M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Axel & Aviva | safe space
 :: Valhalla csarnokai ;;
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
In life, in love, this time I can't afford to lose
For one, for all, I'll do what I have to do
You can't understand, it's all part of the plan

- -
« Zene; Love And War»
Leszámítva a görcsöt, jól indul a reggel. Élvezem, hogy hozzám bújik miután megnyugodott, és megmosolyogtat halványan, hogy szerinte megérdemlem a tegnapit. Én ebben nem feltétlenül vagyok biztos, de neki elhiszem. Neki mindent, és bármit elhiszek. A simogatása az oldalamon és a mellkasomon kellemes melegséggel és borzongással tölt meg, ahogy a nyakamra adott csók is. Már-már kezdené felkelteni az érdeklődésemet a nyakamon érzett forró lehelete, az érintése, arcának, testének a közelsége, az újabb csókja amikor azt mondja, hogy be kell vallania valamit. Őszintén szólva hirtelen eszembe se jut a tegnapi dolog, ezért érdeklődve figyelem, amikor felkel és lepillant rám. Halkan elnevetem magamat, amikor szerelmet vall azzal a mosollyal. Magamhoz ölelem, amikor oda hajol a csókra, szerelmesen viszonozom, elnyújtva egy kicsit, hátára simítva kezem a felsője alatt. Nehezen engedem el, elégedetlen szusszanást hallatok, amikor elhúzza tőlem az ajkait, de aztán figyelni kezdek rá, mert azzal jön, hogy ne legyek mérges... Arcát fürkészve váltok kicsit aggodalmasabb arckifejezésre.
- Jaj,ne, ez rosszul kezdődik.. - sóhajtok fel halkan, de aztán elkezd arról beszélni, hogy találkozott a fajában isteni unokatestvérével, és emiatt inkább érdeklődő és vidám arcom lesz. Mert hát ez azért még se rossz hír. A mosolyom akkor olvad le hirtelen az arcomról, amikor kiejti, hogy szakmabeli. A szemem kikerekedik, és feltoltva őt ülök fel.
- Hogy mit mondtál?! - a szemeim végig kutatják, mintha nem tudnám, hogy semmi baja nincs. Persze, tegnap este fürdés közben feltűnt volna, ha bántották volna, de a gondolat, hogy egy olyan lény gyilkos szándékkal kereste fel, egyszerűen megriaszt.
- Miért nem... Viva! - akadok meg a mondatban, hogy miért nem mondta el, aztán persze nem kell sokat gondolkodnom rajta. Két kezemmel fogok az arcára és nagyon komolyan, összevont szemöldökkel nézek rá.
- Nem rendelhetsz alá mindent nekem! - morgom kissé idegesen, a pillantását tartva.
- Sokkal fontosabb, hogy biztonságban legyél, hogy biztonságban legyünk, mint a rohadt nyafogásom! Fordított helyzetben is bepakolnálak az autóba, aztán út közben elpanaszolod nekem ami történt, de nem másnap! - magyarázom neki, és habár feszült vagyok, nem emelem meg a hangomat.
- Elköltözünk. - jelentem ki határozottan, miközben kiszállok az ágyból. Nem érdekel, hogy az unokatestvére, és hogy végül nem bántotta, vagy egyáltalán nem akarta, nem érdekel. Ha ő megtalálta, megtalálhatja más is. Nem kellene egy helyben maradnunk. A rohadt életbe, lehetne ennyi eszem! A rohadt életbe!
- Nem fogom megvárni, hogy arra érjek haza, hogy szét marcangolt egy vérfarkas! - fújtatok dühösen, és amíg elkezdek öltözködni, azonnal a lehetséges és átmeneti opciókon gondolkodom. Nem biztos, hogy elsőre találni fogok helyet, de ha kell, minden egyes kurva utcát végig járok. Nem lesz egyszerű olyan helyet keresni, amely menekülés szempontjából megfelelő. A város az város, a tömegközlekedési eszközön és az utcákon is lehet találkozni egymással. Egy sűrű hely előnye és hátránya is, hogy sűrű. A sok szemtanú és kamera pedig továbbra is probléma. ... Kivéve ha... Gondolkodás közben húzok fel egy nadrágot és kapom magamra a pólóm  egy ideges mozdulattal.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
show me where it hurts, let me be the cure. sometimes life can be a curse, so just show me where it hurts and I'll take away the pain

Axel && Aviva

Amikor már azt hinném, hogy a reggeli rutinunk általános, és legfeljebb pozitív irányba változhat meg, ha esetleg Axelt meglepő módon elkerüli a szokásos rohama, hát tévedtem. Egyáltalán nem pozitív a meglepetés, amikor már tiszta szemekkel pillantott rám és szinte kétségbeesve hajolt a reggeli csókjáért, hogy aztán úgy tűnjön, mintha egyenesen visszaesne egy következő rohamba. Rám hozza a szívbajt, mert fogalmam sincs, mi történik, csak aggódva figyelem, ahogy élesen beszívja és bent is tartja egy ideig a levegőt, aztán fájdalmas nyögéssel engedni ki. Nem igazán tud megnyugtatni a minden rendben, még mindig aggodalmasan méregetem, de azt hagyom, hogy odahúzzon magához újrakezdeni a reggelt. Ezúttal egy kicsit megfordul a csókunk célja is, mert most én vagyok az, akire ez hat - és kell, hogy hasson - nyugtatólag, a sikere viszont így is garantált. Már tényleg nyugodtan pillantok rá, amikor elengedjük egymást, a mosolya pedig ezúttal meg is győz, hogy valóban nincs baj - amikor pedig simogatni kezdi az arcom, már én sem tudok nem mosolyogni. Kiszélesedik a mosolyom a hasonlatára, de örülök, hogy jól és mélyen aludt.
– Bármikor. Megérdemelted – simítok végig ellágyuló mosollyal a haján azzal a kezemmel, amelyikkel mellette támaszkodok, aztán felszusszanva fekszem vissza mellé, vagy inkább rá, közölve vele, hogy azért tényleg megijesztett. Nevetése hangja megmelengeti a mellkasomat, már én is mosolygok, még ha ezt a nyakába is rejtem. Őt ölelő és simító kezeimmel érzem, hogy kirázza a hideg, amikor a nyakába csókolok, ez pedig újra mosolyra fakaszt, de egyelőre nem jövök elő onnan.
A magyarázat érthető, ezért csak egy kis hümmögéssel reagálok, orrommal simítva a nyakát, lehunyt szemekkel szívva magamba mélyen az illatát. Élvezem ezeket a perceket, egy kicsit ki is kapcsolok, csak cirógatom egyik kezemmel az oldalát, a mellkasát, ahol épp érem, miközben én is gyorsan libabőrössé válok az ő simogatásától, különösen, amikor ujjai a póló alá is bekúsznak. Libabőrössé válok az érintésétől, csak úgy, mint ő az előbb, szavaira és finom csókjára újfent elmosolyodom.
– Tudom – mormolom halk, elégedett hangon. Esküszöm, ha tényleg macska lennék, most biztosan dorombolnék itt, a karjaiban fekve, ebben a csendes, reggeli békességben. Nem is igazán akaródzik megtörni ezt, pedig tudom, hogy muszáj lesz, és még csak nem is a napunk elkezdése miatt. Egyelőre.
Ismét szusszanok egy nagyot, mert bár tényleg semmi kedvem elrontani ezt a tökéletes pillanatot, nem akarom tovább húzni. Még mindig rosszul érzem magam, amiért nem beszéltem róla rögtön, pedig megígértem neki... de tényleg nem akartam elhallgatni előle semmit, egyszerűen csak úgy éreztem, nem oszt, nem szoroz, ha nem este, hanem ma reggel mesélem el neki a történteket. Az időzítés pedig még jó is lehet, mert ha esetleg mégis haragudni fog rám, legalább ki tudja magából dolgozni a mérgét edzés közben. Bár sokkal jobban örülnék, ha nem haragudna.
– Tartozom neked egy vallomással – kezdek bele halkan, még mindig a nyakának mormogva a szavakat. Még egy csókot adok ott a finom bőrre, aztán egy sóhajjal felemelem a fejem és újra felkönyökölök. Rápillantok, tekintetem elréved egy kicsit azokon a csodaszép kéken csillogó szemeken, békés arcán, és egy fél pillanat erejéig megváltoztatom az eredeti szöveget.
– Szeretlek – szólalok meg egy csalafinta kis mosollyal. Persze ez is egy rendkívül fontos vallomás, de azért nem hagyom végleg eltéríteni magam a látványával. Odahajolok hozzá egy finom csókra, aztán támaszkodó kezemmel ismét végigsimítok a haján, szórakozottan játszadozva a tincseivel.
– Megígéred, hogy nem fogsz haragudni rám, amiért csak most mondom el? – pillantok a szemeibe némi bűnbánattal a szívemben, nem mintha tudná, miről van szó és mennyit halogattam. Remélhetőleg ő is megbocsájthatónak látja majd a dolgot.
– Tegnap megismerkedtem az... unokatestvéremmel? Azt hiszem, mondhatjuk így. Az isteni családom része és közös a nagyapánk, szóval határozottan valami ilyesmi – kezdek bele aztán. – A neve Móði, bár nekem a Cameron valahogy egyszerűbben megmaradt – teszem hozzá kis mosollyal. – A baj nem is ez, hanem hogy miért keresett meg. Az a helyzet, hogy ő is... szakmabeli, ha érted, mire gondolok – fordítom felé ismét a pillantásomat. Egy kicsit tartok tőle, hogy mit fog mondani, mert emiatt az aspektus miatt van a legnagyobb esélye annak, hogy haragudni fog, amiért nem szóltam azonnal.

show me where it hurts || coded by eirik

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
In life, in love, this time I can't afford to lose
For one, for all, I'll do what I have to do
You can't understand, it's all part of the plan

- -
« Zene; Love And War»
Nem veszekszem vele, hogy mi a dolga és mi nem, mert már nem futja erőmre. Megdorgálnám érte, még akkor is, ha tudom, hogy nekem is van tényleg "kötelezettségem", amit magamra vállalok.
Az éjszaka könnyen és mélyen telik, a reggel viszont döcögős. Felkelve közeledő ajkáért kapok, nyugtató csókját mint minden reggel, most is szomjazom, mintegy tudatosítva magamban, hogy itt vagyok, és ő is itt van velem. A jelenlétet azonban nem csak ő, hanem egy kellemetlen görcs is jelzi, és ahogy összerándulva visszadőlök az ágyra, Aviva riadtan kap utánam. Alig pár, talán tíz másodpercig tartom vissza a levegőt, de ez alatt ő aggodalmasan figyel. Kifújva azt még nyögök egyet fájdalmasan.
- Minden oké, minden oké. - nyugtatgatom mosolyogva, aztán kicsit bűnbánóan húzom magamhoz, hogy újra kezdjük a reggelt, egy hosszabb csókkal. Szegény, láttam arcán, hogy mennyire megrettent, pedig semmi halálos nem volt velem. Amint érzem, hogy szuszogása is egyenletesebb lesz, elengedem, és rámosolygok egy kicsit. Ez hamar kiröpítette az álmot a szememből. Rákérdezek, hogy aludt, a válasza pedig elégedettséggel tölt el. Kis mosollyal kezdem simogatni arcát a hüvelykujjammal, amikor oda húzza a kezem, és még bele is dörgöli arcát. Ez az aranyos mozdulat ismét szélesít a mosolyomon.
- Mint akit leütöttek. - mondom még mindig kellemes mosollyal fürkészve, aztán ahogy rám emeli az orgonaszínű szemeit, azokat kezdem el kutatni.
- Jól esett tegnap ez a törődés. Köszönöm. - lágyul el a pillantásom, aztán amikor hozzám bújik, magamhoz ölelve szorítom egy kis mozdulattal testemhez.
- Ne haragudj... - nevetek halkan, és ahogy félig rám fekszik, elkezdem simogatni a hátát. A mormogása, és a csókja a nyakamon kellemes borzongást kelt bennem, még a karjaimon is kilibabőrösödök miatta.
- Beszorult a levegő. - Pillantok le rá a szemem sarkából, bár így, hogy a nyakamhoz bújt, nem látok rá, úgy hogy csak rá hajtom a fejemet az övére, és tovább cirógatom a hátát.. egy idő után meglehetősen zavar a pólója, szóval az alá kúszva kezemmel folytatom a cirógatást a gerince mentén.
- Nem akartalak megijeszteni. - adok puha csókot a fejére, ahol épp elérem, aztán visszahajtva a fejem élvezem még azt, ahogy bújik hozzám, meg ujjaim alatt meleg bőrét. Egész nap el tudnék így feküdni...
Anonymous

Vendég —
show me where it hurts, let me be the cure. sometimes life can be a curse, so just show me where it hurts and I'll take away the pain

Axel && Aviva

Halkan kuncogni kezdek az elégedetlen mormogásán.
– Ahogy neked vannak kötelességeid, úgy nekem is – vetek rá egy sokatmondó pillantást, de ezúttal ennyiben is hagyom a dolgot, mert csak azt szeretném elérni, hogy ne morogjon itt nekem, pláne ne gondolja azt, hogy ő aztán bármit is rám erőltet. Inkább vissza is húzom magamhoz, aztán átölelem, amint befészkelte magát a nyakamhoz. Hallgatom az édesen elmotyogott még édesebb szavakat, már ameddig értem őket, miközben lassan álomba simogatom, aztán egyenletes szuszogását hallva és érezve már én is engedem, hogy az illata és a teste melege mély álomba ringasson.

Reggel előbb ébredek fel, mint ő, de kipihentnek érzem magam, ami talán nem is meglepő, ha azt nézzük, hogy tegnap este azért sikerült időben elaludnunk, nem úgy, mint az azt megelőző éjjel. Nem akarom felébreszteni Axelt, ezért csak a reggelre megváltozott testhelyzetünkhöz adaptálódva odabújok hozzá, és várok. A jelek nem sokkal később kezdődnek meg, de esküszöm olyan, mintha az ösztönöm már előbb tudná. Az első túl mély, túl éles lélegzetnél már mellette könyökölök, kezemet az arcára simítom, beszélni kezdek hozzá, és addig nem is hagyom abba sem ezt, sem az érintését, míg ki nem tisztul a tudata. Még mindig borzasztó érzés végignézni ezt az egészet, ahogy először csak üres tekintettel mered a plafonra, levegőért kapkodva, és időre van szüksége, mire tényleg idekerül mellém, a szobába, az ágyba. A tekintete aztán keresni kezd engem, én pedig gyengéd mosollyal simítom meg az arcát és kezdek felé hajolni, hogy ezúttal én adhassam az ajkaira az üdvözlő csókot, de egy kétségbeesettnek tűnő mozdulattal megemeli magát, hogy mégis ő zárja be a távolságot hamarabb. Tenyeremet az arcára fektetve hagyva csókolom meg lágyan, éreztetve, hogy itt vagyok, de egyben próbálva enyhíteni benne a kétségbeesést, a pánik maradékát, kapkodó lélegzetét. Közben végigsimítom a haját is, mindent elkövetek a megnyugtatása érdekében, de ahelyett, hogy érezném az enyhülést, csak arra leszek figyelmes, hogy összerándul, majd szitkozódva visszafekszik, a hátára fordul, élesen szívva be a levegőt.
– Axel?! – nyúlok utána ijedten. Most már nekem is felszökik a pulzusom egy pillanat alatt, mert fogalmam sincs, mi történik. Azt hiszem, visszazuhant az epizódba, hogy ennyire sok volt neki a tegnapi mennyiség, hogy most már én sem voltam elég, vagy egyszerűen csak újrakezdődik az egész... – Axel! – markolok a felkarjára. Látom, hogy nem vesz levegőt, csak bent tart egy hatalmas lélegzetet, mintha a víz alá készülne merülni, és ettől én esek kétségbe, de aztán nem olyan sokkal később kiengedi a levegőt - de nekem mégis éveknek tűnik.
– Jól vagy? – kérdezem ijedten, fájdalmas nyögését sem tudom hová tenni. Tágra nyílt szemekkel, összeráncolt homlokkal nézem végig tetőtől-talpig - már amennyi kilátszik a takaró alól -, keresem, hogy mi fáj, hol fáj, mi történt. Akkor nézek újra rá, amikor ismét megszólal, ezúttal már tisztább és nyugodtabb hangon, de én most még nem tudok visszaköszönni. Odahajolok hozzá, ahogy magához von, a csókja tudja csak enyhíteni bennem az ijedtséget, aztán lassan el is feledtetni velem. Lassan megnyugszik a szívverésem is, és mire elenged, már én is nyugodt tekintettel pillantok rá. A tiszta tekintete és a mosolya megerősít abban, hogy nincs baj, kedves, törődő mozdulatára és simítására már én is elmosolyodom.
– Igen, jó mélyen – válaszolom meg a kérdést is mosolyogva, láthatóan is kipihentnek érzem magam. Odahúzom a tenyerét az arcomhoz és lehunyt szemekkel hozzá simítom magam. – És te? – pillantok rá aztán. Remélem, legalább a tegnap esti ellazítás arra jó hatással volt, hogy pihentető volt az éjszakája, már az epizódot leszámítva.
– Megijesztettél az előbb – szusszanok fel, aztán visszafekszem mellé, vagyis inkább rá, mert az arcomat a vállára fektetem, aztán odafúrom a nyakához, miközben az oldalához kucorodok és átölelem. – Mi történt? – mormolom még mindig kicsit aggódva, lágy csókot hintve el a nyakán. Egyelőre nem akarom elengedni, tudom, hogy hamarosan el kell kezdenünk ezt a napot is, de most még egy kicsit lubickolni akarok ebben az érzésben.

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
What have I become?
My sweetest friend
Everyone I know goes away
In the end
And you could have it all
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

- -
« Zene; Hurt»
Az arcát látva tudom, hogy sikerült vakvágányra terelni egy kicsit a gondolatait, és ahogy az ajkába harap, nehéz nekem is nem ilyenre gondolnom.
A masszázs után még egy kicsit beszélgetek vele... Próbálkozom legalábbis, mert elég könnyen álomba ringatott, aztán nehéz ébren maradnom. Egész életemre vonatkozóan előre is bocsánatot kérek, amiért nem foglalkoztam most - ma - eléggé vele. Persze, valószínűleg ha nem hozom fel, eszébe sem jut ilyesmi, a szavaiból is hallatszik, de nekem nem esik jól, hogy csak magamra gondoltam, és mást se csináltam, csak élveztem a kényeztetését, míg én nem adtam neki semmit. Amikor azt mondja, az a dolga, hogy mellettem legyen, csak elégedetlenül morranok, még ha szerelmesen is néz rám, laposat pislogok, míg ujjammal megsimogatom arcát, amit tenyerembe fektetett.
- Nem dolgod. Az úgy hangzik, mintha rád erőltetném.. - mormogom, aztán rá  és nyakába fészkelem magamat, a holnapi "előrejelzés" miatt pedig álmosan vicceskedve kisajátítom a fenekét, míg ő kuncog, és lekapcsolja a villanyt. Igyekszem csak annyira feküdni rá, hogy a légzését ne akadályozzam, főleg, hogy szusszan is egyet. Élvezem, ahogy az enyémre hajtja a fejét, és amikor betakar, akkor az ő testének melegétől, és a takaró melegétől is egyre jobban húz magához az álom. Motyorászok neki még minden szépen, hogy a csillagokat is lehoznám az égről neki, meg a Holdat, de aztán tényleg végleg elalszok.

Az éjszaka nyugodt és mély alvásban töltöm. Vagy félig lefordulok álmomban róla, vagy ő fészkeli ki magát alólam, de az biztos, hogy mikor eláraszt a víz, és mély levegőt veszek, majd lassan meghallom a hangját a sötétségben, akkor a plafon felé fordulva kapok a levegő után, mikor végre felébredek. Zihálva keresem nem csak a fókuszt, de az origót, és amikor Viva szemeibe nézhetek, megemelve magamat gyorsabban zárom be a kettőnk közti távolságot, mint ahogy lehajol rám. A csókot olyasmi megkönnyebbüléssel viszonozom, mint eddig mindig. A levegő kapkodása csak lassan hagy abba, de aztán hirtelen meg is akad, mert sikerül persze beszorulnia a levegőnek, úgy hogy fájdalmasan rándulok össze, és halk "baszdmegbaszdmeg"-el dőlök az oldalamra, majd vissza a hátamra.
- Azt a rohadt... - veszek egy mély levegőt, és bent tartva domborítom ki a mellkasom, hogy az izomgörcsöt kinyújtsam. Talán fél percig tartom így a pozíciót, aztán leengedem magam és kifújom a levegőt.
- Ah... bocs... - nyögöm, egy bűnbánó, fájdalmas mosollyal ránézve.
- Kezdjük újra, oké? Szia! - pótlom be a köszönést, és somolyogva húzom magamhoz egy csókra. Ez az éles, szúró fájdalom azért jó gyorsan felébresztett, az biztos. Szusszanva engedem el a hosszú csók után az ajkammal, de a kezemmel nem, nem akarom, hogy messzire menjen.
- Jól aludtál? - kérdezem kis mosollyal, kisimítva egy tincset az arcából, a füle mögé, aztán ezzel a mozdulattal hüvelykujjammal végig is simítok az arcán, míg nyugodt, szerelmes pillantással figyelem.
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

Amikor a fürdést követően arra érek vissza, hogy az egyébként is törött ágy most még inkább az lett, nem is tudnék mással reagálni, mint nevetéssel, na meg persze egy kis célzással arra vonatkozóan, hogy ha ez az ára egy olyan éjszakának, mint a tegnapi, akkor szívesen beáldozok még egy pár ágyat. Na nem mintha csak a tegnap éjszaka hagyta volna rajta a nyomát... de az biztos, hogy az adta meg a kegyelemdöfést. Aztán ő helyesbít egyet, teljesen jogosan, nekem pedig az ajkamba kell harapnom, mert félek, erre nem létezik olyan válasz, ami garantálná, hogy tényleg csak a hátát masszírozzam meg ezen a nem fém ágyon.
Így viszont semmi akadálya annak, hogy amint elhelyezkedett a hasán, én pedig a hátán, neki is álljak a relaxálás következő fázisának. Átmasszírozom az egész hátát, melegséggel a szívemben, mosolyogva figyelem őt közben, nyugodt, ellazult arcát, elégedett kis mosolyait, amikor kérdezgetem. Szeretném teljesen ellazítani, ezért tényleg nem zavarna, ha elaludna, de amikor lehajolok hozzá és a fülébe suttogok, hamar kiderül, hogy még legfeljebb csak félálomban volt. Mellé fekszem a noszogatására, kuncogva hagyom, hogy kedvéhez mérten rendezgessen el, aztán magamhoz ölelem, arcomat a fejére simítom, tenyereimet pedig a hátára és a hajába. Lehunyt szemekkel élvezem a pillanatot, a szuszogását a nyakamban, simogatom, hallgatom szívemnek kedves szavait, és a fejére is csókolok. Csak akkor nyitom ki a szemem, amikor megszólal, de nem tudok vele egyetérteni. Próbálom megnyugtatni, mert nem tartom őt önzőnek azért, mert az ő problémáiról beszélgettünk, egyáltalán. Sőt, inkább nekem van lelkiismeret-furdalásom, mert saját akaratomból sem számoltam be neki semmiről... de elég ránéznem álmos szemeire, hogy ezen ne is akarjak változtatni. A szavai ismét mély szerelemmel árasztanak el, apró, érzelmekkel teli sóhajjal, csillogó szemekkel nézek rá.
– Nem fogom ezeket magamra venni, mert nem lesz rá okom amíg ugyanígy mindent megosztasz velem – mosolygok rá, a kézfeje hátuljára simítom a tenyerem, így szorítva finoman az arcomhoz a kezét. – És tényleg nem szeretném, hogy ez változott. Szeretlek, az a dolgom, hogy mindig itt legyek neked – simítok végig az arcán másik kezemmel. Megválaszolom azért a kérdését is, valamennyire, mert nem akarom elrontani ezt az estét. Inkább csak megnyugtatom, hogy aztán visszahúzhassam magamhoz, és amint odabújik a nyakamhoz, már fonom is köré újra a karjaimat. Elégedett sóhajjal ölelem át, simítom vissza arcomat a fejére, aztán csókolok is rá. Halkan elnevetem magam, meghallva halk motyogását, és miközben ő egyik tenyerét lejjebb tornássza az említett testrész felé, én fél kézzel elengedem, hogy oldalra nyúlva le tudjam kapcsolni a villanyt.
– Az csak a tiéd – értek egyet somolyogva, bár fogalmam sincs, hallja-e még. Amint sötétség borul ránk, ismét magamhoz ölelem, simogatni kezdem a hátát, hallgatom tovább halk, érthetetlen motyorászását. Nem értek mindent, de amit mégis, attól csak mosolyogni tudok. Meg is feledkezem a lelkiismeret-furdalásról, majd' szétveti a mellkasom a szerelem és a boldogság, de elég erős vagyok ahhoz, hogy csak mosolyogjak és ne kuncogjak. Egy idő után a szavai már teljesen összemosódnak, aztán el is hallgat, és már nem hallok mást, csak a mély, egyenletes szuszogását. Oldalra nyúlok egyik kezemmel, magunkra húzom a takarót, aztán belefúrom arcomat a hajába, és az illatával az orromban, szuszogása simogatásával a nyakamon, teste melegével az enyémen merülök gyorsan mély, elégedett álomba.

Reggel ugyan ismét mély álomból ébredek, nem tudnám megmondani, hogy ez magamtól történik, vagy az ösztönöm ébreszt fel, hogy lassan ideje lenne kinyitni a szemeimet, mert jelenésem van. Az biztos, hogy a rémálmok elkerültek és nem is ébredek túl hirtelen, még akkor sem, ha úgy tűnik, korán van még. Megfordul a fejemben, hogy a tegnaphoz hasonlóan most én hozzam Axelnek ágyba a reggelit, de nem merem magára hagyni, mert nem tudom, mikor és mi alapján hagy vagy nem hagy ki az epizód; a tegnapi megmérettetések után nem lepődnék meg rajta, ha ezúttal nem tudnánk megúszni. Ezért is maradok mellette, odabújok hozzá, magamhoz ölelem, aztán csak hallgatom egyenletes légzését, és ha érzem, hogy épp kezdődik a roham, nem késlekedek a cselekvéssel. Felkönyökölök mellette, addig simogatom és suttogok neki halk, megnyugtató hangon, míg vissza nem tér hozzám a rémképekből, és csak akkor mosolygok rá megnyugodva, ha már tiszta tekintettel néz rám.
– Szia – súgom neki aztán, tenyeremet az arcán nyugtatva, hüvelykujjammal simogatva finoman a bőrét. Odahajolok hozzá, ajkaimat az övéire simítom, mert ő is minden reggel csókkal üdvözölt ezek után a pillanatok után. Talán így érzi biztosan, hogy itt vagyok mellette, én pedig nem tagadom meg magamtól az érzést, ha neki is így a jó.

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
What have I become?
My sweetest friend
In the end
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

- -
« Zene; Hurt»
A fürdőből átjutunk a hálóba, ahol a rosszból sikerül még rosszabbat csinálnom, ahogy eltöröm az ágy keretét... Úgy sejtem, hogy ez nem garanciális már így, pedig este még "rendeltetésszerű használat" alatt volt. Amikor felhozza, hogy egyáltalán minden hónapban új ágy kellene, halkan nevetve vigyorgok rá, aztán megemelem a szemöldököm.
- Hát.. ez az ágy se bírta sokáig, szóval ha csak havonta akarunk újat venni, akkor ne fából, hanem fémből vegyük. - somolygok az orrom alatt, mielőtt lefekszem.
A masszázs fenomenális, és igazából majdnem álomba is taszít. A nyálam csak azért nem csordul ki, mert még nem alszom teljesen, de ha tovább folytatja, biztos elaludtam volna. Kótyagos vagyok ugyan, de az értékelésnél még fog annyira az agyam, hogy burkoltan bókoljak. Ő mondjuk csak nevet ezen, de nem baj, szeretem hallani a kis kacagását. Még akkor hagyja abba, amikor csupán bóbiskolok, így felkelve magam mellé, aztán alám igazgatom őt, hogy olyan sok ponton érjek össze vele, amennyin csak lehet. Ismét örömmel veszem a kuncogást, aztán a nyakába bújva jól esően sóhajtok. Egyetértésére és simogatására mosolygok egy kicsit, szorosan ölelem magamhoz apró kis testét, ami szinte el is tűnik alattam. Motyogok neki még arról, hogy mennyire különleges nekem, a csókjára, fejének dörgölésére kellemes melegség jár át. Aztán rájövök, hogy úgy alszom el mindjárt, hogy tőle semmit nem kérdeztem. Igyekszem ezt bepótolni, felpillantok rá, aztán kicsit fel is könyökölök. Szavaimmal láthatóan nem ért egyet, pedig tény, ami tény: csak a saját nyomorommal foglalkoztam megint. Álmosan figyelem, ahogy győzköd, amikor dörzsölném az arcom, elhúzza a kezem. Álmos mosollyal simítom tenyeremet az arcára, és amikor hozzá dörgöli a fejét, mint valami macska, szélesedik a mosolyom. Kellemesen szorítja össze a szerelem a mellkasom, amikor azt mondja, hogy én vagyok a legjobb dolog, ami valaha történt vele.
- Nagyon szerelmes vagyok beléd Aviva. Ha mérges vagyok, vagy szomorú és figyelmetlen, előre sajnálom, semmi nem ellened szól. Te csak is jó dolgokat érdemelnél. Átmentél már elég dolgon. - mormogom álmosan, aztán amikor azt mondja, hogy semmi olyan nincs, ami ne várhatna, és visszahúz magára, akkor ismét a nyakába bújok és átölelem a derekát.
- Remélem nem a feneked bámulták... - motyogom a bőrére, és egyik kezemmel lefészkelődök oda, aztán köré simítom a tenyerem.
- Azccakazenyém... - morgom elfojtva egy ásítást. Aztán még olyan dolgokról kezdek neki már kicsit összefolyva , érthetetlenül motyogni, hogy nem érdemlem meg, és talán az is szóba kerül hogy nem tudnám elképzelni az életem - a nélküle már lemarad a félálom miatt-, és hogy mennyire aranyos olyan picin, amilyen és soha ne változzon meg - nem mintha egyszer csak dönthetne úgy, hogy megnő nagyobbra. Alig egy perc kontextus nélküli zagyvaság és mormogás után azért befogom a számat és tényleg elalszok. Egyik kezemmel a fenekén.
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

Látom ellágyuló pillantásán, hogy pontosan érti, amit mondok, és tudom, hogy nem kell neki magyaráznom. Akármennyire is nem biztos abban, hogy szeretné-e az apját az anyja közelében tudni, nem törhetünk pálcát az anyja feje felett, ha ő azt akarja majd, hogy így legyen. Mi is nagyon jól ismerjük ezt az érzést, amikor a józan ész minden szabálya ellen szólva is, de úgy ragaszkodunk a másikhoz, hogy az istenek nem választhatnának szét minket. Egyetlen halk szóval ért egyet, a pillantásában pedig ott ül minden, amit én is érzek. Apró, de annál gyengédebb mosollyal az arcomon simítom végig a haját újra, mert tudom, hogy most nem is kell mást mondanunk.
A fürdés, vagy legalábbis az ahhoz való készülődés forró pillanatokkal indul, akaratunk ellenére is, aztán még forróbb pillanatokkal zárul - de erre már nem tudnám ráfogni, hogy akaratunk ellenére. A saját nevemben legalábbis biztos nem, mert én vagyok az, aki nem tudja megállni, hogy megcsókolja, míg végül olyan hosszan ízleljük egymás ajkait, hogy kis híján azt is felejtem, hol vagyok; már nem azt a részt, hogy épp a karjaiban tart, szó szerint, arról nehéz is lenne megfeledkezni. Még mindig kényszerítenem kell magam, hogy elengedjem, egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mikor lesz belőle valaha elég, hogy egyáltalán eljöhet-e ez a pillanat egyszer... bár én örülök, ha nem. Axel olyan függőség, amiben szívesen szenvedek. Még az asszony megszólításon sem tudok fennakadni, ha már egyszer beláttam, hogy ha valakihez még feleségül menni is képes lennék, az ő, akkor miért is ne hívhatna annak? Az ő szájából még ez is jól hangzik, amíg nekem mondja.
Egy kis fáziskéséssel megyek utána a hálószobába, és bár feltűnik az a roppanás, nem aggódok, mert tudom, hogy érezném, ha baj lenne. A szobába lépve gyorsan fel is mérem és össze is rakom a képet, hiába próbálja Axel rejtegetni, aztán meg eldugni a bizonyítékot; azt is látom rajta, hogy próbálja visszafojtani a nevetését, de amikor belőlem kitör a kacagás, már ő sem bírja tovább. Cseppet sem érdekel az ágy, egyébként is megérte az éjszaka, szóval én nem fogok ilyeneken fennakadni.
– Szerinted ha minden hónapban új ágyat veszünk, egy idő után kapunk majd rá kedvezményt? – kérdezem inkább vigyorogva, ezzel egyben azt is előrevetítve, hogy felőlem aztán nyugodtan eltörheti az összes ágyat, amibe valaha bele akar - és remélhetőleg fog - döngölni.
Egyelőre viszont más terveim vannak, be kell váltanom a másik ígéretemet is, és ennek hamarosan neki is fogok, amint elhelyezkedett az ágyon. Persze most is el tudnék kalandozni, de őt helyezem fókuszba, azt a célt, hogy most vele szeretném feledtetni a kimerítően hosszú napot. Halkan, de boldogan nevetek egy kicsit, amikor a tízes skálán negyvenkettővel értékel, örülök, hogy élvezi, hogy el tudott lazulni és megfeledkezni a problémákról egy kicsit. Ennek ellenére folytatom, amit elkezdtem, míg teljesen át nem gyúrom a hátát, egy fél óráig biztosan masszírozom, és akkor is csak azért hagyom abba, mert már elfárad a kezem, mire megküzdök az összes izommal a vállain és a hátán. Lehajolok hozzá, orromat a hajához simítom, lehunyt szemekkel szívom magamba az illatát, miközben a szuszogását hallgatom, de még nem elég mély és egyenletes a légzése ahhoz, hogy biztosan el tudjam dönteni, alszik-e már. Ujjaimmal finoman a hajába szántok, miközben a fülébe suttogom a kérdést, halk dörmögése nem túl meggyőző ugyan, de azért még tényleg legalább félig magánál van. Ezt bizonyítja az is, amikor egyik kezét felszabadítva maga mellé húz, elmosolyodva engedelmeskedem a noszogatásnak, mellé fekszem, aztán már nyúlnék is érte, de egyelőre más tervei vannak. Halkan kuncogva hagyom, hogy kedvére rendezgessen az ágyon, begyűrve maga alá, úgy helyezve, hogy kényelmesen el tudjon fészkelődni. Amikor a nyakamhoz fúrja az arcát és szusszan egy nagyot, lehunyt szemekkel, lágy mosollyal az arcomon ölelem magamhoz, fejemet az övére hajtva. A mellkasom kellemesen nehezül el, ez a helyzet arra az éjszakára emlékeztet, amikor visszatért hozzám, és bár ez az emlék egyszerre szakítana fel mély sebeket is, most már nem arra a részére koncentrálok. Csak az számít, hogy itt van, és most már itt is marad, erről gondoskodom.
– Egyetértek – suttogom halk mormogására. Még mindig nem nyitom ki a szemeimet, mosolyogva kezdem simogatni a hátát, míg jobb kezemmel finoman beletúrok a hajába, hüvelykujjammal a tarkóját cirógatva lágyan. Csak akkor nyitom ki a szemem, amikor ismét megszólal, kérdésére a mellkasom már nem csak felmelegszik, hanem szinte felforrósodik. Szorosodó ölelésére válaszul én is abbahagyom egy kicsit a simogatást, egyszerűen csak magamhoz ölelem, szorosan, arcomat még jobban a fejéhez simítva.
– Te is nekem – mormolom. Oldalra fordítom a fejem, hosszú, gyengéd csókot nyomok a halántékára, aztán ott is tartom magam, orromat a hajába fúrva hunyom le ismét a szemeimet, egy kicsit elengedve a való világot, nem hagyva teret másnak, csak az illatának, a közelségének, szoros ölelésének, az enyémhez préselődő teste melegének. Átjárnak a mély érzések, amik hozzá kötnek, a szívem hevesebben dobban, és egy kicsit újra azt érzem, hogy bele tudnék halni abba, milyen heves lánggal égek érte.
Amikor ismét megszólal, meglepve pillantok rá, az önzőséget a legkevésbé sem tudom vele összeegyeztetni, de aztán kicsit hátrébb hajolva megmagyarázza, mire gondolt. Elmosolyodom, hátrasimítom a haját, aztán a legszebb kék szemekbe pillantok, amik most olyan laposan pislognak rám, hogy ha nem tudnám, hogy komolyan beszél, most csak nevetve visszahúznám őt a nyakamhoz, hogy aludjon. A szavai nyomán egyébként is felébred bennem a lelkiismeret-furdalás, mert én meg szándékosan hallgattam, nem akartam tetézni a problémáit.
– Egyáltalán nem vagy önző. Már megint túl sok minden történt veled, és én szeretem, hogy mindent megbeszélünk – simogatom meg az arcát, aztán odahajolok hozzá, hogy nyomjak a homlokára egy puszit. Következő szavaira ismét elmosolyodom, határozottan megrázva a fejem.
– Azt is szeretem, hogy mindent megosztasz velem. Ezen soha ne változtass. A te terhed az én terhem is, emlékszel? – simítok végig a haján újra és újra, a szemeit kutatva lágy tekintettel. Persze nem is ő lenne, ha ezek után nem tartana ki amellett az elképzelés mellett, hogy szerinte ő elhanyagol engem. Ismét megcsóválom a fejem, igazából most már én érzek erőteljes bűntudatot, mert tényleg szándékosan nem használtam ki az alkalmakat, amikor szóba hozhattam volna a történteket. Nem akarom, hogy így érezzen, főleg ne emiatt. Elhúzom a kezét az arcáról, mert nem szeretném, ha kidörzsölné az álmot a szeméből, hiszen épp az volt a célom, hogy ellazítsam.
– Több törődést kaptam tőled, mióta visszatértél az életembe, mint mindenki mástól összesen az elmúlt cirka húsz évben, és most az elhanyagolással jössz nekem? – dorgálom meg mosolyogva. Az arcomhoz húzom a kezét, a tenyerébe csókolok, aztán az arcomra simítom azt, hozzádörgölőzve, mint egy macska. – Most már tényleg el kellene hinned, hogy te vagy a legjobb dolog, ami történhetett velem. – Szerelmes mosollyal nézek rá, aztán másik kezemet felemelve finoman beleszántok ujjaimmal a hajába a halántékánál, szemeimmel is követve a mozdulatot. Tényleg rosszul érzem magam, hogy nem beszéltem neki semmiről, ő pedig most kész lenne magát hibáztatni, de nem akarom elrontani ezt az estét. Szerintem, ha feszültség nélkül aludna el, úgy, ahogy az előbb hozzám bújt.
– Semmi olyasmi nem történt, ami ne várhatna holnapig – fordítom vissza rá a pillantásomat. Nem tudok és nem is akarok hazudni neki, de azt sem szeretném, hogy bűntudata legyen. Egy finom mozdulattal megpróbálom visszahúzni az ölelésembe, miközben újra megszólalok. – Az előbb viszont igen keményen megdolgoztam azért, hogy ellazítsalak, szóval most ne dörzsöld ki az álmot a szemedből, hanem gyere vissza ide és aludj – noszogatom mosolyogva, és ha hajlandó visszabújni hozzám, újra magamhoz ölelem.

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
What have I become?
My sweetest friend
In the end
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

- -
« Zene; Hurt»
Visszafojtom a mosolyom a sokatmondó pillantásra, amivel illet, aztán amikor azt mondja, hogy a szívnek nem lehet parancsolni, akkor ellágyul a pillantásom. Tudom miről miről beszél, mert nem csak ő, de én is kerültem ezt az érzelmet, és ő még is kiváltotta belőlem. Egyébként is ott lebegett a fejünk felett, mint valami damaszkuszi kard, de bennem akkor fogalmazódott meg igazán, amikor a repülőn utazva segített át az összes rohamomon. Azt hiszem, akkor estem menthetetlenül belé, olyan heves lánggal, amellyel az egész világot képes lennék felégetni.
- Tudom. - mondom végül halkan, egy szerelmes pillantással.
Bejutunk végül fürdeni, és megúszom, hogy letámadjam, még ha látom rajta, hogy nem utasítana el, úgy vagyok vele, hogy vigyázok rá, ha már tegnap egészen ma hajnalig csak nyúztam őt. A tusolás kellemesen hosszú ideig tart, és azt egy hosszú, szerelmes és szenvedélyes csókkal zárjuk le, ami - bevallom - kis híján ismét lekapcsolta nálam a lámpát. Kell pár másodperc, hogy észhez térjek, miután bejelentette, hogy végzett fent, de annak ellenére, hogy képzeletben miket tettem vele, inkább csak leengedem, és elengedem. Mielőtt megint összetöröm. Abból is kimagyarázom magam, hogy reflexből leasszonyoztam, de nem úgy tűnik, hogy bánja. Talán túl sokat gondolok rá Robin fejjel, feleségemként, de hát... na. Szeretek úgy rá gondolni, mint az asszonyomra, még ha a valóságban még csak a kezét sem kértem meg. De ami késik, nem múlik. A gondolataim elterelődnek a kabátom felé, de aztán törülközés után átszambázok a hálóba, és miután felvettem egy alsót, és kiterítettem a törülközőt, gondoltam megigazítom azt, amit eltörtem - már nem Vivát -, és igyekezném helyre rakni az ágy keretét, mint valami ficamot, de ezzel csak az a baj, hogy túl nagy az erő, és.... a kezemben marad a törött vége. A legrosszabb, hogy pont ekkor jön be Viva is, én meg kis híján piruettet csinálok, hogy megforduljak, a kezeimet meg hátra kapom a darabbal. Megtorpan és rám néz, aztán az ágyra, kihasználva az elterelődött figyelmét és a pillanatnyi értetlenkedését kicsit berogyasztva rejtem el a darabot az éjjeliszekrény fiókjában, ajkamba harapva, hogy ne röhögjem el magam, de aztán amikor ő is kacagni kezd, akkor már én se tudom visszatartani.
- Bocsiii... - nézek rá bevetve a kék, bánatos kutyaszemeket, míg felvesz egy pólót - sajnos -, aztán az utasításra felfekszem hason az ágyra. Beletelik pár percbe, mire tényleg megnyugszom és ellazulok, de akkor aztán tényleg elkezdem úgy élvezni, ahogy annak rendje, és módja van. Behunyt szemekkel, szinte elolvadok Viva kezei alatt, érzem, ahogy kellemesen zsibbad a hátam, és szinte húz lefelé a gravitáció. Aztán abba hagyja kicsit, hogy adjon egy puszit, és kérdezzen. Elégedett mosollyal kérdezek vissza.
- Akkor 42. - somolygok halványan, aztán jellemzem egy kicsit ezt a jó érzést egy szusszanás mellett. Halkan nevet, mire jobb szemem félig kinyitva rá pillantok a szemem sarkából.  Az újabb puszi után somolyogva figyelem, aztán amikor felemelkedik, és azt mondja, nem baj, ha elalszom, lehunyom a szemem, és kicsit megigazgatom a fejem a kezemen, mint aki ezen gondolkodik.
Talán kicsit félálomba is merülök, de az még is gyorsabban visszahoz a felszínre, amikor rám fekszik, és megsimogatva a fülembe suttog.
- Ühüm... - dörmögöm. Kihúzom a jobb kezem a fejem alól, kezét megfogva húzom magam mellé az ágyra, és bal oldalamra gördülve, fordulva hagyok neki helyet. Aztán egy hirtelen gondolattól vezérelve befészkelem őt magam alá, úgy igazgatom, mint valami párnát, aztán átölelve a derekát a nyakába fúrom az arcomat és egy mély levegőt véve ismét elégedetten szusszanok.
- Ez a legjobb rész az egész napban. - mormogom a nyakába, és egy apró, szeretetteljes csókot is adok rá.
- Tudod, hogy nagyon különleges vagy nekem, hm? - szorítom magamhoz egy kicsit jobban. Nem tudom, hogy a masszírozástól, vagy ettől az egész boldogságtól vagyok kicsit kótyagos, vagy a félálomtól, amibe bele ringatott. Eszembe jut egyébként, hogy mindjárt ide alszok, de mióta haza jöttem, nem is beszéltünk róla, vagy arról, hogy van, hogy telt a napja. Csak a futással viccelődtünk.
- Önző vagyok. Meg sem kérdeztem, veled mi volt ma. - motyogom kicsit bűntudatosan, hátrébb hajtva a fejem, hogy rá tudjak nézni.
- Szólj rám, ha túl sokat picsogok. - mondom halkan, kicsit lapos tekintettel.
- Ezek után teljesen olyan érzésem van, mintha elhanyagolnálak. - könyökölök fel a balomra, hogy a jobbommal elengedve egy kicsit megdörzsöljem az arcomat, hátha kiűzöm belőle az álmot.
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

Mondania sem kell semmit, sőt, igazából az arckifejezését sem kellene látnom, az csak azt teszi biztossá, amit már magamtól is tudtam: hogy nem tanács formájában hangzottak el ezek a dolgok. Sokatmondóan, értőn mosolyodom el, bár attól tartok, az anyjával kapcsolatban én sem tudnék előállni tanácsokkal. Felsóhajtok, majd finoman végigsimítok a haján.
– Nem gondoltam volna, hogy ezt egyszer majd én fogom mondani, de a szívnek nem lehet parancsolni – mosolyodom el halványan. Leéltem egy fél életet úgy, hogy abba a hitbe ringattam magam, ez igenis lehetséges, de most, ahogy Axelt figyelem, a csillogó kék szemeit, a rajongásig szeretett arcát, tudom, hogy nem az. Ha az lenne, kisétáltam volna az életéből, amikor még megtehettem, de már akkor sem voltam képes rá. Nem tudnám őt elengedni, ha kényszerítenének rá sem, soha; ha fizikailag távol is kerülnénk egymástól, akkor sem létezne számomra más. Egyszerűen csak érzem, pedig soha nem hittem az ilyesmiben.
Azért miután kiveséztük a napját - és volt mit vesézni rajta -, egy kicsit elkalandozunk más vizekre is, amit egy egészen más okból nem tudnék nyugodtnak nevezni. Lényegében megegyezünk abban, hogy előbb-utóbb muszáj lesz bepótolni a lemaradásunkat a lakás felavatását illetően, nem is beszélve az ismétlésekről, aztán egyetlen mosollyal, egyetlen pillantással megígéri, hogy nem kell attól tartanom, hogy esetleg nem fogja majd befogni a számat feltehetően különböző módszerekkel...
És ez már elég is, hogy megalapozza azt a hangulatot, ami miatt kis híján nem bírok magammal a fürdőszobában, bár láthatóan ezzel nem vagyok egyedül. Nem tudom, honnan van erőnk kitartani az eredeti elhatározásaink mellett, de én így is megingok, miután megmostam a haját. Egyszerűen nem tudok ellenállni a kísértésnek, így is túl nagy csábítás volt, ahogy felemelt, még ha a derekára ültetett is; ajkaim megkeresik az övéit, hosszú, szenvedélyes csókra invitálva, még akkor is, ha ezzel tetézem a bajt. Egyszerűen nem tudok betelni vele, az érzéssel, az ízével, alig tudom elengedni, még akkor is, ha addigra már érezhetően és láthatóan messze járunk mindketten a gondolataink tisztaságától. Azt hiszem, az az egyetlen szerencsém, hogy nem mondja el, mi jár a fejében, mert akkor nem bírnám ki, hogy ne érjek hozzá. Az asszony megnevezést azért kikérem magamnak, de csak amíg meg nem indokolja a kikezdhetetlen logikájával.
– Oké, jogos – vigyorodom el, a szemeimben vidámság és szerelem egyvelege csillan, míg megcsókolja a kezem és az összetartozásunkat szimbolizáló horgonyt is. Megsimítom az arcát, de már nem engedélyezek magamnak, mert örülök, hogy egyáltalán idáig eljutottunk.
Egy kicsit tovább maradok a fürdőben, míg alaposan áttörlöm és kifésülöm a hajam - aztán megint áttörlöm, hogy ne csöpögjön belőle a víz -, de aztán egy testápolóval felszerelkezve már megyek is utána. Még a nappaliban járok, amikor meghallok egy erőteljes roppanást. Homlokráncolva lépek be a hálószobába, éppen abban a pillanatban, amikor Axel szinte megpördül a saját tengelye körül, kezével a háta mögött, mint aki dugdosni akar valamit.
– Mi... – Nem fejezem be a kérdést, mert a pillantásom kissé oldalra siklik és így tökéletesen rálátásom nyílik arra, hogy a fejtámlából hiányzik egy darab ott, ahol éjszaka eltört. Éppen akkor vezetem vissza a tekintetem Axelre, amikor ő valamit a háta mögött a fiókba rejt, nekem pedig vidám kacagás tör fel a mellkasomból.
– Te most... oké, rendben, végül is azt is tekinthetjük egyfajta ereklyének nevetek tovább, amikor rájövök, hogy melyik fiókba rejtette el az ágy egy darabját. Még csak el sem játszom, hogy zavar a dolog, mert őszintén: kit érdekel? A tegnap éjszakának minden perce megérte, szóval zavartalanul megyek el egy pólóért, hogy magamra húzzam, mielőtt még megvádol azzal, hogy mégsem masszázst ajánlok neki. Vagy legalábbis nem hátmasszázst. Ki is adom a parancsot, hogy helyezze magát pozícióba, a kérdésen pedig elmosolyodom.
– Majd meglátjuk, ébren tudsz-e maradni – kacsintok rá. Még csak nem is lódítok, szándékomban áll ténylegesen, ártatlanul megmasszírozni őt, kijár neki egy kis lazítás és kényeztetés, ha pedig ennek az lesz az eredménye, hogy elszenderül, akkor bizony kétfelvonásos marad a darab, mert szeretném, hogy pihenjen, ha arra van szüksége. Ha viszont ébren marad, nos... van ötletem a harmadik felvonásra is, csak nem akarok telhetetlennel tűnni.
Elhelyezkedek a hátán, aztán a testápoló segítségével elkezdem őt lassan, alaposan, de kényeztetően átmasszírozni. Végighaladok a vállain, a nyakán, a lapockáin, és mosolyogva élvezem, ahogy érzem ellazulni a kezeim alatt. Azért megérdeklődöm tőle, hogy hogy haladok a hadművelettel,  megmosolyogom, hogy a szemeit is csak félig nyitja ki, adok egy finom puszit a nyakszirtjére, aztán halkan elnevetem magam a válasza hallatán.
– Mondjuk egytől tízig? – ajánlom fel. Mosolyogva figyelem nyugodt arcát, még mindig kissé lehajolva, miközben kezeim visszatérnek a vállához addig. Újabb halk nevetést csalogat elő belőlem az a jókora szusszanás, na meg az arckifejezése, nem bírom ki, hogy ne nyomjak a bőrére még egy csókot, de aztán ismét felülök.
– Nem baj, ha elalszol – súgom lágyan, folytatva a masszírozást, lejjebb haladva a hátán, kis mosollyal az arcomon nézve hol az arcát, hol azt, amit csinálok. Percekig meg sem szólalok, hacsak ő nem teszi meg, csak miután kellemesen átgyúrtam a hátát hajolok le hozzá ismét. Orrommal finoman simítok még nedves hajtincsei közé, odabújva hozzá, egyelőre meg sem szólalva, azt figyelve, mennyire egyenletes a légzése. Ha azt érzem a szuszogásából, hogy már biztosan alszik, akkor csak nyomok egy könnyű puszit a fejére, aztán minél óvatosabban lemászok róla, ha viszont még úgy tűnik, hogy ébren van, vagy csak nem alszik elég mélyen ahhoz, hogy biztosan el tudjam dönteni, halkan a fülébe suttogok.
– Ébren vagy még? – mormolom gyengéden, ujjaimmal végigsimítva a haján.

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
What have I become?
My sweetest friend
In the end
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

- -
« Zene; Hurt»
Megköszörülöm a torkomat.
- Tanácsot, igen.. Persze, tanács volt. - harapom be az ajkam, hogy ne mosolyogjam el a dolgot, mert abban semmi nem volt, ami más választási lehetőséget adott volna neki. Nem mintha megmondhatnám mit csináljon, még a végén megint lelép, ha nem tetszik neki valami... Anyámra térve, sóhajtok.
- Valószínűleg nem. Anyámat úgy se tudnám ellene hangolni, ha eddig nem győzte meg a jelen és a múlt arról, hogy ez az isten nem méltó a szeretetére... - szusszanok.
Jól esik ezek után egy kicsit másra, sokkal boldogabb dolgokra gondolni és azokról beszélni. Ház után szóba jönnek az éjszakák, és amikor Viva rákérdez arra, hogy talán nem voltunk itt elég alaposak, akkor magam is körbe nézek, de csak röviden, aztán azt figyelem somolyogva, ahogy ő végig méri a környezetet gondolkodó arccal.
- Hát, van egy-két dolog, ami kimaradt, vagy ismételhető lenne. - mormogom egy sunyi mosollyal. A számokra felhozom a szomszédokat, és amikor azt mondja, majd kell fognom legközelebb a száját, akkor szélesen elvigyorodok, mert a lelki szemeim előtt azért több ilyen lehetőség is rögtön felmerül. Azonban inkább hallgatok, csak a rosszcsont csillogásból veheti ki, hogy be fogom fogni a száját. Így, vagy úgy.
A fürdőben - természetesen - megkívánom őt, de azt hiszem ezen nem kéne már meglepődni. Vonzó, gyönyörű, okos, és nem mellesleg szeretem, szóval teljesen természetes, hogy elég csak a libabőrt meglátnom rajta, hogy úgy érezzem, fel akarom falni. Persze, sikerül visszafogni magam, arra gondolok, hogy kis híján járókeretet és banyatankot kellett neki vennem, egy kicsit igazán békén hagyhatnám. Aha, ez egészen addig így is működik, amíg nem csókol a víz alatt. Nem is arról van szó, hogy megcsókol, hanem ahogyan. Hosszan, szenvedélyesen, lassan. Egyszerűen nehéz nem birtoklóan viszonozni azt, és rohadt nehéz nem azonnal lejjebb engedni és a falnak nyomni, vagy letenni és letérdelni elé, és a nyakamba venni egy lábát. Végül sikerül - némi fáziskésés után - visszatérnem a képzelet földjéről a valóságba, de ha akarnám se tudnám már rejtegetni, hogy min gondolkodtam.
- Valami olyasmi vagy nem? Mrs. Svarstadként pedig biztos. - mosolygok le rá huncutul, megfogva a kezét, amelyen ott csillog a horgony, majd felemelve a kézfejére is adok egy puszit, meg a horgonyra is. Ezután megtörülközöm, és azzal a derekamon sétálok a hálóba. Míg ő a haját törülgeti, én magamra kapok egy alsót, hogy könnyebben tudjam takargatni a gondolataimat. A férfi test hátrányai. Bezzeg ha nagyzolnom kéne, az most menne!
Amíg Vivára várok, realizálom, hogy eltörtem az ágyat... Épp próbálom a szét pattant két véget összeilleszteni, aminek az a vége, hogy az egyik végét teljesen letöröm és a kezemben marad.
- Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaszki... - suttogom, majd amikor Viva belép a hálóba, gyorsan a hátam mögé teszem a kezem, mint akit rajta kaptak valamin... nem mintha a mellettem lévő ágyból ne hiányozna egy darab... Kinyitva az éjjeliszekrény fiókját magam mögött, háttal gyorsan bele süllyesztem a kép mellé a darabot, aztán lassan visszatolom, miközben Viva öltözködését figyelem, aztán arrébb is lépek a bizonyítéktól, és leülök az ágyra.
- Hány felvonásos is a darab? - kérdezem mosolyogva, miközben elhelyezkedek. Kezeimet összefűzöm az arcom alatt, a fejemet oldalra fordítva fektetem rá azt az ujjaimra, hogy jobb szemem sarkából fellássak Vivára. Bevallom, az első egy-két percben nem feltétlenül a relaxáció járt az eszemben, főleg ahogy megéreztem magamon azt a formás fenekét, oldalaim mellett meg a combjait, de ahogy elmaradtak a huncutságok, úgy hangolódok át a tényleges relaxálásra. Masszíroztak egyáltalán valaha...? Talán flörtölő csajok, amikor indokkal akartak hozzám érni, de az nem ilyen volt. Egy idő után még a szemem is becsukom, bár egy idő után kezd felállni az a veszély, hogy elalszom. A kérdésre félig ki is nyitom a szemeim, és annak sarkából pillantok hátra, a mosoly kellemes, apró mosolyra fakaszt.
- Milyen skálán kell értékelnem? Már nem is tudom egyébként, mitől voltam feszült. - mormogom, aztán kicsit visszacsukom a szememet.
- Olyan érzés, mintha lassan a nyálam is folyni akarna... - szusszanok egy nagyot, egy jóllakott óvodás arckifejezésével a fejemen.
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

Nem tudom megállni egy kis mosoly nélkül, amikor elmondja, hogy közölte az apjával: ideje lenne akkor apaként viselkedni, ha már felbukkant és maradni szándékozik. Még ha a mosoly nem is hosszú életű, ugyanis utolsó szavaival visszautal az öccsével kapcsolatos nehézségekre, amitől halkan sóhajtok egyet.
– Azért remélem, megfogadja a tanácsot. Ezzel legalább bizonyíthatná, hogy tényleg, komolyan maradni akar – mondom elgondolkozva. Egyébként is jó lenne, ha ott lenne mellettük Aegir, egy sokkal kevésbé lenne lelkiismeret-furdalásom és kevésbé aggódnék amiatt is, nehogy veszélybe kerüljenek miattunk. Miattam. Az édesanyja említésére keserű, de értő mosollyal pillantok rá.
– Szerintem ez érthető, bár nem tudom, meg tudod-e akadályozni – szólalok meg halkan. Azért bízom benne, hogy az apja tényleg bizonyítani és maradni szeretne, nem csak még egy testvért szándékozik csinálni nekik, mert az... több mint borzalmas képet festene róla.
Határozottan könnyebbé válik a lelkem, amikor sikerül kellemesebb témákra evezünk. Tényleg szeretném, ha megosztana velem minden terhet, de sokkal jobban szeretem látni ezt a pajkos csillogást a szemeiben, az elégedett vigyorát, mint a gondterhelten elfelhősödő pillantását és az összeráncolt homlokát. Hallgatom azt a nagyon alapos összehasonlítást és egyúttal egy kicsit el is merülök a kellemes emlékekben, de azért igyekszem észnél maradni.
– Szóval azt mondod, itt még nem merítettük ki teljesen a felfedezési lehetőségeket? – ragadom meg szándékosan a mellékeset a mondandójából, végigjáratva a tekintetem a környezetünkön. Az ágyat már eltörtük, tegnap majdnem szétszaggattam a kanapét, tudna mesélni néhány fal is, de ott van például az étkezőasztal, a konyhapult, a fürdőszoba... ééés itt meg is állítom a gondolataimat, mielőtt már fel is állítanám a fejemben a forgatókönyvet.
Inkább a szomszédok említésére koncentrálok, halkan el is nevetem magam a képen, amint épp tőlük kérdezzük meg, hányszor élveztem el éjjel, és ugyanígy bólogatok grimaszolva arra is, hogy legközelebb talán a rendőrséget is ránk hívnák cserébe.
– Legközelebb kénytelen leszel befogni a számat, ha túl hangos vagyok – jegyzem meg inkább egy sokatmondó félmosollyal, hogy aztán kiderüljön, inkább nekem kellene befognom az övét, mert hiába sikerült az előbb megőriznem az önuralmamat, most ismét próbára tesz a próbafülkés élmények felemlegetésével.
Most nehezebb uralkodnom magamon, de hiába bízom a fürdés terelésében, ha már önmagában a vetkőzés műveletét is alig sikerül végrehajtanunk. Talán hiba volt, hogy segíteni akartam neki, de... úgysem tudtam volna megállni. Így viszont, akárcsak két szerencsétlen, próbálunk nem tudomást venni a rajtunk eluralkodó vágyakról, pedig ott van az orrunk előtt a bizonyítéka is. Próbálok arra koncentrálni, hogy fürdést ígértem neki, hogy csupa homok és só, és végül be is jutunk a zuhany alá. Azért nem vagyok rest alaposan megfürdetni, ezzel egyben a saját gondolataimat el is tudom terelni, de ez csak addig tart, amíg fel nem emel a derekára, hogy meg tudjam mosni a haját.
– Támogatom a bölcs hallgatást – jegyzem meg somolyogva. Így is épp eléggé próbára tesz - mondjuk jobb, mintha a csípőjére ültetett volna -, de azért igyekszem a hajára koncentrálni.
Kényeztetőre nyújtom a hajmosást is, mosollyal az ajkaimon figyelem, ahogy relaxál, bár egy ponton, ahogy nyugodt arcát és lehunyt szemeit figyelem, nézem, hogy simogatja a víz az arcát, már tudom, hogy úgysem fogom kibírni anélkül, hogy megcsókoljam. Azért alaposan kiöblítem előbb a haját, de aztán ahogy hátrasimítom a vizes tincseket, hiába látom meg kék szemeinek egy apró villanását a szemhéjai alól, ez már nem tud megakadályozni. Nem követelőző a csók, lassan vesszük birtokba egymás ajkait, de annál nagyobb szenvedéllyel. Élvezem puha, nedves ajkainak érintését az enyémeken, nyelvünk forró táncát, az arcomat simogató lélegzetét, és csak akkor vagyok hajlandó elengedni, amikor már érzem, hogy nem tudnék megállni, ha ezt folytatnánk. Hasonló ködöt látok az ő gyönyörű szemeiben is, mosolyogva simítom végig az arcát újra és újra. Még egy kicsit úgy maradunk, lepillantok nedvességtől csillogó ajkaira, hüvelykujjammal vágyakozva simítok végig rajtuk, de aztán csak szusszanok egyet. Miért nem vagyok képes betelni vele? Egyszerűen nem fér a fejembe.
Asszony? – kérdezek vissza halk kuncogással. Leveszem róla a lábaimat, hogy le tudjon tenni, és amint a saját lábamon állok, a kezeimmel is elengedem, bár ujjaimmal végigsimítok a mozdulat közben a nyakán és a vállán. Figyelem a mozdulatot, ahogy hátrasimítja a haját, érzem, hogy még mindig csak egy vékony határ választ el attól, hogy meggondoljam magam, de végül győz az önuralom maradéka. Segít egy kicsit a beáramló hűvösebb levegő is, ahogy kinyitja a kabin ajtaját.
Mosolyogva köszönöm meg neki a törölközőt, aztán alaposan megtörlöm magam és áttörlöm a hajamat is, ami nem úszta meg a vizet, de ez legyen a legnagyobb baj. Azért a csókért minden megérte. Miután nagyjából a hajam is már csak nedves, visszaveszem magamra a bugyit, mert az megúszta a hajából kipergő homokot, aztán utánamegyek a hálóba, ahol felhúzok egy tiszta pólót is. A kezemben ott van egy testápoló, amit a fürdőszobából hoztam, azzal mutatok az ágyra mosolyogva. Remélem, pólót meg sem kísérelt felvenni.
– Relaxáció második felvonás – közlöm vele, és ha felfekszik az ágyra a hasára, én is odalépek, elfoglalva a helyem a hátán, úgy, hogy ne nyomjam kényelmetlenül, de kellően sokat el is érjek belőle. Nyomok egy kis testápolót a kezembe, aztán összedörzsölöm a tenyereimet, hogy ne legyen túl hideg neki - nem mintha megérezné az ilyesmit -, mielőtt nekilátnék a masszírozásának. A vállaitól indulok el, finoman, de azért határozottan gyúrom át az izmait, épp csak annyi erővel, hogy érezze, de kellemetlenséget ne okozzak neki. Mosolyogva figyelem közben az arcát, néhány perc után egy kicsit előre is hajolok.
– Eddig jól teljesítek a felvidításban? – kérdezem tőle halkan, mielőtt nyomnék egy puszit a nyaka és a válla találkozásához.

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
What have I become?
My sweetest friend
In the end
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

- -
« Zene; Hurt»
Amikor felhozom, hogyha találkoztam volna apámmal, valószínűleg tudtam volna arról is, hogy Aaron elkészült, nem pedig csak hetekkel később tudom meg, hogy az anyám terhes. Persze, lehetne vitatkozni, hogy miért nem várt meg, de mivel nem tudom, melyik napról van szó, azt sem tudom megmondani, hogy egyáltalán haza mentem-e aznap. A kérdésére, megcsóválom a fejemet.
- Azért mondtam neki, hogy én még csak-csak megvédem magamat valahogy, de Aaron... Közöltem vele, hogy ha komolyak a szándékai, akkor itt az ideje, hogy kamatoztassa az idejét, és felügyelje őt. Védje meg. Rám egyébként se igazán hallgat, legalább is eddig nem tette. - mondom kissé elhúzva a számat. Amikor tanakodik, hogy mitől maradhat, megvonom a vállamat.
- Őszintén szólva érdekelnie kéne, de még is leszarom. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy anyám közelében akarom tudni. - mormogom magam elé.
Szerencsére kellemesebb témák is szóba kerülnek, a szavaira pedig elégedetten vigyorodok el.
- Jó, mondjuk ott konkrétan és szó szerint mindent végig keféltünk, és ehhez időt kellett szánni arra, hogy átmenjünk egyik kabinból a másikba . Meg nem is voltam úgy begőzölve, mint tegnap. Most éjjel viszont nem vándoroltunk a lakásban, és sikerült kiszabadítanod belőlem az állatot. Rövidebb, de sokkal tömörebb éjszaka volt. - hasonlítom össze a két éjszakát a bajszom alatt somolyogva. A szomszédokat említve a vigyorom újra a képemre kúszik. Azon kicsit elnevetem magamat, hogy megkérdezzük őket legközelebb.
- Csak bosszúból ránk ne hívják a rendőrséget. - mondom, majd ismét pimaszul visszatérek a plázára és az ott történtekre. Figyelem arcát, ahogy elpirul, és ahogy vesz egy mély levegőt. Persze terel, ami nem is baj, mert nehéz visszafognom azt, hogy megcsókoljam, és fürdés helyett valamilyen más programot találjak ki magunknak. Egyébként is kell tusolnom, mert tiszta homok vagyok, úgy meg meglehetősen kényelmetlen ilyen dolgokat csinálni, szóval... Önuralom.
Kell is basszus, mert a mostani vetkőzés a legembertpróbálóbb dolog mostanában. Az enyém még csak istenes, de amikor én kezdem őt vetkőztetni, minden reakciója egyre jobban fűt. A pillantásának ködössége, a bőrének borzongása, a mélyülő légzése, és az, amikor lehúzva róla a maradék ruhát szembesülök azzal, hogy ismét mennyire kíván engem. Erőszakkal fogom vissza magam attól, hogy megint elfordítsam a dolgokat másik irányba. Fürdeni kell! Só és homok vagyok. A szavaira halkan elkuncogom magam, ez egy kicsit vissza is hoz a valóságba. A víz alatt igyekszem nem elkalandozni, de elég nehéz, amikor ilyen rettentően alapos. Abban segítek, hogy a hajam megtudja mosni, hogy felemelem, és a derekamra ültetem. A ritka levegőt emlegetve halkan elnevetem magamat.
- Most mondanék valamit arra vonatkozóan, hogy jól szoktad bírni levegő nélkül, de inkább bölcsen hallgatok. - vigyorgok egy kicsit, aztán amikor elkezdi a hajamat mosni, csak egy ideig nézem. Halkan szusszanok, amikor látom az ajkába harapni, úgy hogy gyorsan be is hunyom inkább a szemem, és kicsit hátra hajtva a fejem hagyom - és élvezem - a csutakolást. Néha végig simít az arcomon a víz, de nem zavar - már tudom, hogy meg nem fulladok benne -, nem mintha attól kéne félnem, hogy Viva ne figyelne arra, hogy levegőt kapjak.
Egészen könnyű relaxálnom így, csak akkor nyitom ki résnyire a szemeimet, amikor érzem, hogy ujjai végig szántanak a hajamban, másik kezével pedig megkapaszkodik. Amint látom, hogy lehajol hozzám, ismét behunyva a szemeim viszonozom a csókot. ... Ó. Ha eddig sikerült is ténylegesen megnyugodnom, hát most ez a kellemesen hosszú, és forró vágyaktól fűtött, de szenvedélyesen lassú csókolózás újra felkorbácsol bennem mindent. Puha ajkait falom, nyelvem az övének simul, és érzem, hogy minél tovább húzzuk ezt az egészet, annál erősebb köd kezd a fejemre ülni. Amikor elhúzza az ajkait, felpillantok rá, de egyelőre nem is tudok szólni, csak az előbbiektől még elnyílt ajkakkal, mély lélegzetekkel figyelem. Fejben már mást csinálok, bár gondolataimban is nagyon vacilálok amellett, hogy csak simán neki nyomjam a falnak, vagy bepótoljam azt, ami tegnap elmaradt. A szavaira lassan pislantok egyet, mint aki épp egy álomból tér vissza. Bányalovakbányalovakbányalovakbányalovakbányalovakbányalovakbányalovakbányalovakbányalovakbányalovakbányalovak!
- Oké... - motyogom, igyekezve összeszedni magam, és pár másodpercig még tartom, mint aki csak belefagyott ebbe a pózba.
- Mit művelsz velem, asszony... - sóhajtok nagyot, mikor végre sikerül megmozdulnom, és letenni őt magam mellé. Hátra simítom a hajam, és újabb mély levegőt véve zárom el a vizet, mielőtt még meggondolnám magam. Kinyitva a fülke ajtaját a beáramló hideg kicsit magamhoz térít. A felakasztott törülközők közül oda adom neki az övét. Úgy sejtem, hogy futás után azért letusolt, most miattam csatlakozott a fürdőbe, de valahogy azt is sejtem, hogyha ennyire akarjuk megint egymást a tegnapiak - ma hajnaliak - ellenére, akkor úgy is szükség lesz majd később még egy kör fürdésre... Nem tudom, meg tudom-e úszni. Próbálom békén hagyni, főleg, hogy éjjel majdnem eltörtem őt, de esküszöm, ő se teszi könnyebbé nekem ezt az egészet. Megtörülközöm, aztán a derekamra tekerve a törülközőt sétálok ki a gőztől párás fürdőből, át a hálóba. A második próba most fog jönni...
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

Örülök annak, hogy mosolyából és ellágyuló tekintetéből ítélve elhiszi és megértette, amit próbáltam elmondani neki. Komolyan is gondoltam, tényleg én is szeretném azt az életet, máskülönben nem is lennék most itt. Ezért akarok én is szembenézni ezzel az egész helyzettel és pontot tenni a végére. Nem könnyíti meg a helyzetünket mindaz, ami még ezen kívül is történik körülöttünk, de ettől én még hiszek abban, hogy mindent meg fogunk oldani, együtt. Ezt érzem a csókunkból is, az erőt, amivel nap mint nap feltölt engem.
Kiderül, hogy a nap lezárásaként még az apjával is találkozott, aminek egyszerre örülök is és nem is; örülök, hogy végre megtörtént, de nem örülök, hogy ismét egy ilyen rohadt sűrű és kimerítő nap végére került Aegir amolyan pontként az i-re. Megosztom vele a gondolataimat, aztán bocsánatot is kérek, mert úgy érzem, egy kicsit talán nyers voltam, és úgy tűnhetett, mintha ellene akarnám hangolni, pedig szó sincs róla. Hallgatom az ellenérvet, és igazából el is tudom fogadni, bár megrándul az arcom, amikor azt mondja, hallotta volna őket. Úgy értem, persze, de azt hiszem, az ember soha nem akar ilyesmit hallani a szülei részéről, mint ahogy valószínűleg ők sem szívesen hallgatnának minket, de hát ez ilyen.
– Ebben igazad van – ismerem is el egy biccentéssel. Hozzátehetném, hogy ettől még mondjuk várhatott volna még egy kicsit, hogy megismerje a fiát, de nem akarom túlfeszíteni a húrt. – De azért remélem nem gondolta komolyan, hogy most már méltó ellenfelei lennétek egy istennek – teszem hozzá egy kétkedő mosollyal. Nem említem név szerint sem Ránt, nem is nevezem meg a képességeit, nem akarok ebbe belemenni. A múltkor sem vezetett semmi jóra. – Talán történt valami köztük, ami miatt most már... maradhat – vonok vállat. Fogalmam sincs, az istenek között létezik-e a válás intézménye, de ki tudja?
Persze szóba kerül Indonézia is, hogy hol is lehetett ott az apja pontosan és hol nem, onnan pedig eljutunk a számokig. Kíváncsiskodására felhúzom a vállaimat, mert tényleg nem tudom pontosan, de úgy mosolygok, mint aki sok pénzt tenne arra, hogy bizony túlléptük a bűvös határt.
– Nem lennék meglepve. Az biztos, hogy a yachton tovább tudtam eszméletemnél maradni – szélesedik vigyorrá a mosolyom. Fogalmam sincs a pontos számokról, meg igazából az időtartamokról sem, de arra emlékszem, hogy a yachton még váltottunk is egy-két mondatot, még ha kábán is, tegnap éjjel viszont... se kép, se hang. Ez jelenthet valamit.
A szomszédok említésére felvillan előttem az emlék, amikor tegnap este bekopogtak - vagy inkább dörömböltek -, de nem mondhatnám, hogy zavarba jövök ettől, inkább csak elégedettség játszik a tekintetemben és a mosolyomban. Nem panaszkodom, nem lettem volna hangos ok nélkül.
– Akkor megkérdezzük őket, mikor legközelebb összefutunk – vigyorodom el. Kis híján fel is nevetek, amikor magam elé képzelem a jelenetet, de azt hiszem, ők inkább zavarban lennének, mint mi.
Az óriások említésére kis híján megtöröm a fogadalmat, amit az előbb tettem arról, hogy egyelőre hallgatok a velem történtekről. Emlékszem, hogy mikor legutóbb nem számoltam be neki valamiről, elég hevesen reagált, de talán... most még belefér egy kis halogatás. Néhány órán nem múlik semmi. Egyébként is eltereli a figyelmemet a méreteire való célozgatással, de hiába próbálom ezt az ujjaira vetíteni, természetesen ezt a labdát is lecsapja. Érzem, hogy a próbafülke emlékétől jól ismert forróság kúszik végig a gerincemen lefelé, a tekintetem egy kicsit elködösül, ahogy felidézem a történteket, ráadásul kiszúrom azt a kis mozdulatot is, ahogy megnedvesíti az ajkait. Mély levegőt veszek és megköszörülöm a torkomat.
– Fogalmam sincs, miről beszélsz – jelentem ki, de az emlékektől kissé kipirult arcom és a tekintetem nyilván másról árulkodik. Inkább gyorsan fel is kelek a kanapéról, hogy meg tudjuk valósítani azt a bizonyos fürdést.
Persze az előző kis kitérő után pláne nem egyszerű úgy levetkőztetni egymást, hogy ne kalandozzanak el mindkettőnk gondolatai, de inkább megküzdök ezekkel a vágyakkal, mintsem elszalasszam a lehetőséget, hogy levegyem róla a ruhákat és neki is hagyjam ezt. A látványát sem tagadom meg magamtól, annál sokkal gátlástalanabb vagyok, pedig rohadtul nehéz uralkodni magamon, amikor mélyen a szemeimbe nézve nyúl a hátam mögé a melltartó kapcsáért. Érzem, hogy nem csak az érintése okán leszek libabőrös, a légzésem kicsit elmélyül, megnyalom az ajkaimat, de ellenállok a késztetésnek, hogy megcsókoljam. Úgy néz rám, mintha azt latolgatná, vajon tényleg fürdeni akarok-e, és igazság szerint ezen a ponton már én sem tudom, főleg, mert egyértelműen látom, hogy nem csak én kalandoztam el. Ezért is nehéz eldönteni, hogy a kis emlékeztetőm kinek szól: magamnak, neki, mindkettőnknek? Fogalmam sincs, de fürdést ígértem neki, szóval igyekszem magam ehhez tartani. Az ajkamba harapok a válasza hallatán, először nem is mondok semmit, de mivel röviddel ezután egyébként is megszabadít a nadrággal együtt a fehérneműtől is, ő is látja, hogy nem csak ő kalandozott el.
– Reflex, de majd én is lenyugszom – somolygok rá az orrom alatt, az ő kifogását használva. Tényleg igyekszem ehhez tartani magam, ezért is húzom be magammal a vízsugár alá, aztán igyekszem azzal lekötni a figyelmemet, hogy őt mosdassam meg alaposan. Már alapból vízzel is sokáig kell öblögetnem, főleg a haját, mire minden homok kijön és lejön mindenhonnan, de aztán a tusfürdővel is alaposan átdörgölöm mindenhol. Az igazi kihívás - megint - a haja megmosása, mire megint törpillának nevez, amin elvigyorodom, aztán rosszat sejtve sandítok rá, amikor lehajol. Előre félek, amikor felemel, mert így nehéz lesz kitartani az eredeti elhatározásom mellett, de megkönyörül rajtam abban a tekintetben, hogy legalább nem a csípőjére emel, hanem a derekára. Megkapaszkodok a lábaimmal, bár ő is tart a fenekem alatt összekulcsolt karjaival, a kérdésre viszont elvigyorodva pillantok le rá. Ha elviccelem a helyzetet, kevésbé fogok elkalandozni.
– Hát, nem is tudom, idefent mintha már kevesebb lenne az oxigén. Nem vagyok hozzászokva a hegyi levegőhöz – szemtelenkedek vele egy kicsit. Az ajkamba harapva állom meg, hogy megkérdezzem a véleményét a domborzati viszonyokról, hiszen én is láttam, hogy milyen helyzetbe kerültünk egymáshoz képest; inkább kihasználom a helyzet adta előnyömet, és folytatom a munkát. Alaposan megmosom a haját, még egy kis masszírozást is kap a fejbőre közben, hogy teljes legyen a kényeztetés, mielőtt ugyanolyan alapossággal ki is öblíteném a habot a selymes tincsek közül. Mindeközben viszont mégis sikerül egy kicsit elkalandoznom, nem tehetek róla, egyszerűen csak az is elég, hogy figyelem lehunyt szemeit, az arcát simogató vízsugarakat. Nem is szólok neki, hogy kinyithatja a szemét, egyszerűen csak hátrasimítom vizes haját az arcából az egyik kezemmel, miközben másik kezem megkapaszkodik a nyakában, aztán az ajkaira hajolva - végre nem nyújtózkodnom, hanem hajolnom kell -, csókolom meg, hogy már ne is nagyon legyen oka kinyitni őket. Az ajkai már nem sós ízűek, de én így is nagyon alaposan kiélvezem a pillanatot. A kellemesen langyos víz simogatja a bőrünket és belopózik a csókba is, de egyáltalán nem zavar, addig csókolom, míg biztosan nem érzem magamon, hogy ha most nem engedem el, akkor végleg kidobhatom az ablakon a sima fürdés ötletét. Lassan engedem csak el, hüvelykujjammal megsimítom az arcát, de egy kissé már ködös szemekkel mosolyodom el, ahogy ránézek.
– Azt hiszem, végeztem idefent – mormolom halkan, szusszanva egyet. Az már csak az arcomra van írva, hogy legjobb lesz, ha most már letesz, én mindenesetre készen állok levenni róla a kezeimet és a lábaimat, hogy vissza tudjon helyezni a talajra.

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
What have I become?
My sweetest friend
In the end
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

- -
« Zene; Hurt»
Miután belemegy abba, hogy ne csak a túlélésért, hanem egy jobb életért dolgozzunk, elmosolyodva zárom be kettőnk között a távolságot érintésére. Édes ajkát ízlelem, hevesen dobog a szívem, remélve, hogy tényleg  meg tudjuk csinálni, és meg tudjuk teremteni mindazt, amit akarunk.
Apámra térve olyan kérdéseket tesz fel, aminek magam is látom az értelmét, de halkan sóhajtok is miattuk.
- Nem tudom, ha csak pár órára tért vissza, és nem voltam ott - már pedig nem voltam ott, hallottam volna, ahogy csinálják az öcsémet... -, akkor könnyen lehet, hogy elkerültük egymást. - mondom. Tudom, nagyon akarom gyűlölni őt, és rá fogni minden nyomoromat, de azt hiszem, akkor fogok igazán megbékélni vele, ha elfogadom a tényt, hogy istenként se olyan mindenható, mint amilyennek az emberek gondolják, mint amilyennek én gondoltam. Ő is épp annyira esendő és gyenge, mint akár én. Főleg, ha Viváról van szó.
Az indonéziai számok után szóba jön a tegnap este, a vigyorgására pedig elégedett kis mosollyal emelem meg a szemöldököm.
- Úgy gondolod, hogy több volt tegnap? - somolygok rá kíváncsian. Én tényleg nem számoltam, de...
- Szerintem a szomszédok biztos tudják mennyi volt, elég hangos voltál... - vigyorodok el szemtelenül, visszaemlékezve arra, hogy becsöngettek.
Aztán rátérve egy kicsit a származásomra és a méreteimre, mintha egy pillanatra látnám elgondolkodni, de aztán játékos mosoly kerül az arcára, és én szinte el is felejtem ezt a pillanatnyi változást rajta, mert elkezdi az ujjaimat magasztalni. Elnevetem magamat, de ez is olyan csapda, amelyet nem tud megkerülni, vagy átugorni.
- Tudom, hogy szereted. A plázában elég egyértelmű volt. - nyalom meg egy kicsit száraznak érzett ajkamat egy gonoszkás kis mosollyal és pillantással. Szinte csak az említésétől érzem az akkor ajkaira szorított ujjaimon a forró szuszogását, emlékezve arra hogy néhány ingtől hogy beindult... Majd lehet én is fogok így gonoszkodni vele, mint ahogy ő tette azzal a csipkével.
A fürdőbe sétálva kiengedi a meleg vizet, aztán segít levetkőzni, a mosógépbe teszi, én pedig figyelem, hogy mellém lépve még mindig nem a vetkőzést kezdi el, úgy hogy ismét megnevettetem egy kérdéssel, kis vigyorral az arcomon. A válaszára halkan elnevetem magam, élvezem simítását a karjaimon, ölelését a nyakamban. Nem sokáig engedem neki, leveszem róla a pólót, és a földre ejtve karolom át, húzom magamhoz bal kézzel, hogy a jobbommal aztán hátra nyúlva kikapcsolhassam a melltartóját. Figyelem a szemeit, megállom a késztetést, hogy a nyakába csókoljak, ujjaim alatt érzem, miként lesz libabőrös. Átható tekintettel figyelem, ahogy kigombolom a nadrágját, mint aki nem tudja eldönteni, mit akar a másik. Nálam azért észrevehetőbb, hogy azért egy iiiicipicit elkalandoznak a gondolataim. Mondjuk nem mondom magam azonnal csatára késznek, de nem igazán tudom takargatni, hogy már ennyitől is miféle hatással van rám. A kérdésére visszafókuszálok rá, nyelek egyet, mintha azzal a kis szikrákat el tudnám tüntetni kettőnk közül.
- Erhm, persze, csak... reflex. Majd... lenyugszom. - mondom elvörösödve egy kicsit, miután "lebuktam". Innentől kezdve kevéssé hagyom magam elkalandozni, még akkor is, hogyha a fenekéről lecsúsztatva mindent ismét megkapom azokat a finom jeleket, amelyeket látva ismét érdeklődni kezd a testem valami más után is. Megint jönnek a göthös bányalovak és a sarokszámolások. Végül bejutunk a víz alá, ő pedig neki áll mosdatni, olyan részletességgel, hogy nem tudom, örömömben, vagy kínomban nevessek fel. Végül inkább azért kuncogok, mert az orra alatt morog, ahogy nyújtózkodik a fejemért.
- Na várj csak, törpilla... - hajolok le hozzá, feneke alá fogva emelem meg, és habár csábít a gondolat, hogy a csípőmig emeljem, megállom az alattomos gondolatot, és a derekamig emelem, így gyakorlatilag már magasabban van, mint én. Magam köré fonom lábait, kezemet összefonom feneke alatt, és felnézek rá.
- Na, jobb? - kérdezem cinkos mosollyal. Igazából - bizonyos alkalmakat leszámítva - ritkán látom így, szóval most én is kiélvezem, hogy alulról figyelhetem őt. ... Egész jók a rálátások így a dolgokra.
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

A mosolyából ítélve sikerül jobb belátásra bírnom a szavaimmal, talán elhiszi, hogy nem akarok mindent tőle függővé tenni, épp csak szeretném őt az életem központjában tartani, mert fontos nekem, szeretem őt, és ő tanított meg arra, hogy egyáltalán képes lehetek ilyesmire. Újra felforrósodik a szívem az érintése és szavai hatására, hagyom magam elveszni a szemei kék tengerében, aztán bólintok egyet.
– Oké – válaszolom meg a kérdést és az összes többi felvetést mosolyogva, bizakodva, igaz hittel. Még mindig az arcán pihenő ujjaimmal húzom még közelebb, hogy ha ide is hajolt hozzám, még a maradék távolságot is eltüntessem közülünk, lágy csókkal pecsételve meg ezt a kis fogadkozást. Tényleg szeretném mindazt, amit elénk festett most. Szeretném, ha túljuthatnánk a mostani nehézségeken, hogy aztán kialakítsunk valami újat, együtt; nem csak egymásért, önmagunkért is, ahogy mondta, de egymás kezét fogva az út alatt.
Egy kicsit kétkedve ráncolom a homlokom, amikor tovább mesél arról, amit az apja mondott neki. Oldalra billentem a fejem, úgy gondolkozom el a szavakon, miközben szórakozottan tovább játszok a kezével, de nem, akkor sem értem teljesen.
– Szóval amikor te annyi idős voltál nagyjából, mint most Aaron, akkor csak azért jött vissza, hogy őt is megcsinálja, és feléd sem nézett, de most, hogy ő ennyi idős lett, már elég nagynak számít... ráadásul egy istennel szemben? Nem állítom, hogy teljesen értem ezt a világrendet, de ha valamit azonnal elfogadtam, az az volt, amikor az apám megkért, hogy ne avatkozzak bele az istenek dolgába. – Felsóhajtok, majd egy zavart mosollyal megrázom a fejem. – Jó, ez most olyan, mintha ellene akarnálak hangolni. Ne haragudj. Csak próbálom megérteni – húzom fel a vállaimat. A hajóval kapcsolatos szavaira csak azért nem reagálok, mert nem akarok nagyon belemenni a történtek elemzésébe, mielőtt még... megint elszabadítok valamit. Egyébként sem tudom, meddig terjednek egy isten képességei, főleg, ha azt a vihart tényleg a felesége keltette és így talán közben vele is meg kellett küzdenie, vagy tudom is én, hogy megy ez náluk. Amennyiben választania kellett, meg tudom érteni, hogy Axel választotta. Én sem tettem volna másképp a helyében.
Indonéziával kapcsolatban is inkább egy félig vicces megjegyzést teszek, és amikor az aktivitásunkra céloz, felpillantok rá, ajkaimon pedig kiszélesedik a mosoly, egybekötve egy huncut csillanással a szemeimben. Azért van sok dolog, amire szívesen emlékszem vissza azokból a napokból.
– Hát még ha tegnap éjjel tudtunk volna számolni – kontrázok rá vigyorogva.
A felvázolt opciók közül először a fürdést nevezi meg, aztán a masszázst, de persze nem bírja ki, hogy ne kekeckedjen velem egy kicsit. Amikor viszont megemlíti, hogy félig óriás, akkor elkap egy kis lelkiismeret-furdalás, mert eszembe jut, hogy én még mindig nem meséltem el neki semmit, amit olyan szempontból nem bánok, hogy tényleg nem akarom tovább tetézni a napját, de arra is emlékszem, hogy egyszer már kifejezetten rosszul viselte, amikor nem mondtam el neki valami hasonlót. Patthelyzet, de ahogy ezt az egészet egy rosszcsont mosollyal végigvezeti a méreteire, akkor azért nem nehéz megszavazni a fejemben, hogy a beszélgetésnek melyik fonalát esne jobban tovább vinni.
– Hmm, tényleg? – kérdezek vissza vontatottan. A szemeimbe huncut csillogás költözik, ahogy alaposan végigmérem a kanapén ülve, majd egy sunyi félmosollyal lepillantok a még mindig az ujjaim között fogott kézfejére. – Mondjuk tényleg szép hosszú ujjaid vannak... – vonom le a nyilvánvalóan helytelen végkövetkeztetést, pedig bizony az ujjairól is tudnék mesélni. Khm.
Végül csak felkelek a kanapéról, ha már célul tűztük ki a fürdést, és bár először csalódottságot látok a szemeiben, ahogy követ a pillantásával - és ezen kis híján elnevetem magam -, amint fürdeni invitálom, máris mosolyog. Kuncogva húzom magammal a fürdőszobába, és mire beállítom a vizet, ő már meg is szabadult a pólójától. Nem vagyok rest szentelni a látványának néhány hosszú pillanatot, kicsit az ajkamba méricskélem kedvemre, de aztán odalépek hozzá, hogy segítsek neki a maradék ruha levételével, és közben arra hangolom magam, hogy fürdeni készülünk. Ellenállok a késztetésnek, hogy megkóstoljam a bőrét a csípőjénél, hogy vajon az is olyan sós-e, mint az ajkai, mert... hát, igen, azt nehéz lenne kimagyarázni. Így is nehéz nem elkalandozni, míg kiélvezem a látványát, de megpróbálom elterelni a figyelmem azzal, hogy beteszem a ruhákat a mosógépbe a vizesek mellé, még ha ezek nem is szenvedtek akkora károkat.
– Sajnos nem tartok itthon kutyasampont – nevetem el magam a kérdésére, bár ez a nevetés gyorsan egy kellemes mosollyá szelídül, ahogy magához ölel. Élvezettel simítok fel a karjain a nyakához, hogy aztán ott átkarolva viszonozzam a csókját, megkóstolva ajkai sós ízét. Csak akkor engedem el, amikor keze a csípőmtől fogva elkezdi felhúzni a felsőmet, mosolyogva emelem fel a karjaimat, hogy levehesse rólam, mert tényleg nem azt terveztem, hogy csak külső közreműködő leszek a fürdésben. Igyekszem nem elkalandozni, miközben figyelem, hogyan segít levetkőzni, de azért nem olyan egyszerű feladat... mindenesetre próbálok arra koncentrálni, hogy fürdést ígértem neki, nem mást. A bőröm így is libabőrössé válik, ha valahol hozzáér, de ez azt hiszem már természetes reakciónak is beillik, vagy ráfoghatom arra is, hogy meztelenül hűvösebb a benti levegő.
– Khm. Fürdésről volt szó, igaz? – mosolygok rá sokatmondóan, mintha csak emlékeztetni akarnám magam, mert nyilván ő is látja, hogy a testem akkor is reagálna az érintésére, ha abban nincs semmilyen mögöttes szándék. Inkább el is határozom, hogy innentől a békesség jegyében jobb, ha én szentelek neki figyelmet és nem fordítva, mert úgy le tudom magam kötni azzal, hogy vele foglalkozok, ellenkező esetben viszont nincs semmilyen kapaszkodóm. Behúzom magammal a fülkébe, a zuhany alá, aztán először alaposan lecsutakolom vízzel, ahogy ő  mondaná, leöblítve róla a homokot, különös tekintettel a hajára, bár ez utóbbihoz ismét szükségem van a segítségére, hogy rendesen elérjem.
– Óriások... – mormogom az orrom alatt vidáman. Amint látom, hogy már nem mosok ki több homokot a hajából, a tusfürdőért nyúlok, és jó szokásomhoz híven alaposan megmosdatom, elégedett mosollyal a szám sarkában élvezve ki nedves bőrének érzését az ujjbegyeim alatt, gátlástalanul tapintva és simítva végig minden apró bőrfelületet, még azokat a hosszú ujjakat is, aminek nyilvánvalóan csak az a célja, hogy mindenhonnan lemossam a só maradékát. Véletlenül sem a saját önös érdekeim vezérelnek, hogy minél tovább élvezhessem őt az ujjaim alatt.

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
What have I become?
My sweetest friend
In the end
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

- -
« Zene; Hurt»
Kicsit tartok attól, hogy Aviva annyira hozzám köti majd magát, hogy elfelejt élni. Ha csak arra gondolok, hogy a hiányom és a halálom tudata milyen tettekre ösztönözte, talán nem meglepő, hogy elkezdek neki arról beszélni, hogy saját magára kéne koncentrálnia kicsit. Azért megnyugtat a válasza, és az, hogy nem akarja, hogy én legyek az életének a közepe, csupán jó motiváció vagyok arra, hogy színt vigyen az életébe. Elmosolyodok, mert ez már jobban hangzik, de megnézzük - remélhetőleg lesz rá lehetőségünk -, hogy működik-e a valóságban. Amikor hozzáteszi, hogy meg akarja velem osztani az életét, halkan sóhajtva simítok végig ismét ujjammal az arcát, szerelmes tekintettel figyelve őt.
- Megoldunk mindent. Ígérem, hogy találunk utat ehhez az élethez. Legyen ez a cél, oké? Nem csak a bujkálás, és menekülés, túlélés. Teremtsük meg a lehetőséget. Váltsuk valóra az álmot. - suttogom közelebb hajolva hozzá, orgonaszínű szemeit figyelve. Tudom, nem rég tértem vissza, de ha elindulunk ezen az úton, én mindent bele fogok adni, ami tőlem telik. Csupán határozzuk el, hogy akkor ezt az ösvényt választjuk.
Apámról és arról beszélgetve, hogy mi történt, kicsit úgy érzem, hogy elszaladt velem a ló, de nem igazán tudok mit tenni vele. Értem, hogy mit miért tett, de nehéz túl adni 35 év berögzött dühén.
- Tudom. Azt mondta, ha nem megy el, folyamatosan veszélyben lettünk volna, most viszont "elég nagyok vagyunk már" ahhoz, hogy ne legyen baj. A bárkára annyit mondott, hogy a sorsát nem kerülheti el senki, és azt mentette, aki fontosabb volt... Indonéziában pedig nem figyelt ránk mindig, és épp mire "oda fordult" már megtörtént a baj. - sóhajtok halkan, majd a megjegyzésére halkan elnevetem magam.
- Az előbbiek alapján nem figyelt mindig. Lehet pont ezért nem figyelt éjszaka, mert általában... aktívak voltunk. - gondolok vissza erre akkor is kellemesen, még ha a vége katasztrófába is fulladt.
- Azért a bűvös 13-as azóta is kellemes emlék. - somolygok az orrom alatt. A masszázsra és méretére tett megjegyzésemre égimeszelőnek hív, mire halkan elnevetem magam.
- Tudtad, hogy félig óriás is vagyok? - kérdezem pimaszul.
- Elvileg Aegir csak azután lett isten, hogy elvette azt a borzasztó nőszemélyt. Egészen addig óriásnak számított. Szóval tőle örökölhettem a méreteimet. - jegyzem meg sunyi mosollyal. Amikor végül felkel, mármajdnem legörbül az ajkam, mert jó érzés volt, hogy mellettem ült, és hogy a kezemmel játszott. De aztán fürdeni hív, erre viszont már felfelé görbül az ajkam. Lelkesen kelek fel tenyerébe simítva a kezemet.
- Igen is, asszonyom. - válaszolom a parancsra, aztán bemegyek vele a fürdőbe. Látom, hogy neki áll beállítani a vizet, így én lekapom magamról a pólót, aztán amikor oda jön hozzám és neki áll segíteni, igyekszem semmi rosszra, vagy csintalanra gondolni. Figyelem, miként teszi be a mosógépbe ezeket is, pedig - viszonylag- tiszták voltak, bár végig nyalva saját ajkamon, míg őt nézem, érzem, hogy még mindig sós vagyok.
- Na, és veled mi lesz, hm? Kintről csutakolsz, mint egy kutyust? - kérdezem közelebb lépve hozzá, és nehéz visszafogni, hogy ne legyek csábos, míg a derekánál magamhoz ölelem, bár tény, hogy általában ő szokott hamarabb meztelen lenni, mint én, és kicsit kiélvezem azt, hogy ő is úgy meg tud bámulni, mint én őt. Oda hajolva finom, sós csókot adok ajkára, aztán a kezem a csípőjére csúszik, hogy megfogjam a felsője alját, és levehessem róla, ha engedi. Segítek neki vetkőzni, még ha igyekszem is ma békén hagyni, attól még élvezem a kicsomagolást.
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

Hiába adom meg neki az igazát, miután finoman megcsókol, még mindig nem elégedett azzal, amit mondtam, amit lát rajtam. Muszáj mosolyognom ezen, ezen is, mert ahogy hallgatom gyengéd, bölcs szavait, az önmagában is erre késztetne. Figyelem őt, és miközben megosztja velem a gondolatait, a tapasztalatait, még mindig csak azt érzem, hogy mintha megint egyre mélyebben szeretném őt. Nem szakítom félbe, csak az arcomat simítom bele az érintésébe egy ponton.
– Nekem egészen másért vagy te az origó – szólalok meg lágyan. Igazából nem is ellenvetés ez, mert minden szavában érzem és látom az igazát, egyszerűen csak... egyfajta kiegészítés. – Nem azért tartok a hétköznapi élettől és attól, hogy be tudok-e illeszkedni, mert mindenáron meg akarok felelni neked, hanem mert az életem egy kopár, szürke sivatag volt addig, amíg te be nem toppantál. Persze, szeretnék megfelelni is, neked, az apámnak, a te családodnak... de azért mondom azt, hogy érted megéri minden, mert te adtad meg nekem azt a célt, hogy egyáltalán akarjam ezt. Előtted csak olyan céljaim voltak, amik a lehető legtávolabb mutattak a normális élettől, de most eljutottam oda, hogy nem akarok önző és hideg lenni. – Ezúttal én simítom a tenyerem az arcára, miközben azt a végtelen kékséget kutatom a szemeiben, még mindig azzal a szerelmes pillantással az arcomon. – Most már meg akarom osztani veled az életem – teszem hozzá halkabban, hüvelykujjammal megsimítva az arcát.
Aztán kiderül, hogy találkozott az apjával is, ha az eddigiek nem lettek volna elegek, de annak azért örülök, hogy most már egészen más hangulatban beszél a történtekről, mint amikor a levelet olvasta el. Egyetértően bólintok, amikor azt mondja, hogy olyan nyugis alaknak tűnt, mert én is ezt a következtetést vontam le róla a találkozásunkkor, de persze... igen, ettől még nem lett jobb apa. Azon viszont kicsit mosolyognom kell, mikor azt mondja, uralkodnia kellett volna a dühén.
– Nem ütötted meg, igaz? Szerintem ez már dicséretes mértékű önuralom – jegyzem meg kis mosollyal. Végül is itt még átütötte a falat is a levél miatt, ki hibáztathatja egy kis kötekedésért? – Nem hiszem, hogy 35 év után meg kellett volna elégedned a bocsánatkérő hozzáállással. Kettőtök közül neki kell most bizonyítania, nem neked – fordítom aztán komolyabbra a szót. Persze, érthető, hogy ha most felbukkant az apja és ráadásul azt ígérte, hogy ezúttal maradni is fog, akkor szeretné remélni, hogy tényleg így is lesz, de ha a fickó mégsem tartja majd a szavát, akkor a legkevesebb, amit megérdemelt, az volt, hogy Axel mindenbe belekötött, amibe tudott.
Az, hogy én is szóba kerültem, meg is lep, meg nem is. Úgy értem, ha a levelet velem "postáztatta" ki, már az is jelenthet valamit... A kedvességgel mondjuk nem sokat vádoltak még meg, de kifejezem egyetértésemet az elvesztegetésemmel kapcsolatban. Elégedett mosollyal viszonzom a kis csókot, aztán az indoklás hallatán bólogatni kezdek, elvégre nekem is emlegette a naplementét. Ezen viszont elmerengek egy kicsit, aminek a vége egy halk kuncogás lesz.
– Azért remélem, hogy nem volt ott mindenhol jegyzem meg egy sokatmondó mosollyal, bár minél tovább gondolom ezt, annál inkább lenne kedvem grimaszolni. Nem, határozottan remélem, hogy nem nézett és hallgatott végig mindent.
Már-már félve kérdezek rá a továbbiakra, amivel sikerül újra megnevettetnem. Nekem már ez is félsiker, de megnyugtat, hogy más tényleg nem történt, szóval megkönnyebbülten felszusszanok. Innentől kezdve viszont a felvillanyozása mellett határozom fel magam, és gyorsan fel is sorolok neki pár opciót, hogy mivel dobhatnám fel az estéjét.
– Akkor fürdés – bólintok egy nagyot mosolyogva. Nem zavar a homok, sem rajta, sem rajta, sem sehol máshol, ha fel kell majd takarítani, mert nem ez a fontos. Látom, hogy még gondolkozik, csak ezért nem állok fel, hogy máris magammal húzzam a fürdőbe, hátha van más is, amire vágyna. A masszázs említésére elmosolyodom, de aztán hozzáfűz még egy kis gonoszkodó megjegyzést is, amire már én is elnevetem magam.
– Ha eléggé kinyújtózok, szerintem menni fog, Mr. Égimeszelő – forgatom meg a szemeimet látványosan, széles mosollyal az arcomon. – De ha mégsem, majd valahogy feltalálom magam – válik rosszcsonttá a mosolyom, miközben felvonom a szemöldököm, de aztán már fel is tornázom magam a kanapéról, fürgén, amennyire csak a hátsó felem engedi - de azért lényegesen kecsesebben és gyorsabban, mint az aranyeres öregasszonyok, ugye.
– Most viszont nyomás fürdeni – adom ki a parancsot mosolyogva, felé nyújtva a kezem. Ha ő is felkelt, már el is indulok a kezét fogva a fürdőszobába, ahol először megnyitom a vizet, hogy kellemesen meleg legyen, mire alá jutunk, aztán ha ő addig még nem tette meg, én lehámozom róla a száraz, de azért jócskán sós-homokos ruhákat, lényegében rögtön a mosógépbe küldve őket a vizes ruhák után, mert ezek sincsenek sokkal jobb állapotban.

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
What have I become?
My sweetest friend
In the end
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

- -
« Zene; Hurt»
Túl lépve az öcsém témáján, egy lehetséges jövőt, vagy egy párhuzamos jelent vázolok fel Vivának, de amikor nem érzem tőle azt a lelkesedést önmagával kapcsolatban, úgy érzem, tisztázni kell neki a dolgokat. Eleinte nem igazán hiszi el, de nem hagyom magam, sem őt beleringatni abba, hogy elvicceljük ezt a dolgot. Szerelmesen néz rám, és halkan nevet, végre megadja magát nekem, de aztán azt mondja, értem megérné. A csók után finoman rázni kezdem a fejem.
- Van egy nagyon fontos lecke az életben, amelyet én már ismerek, de neked még meg kell tanulnod. Itt az ideje, hogy ne másokért próbálj meg élni, Aviva. - mondom komolyan, a szemeibe pillantva.
- Már nem vagy a moszad tagja, és nem is vagy az én játékszerem. Az életednek rólad kell szólnia. - simítom meg az arcát, gyengéden mondva neki a szavakat.
- Olyan dolgot kell választanod, amelyet nem azért csinálsz, mert másnak tetszik, hanem mert te szereted. Az életednek is ilyenné kell válnia, mert a tiéd. Nem azért élünk, hogy a másokat boldoggá tegyünk. Soha ne ez legyen az életcélod. Az csak hab a tortán, ha a saját személyiségeddel, akaratoddal és döntéseiddel engem is boldoggá teszel... de ne ebből indulj ki. - mondom lágyan, hasonló mosollyal figyelve őt.
A nap további részéről beszélve eljutunk az "apámig". A szavaira halkan sóhajtok. Igaza van, ha nem akart volna találkozni, egyszerűen eltűnik, mikor észre vesz.
- Nem tűnt rossz alaknak egyébként... Úgy értem... olyan nyugodt volt... Mintha semmi nem tudná felidegesíteni, soha. És a maga módján egészen bocsánatkérő volt. Csak hát.. harmincöt év keserűsége nem oldódik fel olyan könnyen. Igazából amibe lehetett csak bele kötöttem. Utólag nézve... talán nem kellett volna. Uralkodni kellett volna a dühömön, mert tudja franc, mikor fogom látni ismét. Hogy betartja-e a szavát. - sóhajtok halkan, aztán megemlítem, hogy Vivát is felhozta. A nő reakcióin halkan elnevetem magam, főleg ahogy közelebb hajol, hogy ne merjem őt elvesztegetni. Nem is tudom megállni, hogy megcsókoljam röviden, finoman.
- Nem foglak. Ami meg a "honnant" illeti... ha ő a tenger, óceán, akkor már a yachton történtek se ismeretlenek számára. Meg én is éreztem a part környékén a dolgokat, mikor Osloba jöttem. Szóval lehet a randevúnkról is tud. - merengek el. Túl sok mindent tud, de remélem nem leskelődött.
A félelmén halkan elnevetem magamat, rá nézve megrázom a fejem.
- Ennyi, tényleg. De ez egy hétre elég volt. - mondom kis mosollyal, amely kiszélesedik, ahogy megsimítja a fejem és csókot ad a halántékomra. A hadarására meglepetten nézek rá, aztán halkan elnevetem magamat.
- Nem igazán tudok választani, de fürdenem mindenképp kell, mert tiszta homok vagyok. Igazából most már te is... - mondom, miközben kis mosollyal lesöpröm a válláról a hajamból kihullott homokot. Igazából lehet, hogy fel kell majd porszívózni utánam...
- Egy masszázs jól hangzik egyébként... - mondom elgondolkodva, és ahogy magam elé képzelem a dolgot, halkan elnevetem magamat.
- Mondjuk... Eléred a derekamról a vállaimat? - pimaszkodok egy kicsit elvigyorodva.
Anonymous

Vendég —

Axel && Aviva

Biztosítom arról, hogy mellette állok és mellette is fogok állni, mindig, mindenben. Nem számít, hogy közvetlenül az ő problémája-e vagy "csak" kapcsolódik hozzá, osztozni akarok a terheiben, ha csak annyival tudok, hogy meghallgatom őt, akkor annyival, ha az epizódokból kell visszahoznom, akkor azzal, ha pedig az öccse miatt fel kell kutatni valami mocskos dílert, akkor meg fogom tenni. Annyi mindent tett már értem, hogy amellett minden apróságnak tűnik.
– Rendben – bólintok egy apró, biztató mosollyal. Látom az aggodalom fényét a szemében, pedig nem kellene féltenie ettől. Van, ami mindig is az életem része marad majd, mert az ilyesmit az ember nem tudja csak úgy kitörölni, de ha ebben az esetben legalább kvázi a jó cél érdekében tudom majd használni... már az is valami.
Amikor visszahajtja a fejét a vállamra, magamhoz ölelem, másik kezemmel simogatni kezdem a fejét, aztán az övére hajtom a sajátomat is, amint lehunyt szemekkel magam elé képzelem azt a kedves, nyugodt képet, amit lefest elénk a szavaival. Látom magam előtt mindezt, még ha elérhetetlennek és távolinak hangzik is, de az a része, ahol én illeszkedek be a hétköznapi világba, továbbra sem rajzolódik ki elég élesen előttem. Sőt. Axel pedig ismét úgy olvas bennem, mint egy nyitott könyvben, a csend is épp eleget mesél neki, amikor pedig megpróbálom az elfogultságával elmismásolni a dolgot, nem hagyja. Mosolyogva figyelem, ahogy a kezemre csókol, aztán hallgatom őt, amint - egyébként kikezdhetetlen logikával - felépíti, miért is nem tartja lehetetlennek, hogy valami normálisat teremtsek abból, ami vagyok.
– Jól van, jól van, igazad van – adom is meg neki a győzelmet halk nevetéssel. Megcsóválom a fejem, szemeim gyengéden, mély szerelemmel figyelik az arcát. – Valamit úgyis ki fogok találni. Érted megéri – mosolyodom el, ujjaimmal végigsimítva az arcát, és ott is tartom a kezem, míg finoman megcsókol. Az a hit, amit belém helyezett, olyan erőt ad nekem, hogy talán még én magam sem fogom fel igazán a nagyságát.
A pillanatok könnyebbsége viszont nem tart elég sokáig, mert amikor azt remélve, hogy más már nem történt, mióta nem járt itthon, rákérdezek a továbbiakra, előkerül Aegir. Hátradől, a plafont nézve kezd mesélni a találkozásukról, de amikor a kezembe veszem az övét és az ujjaival kezdek játszani, akkor felemeli a fejét; mondjuk ezt inkább csak érzékelem, mert én is a kezünket figyelem, ahogy elegáns, hosszú ujjait simítom és fogdosom a sajátjaim között. El is gondolkozom rajta, hogy milyen szép keze van, de közben figyelek arra, amit mond, ezért is állok meg egy pillanatra, a homlokomat ráncolva, először, amikor az élete megmentéséről, aztán pedig amikor a maradásról beszél.
– Hát, gondolom meg tudta volna oldani, hogy eltűnjön a tengerparton, ha nem akart volna veled találkozni, ha már ő a tengerek istene – vonok vállat. – Ha véletlenül is járt arra, éreznie kellett, hogy ott vagy... sőt, ismernie kellett, ha tényleg mindig melletted volt. – Nem kérdezem meg, mikor mentette meg az életét. Még véletlenül sem akarom felhozni a hajótörést, miatta, és igazság szerint én meg a robbanásra nem akarok most emlékezni. Már megint túl sok minden történik egyszerre.
Meglepve emelem fel a fejemet, amikor elmondja, hogy én is szóba kerültem, és nem is akárhogy. Felvonom a szemöldökömet, de egy kis mosoly a szám sarkába költözik.
– Nem tudom, honnan vonta le ezt a következtetést, de legalább valamiben egyet tudok érteni az apáddal – hajolok közelebb hozzá somolyogva. – Szerintem sem lenne tanácsos, ha elvesztegetnél – suttogom oda neki. Bár szívesen kifaggatnám még a további részletekről is, hacsak nem mond még valami magától, én nem kérdezgetem tovább, mert mindent meghallgatok, amit el szeretne nekem mondani, én nem akarok kihallgatótisztet játszani, főleg nem úgy, hogy már megint egy rohadt kimerítő napot tudhat a háta mögött.
– Egy kicsit félek megkérdezni, hogy történt-e még valami – húzom el a számat félelmet imitálva, mielőtt elmosolyodnék. Végigsimítok a haján, majd közelebb hajolok hozzá és szusszanva megcsókolom a halántékát.
– Oké, akkor most mondd el, mit csináljak veled? Hogyan varázsolhatnám széppé az estédet egy újabb ilyen nap után? Relaxálni szeretnél, vagy hozzam megint a vodkát? Fürdesselek meg alaposan, aztán masszírozzalak meg az ágyban? Csináljak neked vacsorát? – sorolom gyors egymásutánban a dolgokat, amik eszembe jutnak, és bár mosolygok, azért komolyan is gondolom, amit mondok. – Bármit kívánhatsz, úgy lesz – fogadkozom egy kacsintással.

Ajánlott tartalom —

Axel & Aviva | safe space
Vissza az elejére 
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Axel & Aviva
» Axel & Aviva | way down we go
» Axel & Aviva | recalculating
» Aviva & Axel - The End of the Journey
» Aviva & Axel - I want You back

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: