What have I become? My sweetest friend Everyone I know goes away In the end And you could have it all My empire of dirt I will let you down I will make you hurt
Szerintem csak anyámtól kaptam olyan támogatást, mint most Vivától. Úgy érzem, hogy a nem hivatalosan kimondott jóban-rosszban egyre jobban csak érleli bennem az elhatározást és vágyakozást valami többre, valami jobbra. Figyelem, ahogy megfogja a kezem, majd szavai után az enyémnek dönti a homlokát. Szeretem ezt a mozdulatot, olyan kedves és szeretetteljes, mindig tudom, hogy komolyan gondolja amit mond. Élvezem simítását az arcomon, amikor felnézek rá, míg megerősít abban, hogy mindig, mindenben mellettem fog állni, és nem lesz olyan teher, amelyet ne cipelne velem együtt. Amikor pedig konkrétan felajánlja a kapcsolatait, hogy segítsen Dorát megtalálni, erősebben dobog meg a szívem, de közben aggódni is elkezdek érte. Talán azért se akartam igazán belevonni ebbe, mert szeretném ebből a világból kiemelni, megmenteni, hogy elfelejthesse, hogy egyáltalán szüksége volt valaha ilyenekre. Ettől függetlenül tudom, hogy ez most nem azaz idő és élet, amelyben ezt megtehetem, vagy amiben volna értelme megkérni, hogy maradjon ki belőle. - Ha Aaron nem tud kilépni a körből, akkor megkérlek rá. - bólintok egy kicsit komolyabban, arcát fürkészve. Nem csak azért, mert először megpróbálnám magamtól megoldani, hanem mert megakarom adni az esélyt az öcsémnek arra, hogy eldöntse mit akar kezdeni az életével, és ha a jó döntést hozza meg, akkor kiálljon magáért. Van, amit meg kell tanulnia ebben az életben, és ha én intézek el neki mindent, akkor ez nem fog megtörténni. Persze, mint egy óriási árnyék, egy védelmező ott leszek mögötte, hogyha kell, közbe lépjek, ha nem engedik el, de egyébként nem avatkozok bele a dolgaiba. Ezután vissza hajtom fejem a vállára, és elmélázok egy kicsit, milyen is lenne vele egy másik élet ilyesmi gondok nélkül. Magam elé képzelem, ahogy haza megyek, vállamon a fejszével, a kandallóban ropog a tűz, elém jön, megcsókolom, vacsorázunk, aztán a kanapén összebújva melegszünk kellemesen egy takaró alatt, míg el nem álmosodunk. Azt is elképzelném, hogy ő mi lenne, de bizonytalan, és amikor ezt megérzem, rápillantva sorolom el csak a töredékét annak a potenciálnak, ami benne van. A szerelmes szavaira, arra, hogy elfogult lennék, halványan elmosolyodok, de mellette komoly pillantással rázom meg a fejem. - Nem, ez nem így van... - fogom meg a kezét, és felemelve kézfejére csókolok. - Azt hiszed, hogy kifaragtak valamivé, és csak arra vagy jó, de ez nem igaz. Annyi mindenben jó vagy, csupán rá kell eszmélned, hogy amit tudsz, azt nem csak arra tudod használni, amire ők akarják, hanem megannyi más dologra is. Én is tanultam lőni, ölni, stratégiai és taktikai tanulmányokat végeztem, és persze, ezzel lettem katonai tiszt, de elmehetek a tudással például vadásznak. Vagy csinálhatok airsoft pályát. Vagy szabadulószobát. Vagy taníthatok lő pályán lövészetet. Bármit választhatok, amibe bele tudom illeszteni a tapasztalataim. Ez veled is így van, ehhez pedig nem kell elfogultnak lennem. - mosolygom rá bátorítóan. Ott van az apja is, akinek fegyvergyártó cége van. Miért ne lehetne Viva is ilyen? Csak az akadályozza meg, hogy elengedje a fantáziáját, hogy egy kicsit álmodozzon. Úgy érzem, ha én víz vagyok, ő vagy a levegő, a szél. Egy olyan erő, amelyet befogva fel tudnak használni arra, hogy sebeket okozzanak, de ha elengednek, kitölti a teret, kedvére formálhatja magát, szélként száguldhat, hurrikánként tombolhat, vagy szellőként simogathat. Apró, finom csókot adok neki, hátha ezzel fejébe és szívébe zárom ezt az igazságot, mielőtt megint bizonytalanul a kezébe venné azt. A tolókocsis kitérő után eljutunk apámig, és én halkan sóhajtva ejtem hátra a fejem, és mesélek. Addig a plafont bámulom, míg meg nem fogja a kezem, és kezd el az ujjaimmal játszani. Letekintve apró kezére élvezem az apró érintéseket és a játékot, kicsit tartom is neki a kezem, hogy tovább piszkálhassa. - Azzal kezdte, hogy ő mindig ott volt mellettem. Meg hogy megmentette az életem... Meg hogy nem szándékozik most már elmenni.. Őszintén szóval nem tudom, hogy véletlenül találkoztunk-e, mert nem úgy tűnt, mint aki előre kitervelte volna. - merengek el magam elé kicsit, majd ismét a kezeinkre pillantok. - Azt is mondta, hogy kedves vagy, és ne vesztegesselek el... - nézek fel a szemeibe egy halovány mosollyal. - Szóval azt hiszem kedvel téged.
Vendég —
“show me where it hurts, let me be the cure. sometimes life can be a curse, so just show me where it hurts and I'll take away the pain  
Axel&& Aviva
Nem fér a fejembe, hogyan lehet számára kérdés, hogy támogatom-e ebben is, hogy mellette leszek-e, ha lépéseket kell tennie az öccse érdekében. Lassan megrázom a fejem, tekintetemmel figyelmesen kutatva az arcát. – A te problémád az én problémám is – mondom magától értetődően, szabad kezemmel odanyúlok az övéhez, hogy ujjaimat egyik kézfeje köré fonjam. – Nem számít, miből fakad, hogy közvetve érint vagy közvetlenül. Semmilyen terhet nem kell egyedül cipelned – biztosítom róla halk, de annál határozottabb hangon. Hálás csókjára lágyan elmosolyodom, az eddig a haját simogató kezem kézfejének hátuljával megsimítom az arcát, homlokomat finoman odadöntve az övének néhány pillanatra. – Soha, semmiben – fogadkozom újra, halkan mormolva magunk közé a szavakat. Szeretem őt, a világ legtermészetesebb dolga, hogy mindenben mellette akarok állni, ahogy ő is mellettem van, bármivel kelljen is szembenéznem. Ez oda-vissza igaz. – Tudod, hogy megvannak a saját kapcsolataim, és ott van Joe is, vagy Mikkel. Meg fogjuk találni ezt a Dorát, ha kell – nézek fel aztán rá, hogy üres ígéreteken kívül konkrétumokat is megpróbáljak elé tárni. Amikor álmodozni kezd egy másik, egyszerűbb, nyugodtabb életről, engem is mosolyra fakaszt a képekkel, ki is egészítem azokat, de amikor eljutunk odáig, hogy belőlem mi lehetne, akaratlanul is feszültség költözik a szívembe. Elárasztanak a bizonytalan gondolatok, de mintha a hallgatásom is mindent elmondana neki, már fel is emeli a fejét, és elég rám néznie, hogy rögtön tudja, mi zajlik le bennem, és ettől ismét olyan mélyen önt el az iránta érzett szerelem, hogy úgy érzem, bele tudnék fulladni. Az első hasonlatára halkan fel is nevetek, érzem, hogy a mosolya, a szemeiben ülő puszta hit is olyan erővel tölt fel, amiről nem is tudtam, hogy létezhet. – Említettem már, hogy kissé elfogult vagy? – mosolygok rá szerelmesen, hálásan, mert az, hogy ennyire bízik a képességeimben, ennyire hisz bennem, ennyi mindent lát a lelkemben, amit én a vele kapcsolatos érzéseimen kívül egy üres, sötét katlannak érzek... az mindennél többet ér. Ezzel a mély érzéssel a szívemben ígérem meg neki azt is, hogy mindig így várnám haza, így fogom hazavárni, bárhogyan is alakuljon és bárhová is vezessen az életünk, és azt a finom csókot így ugyanezzel a ragaszkodással a szívemben viszonzom. Érte úgyis meg fogok tenni minden tőlem telhetőt. A tolószékkel kapcsolatos fenyegetését nyilvánvalóan nem veszem komolyan, ha nem érezném még mindig a tagjaimban az éjszakáról visszamaradt fáradtságot - és a hátsó felemben a fájdalmat, igen -, talán már ma futás után vettem volna egy új szettet. El is felejtheti, hogy ne akarjam ezt a módszert majd ismét hasznosítani, bár a saját érdekemben tényleg nem fogok még ezzel előhozakodni... egy kis ideig. Aztán rákérdezek, történt-e más is, a szívem pedig egy kicsit sem lesz könnyebb, amikor kiderül, hogy nagyon is, ráadásul éppen az apja. A nevetése ezúttal csak azért nem fakaszt mosolyra, mert érzem belőle a keserűséget, inkább csak nézem őt, figyelmesen, némi aggodalommal hallgatva a történetet. Halkan szusszanok, amikor a nevéhez ér, hiszen azt én mondtam el neki, így lényegében a saját csapdájába sétált bele a fickó, amikor ezen a néven mutatkozott volna be neki. A saját fiának. Erre a gondolatra már inkább fel is horkanok. – Kedves tőle, hogy még mindig ragaszkodott volna ahhoz a névhez – mormogom az orrom alatt, aztán megrázom a fejem és sóhajtok egyet. – Először én sem tudtam hová tenni az ismerősségét. Így visszatekintve már annyira egyértelműnek tűnik, de meg sem fordult a fejemben, hogy egyáltalán itt lehet – vonok vállat. Odanyúlok az egyik kezéért és magamhoz húzom, úgy kezdem simogatni, játszani az ujjaival, mert valamivel le kell kötnöm magam, és azt is szeretném, ha ő is érezné, hogy itt vagyok, miközben az apjáról mesél. Tudom, hogy ez neki mennyire nehéz téma. – Érdekes, hogy végre volt mersze a szemedbe nézni – gondolkozom el az arcát fürkészve. Nem kérdés, hogy tudta-e, kinek a közelében sétálgat, hiszen ők ezt érzik, na meg a levele alapján egész életében figyelte és vigyázott rá, vagy mi. – Mi történt? Ezúttal adott bármiféle elfogadható magyarázatot? – kérdezgetem tovább.
What have I become? My sweetest friend Everyone I know goes away In the end And you could have it all My empire of dirt I will let you down I will make you hurt
Fogalmam sincs, hogy mit gondoljak most már Aaronról. Régen még csak egy egyszerű, rendetlen gyerek volt, most pedig minden sokkal mélyebb, durvább és nehezebb. A legrosszabb, hogy nem tudom, hogy tudnám elérni nála azt, hogy abbahagyja ezeket. Érveltem anyával, érveltem a jövőjével, még a magam dolgát is felhoztam és hogy miért harcoltam a tengeren... De mintha egyik fülén bemenne, a másikon ki. Ha viszont ő nem akar kilépni, akkor meg kell szüntetni a közeget, amihez tartozik. Mert nem fogom ennyiben hagyni. - Csapat vagyunk. Csak nem tudom, hogy a családom problémáit magadra akarod-e venni. Megérteném, ha nem. Nekem is elegem van belőle. - Viva és a moszad elég teher, mellé még nyomozni az öcsém után, kész rémálom lesz. Magamhoz húzva adok egy hálás csókot az arcára. - Köszönöm, hogy nem hagysz magamra ebben sem. - mondom halk sóhajjal. Nem tudom, hogy ha Viva nem lenne, hogy bírtam volna el ezt az egészet az alapvető problémáim mellett. Már csak azok súlya alatt kezdtem végleg összeroppanni, ha akkor jön mellé ez, akkor... Én nem is tudom. Egy kicsit álmodozunk egy más és jobb életről valahol máshol, képzeletben szakmát váltok, és az övét is felemlegetem, de aztán csak csendet kapok vissza - gyanúsat -, úgy hogy felemelve a fejemet nézek rá, csak hogy meglássam azt az enyhén aggodalmas arckifejezést. - Ajh, cicus.. ne aggódj, minden rendben lesz. Ha az iskolából kidobott gorilla agyú társadalom szemetei tudnak maguknak munkát találni, akkor te, egy okos, erős nő, rengeteg tudással a tarsolyában, gyerekjáték lesz. - próbálom egy kicsit nyugtatni, motiválni, egy bátorító mosollyal. - Ha nem akarsz csak úgy beszélgetni az emberekkel, átmehetsz őrmesterbe és lehetsz személyi edző, vagy taníthatsz önvédelmet nőknek, vagy rablóból lehetsz pandur, lehetnél rendőr, vagy... Tudom is én, olyan sokrétű személy vagy, hogy minden ujjadra tudnék mondani valamit. - mosolygom rá, megfogdosva az ujjait a kezén, kicsit hátha vidítok rajta. Azon, hogy mindig így várna haza, megmelegszik a szívem, és oda hajolva adok neki egy apró csókot. Sokkal jobban vagyok így, hogy ilyenekről beszélünk. Felemlegetve a programot és a futást, figyelmeztetem, hogy óvatosan kell bánnia azzal, hogy miként fordít ki önmagamból, de ő persze nem veszi komolyan. Megcsóválom a fejemet, aztán a kérdésére, hogy mi történt még, felhozom apát. A reakciója annyira őszinte és hasonul az enyémhez, hogy halkan elnevetem magamat rajta. - Igazából miután Aaront kiraktam, visszamentem a partszakaszra, ahová eredetileg akartam vinni. Lenyugodni, relaxálni. Akkor jelent meg, sétálgatott. Csak azt éreztem, hogy más. Mint mikor Fenrirrel találkoztunk... A véletlenek pedig leszűkültek körülöttünk, szóval oda mentem... Elsőre olyan borzasztóan ismerős volt, hogy azt hittem, találkoztunk már... Aztán amikor bemutatkozott, hogy Magnus Wiker, akkor már tudtam, hogy nem azért tűnik ismerősnek, mert találkoztam már vele, hanem mert hasonlítok rá. - kezdem a történetet a plafont bámulva.
Vendég —
“show me where it hurts, let me be the cure. sometimes life can be a curse, so just show me where it hurts and I'll take away the pain  
Axel&& Aviva
Elnehezülő szívvel figyelem, miközben gondterhelten megosztja velem, hogy egyszerűen nem tud bízni az öccsében. Nem hibáztatom érte, mert az a viselkedés, amit most leírt, nem sok okot ad rá, ezt még látatlanban is alá kell írnom, de attól, hogy értem, még nem lesz egyszerűbb a helyzet. Nem akarom, hogy ezzel is meg kelljen küzdenie, hogy ennyi teher nyomja a vállát egyszerre, és ha eddig lelkiismeret-furdalásom volt amiatt, hogy lényegében elszakítottam és elszakítom a családjától, akkor ez most fokozottabbá válik. Továbbra sem értek egyet azzal, hogy ez az ő hibája lenne, de nyilvánvalóan a saját felelősségének érzi, és egyébként is az öccséről van szó. Hogy jövök én ahhoz, hogy tetézzem a problémáit még a sajátjaimmal is? A Dora nevet megjegyzem, nyilván ebben a formában nem mond nekem semmit, de nem is a drogbizniszbe ért bele a kezem eddig sem. A kapcsolataim viszont ettől ugyanúgy megvannak, ráadásul ott van Mikkel és Joe is, akiknek a füleibe sok minden juthat bele. Ha utánakérdezek... ééés itt meg is szakad a gondolatmenet, mert először egyesszámban beszél, aztán olyan tekintettel néz rám, mintha ez kérdés lenne. – Azt hittem, egy csapat vagyunk – vonom fel a szemöldökömet. – Szerinted hagynám, hogy egyedül mássz bele bármi ilyesmibe? – Ha ez akár csak meg is fordult a fejében, tényleg komolyan el kell kezdenem dolgozni az érzéseim jobb és egyértelműbb kifejezésén, mert akkor továbbra sem érti, hogy nekem ő a legfontosabb. A lelkem pedig ezután sem lesz könnyebb. Elmeséli, hogy kis híján újra rohama volt, megint fényes nappal, megint a puszta emlékektől és érzésektől, de ő sem tudja, hogyan segíthetnénk, segíthetnék ezen. Kibaszottul tehetetlennek érzem magam, hasztalannak, mintha csak a partvonalról nézném, ahogy szenved, pedig bármit megtennék az ellenkezője érdekében, még helyet is cserélnék vele, ha tudnék. Nem mondok semmit, mert nem tudok, nincs más a kezemben a támogatásomon és a szívemen kívül, de az... nem elég. Ennél többet viszont nem tudok adni, mert nincs másom. – Akkor marad a favágás – vonom le a következtetést halványan a hajába mosolyogva. Még mindig nem érzem jól magam, de ezeket a kedves képeket nekem is jól esik elképzelni. Egészen addig, míg el nem jutunk oda, hogy én mit csinálnék, mert akkor érzem, hogy a gyomrom görcsbe rándul egy kissé. Fogalmam sincs, hová tart az életem, de ha hasonló vége is lesz a mostani helyzetnek, mint szeretnénk, akkor sem tudom, hogyan leszek képes beilleszkedni a... társadalomba. Nem tudom, helyt tudok-e majd állni. Nem tudom, hogy valaha elég leszek-e, méltó leszek-e hozzá, mellé, de nem hiszem, és ez... megijeszt. – Mindig így várnálak haza – súgom inkább, újra végigsimítva a fején. Megemlíti a fáradtságát, én pedig próbálom megnyugtatni, és bár a lelkiismeretem ismét szinte hasogatni kezdi a tudatomat, amikor meglátom a mosolyát, aztán felemlegeti a futást, legalább azt érzem, hogy most jó úton járok. Szándékosan a járókeret emlegetésével válaszolok, halk nevetésének hangja pedig beragyogja a gondolataim felett lebegő sötét fellegeket is. – Majd megpróbálom visszafogni magam – mormolom somolyogva, viszonozva a szoros ölelést, élvezve a csókját a halántékomon. Igazából azért kérdezek rá, hogy történt-e más is, mert remélem, hogy nem, de aztán már mondja is az ellenkezőjét. Nem merek tippelni, ki volt az a valaki, és amikor elmondja, hogy az apja... Hát, ennyit a beragyogásról, már vissza is térnek a sötét fellegek. Halk, lemondó nyögést hallatok, beletúrok a hajamba, aztán magam alá húzom a másik lábamat is, úgy ülök tovább felé fordulva, a térdeimre támaszkodva. – Mesélj el mindent – kérem halkan, pillantásomat az arcára függesztve. Ha mindezek után még az apjával is találkozott, akkor már megint egy olyan napon van túl, mint a múltkor is, és ezen a ponton biztossá válik, hogy én már nem is akarok elmesélni neki semmit. Nem fogom a saját nyomorommal is tovább terhelni, majd beszélek Cameronnal és utánamegyek én is egy-két dolognak.
Vele sóhajtok az akkori emlékekre, bár én most kevéssé tudok annak a pozitív oldalán is mosolyogni, mert túlságosan lefoglal a másik oldalon elhelyezkedő nehézség. Amikor elkezd kérdezgetni a baj mélységéről, lassan rázni kezdem a fejemet. - Nem tudom... Nem tudom! - suttogom, majd rá nézek. - Már nem tudom, mit higgyek el neki, és mit nem, érted? Nem bízok benne. - sóhajtom, mert nehéz azért kimondani ezt, de így van. Így érzek, egyszerűen nem tudom azt mondani, hogy csak kipróbálta, mert ha valaki fegyvert hord magánál, és iskolában szív kokaint, az nem hangzik úgy, mintha most kezdte volna... - Valami Dorát emlegetett egyébként. Lehet meg kellene látogatnom az illetőt.. Vagy látogatnunk. - tekintek rá kérdőn, hogy akar-e csatlakozni, segíteni nekem ebben. Bárhogy is válaszol, hálásan bólintok egyet, térdére téve kezemet simítva meg a lábát. Az autóban történtekről ki térünk arra, hogy majdnem volt megint egy rohamom, én pedig már kurvára kezdem unni, hogy ez szépen lassan, alattomosan kúszik be a napjaimba, mint egy kígyó. Amikor azt mondja, segíteni akar, és kérdezget, hogy hogyan tegye, tanácstalanul nézek rá. - Tudom, hogy itt vagy nekem. Tudom, hogy akarsz, de nem tudom, hogy tudnál segíteni. Amíg ketten voltunk, együtt a yachton, nem volt gondom ilyesmivel, csak... csak a szokásossal. Fogalmam sincs, hogy miért lett rosszabb itthon, vagy hogy mit kellene vele kezdeni. Nem tudok szembenézni vele, mert nem tudok lemenni a hajóhoz, nem tudok lemenni a hajóhoz, mert nem tudok szembenézni vele. Ördögi kör, vagy spirál, nem is tudom. - mondom tanácstalanul, simogatását élvezve. Inkább próbálok valami pozitívra gondolni, valami jóra, kellemesre. Elképzelek egy új életet, egy másik életet Viva vállán. A fejemre hajtja a sajátját, szerinte a halászat lenne a legjobb, én pedig hümmentek egyet, azon elmosolyodok, hogy szívesen nézne fát vágni. - Igen, lehet, hogy a halászat a legkézenfekvőbb, de azoknak nem túl ideális a beosztásuk, mert éjszaka mennek ki a tengerre. De jó ötlet a fával fűtés. Szívesen bújnék össze veled egy meleg kandalló előtt. - mondom elmerengve, halvány mosollyal az arcomon. Amikor azt mondja, nem tudja, mi lehetne, elmerengek. - Nyelvet éppen oktathatnál, tudsz néhányat. Megnézhetünk egy listát a szakmákból, hogy mi tetszik neked, te is tanulhatsz valami újat. De ha akarod, eltartalak. Örömmel mennék haza arra, hogy elém jössz, mint most is. - mosolygok tovább halványan, kellemesen, aztán amikor az arcomra simít, felemelem a fejemet és rá nézve hallgatom, miért nem baj az, ha fáradtnak érzem magam. A szavait figyelmesen hallgatom, fürkészem lila szemeit, és azt hiszem, igaza van. Halvány mosollyal bólintok egy aprót, hogy tudja ezt, aztán egy sunyi mosollyal rá kérdezek a napi programjára. Azon halkan elnevetem magam, hogy görgős járókeret nélkül is sikerült neki. - Ennek kifejezetten örülök, de egy ideig ne akard elvenni az eszem, ha nem akarsz járókeret helyett tolókocsit. - ölelem magamhoz szorosabban, csókot nyomva a halántékára kis mosollyal. A kérdésére megint aprót sóhajtok. - Igazából de... Tudod mi koronázta meg a mai szarvihart? Az apám. - mondom végül kissé feszült hangon. Nem mondom, hogy egyszerű eset az öreg, és látok benne valamiféle szégyent, de továbbra sem hiszem, hogy jó ötlet az anyám közelében tudni őt. - Találkoztam vele... - veszek megint egy mély levegőt, és hátra dőlve hátra engedem a fejem a kanapé párnájára, majd a plafont kezdem el bámulni.
Vendég —
Axel&& Aviva
Egy hosszú, gondterhelt sóhajjal bólogatok a szavaira, jól emlékszem, miket mesélt annak idején, még ha csak nagy vonalakban is, de az azért lényegesen más volt. Attól nem lett ennyire rossz érzésem. – Persze, hogy emlékszem. – Az arcomra csak egy egészen rövid pillanatra költözik halvány mosoly, mert bár amiről beszélünk, az egyáltalán nem könnyű vagy vidám, az emlékhez az is hozzátartozik, hogy mi mindenhez vezetett az az este, és hogy pontosan milyen körülmények közül kellett Axelnek a rendőrségre mennie az öccséért. Ezután viszont én is visszakomolyodok, meg dörzsölöm a halántékomat, miközben elgondolkozva simogatom finoman a tarkóját, mint valami pótcselekvés. – Mennyire vészes a dolog? Ez a banda, meg a kokain. Csak kipróbálta, vagy ennél komolyabbról van szó? Esetleg van más is? – nézek rá figyelmesen. Ezekre a kérdésekre már nem hagyom, hogy ne válaszoljon, mert fontos. Megvannak a kapcsolataim ahhoz, hogy súlyosabb mélységekből is ki tudjuk szedni, de akkor tudnom kell a pontos körülményeket... és még úgy sem lesz könnyű, ha Aaron nem akarja, hogy segítsenek rajta. Azt viszont tudom, hogy Axel nem fogja hagyni lecsúszni, márpedig én nem csak a saját viseltes dolgaimra értem magunkat az egy csapat fogalma alá. A történet következő része egy újabb mély sóhajt vált ki belőlem. Bólogatok a kérdésére, persze, hogy értem, mert ez már tényleg egy beteges szint, de fogalmam sincs, mit mondhatnék. Az biztos, hogy ez valami pszichés eredetű probléma lehet, de én és a lélek gondjai? Ennél távolabb nem is állhatnék a pszichológiától. Legfeljebb abban tudnák segíteni, hogy nyomja el teljesen az érzéseit, de nem hiszem, hogy annak Axel vagy az édesanyjuk örülne. Ezután ráadásul elmeséli, hogy őt pedig ismét kis híján belehajszolták egy rohamba az emlékei, és ettől szabályosan érzem, hogy az én vállam is megsüllyed egy kicsit, mert ez is olyasmi, hogy... egyszerűen rohadtul tehetetlennek érzem magam. Oké, ott vannak a bevett módszereim, amikkel ki tudom szedni egy epizódból vagy vissza tudom hozni annak a széléről - hol finomabban, hol erélyesebben -, de ez nem megoldás semmire hosszútávon. – Hogyan tudnék segíteni? – kérdezem halkan, homlokomat odatámasztva a halántékához. – Mit lehet ezzel kezdeni? Mit csináljunk? Tudod, hogy itt vagyok. Bármiben számíthatsz rám, csak... egyszerűen fogalmam sincs, hogy segítsek, pedig nagyon szeretnék – simítom végig a haját újra és újra, a szavaim végén pedig felemelem a fejem és egy csókot nyomok a halántékára. Amikor odadől hozzám, addig a fejét simogató kezemmel átölelem a vállát és a másik kezemet simítom a hajára. Magamhoz ölelem, a fejemet az övére hajtom, beszívom a haja sós illatát, és lágy mosollyal hallgatom a felvázolt álomképet. Még a szemeimet is lehunyom egy kicsit, hogy jobban lássam magam előtt, a mosolyom pedig a helyzet ellenére is élettel telibbé válik. – A halászat mindenképpen testhezálló lenne, de azért megnéznélek favágás közben. Mindenképpen olyan házat vennénk, amit fával tudunk csak fűteni – egészítem ki egy kicsit a képet, mielőtt nyomnék egy csókot a feje búbjára. – Fogalmam sincs, én mit tudnék csinálni, de kitalálnánk valamit – mormolom a hajának. Tényleg nem tudom magam elképzelni semmilyen normális emberi munkában, de Axel előtt soha nem is gondolkoztam ilyesmin. Érte viszont... érte megtenném. Érte megoldanám. – Egyáltalán nem – szusszanok fel a kérdésére, megrázva a fejem. Az eddig a fejét simogató kezemet most az arcára csúsztatom, nem engedem sokkal távolabb, csak finoman ösztökélem, hogy nézzen rám. Halványan, de bátorítóan próbálok mosolyogni rá, szemeim az ő kékjeit kutatják, miközben hüvelykujjam az arcát simogatja. – Túl sok minden történik most egyszerre, túl sok dolgot kellene tudnunk megoldani párhuzamosan, ráadásul a nyakunkba szakadt ez az egész... új világ. Nem tudom, lesz-e elég időnk egyáltalán feldolgozni – vonok vállat. A következő kérdésére már halkan elnevetem magam, mert eszembe jut a reggeli déli beszélgetésünk. – Igen, és képzeld, a görgős járókeretet sem kellett elvinnem hozzá – vonom fel a szemöldököm kihívóan, mosollyal a szám sarkában. Szándékosan emlegetem fel a dolgot, még ha a saját káromra is, mert szeretném egy kicsit felvidítani. Nem akarom, hogy egyszerre ennyi teher nyomja a vállát, és ezen után már nem is szívesen számolnék be neki arról, ami itt történt. Vagyis inkább történhetett volna. Nyomok egy puszit az arcára, aztán ismét rápillantok, a szemeit fürkészve. – Más nem történt? Nem mintha ez nem lenne elég... – engedek meg magamnak még egy kis mosolyt.
Annyira feldúlt vagyok, hogy fel se tűnik, hogy kérdezett, a rá következő szavaival pedig egyszerre értek egyet, és nem is. Most bele bonyolódhatnék ebbe az egészbe, hogy kinek a hibája az egész, vagy kié nem, de azt hiszem, nincs erőm ehhez. Csak elmesélem, ami történt, és értetlenkedek - vele együtt - egy sort. - Mindig is voltak... Problémás dolgai, a graffiti, a törés zúzás... Emlékszel, hogy az újra találkozásunk estéjén is be kellett mennem érte a rendőrségre. De akkor még nem tűnt többnek tinédzser lázadásnál, most viszont már inkább egy mob egy gengszter bandában, mint egy bajos gyerek... - nem akarom, hogy erre az útra térjen, hogy rajta maradjon. Nem lesz más, mint egy feláldozható paraszt a sakk táblán, ezt pedig el akarom kerülni. Még addig, amíg teheti. Amíg még nem késő. Elmondom, hogy balesetünk is volt majdnem, és Aviva reakciója egyáltalán nem váratlan. - Hát ez az, mostmár érted, miért mondom, hogy beteges? Nem tudom, hogy mitől fél ennyire... - mondom értetlenül magam elé pillantva. Aztán oldalra nézve mesélem el, hogy miről volt még szó, Viva pedig egyből levonja a következtetést. Mély levegőt veszek, és lassan fújom ki, aztán rá pillantok, míg hátamra fektetett kezével simogatni kezd. - Nem sok hiányzott. Ráadásul a szerpentinen... Csinálnom kell ezzel valamit. - nézek magam elé letörten. Egyszerűen nem viselem el a tényt, hogy visszaestem arra az állapotra, hogy már egyszerű szavak és emlékek, érzések elő hozzák, mikor érzelmileg nem vagyok a toppon. Nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust. - Ha nem az lenne minden probléma forrása, hogy nem voltam jelen, akkor... Egyszerűen csak elutaznék, elköltöznék veled. Messzire mindettől. - dőlök neki egy kissé, fejemet a vállára hajtva, karjaimmal átölelve derekát. - Építenék neked egy házat, távol bármilyen városi forgatagtól... Egyszerű munkát keresnék, talán másik szakmába is fognék. Lehetnék asztalos, vagy mezei favágó, esetleg halász. Megteremtenék mindent, hogy nyugodtan, elvonultan éljünk. Segítenék integrálódni neked, találni olyasmi foglalkozást, amit szeretsz. - mormogom álmodozva, bele ringatva magam egy álomkép nyugalmába. Halkan sóhajtva simogatom meg a derekát, magam elé nézve gondolkodom ezeken. Még akkor is, ha tudom, hogy Viva sosem élhet átlagos életet, és mellette én sem. - Szerinted öregembernek tűnök, ha azt mondom, hogy fáradt vagyok..? - kérdezem, viszonylag könnyebb hangon, hiszen nem épp komoly a kérdés, és azt is tudom, hogy éppen csak közelebb vagyok a negyvenhez, mint a harminchoz, de öregember még se lehetek még. - Jut eszembe, futottál végül? - kerül arcomra egy halvány, sunyi mosoly, bár azt nem mondom ki, hogy miért.
Vendég —
Axel&& Aviva
Őszintén reméltem, hogy erről a találkozóról is úgy jön majd haza, mint legutóbb, olyan vidáman, felszabadultan és megkönnyebbülten, de hamar kiderül, hogy szó sincs ilyesmiről. Félbehagyom a pakolást, inkább leülök mellé a kanapéra, kérem, hogy mesélje el, mi történt. Próbálom az érintésemmel nyugtatni, de ehhez most én is kevés vagyok, és figyelmen kívül hagyja minden szavamat is, nem válaszol a kérdéseimre sem. Ezt egy halk sóhajjal veszem tudomásul, aztán inkább arra kérem, folytassa, mert tudom, hogy van itt még más is. Továbbra sem értem, mire fel ez a rengeteg elfojtott düh, hogy miért érzi magát jobban attól, ha ezt a saját bátyján vezetheti le, hogy miért lesz neki attól jobb, ha megütheti, verekedik vele. Tényleg nem fér a fejembe, hogyan hibáztathatja őt mindenért, azt pedig pláne, hogy Axel miért hiszi ezt el, de nem hozom fel még egyszer a kérdést. – Korábban is voltak ilyen problémái? – pillantok rá. Lehet, hogy a gyász okozta feszültség szabadított el ennyire az indulatait, és most nem tudja kezelni, hogy Axel visszatért, vagy... nem tudom. Nincs más ötletem, sosem voltam egy nagy lélekbúvár, főleg, ha heves érzelmekről van szó. Az érzelmek teljes hiányához több közöm volt mindig is. – Mi? – kérdezek vissza aztán megütközve, kissé döbbenten, amikor elmeséli, hogy majdnem karamboloztak is. – Ennek semmi értelme. Meg sem nevezted az apátokat, és ennyitől ilyen hevesen reagált? – Megcsóválom a fejem és elgondolkozva meredek a szemközti falra. Ez tényleg nem normális viselkedés, kicsit sem, bár a megfejtéshez továbbra is kevés leszek. Ezután viszont tovább mesél, a tekintetem pedig a bárka szó hallatán visszavillan rá, aztán amikor megnevezi Ránt is, gondterhelten, mélyen sóhajtok fel. – A francba... – Közelebb ülök hozzá, karomat megtámasztom a hátán, úgy kezdem el újra simogatni a haját. Tudtam, hogy jól láttam azokat az árnyékokat a szemeiben. – Rohamod volt? Vagy sikerült elkerülni? – kérdezem lágyan. Én nemrég végignézhettem mindkettőt, a komplett- és a majdnem-rohamot is, egyik sem volt kellemesebb a másiknál, bár ha vezetés közben érte és nem lett belőle baj, akkor inkább arra tippelnék, hogy a szélén állt, de még időben visszanyert az irányítást.
Egy ideig egyedül kezdem a kanapén, de végül mellém ül, és kérdez, én pedig mesélek. Nyugtató érintése jól esik a fejemen, a hátamon, bár a gondolataimon nem nyugtat. Elmondom neki a legrosszabb dolgokat, hogy beszívva jött hozzám, hogy mindezt egy iskolában tette, hogy velem szemben tette. Halkan, mélyet sóhajtok, amikor kéri, hogy folytassam. - Veszekedtünk. Verekedtünk... Úgy nekem esett, hogy pislogni se tudtam, majdnem kiütött. Félek, hogy egyszer hirtelen felindulásból meg fog ölni valakit... Egy átlagos ember is képes megölni a másikat már annyival, ha rossz helyre üt a koponyán. Ő még félisten is hozzá, majdnem olyan erős, mint én... - nézek a falra, amelyet tönkre tettem. Nem nehéz elképzelni, mekkora ereje van, és hogy mekkora sérülést tud okozni. - Úgy tűnt egyébként, hogy ez segített, szóval miután megnyugodott, megbeszéltük, hogy nincs több dobása. Edzettünk, aztán elindultunk, és... - itt megint elakadok és idegesen túrok a hajamba. - Csak annyit kérdeztem tőle, hogy kapott levelet. Ennyit! "Kaptál levelet mostanában?" - idézem magamat ingerülten. - Csak a levél szóra úgy felkapta a vizet, hogy KIKÖTÖTTE magát, MAJD behúzta a kéziféket, ÉS elrántotta a volánt. - mondom hitetlenül, majd rá nézek. Valami nagyon nem oké nála, mert így lehet a legjobban egy koponya törést összeszedni. - Szóval miután igyekeztem visszatartani attól, hogy izomból megfejelje a kesztyűtartót, és próbáltam az úton egyenesen tartani az autót, megálltunk és beszéltem neki Aegir leveléről, mert úgy éreztem, hogy jobb, ha tőlem tudja. Természetesen a düh kitörés elengedhetetlen volt, úgy hogy kiszállt megrugdosni az autót... - sóhajtom, hátra dőlve a kanapén, és mély levegőt veszek. - Miután megnyugodott, elindultunk, és szóba került a bárka... és Rán. - pillantok félre keserűen.
Vendég —
Axel&& Aviva
Miután magamra maradok a lakásban, nekem azon jár az eszem, hogy egyrészt feldolgozzam mindazt, amit megtudtam, másrészt pedig azt próbáljam kitalálni, hogyan tálaljam ezt majd Axelnek. Nem azt a részét, hogy kinek a kicsodája vagyok, hanem azt, hogy már megint - még mindig? - vérdíj van a fejemen, és hiába úsztam ezt most meg könnyedén, köszönhetően annak, hogy a rossz embert bérelték fel, ez egyben azt is jelenti, hogy nyitott szemmel kell járnunk, mert hiába a gyanús csend a Cég részéről, továbbra sem ők az egyetlen ellenségeink. Ha pesszimista akarnék lenni, lehet, hogy bele is keserednék egy kicsit a gondolatba, miszerint vége lehet-e ennek valaha, de nem erre akarok koncentrálni. Próbálok hinni. Hinni abban, hogy az, amilyen módon jelenleg is átalakulóban van az életem, az életünk, az jelent valamit. Mégis, ezek a gondolatok csak addig nyomasztanak, míg Axel haza nem ér, de kivételesen nem azért, mert már a puszta látványa, a hazaérése ténye is megdobbantja a szívemet és felvillanyoz. Elég úgy igazán megnézni őt magamnak, hogy azonnal meglássam az arcán a gondterheltséget és a szemeiben azt a végtelen fáradtságot, és nekem máris nem az a legnagyobb bajom, hogy hogyan tálaljam neki a történteket, mert úgy látom, van ennél nagyobb problémája is. Elég sokatmondó, hogy a kérdésemre is csak egy sóhajjal felel, A tenger említésére keserű mosoly költözik az arcára, és pontosan olyan választ ad, amit sejtettem is. Aggódva nézek utána, ahogy bemegy a fürdőbe, de nem megyek utána, mert tudom, hogy úgyis el fogja mondani, mi történt, amikor akarja és összeszedte a gondolatait. Amíg ő a fürdőszobában van, én elkezdem elpakolni a zacskók tartalmát a konyhában, és közben megjegyzem magamban, hogy ha ennyire szörnyen alakult a délután, akkor az is nagy szó, hogy tényleg elment bevásárolni. A szemem sarkából figyelem őt, amikor a kanapához sétál, de amikor látom, hogyan dörzsöli meg az arcát, inkább csak leteszem a kezemben tartott kenyeret a pultra. Találkozik a tekintetünk, olyan elveszetten néz rám, hogy érzem, egy kicsit összetörik a szívem. Megkerülöm a pultot, úgy döntök, hagyom a pakolást a fenébe, ráér később is, inkább odamegyek hozzá és leülök mellé, egyik lábamat magam alá húzva, hogy felé tudjak fordulni. Aggódó pillantásomat ráfüggesztem, őt figyelem, miközben szavait hallgatom, és bár a "pukkancs" kifejezés más esetben megmosolyogtatna, valahogy érzem, hogy azok után, amit elmesél, nem sok kedvem lesz mosolyogni. – Mi történt? – kérdezem ismét halkan, egyik kezemmel végigsimítva a haján, míg ő az orrnyergét masszírozza fáradtan. Figyelmesen hallgatom, amikor beszélni kezd, a homlokom már a kokain említésére gondterhelt ráncba szalad. Hogyan kerül egyáltalán kokain egy középiskolába? Oké, persze, manapság már minden szart be lehet csempészni, elfogy egy-két füves cigi a hátsó udvaron, na de a kokain az egy teljesen más kategória... Ráadásul úgy, hogy tudta, Axellel fog találkozni. A bátyjával, akit egészen idáig halottnak hitt, de most visszatért és szeretne vele több időt tölteni... hát, megértem Axel ingerültségét, mert ennél egyértelműbben nem is lehetne átvitt értelemben beinteni a másiknak. Nem értem, bár az nagyobb szó, hogy ő sem érti, mert én nem is ismerem. A beteges dührohamokat akár a kokainnal is össze tudnám kötni fejben, de valami azt súgja, hogy ez elhibázott következtetés lenne, máskülönben Axel is összekötötte volna fejben a pontokat. Ezután viszont elkezdi önmagát hibáztatni, nekem pedig ki is megy egy kicsit a fejemből az előző gondolatmenet. Megütközve nézek rá, a homlokom újra ráncba szalad. – Tényleg azt hiszed, hogy ez a te hibád? – kérdezek vissza csendesen, szemeimmel az arcát, vagy ha rám néz, a tekintetét fürkészve. – Hibáztathat téged bárki azért, mert a saját életedet élted? Úgy gondolod, fel kellett volna adnod mindent, amire valaha vágytál, amiről álmodtál, azért, hogy itt maradj és az öcséd apja legyél az igazi apja helyett? Szerinted ez lett volna a helyes? – nem gúnyolódom, halkan, nyugodtan beszélek, keresve a válaszokat. Tényleg nem tudom, hogy ezek az ő gondolatai-e, hogy szerinte máshogyan kellett volna-e élnie az életét, vagy csak nem tud, nem akar mást hibáztatni, esetleg egyenesen az öccsétől származnak-e ezek a gondolatok. Nem ismerem Aaront, nem akarok ítélkezni, de amit eddig megtudtam róla, el tudom képzelni, hogy ő Axelt hibáztassa mindenért, és ezt még az orra alá is dörgölje alkalomadtán. Pedig kevés annál önzőbb dolog van, mint a saját elhibázott döntéseinkért másokat hibáztatni. – Nem vehetsz minden felelősséget a saját válladra, Axel – simítok végig a haján ismét. – Tudom, hogy apa nélkül kellett boldogulnotok, hogy soha nem volt egyszerű a helyzetetek, hogy egyfajta családfői szerepet kellett magadra venned, de senki nem vetheti a szemedre, hogy nem szentelted ennek az egész életedet. Te is apa nélkül nőttél fel, nem csak Aaron, és nem hiszem, hogy bárki elvárhatta volna tőled, hogy átvedd ezt a szerepet a családban. Neked sem kellene elvárnod magadtól. Minden jogod megvolt ahhoz, hogy a saját utadat járd, azt pedig kötve hiszem, hogy ne gondoltál volna rájuk mindig, és ne töltöttél volna velük időt, amikor lehetőséged volt rá. – Sóhajtva csóválom meg a fejem. Persze, rengeteg időt töltött távol, de nem becsülni és tisztelni kellett volna inkább azért, amit csinált? Előhozakodhatnék a saját életemmel, de inkább nem teszem, mert én is meghoztam a magam rossz döntéseit, látjuk, hová lyukadtam ki... de hiába veszítettem el mindkét szülőmet, soha nem nyúltam szerekhez és pláne nem jutott volna soha eszembe, hogy a bátyámat hibáztassam bármiért is. Akkor sem, ha épp nem volt mellettem. Nem vártam tőle, hogy vegye át a szüleink szerepét. Beletúrok a hajamba, majd szusszanva nekidőlök a vállammal a kanapé támlájának, az eddig a haját simító kezemmel most a hátát kezdek simogatni. – Mi történt még? – kérdezem halkan, ismét ráfüggesztve a pillantásomat. Nem azt kérdezem meg, hogy történt-e még valami, mert azt egyértelműen látom rajta, hogy igen.
Ez egy rohadt hosszú nap volt. Egy olyan hullámvasút, amelyet szívesen kihagytam volna. Annyi minden történt ma, hogy majdnem elfelejtettem bevásárolni, de végül időben eszembe jutott. Igazából azt se néztem, mit teszek a kosárba, csak gyorsan túl akartam lenni az egészen, hogy végre haza érjek. Nem váltunk el Aaronnal csúnyán. Igazából, meglepően jó hangulatban búcsúztunk el, még is rányomta az a sok minden a bélyegét a hangulatomra, és a lelkemre. Az emlékeztetett a legjobban a nehéz dolgokra, hogy a colt még mindig ott pihent nálam, mert az öcsém kokainozott... Még csak nem is tudom anyámra fogni, ha akarnám se, mert minden hibája említése során engem emleget, hogy sose voltam itt. Ez olyan tüske a szívemben, amit nem tudom, hogy el tudok-e valaha távolítani. Borzalmasan érzem magam, és ahogy megállok a kocsival, nem tudok perceken át kiszállni. Igyekszem összeszedni magam, a majdnem-rohamot is megpróbálom kidörzsölni ujjbegyeimmel a szememből, aztán végül kiszállok a kocsiból. Kiveszem a zacskókat és a táskám a kocsi hátsó üléséről, aztán elindulok felfelé. Kinyitom a zárat, és belépek, becsukom magam mögött az ajtót, és mire előre fordulok, már látom Vivát közeledni. Ez a látvány még mindig örömmel tölt el, és egy kicsit be is aranyozza az estém, ahogy hozzám lép, hogy csókkal üdvözöljön. - Szia cicus. - üdvözlöm én is ránézve. Persze csak addig mosolyog, amíg alaposabban meg nem nézi az arcom. Halkan sóhajtok, amikor rá kérdez, hogy mi történt. Lerúgom magamról a bakancsokat, és a teszt említésére csak egy egy kesernyés mosolyra futja. - Kénytelenek voltunk. - mondom, míg beljebb sétálva leteszem a pultra a szatyrokat, majd leveszem a vállamról a táskámat, és bemegyek vele a fürdőbe, hogy a tengervíztől nedves ruhákat a mosógépbe tegyem. Ezután megmosom a kezeim és az arcom, és végül kisétálva a kanapéra ülök. Mélyen beszívom a levegőt, aztán azt lassan kifújva dőlök hátra, és dörzsölöm meg két kezemmel az arcomat, majd leengedve azokat tanácstalanul, elveszetten nézek rá. - Nem tudom mit csináljak, Viva... - kezdem visszafogott hangon, majd magam elé pillantva meredek a gondolataimba merülve. - Én... igyekszem. Esküszöm, hogy igyekszem, de... fogalmam sincs, mit kellene tennem... Azt mindig is tudtam róla, hogy pukkancs, de most... minden sokkal rosszabb... - sóhajtok, és megmasszírozom az orrnyergemet. - Kokaint szívott az iskolában... Kokaint! Az iskolában! Úgy, hogy tudta, hogy velem találkozik! Én nem hiszem el, hogy lehet ennyire felelőtlen, pofátlan és meggondolatlan, és... és e mellé olyan dührohamai vannak, ami már beteges... fogalmam sincs, hogy segítsek neki, mert nem hagyja. - rázom a fejem, és Vivára nézek. - A legrosszabb, hogy én vagyok ezért a felelős, mert a tengerészgyalogságot választottam helyettük. Hogy sose voltam ott.. - hajtom le a fejem, mély lélegzetet véve... És ez még nem is minden...
Vendég —
Axel&& Aviva
Hiába veszek búcsút Camerontól - ezúttal már normálisan, hétköznapi emberek módjára köszönünk el az ajtóban, nem olyan a jelenet, mint az érkezése volt -, a gondolataim még mindig akörül a rengeteg dolog körül forognak, amiről beszélgettünk, és ami történt. Bőven van mit feldolgozni, kezdve a látogatása indokával, ami már önmagában megannyi kérdést hagyott maga után... bár ebben a tekintetben valószínűleg okosabbak leszünk nemsokára, hála neki. Ez viszont továbbra is olyasmi, amiről mindenképpen beszélnem kell majd Axellel; minden mást is szívesen elmesélek neki, a lakásban maradást vagy nem maradást viszont át kell majd rágnunk, közösen. Cameron megnyugtatott ugyan, hogy nem akadt volna a nyomomra és nem talált volna el idáig, ha nem érzi meg rajtam, hogy félvér vagyok, de ez innentől kezdve akkor is veszélyfaktor, amit nem hallgathatok el Axel elől. Az már csak hab a tortán, hogy emellett még kiderült, hogy viszonylag közeli rokonok is vagyunk, bár valami azt súgja, hogy onnantól kezdve, hogy Odin a nagyapám, akad még néhány rokonom a nagyvilágban. Ezt még úgy is meg merem saccolni, hogy én nem vagyok olyan jó ismerője a mitológiának, mint például Axel. Mondjuk, ha minden igaz, Cameron ezen is segíteni fog majd. Hogy az összes többi mellett pedig még egy másik létező fajjal is kiegészültek a világgal kapcsolatos ismereteim, szinte már meg sem lep, bár lassan ott tartok, hogy számon sem tudom már tartani az újdonságokat, és pláne nem merem megtippelni, miről nem tudhatunk még. Elmosogatom a két poharat, miközben a gondolataim elkalandoznak egy kicsit, az iménti beszélgetés emésztgetése mellett eszembe jut az is, hogy vajon hogy alakult Axel délutánja az öccsével. Remélem, hogy pozitívan, és úgy hiszem, sokat nem is kell várnom, hogy megtudjam, mert a futást és a Cameronnal való beszélgetést is nézve azért jócskán elütöttem én magam is ezt a délutánt. Ezt a sejtésemet igazolja is, hogy alig törlöm meg a kezem, már jön is az a jól ismert érzés, amitől mosoly költözik az arcomra, és rögtön tudom, hogy amikor lenyomódik a kilincs az ajtón, akkor ki fog belépni rajta. Azért nem rontok rá azonnal, megvárom, hogy ki tudja nyitni az ajtót, de már úton vagyok oda a konyhából, azzal az ismerős jó érzéssel a mellkasomban, amit az ő hazavárásával azonosítok. – Szia – pillantok rá ebből fakadó boldogsággal, hogy miután bezáródott mögött az ajtó, már be is zsebelhessem a megérdemelt üdvözlő csókomat. Ugyan rögtön feltűnik, hogy milyen sós íze van az ajkainak, nem hervad le a mosolyom, csak akkor komolyodik el egy kicsit az arcom, amikor utána újra rápillantok és jobban megnézem magamnak. Nem is az a furcsa, hogy homok van a hajában - bár ez is felvet bizonyos kérdéseket -, sokkal feltűnőbb a látható fáradtsága, és a szemei. Ismerem azokat a sötét árnyakat a tekintete mélyén. – Jól vagy? Mi történt? – fürkészem a szemeit aggódva, mielőtt félreállnék, hogy helyet adjak neki, hadd tudjon nyugodtan levetkőzni és lepakolni. – Úgy látom, tényleg teszteltétek a tengert is – jegyzem meg egy apró, kétes mosollyal, bár az aggodalmam ettől még nem múlik el. Az tény, hogy az arcáról eltűnt a múltkori ütés nyoma is, de ettől még sokféleképpen alakulhatott a délutánjuk... és ez nem magyarázza azt a túlontúl ismerős fáradtságot a szemeiben.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 165 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 165 vendég :: 2 Bots és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.