Kiskép : Rendeltetésem : Baldur lánya vagyok play by : Dove Cameron Posztok száma : 69 User neve : Lucky Csoport : Félisten Pontgyűjtő : 65 Lakhely : Oslo Foglalkozás : Full-time princess Előtörténet : In the cold castle of ice and glass
Keresem : "Behind these walls, so tall
I don't wanna climb, I'm afraid to fall..
Minél többet beszéltünk róla, annál jobban sajnáltam, hogy nincs valóban fent egy árbóckosár. A fenti szélnek hála, biztosan szörnyen néznék ki, ha lejutnék onnan egyszer, de azt hiszem, nem bánnám meg egy percre sem. - Sajnos nem rendelkezek tehetséggel, ami a fára mászást illeti, pláne ha az ilyen magas és egyenes... - Hallottam ám hírét annak, hogy az iskolákban rudat, meg kötelet mászni tanítják a gyerekeket. Még a kötél az rendben is van, na de a rúd!? Különlegesen erős csemeték lehetnek azok akik megmásszák. - Igenis, kapitány! - Jobbomat emeltem a homlokomhoz, akár egy igazi matróz, miután már ő is szalutált nekem, viccből. Persze a fejemben egyből megjelent a Spongya Bobnak a nyitánya. Sosem szerettem igazán, mert ijesztőnek találtam benne a karaktereket, viszont a dal az elején igen fülbemászó és aranyos...és most ki sem fogom tudni verni a fejemből egy ideig. Remek! Éljen a dallamtapadás. Nem is ezzel van a probléma, hanem az, hogy a fejemben folyamatosan újrajátszódik, csak egy lépéssel van távolabb attól, hogy el is kezdjen dúdolászni. Biztos vagyok benne, hogy Magnusnak már van legalább egy gyermeke és ha nem is voltak, vagy éppen nem is hatalmas nagy fanjai a mesének, nem kockáztatnék, hogy ez a modern "tengerész" megismerje, vagy ne adj Isten Ivar. - Igen, már nagyon régen elvágyok egy ilyen kirándulásra, de..nem olyan egyszerű. - Inkább tartanám magamban, hogy miért sem olyan nagyon egyszerű eljutnom egy hajókázásra. Így is csoda, hogy úgy tudtam eljönni Ivarral, hogy nem kellett még négy másik férfit is magammal hozni. - Hű..Akkor tényleg megtaláltad a hivatásod. Ezt szereted jobban vagy búvárkodni a víz alatt? - Mindkettőnek megvan a maga bája, de odalent olyan békés lehet...Mintha pihekönnyű lennél és egyedül az egész világon, nem zavar senki, csak a tenger színes teremtményei. Úgy tűnik, hogy korábbi kérdésemre viszont nem csak nekem sikerült elrévedni, maga Magnus is elgondolkozott néhány hosszabb pillanat erejéig. - Egy vérbeli tengerészt nem is győzhet le holmi vihar, nem igaz? Vagy csak rengeteget imádkozol a tengerek Istenének? Igazán kár, hogy az ilyen hagyományok és úgy összességében a hitvilágunk, ennyire kezd elfelejtődni. Pedig milyen színes és gazdag a norvégok múltja, mindennel együtt. persze nem mondhatom, hogy különösebben aggódok az emberiségért, de néha elgondolkozok azon, hogy biztos jó irány-e az egyre csak fejlődő technika. Persze a feltapasztott mosolyomon ez sem változtathatott, a helyén maradt amíg meg nem hallottam, hogy Magnus a "testőrömnek" nevezi Ivart. Hirtelen szemeim elkerekedtek és ahogy belélegeztem volna, sikerült félrenyelni a levegőt, némi nyállal együtt. A mellkasomra helyezett kezemmel, köhögve nyugtattam le magam. - Tessék? - Honnan tudja? Hát mégis sejti, hogy ki lehetek? A mellkasomon tartott kezemmel kezdtem magam legyezgetni. - Oh! Hahaha! Biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond! Néha van egy olyan megérzésem, hogy Ivar jóval többet kibír, mint amit elárul. - Immár szurkálódva tekintettem a férfire, akinek cseppet sem tetszett az extra figyelem..legalábbis így vettem észre. - Tudod, a szüleim nem annyira szeretik, ha egyedül császkálok, így mindig megkérem Ivart, hogy kísérjen el engem, mert tudom, hogy benne megbíznak és én is bízok benne. Feltétel nélkül. - Márpedig nagyon nehéz olyan személyt találni az emberek között, akitől nem kell félni, hogy egyszer hátbaszúr. Biztosan ismeri ezt az érzést, ő is. - Egyébként, nem gondolkoztál el egy klasszikus kalózhajó beszerzésén? A gyerekek imádnák. vagy az nem olyan egyszerű? - És én is, jelentkeztem gondolatban, vékony, bizonytalan hangon. A szemeimmel, miután elengedtem a tekintetét, a felcsapódó habok csillogását figyeltem. Olyan gyönyörű. Előkaptam a telefonom és lőttem rőle pár képet. A fejem fölött sirályok repültek el a hajófar irányába. A már ellaposodó tajtékok közé szálltak, jó nagy hangzavart csapva. - Mi kell egyébként a merüléshez? - Kíváncsi tekintetem ismét az övé lett, hiszen tényleg kíváncsi voltam a búvárkodásra is.
XXX SZÓ // @"Aegir/ Magnus Wiker"
Kiskép : Rendeltetésem : Aegir vagyok play by : Russell Crowe Posztok száma : 456 User neve : Rea Csoport : Isten Pontgyűjtő : 442 Lakhely : Oslo. Taktsang Dzong kolostor Foglalkozás : Mélytengeri búvár Előtörténet : Aegir
"A tenger, mely mindent magához szólít, szólít most engem is, fel kell a hajóra szállnom. Mert maradnom, bár az órák elhamvadnak az éjszakában, egy volna azzal, hogy megfagyok, kristállyá válok, és a sár magához köt. Örömmel vinnék magammal mindent, ami itt van. De hogyan tehetném? A hang nem viheti magával a nyelvet és az ajkat, melyről szárnyra kelt. Az étert egyedül kell felkutatnia. És egyedül, fészke nélkül száll a sas is a nap felé."
Kahlil Gibran Keresem : A nyugalmat
Magnus Wiker —
Elküldésének ideje — Szer. Aug. 10, 2022 6:03 pm
Anita Rønningen felhasználónak tetszik ez a poszt.
Anita&& Aegir
Tettem a dolgom, készítettem elő a hajót az indulásra, majd következhetett a kihajózás, és némi információ átadása. Megkapták a mentőmellényeket is, hisz a bálnák esetleges viselkedéséért nem vállalhattam folyamatosan kezességet, hisz akadhat olyan pillanat, amikor bizony őkelmék nem óhajtják a társaságot. Még is reménykedtem benne, hogy meglesz a fele-fele arány, és a pénzéért adhatok neki én is valamit. A jó öreg valamit valamiért elvét követve. Elmondtam, mit nem szabad, s hová mehet el, majd felpillantottam az árbócra, s én magam is hasonlóképpen biggyesztettem le ajkam, és vontam meg vállam. - Árbóckosárral nem szolgálhatok Anita kedves! De ha jártas a pálmafák megmászásában, akkor szívesen adok kötelet, hogy magaslatról szemlélhesse a végtelen messzeséget. - játékosan csaptam össze sarkaim, majd szalutáltam mellé, aztán nevettem el magam megingatva fejem. - Viccet mellőzve, kisasszony… nem javaslom, hogy felmásszon oda. Az orrba elmehet bátran! Nem megyünk olyan gyorsan, hogy vaja essen! Mindezek után megegyeztünk, hogy tegezni fog, és azt az urat az elejéről elfelejti. Rég nem voltam úr. Nem szolgáltam még rá, hogy az legyek, bár nyilván apám sem lenne büszke rám mostanában, meg aztán Mindenek atyja sem vagyok, hogy megköveteljek ilyesfajta formaságot. Tiszteletet jelen esetben enélkül is megkaptam. Ma talán ez a mosolygás napja lesz számomra, és bizonyára majd otthon ér miatta egy nagy hideg zuhany, és Aaron majd megörvendeztet valamivel, ami nem engedi meg a további vidámságot. -Nem fogom! - bólintottam egyet mellé, aztán mentem a dolgomra, és irányba állítottam a hajót, hogy elvezethessem a nyílt víz felé. Mikor aztán mellém ért, egy pillanatra rá emeltem tekintetem, s figyelmesen hallgattam végig válaszát kérdésemre. - Ez igazán sajnálatos. Pedig remek időtöltés... Elmosolyodtam az apró megakadásra, aztán kedves pillantást vetettem rá. -Mióta az eszemet tudom. - végeredményben nem hazudtam, és valótlant sem mondtam mindezzel, hisz valóban azóta foglalkoztam ezzel, mióta az eszemet tudtam, bár akkor talán egy kicsit másmilyen körülmények uralkodtak. Régi idők, mik többet nem jönnek vissza. Talán még egy jó ideig révedeztem volna magam elé meredve a múltam homályában, ám kérdése, és az a tudat, hogy nekem még bizony van itt egyéb dolgom is, annyira nem engedett tágabb tereket számomra. Meg aztán kérdezett is, amire illik válaszolni. Elgondolkodtam, mit is kellene felelnem, majd végül e-képpen döntöttem. - Előfordult pár alkalommal, de sosem maradtam ott. - engedtem meg magamnak egy mosolyt, majd kacsintottam is mellé egyet, mintegy jelezvén, hogy picit viccelődni akartam. Tekintetem egy pillanatra a „kiegészítője” felé tévedt, s valahogy nem tudtam elrejteni a kérdést a tekintetemben. - No és a testőre… - megköszörültem a torkom. - A kísérője… bírni fogja a tengert? - vontam fel a szemöldököm egy pillanatra, s tekintetem a lányra emeltem.
Kiskép : Rendeltetésem : Baldur lánya vagyok play by : Dove Cameron Posztok száma : 69 User neve : Lucky Csoport : Félisten Pontgyűjtő : 65 Lakhely : Oslo Foglalkozás : Full-time princess Előtörténet : In the cold castle of ice and glass
Végigpásztázva a tenger csillogó, kékes felszínét, eszembe jut, hogy mégis mekkora is lehet valójában, mennyire mély, mennyire hideg és mennyire...szabad. Nem csodálkoztam rajta, ha volt olyan kalóz, aki a szárazföld köteléke alól a nyílt tengerre menekült és szabadabb volt mint valaha. Nem csodálkozok rajta, hogy a mesében a hercegnő is a kalózt választotta, a palota helyett. Ha ezeket a gondolatokat elmesélném Mr Wikernek vagy Ivarnak, biztosan legyintenének és elkönyvelnének úgy, mint elkényeztetett, pisis leányzó, akinek fogalma sincs arról, hogy mi mekkora szenvedés lehetett. Fogalma sincs, hogy mennyire jó is az amibe beleszületett. Teljességgel kiállok emellett, valóban sokkal könnyebb és jobb életem van minőségben, csak éppen nem érzem azt, hogy oda is tartozok. Nem érzem, hogy ugyanolyan lennék, mint a családom többi tagja. Egyedül érzem magam és mindig felvillanyoz, mikor elhagyhatom azokat a hatalmas, rideg, mélyen hallgató falakat. Ezért is vagyok ennyire izgatott, már attól is, hogy nekem most mentőövet kell felvennem. Magam akartam megtapasztalni a nehézségeket, amivel mindenki más is megküzd a palota luxus falain kívül. Olyan rossz ez? Áh, kicsit elkanyarodtam a külvilágtól. - Óh, pont az árbócra nem szabad felmászni? - Játékosan lebiggyesztettem az ajkaimat, mintha pedig pont az lett volna a célom, hogy tényleg kalózosat játsszak és megmásszam azt a rudat. Nem mintha lenne kosár a tetején, abban meg nem bíznék, hogy sokáig meg is bírnám magam tartani. Annyira elszórakoztam a gondolaton, hogy észre sem vettem igazán, mikor közelebb lépett, csak a felvont szemöldököt. Ajjaj. Nem lett volna illő viccelődnöm? Kissé tartani kezdtem attól, hogy esetleg megsértettem, de hála az égnek másról volt szó. - Megegyeztünk...Magnus, de nem ígérem, hogy nem fogom elfelejteni, hogy tegezhetem. Az nem szándékos lesz. Csak jelzem, nehogy a végén még visszavonja a szabad mozgolódást. Nagyon kevés ember van, akivel tegező viszonyban lennék. Mikor nem csak a család és a személyzet vannak a palotában, akkor még egymást is magázni szoktuk, pláne a bátyám és én az idősebbeket. Én ugyan nem várom el a személyzettől, de ők pont így vannak vele, mint én. Bár annak, ha ők tegeznek és apám vagy anyám megtudják, annak következményei is vannak egyszerű illetlenséggel szemben, mint amit nekem kéne elviselnem jelzőként. Így furcsa mégis frissítő élményként ígérkezik ez az egész a búvár urasággal. Hála az isteneknek, a férfi nem volt rám valójában mérges, még kedvesen mosolyog is, ami engem is mindig arra késztet, hogy ezt viszonozzam. Igaza volt a dadusomnak, egy mosoly mindig jobbá tudja tenni egy ember napját. Ezek után megegyeztünk a fizetség rendezésének a módjában és indulhatott is az utazás. A torkom a szívemben dobogott. Úgy éreztem, ez valóban az első igazi lépésem..túlra. Tudom, hogy Norvégiában maradunk így is, mégsem vagyunk kimondottan az országhoz tartozó talajon. Olyan rég hagytam el az országot, akkor is repülővel, biztonsági személyzettel és mindig valami kötelesség teljesítése miatt. Hirtelenjében azt sem tudtam, hogy merre menjek, mit nézzek, szóval az "idegenvezetőmhöz" igyekeztem, onnan biztosan különlegesebb az eleve ígéretes élmény. A hajó orrához igyekeztem, megkapaszkodtam és úgy néztem, hogyan is szeljük a habokat, ekkor figyeltem fel Magnus kérdésére. - Mmm..még nem igazán volt rá lehetőségem. A család nagyrészt tengeribeteg. - Hozzátenném, hogy gyengék, de az megint csak egy olyan megjegyzés lenne, ami teljesen nem keresett és nem is illik. Minősíteni valakit, mikor ott sincs. - Régóta ezzel foglalkooo..zol? Volt már rá példa, hogy viharba sikerült keveredned? -Majdnem sikerült magáznom, de csak sikerült korrigálnom.
Kiskép : Rendeltetésem : Aegir vagyok play by : Russell Crowe Posztok száma : 456 User neve : Rea Csoport : Isten Pontgyűjtő : 442 Lakhely : Oslo. Taktsang Dzong kolostor Foglalkozás : Mélytengeri búvár Előtörténet : Aegir
"A tenger, mely mindent magához szólít, szólít most engem is, fel kell a hajóra szállnom. Mert maradnom, bár az órák elhamvadnak az éjszakában, egy volna azzal, hogy megfagyok, kristállyá válok, és a sár magához köt. Örömmel vinnék magammal mindent, ami itt van. De hogyan tehetném? A hang nem viheti magával a nyelvet és az ajkat, melyről szárnyra kelt. Az étert egyedül kell felkutatnia. És egyedül, fészke nélkül száll a sas is a nap felé."
Magnus Wiker —
Elküldésének ideje — Vas. Júl. 24, 2022 8:39 am
Anita&& Aegir
Szerettem ezeket a bálna leseket. Az emberek lelkesedése, az őszinte öröm az arcokon. A gondolatok, melyek kavaroghatnak minden fejben, vajon hol fog felbukkanni? Vajon hol fog fújni? Gyakran elgondolkodtam, miért is csinálom mindezt, aztán a válasz szinte magától kopogtat az ajtón. Ezért … ezért a midgárdi csodáért. Ezért a pillanatért, mikor a felszínre bukkannak ezen tiszta lények, mit teremteni sem lehetett volna jobbra. A csodáért, mi akkor vesz körbe a nyílt vízen. Önteltség lehet egy tenger istennek a vizet fixírozva tölteni a napjait, de ez a pont, már rég nem érdekelt. Míg várakoztam Anita érkezésére, előkészítettem pár dolgot, s leellenőriztem a hajót is, csakhogy minden rendben legyen, s persze igyekeztem felderíteni merre is kell majd mennünk ahhoz, hogy biztosan találjunk egy Bálnát, vagy akár Orkát. Mikor megérkezett, mosoly költöztettem addig komoly vonásaimra, Tetszett a lány lelkesedése, s szavai hallatán még el is nevettem magam. No nem rajta nevettem, pusztán a lelkesedése volt, mi íly' hatással volt rám. Külön megjegyezném, persze félistenségére megjegyzést nem tettem, hisz mennyirr modortalan, ha valakit azzal fogadnak, melyik isten a felmenőd gyermek?! Szóval csak kedvesen mosolyogtam, és kiosztottam a mentőmellényeket is. A megszólításra összeszaladt a szemöldököm, de azért körbemutattam a fedélzeten. -Oda megy, ahová akar! Bár az árbócrúd megmászását nem ajánlanám! -mosolyodtam el, aztán Anita mellé léptem egy pillanatra, s egyenesen szemeibe tekintve szólaltam meg, kissé összevont szemöldökkel.- Oda megy ahová akar… feltéve, ha csak Magnusnak hív Anita kedves! - a végére azért odabiggyesztettem egy mosolyt, és egy kacsintást is, majd mentem a dolgomra, azonban eszembe jutott, hogy még nem feleltem minden nekem intézett kérdésre. -A fizetséget ráérünk a végén rendezni! -jegyeztem meg elhaladva mellette, vissza a kormányhoz, majd indítottam a hajót, hogy kezdetét vehesse a mi kis "túránk". A hajó könnyedén szelte a habokat, s hamar kiértünk a kikötőből, hogy aztán kezdetét vehesse az utunk kifelé a szorosból, hisz nem kockáztatnám meg, hogy idehívom, hogy aztán bajba keveredjen miattam eme csodás emlős. Lejelentettem a rádión hová is megyünk, hányan vagyunk a fedélzeten, s mi okból indultunk el, majd ha a lány a közelemben volt, beszélgetést kezdeményeztem. -Hajózott már Anita?
Fülig ért a vigyorom, amíg értekeztem a túravezetőnkkel. Bele sem gondoltam igazán, hogy engedni fognak-e, engedni akarnak-e...Tudtam, hogy menni fogok és kész. Nincs más opció. Ráadásul már telefonon keresztül is szimpatizáltam az urasággal, ez pedig ritka. De teljesen pozitív energiákat éreztem felőle. - Óh tényleg, hát ez nagyon izgalmas! - Nem tehettem meg, hogy nem lelkendezek, hiszem még sosem volt ilyenben vagy egyáltalán ilyesmiben részem. A családdal sosem jutottunk el hajóútra, révén, hogy majdnem mindenki tengeri beteg..Micsoda díszpéldányai a viking népességnek, nem? Egy ici-picit szégyelltem magam, hogy szegény Magnust így lerohantam az izgatottságommal, dehát olyan rég nem történt velem semmi érdekes, aminek igazán örülhettem volna. - Jó, rendben. - Kicsit visszább vettem a wattból, s immár sokkal nyugodtabban görbültek felfelé az ajkaim. - Ott leszünk. Azért milyen kedves volt tőle, hogy ilyen hamar tudott velem foglalkozni, nem? Sehol egy nyűgös, vonakodó hangszín, ami arra engedett volna következtetni, hogy nem akarja ezt az egészet..Ezért is gondoltam, hogy viszek valami ajándékot neki, a felnőttek szőlőlevének formájában. Hála az égnek, meg minden istenségnek Ivarnak sem állt szándékában ezt most elrontania nekem, bálnákat fogunk nézni és ezt már borítékolható ténynek vettem. Mármint, hogy meg fognak jelenni. Remek előérzeteim voltak ezzel az egésszel kapcsolatban, és amint megérkeztünk a kikötőbe, megpillantva a hanghoz tartozó kedves arcot, már ennyivel is gyarapodott pozitívummal az egész tapasztalat. Magnus Wiker az életben is olyan kedves, mint amilyennek elképzeltem! Jó, nem annyira hajaz egy kalózra, mint mikor elképzeltem, telefonon keresztül, de így most utólag belegondolva, talán jobb is. Míg a férfiak is bemutatkoztak egymásnak, szemeim beitták az öböl és a nyílttenger látványát. Hát van ennél szebb? - Készen bizony, ezek a szemek ma rengeteg új élménnyel fognak gyarapodni, nem adom fel amíg nem látok meg legalább egyet. Már egyáltalán azzal, hogy felszállok egy hajóra.isis újdonságok hada lep el. Ezért is voltam izgatott és lepődtem meg már azon is, hogy lábamat a fedélzetre léptetve, kissé más volt mintha a földön járnék. Olyan ingatag, mégis stabil, vicces. Mint mikor az egyik karácsony alkalmával, életemben először ihattam sangriát és kicsit beütött. - Igenis! - Belebújtam a mentőmellénybe, amibe Ivar segédkezett, hogy bekapcsolja majd vonakodva ugyan, de ő is felvette a sajátját. Hálás voltam, hogy nem kezdett el ezen zúgolódni, nem örültem volna neki, ha már az elején vitával indul az utunk. - Jut is eszembe Magnus úr, most fizessek vagy utólag? - Rápillogtam a férfira, merthát nem igen vagyok az ilyenben jártas. Viszont megértem, ha az emberek inkább előbb kérik a fizetséget, hiszen manapság már mindenfélékről hall az ember, még akkor is, ha ő éppenséggel egy ország hercegnője, akit buborékban neveltek fel. - Vannak a fedélzetnek olyan részei, ahová nem szabad majd menni? Szerettem volna nagyon a hajó orrához is rohanni, hogy lássam a vizet, mikor épp szeljük és a farához is..a látványért mikor a felszántott víz habjai, a víz tetején fodrozódnak. Igazából csak filmekben láttam ilyet, de magával ragad a dolog.
Magnus Wiker —
Elküldésének ideje — Hétf. Jún. 20, 2022 9:57 am
Anita&& Aegir
A lány kedves hangja akaratom ellenére is mosolyt csalt az arcomra, miközben a térképet figyeltem, és próbáltam megsaccolni, merre is kell mennem ahhoz, hogy úgy tudjak bálnákat a közelbe édesgetni, hogy ne kelljen nekik nagyon bejönniük ebbe az öbölbe. - Igen… kell, mert kihajózunk majd. Ki az öbölből. - feleltem ugyan azon a kedves hangszinen, miközben szabad kezemmel, miben eddig a tollam volt, megdörgöltem az állam, aztán bólintottam párat. - Majd akkor köszönje, ha látunk bálnát! - mosolyodtam el ismételten. - Akkor egy óra múlva! - azzal bontottam a vonalat, majd bementem a házba, s megálltam Aaron szobája előtt, s megkoppantottam az ajtót. - Aaron… melóm van… pár óra múlva jövök! A kaját kivettem, csak hűlnie kell, és ehetsz! Anyád hamarosan itthon lesz! - azzal már ballagtam is lefelé a lépcsőn, hogy magamhoz vegyem a cuccaimat, majd elintéztem egy telefont, Micsoda mázli, hogy Hogan vigyázott a másik hajóra, míg nem voltam a környéken. A gondolatra halovány mosoly költözött az arcomra, majd az irányt a kikötő felé vettem, ám beugrottam még egy boltba, vettem némi tea alapanyagot, meg forró csokinak valót, amit majd ha igény lesz rá lehet készíteni, aztán még a búvárfelszerelést is össze kell szednem, hisz sose lehet tudi mennyire lesz vállalkozó szellemű a lány, s a kísérője. Mire letelt az egy óra, már minden menetre készen várta őket a hajón, s én magam is a fedélzeten elvégezve az utolsó simításokat vártam rá. Mikor meghallottam az ismerős hangot, megengedtem felé egy mosolyt, majd lesétáltam hozzájuk. -Anita kedves! - szélesedett ki a mosolyom, aztán kezet nyújtottam a fickóna, mikor az bemutatkozott. - Magnus Wiker szolgálatukra. - nem tettem megjegyzést, hogy miféle lénnyel állok szemben, hiába volt érezhető benne. Helyette csak mellé léptem, majd a fedélzet felé intettem. - Készen áll? Nem ígérem hogy sikerrel járunk, de nem adjuk fel… igaz? - kérdeztem határozottan, miközben magam is megindultam a fedélzetre, majd odafent előszedtem egy mentőmellényt, meg egy kicsit nagyobbat a kísérőnek is. -Ebbe majd bújjanak bele. Kötelező… - jegyeztem meg, majd magukra hagytam őket, hisz indítanom kellett a hajót, hogy kezdetét vehesse a „vadászat”. Szerencsére a hajó könnyen indult. Tele tankkal, kedvező széllel, hamar kijuthatunk az öbölből majd.
Hála az égnek, hogy vannak ilyen jókedélyű, rugalmas személyek a világon, mint Mr Wiker. Igen szimpatikus volt a nevetése és ez a készsége, hogy képes volt bennem a feszültséget ennyivel is oldani. Már, ahogy Hallr is mondta múltkor, van olyan, hogy az ember egyszerűen befásul a munkájába vagy egyszerűen csak kerüli azt, kedv és érdeklődés hiányában. Bár valaki, akinek ilyen vállalkozása van, már hogyan is unhatna rá? El sem bírom képzelni, hogy Mr Wiker fogja a felszerelését és bedobja a tenger mélyébe, hogy "Ennyi volt bálnák, többé felétek se nézek." - Milyen kedves! Valóban az. Bár az én apám, vagyis inkább bátyám rendelkezne ezzel a vonással...akkor imádná a nép. Dehát nem jár ez mindenkinek, nem igaz? Nem lehet mindenki engedelmes és könnyen barátkozó. - Mentőmellény? Hát ez nagyon izgalmas! Igazi kalandnak ígérkezik, pedig tudtam, hogy a napra és a következőre is remek időt jósoltak a meteorológusok. Mégis elképzeltem, hogy jön egy vihar, vagy a bálnák, uszonyaikkal meglökik egy picit a hajót... Iiiigen, túl sok ilyen filmet néztem már végig a szobám rejtekében, s közben valószínűleg már attól sírva kapaszkodnék a hajó egy korlátjába, ha már egy kicsit jobban megbillen a hajó. Hé, Ivarral és Mr Wikerrel az oldalamon amúgyis, mi bajom lehetne? - Egy óra múlva! Rendben van, sietek! Hálásan köszönöm. Elégedetten dobtam le a telefonom a rózsaszín, puha pléd és plüssök tengerébe. Ivart kellene még megtalálnom és közölnöm vele, hogy..megyünk..most megyünk és bálna lesre. Heheh. Biztosan ki fog ugrani a bőréből, hogy készülnie kell a plusz feladatokra. Felvettem az edzőcipőm, meg melegebb göncebe bújtattam magam. Mielőtt megtaláltam volna Ivart..lehet, hogy leosontam a pincébe, hogy elcsenjek egyet a borok közül, amit apa annyira szeret. Neki fel sem fog tűnni. Az üveget betekertem egy újságpapírba, hogy véletlenül se csörögjön nekem, majd a táskámba rejtettem és az ottani ajtón távoztam, nem a palota főbejáratánál. Ivart megtalálva és kb ráparancsolva, hogy tartson velem, már úton is voltunk a kikötőbe. Nincs hozzászokva ahhoz, hogy hirtelen döntök. Mire megérkeztünk Mr Wiker - reméltem, hogy ő az- már ott várakozott a kikötőben. Az ujjaim verítékezni kezdtek, idegességemben. Meg sem mondtam neki, hogy ki vagyok! Talán nem is kell. Nem tudja ám mindenki, hogy a királyi család leginkább háttérben mozgolódó tagja, a hercegnő hogyan néz ki. Ugye? Minden határozottságomat összeszedve, magabiztosan szedtem a virgácsaimat a férfi felé. - Mr Wiker? Örvendek a találkozásnak! - Furcsa, de nagyon is hasonló volt ahhoz, ahogy elképzeltem. - Én lennék Anita, velem beszélte meg a bálna lest..és ő lenne Ivar, a kísérőm. Bemutattam Ivart, de ő maga is a férfi elé lépett, hogy bemutatkozzon. Szemeim addig beitták a tenger látványát, alig várva, hogy megpillantsák azokat a vízben élő emlősöket.
Magnus Wiker —
Elküldésének ideje — Hétf. Május 30, 2022 2:04 pm
Magnus Wiker írta:
Anita&& Aegir
Kedves hangja volt, s nem akartam csalódást okozni a számára. Szerettem volna, ha örömmel gondolna vissza arra a napra, mikor arra szánta el magát, hogy pont engem választ erre a különleges alkalomra. Lelkes felkiáltását hallva elmosolyodtam, aztán megemlítettem, hogy talán még erre lehetnek, majd már nem csak mosolyogtam, de el is nevettem magam. - Micsoda lelkesedés! Ugyan! Nem kell szabadkozni Kedves! - mosolygásom hangomon is hallható volt. - Nem okoz kellemetlenséget! Örömmel elviszem. Visszamentem a házba, majd ismét kiterítettem a kis térképet, bejelölt pontokra pillantottam, aztán kortyoltam ismét a kávémból, majd bólintottam párat, hogy bizony nem mondtam még el mindent. - Remek kérdés. Kényelmes cipőt, meleg pulóvert. Mentőmellényt adok. - kiittam az utolsó kortyot, majd felpillantottam az órára. - A kisérő nem gond! Hely lesz bőven. - jegyeztem meg, aztán elvittem a mosogatóba a poharamat. Még nem pakoltam össze magamnak mindent, hogy beköltözhessek Kat-hez, szóval a mai napon még teljes mértékben ráérek. Majd talán egyszer Aaron-t is magammal viszem egy ilyen eseményre, hogyha megfelelő lesz a kapcsolatunk, és nem akar folyamatában kibabrálni velem. -Úgy egy óra múlva kint leszek a kikötőben, ha Valóban megfelelő lesz az időpont, akkor ott fogom várni! A kikötőben egyszerű lesz megtalálni! - jegyeztem meg, aztán kaptam a kulcsaimat, és egy gyors zárás után már a kocsinál is voltam.
Elküldésének ideje — Szomb. Május 28, 2022 12:46 pm
Magnus & Anita
Mondanom sem kell, egyből felvillanyozódtam, mikor a telefont felvéve Magnus Wiker olyan kedvesen üdvözölt a telefonon keresztül. A hangja emlékeztetett picit apa kuzinjára, aki mindig is annyira kedves volt velem. Máris sikerült valamennyire ellazítanom magam, az ismerős dallamú hang hatására. Hála az égnek, nem tette kellemetlenné és szidott meg, amiért nem adtam meg azonnal a teljes nevem. - Huh, jajj de jó. - Immár teljesen megnyugodva hallgattam a beszámolóját, és azt is, ahogyan molyol a háttérben. Egy olyan Indiana Jones féle embernek képzeltem el, rengeteg felszereléssel, ami egy tengereket megjáró emberhez illik, vagy egyáltalán kellhet. Nem mintha tisztában lennék azzal, hogy hajón meg térképen kívül miféle eszközre lehet szüksége. Ma már vannak a hajókba pl beépítve iránytűk, nem? - Talán? Menjünk! Engem aztán nem ráznak le! Ha a bálnák ilyen kis kószák, akkor állok elébe. - Ühm..Khm..akarom mondani, természetesen jó lenne a mai nap is, ha tényleg nem okozok ezzel kellemetlenséget. - Miután rajta kaptam magam, hogy nem volt túl kisasszonyos a megszólalásom, köszörültem a torkomon és már jóval finomabb tónussal tettem hozzá az utóbbi mondatom. - Na és mit kell vigyek, hová menjek, meg mikorra? Gondolom, valami melegebb pulcsi azért el fog férni a tengeren.. Óh, egek, én annyira izgulok. Gyorsan emlékeztettem magam, hogy figyeljek arra, amit mond Mr Wiker, nem égetném le magam. -Óh tényleg, valószínűleg lesz egy kísérőm is, természetesen egybe fizetem majd a dolgot. - Jajj de ügyesen elfelejtettem, hogy Ivarnak is velem kell majd jönnie...Nem hiszem, hogy létezi majd olyan kivétel, amiért hajlandó lesz magamra hagyni.
Magnus Wiker —
Elküldésének ideje — Szomb. Május 28, 2022 8:47 am
Anita&& Aegir
Egy kávé a kézben, láb az asztal lapjára fektetve, s meredten bámultam egy madarat, aki melgepően közel merészkedett hozzám. Vártam mikor rebben tovább, ráeszmélve, túl közel jött, s neki félnie kell, mikor megcsörrent a telefonom. Levettem lábaimat az asztal lapjáról, majd letéve poharamat egy pillanatra fogadtam a hívást. -Wiker...- nem mondtam sokat, hisz sosem voltam a hosszú bemutatkozások híve, szóval csendben hallgattam a női hangot a vonal másik oldalán, s közben felvettem a poharam, s ittam egy kortyot a fekete csodából, amit annyira sikerűlt megkedvelnem. -Anita kedves! Nem... Az időpont nem alkalmatlan.- kicsit gondolkodtam rajta, vajon merrefelé járhatnak éppen a bálnák. Vettem egy nagyobb levegőt, majd folytattam.-Általában az év utolsó hónapjában járnak erre a bálnák, a heringek vonulását követve. Pillanat...- némi szünetet tartottam, kortyoltam a kávémból, megtámasztottam magam az ajtófélfánál egy pillanatra, majd kimentem a kocsimhoz, matattam cseppet a kesztyűtartóban, elöszedtem egy térképet. -A napokban érkezett jelentés bálnákról... Mikor akarna menni? Akár ma is kivihetem. Megkereshetjük a bálnákat. Talán még a közelben vannak.- feleltem morfondírozva. -Mit szól Anita? -elhallgattam, ittam egy kortyot a kávémból, és tovább figyeltem a térképet elgondolkodva, vajon merre kellene elindúlni.
Az eddigi életem mind a huszonhat éve alatt rengeteg impulzuson estem át, mikre a reakcióim nagyrészt teljesen ésszerűek voltak és egyszerűek... Vannak azonban azok a dolgok, mik mély borzongást idéznek elő bennem. Kellemes borzongást, mi annyira zsigeri, hogy ha agyontütnek sem tudnám szavakba önteni, honnan ered. Egyszerűen csak jön, lát és bumm letaglóz. Ilyen például, hogy imádom a fényt. A Nap sugarai szinte simogatják a bőröm, feltöltenek s békébe melengetnek, a biztonság érzetét keltve. Na és itt volt a tenger, melynek a mélye szinte hipnotizál elérve, hogy huszonhat évesen is gyermekként vágyjak arra, hogy sellővé változzak és beköltözzek annak a mélyére. Interneten láttam már videókat a világ legnagyobb akváriumairól. Itt is van egy éppen Norvégiában, azonban ha el akarnék oda jutni, kb ki kellene utasítani a többi látványra éhező turistát, ehhez pedig nem szeretnék hozzájárulni. Épp az Arab emirségben működő "Lost Chambers" akváriumon aléltam el, mikor eszembe jutott, hogy egyik barátnőm, Heidi vásárolt nemrég az anyjának egy élményt. Méghozzá egy bálna lest. Az ő édesanyja, tengerbiológusként látott már mindent, mégis áradozott róla, mikor voltam náluk látogatóban, ez pedig így nyilván nagyon nagy szó. Végülis volt már sok helyen, látott már mindent, mégis ezt tartja számon mint a legszebb látványt, amit valaha is látott. Mostanában már remekül hozzászoktam a telefonos ügyintézéshez, szóval pillanatok alatt tárcsáztam egy bizonyos Magnus Wikert. Izgatottsággal vártam, hogy felvegye... Már konkrétan azt sikerként éltem meg, hogy egyáltalán kicsöng a telefon. "De, hogy mutatkozzak be?" Álneveken gondolkoztam ugyan, dehát ha megérkezek és látja, ki vagyok.. akkor nem érzi majd magát átverve? Amint felvette, azonnal köszöntem is. Persze csak miután megvártam, hogy befejezze a saját mondanivalóját. - Jó napot! A nevem Anita és szeretnék érdeklődni a bálna les felől. Remélem, nem alkalmatlan az időpont. Millió dolga lehet éppen valakinek, aki ilyennel foglalkozik, és hozzá még búvár is, ha jól tudom. Irigylésre méltó.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 49 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 49 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.