Sosem volt szokásom fecsegni. Nem is kedveltem az üres, semmitmondó beszélgetéseket. Így aztán, amikor megismerkedtem sok-sok évvel ezelőtt a most éppen velem szemben ülő törpét, első percben szimpátia csillant fel vele kapcsolatban bennem, mert nagyon is hasonlítottunk egymást. Az évtizedek során pedig az is kiderült, hogy számos más elvben osztozunk: például hogy nincs szükségünk folyamatosan kapcsolatban lenni ahhoz, hogyha mégis rászorulna a másik, akkor segítsünk. Mint most. Mert hát, ha a sorsunk haladt előre, akkor nem kerestem meg a férfit, csak hogy beszéljünk néhány szót, ahogyan ezt a halandók teszik manapság az okostelefonjaik segítsével. Nekem éppen elég volt annyi, hogy hívtam Alvist és ő jött.
– Valójában nem hozzám jutottak el – válaszoltam egy fokkal nyugodtabb hangon a kérdésre. – A múlt fonalait vizsgálták, amelyek az varázslatom nyomán megsérültek. Viszont nekünk nornáknak, a lényünkből adódóan nincsen sorfonalunk, így nem is tud kapcsolódni más lényekéhez. Ebből és a múltba való betekintésekből arra következtettek, hogy egy norna a tette – kortyoltam egy keveset a boromból, mielőtt folytattam volna. – Természetszerűen a testvéreim énrám mutogatnak, függetlenül attól, hogy bizonyítani nem tudják az elméletüket – halványan elmosolyodtam és ingatni kezdtem a fejemet. Tulajdonképpen nem tévedtek, hiszen én voltam az elkövető, ám fogalmuk sem lehetett miféle szövetség áll a háttérben, éppen azért, mert a fonalak megcsalták őket, és nem tudják kivel léptem szövetségre.
A férfi nyugalma jót tett most nekem, ahogyan a bor is, és az idő, amit gondolkodással tölthettem eddig. A figyelemeltereléshez a tervem nagyrészt összeállt, és ehhez nem kellett más, csupán egy kiváló törp, kiváló munkája. – Csak egy pontos másolat kell – nem volt szükségem semmi másra, a többi már megvolt ahhoz, hogy félrevezessem a főnornákat. – Van egy fiatal norna, akiben nagy erő lakozik, de még alig ébredt csak tudatára ennek. Látomásai vannak az átokkal kapcsolatban – talán nem is kellene többet mondanom, hiszen elég okos Alvis, hogy ebből már össze is tegye a képet, hogy mit is akartam kihozni ebből a számomra igen kellemetlenné váló helyzetből. – A lány megbízik bennem – és ezzel eldöntötte a saját sorsát, ami kissé nevetséges, tekintve a fajtánk létének alapját és a sorshoz fűződő kapcsolatát. És valahol sajnáltam is Freydist, mert hosszú ideje az első, akit kedveltem a nornák közül. De még egy valamiben egyetértettünk Alvisszal: a saját létünk fontosabb másokénál. – A főnornák keresik azt a varázserejű tárgyat, ami az átkot hordozza, és a másolat is kapni fog egy átkot, de nem a Felejtést – a hangomból kisejlett, hogy nem vár semmi jó és szép arra, aki megpróbálja a másolatot tönkretenni. Nem kellene talán éppen most a három legerősebb testvérem ellen fordulni, de túl jó lehetőség lett volna kihagyni mindezt.
|| coded by eirik
Kiskép : Rendeltetésem : alvis vagyok play by : ben barnes Posztok száma : 9 User neve : dim Csoport : törpe Pontgyűjtő : 8 Lakhely : frogner Foglalkozás : jeweller & businessman Előtörténet : the greatest power is often simple patience Keresem : maybe, just maybe, your "someday" is almost here
Kor : 749
Aaren.Kolbeck —
Elküldésének ideje — Hétf. Júl. 25, 2022 10:49 am
Igyekeztem olyan üzlettársakat magam köré gyűjteni, akikben maradéktalanul megbízhattam, bár Elof előszeretettel dörgölte az orrom alá, hogy minden ilyen üzlettel újra és újra eladom a lelkemet az Ördögnek, méghozzá pénzért és csillogásért. Ez csak egy volt azok közül, amiben soha nem értettünk egyet, de megannyi veszekedés után is tudtam, hogy ugyanúgy, teljes vállszélességgel állna ki az öccse mellett, ha annak szüksége lenne rá. Gyanús is volt a csend, Hildr régóta nem keresett, én pedig már majdnem biztosra vettem, hogy ez nem jelent rosszat, de a kettőnk között köttetett barátságnak éppen ez volt az alapja: nem kellett tudnunk mindent a másikról. Egyszerű üzletnek indult, de az érdekek egyazon irányba hajtottak minket, most pedig itt ültünk egymással szemben, és rá kellett jönnöm, hogy nem azért burkolózott hetekig némaságba, mert minden annyira rendben ment volna. Megőriztem a hidegvéremet, arcom pedig nem árulkodott arról, hogy mi is kezdett körvonalazódni a fejemben, amint elárulta, hogy gondja akadt a nővéreivel. Ennek ellenére kizártnak tartottam, hogy épp Ő ne készült volna fel erre az eshetőségre is. Nem most jött le a falvédőről, és egyikünknek sem volt szokása amatőrökkel dolgozni, de hibák még a leggondosabban összerakott tervekben is előfordulhattak. - Ilyen korán eljutottak hozzád? - kérdeztem, a szemöldököm halványan megrándult, miközben hátradőltem. Még csak emésztgettem az információt, továbbra is őrizgetve a nyugodt vérmérsékletemet, ami minden bizonnyal azonnal szertefoszlana, ha közölné, hogy nincs terve a nornák ellen. Nem okozott csalódást, bár elérte, hogy összeráncoljam a homlokomat, újra előredőltem, karjaimmal megtámaszkodva az asztalon. - Egy élethű másolathoz egy hét elegendő lehet. Hacsak nincs plusz kívánságod hozzá - tettem hozzá, szinte pislogás nélkül követve mindent, ami végigvonult az arcán. - Mit akarsz egy másolattal? - kérdeztem aztán, nem sokat köntörfalazva a megfogalmazással, bár amint elhagyta a számat a kérdés, már nagyjából sejtettem a választ. Mégis, tőle akartam hallani, tudnom kellett a terveiről, és arról, hogyan tervezi elaltatni a nornák gyanakvását.
coded by eirik
Vendég —
Alvis&& Hildr
the devil is in the details
Azzal próbáltam nyugtatni magamat, hogy szerencsém volt, hiszen minden lehetőség a kezemben volt, amivel elterelhettem a figyelmet magamról. Thrym persze rám bízta a dolgot, neki pont annyira nem számítottam én, mint nekem ő. De nem is volt baj, nem kívántam az életemet egy óriás kezébe tenni, nem voltam ilyen ostoba. Ennek ellenére idegesen pakolgattam át azt a néhány megbeszélésemet, és jeleztem az asszisztensemnek, hogy az ügyfeleimmel egyeztessen mielőbb új időpontokat. Hosszúnak tűnő percekkel később a fehérboromat a pohárban lassan forgattam körbe újra és újra, magam elé meredve, a gondolataim pedig egészen elkalandoztak a jelentől, az étteremtől, így amikor Alvis megérkezett, felkaptam a fejemet a léptek hangjára. A megjegyzésre csak egy kevésbé kedves mosoly volt a válaszom.
- Akadt egy kis problémám… pontosabban három - kezdtem bele aztán, amikor a férfi már helyet foglalt velem szemben, miközben figyeltem, ahogyan kilazítja a nyakkendőjét. - A főnornák gyanakodnak. És mivel nem vagyok a szívük csücske, megtettek bűnbaknak - belekortyoltam a borba, a kissé száraz alkohol savanykás ízt hagyva a számban csúszott le a torkomon. Régen voltam olyan frusztrált, mint most, ebben kétségtelenül igaza volt a törpének, ezt én magam is tudtam. Ugyanakkor ok nélkül sosem voltam feszült, ezzel tisztában lehetett ő is, hiszen olyan régóta ismertük már egymást, és azon kevesek egyike volt, akiben még jobb napjaimon meg is bíztam. Ezért is riadóztattam őt, nem pedig az óriásokat.
- De talán szerencsém lesz, ha tudsz készíteni egy pontos másolatot a karperecről - folytattam aztán és a szemöldököm kérdőn szaladt feljebb. - Mit gondolsz Aaren, mennyi időbe telne? - sokat úgy sem adnék, és ezt nyilván sejthette a velem szemben ülő férfi, hiszen nem volt tervben egy másolat az ékszerből, amelybe az átok magját ültettem bele. Ám ha minden összeállt volna, talán végleg megszabadulhattam volna a főnornáktól.
|| coded by eirik
Kiskép : Rendeltetésem : alvis vagyok play by : ben barnes Posztok száma : 9 User neve : dim Csoport : törpe Pontgyűjtő : 8 Lakhely : frogner Foglalkozás : jeweller & businessman Előtörténet : the greatest power is often simple patience Keresem : maybe, just maybe, your "someday" is almost here
Kor : 749
Aaren.Kolbeck —
Elküldésének ideje — Pént. Jún. 24, 2022 12:01 pm
Egy ideje nem hallottam Hildr felől, de ezt betudtam annak, hogy vélhetően minden a tervek szerint alakul, és nem szükséges a közbeavatkozás. Elvégre egy jó tervnél csak az indulás körülményes, de ha mindent jól csinálunk, utána már minden megy a maga útján, a hírek pedig, amiket elvétve csepgetettek, egyértelműen árulkodtak arról, hogy tényleg minden úgy alakul, ahogy azt Ők eltervezték. Leginkább ezt az elméletet húzta át váratlan üzenetével, ami egyszerre volt tömör és egyértelmű, én pedig nem is húztam az időt a válaszadással, annak ellenére, hogy szinte azonnal görcsbe rándult a gyomrom, a feszültség pedig, ami a rövid kis üzenet által belém költözött, alig hagyott aludni egész éjjel. Pedig ha olyasmi történt volna, ami felveti a lebukás kockázatát, arról már tudtam volna, ez a gondolat nyugtatott meg végül, ennek ellenére égtem a kíváncsiságtól, hogy vajon milyen okból akarja ezt a találkozót. Időben érkeztem a szokott helyre, és mivel a fedősztori egy hivatalos üzleti kapcsolat volt, ennek megfelelően választottam ruhát is. Kényesen ügyveltem a pontosságra, de mikor a pincér elvezetett az egyik hátsó privát terembe, Ő már ott várt rám. Még azelőtt kikapcsoltam a mobilomat, hogy egyáltalán a helyiségbe léptem volna, egy biccentéssel köszönve meg a pincérnek, hogy hátra kísért, majd egy halvány, bizalmas mosolyt intéztem Hildr irányába. - Feszültnek tűnsz - jegyeztem meg, közelebb sétálva hozzá, majd egy halk sóhaj kíséreténben foglaltam helyet, lazítva a nyakkendőmön, mert csak ekkor vettem észre, mennyire szorosan kötöttem meg indulás előtt. Annak ellenére, hogy égtem a kíváncsiságtól, kitűnően uralkodtam arcizmaimon, nem adtam hangot annak, hogy türelmetlenség kezdi piszkálni a gyomromat, mert mindaz, amit le tudtam olvasni arcáról, semmi jóval nem kecsegtetett.
coded by eirik
Vendég —
Alvis&& Hildr
the devil is in the details
Azonnal találkoznunk kell! - ennyi volt az üzenet, amit hagytam neki tegnap éjjel, miután megszabadultam a két főnornától. Még nem tudhatta drága Alvis, mennyire azonnal kell a segítség és mennyire azonnal kell cselekednünk. Volt idő, amikor nem vontam be minden tervembe a törpét, de manapság ez már nem így volt. Egyszerűbb volt, és szükségem volt egy olyan körmönfont barátra, mint amilyen Ő is vagy - már persze, ha a barátomnak nevezném, mert ennyire sosem voltunk érzelgősek. Ez viszont kölcsönös.
Miután visszajelzett, hogy a mai napon ráér, foglaltam egy asztalt a Ruffinoba, ahol oly sokszor találkoztunk már, általában azzal a fedősztorival, hogy együtt dolgozunk, én a királyi család megbízásából, Alvis pedig az én felkérésemre, mint ékszerész. Minden fedősztori részben igaz kellett, hogy legyen és mindkettőnknek jövedelmező üzlet volt ez a hivatalos kapcsolat, a régi ismeretségünkön túl. A Ruffinoban pedig ismertek már, tudták, mennyire fontos számomra a diszkréció, így gondolkodás nélkül az egyik privát termet ajánlotta fel a főpincér, akivel röviden elcsevegtem mint mindig. Fél egyre kaptam meg az asztalt, melyről tájékoztattam Alvist is.
Szokásomhoz híven tűsarkokon érkeztem meg az étterembe, ahol a név hallatán megjelenő pincér lesegítette a kabátomat, majd a privát terembe kísért, mely még üres volt, bár kétségtelenül korán érkeztem, mert rettenetesen türelmetlen voltam. Kértem egy félszáraz fehérbort, amíg a férfira vártam, és tőlem szokatlan módon a mobilomat piszkáltam, főként a megbeszéléseimet ütemeztem át, mert a mai napra minden előre betervezett programomat lemondtam, hogy megoldhassam a legsürgettőbb problémámat.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.