Eleget dolgozok ahhoz, hogy néha megtehessem azt, amit most szándékozok. Lazábbra és kevesebbre venni a munkát, s sokkal inkább kikapcsolódni és feltöltődni új élményekkel. Valami, ami megtölti a heti szürkeséget élettel, újdonsággal és kihívásokkal. Hiába vagyok öreg és tapasztalt, szerintem nem fog a fejemnek rosszat tenni az, amire készülők. Valójában pár nappal ezelőtt az esti kerti partyn hallottam az egyik szomszédomtól, hogy a Comfort Hotelben teljes körű kiszolgálás van, s ott van a Wellness. Tovább görgetve a szavakat, egy olyan hely, ahol a testemet tudom kényeztetni másképpen. Meleg vizes medence, masszázs, szauna és még bubis privát medence. Életemben sosem próbáltam ki ezeket, s most elérkezettnek érzem az időt rá. Tegyük természetesen hozzá, hogy emberi dolgokról beszélünk, amit én kétkedve fogadok. Mindegy!
Hosszadalmas séta során a Comfort Hotelbe érkezek, kezemben azzal a nagy utazótáskával, amibe belegyömöszöltem két heti váltó ruhát. Az első meglepetés az önműködős ajtók azok, ahol hiába keresném rajtuk a kilincset, nem találom. Nagy nehezen befáradok, miközben próbálom megfejteni a szerkezet titkát. Beljebb érve meglepődök, mert a tágas belső tér igazából a lakásomra emlékeztet.Lelassítok, s alaposan körbenézek, hogy befogadjam az itten kialakított otthonosságot. Két hétig magyarán itt fogok lakni, szóval nem olyan mindegy. A kezdeti jóérzések után viszont jöjjön a kellemetlenebb része, hogy fogalmam sincs, hogy ezután mit szokás csinálni? Csak menjek és foglaljak le egy szobát? Nem! Hol kell fizetni? Segítségemre van a türelem, így a mögöttem megjelenő hasonló céllal érkezők szemmel láthatólag egy bizonyos pulthoz sétálnak, s az ottan szőke hajzuhatagú nővel beszélgetnek, s utána távoznak valami elé, ahol azután elnyeli őket a föld. Miféle fekete mágia lehet az? Tán az itteni dolgozóknak feltűnhet, hogy csak úgy álldogálok magányosan. Nagy levegőt veszek, s mivel kezd melegem lenni, így ledobom magamról a felső pulóver szerű ruhát, hogy izompólóba feszítsek. Szóval van normális fűtés, helyes. Erőt veszek magamon, s lassan odalépdelek ehhez a bizonyos pulthoz.
- Jó napot bájos kisasszonynak! - hangos vagyok, teljesen megtöltve a teret.Kivárom míg rám figyel teljesen, s akkor folytatom csak a beszédem.
- Szeretnék egy jó kilátással rendelkező egyszemélyes szobát, egészen két hétre. - merem remélni, hogy itt kell rendezni ezt. Ha kiderül, hogy nem, akkor rögtön kiderülne, hogy mennyire nem vagyok otthonos ezekben. Amit még meg kell említenem, amit nem tud elkerülni a törpe lényem, hogy bizony felsőteste kifejezetten domború, az átlaghoz képest. Pár pillanatig nézek végig rajtuk, hogy visszatérjen a nőébe.
- S amit hallottam, hogy itt van tényleg wellnessre lehetőség? - jobb megbizonyosodni erről, mint később csalódni.