rákérdezett, jutott eszembe, hogy nem is számoltam be a naplóról, bár azon kívül, hogy a naplóján keresztül ismét érezhettem egy kicsit Őt, azt a nőt, akibe beleszerettem, sok más egyebet nem találtam. Vagy csak nem láttam a sorok közé, ez pedig egy ilyen felfokozódott állapotban nem is lett volna annyira meglepő. Valahol kibaszottul rossz döntésnek tartottam a magam részéről, hogy vedelni kezdtem, mert így esélytelen volt tisztán látni, mégis, muszáj volt valahogy tompítanom az érzéseimen, főleg azután, amit a konyhában mondott. Nem, még csak felidézni sem akartam, pedig ez volt a valóság, hiába éltek ugyanabban a testben, Ő nem az az Iris, akinek nemrég gyűrűt húztam az ujjára, akivel le akartam élni az életemet, még ha nem is adatik meg a mások által vágyott hosszú élet, de aki most rám nézett, csak egy fájó emlékeztetője volt annak, hogy talán már... el is veszítettem. Fel is álltam, csak hogy újra felvehessek némi távolságot tőle, de még így is szűknek tűnt ez a helyiség, és a vodka sokat játszott abban, hogy úgy éreztem, menten felrobbannak az ereim a hőségtől. De ez most egy egészen másfajta forróság volt, általában nem ezt éreztem a közelében, ennek ellenére nem voltam képes közömbösen méricskélni, a zongora mellől sandítva rá néha. - Hát igen. Pedig akkor még tudtad rólam, hogy mennyire gyűlölöm, ha ruhában vagy - vontam meg lassan a vállaimat, ismét villantva egy kicsit a bennem bújkáló pimaszságból, annak ellenére, hogy amúgy elég rendesen rejtőzött ma este. Tényleg el kellett volna engednem a nosztalgiázást, hisz ezúttal már nem Ő kínzott, hanem én saját magamat, de valószínűleg ez is a vodka számlájára írható. Tovább nyomogattam a billentyűket, teljesen összefüggéstelenül, nagy szüneteket hagyva két hang között, de inkább nem gondoltam bele abba, hogy milyen jelentést is hordoznak a szavai. Pedig jogos volt a félelem, és ha logikusan néztük, minden esély megvolt arra, hogy holnap ismét úgy ébred, hogy nem emlékszik semmire, és talán eljutunk arra a pontra, hogy nemcsak az érzéseire irántam, de már rám sem fog emlékezni egyáltalán. Ahogy azonban újabb kérdést intézett felém, ujjaim hirtelen elnehezedtek, előcsalogatva pár kicsit sem kellemes hangot a zongorából, de ezek már alig jutottak el a fülemig. Ismét a vér dobolt bennük teljes hangerőn, és ahelyett, hogy újra hátra sandítottam volna Rá, a kottát kezdtem bűvölni. Nem mintha abból bármit is felfogtam volna, mert újra és újra a kérdése visszhangzott a fejemben, és hirtelen azt sem tudtam, mi az a lüktető érzés, ami ennyire a hatalma alá kerített. Ez volt az, amibe eddig szándékosan nem akartam belegondolni, mert nem készültem fel rá, sem az egyik, sem a másik lehetőségre, de ismét elém kúszott a tekintete, ahogy a konyhában nézett rám, érzelmek nélkül, és ez akkorát facsart a szívemen, amekkorát még soha semmi előtte. Egyáltalán mi számított tiszta lapnak? Hogy azt az utat akarja végigjárni, amit az amnéziája előtt? Hogy esélyt akar adni annak a szerelemnek, amit már kettőnk közül csak én érzek? Vagy hogy élünk egymás mellett, mert ezt várták tőlünk, és ha üt az utolsó óra, fogja a cuccait, és kisétál innen? Úgy, ahogy eredetileg is tervezte? - Mikor ez az egész kiderült, megígértem magamnak, hogy... hogy elengedlek, ha menni akarsz majd, és ha nem létezik visszaút ebből - szólaltam meg végül halkan, még csak nem is a kérdésére válaszolva, de az igazsághoz ez is hozzátartozott. - Olyan mélyen élsz bennem, hogy nincs olyan, amit ne tennék meg érted. És amíg van egy halvány kis remény, hogy ezt átvészeljük együtt, akár visszatérnek az emlékeid, akár... akár nem, én nem vagyok képes túladni rajtad - folytattam tovább, végül nyelve egyet, majd elhúztam a kezemet a billentyűktől, és oldalra fordultam annyira, hogy ismét szemben ülhessek vele. Komfortomon kívül esett, hogy az érzelmeimről beszéljek, de amúgy sem volt értelme ezen rugóznom. Ehhez én egyedül kevés lettem volna. - De nem tudok rád erőltetni egy olyan szerelmet, amit nem érzel. Nem akarom, hogy azért légy itt, és azért maradj velem, mert sajnálsz vagy mert félsz hátat fordítani annak a múltnak, amit amúgy nem érzel magadénak - sóhajtottam egyet, ekkor már szüntelenül a tekintetét fürkészve, ekkor viszont már elég egyértelmű volt, hogy a vodka oldotta meg ennyire a nyelvemet, egy kósza pillanatra rá is bámultam az üvegre, de ezúttal inkább nem nyúltam utána, eléggé lezsibbadtam már így is. - Volt egy másik oka is annak, hogy elvittelek Barcelona-ba - Egy váratlan sugallat miatt nyúltam a nadrágzsebembe, kutatva a kis ékszer után, amit tegnap Kirill begyűjtött Iris szobájából, és mikor rátaláltam, a tenyerembe fogtam, úgy dőltem előre, hogy Ő is könnyen láthassa a gyűrűt, ami nemrég még az ujján viselt.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Kedd Júl. 26, 2022 5:13 am
Iris & Dimitriy
Nem tudom, hogy jó vagy rossz jelnek vegyem-e a zavarbaejtő megjegyzését, de inkább úgy sejtem, hogy csak igyekszik valahogy oldani a közénk telepedő feszültséget vagy...őszintén szólva fogalmam sincs, hogy most mi zajlik le benne, miközben én a saját őrületemmel küzdök, de talán számolnom kell azzal is, hogy végleg el akarja temetni az emlékeiben élő nőt és visszatérni oda, ahonnan indultunk. Pedig, egyáltalán nem fűlene a fogam ahhoz, hogy a tegnapi nap után újra a szobámban rostokolljak, kerülgessem, mint az elején, de kénytelen vagyok belátni, hogy az az arca, amit tegnap megmutatott, szintén nem miattam volt látható. Talán, ha most tudatosítja magában, hogy az az Iris, akit szeretett, már nincs vagy legalábbis, elég jól eltűnt, újra visszatér a régi Dimitriy. -Persze. Oké.- bólintok nagyot nyelve, mert végül bármivel is áll majd elő, ha már tudni fogja, hogy mit akar, tiszteletben fogom tartani a döntését, ezt már most tudom, mégis aggodalom költözik belém, ha belegondolok, milyen lesz újra úgy élni ebben a házban, mint...a legelején. Még akkor is, ha az az én emlékeim szerint, most annyira nem is távoli. Jót mosolygok a rosszallása láttán, ahogy a poharamat elé tartom, mint egy rakoncátlan gyerek, de végül csak finoman vállat vonok szavaira. -Egész nap pörgött az agyam. Örülnék, ha a vodka végre elnémítaná.- sóhajtom halkan a megjegyzésére, de azt már nem is említem inkább, hogy most már majd a döntése kapcsán fogok a leginkább agyalni, meg azon, hogy mi lenne a legjobb megoldás a jelenlegi helyzetben. Talán, már a holnapi vizsgálatra is jobb lenne, ha inkább egyedül mennék, vagyis Kirillel, Neki pedig adnánk pár napot, hogy tényleg alaposan megeméssze ezt az egészet. Inkább a napló felől kérdezem végül, de nem lep meg, hogy sok mindenre nem jutott. Amilyen állapotban távozott a konyhából, csodálom, hogy egyáltalán volt ereje kinyitni azt a füzetet, amit még az általa szeretett nő írt. Valószínűleg nem is sokat dobott a hangulatán. -Semmi baj.- nyugtatom halkan, hiszen mégsem várható el tőle, hogy most hirtelen előrukkoljon valami megoldással egy olyan problémával kapcsolatban, ami igazából teljesen érthetetlen. Talán, holnap okosabbak leszünk, vagy leszek...már magam sem tudom, hogy számíthatok-e még rá, mert ez az ajánlat még az előtt hangzott el, hogy ripityára törtem volna a szívét. Csendben figyelem, ahogy felegyenesedik és inkább a zongoránál foglal helyet, pár billentyűt lenyomva meg is szólaltatja a hangszert, de én inkább a vonásait fürkészem, mintha bármit is leolvashatnék róla azzal kapcsolatban, hogy mi jár épp a fejében. Megkönnyíti a dolgomat, mikor végül tovább beszél arról a napról, mosolyt csalva az én ajkaimra is szavaival, még akkor is, ha tisztán érzem belőlük a fájdalmat. -Miért nem lep meg, hogy az első dolgom az volt, hogy ruhát vegyek?- mosolyodok el, de ahogy eszembe jut, hogy az a nő is én voltam, bármennyire is hat idegennek mindaz, amit megtudok róla, újabb adag vodkát öntök magamba, mert olyan érzésem van, mintha csupán egy mesét, egy elképzelt történetet hallgatnék saját magamról. Pedig, én mindezeket átéltem, ott voltam, de akkor miért nem emlékszem? Hogy a fenébe tűnhettek el ilyen egyszerűen ezek a csodálatos pillanatok a fejemből? Megmasszírozom az orrnyergemet, mintha ezzel elcsitíthatnám ezeket az újra és újra felbukkanó, kínzó gondolatokat, amikre még a vodka sem tud igazán hatni, -vagy lehet, hogy ahhoz még nem sikerült eleget magamba öntenem-, de végül összeszedem magam valamennyire és egy nagy sóhajt követően felé pillantok. -Remélem, holnapra nem fog megint minden köddé válni...- sóhajtom végül halkan, miközben a kanapé háttámlájának dőlök, rá is hajtom a fejem és pár pillanatig, csak a plafont bámulom elgondolkodva. Nem akarom a mai vagy a tegnapi napot és Őt sem elfelejteni még ennél is jobban és, miközben ez megfogalmazódik bennem, újra felé pillantok. Talán, mostanra már azt kívánja, bár Ő is elfelejthetne engem, pedig én ismerni akarom ezt az oldalát, a tegnapi pasast, aki nem rejtőzött a rideg maszkja mögé.-Szerinted tudnánk új, tiszta lappal kezdeni?- kérdezem végül halkan, nagyot nyelve, mert tudom, hogy egyáltalán nem lenne fair tőlem, ha arra kérném, hogy őrizze meg a mostani énjét nekem, amikor épp én világítottam rá, hogy ez nem is igazán nekem szól, de félek attól, hogy az emlékeimmel együtt végül, majd ez a Dimitriy is eltűnik a süllyesztőben a tegnapi nappal együtt, amikor még fogalmam sem volt arról, miféle mély érzelmek lapulnak benne irántam. A régi Iris iránt. A pokolba az egésszel...
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Hétf. Júl. 25, 2022 7:48 pm
Láttam átsuhanni egy szégyenlős kis mosolyt az arcán, mikor elhagyta ajkaimat egy kissé pimaszra sikeredett megjegyzés, pedig nem volt sok kedvem viccelődni. Valahol menet közben amúgy is elhagytam a tréfás, pimaszkodó énemet, ami most egyetlen tizedmásodperc erejéig tiszteletét tette, de ezt nyilván nem most készült rám olvasni. Nem hiszem, hogy neki több kedve lett volna nevetgélni, bár állítólag a nevetés gyógyít, de esetemben akkor sem válna be, ha holnap reggelig megállás nélkül röhögnék. Nem is célozgattam neki tovább, mert egyikünknek sem volt szüksége egy egészen másfajta frusztrációra még pluszban, és azt sem tudtam, hogy mennyire érintené kényelmetlenül, ha tovább lovagolnék ezen az amúgy talán bensőségesnek nevezhető témán. Helyette hangot adtam a tanácstalanságomnak, mert még csak elképzelésem sem volt, hogy mire kíváncsi, vagy mit lenne célszerű elárulni neki. Kettőnk közül Ő kapott most tiszta lapot, és lehet, hogy nem is véletlenül, így szándékosan nem akartam olyasmit elárulni neki, ami nehezítené a kettőnk közötti furcsa kapcsolatot. Vagy, azt sem tudtam, minek nevezzem azt, ami momentán közöttünk van, már ha volt értelme nevén nevezni egyáltalán. Ahogy előre dőltem, csak hogy megtámaszkodjak a térdemen, hol Őt, hol a szőnyeget bűvöltem tovább, és habár lassan elkezdtek jönni a szavak, de félúton inkább elcsendesedtem. Szörnyű volt ismét kilátásba helyezni, hogy el fog menni, ha nem oldódik meg ez az egész helyzet, és ahhoz képest, hogy egy héttel ezelőtt még gyűrűt húztam az ujjára, óriási váltás volt. Mondhatni, tényleg készült kitépni a szívemet, méghozzá úgy, hogy még csak nem is szándékosan csinálta. - Még nem tudom, hogy mit akarok - bukott ki belőlem őszintén, válaszolva arra, hogy ha én úgy akarom, akkor akár el is kerülhet, de egyelőre nem tudtam erre gondolni. Ez a holnapi nap problémája kell, hogy legyen, ma már az alkohol hatása alá kerültem, és soha nem szerettem ilyen körülmények között dönteni. Főleg egy olyan kérdésben, aminél nem volt jó vagy rossz válasz. Csak rossz volt vagy még rosszabb. Egy halk kis sóhajjal töltöttem tele a poharát, ahogy felém nyújtotta, de nem bírtam ki, hogy ne csóváljam meg rosszallóan a fejemet, közben villantva felé egy nagyon halvány mosolyt. - Mégis ráfekszel arra az alvás-dologra? - kérdeztem, utalva a vodka mennyiségére, bár őszintén, elképzelésem sem volt arról, hogy amíg én a dolgozószobámban ültem, vajon csak egyetlen pohárral kortyolgatott el, vagy ennél kicsit komolyabban vette az alapozást. Kérdésére viszont csak egy fejrázással válaszoltam. - Most nem, de holnap átnézem még egyszer. Talán akkor már tisztábban fogok gondolkodni. És látni - húztam el a számat, mert már kicsit sem tűnt jó ötletnek alkohollal tompítani a cikázó gondolatokat. - Ezerszer futottam neki, de nem jut eszembe semmi. Semmi, ami ne lenne hétköznapi vagy ami akár egy másodpercig is gyanús lett volna - sóhajtottam újra, de reméltem, hogy nem kell hangosan felidéznem a Barcelona-ban töltött első napunk minden mozzanatát. Már csak azért sem, mert ha eszembe jutott, hogy milyen csillogó szemekkel mondott nekem igent, egy húzóra megiszom az összes maradék vodkát. Oldalra pillantottam, megkeresve alakját, ösztönösen mérve Őt végig, de ahogy egyre kényelmetlenebbé vált a helyzet, inkább felálltam, és átültem a zongora elé, ujjaimmal lenyomva pár billentyűt, közben ismét felsóhajtva. Akaratlanul is elém kúszott az emlék, amikor Őt ültettem ezekre a billentyűkre, összefüggéstelen dallamokat csikarva ki a hangszerből minden szenvedélyes mozdulatnál, míg egész testén végig nem söpört a gyönyör, és bár próbáltam szabadulni az emléktől, de az újra és újra elém kúszott. - Egy nagyon rövid időre hagytalak magadra, te pedig elmentél szétnézni a közelben. Vettél egy baromi szexi fekete ruhát - vigyorodtam el vállat vonva, szándékosan nem téve hozzá, hogy nem a ruha volt az egyedüli, amit akkor összevásárolt, viszont inkább próbáltam szabadulni a nekem vett kalap borzasztó emlékétől. Még mindig tartottam magam ahhoz, hogy ha azidő alatt bármi történt volna, bizonyára nem tartotta volna magában.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Hétf. Júl. 25, 2022 6:58 pm
Iris & Dimitriy
Merem állítani, hogy egyrészt, jelenleg Maflás az, aki a legjobban érzi magát a bőrében, másrészt pedig az is biztos, hogy ő itta hármunk közül a legkevesebb vodkát annak érdekében, hogy enyhítse a szerelmi bánatát vagy épp az én esetemben ezt a megannyi, össze-vissza cikázó gondolatot. Jelen pillanatban egészen irigy vagyok a kutyakölyökre, amiért más dolga sincs, mint enni, aludni és játszani, miközben mit sem sejt arról, mennyire a feje tetejére állt itt minden. Vajon, neki is feltűnik, hogy nem ugyanaz vagyok, mint akihez haza hozták? Á, ez tiszta hülyeség. Nem akarom Dimitriy-nek még jobban megnehezíteni ezt az egyébként is pocsék napját, de miután elárul pár részletet Maflás érkezéséről, nehezen tudom csak megállni, hogy ne kérdezősködjek tovább, miután pedig egyértelműen engedélyt ad arra, hogy kíváncsiskodjak, már nem is igazán tudom, hogy mit kellene kérdeznem, mit akarok igazán tudni, hallani Tőle. A legfontosabb, amivel elő is hozakodok neki, hogy milyen kényelmetlen számomra az, hogy Vele ellentétben én igen komoly hátrányban vagyok, mert Ő emlékszik rám, rengeteg mindent tud rólam, hiszen az már nyilvánvalóvá vált, hogy tényleg szó szerint együtt éltünk az elmúlt hetekben, mint egy pár, én viszont még mindig csak annyit tudok róla, amit tegnap vagy épp az első estén megtudtam, az pedig nem valami sok. Megfogalmazni azonban én se tudom, hogy konkrétan mit szeretnék hallani. Mi mindent tud meg egyik ember a másikról, miközben együtt töltik a napjaikat? Hogy mi csak mosolyt az ajkaira? Mi bosszantja fel? Melyik napszakot kedveli a legjobban? Miként szokott kikapcsolódni? Hogy issza a kávét? Ezek mind olyan felesleges dolgoknak tűnnek, mégis ez a sok apróság az, ami közelebb hoz két embert. Lefogadom, hogy Ő például, már tudja, hogy mivel lehet a legjobban kiborítani vagy, hogy melyik dalt éneklem a legszívesebben tusolás közben. És ami a legborzasztóbb, hogy azt is tudja, miféle hangokat képes kicsalni belőlem, ha eluralkodik rajtam a vágy vagy épp a beteljesülés. Hiszen, látott már meztelenül, és erre van is képe rávilágítani, bár jobbára csak egy szégyenlős mosolyt csal ajkaimra ezzel. Aztán ismét komolyabbá válik, miközben előre dől picit és térdein támaszkodik meg, én pedig kesernyés mosollyal bólintok.-Igen, tudom.- válaszolom halkan, és magam sem tudom eldönteni, hogy melyikünk sorsa lehet jelen pillanatban nehezebb: az enyém, akinek fogalma sincs arról, hogy mit művelt az elmúlt hónapokban vagy épp az Övé, aki viszont pontosan emlékszik mindenre és most mégis úgy kell itt ülnie mellettem, mintha mind meg sem történt volna. Csendben hallgatom, ahogy beszélni kezd és, bár nem feltétlenül indokolt, de mosolyt csal ajkaimra az, ahogy a kapcsolatunk elejét leírja, mert tekintve, hogy mit csináltunk eddig is -leszámítva a tegnapi napot- egy pillanatig sem tudok kételkedni a szavaiban. Mikor azonban elharapja, félbe hagyja az utolsó mondatot, nyelek egy nagyot, lepillantok az ujjaim között tartogatott üres pohárra, majd újra vissza rá. -Most nem fogok bújkálni előled.- közlöm halkan, apró mosollyal ajkaim szegletében, majd az poharamat felé nyújtom és elvigyorodok, amiért van képem vodkát kuncsorogni tőle.-Hacsak nem épp Te kéred majd, hogy inkább maradjak a szobámban, amikor itthon vagy.- jegyzem meg, ahogy a vigyorom keserédessé válik picit, mert azt is megérteném, ha nem akarná magát kínozni azzal, hogy minden nap lát, de mégsem azt látja, akit szeretne. Nem hozakodok elő vele de, ha azt mondaná, hogy könnyebb lenne neki, ha egy időre eltűnnék innen, ha egy darabig nem is látna, megtenném. Pár pillanatig csendben ülök mellette, ha pedig volt olyan rende és megosztotta velem a vodkáját, kortyolok is belőle párat, újabb és újabb grimaszokat vágva az erős, maró íztől, míg végül egy hatalmas sóhajt követően, inkább felhagyok a múlt vájkálásával és a jelenre próbálok koncentrálni.-Na és, találtál valamit a naplóban végül?- kérdezem kíváncsian, de még nekem is feltűnik, hogy nem a sajátomként említem azt a füzetet, bár ez valószínűleg azért van, mert nem is érzem a magaménak. -Vagy próbáld meg Te felidézni, mi történt Barcelonában az első napunkon, hátha mégis eszedbe jut valami.- vetem fel végül halkan, kissé tanácstalanul, mert minden újabb próbálkozásnál félek, hogy megint olyasmibe tenyerelek bele, ami Neki fájdalmat okozhat, nekem viszont halvány sejtésem sincs róla. Épp eleget kínoztam ma már és nem akarom ennél is jobban kiidegelni, így még az is eszembe jut, hogy talán inkább a vacsora felé kellene valahogy terelgetnem, de kétlem, hogy több étvágya lenne most, mint nekem.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Hétf. Júl. 25, 2022 6:01 pm
Még nem győződtem meg arról, hogy jó döntést hoztam-e, mikor a magányos szobám helyett inkább hozzá csatlakoztam, pedig a konyhában történtek után kicsit sem vágytam újabb társalgásra. Még csak nem is haragudhattam rá azért, amit mondott, hiába szúrt szíven azokkal a szavakkal, mert nem hazudott. Az igazság pedig, mint mindig, ezúttal is mocskosul fájt, de hogy ezért hibáztassam... ezúttal Ő vághatta volna a képembe, hogy milyen igazságtalan vagyok, mert nem tőle függ, hogy emlékszik-e vagy sem. És ha valamiben még a fájdalmam ellenére is egyetértettem vele, hogy nem akartam hazugságokat vagy színlelést. Azt, hogy megjátssza magát, mintha minden rendben lenne, pedig közben éppen darabjaira hullott a nehezen és lassan felépített, hullámvölgyekkel teli életünk. Eszembe jutott számtalan olyan helyzet, amiből csak nehezn tudtunk kimászni, de most még a nehéz pillanatokat is visszasírtam, mert akkor legalább ott volt. És mindenek előtt: az a nő volt, akit még mindig kibaszottul szerettem. Hagytam tovább játszani a kis vakarcsot, miután elég nyomatékosan kérte, hogy engedjem el, és ugyan egy ideig követtem a tekintetemmel a csibészes játékát, de ahogy Iris ismét megszólalt, inkább Őt kezdtem figyelni, pedig ez már magában egy újabb próbatétel volt. Úgy nézni Őt, hogy közben tisztában vagyok vele, mennyire más most, mint amihez hozzászoktam. És hiába nem mondott semmit eleinte, láttam rajta, hogy szándékosan nem szólal meg, mintha próbálta volna visszafogni magát, de semmi értelme nem volt úgy állnunk egymással szemben, hogy csak csendben szenvedünk. Azt az emeleten, egyedül is tudom csinálni. Egy kis sóhajt követően visszasétáltam az általam hozott vodkáért, amit a kutya miatt korábban letettem, majd ahelyett, hogy újra megálltam volna vele szemben, a kanapé másik végébe ültem, bár még mindig szokatlan volt a távolság, amit szándékosan tartani próbáltam tőle. Pedig inkább a szavaitól féltem, semmint tőle, de mégis jobbnak láttam tisztes távolságot felvenni. - Nem tudom, hogy mit akarsz hallani - csóváltam meg a fejemet lassan, tekintete helyett inkább az előttünk elnyúló szőnyeg mintázatát bámulva, de ahogy újfent éreztem, hogy hogyan kezd kiszáradni a torkom, muszáj volt kortyolnom az üvegből. Mintha az alkohol egy kicsit is segített volna, de azon túl, hogy kissé tompította a bennem tomboló zavaros érzéseket, más hasznát nem vettem. - Láttalak már meztelenül - futott át egy kis sunyi vigyor az arcomon, ekkor már szándékosan íriszeit fürkészve, de ahogy jött, úgy el is vonult, mert azt még ennyi alkohol után is be kellett látnom, hogy nincs itt a viccelődés ideje. - Annyi minden történt és annyi idő eltelt... - dőltem előre, csak hogy meg tudjak támaszkodni könyökömmel a térdemen. Még abban sem voltam biztos, hogy jó ötlet-e beszélni neki bármiről, nem akartam összezavarni egy tétova nosztalgiázással, mert ez bizonyára egyikünk gondját sem oldotta volna meg. - Mikor megismertelek, abból állt az életünk, hogy heteken át macska-egér játékot játszottunk, azon versenyezve, hogy ki tudja hosszabb ideig elkerülni a másikat. Most meg... - Nem is folytattam, mert valószínűleg tudta, hogy mire akarok kilyukadni. Ha tegnap nem is értette még, hogy miért akartam minden percet vele tölteni, most már nem volt titok előtte, azt viszont képtelen voltam beismerni még saját magamnak is, hogy ezen a ponton már a legrosszabbra próbáltam felkészülni.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Hétf. Júl. 25, 2022 5:00 pm
Iris & Dimitriy
Képtelen lennék most egyszerűen felsétálni a szobámba és lefeküdni aludni, mikor a gondolataim folyamatosan zakatolnak, tépelődök, őrlöm magam amiatt, amire fény derült, ami kiderült Rólunk vagy épp, amilyen nyersen közöltem Vele mindazt, amit egyébként tudom, hogy Ő is pontosan jól tud. Attól, hogy kiderült, hogy a szó szoros értelmében is házasokként éltünk az utóbbi időkben, hogy nászúton voltunk Spanyolországban, hogy olyan elképesztően más lett, még nem fognak bennem hirtelen megjelenni azok az érzelmek, amiket korábban minden bizonnyal éreztem iránta. És ezen nem segítene az sem, ha elolvasnám azt a naplót, pedig megöl a kíváncsiság, hogy megtudjak mindent, de furcsa mód félek is egyben. Nem, hogy nem került semmi a helyére, inkább csak még zavarosabb lett minden és ezen lehet, hogy még a vodka sem segít, hiába is kortyolgatom olyan bőszen Maflás társaságában. Maximum, csak a fejemben kószáló gondolatokat tudja elcsitítani egy picit, hogy végül tényleg képes legyek aludni egy keveset. Valahol mélyen szentül hiszem, hogy Dimitriy-t ma már nem fogom látni, de végül mégis megjelenik a nappali ajtajában és, ha nem is olyan nyitott és közvetlen, mint korábban volt, azért annak örülök, hogy még képes szóba állni velem. Nem, mintha tehetnék arról, ami történt, hogy az emlékeim köddé váltak, abban viszont biztos vagyok, hogy fájdalmas számára minden pillanat, valahányszor csak eszébe jut, hogy én nem az az Iris vagyok, mint akit annyira látni szeretne. Nekem is fáj, akárhányszor csak visszhangzik bennem a korábbi mondata, ahogy a konyhában halkan közölte velem, hogy pokolian hiányzol. Nem is lep meg, hogy ugyanazon okból kifolyólag nem sétált még fel az emeletre, bár erre csak egy keserédes mosollyal reagálok, mert nincs szükség sem kérdésre, sem megjegyzésre; tökéletesen megértem. Igazság szerint, Ő most gyászol, vagy fene se tudja, hogy egyáltalán visszafordítható-e ez az egész, de valószínűleg jobb, ha inkább arra készülünk fel, hogy ez már így marad. Ez nem egy kibaszott tündérmese. Elvigyorodok, ahogy megválaszolja a Maflással kapcsolatos kérdésemet, valamiért nem is igazán lep meg, hogy még a kapcsolatunk ellenére sem álltam volna elő azzal, hogy "akarok egy kutyát", de közben nem kerüli el a figyelmemet, milyen édesen fogja azt az apró jószágot. Talán, neki sem ártott egy ilyen kis szeretetbomba az otthonába, csak Ő maga sem tudott erről, most pedig egész jótékony hatással lehet rá is a kutya, amit főként azért hozott haza, hogy Én ne legyek magányos, ha Ő épp nincs itthon. A sors kegyetlen fintora lehet, hogy most talán, majd inkább az Ő magányát oldja ez a kis fenevad, nem pedig az enyémet. -Mázlija volt, hogy rátaláltál.- jegyzem meg halkan, mosolyogva, miközben tekintetem folyamatosan Dimitriy arcát kutatja, az ismerős idegenét, akit szimplán már az is jótettre sarkallt, hogy eszébe jutottam. Vagyis, hogy az az Iris eszébe jutott, aki valami csoda folytán képes volt megszelídíteni Őt. Fel nem fogom, hogy sikerült neki, de baromi hálás vagyok -magamnak?-, amiért most láthatom a remekművét. Ahogy a kutyát kezdi figyelni, én is így teszek, mosolyt csal ajkaimra, ahogy a kis bolhazsák önfeledten játszik, de aztán újra Dimitriy felé sandítok elgondolkodva és próbálom kitalálni, hogyan tudnék a lehető legkevesebb fájdalmat okozva megtudni Tőle még pár dolgot. Valószínűleg, elég nyilvánvaló lehet, hogy mi jár a fejemben, mert amikor újra rám néz, szabad utat ad a kérdéseimnek. Csak tudnám mit és hogyan fogalmazzak meg. -Én csak...- nyögöm tanácstalanul, vonva egyet vállamon, miközben a kezemben lévő pohárra pillantok és mielőtt még bármit is mondanék, felhajtom a tartalmát.-Borzasztóan fura, hogy Te valószínűleg mindent tudsz rólam, miközben én...- sóhajtom halkan, tekintetét kutatva.-Olyan, mintha kiradírozták volna az agyamat. Alig tudok rólad valamit.- fejezem be végül tanácstalanul, összezavarodva, mert tudni szeretnék dolgokat, de fogalmam sincs, hogyan kellene neki kezdenem. Azt mégsem kérdezhetem meg Tőle, hogy "hogyan jöttünk össze?" vagy hasonló baromságok, pedig nagyon érdekelne, hogyan találtam rá arra az érző szívre, ami most igyekszik mindent újra magába zárni, mielőtt még több fájdalmat okoznék neki akaratlanul is.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Hétf. Júl. 25, 2022 3:55 pm
Hiába céloztam meg először az emeletet, tisztában voltam vele, hogy még ennyi vodka után sem jönne csak úgy álom a szememre, az pedig, hogy ébren forgolódjak, miközben felemésztenek a gondolatok... már kaptam belőle egy adagot pár nappal ezelőtt, mikor hosszú idő után először újra a saját ágyamban kellett aludnom, és egyetlen percét sem kívántam. A múlt este is pokoli volt egyedül, de legalább kaptam valami kis reményt, ami segített álomba szenderülni, még ha a csillapítatlan vágy ugyanúgy ott lüktetett bennem, mint a táncunk közben. Most pedig ismét szertefoszlott minden, bár nehéz lett volna eldönteni, mit is akarok ezúttal. Felvonulni, venni egy józanító fürdőt, és a plafont bámulni, vagy utána járni annak, hogy tényleg Ő dekkol-e a nappaliban, és ha igen, nem-e a kanapén nyomta el az álom, bár ahogy nekem sem volt egyszerű, úgy neki talán még nehezebb lesz álmot hozni a szemére. Nem vittem túlzásba az üdvözlést, miután beléptem a nappaliba, és pontosan valami ehhez hasonló válaszra számítottam, mikor közölte, hogy nem tudna még aludni. - Akkor egy csónakban evezünk - sóhajtottam fel, utalva az álmatlanságra, közben figyelve, ahogy a kis szörnyeteg közelebb tipeg hozzám, én pedig, rácáfolva saját magamra, le is hajoltam, hogy felvegyem. Pedig mikor betette ide a kis tappancsait, szinte biztos voltam benne, hogy soha, egyszer sem fogom dajkálni vagy babusgatni, mert nem magamnak szántam, ennek ellenére a kis dög épp annyira ragaszkodott hozzám, mint a gazdájához. Tettem pár lépést a kanapé felé, és bár javarészt Maflást tartottam szemmel a saját karjaimban, de néha akaratlanul is Iris felé sandítottam, néha elkapva a pillantását. - Szerintem soha nem mertél volna kutyát kérni tőlem - suhant át arcomon egy nagyon halvány mosoly, ezzel burkoltan megválaszolva a kérdését, még ha nem is emlékeztem tisztán a tegnapi nap azon pontjára, mikor a kis vakarcsról beszélgettünk. Annyit viszont tudtam, hogy az apró füllentések ellenére úgy igazán semmiben nem hazudtam neki, így valószínűleg ebben sem. Arra már nem is kaptam fel a fejemet, hogy elmondta, mindig is akart egy kutyát, mert éppen ugyanezt mondta akkor is, mikor beállítottam vele azon az estén, de nem akartam elkalandozni az emlékek között. Eddig feleslegesnek tartottam a nosztalgiát, most pedig egyenesen fájó volt arra gondolni, hogy mindaz, amit megosztottunk egymással, már csak bennem él tovább, és neki jobb híján az én emlékeimmel kellett beérnie. - Nem akartam, hogy magányos légy, amikor nem lehetek veled. És rögtön eszembe jutottál, mikor meghallottam nyüszíteni a hideg sikátorban - sóhajtottam fel egy vállvonás kíséretében, de ekkor már úgy tűnt, hogy Maflás eddig bírta a simogatást, az egyik ujjamba harapva kezdett kapálózni, ezzel jelezve, hogy inkább négy lábon akarja folytatni, és amint lekerült a szőnyegre, ismét rátalált az egyik játékára. Egy ideig még belebambultam abba, hogy a kis dög kelekótya játékát nézegessem, néha kicsit többet pislogva a szükségesnél, ahogy egy-két pont kezdett elmosódni előttem, valószínűleg a vodka hatása miatt, de ahogy újra Iris-ra néztem, már nem tudtam nem észrevenni, hogy visszafojt valamit. Vagy... talán csak képzelődöm. - Ki vele, látom, hogy kérdezni akarsz valamit - adtam be a derekamat, pár lépés távolságot őrizgetve tőle és a kanapétól, szinte ösztönösen a csípőmbe markolva.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Hétf. Júl. 25, 2022 3:00 pm
Iris & Dimitriy
Váratlanul ér a vallomása és, bár tudom, hogy neki sem könnyű ez az egész, hogy pokolian hiányzik neki a nő, akit szeret, de épp ez a lényeg jelenleg, hogy az a nő nem én vagyok. Nem akarom hiú ábrándokba kergetni azzal, hogy megpróbálom a régi Iris helyét átvenni és őszintén szólva, a színészi képességeimet nézve nem is menne, hogy megpróbáljak a helyébe lépni, akárhányszor is olvasnám el azt a naplót. Valami kétségtelenül elindult köztünk tegnap, de én még mindig ott tartok, hogy csupán ismerkedem ezzel a férfival, Dimitriy új, figyelmes és kedves oldalával, de ez még édes kevés ahhoz, hogy az egykori Iris helyét átvegyem. Épp ezért nem is bánom, hogy magamra hagy a konyhában, mert nekem bőven van mit átgondolni, Neki pedig meg kell emésztenie azt, amit az imént kíméletlenül az arcába vágtam, ehhez pedig nem is csodálom, hogy szüksége van némi vodkára is. Igazság szerint, nekem is az az egyetlen társaságom, miközben a nappali felé indulok, egészen addig, míg Maflás fel nem figyel az érkezésemre és, mint valami apró kis gyógyító buzgómócsing, rögtön mosolyt csal ajkaimra a figyelmével. Fogalmam sincs, hogy miként került ide, hogy mióta része a különös kis családunknak vagy, hogy egyáltalán tényleg úgy érkezett-e, ahogy Dimitriy mondta, de őszintén örülök most, hogy itt van, mert azok után, amit Dimitriynek mondtam, tőle nem sok kedvességre számítok már ma este. Már, ha egyáltalán előkerül még, pedig jó lett volna azért még letisztázni, hogy amit mondtam, azt mindenféle kegyetlenség nélkül mondtam. Nem összetörni akartam a szívét, csak elkerülni, hogy olyasvalakit lásson bennem, aki nem vagyok, hogy ne támasszon velem szemben mindenféle elvárásokat, csak mert megtudtam, hogy a régi én és Ő, már nászúton is jártak. A vodkát kortyolgatva és Maflással szórakozva, a gondolataim akaratlanul is Barcelona felé terelődnek, hogy milyen lehetett, hogy miként tölthettük ott az időt és valahányszor eszembe jut, hogy Dimitriy valószínűleg, már minden létező porcikámat látta és ismeri, pír szökik az arcomra. Hiszen, nekem Ő még mindig olyan idegen és ismeretlen, már a fedetlen felsőteste láttán is zavarba jöttem, miközben mi már... Felé kapom tekintetem, ahogy meghallom a hangját és egy félénk vállvonással jelzem, mennyire téves volt a gondolata a hol létemmel kapcsolatban. -Jár az agyam. Úgysem tudnék még aludni.- válaszolom halkan, aprócska mosollyal ajkaimon, miközben elhúzom a kezem Maflásról, aki egyébként is Dimitriy felé indul és mosolyogva figyelem, ahogy a karjaiba veszi. Pár pillanatra összeakad tekintetünk, picit meg is nyugszom, hogy talán annyira nem gyűlölt meg az iménti szavaim miatt, végül megköszörülöm a torkom és újra a kutyára sandítok. -Őt én akartam, vagy tényleg úgy érkezett, ahogy mondtad?- kérdezem végül kíváncsian, hiszen számomra még az ilyen apróbb események is rejtélyek és épp emiatt tudnék kismillió dolgot kérdezni Tőle, de nem akarom halálra traktálni azzal, hogy mesedélutánt tartson. -Mindig is szerettem volna kutyát.- sóhajtom halkan, gyermeki mosollyal ajkaimon, miközben tekintetem újra Dimitriy-re vezetem a kis vakarcsról. Annyi mindent szeretnék tudni, de nem egy nyomorult naplóból, nem az egykori Iris szavait olvasva, hanem Tőle, de igyekszem visszafogni magam, mert tudom, hogy fájdalmas lenne neki mindent felidézni.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Hétf. Júl. 25, 2022 7:10 am
Lassan el kellett engednem azt az illúziót, hogy ha ugyanúgy viselkedem vele, mint eddig bármikor, az talán majd segít előcsalogatni Őt a felszín alól, mert abban ugyan még mindig hittem, hogy valahol ott kell lennie, nem veszhetett el csak úgy, de az, amivel az előttem álló Iris szembesített, túlságosan józanító volt ahhoz, hogy minden ugyanúgy folytatódjon, ahogy eddig. Még csak nem is hibáztathattam érte, mert az igazat mondta, ennek ellenére nem voltam képes megbirkózni az érzésekkel, amik ostromolni kezdtek, és ha egy pillanatra el is öntött valami kellemes nyugalom, mikor átkarolta a derekamat, de csak addig tartott, míg el nem kezdett őrült módjára verni a szívem. Mintha teljesen leszűkült volna a helyiség körülöttünk, elfogyott az oxigén, a pánik pedig, ami belül újra marcangolni kezdett némi megnyugvás után, azt dobolta a fülembe, hogy ki kell jutnom innen. Szavai újra és újra ott visszhangoztak a fejemben, azt kántálva, hogy Ő nem az az Iris, aki hiányzik nekem és nem is az, akit szeretek, ez pedig olyan elemi ösztönnel hatott rám, amilyet eddigi életem során még egyszer sem éreztem. Nem tudtam elviselni magamon más érintését, egyedül az Övét, és hiába állt itt előttem, mintha tényleg nem Ő nézett volna vissza rám, ez pedig már sokadjára ütött szíven. Nem vittem túlzásba a magyarázkodást, egy rövid megjegyzés után bontakoztam ki az ölelésből, de valószínűleg nem is várt különösebb indoklást. Tudta, hogy miről van szó, és abban biztos voltam, hogy nem szándékosan akart bántani, de beigazolódni látszott, amitől napok óta tartottam. Nem vagyok elég erős így, ilyen körülmények között szembenézni vele és látni, hogy bármit is teszek vagy mondok, az sehogy sem csalogatja Őt elő. Rá sem néztem, miközben kivonultam a konyhából, és amint kezembe akadt a már sokat emlegetett napló, rögtön összeszűkült a gyomrom az idegességtől. Ritkán érdekelt mások magánélete vagy privát szférája, de ez a kis füzet mégiscsak Iris-hoz tartozott, az Ő érzései között készültem vájkálni, és abban ugyan majdnem biztos voltam, hogy túl sok meglepetés nem tud érni, mégsem éreztem feltétlenül helyesnek. Erre mondják, hogy a cél szentesíti az eszközt, de még mielőtt belekezdtem volna, a vodkás üveg után nyúltam, és anélkül, hogy pohárral szórakoztam volna, egy jó nagyot kortyoltam az üvegből. Jobban égetett, mint amit a konyhában kortyolgattam, miközben elöntött tőle a hirtelen feltörekvő forróság. Azt sem tudtam, hogy mit keresek, de rögtön az utolsó pár oldalhoz lapoztam, a dátumok alapján rakosgatva össze a kirakóst. Eleinte csak vigyorogni akartam, szinte hallottam a fülemben az Iris-ra annyira jellemző szófordulatokat, ez pedig két nehéz nap után végre ismét olyasmivel melengette a szívemet, amire momentán túlságosan is nagy szükségem volt. Pedig nem erre kellett volna figyelnem, nem is feltétlen a sorok voltak a fontosak, hanem valami, ami talán épp a sorok között bújt meg, de viszonylag korán szembesülnöm kellett azzal, hogy az utolsó két-három napon már nem született új bejegyzés. Ez inkább abban volt segítségemre, hogy nagyjából legyenek sejtéseim arról, hogy mikor kezdődött, de már az utolsó bejegyzés is elég zavaros volt az előzőekhez képest. Magam mellé néztem, csak az elfogyasztott vodka mennyisége jelezte, hogy mennyi idő is telt el nagyjából, de muszáj volt az ingem felső gombjai után nyúlnom, mert úgy éreztem, hogy kis híján megfulladok a hőségtől és ettől a szorító érzéstől. Alig maradt türelmem bármihez, már-már téptem az anyagot, csak hogy a gomb okozta feszülő érzés megszűnjön, de belül továbbra is éreztem. Ha tényleg Barcelona-ban történt valami, akkor az vagy az érkezésünk napján vagy a második napon történt, és hiába dőltem hátra, hogy újra és újra végigjátsszam a fejemben az emlékeket, de nem tudtam felidézni semmi olyat, ami akár megközelítőleg is gyanúsnak volt nevezhető. Kilöktem magam alól a széket, közben sóhajtva egy hatalmasat, a naplót azonban az asztalon hagytam. Helyette az üveg nyakára markoltam ismét, de be kellett látnom, hogy ezt már ott elbasztam, hogy nem tiszta, józan fejjel ültem neki ennek az egésznek. Már képtelen voltam koncentrálni, az utolsó percekben szinte összefolytak előttem a betűk, és leginkább emiatt vettem az emelet felé az irányt. Vagyis, vettem volna, míg fel nem tűnt a nappaliban égő villany, és bár minden porcikám tiltakozott az ellen, hogy ismét szembesülnöm kelljen vele, a lábam mégis inkább arra indult el, hátat fordítva a lépcsőnek. - Azt hittem, hogy lefeküdtél - szólaltam meg halkan, egyetlen pillanatig megtámaszkodva az ajtófélfában, de már a feltételezés is hülyeség volt. Bizonyára az Ő szemére sem jött volna álom, és nekem is csak azért volt esélyem az alvásra, mert magamba nyeltem az üveg tartalmának felét. - Helló, kishaver - vált némileg lazábbá a hangom, mikor észrevettem a lábamhoz vágtató kis vakarcsot, és hogy fel tudjam venni, kénytelen voltam megválni az altatómtól. Megvakargattam a kis dög fülének tövét, ekkor már ismét Iris tekintete után kutatva.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 24, 2022 10:32 pm
Iris & Dimitriy
Bármerre is indulok el ezzel az őrülettel kapcsolatban, abban már most biztos vagyok, hogy az első utam egy orvoshoz fog vezetni, hogy legalább azt a lehetőséget kizárhassam, hogy valami komoly neurológiai bajom van, bár még én sem hiszem igazán, hogy erről van szó. Most mégis, talán még örülnék is valahol, ha kiderülne, hogy igen, mert az legalább egy ésszerű magyarázat lenne az állapotomra, mert ha ott esetleg azt mondják, hogy minden rendben, akkor...fogalmam sincs, hogy merre tapogatózzak. -Az jó lenne.- lehelem halkan, szelíd mosollyal ajkaimon, mert bármennyire is különös még számomra is, de megnyugtatna a jelenléte, bármilyen vizsgálatot is hajtanak majd végre rajtam, ha kerítek egy megbízható dokit. Bár, ehhez szükségem lesz az apám befolyására, de ez a legkevesebb azok után, hogy hozzáadott egy idegenhez, nem? A vodka minden esetre jó ötletnek tűnik, akármi is vár rám holnap és úgy érzem, talán neki sem árthat egy pohárral, kicsit közelebb is merészkedek most már hozzá, ahogy valamennyire elcsitulnak a fejemben a gondolatok, de amikor Barcelonáról kérdezem és ő elő áll azzal, hogy az lényegében egy nászút volt, nem igazán tudom, hogy mit mondhatnék. Zavarba hoz a tény, hogy még egy ilyen jelentős dolgot is képes voltam elfelejteni, de igazából azok után, hogy itt áll előttem a férfi, akit minden bizonnyal kibaszottul szerettem és Rá, a szerelmünkre sem emlékszem, már nem is kellene, hogy ez meglepjen. Mégis letaglóz újra és újra az, hogy mennyi mindenről maradtam le és, hogy mennyire megváltozott minden. Talán, hirtelen nem is úgy reagálok, mint kellene, mert még az az aprócska mosoly is úgy tűnik el az arcáról, mintha soha nem is lett volna ott, ráadásul a válasza is elég...szúrósra sikeredik, de inkább, csak nyelek egy nagyot és bólintok. Még mindig nehéz elhinnem, hogy már nem ugyanaz a férfi áll előttem, mint azon az estén, amikor az apja emberei visszarángattak ide, pedig már tegnap bizonyította és teszi ezt ma is, mióta csak megérkezett. Semmi gúny, semmi szúrós tekintet, mert most is úgy néz rám, olyan átható pillantással, hogy attól a szívem is összefacsarodik. Aztán újra megszólal, megtöri a csendet, de megint nem tudom, hogy miként reagálhatnék, hogy mit kellene mondanom, csak a zavart érzem és a tanácstalanságot. Az az Iris, aki hiányzik neki, akit nászútra vitt, valószínűleg kinevetné, amiért bohócságokat beszél és a karjaiba omlana, forrón csókolná, mint ahogy én is tettem tegnap, de én...nem én hiányzom neki és egy részem -teljesen abszurd módon- jogtalannak érezné, hogy ezt a magaménak valljam. Ha azonban szigorúan vesszük ezt az egészet, már a tegnapi nap sem nekem szólt, az sem miattam történt, nem én nyertem el a szerelmét, bármennyire is kedvelem ezt a Dimitriyt és ez a gondolat teljesen összezavar. Talán, még jobban, mint az egész napos vívódásom. De Vele is tudatnom kell ezt, neki is látnia kell, hogy nem én vagyok az, amire vágyik, akit szeret, hanem az az Iris, aki valahol a nászúton vagy az után elveszett. Tiszta őrület ez az egész és bármennyire is próbálom finoman a tudtára adni, tudom, hogy mindenképpen fájdalmat okozok ezzel. Hiába a gyengéd ölelés és a hátamra simuló tenyere, amitől egy röpke pillanatra egészen megnyugszom, mintha ma először végre biztonságos helyen érezném magam, kibontakozik végül és anélkül, hogy egy pillantást is vetne rám, inkább a dolgozó szobájába robog én pedig kieresztek tüdőmből egy fájdalmas sóhajt. Egy darabig bámulok utána, bár végül már, csak az ajtókeretet nézem, mert Ő már réges-rég eltűnt, úgy érzem, talán jobban, mint a régi Iris, majd felhajtom a maradék vodkámat. Rögtön utána újra is töltöm a poharamat, azzal a kezemben pedig a nappali felé indulok a fojtogató érzés társaságában, hogy vérig sértette Dimitriyt, hogy fájdalmat okoztam neki, de bármennyire is érzem magam most szarul, neki is be kell látnia, hogy én nem olyan vagyok, mint az az Iris, nem rám vágyik, vagy legalábbis nem ebben a formában. Maflásnak bezzeg tök mindegy, Ő így is boldogan csóválja a farkát, amint megpillant, de azért a játék csócsálásával nem hagy fel egy másodpercre sem, azzal a szájában kuporodik a lábamhoz, ahogy leülök. -Te sem most érkeztél, igaz?- vigyorgok le rá a fejét simogatva, majd ráfogok a játékra és picit úgy teszek, mintha el akarnám venni tőle, mire még lelkesebben kezdi húzni és morogni, keserédes mosolyt csalva ezzel ajkaimra.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 24, 2022 9:22 pm
Nem tudtam vitába szállni vele, bizonyára nem kellett volna élből elutasítani egy teljesen emberi magyarázatot, még ha eddig eszembe sem jutott arra gondolni, hogy akár még... beteg is lehet. Valahol mégis próbáltam abban hinni, hogy ha ilyesmi állna a háttérben, nemcsak ennyit vennénk észre az egészből, és bár halvány lila gőzöm sincs, hogy milyen tünettel járhat egy ilyen betegség, vagy hogy mi a lefolyása, de nem tűnt logikusnak. Egyszerűen csak... nem. Bár ki voltam én, hogy ezt eldöntsem, és épp ezért nem akartam megakadályozni abban, hogy ha akar, akkor el is menjen ahhoz az orvoshoz. - Elmegyek veled, ha akarod - bukott ki belőlem, mintha amúgy egy teljesen hétköznapi felajánlásról lenne szó, pedig ennél távolabb aligha állhattunk volna a normálistól. Még csak a lehetőségek közé sem akartam felvenni ezt az opciót. Hozzá hasonlóan belekortyoltam a vodkába, bár már most kevésnek ítéltem azt a mennyiséget, amit végül kiosztott, de nem akartam rögtön reklamálással indítani. Amúgy sem ártott józannak maradni, nem mintha az üvegben lévő mennyiség gátolt volna ebben, mert kevés volt ahhoz, hogy levegyen a lábamról, de bármit megadtam volna, ha csak egy kicsit is, de tompít az érzéseimen. Ha egy kicsit... elveszi mindennek az élét, és ha csak egy pár órára is, de eltompít annyira, hogy minderről megfeledkezzek. Ezen a vágyon pedig kicsit sem segített, mikor külön kihangsúlyozta, hogy Ő nem az a nő, aki eljött velem a napfény városába, szinte éreztem, hogyan tompul az a halvány kis mosoly, csak hogy aztán eltűnjön a süllyesztőben. - Talán jobb is, ha nem látod azt a naplót. Tele lehet ehhez hasonló, hihetetlen történetekkel - jegyeztem meg keserűen, újra belekortyolva a pohárba. Égetett, ahogy végigcsúszott a torkomon, mégsem volt elég erős, a gyomrom egész más okból rándult össze újra és újra, a szívem pedig hol túl hevesen vert, hol teljesen lelassult. Tényleg hihetetlen volt az egész, az elejétől a végéig, ahogy itt állt előttem a feleségem, de közben mégsem Ő volt, nem úgy nézett rám, ahogy előtte, és bármennyire is kutattam utána, egy idő után muszáj volt feladnom. Bele kellett nyugodnom, legalábbis egyelőre, hogy most biztosan nem fogom megtalálni. Ennek ellenére nem tudtam megfékezni a nyelvemet, ahogy kibukott belőlem, mennyire hiányzik, bár nem is tudom, mit vártam válaszként. Talán az lett volna a legjobb, ha nem is mond semmit, egyszerűen csak elengedi a füle mellett úgy, mintha nem is történt volna semmi. Még azt is jobban viseltem volna ahelyett, amit végül egy keserédes mosoly kíséretében mondott. Egyetlen pillanat alatt vágott padlóhoz a mondataival, ahogy közölte a nyilvánvalót, hirtelen feleslegessé vált a levegővétel, a szívem pedig valószínűleg több ütemet is kihagyott egymás után. Hiába vált gyengéddé a hangja, és csomagolta be kíméletes szavakba, a tényeken a körítés már nem változtatott. Sosem gondoltam, hogy valami ennyire tud fájni, mindig lebecsültem azokat, akik érzelmektől szenvedtek, de talán ez a karma. Az élet visszaad mindent, amit te adtál. Még csak nem is láttam tisztán, elengedtem a tekintetét, hogy helyette a konyhapult egy bizonyos pontjára meredjek, valószínűleg ezért nem vettem észre, hogy közelebb lépett, majd mintha vigasztalni próbált volna, átölelt. Egy pillanatra elfogott valami megkönnyebbültség, tenyerem gyengéden simított végig a hátán, pontosan úgy, ahogy mindig tettem, mikor a karjaim közé fészkelte magát, de túl hirtelen kezdett fogyni körülöttem a levegő, és egyre erősebben tört rám az ösztön, hogy menekülni próbáljak innen. Nem voltam képes elviselni ezt a sajnálkozó ölelést, amit talán szánalomból lépett meg, de bármi is történt közöttünk tegnap, ez az egész még a tiszta lap lehetőségét is elvette. - Megyek, megnézem a naplódat - szólaltam meg rekedten, lassan szakadva el a karoktól, ujjaimat ismét a pohár köré szorítva, majd anélkül, hogy elkaptam volna a tekintetét, felhajtottam a maradék italt. Nem is tudom, mi uralta a mozdulataimat, ahogy elsétáltam mellőle, és fáradtan a hajamba túrtam, miközben célba vettem a saját dolgozószobámat. Nyitva hagytam magam mögött az ajtót, de még menet közben rámarkoltam egy bontatlan üveg vodkára, csak hogy matatni kezdjek a dolgozószobám asztalán hagyott kis ládában, amit Kirill hagyott itt ma délelőtt. Valahol nem is csalódtam az emberemben, a láda legalján találtam meg azt a bizonyos kis füzetet. Mielőtt leültem volna az asztal mögé, áttettem a holmikat a dohányzó asztalra, szándékosan nem véve tudomást arról, hogy ezek azok a cuccok, amiket én magam hagytam Iris szobájában az elmúlt hónapok során. Nagy, fájó sóhajjal ültem le, lecsavarva az üvegről a kupakot, és kicsit sem gondoltam helyesnek, hogy a naplóját olvasgassam, de megkerestem az utolsó pár oldalt, azokkal a gondolatokkal, amiket Barcelona-ban vetett papírra.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 24, 2022 7:42 pm
Iris & Dimitriy
Szeretném tudni, hogy mi minden történt az elmúlt hónapokban. Másra se vártam egész nap csak, hogy Dimitriy haza érjen végre és elmondhasson mindent, de most, amikor itt a lehetőség, hogy a saját soraimat olvassam, valahogy mégis úgy érzem, hogy nem állok rá készen. Hiába tudom, hogy én írtam azt a naplót, valahogy mégis illetlennek érezném, hogy egy olyan nő gondolatairól és érzéseiről olvassak, aki nem én vagyok és, aki nem úgy látta az előttem álló férfit, mint amilyennek most én látom. Nem akarom, hogy mindent a feje tetejére állítson bennem -még ennél is jobban- az, amit Ő átélt, ahogy beleszeretett, ahogy lassan lebontogatta Dimitriy-ről a páncélt, míg végül azzá nem vált, aki most itt áll előttem, mert azok akkor sem az én érzéseim és emlékeim lennének, bármennyire is szeretném. Csak egy könyv lenne, amit elolvasok. Egy apró, rövid mosollyal veszem tudomásul, hogy bár bizonyára lett volna rá alkalma, mégsem lapozta fel Ő sem azt a naplót, bár már amikor feltettem a kérdést is, egy részem biztos volt benne, hogy ez a férfi nem is tenne olyat. Talán, még a régi Dimitriy is tiszteletben tartotta volna valakinek a magánéletét, ugyanakkor nem tudok nem arra gondolni, hogy talán akadna benne valami, ami segíthet, így ha nincs is teljesen jogom hozzá, de engedélyt adok rá, hogy megtegye helyettem. Ha másért nem, hát legalább azért, hogy haladhassunk valamerre, már ha egyáltalán van benne olyasmi, ami segítséget nyújthat, hogy merre induljunk. Egy pillanatra zavarba jövök, mikor rávilágít, hogy egész végig velem volt, mert tudom, hogy bármi miatt is voltunk ott, az már nem egy megjátszott házasság miatt volt, hanem...mert együtt voltunk, egy párként, és ebbe még mindig nagyon fura belegondolni. -Hát pedig, ha nem történt velem semmi, akkor sajnos számolnunk kell azzal, hogy talán valami agytumorom van vagy ilyesmi. Bár nem vagyok orvos...- vonok vállat, hiszen tényleg csak sötétben tapogatózom, de tény, hogy az ilyesmi különös dolgokat tud okozni és produkálni. Lehet, hogy egy daganat lappang a háttérben, ami épp most kezdett zűrt kavarni a fejemben minden előjel nélkül. Végül a nappaliba megyek, hogy magamhoz vegyem a vodkát és töltsek mindkettőnknek, mert szerintem a mai nap után ráfér mindkettőnkre egy kis ital, na nem, mintha az annyira segítene de...talán egy egész picit ellazíthat mindkettőnket, bár különös módon, mostanra már egészen megnyugodtam. Ez pedig kétségtelenül annak köszönhető, hogy Dimitriy érezhetően teljes vállszélességgel mellettem van, ami pokolian jól esik. Akkor is, ha nem feltétlenül nekem szól, nem ennek a nőnek, aki most mellette áll. Kortyolok egy nagyot a maró italból, de nem igazán tudom, hogy ettől akad-e el a lélegzetem, vagy inkább attól, amit Dimitriy elárul még pluszba a korábbi információk mellé, de én inkább az utóbbira tippelek, mert teljesen ledöbbenek attól, hogy az a barcelonai út, a nászútunk volt. Nem is igazán jutok szóhoz pár pillanatig, csak tekintetét fürkészem némán azon töprengve, hogy vajon hogy a fenébe bírja ezt az egészet ép ésszel elviselni. -Nem az a nő vagyok, akit nászútra vittél...- szólalok meg végül halkan, de nyelek egy nagyot, mielőtt folytatnám. -De sosem tudnék ezen nevetni. Még akkor sem, ha számomra ez az egész teljesen hihetetlen.- sóhajtok gondterhelten, miközben mellkasomat mégis valami kellemes melegség járja át a gondolattól, hogy még erre is képes volt miattam. Milliónyi érzelem látszódhat az arcomon, ahogy felém fordul és kutakodó tekintetével rám néz, mégsem fordítom el a fejemet, mert én is kihasználom az alkalmat arra, hogy ezt a Dimitriyt, akit én csak tegnap ismertem meg, tanulmányozzam kicsit. Ha csak fele olyan édes volt velem az elmúlt hetekben, vagy hónapokban, vagy tudja a fene, mióta tartott ez köztünk, nem tudok csodálkozni azon, ha bele szerettem és megfordul a fejemben a kérdés, hogy vajon most, meddig tartana? De emlékeztetnem kell magamat arra, amikor azt mondja, hogy pokolian hiányzok neki, hogy az a nő nem én vagyok, bármennyire is rossz érzéssel tölt el mindez, miközben az én ajkaimon is az övéhez hasonló keserédes mosoly jelenik meg.-Nem én hiányzom neked, Dimitriy...- sóhajtom halkan, nagyot nyelve, de a lehető leggyengédebben közlöm ezt vele, miközben tekintetem tovább kutatja Övéit. -És nem én vagyok az, akit valójában szeretsz, de...- akadok el egy pillanatra, miközben kicsit közelebb is lépek hozzá a mellkasára szegezve pillantásomat, majd újra felnézek rá. -Hidd el, nagyon szeretnék az a nő lenni.- súgom végül halkan, gyengéd mosollyal arcomon, mert bár én csak a tegnapi napból tudok merítkezni, csak az az emlékem van erről a férfiról, de már ezzel is közelebb érzem Őt, mint korábban. Nem is bírom megállni, hogy végül ne szüntessem meg a köztünk lévő távolságot, hogy gyengéden átkaroljam a derekát -ha engedi- és hosszan, gyengéden magamhoz öleljem.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 24, 2022 5:47 pm
Normális körülmények között mosolyt csalt volna az arcomra az elmegyógyintézetre tett megjegyzésével, de ennél távolabb aligha lehettünk volna attól a bizonyos normálistól. Minden, ami tegnap történt, hirtelen már csak egy illúziónak tűnt, amibe én ringattam bele Őt, ezzel együtt pedig magamat is. Nem esett jól bevallani, de már a tegnapi napot is arra kellett volna áldoznom, hogy megoldást keressek, helyette minden apróságba belekapaszkodtam, ami akár egy halvány jelét is mutatta annak, hogy még visszatérhet hozzám. Hogy még pislákol a remény, de bármit is akartam elhitetni magunkkal, a valós probléma nem oldódott meg. Nem volt jó ötlet az időhúzás, mert egyikünk sem tudhatta, hogy mikor csap le ismét az ismeretlen, és ha ismét törlődik valami a fejében, vajon pontosan mi fog elveszni. Nem akartam újra és újra átélni ezeket a beszélgetéseket és a szembesítéseket, ahogy azt sem, hogy olyasmivel gyanúsítson, amiről ugyan okkal, de fogalma sem lehet. Az az Iris, akit én ismertem és akibe beleszerettem, soha nem vonna kétségbe, és ha tettem is olyan dolgokat vele, amikre nem voltam büszke, ezeket már mind magunk mögött hagytuk a múltban. Ő viszont, ahogy itt ült előttem... egyszemélyben testesítette meg azt a bizonyos múltat, amit elvileg már lezártunk, és amire néha nosztalgiázva emlékeztünk vissza. Egy biccentéssel vettem tudomásul, hogy nem akarja megnézni a naplót, de ezt végül elég logikus döntésnek tartottam. Talán fel sem kellett volna ajánlanom, mert ki tudja, mit csalogatna elő az a rengeteg információ és emlék, amit Ő írt, de közben... mégsem Ő. - Nem olvastam - ráztam meg aztán a fejemet, de nem fűztem hozzá különösebb indoklást. Habár megvolt a kísértés, mikor kiderült, hogy létezik az a napló, de sikeresen elfojtottam, mert úgy éreztem volna, hogy egy olyan személyes szférába gázolok, amiben még nekem sincs keresnivalóm. Ez mondjuk csak addig tartott volna vissza, míg nem múlik rajta az élete, de alap esetben ki tulajdonítana túl nagy jelentőséget egy kis füzetnek? Főleg úgy, hogy ott voltam vele, egy pillanatra sem hagytam magára, mégis mi olyan történhetett, ami az Ő emlékeit felemésztette, az enyémeket viszont meghagyta? Az egész túl zavaros volt, és már éreztem is, hogy a bennem felgyülemlő érzelmek hatására hasogatni kezd a fejem. - Elolvashatom, de ha történt veled olyasmi, ami ezt kiváltotta, arra nekem is emlékeznem kellene. Végig veled voltam - folytattam tovább tanácstalanul, ennek ellenére kész voltam megtenni, amire kért, legalábbis az utolsó pár nap bejegyzéseivel, mert ahhoz ilyen érzelmi állapotban kicsit sem fűlött a fogam, hogy azt olvasgassam, mennyire gyűlölt az elején. Még mindig a napló körül jártak a gondolataim, mikor a vodkát említve elindult a nappali felé, bár először nem volt egyértelmű, hogy visszajön-e még a konyhába, de nem hagyott sokáig kétségek között. Elővett két poharat, majd mindkettőbe töltött az alkoholból, én pedig ekkor már nem tudtam nem Őt fürkészni, hol a szemeit, hol pusztán az arcát vizslatva, ahogy ott állt mellettem, mégis, ennél távolabb már nem is lehetett volna. Mintha... az az Iris, akit szerettem, ott maradt volna Barcelona-ban, hogy süttesse a hasát a spanyol ficsúrok előtt, ezzel is engem bosszantva. Bár így történt volna. Egy halvány biccentéssel köszöntem meg a felém nyújtott italt, és ahogy átvettem, már rögtön bele is kortyoltam. Egy pillanatra a megterített asztalra tévedt a tekintetem, de olyannyira nem volt étvágyam, hogy ugyanezzel a lendülettel már most kukát jósoltam a vacsorának. Szavaival viszont mégis előcsalogatott egy halvány, de egyértelmű mosolyt, ennek apropójából kerestem meg ismét a tekintetét. - Ha azt mondom, hogy ezt a barcelonai utazást szántam a sosem tervezett és elmaradt nászutunknak, kinevetsz? - kérdeztem vissza, újabbat kortyolva a vodkából, majd egy sóhaj kíséretében szabad kezemmel megmasszíroztam az arcomat, mintha a feszültséget próbálnám enyhíteni magamban. Ahhoz viszont ez kevés volt. Elrugaszkodtam a konyhapulttól, de nem léptem odébb, helyette oldalra fordultam, ekkor már az oldalammal támaszkodva vissza a pulthoz, és ahogy tekintetem újra összekapcsolódott az övével, úgy kezdtem kutakodni bennük, ahogy azt tegnap már megtettem párszor. Mintha így ismét rátalálhattam volna. - Pokolian hiányzol - jegyeztem meg halkan, megtörve a beálló csendet, keserédes mosollyal a szám sarkában. Nem tudtam volna megmondani, hogy honnan jött, talán zsigerből, pedig egyértelmű volt, hogy ezzel egyikünk dolgát sem könnyítem meg, de nem bírtam visszafojtani. Olyan régen ki akartam már mondani.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 24, 2022 4:19 pm
Iris & Dimitriy
Talán elvetem egy picit a sulykot, mikor azt feltételezem, hogy neki ez így teljesen jó, akár maradhatok emlékek nélkül is, de ez csak akkor tudatosul bennem igazán, amikor azt mondja, hogy szeret. Vagyis nem engem, nem ezt az emlékek nélküli énemet, hanem azt, aki képes volt belőle érzelmeket előcsalogatni. Azt, aki végig járta vele azt a -minden bizonnyal- rögös utat, ami végül szerelmet ébresztett egy olyan szívben is, ami hosszú évek óta jégbe volt zárva. Aki Őt is viszont szerette és már azelőtt képes volt valószínűleg erre, vagy valamiként felfigyelt Dimitriy jól elrejtett, gyengédebb oldalára, hogy így viselkedett volna, mint velem tegnap. Mert gyanítom, nem ez volt előbb, nem Ő kezdett kedveskedni és rántottát készíteni, hanem én közeledtem valamiként hozzá, de végtére is, a lényeg most úgyis az, hogy valamiként vissza kell ezt csinálni. Vagy inkább, hogy egyáltalán vissza lehet-e, mert még igazából ezt sem tudja egyikünk se, mint ahogy azt sem, hogy az újonnan szerzett élmények megmaradnak-e, bár ez egész eddig meg sem fordult a fejemben, míg Ő fel nem veti lehetőségként. Hirtelen pillantok fel rá, mert valahogy engem is megrémiszt a gondolat, hogy mindazt, amit tegnap átéltünk együtt, azt a rengeteg kedves, figyelmes pillanatot egyszerűen elfelejtsem és újra azzal a szemmel nézzek rá, ami tényleg csak egy kegyetlen bűnözőnek látta Őt. Mondjuk, akkor talán, még az is volt.-Bízzunk benne, hogy nem fogom de, ha mégis, akkor dugj be egy elmegyógyintézetbe, kérlek.- sóhajtom fáradtan, mert míg nekem ez mind újdonság és ugyanúgy lenne akkor is, ha valamiként megint törlődnének az emlékeim, számára ez újabb és újabb kín, én pedig nem akarom, hogy tényleg minden áldott nap végig kelljen ezt csinálnia. Épp emiatt nem kérem most sem azt Tőle, hogy mindenről részletesen számoljon be, hogy idézzen fel minden egyes pillanatot, mert a fájdalom, amit hirtelen rám zúdít, ráébreszt, hogy ez neki sem könnyű, talán Ő szenvedi meg csak igazán az egészet, mert a nő, akit szeret és aki viszont szerette, most egyáltalán nem úgy néz vissza rá, mint kellene. Bele se merek gondolni, hogy érezném magam a helyében, akár most, ebben a pillanatban is, ahogy végül mégis halkan beszélni kezd az elmúlt pár napról. Nagyot nyelek, mikor elárulja, hogy titkolni próbáltam eleinte ezt az egészet és, hogy valami napló miatt tudtam egy darabig úgy tenni, mintha minden rendben lenne, ami persze azonnal felkelti a kíváncsiságomat, de mégis, amikor rákérdez, hogy akarom-e látni, hirtelen nem tudom, hogy mit feleljek. Elnézve, miként tördeli a kezét az a férfi, akiről nekem csak olyan emlékeim vannak, ahol mindig magabiztos és határozott volt és belegondolva, hogy amiatt a napló miatt képes voltam megjátszani magam napokig... nem vagyok biztos benne, hogy valóban látnom kellene. Pedig, majd' megöl a kíváncsiság, hogy tudjam, mi vezetett el hozzá és, hogy mi mindennek köszönhetően vált Ő ilyenné, ugyanakkor könnyen lehet, hogy az csak még jobban összezavarna mindent. Elgondolkodva pillantok felé, tekintetem arcát fürkészi és a meggyötört, fájdalmas pillantását, miközben a válaszon töprengek, de végül határozottan megrázom a fejemet. -Nem, én...azt hiszem, arra még nem állok készen és talán jobb is, ha nem keverjük most ide azt az Irist és az Ő emlékeit.- sóhajtom végül halkan, majd felállok újra és az ablakhoz sétálok, mintha az ezáltal nyert idő alatt akarnék kitalálni valami zseniális megoldást, pedig a mai nap alkalmával most először érzem úgy, hogy végre nem kavarognak össze-vissza a gondolataim, mert most lecövekeltek egyetlen tény köré: valami Barcelonában kellett történjen.-Te olvastad?- kérdezem végül, ahogy ismét felé fordulok, de mindezt mindenféle rosszallás vagy gyanakvás nélkül teszem, mert ekkor már egész más helyen járnak a gondolataim.-Elolvashatnád az utolsó pár napot, hátha...- nyelek egy nagyot, mert azért mégis csak egy naplóról van szó, amit a korábbi énem valószínűleg féltve őrizgetett, de cseszhetem a naplóját, ha nem emlékszem semmire belőle.-Hátha említek benne valamit, ami segíthetne, hogy mi történt, de persze megértem, ha nem akarod. Akkor elolvasom én.- nyelek egy nagyot, de őszintén szólva annak ellenére, mennyire tudni akartam mindent, most inkább félelmet érzek attól, hogy mi minden zúdulna rám, azt pedig a legkevésbé sem akarnám, hogy olyasmik miatt nézzek Rá más szemmel, amiket nem éltem át. Nem utolsó sorban pedig, számolni kell azzal is, hogy talán azok az emlékek, már soha nem térnek vissza.-Azt hiszem, ma este is jól esne egy vodka.- sóhajtom végül fáradtan és meg se várva a válaszát a nappali felé indulok, hogy a tegnap megdézsmált üveget magamhoz véve térjek vissza mellé, a konyhapulthoz és töltsek Neki is és magamnak is egy jó nagy pohárral.-Szóval elvittél Barcelonába...- jegyzem meg halkan, ahogy felé nyújtom a poharat és talán, még egy apró mosoly is megjelenik az arcomon, ami a mai napon, még szintén nem nagyon fordult elő, csak reggel. Akkor is miatta jelent meg.
Iris & Dimitriy - If you tell the Truth, you don't have to remember anything.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 60 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 60 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.