|
Book of Gullveig | Sesilja Sandström | |
|
| | Gratulálunk, elfogadva! fáradj beljebb, lépj be közénk Az előtörténetedben nem találtunk kifogásolnivalót, így hát az istenek nevében felhatalmazunk rá, hogy birtokba vedd Oslo utcáit! Mielőtt még azonban fejest ugranál a játéktérbe, lenne néhány fontos kérésünk. Az első és legfontosabb, hogy tégy egy kört a foglalóinknál! Mindenképpen szükséged lesz az avatarod és a neved lefoglalására, nehogy mást is megkísértsenek a vonásaid, vagy éppen a neved csengése. Feltételezzük azt is, hogy mindenkinek van munkahelye - legyen az legális, vagy kevésbé legális -, ami ráadásul remek kiinduló alapja lehet jövőbeli plotoknak, ne felejtsd hát el megmutatni, mivel foglalkozol! Oldalunk tematikája szorosan összefügg a skandináv mitológiával és annak valamennyi szereplőjével, de mindenkinek furcsa lenne, ha Mindenek Atyja egyszerre két ember képében is az emberek között járna, igaz? Nagyon fontos tehát, hogy lefoglald a rendeltetésedet is, amennyiben a skandináv mitológia egy jelentős szereplőjét alkottad meg, annak leszármazottja vagy, vagy éppen egy óriással gazdagítottad a karakterek táborát. A foglalók maradéktalan kitöltése után mindenképp szakíts időt annak ellenőrzésére, hogy kitöltötted-e a profilodban a fő karakteredre vonatkozó részt. Ne aggódj, ezt csak a Staff látja majd, és ha nem szeretnéd, nem is adják tovább senkinek a titkodat, nekik azonban fontos információként szolgál mindez. Ha pedig minden fenti kötelező lépéseken túl vagy, nincs más hátra, mint előre! Ne aggódj, ha nincs még partnered az első játékodhoz, csak be kell lesned a ebbe a topikba és feladni egy csábító hirdetést, vagy épp lecsapni egy hozzád hasonlóan pajti után ácsorgóra. Az sem baj, ha van a fejedben egy konkrét plot, az ilyen irányú kecsegtető hirdetéseknek is kialakítottuk a megfelelő platformot. Esetleg egy konkrét személy hiányzik az életedből? A keresett karaktereink között neki is lesz helye. Ne feledd: ha úgy érzed, valami igazán nagy és meghatározó dolog történik veled, ami másokra is hatással lehet, ne habozz egyeztetni a Staffal, érdeklődve hallgatunk!Plotban és reagokban gazdag időtöltést és jó játékokat kívánunk! |
| | |
| | Sesilja Sandström | Istenek |
Gullveig vagyok A családom szerint önfeláldozó vagyok • Gondolkodás nélkül képes feladni személyes érdekeit vagy kész nehéz megpróbáltatást vállani társaiért, szeretteiért, akár a világért is, ha az a jó ügyet szolgálja. Sosem vár érte hálát vagy köszönetet. Természetéből fakadóan ez számára magától értetődik. Az ellenségeim szerint előrelátó vagyok • Isteni ereje nélkül is egy lépéssel mindig mások előtt jár. Kiváló helyzetfelismerő és átérző képességgel bír, hamar átlátja a komplikált helyzeteket, felismeri a problémákat és megoldást talál rájuk. Szerintem rendíthetetlen vagyok • Akarata sziklaszilárd, hitében megingathatatlan, eltökélt és tettre kész. Ha el is fogja néha napján a félelem vagy a bizonytalanság, sötét gondolatait hamar száműzi elméjéből és csak a célra koncentrál. |
|
| play by Freya Allan
életkor kortalan
foglalkozás tanácsadó
a karakter canon
hirdető staff
fő karakterem Sinmara
|
Mindenkiben rejlik egy történet
meséld el a tiéd Időn és téren át, két lépéssel mások előtt járni, tudni ma a holnap ígéretét. Keserédes teher ez. Acélos akarat kell és rendíthetetlen hit, hogy súlya alatt ne törjön össze az isteni szív. Irigylésre méltó adomány vélekednek mindazok, akik nem ismerik a látnoki erő mibenlétét. Mindazok, akik a fényesség mögött nem veszik észre az árnyakat, mert előre tekintve nem csak a jólétet, a boldog és gondtalan perceket látni, ott lapul a fájdalom, a veszteség, a pusztítás és a halál is az eljövendőben. Nincs hatalmam felettük. Mint derült égből a villámcsapás, úgy törnek rám a jövő és a jelen víziói. Hogy mikor, kiről vagy miről, mit és hol mutatnak, azt előre sosem tudhatom. Lehetetlen befolyással bírni rájuk. A látomások ritkán egyértelműek, akár a tóba vetett kő fodrozta vízfelszín, ugyanolyan kuszák és zavarosak. Idő kell, hogy tisztuljon a kép és megérthessem a jelenésekben rejlő titkokat. Az elmúlt idők azonban soha nem bukkannak elő véletlenszerű képekben. Megadatott számomra, hogy visszanyúljak a múltba, arra az időre és helyre, ahol magam is jelen voltam. Tudásom egyszerre áldás és átok. Megannyiszor éreztem magam gyengének és tehetetlennek, meg volt kötve a kezem. Hiába láttam előre a tragédiákat, a felelőtlen vagy önös érdekekből hozott döntések végzetes következményeit, figyelmeztető szavaim rendszerint süket fülekre találtak. Kétségbe vonták jövendölésem, elhajtottak és jót nevettek rajtam, ám amikor a csúf jövő hívatlan vendégként kopogott és engem igazolt, az arcokról egyszeriben lefagyott a gúnyos mosoly és a szemekbe félelem költözött. Akkor már nem volt senki se égen, se földön, e világban vagy azon túl, ki megmenthette volna őket sorsuktól. Szemeim előtt elevenedtek meg vízióim. Csak álltam és távoli szemlélőként figyeltem, ahogy a világ újra lángokba borul és felemészti önmagát. Book of Gullveig "A jóslat természete, hogy akkor érted meg, midőn bekövetkezik és túl késő változtatni rajta." Közel két teljes esztendővel ezelőtt kezdődött egy jelenéssel. Nem tűnt másabbnak vagy különlegesebbnek, mint bármelyik előre tekintésem, de az a csontig maró rossz érzés, ami közben hatalmába kerített, megrémített. Egy visszatérő víziót láttam, mely előrevetített számunkra egy igen borús jövőt. Mikor a bajok még csak sötét fellegként gyülekeztek az ég alján, nem tudtam mit akarnak elmondani, kikről is szólnak a jövő villanásai. Még ködösebbnek tűntek a jelek, mint addig bármikor, de az ártó szándék már akkor tapintható volt. Csak abban lehettem biztos, hogy valami olyan történik majd, mely gyökeresen megváltoztatja világunkat és vele mindannyiunk életét. Ahogy egyre ijesztővé vált a kép és egyre többet fedett fel magából a jövő, úgy vált aggodalmam is egyre nagyobbá. Addig soha nem látott nyugtalanság lett úrrá rajtam. Segítségre volt szükségem, hogy még beteljesülése előtt megérthessem üzenetüket és megakadályozzam a ránk váró rosszat. Egy régi barát, Heimdall volt az egyetlen, akihez tanácsért fordulhattam. Hasonló képességek birtokában volt, mint én. Bíztam benne, hogy talán ketten többre jutunk. Mohaszínű szemeim a távolba emeltem és elrévedtem, midőn felidéztem barátom előtt első vízióimat: " Tél van. Frissen hullott hó ropog a talpam alatt. Egy fákkal ölelt tisztáson át, egy kitaposott ösvényen sétálok. Síri csend vesz körül és a némaság kíséri lépteimet. Se madárzaj, se tücsökének. Életnek halvány nyoma sincs, mintha már hosszú ideje kihalt volna ez a vidék. A távolban egy alakot fedezek fel, elindulok felé. Közeledve felnézek a felettem örvénylő sötét fellegekre, amik úgy veszik birtokba a kéklő eget, mintha az égbolt csak az övék volna. Lassan kiszorul a napfény és szürke félhomály borítja be a tájat. Már csak méterek választanak el az idegentől, akit valamilyen különös, ködszerű aura von körül, mikor az ég fenyegető hangon dörren egy nagyot, hangjába belerázkódik a föld is. Mint egy intő jel arra, ne menjek tovább. Ám nem hat rám az ég morgása, nem hallgatok a figyelmeztető szóra, még egy lépést teszek...." És a vízió megszakad. Sokáig ezek a képek ismétlődtek újra és újra. A megfejtésben nem jutottam előrébb, aztán egy éjjel a jövő álmomban ért utol és új pillanatokat vetített előre. "Már az ismeretlen alak mögött állok alig néhány lépésnyire, mégsem reagál ott létemre. Mozdulatlanságba dermedt kőszoborként áll, csak alig hallható lélegzetvétele árulkodik arról, hogy nem halott. Karja alatt átbújva lépek elé és félénk pillantásokkal veszem szemügyre őt. Egy szikár, magas férfi bújik meg a füstszínű köpeny alatt, azonban arcvonásait maszk takarja előlem. Kíváncsiság ébred bennem és vele egy merész gondolat. Lábujjhegyre állok és felpipiskedem hozzá. Remegő ujjakkal nyúlok arca felé, és ahogy ujjbegyeim álarcát érintik, úgy omlik le a kilétét rejtő álca, mint gyenge alapokon álló kártyavár..."Víziómban Tyrt láttam. Fakó tekintetében mérhetetlen üresség ült. Csak állt elfelejtve a semmi közepén. Nagy veszély leselkedett rá. Annyi bizonyos, hogy bármit is hoz az eljövendő, ő lesz annak kezdete. Tudtam, hogy figyelmeztetnem kellene őt, azonban nem tudtam, hogy zavaros jövendölésemet hogy fogadná? Hinne-e nekem? Vagy szavaimat elengedné a füle mellett mint oly sokan? Heimdall mindent megtett, hogy megoldást találjunk, azonban az idő ellenünk dolgozott... Ezek után gyakori vendége voltam Heimdall otthonának, mindig felkerestem az új fejleményekkel. Egyre sötétebbnek, egyre riasztóbbnak látszott sorsunk, ahogy a jövőképekben egyre több isten arca mutatkozott meg. Olyan érzésünk volt, mintha átok sújtana bennünket. Feltevésünkkel nem is álltunk olyan messze a valóságtól. Lassacskán meg is született az elméletünk. "Némán ejtem ki Tyr nevét mialatt elsápadt arccal ereszkedem vissza talpamra. Még fel sem fogom igazán azt, amit látni vélek, mikor egy erős kéz mar belém hátulról és kíméletlen erővel ránt a föld alá. Kezeim és lábaim köré vastag gyökerek csavarodnak. Kétségbeesetten kapálózok szabadulásomért. Most nem halhatok meg. Ijedten sikoltok fel teli torokból, mielőtt elvesztem eszméletem. Később a lágy, hajnali szellő simogatására ébredek. Lassan nyílnak ki szemeim, majd mint aki hangyabolyba ült, ugrok fel a földről hirtelen. Ismerősnek tűnik ez a táj, a sziklás hegyek, a zöldellő dombok. Madarak énekét azonban itt sem hallani. Előző éjjel esett, a cipőm még puha nyomot hagy a földön és a fűszálakon még ott ül a harmat. A dombtetőn egy kunyhót pillantok meg. Elé érve óvatosan tolom be ajtaját, azonban mikor átlépem a küszöböt, Skadi otthonában találom magam. A kandalló felett rögtön szemet szúrnak az elszürkült, kopott családi fotók, csak Freyja alakja tündöklik rajta fényesen. Ezt jó előjelnek veszem. Skadi lányát egyelőre elkerüli az átok, ám a többiek már nem ilyen szerencsések. Rövidesen őket is eléri a hanyatlás, feltéve ha eddig nem történt meg. Léptek hangjaira leszek figyelmes, Skadi tűnik fel az ajtóba. Félve teszek felé néhány lépést, hogy üdvözöljem őt, derűs mosolyát látva egy pillanatra megnyugszom. A valóság viszont hamar visszaránt és kíméletlenül arcon csap, mikor a kezemet nyújtom felé. Szemeiből ugyanaz az üresség köszön vissza, mint amit Tyr, Frigg és Freyr tekintetében is láttam. Hozzá érek, mire alakja előbb halványulni kezd, majd lassan teljesen ködbe vész."Több mint másfél év telt el azóta, hogy a borús sötét fellegek először tűntek fel éber álmaimban. Úgy éreztem, elérkezett a cselekvés ideje. Tennünk kell valamit, mielőtt mindannyian erre a sorsra jutunk. Ezért összeszedtem minden meggyőzőerőmet és felkerestem mindenkit, akit vízióimban láttam. Bár bíztam benne, hogy az istenek között megértésre találok, lélekben felkészültem arra is, hogy lesz ahol elutasítás fogad. A jóslás velejárója az is, hogy nem mindenki van felkészülve a rá váró rosszra. Ha a jövő ígérete nem széppel vagy jóval kecsegtet, tudni sem akarunk róla. Hajlamosak vagyunk ilyenkor homokba dugni a fejünket, mintha ettől elkerülhető volna sorsunk. Nott is egyike volt azoknak, akiket különösebben nem hatottak meg szavaim. Egy nap, talán nem is olyan sokára eljön a felismerés ideje, mikor rá kell ébrednie neki is, valójában mi is forog kockán. Ami ezután következett, arra pedig én nem álltam készen. Víziómban megpillantottam az átok következő áldozatát. A látomás a kilenc világ őrzőjének, Heimdall otthonának udvarára repített. "A ház kitárt ablakain keresztül látom, ahogy a felejtés ködje észrevétlenül környékezi meg őt. Teste körül szürke aura kering. Szemei fénye fakulni kezd, majd üressé válik, ahogy emlékei lassan szertefoszlanak." Azt kívántam, bárcsak valami tévedés lenne. Képtelen voltam elfogadni ezt. Őt nem veszíthettem el. Ő volt a legjobb barátom, a támaszom, a szövetségesem. Olyan volt számomra, akár egy testvér. Mindig számíthattam rá. Nála jobban senki nem érthette meg mindazt, ami bennem zajlott és soha nem is tudta volna. Szívesebben láttam volna a jövőképben saját magam hanyatlását, mint az övét. A látomásom után képtelen voltam lehunyni szemeim. Nem érdekelt az sem, hogy olyan késői órákban keresem fel őt, ami talán nem illendő. Könnyeimet visszatartva futottam háza felé, majd azon kaptam magam, hogy igyekvő lépéseim lassú sétává szelídülnek, ahogy otthona bejárata elé érek. A szívem hevesen zakatolt, majd kiugrott a helyéről, miközben kapkodva szedtem a levegőt. Ökölbe szorított kézzel dörömböltem ajtaján, olyan erővel, hogy dübörgésem hangjára még a holtak is felébredtek volna. Az ajtó váratlan kitárult előttem és egyszeriben egy csodálkozó tekintet meredt rám. Nevemet hallva könnyes szemekkel pillantottam fel rá még mindig zaklatottan, ziháló tüdővel. Feszültségem érezhető volt. El akartam mondani neki, amit a jövő elém tárt, de képtelen voltam egyetlen szót is kipréselni ajkaim közül. Ehelyett idegesen a számat rágcsáltam. Nem is kellett megszólalnom, az arcom beszélt helyettem is: az átok téged is utolér!A vesztünket hozó kórság aljasul lopakodott életünkbe, és vírusként terjed szét közöttünk, hogy elvegye tőlünk mindazt, ami azzá tesz minket, amik vagyunk. Válaszokat keresünk, de több kérdés vetült fel, mint amennyi megválaszolásra került. Ki és miért szabadította ránk? Hogyan terjed a "fertőzés"? Létezik-e ellenszer vagy bármi, amivel lassíthatnánk az átok beteljesülését? Van-e azok számára visszaút, akik a feledés útjára léptek? Miután Heimdallt is elérte az átok, még eltökéltebbé váltam. Ahogy igyekeztem visszakövetni a szálakat és árulkodó nyomokat keresni, úgy egyszer csak egy képtelen ötletem támadt. Már kimondatlanul is őrült vállalkozásnak tűnt, de minél többet gondolkodtam, annál erősebb lett az érzés, adnom kell ennek egy esélyt. Képességem lehetővé tette, hogy visszalépjek a múltba, olyan eseményekhez, amiket magam is megéltem. Ha módomban állna isteni erőmet kiterjeszteni, akkor másokat is magammal vihetnék és akkor megmutathatnám nekik az emlékeket, amiket az átok elfeledett velük. Ha ez működne, úgy visszanyerhetnék lényük egy részét. Ehhez viszont egy speciális eszközre volt szükségem. Egy rúnával felvértezett, törpe készítette varázstárgyra. Tisztában voltam vele, hogy kérésem felért a lehetetlennel, ezért a legjobb törpét kellett megtalálnom a feladatra. Bárkit kérdeztem, mindenki Alvis nevét emlegette, ezért úgy döntöttem felkeresem őt és üzletet ajánlok neki. |
| | | | Book of Gullveig | Sesilja Sandström | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| A varázslat kezdetét veszi 2023. nyár; norvégia, oslo2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített. Tovább olvasom... Lépj be közénk világunk kapuja
|
Belépett tagok ki leskelödik? Belépett tagjaink Nincs View the whole list Jelenleg 93 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 93 vendég és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.
|
Új alkotások legfrissebb posztok
Csüt. Nov. 14, 2024 1:05 am Mavis Norgaard tollából Szomb. Szept. 14, 2024 12:23 pm Savannah Crawford tollából Szomb. Júl. 27, 2024 5:33 pm Daphne Cortez tollából Szer. Júl. 24, 2024 6:07 pm Aaron Bergström tollából Kedd Jún. 25, 2024 2:30 pm Daphne Cortez tollából Kedd Okt. 03, 2023 11:46 am Magnus Wiker tollából Vas. Okt. 01, 2023 10:32 pm Aina Morstad tollából Hétf. Szept. 25, 2023 10:30 pm Rune Akselsen tollából |
|