“you sit and wait, watching full glasses through blank eyes. this is not what you wanted, not what you had in mind  
Sinmara&& Malin
Egyik meglepetés a másik után. Egyre inkább úgy érzem, nehéz lépést tartani a tulajdon életemmel mostanában, és ha csak az anyámat tekintem, olybá tűnik, hogy ez rá hatványozottan igaz lesz. Először az ebéd meghívás, aztán a tény, hogy el is jött, most pedig nem csak hajlandó végre megismerkedni az unkájával, de még azt is megengedi neki, hogy ennek megfelelően szólítsa. Nem győzöm felkaparni az államat a földről, de azért igyekszem rendezni a vonásaimat, mert ha már így alakult ez a nap, jó lenne, ha nem azon bukna el, hogy képtelen vagyok rendszerezni az érzéseimet. Leülünk az asztalhoz, Alex pedig megosztja a spagettivel kapcsolatos tapasztalatait a nagymamájával, aki ezt is kedvesen fogadja. Látom Alex arcán a vidámságot és a szemeiben a derűt, ennek köszönhetően pedig én is hagyom magam leengedni egy kicsit. Amíg ő jól érzi magát, nekem sincs okom az aggodalomra. Az sem kerüli el a figyelmemet, ami változást az anyámon látok, és úgy döntök, ha már itt vagyunk, nyugodtan kérdezhetek is. – Valóban? – kérdezek vissza egy apró, kíváncsi mosollyal. Nekem nem igazán van összehasonlítási alapom az idő múlásával kapcsolatban ott és itt, de csakugyan különös lehet, ha másképp érződik a dolog. Azt már nehezebb lenne megsaccolnom, a következő megjegyzésemet miért merem kimondani, de megteszem. Talán a belőle áradó nyugalom sarkall erre, az, hogy nem látok rajta feszültséget vagy feszélyezettséget, mint eddig mindig. Megfordul a fejemben, hogy az talán inkább az apámnak szólt, de erre már nem vagyok elég bátor rákérdezni. Kíváncsian figyelem a reakcióját és hallgatom a válaszát, ő pedig nem csak megadja nekem az utóbbit, de olyan nyíltan néz a szemembe, mint talán még soha. Ettől valahogy mégsem szeppenek meg. Apám hiányérzetével kapcsolatban épp csak megrándul a szemöldököm, de meg sem próbálok úgy tenni, mintha vak lettem volna eddig. Terapeutaként dolgozom, még ha az emberek között is, és akármennyire is szeretnék sokan ezt hinni, van, amiben egyáltalán nem különbözünk tőlük. – Korábban is volt már ilyen, vagy most először töltötök huzamosabb időt külön? – kérdezem őt figyelve. Tagadhatatlanul kihasználom a nyíltságát; sosem adtak még nekem lehetőséget arra, hogy mélyebbre ássunk a felszínnél, pedig néha jól esne többet tudnom a saját szüleimről. Amikor azt is elárulja, mivel foglalkozik itt, meglepetten vonom fel a szemöldököm, de egyben el is mosolyodom. – Tényleg? Hallottam, hogy tulajdonosváltás volt, de különösebben nem néztem utána a részleteknek. És milyen a munka? – emelem meg a szemöldököm egy érdeklődő mosollyal. A hotel viszonylag neves a városban, a rossz nyelvek szeretnek mást is állítani róla, de én eddig csak nagyobb, hivatalos rendezvényekről hallottam ott; jótékonysági esetekről és társairól, semmi egyébről. Amikor újra megjelenik a pincér, én még nem is lapoztam az étlapon szinte, de nem baj, nagyjából ismerem a fogásokat. Alexre pillantok, hogy lássam, eldöntötte-e már a spagettit, aztán az anyámra is, hogy neki sikerült-e választania, és ha igen, nem is küldöm el a pincért magam miatt. Alex ügyesen megrendeli magának a spagettit, én pedig grillezett csirkemelles salátát kérek, ami bár saláta néven fut, nagyon is laktató, és nem sajnálják belőle a feltéteket sem a saláta mellett. Miután a pincér minden rendelést felvett és magunkra hagyott minket, kortyolok egyet a vizemből, aztán egy apró mosollyal az anyámra pillantok. – Örülök, hogy itt vagy – osztom is meg vele a gondolatot, ami eszembe jutott.
Várakozással telve lép be az étterembe, ahol már lánya és unokája várja. Régóta érett már ez a találkozás. Csupán Sinmarának volt szüksége időre, hogy végre elhatározza magát és összejöjjön egy közös ebéd. Úgy érezte, jobb ha az első alkalommal csak hárman lesznek jelen. Ettől függetlenül nem zárkózott el attól sem, hogy máskor a "büszke nagyapa" is jelen legyen. A Midgardban töltött elmúlt hónapok alatt átértékelte életét és fontos döntéseket hozott. Köztük azt is, hogy végre megismerkedik unokájával és ezentúl jobb kapcsolatot ápol lányával, akire mindmáig kincsként tekint, annak ellenére is, hogy a gyerekvállalás nem váltotta be reményeiket férjével. Sinmarának nem célja versenybe szállni az Év anyja címért. Anyai ösztönök híján ez halva született gondolat volna, de megpróbálhatja megtenni a tőle telhetőt, hogy mindig is igyekezett, hiszen a végeredménytől függetlenül lányát sohasem tekintette hibának.
Malin arca meglepettnek látszik, amint anyja asztaluk mellé lép. Kellemes meglepetés, nem hitte volna, hogy valóban eljön. A gyermek érdeklődve figyeli nagyanyját, izgatottsága elárulja, már nagyon várta, hogy megismerhesse őt. Alex illedelmes, jól nevelt fiú, Malin méltán lehet büszke rá. Korai még messzemenő következtetéseket levonni, de egy külső szemlélő számára úgy tűnhet, az óriásnő jó véleménnyel van a gyermekről. Sinmara újabb meglepetést okoz Malin számára, mikor nagyvonalúan azt is felajánlja, hogy unokája nagyiként szólíthassa őt. Ezt a kisfiú szemmel láthatóan igen nagy örömmel fogadja, még arca is felderül az ajánlat hallatán. Az óriásnő vonásai szelídek, egész lényéből a megtestesült nyugalom árad. Még önmaga is különösnek érzi, mennyire fesztelen lánya és unokája társaságában. Egészen másra számított. A fejében kavargó gondolatok, félelmek, idegesség abban a pillanatban szertefoszlott, hogy átlépte az étterem küszöbét. "Nem, meg akartunk várni vele, csak italt kértünk" feleli Malin, mikor az anyja a rendelésről kérdezi. -Akkor kérjünk valamit, farkas éhes vagyok. - küld egy kedves mosolyt unokája felé, aki rögvest megosztja, milyen finom itt a spagetti. Sinmara is kezébe veszi az étlapot és tanulmányozni kezdi. Valójában nem is igazán tudja, mit enne szívesen. "Régóta vagy itt?" érdeklődik a lány a menülap felett anyjára kukucskálva. -Néhány hónapja, bár nekem csak heteknek tűnik. Különös mennyire másnak érzem itt az idő múlását. - mereng el egy másodpercre, majd a kettőt lapoz a sültekhez. Malin nem titkolja, meglepte anyja megkeresése, majd felemlegeti az apját, akivel nem is oly régen találkozott. Lánya szavaiból azt szűri le, Surtr nem volt túl bőbeszédű velük kapcsolatban. Ez a legkisebb mértékben sem lepi meg. Muspellheim urával szemben, az óriásnő nem érzi szükségét a titkolózásnak, elvégre előbb vagy utóbb lányuk úgyis szembesülne a helyzettel. -Úgy döntöttem, rám fér egy kis környezetváltozás...apád nélkül. - mondja ki nyíltan tekintetét az étlapról leányára emelve. -De nem hiszem, hogy hiányom földhöz verné.... - teszi hozzá mellékesen. Férjurát ismerve, egészen biztos, hogy gondoskodik a megfelelő társaságról. Meghökkentő az a higgadtság, ahogy Sinmara erről beszél, de ő sosem volt az a nő, aki nagy ügyet csinált volna férje nőügyeiből, pedig a férfi jó néhány rüfkét a paplanba forgatott. Csak azért mert nem vagy csak igen ritkán tette szóvá, még tisztában volt mindennel. Mikor férjhez ment, jól tudta, kinek is mond igent. Nagy meglepetések nem érhették. Muspellheim uralkodójával kötött házassága egyértelműen nem a hűségen alapult. Ha őszinte akar lenni önmagához, meglehet, hogy eleinte még bosszantották Surtr kikacsintásai, de hamar meggyőzte magát arról, kár emiatt a neheztelés. Ő is csak egy férfi és ez is csak "egy bosszantó szokás", akárcsak a kleptománia vagy a rossz szájszag. -Most egy szállodát vezetek. Comfort Hotel a neve. - árulja el mivel tölti mindennapjait a halandók világába.
Vendég —
“you sit and wait, watching full glasses through blank eyes. this is not what you wanted, not what you had in mind  
Sinmara&& Malin
Az idegességem tagadhatatlan, csak azon igyekszem, hogy ne ragasszak át ebből Alexre semennyit sem. Nem tudom, mit várjak ettől a találkozótól, azt sem tudom, tényleg találkozás lesz-e, bár remélem, hogy az anyám nem akasztaná a nyakamba azt a terhet, aminek a súlyával el kell magyaráznom Alexnek, hogy miért nem kíváncsi rá a nagymamája. Márpedig ha ma végül mégis csak kettesben ebédelünk meg, jogosan merülne fel a kérdés. Próbálok viszont nem ezen kattogni, inkább Alexre figyelek, hallgatom a csacsogását, és miközben figyelem őt, akaratlanul is eszembe jut a nemrégi találkozásom Thorral. Az apjával. Még mindig nehezen fogom fel, ahogy azt is, hogyan nem vettem észre előbb az egyértelműt, bár ez utóbbiért talán az a mágikus gát a felelős, amit ő ültetett a fejembe. Pedig elég csak ránéznem a szőke üstökére, a világító kék szemeire - jó, az én szemeim is kékek, de nem ilyenek -, hogy a hasonlóság szinte az arcomba kiabáljon. A gondolataimból egy új érkező ragad ki, és elég felpillantanom, hogy megbizonyosodjak a sejtésemről: a találkozó ezúttal nem marad el. Az anyám elegáns, királynői alakja jelenik meg a diszkréten elkerített asztalnál, és én ismét érzem magamban előbújni azt a kislányt, aki nagyon vágyik az anyja szeretetére, csak nem meri ezt kimutatni. Megacélozom magam, visszafogottan, de kedvesen üdvözlöm őt, ám hirtelen nem tudom hová tenni a bókját, és azt, hogy mintha valóban büszkeséggel nézne rám. Meglep, ami nyilván kiül az arcomra is, de egyben egy apró mosolyt is varázsol a szám szegletébe, mert ha valamit, hát ilyesféle érzelmek megjátszását nem igazán tudom azonosítani vele. Nincs rászorulva arra, hogy üres kedvességekkel húzza az időt. – Te is – felelem hát inkább azzal a bátortalan, de őszinte mosollyal, de nem kevesebb őszinteséggel a szavaim mögött is. Talán az anya-lánya kapcsolatunk hagy némi - elég sok - kívánnivalót maga után, azt sosem tagadta senki, hogy az anyám egy gyönyörű, címéhez méltóan királynői jelenség, és ebből a kisugárzásából nem veszít az emberek világában sem. A figyelmünk ezután Alexre terelődik, aki unszolás nélkül is fel tudja idézni az alapvető udvariassági szabályokat, ezért amint segítek lekászálódni neki a székről, illedelmesen üdvözli az anyámat és be is mutatkozik neki. Még bókolni sem felejt el, bár nem vagyok biztos abban, hogy ezt az anyám is annak veszi-e majd, hiszen a hasonlóságunkra világít rá... Egy kissé félve tekintek az anyám arcára, de ekkor jön a következő meglepetés: a kedves mosolya, a kitartó kedvessége, és még azt is felajánlja, hogy Alex szólítsa nagyinak. Úgy értem, persze, ő a nagymamája, de még az apám is jobban szívleli, ha nem szólítja papának... – Oké! – derül fel azonnal Alex arca, és én is megpróbálom gyorsan eltüntetni magamról a meglepetés nyilvánvaló jeleit. Míg segítek Alexnek visszaülni a székre, felveszem a szemkontaktust az anyámmal, és ha sikerül, hálásan mosolygok rá Alex feje felett. Miután én is leülök a kérdésére megrázom a fejem, és magam is az étlapért nyúlok. – Nem, meg akartunk várni vele, csak italt kértünk – felelem egy apró mosollyal. Alex elég nyúlva segítek neki is elhelyezni úgy az étlapot, hogy jól lássa, de az olvasásban már nem kell segítenem neki, így csak a fél szemem tartom rajta, nehogy véletlenül lerántsa azt az asztalról. – Nagyon finom a spagetti – osztja meg a tapasztalatát a nagymamájával egy huncut kis mosoly által kísérve, míg bogarászni kezdi az ételeket, pedig mindketten tudjuk, hogy ő mindenképp spagettit fog kérni. Elfojtom a mosolyomat, és míg az ételek listáját nézem, az étlap felett az anyámra pillantok. Van a kisugárzásában valami... különös. Valami szokatlanul nyugodt. Mintha most nem érezné magát itt olyan... kényelmetlenül. – Régóta vagy itt? – érdeklődöm óvatosan és kedvesen. Mindketten tudjuk, hogy nem a városra gondolok, hanem Midgardra, még ha nem is mondom ki hangosan. – Bevallom, meglepett, amikor felkerestél. Mivel legutóbb apám egyedül jött, nem gondoltam, hogy itt vagy – fűzöm még hozzá, de nem szemrehányóan, csak érdeklődően. Az apám nem volt túl bőbeszédű vele kapcsolatban legutóbb, és talán ő sem szeretne erről beszélni, de egyre biztosabb vagyok benne, hogy van valami, amiről nem tudok.
"Amikor egy ajtó bezárul előttünk, egy másik mindig ki szokott nyílni". Számtalanszor hallani ilyen bölcseleteket a halandó világ lakóitól, és az igazat megvallva lehet ebben valami. "Talán levegőváltozásra volna szükségem...nagyobb térre" merült fel benne egy nap a gondolat, miközben hosszasan szemlélete magát a tükör előtt állva. Próbált rájönni, ki az a nő, akit zöldesbarna szemei előtt lát. De csak önmaga fakó árnyéka nézett vissza rá. "Hová lettél Sinmara?" érkezett egy újabb kérdés önmagától, a választ pedig jól tudta. Feláldozta magát a házasság és az engedelmesség oltárán a biztonságért és kényelemért cserébe. Tovább elmélkedve azon töprengett "Ez már mindig így lesz? Mit tartogat számomra a jövő?", miközben néhány lépést tett a falon lógó tükröződő felülethez, mérges pillantást vetett a benne látott alakra, majd nagy erővel belevágta az öklét. "Ez nem mehet így tovább" fogalmazódott meg az újabb gondolat. Hirtelen ötlettől vezérelve csomagolt össze és hagyta el otthonát. Csak a legszükségesebbeket vitte magával, mi két kezében elfért. Egy rövid üzenet maradt utána, amit sietve körmölt le és, amiben férje tudtára adta döntését. Nem állt több a papíron, mint hogy "Az emberek világába utazok egy időre." Sinmara maga mögött hagyta muspellheimi kényelmes, ám nem túl boldog életét, hogy visszatérjen arra a földre, ahová férje száműzte egykoron. Hazugság volna, ha azt állítani, hogy könnyű volt megtenni az első lépéseket. Kilépni a megszokásból, a biztonságból mindig a legnehezebb, mégis eltökélte, kitör ellaposodott életéből és változtatni fog. Talán a Muspellheimtól távol töltött idő, majd segít rátalálnia elveszett önmagára. Hogy visszatér-e még, az a jövő zenéje. Meglátja, hogyan alakul az élete az emberek között.
Minden élő eljut arra a pontra, mikor megáll, hátratekint és átértékeli eddigi életét. Sinmarának is bőven volt mit átgondolnia. A tűzóriásnő mindig is tisztában volt azzal, hogy a teremtő nem anyának szánta. Alig volt meg benne bármi olyan ismérv, ami egy asszonyt jó anyává tehetne. Tudatában volt hiányosságainak, mégis a jóhiszeme, hogy helyrehozhatja megromlott házasságát erősebb volt. Malin születése egy csoda volt, ám hiába tartotta karjaiba a törékeny gyermeket, a határtalan anyai boldogság félúton elmaradt. Sem Surtr, sem ő nem volt alkalmas, hogy szülővé váljanak és nyilván való volt, hogy gyermeküknek is jobb lesz nélkülük. Sinmara felidézni sem igen tudja, mikor találkozott utoljára Malinnal. Tudja, hogy lánya időközben anya lett, azt is, hogy a gyermeket Alexnek hívják, de unokájával mindeddig nem találkozott, pedig már évek teltek el a kisfiú születése óta. Jól tudta hol találja őket, ha akarta volna, bármikor felkereshette volna őket Surtr nélkül is. Mentségére szóljon többször megállt a házuk előtt, figyelte az utca túloldaláról, ahogy együtt játszanak a kertbe, benne volt ugyan a szándék, de nem volt elég mersze, hogy bekopogtasson lánya otthonának ajtaján. Sinmara nem tartotta magát anyának valónak, a nagymama szerep pedig még távolabb állt tőle, azonban úgy döntött ideje végre személyesen is megismernie az unokáját. Ezért felkereste lányát és ebédelni hívta őket. Sinmara három főre foglalt asztalt kedvenc helyeinek egyikénél, így egyértelmű volt, hogy Alex megjelenésére is számít. Vegyes érzések kavarognak benne, mikor belép az étterem ajtaján, mégis igyekszik mindezt palástolni. A pulthoz lép, ahol kedves mosollyal fogadják és tudatják vele ebédpartnerei már az asztaluknál ülnek. Sinmara mély levegőt vesz, majd lassan kifújja azt. "Na gyerünk" indul meg lassú, ám határozott léptekkel a pincért követve. -Malin... - őszinte mosoly tűnik fel arcán gyermeke láttán. -Csodásan nézel ki. - büszkeséggel pillant végig a lányán, majd figyelme az asztalnál ülő kisfiúra terelődik, aki hatalmas szemekkel, kíváncsian néz vissza rá. Malin segítségével lemászik a magas székről, majd nagyanyja elé lép és illendően bemutatkozik. "Én Alex vagyok és te tényleg nagyon hasonlítasz anyára" mondja a gyermek, mire Sinmara arcán egy kedves mosoly nyúlik el. "Milyen aranyos kisfiú" gondolja magában. -Nagyon örülök a találkozásnak Alex...otthon Sinmarának hívnak, itt legtöbben Isabelnek ismernek, de te hívhatsz nyugodtan nagyinak is...ahogy kényelmesebb. - ajánlja fel, majd helyet foglal a szabad székben. Szavai talán meglepik Malint, szokatlan gesztus ez az anyjától, Sinmarát azonban egyáltalán nem zavarná, ha Alex ezentúl lenagyizná, elvégre a nagyanyja. -Ti rendeltetek már? - pillant kérdően a lányára, miközben kezébe veszi az étlapot.
Vendég —
Sinmara&& Malin
Miközben leparkolok a Volvóval az étterem parkolójában, felötlik bennem a gondolat, miszerint nem is tudom, mi vett rá, hogy eljöjjek ide és elhozzam Alexet is, de alig fejezem be a mondatot a fejemben, már tudom is, hogy nevetséges lenne a kérdés. Ez legfeljebb arra jó, hogy elhitessem magammal: több mint három és fél évtizednyi midgardi száműzetés után már nem hagyom a szüleimnek, hogy ők irányítsák az életemet. Pedig ó, dehogynem hagyom. Nem sokszor jut eszükbe, hogy beleszóljanak a dolgaimba, vagy egyáltalán felhívják a létezésükre a figyelmemet - vagy talán csak az jut ritkán eszükbe, hogy egyáltalán van egy lányuk -, de amikor mégis, minduntalan úgy érzem magam, mintha átmennék egy rabszolgalelkű kislányba, aki bármit, de tényleg bármit megtenne a szülei kedvéért. Vagy legalább azért, hogy tudomásul vegyék a létezésemet. Nem vágyódom Muspellheimbe, azt sem tudom, milyen ott az élet, ráadásul egyre kevésbé vagyok biztos abban, hogy Alex odavaló lenne, márpedig őt soha nem hagynám magára. Arra sem vágyom, hogy a keblükre öleljenek, mámorosan sóhajtozva, hogy kislányom, csak... nem is tudom. Valójában már késő lenne ahhoz, hogy igazi család legyünk, azt hiszem. – Anya, ma szerda van! A szerda a hamburger-nap! – hallom meg a gyerekülés irányából Alex hangját. Nem panaszos, nem szokott hisztizni, most is inkább csak tényeket állapít meg, én pedig a visszapillantó tükörből nézek rá mosolyogva, miközben kikötöm magam. – Az lehet, de te imádod a spagettit – kacsintok rá játékosan, és ő már mosolyog is, szélesen, vidáman. Kiszállok az autóból, majd kinyitom neki a hátsó ajtót, és megvárom, hogy ő ügyeskedje ki magát onnan. Az elmúlt hetek eseményei jó és rossz értelemben is rajta hagyták a nyomukat, de ezt a részét, hogy ő most már nagyfiú, kifejezetten szeretem. Persze csak mértékkel hagyom rá a dolgokat, a kocsiból ki-be szállás viszont olyasmi, amit nyugodt szívvel engedhetek át neki, csak beszálláskor szoktam ellenőrizni, hogy rendesen bekapcsolta-e a biztonsági övet. – Anya... milyen a nagymama? – néz fel rám nagy, kék szemeivel, miután kikászálódott az autóból, és biztosan állva a lábain belekapaszkodik a kezembe. A kérdés egy kicsit hirtelen ér, de ez részben az én hibám is, azt hiszem. Mivel az anyám eddig nem tartott igényt arra, hogy őt is megismerje személyesen, nem is igazán meséltem neki róla... persze, amennyire én ismerem a saját anyámat, nem is lett volna sok mesélni valóm. Igazából egy kicsit még mindig bizonytalan vagyok abban, hogy jó ötlet volt-e Alexet is elhozni, de a meghívás egyértelműen nekünk szólt, nem csak nekem, szóval... Egyelőre mondjuk abban sem lehetek biztos, hogy az anyám tényleg eljön-e egyáltalán, hiszen a legutóbb apám is egyedül jött a szokásos találkozóra, de gondolom majd meglátjuk. – Gyönyörű és okos – választok végül egy biztonságos választ, miközben bezárom a kocsit, aztán Alex kezét fogva elindulok vele az étterem felé. – Akkor hasonlít rád? – kérdez vissza, én pedig halk nevetéssel nézek le rá. Szemei huncutmód csillognak rám, én pedig megrázom a fejem; nem fogom irigyelni a korabeli lányokat néhány év múlva, az már biztos. Odabent a főpincérhez lépve elmondom neki a nevem, ő pedig az előtte fekvő listára pillant, majd mosolyogva bólint egyet és odavezet minket az étterem hátsó részébe, ahol sokkal privatizáltabban vannak elrendezve az asztalok, leválasztva egymástól, a nyugodtabb beszélgetések érdekében. Ezt egyébként nem bánom, bár nem is aggódtam volna Alex miatt. Az apám miatt már érti egy ideje, hogy az, akiket ő nagyszüleinek hívhat, korban jobban hasonlítanak hozzám, mint bármelyik másik barátjának nagyszüleire, és megtanulta, hogy emiatt nem kell furcsán éreznie magát, de nem is szabad ezzel kérkednie, és nyilvánosan sem kiabálhat például Surtr után, hogy nagypapa! Nem mintha sokszor találkoznánk nyilvánosan... Az asztalunk három főre van terítve, Alex részére pedig odahelyeztek egy magasítópárnát is az egyik székre, így neki oda segítek felülni, miután letettem a táskámat és a kabátomat. A hozzánk lépő pincértől rendelek egy üveg mentes vizet és citromos jegesteát Alexnek, de jelzem neki, hogy az étlappal megvárnánk az ebédpartnerünket - azt csak gondolatban teszem hozzá, hogy ha eljön. Míg várakozunk, hagyom Alexet csacsogni az óvodáról, a barátairól, a hétvégi terveikről, és mindez csak akkor szakad félbe, amikor a perifériás látásommal érzékelek egy újabb alakot megjelenni a mi kis elkerekített részünkön, de nem a pincér jött vissza. A gyomrom kissé ideges görcsbe rándul, ahogy felemelve a fejem felismerem az anyám ismerős vonásait, és bár a torkom összeszorul, mosolyt varázsolok az arcomra, miközben felállok a székemről, hogy üdvözölhessem őt. – Anyám – köszöntöm visszafogottan egy udvarias főbiccentéssel, mert meg azért mégsem hajolhatok előtte, de nem vagyunk azok a puszilkodós típusok sem. Egyszerre örülök, hogy eljött, és egyszerre vagyok tőle ideges, mert sokkal könnyebb lett volna ha megússzuk kettesben ezt az egészet, és megint csak azzal az érzéssel mehettem volna haza, hogy hát, ez sem rajtam múlt. Így viszont nekem is alakítanom kell, közre kell működnöm, ráadásul érzem magunkon Alex figyelő, kíváncsi tekintetét is. Egy kis szusszanással fordulok oda hozzá és segítek neki lekászálódni a székéről, a bemutatkozást viszont ráhagyom, hiszen nagyfiú már. Odalépek vele az anyámhoz, onnan viszont a saját kezébe veszi az irányítást. – Szia – köszön neki jól nevelten, érezhető kíváncsisággal a hangjában, nekem pedig eszembe jut a pillanat, amikor azon az átkos estén Sebastiennek mutatkozott be bátran. – Én Alex vagyok és te tényleg nagyon hasonlítasz anyára. – Ezen a mondaton nem tudok nem mosolyogni, de próbálom nem túl feltűnően csinálni, mert bár én aranyosnak tartom Alex őszinteségét, nem tudom, hogy az anyám jó néven veszi-e majd azt a bizonyos hasonlóságot.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 69 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 69 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.