M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Malin & Reidar ~ Remember me!

Reidar Asheim
Kiskép :
Malin & Reidar ~ Remember me!  46031b53251e04177a5d25f7f06da8f8a20a19de
Rendeltetésem :
Thor vagyok
play by :
chris hemsworth
Posztok száma :
82
User neve :
Rea
Csoport :
Isten
Pontgyűjtő :
77
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
a királyi testőrség vezetője
Előtörténet :
I'm here

Reidar Asheim
Elküldésének ideje — Pént. Okt. 14, 2022 11:27 am
]
Malin && Thor

Menekülni. Ez volt szívem minden vágya. Menekülni ebből a szituációból, és egyszer végre gyávának lenni. Gyávának, aki megfutamodik, és feladja a harcot. Gyávának lenni, hogy ne legyek végre olyan hülye, aki mindig megakarja oldani a veszett ügyeket, hisz ez volt a legnagyobb veszett ügy, amit valaha láttam, és a legorbitálisabb barom, én magam voltam.
Nem is értem már miért tettem mindazt. Miért vettem el az emlékeit, és miért nem léptem le csak simán, mondván, hogy ennyi volt, inkább tartsuk meg azt a bizonyos távolságot… talán mert nem ment volna?! Talán mert annyira akartam végre egy kapcsolatot, ami működik, és ami örökké megmarad, hogy nem akartam… de ez mind csak kifogás. Kifogás, amiknek soha nem lehet vége.
Hátráltam párat, s vissza sem akartam fordulni. El akartam menni, hisz azt gondoltam, ő is ezt szeretné. Ezt az egészet, és nem akarja, hogy bármilyen közöm is legyen a fiamhoz, akinek a szemében most majd olyan aprócska leszek, akár egy jelentéktelen hangya.
Nem akartam megállni, de lábaim még is megálljt parancsoltak. Lehajtottam fejem, miközben fájdalmasan dörrent egyet az ég, lehunyt szemekkel álltam ott, gyáván, félelemmel telt szívvel. Hát hol van az a Harcos aki régen voltam?! Hol van a harcos, ki csatákat vívott és nyert meg?!  Túl sok időt töltöttem emberek között, s talán magam is azzá válok lassan…
-Idejöttem… igen, mert nem bírtam tovább cipelni ezt a terhet!! Kerültem a várost, mindent megtettem annak érdekében, hogy ne akarjak odaszaladni hozzád, magamhoz ölelni és mindent helyrebillenteni. - visszafordultam felé. Az eső jótékony hatása, miszerint áztatta arcunkat, az én szememben megülő könnycseppek sem látszódtak talán, hisz lelkem majd kihasadt a mellkasomból, hogy ezernyi darabkára robbanjon szét, űzze el a fájó érzelmeket, hogy ne érezhessek semmit. Közelebb léptem hozzá, mit sem törődve azzal, hogy az eső párolgásnak indult bőrén. Nem érdekelt, hogy akár árthat is nekem, hisz úgy gondoltam, megérdemelném. Járna nekem.
Nem gondolkodtam újfent, szóval odaléptem hozzá, s talán a meglepetés erejével, ami engem is meglepett, magamhoz fogtam, átkaroltam, s kékjeim mélyen az övéibe fúrtam. Érzelmes szomorkás pillantás volt, melyben benne volt minden bánatom.
-Nem hiszem, hogy mindezt jóvá lehetne tenni...Hibáztam... Bármit teszek, mindig rosszul sül el… jól akarok cselekedni, de ez lesz a vége… -elengedtem, hagytam, hadd távolodjon el. Egyre inkább kezdtem azt érezni, hiányzik az otthonom. A régi idők, mikor… elhessegettem a gondolatokat, s csak álltam ott vele szemben, leengedett karokkal, de utolsó kérdésére nem tudtam mi lehetne a megfelelő válasz. Mit kellene mondani Alexnek?! Végül csak megszólaltam.
-Az igazat… megérdemli… - nem kaptam el tekintetem. - Megérdemli, hogy tudja, ő Thor fia… azé a fickóé, aki hibát hibára halmoz. Aki orbitális barom volt, mikor lelépett, és otthagyta az anyukáját. Megérdemli, hogy tudja, a világon a legszerencsésebb kiskölyök, hogy Te vagy az Anyukája! Ha tehetném, visszaforgatnám az időt, hogy mindez ne történhessen meg. Hogy ne a fejemmel, hanem a szívemmel döntsek… - böktem a mellkasomra, s utolsó mondataimnál vádlóvá vált hangom, ám ez a vád pusztán saját magamnak szólt, s közben hatalmas villám hasított keresztül az égen. Magamra voltam dühös.
Átkoztam magam, átkoztam a hibáimat, a régi bűneimet. Átkoztam az egész lényemet, hogy sosem tudok megfelelő döntéseket hozni.
-Mind a mai napig Szeretlek… próbáltam felejteni… de akár hányszor összefutottunk… én… - lehajtottam fejem, hagytam kigördülni az eddig szememben bujkáló könnycseppet, miközben szívem mellkasomban vadul kalapált, már-már kiugorva helyéről. - Szeretlek, és ezen az sem változtat, ha látni sem akarsz többet… - nyálas megnyilvánulás volt, de minden szava igaz, melyről szívem vad dobbanásai is tanúskodtak. Végre kimondtam. Végre nem nyomta tovább a lelkem. Meglehet, ismét hibát követtem el, de nem érdekelt. Többé már nem... készen álltam akár arra is, hogy nekem essen, s minden haragját rám zúdítsa.

it is not the roaring thunder that smites
but the silent lightning
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —

Thor & Malin

we took hundred steps back
how you said goodbye was sad
now when I think of it add
"please let me go"

Ezen a ponton már nehéz eldönteni, hogy a fejem attól fáj-e, mert feloldotta rajta azt a... varázslatot, amivel eddig elfedte a valódi emlékeimet róla, vagy attól, mert másodpercek alatt annyi érzelem rohamoz meg, hogy lehetetlenség mindet kezelni. Furcsa érzés, hogy ha most a rendelőmben ülnék magammal szemben, gond nélkül, profin tudnám kezelni a helyzetet, de így, hogy a saját fejemben kellene rendet rakni, egyszerűen nem megy. Talán tombolnom és haragudnom kellene, viszont engem inkább a veszteségérzet, a kétségbeesés és a félelem fojtogat - amellett, hogy nem értem.
Ez a legfontosabb kérdésem felé is. Arra gondolok, hogy talán teljesen félreismertük egymást, pedig tudom, hogy lehetetlen, hiszen már emlékszem... de aztán felhangzik a magyarázata, és az az emlékeimet támasztja alá, nem a sejtéseimet. Nem tudom, mi támogatja jobban a szavai igazát, a szemeiben ülő mély fájdalom, vagy a körülöttünk tomboló vihar; talán a kettő egyszerre. A torkomat szorongató érzések a szememet is szúrni kezdik, hogy aztán az én könnyeim is elkeveredjenek az arcomra záporozó esőcseppekkel. Nem tudom, mit mondjak. Értem, amit mond, mégsem tudom mit kezdjek ezzel az egésszel. Meg akart védeni, de emiatt megfosztott valami nagyon fontostól, és ezzel - akaratlanul is - megfosztotta a fiunkat is az apjától. A valódi apjától.
Amikor elmondom neki, hogy soha nem kötöttem volna magamhoz sem erőszakkal, sem zsarolással, csak annyit mond, hogy tudja, és hogy sajnálja. Igaza van abban is, hogy nem hitte volna - én sem így terveztem -, és sajnos abban is, hogy a sajnálata nem lesz képes visszaadni az elmúlt éveket. Nem néz rám, és én magam is lehajtom a fejem, zaklatottan túrom hátra vizes hajamat az arcomból, de legalább nem kell a könnyeim törölgetésével foglalkoznom. Csak akkor emelem fel újra a tekintetem, amikor azt mondja, nem akar még jobban belerondítani az életünkbe.
– Belerondítani...? – kérdezek vissza halkan, lassan.
Hátrálni kezd, én pedig úgy pillantok le a lábaira, mintha árulók lennének, ám ahogy ismét felnézek rá, csak még többet lép hátrafelé. Érzem, hogy most már elkezd felgyűlni bennem a harag is, de ez akkor csúcsosodik ki igazán, amikor egy újabb sajnálommal még hátat is fordít nekem.
– Ennyi?! – szólalok meg most már emeltebb hangon, felpattanva a padról. Igyekszem visszafogni az érzéseimet és nem túl nagy haragra gerjedni, mert épp nemrégiben bizonyítottam be, mennyire nem vagyok ura az ösztöneimnek, de a hideg eső így is lassú párolgásba kezd a felforrósodó bőrömön. – Idejöttél, hogy elmondd az igazat, és aztán újra elsétálj? –  A szavaim vádlóak, tudom, de azt is tudom, hogy még mindig jobb, ha így adom ki a dühömet, mint máshogy. – Mégis mit kellene most tennem?! Mit kellene mondanom Alexnek? Mint kellene mondanom a fiunknak? – folytatom, ha kell, a hátának téve fel a számon kérő kérdéseket. Annál, amit tett, sokkal jobban dühít, hogy most képes lenne csak úgy elmenni, rám hagyva, hogyan oldom meg ezt a helyzetet, és örökre kizárva magát Alex életéből. A saját fia életéből. Ezúttal már úgy, hogy tudatosan teszi ezt meg.

ending

Reidar Asheim
Kiskép :
Rendeltetésem :
Thor vagyok
play by :
chris hemsworth
Posztok száma :
82
User neve :
Rea
Csoport :
Isten
Pontgyűjtő :
77
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Előtörténet :
I'm here

Reidar Asheim
Elküldésének ideje — Szer. Aug. 17, 2022 12:41 pm
Malin && Thor

A gyávaság, legyen akármilyen köntösbe is öltöztetve, akkor is gyávaság marad. Ott marad, és többet nincs belőle visszaút. Gyávaság marad. Akkor is, hogyha mindet próbálná az ember ráfogni a lelkiismeretre, és a jó szándékra, hogy nem akart bajt, csak egyszerűen így alakultak a dolgok, és valahogy minden a végére ért. Megsemmisült, én pedig maradtam egymagamba, a sajgó emlékeimmel, az önkezem által darabokra tőrt szívemmel, csak mert megszólalt a lelkiismeretem.
Sosem akartam hasonlót. Semmikor.
Ám még is minden alkalommal belesétálok ebbe az átkozott hibába, és sosem tudok szabadulni tőle, és az sem segít rajta, miképpen rám emelte tekintetét, és benne volt a fájdalom, a veszteség.
De ez volt a helyes lépés! Ezt kellett tennem, hisz így megadtam neki a jogot arra, hogy képes legyen tovább lépni, és…
Lehet hagynom kellett volna az egészet, hogy minden maradjon a maga medrében, de az sem lenne megfelelő.
Figyeltem miképpen rejti el arcát, törli ki belőle a benedvesedett tincseket, én meg csak álltam az esőben, a villámok alatt, amiket szabadjára engedtem, miközben a szívem megannyi széttört darabkája még kisebb talán menthetetlen apróságokká válik.
Egyszer úgy gondoltam, majd új otthonra lelek, és tiszta lappal kezdhetek, ám ez az út egyre elérhetetlenebbnek látszik.
-Nem akartam, hogy árthassanak neked… hogy miattam… hogy bajba sodorjalak… de… - elhallgattam egy pillanatra, beletúrtam hajamba, arcom az ég felé emeltem, s egy hatalmasat dörrent az ég. - Hibát hibára halmozok, és tudom, ezt már jóvá nem tehetem… de amikor találkoztunk… - jó volt az eső, hisz nem látszódnak tőle az ember könnyei, amiket nem töröltem le arcomról, hisz fel sem fogtam, miképpen gördülnek végig arcomon. Csak álltam ott az esőben, tekintetem rá emelve.
- Tudom… - jegyeztem meg halkan, s még a fejemet is lehajtottam egy pillanatra, aztán nem is emeltem vissza rá. Nem tudtam, vagy nem akartam, vagy egyszerre mindkettő. - Nem hittem volna… ha tudom, meg sem fordul a fejemben, hogy elmenjek, de azzal, hogy Sajnálom nem sokra megyek. - tártam szét a karjaim. Nem is a Mennydörgés urának kellene lennem, hanem inkább a hibáké, és a lelki fájdalomé.
Azt akartam, hogy eltűnjön ez a fájdalom, hogy vége legyen, ehelyett még fokozódott, hisz a tekintete mindennél beszédesebb volt.
-Alex csodás kiskölyök! Jó élete van… nem akarok belerondítani még jobban az életetekbe, de ezt helyre kellett hoznom… - összeszorult a torkom, s egy pillanatra még elveszettebbnek éreztem magam. Tettem pár lépést hátrafelé, megráztam fejem, összepréseltem ajkaim, majd ismét hátráltam.
- Sajnálom! - hátat fordítottam, s abban a pillanatban hatalmas villám hasított keresztül az égen, s szívet sajdító égzengés törte meg a beállt csendet, én pedig lassú léptekkel indultam meg elfelé. Nem is tudom, hogy képzeltem ezt az egészet, hisz ebből soha a büdös életben nem lesz Happy end.

but the silent lightning
Anonymous

Vendég —
we took hundred steps back, how you said goodbye was sad, now when I think of it, add "please let me go"

Thor && Malin

Csakugyan aggodalommal töltött el Reidar látványa. Na nem arra gondolok, hogy betegnek tűnt volna, vagy ilyesmi, inkább az aggasztott, amit a szemeiben láttam. Talán ráfoghattam volna a szakmai ártalomra, hogy amiatt képzelek oda valamit, ami valójában nincs is ott, de az az igazság, hogy éppen a munkámból adódóan tudtam, mit látok. Pont azért láttam meg azokat a sötét fellegeket a tekintetében, a feszültséget a tartásában, a finoman előreeső vállait, mert sok ilyet láttam már. Tudtam, hogy semmi közöm hozzá, Sebastien óta azt is hatványozottan az eszembe kellett vésnem, hogy nem menthetek meg mindenkit, mégis aggodalmat éreztem a férfi irányába. Talán csak azért, mert olyan jól bánt Alexszel, talán másért... Nem tudom.
De végül nem is tudom felajánlani neki a segítségemet. A kérdésemre azt feleli, hibázott, én pedig szólásra nyitom a számat, hogy rákérdezzek, mi történt, de csak mert nem tudom, hogy mindjárt meg fogja mutatni. A kedves érintés, amivel eltűri a hajamat, már önmagában is elindít valamit, ami végül abba a bizonyos heves fejfájásba torkollna, ami mostanában gyakran gyötört...
Hogy aztán minden értelmet nyerjen. Még a fejfájás is.
Nem akarom elhinni ezt az egészet, pedig már ott van minden a fejemben, ráadásul éppen ettől érzem úgy, hogy mintha helyére került volna valami. Az az örökös bizonytalanság, az elveszettség-érzet, a mintha valami hiányozna sugallat, a zavaros, se eleje, se vége emlékek Alex apjával kapcsolatban... Minden a helyére billen, és egyben teljesen le is taglóz, szó szerint. Örülök, amikor hátralépve beleütközök a padba, mert a lábaim egyébként is felmondták volna a szolgálatot.
Amikor csökken egy kicsit az érzelmek kavargása és a gondolataim zúgása, egyetlen kérdés jut csak eszembe; a legfontosabb. Újra felemelem rá a tekintetem, és érzem, hogy most már egész más szemmel nézek rá. Most már értem az ismerősséget. Most már megannyi emléket és érzést tudok kötni hozzá - a vonásaihoz, ajkai ívéhez, szemeinek kékjéhez, a hangjához, az érintéséhez... ez viszont nem révbe érés,mert minden egyes emlék kínoz. Hallgatom a válaszát, és ahogy az ég megdördül felettünk, a villámok pedig átszelik az égboltot, már egészen más szempontú aláfestést adnak annak, amit mond. Már tudom, hogy ez nem csak amolyan véletlen egybeesés.
Aztán azt mondja, gyűlöljem nyugodtan, én pedig felemelem a kezem, hogy miközben megrázom a fejem, reszkető ujjaimmal lassan átnedvesedő hajamba túrjak.
– Én nem... én csak nem értem... – A tekintetem ismét a járdára réved. Míg az esőcseppek a köveket nyaldossák lassan, újra és újra átfuttatok a fejemben mindent. – Az emlékeimet miért...? – nézek fel rá elkeseredett, kissé megtört pillantással. – Soha nem kényszerítettelek volna maradásra. Soha nem zsaroltalak volna ezzel, vagy használtam volna fel ellened. Tudtam, hogy nem helyes, amit teszünk, de... – Lehajtom a fejem, kissé előredőlve könyökölök a térdeimre és támasztom a tenyerembe az arcomat. – Elengedtelek volna, ha menni akartál – suttogom magam elé. Lényegében csak ekkor jut eszembe, hogy ő mit gondolhat most. Nyelek egyet, lassan újra felnézek rá.
– Alexet sem használtam volna arra, hogy magamhoz kösselek. Aznap tudtam meg, hogy a szívem alatt hordom őt, amikor... amikor elmentél. Nem akartam elhallgatni, jogod lett volna tudni, csak még nem tudtam, hogyan mondjam el. Féltem, hogy azt hiszed majd, így akarlak erőszakkal magamhoz kötni, de én nem... – Felsóhajtok és hevesen megrázom a fejem. Soha nem kötött hozzá érdek, és reméltem, hogy ő is ismer annyira, hogy ezt tudja.
Ahogy viszont tovább gondolkozom Alexen, önkéntelenül is újra a tenyerembe hajtom a fejem. Még csak el sem jutok odáig, hogy haragudnom kellene Reidarra... Thorra, mert egyelőre csak a veszteségérzet és a kétségbeesés fojtogat. Mégis mit kellene mondanom ezek után a fiamnak?

ending || coded by eirik

Reidar Asheim
Kiskép :
Rendeltetésem :
Thor vagyok
play by :
chris hemsworth
Posztok száma :
82
User neve :
Rea
Csoport :
Isten
Pontgyűjtő :
77
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Előtörténet :
I'm here

Reidar Asheim
Elküldésének ideje — Pént. Jún. 17, 2022 8:53 am
Malin && Thor

- Különös véletlen. - engedtem meg magamnak egy apró mosolyt, ami persze elég szomorkásra sikeredett, hisz eddigi évek során mindent megtettem annak érdekében, hogy elkerüljük egymást.
Nem akartam ismét az élete rész lenni, de a tudat, hogy született egy gyermekünk… amihez azon kívül eddig nem sok közöm volt, hogy hozzá adtam magam a folyamathoz.
Talán kevesek mondhatják el magukról isteni körökben, hogy a lelkiismeretük egy idő után megpróbálja felfalni őket, és nyomorba dönteni.
Megpróbáltam véka alá rejteni az érzéseimet, hogy ne láthassa nincs rendben semmi sem, ám elég árulkodó volt az idő járás, az ég mormogása, majd a lassan szemerkélni kezdő eső.
- Hibáztam… - feleltem végül kérdésére, aztán finoman tűrtem el a kósza tincset, s az esőben kihasználva az alkalmat, eltöröltem a gátat, mit emlékeimnek szabtam elméjében.
Visszaengedtem őket, mert nem bírtam tovább a kínt, mit saját magamnak okoztam, ám az érzés, azzal sem lett jobb.
Megmaradt a szenvedés a lelkemben, mi egyre inkább mardosott, s talán még fokozódott, mikor tekintetében felismerést nyert személyem, ahogy hátrál pár lépést, ahogy egyre inkább kezdem úgy érezni, talán ezzel ástam meg számomra a sírt, hisz tudtam ez a kapcsolat már sosem lesz olyan, mint régen volt.
Kérdésére összeszorult a mellkasom, s vennem kellett egy nagyobb levegőt, miközben szorosan markoltam rá az esernyőm nyelére, miközben én is tettem pár lépést hátra, keresve a megfelelő szavakat.
-A bűntudat… hibát hibára halmozok… igyekeztem távol maradni, de az utunk mindig kereszteződik… én… ha tudom, hogy gyermeket vársz, soha meg nem fordult volna a fejemben ilyesmi. - torkom elszorult, az ég hatalmas dörrenéssel, s villámlással jelezte egyre feszültebb hangulatomat. Kevés lenne azt mondanom, hogy sajnálom, így egy ideig nem szóltam semmit sem.
-Alex döbbentett rá, mekkora hibát követtem el akkor… de nem akarom, hogy olyasmit tegyél amit nem akarsz… csak… csak vissza akartam adni az emlékeid… Gyűlölj bátran… - ismét megingattam fejem, megdörgölve arcomat, majd tarkómra szorítottam egy pillanatra. Ott lebegett a kérdés, vajon miért is tettem mindezt?! Rájöttem, hogy amivel eddig nyugtattam, magam, hogy mindent Sif miatt tettem, hogy hátha megmenthetem a házasságom, hogy hátha majd itt tiszta lappal kezdhetünk, csupán egy gyáva „ember” szövegelése volt. Gyáva voltam! Megrémültem! Minden kezdett túl komollyá válni, és mekkora képmutatás a számomról, hogy én szerelmes lehetek egy óriásba, mikor a saját lányomnak gátat szabtam a boldogságában?!

but the silent lightning
Anonymous

Vendég —
we took hundred steps back, how you said goodbye was sad, now when I think of it, add "please let me go"

Thor && Malin

Igazság szerint gyorsan megfeledkeztem arról a bizonyos rejtélyes úriemberről, aki Sonja szerint engem keresett korábban. Tényleg úgy voltam vele, hogy ha igazán fontos lett volna, nem tűnt volna el időközben - meg sem fordult a fejemben, hogy ennek, illetve annak, hogy hazafelé indulva szó szerint Reidarba ütköztem, köze lehet egymáshoz. Ezúttal nekem sem okozott problémát, hogy felismerjem őt, elvégre mély benyomást tett rám az, ahogyan nem is olyan régen - bár amennyi minden azóta történt, mintha évekkel ezelőtt lett volna az a nap - Alexszel bánt, és amilyen hatással volt rá. A kezdeti megilletődöttségemet egy kedves mosoly váltotta fel, miközben segített visszanyerni az egyensúlyomat, aztán kissé meglepve néztem fel az égre egy pillanatra; azt én is érzékeltem, hogy lóg az eső lába, de furcsa volt ez a hirtelen dörgés és erőteljes borongás. Mindenesetre én kevésbé ezzel törődtem, inkább érdeklődni kezdtem, hogy mi szél hozta erre.
– Különös, hogy mindig egymás útjába sodor minket az élet, nem? – mosolyogtam vissza rá. A kérdésem mögött nem bújt meg semmiféle célzás vagy gyanakvás, tényleg érdekesnek találtam a gondolatát, hogy már harmadjára futunk össze, néha szó szerint, néha kevésbé; de akkor sem tervezetten.
– Minden rendben van? – kérdeztem aztán egy kicsit komolyabban, finoman összevont szemöldökkel, kissé aggodalmasan szemlélve a vonásait. Gondterheltnek tűnt, bár folyamatosan engem nézett, mintha tőlem remélt volna valamiféle választ... nem tudom, mire. Talán a munkámból adódóan, talán csak mert kedves emlékeket őriztem vele kapcsolatban, nem vettem ezt rossz néven, tényleg csak aggodalmat éreztem, látva a feszültséget az arcán.
Követtem a tekintetét az ég felé, amikor egy újabb mély morajlás közben felpillantott. Még a szél is feltámadt, és már éppen meg akartam jegyezni, hogy az időjárás is meglehetősen viharos hangulatban van, hogy utána esetleg felajánljam neki, hogy beszélgethetünk egy kávé mellett, ha szeretné, de végül egyikre sem volt lehetőségem. Éreztem, hogy a szél az arcomba fúj egy hajtincset, és bár automatikusan odanyúltam volna, hogy megigazítsam, ő megelőzött. Megrebbenő tekintettel pillantottam rá, miközben a fülem mögé tűrte a hajam, egy pillanatra nem vettem levegőt sem, mert ez az egész elindított bennem egy furcsa és furcsán ismerős érzést...
Aztán a semmiből ismét rám tört a fejfájás, a halántékom erőteljesen lüktetni kezdett, közben viszont összezavart azzal, hogy ő sem engedett még el. Az arcomhoz akartam nyúlni, hátha az ujjaim nyomásával megszüntethetem a fájdalmat, de aztán az is... megváltozott. Egy kicsit puhábbá vált, lassan mintha szétterjedt volna az egész fejemben, és miközben én Reidart figyeltem, elkezdtek megrohamozni az emlékek.
Vele.
Megannyi rég elveszett - vagy elveszettnek hitt - pillanat tolult az elmémbe. Szinte láttam magam előtt az első találkozásunkat, a barátságunk kialakulását, az első bátortalan mozdulatokat, amik azt elkezdték egy egészen más irányba terelni, együtt töltött perceket, órákat, napokat, a mosolyát, a nevetését, kék szemeinek csillogását. A pillanatot, amikor rájöttem, hogy terhes vagyok, aztán azt, amikor kisétált az ajtómon és magával vitte az emlékeimet. Az érzést, ami elfogott, amikor vele voltam. Szerettem őt.
És ő elárult.
Újra megrebbentek a szemeim, arcomon döbbenettel vegyes fájdalommal tettem hátra egy tétova lépést. Tágra nyílt szemekkel néztem őt, és most már tisztán láttam mindent vele kapcsolatban. Nem egyszerűen csak Reidar volt. Thor volt. Alex apja.
– Mit... – Éreztem, hogy a szívverésem felgyorsul, még egy lépést tettem hátra, aztán még egyet, míg végül egyszerűen lerogytam a padra, amihez odahátráltam.
Észre sem vettem, hogy esni kezdett az eső, ahogy azt sem, hogy most már sűrű cseppekben záporozott ránk. A kezembe temettem az arcomat, próbáltam legyűrni a torkomban nőtt gombócot, szabályozni zaklatott légzésemet és szívverésemet. Szükségem volt néhány percre, hogy meg tudjak valamennyire nyugodni, de ez nem változtatott azon, hogy döbbenten és elárulva éreztem magam. Lassan engedtem le a kezeimet az arcom elől, hogy aztán kissé vontatott mozdulattal felemeljem a fejem és ránézzek a most már nagyon is ismerősnek tűnő vonásokra.
– Miért...? – leheltem az egyetlen kérdést, ami eszembe jutott így, a megrendülés fázisában.

ending || coded by eirik

Reidar Asheim
Kiskép :
Rendeltetésem :
Thor vagyok
play by :
chris hemsworth
Posztok száma :
82
User neve :
Rea
Csoport :
Isten
Pontgyűjtő :
77
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Előtörténet :
I'm here

Reidar Asheim
Elküldésének ideje — Hétf. Május 16, 2022 11:47 am
Malin && Thor

Egyre jobban éreztem, hogy ez  nem az én napom lesz. Éreztem, hogy még csak felkelnem is felesleges és nyugodtan maradhattam volna akár otthon is.
Vettem egy nagyobb levegőt, majd megdörgöltem az arcom, míg odakint várakoztam, s már épp menni akartam, mikor nagy figyelmetlenségemben nekimentem egy embernek, s bocsánatot is kértem miatta, majd ráemeltem tekintetem, s mikor tekintetünk találkozott szívem mintha belefacsarodott volna.
Az ég beledörrent, az eddig békésen suhanó fellegek színe elsötétedett, mintha csak épp ideért volna egy kósza vihar, ám ernyőmet nem kaptam elő, csak lógattam magam mellett, miközben elengedtem őt, ha már rendesen állt a lábán.
-Nem… dehogy. Csak erre jártam. - feleltem, miközben ismét egy mosolyt költöztettem arcomra, s valós hangulatomról pusztán a komor fellegek tanúskodtak.
Vajon mit kellene csinálnom? Vajon meg kell tennem? Vajon jobb lesz akkor a lelkemnek, ha visszaadom neki az emlékeit? Vajon akkor könnyebb lesz a lelkemnek, ha hagyom, hogy irányomba utálat költözzön a szívébe irányomba?
Talán csak az szólna mentségemre, hogy nem tudtam a terhességéről, és nem azért léptem le az életéből… szerettem őt.
Benedvesítettem ajkaim, majd felpillantottam az égre, mintha csak az ég hangjai keltették volna fel figyelmem, aztán megérkezett a szél is, s arcába fújt egy apró tincset…
Itt az idő!
Szívem belefacsarodott a gondolatba, hogy Alex mennyire fog utálni mindezért. Hogy mennyire megfog vetni azért, mert a múltkor nem avattam be az igazságba. Hogy a múltkor nem cselekedtem.
Emeltem kezem, majd finoman értem hozzá, s tűrtem el haját füle mögé.
Egy érintés, mely kissé elhúzódott, majd lassan elméjében feloldódott a gát, amit én tettem oda. A gát, mi elzárta előle létezésem emlékét, kapcsolatunkat, minek hiánya pusztán nekem okozott fájdalmat, csak mert eszembe jutott, hogy talán itt helyrehozhatok mindent. De hülye voltam!!
Leengedtem kezem, majd távolabb léptem. Az eső pedig előbb kíméletesen, majd egyre nagyobb szemekben kezdett el szakadni.
Távolabb léptem, leengedtem kezem, s csak csendben álltam az esőben, kezemben az ernyőmmel, várva, mikor szakad rám a haragja, és az utálata irányomban tettem miatt.

but the silent lightning
Anonymous

Vendég —

Thor && Malin

Viszonylag sűrű napot tudhattam a magaménak, ami egyébként határozottan előnyömre vált, mert így legalább nem volt időm a gondolataimba merülni. Egyszerűen... túl sok minden történt mostanában, és félő volt, hogy ha nagyon elmerengek, akkor el fogok veszni a közelmúlt súlya alatt. Az a szörnyű délután, ami kis híján katasztrófába torkollott, aztán az újságíró a helyi laptól, és minderre még az apám is megjelent és kiderült, hogy az anyámmal már meg sem próbálnak úgy tenni, mintha működne a házasságuk... Nem, nem tudtam ennyi mindent felkészülten elvinni a hátamon, el kellett terelnem a gondolataimat nap közben, a gondokat pedig meghagyni az álmatlan éjszakákat, amikor egyébként is Alex rémálmait kellett őriznem.
A munka erre tökéletes megoldást nyújtott, még akkor is, ha egy-egy páciensemnél eszembe jutott az a férfi a maga függőségével. Sebastien. Akinek a fiam életét köszönhetem, én pedig hálából kis híján megöltem őt.
Sóhajtva dőltem hátra a székemben, megmasszírozva az orrnyergemet, aztán kimentem a rendelőből Sonjához. Két páciens közötti idő ismét lehetőséget adott a gondolkodásra, így az asszisztensemmel és egyben jó barátnőmmel való beszélgetéssel próbáltam lekötni magam.
– Történt valami érdekes idekint? – kérdeztem szinte oda sem figyelve, hiszen mi történhetett volna a váróban, mikor a napokat előre be szoktuk táblázni.
Talán ezért is lepett meg, amikor igennel válaszolt, felvont szemöldökkel pillantottam rá, miközben leereszkedtem az egyik székbe.
– Igazság szerint volt itt egy fickó, aki téged keresett – fejtette ki a dolgot, bizonytalanul ráncolva a homlokát. – Még sosem láttam. Elég zaklatottnak tűnt, egy darabig üldögélt, fel-alá járkált, de aztán fogta magát és elment.
– De nem az újságíró volt, igaz? – kérdeztem rá már-már félve, mire úgy nézett rám, mintha nekem kellene terapeuta.
– Mondtam, hogy még sosem láttam. Hemmingsent már messziről felismerném és gyorsan elzavarnám – szegte fel az állát, én pedig halkan, hálásan elnevettem magam. – Igazából elfelejtettem megkérdezni a nevét is, mert elég... impozáns jelenség volt. Azt reméltem, valami randipartnered lehetett, akiről elfelejtettél beszámolni – vetett rám egy sunyi pillantást.
– Sonja! – feddtem meg nevetve, aztán megráztam a fejem és vállat vontam. – Hát, ha végül elment, akkor nem lehetett annyira fontos.
A délután maradék része viszonylag gyorsan elment. Nem igazán voltak üresjáratok a páciensek között, a rejtélyes fickóról pedig lényegében meg is feledkeztem, mire végeztem. Összepakoltam, kikapcsoltam a számítógépet, majd csatlakoztam a váróban Sonjához, aki hasonlóan tett.
– Akkor fél hétre menjek Alexért? – kérdeztem, miközben bezártuk a rendelőt, majd együtt a lift felé indultunk.
– Tökéletes lesz. Addigra úgyis lefárasztják egymást – mosolygott rám.
Mivel a fiának születésnapja volt és Alexszel nem csak csoporttársak, de nagy barátok is voltak, már előre meg volt beszélve, hogy ő megy értük az oviba, majd viszi el őket magukhoz. A múltkori eset óta volt bennem egy kis aggodalom, de ez olyasmi volt, amivel meg kellett küzdenem. Az, hogy egyszer rosszkor voltunk rossz helyen, nem jelenti azt, hogy ez meg is fog ismétlődni. Elbúcsúztam Sonjától, és míg ő a mélygarázsba ment, addig én ezúttal az irodaépület előtti utcára sétáltam ki; így, hogy nem kellett odaérnem az ovihoz, volt időm kiszellőztetni a fejem.
Most már hagytam magamat egy kicsit a gondolataimba merülni, talán ezért sem vettem észre sem az ismerős alakot az egyik pad közelében, sem pedig azt a momentumot, amikor ő éppen akkor akart elindulni, mikor én mellé értem. Egymás ütköztünk, én pedig elveszítettem az egyensúlyomat, de szinte azonnal két erős kéz ragadott meg, aminek köszönhetően mégis sikerült talpon maradnom.
– Jaj, ugyan, én nem néztem a lábam elé... – nevettem el magam zavartan. Ismerősnek tűnt a hang, még ha nem is tudtam hirtelen hová tenni, de aztán ahogy összeszedtem magam és felpillantottam, rögtön be tudtam azonosítani. – Reidar! – csodálkoztam rá, arcomra kedves mosoly költözött, amit még a - szintén ismerős - tompa halántéktáji fájdalom sem tudott elnyomni.
Most már nem okozott gondot felismerni őt, a pénztárca-elhagyásos baki utáni találkozásunk már jócskán maradandó emlék maradt, Alex miatt is. Azóta is gyakran emlegette őt.
– Persze, minden rendben, csak egy kicsit elkalandoztam és nem figyeltem – ráztam meg a fejem. – Mi járatban erre? – kérdeztem kedvesen, az irodaépület felé pillantva, majd vissza rá. – Esetleg te is itt dolgozol? – Egy kicsit kevéssé tudtam volna elképzelni, hogy akkor tényleg soha ne találkoztunk volna, de azért elég nagy volt az az épület ahhoz, hogy mégse legyen teljesen lehetetlen a dolog.

ending || coded by eirik

Reidar Asheim
Kiskép :
Rendeltetésem :
Thor vagyok
play by :
chris hemsworth
Posztok száma :
82
User neve :
Rea
Csoport :
Isten
Pontgyűjtő :
77
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Előtörténet :
I'm here

Reidar Asheim
Elküldésének ideje — Kedd Ápr. 19, 2022 5:08 pm
Malin && Thor

Sokat gondolkodtam, s egyre inkább úgy éreztem, meg kell tennem. Helyre kell hoznom amit elrontottam, még akkor is, hogyha ezzel nagyobb kárt okozok, mint amit eredetileg tettem. Meg kell tennem!
Életem így is tele van rossz döntésekkel, s valahogy nem vagyok képes racionálisan gondolkodni. Úgy kezdtem érezni, mindent elrontottam. Mindent!
Talán semmibe sem kellene belekezdenem, és mindent meghagyni érintetlenül. Visszamenni, és békés magányomban élni odafent egymagamban. De ez gyávaság lenne! Én pedig nem vagyok gyáva, s meglehet ez a legnagyobb bajom.
Még is szívem olyan nehéz volt, s tovább nem bírnám cipelni ezt a kínt, mi egyre jobban nyomasztott. Nem akadt semmi, ami elvonta volna a figyelmemet. Nem akadt semmi.
Vettem egy nagyobb levegőt, miközben felpillantottam az épületre, mi fölém magasodott.
Rászorítottam ernyőm nyelére, majd összecsuktam, s úgy ballagtam be az épületbe.
Ott aztán megmondtam kit is keresek, s szerencsémre még odabent volt. Megkértem, hogy ne jelentsék jöttömet, ám nem tudtam vajon megteszik e vagy sem, szóval megdörgöltem a nyakam, letelepedtem a váróban, miközben letettem magam mellé az ernyőmet, aztán hüvelykujjaimmal kezdtem malmozni, miközben várakoztam.
Rázni kezdtem a lábam, aztán felkeltem, fel s alá kezdtem el mászkálni, s közben bíztattam magam, hogy helyesen cselekszek. Helyesen, hisz nem tudtam a gyerekről. Nem tudtam, hogy gyermekem lesz, s csak őt akartam óvni…
Gyáva voltam, és bizalmatlan… nagyon bizalmatlan. Nálam meg aztán hatalmas nagy szó, hogy képes voltam beismerni, és nem tagadom, hogy miképpen gondolok magamra, aztán még is inkább felkeltem, s kimentem az épületből, és elindultam másfelé. Gyáva féreg!!Megálltam egy pillanatra az egyik kávézónál, ahol vettem egy erős feketét, majd visszamentem az épülethez közel, s letelepedtem egy padra, kezemben az ernyőmmel, majd felkeltem, s csak álltam a parkolóban a kocsikat figyelve, miközben egyre sötétebb lett.
Aztán mikor nyilt az ajtó, akkor sem fordultam arrafelé, csak fogtam a kezemben az esernyőmet, mit szinte már kettétörtem a nagy szorongatásban, aztán vettem egy nagyobb levegőt, s fordultam meg.
Hogy magyarázzam mindezt el neki? Hogy vegyem rá, hogy engedje meg hogy… Beleittam kávémba, s mikor egy fickó elment mellettem, úgy döntöttem elindulok. Talán még is csak jobb a tudatlanság?
Már épp indultam, mikor nekimentem valakinek, kit ha nem kapok el, biztosan fellöktem volna.
- Bocsánat! Nem figyeltem! - szóltam kedves hangon, aztán ráemeltem tekintetem. Malin... Szívem hatalmasat dobbant, aztán elhessegettem eddigi borongós gondolataimat, s megengedtem magamnak egy kedves mosolyt. - Jól vagy?

but the silent lightning

Ajánlott tartalom —

Malin & Reidar ~ Remember me!
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Móði & Tyr & Aviva | do you remember?
» Iris & Dimitriy - If you tell the Truth, you don't have to remember anything.
» Cameron & Reidar
» we have to stick together – reidar & mads
» Thor & Malin | hello stranger

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: