Kiskép : Rendeltetésem : Móði vagyok play by : Fabian Arnold Posztok száma : 104 User neve : Elyon Csoport : isten Pontgyűjtő : 94 Lakhely : grünerløkka Foglalkozás : lövészoktató, mesterövész (bérgyilkos) Előtörténet : God of war, braveness and storms Keresem : You’re the needle pointing north
When I’m lost in the fight
You're the place I need to find
To remember the light
Cameron Reidarsen —
Elküldésének ideje — Szer. Szept. 07, 2022 12:53 am
Módi 'n' Aviva
If you look into the distance, there's a house upon the hill Guiding like a lighthouse, it's a place where you'll be Safe to feel our grace and if you've lost your way, I will leave the light on
Nem könnyű elmondani, hogy az, aki segíteni fog rajta, az annak az illetőnek a testvére - még ha ezt ők maguk sem tudják olyan rég óta -, aki olyan mély szenvedést okozott neki nemrég. Tudom, az istennőnek semmi köze az egészhez, mégis nehéznek érzem, még ha nem is értem miért, még ha maga Aviva se érezne kellemetlenül Hronn iránt Axel miatt... de akkor miért is nehéz ez most? Hülye érzések... Azon már sikerül nevetnem, még ha keserűn is picit, hogy a fémvázát páncélként emlegeti. - Felgyógyulsz és menőbb leszel, mint a Terminátor valaha, a páncélod nélkül is. - felelem egy lágy mosollyal, mimikámnak azért van némi büszke éle, tagadni se tagadhatnám, miféle érzésekkel tölt el, hogy háború félisten; állítsa bárki, hogy nem mi vagyunk a legmenőbbek...! Ha meri. Ami viszont az egyik legfontosabb most, hogy nálam tud lábadozni, és nem kell se neki, se nekem nézni a kórházi dolgozók fanyar arcát, akik valószínűleg mindenféle teóriával előálltak egymás között, vajon mi történhetett Avivával... ha meg tudnák, fel se fognák a felét se. De többé hasonlónak se lenne szabad történnie, mert ezerszer is elmondom ha kell, hogy számíthat ránk bármi történjen is, hogy szóljon, ha kellenénk, engedje, hogy mellette legyek, mert bizony nincs egyedül, és nem is lesz már, ha rajtam múlik. Nyert magának egy örök unokatesót... illetve kettőt. Nem sokkal később pedig, ha azt szeretné, hogy meséljem el mi is történt . . hát nem szívesen, de úgy ahogy megteszem, kénytelen vagyok említeni Axelt is ugyebár, meg azért mindent nem is említek annyira részletesen, de a lényeg így is megvan.. a lány megmenekült, a rosszfiúnak annyi, mese vége. Oké, ez eléggé lesarkított verzió, de.. Inkább Avivát figyelem közben, néha lassabban beszélve, szünetet hagyva, puhább szavakkal folytatva, ahogy pedig végzek, nem is várok sokat, hogy folytassam kérdéseimmel, főleg, hogy látom rajta, folytathatom, szóval.. meg is teszem. Át is ülök közben mellé, finoman érintem meg őt, ahogy újra és újra elmondom neki, hogy igenis fontos, hogy számít, hogy nem egy olyan darabkája a kirakósnak, ami oké, elveszett, de attól még teljes a kép, hanem nagyon is fontos részlete.. szóval bármit is fog mondani, tegye csak, én aztán nem fogok se ítélkezni, se hasonló. Látom rajta, hogy nehéz neki mindez, nagyjából el tudom képzelni, mit érez most, ezért is ültem közelebb hozzá, nem akarom, hogy azt érezze, ez most megszidás, vagy harag, sértődés, mert egyáltalán nem az, egyszerűen csak tisztázom benne ezeket, és kérem, hogy ő is tisztázza, miért is döntött úgy, ahogy. Ahogy nagylevegőt vesz, halkan szólok annyit, hogy 'csak nyugodtan', megvárom, nem szaladok el, így mikor végre beszélni kezd, tekintetem el se szakad arcától egy pillanatra sem. Illetve mégis, de csak mikor ujjait kezdi el tördelni; bal kezem, mi eddig térdét érintette finoman, kezei közé teszem, fogva picit mind a kettőt, vagy legalábbis akadályt téve közéjük, majd ismét tekintetét fürkészem. Néhol bólintok, hogy értem, figyelmem szüntelen övé, és ahogy gyarapítja a szavakat, úgy nézek rá egyre aggódóbb tekintettel, elengedve kis kezeit, mikor arcához emelné őket. Aztán végre rám pillant.. és tekintetében annyi minden megül, amit egy sóhajtás mellett tudok csak megemészteni, várva szavai folytatását, engedje csak ki magából nyugodtan, még bólintok is egy aprót hozzá. Végighallgatom őt csendesen, majd jobb kezem felkarjára téve karolom át, bal kezem pedig a másikra teszem puhán. - Először is, egyáltalán nem vagy egy önző szörnyeteg, Aviva. Az, hogy bizonyítani akarsz magadnak, nem tesz azzá, bár tény, hogy elég kellemetlen helyzeteket tud szülni... de alapvetően nincs vele baj. Megpróbálni valamit, és belebukni ugyanolyan dicsőség, mint elvégezni a feladatot, tudod? Nyilván nem erre jó példa, hogy majdnem meghaltál a nagy bizonyítási vágyban, de ... megpróbáltad. Bátor voltál. Azért voltál bátor, és vakmerő, mert a szeretet vezérelt, és az, hogy mindenki mást magad elé helyezel, nem számít, ha neked esik bajod, a szeretteid nem sérülhetnek meg... ami nemes gondolkodás. Rossz irányból fogod meg az egészet, és ha valaki még támogat is ebben, annak beverem a képét. - nevetem végét halkan, miközben megtörölgetem picit az arcát, majd vissza is teszem kezem addigi helyére, felkarjára. - Azzal árultál el minket, hogy nem szóltál. Persze, ha szóltál volna, úgyse hagytuk volna, hogy egyedül vágj bele... de ettől még az, hogy védeni akartad őt, a családját, és bizonyítani akartál magadnak, nem rossz dolog, Aviva. Az pedig, hogy mit tettél, kikkel, hogy, hányszor... az egy olyan dolog, amit el kell fogadnod, mert benned van, a véredben. Szerinted én nem gondolok bele néha, hogy jogos-e, mikor bíráskodok valaki élete fölött? Szerinted nem jut eszembe, mikor meg kéne nyílnom valaki előtt, hogy mit fog gondolni, ha megtudja, hogy ... nem a virágkötés istene vagyok, hanem a háborúé? Ami persze sokak előtt úgy jelenhet meg, mint a konkrét háborús jelenetek, csata, xy meghal, a többi okés, aztán megy minden békében... de ez nem éppen így van. Háborúistennek lenni ennél többet jelent, ha úgy tetszik, undorítóbbat, mert valahol egy idő után olyan természetesnek érződik benne a halál, hogy már nem veszed magadra, hogy tulajdonképpen elveszed valaki életét. És ezt muszáj elfogadnod magadban.. büszke kisördögként fog a válladon ülni, és duruzsolni a füledbe, hogy a Te kezedben van annak a valakinek az élete, Te dönthetsz róla, mit teszel, és akár beismered akár nem, ez jó érzéssel tölt el. Persze lehetsz olyan, mint édesapád, és mondhatod azt, hogy a háború nem kell sokáig tartson, ha sikerül békét kötni, de.. ahogy én ismerlek eddig, inkább ránk hasonlítasz, ami jó dolog, mert tudok tanácsod adni, de rossz is, mert erősnek kell lenned, hogy eldöntsd, így fogadod el magad, és azt is, ha más nem teszi meg. Ha elmondanál Axelnek mindent, és ő nem emésztené meg, az Nem a te hibád lenne. Sosem éri meg többnek, vagy éppen kevesebbnek lenned valaki miatt, aki nem fogad el úgy, ahogy vagy, érted? Te örökké háború maradsz, megpróbálhatsz virágkötő lenni, de ott fog viszketni belül, alig várva, hogy tápláld, hogy engedd élni, mert ennek születtél. Még ha csak félig is. Menő belegondolni, hogy háború isten leszármazottja vagy, tudom, de sajnos az egyik legnehezebb is, amit kaphattál, Axelnek szerintem nem fáj, ha hívja a tenger, mint Arielt, benned viszont ott fog karmolászni a tettvágy, a bizonyítási vágy, az erő, és ezt sokáig nem lehet elfojtani, inkább figyeld meg ezt az oldalad, és fogadd el. Semmi baj nincs a fejedben, egyszerűen csak egy olyan lételem született meg benned, veled együtt, ami az egyik legerősebb isteni forma, és amit az egyik legnehezebb feladat megérteni, és irányítani, féken tartani. Ha ezt van, aki nem érti meg, az nem a te hiányosságod, hanem az övé. Legtöbbször úgy fogod érezni, hogy megoldod a helyzetet, elbírod, de majd megtanulod, mikor van tényleg így, és mikor mondja ezt az egód... mert az aztán hidd el, mindig azt fogja mondani, sima ügy, nem kell ide senki, de ne higgy neki. - nevetem ismét, végre hagyva egy kis szünetet a sok szó után, figyelve közben, ahogy szépen lassan eljut hozzá a lényeg. De azért valami még mindig lenne, amit mondanék.. - Az én szememben tökéletesen összhangban vagy a rólad alkotott képpel, akkor is, ha ebben elbuktál. Akkor is, ha magaddal nehezen békülsz majd ki mindezek miatt. Egyrészt, mert bevállaltad, ami egyértelműen hülyeség volt, de már biztos, hogy megtanultad... - nézek rá, mintha csak azt kérdezném, ugye?!?! - Másrészt, mert beismerted, hogy elszúrtad. Sosem leszel normális, ha a halandók normáját nézzük, de a mi normánk szerint hidd el, nincs semmi baj veled.- fejezem be végül, most már tényleg hagyva neki egy kis szünetet, hogy feldolgozza amit rázúdítottam, de ennél rövidebben aligha tudnám átadni, mi minden is jár azzal, aminek született. Nem egyszerű, de majd megtanulja, és ha valaki nem nő fel hozzá, az nem az ő hibája..
“Hold me now 'til the fear is leaving, I am barely breathing. Crying out, these tired wings are falling, I need you to catch me  
Móði&& Aviva
Úgy rázza le magáról a hálámat, mintha nem ő lenne az egyetlen, aki még tartja bennem a lelket. Csak miatta nem adtam még fel véglegesen, bár van egy olyan érzésem, hogy nem is nagyon lett volna elérhető közelségben fegyver, amivel pontot tehettem volna mindennek a végére. A tekintetemből mindenesetre nem tudja kitörölni a hála csillogását, különösen, ahogy előzékenyen a kanapéhoz kísér, hogy le tudjak ülni és ne kelljen tartani magam. Próbálok elébe menni a dolgoknak, mert úgy sejtem, neki is van elszámolnivalója velem - jogosan -, és bár nem számítok rá, hogy ő is... olyan stílusban adja elő, szeretnék túlesni rajta. Most még mindent el tudok viselni. És mégis, az, hogy nem él a lehetőséggel, hogy a mondanivalót arra hegyezi ki, hogy még többet szeretne nekem segíteni, az egészen más értelemben zsugorítja apróra a gyomromat. Amikor fény derül arra is, hogy pontosan ki tudna nekem segíteni, az ismerős, letaglózó erejű fájdalommal tölt el, de igyekszem visszanyelni ezeket a hullámokat, mert nem Módi és még csak nem is az istennő - Hronn, mint megtudom - hibája, hogy ilyen bonyolult helyzetbe kerültünk... miatta. A fémvázam említésére megpróbálkozom egy apró mosollyal. – Beépített páncélom van, tök menő. Olyan Terminátoros. Nem is értem, mi bajod van vele – eresztek meg egy viccet is. Alapvetően nem vagyok vicceskedő kedvemben, sőt, kifejezetten a béka segge alá tenném magam hangulatilag, de szerencsére az sosem esett nehezemre, ha a saját életemet nem kellett komolyan vennem. Ezt már ő is tapasztalta, akkor nem is tetszett neki, de talán most mosolyt tudok csalni az arcára. Egyszerűbb így, mint sajnálni engem. – Annak én is – fejezem ki az egyetértésemet halkan, amikor a kórháza említi. Egy nappal sem bírtam volna ki többet ott. Kifejezem a hálámat is ezzel kapcsolatban, mindkettőjük felé, ezredjére is, még akkor is, ha megint csak azt mondja, nincs rá szükség. Csak amikor azt mondja, visszafizethetem azzal, ha legközelebb szólok, érzem újra erőteljesen fellángolni a bűntudatot a mellkasomban. Nincs bántó vagy vádló éle a hangjának, ezt pontosan érzem, de nem tudok segíteni ezeken a gondolatokon. Elkapom róla a tekintetemet és szinte nem is lélegezve nyelek egy nagyot. A fejemben hallom visszhangozni az Ő hangját, a vádló szavait. De neked ez semmit nem mond, mert senkit nem veszel figyelembe. Se az apád, se a testvéred, se Módit, se engem. Nem érdekel téged, mit érzünk, vagy mit gondolunk. Olyan tisztán fel tudom idézni a pillanatokat, a szavakat, mintha most is itt ülne mellettem, mintha engem nézne azokkal a szomorú, dühös, csalódott, vádló kék szemekkel, mintha újra és újra a fejemhez vágná, hogy egy önző, érzelmeket nélkülöző szörnyeteg vagyok. Pontosan az, aminek Uzi is leírt engem. Módi hangja ránt vissza a valóságba, mielőtt még szaggatottá válna a légzésem, mielőtt még mélyre merülnék abban a sötét sártócsában, és az, hogy újra csak a támogatásáról biztosít, segít is a felszínen maradni. Nincs erre jobb válaszom egy újabb adag hálánál, de ezúttal már nem érem be köszönömökkel, kitérek arra is, hogy ennél sokkal többről van szó. Kiszolgáltatott vagyok, miközben ki tudja, vadászik-e még rám valaki, és ha ő nem lenne... Az apám nincs magánál, hogy segítsen, aki pedig eddig kész lett volna védelmezni mindentől, az... Nagyon fáj kimondani az egyedül szót, de sajnos így igaz. Lenne, nélküle, ahogy erre ő is felhívja a figyelmemet. Felemelem a fejem, hallgatom komoly szavait, ahogy fogadkozik, hogy soha többé nem leszek már egyedül, és érzem, hogy a gyomrom újra görcsbe rándul. Mérhetetlen hálát érzek, ugyanakkor egyáltalán nem érzem azt, hogy méltó lennék erre, hogy megérdemelném a törődését. A szemeim gyanúsan szúrni kezdenek, de egy nagy nyeléssel és némi pislogással most még uralkodni tudok az érzéseimen. Egy apró, de annál őszintébb hálával átitatott mosollyal bólogatok a szavaira, és attól félve, hogy el fogok érzékenyülni, hogy össze fogok törni, inkább elterelem a szót. Valami másra, ami egyikünk számára sem kellemes, de tudni szeretném. Látom, hogyan húzza ki magát és vesz egy nagyobb levegőt, de állom a pillantását, én is őt fürkészem, míg összeszedi a gondolatait. Szeretném, ha látná rajtam, hogy elmesélhet mindent, nem fog vele összetörni vagy ilyesmi. Ez nem változik akkor sem, amikor beszélni kezd, figyelmesen hallgatom, még akkor sem kapom el a tekintetem, ha Ő kerül szóba. Épp csak megrebbennek a szemhéjaim a neve említésére, de más jelét nem adom, hogy hatással lenne rám. Csak akkor nézek egy pillanatra az ölemben szorosan összekulcsolt ujjaimra, amikor azt mondja, nem akart a halálhíremmel az apám elé járulni, de aztán egy nagyobb nyelést követően újra felemelem a fejem és tovább hallgatom. A rúna említésekor megérintem a karomat a másik kezemmel, mintha még most is érezném, a szemeimben pedig hála csillan, újra. Tudom, hogy nélküle valószínűleg nem éltem volna túl. Arra az egy pillanatra tisztán emlékszem, amikor megláttam Őt, az élet pedig elkezdett... elhagyni. Egészen addig, míg Módi mellém nem ért. Nem vágok közbe, nem szakítom meg a mondanivalóját, és amikor befejezte is csak egyetlen kérdésem lenne igazából... de végül annak sem adok hangot, egyelőre. Látom rajta, hogy van még valami, amit mondani szeretne, de mintha nem tudná, hogyan fogjon bele. Egy kicsit felvonom a szemöldököm, bátorítóan pillantok rá és biccentek is egyet, hogy nyugodtan mondja el, amit szeretne. Aztán, ahogy belevág, ahogy a nevemmel kezdi, már nagyjából sejtem, hogy most következik valami olyasmi, amire először számítottam, de nem baj. Megrebbenő tekintettel nézek rá az első kérdései alatt, de a hangjában érződő gyötrődés újra görcsbe rántja a gyomrom, ezúttal a rossz értelemben. Elkapom róla a tekintetem, ismét a kezeimet kezdem figyelni, bár az ujjaim már úgy szorítják egymást, hogy elfehérednek az ízületek a kézfejeimben. Ezen csak akkor lazítok egy kicsit, amikor átül mellém, de ránézni még nem vagyok képes. Nem húzódom el a kedves és törődő érintések elől, részben mert nem akarok, részben pedig mert nem is tudnék. Kétségbeesetten próbálom összetartani, egyben tartani magam, de egyre nehezebb, hogy közben tisztán hallom és érzem: fontos vagyok neki. És én őt is cserben hagytam. Amennyire tudok veszek egy mélyebb, akadozó lélegzetet. Még mindig nem nézek rá, mert nem tudnám állni a tekintetét, de beszélni kezdek, még ha egy kicsit rekedtebb hangon is. – Hagytam, hogy a bőröm alá férkőzzön – kezdem halk, de azért jól érthető hangon. – Elbasztam. Kegyetlenül. Azt hitem, én vagyok az okosabb kettőnk közül, hogy majd túl tudok járni az eszén, hogy ki tudom használni a gyengeségeit és ellene tudom fordítani őket... és közben megfeledkeztem arról, hogy bár ő az egyik legaljasabb szemétláda, akit valaha a hátán hordott a Föld, hogy egy arrogáns, beképzelt seggfej, egy irányításmániás, beteg faszkalap... emellett okos is. Nem vettem számításba, hogy ő is ismer engem. Persze, hogy ismert, majdnem tíz éven keresztül közvetenül neki dolgoztam. Pontosan tudta, hogy... hogy Axel számomra nem akármilyen gyenge pont, és tudta, hogyan fordítsa ellenem az egészet. Én pedig hagytam neki. – Tördelni kezdem az ujjaimat az ölemben, pedig legszívesebben belevájnám a körmeimet a combjaimba, hogy fájdalmat okozzak saját magamnak. – Axel mindent tudott rólam, de soha nem... mentünk bele a részletekbe, ha érted, mire gondolok. Soha nem mondtam el neki, pontosan mennyi van a számlámon. Hogy miket csináltam. Kikkel. Hányszor. De még ha őt nem is riasztotta volna el a valóság... ha el is fogadta volna... Mi lett volna utána? Tegyük fel, hogy pontot tudtunk volna tenni a végére, akár a te segítségeddel is. És aztán? Virágos ruhákba öltözve parádéztam volna, mint egy... normális ember? Mint akinek nincs semmi a rovásán? Mint aki nem tett semmit? Akinek nem tapad vér a kezéhez? És ha igen, meddig tudtam volna ezt fenntartani? És ha nem tudtam volna tovább fenntartani, ha kiderült volna valami, ha felismert volna valaki... mit tudtam volna felmutatni? Mi tudtam volna felhozni a mentségemre? Mit kellett volna tennem? Pszichológushoz járni, hogy megmondják, mi a baj a fejemben? Az változtatna valamit? – Kétségbeesve rázom meg a fejem. Észre sem veszem, milyen megállíthatatlanul törnek elő belőlem a szavak, a kétségek, a félelmek. A torkom elszorul, és közben mégsem képez akadályt a szavak ellenében. Felemelem a kezeimet, megdörzsölöm az arcomat, és ekkor emelem a tekintetem először Módira, lassan, de nyíltan pillantva rá. A szemeimben ott ül minden kétség é gyötrelem, minden fájdalom, az önutálat minden egyes apró szikrája. – Bizonyítani akartam, Módi – válaszolom meg végül a kérdését halk, megtört hangon. – Kétségbe voltam esve. Akartam valamit, amibe kapaszkodhatok, amit felmutathatok. Nem hagyhattam veszélyben Axelt és a családját. Tennem kellett valamit, és elhittem, hogy ha ennek egyedül teszek pontot a végére, úgy, hogy közben biztosítom az ő biztonságukat is, akkor... akkor elértem valamit. Akkor érdemes vagyok mindarra, ami ti láttok bennem. Akkor felérhetek ahhoz a képhez. – Újra elfordítom a tekintetem, a fejemet pedig lehajtom, ahogy összeszorítom a szemeimet. Halk, lemondó sóhajjal rázom meg a fejem, összepréselt szemhéjaim alól forró nedvesség nyer utat magának. – De még erre sem voltam jó. Ehhez sem voltam elég. Nem tettem mást, csak... cserben hagytalak titeket. Elárultam Axelt, elárultalak téged, megszegtem minden ígéretet, amit nektek tettem, csak azért, hogy aztán nektek kelljen kihoznotok engem onnan. Igaza volt Uzinak és igaza volt Axelnek is. Nem vagyok más, csak egy önző szörnyeteg...
Kiskép : Rendeltetésem : Móði vagyok play by : Fabian Arnold Posztok száma : 104 User neve : Elyon Csoport : isten Pontgyűjtő : 94 Lakhely : grünerløkka Foglalkozás : lövészoktató, mesterövész (bérgyilkos) Előtörténet : God of war, braveness and storms Keresem : You’re the needle pointing north
To remember the light
Cameron Reidarsen —
Elküldésének ideje — Szer. Jún. 29, 2022 9:05 pm
Módi 'n' Aviva
If you look into the distance, there's a house upon the hill Guiding like a lighthouse, it's a place where you'll be Safe to feel our grace and if you've lost your way, I will leave the light on
Hatalmas erő van Avivában, ilyen fájdalmak mellett mocorogni.., nem véletlenül vagyok a sarkában, mihelyt felkel, majd én óvom attól, hogy akárhogy is megüsse magát, vagy bármi történjen vele. Magától a bajtól nem tudtam megvédeni, de már mellette vagyok, csak ez számít. - Tényleg nem kell. - felelem csendesen egy mosollyal, miközben leül a kanapéra lassan, én pedig visszaülök a fotelba. Hogy mennyire van jól.. nem kérdés, így nem is firtatom, nem kellenek most a szavak. Ezek a bizonyos szavak amúgy is nehezek, akkor is, mikor szerinte lenne mondanivalóm, és bár valóban lenne, olyasmi is, amire sejtem, hogy gondol, én mégis másról kezdek el beszélni, amivel meglepem őt, de nem tudnék most azonnal belevágni a közepébe. Nem is akarok.. ráér. A mondat mégis megakad kicsit, hiszen Axel nővéréről van szó, végül mégis kinyögöm, mert nem óvhatom mindentől, főleg, ha ez a valaki fog segíteni rajta. Tekintetem ekkor már Aviván marad picit, látom, ahogy lecsapódik benne a felismerés, de még mindig jobb most, mintha már szemtől-szemben derülne ki Hronnál. - Igen.. - suttogom szinte válaszul, bólintva egy aprót. - Hronn, ahogy felhívtam és megkértem, egyből belement, hogy segít, csak hát nem orvos, hogy ő maga szabadítson meg a fémvázadtól. - nevetem el keserűen ahogy mutatok is rajta/felé egy össze-vissza ábrát, de még ez a mosoly is szelidül. - Ezért kell várni egy kicsit, de már annak is örültem, hogy nem kell a kórházban lenned. - fejezem be végül a gondolatmenetet, még mindig eléggé csendesen beszélve. Hallgatom eztán, amit mond, figyelmes tekintetem el sem ereszti szinte, így látom a hálát, de ez természetes, hogy ha tudok, teszek érte. - Ne köszönd, az a fontos, hogy megint jól legyél, vagyis.. hát fizikailag. Majd meghálálod azzal, hogy legközelebb... szólsz. - ejtem puhán még ezt is, hiába van dorgáló éle is már, igen, kitérek majd erre, de nehéz. Mindig igyekszek mindenki fejével gondolkozni, és azt hiszem részben tudom, tudni vélem, miért döntött úgy, ahogy, és így nincs jogom veszekedni vele, csak egy kicsi... de mindenképp kíváncsi vagyok, miért is így alakította az életét. Picit csend áll közénk, mert az előbbihez nem akarnám gyarapítani a szót, és sajnálkozni sem szeretnék szüntelenül, így inkább megerősítem abban, amit már sokszor elmondtam neki. Alig-alig, de elmosolyodok, ahogy azt mondja, tudja, majd figyelmesen hallgatom, ahogy folytatja, mikor pedig azt mondja, ki is fogja használni az adott helyzetet, muszáj nevetnem. Aztán megint csak hallgatom, de már legalább nem úgy, mint aki citromba harapott. Ahogy a mondat vége kíván még némi kiegészítést, legalábbis érezhetően hiányzik onnan valami, picit emelem szemöldököm kíváncsian, egyben aggódva is, nem azért, amit mondani fog, hanem általában őérte.. ahogy pedig végül befejezi, kifújok egy kis levegőt, valamivel nehezebben. - Nem vagy egyedül, Aviva. Nem is leszel már, érted? Szeretném, ha megjegyeznéd, hogy nem csak innentől, de főleg innentől, mindig lesz, aki meghallgat, aki segít, aki ott van ha kell, jó? Bármiben, bármikor segítek. Ha előtte összevesznénk valamin, még akkor is. - nevetem végét, de ettől függetlenül láthatja, hogy komolyan mondom. Ilyennel nem viccelek.. - Soha nem leszel már egyedül. - teszem hozzá végül, már csendesebben megint, megerősítve szavaimat. Fogadja el, higgye el, jegyezze meg, mert ez így van, és így is lesz.. Mikor újra rám pillant, és kérdez.. picit kihúzom magam, veszek egy nagyobb levegőt orromon, amit aztán lassan fújok ki, miközben arca vonásait, tekintetét fürkészem. Mi történt.. - Hát.. Ugyebár lett volna egy randink, amire nem igazán jöttél el.. meg nem is üzentél. Én meg nem vagyok ilyen helyzetekben egy türelmes fajta, de mivel az ösztönöm ekkor még nem igazán működött, hogy megtaláljalak, megkértem Magnit, hogy keresse meg Axelt, hiszen ismeri. Megtalálta, nagynehezen megtudtam, nagyjából mi történt, amikor már tudtuk, hol keressünk, Magni megnézte Izraelt, hogy van-e ott félvér.. és így találtunk meg. Mivel Axel eléggé szarul nézett ki, közöltem, ha nem szedi össze magát, egyedül megyek, és ez dobott rajta... úgyhogy megegyeztünk abban, hogy Tyr csapata segít eljutni, miközben már-már imádkoztam, hogy ne úgy kelljen Tyr elé kerülnöm ha felébred, hogy hagytam meghalni az egyszem lányát... Egyszer-egyszer azért összekülönböztünk miattad, de végeredményben az volt a cél, hogy hazajuttassunk, szóval.. Egy Osprey-el aránylag hamar ott voltunk, kísért minket egy gyönyörűen nagyra kerekedett vihar, hogy feltűnés nélkül érkezhessünk, na meg ugye a tenger.. Odaértünk, ki lett iktatva akit kellett, megtaláltunk, ahogy azt a férget is.. és bár reméltem, hogy nem lesz rá szükség, de ekkor került rád a rúnám először. Anélkül már.. Szóval a tagnak se lett jó vége, ő is kapott egy éberség rúnát, hogy érezzen mindent, amit kap, de igyekezni kellett, hogy mielőbb rendes ellátást kaphass. És hát.. eztán a kórházban már.. tudod, mi történt. - mondom el nagyvonalakban, néhol szünetet hagyva, hogy azért ne daráljam le annyira, és hát Uzit se nagyon ragozom, pedig milyen szép halála volt... fuj de tudnám szidni még így is, hogy halott. Tartok némi szünetet, de láthatóan van még valami, ami követné a szóáradatot. - Aviva.. - igen, rosszul kezdődik.. - Én próbáltam megérteni, hogy miért döntöttél úgy, ahogy, próbáltalak védeni és magyarázkodni az a tökfej előtt, de.. mesélsz Te is nekem? Miért? Miért nem tudtál szólni? - kérdezem, kicsit már gyötörtebb hangon, mert még mindig nem hiszem el, hogy erre volt jó indok, pedig biztos, kellett legyen.. Sóhajtok, fejcsóválva állok fel, és ülök bal oldalához, valamennyire felé fordulva, balom ujjhegyei térdéhez érnek, ahogy sajátomon támasztom karom. - Tudod, hogy Számítasz, ugye? Akkor is tudnod kellett... Miért nem szóltál, hogy baj van? Miért egy részeges félistentől kellett megtudnom, hogy lehet, már nem is élsz, miért kellett attól félnem, hogy már nem vagy, amég vártam, hátha a bátyám mást mond? Nem hozhatsz csak így ilyen döntést, mikor vagyunk páran, akiknek fontos vagy, érted? - magyarázom aggódó tekintettel, hanggal, miközben jobbom már haját igazgatja, igazából hiába félig háború, perpillanat porcelán előttem, akihez hozzáérni sem merek, csak tekintetem cikázik rajta. - Mondd el nekem, őszintén.. kérlek. - teszem még hozzá csendesen, jobbom ölembe ejtve, míg másik kezem még mindig térdét érinti. - Akármi az ok, akármit is gondolj, akármit is mondj ki, bármit... csak.. mondd el. Nyugodtan, mindegy, mi az, jó? Elmondhatsz mindent.
“it's too late to go back, I let the darkness seep through the cracks. Love is bleeding, I curse my breathing, the day is gone, the day is gone  
Móði&& Aviva
Muszáj kiszakítanom magam a szürke, sötét, monoton, depresszív hétköznapok végeláthatatlan körforgásából. Nincs különösebben sok motivációm ahhoz, hogy felkeljek, hogy megmozduljak, hogy bármit is csináljak, hogy éljek, de nem játszhatom ezt tovább. Össze kell szednem magamat, ha nem is azért, mert én akarom, akkor azért, mert Módi nem azért segített hazahozni engem, nem azért hozott el magához, nem azért törődik velem és nem azért kedves hozzám, hogy én egyszerűen csak fogjam magam és feladjam. Még akkor sem, ha legszívesebben azt tenném. Pokoli fájdalommal jár minden mozdulat, még egy szimpla felszínes levegővétel is, de már kezdem megszokni, és a fájdalomtűrésben egyébként is mindig jó voltam - már ha fizikai fájdalomról beszélünk. A tarkómat csiklandozó kis érzéssel nagyjából be tudom lőni, hogy a nappali felé kell keresnem Módit, és alig jelenek meg a szoba - vagy hát inkább a nagy tér - küszöbén, már pattan is fel a fotelból, megfeledkezve a könyvéről, hogy hozzám siessen. Egy halvány, apró, de őszinte mosolyt csal az arcomra a gondoskodása, ahogy óvatosságra intve a kanapéhoz kísér, hogy minél hamarabb letehessem magam oda. Ez újra fokozza bennem a lelkiismeret-furdalást, aminek hangot is adok, de persze lesöpri magáról a dolgok, miközben lassú léptekkel a kanapéhoz megyünk. – Köszönöm. Tényleg. Mindent – teszem azért még hozzá halkan, mielőtt egy halk, elfojtott kis nyögéssel leülnék a kanapéra. Így azért már sokkal könnyebb, mert legalább nem kell tartani magamat. A szavakkal azért óvatosan bánok, bár nem hiszem, hogy magyaráznom kellene neki, miért nem mondok ki olyanokat, mint hogy jól vagyok. Mondhatnám, de ő is tudná, hogy hazudok. Inkább felajánlom neki azt, hogy ő beszéljen, mert ha valamiben biztos vagyok, az az, hogy ő is tudna mit mondani nekem. Valószínűleg nem úgy, mint... Szóval ő biztosan nem akarna megszabadulni tőlem és ellökni magától, de minden joga meg lenne ahhoz, hogy kellemesen lekapjon a tíz körmömről azért, amit csináltam. Lehajtja a fejét, mint aki nagyon is érti, mire gondolok, de aztán ahogy újra rám pillant, egyáltalán nem ilyesmiről kezd beszélni. Meglepve tekintek rá, a szemeimben pedig csillan egyfajta remény, mert már most utálok ilyen magatehetetlen szerencsétlennek lenni, és ha ő ismert ilyen gyógyító erejű istennőt, aki ráadásul egyszer már segített is nekünk, az nagyon ígéretesen hangzik. Csak épp azt nem értem, miért tördeli ilyen aggodalmasan a kezeit és miért nem néz rám. – Amúgy...? – bátorítom a folytatásra finoman. Rosszat sejtek, de most már tudni szeretném. Amikor kimondja, hogy tengeristennő, kiszakad belőlem egy halk, fájdalmas sóhaj. Annyit már én is fejlődtem a mitológiai ismeretek terén, hogy tudjam: ha tengeristenek, akkor két ág van, és nem nehéz kitalálni, hogy ha Módi ilyen arckifejezéssel ejtette ki ezt a szót, akkor ez bizony Aegir ága. Érzem, hogy a mellkasomba belemar a fájdalom, néhány pillanatra lehajtom a fejem, amíg össze tudom szedni magam. Nem akarom, hogy túl egyértelmű legyen. Nem akarom, hogy ő érezze rosszul magát emiatt. Elsőre nem sikerül megszólalnom, de megköszörülöm a torkomat, hogy másodjára már menjen. – A nővére, igaz...? – kérdezem halkan. Nem akarom most kimondani a nevét, úgyis tudjuk, kire gondolok. Újra megköszörülöm a torkom, veszek egy kicsit nagyobb levegőt, amekkorát még tudok anélkül, hogy vissza kellene tartanom a lélegzetem a fájdalomtól. – Nagyon kedves tőle, hogy segít, és neked is köszönöm, hogy felvetted vele a kapcsolatot – pillantok rá őszinte hálával a szemeimben. Semmi okom rájuk haragudni, hiszen ők csak segíteni akarnak nekem. Egy kicsit hallgatunk ezután, mintha nem nagyon tudnánk eldönteni, mit mondjuk ki hangosan is és mit ne. Még mindig arra számítok, hogy előbb-utóbb beérik majd nála az a fejmosás, és közben ott motoszkál a fejemben ezernyi kérdés is, amit fel akarok tenni. Mégis erőt veszek magamon és megvárom, hogy ő törje meg előbb a csendet - még ha ez ismét nem egy alapos lecseszést jelent is. – Tudom – mosolyodom el halványan, hálásan. – Elhiszem, hogy nem akarod kitenni a szűröm, és hidd el, ki is fogom használni. Nem tudom, hogy... hogyan alakul a helyzetem, de ha még mindig van vérdíj a fejemen, most nagyon kiszolgáltatott lennék... egyedül. – Hosszan hallgatok, mielőtt kimondanám azt az utolsó szót, de aztán megteszem. Egyedül. Módi nélkül egyedül lennék, mert az, aki eddig feltétel nélkül védte volna a hátamat, amíg nem tudom megvédeni önmagam, elhagyott. Lesütöm a pillantásomat és nyelek egy nagyot, még azelőtt kizárva a fájdalom erőteljes hullámait a fejemből, mielőtt igazán elönthetnének. Inkább felemelem a fejem és újra Módira pillantok; ha ő nem kap az alkalmon, akkor megteszem én. – Elmeséled, hogy mi történt...? – kérem halkan, óvatosan. Fogalmam sincs, hogyan találtak meg, hogyan jutottak oda, és igazság szerint nagyon zavaros emlékeim vannak arról is, amikor odaértek és kihoztak onnan.
To remember the light
Cameron Reidarsen —
Elküldésének ideje — Pént. Május 27, 2022 11:53 pm
Módi 'n' Aviva
Amivel a leginkább szolgálhatok most Aviva felé, hogy mellette vagyok, hogy figyelek rá, hogy vigyázok szinte minden lélegzetvételére is, egészen addig, amég jobban nem lesz már legalább egy picivel. A kórházból mielőbb el kellett hoznom őt, mert kezdett kiborító lenni a légkör, meg úgy általában az egész hely, a hülye halandók sürgés-forgása, miközben közel sem olyan okosak, mint gondolják, de lehet, csak az elfogultság miatt lettem rájuk mérgesebb, .. nem tagadom. Attól még ahogy tudtam, elintéztem, hogy Avivát hazahozhassam, Hroon segítsége pedig a továbbiakban is jól fog jönni, ha végre az ismerőse a városban lesz, de egyelőre beérem ennyivel is. Nem kell nekünk beszélgetni, nem kell erőltetni ami egyelőre nem megy, így napokig a jelenlétem az, amit adni tudok, mérhetetlen gondoskodással, és odafigyeléssel egybekötve, kivárva, míg Aviva magától érzi úgy, hogy esetleg beszélgetne. Vagy legalább kijönne a szobából, ahová újra és újra beülök hozzá pár percekre, hogy lássa is, hogy mellette vagyok, ne csak érezzen, vagy hallja, ha épp pakolászok. Ezért is érintem meg kezét néha finoman, hogy a jelenben legyen ezek által, mert néha-néha mikor magával ragadják az emlékei, az álmai, az érzései, még én is érzékelem, ha már ilyen kecses módszerrel pofozta fel az ösztönöm, hogy működjön. Amikor elmondtam neki, hogy az ösztönünk az érzésekre is hajlamos figyelni, nem gondoltam, hogy gyakorlatba is átmegy az egész... bár ne lenne így. A szobájától nem messze, a nappaliban ücsörgök éppen a fotelban elkényelmesedve, és az egybenyitott térnek - is - hála, egyből feltűnik, hogy Aviva elindult. Tekintetem azonnal irányába siet, összecsapom a kezemben lévő könyvet, majd azt leteszem az asztalra, és sietve lépek oda hozzá, mellé, miközben persze elhadartam egy boldog, meglepett sziát, de ekkor hátához érek puhán, illetve karjához, mintha még az egyszerű lépésektől is óvnám ebben az állapotban, és valahol így is van. - óvatosan.. - mondom el halkan már ezt is milliomodjára, mert mihelyt felkel, kísérgetem - még ha egyértelműen nem is mindenhová. - Egyáltalán nem haragszok, nem is azért hoztalak haza, hogy hálás vendég legyél, meg szórakoztass egész nap. Bőven elég, hogy adhattam egy helyet, ahol lábadozhatsz, ameddig csak szükség van rá, és ahol tudom, hogy a lehető legjobb helyen vagy. - felelem, miközben már le is huppanhat a kanapéra, én pedig visszaülök a fotelba, felé fordulva kíváncsian, térdeimen könyökölve. Érthető, hogy nem mondja, kezd jobban lenni, mert az még messze lenne, ahogy azt sem gondolom, hogy lelkileg rendben lenne... így tekintetem leginkább egy néma sajnálommal néz rá. Egészen addig, még meg nem szólal újra... mert akkor lehajtom-ejtem fejem, mintha ezzel helyeselnék szavaira, de.. nem akarok arra kitérni, amire gondolom, hogy gondol. Inkább emelem fejem, visszapillantok rá. - Hát.. ha minden igaz, heteken belül el tudlak vinni egy barátomhoz, aki meg tud téged gyógyítani teljesen. Ő segített abban is, hogy hazahozhassalak, .. és.. amúgy - érezhetően elakadok, inkább biccentem felé kezem az eddigi tördelésből, mintha azt mondanám, tudod... tudod mit akarok mondani! - szóval amúgy tengeristennő. Ezért is fog tudni rajtad is segíteni. - fejezem be végül így a mondatot, mert miatta se, meg amúgy se akarom kiejteni Axel nevét. Ne is jöjjön a számra inkább a neve, mert csak felidegesít... Hirtelen azonban nem tudom mi mást mondhatnék, kis időre el is pillantok róla, de egyáltalán nem az ő hibájából, inkább csak.. sajnálom az egész helyzetet. Azt is, hogy csúszik a segítség, azt is, hogy én ennél többre nem vagyok képes, azt is, hogy a rúnám erőnél és kitartásnál többet nem tud adni neki, hiába tartom fenn rajta még mindig, és még pár napig, pedig már gyógyul. - Addig maradsz, ameddig szeretnél, remélem tudod. Komolyan mondtam.. - hozom fel inkább ezt ismét, mert tudom, már mondtam neki, de úgy érzem meg kell erősítsem, és így legalább ismét rá is pillantok, ha már végre kijött hozzám.
“it's too late to go back, I let the darkness seep through the cracks. Love is bleeding, I curse my breathing, the day is gone, the day is gone  
Móði&& Aviva
Úgy érzem magam, mint akit bezártak egy sötét, hideg, ablaktalan helyiségbe, ahol nincs levegő. A fájdalom olyan mélyen gyökerezik és olyan áthatóan jár át teljesen, hatol a csontjaimig, majd hasítja szinte ketté azokat is, hogy fogalmam sincs, hogyan tudom egyáltalán túlélni. Néha nagyon nehéz eldönteni, hogy mi okoz nagyobb kínt, a testem, vagy a lelkem fájdalmai, néha a kettő teljesen összefolyik, néha az egyik erőteljesebb a másiknál. A nővérek általában nem értik, hogyan lehetnek egyáltalán fájdalmaim, mert fogalmuk sincs róla, hogy már rég kifigyeltem, hogyan adagolják - akarnák adagolni - nekem a fájdalomcsillapítót, és amint kimennek a szobámból, én teszek róla, hogy több ne juthasson a véráramomba. Nem akarok gyógyszereket. Nem akarok eltompulni. Nem akarom, hogy csillapodjon a fájdalmam, meg akarom élni minden pillanatát, mert ameddig a testem minden egyes porcikája sajog, addig tudom, hogy hiába érzem magam üresnek és sötétnek belül, még élek. Egyszerre lenne rengeteg kérdésem és egyszerre nem akarom tudni a válaszokat egyikre sem. Még mindig nem akarom elhinni, hogy ez történt. Még mindig, minden egyes alkalommal, amikor felébredek egy hosszabb vagy rövidebb, felületes álomból, elhiszem, hogy ha kinyitom a szemem, Axel ott fog ülni a szoba másik végében. Elhiszem, hogy ad nekem egy esélyt, hogy megmagyarázzam. Hogy azt mondja, nem gondolt mindent komolyan. Hogy idejön hozzám, magához ölel, és gyógyítani kezd egyetlen érintéssel, az illatával, a hangjával, kék szemeinek békét adó látványával. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer, amikor nekem lesz mindennél nagyobb szükségem arra, hogy mellettem legyen, ő a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben hátat fordít majd nekem. Tudom, hogy hibáztam. Tudom, mit tettem. Tudom, hogy nincs rá mentség. Tudom, hogy megérdemlem a haragját, azt viszont álmaimban sem gondoltam volna, hogy képes lesz magamra hagyni, miután csak a szó szerinti isteni beavatkozásnak hála nem haltam meg. Miután pontosan tudja, mi történt velem. A fájdalom és a magány bűzös, fullasztó mocsarában dagonyázva ráadásul még hálátlannak is érzem magam. Módi végig mellettem marad, és még azt sem veszi magára, hogy úgy nagy általánosságban még csak megszólalni sincs kedvem. Miután a könnyeim elfogynak, a némaságomat is ugyanúgy tűri, kitartóan figyelve törődő, aggódó tekintetével. Válaszolok az egyszerű, érdeklődő kérdésekre, de nem túl bőven. Reménytelennek érzem magam, elveszettnek, és hiába nem vagyok egyedül, olyan borzalmas magánytól és ürességtől kong a szívem - vagy az a valami, ami a helyén maradt -, hogy néha elgondolkozom, mi lenne, ha a másik irányba állítanám a fájdalomcsillapító adagolását, de Módi figyelő szemei előtt nem igazán tudnám ezt megoldani, a Berettám pedig nincs nálam, hogy megpróbáljak gyorsabb lenni, mint ő. Elmondhatatlanul hálás vagyok neki azért, mert megmentette az életemet, kitart mellettem és vigyázni akar rám, de egyszerűen... nincs semmi motivációm arra, hogy végigcsináljak egy újabb napot, aztán még egyet, majd még egyet. Nincs értelme semminek. Nélküle nincs. Persze előbb-utóbb a kórházban is eljutunk addig, hogy beszélgetni akarjanak velem. Felfordul a gyomrom az orvosi vizitektől, a nővérek együttérzőnek tűnő, de valójában szánakozó pillantásától, de akkor sokallok be, amikor felajánlják, hogy beszélgessek egy pszichológussal. Kis híján kiröhögöm a nővért, amelyik ezt javasolja, és nem a felsőtestem konstans, éles sajgása tart vissza ettől, hanem az, hogy ha engednék a nevetésnek, akkor a következő lépésben elkezdeném kifejteni neki, hogy a pszichológus is kezelésre szorulna egy velem való beszélgetés után. Ezen a ponton kezdek szinte könyörögni Módinak, hogy akárhogyan is, de vigyen ki innen, és talán meg sem kellene lepődnöm azon, hogy ő addigra már majdhogynem elő is készítette az "akciót". Egyelőre nem tudok meg sokat arról, hogy milyen ismerősén keresztül és hogyan intézi el, de a lényeg az, hogy papíron átvesz egy magánklinika - így a kórháznak nem lehet ellenvetése -, a valóságban pedig hazavisz magához. Igazából nem zavar, hogy az alku része lesz a vendégszobájába való beköltözés, mert bár van egy olyan sejtésem, hogy - jogosan - szeretné rajtam tartani a szemét, egyébként sem hiszem, hogy képes lennék betenni a lábam az erdei házba... máshová pedig nincs mennem. Újabb napok telnek el. Szégyellem, de továbbra sem leszek közlékenyebb, már csak azért sem, mert ahogy a gyógyszerek maradéka is elkezd végre kiürülni a szervezetemből, az elmém szinte túlságosan tiszta lesz. Álmodni kezdek. A jobbik eset az, amikor Vele álmodok, még ha mindegyik álomnak az is a vége, hogy elhagy engem; nem enyhít a lelkem kínjain, de legalább álmomban láthatom Őt, beszél hozzám, meg tudom érinteni és ő is megérint engem. A másik eshetőség, amikor megálmodom azt, amiről a nővérek és az orvosok igyekeztek olyan kínosan finoman beszélni, mintha hímestojással játszadoztak volna éppen, azt, amiről csak Módi közbenjárásának köszönhetően nem kellett beszélnem a rendőrséggel is. A képek zavarosak, szakadoznak, néha összefüggéstelenek, mintha egy megrongálódott régi VHS-t akarnék visszanézni, de az érzések és a hangok fájdalmasan élesek. Soha nem ébredek sikítva vagy hevesen, csak egyetlen összerezzenéssel, hogy aztán hideg verítéktől borított testtel, zihálva bámuljam a plafont hosszú percekig, néha egyenesen órákig, várva, hogy elmúljon a rosszullétem, Uzi kéretlen emléke a testemen és a testemben, az általa kiadott gyomorforgató hangok és szavak a fülemben. Szentül hiszem, hogy elég erős vagyok ehhez. Hogy nem tud rám hatással lenni. Hogy nem tud ezzel még a sírból visszanyúlva is még jobban összetörni. Még akkor is ezt mantrázom magamban, amikor minden egyes alkalommal, amikor nagy nehezen kivonszolom magam a fürdőszobába, olyan sokáig és olyan erőteljesen dörzsölöm a bőrömet a zuhany alatt, míg az egész vörössé és irritálttá nem válik, a sebeim pedig újra és újra fel nem szakadnak - ebben az esetben szó szerint. Amikor először felfedezem a nevét a combom belsejére karcolva, addig kutatok a fürdőszobai szekrényekben, míg nem találok egy körömtisztító kefét, de azzal sem érek el mást, mint hogy még jobban felsebzem a bőrömet és egyre mélyebben írom magamba azt az átkozott nevet. És bár minden egyes alkalommal, amikor nézem, hogyan mossa a víz a véremet lassan a lefolyóba, azt képzelem, hogy őt mosom le magamról, mégis minden éjjel visszatér, és mégsem vagyok képes belenézni a tükörbe, hogy megnézzem magamnak jobban is a nyomait. Nem tudnám pontosan megmondani, hány napra van szükségem ahhoz, hogy ha minimálisan is, de megpróbáljak átlépni a saját árnyékomon. A napok egyébként is eléggé összefolynak, de egyszer eljön az a pont, amikor már rosszabbul vagyok a gondolattól, hogy továbbra se igazán szólaljak meg, mint attól, hogy Módi szemei elé járuljak. Ezért is veszek erőt magamon egyik este, hogy aztán olyan gyorsan cselekedjek, amennyire csak a testem engedi, mielőtt még meggondolhatnám magam. Az biztos, hogy nem én vagyok a leginkább bizalomgerjesztő látvány a világon, de még csak különösebben veszélyes ellenfélnek sem tartanám magam, ha nem tudnám, hogy ha kell, a képességeim megvédenek a fájdalomtól is. Hiába húzok fel hosszúnadrágot és hosszú ujjú felsőt, nem tudom elrejteni az arcomon virító sérüléseket, ahogy a feketéslila ujjnyomok is kikandikálnak a garbó alól, a járásom pedig pont olyan magabiztos, mint valakinek, aki még csak egy mély levegőt sem tud venni anélkül, hogy ne látna tőle csillagokat, de azért... Hát, talán egy hajszálnyival jobban nézek ki, mint egy nagy rakás szerencsétlenség. Módit a szokásos tarkócsiklandozó érzésemmel próbálom belőni a házon belül, és akárhol is van éppen, eltökélt szándékom megtalálni őt, hogy aztán, amikor tényleg megtalálom, megpróbálkozzak egy mosollyal. Én is tudom, hogy nem lesz valami élettel teli, de az biztos, hogy a belefűzött hálám valódi. – Szia – köszönök neki halkan, egy kicsit zavartan, hogy most így hirtelen elődugtam az orromat annyi bujkálás után. – Hálátlan vendégnek érzem magam itt, hogy csak a szobámban kuksolok naphosszat. Ne haragudj. Csak nagyon... – kezdek bele a mondatba, amit fogalmam sincs, hogyan folytathatnék anélkül, hogy ne törjem össze saját magamat. – Khm, szóval, igen. De most már kezdek... megszokni. – Azt semmiképpen nem mondhatnám, hogy "jobban lenni", mert ordas nagy hazugság lenne. Tekintetemmel keresek a közelében egy ülőalkalmatosságot, ahova le tudom tenni magam a könnyebbség érdekében, és ha ezzel megvagyok, ráemelem a szemeimet - a hála mellett szomorúsággal és bűnbánattal. – Gondolom neked is van... mondanivalód – szólalok meg újra halkan. Én is sok mindent szeretnék tudni, de úgy sejtem, az a minimum, ha átengedem neki a lehetőségét arra, hogy ő is kifejtse rólam a véleményét. Legalább nála biztos lehetek abban, hogy nem fog sem elsétálni, sem páros lábbal kirúgni az ajtón - azt hiszem, már megtette volna, ha ezt akarná.
To remember the light
Cameron Reidarsen —
Elküldésének ideje — Kedd Május 17, 2022 8:50 pm
Módi 'n' Aviva
Szörnyű volt úgy látnom Avivát.. és még csak nem is tudtam semmit tenni érte azon kívül, hogy erősítettem őt a rúnámmal, bár tekintve, hogy anélkül már haza se tudtuk volna hozni, talán megbékélek a gondolattal, de.. attól még el van cseszve az egész. Nem gondoltam volna, hogy Axel azért vár napokat, hogy amint felébred a szerelme, egyből ráolvasson mindent, majd egyszerűen csak lelépjen, mikor egyértelmű, hogy Avivának egyedül rá lett volna szüksége.. megteszek érte én mindent, de senki se lenne annyira hülye, hogy azt gondolja, ez elég. Axelnek kellett volna mellette maradnia... Szinte alkalmam sem volt vele beszélni, ismét várhattam arra, hogy a hiányolt szempár végre ismét lilás árnyalatban csillanjon meg, bár mikor ez megtörtént, fájdalommal volt megtelve. Kínnal, könnyekkel, mondjuk egy idő után azok már elfogyni látszottak, miközben aggodalmam egyre jobban megedzette az ösztönömet, hogy legalább őt magához vegye, legalább őrá figyeljen, bár én nem így gondoltam, hogy segíthet gyakorolnom... Ha nem akart beszélni, nem erőltettem, egyszerűen csak mellette voltam, fogtam a kezét néha, legtöbbször csak tekintetem beszélt hozzá, hiszen mindig sokatmondó, bele van írva minden, főleg, ha szeretek valakit. Ha kérdeztem se tértem ki Axelre, és csakis olyat kérdeztem, amire egyszerű választ adhatott, még ha az egy snassz és hülyeségnek tűnő 'hogy vagy' is volt, már ami a fizikai állapotát illeti. Tudtam, hogy hogy van... egyszerűen csak a jelenhez akartam őt visszaterelni néha, hogy ne a múlton rágódjon, de alapvetően nem vagyok a csend ellen, főleg egy ilyen helyzetben. Pár nap eltelt, de hamar beszéltem Hronnal, mert eszembe jutott az ismerőse akinek magánklinikája van, nem akartam tovább Avivát itt látni, igazából ott sem, de a magánklinikával talán hazavihettem magamhoz, no meg tudom ám, hogy Hronn tud gyógyítani a tengervízzel, és az most nagyon jól jönne nekünk. Bár az orvos ismerőse, aki kellett volna mindehhez, nem volt épp az országban, azért azt elintézte, hogy a klinika átvegye Avivát, minden papír hivatalos legyen, én pedig a lehető legnagyobb gondoskodással vittem őt haza, vigyázva minden egyes lépésére, már-már idegesítő lehetett, hogy a sarkában jártam, de tényleg aggódtam érte. Ahogy most is. Néhány nap eltelt már, hogy hazahoztam őt, bár még mindig nem beszélgettünk sokat, hiszen én nem akarom őt faggatni, nem is zavar a csend, ami a házba költözött, ha neki erre van szüksége. Néha bemegyek hozzá a szobába, de csak némán leülök ágya mellé a földre - vagy hát akárhova ahol mellette lehetek -, simítok karján, hogy tudja, itt vagyok. Mármint... tudom, hogy tudja, de.. mégis. Amikor úgy érzi, beszélne, én itt leszek, és ehhez az sem kell, hogy megköszönje a behozott ennivalót, vagy ha váratlan pillanatban megjelenek egy pohár üdítővel, meg úgy általában nem kell megköszönnie azt se, hogy levegőt vehet, mert egyértelmű, hogy hozzám bármikor jöhet, az meg még egyértelműbb, hogy most itt van a legjobb helyen. Ha szólna valamiért is egyből megjelenek az ajtajában, és úgy általában körülötte forgok, hogy mindene meglegyen.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.