M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Cameron & Aviva | blood in the water
 :: Valhalla csarnokai ;;
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Anonymous

Vendég —
don’t need a sign, nothing divine’s gonna save me, I’m a machine, building a dream is what shaped me

Cameron && Aviva

Érdekes, déjà vu-szerű érzés, hogy mintha megint felültem volna a hullámvasútra, amikor egy egyértelműnek tűnő szituációból valami teljesen más kerekedik ki, ami egyszerre garantálja azt, hogy most nem kell megküzdenem a saját életemért, de cserébe kapkodhatom majd a fejem a döbbenettől. Még ismerkednem majd ezzel az Odin unokája vagyok vonallal, de legalább azt elég egyértelműen sikerült felvázolni, hogy... igen, ezzel ő is éppen így van. Csak épp neki nem szokatlan. Előtte mondjuk sikerül megnevettetnem, amikor megpróbálom kimondani az anyja nevét, de látszólag nem veszi magára a dolgot, sőt, még ő kezd démonűzésről beszélni, ha sokat hajtogatnám a nevét. Ettől nem tudok visszafojtani egy halk nevetést, mert vizuális típusként már el is képzeltem a jelenetet és tényleg elég démonűzős. Mondjuk arra inkább nem kérdezek rá, léteznek-e démonok.
A kettőnk közötti rokoni szálat végül két kifejezéssel is sikerül körülírnunk, bár úgy tűnik, ő sem biztosabb a félunokatestvér szó létezésében... de aztán felveti, hogy vezessük be mi, én pedig akaratlanul is elmosolyodom.
– Részemről bevezethetjük – vonok vállat, a szemem sarkból pillantva rá. Érzem, hogy kezdek egy kicsit feloldódni, most már nem csak az ösztönömre támaszkodva hiszem el, hogy nincsenek rossz szándékai, és nem csak nem azért jött, hogy megöljön, hanem csak tisztábban akarta látni a helyzetet. Még ha nem is tudhatta, hogy a félunokatesója vár majd rá itt.
Miután tisztázzuk, hogy az egész konyhapult kellene neki a teljes családfához, inkább le is teszek erről, csak egy dologra kérdezek rá, ami egyrészről megnyugtató, másrészről viszont elvisz egy újabb mély gödörbe. Óriások. Tényleg úgy néz ki, hogy minden nap tanul valami újat az ember, de komolyan. És még fokozni is tudja, a szemöldököm egyre mélyebb ráncba szalad, ahogy elkezdi mutogatva sorolni, hogy jég, tűz, kő... Megrökönyödve szusszanok fel és vakarom meg a tarkómat, de mintha csak látná rajtam a teljes tanácstalanságot, felajánlj egy könyvet, én pedig nem tudom nem elnevetni magam ismét.
– Jó ötlet. Nem is tudom, eddig miért nem jutott eszembe – csóválom meg a fejem lemondó vigyorral. – Mondjuk ezek után lehet, hogy félnék, mit találok benne – teszem hozzá, de a hangom vidám marad. Felidézve a törpék magasságáról megtudott alapigazságot, inkább tippelek egyet, mégpedig hogy az óriások sem óriásiak, és veszi is a poént, mert úgy igazolja a találgatásomat, mintha valami nagy titkot osztana meg velem. Értőn, mosolyogva bólintok a szavaira. Egy kicsit úgy vagyok vele, hogy egyszerre kaptam agyfaszt, de egyben törődök is bele ebbe az egészbe csendesen.
Persze rákérdez, hogy miért pont Aegir érdekelt - jogosan -, én pedig sejtelmes választ adok a kérdésre, ami láthatóan felcsigázza, de nem erőszakoskodik a kérdéssel, inkább felveszi a ritmust, pont, mint az előbb. Elvigyorodom és vállat vonok.
– Mint ahogy a félunokatestvér kifejezés is vagy létezik, vagy nem, de mi azok vagyunk – fűzöm tovább a dolgot már egyenesen jókedvűen.
Persze van még - egy pár ezernyi - kérdésem, amiből fel is teszek egyet, a képességekre és az öröklésre vonatkozóan. Hamar kiderül, hogy az ilyesmi tényleg nem négyzetesen öröklődik és hatványozódik folyamatosan, és az is, hogy az öröklődés egyébként is elég... kiszámíthatatlan lehet. Ezt mind értem is, de valami nem kicsit kelti fel az érdeklődésemet.
– Szóval te is háború isten vagy? Legalábbis részben. – Tagadhatatlan, hogy felcsillan a szemem, mert ez pláne olyan hasonlóság, amire még akkor sem számítottam, ha kiderült, hogy tényleg rokonok vagyunk. – És neked milyen képességeid vannak? – kíváncsiskodom tovább. Én a magam részéről még elég felfedező státuszban vagyok, de talán nyerhetek tőle jó ötleteket, amit érdemes lehet megvizsgálni magamon, még ha töredék részben is, nyilván.
Aztán kiderül az is, hogy kérdése bizony neki is van, én pedig halkan elnevetem magam, de nem veszem ezt rossz néven, legalább nem csak én kérdezősködök.
– Te vagy a negyedik delikvens, legalábbis akiről biztosan tudom, mert ezt a négy találkozót sem terveztem el előre – felelem mosolyogva. Most már biztosan érzem, hogy oldott vagyok, ezért el is lököm magam a pulttól és a hűtőre pillantok, majd rá. – Nem kérsz valamit? Üdítőt, vizet? Sört? – kérdezem, és én elindulok a konyhába, miközben folytatom a kérdésére a választ, csak előbb megvárom, kér-e valamit. Magamnak töltök vizet, és neki is odaadom, amit kért, ha kért, és közben tovább beszélek. – Igazából... ez egy kicsit nehéz kérdés. Körülbelül két, két és fél hónappal ezelőtt betévedtem egy bárba, ahol Fenrir is dolgozik, ő nevezett először félvérnek, de megmondom őszintén, azt hittem, a bőrszínemre gondol – nevetem el magam. Közben kilépek a konyhából és a nappali felé gesztikulálok, hogy akár le is ülhetünk a kanapéra, ha már mesedélutánt és mitológiai gyorstalpalót tartunk. – A bogarat mondjuk elültette a fülembe, és később visszamentünk hozzá... na, akkor már használta a félisten szót is. Mondjuk nem hittük el egy szavát sem, egészen addig, amíg... hát, át nem változott. – Megborzongok az élmény hatására, úgy értem, nem akart minket bántani, de azért mégiscsak egy hatalmas farkassá változott, aminek akkora fogai voltak, mint az én karom. – Az azért elég maradandó élmény volt, de ettől még nem kezdtem el hinni az istenekben. Csak aztán szó szerint összefutottam az apámmal, és az valami... megmagyarázhatatlan érzés volt. Megéreztem az erejét, ami pont olyan volt, mintha tükörbe néztem voltam, és akkor csak úgy... tudtam. Aztán tegnapelőtt volt szerencsém Aegirrel is összefutni, bár az csak nagyon lassan esett le. Most pedig te toppantál be ide, szóval lehet, hogy egyre jobb leszek ebben, ha így folytatom – teszem hozzá halk nevetéssel.

fighter || coded by eirik

Vissza az elejére Go down
Cameron Reidarsen
Kiskép :
Cameron & Aviva | blood in the water - Page 2 Fuzgh
Rendeltetésem :
Móði vagyok
play by :
Fabian Arnold
Posztok száma :
104
User neve :
Elyon
Csoport :
isten
Pontgyűjtő :
94
Lakhely :
grünerløkka
Foglalkozás :
lövészoktató, mesterövész (bérgyilkos)
Előtörténet :
God of war, braveness and storms
Keresem :
You’re the needle pointing north
When I’m lost in the fight
Cameron & Aviva | blood in the water - Page 2 H0RUfCN
You're the place I need to find
To remember the light

Cameron Reidarsen
Elküldésének ideje — Csüt. Márc. 24, 2022 7:52 pm

Aviva 'n' Cameron

A storm is comin', and you can't escape

Miután az alapok tisztázásra kerültek, tehát, hogy ki kinek a gyereke és hasonlók, hamarosan már a családfa lerajzolásánál tartunk; szerencsére ez a része még könnyen megy, hogy mi mégis milyen kapcsolatban is állunk egymással. Igen, egyszerűbb lenne rávágni, hogy egy a nagyapánk, vagy, hogy az öregeink féltesók, én mégis papírra vetem, hogy átlátható legyen minden részlet. - Így van! - nevetem, legyen csak büszke rá, hogy Odin unokája, de jó, egyelőre beérem annyival is, ha elhiszi. Első körben megteszi. Egyébként aranyos, hogy ilyen fura neki mindez, amit teljesen megértek, éppen ezért nem is szándékozok kinevetni egy-egy részlet elvesztésénél, vagy épp furcsállásánál, hiszen mindez neki nem természetes, talán idővel az lesz, reméljük.
Így aztán azt is elmondom, édesanyám nevét hogyan is kell helyesen kiejteni, hogy aztán ne csak az iménti próbálkozásával, de válaszával is megnevettessen. - Még szép, cseppet sem hangzana úgy, mintha valami démonokat akarnál elűzni lefekvés előtt, ha egyetlen ilyen nevet mormolsz. - nevetem, nagyapa mentsen meg tőle, hogy ezt anyu megtudja, de süket nem vagyok, belátom, hogy halandó füllel érdekes neve van! Az  viszont érdekel, min is morfondírozgat, így rá is kérdezek, mondja csak, szeretném hallani. Ahogy kimondja, hogy fél-unokatestvérek, biggyed ajkam, illegetem buksim; nem rossz megnevezés, bár én sem tudom, van-e ilyen, ahogy ő is ennek ad hangot, de, mivel létezik a jelenség, így ... gondolom. - akár van, akár nincs, most már van. - vágom rá, nekem tetszik, jó a vonal, szóval megtartjuk ezt a fogalmat. Édesanyja neve is felkerül a papírra, amit meg is dicsérek, de firtatni nem szeretném, mosolyából pedig kiderül, ő sem.
Eztán már csak egy konyhapultnyi családfa kell ahhoz, hogy elnevesse magát, örülök, hogy oldódik végre. Ha éppen Aegir érdekli bővítésként, legyen hát, elmondom, hogy távol áll tőlünk, nem szöszölök a szavakkal, kimondom, mi is ő, ösztönös, nem Avivát akarom összezavarni...
- Igen, óriások, jégóriás, tűzóriás, kőóriás... - mutatok is közben balra, majd jobbra, majd ismét balra, aztán pár másodperc szünet. - Tudod mit, hozok majd neked egy könyvet a Skandináv mitológiáról, egyszerűbb lesz. - nevetem végül, azt legalább újra és újra átnézheti, még ha amit mondok, sok is hirtelen. Kíváncsian nézek rá kérdésére, a második nyomán pedig picit közelebb hajolok, mint aki titkot készül megosztani. - nem, nem azok. - mondom halkan, szektatitok! Aztán halk nevetéssel egyenesedek vissza, és hozzáteszem: a mitológiában azért olvashatsz majd sok félét, de akikkel esetleg találkozhatsz, meglehet magasabbak az átlaghoz képest, de fel se tűnne. Pont mint Aegir. - fejtem ki a gondolatmenetet, de ha már Aegir, akkor miért is éppen ő? Rá is kérdezek, erre az apró mosolyra pedig láncreakcióként húzódik saját mosolyom is, válasza nyomán emelem szemöldökeim, egy néma 'ejha'-ra. - ooké, szóval lehet? De csak lehet, ezt úgy kell elképzelni, hogy rá volt írva, csak elmosódott? - nevetem, nem, nem gondolom komolyan, de nagyjából így hangzik ebben a mondatban a 'lehet'. - Igen, ugyanígy, mint mondjuk.. nálatok a szemszín és hajszín öröklése. Csak mi nem bizonyos erőket öröklünk, mint a félvérek, hanem egész istenként valaminek az istenévé válunk, annak születünk. Én például a háború, a bátorság és a viharok istene vagyok, utóbbit gondolom apámtól örököltem, aki ugye a mennydörgés istene, a bátyám szintén örökölte. Viszont hiába vagyok ennek a három dolognak az istene, és lenne a párom mondjuk még másik háromnak, a gyerekem nem lenne mind a haté, valamit örökölne közülük valószínűleg, vagy meglepne, és valahonnan fentebbről totál mást hozna. - nevetem, ebben nem különbözünk annyira, csak az embereknél a genetika játszik ilyen szabályokkal, nálunk pedig ez - is -.  
- Egyébként hány istennel találkoztál már? És mióta tudod, hogy te félig az vagy? - kérdezem, van ám még kérdésem bőven, de egyelőre csak ennyi, nem rohanom le az összessel hirtelen.  

| code by elyon |
Anonymous

Vendég —
don’t need a sign, nothing divine’s gonna save me, I’m a machine, building a dream is what shaped me

Cameron && Aviva

Igazából nem zavar különösebben, hogy nem tud pontos választ adni a kérdésemre. Persze, jó lett volna, ha simán rá tudja vágni, hogy mondjuk ő az egyetlen, de nem tartom valószínűnek, hogy nyilvántartást vezetnének erről... egyébként is, ki tudja, mennyien vannak. Inkább arra kormányozzuk a beszélgetést, ami egyenes utat nyit majd meg a pontosabb rokoni szálak feltérképezéséhez: hogy ki kicsoda. Bizalmatlanságom okán meghagyom neki a lehetőséget a kezdésre, bár a neve rögtön rávilágít a hiányosságaimra. Megnyugtat, hogy nem fogja meggondolni magát, és ha rajta múlik, lesz alkalmam még pótolni ezeket; és én valahogy el is hiszem. Megint csak az ösztönömre tudok támaszkodni, e ha eddig annyiszor megmentette az életem, miért épp most hazudna? Én is elmondom neki, kinek a lánya vagyok, és amikor bevallja, hogy nem ez lett volna az első de talán még a sokadik tippje sem, akkor egy olyan mosolyt mutatok neki, hogy a szeme villanásából rögtön tudom: ez már ismerős neki. A szavai és a nevetése mondjuk egy fokkal az én mosolyomat is szelídebbé teszik, de inkább nem fűzök hozzá semmit; ha egy istennel kellett volna összemérnem a képességeimet, úgy sejtem, gyorsan alulmaradtam volna, tehetség ide vagy oda. Emlékszem az apám gyorsaságára, nem hiszem, hogy ő sokkal elmaradna tőle.
Inkább hozzáfogunk, hogy tényleg megkíséreljük azt a bizonyos családfa-állítást, mondjuk - azt hiszem, szerencsére - csak kicsiben. Azért rákérdezek elég lesz-e a lap, de megnyugtat, hogy kicsiben rajzol majd, én pedig elmosolyodom, és úgy várom, mi lesz ebből. Az elejét könnyű végigkövetnem, azért a szülő-nagyszülő vonalhoz még nem kell agysebésznek lenni, inkább azon akadok meg egy kicsit, amikor a nagyszüleimet meg is nevezi. Magától értetődően válaszol, amikor visszakérdezek, én pedig összevont szemöldökkel bár, de biccentek egy aprót, aztán jelzem, hogy mehetünk tovább. Hát, ha Odin unokája vagyok, akkor Odin unokája vagyok... Te jó ég, bárki mást a zárt osztályra vinnének ilyen gondolatok miatt.
Amikor a nevek is odakerülnek, a következő megakadásom az ő édesanyjának nevénél jelentkezik, mert hogy az elmehetne egy nyelvtörőnek is. Megpróbálom kimondani, lassan, tagoltan, és bár látom, hogy majdnem elneveti magát rajtam, mint kiderül, egész jó próbálkozás volt.
– Oké, ezt fogom gyakorolni lefekvés előtt – vigyorodom el, amikor azt mondja, csak gyakorlás kérdése az egész. Ő aztán sokkal egyszerűbben megfogja a rokoni kapcsolatunkat, mint amire én gondoltam, de amikor rákérdez, nem hallgatom el.
– Fél-unokatestvérek? – próbálkozom, és halkan el is nevetem magam. – Fogalmam sincs, létezik-e ilyen fogalom, de ha a féltestvér az, akivel egy szülőn osztozol, akkor a félunokatestvér lehet az, akivel egy nagyszülő közös... – vonok vállat a saját logikámra, ami így kimondva azért sokkal zavarosabbnak hangzik, mint a fejemben levezetve volt. Csak a teljesség kedvéért írom fel anya nevét is, ne maradjon üresen a karika, és amikor halkan megdicséri, a szemem sarkából rápillantva mosolyodom el. A hangsúlyából azt érzem, hogy többet tud, mint gondolnám, de ő nem kérdez rá, ezért én sem.
Inkább más jellegű kérdések jutnak eszembe, és az első kérdésre adott válasza, miszerint valószínűleg az egész konyhapult kellene ahhoz, hogy a teljes családfát felvésse, elnevetem magam. Meg sem kérem, hogy kísérelje meg, helyette valami más kezd el motoszkálni az agyamban. Fel is teszem a kérdést, és amikor visszakérdez, látszólag érdektelenül vonok vállat, mondjuk továbbra is hiszem, hogy ha kimerítenénk a vérfertőzés fogalmát Axellel, akkor azért valaki már biztosan szólt volna.
A válasza ugyanezt támasztja alá, a "közös ős" dolgon nem akadok fenn, elvégre az Ádám és Éva sztorit is ismeri mindenki, még sincs senki kiakadva. Az megnyugtató, hogy két teljesen külön dolog az egész, és inkább bele sem megyek abba, hogy próbálja meg felrajzolni nekem Aegir ágát, csak értőn bólogatok... aztán eljut hozzám, mit mondott.
– Várj... óriások? – nézek rá szinte megrökönyödve. Úgy tűnik, mostanában minden egyes ismerkedő találkozás tartogat számomra valami újdonságot, ami a világok fajait illeti. Már azt is nehéz volt elfogadnom, hogy léteznek istenek, de azóta már találkoztam Joe-val, aki valamiféle alakváltó, és mesélt valamilyen élőhalott fajról, az apám pedig a törpékről... De ha már a törpékkel kapcsolatos ismereteim. – Tippelhetek? Igazából nem is óriásiak, igaz? – Elnevetem magam, mert bár a kérdést tisztáztuk, ezzel egyben több információt is kaptam, mint gondoltam volna, vagy mint amit ép ésszel fel tudnék dolgozni egy kör alatt.
Amikor megkérdezi, hogy miért éppen Aegir érdekel, egy kis mosoly költözik a szám sarkába, de ellenállok a késztetésnek, hogy megigazítsam a jobb csuklómon díszelgő, hajókötéllel csomózott horgony szimbólumot.
– Lehet, hogy ismerem az egyik fiát – felelem sejtelmesen, de nem bocsátkozom részletekbe, inkább újra a rajzra meredek - ezúttal maradok a "mi" részünknél.
– Oké, és akkor ha már ezt elemezzük... Mi a helyzet a képességekkel? Vagy erőkkel, vagy bárminek is hívjátok ezeket. Addig értem, hogy én nyilván örökölhettem az apámtól egyet s mást, de mi a helyzet veletek? Nálatok ez ugyanígy megy? – kíváncsiskodom tovább. Az én esetem egyértelmű, hiszen az anyám halandó volt, de akkor ő most két isten képességét is örökölte egyszerre? És a gyerekei már négyet fognak, ha összeáll egy istennővel? Te jó ég... azért ez így elég katyvasznak tűnik első nekifutásra. Egyébként is gyorsan születhetne olyan isten ezzel a négyzetes örökökléssel, aki aztán egy intéssel elpusztíthatna egész világokat.

Cameron Reidarsen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Móði vagyok
play by :
Fabian Arnold
Posztok száma :
104
User neve :
Elyon
Csoport :
isten
Pontgyűjtő :
94
Lakhely :
grünerløkka
Foglalkozás :
Előtörténet :
Keresem :
To remember the light

Cameron Reidarsen
Elküldésének ideje — Csüt. Márc. 24, 2022 12:12 am

Aviva 'n' Cameron

Tényleg nem tudnám megmondani, az istenek közül ki mivel foglalatoskodik éppen. Még a bátyámat se tudom mindig követni - nem, mintha olyan sűrűn traccsolnánk. Ez már önzőség lenne? Hm...
Mindenesetre remélem, hogy Avivának továbbra is szerencséje, tehetsége, akármije lesz ilyen ügyletekben, ha már így összekuszálódtak körülötte a szálak, hogy a halálát akarják. Vagy.. megoldhatnánk máshogy is, ha nem akar ezekre támaszkodni.
Így aztán szavaira is csak egy halkabb 'gondolom', amit felelek, kényelmetlen, hogy nem tudok válasszal szolgálni neki, de ez van sajna. Ha már válaszok, abban legalább partner vagyok, hogy ki kinek a kölyke, kezdem én, ha ő bizalmatlan, cserébe viszont kíváncsiskodok továbbra is, hogy végre megtudjam, Ő kinek is a lánya. Persze csak, miután több irányból nekifutok, ki is lennék én, de nem róhatom fel neki, hogy a nevem nem elég, hiszen sokaknak nem lenne az. Az egyetlen ami ezzel kapcsolatban boldoggá tesz, hogy ebben még a bátyám sem jobb! Hah...
- Nem fogom, ebben biztos lehetsz. - felelem őszinte, lágy mosollyal, eszem ágában sincs, nem is lesz. No de szóval Tyr lánya, amire igen boldog reakció simul mimikámba, szavaim nyomán pedig az a bizonyos magabiztos mosoly is felcsillan részéről, amit ha nem is tőle, de jól ismerek. Ó nagyon jól!
- Igaz, hagynom kellett volna, hogy érvényesülj, bár oda lenne a renomém. - nevetem, jól bejártuk a nehezebb, de békésebb utat, nem szokásom alul maradni, bár ezt szerintem megérti, mivel a jelek szerint neki sem.
Az a bizonyos családfa viszont ... kicsit bonyolult tud lenni, de talán az a része, ami jelen pillanatban minket érint, nem olyan szörnyű, így tekintetem keresni is kezd papírt, tollat, hogy lerajzolhassam neki, majd ahogy elém teszi őket, meg is köszönöm a lila szempárba pillantva röviden. - Majd kicsiben rajzolom. - nevetem, igen, erre még azért elég lesz, úgyhogy neki is állok a vonalaknak és karikáknak, félúton pedig Avivára pillantok, hogy nyomon van-e még, de látom, picit leragadt valamelyik sarkon. Ki is húzom testtartásom amég kérdez, kíváncsian pillogva rá. - hát.. mivel azt mondod, Tyr az édesapád, így igen, ők a nagyszüleid. - felelem kedvesen, cseppet sem kioktatón, még a tollat is biccentem felé egy pillanatra, mintha csak azt mondanám, ez így van, hidd csak el. Aztán újra a pultra támaszt balom ahogy a papírt fogom, és folytatom a rajzot, amint azt mondja, oké, megvan, erre azért ejtek egy mosolyt közben. Végül a nevek is a helyükre kerülnek, én meg alig bírom ki nevetés nélkül, ahogy szemügyre veszi anyám nevét, majd bólintok párat, mikor megpróbálja kimondani. - Az lesz az, rengeteg módon tudják ejteni nyelvtől függően, de helyesen j-vel kezded, és az 's'-t 'sz'-nek ejted. Párszor kimondod, és nem lesz ennyire fura nyelvtörő. - teszem hozzá szélesebb mosollyal, majd a lapot nézegetem, igazából neki adva időt, hogy tanulmányozgassa, és csak aztán jegyzem meg, mennyivel egyszerűbben is körül lehetett volna írni ezt az egészet.
- Na, mondd, mi volt az? - kérdezem nevetve, ki vele, érdekel, közben pedig kezét figyelem, ahogy a tollért nyúl, és kiegészíti, amit én üresen hagytam. - Szép neve volt édesanyádnak. - jegyzem meg halkan, már csak azért is, mert múlt idő, és azt nem szívesen bolygatnám, mégis illőnek tartom szóvá tenni, ha egyszer így gondolom.
- ahmpff... háát.. - nevetem, nézem a pultot, próbálom odavizualizálni a többi részét, majd csak annyit mondok: hát, egy pultnyi elég lenne. - jutok végül erre, de mivel látom rajta, jár valamin a kobakja, így várok picit, hogy hangot is ad-e neki, vagy sem. - Aegir? Hozzánk képest egy másik lapon, mert bár a tenger istene, egyébként a jötünöktől, vagyis az óriásoktól származik, vele nem nagyon tudnám összevonalazni a pultodat, csak, hogy valahol nagyon a tetején egy őstől ered a két faj. - felelem, még tollammal is mutogatok mindenféle ábrákat a levegőben ahogy a lapok felé nézelődök, és így aztán szükségét sem érzem rajznak, hiszen hozzánk nem köthető. Persze ha szeretne egy külön családfát Aegirrel, szívesen nekiállok annak is, amennyi sikerül belőle.  
- Miért éppen ő érdekel? - érdeklődök, bizonyára nem véletlenül kérdezi éppen őt, miközben gőze sincs a mitológiáról, és amúgy az istenekről se.

| code by elyon |
Anonymous

Vendég —

Cameron && Aviva

A visszakérdezésemmel sikerül nevetésre fakasztanom, a dicséretre viszont leginkább csak biccenteni tudok. Én biztosan nem nevezném magam ügyesnek, inkább csak képzett gyilkosnak, aki - mint kiderült - örökölt némi természetfeletti erőt is a tehetsége mellé, és így könnyűszerrel állítottam félre majdnem mindenkit, aki megpróbált levadászni. Mondjuk az, hogy ő a második, aki idáig eljutott, elgondolkoztat, két szempontból is... Egyrészt, eltűnődöm, hogy vajon Malthe közönséges halandó lehet-e, és ha nem, akkor mégis micsoda? Másodszor pedig fontos kérdés lehet, hogy más istenek is űznek-e hozzá hasonló hobbit; ezt meg is kérdezem. Ezúttal már mentes a nevetése  vidámságtól, és valahol meg is értem, az én mosolyom is kissé feszültnek tűnhet.
– Hát, reméljük, hogy fény derült volna már arra, ha sok a szakmabeli riválisod – rántom meg a vállam könnyedén. Nem mintha olyan könnyed kérdés lenne ez; ha halandókkal kell szembenéznük Axellel, az egy dolog, felettük állunk, de ha legközelebb úgy jönne a fejemért egy isten, hogy nem szándékozik fehér zászlót lengetni? Hát, akkor valószínűleg két fejjel távozna, és ez a gondolat a legkevésbé sem tetszik. Egyáltalán nem.
Nem mintha neki már vakon bizalmat szavaztam volna, és ezt neki is a tudtára adom, amikor először tőle követelem meg, hogy árulja el a valódi kilétét, és bár nem válaszol azonnal, végül megteszi ezt a gesztust, láthatóan megértve az indokaimat. A bemutatkozása mondjuk egy kis kiegészítésre szorul, meg is jegyzem, hogy eléggé le vagyok maradva a témában, a megjegyzése viszont ismét mosolyt csal az arcomra; ezúttal egészen vidámat.
– Ha nem gondolod meg magad út közben, akkor még lesz időm bepótolni – felelem egyszerűen. Ha pedig meggondolja magát, akkor úgyis teljesen mindegy, de ezt már nem teszem hozzá hangosan.
Ezután rajtam a sor, hogy bemutatkozzak, és bár nem vagyok teljesen meggyőzve, végül az ösztönöm nyugalma arra sarkall, hogy én is legyek vele őszinte. Büszkén árulom el, hogy Tyr lánya vagyok, de bevallom, a reakciója meglep: a mosolya kiszélesedik és még be is harapja az ajkát, mintha örömmel töltené el a válaszom. Ha nem tudnám, hogy az apámnak nincsenek gyerekei rajtam kívül, azt hinném, az következik, hogy kiderül, ő a nem félvér féltestvérem. A szavaira viszont lassan az én mosolyom is kiszélesedik, de nem a vidám mosolyomat mutatom meg neki, hanem a bennem lakozó vadászét, aki két napja is módszeresen vadászott le valakit, aki rászolgált a sorsára.
– Túl korán nyilvánvalóvá tetted a szándékaidat – célzok egy kicsit arra, hogy ha be kellett volna mutatnom rajta a képességeimet, valószínűleg gyorsabban kitalálta volna a dolgot. Ezután már visszafordítom szót komolyabbra, vagy nem annyira komolyabbra, de mondjuk kevésbé kihívóra, és jelzem, hogy a rokoni szálak felgördítését azért inkább ráhagynám. Közelebb lép, látom, hogy a tekintetével kutatni kezd, én pedig sejtem, mit keres, ezért jobbra lépve felveszem a pult sarkára helyezett tollat és a nagyobb jegyzettömböt, aztán odahelyezem elé.
– Azért remélem a mi részünkre elég lesz ez a lap – jegyzem meg egy kicsit megilletődve, de az eddigi talán legőszintébb mosollyal a szám sarkában. Egy kicsit mintha érezném az oldódást, bár talán akkor jobban érteni fogom ezt az egészet, ha tényleg feltárja előttem az igazságot. Mellé lépek, figyelem, ahol egy kört rajzol, és bólintok, amikor engem azonosít vele. A szüleimet azért simán le tudom követni, sőt, még azt is, amikor az apám szüleihez érünk, de amikor azt is elmondja, hogy kiknek felelnek meg azok a karikák, akkor egy kicsit leakadok. Ha nem pillantana rám, akkor is megállítanám egy kicsit, mert ezt azért még egy kicsit loadingolnom kell.
– Várj... most azt akarod mondani, hogy Odin és Frigg a nagyszüleim? – meredek rá. Úgy értem... oké, bevallottam műveletlen vagyok ezen a téren, de azért az olyan nevek, mint az övék, még számomra is egyértelműen ismertek és nagyok. Még én is tudom, hogy Odin afféle "főisten", mint a görögöknél Zeusz, vagy ilyesmi. – Huh... Jó, oké. Megvagyok – szusszanok aztán, jelezve, hogy folytathatja, és figyelek is rá. Szemeimmel követem az újabb köröket és vonalakat, kirajzolódik előttem, hogy Thor az apám féltestvére - fura, pedig a filmekből az rémlik, hogy Odin és Frigg fia ő is, de nem kérdőjelezem meg, hogy ő mond igazat -, és az is, hogy Cameronnak van egy bátyja. Aztán kitölti a neveket is, és az anyjánál bevallom, egy kicsit kikerekedik a szemem. – Jarn-sa-xa? – próbálom szótagolva kibetűzni és hangosan is kimondani. Nem esküdnék meg rá, hogy gyorsabban is ki tudnám mondani.
Egy kicsit még figyelem az ábrát, épp próbálom összerakni a rokoni fokozatunkat és azon tűnődöm, létezik-e olyan, hogy fél-unokatestvér, amikor megérzem magamon a tekintetét és meg is szólal. Az összegzésre halkan elnevetem magam.
– Ez lényegesen egyszerűbben hangzik, mint amit én próbáltam meg összerakni a fejemben – bólogatok. Odanyúlok a tollért, és ha hagyja, elveszem tőle, hogy beírhassam az anyámnál hagyott karikába a Yana nevet, csak hogy teljes legyen a kép, ha már ebből a kis ficakból mindenkit megnevezünk.
– Szóval ha fel akarnád rajzolni az egészet, hányszor ekkora papír kellene? – pillantok aztán rá kíváncsian, letéve a tollat. Eszembe jut még valami más is, amire eddig furcsamód sosem gondoltam, pedig... mondjuk, valaki biztosan szólt volna nekünk, ha nem kellene nagyon erőlködnünk a kapcsolatunkon, ha más nem is, akkor az én apám vagy Axelé, de azért talán nem árt ezt is tudni. – Tudod hol van például Aegir hozzánk képest? – pillantok a papírlapra.

Cameron Reidarsen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Móði vagyok
play by :
Fabian Arnold
Posztok száma :
104
User neve :
Elyon
Csoport :
isten
Pontgyűjtő :
94
Lakhely :
grünerløkka
Foglalkozás :
Előtörténet :
Keresem :
To remember the light

Cameron Reidarsen
Elküldésének ideje — Szer. Márc. 23, 2022 8:34 pm

Aviva 'n' Cameron

Elég baj, hogy ilyen élete van, hogy nem meglepő, ha valaki azért jön, hogy megölje, és, hogy többeket kértek már fel erre, nem csak engem. Jóó jó, tényleg ügyes, hogy még senkinek sem sikerült. Ahogy visszakérdez kezdetnek, halk nevetéssé válik mosolyom, majd figyelmesen hallgatom minden szavát. - Reméljük az utolsó is, de jár a dicséret, tényleg ügyes vagy. Tartsd meg ezt a jó szokásod. - de tényleg, nem ártana! Az se biztos, hogy ha magamfajtát küldenének, az ugyanígy reagálna, mint én, hogy házon belül nem működünk ilyesmiket...
- háát nem igazán van erről infóm, de nem hiszem. Vagy nem tudom, tényleg, gőzöm sincs ki mivel múlatja végtelen idejét. - nevetem, bár érezhető rajta, hogy nem igazán őszinte, mert nem szeretem, ha valamire nem tudok választ adni, főleg egy ilyen kényes helyzetben, mert ha egy isten el akarja esetleg a jövőben tiporni, akkor .. el lesz tiporva. De sajna nem ülünk össze keddenként, hogy ki mit csinál, illetve nem is olyan sajna, lehet jobb is így mindenkinek. Egy valakiben vagyok biztos, hogy ugyanilyen körökben mozog, róla viszont azt is tudom, hogy nem ártana Avivának.
Picivel később teljesen érthetően cselekszik, hogy nem árul el egyből mindent, amit tudni szeretnék, hiszen nem bízhat bennem. Mármint de, hogyne, csak ez egyelőre nem ilyen nyilvánvaló, miért is lenne az, csak az előbb sétáltam be az ajtón, és azzal együtt az életébe.
De legyen, akkor kezdem én, kis töprengés után elárulom nevem, illetve, hogy kinek is a fia vagyok, mert anélkül nem sokan tudnák... rajta is látom egészen apám nevéig, hogy gőze sincs miről hadoválok. Eh...
- Ugyan, nem baj. Mármint dehogynem, de nem ezen fogunk hajba kapni. - legyintek, vidoran tálalva, egyébként lassan mégiscsak illene családfakutatást tartania, vagy legalább megnézni egy-két filmet. Bár hazudnak, de az most részletkérdés.
Viszont, ha én meséltem, rajta a sor, kíváncsian várom hát, hogy kinek a sarja; szemöldököm picit emelkedik, ahogy leengedi karjait, és kihúzza magát, de nem olyan csodálkozó módon, hanem inkább na ki vele, halljuk szerűen. Amikor meg kimondja, kinek a lánya... automatikusan szélesedik mosolyom, ezt pedig felváltja, hogy aprócskát alsó ajkamba harapva bólintok párat, mintha csak némán ezaz'-t kiáltanék. Tyr lánya... A miféle isten kérdéskörnek örülök, nem Tyrnek, félreértés ne essék, éljenek a véletlenszerű közös pontok! - Bevallom, nem tudom hányadjára tippeltem volna ezt. - felelem végül, nem igen követem, mikor, ki, hol hagy ott egy félvér pöttömöt.
- óh, persze, hát .. - lépek közelebb, tekintetem ezerrel keres valami papírt és íróeszközt, és amint azt magamhoz kaparintom, Aviva mellé lépek immáron, a papírt a pultra téve elfektetve, majd hozzá is kezdek. - Jó, az egészet esélytelen, hogy felvázoljam, de, hogy nekünk mégis mi közünk van egymáshoz, azt lerajzolom. - nevetem, az kéne még csak, sose mennék haza, és nem is lenne elég egy lap. Így viszont kissé hanyag rajztudással - nem most van itt az idő, hogy tehetséget villantson bárki is -, rajzolok egy kört valahova a lap közepe alá balra. - tehát akkor itt vagy te, Tyr lánya - viszem fel a hangsúlyt, felsorolás következik! Abból a körből húzok két vonalat felfelé, szintén karikával a végén. - Itt az édesanyád, itt pedig a jó öreg Tyr. Aztáán - Tyrtől húzok egy vonalat balra föl, és jobbra föl is, a lap közepére. - ez itt Tyr mama, azaz Frigg, ő pedig Odin itt középen. - ekkor pedig a leányzóra pillantok. - Eddig stimm? Ne maradj le, ez a része egyszerű. - nevetem, majd folytatom: Odintól húzok egy vonalat jobbra le, karika, abból egyet jobbra föl, no meg ugye kettőt lefelé. - Szóval ez itt az apám, ő itt az anyám, ez itt a tökkelütött bátyám, és itt vagyok én. - írom be közben a neveket a körökbe, ahogy eddig is, még anyuét is, bár Avivának tuti beletörik majd a nyelve. Üdv a családban!
Nézem pár pillanatig, majd Avivára nézek. - vagy akár mondhattam volna egyszerűen azt is, hogy az öregeink féltestvérek. - majd ismét a remekművet szemlélem, ez a része egyszerű, ha szerteágazóbban kíváncsiskodik, tényleg nem lesz elég a lap.

| code by elyon |
Anonymous

Vendég —

Cameron && Aviva

Láthatóan megnyugtatja, vagy legalábbis elégedetté teszi, amikor mégis szavakba öntöm a gondolataimat, a megérzésemet, még ha ez végül nem is kérdés formájában ölt alakot. Miért is kérdezném, ha egyszerre már a napnál is világosabbnak tűnik? Ha még sok hozzá hasonlóval sodor össze az élet, a végén zsigerből meg fogom tudni érezni, hogy istennel van dolgom, akkor is, ha egyelőre nekem is megszokási fázisban ez az egyébként továbbra is elég abszurdnak tűnő dolog. Ha nem láttam volna Fenrirt, ha nem találkoztam volna az apámmal, ha nem láttam volna, mit tesz Aegir a tengerrel, talán még most is azt hinném, hogy Axel és én csak csodabogarak vagyunk.
Ő nem kertel a szememmel kapcsolatban sem, és annyit el is árulok neki magamról, hogy a válasz, a magyarázat az apámban keresendő - aztán azt is, hogy nem ő az első ilyen jellegű látogatóm. A megjegyzése az ajkaimra csalja az első mosolyomat, amióta betette a lábát azon az ajtón; örömtelen és halvány, de végül is mosoly.
– Ennél is nagyobbat? – kérdezek vissza. – Becsületemre legyen szólva, hogy a próbálkozások eddig mindig fordítva sültek el... persze tény, hogy te vagy az első hozzád hasonló, akivel így találkozom. – Ezt sem kell megkérdeznem, nyugodtan kijelenthetem. Nem ismerem sokukat, főleg nem a képességeiket, de már a józan paraszti ész is azt diktálja, hogy ha én félig vagyok isten, ők pedig teljesen, akkor már rég alulról szagolnám az ibolyát, ha valamelyikük holtan akart volna látni. Most már az is egyértelmű, hogy az elém helyezett fegyver csak jelképes értékkel bír, és az is, hogy valószínűleg ha meglőném is legfeljebb lelassítani tudnám vele, megállítani nem. – Gyakori foglalkozás ez a köreitekben? Csak hogy tudjam, mire készüljek – érdeklődöm felvont szemöldökkel.
Amikor rákérdez arra, hogy mégis ki az apám, elbizonytalanodom. Ez az első alkalom, hogy egy teljesen ismeretlen istennel állok szemben; Fenrir maga azonosította be az apámat, Aegir pedig Axel apja, és valószínűleg többet tud rólam, mint sejteném. Fogalmam sincs, bízhatok-e bennük, benne, és ha igen, mi alapján kellene ezt megítélnem, ezért jobb ötlet híján inkább visszafordítom felé a kérdést. Ő sem válaszol azonnal, hasonlóan mér végig, mint amikor én az arcáról próbáltam leolvasni a válaszokat, de végül megértő hangon fejezi ki egyetértését a bizalmatlanságommal kapcsolatban. Lényegében az én gondolataimat mondja ki hangosan, ami akár igazolhatná is a rokonságot... de az is lehet, hogy csak gondolatolvasó, vagy ilyesmi. Én mindenesetre biccentek egyet, hogy neki is sikerült fején találnia a szöget, majd csendesen várom tovább, hogy tényleg bemutatkozzon. Amikor pedig ez megtörténik, kénytelen vagyok megemelni egy kicsit a szemöldökömet, mert az az igazság, hogy a neve nem mond nekem semmit; az már annál inkább, amikor a szemét forgatva egy kicsit jobban kifejti, és Thor fiaként nevezi meg magát. Őt már azért könnyebb beazonosítani.
– Ne haragudj meg a tudatlanságomért, de a sors iróniájaként vajmi keveset tudok a skandináv mitológiáról, így az istenekről is – húzom fel a vállaimat, bár nem igazán látszik rajtam sajnálat. Ha titokban élnek köztünk, ráadásul ilyen régi, letűnt korok képviselőiként, abban az időben, amikor az egyistenhit uralja a vallásokat, azon belül is csak úgy egyszerűen Istent nevezik meg - akármilyen nyelven is hangozzék el ez a név -, talán kevésbé vagyunk számon kérhetőek mi, esendő halandók. Vagy nem annyira esendő, több mint három évtizedig halandóként élő félistenek.
Nem lep meg, hogy ezután visszafordítja a kérdést, és be kell látnom, hogy bár semmi garancia nincs rá, hogy igazad mond, azon kívül, hogy őszinteséget érzek felőle, hogy én is nevezhetném magam bárki lányának is, ha ő tett egy gesztust, akkor nekem is tennem kell egyet. Ha mégis ártó szándékkal érkezett volna, egyébként sem lenne ellene sok esélyem, nem igaz? Lassan leengedem hát a kezeimet a mellkasom elől, lazán a testem mellé engedem őket, és egy kicsit jobban kihúzom magam.
– Tyr lánya vagyok – mutatkozom be nem titkolt büszkeséggel. Emlékszem még az apám arcára, amikor beavatott abba, hogy átok ül rajta, amitől lassanként elveszíti önmagát, hogy mintha szégyenkezett volna emiatt, mintha azt hitte volna, hogy ettől kevesebbre fogom őt tartani, pedig nem így van. Amikor Fenrir azt mondta, a háború istenének lánya vagyok, féltem; azt hittem, a nevem ezért jelent egyet a vérontással és a halállal, de amióta megismertem az apámat, tudom, hogy tévedtem. Tőle csak a képességeimet kaptam, ajándékokat, amik hozzásegítenek a túléléshez. Büszke vagyok rá, hogy ő az apám, átok ide vagy oda. – Mondjuk a rokoni szálak összerakását lehet, hogy rád bíznám inkább – jegyzem meg aztán, kíváncsian pillantva rám. Az apámmal nem igazán beszéltük át az isteni felmenők további listáját, azt hiszem, úgy volt vele, hogy egyelőre elég sokkot kaptam, és ebben valószínűleg igaza is volt. – Ahogy említettem, a tudásom elég felszínes, egyelőre. Nem igazán tudnám felrajzolni a családfát – vonok vállat, de azért őszinte kíváncsiságot érzek.

Cameron Reidarsen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Móði vagyok
play by :
Fabian Arnold
Posztok száma :
104
User neve :
Elyon
Csoport :
isten
Pontgyűjtő :
94
Lakhely :
grünerløkka
Foglalkozás :
Előtörténet :
Keresem :
To remember the light

Cameron Reidarsen
Elküldésének ideje — Szer. Márc. 23, 2022 4:23 pm

Aviva 'n' Cameron

Csak remélni tudom, hogy minimálisan képben van azzal, milyen világnak is részese pár génfoszlánya révén, mert akkor talán egyszerűbb lenne ez a beszélgetés kettőnk között. Én addig is, míg ez kiderül, szemügyre veszem, hova is jöttem, nem igazán zavartatva magam, fegyverem előtte, ami talán megnyugtatja valamennyire, azt pedig nem kell tudnia, hogy anélkül is megoldanám esetlegesen.
Ahogy viszont a lényegre kezdünk rátérni, már más testtartásban állok meg előtte, és azt is hagyom - kiharcolom? -, hogy bizony kimondja, amire gondol, amit buksijában hömpölyget. De nocsak, a kérdés kijelentésként lát napvilágot, mire újabb mosoly terül el arcomon. - Talált, süllyedt. Azért reméltem, hogy erre fogsz kilyukadni. - biccentem el fejem egy pillanatra, majd vissza, tekintetem arcán pihen.
Eztán az is kiderül, az apja az, aki akármerről is, de rokonokká tesz minket, bár azt így találomra nehéz lenne megmondani, ki is az, asszem' ehhez... túl sokan vagyunk. Ő viszont a jelek szerint tudja, én pedig belül egyre kíváncsibbá válok, de ezt nem mutatom egy apró szempillarebbenésben sem, csupán sóhajtok egy hosszabbat, ami a második kérdést illeti. - Új hobbi kéne, az ellenségek gyűjtögetése még bajt hoz rád. - jegyzem meg kissé hidegen, érdektelenül, miközben ismételten nem őt fürkészem közben, hanem a ház egy teljesen más pontját, fele-fele arányban érdekel a sorsa, egyben teszek is rá; általam nem lesz baja, ennyi az én részem.
Ettől függetlenül, a hosszú másodpercek után, szavai nyomán ahogy ránézek ismét, abban igenis törődés és érdeklődés van, így hallgatom újabb kérdését. Meg sem lep, hogy ez érdekli.. Azonnal viszont nem válaszolok, tekintetem gyorsan fut végig rajta, majd vissza a lila szempárba; különösebb oka ennek nincs, csak némi gondolkozási idő ez, mintha azt fontolgatnám, elmondjam-e neki. - Elnézem, helyeslem is, hiszen nem tudhatod, tényleg csak azért vagyok-e itt, amit mondtam, illetve, tudom-e valójában, hogy ki vagy, vagy, ha elmondod, az jár-e valamivel. - vezetem le gondolatmenetem nyugodt, megértő hangon, amiket gondolok, hogy benne is lezajlanak, hiszen miért is bízna, vagy hinne bennem-nekem. - A nevem Móði. - jegyzem meg első körben, majd egy szemforgatással folytatom: Bár mivel ez keveseknek mond bármit is, amúgy Thor fia vagyok. - végül tekintetem ismét övé. Akárhol kiejted apám nevét, majdnem mindenki tudja, ki ő - még ha csak elméleti szinten is -, minket a bátyámmal meg körbe kell magyarázni, panaszt fogok benyújtani.
- A bizalom viszont minimum kétszereplős játék, szóval .. hallgatlak. - teszem még hozzá, arra a rövidke időre veszem el magam mögül jobbom, míg mutatok felé közben, jelezve, ő jön, eztán ismét hátamhoz kerül. Nem szokásom csak így bemutatkozni, régen sem volt, viszont vele kapcsolatban nincs rossz megérzésem, és ez őszinteségre sarkall.

| code by elyon |
Anonymous

Vendég —

Cameron && Aviva

Meglehet, hogy egy részem visszasírja azt, amire eredetileg is számítottam, hogy valaki besasszézik az ajtón, aztán megküzdünk egymással, és győzzön - vagyis maradjon életben - a jobbik. Nem azért, mert vágynám a küzdelmet, inkább azért, mert az sokkal egyszerűbb, olyan, mint egy eldöntendő kérdés, nem kell hozzá különösebben agyalni, értelmezni, beszélgetni. Ez a fickó viszont, aki végül alapból érdekes módját választotta az érkezésnek, csak egyre jobban összezavar és ezzel sokkal jobban leköti a gondolataimat, mint szeretném. Érzem az élt a megjegyzésében és a hangjában, de én csak kissé összeszűkült szemekkel figyelem, tanulmányozom, mintha azt várnám, hogy majd leolvasom az arcáról a válaszokat a kimondatlan kérdésekre. Vagy inkább a testbeszédéből, mert otthonosan érezte magát elkezd körbejárni és mindent alaposan megnézni, megérinteni; az egyetlen szerencséje, hogy a fegyvere letételével valóban mutatott egyfajta fehér zászlót. Ettől viszont még nem kezdtem el megbízni benne.
A válasza kimerítő, szó szerint, amit vele is közlök, de ő mintha csak jókedvre derülne ettől. Változtat a tartásán, de velem ellentétben ő nem zárkózik be vagy sugall bizalmatlanságot, a kezeit a háta mögött kulcsolja össze. Nehéz megtalálnom a megfelelő kérdést a rengeteg közül, és végül nem is fejezem be, mert még mindig nehezen jönnek a számra a szavak... még akkor is, ha már képes vagyok felismerni azt a bizonyost érzést.
– Te is isten vagy – mondom ki végül, szinte pislogás nélkül figyelve az arcát. Már nem is igazán kérdés ez, inkább kijelentés. Kap helyette egy másik kérdést, amire felhangzó válasza ismét igazolja a sejtésemet: nem furcsállja a szemem színét, de ő sem tudta pontosan megállapítani, ki az apám. Ezt már Fenrir is említette, ők csak a félvérségemet érzik.
– Azt hiszem, mindkettővel tisztában vagyok, e ha hiszed, ha nem, a második kérdésre bizonytalanabb lenne a válaszom – vonok vállat látszólag érdektelenül. Az, hogy meg akarnak ölni, alapvetően nem újdonság ugyan, de még mindig érdekes kérdés, hogy ha Uzi nem a halálomat akarja, hanem engem, akkor ki az, aki holtan látna szívesebben. Ezt viszont ráérünk később is kivesézni.
A mosolya ezután lágyabbá, már-már barátságossá válik, már nem szemtelenség csillan benne, de ettől én még nem leszek kevésbé bizalmatlan. Az ösztönöm továbbra sem jelez semmi rosszat, mégsem jönnek zsigerből a szavak, a válaszok az ajkaimra. Hosszú másodpercekig figyelem némán, mérlegelve a lehetőségeimet, akaratlanul is eszembe jut az a furcsa átok, amiről az apám beszélt. Hogy még ők maguk sem tudják, honnan ered és hová tart. Mi van, ha köztük sem lehet mindenkiben megbízni? Mi van, ha pontosan tudja, kinek a lánya vagyok, de így akarják őt behálózni? Túl sok a miv van, ha.
– Miért nem kezdjük inkább azzal, ki vagy te valójában, Cameron? – ejtem ki a nevét olyan hangsúllyal, ami érzékelteti: pontosan tudom, hogy nem ez a valódi neve. Talán a mi világunkban így ismerik, ezt elhiszem neki, de nem ér itt véget a dolog. – Talán elnézed nekem a bizalmatlanságomat. Nem sok képviselőjét ismerem a fajtádnak – idézem vissza a korábbi szóhasználatát ismét.

Cameron Reidarsen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Móði vagyok
play by :
Fabian Arnold
Posztok száma :
104
User neve :
Elyon
Csoport :
isten
Pontgyűjtő :
94
Lakhely :
grünerløkka
Foglalkozás :
Előtörténet :
Keresem :
To remember the light

Cameron Reidarsen
Elküldésének ideje — Kedd Márc. 22, 2022 11:43 pm

Aviva 'n' Cameron

Nem tudom, tudja-e, hogy mi ő egyáltalán, ha igen, kiderült-e már számára, miféle isten sarja, de részemről teszek a lehetséges titkolózásra, és simán hivatkozok a fajtámra a lövöldözést illetően. Ha sajátom lenne se kertelnék előtte, nem még így. Persze látom elgondolkodtatom ezzel, de sajnos gondolatolvasó nem vagyok, hogy azon agyal-e, igazat mondok, vagy azon, hogy mi a francról beszélek... túl sok opció..
- Illene tudnod. - jegyzem meg amolyan mellékesen, hangomban is ilyen él van, plusz abban az apró vállemelésben is, amit mozdulok hozzá, tekintetem pedig nyomatékosít. Hát ha egyszer tényleg illene, remélem nem kínai neki amit mondok! Gyönyörű lenne most, ilyen körülmények között nekiállni a 'volt egyszer egy halandó és egy isten' mesének.
A fegyverem viszont nem kell, ki is szedem a tárat, hogy aztán elé kerüljön a fegyverrel együtt, majd nem igazán zavartatom magam, megnézem, hová is jöttem. Megjegyzem elég random otthonkának tűnik, vagy csak nem híve az otthonos berendezkedésnek; ebben mondjuk emlékeztet magamra. De mindegy is.
Ami van, azt azért elnézegetem, miközben hallgatom őt, találok is egy könyvet, amiből felpillantva adok rövid, tömör választ, amibe azt hiszem minden lényegeset belesűrítettem, nehogy azt mondja már, hogy kertelek, vagy terelek. A nyers és egyszerű válasz az egyik gyengém. Arra, hogy wow, eléggé elmosolyodok a könyv lapjainak, ahogy pedig folytatja, összecsapom azt, és visszateszem oda, ahonnan elvettem, majd rápillantok, orromon kifújva a levegőt. Leginkább olyasmit sugall tekintetem, hogy oké, akkor Te mégis hogyan beszélgetnél; pici terpeszben állok meg ahogy felé fordulok teljesen, kihúzva magam, kezeim pedig magam mögött összekulcsolom - hiszen végre ő is mozdul, talán érdeklődőbb. Unalmasat azért csak nem mondtam, igaz-e.
- Ahogy szeretnéd. - bólintok is hozzá egy lágyat, szemhunyással, majd hallgatom a kérdést, szemöldökeim hirtelen kúsznak fel kíváncsian, ahogy abbamarad a monológ. Kivárom! Gyanakszik, agyal, én meg már inkább furcsállva nézek vissza rá, ugyan mi járhat a kobakjában. - Én is? - kérdezek vissza, rávágnám 'te is', válaszul, dee akármire is juthatott ez a pár pillanat alatt. Bármibe azért nem egyezek bele! Persze sejtem én, hogy mit kérdez, de az, hogy nem fejezi be a kérdést, azt jelzi felém, hogy idegen neki a téma, szóval szokja csak. Értetlen perceimet fogom élni már csak azért is. - Hát, ha tőle örökölted ezt a különleges szempárt, akkor igen. - felelem őszintén, nem szándékozok viccnek venni, hogy a sötétben tapogatózik, mert az ilyesmi nem vall rám. - Nem tudom, ki az apád, ahogy azt sem igazán kötötték az orromra, miért kellene megölnöm téged, de utóbbi így már nem is érdekel, Aviva. Gondolom, Te tudod helyettem is. Az elsővel viszont tisztában vagy? Egyszerűbb lenne megmondani, pontosan milyen rokonságban is állunk. - kérdezek, majd őt idézem végül egy lágyabb mosollyal, ami már sokkal inkább barátságos, mintsem szemtelen, hiszen tényleg jó szándékkal érkeztem. Kérdés, ő kér-e ebből, vagy juhé, nem ölöm meg, de hagyjam is.

| code by elyon |
Anonymous

Vendég —

Cameron && Aviva

Nem készültem váratlan látogatókra, pláne nem ilyen jellegűekre, és az a tudat sem tesz kifejezettem boldoggá, hogy még valakinek sikerült megtudnia vagy kiderítenie és hozzám kötnie ezt a címet. Erről mindenképpen beszélnünk kell majd Axellel, de ezen nem most kezdek el gondolkozni, mert a figyelmemet az ajtón látszólag zavartalanul belépő férfi köti le. Az ajkaira ülő szemtelen mosolya és a halk sóhaj sem hat meg, nem kenyerem a szájkarate, és egyébként is felkelti az érdeklődésemet, amikor azt mondja, a fajtája. A szemeim összeszűkülnek egy kissé, bár ez még mindig elég sok lehetőséget rejt magában - olyanokat, amikről van tudomásom, és olyanokat is, amikről nincs, de az is lehet, hogy teljes mértékben a bolondját járatja velem.
– Érdekes lehet ez a te fajtád felelem nyugodt hangon, de nem kérdezek rá, mire gondolt. Ugyanúgy nem eresztem le a fegyveremet sem a fehér zászló említésére, nem igazán hiszek a mesékben.
Amikor megmozdul, szemeim rögtön követik a keze mozgását, a mutatóujjam pedig elindul az elsütőbillentyű irányába, de aztán nem fejezem be a mozdulatot, mert tudom, hogy az ösztönöm nem csapna be, és most egyáltalán nincs készültségben. Figyelem, ahogy előveszi a pisztolyt, jól láthatóan kiejti belőle a tárat, aztán mindkettőt leteszi a konyhapultra. Összevont szemöldökkel figyelem, de a gesztus az gesztus, az ösztön pedig ösztön, ezért lassan én is leengedem a kezeimet. Ismét biztosítóm a Berettát, de én azért nem teszem messzire; ettől még nem tudhatom, fegyvertelen-e, és egyáltalán nem bízom benne. Úgy különösen nem, hogy úgy kezd el járkálni és matatni a lakásban, mintha ő maga is itt élne. Sok nézegetni valója mondjuk nincs, a lakás sokáig csak az enyém volt, ennek megfelelően maximálisan személytelen is, Axel az egyetlen, akinek a jelenléte otthonná teszi; a növények, könyvek és a tévé alatti DVD-k is mind a főbérlő tulajdonát képezik, személyes tárgyak pedig egyáltalán nincsenek, mivel ilyenekkel soha nem is rendelkeztem. Csak két emléket őrzök, az éjjeliszekrény fiókjában, de ha megpróbálna bemenni a hálószobába, egyébként is kénytelen lennék mégis lelőni.
Inkább meg is próbálom rábírni a beszédre végre, ha már azzal kezdte ezt az egész látogatást, hogy beszélgetni akart. Szerencsére válaszol is, de az a válasz... hát, minden szempontból kimerítő. Szinte nem is győzöm követni az információkat, amiket egyetlen mondattal hozzám vág: a rokonom (de mégis hogyan?), valaki felbérelte, hogy megöljön (oké, ez nem újdonság), de ő úgy döntött, nem teljesíti a megbízást (de miért?), miután rájött, hogy mi vagyok (de melyik részére?). Húha.
– Wow – vonom fel a szemöldökömet egy pillanatra. – Inkább kimerítő – válaszolom meg aztán a kérdését, figyelve, hogy még mindig nagyon otthon érzi magát, de egyelőre hagyom érvényesülni. Leteszem a Berettát magam mellé a pultra, aztán összefonom a kezeimet a mellkasom előtt.
– Mi lenne, ha szépen sorjában mennénk? – vetem fel, a tekintetemet továbbra sem véve le róla. – Pontosan milyen rokonságban is állunk szerinted? Mert én nem tudok róla, hogy... – Megakadok a mondatban, mert ebben a pillanatban jut el a tudatomig az a bizonyos tarkóbizsergés, vagy inkább az, hogy elkezdjem felfogni a jelentését. Amikor Axel apjával találkoztam, még nagyon lassan ment a felismerés, de talán pont emiatt kapcsolok most viszonylag gyorsan... Összevonom a szemöldökömet, szemeim gyanakvással vegyes hitetlenkedéssel figyelik tovább. – Te is...? – Még mindig szörnyen irreálisan hangzik a fejemben a kérdés, hogy isten vagy, ezért nem is fejezem be hangosan, úgyis azt sejtem, hogy érteni fogja. Megrázom a fejem, mintha nem akarnám elhinni, hogy ez lehetséges, és egy kicsit talán tényleg így is vagyok vele. Még csak most kezdek beleszokni ebbe az egészbe, mégis mintha lépten-nyomon beléjük botlanék, ráadásul... istenek, akik bérgyilkosok? Én meg eddig viszonylag nyeregben éreztem magam...
– Az apám... rokona vagy? – kérdezek végül egyet, bár nehéz megtalálnom a megfelelő szót. Ismerek ugyan pár nevet a skandináv istenek közül, de a családfát biztosan nem tudnám felrajzolni, így aztán fogalmam sincs, kik lehetnek szegről-végről a rokonaim. Ha belegondolok is megfájdul egy kicsit a fejem.

Cameron Reidarsen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Móði vagyok
play by :
Fabian Arnold
Posztok száma :
104
User neve :
Elyon
Csoport :
isten
Pontgyűjtő :
94
Lakhely :
grünerløkka
Foglalkozás :
Előtörténet :
Keresem :
To remember the light

Cameron Reidarsen
Elküldésének ideje — Kedd Márc. 22, 2022 8:51 pm

Aviva 'n' Cameron

Választ ugyan semmire sem kapok, és ez bármit is jelenthet, én mégis nyitom lassan az ajtót, hogy az magasztos lépteimnek helyet adjon; így találom szemben magam egy nem épp kedves fogadtatással. Bár mitől lenne az, ugye? Megállok, majd az ajtót magam mögé nyúlva becsukom, neki is dőlök egy pillanatra, hogy aztán pár lépésem Aviva felé vigyen, de közel nem megyek hozzá, kíváncsi tekintete addig méregethet ilyen távolságból, ameddig csak akar. Szavaira azonban szemtelen mosolyom sem bírja tovább, elterül arcomon egy halk sóhaj kíséretében, mintha csak azt mondanám némán, butuska...
- Meg akkor, ha a fajtámra lősz, de én hibám, otthon felejtettem a fehér zászlóm. - nevetem el végét lágyan, én láthatóan nem feszülök be a helyzettől, ő meg nem tudhatja, hogy neki se kéne. Persze, nem köszönnék meg egy esetleges lövést, de nem igen vakarna le magáról annyival, ha azért jöttem volna, amire felbéreltek.
Hátranyúlok, hogy szépen lassan elővegyem a fegyverem, aminek látványosan mutatva veszem ki tárát, miközben Aviva tekintetét figyelem sajátommal, majd mindkettőt leteszem elé a pultra, de egy mukkot sem szólok se közbe, se utána, helyette laza természetességgel kezdem el magam otthon érezni; kezembe fogom a pulton díszelgő dolgokat, a növény levelét is két ujjam közt simítom párszor, ha akad valami magazin, könyv, akármi, abba is belelapozok lustán, mint aki hazajött, persze közben hallgatom ám amit mond.
- Oh tényleg, oda a modorom is..! - pillantok rá futólag egy csibészesebb mosollyal, majd nézelődök tovább. - Cameron vagyok, akármilyen kisze-kuszasággal, de rokonod, és azért jöttem, mert egy nem enyhén akcentusos tag felkért, hogy öljelek meg, de amint rájöttem, hogy mi vagy, úgy döntöttem, életben hagylak. - és közben találtam egy érdekesnek állítható könyvet is, de azért felnézek belőle egy picikét. - kielégítő válasz volt? - kérdezem ártatlan kíváncsisággal tekintetemben, majd tovább lapozgatom a könyvet, mintha csak tízen-huszon oldalanként érdekelne egy-egy szó.

| code by elyon |
Anonymous

Vendég —

Cameron && Aviva

Nyilvánvalóan ez a nap sem alakulhatott csak úgy simán, vagy legalább elfogadhatóan. Amióta kezdtem elveszíteni a hitemet a véletlenekben, mintha a sors nem csak azt akarná állandóan az orrom alá dörgölni, hogy igenis létezik, hanem azt is, hogy nem feltétlenül kellene kizárólag fordulatokra számítanom tőle. Akkor legalábbis mindenképpen ez jut eszembe, amikor egyszerre lép életbe az ösztönöm és hallom meg az ajtó kattanását. A reakcióm azonnali és gyors, épp csak egy rövid gondolattal adózok annak, hogy mennyire örülök a ténynek, miszerint Axel nincs itt; nem azért, mert ne bíznám rá az életemet, inkább magam miatt, azért, mert fogalmam sincs, kibírnék-e még egy olyan jelenetet, ahol egyáltalán potenciális veszélybe kerülhet. Egyelőre szép emlékekkel kezdtük újra felépíteni a közös utunkat, ilyen jellegű tevékenységeket még nem kellett beiktatnunk az életünkbe, és ha rajtam múlik, egy darabig nem is fogunk...
Ezektől a gondolatoktól vezérelve csak még szilárdabban tartom a pisztolyt az ajtó irányába, még akkor is, ha furcsamód az nem nyílik ki teljesen, és végül még kopogás is felhangzik rajta. Kis híján felhorkanton a hangra, bár tény, hogy mintha az ösztönöm is össze lenne zavarodva egy kissé. Mintha azt akarná jelezni, hogy legyek résen, de közben nem kongatja a vészharangokat a fejemben - pedig az, hogy az ajtó mögött felhangzó férfihang ismeretlen, és mégis a nevemen szólít, már önmagában is figyelmeztetésnek minősül, még ha egy egészen kis részem meg is nyugszik, amiért nem héberül szólalt meg. Felvonom a szemöldököm a felesleges jelzőre, de úgy döntök, egyelőre válasz nélkül hagyom a szavait, inkább megvárom, hogy valóban belép-e az ajtón, és hogy én is farkasszemet nézek-e majd egy fegyver csövével.
Nem mozdulok, amikor az ajtó kinyílik, kezeim szilárdan tartják tovább a Berettát, egyenesen a mellkasára szegezve azt. Csak a szemeim mozdulnak meg, hogy fel tudjam mérni az ellenséget, tekintetem végigfut az ismeretlen alakon, fegyvert keresve rajta és a kezében, de egyelőre akkor sem engedem le a saját pisztolyomat, hogy nála nem látok másikat. Legalábbis látható helyen nem. Jóval magasabb nálam, innen körülbelül olyan magasnak tűnik, mint Axel, de ettől még nem fogok megijedni.
– Egy lövés csak akkor felesleges, ha célt téveszt – vonom fel a szemöldökömet, amikor pillantásom visszatér az arcához, egyenesen a zöldesbarna szemekbe mélyedve. Azt nem teszem hozzá, hogy az enyémek nem szoktak célt téveszteni, ha akarja, még megtapasztalhatja maga is, bár egyelőre nem mutatok semmi olyasmit, ami erre utalna, a mutatóujjam is nyugodtan simul a fegyver oldalára. Én sem szoktam vaktában lövöldözni.
– Kezdhetnéd azzal, hogy elmondod, ki vagy és mit akarsz tőlem. Ha már beszélgetni szeretnél – billentem kissé oldalra a fejemet, élesen figyelve minden mozdulatát. Ismerős bizsergést érzek a tarkómnál, de egyelőre nem figyelek oda rá, pedig lehet, hogy kellene.

Cameron Reidarsen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Móði vagyok
play by :
Fabian Arnold
Posztok száma :
104
User neve :
Elyon
Csoport :
isten
Pontgyűjtő :
94
Lakhely :
grünerløkka
Foglalkozás :
Előtörténet :
Keresem :
To remember the light

Cameron Reidarsen
Elküldésének ideje — Hétf. Márc. 21, 2022 11:27 pm

Aviva 'n' Cameron

Ahogy ideköltöztem, úgy voltam vele, folytatom az addig megszokottat, vagyis, hogy a rendes munkám mellett elvégzek némi ... plusz feladatot is. Sajnos nem sokszor van szükség mesterlövészre a rendőrségen belül, én pedig hiába szeretem, ha békés a világ, nem sokáig érzem jól magam a kedvenc M24-esem nélkül. Hát meg úgy... az összes fegyverem nélkül. Ez persze nem jelenti azt, hogy amit ez a pöcsfej Mr. Yellow - ami nyilván kamu név a tagnak, de kit izgat - szeretne, az úgy is lesz, hiszen ellátott ugyan rengeteg infóval és képpel arról a nőről, aki szúrja a szemét, én szeretek magam is utánajárni a dolgoknak. Nem vadászgatok én csak úgy senkire... és talán ez a szerencséje ennek az Avivának, bár az üzlet úgy végződött, hogy 'remélem nagyobb sikerrel jár, mint az elődei', szóval azt hiszem egyébként nem könnyű falat. Hát másnak talán.
Sokáig figyeltem azt a területet - tisztes távolságból - amire rámondták, arra szokott császkálni, míg nem végül megpillantottam, de a pláne nem ez a sztoriban. Az ismerős érzés előbb tűnt fel, minthogy leesett volna, végre megvan az elveszett madárka akit keresek, így kíváncsiságom megnőtt, az ölés utáni vágyam viszont csillapodott, főleg, miután egyértelművé vált számomra, hogy tényleg személyében van dolgom egy istenporonttyal.
Mostanra datáltam a meglepetés látogatást, és bár megölni nem szándékozom, a kilenc millisem hátra rejtem övemhez, mondhatni a biztonság kedvéért.
Azzal mondjuk nem tökölök sokáig, hogy az ajtón bejussak, illetve, hogy legalább kinyissam, mert be nem hajtom azonnal, csak egy parányit, majd kettő lassút koppintok rajta.
- Beszélhetünk is, mielőtt lőnél, Aviva. - hagyok egy kis szünetet, majd folytatom: Ami hozzáteszem teljesen felesleges lenne. - fejezem be végül, azt hiszem elég sok lehetőséggel számoltam, tudván, hogy az ajtó másik oldalán álló illető valószínűleg fel van fegyverkezve. Legalábbis én a helyében fegyverrel merednék az ajtóra, amint meghallottam, hogy matatnak vele... - szóóval bemegyek. - jutok erre végül, és akár szól valamit, akár nem, lassan elkezdem behajtani az ajtót, majd be is lépek rajta.

| code by elyon |
Anonymous

Vendég —

Cameron && Aviva

Még egyszer átdörgölöm a hajam egy törölközővel, aztán a hálószobába lépve felöltözök néhány kényelmesebb otthoni darabba. A futás kellemesen elzsibbasztott, már nagyon éreztem, hogy szükségem van rá, és most épp kapóra jött, hogy Axel elment az öccsét tanítani. Örülök, hogy töltenek együtt egy kis időt, nem is érzek bizonytalanságot az elhatározásával kapcsolatban; jól emlékszem még, miket mesélt annak idején az öccséről, meg persze arra is, hogy egyszer miben akasztott meg minket kis híján, mert épp - ismét - lecsukták, de ebben a kérdésben Axel volt a döntőbíró. Ha ő azt mondja, hogy megbízik az öccsében annyira, hogy fegyvert adjon a kezébe, akkor én támogatom ebben, és kész. Abban egyébként is igaza van, hogy jobb félni mint megijedni, még ha biztonságban vannak is így, hogy Axel nem tért vissza hivatalosan az élők közé. És akkor is, ha előbb hajtanám a fejem önként a guillotine alá, mintsem hagyjam, hogy veszélybe sodorja őket az én elbaszott helyzetem. Épp elég, hogy Axelt belekevertem ebbe, őt már egyébként sem tudnám elengedni.
Átnyújtóztatom a tagjaimat, majd visszaviszem a fürdőszobába a törölközőket és felakasztom őket. Ráérősen fésülöm ki a hajam, úgyis tudom, hogy van még időm, jó darabig nem kell még elindulnom Axelért, és most nincs egyéb elintéznivalóm sem. Az a szőke ribanc már megkapta, amit megérdemelt... valószínűleg hamarosan meg is találják a roncsot és a hulláját. Sokkal jobb élmény lesz ezt visszahallani, mintha csak az eltűnését jelentenék be. Az egyik törölközővel felitatom a vizet a hajvégeimről, aztán elindulok a nappali felé; eszembe jut, hogy talán fel kellene csörögnöm Joe-t...
De végül sem a gondolat, sem a távolság második feléig nem jutok el. Megtorpanok, amikor az ösztönöm erőteljesen és váratlanul bekapcsol, bár van benne valami átkozottul furcsa, mintha egyszerre akarna ledönteni a lábamról és lenne bizonytalan a jelzésében. Elég irreális élmény, csakúgy mint az, hogy lassan szinte megszemélyesítem ezt a - mint kiderült - képességemet, de az egész helyzet rögtön értelmet nyer - legalábbis félig -, amikor meghallom a zár ismerős és oda nem illő kattanását.
Most komolyan?!
Lenyelem a számra toluló sűrű káromkodásokat, gyorsan reagálok, egyetlen lépéssel termek a konyhapultnál, amire letettem a Berettát, hogy aztán azonnal felkapjam és kibiztosítsam, majd csőre is töltsem azt. Innen éppen rálátok a bejárati ajtóra, a pult mögött állok meg, emelem fel a fegyvert kinyújtott karokkal, tüzelésre készen; azon az ajtón két ember jöhetne be jogosan, de Axel az öccsével van, az apám pedig sosem törné rám az ajtót így. Egyetlen lehetőséget látok még magam előtt, azt, aki egyszer már betört ide, de esetében sem lehetnék biztos abban, hogy milyen céllal jön.
Szilárdan és rezzenéstelenül állok akkor is, ha a hívatlan vendégem belép az ajtón, de ha ő nem támad rám azonnal, akkor én sem kísérlem meg helyben agyonlőni. Malthe óta megtanultam, hogy néha hasznos információk származhatnak abból, ha az ember előbb kérdez, és csak aztán lő - már ha van erre lehetőség.

Ajánlott tartalom —

Cameron & Aviva | blood in the water
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Cameron & Aviva | big and lil' war
» Cameron & Aviva | what's your emergency
» Cameron × Freydis
» Cameron & Reidar
» Cameron × Freydis

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: