M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Axel & Aviva | way down we go
 :: Valhalla csarnokai ;;
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel

I'm a storm on the horizon
Shattering the silence
You can run but you can't hide
Cause you're a dead man walking
The reapers got you now
You're a dead man, believing you're alive

- -
« Zene; Deadman»
Várom, hogy Viva beüljön az autóba, hogy megérkezzen, mert csak akkor érzem teljesen jól magam és biztonságban őt, ha együtt vagyunk. Talán akkor lennék csak nyugodt, ha tudnám, hogy az unokatestvérével van, vagy az apjával - ez utóbbi azonban kivitelezhetetlen egy ideje. Sajnálom, amiért elhalasztottam a lehetőséget, hogy jobban is megismerjem, pedig megkért rá. Még is előrébb vettem a prioritás sorában Avivát és azt, hogy rendbe tegyem a dolgokat körülötte is, és otthon is. Az életem kezd még is inkább körülötte forogni, még ha igyekszem is a családomra időt szánni, egyszerűen elviselhetetlennek  tartom a gondolatot, hogy ne legyek vele. Ezért is örültem elsőnek, amikor a ház körül akart segíteni, de fel is emlegeti azt, amikor megláttam pipiskedni, miközben szöget vert be, amely azért egy régi átvitt értelme annak, amit utána csináltam vele.
- Nem bízok az akaraterőmben, sem abban, hogy a gyengeségem nem használod ki megint! - válaszolom az orrom alatt somolyogva. Nem mintha nem élveztem volna minden percét annak, amit csináltunk, de tény, hogy hasznosabban is eltölthettem volna az időt. Kénytelen voltam tehát "küldetéseket" adni neki, például vegyen fagyit, vagy szerezzen számítógépet a kamerákhoz. Amikor felhozza, hogy csavarhúzót reméli foghat, felemelt szemöldökkel nézek rá.
- Már csak az kéne, hogy négykézláb, a földön térdepelve csavarozgass! - már az elképzelt jelenetre is érzem, hogy egy kicsit melegem lesz, szóval leveszem a fűtés intenzitását egy kicsit a saját oldalamon.
Az étteremhez érve helyet foglalunk, és elkezdem fejtegetni kérdésére, hogy mit kéne még csinálni hétvégén, amikor meglátok közeledni valakit, akinek már a szeme se áll jól. A megérzésem helyes, mert meg is áll Avivától alig két-három lépésre, és megszólítja. Ideges leszek, mert nekem ennyiből is lejön, hogy ő is egy moszados nyomorult. Felkelek az asztaltól, hogy elriasszam a kis rohadékot, de alig, hogy teszek egy lépést, Aviva közénk áll. Habár megállok a fogására, a tekintetem nem veszem le a férfiről és pislogás nélkül, farkas szemet nézek vele. Hátrál egy lépést, és nekem ez elég ahhoz, hogy tudjam, kényelmetlenül érzi magát. Helyes. Ha Viva nem mélyesztené az ujjait a húsomba és nem hallanám, ahogy figyelmeztet, biztosan megfejelném ezt a pöcshuszárt is. Azonban megnyugodni nem tudok, mert amikor Indonéziát emlegeti, és azt, hogy maradhattam volna halott, a koponyám hátulján kaparni kezd a felismerés.
- Könny a szememben, nyál a számban. - válaszolom gúnyosan, de leginkább gyilkos hangon. Megfeszül a testem, a kezeim ökölbe szorulnak, és habár a düh növekszik bennem, a józan ész - még - irányít. A szemem sarkából tekintek körbe, és több szempár szegeződik ránk, mint amennyi egészséges volna. Akkor tekintek vissza a kecskehágóra, amikor Viva számomra érthetetlen szavaira angolul folytatja: csak hogy értsem. Tudom, hogy ez a célja, de kibaszottul jól csinálja, hogy feltolja bennem a pumpát. Már az, ahogyan Avivára néz elborítja az agyamat egy vörös köddel, és habár nem akarom, érzem, hogy kezdek elrugaszkodni a racionalitás talajáról.
- Váó. Azért ha az egodról ugranánk az IQ-dra, nem kellene vesződni az újra élesztéssel, öregem. Én a helyedben rohadtul elszégyellném magam, hogy a több hónapos, több száz fős, pénzzel tömött hadjáratodat két személy törte ketté, meg valószínűleg a karrieredet is.. bár ilyen pergő nyelvvel valószínűleg jó mélyre tudsz nyalni mások seggébe, gyakorlod is eleget, nem igaz? - sziszegem dühösen meredve rá, és bármennyire is dühös vagyok, azon gondolkodom, hogy a faszba tudnám úgy kinyírni, hogy a túl erő közben ne jelentsen Vivára veszélyt. Magamra kevésbé gondolok, de nem csak azért, mert ő érte ver a szívem, hanem azért, mert kettőnk közül rólam tudjuk, hogy mi az, ami képes gyorsan meggyógyítani, és mivel ez egy tengerparti város, nem is kellene sokat menni azért, ha gyógyulgatnom kellene. Persze, a legjobb az lenne, ha meglehetne úszni sérülések nélkül a dolgot.
- Gondolom nem csak ostoba, de töketlen is vagy, nem igaz? Miért nem küldöd haza az asszonykórust és leszel férfi? Ha annyira holtan akarsz látni, állj ki ellenem, és intézkedj róla magad. - persze, tudom, hogy nem fogja elfogadni. Gerinctelen mocsok, akiben ha lenne tartás, vagy erő, akkor már korábban is maga jött volna gondoskodni arról, ami bántja a szemét. Most kénytelen lesz az üdvhadsereg előtt elállni a kihívástól, és ha tudom, hogy nem is fog a lelkében törést okozni, remélem bosszantani fogja, vagy legalább egy kicsit aláássa a tekintélyét a mocsoknak.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
my personal cage with shackles and chains, the perfect penitentiary, I crumble I shake from all of this weight, can’t let it get the best of me

Axel && Aviva

Talán mások számára nem lett volna érthető az az érzés, az az utánozhatatlan nyugalom, ami megszáll, amint beszállok Axel mellé az autóba. Talán ő maga sem értette volna meg teljesen, vagy inkább szívesen, hiszen többször is kifejtette már, hogy nem lehet ő az életem központja, és bár értem, miért mondta ezt - valószínűleg szeretné elkerülni, hogy megismétlődjön, amiket a legutóbb tettem, mikor azt hittem, elveszítettem -, van, amin nem tudok változtatni. Nekem, akinek lényegében nincs sok emléke a saját otthonáról, benne, vele találtam meg ezt az érzést. Márpedig ez az az érzés, amibe lehet kapaszkodni, amiért megéri küzdeni, ami akkor is ott van, ha minden más összeomlani látszik körülötted. És ha össze nem is omlik épp minden, nem is megy minden sínen; hiába tudtuk elintézni a hegyi viskót, hiába tudtunk azóta már be is költözni, hiába hagyták, hogy rendbe jöjjön a vállam, mindig van valami, ami ellensúlyoz. Az apám létezése és megtalálása eddig a mérleg jó oldalán volt, de a mostani állapota fojtogatóbb volt, mint gondoltam volna. Nem akartam még egy szülőt elveszíteni azok után, hogy kettőt már eltemettem. Főleg nem őt, egy istent. Hogyan lehetséges ez egyáltalán? Nem halhatatlannak kellene lenniük? Ezer és egy kérdés, de nemhogy válaszokat nem kaptam rá, még őt magát sem láthatom, mert ki tudja, hol őrzik.
Hát ezért érzek végtelen nyugalmat, ahogy beülök Axel mellé. Elég, hogy kék szemei rám vetüljenek, meglássam a mosolyát, megérezzem ajkai érintését az enyémeken, és már biztosan tudom, hogy van, ami mindig rendben lesz. Visszamosolygok rá, aztán bekötöm magam, míg elindulunk, közben leadva a helyzetjelentést a sikeres beszerzésről.
– Legalább én is jó vagyok valamire. Ha már a kalapács közelébe nem engedtél a múltkori után... – mosolygok rá egy sanda oldalpillantással. Becsületszavamra, én tényleg segíteni akartam neki az építkezésben is, nem tehetek róla, hogy neki eszébe jutott a múltkori kalapácsos fantáziája. Nyilván nem segítettem rá szándékosan semmire, ami miatt egy fél napja kárba ment. Legalábbis az építkezést tekintve.
– Nem baj, talán addig is megússzuk látogatók nélkül – jegyzem meg viccelődve, elvégre a semmi közepén, a hegyekben tényleg viszonylag kevés hívatlan vendégre számíthatunk. Nem kell sok idő, hogy eljussunk a célunkig, de én addig is szokás szerint a kezét fogom és néha rá-rápillantok, csak azért, mert megtehetem. Ha azt is hittem volna, hogy túl intenzív lánggal égek érte ahhoz, hogy ez huzamosabb ideig kitartson, az eddig eltelt idő bőven bizonyíték lehetett volna az ellenkezőjére.
Az étteremben elfoglalták a szokásos helyünket, de nem baj, van másik asztal, és nem is érdekel most különösebben, hová ülünk. Tudnám, ha baj lenne. Egymással szemben ülünk le, de így is megfogom a kezét az asztal felett - egyszerűen képtelen vagyok nem hozzáérni -, aztán a hétvégi tervekről kérdezem.
– Remélem, csavarhúzót foghatok a kezembe a bútorlapokhoz – jegyzem meg viccelődve. Megkapjuk a vizeket, és én tényleg nagyon szeretnék belefeledkezni egy kicsit az itt töltött időbe, vele. Nem mintha az új helyünkön ne élvezhetném szó szerint naphosszat a társaságát, de akkor is. Persze ez is túl szép lenne, ha így maradhatna.
Észreveszem, amikor elfordítja a tekintetét az arcomról, de nem tulajdonítok ennek különösebb jelentőséget egészen addig a pillanatig, míg rá nem jövök, miért teszi ezt - csak egy egészen más okból. Megérzem őt. Egész testemben megfeszülök, a megkezdett mozdulat is megszakad, épp csak nem roppantom össze a poharat az ujjaim között. A hangjára sem kell sokat várni, kiráz tőle a hideg, és rohadtul nem akarok ránézni. Azóta nem láttam, mióta hátat fordítottam neki Londonban és rohadtul nem hiányzott.
A szemeim élesen villannak oldalra, miközben megérzem Axel feszültségét is. A fenyegetés szinte hullámokban árad belőle, és ezzel nem is lenne semmi baj; még azzal sem, amikor feláll az asztal mellől, mert soha nem állítanám meg, őt nem, akkor nem, ha Uziról van szó, csak azért nem hagynám, hogy azonnal megölje, mert én is akarok belőle egy darabot, amiért majdnem elveszítettem miatta Axelt. Kétszer is. Viszont abban a pillanatban, hogy Axel megmozdul, az ösztönöm mintha száz különböző helyről küldené felém a figyelmeztetést, és elég körbepillantanom az éttermen, hogy tudjam: a foglalt asztalok legalább háromnegyedénél ők ülnek. Bebiztosította magát. Nem is kicsit. Én is felállok, mert ilyen körülmények között viszont nem hagyhatom, hogy bármit is tegyen, mert azonnal tüzet fognak nyitni rá.
– Axel... – A kezemet a vállára simítom, és ha nem néz rám - amire számítok -, finoman a bőrébe mélyesztem az ujjaimat, hogy figyelmeztessem: ne csináljon hülyeséget. Tudnia kell, hogy nem állítanám meg, ha nem lenne rá alapos okom.
Még ekkor sem veszem rá magam, hogy ránézzek a rohadékra, inkább a környezetükre figyelek. Időközben egy lépést tett hátra, amivel Axel fölényét igazolja, de nem is csoda, mert több mint fél fejjel alacsonyabb nála, így fizikailag is kisebbségben érezheti magát. Sötét szemei Axelt figyelik, még ha a kérdésére választ nem is adott; valószínűleg úgy érzi, nincs rá szükség.
– Nagy szívességet tettél volna nekem, ha tényleg ott hagyod a fogadat Indonéziában. – Amikor ezt meghallom, akkor fordulok felé, felmordulva, megvillanó szemekkel. A tekintete először az Axel vállán nyugvó tenyeremre siklik, onnan követi végig a karom, lassan, míg végül a szemei megállapodnak rajtam. Undorító mosoly terül el az arcán, amitől végigfut rajtam a hideg, de az arcom érzelemmentes marad. – Nézzenek oda...
– Stom tape! – sziszegem héberül, jelezve, hogy jobb lesz, ha befogja a száját, de nem akarom Axelt kizárni ebből a szituációból - legszívesebben teljesebben kihagytam volna, de ahhoz már késő -, nem maradok az anyanyelvünknél. – Mit akarsz? – vakkantom oda neki. Nyilvános helyen vagyunk, még ha körbe is vette magát a kutyáival, nem azért van itt, hogy ránk támadjon, de akkor valamit tervez... és nem biztos, hogy tudni akarom, micsodát.
– Mi történt veled, Aviva? – kerüli ki a kérdést. Furcsának hat, ahogy kiejti a nevem, végigmér, a tekintetébe már-már együttérzés költözik, de én tudom, hogy minden egyes rezdülése hamis. – Te voltál a legjobb köztünk. Élet és halál ura voltál. Mindenki félte a neved, a legígéretesebb jövő állt előtted, és te mégis hátat fordítottál nekünk, hogy... Mit is csinálj? – Tekintete Axelre siklik, aztán a kezemre, végül megint rám. – Rómeó és Júliát játssz az isten háta mögött? Ugyan már, Aviva. Ez nem te vagy.
Érzem, hogy a szavai bekúsznak a fejembe, a bőröm alá, mint valami kibaszott méreg. Emelkedni kezd a pulzusom és a vérnyomásom is, tudom, hogy pont ez a célja, de mégis pontosan tudja, hogyan hasson rám. Túl jól ismer. Már csak azért is, mert ezüst tálcán kínáltam neki - és kínálom most is - az egyetlen gyenge pontomat.

anger || coded by eirik

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel

I'm a storm on the horizon
Shattering the silence
You can run but you can't hide
Cause you're a dead man walking
The reapers got you now
You're a dead man, believing you're alive

- -
« Zene; Deadman»
Az utóbbi két hónap meglehetősen csendesen telt. Viva válla szépen gyógyult, találtunk kabint, és amíg ő kitöröltette a létezését is mindenhonnan, addig én beszereztem a mozgás érzékelőket és kamerákat, számítógépet, programokat - a telefonokra is, amiket Viva intézett, hogy jelezzen betörő esetén-, a pótgenerátort, ha nem lenne áram, a fém lemezeket, rengeteg fát, szöget, csavart, az eszközöket a felszereléshez, vágáshoz, stb. Tényleg igyekeztünk azzal, hogy minél hamarabb beköltözhessünk, mert nem akartam sokáig maradni abban a mobilházban. Cirka egy hónap alatt sikerült stabillá tenni a kabint, és miután a falakat megerősítettem a fémpanelekkel, szigeteltem. Leellenőriztem a kéményt, aztán mikor rendben volt, már tudtam, hogy fával lehet fűteni. Innentől kezdve már gyakorlatilag lakhatónak, bár nem biztonságosnak számított. Mivel volt kiépített vízhálózata, betudtam szerelni egy bojlert, hogy legyen meleg víz és ne kelljen a tűzhelyen melegíteni. Utána jött, hogy elektromos radiátorokkal szereltem fel, lecserélve a tűzzel fűtést hatékonyabbra, még sem hagyhattam Vivát megfagyni, még ha lázasan dolgoztam is azon, hogy felmelegítsem az esték...legtöbbjén. Néha Aaron is besegített, végre sikerült egy kicsi rendszert vinni a gyakorlásba és tanulásba, úgy érzem, hamarosan lőfegyvert is tudok adni a kezébe, mert az öklét és a testét már nagyon jól kezdi használni, mint fegyvert. A jó dolgok mellett persze ott voltak a negatív dolgok is, Tyrről rossz híreket kaptunk, és szörnyű volt, hogy Vivának ilyen híreket kellett kapnia. Tudom, hogy nagyon megviseli őt, hiszen az egyetlen szülője, aki él, és ráadásul senki nem tud semmit, ami idegesítő, ha mindettudó, hatalmas istenekről van szó. Ebben az időben tájékozódok én is jobban erről az .. "átokról". Persze, támogatom Vivát és igyekszem minél több terhet levenni a válláról, de még is érzem, hogy ez a vihar előtti csend. Ha egyszer ránk találtak, nem akarták csak úgy annyiban hagyni, most még is ... eltűntek. Nem akartam magamat bele ringatni abba, hogy örökre felszívódtak, mert nem tudom, hogy csak erősítésre várnak-e. Mindenesetre annak örülök, hogy Viva oldaláról harcos istenek védik őt. Nekem csak ez a fontos.
Általában nem szoktunk állandó szokásokat kialakítani, pont azért, hogy elkerüljük azt, mint az előző lakással kapcsolatban, de ez a kis étterem, vagy inkább faloda olyasmi, aminek a csábítása túl nagy volt, még a józan észnél is. Épp az utcán várok Vivára, a plató ponyvája alatt lapra szerelt bútorok pihentek: nem volt a kabin azért olyan jól felszerelt, mint akartuk. Kezdtem kicsit ideges lenni, mikor már öt perc telt el a találkozó időpontjától, de akkor végre befutott az SMS, hogy nincs baja, csak késik. Hátra dőltem, igyekeztem figyelni a környezetet, az érkező és távozó autókat, a várakozókat. A visszapillantóból már látom, hogy érkezik, igazából hiába van rajta a pulóver és a kapucni, már a járásából megismerem őt. Amikor beül, feljebb ülök az ülésen és oda hajolva hozzá viszonozom a csókot.
- Nem gond, nem időre megyünk. - mosolygok rá halványan, aztán elindulunk. Szemem sarkából a táskára pillantok, majd vissza az útra, és bólintok egy nagyot.
- Nagyon jó. Örülök, hogy kettőnk közül legalább neked ilyen kapcsolataid vannak. - mosolygok rá halványan. Persze, ha fordulhatnék azokhoz, akiket ismerek a rendvédelem körében, nekem is több lehetőségem lenne, de minthogy halott vagyok, sajnos a kezeim is meg vannak kötve. Már nem a kocsiban, szóval azt azonnal középre is teszem, hogy Viva kényelmesen megfoghassa. Szeretem, amikor a kezemet fogja vezetés közben.
- A széfet még nem sikerült elhoznom, mert csak megrendelni lehet, de a szekrény itt van. Majd kicsit alakítok rajta, hogy több stukker férjen bele. - mondom kis mosollyal, míg hüvelykujjammal megsimogatom a kezét, amivel az enyémet fogja.
Amikor oda érünk az étteremhez, a helyünket már befoglalták a késés miatt, de nem baj, választunk mást. Ráhagyom Vivára a választás lehetőségét, követem őt, aztán leülök a kiszemelt asztalhoz. Szeretek mellette ülni, mert - mindamellett, hogy könnyebb rosszalkodni -, a közelemben tudhatom, és megérinthetem. Mióta véresen a kádban találtam rá, sokkal-sokkal nehezebb távol tartanom magamat tőle. Még is, egy asztal azért nem a világ vége, meg legalább megfogja a kezemet, és csak akkor engedi el, ha jön a pincérnő. Ugyan azt rendelem, amit ő, de csak azért, mert most egész jól esne egy kis hal. A kérdésére megingatom a fejem.
- Bútor szerelés, és a camo-hálót is fel akarom rakni. Kannás benzint is venni kell tartalékba... - mondom, arcát fürkészve, de aztán nem sokáig élvezhetem ezt a látványt, mert Aviva mögött közeledni kezd egy barna bőrű férfi, én pedig azt kezdem figyelni. Nem vagyok én rassziszta, legalább is nem voltam az soha, de mióta Viva nyomában ilyen köcsögök járnak, minden ilyen fazonban az ellenséget látom. ... Miért áll meg..?
Amikor kimondja Aviva nevét, szinte pattanásig feszülnek az izmaim. Itt van a SIG a derekamnál, csak egy mozdulat lenne előkapni, de a férfi nem támad, hanem csak beszél, és ez valahogy sokkal, de sokkal idegesítőbb, mintha csak előrántana egy tőrt. Angolul folytatja, én pedig olyan szemekkel kezdem figyelni, hogyha nézéssel ölni lehetne, akkor ő már nagyon halott lenne.
- Te meg ki franc vagy? - morranok rá az illetőre angolul, hogy értse is, és okos ötlet, vagy sem, de felkelek a helyemről, nyugodtan, de olyan éles tekintettel, mintha azzal akarnám felvágni. Fenyegető vagyok - mert az is akarok lenni. A faszkalap fölé akarok tornyosulni, az arcába akarok bámulni, el akarom üldözni őt, vissza kecskebaszódra, abba a sötét pöcegödörbe, ahonnan előásta magát. Nem számítok arra, hogy pont a főfaszfej tolja ide a képét, mert hát... ennyire kurva pofátlan és elkeseredett nem lehet valaki, akinek nincs gerince, nem igaz?
Anonymous

Vendég —
my personal cage with shackles and chains, the perfect penitentiary, I crumble I shake from all of this weight, can’t let it get the best of me

Axel && Aviva

Halk káromkodást mormolok az orrom alatt, amikor ránézek az órára és látom, hogy már most késésben vagyok, még ha nem is sokkal. Gyorsan írok egy sms-t Axelnek, hogy tíz percen belül ott vagyok, csak hogy ne aggódjon feleslegesen, aztán a táskámba süllyesztem a frissen vásárolt tartalék lőszereinket és már ott sem vagyok. Kockázatos döntést hoztunk meg, amikor a múltkori eset után kimondtuk, hogy valahogyan muszáj megoldanunk a kommunikációt, ha épp külön vagyunk, mert sosem lehet tudni, mikor történik valami - akár szó szerint - életbevágó. Vettünk még két olyan telefont, mint amilyet először is vásároltam neki, arra a célra, hogy ezt csak az egymással való kapcsolattartásra használjuk, így ezeknek a számoknak kisebb eséllyel bukkanhatott bárki a nyomára. Még így sem a legbiztonságosabb megoldás, hogy folyamatosan be vannak kapcsolva, de nekem is be kellett látnom, hogy valamilyen megoldás kell. Miatta is és miattam is. Az utóbbi időben egyébként is gyanús nyugalom uralkodott: a legutolsó incidens óta eltelt két hónap és ezalatt nem történt semmi. Szerettem volna azt hinni, hogy feladták a hajtóvadászatot, de erre sajnos nem sok az esély. Nem mintha egyébként nem lenne bőven okom arra, hogy fájjon a fejem. A kommunikációt megoldottuk, a lakhatást megoldottuk, még ha a védvonalak megerősítésén dolgozni is kell egy kicsit, a megoldandó problémáink száma viszont nem sokkal csappant meg ezekkel, mert az élethelyzetünk nem változott meg. Ami pedig mégis változott, az is csak a rossz irányba...
Összeszorul a mellkasom, amikor eszembe jut az apám. Még mindig nem tudok semmit azon kívül, amit Cameron elmondott nekem néhány napja, és az is csak annyi volt, hogy ők sem tudnak semmit. Hosszú ideig nem értem el, egyáltalán, és már ez is kellően aggasztott, de amikor Camerontól megtudtam, hogy olyasmi történt vele, amivel még ők sem tudnak mit kezdeni, az nem segített ezen az érzésen, sőt. A mióta eshetnek az istenek kómába egy olyan kérdés, amire, úgy tűnik, az isteneknek is csak annyi a válasza, mint az átokra: nem értik. Ez feldühít, kétségbe ejt, megőrjít, de mit tehetnék? Mi vagyok én hozzájuk képest? Még csak nem is láthatom.
Sietős lépteim azon az utcán visznek végig, ami az edzőteremhez is vezet, innen pedig eszembe jut az a másik fickó, akivel ott találkoztam tegnapelőtt. Az is olyasmi, ami miatt fáj egy kicsit a fejem, de még nem vettem rá magam, hogy beszéljek erről Cameronnal, pedig csak akkor fogom elhinni mindazt, amit mondott nekem, ha ő is igazolja. Azért nem mindennap közli az ember lányával egy idegen pasas, hogy a nagymamája találkozni akar vele, szóval vannak fenntartásaim, még akkor is, ha hajlandó volt belemenni abba az alkuba, ha találkozom vele, de nem úgy, hogy ő visz el hozzá, és nem azonnal. Talán egyenesen Cameronnal kellene majd odamennem, és akkor az sem akkora galiba, ha ez valamiféle isteni csapda, mert azt biztosan tudom, hogy közülük való volt a fickó.
Még egy kanyar, aztán már látom is a RAM-ot az út szélén parkolni, és ettől rögtön megkönnyebbülés árad szét a mellkasomban. Odaérve lököm csak le a kapucnit a fejemről, aztán beszállok az anyósülésre és minden fejfájás ellenére mosolyogva iszom magamba Axel látványát, mielőtt odahajolnék hozzá egy üdvözlő csókra.
– Ne haragudj, hogy késtem – mormolom az ajkaira, aztán lopok még egy csókot, mielőtt visszahelyezkednék az én ülésemre. Máris könnyebb egy kicsit a lelkem, már csak attól, hogy ő, az én kapaszkodóm és stabil pontom itt van, mert vele mindig elhiszem, hogy előbb vagy utóbb, de mindent meg tudunk majd oldani.
– Minden megvan – biztosítom mosolyogva, meglapogatva a táskát, benne az utánpótlással. – Neked is sikerült elintézni, amit akartál? – kérdezem, miközben bekötöm magam, hogy indulhassunk. Megbeszéltük, hogy beülünk enni abba a nemrég felfedezett jó kis étterembe, aztán hazafelé elintézzük a bevásárlást, meg ami még esetleg eszünkbe jut, hogy hétvégén csak a ház befejezésével tudjuk foglalkozni.
Út közben, amikor csak lehet, szokás szerint magamnak követelem a szabad kezét, szórakozottan simogatom a kézfejét, kicsit belemerülve a gondolataimba, de figyelve rá, ha éppen beszél. Nem kell sokat mennünk az étteremig, mert közel van a találkozási ponthoz, és bár nem központi helyen helyezkedik el, éppen ezért jó - se nem túl forgalmas, se nem túl szellős, épp nekünk való. Ahogy megállunk, most is azt látom, hogy körülbelül az asztalok felénél ülhetnek odabent, ami nekünk pont jó lesz. Axel kezét fogva sétálok be, és bár a szokásos helyünk foglalt a hátsó sarokban, most beérem egy másik asztallal is.
– Mi a hétvégi haditerv? Hogy állunk az utolsó simításokkal? – kérdezem tőle mosolyogva, miután leültünk. Ezúttal vele szemben ültem le, így kisebb a csábítás, hogy szokás szerint játszadozni kezdjek vele, de legalább a kezét könnyedén tudom fogni az asztal felett, ha épp kedvem támad hozzá. A mellénk lépő pincérnőtől én csak egy nagy mentes vizet rendelek, mellé pedig egy napi menüt, mert az jár a legkevesebb gondolkodással, és most inkább Axelre és a tervezgetésre koncentrálnám a figyelmemet. Úgyis mindig finomat főznek itt.
Az az igazság, hogy tényleg egyáltalán nem figyelek most másra, és még csak el sem jut az agyamig, hogy ez talán hibás megközelítés is lehet. Talán csak elkényelmesedtem két hónap alatt, talán túl sok gondolatomat kötik le a mostanában történtek, talán csak kezdem elhinni és beleélni magam ebbe a viszonylag normális életbe. Az ösztönöm persze soha nincs kikapcsolva, nem is tudnám, de közvetlen fenyegetés híján az is csöndben van. Talán ez mind egyszerre járul hozzá, hogy nem érzékelem a fejünk felett gyülekező vihart.
Éppen a poharamat emelném fel az asztalról, amikor megtörténik. Fogalmam sincs, hogy a jelenlétét érzem-e meg, mint a vihar előtt feltámadó szelet, vagy inkább mint valami gyomorforgató szagot, ami a rothadásra figyelmeztet, netán az ösztönöm dönt mégis úgy, hogy a fizikai veszély hiányának ellenére is működésbe lép. Az is lehet, hogy egyszerűen csak tudom, hogy itt van. A pohár megáll a kezemben, a testem megfeszül, egy pillanatra még levegőt sem veszek és a tekintetem is üvegessé válik.
Nem. Ne most, ne itt, ne vele...
– Aviva. – A gyűlöletes hang a hátam mögül szólal meg. Egy pillanatra lehunyom a szemem, a levegőt az orromon fújom ki hosszan és erősen, mint egy sárkány, vagy inkább mint egy dühödt bika. – Rég nem találkoztunk.

anger || coded by eirik

Ajánlott tartalom —

Axel & Aviva | way down we go
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Axel & Aviva
» Axel & Aviva | recalculating
» Aviva & Axel - The End of the Journey
» Aviva & Axel - I want You back
» Axel & Aviva | a new beginning

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: