M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

The king is dead, long live the...snake?

Anonymous

Vendég —

Long live the snake 

A csend, ami a kérdésemet követte többet mondott, mint akárhány elcsépelt mondat. A nyelvemen éreztem a rettegést, a felszabadulást, a leány lelkét marcangoló kétségeket és felettébb kellemes íze volt. A hangja remegése visszhangot vetett a telefon gépies zümmögésén át, de nem eresztettem ilyen könnyedén. Ebből a szorításból a meghunyászkodás nem jelentett kiutat.
- Mondja ki, Volkova kisasszony. Nézzen szembe a tényekkel. Mi történt a draugr bábbal, aki eddig az apja szerepében tetszelgett?
Az eddigi élete tört össze recsegve alatta. Egy korhadt, érdes deszka volt, de mégiscsak ezen állt idáig, és nélküle most zuhant. Ha nem volt képes megkapaszkodni, sosem érhette el azt a potenciált, amit sejtettem benne, ez esetben pedig nem volt semmi érdekes a leányban. Nem idegroncsot akartam alkalmazni, hanem egy katonát. Egy hűséges harcost az elkövetkező csatákra, amik már ott csattogtak a gyűlő fellegekben, mint a villámlás.
A mentegetőzése ócska kifogásnak hangzott, de igazából teljesen lényegtelen volt. Ha igazat mondott, ha nem, nekem nem számított miért nem tudtam elérni, pusztán a tény, hogy nem sikerült. Talán a felszabadulás okozta eufóriában csapta a földhöz a telefonját, talán a félelem miatt. Ez utóbbi kedvezőbb lett volna, de talán az elsővel is tudtam kezdeni valamit.
- Javaslom jól nézze meg még egyszer a mobil képernyőjére írt nevet, mielőtt vádaskodni kezd. - feleltem hidegen. - Én nem az apja vagyok, aki minden lépését figyeli és amint kilép egy kapun már tárt karokkal várja. És joggal várom el, hogy egy ilyen nagylelkű segítség után türtőztesse magát néhány óráig. Vagy ha nem, a tombolása után várja azokat, akik feltakarítanak ön után.
Tisztában voltam vele, hogy a béklyó lekerülésével történhettek... incidensek. Egy-két halott halandó, néhány kíváncsi rendőr. Semmi olyasmi, ami különösebb nehézséget jelentett volna, de úgy tűnt a leány talált magának saját megoldást.
- Erről a segítőről azt hiszem jobb lesz, ha személyesen értekezünk. Ha képes ezúttal nem összezúzni a telefont, és egy helyben ülni egy rövid ideig, küldök magáért egy autót. Vagy, ha nem akar az apja teteme mellett várni, nevezze meg, hol találnak önre az alkalmazottaim. Képes erre, Volkova kisasszony?
Elyon©
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
Nem akar megszólalni, torkán ott a gombóc, részben az idegesség, részben a szomorúság végett. Akárhogy nézi is, Anatolij az apja helyett az apja volt, és amikor kedves volt és törődő.... Könny szökik a szemébe, de homályos látáson túl több nem jön. Nem kezd krokodilkönnyeket hullajtani érte, de szívét megrázza a dolog. Farkasa viszont elégedett, boldogan ül meg a tudata peremén, neki a szag, a rothadó tetem aromája bőven elég, az elmúlt napokban tombolt annyiszor, hogy egy kicsit képes utat engedni az ostoba emberi érzelmeknek, pláne, hogy állat mivolta a felét nem is érti.
- Úgy... - hangja rekedt, és alig hallható, nyel egyet, és mély levegőt vesz. - Úgy sejtem, tudja.....miért...- nem, képtelen kimondani, mert megnézni is képtelen. Nem mászkál, mint ahogy mindig is szokta,mikor telefonál, helyette egy helyben álldogál, mint egy rakat szerencsétlenség. Nem jönnek a szavak a szájára, nem tudja leordítani a mocsok hüllőfejét, amiért elragadta tőle a mostohaapját. Mert valahol mélyen megkönnyebbülés ömlik szét benne. Zsibbasztja a tagjait, ködbe vonja a fejét. Annyira hihetetlen. Nincs több verés, nem mászik rá kéretlenül, nem bántja, soha többé nem kéri, hogy mondja a nevét és nyögjön miközben....
- A...a telefonom eltört. - ennyi. Mint valami ostoba robot, ennyit képes kinyögni?! Bocsánatot kérni? Nem fog. Azt biztosan nem. Miért is kérne? Csak segítettek neki. Gael...ott volt vele. És hol volt Trígve? Várt, és azt az embert csörgetgette, akiről pontosan tudja, hogy halott, és nincs vele.
- Vártam magára. - hangjában több kétségbeesés, és keserűség van,,mint szeretné, de a lelke nehéz, a gyász, és a megrendülés még erősebben dolgozik benne, mint a mélyben forrongó düh, és megkönnyebbülés. - Vártam magára de nem volt ott! Mégis hogy gondolta..?Mi lett volna ha... - robbanás szerű szavai után elhallgat, mert még mindig ott az az istenverte gombóc, és nyelnie kell. A cserben hagyottság érzése megrohanja, és elszorítja a mellkasát. - Nem tudtam uralni....ha...ha nem segítenek én... - nem meri kimondani, így inkább a levegőben hagyja lógni a súlyos mondatot, mert ha pontot tesz a végére, akkor rázuhan, és összezúzza. - Cserben hagyott. - vonja le a következtetést, és megtörli a szemét, mert a könnyek most indulnak útjukra, és habár nem látja a másik, így sem akar gyengének tűnni, nem akarja, hogy szánalmasnak nézzék. Nem gondolta, hogy ez az apróság ennyire fáj neki, hisz az elmúlt napokban nem tudott ezen töprengeni. De most igen, és elevenen rohanja meg annak a délutánnak a képe.

Trygve & Dasha
"A farkas szőrét cseréli, de jellemét nem.
"
RUHA || ZENE || XXX szó || MEGJEGYZÉS: ... ||
Anonymous

Vendég —

Long live the snake 

Napok teltek el. Szám szerint négy, és tizenhat óra. Ennyi ideje látták utoljára Dasha Volkovát azok, akiknek ez volt a feladatuk , a törpe szobrász különc rezidenciájából kilépve, mielőtt az utcán nyoma veszett volna. Míg én az apja bordakosarát roppantottam össze, hogy pontot tegyek a köztünk alakuló szerződés felém eső részére, ő nyomtalanul tűnt el. A négy nap alatt számtalanszor gondolkoztam el, miért fizettem egyáltalán a járőröknek, ha ennyire sem voltak alkalmasak, de nem lehettem türelmetlen. Csupán idő kérdése volt, a leány épp most rázta le magáról hosszú évek fullasztó bilincsét és vélhetőleg nem az volt az első gondolata, hogy visszarohanjon hozzám. Majd lesz a harmadik, vagy a negyedik. Ennek ellenére napjában háromszor megpróbált elérni, először a saját telefonján, amin először is felhívott, de mivel ez rövidesen csődöt mondott, inkább az apjáén próbálkoztam.
Aztán négy nap és tizenhat óra után, nagyjából öt perc kicsengés után valaki felvette a telefont. Félretettem az addig olvasgatott papírokat, rajtuk rengeteg érdektelen számmal és néhány fontosabb névvel, helyette inkább közelebb húztam az asztal szélére tett telefont és elmosolyodtam.
- Volkova kisasszony? Üdv itthon. - szóltam bele a készülékbe, megtörve a csendet. - A mostohaapja valamiért napok óta elérhetetlen, nem tudja esetleg, miért?
Tenyérbemászó kérdés volt, de nagyon is fontos. Gyanítom nem olyan régen nézhetett farkasszemet - illetve talán emberszemet az ő esetében - az életét megnyomorító, de egyben annak célt és irányt adó draugr maradványaival, így még nem volt alkalma senkinek kijelenteni a nyilvánvalót. De meg kellett tennie.
- Jól teltek az elmúlt napok? Gyanítom kinyújtóztatta a lábát. Viszont felettébb rosszul esett, hogy egy telefonra sem méltatott, miután egy alkalommal foglalt jelzésbe ütközött. Ennél kitartóbbnak gondoltam.
Elyon©
Anonymous

Vendég —
Nem igazán számolja, mennyi idő telik el míg Gael segítségével újra képes emberi formában is működni anélkül, hogy eszeveszett tombolásba kezdene, bár az önuralmával még így is vannak gondok, de talán nem az az első, hogy borostyánba fut a szeme, és torkoknak esik neki. Hosszú folyamat volt, míg megértette, és a farkasa még így is vadabb, mint szeretné. Szinte sosem szunnyad egészen vissza, mióta pár napot töltött farkasként. Élvezi, hogy nincs a mágia, ami elnyomja, élvezi, hogy Dasha nem olyan erős még, hogy teljesen visszaűzze a mélyre, ahol a helye lenne.
Nem csoda, hogy megérzi a szagot, mielőtt még az ajtókilincs után nyúlna, mert telefon, és minden más híján az első szabad, gardedám nélküli útja haza vezet. Gyomra apróra ugrik össze, és a torkában gombóc keletkezik, az az undorító ragadós fajta, amit hiába nyelsz, nem fog eltűnni. Tudja kié a vér, még ha már bomlásnak indult is, pontosan tudja. Jó pár pillanatig hezitál az ujjaival a kilincs felett, lehunyt szemmel a szag mintha csak erősebb ostromot indítana a szaglószerve ellen, testében a farkas úgy moccan, mint elégedett, izgatott ragadozó. A kínzója halott. A mostohaapja halott. A gondolatok egymást kergetik a fejében, mint dongó méhek. Mi lesz ez után? Ezért nem hívta, és nem kereste! Akkor most az oroszok...? A pánik nem feledi el az önző részt sem, fogalma sincs mi lesz így az iskolával, és hogy egyáltalán hívnia kéne e a rendőrséget! De telefonja sincs...
Mintegy manifesztálódott gondolatként csengést hall bentről, reszkető tagokkal mered az ajtóra, és még mindig hezitál. Lehet, hogy a maffia azért nem kereste, mert ők intézték el? Ez a tömény bűz nem lehet csak egy kis kifolyt, fel nem törölt vér.... Ahhoz a mágia megszűnésével feltörő rémképek, a tettei, amiket bestia alakban művelt Anatolij parancsára....lassan szakad fel, de ahhoz mégis túl gyorsan, hogy ne tudjon emléket társítani hozzá, épp ezért szürreálisan, de zsigerileg tudja, hogy amit bent fog látni, az egy hulla. Ráadásul nem egész.
Meghalt, az a rohadék mocsok meghalt!
Az apja, aki egész eddigi életében segítette, és aki egyengette az útját nincs többé.

Fogalma sincs melyik gondolat győzi meg, hogy végül nyissa az ajtót, ereje lehetővé tenné, hogy kulcs nélkül is menjen neki, de meglepő módon nincs bezárva.... A telefon bentről csörög, így kikerülve a véres foltokat indul a hang irányába, nem akar, képtelen körbenézni. A dolgozó szoba makulátlan, ugyan kissé poros, de furcsán nyugodt, békés...csendes is lenne, ha a közepén nem rezegne minduntalan az az erőszakos mobil. Nem kellett volna már annak lemerülnie?!
Kijelzővel felfelé van, így tökéletesen látja, mit ír kihívónak, és egy pillanatra megszédülve kapaszkodik a tölgyfa asztal szélébe.
Trygve Nesheim
Düh villan benne, épp annyi, hogy megragadja a mobilt, és fogadja a hívást, de szó nem jön ki az ajkain, csak kétségbeesetten markolja a készüléket, és reméli, nem töri el, mint a sajátját, mert most minden erejét felemészti, hogy a farkast megzabolázza. És az ijesztő, hogy képtelen ledönteni, örömében, vagy dühében tombol benne a dög.

Ajánlott tartalom —

The king is dead, long live the...snake?
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Hildr & Freydis | snake in the grass
» isla & eirik | long time no see
» Long Time...- Dasha & Hakon
» king of jotunheim | thrym
» dahl brothers | you should be dead

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: