Kiskép : Rendeltetésem : I'm HIS Wife play by : Jennifer Lawrence Posztok száma : 1082 User neve : Maze Csoport : Halandó Pontgyűjtő : 1070 Lakhely : Frogner Foglalkozás : Építész Előtörténet : My Fairytale Keresem : "Every Beauty needs her Beast, to protect her
from everything but Him." Kor : 37
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 10, 2022 9:52 pm
Dimitriy V. Smolensky felhasználónak tetszik ez a poszt.
Iris & Dimitriy
Nem akarom Őt sem pucéran takarítva, sem edzés közben elképzelni, mégis azon kapom magam, hogy arról fantáziálok, miként nézhet ki az az edzés és, hogy milyen vonzó látvány lehet, ahogy kidudorodnak karján az erek meg ilyen hasonló baromságok, amikre egyáltalán nem kellene gondolnom. Bárhogy is viselkedik ma reggel, bármilyen jól is érzem magam vele, egyáltalán nem hiányzik, hogy megkavarjuk az egyébként sem egyszerű helyzetünket azzal, hogy elkezdek vonzódni hozzá. Mindez, csak látszat és csakis azért élünk egy fedél alatt, mert az apáinknak valami irtó nagy haszna van ezen. Aztán, egy nap majd ez az egész véget ér valahogy és mindenki mehet a saját dolgára, akkor pedig képes akarok lenni arra, hogy elsétáljak anélkül, hogy bármilyen szívfájdalmat éreznék olyasvalaki iránt, aki soha nem tudná viszonozni az érzéseimet. Felesleges sírás és dráma lenne az egész, úgyhogy próbálom is ehhez tartani magam és nem a kibaszottul vonzó férjemről fantáziálgatni. Még akkor sem, ha a mai reggeli és a kilátásban lévő ebéd után, most még meginvitál vacsorára is, bár elég nyersen sikerül az a meghívás, így mosolyogva ki is javítom picit a szavait, ami már önmagába felér egy válasszal. -Mintha nem tudnád, hogy nincs kilátásban senki.- forgatom a szemeimet mosolyogva, hiszen Kirill már rég beszámolt volna neki arról, ha bárki is kerülgetne de egyébként sem rángatnám azt a szerencsétlent olyan helyzetbe, mint amiben én vagyok. Gyönyörű lenne, ahogy haza viszem a pasimat és bemutatom a maffiózó férjemnek, aki jelenleg egyébként is leköti minden gondolatomat. -Erre majd emlékezz odabent is.- nevetem el magam, ahogy a növények súlyával kapcsolatban morfondírozik, de amikor majd kiválasztok egy jukkát a húsz literes dézsájával együtt, rá fog jönni, hogy talán nem is olyan könnyű cuccok ezek. El is indulok vele az üzletbe, ahol máris a kigondolt növények felé veszem az irányt, bár a sok másik lehetőség láttán egy egész picit elbizonytalanodok, alaposan végig is mérem a kínálatot, miközben Dimitriy valamivel odébb sodródik tőlem és nézelődni kezd ő is. Az az edzőterem viszont azóta sem hagy nyugodni, így kíváncsiskodni is kezdek felőle, minek köszönhetően most már azt is megtudom, hogy az alagsorban található. -Tényleg alaposabban fel kell térképeznem a házadat.- csóválom a fejem mosolyogva, bár igazság szerint gondolhattam volna, hogy egy olyan házban, mint az övé, még ilyesmi is van. Mégsem járhat el, csak úgy edzőtermekbe gyúrni maffiózó létére. -Menjek le edzeni? - kérdezem meglepetten, de mosoly bújkál ajkaimon, mert már most tudom, hogy valószínűleg élni fogok a lehetőséggel, csak alaposan meg kell tervezni, hogy ki, mikor megy le oda, mert nem akarom megkockáztatni a lehetőségét annak, hogy úgy toppanjak be oda, hogy Ő épp lent van. -Lehet, hogy megnézem majd magamnak azt a termet.- bólintok végül mosolyogva, majd tovább nézelődök, de még a nagy elmélyült gondolkodás közben is elnevetem magam, mikor pedzegetni kezdi, hogy jobb lenne, ha én választanék.-Mert nem próbálod elképzelni mondjuk ezt a növényt a zongora mellett az ablaknál.- mutatok az egyik könnyező pálmára vigyorogva, de aztán csak legyintek egyet mosolyogva és bólintok. -De nem teszek rád ekkora terhet, majd én választok.- lesek rá incselkedő vigyorral, de aztán váratlanul közli, hogy ne vesszek el és elindul a másik irányba, nekem pedig arra sincs időm, hogy annyit mondjak, hogy "oké", mert már el is tűnik a sorok között. A virágok nézegetése közben, párszor abba az irányba pillantok, amerre eltűnt, morfondírozok, hogy vajon mi juthatott eszébe, de igazából az se lepne meg, ha így akart volna lerázni. Még az is megfordul a fejemben, hogy talán már vígan hazafelé tart azóta, bár ezt azonnal ki is verem a fejemből, mert tudom, hogy úgysem hagyna magamra. Nem azért kísérget mindenhova Kirill, hogy aztán így szabaduljon meg tőlem. Teljesen belemélyedek a növények tanulmányozásába és abba, hogy megpróbáljam a legalább nyolc nekem tetsző növényt leredukálni háromra, amikor megköszörüli a torkát valaki mögöttem, ezzel rángatva vissza a valóságba, a tény pedig, hogy Dimitriy áll mögöttem tele szájjal vigyorogva, egy csokor virágot tartva a kezében, teljesen letaglóz. Szóhoz sem jutok, csak bámulok hol rá, hol a virágra, miközben belém hasít a felismerés, hogy a férjem épp udvarol nekem és ha jobban belegondolok, valószínűleg egész reggel ezt csinálta, ezzel próbálkozott, csak én barom nem fogtam fel, hogy miért csinálja az egészet. -Ez gyönyörű.- nyögöm ki végül halkan, ahogy észhez térek, ajkaimon széles mosoly jelenik meg a meghatottságtól pedig kénytelen vagyok nyelni egy nagyot, úgy nyúlok a csokor felé tétován. -És pont ez a kedvencem.- pillantok fel rá vigyorogva, óvatosan megérintve azt az egyetlen rózsaszín virágot a csokor közepén, majd egy picit előrébb hajolok, hogy magamba szívjam az illatukat. Elképesztő, hogy mindez tényleg megtörténik, zavaromban nem is igazán tudom, hogy mit kellene tennem vagy mondanom, de végül megköszörülöm a torkom és ismét felsandítok rá.-Mindenképp hazavisszük. Köszönöm.- biccentem kissé oldalra a fejem és még mindig mosolyogva kutatom tekintetét, mintha abban keresném a választ arra, hogy mitől lett ilyen édes és figyelmes. -Jól fog mutatni az asztalon vacsora közben.- vigyorgok rá végül, gyengéd mozdulattal nyúlva a csokorért és, még az sem zavar most egy pillanatig sem, hogy közben az ő kézfejére is rásimítok. -Meg van a három kiválasztott. Akár mehetünk is ebédelni, ha gondolod.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : tom hardy Posztok száma : 1091 User neve : dimitriy Csoport : halandó Pontgyűjtő : 1082 Lakhely : frogner Foglalkozás : gangster Előtörténet : i didn't choose the thug life the thug life chose me Keresem : find arms that will hold you
at your weakest, eyes that will see you
at your ugliest,
and a heart that will love you
at your worst.
then you have found true love Kor : 45
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 10, 2022 8:24 pm
Iris Gustafsson felhasználónak tetszik ez a poszt.
Nem is fűztem hozzá egyebet, pedig Ő még egy megjegyzés erejéig cukkolt azzal, hogy milyen hangulatossá válna a dolgozószobám, ha helyet kapna benne valami rózsaszín virág. Szándékosan tartottam vissza azt, hogy amíg én élek, egyetlen növény se lépi át a dolgozószobám küszöbét, és ha már valamivel dekoratívabbá akarja tenni az asztalomat, inkább engednie kellene, hogy Őt ültessem fel rá ismét, de ezt még annyira sem akartam hangosan kimondani. Soha, egyszer sem féltem attól, hogy megéget valamiféle tűz, sőt, szerettem feszegetni a határokat, néha-néha átugrani rajtuk, de ez most egy olyan pontja volt a kettőnk kapcsolatának, amivel inkább nem kezdtem újabb poénkodásba. Egyelőre. Nem zavart a csend, ami kettőnkre telepedett, mert ezúttal nyoma sem volt kínlódásnak, épp ellenkezőleg, de ahogy megfogalmazódott bennem a délutánjával kapcsolatos kérdés, egy pillanatig sem gondolkodtam, hogy feltegyem-e végül. Elég tanácstalannak tűnt, mikor megosztotta velem az esetleges forgatókönyvet, ami leginkább abban merült ki, hogy tovább folytatja a munkát, és miközben megérkeztünk, visszadobta a kérdést. Nem spóroltam a pimaszkodással, bár válaszát hallva még szélesebb vigyor kúszott az arcomra, főleg mert valószínűleg annyira hirtelen bukott ki belőle, hogy végig sem gondolta, ezúttal mire bíztatott épp. Ruha nélkül takarítani... ma már egyszer visszadobta a csupasz testem látványának lehetőségét, és ennyi idő kevés lett volna ahhoz, hogy tényleg meggondolja magát. - Hát, elhiszem, hogy tetszene - bólogattam úgy, mintha valami maszületett bárány lennék erkölcstelen gondolatok nélkül, de nem bírtam ki sokáig, hogy vigyorodjak el ismét. Ahogy kiszállt, lopva végigmértem, ahogy a ruháját igazgatta, majd ahogy visszakérdezett, biccentettem egyet. - Igen. Azt általában azokkal szokás - suhant át arcomon egy pimaszkodó vigyor, mikor rákérdezett a súlyzókra, de nem merültem bele jobban a kérdésbe. Leginkább azért, mert nem tudtam, mi is zajlik jelenleg a fejében, és hogy ezen információk birtokában nem-e egy izzadó, küszködő, erőszakos vadállatot lát-e a lelki szemei előtt. Annak is megvolt az oka, hogy hagytam Őt Kirill-lel edzeni, pedig velem is gyakorolhatott volna, de nagy eséllyel mindketten tudtuk, hogy azoknak az óráknak mi lenne a vége. Vagyis, a mellettem sétáló nő emlékek híján nem tudhatta, de erre újfent nem akartam gondolni. Mintha az, hogy homokba dugtam a fejemet, sokkal jobb ötlet lett volna... Volt némi bátortalankodás a bólintásomban, ahogy némileg átfogalmazva, de visszakérdezett a vacsora kapcsán. - Már ha addig nem találsz nálam jobb vacsora partnert - tettem hozzá, bár egy pillanatra sem jutott eszembe visszakozni. Meg akartam szabadulni attól az álarctól, amit magamra erőltettem, ami olyasminek akart beállítani, ami nem vagyok, és a szerénykedő, bizonytalankodó, néha bátortalan ficsúr határozottan távol áll tőlem. - Mennyire lehet nehéz pár növény? - kérdeztem vissza drámai sóhajtás után, követve őt a bejárathoz, majd ahogy betessékeltük magunkat az üzletbe, egy pillanat alatt felmértem a helyiséget, és ennyi elég is volt ahhoz, hogy rájöjjek, nincs itt semmi olyan, ami kicsit is kedvemre lenne. Ahhoz minimum egy édességboltba kellett volna betérnünk, a gondolat hatására pedig szinte rögvest elém kúszott a momentum, amikor nyelvével tüntette el rólam a mogyorókrémet, a kellemes borzongás pedig egyetlen pillanat alatt futott végig rajtam tetőtől talpig. Jobb lett volna üres aggyal állni, nem gondolni semmire, csak hagyni, hadd sodródjanak az események. El is léptem mellőle, inkább a növények felé fordultam, mert bár baromira nem érdekelt egyik sem, de addig is volt lehetőségem lehűteni a véremet, és ehhez muszáj volt némi távolságot tartanom tőle. - Van, igen. Az alagsort alakítottuk át - fűztem hozzá, csak hogy nagyjából el tudja helyezni valahová azt az edzőtermet, de továbbra is tartottam azt a kényelmes három méteres távolságot. - Oda lejárhatsz te is, ha akarsz - mondtam, miközben az egyik kaspó után nyúltam, de azt sem tudtam, hogy mit kell ezeken nézni, úgyhogy gyorsan vissza is tettem a helyére. Hát ezért nem erőltettem soha semmit, amihez nem értettem. - Mi lenne, ha te választanál? Én csak annyit látok, hogy mind zöld, hegyes vagy szúrós és idétlenül néznek ki - tártam szét a karjaimat grimaszoló vigyorral, egy pillanatra viszont eszembe jutott, hogy ezzel a viselkedéssel talán még azelőtt elveszem a kedvét az egésztől, hogy tényleg elkezdődött volna a közös időtöltés. El is húztam a számat, mintha ezzel akarnám kifejezni a bűnbánatot. - Ne vessz el, mindjárt visszajövök - vetettem felé egy kósza pillantást, majd kicsit bentebb sétáltam, ahol végre igazi, élénk színekkel találkozott a tekintetem, de pontosan tudtam, hogy mit keresek. Le is fékeztem a számomra majdnem teljesen ismeretlen, fehér liliom mellett, szándékosan a legszebb szálakat válogatva össze csokorba, de mielőtt visszaindultam volna Iris felé, a csokor közepére fogtam egy rózsaszín szálat is. Ha ezt valaki hónapokkel ezelőtt mondja nekem, bizonyára kiröhögöm, mert még temetésre sem vittem virágot soha, most pedig egy csokor fehér liliommal igyekeztem vissza Iris-hoz, úgy igazgatva, mintha profi lennék, majd ahogy mögé értem, stílusosan megköszörültem a torkomat, ajkaimra pedig komisz vigyor kúszott. - Mit gondolsz, elvihetjük ezt is? - kérdeztem érdeklődve, tekintetemmel a kezemben tartott csokorra fókuszálva, aminek a közepén legalább olyan komisz módon kandikált ki az az egy szál rózsaszín liliom, mint ahogy én vigyorogtam.
Kiskép : Rendeltetésem : I'm HIS Wife play by : Jennifer Lawrence Posztok száma : 1082 User neve : Maze Csoport : Halandó Pontgyűjtő : 1070 Lakhely : Frogner Foglalkozás : Építész Előtörténet : My Fairytale Keresem : "Every Beauty needs her Beast, to protect her
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 10, 2022 6:56 pm
Iris & Dimitriy
A fejemet csóválom mosolyogva, mert mostanra sikerült már teljesen összezavarnia, ami a telefonommal kapcsolatos blöffölést vagy épp nem blöffölést illeti és bármennyire is próbálok az arcáról leolvasni valami segítséget, egyértelmű, hogy nem fog menni. Már az is nevetséges, hogy egyáltalán megkíséreltem olyasvalaki vonásaiból olvasni, aki az élete nagy részét azzal töltötte, hogy kiismerhetetlen és veszedelmes legyen. Pedig, néha igazán jó lenne belelátni, mert akkor legalább, már azt el tudnám dönteni, hogy bölcs döntés-e részemről, hogy szinte az egész napomat Vele töltöm abban bízva, hogy ez a mostani Dimitriy maradandó figura lehet. -Pedig, igazán hangulatossá tenné az irodádat.- vonok vállat tovább cukkolva, mintha valóban komolyan gondolnám, hogy egy gengszternek hangulatos irodára lenne szüksége, mert az a virág biztos nagyon jól mutatna ott, ha épp mondjuk betöri valakinek az orrát vagy ilyesmi, de már az arckifejezése miatt is megérte, csak ne jelenne meg a szája sarkában végül az a perverz mosoly, minek köszönhetően pontosan tudom, hogy mi jutott eszébe az asztala kapcsán. Vagyis, nagyon úgy sejtem, hogy hasonló helyen járnak a gondolataink, hogy mennyire nem úszta volna meg az a szerencsétlen növény, már a tegnapi mutatványt sem, de igazából meg is érdemlem, hogy zavarba jöjjek emiatt, hiszen én hoztam ezt szóba. Be is kapcsolom inkább a rádiót, de nem sokkolom inkább azzal, hogy megpróbáljak énekelni is, na nem, mintha amúgy olyan borzasztóan hangzana, ha megtörténne, de inkább meghagyom abban a hitben, hogy olyasmi fegyver birtokában vagyok, amivel az őrületbe tudnám kergetni. Mondjuk, ha fél éjszaka teli torokból üvölteném a VIII. Henrik című dalt, biztos zavarná akkor is, ha jó hangom lenne, ezen az elképzelésen pedig egész jót mulatok magamban, miközben lopva néha felé sandítok. Nem számítok rá, hogy majd a délutánom felől kérdez, mintha hirtelen minden érdekelné, ami velem kapcsolatos és, bár egy rövid pillanatig fontolóra veszem, hogy most már talán tényleg jobb lenne visszahúzódni a biztonságos kis tornyomba, végül mégis megosztom vele az információt, hogy konkrét tervem még nincsen, mivel is üssem majd el az időt. Tanácstalanul vállat vonok a megjegyzése hallatán, igazán nem is tudom, hogy miféle programra számított, mert lássuk be, még nem igazán ismertem ki magam a házában és legfőképpen, nem nagyon tudom sokszor, hogy mihez is kezdjek ott magammal, de végül inkább visszapasszolom neki is a kérdést, amire nem éppen az a válasz érkezik, mint amire valaha is számíthatnék. Döbbent arccal, felvont szemöldökkel bámulok rá, mert egy pillanatig nem tudom eldönteni, hogy komolyan beszél-e vagy viccel, de a takarítónőcis szerkóval kapcsolatos megállapításánál, már nem bírom visszatartani a jóízű nevetést. -Hát takaríts anélkül.- közlöm pimaszul a legkézenfekvőbb megoldást, bár az csak utólag jut eszembe, hogy igazából Tőle tényleg bármi kitelik, hiszen nem rég még meg akarta mutatni, milyen jó alany is lenne a modellkedéshez, így aztán elég felelőtlen kijelentés volt ez részemről. Még a végén egy nap arra sétálok le a lépcsőn, hogy Dimitriy pucéran port törölget. Csendben figyelem, ahogy kiszáll a kocsiból, én pedig még az övemmel meg a táskámmal bíbelődök, bár egyébként is megvártam volna, míg ajtót nyit, mert már tudom, hogy tőle erre is számíthatok és őszintén szólva, jól esik ez a fajta figyelmesség. -Edzeni?- kérdezek vissza a következő ötletét hallva kíváncsian, ahogy kiszállok az autóból, majd megigazítom magamon a ruhát.-Mármint súlyzókkal meg minden?- teszem fel az újabb -idióta- kérdést, de valahogy az ezáltal elképzelt kép sem olyasmi, ami kifejezetten megnyugtató lenne a meztelenül takarítós jelenet után. Súlyzók, izzadtság és dagadó izmok, amiket egyébként még pólón keresztül is látni, ha az ember alaposabban megnézi magának, de én tegnap, még éreztem is, ha nem is túl sokáig, hogy mi minden lapulhat a ruha alatt. Nyelnem kell egy nagyot, de igyekszem úgy kivitelezni, hogy ne lássa, mert akármilyen bűnöző, akkor sem tudok teljesen vak lenni és nem látni, hogy a férjem egyébként egy kibaszottul vonzó férfi. Még akkor is, amikor szinte parancsba adja, hogy a felesége vele kell vacsorázzon ma este. Szelíd mosoly jelenik meg az arcomon és kissé oldalra biccentem a fejemet, úgy méricskélem pár pillanatig, majd megköszörülöm a torkom.-Úgy érted, szeretnéd, ha ma csatlakoznék hozzád a vacsoránál, igaz?- kérdezek vissza pimaszul, de valószínűleg már azzal, hogy nem vágtam rögtön a képébe, hogy felejtse el az egészet, elárultam magam, hogy talán még tetszik is ez a gondolat, ha már ezt a napot annak szenteltem, hogy megpróbáljam jobban megismerni.-Dehogy leszel láb alatt. Te fogsz cipekedni, ha már edzeni akarsz.- pimaszkodok mosolyogva, miközben finoman a karjába karolok, ha már ugye a felesége volnék és elindulok vele együtt a bejárat felé. Konkrét elképzelésem eddig sem volt arról, hogy miféle növényekkel díszítsem a házat, de most, ahogy elém tárul az a kismillió zöld virág, már végképp nem tudom. Szívem szerint mindet elvinném, de mielőtt még túlzásokba esnék, Dimitriyre sandítok.-Korábban a hármas számot mondtad, úgyhogy most is ez lesz érvényben.- mosolygok rá, mielőtt még szegény sokkot kapna és el is indulok arra, amerre az általam elképzelt növények sorakoznak.-Egyébként nem gondoltam semmi rózsaszínre. Pálma vagy bambuszféle kell, mert azok szolidak, szívósak de mutatósak is.- vonok vállat, mert hát ez csak az én véleményem, de a világért sem pakolnám tele Dimitriy házát mindenféle tündöklő, nyálas, színes virágokkal, amik általában amúgy is kényesebbek, én meg nem vagyok nagy kertész.-Nem is tudtam, hogy még edzőterem is van abban a házban.- szólalok meg elgondolkodva, mert még mindig nem sikerült teljesen megszabadulnom a képtől, ami szavai hallatán megjelent a fejemben, bár amúgy is sejthettem volna, hogy valamivel fitten tartja magát.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : tom hardy Posztok száma : 1091 User neve : dimitriy Csoport : halandó Pontgyűjtő : 1082 Lakhely : frogner Foglalkozás : gangster Előtörténet : i didn't choose the thug life the thug life chose me Keresem : find arms that will hold you
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 10, 2022 5:24 pm
- Talán igen - biccentettem egyet, bár kicsit sem pánikoltam be a hirtelen előtőrő felfedezése kapcsán, mikor szóvá tette, hogy ha tényleg követem minden mozdulatát a telefonja segítségével, akkor könnyen kideríthetem, hogy hol hagyta el. Nem szerettem az ilyen elém gördülő akadályokat, de ebben a helyzetben meg kellett őriznem a hidegvéremet, így még halványan meg is vontam a vállaimat. - Attól is függ, hogy eddig vajon blöfföltem-e - tettem hozzá, mert igazából kicsit sem befolyásolta a dolgokat az a tény, hogy tudja-e az igazat vagy nem. Hihette, hogy blöffölök, úgy legalább ki tudtam húzni magam a feladat alól, de ennek nem feltétlenül kellett igaznak lennie. Ráncolni kezdtem szemöldökömet, mikor előhozakodott a rózsaszín virágkaspó ötletével, megspékelve azzal, hogy a dolgozószobámban képzelte el, és ugyan egyértelmű volt az ugratás, mintha megfogadta volna, hogy minden cukkolásra válaszol, de még a gondolat is letaglózott, hogy bármi ilyesmit akar az asztalomra rakni. - Valakinek nagyon sok takarítanivalót fogsz adni vele, mert többet lesz a földön, mint az asztalon - vontam meg vállaimat ismét, ártatlan pislogással, azt szándékosan nem ragozva, hogy hány ezer módon tudnám lesodorni azt a kibaszott kaspót az asztalról. Egy-kettőt nyilván Ő is fel tudott idézni, nem is hagytam ki a lehetőséget, hogy a szám sarkában virító mosoly ne kapjon perverz élt, egyenesen tekintete mélyébe merülve, hogy biztosan átmenjen neki a szemérmetlen üzenet. Meg is feledkeztem magamról, pedig pont az ilyen kétes megjegyzéseket akartam beszüntetni egy időre, legalább addig, míg ki nem tapasztalom azt a bizonyos határvonalat, amin túl már forró tűzzel égetne meg, és nem a jobbik értelemben. Hangosítottam a zenén, amit végül bekapcsolt, pimaszkodását pedig halk nevetéssel jutalmaztam, kiegészítve egy kicsit sem rosszalló, inkább jókedvű fejcsóválással. Annyira szörnyű előadást csak nem tudott volna okozni, bár ki tudja, talán ha énekelni kezdene, életemben először arra kérném, hogy maradjon csendben. Pedig azok a hangok, amik el tudták hagyni azokat az őrjítő ajkakat... inkább útját álltam a gondolatnak, mielőtt elnehezült volna a légzésem, de a mosoly nyomait ugyanúgy őrizgettem magamon, elvégre bármi is történt a házban, úgy tűnt, hogy nem lett végzetes következménye. Újra pimaszkodott és cukkolt, én pedig szintén nem spóroltam a kontrázással, de még így is megválogattam a szavaimat, nehogy újra elrontsak valakit. Jó lett volna leszállni erről az érzelmileg instabil hullámvasútról, megtalálni azt a bizonyos egyensúlyt, de ettől álltam jelenleg a legtávolabb. - Hát, ez is valami - válaszoltam könnyedén, mikor megosztotta velem a viszonylag bizonytalannak tűnő terveit. Elvégre tervezhette volna azt is, hogy ismét begubózik a szobájába, és kizár onnan mindenkit, de mintha még Ő sem döntötte volna el, mihez is lenne kedve, ez pedig adott némi mozgásteret. Már ha a kis kiruccanásunk során nem fogok okot adni arra, hogy gyorsan megváltozzon a délutáni programja. Például arra, hogy a most megvásárolt növényeket vázástul, kaspóstul törje szét a fejemen. - Talán kitakarítom a házat - gondolkodtam el hangosan, próbálva a lehető legkomolyabb arcot vágni ehhez, miután leparkoltam a kocsit, és kihúztam a kulcsot. - De kétlem, hogy meglesz a hozzá passzoló, feszes takarítónő szerkó, szóval ez kuka - biggyesztettem le ajkaimat egy lemondó sóhaj kíséretében, majd egy pimasz, jókedvű mosolyt küldtem felé, mielőtt kipattantam volna mellőle. Zsebre vágtam a kulcsokat, miközben átsétáltam a másik oldalra, ismét kinyitva előtte a kocsi ajtaját. - Talán lemegyek edzeni - fogalmaztam meg végre valamit némi komolysággal, bár csak utána kapcsoltam, hogy arra sem emlékszik, milyen órákat vett Kirill-lel. - És ha már együtt reggeliztem, és hamarosan együtt ebédelek a feleségemmel - hangsúlyoztam ki erősen az utolsó szót, amit amúgy is előszeretettel gyakoroltam. -, igényt tartok a vacsorára is - fejeztem be a mondatot, bár csak utólag esett le, hogy úgy hangzott, mintha nem is lenne más választása, pedig eszembe sem jutott az asztalhoz kötözni, és kierőszakolni tőle azt a közös vacsorát. Becsuktam mögötte az ajtót, majd körülnéztem a környéken, bár szerencsére az a veszély nem fenyegetett, hogy elvesznék, majd elindultam az üzlet irányába, ami nagyobb betűkkel már nem is hirdethette volna, hogy virágokat árul. - Én is bemenjek veled, vagy csak láb alatt leszek? - kérdeztem egy kínos vigyor mellett.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 10, 2022 4:08 pm
Iris & Dimitriy
Gyanakvó pillantást vetek rá, bár egyáltalán nem lepne meg, ha tényleg követné valahogy a telefonomat, hogy pontosan merre is járok, még amellett, hogy Kirill minden lépésemre figyel és, bár nem vagyok túlságosan képben az Ő világában, azért ez már kicsit túlzásnak tűnik, mint ahogy azok is, amik hirtelen végig suhannak az agyamon a megjegyzését hallva. -Jobb, ha nem gondolok bele, mi mást tudsz bekapcsolni még rajta...- kuncogok halkan, de aztán a nyomkövetés kapcsán eszembe jut, hogy most pont nem találom a telefont, az arcomra pedig valószínűleg tökéletesen rá is van írva, micsoda megvilágosodás ment végbe bennem.- Minden esetre, ha már ilyen spéci vagy, könnyen megtalálhatod majd a telefonomat, ha visszaérünk.- lesek rá pimasz mosollyal az arcomon, ahogy a kocsihoz érünk, de mielőtt még behuppannék az ülésre, biztosítom arról, hogy a vázolt terv nekem is tökéletesen megfelel, bár a poén kedvéért oda teszem a végére, hogy "uram", mintha valami béna katonai feladatról lett volna épp szó, Ő pedig veszi is a lapot, megkapom a közlegény rangot, amin még akkor is jót mosolygok, mikor már az anyósülésen elhelyezkedek. Nem igazán tudom eldönteni, hogy ez a virágos terv mennyire tetszhet neki, bár Őt ismerve úgyis szóvá tenné, ha egyáltalán nem lenne ínyére, de ennek ellenére is úgy érzem biztonságosnak, ha már most megnyugtatom picit és nem hagyom, hogy lelki szemei előtt egy rózsákkal meg hortenziákkal teli nappali képe jelenjen meg. Mondjuk, mint kiderül, Ő csak a dolgozó szobáját félti tőlem, ennek hallatán pedig szomorúan lebiggyesztem ajkaimat és úgy teszek, mintha borzasztóan szíven ütött volna a tény, hogy azt a helyiséget nem engedi feldobni pár növénnyel.-Pedig, már elterveztem, hogy veszek az asztalodra egy cuki kis rózsaszín virágot rózsaszín kaspóval.- cukkolom szándékosan, jót nevetve az elképzelt jeleneten, ahogy mindenféle bűnözők és rossz arcú gengszterek a kis rózsaszín nővény köré gyűlnek egy-egy megbeszélésre és meg is fordul a fejemben, hogy egyszer érdemes lenne egy ilyen húzással megviccelni. Talán meg is tenném, ha nem tartanék a rám zúduló haragjától, ami minden bizonnyal a mutatványt követné, így ezt mindenképpen olyan alkalomra kell időzíteni, amikor amúgy is pipa vagyok rá. Legalább lenne mit a fejéhez vágnom, de akaratlanul is eszembe jut, hogy tegnap mondjuk egész más sors várt volna arra a virágra, ha visszagondolok arra, milyen heves mozdulattal söpört le mindent az asztaláról. A beálló csend és a felelevenedő emlékeim miatt jobbnak látom, ha inkább bekapcsolom a rádiót, de úgy döntök, hogy a véletlenre bízom, Dimitriy kell mondjon egy számot, hogy csatornát válasszunk, majd zokszó nélkül hangosabbra is veszi, de nem bírja ki, hogy ne incselkedjen picit az aljaskodó megjegyzésével, mire rávillantom a legördögibb mosolyomat.-Ezt a fegyveremet, csak végszükség esetén fogom bevetni ellened. Megnyugodhatsz.- pimaszkodok nevetve, de az ismerős dallam hallatán azért, ha énekelni nem is énekelek, a lábfejemet mozgatom a ritmusra, míg újra meg nem szólal és a délutánom felől nem kezd érdeklődni. Pár pillanatig, csak csendben kutatom tekintetét, mert a kérdése egy picit úgy hangzik, mintha velem ellentétben Neki lenne valami terve, vagy talán épp csak kirajzolódóban van, én pedig másodpercek alatt veszem fontolóra, hogy le akarjam-e rázni valami kamu programmal, vagy inkább bízzam rá magam. Tekintve, hogy eddig is egész jól telt együtt a napunk, talán megelőlegezhetem neki a bizalmat, így végül finoman vállat vonok.-Nem készültem semmi nagyratörő tervvel. Talán folytatom a munkát, vagy nem tudom.- magyarázok tanácstalanul, de közben újabb és újabb ötleteim akadnak arra az esetre, ha netán mégis halálra unnám magam egyedül, ahogy szoktam és nem számíthatok a továbbiakban a meglepően kellemes társaságára. Kétlem, hogy egész nap engem akarna pesztrálgatni, főleg, hogy eddig alig láttam napközben, mindig el volt foglalva valamivel és valószínűleg most is lenne mit csinálnia ahelyett, hogy engem furikáz virágokat venni. -Na és, te mit fogsz csinálni?- bukik ki belőlem a kérdés, miközben befordul egy parkolóba és, ha megáll a kocsi, kicsit jobban felé fordulok kíváncsi tekintettel méricskélve. Nem igazán tudom eldönteni, hogy mit szeretnék jobban: tovább élvezni ennek az új Dimitriynek a társaságát vagy inkább biztos távolságba menekülni tőle.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 10, 2022 2:52 pm
Elég jól tartottam magam, nem ült ki az arcomra, hogy amúgy pontosan tudom, vajon mi is történhetett a telefonjával, de végül is, ebből éltem. Pókerarcból, ami néha nem úgy sült el, ahogy az a nagykönyvben előre meg volt írva, de ha nem ilyen lettem volna, még véletlenül nyugodt éjszakákat okoztam volna az apámnak, és azt kicsit sem akartam. Bár, a történtek fényében volt jobb dolgom is annál, minthogy borsot próbáljak törni az orra alá, arra viszont nem egyszer gondolta, hogy talán be kellene avatnom abba, ami Iris-szal történik, elvégre bárhonnan is közelítettük meg, elsőkörben az Ő érdekeit szolgálta a lány ittléte. Legalábbis az elején. Míg neki egy kibaszott üzletet jelentett, nekem mára már voltaképpen tényleg Ő volt a minden, de még mindig nem készültem imába foglalni az öregek nevét. A neheztelés és a megbocsátás más lapra tartozott, és független volt attól, hogy épp mi történt kettőnk között. - Ha csak a nyomkövetést kapcsolnám be rajta... - válaszoltam nem kevesebb pimaszsággal, de tudatosan próbáltam húzni az agyát azzal, hogy talán más célokra is tökéletesen megfelel a jelentéktelennek tűnő mobilja. El tudtam képzelni, mi cikázott végig az agyán, lehallgatástól kezdve az állandó ellenőrzésen át, mint valami kém-filmben, de egyelőre nem törekedtem kibillenteni abból a hitből, hogy ezek nagy részétől az én házamban nem kell tartania. Bár, azzal a nyomkövető dologgal annyira nem is lőtt mellé... nem vártam tőle, hogy megértse, csak azt, hogy elfogadja, még ha nem is egyszerű, de az a tudat sem az, hogy állandó veszélynek volt kitéve, és szerintem nem kötött életbiztosítást, mikor beházasodott ebbe a családba. - Jól van. Pihenhet, közlegény - vigyorodtam el, miután szándékos cukkolásként uram-nak szólított, majd becsuktam a kocsi ajtaját, és a túloldalt bevágtam magam a vezető ülésbe, de mintha meg akarta volna előzni a természeti katasztrófát, rögtön leszögezte, hogy nem arborétumot akar csinálni a házamból, csak otthonosabbá akarja varázsolni némi növénnyel. - Amíg a dolgozószobámat nem pakolod tele velük, hidd el, nem érdekelnek a növények - válaszoltam könnyedén, csak hogy kiérezhesse, hogy tényleg nincs bajom ezzel a projekttel. Lett volna, ha mondjuk egy vadidegen hozakodik elő vele, de ugyebár... komoly elhatározásokat tettem, hogy megpróbálok a kedvében járni, és valljuk be, csúfos kudarc lett volna rögtön az első adandó alkalommal azt mondani, hogy ide egy zöld leveles se teheti be a lábát. Azt viszont nehezebben álltam meg, hogy lépten-nyomon ne bombázzam pofátlan megjegyzésekkel, amik némileg kicsalogatják a komfortzónájából, de az imént lezajló közjáték után inkább úgy láttam jónak, ha ezeket egy rövid időre jegelem. Vagy inkább, határozatlan ideig, mert semmi kedvem nem volt újfent megkapni tőle, hogy ehhez még nem vagyunk eléggé jóban. Nem volt az életnek olyan területe, amin ne melegedtünk volna össze kellőképp az elmúlt hónapokban, és mindahányszor emlékeztetett arra, hogy Ő ezekre nem is emlékszik, csak újra és újra megforgatta a tőrt a szívemben. Menet közben néha, mikor nem az utat figyeltem, felé pislogtam, főleg mikor éreztem magamon a tekintetét, de elég rutinosan kapta el rólam a fejét, ha tényleg engem bámult, vagy képzelődtem, és csak szerettem volna azt hinni, hogy engem néz, de már csak az oldalprofilját kaptam el. - Legyen a hármas - sóhajtottam fel, kimondva az első számot, ami eszembe jutott, Ő pedig már kereste is a csatornát. Ezerszer ültünk egymás mellett kínos, feszélyező csendben, a legnagyobb viták és legpusztítóbb sértegetések árnyékában, mégis, ez a fajta csend, ami eddig uralkodott közöttünk, kicsit sem tűnt annyira terhesnek, mint annak idején. - Attól függ. Énekelni is fogsz? - vigyorodtam el szemtelenül, felvont szemöldökkel pislogva felé, majd odanyúltam, hogy hangosítsak rajta egy kicsit, ha már bekapcsolta. - Ha igen, még hangosabbra veszem - tettem hozzá, egy pillanatig sem hagyva fel azzal, hogy az agyát húzzam, bár úgy igazán még soha nem hallottam énekelni. Dúdolni igen, de az megint egy egész más kategória. - Mivel akarod tölteni a délutánt? - kérdeztem, ezt már pimaszkodás nélkül, ismét megkeresve tekintetét, mert habár ezen élcezlődtünk egész délelőtt, de kicsit sem voltam biztos abban, hogy tényleg velem akarja majd tölteni. Talán dolgozna, vagy ismét elmenekülne a szobájába, ezt ezen a ponton még korai lett volna megsaccolni.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 10, 2022 1:49 pm
Iris & Dimitriy
Akárhogy is töröm a fejem, nem igazán emlékszem, hogy hova süllyeszthettem előző este a telefonomat és hiába túrom végig a lehetséges helyeket, ahova tenni szoktam, nem találom sehol. Azt, hogy ellopták volna, ki is zárom tekintve, hogy hol vagyok, kinek a házában és valamivel esélyesebbnek látom annak a lehetőségét, hogy egyszerűen csak letettem valahova, vagy elhagytam. Ahogy kilépek a szobából is azt keresem tekintetemmel, leszámítva azt a kis időt, míg Dimitriyre nézek a lépcsőről, Ő pedig végig pillant rajtam, amitől halvány mosoly kúszik ajkaimra és, csak akkor tűnik el onnan, mikor újra a telefon után nézelődök. Egy pillanatra se fordul meg a fejemben, hogy esetleg Nála lenne és nem is úgy teszem fel a kérdést, hogy abból azt érezze, hogy ilyesmi jár a fejemben, inkább csak abban bízok, hogy talán valahol láthatta, de nem lep meg, hogy nem így történt.-Mindegy végül is. Most úgyse kell annyira.- vonok vállat tétován, bár azért jobb szeretem, ha a kezem ügyében van, hiszen bármikor jól jöhet és elszoktam már attól, hogy anélkül menjek akárhova is, de nem leszek egyedül -jó ideje amúgy is így van-, így inkább az ajtó felé veszem én is az irányt és egy hálás pillantással köszönöm meg az udvarias gesztust, ahogy Dimitriy ajtót nyit. Nem, mintha máskor nem így tenne, mert akarmekkera gengszter is, ilyen szempontból mindig úriemberként viselkedik. -Csak ne felejtsd majd el azon is bekapcsolni a nyomkövető funkciót.- jegyzem meg egy pimasz mosollyal, ahogy kilépek a házból, majd a kocsi felé veszem az irányt, aminek az ajtajáról szintén Ő gondoskodik, de mielőtt még beülnék, megállok egy pillanatra és felsandítok rá, mikor ismerteti velem a haditervet. -Nekem megfelel így, nincs más javaslatom, uram.- kúszik pimasz mosoly ajkaimra, ahogy picit túljátszom a szerepemet, mintha tényleg valami beosztott lennék, aki elfogadja a felsőbb utasítást, de azért a tisztelgést most inkább hanyagolom, helyette beülök a kocsiba és bekötöm magam, míg Ő is beszáll mellém. -Mielőtt még megijednél, hogy egy egész botanikus kertet akarok, csak pár növényt szeretnék venni.- sandítok rá mosolyogva, ha pedig idő közben elindul, tekintetem az út felé irányítom, de nem kerüli el a figyelmemet, hogy milyen sármos még egy ilyen hétköznapi tevékenység közben is, mint a vezetés. Egyébként is kihasználom picit az alkalmat arra, hogy ilyen közelről megnézzem magamnak, miközben azon töprengek, hogy vajon mi és miért változhatott meg benne, hogy hirtelen ilyen...normális lett, de akárhányszor felém pillant úgy teszek, mintha kifelé bámészkodnék. -Mondj egy számot.- közlöm végül vigyorogva, mintha csak valami játék venné kezdetét, ha pedig eleget tesz a kérésemnek, bekapcsolom a számnak megfelelő csatornát a rádión, ezzel próbálva megtörni a csendet, ami mondjuk picit se kellemetlen, nem az a feszült csend, csak épp mégis, ha már itt ülünk egymás mellett, nem akarok csendben bambulni magam elé. -Remélem, nem zavar, ha szól a zene. - kérdezem azért a biztonság kedvéért, mert ha zavarja, akkor persze nem erőltetem, de másként csak csendben hallgatom a kellemes, régi dallamot.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 10, 2022 12:26 pm
Nem tudtam nem mosolyogni a pimaszkodásán, főleg azok után, hogy alig pár perce még lemondani készültem erről az egészről. Nem tűnt úgy, hogy könnyen át akarna rajta ugrani, legalábbis még mielőtt bocsánatot kértem volna tőle, bár abban se voltam biztos, hogy egyáltalán ezért enyhült-e meg. Nem gyakran sajnálkoztam, és ezt szerintem neki sem kellett túlmagyarázni, vele most mégis megtettem, és igazából ötletem sem volt, ezzel milyen hatást gyakoroltam rá. Talán ez volt az első szükséges lépés, talán előbb-utóbb magától is rájött volna, hogy amúgy nem akartam semmi rosszat, nem szerettem volna bántani, mert abban talán egyetértettünk, hogy ami történt volna vele, az kicsit sem lett volna borzalmas vagy rossz. Legalábbis, még soha nem panaszkodott, de emlékeztetnem kellett magamat, hogy az az Iris, aki képtelen volt csendben maradni, miközben újra és újra megélte a gyönyört, most valahol... máshol jár. Aki jelenleg szemben állt velem, kicsit sem akarta könnyen adni magát, ez pedig valahol ismét arra motivált, hogy megküzdjek érte. Hogy engedjem, hogy lássa bennem azt a Dimitriy-t, akibe beleszeretett, és akire nem félt rábízni a szívét. Nem bírtam ki, hogy ne legeltessem szemeimet a formás fenekén, ahogy kisétált a konyhából, el is hagyta egy lemondó sóhaj az ajkaimat, majd újra megcsóváltam a fejemet, de csak akkor rugaszkodtam el a mosogatótól, mikor hallottam, hogy már felfelé tart a lépcsőn. Rögtön le is intettem Kirill-t, alig pár percre beszélgetésbe bonyolódva vele, majd ahogy átnyújtotta a kis ékszert, lassú, fájdalmas sóhajjal csúsztattam a belső zsebembe. Pokoli érzés lett úrrá rajtam, marta minden zsigeremet, ahogy tudatosult bennem, hogy mintha az elmúlt hónapok meg sem történtek volna, és ugyan egy röpke időre átfutott rajtam, hogy nincs erőm még egyszer végigcsinálni, és újra megnyílni valakinek... gyorsan erőt vettem magamon. Nem akartam lemondani róla addig, míg csak halványan is, de pislákolt a remény, és kezdtem biztossá válni abban, hogy ha csak átmenetileg is, de jó úton járok. Már a kulcsot szorongattam a kanapén ülve, mikor megpillantottam Iris-t a lépcső tetején, gyorsan végig is futtattam rajta tekintetemet, ezt mondjuk egy másodpercre sem voltam hajlandó szégyellni vagy titkolni, majd lendületből felálltam, és tettem felé egy közeledő lépést. Az ő szemei is kutattak, csak épp nem engem, és ennek hamarosan meg is tudtam az okát. - Nem láttam a telefonodat - vontam egyet a vállamon könnyedén, téve egy komótos lépést a bejárati ajtó felé, de közben végig az alakját fürkésztem. Nála szerencsére jobb színészi képességekkel rendelkeztem, mert volt egy nagyon nyilvánvaló sejtésem, hová is tűnt hirtelen a mobilja, de ha azt nézzük, indokolt volt eltüntetni. Nem is kellett túl messzire mennünk az időben, már Barcelona-ban is egy csomó fényképet készített. - Ha hazaérünk, megkeressük - mentem bele a játékba, úgy téve, mintha tényleg ötletem sem lenne semmiről, majd újra megvontam a vállamat. - És ha nincs meg, kapsz egy másikat - léptem közvetlenül az ajtó mellé, hogy lenyomjam a kilincset, de intettem, hogy menjen inkább előre. Ha nem is volt sok erényem, azt nem olvashatta rám, hogy nem voltam maradéktalanul udvarias, már amikor nem viselkedett kiállhatatlan hárpiaként. Bár, még akkor sem mondtam le az illem ezen módjáról... A bejárat után a kocsi ajtaját is kinyitottam előtte az anyósülés oldaláról, de mielőtt beült volna, újra megszólaltam. - Először vegyük meg a virágokat, utána jöhet az ebéd - vettem át a dirigáló szerepét, talán némileg tudatosan, mert bármennyire is enyhültem meg a kedvéért, erről nem tudtam csak úgy lemondani. - Vagy más javaslatod van?
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 10, 2022 10:18 am
Iris & Dimitriy
Talán meg fogom bánni, hogy nem vonulok inkább el a kis magányomba, a nyugati toronyba, hogy aztán egész nap hülye filmeket nézzek, míg Ő franc se tudja, hogy mit csinál, de kíváncsi vagyok, hogy mi mindent tudhatok ma még meg róla, hogy mit láthatok még belőle és ebből az eddig ismeretlen oldalából. Bolond lennék, ha kihagynám ezt a lehetőséget, hiszen könnyen lehet, hogy holnap újra azzal a rideg, kemény maffiózóval találom majd szembe magam, aki még véletlenül se kérne bocsánatot soha, azt meg végképp nem mondaná, hogy bármit megtesz a kedvemért. Pedig, még vissza is kérdezek, hátha csak valami nyelvbotlás volt tőle vagy egy költői túlzás, de nem. Újfent elismétli ezt a rövidke szót és, bár előbújik belőlem egy pillanatra a kisördög, aki ezt szívesen próbára is tenné, mégsem vagyok biztos benne, hogy el kellene vennem a kedvét attól, hogy esetleg máskor is velem tartson. A kávésbögre rejteke mögül mosolygok rá, ahogy az ebéd kapcsán máris egy ötlettel áll elő, hogy hol is kellene elfogyasztanunk, feléled bennem a kíváncsiság és a vágy, hogy még többet megtudjak róla az iménti baklövése ellenére is, ami miatt így utólag nem is tudom hibáztatni. Valószínűleg megszokta, hogy minden nőt könnyedén az ujjai köré csavar és, hogy minden nő örömmel az ölébe vetette volna magát egy olyan helyzetben, de most látom és érzem rajta, hogy visszafogta magát, hogy igyekszik tartani a két lépés távolságot, nehogy ismét elvesse a sulykot ez pedig, egy újabb meglepetés, ami a többi mellé kerülhet ma reggel. -Nem szeretnék ilyen babérokra törni, úgyhogy inkább átöltözök.- vigyorgok rá, miután alaposan végig mértem magam, hiszen épp, csak magamra kaptam valami kényelmeset, mielőtt lejöttem ide, de a leggings, trikó páros nem feltétlenül olyan, amiben beülnék bárhova is ebédelni. Egyedül sem, nem még úgy, hogy Dimitriy velem tart, úgyhogy el is indulok az emeletre, de még az ajtóból visszafordulok, hogy egy apró tényt megosszak vele a nőkről, amire meg is érkezik a pimasz válasz. Tény, hogy valószínűleg soha nem tudnék úgy elmenni vásárolni, hogy ne vegyek magamnak valamit. Ha nem is ruhát, akkor egy ékszert, cipőt, táskát vagy ez esetben, csak pár növényt, amivel otthonosabbá tehetnénk ezt a házat. Ajkamba harapva elvigyorodok, ahogy a fejét csóválja a mosogatónál állva, miután közlöm vele az indulás várható időpontját, mintha egy pillanatra átvettem volna a vezető szerepet, az pedig újfent kellemes csalódás számomra, hogy nem áll neki büszke férfiként felülírni a szavaimat. Nem, mintha nem épp miatta adtam volna meg ilyen rövid időt az induláshoz, hogy ne kelljen túl sokáig várnia rám, ennek fényében pedig fel is trappolok az emeletre és a szobámba lépve, már szedek is elő egy egyszerű, nyári ruhát, amibe sietve belebújok, majd a tükör előtt szánok még egy kis időt egy laza sminkre is. Még bőven benne vagyok a tíz percben, mikor belelépek a cipőmbe és a táskámat magamhoz veszem, gyorsan ellenőrzöm, hogy minden benne van-e, amire szükségem lehet, majd körbe pillantok a szobán a telefonom után kutatva, ami még hiányzik. Megnézem az ágy környékén, az éjjeli szekrényen, a másik kabátom zsebében és még kismillió másik helyen, de ötletem nincs, hogy hova tehettem és a tegnapi napról nem is ez a legfontosabb emlékem, miután kirongyoltam Dimitriy dolgozójából. Értetlen arccal, töprengve indulok ki végül a szobából, lassan lépkedve lefelé a lépcsőn, mintha meg közben is azt várnám, hogy talán majd beugrik, hol lehet az a francos telefon, de kénytelen vagyok elfogadni végül, hogy fogalmam sincs. -Nem láttad véletlenül a telefonomat?- kérdezem Dimitriyt, ahogy leérek hozzá és megpillantom a kanapén ücsörögve, indulásra készen, de még ezek után is ide-oda forgatgatom a fejem, tekintetemmel a készüléket kutatva. -Fogalmam sincs, hova tehettem. - sóhajtom gondterhelten és kis híján, még meg is kérdezem, hogy nem-e hagytam a dolgozó szobájában véletlenül, de már attól is pír szökik az arcomra, ha eszembe jut, milyen okból kifolyólag eshetett volna ott ki a zsebemből, úgyhogy hanyagolom is a kérdést. -Na mindegy. Ha gondolod, indulhatunk.- tárom szét végül a karjaimat tétován, mert nem tudom, hogy Ő el akar-e még bármit intézni vagy, hogy indulásra kész-e, bár abból ahogy a kanapén várt rám, úgy sejtem igen. -Remélem, nem olyan puccos az az étterem, mert akkor még most átöltözök.- jegyzem meg vigyorogva, mert az egyszerű sötétkék hosszú ruhám és a vékony kardigánom nem feltétlenül illik egy sznobokkal teli verembe, ahol senki nem tűnik egy picit sem hétköznapinak.
Sometimes i wonder if love is worth fighting for. Then I look at You.
I'm ready for war.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 10, 2022 8:25 am
Ismét pimaszkodni kezdett, ami mintha kimosta volna belőlem az előbbi kis fiaskót, még ha szemet hunyni nem is akartam felette. Kellett valami, amihez tartani tudom magamat, jobb híján az emlékbe kapaszkodtam, ami kicsit sem volt kellemes vagy bizakodó, de mással nem tudtam kordában tartani a bennem élő vadat. Talán ez volt a legpokolibb ebben az egészben, mert ugyan meghagyta az apró reménysugarat, tovább incselkedett, a pimasz mosolygásáról nem is beszélve, de minden más csak az emlékeimben élhetett tovább. Még soha nem vágytam arra, hogy megérintsem, de itt volt az igazság abban, amit olyan sokan monoton módon ismételgettek: csak akkor értékeled igazán, mikor már elveszítetted. De... én nem veszítettem el. Vagyis, próbáltam abba kapaszkodni, hogy még nem. Hogy még visszafordíthatjuk ezt az egészet. - Bármit - ismételtem el újra, ártatlan kis vigyort villantva felé, ami csak a felszínen tűnhetett ártalmatlannak. A viccen túl is tudtam, hogy ebben kivételesen még csak nem is füllentettem, mert ha volt valaki, akiért tényleg bármit megtettem volna, méghozzá gondolkodás nélkül, az Ő volt, bár szerencsére ezúttal nem tűnt olyan drámainak a helyzet. Legalábbis reméltem, hogy ez így is marad, és nem érnek kellemetlen meglepetések a kis kiruccanásunk során. Egy őszinte mosollyal és egy biccentéssel vettem tudomásul, hogy lényegében zöld utat kaptam, már ami a közös ebédünk helyszínét illette, de nem osztottam meg vele a részleteket, helyette ismét a kávét kezdtem kortyolgatni, kitűzve célul, hogy mielőbb eltüntetem a bögréből a koffeinadagot, mert minden rossz nélkül is tudtam, hogy az utolsó cseppre is szükségem lesz. Csak ekkor tudatosult bennem igazán, hogy ismét egy álarc mögé kényszerültem, bár ezúttal még csak nem is én intéztem így, és kicsit sem tetszett a füllentgetés vagy hazudozás, de ebben az átmeneti időszakban kénytelen voltam ebből gazdálkodni. Pedig mennyit küzdött azért, hogy lerántsa rólam ezt a kibaszott maszkot, és végül belásson alá... - Hát, engem nem zavar, ha így jössz. Talán divatot teremtenél - vigyorodtam el szemtelenül, visszautalva az iménti beszélgetésünkre az építészeti trendek kapcsán, de egy torokköszörülés kíséretében inkább hozzá hasonlóan a mosogató felé vettem az irányt, és az övé mellé tettem a kiürült bögrét. Ő már valahol az ajtó környékénél járt, onnan fordult vissza felém, szavait pedig egy széles vigyorral reagáltam le. - Nem, most virágokat akarsz venni. Kivételesen - jegyeztem meg pimaszkodva, ezúttal a mosogató szélének dőlve, egy jókedvű fejrázással reagálva arra, ahogy ezúttal Ő osztogatta az utasításokat az indulás kapcsán. Csak felsóhajtottam, átsétáltam a nappaliba, hogy összeszedjem a cuccaimat, mert én a magam részéről nem akartam átöltözni, már a kocsikulcsot is kézbe vettem, mikor megláttam az emeletről lebattyogó Kirill-t, ez pedig előcsalogatott belőlem egy újabb sóhajt. Ő sem tűnt úgy kiváltképp jókedvűnek, mondjuk a mai fejlemények után ezzel a legjobban én tudtam azonosulni, majd miután közölte, hogy elrendezte a szobát, próbálva minden olyat eltüntetni, ami akár hozzám köthető, akár Iris egy-két későbbi vásárolgatásához. Nem bírtam ki, hogy ne forgassam meg a szemeimet, bár valahol mégis megnyugvással töltött el, hogy Kirill tényleg, mindig odafigyelt a lányra, és csak újra meggyőzőtt arról, hogy Ő volt a legjobb választás erre a feladatra. - És a gyűrű? - kérdeztem aztán, mert csak arról nem tett említést, némi feszültséggel telt meg a gyomrom, főleg mikor előhúzta a kis ékszert a zsebéből, és a kezembe nyomta. Egy pár pillanatig még a levegővétel is nehezemre esett, mert valamiért nem vágytam arra, hogy ismét visszakerüljön hozzám ez a gyűrű, az érzés pedig, hogy a kapcsolatunk egyik legkomolyabb mérföldkövét most vissza kellett süllyesztenem a saját zsebembe, újra lerántott a pokol legmélyebb bugyraiba. Végül a kanapé hátának dőltem, karjaimat a mellkasom elé fontam, néha lopva az órára pillantva, mintha mérni akartam volna azt a tíz percet, de a fene se tudta, meddig fog tollászkodni ezúttal. A félelmet viszont nem tudtam minden ízében elnyomni, hogy talán talál valamit, ami újabb kérdések sorát veti majd fel, és... nem, arra nenm voltam lelkileg felkészülve.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Szomb. Júl. 09, 2022 10:18 pm
Iris & Dimitriy
Akármi is történt az imént, abban teljesen biztos vagyok, hogy semmiképp sem engedne el egyedül a városba, hiszen tegnap épp emiatt veszekedtünk, emiatt rontottam be az irodájába és, bár a végén nem feltétlenül erről volt szó, a lényegre emlékszem. Felfogtam, hogy a feleségeként akár célpont is lehetek, mert míg mi tisztában vagyunk azzal, hogy én csak kényszerből vagyok itt, nem biztos, hogy ezt az ellenségei is tudják. Ők talán egy fontos bábut látnak bennem, a királynőt, akit bármi áron védelmezni kell, mert egy értékes figura a táblán pedig, ha tudnák, mennyire nem számít, valószínűleg nem is törődnének velem. Valószínűleg szívességet tennének Dimitriynek, ha eltüntetnének. Minden esetre a kis tervemet, miszerint Ő kell elkísérjen, úgy állítom be, mintha ezzel Kirill "kérésének" akarnék eleget tenni, mintha azt tartanám szem előtt, pedig valójában, csak...adni akarok ennek a reggelnek még egy esélyt. Túl jól alakult ahhoz, hogy azzal vessek neki véget, hogy egyszerűen csak felbaktatok a szobámba és ennek ékes bizonyítéka az a rajz is, ami ott lapul azóta is a terveim alatt. -Bizonyára.- bólogatok mosolyogva, mintha tényleg Kirill lenne szem előtt tartva jelenleg, pedig szegénynek valószínűleg fogalma sincs arról, hogy mi zajlik itt és, még véletlenül se próbált volna meg olyasmit parancsba adni, hogy ma Dimitriy pesztrálgasson. Minden esetre, én most úgy döntök, hogy ha mást nem, hát próbára teszem a felvetéssel, hogy talán Ő kísérhetne el egy kis kiruccanásra, de nem lep meg, hogy máris vannak feltételei, bár eszembe se jutott olyasmivel fárasztani, mint hogy a kocsiban üljön, míg én vásárolgatok. Inkább, valami ebéd-szerűt találtam ki magunknak, de amikor azt mondja, hogy "bármit megteszek", azért felcsillan a szemem. -Bármit?-kérdezek is vissza pimasz mosollyal, de nem terveztem, hogy hordárrá avanzsálnám, vagy ilyesmi, de ha már ennyire felajánlkozik, azért megfordul a fejemben, hogy próbára teszem a türelmét. Vajon, jó játék lenne? Az ebéd említésére azonban, meglehetősen lelkes lesz Ő is, még a kedvenc helyét is szóba hozza, én pedig bolond lennék, ha kihagynám ezt a lehetőséget, hogy Dimitriy kedvenc helyen ebédelhessek, úgyhogy rögtön bólintok is egyet a bögrével a kezemben. -Rendben. Vigyél el a kedvenc helyedre.- somolygok a porcelán mögött, ahogy gyorsan kijavítja saját magát, pedig most nem feltétlenül gondoltam volna másra a szavai hallatán, viszont legalább így már nem feltétlenül tűnik úgy, mintha én hívtam volna Őt randira. Nem, mintha az iménti menekülésem után nem nekem kellett volna enyhülni és nyitni felé egy picit, ha már bocsánatot kért, amit még mindig nem sikerült felfognom. Ahogy a ruhámra terelődik a szó, én magam is végig pillantok a meglehetősen laza viseletemen, majd ahogy Dimitriyre sandítok, elnevetem magam. -Szívesen megnézném, hogy mit szólnál, ha azt mondanám, hogy így akarok menni, de egyébként szeretnék átöltözni, igen.- bólogatok mosolyogva, mert már az is, hogy egyáltalán rákérdezett erre, iszonyú aranyos, mintha kész lett volna akár így is elindulni velem, pedig soha eszembe sem jutna ebben a hacukában utcára menni, ennek örömére pedig, amint felhajtom a kávét és leteszem az üres bögrét a mosogatóba, már indulok is az ajtó felé. A tétova kérdése az, ami végül megállásra késztet, kezemmel meg is kapaszkodok az ajtókeretben, mintha olyan nagy lett volna a lendület, bár igazság szerint az is volt, mert egész felpezsdítő a gondolat, hogy most kivételesen Dimitriy társaságában fogok elmenni itthonról, mintha valóban férj és feleség lennénk, akik valami közös programot találtak ki maguknak. -Az, hogy nő vagyok, nem feltétlenül jelenti azt, hogy állandóan ruhákat akarok venni.-vonok vállat pimasz mosollyal, bár egyáltalán nem lep meg, hogy erre így rákérdez, mert esélyes, hogy Kirill az utóbbi időkről elég sokszor kellett jelentse neki, hogy ruhát vettem. Még, ha csak egyetlen göncről is volt szó, tény, hogy minden alkalmat megragadtam arra, hogy elszabaduljak innen és, talán olykor feleslegesen is vettem magamnak valami újabb ruha költeményt.-Tiz perc és indulunk.- közlöm végül vigyorogva, majd az emeletre indulok a lehető leggyorsabb tempóban, mert ha már én adtam meg, hogy mennyi idő múlva találkozzunk, igyekszem is tartani magam hozzá, úgyhogy már a szobám ajtajában vetkőzni kezdek és még a lépcsőn felfelé haladva összeállítom fejben, hogy miben is szeretnék ebédelni menni a férjemmel. Nevetséges, hogy ennyire várom ezt az egészet, de mégis, valami különös izgatottságot érzek magamban.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Szomb. Júl. 09, 2022 7:53 pm
Meglepő határozottsággal utasította vissza az ajánlatot, hogy szóljak Kirill-nek, amit először nem is tudtam minek a számlájára írni. Leginkább arra gyanakodtam, hogy talán meggondolta magát, és azért nem lesz szükség Kirill jelenlétére, mert abban még ezek után is biztos lehetett, hogy sehová nem engedem el egyedül, felügyelet nélkül, és ezt az iménti kis közjáték sem írja felül. Oda ment, ahová csak akart, tényleg nem tiltottam attól, hogy elhagyja ezeket a falakat, de hogy ne legyen rajta Kirill mindkét szeme... hát, arról aztán szó sem lehet. Ebből nem voltam hajlandó engedni, és ugyan éppen az imént kértem bocsánatot, és fejeztem ki a sajnálatomat azért, ami történt, de ha netán dacoskodni kezdene a bébiszittere miatt, valószínűleg ismét előkerülne a kicsit sem barátságos modorom. Nem voltam hajlandó kockáztatni, erre pedig kicsit sem volt hatással az, hogy emlékszik-e rám jelenleg vagy nem. Elég gyorsan kibújt a szög a zsákból, hogy miért is nem tartotta szükségesnek Kirill riadóztatását, de eleinte tényleg nem voltam biztos abban, hogy hihetek-e a fülemnek. Elvégre... soha, egyszer sem fordult elő, hogy egy ilyen csúfos közjáték után akár egy pillanatig is a közelemben akart volna maradni, és most is azt vártam volna, hogy amint elkészül a kávéja, már vonul is kifelé, csak hogy minél távolabb tudjon magától. Még hogy én leptem meg Őt folyton folyvást... elvileg neki volt emlékezetkiesése, mégis olyasmit csinált épp, ami egy pillanatra kibillentett a magabiztosságomból, olyan szinten váratlanul ért. - Igen, ez igaz - helyeseltem néhány bólogatás kíséretében. - Bizonyára csalódott lenne, ha felülírnánk a kiosztott parancsát - tettem hozzá, mintha tényleg Kirill osztogatta volna az utasításokat, pedig szegény szerencsétlennek nagy eséllyel meg sem fordult a fejében, hogy milyen gyakran emlegetjük most egymás között. Mindenesetre átsuhant az agyamon az az elképzelés is, hogy szándékosan akar velem inkább emberek közé menni, mondván, hogy ha sokan vesznek körül bennünket, úgysem teszek kísérletet a becserkészésére, nem mintha ettől jelenleg félnie kellett volna. Elég józanító volt az iménti pofon, ami végül nem csattant el az arcomon, és bármit is éreztem iránta, meg kellett békélnem azzal, hogy itt nem az én törvényeim uralkodnak. Kortyoltam is egyet a kávéból, csak hogy a bögre elrejtse a szám környékén játszadozó bizonytalanságot, próbáltam valami viccféleséggel oszlatni a saját feszültségemet, Ő pedig, mintha csak belement volna a játékba, vagy talán neki is erre volt szüksége, szintén a bögréje mögé rejtette azt a kis pimaszkodást. - Bármit megteszek. De a cuccaidat nem fogom cipelni - csóváltam meg a fejemet, úgy téve, mintha komolyan vettem volna incselkedő szavait, de a folytatást már némileg komolyabban fogalmazta meg, lényegében behatárolva nagyjából, milyen elképzelései is voltak a folytatást illetően. - Ha van kedved, elviszlek a kedvenc helyemre - mosolyodtam el némileg bátrabban, de már lassan falnak mentem saját magamtól. Soha nem voltam ilyen, senki kedvéért nem húztam meg magamat, és most mégis olyan voltam, mint egy kibaszott kisfiú, aki éppen bármit megtenne, hogy kiengesztelje az épp neki tetsző kislányt. - Mármint ebédelni - fűztem hozzá nagy kapkodva, mielőtt az agya ebből is külön történetet kerekített volna, majd ahogy a növényeket említette, egy kis sóhajjal körbenéztem. - Hát, miért ne - vontam meg a vállamat. Pár növény annyira nem hozott lázba, nem zavarta a lelkibékémet sem, de ha ezáltal neki komfortosabbá válik a ház, álltam elébe. - És így akarsz jönni, vagy előtte még átöltözöl? - kérdeztem, de nem tudtam ellenállni a késztetésnek, hogy ne nézzek végig rajta tetőtől talpig. Mondhattam volna, hogy szigorúan tudományos célzattal tettem, mert a ruházata inkább azt sugallta, hogy nem akar benne kimozdulni, de talán nézni még... csak szabad, nem? Azt pedig már csak magamban tettem hozzá, hogy remlhetőleg Kirill már végzett a nyugati torony tisztogatásával, eltüntetve minden olyasmit, ami gyanút válthat ki a lányból. - Szóval, ruhákat nem is akarsz venni? - kérdeztem elvigyorodva, elvégre abból kiindulva, hogy eleinte mennyire szeretett shoppingolni, most még egyetlen nyomorult ruhaüzletről sem ejtett szót.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Szomb. Júl. 09, 2022 6:01 pm
Iris & Dimitriy
Tényleg nem tudok rájönni, hogy mi a terve vagy, hogy mi a célja, de kétlem, hogy egy numera miatt képes lenne arra vetemedni, hogy bocsánatot kérjen. Már pedig, tényleg bocsánatot kér és tekintve, hogy egy gengszterről beszélünk, még én is felfogom, hogy ez milyen nagy szó, ennek fényében pedig igyekszem is a sértettségemet a háttérbe szorítani. Akármit is akar elérni azzal, hogy ma így viselkedik velem, már nem vagyok teljesen biztos abban, hogy feltétlenül az ágyába akar csábítani -bár így sejtem, nem lenne ellenére-, és ahogy ránézek, egyre biztosabb vagyok ebben. Úgy fest, mintha egy kicsit tanácstalan lenne, ahogy megáll a hűtőnek támaszkodva zsebre dugott kezekkel, én pedig fogalmam sincs miért, de őszintén elárulom neki, mi megy végbe bennem miatta. Összezavar, de olyan mértékben, hogy már én magam sem tudom, hogy mi lenne a helyes reakció részemről. Talán, inkább fel kellene sétálnom a szobámba és elzárkóznom előle, ahogy a múltkor is tettem, de tagadni sem tudnám, milyen jól éreztem magam eddig Vele és ezt nem akarom veszni hagyni. Közelebb lép végül valamivel, de tisztes távolságban megáll tőlem, mintha ezzel akarná jelezni, hogy semmi hátsó szándéka nincsen én pedig, ahogy azt mondja, bárhova mehetek nyugodtan, határozottan elutasítom, hogy Kirill bárhova is kísérjen. Őszintén nem tudom, hogy honnan jön az ötlet vagy, hogy miféle meggondolásból, de végül inkább Őt kérem kísérőmül a városnézéshez, amivel sikerül is meglepni, bár nehéz lenne megmondani, hogy ez melyikünkre igaz jobban, de ahogy visszakérdez, akaratlanul is elmosolyodok a kávé töltése közben, míg végül elé tolom a sajátját és magamhoz veszem az enyémet. -Azt mondtad, hogy Kirill kérte, hogy a mai napot Veled akarjam tölteni, én pedig nem akarom keresztül húzni a számításait. Neki is van magánélete, gondolom.- vonok vállat mosolyogva, mintha tényleg ez lenne a fő oka annak, hogy erre vetemedek, pedig valójában Ő érte el ezt nálam, a bocsánatkérése késztetett arra, hogy talán mégse lökjem el magamtól máris véglegesen, de még mindig nem vagyok teljesen biztos benne, hogy ez helyes döntés-e részemről. Bármit kinézek belőle, ezáltal azt is, hogy ezt kifejezetten így tervelte ki, de ahogy ránézek és meglátom rajta a döbbenetet, kénytelen vagyok ezt a lehetőséget is a szőnyeg alá söpörni. -Hát, ha csak nem akarod, hogy egyedül kószáljak...igen.- vonok vállat tanácstalanul, ártatlan arccal, mintha egyébként nem tudnám, hogy a nyakamba akasztaná Kirillt, ha Ő nem is kísérhetne, de abban nem vagyok biztos még most sem, hogy tényleg elkísérne-e. Mármint, értem, hogy egész reggel azon volt, hogy valamiképp megbarátkozzunk, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a városba is velem jönne. El is hangzik az egyetlen feltétele, minek hallatán pimasz vigyor jelenik meg ajkaimon, mintha csak lassan visszatalálnánk a korábbi mederbe és, még mielőtt teljesen elvenné a kedvét az elképzelés, hogy valahol rám kellene várnia, megrázom a fejem. -Nem. Én inkább úgy gondoltam, hogy cipeled a cuccaimat vagy ilyesmi.- villantok rá egy szemtelen vigyort az első korty kávé után, de aztán leteszem a bögrét és valamivel komolyabban pillantok rá. -Talán, csak nézelődhetnénk picit vagy ebédelhetnénk egyet. Lassan, úgyis esedékes lenne...- vonok vállat tétován, hiszen ez most pont úgy hangzik, mintha valami béna randira hívnám, pedig csak próbálom menteni azt, amit egész reggel felépítgetett és, amit kétségtelenül élveztem. -Meg talán el kélne pár szobanövény is ide-oda, ha nem bánod.- jegyzem meg tétován, ha már az imént egy jó építészt emlegetett és bár, a lakberendezés egy teljesen más szakma, azért nőként van némi érzékem az ilyesmihez és, ha valamivel, hát pár növénnyel kevésbé rideggé tehetnénk a házat.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Szomb. Júl. 09, 2022 2:14 pm
Továbbra sem nézett rám, szinte kínosan ügyelt arra, hogy elkerülje a szemkontaktust, ami ugyan kicsit sem tetszett, de a jelenleg nem voltam olyan helyzetben, hogy ilyesmit szóvá tehessek. Talán valahol mélyen tisztában voltam azzal, hogy most amúgy sem látnám a tekintetében azt, ami miatt annyira szeretem, ha rám néz, így próbáltam is minél hamarabb túllendülni ezen, tekintetemmel inkább mozdulataira koncentrálva. Elég rutinosan készítette azt a kávét, ami már kicsit sem hozott lázba, de már nem akartam kihátrálni. Pedig... újra végigvágott rajtam a menekülési vágy, és hirtelen megértettem, hogy Ő vajon mit érezhet jelenleg miattam. Csak én egész más okból akartam kereket oldani. Nagy levegőt vettem, így kezdve bele a szavakba, amik mintha nem is tőlem származtak volna. Még valahol magamat is megleptem a bocsánatkéréssel, mert nem tudtam hasonló szituációt felidézni magamban, soha senki kedvéért nem voltam hajlandó meghunyászkodni, vagy megszelidíteni saját magamat, nem még sajnálkozni, de a pokolba is, a tehetetlenség okozta káosz olyasmit váltott ki belőlem, amiről mindeddig azt hittem, hogy hiányzik belőlem. Tényleg őrületes dolog a szerelem, és kezdtem úgy érezni, hogy nem az ellenségeim fognak a sírba tenni, hanem ez az érzés. Ez a nő, a közömbös tekintetével, a kiürült szívével és a távolságtartó viselkedésével. Kedvem támadt belekapaszkodni a vállaiba, és jól megrázni, hogy térjen végre észhez, de nem jósoltam neki nagy sikert. Inkább ismét nagy levegőt vettem, és ugyan tettem egy lépést a pult felé, de inkább a zsebemben szorítottam marokra minden ujjamat, még mielőtt ismét azt hinné, hogy fondorlatos terveket szövögetek ellene, és be akarom hálózni. - Nem akartam - vontam meg lassan a vállaimat, reagálva arra, hogy ezúttal én zavarom össze Őt. Erről tudtam volna mesélni, de inkább ajkamba haraptam, és nem tettem hozzá egyebet. Pontosan tudtam, hogy milyen zavarodottnak lenni miatta, és ha Ő most ugyanezt érezte, talán... nem is volt benne semmi irigylésreméltó. Újra közeledtem pár lépést, szigorúan megállva a pult mellett, mintha azzal kísérleteznék, hogy pontosan hol húzódnak meg azok a határok, de ez már inkább röhejes volt tőlem, momentán már nem is tőle akartam pofont kérni, hanem saját magamat kellett volna orrba fágnom, hátha visszazökkent némileg a rendes kerékvágásba. - Hogy... mi? - kérdeztem vissza, a döbbenet valószínűleg arcomra is kiült, mert még azt sem dolgoztam fel, hogy nem kér Kirill-ből, és máris inkább engem invitált az emberem helyett. Ujjaim rögtön a bögre fülére markoltak, lassan a számhoz emelve, hogy belekortyoljak a koffeinbe, de még mindig nem voltam biztos abban, hogy tényleg jól hallottam-e, amit mondott. Vagy csak képzelődtem, és kurvára nem mondott semmi ilyesmit. Amit némileg cáfolt azzal, ahogy gyengéd fenyegetésbe kezdett, majd visszakozni kezdett, mire visszacsúsztattam a bögrét a pultra. - Tényleg azt akarod, hogy veled menjek? - kérdeztem vissza, némileg még mindig hitetlenkedve, mert éles váltás volt ahhoz képest, hogy pár perccel ezelőtt a szó szoros értelmében elmenekült. - Mármint, én szívesen veled tartok - tettem hozzá gyorsan, mielőtt azt gondolta volna, hogy eszembe jutott visszautasítani ezt a békejobbot. - Kivéve ha azt a szerepet szánod nekem, hogy míg te vásárolsz, én ülök valahol, és rád várok - húztam el a számat, de ebbe már vegyült némi szórakoozott jókedv is.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Szomb. Júl. 09, 2022 9:37 am
Iris & Dimitriy
Nehéz Őt kiismerni és épp emiatt nehéz eldönteni, hogy mennyire engedhetem közel magamhoz, mikor fog megégetni vagy épp iszonyúan megsérteni és, ha most még nem is ez történt, inkább megpróbálom megelőzni, hogy bekövetkezzen. Nem szívesen hallanám tőle, hogy milyen könnyen sikerült neki magához édesgetnie, hogy ehhez elég volt egyetlen reggel, amikor normálisabb volt, mint szokott, már pedig most nagyon úgy fest, hogy erre megy ki az egész, hogy folytathassuk ott, ahol tegnap abba hagytuk, hogy aztán döngethesse büszkén a mellét, hogy beadtam végül a derekam. Pedig, annyira jó volt azt hinni, hogy mindenféle hátsó szándék nélkül tud velem rendes lenni és, hogy talán így is telhetnének majd a hétköznapok. Mielőtt még kedvem támadna felképelni, inkább elvonulok a konyhába, hiszen arra azért meghagyta nekem a lehetőséget, hogy kiléphessek karjai fogságából, cseppet sem volt erőszakos a közeledés, ahogy a székemet tartotta maga előtt és ezt azért, még így is díjazom. Tudom, ha valaha is az ágyába kerülnék, az sem kényszer miatt lenne, hanem saját akaratomból, mert azzal azért nem kockáztatná tönkre tenni a köztünk lévő békét, hogy megpróbáljon Velem erőszakoskodni. Vagy legalábbis, nagyon remélem, de még mindig nem tudom, hogy mikor mire számíthatok Tőle és ez feszélyez. Felteszem a kávét, de közben fojtogat ez a hirtelen jött feszültség, ami kellőképpen be is árnyékolja az egész reggelt, mert míg eddig élveztem a társaságát, jól esett, hogy itt van velem, most a kellemetlen incidens után, már inkább szeretném elkerülni. Őt is és a tekintetét is, mert akkor be kellene ismernem magamnak, hogy talán egy rövid ideig elátszottam a gondolattal, hogy mindez lehetne így is, élhetnénk így is, ahogy ma reggel tettük, sőt, talán egészen meg tudnám kedvelni, de az, hogy Ő máris megragadta az alkalmat arra, hogy sarokba szorítson, felülírta mindezt. Szimpatikusabbá is válik a városnézés lehetősége, amit meg is említek neki, mintha csak eszembe jutott volna valami, Ő pedig utánam sétálva a konyhába emlékeztet rá, hogy nem vagyok rab. Vetek rá egy gyors pillantást, bűnbánó arca láttán pedig nyelek egy nagyot, mert ez már megint olyasmi, amit nem várnék tőle, ami nem klappol a maffiózó szerephez és ez megint, csak összezavar. A minimum az lenne, hogy flegmázzon tovább vagy nagy büszkén emlékeztessen arra, hogy "tudni akarom, hova mész és ugye Kirill egyértelmű, hogy veled tart" vagy ilyesmi, bármi, ami arra az agresszív, irányítás mániás gengszterre emlékeztetne, de ehelyett...bocsánatot kér. Megőrülök, vagy már meg is őrültem talán. -Borzasztóan összezavarsz, ugye tudod?- sóhajtom, miközben előveszek két bögrét, a cukrot meg a tejet is, majd erőt veszek magamon és megtámaszkodva két karommal a pulton felé fordítom a fejemet. -Nem rontottad el, csak...egy picit elszúrtad, de megértem, hogy idegen neked az, hogy valakivel megpróbálj normális lenni.- közlöm végül valamivel nyugodtabban, mert már a bocsánatkérése is olyasmi, ami ráébreszt, hogy talán nem kellene rögtön az első botlása után örökre elásnom. Hiszen, basszus...bocsanatot kért!? Most már tényleg nem értek semmit. -Nincs szükség Kirillre.- közlöm határozottan, ahogy a ház túlsó része felé pillant, de hagyok némi hatásszünetet, meg egy kis gondolkodási időt is magamnak, hogy ez vajon tényleg jó ötlet-e, miközben a lefőtt kávét kitöltöm a két bögrébe és az egyiket oda is csúsztatom elé. A másikkal, még babrálok egy kicsit, míg belepakolom a szükséges dolgokat, de közben felé sandítok. -Arról volt szó, hogy ma Te kell pesztrálgass és, ha valóban annyira sajnálod, akkor most Te fogsz velem jönni.- közlöm végül, miközben ajkaimhoz emelem a bögrét és bár én magam sem hiszem el, hogy ezt mondtam, elvigyorodok a porcelán rejteke mögött. -De, ha még egyszer megpróbálsz nyomulni, felpofozlak!- emelem felé mutatóujjamat fenyegetően, majd valamivel határozatlanabbul engedem le a karomat, ahogy eszembe jut még valami. -Vagyis...nem muszáj elkísérned de, ha szeretnél, jöhetsz te Kirill helyett.- közlöm halkan, hiszen nem akarom én ráerőszakolni a dolgot, ha idő közben úgy döntött esetleg, hogy annyira mégse akarja Kirill, hogy Vele töltsem a napomat a szokásos bébiszitterem helyett.
I'm ready for war.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Szomb. Júl. 09, 2022 6:34 am
Szinta láttam magunk körül ripityára törni mindent, ahogy arcán átfutott az a valami. A meglepődöttség, a kényelmetlenség, és zavarodottság furcsa, kicsit sem tetszetős egyvelege volt, amit nagy ívben elkerülhettem volna azzal, hogy bírok a véremmel, és nem feszegetem a határokat. Ez is csak azt bizonyította, hogy bármennyire is próbálok alkalmazkodni ehhez az új felálláshoz, nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy ki Ő és hogy mindazok ellenére, ami épp történik, mit is érzek iránta. Pedig sokkal egyszerűbb lett volna egy csettintésre elfelejteni ezt az amúgy őrjítően szenvedélyes szerelmet, de már a puszta gondolat, hogy úgy bánjak vele, mint régen, a kezdetek kezdetén, egyszerűem görcsbe rándította a gyomromat. Bármilyen rövid is volt az idő, ami megadatott kettőnknek, mégis, életem leghosszabb és nem vitás, hogy legszebb időszakának éltem meg, a megannyi dac és küzdelem ellenére, és az, ahogy jelenleg rám nézett, elég volt ahhoz, hogy szavak nélkül is felmossa velem a padlót. Nem szóltam egy szót sem, kezeim lassan engedtek a széknek, Ő pedig, mintha csak erre várt volna, már fel is pattant, és egy ideig még ugyan láttam a távolodó hátát, de szavak helyett csak egy lemondó sóhajra voltam képes. Mintha tényleg nem tudtam volna kilépni az álom hatása alól, és megfeledkeztem volna arról, hogy ez a nő kicsit sem úgy vágyik a közeledésemre, ahogy azt már megszokhattam, ez pedig előcsalt belőlem egy újabb szomorkás, komótos sóhajtást. Pedig valójában azt csinálta, amit annak idején is, nem hagyta magát rögtön elcsábítani, és még emlékeztem is arra, hogy hányszor mondtam neki utólag, mennyire jól döntött. Bármennyire is idegesített vele, mégis küzdésra motivált, végre valamit ki akartam érdemelni, hajlandó voltam tenni érte, és ezzel a nyílt keringőre hívással mintha éppen ezt felejtettem volna el. Ezt, ami az első lépés volt kettőnkhöz. Megcsóváltam a fejemet, és talán átsuhant rajtam némi indulat, de ez a kezdetleges harag inkább irányult saját magam felé, és ahogy lassú léptekkel, zsebre vágott kezekkel elindultam a konyha felé, tagadni sem próbáltam, hogy tisztában vagyok a baklövésemmel. Meg is tartottam a tisztes távolságot, és ahelyett, hogy ismét sarokba szorítottam volna, inkább megtámaszkodtam a hűtő oldalában vállammal. - Oda mész, ahová akarsz. Nem vagy háziőrizetben - jegyeztem meg, szavaim közben lassan vonva egyet a vállamon, de annyira idegennek hatott az egész helyzet, hogy azt sem tudtam, ilyenkor kell-e mondani valamit, vagy... elég, ha látja rajtam a bűnbánást. Már ha egyáltalán akarta látni, vagy már inkább elkönyvelte magában, hogy ez az egész csak arra ment ki, hogy tényleg megint felültessem arra a kibaszott asztalra. Gondolkodás nélkül megtettem volna, ha egyetlen apró jelét is mutatja, hogy erre vágyik, de ehelyett egész mást véltem kiolvasni belőle, főleg abból, ahogy kerülni próbálta a tekintemet. - Sajnálom, nem akartam... szóval, nem akartam elrontani semmit - szólaltam meg aztán, mintha meg akartam volna törni a kínos csendet, de talán ezen a ponton már amúgy is mindegy volt. Újra és újra rá kellett jöjjek, hogy ez talán tényleg nem nekem való, és biztosan valami kisebb csoda volt az is, hogy egyszer sikerült. - Ha be akarsz menni a városba, szólok Kirill-nek - böktem fejemmel a ház másik vége felé. Tudtam, hogy milyen az, mikor menekülni próbál előlem, most is tisztán kivehető volt, hogy nem egy pár cipő miatt akart vásárolni menni. Az érzés pedig, hogy jelenleg bárhol szívesebben lenne, mint a közelemben, úgy tarolt le bennem mindent, mintha atombombát robbantott volna közvetlenül mellettem. Pokoli volt, mert míg én minél közelebb akartam lenni hozzá, mintha így visszakaphatnám a közös életünk egy kis illúzióját, addig Ő inkább menekülőre fogta volna, és most először tényleg inkább visszaforgattam volna az időt, valahova oda, amikor ébredezni kezdtem. Mintha nem lenne megszokott már, hogy elbasztam. Ezt is.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Pént. Júl. 08, 2022 9:41 pm
Iris & Dimitriy
Halvány elképzelésem sincs arról, mi a fenét álmodhatott, de bármi is volt az, bizonyára elég eleven lehetett, ha a biztonság kedvéért megkérdezi tőlem, nem-e beszélt közben, én pedig annak ellenére, hogy néma csendben szuszogott, mégis cukkolom egy picit. Na nem, mintha ez nem lenne tökéletesen kiérezhető a hangomból vagy épp leolvasható az arcomról, de azért titkon bízom benne, hogy talán sikerül valami...nem is tudom, talán zavarba hozni, de még így, hogy most ébredt sem járok sikerrel. Rögtön tudja, miként tud úgy válaszolni, hogy azzal végül inkább engem hozzon zavarba, amivel ki is érdemel magának egy mosolyt. Csendben, lopva figyelem, ahogy felül a kanapén és megtámaszkodik térdein, annak láttán pedig, hogy milyen nehézkes az ébredés számára, felvetem a kávézást, mint mentőövet, ami nekem sem jönne rosszul, tekintve, hogy mennyire eltompult az agyam rajzolás közben. Na nem a portré készítés volt a hibás, mert azt kifejezetten élveztem. Talán, máskor is beiktatok egyet-egyet meló közben. -Akkor megyek és csinálok.- közlöm halkan, mosolyogva, de mielőtt még egyetlen mozdulatot is tehetnék, a székem felé nyúl és azzal együtt húz közelebb magához, amivel sikerül olyannyira meglepnie, hogy az egyetlen reakció tőlem az, hogy egy picit felemelem a padlóról a lábfejeimet, mielőtt még bedarálnák a kerekek. Értetlenül pislogok rá, ahogy elé kerülök, ráadásul meglehetősen közel, de aztán tekintetem kutakodóvá válik inkább, míg várom, hogy mégis mi a fenét akar ebből a helyzetből kihozni. -Kíváncsi természet vagyok, de ezt most inkább kihagynám, ha nem bánod.- nevetem el magam zavaromban, de bármennyire is ragadott magával az imént a látványa, míg aludt, lábaimmal már a padlón találok újra támaszra, hogy akár a székkel együtt próbáljam odébb lökni magam, ha nem bírna a vérével. Na nem, mintha ettől őszintén félnék, de nem akarom, hogy egy újabb csók csattanjon el köztünk, mintha az egy normális dolog lenne ebben a házban, hiszen hiába vagyok papíron a felesége, valójában akkor is, csak két idegen vagyunk. -Legfőképpen ahhoz nem vagyunk elég jóban. Ehez kevés egy délelőtt.- jegyzem meg kissé szúrósabban, mint amihez az elmúlt pár órában szokhatott vagy, mint ahogy szeretném, miközben az arcomon lévő mosoly is valamivel merevebbé válik, de érezve, ahogy enged picit a széken, már tolom is hátrébb magam lassan a lábaimmal.-Jobb lesz, ha felébredsz, Dimitriy, mert ez már nem egy álom.-közlöm végül egy erőtlen mosollyal, majd felpattanok a székről és már indulok is a konyhába, hogy neki lássak a feladatnak, ami most engem egy kellemetlen helyzettől ment meg, Őt pedig valószínűleg egy pofontól vagy egy tökön rúgástól, amiért végül mégis csak kiderül, hogy az egész reggeli mutatványa arra ment ki, hogy megpróbáljon bekebelezni. Legalábbis, most nagyon úgy tűnik, hogy unalmában elhatározta, hogy addig fog nekem kedveskedni, míg be nem adom a derekam, lehetőleg minél előbb, esetleg még ma, de ezt jobb, ha már most kiveri a fejéből. A korábbi hangulathoz képest, valamivel feszültebben állok neki a kávénak, ajkamat rágcsálva sandítok a dolgozó felé, mintha meg akarnék győződni róla, hogy még ott van de, ha idő közben esetleg utánam jön a konyhába, hát azzal díjazom az iménti mutatványát, hogy a lehető legjobban próbálom kerülni a tekintetét. Még jó, hogy készítettem egy rajzot, különben már én se nagyon hinném el, hogy az imént még olyan édesen aludt, amikor most újfent ott tartunk, hogy talán elvárja tőlem a hitvesi kötelességemet vagy franc tudja, miért kellett most ezt az egész reggeli hangulatot felrúgni. -Talán, mégis csak jobb lenne, ha bemennék a városba. Vásárolni vagy...ilyesmi.- vetem fel végül tétován, mintha magam sem tudnám eldönteni, hogy mégis mi a fenének kellene bemennem most, pedig az indok egyszerű: ha túl sokáig kerülget, vagy nagyon feldühít vagy ismét egy asztal tetején találom magam és egyiket sem akarom igazán.
I'm ready for war.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Pént. Júl. 08, 2022 8:59 pm
Jó nagyokat pislogtam, így akartam elérni, hogy a homály mielőbb eltűnjön előlem, és végre tisztán kivehető alakokat lássak, de nem volt olyan egyszerű a mutatvány, mint ahogy arra előzetesen számítottam. Idejét sem tudtam, hogy mikor aludtam utoljára nap közben, bár az is hozzátartozott az igazsághoz, hogy elég jó alvó voltam, és nem volt mit kipihenni nap közben. Ez az alvás viszont most inkább funkcionált valami életmentő övként, mert ostoba dolgokra képes az ember, ha fáradt. Óvatosan mozdítottam meg karomat, hogy ne ébresszem fel újra a legújabb alvótársamat, bár attól nem tudtam elvonatkoztatni, hogy sokkal szívesebben ébredeztem Iris mellett, mint a kis vakarcs oldalán, de úgy tűnt, hogy neki épp annyira van szüksége valaki szeretetére, mint nekem. Ki tudja, mi mindenen ment át abban a sikátorban, és hogy aki eljuttatta oda, bántotta-e előtte, vagy csak szimplán kidobta, mint valami szemetet. A legfurcságg mégis az volt, ahogy megesett rajta a szívem, mert nem voltam cukorból, nehezen jutott át bármi is a szívem köré vont falon, és csak azért, mert Iris-szal kivételt tettem, nem akartam lépten-nyomon belesétálni ugyanebbe. A mellékelt ábra amúgy is inkább azt mutatta, hogy ezzel csak egy hatalmas adag szenvedést szabadítok a saját nyakamba. Mintha kezdett volna bebizonyosodni, hogy a szerelem tényleg kibaszottul fáj. Ezek után ki hibáztatott volna azért, hogy inkább messziről elkerültem? Pimaszkodására viszont muszáj volt elvigyorodnom, fel is szaladt a szemöldököm, miközben nyújtóztam egyet, de még mindig volt némi problémám azzal, hogy tisztán lássam Őt magam előtt. - Akkor semmi szokatlan nem történt - válaszoltam nem kevesebb cukkolással, bár szerettem volna ott tartani, hogy a nevét nyöghessem, de volt egy olyan megérzésem, hogy Ő annyira nem osztozik ezen a nézeten. Pedig... nem, inkább bele sem akartam gondolni, csak még kínzóbbá vált volna az egész. Csak egy biccentéssel vettem tudomásul, hogy szerinte mennyit is aludtam, majd ahogy felemlegette a kávét, elkezdtem összeszedni magam annyira, hogy fel tudjak ülni. Szinte ropogott minden végtagom, miközben leemeltem lábaimat a kanapéról, talpaim ismét találkoztak a padlóval, én pedig beletúrtam a hajamba, mintha jelenleg az lett volna a legnagypbb problémám, hogy elfeküdtem a rendetlen tincseket. - A kávé jól hangzik - bólintottam egyet, ismét ásítva egyet, könyökeimmel megtámaszkodva a két combomon, és így dőltem előre. Tekintetem ekkor már teljesen kitisztult, szinte pislogás nélkül figyeltem arcát, újra elmerülve azokban a mély íriszekben, de már nem is értettem, minek kínzom magamat. A nő, akit az álmomban láttam, köddé vált, mikor felébredtem, Ő pedig ugyanaz volt, aki régen. A látszatfeleségem, aki kicsit sem érezte azt, amit én éreztem iránta. Mégis, ahogy láttam rajta, hogy lassan rászánja magát a kávéfőzésre, szinte reflexszerűen nyújtottam ki karomat, ráakaszkodva a gurulós széke karfájára, hogy húzni kezdjem magam felé. Szinte biztos voltam abban, hogy meg fog ijedni, esetleg az asztalba kapaszkodik, hogy ne tudjam odavonni magamhoz, de ha netán mégis sikerült, szembe fordítottam magammal, úgy állítva meg a székét, hogy lábai éppen a terpesztett lábaim közé érkezzenek, én pedig elengedtem a szék karját, hogy könyökömmel rá tudjak támaszkodni. - Szívesen megmutatnám, hogy mit álmodtam - rajzolódott pimasz mosoly ajkaim köré, bár még soha nem éreztem ennyire közel azt a bizonyos pofont, amit egyszer biztosan meg fogok kapni tőle. Ha más nem, tényleg most, ezért a szemtelen húzásért. - Bár, talán még ahhoz sem vagyunk elég jóban - folytattam a gondolatmenetet, lazítva annyira a helyzeten, hogy világossá váljon számára: ha menni akar, akkor nem akadályozza benne semmi.
Iris Gustafsson —
Elküldésének ideje — Pént. Júl. 08, 2022 8:29 pm
Iris & Dimitriy
Bohóckodásnak indul az egész, mintha csak skiccet akarnék készíteni, nagyvonalakban megörökíteni ezt az édes jelenetet, ahogy az a nyavalyás kutya ahoz a nyavalyás maffiózóhoz bújik, miközben mindketten nyugodtan alszanak, mintha már egészen megszokták volna, hogy ez így zajlik, mégis azon kapom magam, hogy egyre gondosabban ügyelek a vonalakra, miközben húzom őket. Azt mondják, hogy az állatok, de főleg a kutyák megérzik, ha valaki rossz és nem is szívesen vannak a közelében, de Maflás egyáltalán nem úgy néz ki, mintha tartana Dimitriytől. Felmerül bennem a gondolat, hogy talán az a hely, ahonnan jött és az a személy, aki kidobta őt abba a sikátorba, még egy gengszternél is rosszabb, ez pedig egészen ijesztő elgondolás, hiszen egy hétköznapi ember mércéjéhez kép is, Ő is épp elég rossz. Nem kergetem magam hiú ábrándokba: tudom, hogy a kanapén fekvő férfi gondolkodás nélkül képes bárkit megölni, félholtra verni, megkínozni és még ki tudja mi mindent csinálni, ha szükséges, de most ha ránézek meg arra az apró kis lényre, ahogy szorosan hozzábújva durmol, valahogy nem ez jön le a szemeim elé táruló jelenetből. Mondjuk, ha engem szedne össze éhesen, koszosan egy hideg sikatorból, talán nekem is Ő lenne az egyetlen biztonságos pont, bármilyen ember is legyen, de ma reggel még így, ezek nélkül is egész pozitív érzéseket keltett bennem életre. A tény, hogy tud kedves, gondoskodó és figyelmes lenni, egész más megvilágításba helyezi a dolgokat és kezdem úgy érezni, hogy talán, túlságosan előítéletes voltam vele, amire nem kifejezetten vagyok büszke. De mégis, hogy viszonyuljon az ember lánya egy maffiózóhoz, aki egyszer csak a férje lett és nem is igazán tudja, hogy mire lehet képes az a férj? Ujjaimmal finoman satírozgatom el a vonalakat, ahogy kezd kirajzolódni a kép, még önmagamhoz mérten is egész jól sikerül megőrökíteni Dimitriy és Maflás vonásait is, bár előbbié, olykor egész gondterheltté válik, mintha nem túl kellemes álomban lenne része, majd váratlanul újra megnyugszik, mintha minden helyreállna. Azon kezdek töprengni, hogy vajon miről álmodhat egyik is, másik is, mivel Maflás meg olykor olyan mozdulatokat tesz a kis mancsaival, mintha épp futni akarna valahonnan. Összességében, az egész jelenet iszonyúan édes, míg végül Dimitriy egy rándulás kíséretében -amivel egy időben én is megugrok picit- magához nem tér és ködös, kissé zavaros tekintettel körbe nem pillant. Nem láttam még ennyire sebezhetőnek, de ilyen vonzónak sem, mint most, ebben a pillanatban és, miközben halkan arról kérdez, beszélt-e álmában, a róluk készült rajzot könnyedén a tervrajzom alá rejtem, mintha csak odébb tessékelnék egy darab érdektelen papírt. -Hát egy jó párszor a nevemet nyögted, de egyébként nem árultad el a titkaidat.- cukkolom gyengéd mosollyal ajkaimon, miközben igyekszem úgy csinálni, mint aki végig a munkába volt beletemetkezbe, de nem igazán tudom, hol is jártam egész pontosan, így le is teszem a ceruzámat. -Nem sok. Talán egy fél óra.- vonok vállat tanácstalanul, mert valahogy nem igazán jutott eszembe, hogy az órát figyeljem és, ha rajtam múlott volna, még most is békésen aludna, bármennyi idő is telt el. -Főzzek egy kávét?- kérdezem végül kíváncsi tekintettel, mert őszintén szólva, az most nekem is egész jól esne, mert hiába is múlattam az időt egy kis rajzolgatással Róluk, eléggé lefárasztott már a munka is.
I'm ready for war.
at your ugliest,
at your worst.
Dimitriy V. Smolensky —
Elküldésének ideje — Pént. Júl. 08, 2022 7:45 pm
Továbbra is őrizgettem egy kis mosolyt a szám szélében, bár ahogy egyre erősebben kezdett csalogatni az álom, kicsit lazítottam arcizmaimon. Újra felsejlett előttem a momentum, mikor reggel felébredtem, és a feszültség, ami az ébredés után szünet nélkül marta a gyomromat, úgy rám telepedett, hogy nem voltam képes újra lecsukni a szemeimet. Abban a pillanatban bármit megtettem volna azért, hogy én is felejthessek, és kiverhessem a fejemből ezt az egészet, az elejétől a végéig. A tegnap délutáni beszélgetésünket is inkább kitöröltem volna az életemből, mert szörnyű volt végignézni, hogy milyen kétségbeesés lett úrrá rajta. Még láttam magam előtt az elkeseredett tekintetét, azt, ahogy könnyek szöktek a szemébe, ahogy megreszketett a hangja, és ahogy azt suttogta az ajtó tövében, hogy mennyire fél. Összeszorult tőle a szívem, mindahányszor eszembe jutott, abban a pillanatban pedig bármit megtettem volna azért, hogy valahogy levegyem ezt a terhet a válláról, közben érezve, hogy meghasad a szívem, mintha valaki szándékosan szorongatta volna vagy ki akarta volna tépni. Enyhíteni akartam a fájdalmát, még ha ez azt is jelentette volna, hogy mindenestül el kell felejtenie. Nem lettem volna képes végigasszisztálni a szenvedését, azt főleg nem, hogy egy kibaszott napló miatt érezzen irántam elköteleződést, vagy hogy az én lelki világomat próbálgassa óvni, miközben Ő maga szépen belerokkanna a már elkopott, és köddé vált szerelembe. Mindig is önző voltam, de Ő mégis kivétellé vált, és habár engem is megsemmisített volna, de tudtam, hogy létezik az a pont, ami ha eljön, képes lennék beismerni, hogy el kell engednem. Próbáltam minél későbbre tartogatni, mint valami vészforgatókönyvet, de még azt sem tudtam, hogy ezt a mait elfelejti-e. Hogy vajon holnap milyen emlékekkel tér majd magához, van-e még mit elfelejtenie, vagy... szörnyű volt nem tudni és nem érteni semmit. Mégis, miközben elnyomott az álom, némi megkönnyebbülést véltem felfedezni saját magamban, mert ahhoz képest, amire reggel számítottam és ami miatt el akartam Őt kerülni, végül mégis kellemessé változott ez a délelőtt. Mintha tudat alatt rá akart volna ébreszteni arra, hogy ne mondjak le róla, ezzel pedig nem is sejtette, hogy milyen reményt ébresztett bennem. Végre elhittem, hogy ez még nem a vég, és nem is a vég kezdete, hanem valami olyasmi, amit meg kellett oldani. Egy probléma, amit elénk görgettek, mint egy próbatételt, és ha valamit tudott rólam mindig, minden körülmény között, az az, hogy nem szeretek veszíteni, és az utolsó véremig küzdök, főleg ha róla van szó. Egész mélyre merültem, ellazultak a feszülő izmaim, még ha ehhez egy csalóka álom is kellett. Egy álom, ahol minden rendben volt, visszakalauzolva magamat ma reggelre, ahogy kinyitottam a szemeimet, legalább úgy, mintha egy lidérces álomból ébredtem volna, Ő pedig ott aludt mellettem, olyan békével az arcán, ami egy pillanat alatt simított el belőlem minden feszültséget. Ki tudja, mennyi időn keresztül ringattam magam abba a hitbe, hogy ez a valóság, és ami rémálomnak tűnt, már köddé is vált, de aztán eltűnt mellőlem a teste, a halk nevetés pedig, ami kitört belőle, ismét melegséggel töltötte el a mellkasomat. Követtem alakját, ahogy az ablakhoz sétált, kezei ráakadtak a függönyre. A fény utat tört magának, szinte égette a szemeimet, megtöltötte az eddigi sötét helyiséget, Ő pedig a következő pillanatban már ott sem volt. Hirtelen rezzentem össze, mint aki újra valami lidércnyomásból ébred, lassan kipattantak a szemeim, álmos pislogással forgatva körbe a fejemet, hogy rájöjjek, hol is vagyok pontosan, a rezzenésre viszont az oldalamhoz kuporodó kis szörnyeteg is felriadt. Homályos foltokon keresztül láttam, ahogy Iris ugyanúgy az asztala mellett ül, mint mielőtt letettem volna a fejemet, és nem is tudtam visszafojtani egy lemondó sóhajt. Kezdett elegem lenni ebből az álom az álomban-dologból, és hogy a kibaszott képzeletem állandóan tréfát űzött belőlem. - Remélem, nem beszéltem álmomban - szólaltam meg halkan, közben mint valami nagy gyerek, nyögve egyet a ténytől, hogy már megint ébren vagyok, azon igyekezve, hogy fel tudjak ülni. - Mennyi idő telt el?
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 45 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 45 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.