Így állunk bezony, hogy itt vagyok egy szép nornával, aki az este folyamán érkezett hozzám egy kéréssel. Elutasíthattam volna, de cseppet sem szokásom. Be kell vallanom, hogy kicsi vagyok én a szerelemhez, s nem tudom igazából, hogy miként kell művelni azt a mesterséget. Sajnos, eddig egyszer rossz társaságba keveredtem, mármint Freya nyakékének készítésekor...mármint nah, eddig a mérlegemen csupán ennyi van, ami a nőkkel kap..kapcsolatos. S ki más értene jobban a szépség arányához, mint a törpék, akik az anyagok és formák alakítóinak lehetne nevezni. Kétség kívül Sirona szép, s elég csupán abba belegondolni, hogy mennyire lehet ő magához, félrevonulva. Senkinek nem jó, én már tapasztalatból beszélek, s tán ezért bátorkodok kapkodni lénye után, hogy tudja, nincsen egyedül. Fura bókjaimra elvörösödik az arca, s nem tudom, hogy ez most jó avagy sem? - Rendben, rendben. Normális árat fogok kérni. - csak ott vagyok bajban, hogy mégis mi telhet még ki a nornától erőn kívül? Nagyon nem vagyok tisztában az erejével, ízé hatalmával, ami felett uralkodik. Fáradt vagyok, s ez nem segít a gondolatvilágomon. Majd lecsukodnak a szemeim, s mivel nem mozgok, így inkább úrrá kezd lenni rajtam a fáradtság jelei. Fiatal vagyok és bohó, tizenhat órát dolgoztam. - Tudod kezelni? - bökök fejemmel a kandallóra, hiszen az rossz lenne, ha míg én szunyókálnék, addig véletlenségből rám gyújtaná az otthonom. A tűz nem játék, s kezelése sem egyszerű. Elég egyszer elrontani, s kapjon bele valami éghetőbe, s már megtörténik a baj. Emellett a lakásban most a kandalló tüze adja a legtöbb fényt, ha éppenséggel ő fonogatni szeretne. Amúgy meg tapizná a sötétséget. - De várj – ezzel elsietek egy meleg pokróc szerűségért, ami segít abban, hogy ne fázzon éjfélkor. Kegyetlenül hideg szokott lenni, de én mit sem érzek a meleg dunyha alatt. Mikor visszatérek, akkor oda kikészítem mellé. - Ha nagyon fáznál az éjszaka alatt, akkor be tudd magad takarni. - ezzel egyetemben eszembe jut az étkezés, meg a szomjúság kérdésköre. Oda kanyarodok vissza, hogy biztosan minőségien étkezik ezekért a vonalakért, nem hinném, hogy megéhezne egy jó zsíros csülökre, friss cipóra és rá két kupa vörösborra, esetleg sörre. - Ha bármi van, akkor bátran költs fel. Jó éjszakát...kedves Sirona! - köszönök el tőle, ezzel a szobámba sétálok, némileg párszor megjelenek félmeztelenül, utána még némi dúdolást lehet hallani, míg el nem csendesedek...
Vendég —
Gner × Sirona
"oh! will old grew new? and three kings come to rise? when will the hawk be thrown up in starry sky?"
Ilyenkor érzem, hogy teljesen másik világban élek. Már azon meglepődök, hogy Gner furcsálkodik a szerelmes dolog miatt, meg azon, hogy én miért nem értem, mit akar. A bókokon, amiket mondd, tűz vörös lesz a fejem, egyrészt a zavartól, másrészt a szégyentől, és összébb húzom magamon a köpenyt. Igyekszem egyáltalán nem kihívóan öltözködni, de úgy tűnik, hogy ez nem elég. Én nem vagyok cserealku tárgya. Erről tájékoztatom is, mikor felsorolom, hogy még is kik szokták magukat eladni dolgokért. Én nem vagyok az, aki lelkesen veti bele magát ebbe, és látom, hogy végre elér az üzenet az elméjéig, mert mintha kicsit pánikba esne. Bocsánatot kér, én pedig halkan sóhajtok, ahogy könyörgőre fogja, és hirtelen már semmi nem kell neki, csak ne büntessem meg. - Nem haragszom, és nem átkozlak el, Gner, ne aggódj emiatt. Csak szeretném, ha normális árat kérnél a medálért cserébe. Akár azt, hogy erősebb lehess a következő ciklusban, akár mást. - mondom, és hitetlenkedve méregetem. Itt áll egy nornával szemben, és az első, ami eszébe jut, azok olyan dolgok, amelyeket egy jóhiszemű hölgy nem ad csak úgy. Amikor rákérdez, hogy sürgős-e a dolog, és azt mondja, hogy kis alvás után gyorsan kész lesz vele, halkan sóhajtok. Az ablakra nézek, gondolkodom, hogy ezután akarjak-e itt várakozni, de úgy vagyok vele, hogy a férfi teljesen ártalmatlan. Úgy sem bántana. - Legyen. Míg te alszol, én majd fonogatok. - mondom végül, beadva a derekamat. Az a pár óra úgy is hamar elfog telni, ha neki állok én magam is dolgozni.
Vendég —
Érdekes helyzetbe csöppenek a társaságomban található Nornával.Ennek mi az oka? Az, hogy már megéltem egy helyzetet egy igazi szépséggel, eltölthettem vele egy csodálatos éjszakát. Nah nem ingyen, hanem varázstárgyért cserébe. Szóval ennek mentén próbáltam most valami hasonlóval előállni, hiszen ő az ölelést kevésnek találta, így emeltem bátran a tétet. Mikor megszólal, hogy csupán barátok, családtagok és szerelmesek ölelkeznek, akkor furcsán nézek rá. - Szerelmesek? - ragadom meg az utolsó szót, mert úgy érzem, hogy ifjú titánként még fiatal vagyok hozzá. Másik meglepő tényező az öt perc, amiről beszél. - Gond van a gyorsasággal? - érkezik tőlem a válasz, hhiszen mit számít az, hogy én mit mondok a nőnek? Ő akar varázstárgyat, nem pedig én. Ha nem tudja elfogadni, akkor mehet máshoz. A soron következő megnevezésekre csupán ráncolom a fiatalos homlokom, s végignézve rajta csak ennyit tudok kinyögni. - A szépséged nem elhanyagolható, amit én látok. S mit takar ez? Bámulatos halmok, szép vonalas csípő, kézbe való far. - akkor jön tőlem a megállj, mikor kiérzem a sértettséget a hangjából. Huha, itt valamit nagyon elronthattam, s ha nem teszek valamit, akkor még sértettségéből kifakadóan, akár bosszút állhat. Kiül a pánik a képemre, hogy nem fognak az idősek se megdicsérni. Mivel tudnám helyreállítani az egészet? Zavarban vagyok, de nem késlekedek tudtára adni a következőket. - Ohh! Bocsáss meg, bocsáss meg a szavaimért! - teszem össze a két kezem, s lehunyt szemmel várom, hogy elfogadja-e, vagy sem? Mert ha nem, akkor én egy alávaló szoknyapecér vagyok, s nem pedig ékszerész.Válasza után jön az én szakvéleményem. - Meg tudom csinálni szívesen, s nem kell cserébe semmi. Legyen úgy jó? Csak ne büntess meg! - hebegek, mert ha nem a Nornától fogok kikapni, de mások biztosan a fejemre fogják olvasni mindezt. Főleg ha kitudódik. Már most vége lesz a hírnevemnek! Ezt jól elbaltáztam. -Mennyire sürgős a tárgy elkészülte? - próbálom megtudni, hogy mennyire hamar szeretné kezében tudni. S eszembe jut, hogy egy négy órás alvás után, akár hajnalban el tudnám neki készíteni. - Fáradt vagyok, de négy óra alvás után, ha van kedved megvárni, akkor kora reggel elkészíteném. - nagy sóhajtás távozik az ajkaimról, amit másik kettő követ.Merem remélni, hogy sikerült meggyőznöm, ráadásul odakinn tombol a rosszidő. Halálra fagyna, ami természetesen kár lenne érte.
Vendég —
Gner × Sirona
"oh! will old grew new? and three kings come to rise? when will the hawk be thrown up in starry sky?"
Azt hiszem, Gner nem érti, hogy nem szokásom csak úgy másokkal találkozgatni, de ráhagyom a dolgot. Amit mond, úgy is igaz, ha senki nem mond semmit, nem találják meg őt, és elfelejtődik a dolog. Az azonban meglehetősen váratlanul ér, hogy egy ilyen különleges tárgyért ölelést akar. Aztán együtt alvással jön, meg ilyenekkel, én pedig nem tudom, hogy elsápadjak, vagy elvörösödjek, de úgy tűnik, az utóbbi nyer. Ő is elvörösödik, aztán azzal védekezik, hogy semmi szexuális témára nem gondolt. Egyszerűen köpni nyelni nem tudok, főleg, amikor bókolni kezd, aztán közli, hogy az ölelés nem volt vicc. - Barátok, családtagok és szerelmesek ölelkeznek. Mi kevesebb, mint öt perce találkoztunk. Talán kéjnőnek tűnök? Vagy cédának? Bérnőstény sem vagyok, hogy egy idegen ágyában és karjaiban aludjak el, még akkor sem, ha én jöttem ide és kérem a szolgálataidat. Nem ér annyit a medál, hogy eladjam saját magamat. - mondom halkan, de némi sértettséggel a hangomban, aztán sóhajtok, amikor a magányát emlegeti. - Tudom, hogy sokat dolgozol, de a magányodra csak akkor találsz megoldást, ha ebben szünetet tartasz, nem az, ha más társaságát kívánod a munkádért. A sarki piacon sem pusziért árulják az almát, és meglehetősen komolytalanul hangzik, ha még is azért próbálnák meg eladni. Kicsit olyan, mintha férges lenne az alma, és megpróbálnának gyorsan túladni rajta. - mondom, és bizonytalanul méregetem őt, amikor bocsánatot kér. Legyintek, hogy rá se rántson, de egyelőre nem bólintok a választására. - Valóban megtudod nekem csinálni a medált? Egyenértékű az ár azzal, amit kapni fogok? - kérdezem kicsit komolyabban, de összébb húzva magam, mintha attól tartanék, hogy haragjában tán lesújt rám.
Vendég —
Nem akarok túlságosan feltűnő lenni, meg hogy mindenki rólam zengjen ódákat, eddákat, eposzokat vagy bármi mást. Ami azt illeti, valóban ritkaság számba megy az, hogy nornát lásson valaki. Én meg mint törpe jelenleg egy teren osztozkodom vele. A téma különben az, hogy hallgasson erről az egészről. Úgy hinném, hogy nem kapok kérdést, de tévednem kell. Felszalad a szemöldököm, s néhány másodperc múlva enyhül csupán. - Kinek jó szeme van, biztosan észre fogja venni, hogy törpe munka. Ha te nem mondasz semmit, akkor a törpéket fogják végigkérdezni. Ha én se mondok semmit, akkor idővel elfelejthetik. Tudod bármi megtörténhet. - nem akarom dajkamesékbe ringatnom magam semmivel sem. Nem akarok vele erről vitázni, így átterelődik a téma, magába az alkuba. Én teljesen örülnék egy ölelésnek, mármint fizetségnek, hiszen fiatal lévén hajtom az igát. Napjaim azzal telnek, hogy különböző csecsebecséket hozok létre. Királykisasszony, királyfi és más uraságok, kik tudnak nekem fizetni. Mikor visszakérdez, akkor azt vélem nála felfedezni, hogy ettől többre számított volna. Ennek módja szerint emelem a tétet, aminek az lesz a végeredmény, hogy ő elvörösödik. Ő meg mire gondolt? - Ő, nem olyan éjszakára gondoltam. - ha már ő vörösödik, akkor most követem a példáját, s a legrosszabb bók hagyja el az ajkaim. - Kinézeted alapján nem kellene panaszkodnod – végezetül oda fajul mindez, hogy hirtelenjében kinevet. Rosszul esik a lelkemnek, s lehajtott fejjel gondolkozom. Szavai olyan mint a tőr, s az a gond, hogy szurkál engem. - Én komolyan beszéltem – lógatom az orrom, miközben rákérdezek, hogy ő mire gondolt? Fogalmam sem volt arról, hogy ő mihez ért? Úgy tűnik, hogy ténylegesen van hatalma. Végighallgatva a partnerem, igazából nem jut eszembe használható gondolat. - Magányosan élek, s az emberek tartanak tőlem a magasságom miatt. Jó lenne számomra valaki, azt most többre értékelném. Valakivel együtt...- nagy mély fájdalmas sóhaj következik tőlem. Egy darabig némán vagyok, s végül bocsánatot kérek. - Bocsáss meg azon szavaimért, mármint ölelés és éjszakázás miatt. - kis hatásszünet után folytatom. - Legyen több a mágiám. - pff, ez mitől különleges? Ez semmiképpen nem az. Egy asszonynépség...ó igen..jó lenne.
Vendég —
Gner × Sirona
Próbálom felfogni, mi történik, de nem igazán sikerül. Úgy értem... Nem sokszor járok ki mások közé a világba, de eddig még sosem találkoztam olyan illetővel, aki azt hiszi, hogy a nornának, minket kérdőre lehet vonni, vagy... egyáltalán ne döbbennének meg azon, hogy találkoztak velünk, hiszen... nem vagyunk olyan sokan, mint a világunk más lényei, és eléggé zárkózottak is vagyunk. - Ha tőlem nem tudnak a medálról, téged miért kérdeznének...? - pislogok párat értetlenül. Lehet bennem van a hiba, de ha valamiről nem tudnak, akkor arról nem tudnak kérdezősködni. A szemeim viszont akkor kerekednek ki, amikor kijelenti, hogy ölelést akar. Ha az előző ciklus modern világában élnénk, most keresném a kamerát, mert biztosan viccelődik... de nem, túl komolyan néz, és amikor visszakérdezek, akkor csak rá erősít, hogy tényleg ölelést kér. Kiráz a hideg. Próbálom menteni a menthetőt, hogy esetleg hasznosabbat is tudok nyújtani neki ennél, mire a következő szavaira ledermedek, ugyan is az ár feljebb megy, először tíz perces ölelkezésre, aztán együtt éjszakázásra, én pedig érzem, hogy mintha a tűz lángjai mardosnák az arcomat, elvörösödöm. Akkor kezdem azt hinni, hogy viccel, amikor felhozza, hogy 450 éven át jöjjek el hozzá ötven évenként ölelkezni. Ekkor megkönnyebbülök egy kicsit, mert tényleg viccnek hiszem, még halkan nevetek is rajta. - Haha, hát ez jó volt! Már majdnem azt hittem, hogy komolyan beszélsz! - mondom megkönnyebbülten, nagyot sóhajtva. Kétlem, hogy bárki ilyen őrült ötlettel álljon elő. - Az ajánlatom, hogy a következő ciklusod fonalában kedvedre módosíthatsz egyetlen tulajdonságot. Amit szeretnél. Változtathatsz magadon, vagy a környezeteden, vagy a helyszínen, vagy bármin. Lehetsz okosabb, vagy szebb, vagy ... magasabb, ha ez nem elég, születhetsz gazdagabb családba, lehet több mágiád... A fantáziádon múlik. - ajánlom fel a magamét mosolyogva.
Vendég —
Szerencsére a Norna veszi az adást, s nem kiabál az éjszakában, hanem suttogósra veszi, úgy mint én. Ezzel szerintem elérjük azt, hogy másnap ne minket akarjanak előszedni, hogy miféle boszorkányságot csinálunk az éjszaka közepén. Végighallgatom Sironát, s kezd bennem megfoganni azon rúnák, amivel képessé válik a tárgy, amire hivatott. A beszélgetésünk ott válik érdekessé, mikor rákérdezek, hogy nem tart attól, hogy bárki megirigyelheti tőle? S mint ilyenkor szokás, akkor elő leszek véve, s be kell valljam, hogy nem kenyerem a feltűnősködés. Fiatal vagyok, s kalandor és kíváncsi a világra. Nem lenne jó, ha bizonyos erők visszafognának. -Vagy úgy! Áhháá, szóval azt adod nekem elő, hogy nem fognak téged keresni? Engem biztosan fognak, hiába szeretnék egy kellemes életet. – szóval ő sem barátkozós, meg magamutogatós. Van bennünk akkor már valami közös érték, ami összekapcsolhatna bennünket. Az tény, hogy Norna, de attól függetlenül tudomásom szerint, vagyis a saját felfogásom szerint minden masszív dolgot meg lehet ingatni. Istenek, vagy isteni lények ide vagy oda, semmivel sem különbek. Mondjuk Sirona itt elárulja magát, s jó tudni, hogy csupán a nővérei kérhetik számon. Ez teljesen újdonság, amit a törpék bölcsei sosem meséltek el.Mikor feltárom neki, hogy cserébe mit kérek pontosan, akkor meglep a reakciója. Ránézek, s arcáról próbálok olvasni. Úgy tűnik, hogy nem az a hideg és rideg fém, ami hirtelenjében eltörne. -Jól hallottad, csupán egy öt perces ölelés. – nyugtatom meg afelől, hogy nem mást mondtam. Csendben maradok, mert elgondolkozom, hogy tán mást kellene választanom? Mi a baja az öleléssel? Számomra aztán igen csak értékes lenne, amit életem végéig őrizgethetnék, mint egy igazi kincset. De itt látszik meg a kettőnk közötti távolság, hogy ő másként gondolhat az ölelésre, mint én? Érdekes, nagyon érdekes. Ami hihetetlen a részéről, hogy elkezd kardoskodni amellett, hogy nem szeretnék maradandóbbat? Hasznosabbat? Kár tagadnom, de öröm látni a Nornába oltott esendő lényt, s mivel ha maradandóbb dolgot emlegetett, így nem vagyok rest a saját kínálatom értékét növelni. -Igazad van –nézek bele a nő szemébe, hogy utána a következővel álljak elő. -Legyen tíz perc ölelés, s megtisztelnél a mai éjszaka, hogy egymás karjában alszunk el? Egy alkalom, semmi több. – nézek rá kissé pirulva, mert hát csodálatos teremtés. Emberi lényekkel ilyen szempontból nem érintkezem, s népem törpe asszonyait meg a föld nyelte el. Mármint ahol most vagyok, így nem futottam össze velük. Magányos lelkem közelségre vágyik, némi melegséget adó érzésre, ami föltöltene engem, s egy időre elzavarná a szánalmas gondolataim. -Cserébe névtelenül készítem el a tárgyat, némileg felrúgva az íratlan törpe szabályokat. – adom tudtára, hogy én képes vagyok ilyenre. Mármint ragaszkodok a hallgatás elvére, hogy ez mindkettőnk között köttetett meg. -De az szintén lehetséges út nálam, hogyha...-kénytelen vagyok magamban elcsendesíteni a még hajmeresztőbb ötletet. -...ha mostantól 450 éven keresztül, ötven évenként meglátogatnál engem, s tizenöt percet egymás karjaiban töltenénk el. –nemes gesztus lenne a részéről, de a dolog csavarját csupán most viszem bele az egészbe, hogy határozottan rákérdezel. -Te mégis mit adnál ellenértékként, ami a képességeidből kitelik?
Vendég —
Gner × Sirona
Amikor megkér arra, hogy beszéljek halkabban, akkor sűrűn bólogatni kezdek, hogy persze, megértettem, csendes leszek. Nem áll szándékomban bajt hozni a fejére, épp csak nem gondoltam, hogy ebben a késői órában sem tudunk nyugodtan beszélgetni. Mondjuk, ki tudja, hogy ki van még a házban így hát visszafogom a hangomat. Beszélek kicsit arról, hogy mi is kéne nekem, és arról, hogy mire kell. Azt már természetesen nem kell neki tudnia, hogy majd, ha készen van, én is beleteszem a magamét. Annak viszont örülök, hogy kihívásnak fogja fel ezt az egészet, és úgy tűnik, hogy ez rá is veszi arra, hogy megcsinálja nekem a medált. Amikor rá kérdez, hogy mivel fogok takarózni, halványan elmosolyodom. - Miből gondolod, hogy bárki is látni fogja? Nem vagyok se barátkozós, se magamutogatós. De ha meg is látná bárki, norna vagyok. Csak a nővéreim kérhetnek számon, de őket nem érdekli az ilyesmi. - ezzel eddig se, és ezután se lesz probléma, ez olyan dolog, amiben teljesen biztos vagyok. Ezután azért visszatérek arra, hogy még is mit kérne fizetségért, és amikor azt mondja, hogy öleljem öt percig, egy kicsit kikerekednek a szemeim. - Tessék..? - kérdezek vissza halkan, kicsit hebegve, mert nem tudom, talán félre értettem valamit? Egyrészt, egy ölelés ... olcsónak hangzik egy ilyen tárgyért, főleg mert nem maradandó. Úgy értem, nem tudja használni a jövőben, nem egy tárgy, nem érték, amelyet később hasznosíthat, a maga javára fordíthat. Mit nyer egy öleléssel? Egy történetet, hogy a karjában tarthatott egy nornát öt percig..? Gyanúsan "olcsónak" hangzik ez a dolog... De ez csak az ő szemszöge, ha tudná, hogy mennyire távolságtartó vagyok másokkal szemben... az én szememben egy ilyen öt perces érintkezés... már a gondolata is elsápaszt egy kicsit. Én, ölelkezni? Aki a kelta földek magányát választotta, csak hogy beszélgetnie se kelljen senkivel? - Biztos... Biztosan nem akarsz.. ehm.. Valami maradandóbbat? Valami hasznosabbat? Úgy értem... egy norna vagyok, az életfonalához kötődöm, és... furcsa, hogy a sorsod feletti döntés helyett egyszerűen csak... egy ölelést kérsz. - hebegek halkan, miután megjegyezte, hogy ha én titkolom a tárgyat, ő is titkolni fogja.
Vendég —
Látom a mosolyt az arcán, azonban nem szándékozom ennél látványosabban felhívni rá a másik figyelmét, hogy ő könnyen beszél, míg én a jelenlegi a halandók táborát erősítem itt Midgardon. Ami ezután történik vele, az egészen váratlanul ér, hiszen erősítem én azt a tábort, hogy egy Isteni lénynek miért kellene szégyenkeznie? A szemével a földet pásztázza, amit azután szavak követnek. Ránézek, s csak utána gondolom úgy, hogy jobb ha nem maradok csendben. -Semmi gond, csupán beszélj halkabban. – biztatom, hogy nem igazán aggódok a kijelentései miatt. Valamiként megvédeném saját magam a tudatlan lengyel társadalommal szemben. Valószínűleg magamra húznám az ő dolgait, mármint, hogy őt boszorkánynak nézzék pusztán isteni szépsége okán, s rásüssék, hogy valami gonosz tervben gondolkozik. De hé, héééé! Meg tudom e csinálni? Minden további nélkül, csak alaposan el kell gondolkoznom magán a rúnákon, s az írásmódján. -Egyáltalán nem zárnám ki, hogy lehetetlen megalkotni. Régen kellett gondolkoznom azon, hogy milyen rúnák használatával fogom megalkotni. – s hogy ténylegesen megmutassam, hogy nálam milyen folyamatokat indított el, így beletúrva az ápolt szakállamba, elkezdek ezen gondolkozni. Tényleg képes lennék rá megalkotni? Beszélgetésünk folyamán pedig egyenesen kiderül az ő részéről, hogy otthon szeretné magát érezni. -Hmmm – simogatom egy kicsit a szájam körüli ápolt szögesdrótot, felmerül bennem, hogy esetlegesen valami menekülős cuccnak is felfogadhatnánk. Tekintetem utána rávetül az üvegcsékre, amiket ott látok előttem. Nem lehetetlen amit elképzel, s jelentősége még inkább olyan,ha elkészül hallgatnia kell róla. -Mit fogsz mondani a beszédes és kíváncsi személyeknek, ha látják nálad a tárgyat? – szerintem még most joggal kételkedhetek benne. Azonban nincs szándékomban most teljesen elutasítani a szavait. -Megcsinálom a tárgyat, aminek a fizetsége, hogy öt percen keresztül ölelned kell. – nah igen, kevés ember volt a környezetemben, aki ilyen női dolgot tett volna velem. Most megbecsülném. A többi magyarázatára csak intek, hogy megértem az aggodalmát. -Ha te hallgatsz a tárgyról, akkor én szintén úgy teszek. Nincs ebben semmi ördöngösség.
Vendég —
Gner × Sirona
Igyekszem nagyon egyszerű lenni, és egyértelmű, de úgy tűnik, hogy nem sikerül. Amikor visszakérdez, és figyelmeztet, hogy ezért máglyára vethetnek, akkor először csak elmosolyodom, hogy milyen kedves tőle, hogy pont engem félt, egy olyan lényt, akit az istenek sem tudnak csak úgy bántani, aztán rájövök, hogy a végén én keverem bajba őt. Gyorsan le is sütöm a pillantásom. - Bocsánat. Szóval meg tudod csinálni? - kérdezem halkan, mire több információt kér. Mesélek neki arról, hogy mit akarok, hogy a lánc, illetve medál nyitása és zárása idézze meg a környezetet egyfajta kivetítésként. Ezután össze is foglalja a dolgot, én pedig bólogatok. - Pontosan. - mondom halkan, majd amikor rá kérdez, mire kell nekem ilyen, simán válaszolhatnám, hogy ahhoz nincsen közé, de azt hiszem, egyszerűbben célt érek az őszinteséggel. - Otthon akarom érezni magamat. - felelem egyszerűen, kis mosollyal az ajkamon. Az Életfa gyökerei közt éltem, de onnan is mennem kellett Seljora miatt. Azóta mondjuk úgy, zsebben hordom az otthonom, legalábbis a mását. Aztán elő is veszem a kis üvegcséket, bennük a darabokkal, és ehhez hozzá is teszem, hogy a környezet részei, miután rá kérdez, hogy mi az. - Hát, adj árajánlatot. Miért cserébe csinálnád meg nekem a bájolást? - kérdezem, kezemben a sok összetevővel. Egy sem hiányzik belőlük. Amikor rá kérdez, miért nem annál a törpnél csináltatom, aki a láncot is csinálta, halkan sóhajtok. - Van egy isteni lény, akit kerülök. Tartok attól, hogy megtalálna annál a törpnél, úgy hogy máshoz jöttem. De ha nem vállalod, nem haragszom meg. Kereshetek mást. - biccentem félre érdeklődően a fejem, hiszen eddig még nem mondta ki, hogy elvállalja-e, vagy sem.
Vendég —
- Hhmm – ennyivel tudom csupán a köszönömjét viszonozni, de ettől mélyebb gondolatokra nem vagyok nyitott. Sokkal nagyobb hangsúlyt rakok a vendéglátására, meg úgy a behatására. Ki tudja, hogy nem-e találkozunk a jövőben? Beljebb terelem a meleghez, hogy az átfagyott tagjait felmelegítse, s szépen lassan feltárja előttem, hogy minek köszönhetem a látogatásának a célját. Haladok tovább a saját magam sorrendjében, így kap egy széket, ami a kandalló előtt helyezek el, s utána magamnak szintén kerítek egy ülőalkalmatosságot. Mikor közlöm vele, hogy fizetség nélkül nincsen tárgy, akkor meglep a bólogatása. Maga Sirona megjelenése olyan, mint egy jól nevelt királykisasszonyé, akit aztán egy neves és sikeres uralkodó ház fiához fogják adni feleségül. A szépsége megvan hozzá, ám amilyen zavarbaejtően jól néz ki, én olyannyira meg izmos vagyok. Fészkelődik ültében, s én meg szétnézek emiatt, hogy esetleg van valami zavaró tényező? Nem. Akkor meg? Rögtön belemegyünk a közepébe, ami sok esetben nem rossz, csak a végén a környezet szó hallatán lepődök meg. Szemöldököm rögtön feljebb csúszik, mert így estére a felfogó képességem nem száz százalékos. - Hogy micsoda? Környezetet? Sirona, ha kérhetlek, légy halkabb. Ezen gondolatokért máglyán égnél el. - lassan, s nyugodtan hallatom a szavaim. Fejemet töröm, hogy milyen környezetre gondolt? Kigondolt világ? Vagy csupán illuzió? Nagyon zavaros vizeken jár egyelőre, s én vagyok annyira becsületes vele szembe, hogy a képébe mondjam kerek perec. - Kicsit bővebben el tudnád mesélni? Nem egészen értem a célod, egyenlőre számomra zavaros. - ekkor pedig jön az a remek jelenet, ahol hát a figyelmem központja oda kerül, ahonnan előkerül az aranynyaklánca. Századmásodpercek alatt megállapítom, hogy az bizony törpe mester munkája. Mikor átnyújtja nekem ezt az ékszert, akkor szépen átveszem tőle. - Környezet, illúzió, halványság, aranynyaklánc és nyitás meg zárás. - összegzem hangosan mindkettőnk előtt a kulcsfontosságú szavakat. Az egy dolog, azonban mire szeretné használni? Mi a célja vele? - Mit szeretnél ezzel a tárggyal elérni? - naná, hogy fiatal törpe titánként ügyelnem kell a becsapás veszélyéje. Meg olyan tárgyat ne készítsek, ami valójában ellenem fordítható. Ősszeszükül a szemem, s az arcának kortalan vonásait vizsgálom. Ráadásul úgy tűnik, hogy ő felkészült erre, mert a szütyőjéből elővesz valamit. - Az lenne a fizetségem? Mi van benne? - nem tudom, hogy miért nem mondja ki. Olyan számomra, mintha rejtegetni szeretne valamit, hogy későbbiek folyamán kiröhöghessen. Remélem, hogy kapok válaszokat a kérdéseimre, mert ha nem, akkor bizonyosan nem egymást kerestük. Ráadásul az szintén gyanús, hogy miért nem a nyaklánc készítésénél jutott eszébe ez a páratlan gondolat? - S másik kérdésem, hogy miért nem annál a törpénél készítetted, ahol a nyakláncot? - hiszen ennek hatására egyből több furcsa gondolatsort szabadul el bennem.
Vendég —
Gner × Sirona
Nem tudom, hogy Gner meg tudja-e csinálni, amit kérek, mert kicsit bonyolult lesz a tárgy, de úgy hiszem, ha előtte más képes volt rá, akkor neki is menni fog. - Köszönöm. - köszönöm meg udvariasan, amikor beljebb terelget a tűzhöz. Valóban hideg van, és jól esik a meleg, barátságos tűz melege. Ki is húzom a kezeim a ruhám ujjaiból, hogy közelebb nyújtva azokat a kandallóhoz, megmelegítsem őket. Mivel látom, hogy rendezkedik, hoz széket és pennát, papírt, ezért még nem kezdek bele. - Nagyon szépen köszönöm. - foglalok helyet végül a székre, amelyet oda hoz nekem, aztán nyugodtan megvárom őt. Egyenes háttal ülve figyelem, ahogy végül ő is helyet foglal mellettem, aztán amikor bele kezd, hogy a szolgálataiért fizetni kell, akkor hevesen bólogatni kezdek. - Ez csak természetes, nem is állt szándékomban fizetés nélkül távozni a tárggyal. A jó kapcsolatokat jobbra tudom értékelni azoknál. - nyugtatom meg egy halovány, finom mosollyal, aztán kicsit fészkelődök ültőmben. - Ez... egy fajta idéző mágia lenne. Azonban itt nem állatot, vagy személyt kellene idéznie a tárgynak, hanem környezetet. - mondom, és szavaim után előre hajtom a fejem, hogy levehessem a nyakamból az eddig ruhám által takart aranynyakláncot, amely szintén törp kéz műve, szerintem ezt még ő is felfogja ismerni a készítés módjában és tökéletességében. Átnyújtom neki a láncnál fogva az eszközt, és ujjammal a medálra mutatok, amely egy gömb, méghozzá szét nyitható. - Ennek kellene aktiválnia, ha kinyitom, és eltüntetnie, amikor bezárom. Az se baj, ha a környezet csak haloványan, mint egy félig derengő illúzió jelenik meg körülöttem. - tehát az sem baj, ha maga a mágia nem erős, nem akarom, hogy valóságosan is megjelenjenek körülöttem a dolgok, amiket bele szeretnék zárni. - Elhoztam a környezetből mindent, ami kell. - veszek elő oldalamon lógó kis szütyőből egy másik kisebbet, ami üvegesen csilingel a tartalma miatt. Láthatóan felkészült vagyok, nyilvánvalóan nem először kérek ilyet.
Vendég —
Mikor hallom a száján kiejteni a valódi nevem, akkor egy ideges szemöldökjátékot láthat nálam. Halandók világában nem használom az igazi nevem, legalábbis a bölcs és idős törpék javasolták, hogy semmilyen formában ne legyen megemlítve. Erre jön egy nő, aki az első adandó alkalommal szinte kimondja. Ami az illemet illeti, azzal elégedett vagyok. Nincs annál rosszabb, ha valaki nem tiszteli a törpéket a munkásságuk miatt. Kutya hideg van, s látom rejti a kezét előle. Kivárok tehát pár másodpercig, s körülnézve magamban úgy döntök, hogy beengedem. Ajkaimon ott van a fintor még az előbbi cselekedete miatt. Belép mellettem, s én azon nyomban bezárom kulccsal az ajtót, s csak ekkor nyitom az ajkaim szóra. - Sokan fordulnak hozzám kéréssel...ha elmondod mit szeretnél pontosan, akkor meglátom, hogy segíthetek benne. - fordulok felé, mikor végzek a zárral. Nem hagyom benne a kulcsot, azt rögtön a nadrágom zsebébe csúsztatom. Nézem, ahogy mély levegőt vesz, úgy gondolom valami igazán nagyot akar nekem mondani...s igazam is lesz. Bemutatkozik előttem, s elmondja azt, amit a hozzá hasonlóak szoktak, ami egy dologban összpontosul: Mágikus tárgy. - Üdvözöllek Sirona! - ragadom meg az alkalmat, hogy a nevét kimondhassam. Amolyan elégtétel a Gner kimondásáért. Szóval egy Nornával van dolgom, hallottam róluk a törpe tanítom okán. De térjünk vissza az érdemi részére. A nő miért szeretne mágikus tárgyat? Milyen mágiát szeretne bele? Szerintem nagyon lényeges kérdések, azonban Sirona várat ezzel. - Kérlek kövess, remegsz a hidegtől. - én nem fogom őt siettetni, hogy nyögje már ki, mert megalvad a számban a tej. Ezzel, ha nincs ellenére, akkor egyenesen a legközelebbi kandallóhoz vezetem, az én előszobámba. Vidáman ropog a tűz, s ontja magából a meleget. - Mindjárt hozok széket – meg persze hozok magammal íróeszközöket, amire felírhatom a vendégem óhaját és sóhaját. Ennek rendszeresítettem egy nagy Kódex kezdeményt, amit becsületes törpeként vezetek. Nem tudom, hogyan fogja tűrni az elmaradásom, mert lassan csinálom. Fáradt vagyok az egész napos munkától. Meg remélem összeszedi a gondolatait. A szék megérkezik, s nem egy, hanem rögtön kettőt. - Kérlek foglalj helyet. - ezzel még elbotorkálok a Kódexért, s helyet foglalok a sajátomon. Mint minden hozzám fordulóknak el szoktam mondani, az most sem maradhat ki tőlem. Ez olyan bejáratott szöveg, hogy álmomban is el tudnám mondani. - Nem dolgozok ingyen. Az ár attól függ, hogy milyen mágiát szeretnél.Hogy adhassak, adnod kell cserébe valamit ellenértékként. Fejedben meg ne foganjon meg az a gondolat, hogy átvágsz. - szigorú tekintettel nézek rá, hogy ezzel nyomatékosítsam benne az elhangzottakat. További figyelmeztetést nem tartom ideálisnak, mert az teljesen nevetségessé tenne. Megfogom a közelben levő hosszú piszkavast, s a kandalló tűzét megigazítom, de csak óvatosan. Mikor végzek a folyamattal, akkor eszembe jut, hogy nem olyan régen kaptam borókát. Egyelőre még nem vetem fel neki a borokatea ötletét, mármint egy forró italt az átfagyott testének.
Vendég —
Gner × Sirona
Sokáig halasztottam ezt a megkeresést, mert nem tudtam eldönteni, melyik törpöt keressem fel. Az, akihez eddig jártam a ciklusokban, nem elérhető, és félek, hogy ebben Seljora keze van. Így hát egy másik után kutattam, és találtam is. Egy viszonylag fiatal, de tehetséges, szakmájában kiváló, feltörekvő férfit választok. Épp lehet annyi tapasztalata, amennyi nekem kell, épp ezért nem egyértelmű, hogy őt választanám. Tehát senki nem gondolhatja, hogy eljövök ide. Főleg nem Seljora. Az idő rendkívül hideg, de a rétegelt ruhák megvédenek. Késői időpontot választok, hogy senki se láthasson meg az utcán, tűnő árnyként haladok az utcán és lépek az ajtóhoz. Akkor még pislákol bent némi fény, így kopogok is. Először talán valami morcos mormogást hallok, nem tudom kivenni a szavakat, de amikor oldalra pillantva meglátok a közeledő alakokat az utcán, ismét, kicsit türelmetlenebbül kopogok. Bentről most már tisztán érthető hangok tudatják velem, hogy az illető közeledik, és amikor kinyílik az ajtó, felemelem a pillantásom az előttem állóra. Az üdvözlésére és kérdésére biccentek mélyen, még a térdeim is kicsit megrogyasztom, hogy illőn köszöntsem. - Jó estét, Gner. Egy kéréssel jöttem hozzád. - felelem meg a kérdését, miközben kezeimet ruháim ujjába rejtem a hideg elől. Ahogy hátam mögé pillant a sötétbe, én is ezt teszem, de aztán visszafordulok, ahogy kitárja az ajtót. - Köszönöm. - lépek be mellette, tekintetem egyből körbe fut a helyiségben. Leengedve a kezeim figyelem, ahogy bezárja kulcsra az ajtót, amely az ő szemszögéből érthető, értékes dolgokkal dolgozik, engem viszont kissé zavar. A meneküléshez vagyok szokva. Amikor végre rám figyel, mély levegőt veszek. - Sirona vagyok. Szükségem volna egy.. igen specifikus, mágikus tárgyra, amelyet sajnos saját magam nem tudok megcsinálni... - mutatkozom be, hiszen nincs a homlokomra írva, hogy kicsoda is vagyok. Azért, ha aktív a halandók világán túl, tudhatja már a nevemből, hogy kiféle és miféle vagyok.
Vendég —
1528 van, s én Varsó városában élek, mint ékszerész. Fiatal vagyok, egészen 100 éves és jelenleg az itteni nemesség ékszer éhségét elégítem ki, a gazdagság és megélhetés reményében. Ha szabad így fogalmaznom, egészen jó életem van, s az emberek befogadóak és kedvesek. Az első nemzet, akikkel együtt élek Midgardon. A város szívében vagyok, egy csicsásnak mondható, saját kézzel kialakított kőházban, szép és erős fagerendás tetővel. Csodájára járnak az erre utazó népségek, s sokan szervezik utjukat hozzám, hogy találkozhassanak velem. Fiatalság erről szól, s nem másról. Ami legkülönösebb az egészben, hogy jócskán beleharapott a estébe az idő, s az utcákon alig jár már valaki. Én viszont idebenn éppen az utolsó rendelésem teljesítem. Mikor megvagyok vele, akkor álmosan indulok az ágy irányába, hogy a gyertyákat elfújva végül álomba szenderüljek. A lakásom, a saját életterem a felső szinten található, mint a földhöz közeli alagsorban. A földszint utolsó gyertyáját fújnám el, mikor kíméletlen kopogást hallok a kopogtató segítségével. ~ Ki lehet ilyen későn? Mi kellene neki éppen most? ~ várok egy kicsit, hátha eltántorodik a mostani tervétől az idegen, azonban megismétli még kétszer a vészjósló és egyben ideges jelzését. Nem örülök neki, hogy a pihenő időmet rabolja tettével, s előhalászva a kulcsot a szebemből, szépen lassan indulok az ajtó irányába, s meg is szólalok. - Jól van már! Jól van már! Jövök! - ezzel a gyér világítás mellett megtalálom a kulcs lyukát, s hamarosan kinyitom az ajtót, de nem szélesre. Amire elsőre szembetűnik nekem, hogy nővel van dolgom és kellemes kelmékbe van bújtatva az alakja. Tekintetem nem rest végignézni a jelenségen, hiszen a kisasszonyokhoz képest a megjelenésében többet vélek felfedezni. - Jó estét! Megtudhatom, hogy miért zavar ilyen esti órákban? - nézek rá, s mondhatni le sem tudom venni róla a tekintetem. Rég volt már, hogy ilyen földön túli szépséggel találkoztam. S mint ahogy lenni szokott a fiatal törpe vérem nem hagy nyugodni, s körülnézve a környéken végül beljebb invitálom. - Jöjjön, ne fagyoskodjon odakinn. - ezzel széles tárom egy pillanatra az ajtót, majd amint benn van, akkor rögtön bezárom mögöttünk, ráadásul kulccsal. Kár tagadnom, hogy megélénkültem egy keveset, bár szerintem arckifejezésem teljesen kifejezi jelenlegi állapotomat. Ezután nem marad más, mint a hallgatás és megfigyelés. Hiszen annyi minden kérdés merül fel bennem a nővel kapcsolatban.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 155 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 155 vendég :: 2 Bots és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.