M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Axel & Aviva | new dawn rising
 :: Valhalla csarnokai ;;
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next

Anonymous

Vendég —
I know You’ll catch me when I’m falling, give a little grace, You’ll always hear me when I’m calling, won’t let me fall back in those chains

Axel && Aviva

Kis híján elnevetem magamat, de aztán mégis találok még magamban annyi lélekjelenlétet, hogy felháborodást tettessek - nyilvánvalóan drámaian eltúlozva, mint aki nem is jut szóhoz döbbenetében -, amikor nevén nevezi a förmedvényt. Aztán persze szépít és javít egy kicsit a dolgon, én pedig a nevetés határán egyensúlyozva bólogatok hevesen, mint aki elfogadja a javítást.
– Én inkább zöld-rózsaszínre gondoltam – helyesbítek aztán, de azon a ponton, hogy ezt magam elé képzelem, már belőlem is kitör a nevetés, végleg elengedve magamról a hülye picsa álcát.
Hiába marad viszont meg a játékos hangulatunk és vezetjük át ezt néhány forróbb pillanatba is, ha aztán akaratom ellenére is egy olyan téma felé terelem magunkat, aminek a végén én vagyok az, aki bezárkózik a rá törő érzések miatt. Persze, haragszom rá, amiért meghozta azt az ostoba és felelőtlen döntést, hogy nem törődött a következményekkel, hanem csak odatartotta az arcát mindennek, ami jöhet, de hiába mondja, nem tudom nem magamat hibáztatni. Ki mást kellene? Őt? Vigyázhatott volna magára jobban, de ettől még nem rá vadásztak, nem őt keresték, engem kerestek rajta. Dühösen fújtatok egyet, amikor egyszerűen csak azt mondja, mindent számításba vett, mert ezek szerint tényleg nem érdekelték volna a következmények. Ő viszont folytatja, és ahogy beszélni kezd, én egyre meglepettebben, vagy inkább megilletődötten figyelem, miközben hallgatom, milyen analógia van az ő fejében is, velem kapcsolatban. Meglep, mert nem gondoltam volna, hogy ő ilyesmit őriz magában, hogy ez egyáltalán eszébe jutott. Az nem érint meg, hogy felemeli a hangját, mert én is feszült vagyok, ő is feszült, ez ezzel jár. Egyébként is inkább a mondanivalójára koncentrálok, és amikor egy nehéz, frusztrált sóhajjal elfordul, halk szusszanással túrok a hajamba.
– Uzi mindenképpen megtalálta volna rajtam a fogást. Előbb-utóbb lett volna olyan elkeseredett, hogy a bátyámat és a családját is lett volna mersze bevonni ebbe. Kérlek, emiatt ne hibáztasd magadat. Egyébként is én hoztam ott egy hülye döntést – szólalok meg most már nyugodtabban és szelídebben, szinte puhán. Odalépek hozzá, de nem fordítom magam felé, csak hátulról átölelem, egyik kezemmel szorosan átkarolva, másik kezem tenyerét a mellkasára simítva, míg arcomat elrejtem az egyenruha anyagában a hátán.
– Örülök, hogy nem futamodtál meg, amikor fegyvert fogtam rád – folytatom halkan mormolva a szavakat. – Örülök, hogy maradtál. Hogy segítettél. Hogy megtanítottál szeretni. Hogy veled bujkálhattam itt. Hogy a családod is az életed része maradhatott. – Felemelem a fejem, hogy megcsókolhassam a hátát. – Semmit nem bánok és semmit nem csinálnék másképp a saját elhibázott döntésemen kívül, amivel nem értem el mást, csak hogy elüldöztelek magamtól – teszem még hozzá, és ezen a ponton engedem csak el, hogy aztán gyengéd erőszakkal magam felé fordíthassam. Felemelem a kezem, az arcára simítok vele, így késztetem arra finoman, hogy rám nézzen.
– Sajnálom, hogy hülyén reagáltam, csak... nehéz megemésztenem a tudatot, hogy végig veszélyben voltál és minden rajtad csattant, akkor is, ha a te döntésed volt. Nem akarok veled veszekedni – mondom halkan, kérlelőn nézve rá, miközben hüvelykujjammal az arcát simogatom finoman.

you || coded by eirik

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
I feel so unkind
And I think it will heal me to enter your mind
I know that I'm numb
And I think it will cure me to make you mine
Take my broken parts and fix me now

- -
« Zene; Broken parts»
Elvigyorodom, ahogy elképzelem őt abban a ruhában, de aztán némi fintorgás is belevegyül.
- Lehet, hogy a végén csak azért mennék el a saját esküvőnkre, hogy lássalak egy olyan förmedvényben! - nevetek halkan a dolgon.
- Csak viccelek. Te egy olyanban is szép lennél. Akkor is, ha neon zöld-sárga csíkos lenne. - bókolok azért, mielőtt még megnyúznak vezetés közben.
A hegytetőn szélnek eresztem a kutyát, hogy ismét egy kis nyugtunk lehessen ketten, bár a forró játszadozás hamar átmegy egy kellemetlen, vitatkozásba. Idegesít, hogy mindig mindent magára vesz, és amikor megmondom, hogy ez az én döntésem volt, de ezt lesöpri magáról, akkor felszívom magamat és elhatározom, hogy itt az ideje párhuzamot húzni.
- Mindent számításba vettem. -  mondom egyszerűen arra, hogy tudom-e mi a franc történt volna, ha nagyobb számban jönnek ellenem. Persze, hogy tudtam. És az se érdekelt.
- Tehát akkor én is zárkózzak be, és szakadjak meg bánatomban, amiért miattam Uzinak volt fogása rajtad? Mert ha én, meg a családom nem létezne, ha akkor és ott eltakarodok, amikor fegyvert fogtál rám, akkor Uzi soha nem kapja meg a lehetőséget, hogy megfenyegessen bárkivel! Ezt akarod játszani? Hozzam fel én is az összes terhedre, az összes testi és lelki sebedre, az összes nehéz pillanatodra az indokot, hogy annak meg én vagyok az origója? Hogy nélkülem könnyebben elrejtőzhettél volna? Hogy nem lenne gyenge pontod? Hogy nem kellene más miatt aggódnod, többszörösen is? Hogy nem kellett volna gyászolnod a baleset után, ha nem lennék? Hogy nem kellett volna Osloban maradnod velem, mert nekem családom van itt? Soroljam még a példákat? - habár csendesen kezdem, a végére azért már megemelem a hangomat. Azért a mai napig hibáztatom magamat, amiért rosszul döntöttem aznap, és nem öltem meg egyből Uzit, de azért nem haragszom magamra, amiért egyáltalán a lehetőséget megteremtettem azzal, hogy Avivával vagyok, mert elfogadtam az ő döntését, miszerint ez megéri a kockázatot. Ha nem így lenne, mi a francért lettem volna vele kezdettől fogva? Ő viszont nem egy döntése miatt, hanem az egész múltjának létezése miatt csinálja ezt, amiről tudok, számításba vettem, és aszerint döntöttem, és ezért frusztrál annyira, hogy szinte belefájdul a fejem. Zaklatottan simítok hátra a hajamon, aztán mély levegőt véve fordulok az erdő irányába és a tarkómon összefonott ujjakkal támasztom meg a kissé hátra döntött fejemet.
Anonymous

Vendég —
I know You’ll catch me when I’m falling, give a little grace, You’ll always hear me when I’m calling, won’t let me fall back in those chains

Axel && Aviva

Ahogy elindulunk a járgánnyal a hegytetőnek, viccelődni kezdünk egymással, úgy húzva a másik agyát, mint a régi időkben, amitől különösen jól érzem magam. Örömmel hallgatom a nevetését, mint az egyik legszebb hangot a világon, aztán a szavaira látványosan elgondolkozom, még az államat is megvakarom, mintha nagyon alaposan meg kéne fontolnom ezt a döntést. Végül aztán elhúzom a számat.
– Mmm, nem, nem érné meg addig húzni a dolgot. Akkor már nem állna olyan jól a habos-babos, gyémántokkal kirakott menyasszonyi ruha, amit nyilván a te fizetésedből fogok megvarratni magamnak – felelem vontatottan, de már én is alig bírom ki nevetés nélkül. – Majd belefoglaltatom az esküd szövegébe a dolgot, és úgy el tudom fogadni, hogy csak egy hadnagy lesz a férjem – forgatom meg a szemeimet, bár a vigyoromat már így sem tudom elfojtani.
A játékosságunk kitart egészen a hegytetőig, aztán odáig, hogy kiszállunk, de az autó orránál már vegyül ebbe némi szexuális töltet is, ami miatt erővel kell visszafognom magam, hogy ne rángassam inkább vissza az utastérbe most, hogy ott csak kettesben lehetnénk. Nem akarok telhetetlennek tűnni, ezért inkább beérem azzal, hogy odabújok hozzá, aztán ahogy felültet a motorháztetőre is csak finoman érintem és csókolom, ölelem magamhoz a lábaimmal. Ez azonban nem tart sokáig, mert visszatérve Skyggére elindulunk egy olyan úton, amire nem számítottam. Egy részem ugyan örül annak, hogy végre van valami, amit nem zár el előlem, de ez arányaiban nagyon apró marad ahhoz képest, hogy mit érzek, amikor elmondja, hogy mindazoknak, akiknek az én nyakamba kellett volna potyognia, ő lett a célpontja, mert őt meg tudták találni. Ezért mondjuk kifejezetten dühös is vagyok, de ezt is elnyomják azok az érzések, amelyeket a gondolat szül, hogy mibe taszítottam bele őt. Mire befejezi, már képtelen vagyok a szemébe nézni és azt sem akarom, hogy magamon érezzem az ő tekintetét, azért eltolom magamtól, majd a motorháztetőről leugorva ellépek tőle, de nem sokáig hagyja, hogy csendben emésszem magam. Kelletlenül fordulok meg, de hagyom, hogy az államat is felemelje és szemeivel foglyuk ejtse az enyémeket. Amikor rám szól, az nem igazán hat rám, de amikor azt mondja, hogy bánja, hogy elmondta, akkor egy kicsit megrebbennek a szemeim. Ezért nem mond el nekem dolgokat? Mert hülyén reagálom le őket?
– Nem is csúfolnám a döntést a bölcs jelzővel... – mormolom az orrom alatt feszülten, miközben figyelem, ahogy a kocsinak támaszkodik. Ez mondjuk nem igazán változtat azon, hogy ez az egész tőlem indul és én vagyok az oka.
– Ettől még én vagyok az origó. Tőlem ered ez az egész, miattam kaptad őket a nyakadba, ahogy bujkálnod is miattam kellett volna, ha megteszed, de attól sem érezném magam jobban, ha erre kényszerültél volna. Te ne tegyél úgy, mintha ez a te sarad lenne és nem az enyém – vágok vissza frusztráltan. Nem nyugtat meg az öröme sem, elhiszem, hogy nyugodt volt és elégedett, amikor eltakaríthatta őket az útból, én sem éreztem volna másképp, de én még mindig ott tartok, hogy egyáltalán ott voltak.
– Ez még nem változtat a tényen, hogy nem kellett volna ilyesmivel szembenézned! – vetem ellen hevesen, de nem emelt hangon, csak a kezeimet szorítom ökölbe a testem mellett. – Nem azért húztam meg magam Módinál, hogy minden nyűgömet neked hagyjam hátra. Nem a te dolgod lett volna gondoskodni róluk és az útjukba állni, különösen azután, hogy... – elhagytál, így hangozna a mondat szofisztikált befejezése, de inkább elharapom a gondolatot, mielőtt befejezhetném. Feszülten sóhajtok fel, mert nem bántani akarom, csak elkeseredett vagyok és egy kicsit dühös is.
– Abba belegondoltál, hogy mi lehetett volna ennek a vége, ha egyszer a rossz ember vagy a rossz létszám olyan állapotban talál meg, hogy te húzod a rövidebbet? Sosem volt garancia arra, hogy ők mind csak egyszerű halandók. Bármi jöhetett volna. Akkor is azzal kellett volna vigasztalni magam, hogy "ez a te döntésed volt"?! – rajzolok idézőjeleket a levegőbe. Még mindig nem emelem meg a hangom, de érezhetően feszült vagyok, pedig azt még nem is kérdezem meg hangosan, hogy netán a sírkövébe is azt kellett volna-e belekarcolni, hogy "Nem Aviva hibája volt.", mert már van egy sírköve és azt is épp elég nehéz volt feldolgoznom, ezért nem igazán akaródzik belegondolni, hogy lehetett volna neki egy másik, valódi is, ha épp rosszul sülnek el a dolgok.

you || coded by eirik

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
I feel so unkind
I know that I'm numb

- -
« Zene; Broken parts»
A kellemes időtöltések után a kabinban elindulunk, és a viccelődés végül a rangomra és az ő türelmére terelődik. Halkan elnevetem magamat a játékán.
- Remélem nem az esküvővel akarsz addig várni, míg elérem, különben majd 60 évesen összeházasodunk. - kérdezem viccelődve. Ha már várakozni akar valamivel addig, inkább az legyen, mint a szex, mert ha eddig kibírtam, hogy nem a feleségem, azt biztos menne tovább is, de hogy ne érhessek hozzá.. na az már egy egészen más tészta!
A kocsi előtt folytatjuk a játékot, és amikor lecsapja azt a hatalmas labdát, amit tudtom nélkül adtam a kezébe, akkor hagyom magamra kúszni a vágyat, amelyet kihozott ezzel belőlem, némileg ezzel vágva vissza neki. Látom rajta, hogy ez kicsit övön aluli, de erős marad - nocsak! - és inkább hozzám bújik, én pedig visszafogott mosollyal ölelem magamhoz. Felteszem melegedni a motorháztetőre, aztán eljutunk Skyggétől egy olyan témáig, amiről nem igazán akarnék beszélni, de kifejezetten titkolózni sem szeretnék előtte. Úgy hogy inkább elmondom, hogy Skygge alapvetően nem azért van mellettem, mert kellett valaki, aki felébreszt a rohamokból. Látom, hogyan változik meg az arckifejezése, a végére pedig nem csak szomorú és zaklatott lesz, hanem konkrétan bezárkózva tol el engem és megy arrébb. Egy helyben állva figyelem őt. Nem kellett volna elmondanom. Hallgatnom kellett volna az ösztönömre, hogy jobb lett volna, ha tartom a mocskos, lepcses számat. Mély levegőt veszek, és amikor közelebb lépve a felkarjánál fogva fordítom vissza, az állát megfogva emelem fel a fejét, hogy csak rám nézhessen. A mérges, kissé rosszkedvű szemeimbe.
- Ezt fejezd be. - habár halkan, de szigorú hangon szólok rá, és elengedem az állát, de a szemeit fogva tartom a saját pillantásommal, míg ismét megszólalok.
- Már bánom, hogy elmondtam, mert tudtam, hogy ezt fogod csinálni. Nem a te hibád, érted? Az én döntésem volt, hogy szarok arra, hogy ki talál meg, és ki nem. - fújtatok egyet halkan, és karba tett kezekkel lépek el, hogy döntsem a hátamat a kocsinak.
- Tudtam, hogy mi fog történni, csak azt nem, hogy milyen sűrűn, úgy hogy ne tégy úgy, mintha te helyezted volna a nyakamba ezt az egészet. El is bújhattam volna, ha akarok. - morgom kicsit oldalra fordítva a fejem és a távolba nézve, a tengert figyelve.
- Ahogy mondtam, örültem annak, hogy engem találtak meg, mert ez egyfajta bizonyosságot adott arról, hogy te biztonságban vagy, és jól elrejtve. Soha nem voltam még annál nyugodtabb és elégedettebb, valahányszor megjelent a környékemen egy szerencsétlen. Örülök, hogy megölhettem őket. -  nyugodt voltam, kivéve, ha a mocskos szájukra vették Avivát, mert akkor kifejezetten dühös voltam.
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

A nyilvánvaló zavarától csak még jobban kell mosolyognom, de nem baj, mert visszafordul hozzám, és így tovább gyönyörködhetek a szemeiben, miközben elmondom neki, hogy igenis különleges. Nekem az. A mosolya csak még biztosabbá teszi ezt az érzést, ujjaimmal finoman simítom meg az arcát, miközben hozzám hajol egy hosszú, gyengéd csókra, mintegy megpecsételve a kis vallomásomat. Ephraim ügyének a végére pont helyett csak kérdőjel kerül, egyelőre. Nem tudjuk most sem megoldani, sem megválaszolni a kérdést, mert szeretném, ha ott lenne az esküvőn, és tudom, hogy ő is ott szeretne lenni, emellett szeretném beavatni az igazságba is, minden tekintetben, de a sorrend még nagyon kérdéses. Most viszont elengedem a témát, egyelőre, majd máskor aggódok ezen (is).
Egy öltözésnyi és egy hajszárításnyi idővel később már az autóban ülünk, és én nem győzök mosolyogni, amiért végre úgy érzem, kezdünk visszatérni a régi kerékvágásba. Ez most nem olyan, mint amikor megkerestem a kikötőben, hiába éreztem biztosan, hogy van, amit elzár előlem, nem zárkózik be teljesen, a hangulatunk pedig érezhetően oldottabb, ismét azok a könnyed, egymás agyát húzó, csipkelődő pillanatok egészítik ki az utunkat. Látom, milyen vidámmá teszi a kis szemtelenségem, és én imádom ezt látni a szemeiben, a mosolyában, szóval tovább is fűzöm a dolgot.
– Azt azért még türelmesen megvárom – szegem fel az állam, mint valami kis csitri, akit egy fikarcnyit is izgat a rang, vagy bármi más, de közben meg sem próbálom teljesen elnyomni a vidáman csillogó szemeimet és a mosolyt a szám sarkában. Ez nem változik akkor sem, amikor odaérünk, mert magasabbnál magasabb labdákat dobálunk egymásnak, de azt hiszem, a végén én csapom le a leghatásosabban. Nem mintha ő nem hatna rám a vigyorával, a nézése mélységével és a hangjával. Kis híján felnyögök attól, ahogy mondja, és most, hogy Skygge épp lefoglalja magát, kedvem szottyan visszamenni vele a kocsiba. Felszusszanok, ahogy végigsimít az alsóajkamon, de ellenállok a kísértésnek, hogy éhes csókra invitáljam, mert annak nem lenne jó vége. Inkább odabújok hozzá - így csak az illatának kell ellenállnom, mert nem látom, hogy néz rám -, aztán kicsit Skyggére terelem a szót, míg fel nem pakol a motorháztetőre, melegen tartás céljából. Ő a kezét fonja körém, én pedig a lábamat köré, de nem térek vissza a szexuális jellegű célozgatásokra, most egy kicsit csak élvezem a pillanatot, különösen, amikor a kontaktlencse hanyagolására kérdez rá. Nem nehéz nem egyetértenem, amivel sikerül őt is elégedetté tennem, és még azt is hozzáteszi, hogy ha a költözéskor sem lesz már lencse a szememen, az új környéken eleve így szoknának meg az emberek. Ebben igaza van, bár magyarázat ettől még nem lesz rá, de nem baj.
Egy kicsit kiélvezem a pillanat varázsát, a nyugalmat, a közelségét, simítom és csókolom, aztán a nyakát átölelve, a tarkóját simogatva terelem a szót vissza Skyggére. Minden szavamat pozitívnak szánom, ezért eltölt némi értetlenséggel, amikor egy nagyon apró sóhajjal elfordítja rólam a tekintetét, mintha valami rosszat mondtam volna. Amikor azt mondja, hogy Skygge nem a rohamok miatt került hozzá, legszívesebben nekiállnék helyeselni, mert tudom, hogy egy menhelyről hozta el és nem is gondoltam, hogy kizárólag ez vezérelte volna, de aztán folytatja, ráadásul olyan komolyan, hogy inkább becsukom a számat. Miért kellett őrizni a hátát? Értetlenül, a homlokomat ráncolva pillantok rá, és bár eleinte megkönnyebbülök, hogy ezt nem akarja elhallgatni előlem, hanem láthatóan el fogja mondani, miről van szó, amikor tényleg belekezd, azt kívánom, bár ne tette volna. Megfeszülök ültömben, leveszem róla a kezemet és a lábaimat is, hogy ne szorítsam túlságosan, miközben úgy kihúzom magam, mint aki szó szerint karót nyelt. Feszültség árad szét bennem, az a fajta, amitől az ujjaim vége zsibbadni kezd, és olyan érzésem támad, mintha nyakon öntöttek volna egy vödör jeges vízzel.
Összevont szemöldökkel, nagyot nyelve hallgatom, de mire befejezi, már úgy érzem, hogy képtelen vagyok a szemébe nézni, ezért eltolom magamtól és leugrok a motorháztetőről, kezeimet magam előtt összefonva fordítok hátat neki, hogy ne lásson, és nekem se kelljen látnom őt. Tudatosul bennem, hogy miközben én Módi vendégszobájában bujkáltam a legnagyobb békességben és biztonságtudatban, addig neki jártak folyamatosan a nyakára, rajta kerestek engem, miközben a rohamokkal is meg kellett küzdenie, és egyébként is, ki tudja, mikor milyen állapotban találhatták meg... főleg, ha úgy érezte, szüksége van Skyggére is, hogy védje a hátát...
Összeszorul a mellkasom és meggörnyed a vállam az érzéstől, az önutálat ismerős hulláma keserű epeként kúszik fel a torkomon, elüldözve minden könnyed és boldog érzést, amit Axel visszacsempészett a fejembe és a lelkembe, teret adva annak a megannyi sötét és negatív dolognak, amit két hónap kemény munkájával építettem fel magamban. Felfordul a gyomrom a gondolattól, hogy azok után, hogy elhagytam, hogy olyan lépésre kényszerítettem, amit soha nem tett volna meg, hogy arra kárhoztattam, hogy egyedül kelljen szembenéznie mindennel, még a saját elbaszott életemet is kivetítettem rá, sőt, egyenesen átadtam neki, miközben én nyugodtan lubickoltam a bujkálás adta biztonságos buborékban. Így már az is sokkal érthetőbb, hogy miért kerekedett végül fel, hogy pontot tegyen ennek a végére (is).
– Sajnálom – szólalok meg halkan, kissé rekedten, de még mindig nem fordulok felé vagy nézek rá. – Nem akartam átragasztani rád ezt az egészet – fordítom a föld felé a pillantásomat.

you || coded by eirik

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
I feel so unkind
I know that I'm numb

- -
« Zene; Broken parts»
Felvonja a szemöldökét és megrázza a fejét a szavaimra, utána pedig olyan áthatóan kezd nézni, hogy érzem, lassan zavarba jövök tőle, és megköszörülve a torkomat pillantok félre, csak azért, hogy utána ismét rá nézzek az érintésére, és a szavait hallgassam. A szavak után halványan, szerelmesen mosolyodom el, és oda hajolva én vagyok az, aki egy hosszabb, lassabb, gyengéd csókot vesz magának a puha ajkakról.
Ephraimmal kapcsolatban egyetértésre jutunk abban, hogy szar helyzetben vagyunk a munkájából fakadóan kezébe kerülő információk okán, de hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy tudunk-e bármi mást csinálni azon kívül, hogy megmutatjuk neki a dolgokat, hogy aztán higgyen. Azt nem mondom, hogy erre az esküvő lenne alkalmas, sőt, de azt is biztosra veszem, hogy vallásos ember nem tér el a hitétől, amíg nem lát csodát. Ezen még gondolkodnunk kell. Arra azért bólintok, hogy nyilvánvalóan válaszokat akar - majd -. Meg is érdemli egyébként azokat, csak valószínűleg nem fog neki tetszeni.
A kocsiban ülve ismét piszkálni kezdjük egymást - most már kezdünk visszatérni a régi, hozzánk méltó játékossághoz, aminek nagyon is örülök -, és ezúttal el is árulom, hogy maradtam rangban hadnagy. A válaszára kishíjján felnevetek, szemem sarkából pillantok össze vele egy mosollyal az arcomon.
- Pff! Még jó, a parancsnoki rangig sokat kell dolgoznom. - meg sok segget is kell nyalni, de az már részletkérdés. Megérkezve ismét szurkálódunk, és amikor azt hittem, hogy magas labdát kaptam, rájövök a válaszából, hogy igazából én adtam neki egy még nagyobbat. Egy huncut kis vigyorral a szám sarkában élvezem a pimasz, ördögi kis mosolyát, az ajkának nyalogatásától pedig mély levegőt kell vegyek, mert úgy érzem, nem húsz, hanem harmincöt fok van.
- Ne légy mohó! Szép sorjában mindent... - mormogom neki némi szexuális töltettel a hangomban az arcára, majd hüvelykemmel a megnyalt ajkára simítva, de hát ki a franc ne kerülne ilyen emlékekre, gondolatokra és sugallatokra ilyen állapotba legalább pár másodpercre? Igazából örülhet, hogy nem húzom vissza a kocsiba egyből, hanem csak ölelem, aztán a motorháztetőre pakolom. Mondjuk a pozitúra nem lett kevésbé intim, de a témát eltereljük a kutya felé, ami azért némileg megkönnyíti a dolgomat. Elárulom, hogy Skygge sokat segített nekem, de amikor arról kezd beszélni, hogy Skygge a rohamaim miatt van velem, egy alig hallható sóhajjal nézek el Aviváról inkább a tájra, mert félre érti. Nem tudom, akarjak-e beszélni róla, mert tudom, hogy kellemetlen lesz neki, de őszintén szólva... már úgy is mindegy. Már megoldottam.
- Igen, mindenhová jött velem, de nem azért, amiért gondolod. Skygge nem a rohamok miatt került hozzám. - pillantok rá újra, komolyan.
- Hanem azért, mert őrizte a hátamat. - folytatom a szemeibe pillantva.
- Mivel egy pillanatig sem rejtőzködtem miután... elmentél... majdnem minden másnap, harmadnap szerencse hajkurász fejvadászok ébresztettek. - azt nem teszem hozzá, hogy kit kerestek, mert nyilvánvalóan nem engem.
- Egy ideig... el voltam vele. Szórakoztatott. Örültem, hogy fennakadnak rajtam, mint egy hálón. De miután elkezdtem rendbe rakni az életemet, már idegesítő kezdett lenni. Úgy hogy egy őrkutyát akartam. Vérebet. Pitbullt, vagy bármit. Skygge a testi épségemet védte. - pillantok el a kutya felé, majd vissza Avivára.
- Az, hogy a rohamokon segít, csak ráadás, amit megszerettem benne. -
fejezem be a mesét a kutyával kapcsolatban.
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

Képes kiejteni a száján, hogy ő nem különleges, mire csak felvonom a szemöldökömet és megrázom a fejemet. Egy kicsit hallgatok, csak figyelem az arcát, kezemet feljebb emelem, hogy ujjaimmal az arcát simíthassam végig, és közben felidézzem magamban mindazt, amiért beleszerettem. Mindent, amit valaha tett értem, a kedvességét, az elfogadását, az önfeláldozását, az önzetlen szerelmét, a törődését, az éles eszét, a humorát, a mosolyát, a nevetése hangját, a szenvedélyt, amelyet képes fellobbantani bennem akár egyetlen pillantással vagy szóval. Lassan elmosolyodom, szerelmes tekintettel fürkészve a legszebb kék szemeket az összes létező világon.
– Nagyon is az vagy. Nekem te vagy a legkülönlegesebb, és hidd el, ehhez sokkal több kell mint szerelem és céltudat – simítok végig az arcán újra, lágy mosollyal figyelve őt. A kis kitérő után viszont még visszakanyarodunk Ephraimhez, elárulom neki, hogy már beszéltem vele néhányszor, és azt is, hogy valamit elkezdett megsejteni, de - érthető módon - nehezen rakja össze a kirakós darabjait, mert ahhoz csak a teljes igazság lenne elég jó magyarázat. Látom, hogy Axel is elkomorodik egy kicsit, ami azt hiszem, érthető is, bár remélem nem hiszi, hogy én hibáztatom bármiért is. Fordított esetben én sem mérlegeltem volna a következményeket, már akkor is készen álltam felégetni az egész világot, amikor halottnak hittem őt. Szavaira én is szusszanok egyet, egyetértően bólintok, aztán visszafektetem a fejem a vállára és nyomok egy csókot a mellkasára.
– Meglátjuk. Visszatart és el fog tüntetni minden információt, ami odakapcsolhatna engem, de érthető, ha ő azért válaszokat szeretne – teszem hozzá halkan. Ezeket a válaszokat jól ki kell majd találni és fel kell építeni valahogyan a történetet, de ezen majd ráérek később is gondolkodni. Most nem fogjuk tudni megoldani ezt is.
Fürdés után felöltözünk, megbeszéljük a továbbiakat, és hogy előtte beiktatunk egy kis kirándulást a járgánnyal. Hajat szárítok, aztán már megyek is utánuk, hogy némi Skygge-féle közjáték után elindulhassunk. Amikor nekem ígéri a reggeli csókokat is, látványosan és elégedetten helyeselek, hogy jól teszi, aztán amikor a gyakorlata kapcsán kérnék tőle igazolást, rájövök, hogy a rendfokozatát még nem tisztáztuk sem szóban, sem én a fejemben. Amikor erre ráébredek, jelzem is a kérdést a hangsúlyommal, tekintetem pedig hunyorogva kutat a bizonyíték után az egyenruhán. Mosollyal a szája sarkában kopogtatja meg a vállapját és rajta a két csillagot. Elmosolyodva bólintok egyet, aztán úgy döntök, nem árt, ha még egy kicsit csipkelődök vele.
– Jól van, nem baj, nem vagyok válogatós – pillantok rá pimaszul a szemem sarkából. Nem mintha érdekelne, mi van a felvarrón, vagy épp milyen színű az egyenruha, ameddig őt rejti a textil.
Megtesszük az utat a hegytetőre, bár hármunk közül Skygge nyilván inkább a szagokra vágyik, a látványnak inkább mi adózunk. Mondjuk én is csak addig gyönyörködöm a tájban és a kilátásban, míg a járgány orránál nem találkozom a vőlegényemmel, mert akkor már van más, ami lekössön. Miközben átöleljük egymást, természetesen visszadobja a labdát, de olyan magasan, hogy majdnem elnevetem magam. Ördögi mosoly kúszik az arcomra, ahogy lassan felnézek rá, megköszörülve a torkomat.
– Tényleg? Csak a kezembe? – kérdezem kihívóan, és ha esetleg nem esne neki rögtön, mire gondolok, a nyelvem hegyével megnyalom az alsóajkamat. Megjegyzem magamban, hogy nyilvánvalóan van még mit feleleveníteni az emlékeiben, ha csak a kezem jutott eszébe, de azért nem térdelek le előtte itt és most - már csak azért sem, mert hárman vagyunk. Át is terelem a szót Skyggére és a vele kapcsolatos sejtelmeimre, miközben odabújok hozzá, a boldogan viháncoló kutyát figyelve, élvezve a simogatását és hogy pont beillek az álla alá. Persze a sejtésem beigazolódni látszik, de mielőtt még hangot adhatnék neki, ő nekiáll felpakolni engem a motorháztetőre, ami pont olyan kellemesen melegít be a fenekem alá, mint egy ülésfűtés.
– Tökéletes, uram, köszönöm – vigyorgok rá. Most legalább én nézhetek lefelé rá, még ha csak egy kicsit is; a nyakamnak néha ennyi is megkönnyebbülés, mert nem kell kitörnöm, hogy lássam őt. Míg ő a kezeit mögöttem kulcsolja össze, addig én a lábaimmal ölelem körbe a felsőtestét finoman, közel húzva magamhoz, hogy ő szemből melegíthessen a teste melegével, és egyben közelről figyelhessem őt. A kérdésén halkan elnevetem magam és megrázom a fejem.
– Egyáltalán nem. Igazából én is szeretném, ha nem kellene ezzel foglalkozni. Majd kerítünk valami furcsa genetikai elváltozást, ami megmagyarázhatja ezt... vagy bejegyeztetünk valakivel egy újat, és én leszek rá az egyetlen élő példa – vonok vállat egy kis mosollyal. Persze a legegyszerűbb az lesz, ha egyszerűen csak teszek rá, és ha valaki azt gondolja majd rólam, hogy színes kontaktlencsét hordok, arra ráhagyom, higgyen csak, amit akar. Nem vagyok már gyerek, hogy zavarjon az ilyesmi.
Kihasználom, hogy ilyen közel van hozzám, kis mosollyal a szám sarkában figyelem őt, kedvemre simítva végig a haját, az arcát, közelebb hajolva lopok tőle egy csókot is, még ha nem is húzom ezt most el; megelégszem azzal is, hogy egy kicsit megízlelhetem a puha ajkait. Kezeimet összefonom a nyaka mögött, egyik kezem ujjaival a tarkóját kezdem finoman simogatni, miközben elgondolkozva nézek rá.
– Szóval Skygge nem csak amolyan hobbi-kutya, igaz? Nem véletlenül vagytok összenőve. Érzi a rohamaidat, ki tud szedni belőlük. És ki is szokott. Ezért sem hagytad itthon és ezért volt nyugtalan az ajtó előtt a kabinnál is – mondom halkan, a szemeit fürkészve. Nem kérdezek, csak kijelentek, mert egyébként is biztos vagyok már benne, hogy így van. – Mindenhová magaddal vitted? A harcban is tudott segíteni? – Ezek már kérdések, amiket a kíváncsiságom mondat ki velem, miközben a feje mellett elnézek Skygge irányába, majd vissza rá.

you || coded by eirik

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
I feel so unkind
I know that I'm numb

- -
« Zene; Broken parts»
Hiszem, hogy ha ezen múlna, mindenki rugalmas lenne Viva bátyját illetően, és azt nézve, hogy miként jelennek meg az esküvőn. Persze, az ideális az lenne, ha mindenki a valódi önmagával lehetne ott, de azt sem akarom, hogy Aviva bátyja flúgosnak nézze a húgát, így képes volnék kompromisszumokat kötni. Azon kicsit elmosolyodom, hogy pont azért ülne gépre, hogy engem megismerjen, kicsit meg is csóválom a fejemet.
- Nem vagyok én különleges. Csak elég szerelmes és elég céltudatos ahhoz, hogy ilyeneket is megcsináljak. - mondom, de aztán a mosolyom kicsit lelohad. Nem is azon, hogy Uzit összekötik majd Avivával és Norvégiával, meg talán később velem, de az már aggaszt, hogy ahhoz mit szólna, ha kiderül számára, hogy Haifát én tettem a tengerrel egyenlővé. Nem hiszem, hogy olyan büszke, vagy boldog lenne, ég ha a húgáról is van szó. Legalább is a legtöbb embertől nem hiszem, hogy a tömegek pusztítását jól venné a gyomra. Így nekem is enyhe kétségeim vannak, de őszintén szólva egy cseppet sem bánok semmit. Nem akarok a bátyja szemében rossz színben feltűnni, de ha bárki azt kérdezi, hogy megtenném-e újra, akkor igent mondanék. Akkor is, ha ott állnék a tetteim következményével szemben, figyelve a pusztítást, a nyomort, a szétszakadt családokat. Aviváért képes vagyok mindenre, és már az sem érdekel, hogy kiken kell ezért átgázolnom. Elmúlt azaz időszak, amikor még húztam a számat, de megtettem amit kellett. Most már nincs szájhúzás, nincs sajnálat, nincs kegyelem és nincs megbánás. Csak ő létezik, amiért szentesítek minden eszközt.
- Ezt a részét valóban csak úgy lehetne megmagyarázni, ha felfedjük neki a valóságot. - sóhajtok halkan, elmerengve a megoldáson. Az esküvőig nem hiszem, hogy szépen lehetne adagolni neki bármi ilyesmit, ha pedig ott csapjuk ki nála a biztosítékot, az is rendkívül rosszul sülhet el. Nem tudom, hogy mi lenne a jó megoldás.
A nyaralásra kitérve halkan kuncog a szavaimon, aztán simogat, és még egy csókot is kapok tőle, míg megígéri, hogy egyszer sort kerítünk rá. Halványan elmosolyodom, mert örülök, hogy rajta nem múlik az ilyesmi, de főleg engem kötnek most szigorú szabályok.
Hamarosan felöltözünk, ő hajat szárít, én kutyázok, aztán amikor kis nehézségek és üléscsere után elindulunk, ismét csipkelődni kezdünk egymással.
- A csókokat csak neked dedikálom majd. - válaszolom a somolygására. Persze a kihívást nem hagyhatom szó nélkül, és amikor visszakérdez, gyakorlatilag a rangomra, egy apró mosollyal a szám zugában, nyúlok oda a vállamhoz, hogy megmutassam neki a két csillagot a felvarrón.
- Még mindig hadnagy vagyok, bár nem a haditengerészetnél. - a csillagok a sereg jelképe, a tengerészetnél vonalak vannak, a kötelet ábrázolóan egy hurokkal. Az MJK nem kifejezetten sorolható kizárólagosan egyik ág alá sem, így nem is biztos, hogy a kéket kell majd újra magamra öltenem. Arra nem reagálok, hogy hiszi a látja, mert ha fogja, akkor nem látni, hanem érezni fogja, de a kihívást nagyon is megjegyzem magamnak. Felvezetek úgy 15 perc alatt a hegytetőre, a látvány számomra sem egészen átlagos, mert többet vagyok tengeren, mint hegyek tetején. Az alattunk elterülő város, és a tenger a távolban szép látványt ad, de Skygge persze már a mókusok és egyéb állatok szagára van rágizdulva, én pedig utánuk is eresztem őt. Helyette kicsalom a kocsiból Vivát, és annak orra előtt találkozok vele. Szorosan ölelem vissza, amikor karjait körém fonja, megsimogatom selymes haját.
- Neked botot csak a kezedbe adok. - válaszolok egy huncut mosollyal a szám sarkában, államat a feje búbjára teszem, és a hátát is simogatni kezdem, hogy ezzel is melegítsem és szeretgessem egy kicsit. A kérdésére Skygge felé pillantok, aztán aprót bólintok.
- Ühüm. Sokféle szituációban örültem, hogy ott volt. - mondom, aztán fél kézzel elengedve a kezemet a JLTV motorháztetejére teszem. Mivel nem forró, de meleg, úgy határozok, hogy a derekára fogva fogom és felemelve Vivát felültetem rá.
- Így elég meleg, kisasszony? - nézek fel rá játékos pillantással, hiszen így most én lettem a kisebb kettőnk közül, még ha nem is olyan nagyon sokkal. Kezeim ujjait összefonom a csípője és a feneke mögött, közel állva hozzá fürkészem kis mosollyal az arcát.
- Önző dolog, ha azt mondom, nem akarom, hogy kontaktlencsét hordj? - kérdezem aztán, tovább figyelve a különlegesen szép szemeit.
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

Amikor megosztom vele a bátyámmal kapcsolatos kétségeimet, vagy inkább félelmeimet, ő természetesen ismét igyekszik a pozitív oldalról szemlélni a dolgokat, olyan javaslatot tenni, amivel egy mindenkinek jó megoldást tudnánk eszközölni. Szusszanva bólogatok, mert abban én sem kételkedem, hogy nem lehetne megállítani abban, hogy részt vegyen az esküvőmön, inkább attól érzem magam kényelmetlenül, hogy ha már azt szeretnénk, hogy Vár adjon minket össze, az lenne a legjobb, ha semmilyen szempontból, senkinek nem kellene ott meghazudtolnia magát, de ezt még nem tudom, hogyan lehetne kivitelezni.
– Valószínűleg már akkor felülne az első gépre, amikor megtudja, hogy egyáltalán mire készülünk. Alaposan meg akarná nézni magának a fickót, aki képes volt ezt elérni – mosolyodom el, aztán pillantok is fel rá szerelemtől csillogó szemekkel. Sóhajtva simítom a tenyerem a mellkasára, hogy a körök rajzolgatása helyett inkább simogassam egy kicsit. – Tudom, hogy igazad van, csak egyelőre egy olyan eszményi kép lebeg a szemeim előtt, ahol mindenki önmaga lehet; az apád, az apám, Módi, Magni is, ha eljön. Szeretném, ha a bátyám megismerhetné, pontosan ki is vagyok, hogy te ki vagy pontosan, csak efelől vannak kétségeim – folytatom elgondolkozva. Amikor azt mondja, felvehetném vele a kapcsolatot és elmondhatnám neki, mi történt, újra felpillantok rá és egy kicsit a látványába merülve merengek tovább, élvezve a simogatását.
– Beszéltem vele néhányszor az elmúlt időszakban – vallom be végül halkan. – Nem volt könnyű, mert... Emlékszel, amikor azt mondtam, neki egész más a munkaköre? Miután Uzi nem adott magáról életjelet, az ő csapata kapta feladatul, hogy kivizsgálják, mi történhetett, és mivel Haifa volt az utolsó ismert tartózkodási helye, azt is nekik kellene kideríteni, mi történt ott. Hogy a kettőnek köze lehet-e egymáshoz. – Mély levegőt veszek, mert nem szívesen emlékszem vissza arra az időszakra, de van, amikor elkerülhetetlen. – Ephraim sem hülye, össze tudja kötni a megfelelő pontokat, és ahogy elkezdték elemezni Uzi mozgását és ténykedéseit, gyorsan eljutott a sejtésig, hogy ehhez nekem is közöm van. Még nem mondtam neki semmit azon kívül, hogy én nyilván nem vesztem oda mindenki mással együtt, de... Szóval a teljes igazság nélkül ezt is nehéz lenne elmagyarázni neki – rázom meg a fejem gondterhelten. Már így is annyi mindent hallani a történtekről, mégis hogyan magyarázhatnám el neki, hogy igen, ott voltam, de csodával határos módon túléltem, azt is, ami mindenki mást szó szerint elnyelt és/vagy magával sodort? Egyelőre nem jöttem rá, de örülnék, ha neki sem kellene többet hazudnom a szükségesnél.
A nyaraláshoz eljutva - még ha csak vicceltem is - látom rajta, hogy egyébként tényleg szívesen eleget tenne ennek, és nyilván én is, de nem akartam, hogy azt higgye, követelőzök, vagy ilyesmi. A huncut megjegyzésére és mosolyára halkan elnevetem magam, látszólag rosszallón ingatom a fejem, de a szemeimben azért ott csillog az egyértelmű: hogy mennyire nem zavarna, ha akár mellettem, akár rajtam feküdne napokig. Egyébként is látom a szemeiben a fáradtságot, ami azt bizonyítja, hogy nagyon is ráférne valami ilyesmi, de... egyelőre várnunk kell.
– Majd sort kerítünk rá – ígérem meg neki egy lágy mosollyal, végigsimítva az arcán, majd nyomva az ajkaira egy finom, rövid csókot.
Miután kedvére elszórakozott velem és az átlátszó gyengeségemmel vele kapcsolatban, befejezzük a fürdést, majd nekiállunk felöltözni, miközben megbeszéljük a továbbiakat is. Persze a járgány kipróbálása felidéz bennünk néhány kellemes emléket is, a nosztalgia-vonatra felülve pedig nyilván eljutunk a kabinban töltött lopott pillanatainkhoz is. Örömmel látom rajta, hogy ez még mindig milyen hatással van rá, és csak azért nem feszítem tovább a húrt, mert én is kiszolgáltatott vagyok az ő hatásának, szóval saját magamat is könnyen csapdába ejthetném, ha ebbe most belemennék. Inkább azzal húzom egy kicsit az agyát, hogy nyilván nem szívesen látna más ölében ülni, és amikor a nevetésemre szinte kihívón pillant rám, csak szélesen rámosolygok. Ezután már csak egy hajszárításnyi időt kérek tőle, figyelembe véve az üzemi hőmérsékletemet, még ha ezen jóízűt nevet is. Amúgy is szeretem hallgatni a nevetését.
Miután mindennel megvagyok, már odakint csatlakozom hozzájuk, indulásra készen, bár abba a bizonyos indulásba belezavar egy kicsit a vicces pillanat, amikor Skygge azt hiszi, neki nyitották ki az anyósülés ajtaját. Meg is jegyzem, hogy mi lesz így a jóéjt-puszikkal, és amikor Axel azt válaszol, hogy azok inkább reggeli puszik szoktak lenni, nekem eszembe jut a kutya korábbi szűkölése az ajtó előtt, és megfogalmazódik a fejemben egy egyre egyértelműbb sejtés, még ha egyelőre nem is adok ennek hangot.
– Abból sem lophatja el az enyémeket – jegyzem meg inkább somolyogva, mielőtt beszállnék az újra szabaddá vált első ülésre. Miután megbeszéljük, hogy irány a hegytető, nem bírom ki egy kis célozgatás nélkül, és persze meg is kapom tőle azt a szemtelen vigyort és pillantást.
– Hiszem, ha látom... hadnagy?! – fordulok felé kissé összevont szemöldökkel, mert rájövök, hogy fogalmam sincs, mi a helyzet a rendfokozatával. Visszakapta, lefokozták, előléptették?
Megcélozzuk a hegy tetejét, a jármű könnyedén birkózik meg a talajjal és a lejtéssel együtt, én pedig felváltva figyelem Axelt, a gépet, és a hátul izgatottan mocorgó Skyggét. Láthatóan teljesen be van sózva, amin nem tudok nem mosolyogni, de azért örülök is neki, hogy legalább addig sem engem akar nyalogatni. Mire megmásszuk a hegyet, már nagyon izgága, de azért megvárja, hogy Axel egyrészt kiengedje, másrészt el is engedje, hogy szabadon fedezhesse fel a környezetet. Amikor aztán benéz rám és felteszi a szemtelen kérdését a még szemtelenebb megjegyzésével nevetve, rosszallóan csóválom meg a fejem.
– Remélem nekem nem botokat akarsz dobálni... szaladgálni nem szeretek utánuk – dobom vissza a labdát egy huncut pillantással, mielőtt kinyitnám az ajtót és én is kiszállnék. Megkerülöm az autót, hogy oda tudjak menni hozzá, vagy ha felém indult, akkor félúton találkozzak vele. A karjai alatt átnyúlva ölelem át, megkövetelve magamnak a melegen tartás egy bizonyos formáját, majd lábujjhegyre állva követelek magamnak egy csókot is, mielőtt visszaereszkednék a talpaimra. Skygge irányába fordítom a fejem, arcomat Axel mellkasára döntve figyelem, hogyan rohangál egyik fától a másikig, szaglászik be a bokrokba, kerget meg néhány madarat vagy kisebb rágcsálót.
– Őt is magaddal vitted? – kérdezem közben, kíváncsian pillantva fel rá. Ha a sejtéseim igazak, Skygge nem véletlenül az árnyéka és az elmúlt hónapban is végig vele volt, mindenhol.

you || coded by eirik

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
I feel so unkind
I know that I'm numb

- -
« Zene; Broken parts»
Aprót bólintok, amikor a akárhányszáz fős esküvőt leredukáljuk 20 fő alá, de aztán komolyan kezdem fürkészni, ahogy a kellemes arckifejezésébe valami kesernyés költözik. Sóhajt, vállamra hajtja a fejét, én pedig a szemem sarkából figyelem őt is, meg ahogy játszik a mellkasomon, azt is. A szavait hallgatva ráncolni kezdem a homlokom, és hagyom, hogy kiüljön rám a teljes értetlenség.
- Nem hiszem, hogy a hitetlenség visszatartaná őt attól, hogy eljöjjön az esküvődre, Aviva. A húga vagy, akit a veszély ellenére is védett és szeret. Meg szerintem nem kell mindent elmondani, ha úgy érzed, túl sok lenne neki. - nem hiszem, hogy nehéz lenne megkérni a többieket, hogy inkább az emberi világban használt megnevezésüket használják, az én családom részéről meg nagyrészt nincs is alterego.
- Felvehetnéd vele a napokban a kapcsolatot. - javaslom, míg elkezdem simogatni a hátát.
- Ha nem is részletesen, de elmondhatod neki, hogy mi történt veled. Nem hiszem, hogy ne örülne annak, hogy megszabadultál a múltad sötétebb részétől. Az istenek valóságosságába pedig később is ráér beavatni. - tudom, hogy azon a tájon mennyire ragaszkodnak a hitükhöz az emberek, megannyi probléma is származik belőle néha, épp ezért nem is gondolok arra, hogy hirtelen meg akarjuk változtatni Ephraim és a családjának nézetét a dolgokkal kapcsolatban. Azt pedig nehezen hiszem el, hogy Aviva kevesebbet jelentene neki, mint a vallás - gondolok itt arra, hogy nem jönne el, csak mert norvég hagyományos esküvőt akarunk.
- Tudom. De jól esne, hogy mást nem kell csinálnom, csak feküdnöm melletted - vagy rajtad. - teszem hozzá apró huncut mosollyal az ajkamon. Kicsit sajnálom, hogy vagy csak a "mesékben" létezett nyaralásunk, vagy annak nem lehetett mondani, ha egyszer voltunk valahol. Tudom, hogy nem azért hozta fel a dolgot, mert most el akarna menni, de az utóbbi időszak annyira stresszes volt, hogy őszintén szólva szinte jól esne ismét egy hónapot csak aludni az óceán mélyén és regenerálódni. Erre lehetőségem azonban nincs, legalább is olyan formában nem, mint korábban - ami nem is baj -, csak egyszerűen kimerültnek érzem magamat.
Annyira azért nem, hogy ne játsszak egy kicsit Avivával és az idegeivel, főleg, mikor elárulja, hogy mit tart rajtam szexinek. Élvezem a hatást, amit kiváltok belőle, és kapok egy fenyegetést is, de mindketten tudjuk, hogy egyikünk se veszi azt komolyan. Főleg én nem!
Amikor arról beszélünk, mi lett volna más, apró kis mosollyal a számzugában figyelem, ahogy kiejti, hogy "könnyen" - mert azért akkor egy kicsit sem éreztem könnyűnek a távozást, sőt. Szerintem az egy csoda volt, hogy akkor el tudtam lépni tőle, és hogy fel tudtam öltözni. Kicsit kimelegszem az emlékekre, szinte bizsereg a tenyerem, ahogy visszaemlékszem, miként markoltam meg akkor először a fenekét, és hogyan nyögött bele a csókba. Mély levegőt veszek, és igyekszem az emlékek többi részére terelni a figyelmem, mielőtt megint leveszem magamról azt, amit épp csak, hogy felvettem. Persze, így visszagondolva nem szívesen fektetném más ölébe, csak ha tényleg az élete múlik rajta. A frusztrációmat kineveti, mire úgy pillantok rá, kis bólogatással, hogy nyugodtan nevessen,  a végén úgy se fog majd, ha sokat piszkál.
Amikor kijelenti, hogy hány fok felett "üzemel", halkan elnevetem magamat. Tudom, milyen fagyosszent, de őszintén szólva szeretem is benne. Talán pont azért, mert így minden csinos ruha, vagy pucér pillanat elég ritka ahhoz, hogy elbűvöljön.
Adok egy csókot a fejére, összeszedem az általam szétszór dolgokat - kicsit nehéz szívvel figyelem az eltolt bútorokat és az alvásra összerakott zugot közben -, aztán kimegyek, hogy Skygge energiáit levezessem egy kicsit. Megfuttatom az ebet, aztán amikor Aviva kijön, már nyitom neki az ajtót, még is Skygge száguld be a kocsiba. Viva nevetése kellemes melegséggel tölt el, de közben kiparancsolom a megilletődött kutyát - mintha nem tudná, hogy ő hátul utazik.
- Skygge maximum jó reggelt puszikat szokott osztogatni. - mondom egy kicsit kínos mosollyal az arcomon, bár azért ennek egyszerű oka van. Mármint a reggeli pusziknak: így ébreszt.
Beengedem az ebet hátra, kicsit lehúzom neki az ablakot, hogy ki tudja dugni rajta a fejét, aztán beszállok, és megegyezünk, hogy felmegyünk a hegyre. A kihívó mondatra Avivára kapom a pillantásom, és egy halovány alattomos mosoly kerül az arcomra.
- Ha oda bent nem volt elég a bemutató, megmutathatom, hogy mennyi gyakorlatom van az autókban is. - válaszolom egy halvány vigyorral, aztán elindulok vele. Ki kell mennünk a földúton az elágazásig, ahol visszafordulok a hegy felé, és elindulunk felfelé. Skygget lefoglalja az idegen környezet ingerei, harapva kapkod az ágak után, amelyek a kocsi felé hajlanak, ahogy megyünk, néha közöttünk néz előre, forgolódik, olyan ez neki, mint valami gyereknap. Általában a városban, vagy a vízen töltjük az időnket, úgy hogy az erdő most egészen friss élmény neki. Éppen ezért, amikor könnyedén felkaptatunk a hegytetőre, és megállunk, már izgatottan nyüszög.
- Jól van már, türelem. - sóhajtok halkan, míg behúzom a kéziféket, aztán kiszállva kinyitom mögöttem az ajtót. Skygge kiugrik, rám néz, én pedig egy "szabad" szóval elengedem. Rögvest neki áll lelkesen rohangálni, szagolgatni, jelölgetni, én pedig visszafordulok, és benézek a nyitott ajtón Avivára.
- Süt a nap. Megkockáztatod, hogy kidugod az orrod a "hidegbe"? Ígérem, hogy melegen tartalak. - szívom a vérét egy kis mosollyal, és pimasz tekintettel, direkt kétértelműen fogalmazva.
Anonymous

Vendég —
let me save this perfect memory; remember how it feels like flying in the dark? like I must be awake inside a dream, darling, can we freeze?

Axel && Aviva

Igyekszem megosztani vele az esküvővel kapcsolatos gondolataimat, már ami a létszámot illeti, és bár jó szokásomhoz híven nem sikerül olyan érthetően elmondanom, mint ahogy az a gondolataimban szerepel, ő mosolyog, és azt hiszem, érti is. A kérdésre én is elmosolyodom és bólintok egyet.
– Csak az igazán fontosak – erősítem meg. Ha végiggondolom, hogy ez összesen hány főt jelentene... hát, tényleg nem sokat. Az apám és az ikrek biztosan, de... Feltör belőlem egy nehéz sóhaj, a fejemet Axel vállára hajtom, mutatóujjammal szórakozottan kezdek köröket rajzolni a mellkasára. – Nem tudom, Ephraimék eljönnének-e. Neki még... fogalma sincs erről az egészről, és nem vagyok benne biztos, hogy azonnal hinne nekem. Sőt. Szeretném, ha ott lennének, szeretnélek bemutatni neki, de nem tudom, ehhez mennyi idő kell majd – osztom meg vele halkan, ami eszembe jutott. A bátyám komolyabban veszi a vallást is, mint én, nem lenne könnyű menet ez az egész... talán még a felesége is hamarabb be tudná fogadni a valóságot, mint ő maga.
Amikor a hegemről Joe-ra, onnan pedig a férje foglalkozására terelődik a szó, teszek egy vicces megjegyzést egy olaszországi nyaralásról, és bár én arra gondolok, hogy Flavia és Robin megismerkedésének története kezdődött úgy, ő inkább megígér nekem egy hét nyaralást. Nem javítom ki, mert arra gondolok, hogy talán jobb is nem felemlegetni őket, inkább csak elmosolyodom és megrázom a fejem.
– Csak vicceltem. Ráérünk. Majd elmegyünk nyaralni, amikor alkalmas lesz – csókolom meg az arcát puhán. Még csak most kezdjük újra a közös életünket, nem fogom mindjárt nyaralásért rágni a fülét.
Amikor aztán eljutunk az ő hegeiig, megásom magamnak a saját síromat azzal, hogy elárulom: kifejezetten szexinek tartom a sebhelyet az arcán, ő pedig válaszul felveszi hozzá azt a nézését, amitől képes lennék instant cseppfolyóssá válni, és most is kimelegszem tőle néhány másodperc alatt. Hiába kínlódok viszont és adom is ezt a tudtára, ő elégedetten, szemtelenül mosolyogva néz rám, és a szavai biztossá teszik, hogy ezzel most olyan fegyvert adtam a kezébe, amit garantáltan sokszor fog bevetni ellenem. Ettől a felismeréstől pedig újra felnyögök.
– Jól van... jössz te még az én utcámba – viszonzom a fenyegetést, bár mivel én még mindig azon vagyok, hogy kiverjem a fejemből az oda tolult képeket, ez nem sikerül túl erőteljesre. Sebaj, azért én is ismerem pár gyengepontját.
A fürdés végeztével átmegyünk - ő átjön, én átmenekülök - a hálószobába felöltözni, aztán azt is megbeszéljük, hogy elkísérem az autóval, így ő le tudja adni a járgányt. Azután viszont felajánlja, hogy elvisz vele előtte egy körre, nekem pedig akaratlanul is olyan gondolataim támadnak, amiknek nem kellene megfogalmazódni a fejemben. Mondjuk eleinte el is tereli a figyelmemet a múlt felidézésével, és amikor büszkén közli, hogy ugyanazt tenné most is, elmosolyodom - ez a mosoly pedig kiszélesedik, amikor azt mondja, olyan könnyen.
Könnyen, hm? – kérdezek vissza kihívón felvont szemöldökkel. Elég felidéznem, hogy meredtünk egymásra zihálva hosszú perceken keresztül, miközben egyikünk sem volt képes megmozdulni. Hát, azt nem nevezném könnyűnek. – Egyébkent sem biztos, hogy kiengedtelek volna – teszem hozzá szemtelen mosollyal, miközben az ajkaimat megnyalva alaposan végigmérem. Ó, nem, ha mindent tudtam volna én is, biztosan nem távozott volna abból a kabinból még egy darabig, akkor sem, ha be kellett volna fognia közben a számat, hogy ne legyek hangos. De azt hiszem, megint elkalandoztam, inkább visszaterelem a figyelmem a nosztalgiára még egy kicsit. A jobbos említésére csak szemforgatást kapok válaszul, amikor viszont felemlegetem, hogy abban a járgányban bezavart egy másik fickó ölébe, már ő is megdermed egy pillanatra. A válasza velős és tömör, a frusztráltság viszont még a hangján is érződik, én pedig halkan, elégedetten nevetem el magam. Végül visszaterelem a szót az eredeti kérdésre, és amikor felveti, hogy meggondolhatom magam, határozottan megrázom a fejem. Újdonság, hogy hasson rám az egyenruha látványa, de persze rajta szerintem még egy zsákot is szexinek találnék, szóval... így jártam, azt hiszem.
– Képzelem – forgatom meg a szemeimet egy kis mosollyal, amikor azt mondja, retteg. Majdnem biztos vagyok benney hogy ezt nem fogom megúszni, de én figyelmeztettem... innentől kezdve az ő baja, ha fel lesz avatva a jármű, én szóltam előre. Befejezem az öltözést, aztán kérek tőle egy hajszárításnyi időt a hidegre való tekintette.
– Huszonöt fok alatt nem vagyok működőképes – vigyorodom el, aztán bólintok egyet. – Oké, akkor kint találkozunk.
Mosolyogva pillantok fel rá, amikor a fejemre csókol, aztán a fürdőszoba felé útban megmosolygom Skygge boldog és izgatott farokcsóválását is. Gyorsan elkészülök, felveszek még egy pulóvert is, aztán én is kifelé veszem az irányt. Megmosolygom Axel alakjának látványát, Skygge vidám játékát, aztán a JLTV-hez menve megvárom, hogy Axel kinyissa azt. Én addig megcsodálom a hatalmas és nehéz páncélozott külsőt. Kitárja előttem az ajtót is, de mielőtt még akár az ülés felé léphetnék, egy nagy, fekete rakéta csapódik be a helyemre.
– Ha nem vigyázok, a jóéjt puszit is ő zsebeli majd be helyettem – nevetem el magam. Axel kiparancsolja Skyggét onnan, így már be tudok ülni én is, egyik lábamat a fellépőre támasztva és megkapaszkodva az ajtóban, hogy fel tudjam húzni magam. Hiába, nem rám méretezték azt a járgányt, aminek majdnem a kereke akkora, mint én magam. Skygge aztán valóban beül hátra, én pedig fellélegzem, mert így már legalább biztosan nem leszek veszélyben Axel vonzerejétől.
– Menjünk – bólintok mosolyogva, miután ő is bent van és beindította a gépet. – Ott megmutathatod, mit tudsz – kacsintok rá szemtelenül, bár a gardedámunkkal a hátsó ülésen ez részemről tényleg csak vicc, mintsem komolyabb flörtölés. Út közben felmérem a jármű belsejét is, azt, ahogyan könnyedén kaptat a nehéz talajon is - és persze ahogy Axel vezeti. Csak arra figyelek közben, hogy Skyggét távol tartsam magamtól, ha kell, mert nem kìvánok újra megfürdeni - ezúttal kutyanyálban -, szóval hacsak megérzem a busa fejét gyanúsan közeledni, résen vagyok.

freeze || coded by eirik

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with everyday
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
That's why I need you to hear

- -
« Zene; The Reason»
Tudom, hogy csak a tapasztalat segíthet majd megnyugodni neki, épp ezért nem forszírozom a dolgot, csak megengedem neki, hogy aggódjon, aztán majd az idő úgy is az én javamra fog dönteni. Ebben bízom, mert nincs okom bizalmatlan lenni - egyelőre - azokkal, akiket eddig is ismertem, és akikkel eddig is együtt dolgoztam. Nem vagyok ismeretlen nekik, és ők se nekem. Egyszerűen csak megváltoztak a dolgok, a körülmények.
Az esküvő méretét tekintve visszakérdezek, noha tisztában vagyok azzal, hogy csak költői túlzás volt, azért még is jó megtudni, hogy ő hogyan vélekedik róla. Halványan elmosolyodom a zavarán, figyelem, ahogy elmondja, hogy legszívesebben kettesben házasodna össze velem, de nem akar megbántani senkit. Ebben egyébként mind igaza van, én se verném nagy dobra, de ha az öcsém rájön, hogy megtörtént és nem volt ott, szerintem megpróbál tengerbe fojtani.
- Akkor szűk családi kör? - kérdezem arcát fürkészve. Az én részemről - ha Hronnt is beleszámolom, akkor - öten jönnének. Apám, anyám, az öcsém, a nővérem, és ha kimerészkedik az otthonából, akkor a nagyanyám. Ilyenkor hiányzik a legjobban Leon, mert habár család, őt is hozzá számolnám. Tőle sem kell sokkal többre számítani, ha a szűk kört nézzük, és bele számoljuk az Izraelben élő családját is.
Arra is ráterelődik a szó, hogy nem feltétlenül kell új asztalt és székeket vennem a konyhába, mert erre a kis időre megteszi a kanapé is. Azt habár nem részletezem, hogy mit csináltam volna a kabinnal, elmondom, hogy olcsón megúszta Viva rombolásával, ugyan is én nem lettem volna ennyire gyengéd. Neki szenteltem ezt a házat, az ő védelmére és biztonságára építettem, a szívemet és lelkemet tettem bele, csak neki, ő pedig egyszerűen kisétált az ajtaján, hogy mindezt felrúgja. A miérteket megbeszéltük már, de akkor ez olyan teher volt, hogy majdnem elvesztettem az ép elmémet is. Bár lehet, hogy még is, csak nem tűnt fel. Azóta egyébként sem érzem magam ugyanolyannak.
A nyaralást említve elmosolyodok egy kicsit, és rá pillantok.
- Igyekszem majd mindig legalább egy hetet szabaddá tenni, és tényleg nyaralni menni veled. - tudom, hogy Indonézia csak részben érződött annak, a cél ellenére is. Most viszont tényleg tudnánk úgy utazni, hogy csak kifekszünk a partra, süttetjük a hátunkat, beássuk egymást a homokba, merülünk a mélybe, lazulunk egy jakuzziban a hotelben... Jó lenne egy ilyesmi, de most egy-két évig nem téma sajnos. Olaszban, vagy máshol, alvilág közelében, vagy sem.
A hegekről beszélve végül kiderül valami olyasmi, ami eddig nem volt felfedve előttem. Eddig is tudtam, hogy tetszik neki a heg, sokat simogatja és figyeli mindig, de azt nem tudtam, hogy szexinek tartja, szóval nem vagyok rest kihasználni ezt az információt. Még az ajakharapdálása sem akadályoz meg abban, hogy eljátszadozzak vele, az arckifejezése pedig megéri az egészet. Halkan nevetve csókolok a nyakába, a nyögését hallva elégedetten pillantok rá. A dorgálásra egy kicsit pimasz csillanással, és halvány mosollyal kezdem figyelni őt.
- Kösd fel a nadrágodat cicus, mert be kell pótolnom a kimaradt időt. - húzom egy kicsi, alattomos félmosolyra a számat. Abban biztos lehet, hogy minden alkalommal kifogom ezt a tudást aknázni és használni, valahányszor eszembe jut.
Miután kimásztunk a kádból, és átjutottunk az ajtó őrén, öltözködés közben egy gyors tervet kanyarítok arra, hogyan redukáljuk le a járművek számát, és szerezzem meg azt, ami kelleni fog később, közben pedig azt figyelem, ahogy öltözik. Aztán felhozom, hogy igazából, mielőtt leadom a járgányt, akár el is vihetem egy körre, szemem sarkából látom, ahogy megáll a mozdulatban, és habár eddig semmi rosszat nem kerekítettem a gondolat köré, most már megbújik a szám sarkában az a csintalan mosoly, amelyet a reakciója és a gondolatok váltanak ki. Hallgatom, amit mond, és szinte büszkén húzom ki magam, amikor a múltról kezd beszélni.
- Akkor se csináltam volna másképp. Maximum bátrabban adok fegyvert a kezedbe, és lehet nem lépek ki a kabinodból olyan könnyen. - mondom, majd a jobbos kockáztatásának említésére kicsit megforgatom a szemeim. Nem is volt az olyan vészes! A lábammal kitámasztottam magam, pont elég volt ahhoz, hogy megtartsam magamat. Persze, ez a hátsó ülésről nem biztos, hogy így nézett ki. Amikor a másik katonát emlegeti, meg hogy az ölébe parancsoltam, most én vagyok, aki a gombolkodás közben megáll a mozdulatban és rámeredek.
- Csak ha az életed múlik rajta. - mondom frusztráltan, mert még elképzelni is rossz egy ilyen szituációt, és befejezem az ing begombolását. Amikor összegezni kezdi a tervet, halványan elmosolyodva jót szórakozom a kis szenvedésén.
- Még meggondolhatod magad. - mondom, hiszen nem erőszak, bár sose gondoltam, hogy az egyenruha ő rá is ilyen hatással van, hiszen maga is átélt egy ilyen korszakot. Ellenben az ing, öltöny kombináció már ismert számomra. Nagyon is. Figyelem, hogyan mér végig és sóhajt, aztán fenyeget meg, hogy meg ne próbáljak még emellé a szett mellé arcokat vágni, mert "megbánom".
- Rettegek. - idézem magunkat még az izrael előtti időkből egy halvány, pimasz mosollyal. Majdnem készre jelenti magát, én pedig bólintok.
- Húsz fok körül van odakint, úgy hogy megvárom, míg megszárítod. Addig kicsit lefárasztom Skyggét oda kint. - mondom, és mielőtt kilépnék az ajtón, egy csókot adok a feje búbjára. Persze a nevét hallva oda kint a nappaliban már megy a csóválás, és - miután összeszedtem a szétszórt aktát - amikor ciccentve jelzem neki, hogy kövessen, épp csak nem ugrál örömében, mint egy eleven kisgida. Oda kint egy faágat találok neki, messzire dobva futtatom meg néhányszor, aztán a közeli csermelyhez viszem, hogy ihasson. Zsebre tett kézzel várom, hogy elintézze a dolgait, aztán kergessen egy mókust, ugatva ugrálva utána a fára. Amikor hallom, hogy nyílik az ajtó, hátra fordulok, halványan Vivára mosolygok, majd kinyitva az autót még ajtót is nyitok neki, mintha a hintó állt volna elő... csak hogy Skygge beugorjon.
- Hé! Mars kifelé! Te hátra ülsz. - parancsolom ki az ülésről, ahová aztán - ha kell a magasság miatt - besegítem Vivát. Beengedem hátra a blökit is - nem hagynám egyedül még itt egy számára idegen helyen a játékai nélkül, meg.. egyébként is jobb szeretem magam mellett tudni a rohamok miatt -, majd beülök magam is.
- Felmenjünk a hegyre? - nézek Avivára, miután beröffentem a harckocsit. Nincs messze már a hegytető, a favágó traktorot nyomán pedig mi is simán felmehetünk oda ezzel.
Anonymous

Vendég —
let me save this perfect memory; remember how it feels like flying in the dark? like I must be awake inside a dream, darling, can we freeze?

Axel && Aviva

Látom rajta, hogy ő sokkal kevésbé aggódik a helyzet miatt, mint én, és próbál is megnyugtatni, de a rossz tapasztalatok miatt én azért nehezebben engedem el ezt a dolgot. Mindenesetre nem feszülök rá túlságosan, ami történt, már úgyis megtörtént, csak megfogadom magamban, hogy nagyon oda fogok figyelni. Szusszanok egyet, visszamosolygok rá, aztán biccentek is egy aprót, hogy mutassam: egyelőre elfogadom a helyzetet. Aztán majd meglátjuk. Azt mindenesetre megjegyzem, hogy az esküvőnk ilyen szempontból mindenképp ínyencség lenne a tábornoknak, és ő persze le is csap a költői túlzásomra. A kérdésre halkan elnevetem magam és megrázom a fejem.
– Nem hiszem, hogy elférnénk egyetlen görög szigeten annyian – gondolok vissza a családfára, ami már az én ágamon kimerítene egy kisebb hadsereget, azt hiszem. – Csak drámaian túloztam, inkább az arányokra gondoltam, mert hát... azt hiszem, egyszerű halandóból lenne ott a legkevesebb – folytatom hangosan gondolkozva, aztán egy kicsit zavart mosoly költözik az arcomra. – Én továbbra is inkább egy szűk körű, meghitt esküvőnek örülnék a legjobban. Úgy értem, nekem az is tökéletes lenne, ha ketten elszöknénk Várhoz, hogy adjon össze minket, de szerintem vannak azért páran, akik sértésnek vennék, ha nem lehetnének ott. Velük, az igazán fontosakkal szívesen megosztom ezeket a pillanatokat, de egyébként szeretném, ha inkább rólad és rólam szólna és kevésbé a... felhajtásról. Csak hozzád akarok menni, nem azt akarom, hogy a fél világ minket ugráljon körbe – próbálom egyszerűen összefoglalni, amiről eddig zagyváltam.
Amikor engem is a családja részének hív, az azért meghat egy kicsit, nem is bírom ki, hogy ne csókoljam meg és valljak neki szerelmet újra, boldogan hunyva le a szememet, míg a homlokomra csókol. Felemlegeti, hogy erre a két hétre azért nem ártana pótolni valahogy a konyhai felszerelést, amivel egyet kell értenem - oké, egyedül nem volt gáz megenni azt a néhány étkezést a konyhapult mellett ácsorogva, de azért így már más lesz a helyzet -, de mint az előző berendezés kivégzője, egy kis bűnbánattal pislogok rá. Megnyugtat, hogy ez szükségtelen, mert így még olcsón megúszta a dolgokat a kabin, amitől egy kicsit rossz érzésem támad - én azokra a bútorokra haragudtam, ahol az egész megtörtént, azokra nem tudtam ránézni, amikhez a legkellemesebb közös emlékek fűztek, de magát a kabint sosem bántottam volna, már csak azért sem, mert lényegében nekem, nekünk építette fel. Nehéznek érződik a szívem, ha belegondolok, hogy mindent annyira elrontottam, hogy képes lett volna minderre, de igyekszem nem erre koncentrálni. Most már nem ott tartunk.
– Oké – bólintok inkább mosolyogva, mikor belemegy a dohányzóasztalos megoldási javaslatomba. Rákérdez a szemöldökömre, ami érthető okokból Joe felé tereli a szót, és látom, hogy sikerül meglepnem azzal, pontosan kicsoda is Dario. Tény, erről részleteiben nem beszéltünk még, de hát nem is tudtuk, hogy jelentősége lehet majd. A reakcióján egy kicsit elmosolyodom, aztán vállat vonok.
– Hát, legalább ha egyszer tényleg elmegyünk Olaszországba nyaralni, a helyi alvilágtól nem kell majd tartanunk – próbálom elviccelni a dolgot. Így, a munkéja megtartásával ezek tényleg kényelmetlen kérdésekké válnak, de ez nem olyasmi, amin én fennakadnék. Megvannak a megfelelő kapcsolattartási módszereink Joe-val is, ha nem akarjuk elveszíteni egymást, eddig is ezeket alkalmaztuk, ezután is ezeket fogjuk. Apró és jelentéktelen "áldozat" ez Axelért és a hivatásáért cserébe.
Megmosdatjuk egymást, hosszan kiélvezve, hogy újra kedveskedhetünk így a másiknak, érinthetjük egymást és élvezhetjük egymás érintését. Utána végre felteszem a kérdést, ami igazából már azóta foglalkoztat, hogy megláttam őt az ajtóban, és amikor kiderül, hogy ez is a nővére segítségével valósult meg, őszintén örülök, és szeretettel gondolok vissza az istennő kedvességére és segítségére. Axel szavaira csak egy egészen kicsit érzem kínosan magam, mert bár nem fejezi be a mondatot, nem nehéz kitalálni, mi lett volna a vége... de egyelőre nem számolok be arról, hogy volt szerencsém összefutni a mostohaanyjával is. Rán még mindig nem az a téma, amiről szívesen társalogna, azt hiszem, úgyhogy egyelőre nem kell erről tudnia, még akkor sem, ha nyilván jelent valamit, hogy még mindig élek és virulok, a korábbi félelmei ellenére is. Egyébként is eltereli a szót azzal, hogy a hegeitől is megszabadulhat, ha zavarnak, én pedig biztosítom róla, mennyire nem zavarnak. A szeménél lévő hegről még azt is elárulom, hogy szerintem kifejezetten szexi, és bár a szemeiben meglepetés csillan, az arcára rögtön ezután egy rosszcsont félmosoly költözik, és én ebből már tudom, hogy ez fájni fog. Az ajkamba harapva bólintok a visszakérdezésére, a következő kérdésére viszont nem is kell válaszolnom, mert alighogy befejezi, már el is tűnik az arcáról a mosoly, hogy aztán pontosan ugyanazt az arckifejezést öltse magára, amitől pontosan tudja, hogy megveszek. A szemei határozottan és tettre készen csillannak, ami tettre készség mindenki másnak rosszat jelentene, de nekem egy egészen más értelemben üzeni, hogy kész megadni nekem, amit megérdemlek. Elnyílnak az ajkaim, épp hogy nem nyögök fel a látványtól, és bár a víz már elkezdett lehűlni, nekem hirtelen lesz újra melegem; a jó ég tudja, hány orgazmus ide vagy oda, képes lennék újra megkívánni őt. A varázs aztán megtörik, nevetve csókol a nyakamba - amitől egyébként is nehéz lenne nem megborzongani, hát még most -, én pedig egy halk, frusztrált nyögéssel hunyom le a szemeimet.
– Ez nagyon aljas húzás volt – dorgálom meg az orrom alatt mormogva, de azért mosollyal a szám sarkában. Nyilvánvalóan teljesen átlátszó és szánalmasan gyenge vagyok, ha róla és a rám gyakorolt hatásáról van szó.
A víz hűlésére való tekintettel végül kimászunk a kádból - na jó, engem becsomagolnak és kipakolnak belőle, de kár lenne tagadni, hogy élvezem -, aztán alaposan megtörölközünk, mielőtt Skygge törölgetne meg minket a nyelvével. Ettől még azért résen vagyok, amikor kinyílik az ajtó, ő pedig felkapja a fejét, átlépek felette, ha nem tessékeli el magát az ajtóból, és rászólok, ha mégis kíváncsiskodni támadna kedve. Nem zavar, hogy Axelnek meg kell ismételnie a parancsokat, elvégre nem az én kutyám; persze, ha együtt fogunk élni - és miért ne lenne így, ha egyszer ő is Axelhez tartozik -, idővel meg kell majd tanulnia, hogy nekem is szót kell fogadnia, de én is tudom, hogy nem fél nap alatt fogom kivívni a tiszteletét ahhoz, hogy ezt elérjük. Főleg, ha sokszor csukom az orrára a hálószobaajtót, márpedig most is megteszem, mert szeretnék nyugodtan felöltözni. Elég, ha kettőjük közül egy mutat szenvedélyes érdeklődést a hátsó felem iránt. Öltözés közben a kérdésemre is megkapom a választ, én pedig mosolyogva bólintok, valamelyest megkönnyebbülve, hogy ezt az ajtót nem fogja bezárni előttem - esetünkben nem szó szerint.
– Oké, legyen így – egyezek bele, miközben magamra húzok egy tiszta bugyit, aztán visszaveszem a farmeromat. Zokni, melltartó, aztán már csak a pólóm kell, és a következő szavai éppen akkor érnek utol, mikor azt venném fel. Már attól, amit mond, és amivel ez járhat, legszívesebben felnyögnék, egyszerre frusztráltan és a gyönyörtől, de ezt még megspékeli egy nagyon régi közös emlékkel is. Felrémlik előttem a kép, ahogy Szíriában szinte kimászott az ablakon, csak mert nem akarta kockáztatni a csomag épségét - azaz az enyémet.
– Pedig ha tudtad volna akkor, amit most már tudsz... – somolygok rá. Nem hibáztatom érte, persze, hiszen egy egyszerű haditudósítónak hitt, már az is csoda volt, hogy megszavazta nekem a pisztoly használatát. – Már akkor is idegesített, ami csináltál, mert nem akartam, hogy miattam bajod essen, de most egyenesen egy újabb jobbost kockáztatnál vele – közlöm vele vigyorogva, de azért teljesen komolyan. Aztán eszembe jut még valami, amire már egy sokkal inkább rosszcsont mosoly költözik az arcomra. – Mondjuk megnézném, mikor zavarnál ismét egy másik fickó ölébe...
Az eredeti kérdésről sem feledkezem meg viszont, de azért megengedek magamnak egy mély sóhajt, miközben áthúzom a fejemen a pólót és elképzelem a jelenetet.
– Szóval egy katonai járgányban akarsz nekem menőzni, egyenruhában... – foglalom össze, és igen, újra felsóhajtok, mert végigmérem talpig terepszínbe öltözve, és meg kell állapítanom, hogy bár engem eddig sosem vonzott különösebben az egyenruha, sőt, az ő esete nyilván e tekintetben is kivétel. Egyébként is borzalmasan szexi, de így meg... még borzalmasabban szexi. Nekem lőttek. – Jó. Oké. Úgysem tudok nemet mondani, de ha megkockáztatod azt az előbbi nézésedet, nem vállalok felelősséget a következményekért – bökök rá a mutatóujjammal, felvont szemöldökkel, komolyan fenyegetve meg. Pontosan tudja, hogy az önuralmam szeret szabadságra menni, ha róla van szó. Különösen most, hogy hónapokat kellett kibírnom nélküle, és épphogy visszakaptam.
– Igazából felőlem indulhatunk, csak muszáj előtte megszárítanom egy kicsit a hajam, mert itt nálatok még nyáron is befagy az ember segge – jegyzem meg aztán egy kis vigyorral. Lopok tőle egy csókot, aztán megszakítom a gátat Skygge és a gazdája között az ajtó kinyitásával, és a fürdőszobába megyek. Gyors és hatékony hajszárítást tartok, átfésülöm a hajam, még gyorsan átöblítem a kádat, amiből közben lement a víz, aztán már tényleg indulásra készen jövök elő a fürdőszobából.

freeze || coded by eirik

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel

- -
« Zene; The Reason»
Tudom, látom rajta, hogy nem tetszik neki a dolog, de abból főztem, ami megadatott, és hiszem, hogy ha nem kezelek mindent fenntartásokkal, ha meglovagolom a hullámot, akkor nem kísérleti nyúl, hanem csodabogár leszek a szemükben. Arról nem kell tudniuk, hogy más is képes dolgokra - például Aviva, vagy az öcsém -, elég ha rám fókuszálnak.
- Minden rendben lesz. Nem Amerikában vagyunk. - nyugtatom egy apró mosollyal. Az az ország tényleg a fegyverkezésre rendezkedett be, örülök annak, hogy nem ott élünk. Mi - a múltunkat leszámítva - már egészen békés nép vagyunk.
Azon kicsit felvonom a szemöldököm, amikor hadakról kezd beszélni az esküvőnkön.
- Az egész családfát meghívjuk? - kérdezem pimasz mosollyal a szám szegletében. Én visszafogottabb esküvőre gondoltam, talán egy tucat fővel. Csak azokkal, akik igazán fontosak nekünk. Tudom, hogy nem épp ezzel kapcsolatban lett emlegetve a tábornok, de most egészen felcsigázott ezzel a gondolattal.
Közben magamban már hozzá teszem a család jelzőt az ő neve mellé is, még úgy is, hogy eddig is mindig magaménak tekintettem, hozzámtartozónak. Látom, hogy eleinte kicsit gondolkodva fürkészik, aztán ahogy megérti, mire gondoltam, ellágyuló pillantással mosolyog rám, és hajol közelebb. Bezárom a távolságot, mikor oda hajol hozzám, ajkára hajolva viszonozom a rövid, érzelmes csókot. A vallomást simítással és egy apró csókkal a homlokán veszem, majd a bűnbánó szemeit látva gyengéden, halványan elmosolyodom.
- Ne nézz így. Nem vagyok haragos. Igazából veled még jobban járt a kabin. - én sokkal rosszabb dolgokat tettem volna vele, ha képes lettem volna itt maradni. Azt hiszem erről többet árulna el az a kikötői kis raktár, amiben voltam, vagy a lakás, ahová később költöztem.
- Jól van, átmenetileg jó lesz a kanapé, meg a dohányzó asztal. - teszem azért hozzá, hogy megválaszoljam a kérdését.
Amikor Joera terelődik a szó a szemöldökéről, felhozom, hogy akár meghívhatjuk őket az esküvőre, a válaszára azonban őszintén meglepődöm. Persze, azt tudtam, hogy Joe nem virágot árul, és valószínűnek tartottam, hogy a férje se minőség ellenőrzési osztályon dolgozik, de azért maffiavezérre nem tippeltem volna.
- Oh... Hát ez kár. - nem igazán tudom, mit mondjak. Kicsit rossz érezni, hogy az életemmel mennyire kifogok szorulni gyakorlatilag mindenki életének a perifériájára. Aviva múltja, barátai, családja, az én öcsém problémái, az apám... Gyakorlatilag ugyan úgy el kell magamat szeparálni másoktól, ha nem akarom felhívni a figyelmet rájuk. Még ha Vivát tisztáztam is, és ezt a célomat ismerték is, azt nem kockáztatnám meg, hogy rajtam keresztül mondjuk Mikkelhez eljussanak, vagy az öcsém és a barátai a bandában célkeresztbe kerüljenek. Halkan sóhajtva merengek el ezen, a lehetséges kiskapukon, miközben megmosdatjuk és szeretgetjük egymást. A kérdése húz vissza a valóságba, és amikor elmesélem, hogy Hronn segített nekem, örömmel hallgatom, hogy Viva is csak jókat tud róla mondani.
- Kevésbé szeszélyes teremtés. - mint az anyja, de azt már inkább nem teszem hozzá. Azért felhozom neki a lehetőséget, hogyha akarja, nem csak a szememről, de mindenhonnan eltávolíttatom a hegeket, a válasza viszont épp olyan kedves, mint amilyen meglepő. Mármint nem az a része, hogy nem zavarja, hanem az, hogy az arcomon lévőt kifejezetten szexinek tartja.
- Valóban? - kérdezem egy csibészes félvigyorral az arcomon.
- És milyen pillantást szeretsz hozzá a legjobban? - jön a következő kérdés, és már át is viszem a csibész nézést egy határozottra, olyanra, mint amivel egyszerre tudnék ölni - vagy az ő esetében hevesen felfalni, mint ahogy erre példát is láthatott már számtalanszor a kapcsolatunk során. Tipikusan az a ragadozó tekintet, amivel akkor illettem, ha már olyan szinten felhúzta az agyamat, hogy nem érdekelt semmi más rajta kívül. Ha elérem a várt hatást, akkor halkan nevetve csókolok a nyakába, aztán ítélem meg úgy, hogy eleget ázott, ismét hűl a víz. Kitessékelem az ölemből, törülközőbe bugyolálom, aztán figyelmeztetem Skygge rossz szokására, míg megmosolygom a Viva-burritot. Kihúzom a dugót a kádból, magam is megtörülközöm, aztán követem őt kifelé. A kutya az ajtóban fekszik keresztbe, de lendületesen emeli fel a fejét, amikor nyílik az ajtó. Azt még nem tudja, hogy Vivára hallgasson-e, láthatóan kicsit zavarodott, de amikor ugyan arra utasítom, csinálja, amit kell. A szobában aztán van időm válaszolni a kérdésre is, így, hogy nem kell Skygge elől menekülni.
- Igazából... Úgy volna jó, ha velem jönnél, de külön autóval, mert visszavinném akkor a JLTV-t, aztán a tieddel mennénk tovább a lakáshoz. - mondom, és habár látom, hogy a szekrényben ott vannak a ruhám szép katonás rendben, még is az egyenruhát veszem vissza, pont az imént elmondott indok miatt.
- Szívesen menőznék a truckkal, és vinnélek egy körre egyébként, ha akarod. - kérdezem a szemem sarkából ránézve, nem tudom, hogy mennyire kedveli az ilyen járgányokat.
- Ígérem, nem lógok ki az ablakon. - emlékszem vissza egy réges régi jelenetre egy harci járművel...
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

A nevetése hangja újra és újra beragyogja a lelkem, már csak ezért is boldog vagyok, hogy tudok vele egy kicsit viccelődni, még ha most épp a hosszú ujjairól is van szó, amit ugye könnyedén ellenem fordíthatna. Ezúttal mégsem teszi, megkönyörül rajtam, inkább csak velem nevet. Aztán viszont elmondja, hogy tényleg megmutatta nekik a képességeit, ez pedig aggodalommal tölt el, és ezen nem segít az sem, amikor alátámasztja, hogy nyilván többet akarnak majd tudni erről. Mélyet sóhajtok a gondolatra, hogy talán mindenféle kísérletnek akarják majd alávetni, és nem nehéz eljutnom arra a következtetésre, hogy ennek már megint én leszek az oka, hiszen miattam akart belevágni ebbe az egészbe, miattam volt szüksége a támogatásukra, a jóváhagyásukra. Nem tud megnyugtatni azzal, hogy szerinte ettől még ugyanolyan embernek és nem ellenségnek tekintik, mert ez még bőven változhat is. Ha valamiféle szupertitkos fegyvernek tekintik majd, az pont akkora eséllyel sülhet el a visszájára is; egy egészen más kontextusban nekem ezt már volt szerencsém megtapasztalni.
– Egyelőre legalábbis biztosan... – mormolom az orrom alatt. Nem, kicsit sem tetszik ez a gondolat, de úgysem fogom hagyni, hogy túlságosan elfajuljon a dolog. Inkább rákérdezek a pontos idő-faktorra, aztán amikor megtudom, hogy ez még körülbelül két hét, inkább megpróbálok viccelődni még egy kicsit a villantással - ezúttal az én oldalamról.
– Úgy legyen. Inkább, mint hogy személyesen akarjon eljönni istenek és félistenek egész hada közé – teszem hozzá egy kis mosollyal. Persze értem én, hogy ez egyfajta rövid pórázt jelent, ami egy kicsit azért aggaszt, hiszen Avivaként a figyelő szemek voltak mindig is a legnagyobb ellenségeim, de elvileg már felesleges emiatt aggódnom. Majd inkább arra kell koncentrálnom, nehogy véletlenül tényleg villantsak egyszer valamit, mert azt hiszem, az én képességeimet is felettébb érdekesnek találnák. A megfigyeléssel kapcsolatos sejtésemet alá is támasztja a szavaival, amire először csak értőn elmosolyodom, de aztán egy kis fáziskéséssel rájövök, miért ejtette ki szokatlan hangsúllyal a család szót és miért néz rám most is ilyen érzelmekkel teli szemekkel. Tény, hogy én is magától értetődőnek veszem már, hogy mi ketten összetartozunk, de az, hogy ezzel tulajdonképpen egy család leszünk... Jó, szigorúan nézve csak egymás családjának tagjaivá is válunk, hiszen mi egy egészen más módon lehetnénk egy külön család, de azt hiszem, az nem olyasmi, amire bármelyikünk is készen állna vagy indítványozná. Már az is épp elég sokk, hogy egyáltalán a házasságot tényleg meglépjük. A szavai súlya ettől viszont még nem lesz kevesebb, ezért ellágyuló mosollyal, szerelemtől csillogó szemekkel tekintek rá. Közelebb hajolok hozzá, ajkaimat újra az övéire simítva, lágyan, röviden, de ragaszkodóan.
– Szeretlek – mormolom az ajkaira halkan. Abba nem nehéz beleegyezni, hogy ezt a két hetet még itt töltsük majd el, a cuccai elhozására bólintok - bár itt mindene úgy van, ahogy hagyta, még lehet szüksége dolgokra -, a konyhai szett említésére viszont enyhe bűnbánattal a szememben pislogok rá, még ha nem is bánom annyira, mert úgysem lettem volna képes újra odaülni vele.
– Átmeneti megoldásnak működhet egy dohányzóasztal is. A kanapét tudjuk használni, és akkor lenne egy asztalunk is – vetem fel. Úgy nem kellene egy teljes szettet beszerezni, csak a kanapét kellene visszaforgatni a faltól, meg rászokni, hogy nem a hagyományos értelemben vett asztalnál eszünk mondjuk. Ezután persze nem úszom meg azt sem, hogy rákérdezzen a szemöldökömet átszelő sebre, én pedig beavatom az igazságba. Bólogatok a szavaira, bár az esküvős résznél egy kicsit mosolygok az orrom alatt.
– Ha szoros megfigyelés alatt leszünk, talán nem lenne a legjobb ötlet. Tudom, erről a részről nem beszéltünk sokat, mert nem tűnt relevánsnak, tekintve, hogy meghalt, de... Joe férje a szicíliai maffia egyik családjának a feje. Nem feltétlenül mutatnának jól az esküvődön – billentem kissé oldalra a fejem kétkedve. Egyébként sem hiszem, hogy megtennének egy ilyen hosszú utat, főleg, ha addig sem végeznek a takarítással, de persze a gesztust meg lehet tenni.
Ezután jócskán eltereli a figyelmemet a csókjával - bár a finom simogatás miatt eddig is nehéz volt koncentrálni -, és mire alaposan kiélvezzük egymás ajkainkat lágy kóstolását, nem tudom nem újra megvallani neki, hogy mennyire hiányzott nekem. Ragaszkodó mozdulatára elmosolyodom, mert értem, hogy ez azt jelenti: én is neki. Hagyom, hogy megmosdasson, élvezem a törődést, a simogatást, az apró csókokat, mindent, mielőtt viszonoznám a kedveskedést, ezt is ugyanúgy kiélvezve, mint amikor ő érintett engem. Felfedezek a testén néhány új heget - nem vészeseket, valamelyik talán fel sem tűnne, ha nem égett volna bele a tudatomra a teste minden négyzetcentimétere -, ezeket finoman végig is simítom a mutatóujjammal, de egyelőre nem kérdezek semmit. Miután elégedett vagyok a tisztogatásával - és kitaperoltam magam -, még egy kicsit odabújok hozzá, és ekkor már kérdezek, de nem a hegeiről, hanem a szeméről. Elmosolyodom a nővére említésére, miközben az ismerős heget érintem finoman az arcán; ez sok mindent megmagyaráz.
– Hrǫnn nagyon kedves volt hozzám is, és rengeteget segített. Nagyon hálás vagyok neki, és jó tudni, hogy ő titeket is a szívébe zárt – pillantok a szemeibe mosolyogva. Részleteket nem osztok meg vele sem a segítségéről, nem arról, hogy már egyébként is tudomásom volt ez utóbbiról; ha kérdezné, nem tagadnám le, de magamtól nem szeretnék ezzel előhozakodni. Amikor a hegek eltüntetését említi, úgy kezdve, hogy ha engem zavar, megrázom a fejem.
– Engem a szemed sem zavart. Ezek mind annak az emlékeztetői, hogy mire voltál képes értem... – vezetem le a pillantásomat a mellkasánál kezdődő nagy kiterjedésű hegre is az oldalán, egyik kezemmel végigsimítok rajta, azzal a jól begyakorolt érintéssel, ami se nem túl finom, se nem túl durva. – Szóval én szeretem őket – nézek vissza rá, szerelemmel és áhítattal a szemeimben. – Csak akkor tüntesd el őket, ha téged zavarnak. Bár szerintem ez itt kifejezetten szexi – költözik egy kis huncut csillogás a szemeimbe és a mosolyomba, amikor újra a szeme körüli hegre pillantok. Azt a fajta veszélyességet kölcsönzi neki, ami mindenkinek azt üzeni, hogy jobb, ha nem húz vele ujjat, nekem pedig megremeg tőle a térdem, és egyben ugyanolyan emlékeztető is a szerelmére, amit szívesen nézek nap mint nap.
Én nem is veszem észre, mikor a víz elkezd kihűlni körülöttünk, ő előbb cselekszik, mint hogy ezt érzékelni kezdeném. Viszonzom a finom csókot, amikor arrébb tessékel, hogy ki tudjon kászálódni a vízből, aztán mosolyogva figyelem, hogy egy törölközőért megy - hogy odahozza nekem. A mosolyom vidáman és hálásan szélesedik ki, de értem a célzást, feltornázom magam a lábaimra, aztán kuncogva hagyom, hogy becsomagoljon a törölközőbe, majd szó szerint kiemeljen a kádból, a karjaiban. Szorosan magam köré fogom a törölközőt, felhúzom egy kicsit a vállaimat, és vidáman pislogok fel rá a törölköző rejtekéből a fejemre adott csókja után. Figyelem, ahogy magának is szerez egy törölközőt, és azt hiszem, egy kicsit el is veszek a látványában, csak a figyelmeztetésére térek vissza a jelenbe.
– Azt meghiszem – nevetem el magam halkan. Tényleg értem a célzást, engedelmesen törlöm szárazra magam, aztán a hajamat is, amennyire tudom. Épp a tincseimet dörgölöm a törölközővel, amikor újra megszólal; megállok a mozdulatban és rápillantok, mert érzek a hangjából egyfajta bizonytalanságot.
– Szeretnéd, ha elkísérnélek, vagy várjalak meg itt? – kérdezem szelíden. Hasonló érzésem van, mint amikor magában tartotta a válaszokat a kimondott és kimondatlan kérdéseimre egyaránt, és bár továbbra sem tetszik a gondolat, hogy bezárkózzon előttem, tudom, hogy mindenekelőtt időt kell neki adnom. Épp ezért mellőz a kérdésem is minden élt, és ha azt mondja, inkább egyedül menne, azt sem veszem magamra, csak egy mosollyal bólintok.
Miután végeztem a törölközéssel és a hajam is már csak nedves, magam köré csavarom a törölközőt - biztonsági okokból, és most inkább Skygge nyelvére mintsem Axel szemeire gondolok, ha vizes vagyok, ha száraz -, és úgy megyek ki a fürdőből, ha kell, Skygge nagy testét kerülgetve és átlépve. Így sem bízom benne teljesen, ha az orráról és az ismerkedésről van szó, és bizony ha szagolgatni vagy nyalogatni szeretne, nem vagyok rest rászólni, ha tartsa tőlem távol a nedves kis orrát. Ha kell, be is csukom az orra előtt a hálószoba ajtaját - Axelt azért beengedem előtte -, és csak ezután állok neki felöltözni. Odabent már Axel is láthatja, hogy a ruhái ugyanúgy sorakoznak a szekrényben, mint azelőtt; érintetlenül, egyetlen pólót kivéve, ami most a nappaliban összehajtott ágyneműbe van belehajtogatva, mert abban aludtam.

freeze || coded by eirik

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel

- -
« Zene; The Reason»
- Nyilván. - nevetek vele együtt halkan, miközben mindenfélre kellemes emlék elém kúszik, kezdve attól, hogy a kanapén erről beszéltünk anno, egészen odáig, hogy mennyire szerette például ma is ezeket a hosszú ujjakat.  Csak azért nem engedem magam bele lovalni ezekbe a gondolatokba, mert közben azért kicsit pontosabban kifejtem, hogy mire gondoltam a villantás alatt. A meglepettségét és aggodalmát fürkészve bólintok egyet aprón.
- Igen, meg. Nyilván többet akarnak tudni erről mindenféle szinten, de megérte, mert erős alapom volt így egy alkura. Gyakorlatilag mindent a fenekem alá toltak, ami csak kellett a személyes küldetésemhez, és azt is megértették, hogy hiába ez az erő, nem szűntem meg soha embernek, vagy norvégnak lenni. Potenciált látnak bennem, de nem ellenséget. - afelől nincs kétségem, hogy alaposan ki fognak vizsgálni, de ahogy régen sem, úgy most se fognak semmit se találni, mert ez nem szervi elváltozás, ez mágia, az istenektől, apámtól kapott, örökölt hatalom, amelyet nem lehet kikeresni és kivágni a szervezetből, vagy reprodukálni. Ellenben az aranytojást tojó tyúk leszek. Talán elkezdenek majd keresgélni, és így talán fel is tudnak készülni más, nagyobb dolgokra. Ha csak arra gondolok, hogy én mit csináltam Haifaval, akkor bizony van okom azt hinni, hogy ilyesmire, vagy erre más félvérek is képesek. Elég egy valakinek olyan dühösnek lennie, mint nekem, úgy hogy nem bánom, ha felkészülünk mindenre is.
Az eltávot és az esküvőt, de különösen a villantást emlegetve halványan elmosolyodom.
- Szerintem még üdvözlő kártyát is küld majd a tábornok. - mondom bizakodóan, mert valószínűleg közel akarnak majd tudni magukhoz, de egyáltalán nem bánom.
- Ha a fél szemüket rajtunk tartják, attól csak nagyobb biztonságban tudom a családom. - mondom halkan, szerelmesen figyelve őt, jelezve, hogy habár eddig is szorosan hozzám kapcsolódott, a gyűrűvel már hivatalosan is a családom tagjának tekinthetem, és annak is tekintem őt. Már nem csak a barátnőm - mint ahogy régen bemutattam a szomszédnak -, hanem a menyasszonyom, nemsokára pedig a feleségem lesz.
Abban megegyezünk, hogy erre a két hétre elég lesz itt élni, közben pedig úgy is megkapom majd a szolgálati lakást Ramsundban, és akkor átköltözünk oda.
- Majd a cuccaimért elugrok... meg veszek egy új konyhai szettet. - azért lehet, hogy nem maradunk itt örökre, de megbeszéltük, hogy a kabin megmarad a tulajdonunkban, és addig is jó lenne enni valamin ebben a két hétben is. Ülni sem ártana valamin, ami azt illeti, meg hát jó lenne, ha nem mindennap abban az egy egyenruhában flangálnék. Van itt egy-két dolgom - ha nem dobta ki -, de ha ruhát nem is nagyon kell áthoznom, Skygge dolgai mindenképp kelleni fognak a kikötő melletti egérlyukból. Meg azt majd vissza is kell adnom a tulajdonosának, csak előtte újra kell festeni az egészet, miután kiürítettem mindent...
A csendben rá kérdezek a szemöldökére, ő pedig megrázva a fejét kezd magyarázkodni, én pedig felvonom a szemöldökömet egy kicsit. Egyszerre boldog és szomorú is a történet, jó dolog, hogy Joe megtalálta, visszakapta a férjét, de szomorú, hogy valószínűleg soha többé nem látjuk őket. Azt furcsállom, hogy pont Avivának adta át a stafétát, mikor ott volt neki egy falka, akit régebb óta ismert és irányított. Az is furcsa, hogy ők csak úgy engedik lezárni azt, amiből eddig megéltek, de ha megbeszélték, engem, mint katonát, nem zavar, ha még egy alvilági bolt húzza le a rolót, sőt. Egy bizonyos részem megnyugszik ezt tudva.
- Telefonon még tarthatjátok a kapcsolatot, meghívhatjuk őket az esküvőre, hátha visszacsalja őket legalább egy kicsit, ha elrendezték a dolgaikat otthon. - mondom elmerengve. Hátha. Ha nem is jönnek, azért van olyan modern a mai világ, hogy ne legyen különösebb erőfeszítés kapcsolatot tartani két ország között, még ha olyan távol is van egymástól, mint a miénk és az övéké. Az eddig rajta vándorolt kezem felkúszik a nyakán az ajkára, figyelem a csillogó pillantását, mélyen abba tekintek, mielőtt közel hajolva lehunynám a szemeim a csókra. Mikor elhúzom az ajkam, neki döntöm homlokomat az övének a szavaira, jelezve - ha nem lenne elég feltűnő -, hogy ő is hiányzott nekem. Ezután meg is mondatom, tovább élvezve jelenlétét, bőrét, illatát, kuncogását a lába mosásánál. Leöblítve még elszórok rajta itt-ott egy-egy csókot, de aztán hagyom, hogy ő is kivegye a részét a fürdetésből.  Elvétve van egy-két új hegem - főleg vágások vékony, alig észrevehető hegei-, de egyik sem feltűnő, vagy életveszélyes, és van, ami eleve az égési sérülésembe olvad bele, szóval olyan sokat nem kell magyarázkodnom, ha rákérdez. A legtöbb persze nem a kint létem alatt sikerült összeszedni, hanem itthon a kikötőben, az alatt az egy hónap alatt, mielőtt erőt vettem volna magamon. Kint már sokkal jobban felszereltebb voltam ami a testem védelmét illeti. A gondolataimból a simítás az arcomon, és a kérdése ránt vissza. Rápillantok, derekára simítva kezdem fürkészni az arcát.
- Miután elmesélted hogy a nővérem meggyógyított, én is felkerestem őt. Egy orvos ismerőse megműtött, ő pedig meggyógyított. Szükségem volt mind a két szemem élességére ahhoz, hogy el tudjam intézni azokat, akik a nyakadat akarták. - válaszolom halkan, miközben élvezem az érintést az arcomon.
- Ha ez zavar, ezt is eltüntethetem, vagy a többit. De ezek akkor nem voltak prioritásban. - mondom őt figyelve közben. Azt nem mondom, hogy anyám szerint jól áll az arcomon lévő, mert nem neki akarok tetszeni, nekem meg aztán teljesen mindegy, egy ideje csak azért néztem tükörbe, hogy levágjam a hajam és a szakállam.
Nagy nemsokára, amikor már ösztönből érzem, hogy megint hűl a víz, felülök, őt óvatosan arrébb pakolva - és közben megcsókolva - kelek fel majd lépek ki a kádból. A törülközőért megyek, de nem magamra tekerem, hanem oda viszem, és tartom neki, ha pedig felállt és engedi, akkor bele bugyolálom és karomba véve emelem ki a kádból, majd teszem le a földre, feje búbjára egy csókot adva.
- Törülközz meg, mielőtt kilépsz, különben Skygge fog szárazra nyalni. - figyelmeztetem halvány mosollyal, aztán magam is fogok egy törülközőt, hogy a saját tanácsomat kövessem.
- Lehet elmegyek most a cuccokért... - gondolkodom közben hangosan.
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

Élvezem ezeket a pillanatokat. Az ölelésében, a testéhez simulva még az sem tűnik fel, hogy kihűlt a víz, bár ezen is segít némi melegvíz engedésével, előrelátón és jól ismerve engem. Eszembe jut egy fontos kérdés, a válasza pedig felkelti a kíváncsiságom és még egy kis huncutság is belefér, ő pedig helyezkedik egy kicsit, hogy egy kis vigyorral tudjon felém fordulni. A válaszán halkan elnevetem magam, és kicsit közelebb hajolok hozzá.
– Most nyilván a hosszú ujjaidra gondolsz – elevenítek fel egy kellemes emléket vigyorogva, mielőtt ajkaimat röviden, játékosan az övéire szorítanám. Aztán persze hagyom, hogy a valódi választ is elmondja, a szemöldököm pedig a magasba szökik.
– Megmutattad nekik a képességeidet? – kérdezem meglepetten. Talán egy kis aggodalom is felüti bennem a fejét, mert tudva, hogy milyen szokott lenni az emberi társadalom hozzáállása az ismeretlenhez és a szokatlanhoz... Nem akarom, hogy kísérleti nyulat csináljanak belőle. Mondjuk nem is hagynám, előbb rendeznék nekik én is villantást. Rákérdezek arra is, hogy akkor mégis mennyi az annyi, idő tekintetében, a matek pedig körülbelül két hétre jön ki.
– Akkor remélem az esküvőre kapsz eltávot, különben kénytelen leszek én is villantani – somolygok rá. Megkérdezem azt is, hogy szeretne-e még itt a városban átmenetileg elköltözni valahova, bár valóban, a két hétre nem lenne értelme. Azért egy kérdést mindenképp megért.
– Nekem jó a kabin – simítom meg az arcát mosolyogva. Azt, hogy most már, csak gondolatban teszem hozzá, mert nem az a lényeges, hogy eddig nem volt az, hanem hogy most már itt van velem és ettől minden tökéletes lett. Mivel ő is engem figyel, én sem vagyok rest gyönyörködni a látványban, magamba iszom minden vonását, szemeinek kékjét, századjára, ezredjére is. Amikor felemeli a kezét és a szemöldökömnél simít végig egy bizonyos vonalon, már tudom, mi következik, és persze rá is kérdez, de rosszalló pillantására csak egy kis mosollyal megrázom a fejem.
– Hiába nézel így, betartottam az ígeretem. Ez nem azért van, mert az vagyok, aki – sóhajtok egy aprót. A fejemet a vállára fektetve figyelem tovább, elmosolyodva, amikor a keze felfedezőútra indul lefelé a vállam mentén. Simításai mentén finom libabőr fut végig a testemen, de én is feljebb csúsztatom a kezem a mellkasán, hogy épp elérjem az állkapcsát az ujjaimmal, így az álla vonalát simogatom hüvelykemmel, míg folytatom. – Joe megkért rá, hogy rendezzem az itteni üzletét. Kivívta magának Hel háláját és visszakapta tőle a férjét – osztom meg vele mosolyogva. Nyilvánvalóan örültem és örülök is Joe boldogságának, hiszen bár fogalmam sem volt, hogy ez lehetséges, mégis megtörténhetett vele is az, ami velem - még ha kicsit máshogyan is. – Viszont nem sokkal ezután fülest kaptak, hogy Olaszországban támadás készül a családjuk ellen, ezért el kellett menniük. Az eredeti cél az lett volna, hogy fenntartsam az üzletet, de tudod... nem hiszem, hogy visszajönnek – vonok vállat. Van bennem egy kis szomorúság, hiszen nagyon megszerettem Joe-t, de tényleg örülök annak, hogy boldog. Hogy újra egyenesbe jöhet mindene. – Mivel az életemmel tartozom neki, nem volt kérdés, hogy segítek-e. Viszont nyilván nekik is megvannak a maguk ellenségei a városban... szóval ez történt – bökök a szemöldököm irányába. – De nem öltem meg a fickót, és ő sem erőlködött – vonok vállat újra. Nem érzem úgy, hogy ennek még további következményei lehetnének majd. Megborzongok, amikor simítása a nyakamhoz ér, aztán elnyíló ajkakkal szusszanok halkan, ahogy végigsimít az alsóajkamon. Engedelmesen hajolok közelebb, ahogy magához húz, az utolsó pillanatig figyelve szemeinek gyönyörű kékjét, mielőtt lehunynám a szemem, amikor megcsókol. A finom, édes érintés hosszan eltart, és nekem semmi ellenvetésem nincs ez ellen, közelebb simulok hozzá, kezemet átvezetem a karja alatt a hátára, hogy finoman cirógassam a bőrét a víz alatt. Amikor végül elenged, kissé elvarázsoltan nézek fel rá, megnyalom az ajkaimat, mintha csak az ízét akarnám újra megkóstolni, aztán szusszanva magamhoz ölelem egy kicsit.
– Nagyon hiányoztál – mormolom a mellkasának halkan. Elmosolyodom, ahogy elkezdi átdörzsölni a bőrömet, aztán amikor a tusfürdőmért nyúl, hagyom, hogy megmosdasson és kedvére simogasson így. Még a lábamat is engedelmesen húzom fel, amikor a térdem alá nyúl, és halk kuncogással figyelem, amint még a lábujjaimat is megmossa. Nekem sincs ezután nehéz dolgom, mert bár sok mindentől megszabadultam a kabinban és még több mindenre nem voltam képes ránézni sem szinte, a tusfürdőjét nem tüntettem el. Ott hagytam, ahol volt, mintha csak hazavártam volna azóta is... és talán így is volt. Amint én szép tiszta lettem, kezembe veszem az ő tusfürdőjét is  hogy  aztán visszaadhassam a kényeztető törődést. Nem spórolok az érintésekkel, én is kiélvezem, hogy végre újra itt van, tenyereimmel, ujjaimmal bejárom a bőrét mindenhol, tekintetemmel is végigsimítva az útvonalat időközben. Csak amikor készen vagyok és visszanézek a csillogó szemeibe jut eszembe, amit eddig még nem kérdeztem meg. Felemelem a kezem, az arca bal oldalára simítom úgy, hogy meg tudjam érinteni a hüvelykujjammal azt az ismerős heget a már tisztán rám tekintő szeme körül.
– Mi történt a szemeddel? – kérdezem halkan, ujjammal finoman rajzolva végig a heget, szeme tiszta csillogásában gyönyörködve.

freeze || coded by eirik

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel

- -
« Zene; The Reason»
Az újabb kör miatt szuszogva ölelem magamhoz, élvezem, ahogy hozzám bújik, a finom simogatására és a szuszogására a nyakamban kellemesen borzongok meg. Magamhoz ölelem apró testét, és csak akkor engedem el, amikor már eléggé felmelegedett a víz, és elzárom azt. Rájöttem, hogy nem mindenre tudok hatni akarattal, pedig sokkal egyszerűbb lenne melegen tartani neki, ha csak gondolnom kéne rá. Közben elkezdem megválaszolni a kérdéseit, fejemet az övére hajtom közben, kivéve, amikor érzem, hogy feltekintene rám. A szemem sarkából nézek le rá, az újabb kérdésére és gonoszkás mosolyára halványan elvigyorodok.
- Ó igen, megmutattam nekik, hogy mindenhol óriási vagyok. - válaszolok pimaszul, kúszok kicsit a kád oldalához, hogy picit oldalra fordulva jobban rá tudjak nézni, de még mindig rajtam fekhessen.
- Mondjuk úgy, bazári majmot csináltam magamból egy üveg tengervízzel. - mondom elmerengve, magam elé képzelve a jelenetet. Nehezen hittek el eleinte bármit, de ha valamivel, akkor a "rongálással" könnyen le lehet nyűgözni őket. Onnantól kezdve, hogy tudták, hogy nem hallucinálnak valami miatt, már sokkal nyitottabbak voltak.
- Hát... Másfél hónapot adtak. Abból egyet kint töltöttem, szóval körülbelül két hetem van még. - számolok gyorsan fejben, kicsit magam elé merengve, aztán rá fókuszálom a szemeimet és fürkészni kezdem őt.
- Osloban már nem nagyon van értelme új lakot keresni. Addig ellehetünk itt a kabinban, amíg nem adnak Ramsundban egy szolgálati lakást. Onnantól kezdve meg már csak keresnünk kell egy átmenetit erre a két évre, ha az nem volna elég jó. - az, hogy utána hová költözünk meg úgy is rajtunk múlik. Akár már most elkezdhetjük nézegetni a telkeket, mert mire lejár a két év, addigra pont megépülhet a ház. Míg arcát figyelem, élvezem, hogy végre tisztán látom, ismét feltűnik rajta a seb, ami átszeli a szemöldökét. Felemelve a kezem óvatosan simítom meg mellette, elég távol attól, hogy ne fájjon neki, de elég közel ahhoz, hogy tudja, azt fürkészem.
- Rá akarjak kérdezni, hogy mit csináltál? - kérdezem halkan szusszanva, némi rosszalló pillantással nézve szemeibe. Persze nem tudok rá ténylegesen haragudni, mert jól van, de azért még is örültem volna, ha legalább egyszer nem úgy látom, mint aki kék zöldre van verve, és vérzik valahonnan, főleg miután arra kértem, hogy húzza meg magát. Vérezni csak egy helyről vérezzen, havi egyszer, a többi innentől kezdve meg van neki tiltva. A szemöldöke mellett lévő kezemmel aztán lassú mozdulattal végig simítom az arcát, a haját, figyelem, hogyan tapadnak a vizes tincsei a vállára, vagy lebegnek a nyakig érő vízben. Ujjaimat figyelve kezdem gyengéden, leheletnyien érintve, lassú mozdulatokkal végig simogatni a vizes vállát, kulcscsontját, felkarját, kiélvezem puha bőrének érzését és érintését. Egy kicsit szótlan vagyok, nem igazán tudom, hogy megtörjem-e a csendet, vagy elég-e neki, ha csak így, fél kézzel ölelve, másikkal cirogatva és finom, barnás bőrét figyelve iszom magamba a gyönyörű látványát, amelyet hónapokig megvontam magamtól. Nem tudok betelni a látványával, vagy az érintésével, ha elmeséli, mi történt vele, figyelmesen végig hallgatom, de az ujjaim akkor sem pihennek meg. Végig simítom a vízcseppeket a nyakán, felkúszik az ujjam az állán, végig simít a duzzadt, édes alsó ajkán. A tenyerem finoman simul rá állára, hogy azzal húzzam közelebb magamhoz, és oda hajolva adok ajkára hosszú, gyengéd csókot. Miután az ajka édes ízét is eleget kóstoltam, kezemmel finoman dörgölöm át a bőrét, gyakorlatilag megmosdatva őt. Körbe pillantva az ő tusfürdőjét megtalálom, úgy hogy a végén azt is használom, és kiélvezem, hogy simíthatom a tenyeremmel is, és még a lábujjhegyeit is képes vagyok át mosni, ha felhúzza a lábát, amikor a térde alá nyúlok.
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

Keveredik bennem az a fajta elégedettség, amit mindig érzek, ahányszor csak egymáshoz érünk, a heves orgazmus(ok) okozta kielégültség-érzet, illetve az a fajta elégedettség, amit amiatt érzek, hogy nem csak engedett nekem és elengedte magát egy kicsit, de mindez nem is vezetett semmi rosszra, csak és kizárólag nagyon jó dolgokhoz. Minden érintésével őrületbe kerget, akkor is, ha épp erősebb a fogása, mert egyszerűen a sok ingerrel teljesen lefoglalja a fejemet, nem is lenne lehetőségem semmi máson gondolkozni, és nem is tesz semmi olyat, amivel rossz emlékeket idézne elő. Nem mondom, hogy nem lenne lehetséges, hiszen nem véletlenül értettem meg, amikor még az ágyban arra kért, hogy ne akarjak tőle teljes szabadságot; valószínűleg sok idő kell majd még ahhoz, hogy ne villanjanak be kéretlen emlékek arról, ha például lefogná a kezem, vagy mondjuk egyenesen megbilincselne, de ha már most eljutottunk idáig, akkor... talán nincs minden veszve. Remélem, hogy még ezeket is visszanyerhetjük.
Miután még a kádban térdelve egy kicsit magunkhoz térünk és én a karjában élvezem a finom csókokat a bőrömön, visszadől a vízbe, velem együtt, én pedig készséggel fészkelem oda magam hozzá. Egy kicsit még becsukom a szemem, miután megmosolyogtam és egy csókkal háláltam meg a figyelmességét, a mellkasára fektetett arccal élvezem újra ezeket a békés pillanatokat, amikor ki tudunk zárni mindent egymáson kívül. Kifejezem, hogy nem igazán van okozom panaszra a fürdőkád tekintetében sem, nevetése hangja melegséggel tölti meg a szívemet. Egy kicsit közelebb fészkelődöm a nyakához, ahol még tisztábban érezhetem az illatát, kezem a mellkasát simogatja lágyan, akárcsak az ő ujjai az én bőrömet. Miközben ezt a nyugalmat élvezem, eszembe ötlik a kérdés, hogy vajon meddig is élvezhetjük majd ezt. Kinyitom a szemem, felpillantok rá, míg felteszem a kérdést, aztán a profiljában gyönyörködve hallgatom a hangját a válasz közben. Az utolsó szavaira elmosolyodom, újra nyomok egy csókot az állára, de mivel folytatja, egyelőre nem vágok közbe. Jobban is teszem, mert felkelti az érdeklődésemet, amit mond.
– Villantottál? – vonom fel a szemöldököm értetlenséggel vegyes kíváncsisággal. – Ezt hogy kell elképzelni? – érdeklődök, és nem bírom ki, hogy ne használjak ehhez egy gonoszkodó kis mosolyt, mert bár nagyon jól tudom, hogy nem olyan jellegű villantásról van szó, én azért még mindig szeretem húzni az agyát.
– És mennyi időnk lesz berendezkedni? – kérdezem aztán mosolyogva. Engem az sem zavar, ha több, és az sem, ha kevesebb ideje lesz, mert amit korábban mondtam neki, azt tényleg komolyan gondoltam. Egyedül ahhoz ragaszkodom, hogy tényleg minél hamarabb összeházasodjunk, utána pedig oda követem, ahová csak szükséges.
– Szeretnél itt Oslóban is keresni ideiglenesen egy helyet? – jut eszembe erről egy másik kérdés is. Ha az átképzése miatt el kell innen mennünk, akkor valószínűleg az ideiglenes forma lenne itt indokolt, egyelőre... bár ezt a döntést rábízom. Úgyis ettől függően kell majd eldöntenem, én mihez kezdjek az életemmel.

freeze || coded by eirik

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel

- -
« Zene; The Reason»
Tudom, hogy az elmúlt időszakban, ha látott volna, vagy látta volna a munkámat, nem feltétlenül mondaná meg róla, hogy én követtem el őket. Mióta megöltem Uzit, kifejezetten élveztem, ha valakit eltehetek láb alól, néha a legkegyetlenebb formákban. Talán azért, mert Aviva lebegett a szemem előtt, talán azért, mert valahol mélyen egyszerűen csak megváltoztam. Annyira azért még sem, hogy őt ne szeressem teljes szívemből, és tegyek meg neki és érte mindent, amit csak akar és kér. A tenyeremen akarom hordozni, és ha ő tényleg nem akarja, hogy finomkodjak, akkor nem fogok.
Nem is volt rossz ötlet engedni neki, ugyan is egyáltalán nem reagál rosszul, sőt. Épp annyira, ha nem jobban élvezi, mint régen, nyögéseibe foglalja a nevem, karmol, csókol, én pedig elengedem magamat - egy kicsit. Hevesen élvezzük egymást, kivételesen el is feledkezem arról, hogy túl óvatos legyek, mert minden visszajelzés, amit kapok tőle, csak pozitív ebben az irányban. Hevesebben és erősebben szívom a nyakát, markolom a mellét, csókolom, hajtom őt a csúcsra, és amiko ez megtörténik, magamat is elhajszolom oda, ismét vele együtt. A katartikus érzés ugyan olyan kellemes bizsergéssel és érzéssel tölt el, mint korábban, még is elégedettebb vagyok egy kicsit, sokkal jobban érzem magamra telepedni a kielégültséget. Miután a rövid szédülés is abba maradt, és ő kellemesen hümmögve jelzi elégedettségét, miközben finoman csókolgatni kezdem. Amikor visszahelyezkedek a kádba, őt is magamhoz húzom, átölelem, de engedek egy kis meleget a vízhez, mert ennyi idő alatt azért rendesen kihűlt, azt pedig nem akarom, hogy ő megfázzon. Az erre kapott csókra halványan elmosolyodom, aztán megjegyzem, hogy a szexuális tevékenység eddig egy fokkal kényelmesebb volt zuhanykabinban. A válaszára halkan nevetek egyet, szorosabban ölelve adok csókot a fejére ismét, aztán hátra döntve a fejem a kádnak relaxálok vele, de a szemeimet nem merem becsukni, nehogy ismét elaludjak - képes lennék rá. A szavai egyébként is ébren tartanak. A kezeim finoman, folyamatosan simogatják a bőrét, a kérdéseire elmerengek egy kicsit.
- Megegyeztem velük, hogy mikor kezdek neki az átképzésnek, mert még rengeteg dolgot el kell intéznem. Az oroszlánrészét sikerült megcsinálnom, most már csak itthon kell berendezkednem, veled. - mondom neki halkan, továbbra is ölelve és simogatva őt.
- A volt ezredesemen keresztül felértem a tábornokig, és egy picit villantottam is, hogy érdekük legyen segíteni nekem, úgy hogy nem akadékoskodtak. - mesélem el neki, oda hajolva kicsit hozzá, arcára csókolva.

Ajánlott tartalom —

Axel & Aviva | new dawn rising
Vissza az elejére 
7 / 11 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» Axel & Aviva | way down we go
» Axel & Aviva
» Axel & Aviva | a few more steps
» Axel & Aviva | recalculating
» Aviva & Axel - The End of the Journey

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: