M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Family reunion
 :: Valhalla csarnokai ;;
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Reidar Asheim
Kiskép :
Family reunion 46031b53251e04177a5d25f7f06da8f8a20a19de
Rendeltetésem :
Thor vagyok
play by :
chris hemsworth
Posztok száma :
82
User neve :
Rea
Csoport :
Isten
Pontgyűjtő :
77
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
a királyi testőrség vezetője
Előtörténet :
I'm here

Reidar Asheim
Elküldésének ideje — Hétf. Május 16, 2022 3:03 pm
Family && Thor

Tyr leánya… egy cseppet meglepő volt a hír, bár úgy gondoltam, mindenkinek kijár egy gyermek élete során, s talán ha a leány mellette van,segíthet is neki ezekben a vészterhes időkben.
Anya célja nemes volt, bár kötve hiszem, hogy egyszer majd mindannyian együtt ülhetnénk egy teremben. Testvérek lennénk, de a viták, még köztünk is felüthetik fejüket, főleg, ha lányomra gondoltam.
-Biztos nagyon fonom lett. - mosolyodtam el kedvesen, megindulva az ajtó felé, aztán...
Mildri szavai elszomorítottak, ám vonásaim semmit sem árultak el. Sajnáltam ami vele történt, s így általa apánkkal is… mert mi lesz vajon akkor, ha Mildri elveszik? Ha elveszíti emlékeit, s feledi ki is volt ő valójában? Akkor talán Atyán is efelé sorsra jut majd?
Megálltam az ajtóban, felé emeltem pillantásom, kezem rászorult a gombra, s apró villámok sercegtek tenyerem alatt, melegítve fel a kilincset, majd anyám szavaira elengedtem azt, egy pici figyelmet szenteltem neki, majd apámra emeltem tekintetem.
Igaz, Anyám kérése is elég volt hozzá, de ott még akadt a kibúvó, s apám szavai előtt, már kész voltam odalépni, s csókot hinteni homlokára.
Apám szeme mindent lát. Apám elől semmi sem maradhat rejtve, s ez benne volt abban is, miként hozzám szólt, miként felmentett a mai szolgálataim alól. Benne volt abba, ahogy méltóságos családfőként ült az asztal főhelyén.
-Ahogy óhajtod! - bólintottam atyám felé, majd vetettem még egy pillantást a kilincsre, majd letelepedtem egy olyan helyen, ahonnét mindenkit láthatok, ám előtte finoman, s biztatón érintettem meg Mildri vállát.
Nem kezdtem el kérdezősködni, nem tudakoltam mi van velük, hogy érzik magukat, hisz épp elég teher lehet ezekről beszélni, mint az a gondolat, hogy valaki esetleg az ajtó túloldalán miattam került kellemetlen kapcsolatba egy kilinccsel.
Tekintetemet apámra emeltem, s rajta is felejtettem, miközben ökölbe szorított jobbomon apró villámlások cikáztak végig.
Vajon mi lehet ez az egész? Vajon miért készítették ezt az átkot? Vajon miért? Vajon a véget akarják vele elkerülni, s ez által megsemmisíteni valamennyiünket?
Ám kérdéseim nem tettem fel, csak ültem ott csendesen, miközben pillantásomban benne volt, ebben teljes válsz élességgel számíthatnak rám.
Alexről nem ejtettem szót továbbra sem, hisz nem éreztem a pillanathoz illőnek. Nem láttam illendőnek közbeszúrni, hogy „Jajj de szar nektek, mert lassan eltűnnek az emlékeitek… amúgy van egy 5 éves fiam…” Szóval ezt a részét mélyen megtartottam magamnak. Helyette, csak ültem, Anyám, és Mildri felé emelve tekintetem.

408| ... |

it is not the roaring thunder that smites
but the silent lightning
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —

Family reunion

Thor túl sokszor élt úgy, hogy nem láttak belőle mást az erején kívül, ez pedig önkénytelenül formálta azzá, ami volt. Ez alól én sem kaptam felmentést, ezzel tisztában voltam és nem is akartam letagadni. Mindig szembenéztem a hibáimmal, még ha változtatni rajtuk alig-alig tudtam csak.
- Mint a király kamarása, ma estére felmentést adok a szolgálat alól, testőrkapitány. - mondtam mosolyogva a távozására. - Ne butáskodj, fiam. Ülj le. Kárba vész édesanyád alkotása, annál pedig nincs szomorúbb dolog a világon.
Ezt nálam senki nem tudta jobban, mert hogy minden körülöttünk közvetve az én teremtésem volt. Meg persze minél tovább maradt Thor, annál nagyobb eséllyel számolt be ő is egy eddig nem ismert porontyáról - talán valakiről, aki méltó lehetett megmenteni Asgard megnyomorodott királyát és királynőjét a sanyarú sorsuktól.
De minden, utódok, öröklés, félvér fattyak, minden elhalványult, ahogy Mildri rám nézett és teljes alázatban kimondta a szavakat, amitől a világ helyét átvette egy vérszínű köd.
Muninn, az Emlékezet, a saját lelkemből született teremtményem áldozatul esett az Átoknak.
Éreztem, ahogy minden érzelem menekül belőlem, az arcomra írva nem maradt semmi, csak a sistergő harag. Semmi a teremtett világban nem volt olyan szorosan hozzám kötve, mint Huginn és Muninn. Belőlem lettek, az én erőmből, az én akaratom szerint. Saját életet kaptak tőlem, de olyan eltéphetetlen kapocs kötötte őket hozzám, ami szorosabb volt bárminél.
És valaki most ezt a kapcsot támadta meg. Engem támadott, az én emlékeimet akarta elvenni, egyedül az mentett meg, hogy külön életet éltek Mildri arcával, az ő neve mögött.
Az ablak mögöttem megremegett a szivárgó erőtől, de visszafogtam magam. Az én haragom nem mennydörgött, mint Thor, nem taszított népeket harci lázba, mint Tyr. Az én haragom ennél alattomosabb volt és célzottabb, mint a Gungnir hegye.
- Lesz kiút. - feleltem Hödr felé fordulva. - Elmegyek a nornákhoz. A fejükre olvasom, ami történik, megkötök minden alkut, amit akarnak és megoldást követelek tőlük. Ha azt nem adnak, akkor pártatlanságot, és én magam vadászom le, aki ilyet mert tenni. A fiam, a királynőm, és most... - Hirtelen elhallgattam és a hollóra néztem. - A sértés, ami téged ért mintha engem ért volna. És ugyanúgy lesz megtorolva.

Aláfestőzene: Katt
Anonymous

Vendég —
Family <<>> Arseni
Wash it all away
Wash the grime off my soul
I'll see another day
With pain I pay the toll
Wash it all away
Just wash it all away

- -
« Zene; love  love »
A lány, a bátyám leánya, még fiatal. Aviva. Egy harcos. Magamba szívom ezeket a szavakat, amlékezni akarok rá, amikor majd valaki valamilyen mód felkeresi és elénk hozza. Várom a pillanatot, kíváncsi vagyok, mennyire hasonló édesapjához. Éreztem Thor tenyerét a vállamra simulni, aprón fejet hajtottam neki,  a kézfogás mellékes volt számomra, apró formalitás, bár nem sokat érő. Van ami többet ér az én "szememben". A gondolataimat Aviváról elterelik, figyelem atyám szavait, amikor Munninhoz szól, ekkor már tudtam...valami negatív fog érkezni. Eltompítottam magam, minden érzékemet a hallásomra fókuszálltam, érezni akartam a hollót, mindent amit most érzett, túl sok zavart éreztem tőle. Ugyanaz ragadt rá, ugyanaz a sötét nyálkás fertő, ami sokszor uralta Édesanyát, Tyrt, Forsetit... eleresztem az érzékeslést, hallom, ahogy anya Mildrihez lép és nyugtatni próbálja. Másodpercekre elkapott a harag, mérges lettem erre az egész mizériára, amely a családomat fenyegette. A pite illata sem nyugtatott meg.
- Vége lehetne már... lesz ebből kiút bármikor is? - fordítottam apám felé a fejem, tekintetem is egyenesen rászegeztem, mintha látnám Őt. Mintha tőle várnék bármiféle kegyes választ, ami nagyából megnyugtatna. Mindenkit. Nem akartam hogy választ kapjak, tulajdonképpen költői volt a kérdés is, ez ellen nem sok mindent lehet tenni. Még. Csak sodródunk.
- Hogy érzitek magatokat? Édesanyám, Munnin, Mildri... - feléjük fordítottam a fejem, iriszeimet a holló szemeibe vájtam szinte, ám nem voltam sem haragos, nem éreztem feléjük semmi negatívot. Velük voltam, a bánatukat elakartam hessegetni, magamba akartam szívni... mintha lehetséges lenne ilyesmit. Szerettem volna ha tudnák, hogy mindenféle módon de velük vagyunk, hiszen egy család bajban is család. Talán nem lesz rosszabb, ha beszélnek róla, nem igaz? Talán ha kicsit megnyugszik... mindenki megnyugszik. Hiszen érezni, mindenkiből érzem a feszültséget, a meglepetés erejével szállt alá...talán atyám az, aki képes elnyomni mindezt és képes nyugodtágot erőltetni magára. Kifog hűlni a pite. Lehajtom a fejem, nem figyelem őket tovább semmilyen módon sem.

Anonymous

Vendég —

Family Reunion

Odin kérdésére csak megráztam a fejem. Einar nem mondta meg hol járt most, igazából nem is kérdeztem, mert nem akartam rögtön letámadni, a hollót pedig arra kértem, hogy jelentse be neki tisztességesen, hogy a nagyanyja meg szeretné ismerni, hadd döntse el a lány, hogy mikor és hogyan akarja, hogy ez megtörténjen, már ha akarja egyáltalán. A férjem is sokat vadászott még annak idején, ismerte, hogyan kellett megközelíteni egy büszke de félő szarvast, vagy egy sérült, magányos farkast, aki támad mert nem tudja, hogy a kinyújtott kéz enni akart neki adni.
Ez után betoppant Thor és szinte rögtön utána Mildri is. Hiába ment el Tyr, mindkettejük jelenlétének örültem, teljessé tette az otthon érzését, hogy ott voltak, sőt, az tette volna igazán, ha minél többen voltunk. Munnin ajándékát gondosan eltettem, de láttam az arcán a felhőket, hogy most, hogy mindenki itt volt, meglett volna az alkalma, hogy elmondja, ami a szívét nyomja. Én nem akartam erőltetni, a titkát is megőriztem neki, hogy ott és úgy derüljön rá fény, ahogyan a nő akarta, bár már akkor is mondtam neki, amikor én megtudtam, hogy voltak dolgok, amiket nem lehetett örökké magunkban tartani. Részben mert felemésztett belülről, másrészt meg mert a Mindenek Atyja meg fogja érezni úgyis, ha történt valami.
- Annyit tudok, hogy már felnőtt, de még elég fiatal embermércével is. – válaszoltam Hödr kérdésére, miközben elkezdtem felszeletelni a pitét.
- És igen, szeretném összehozni. Még sosem volt olyan, mint mind egy világban éljünk, most, hogy ez megtörtént, még ha valamennyire kényszerűségből is, szeretnék kihasználni a lehetőséget.
Még mindig vártam, hogy akár ő, akár Thor színt valljanak a félvér gyermekeket illetően, de mindketten hallgattak, mint a sír, sőt, Thor egyenesen felállt, hogy nem akar zavarni.
- Nem zavarsz, drágám, és még meg sem kóstoltad a pitét! Ha csak nem sietsz nagyon valahova… akkor maradj. Tudod, hogy szívesen látunk.
Ennyi idő után már igazán tudnia kellett volna, hogy családtag volt, és nem kezeltük másképp, mint bármelyik fiunkat. Őt nem. Ugyanakkor ismertem és értettem a benne levő folyamatos bizonytalanságot, a nyugtalanságát, hogy igazából sosem találta a helyét, bármennyire is próbáltam vele éreztetni, hogy amit keres az itt volt az orra előtt. Reménykedtem benne, hogy amikor saját családja lesz, ez majd megoldódik magától, de nem így történt, talán Sif nem volt hozzáillő, talán az apja vére hajtotta előre, nem tudtam. Megfogtam a kezét, amivel megérintette a karomat és megszorítottam. Ha menni akart, nem tartóztathattam, de reméltem ebből értette, mennyire jól esne, ha még maradna, akkor is, hogyha holnap is találkozunk, hogy csináljunk valamit együtt.
Odin persze rögtön megérezte, hogy valami nem stimmel Mildrivel, ahogyan arra számítottam is. Hiszen a nő volt a férjem emlékezete, önmagából gyúrta és lehelt bele életet. Ezt persze mindenki tudtam. Ám amit nem tudtak, mert nem csak Mildri, hanem Odin titkát is megőriztem mindig, még a fiaink előtt is, a hollók előtt, az egész világ előtt, ha az kellett, hogy a férjemet legbelül mindig az hajtotta, hogy rajongott a saját alkotásaiért, legyen az a világ, az ember, de ez vonatkozott a hollóira is. Az, hogy folyamatosan fenyegették, hogy mindezt elpusztítják elveszik tőle, sőt meg is tették már legalább háromszor, az hajtotta az őrületbe, késztette egyre nagyobb egyre érthetetlenebb dolgokra.
Amikor Mildri beszélni kezdett, letettem a kést, amivel a pitét szeleteltem, majd odaléptem a nő mellé, és az ujjai közé fűztem az ujjaim. Megszorítottam a kezét és átöleltem a derekát hátulról, hogy érezze, hogy támogattam, hogy legalább így tudja, hogy akkor sem engedném, hogy Odin elküldje, ha el akarná – bár a hollóval ellentétben én tudtam, hogy ne fogja akarni, ahogyan Hugint sem fogja megbüntetni ezért.
- Én már tudtam róla. De még mesze nem olyan súlyos a helyzet, mint nálam… – tettem hozzá. Reméltem, hogy elkerülhetjük egy kicsit az Átkot ma, és csak az örömteli dolgokra koncentrálhatunk, de úgy tűnt a nornák mást szőttek nekünk.

Anonymous

Vendég —

Family reunion Npv4

Family Reunion

Királyi család & Munnin

Az elején jó ötletnek tűnt, oké talán nem volt teljesen az, de a hívásra illik felelni. Aztán belegondolsz szép lassan hogy merre mehetnek tovább a cselekmények szálai, és mire észbe kapnál már ott vagy, hogy a kérdést neked szegezték, és ideje felelni.
Lassan emelem tekintetem Odinra, úgy pillantok rá, mintha minden vonását meg akarnám őrizni az örökkévalóságig, bár a jelenlegi helyzet okán jogosan hiszem hogy ez nem fog megtörténni. Majdnem teljes a család, és a békés nyugalmukat nekem kell felrúgnom. Könny szökik a szemembe, és érzem hogy talán el kellene futnom, madárrá változni és világgá repülni, de hogy legyek távol azoktól akiket szeretek, akikhez kötődöm? Odin... mindig kedves voltál számomra, talán azért mert a részed vagyok, talán azért mert mióta emberi testbe parancsoltál, olykor lányodként viseltetsz irányomba, máskor olyan vagyok mint a rég látott unokahugod, s egyes alkalmakkor a legmélyebb bizalmasod. Huginn ismeri a gondolataidat, tudhatja mi jár fejedben, mi zavar és mire vágysz, de én látom a titkaid, én őrzöm az emlékét koroknak melyek kedvesek vagy épp gyűlöltek voltak számodra. Mi lesz velem ha egy reggel már nem fogom tudni ki vagyok, s általam te is elveszíted önmagad?
Frigg... drága Királynőm... barátom, bizalmasom... még most sem árultál el férjednek... holott hetek óta ismered a titkom. Kérlek ne haragudj rám, hogy nem bírom tovább magamban tartani, ha nem kérdezett volna rá... remélem megbocsátod nekem hogy tönkre teszem a családi napot.
Thor, Hödr... ismerlek bennetek születésetek óta... megannyi emlék köt hozzátok, és nem csak atyátok révén, hanem sajátok is.
-Nagyuram... - ez nehezebb mint gondoltam, amit tetéz hogy Mildrinek hívott, emberi név egy emberi testnek, önálló akarat ajándékként egy teremtménynek ami szolgálni hivatott. - Az átokról van szó... - kósza gondolat, talán Friggről akarnék beszélni, de nem pillantok rá, holott jól esne egy megerősítő bólintás, de eszemben sincs bajba keverni, hogy tudta, és nem szólt róla. - Úgy gondolom tudnod kell, hogy a madaradat... Munnint... megfertőzte a ragály... - most kellene jönnie annak a résznek, hogy kő esik le a szívemről, hogy megkönnyebbülök, hogy minden rendben van, mindenki ölelkezik és együtt élünk amíg... az amíg már itt van.
Ha suttogtam volna is hallaná mindenki, Thor sincs oly messze hogy erre ne akarjon visszafordulni. Ez nem válasz ugyan az összes kérdésre, de éreztem a kérdőjelet rajtuk, tudom hogy mind látták rajtam hogy valami nincs rendben, hogy a közelem nem volt olyan megnyugtató mint korábban, mert én sem találom önmagam.
-Kérlek ne büntesd Huginnt... szívére kötöttem hogy ne beszéljen róla, magam akartam elmondani.
Fogalmam sincs mi jön ezután. Csak remélni merem hogy nem száműz, hogy nem cserél le egy másik hollóra, hogy nem gondolja azt hasznavehetetlen katonává váltam.

Family reunion Npv4

Reidar Asheim
Kiskép :
Rendeltetésem :
Thor vagyok
play by :
chris hemsworth
Posztok száma :
82
User neve :
Rea
Csoport :
Isten
Pontgyűjtő :
77
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Előtörténet :
I'm here

Reidar Asheim
Elküldésének ideje — Kedd Május 03, 2022 10:47 am
Family && Thor

Anyám elém jött, megölelt, amit viszonoztam is, majd átadtam neki a virágot, mit direkt neki hoztam. Sokat jelentett nekem. Sosem tekintettem rá másként, hisz ő is gyermekének gondolt. Attól függetlenül, mit is gondolt rólam más, ő mindig meglátta a bennem rejlő jót.
Mosolyogva figyeltem, ahogy vázát keres, majd természetesen apámnak is köszöntem, de az csak amolyan formalitás volt a részemről, hisz rajongani nem rajongtam. Az gyermekként elveszett, bár magam sem tudom miért.
Igaz tiszteletem nem csappant meg, de… inkább elhessegettem a gondolatot, s figyeltem anyámat.
Aztán megjegyeztem neki, hogy velem tartana e egy napra, mire igent mondott, s nem tudtam, vagy inkább nem akartam palástolni örömöm, s így mosolyom ki is ült az arcomra.
-Rendben! -bólintottam, aztán arcomra komolyság költözött, hallva szavait. A gyermekek… tekintetem apámra siklott, s megfogalmazódott bennem a kérdés, vajon tud e Alexről, s közben apám beszélt, én pedig csak felvontam szemöldököm egy pillanatra. Nem rajtad múlt... Aztán felvont szemöldököm fent is maradt. Tyr távozását magam is láttam, ám nem állítottam meg egy szóra sem. Sietősnek tűntek léptei, én meg akkor még nem végeztem, aztán figyelmem ismét visszavándorolt Anyámra.
-Összehoznád a családot? - kérdeztem lágy hangon, miközben Hörd felé tekintettem. Talán ha ő elmondja, akad itt gyermeke, nekem nem kell színt vallanom.
Tartásom megkeményedett, ismételten felvettem a tőlem megszokott védelmező tartást, majd mikor nyílt az ajtó, tekintetem szegeztem arrafelé. Igaz Hörd közölte ki érkezik, ám még is az ajtón ragadt a tekintetem.
Köszöntésre biccentettem egyet, s egy ideig figyeltem a hollót, miképpen lép anyámhoz, és ad át neki egy apró kis fiolát, mi nem kerülte el a figyelmemet, ám még is szó nélkül hagytam.
Ha akarja, majd úgy is elmondja mi lehet az.
A pitét látva elmosolyodtam. Szép álca...
-Nem zavarkodok tovább. - érintettem meg anyám karját, miután eltette a dobozkát amit kapott, s amit szó nélkül hagytam. Muninn valóban zavartnak tűnt, s egy kis ideig még figyeltem, majd vártam, az alkalmas időpontra, hogy elköszönhessek szüleimtől, Hörd-től, és menjek a dolgomra.
Valami megváltozott bennem mióta itt vagyok Midgardon. Mintha egy teljesen más oldalam kezdett volna előbontakozni, amire régen nem is gondoltam.
Elhessegetve a gondolatokat, lassan Hörd mellé léptem, majd érintettem meg vállát, aztán köszöntésképpen kezet fogtam vele, ám nem hagyta el számat a „jó hogy látlak” köszöntés, mert… nos, hagyjuk is a dolgot.
Távozásom előtt, még egyszer körbe akartam járni az épületet, mindent duplán leellenőrizni. Ha senki sem tartóztat, vagy nyom le egy székre, akkor megyek is, hisz csak a holnapot akartam anyámmal megbeszélni.

408| ... |

but the silent lightning
Anonymous

Vendég —

Family reunion

Frigg szavaira először csak felkúszott a szemöldököm, aztán akaratlanul is előre dőltem. Tyrnek van egy lánya. És Einar, a saját gondolataimból alkotott szolgám erről tudott, én pedig nem. Bár sosem tartottam magam kifejezetten családfőnek, azért a nemzetségem szerettem rendben tudni, legyenek azok bármilyen késői leszármazottak.
- Aviva. - ismételtem meg a különös, emberi nevet. - Tyr félvér leánya, a harcos valkűr. Azt elárulta Einar, hol van most ez a leány? Vagy hogy Tyr miért nem mesélt róla ezeddig?
Azelőtt megéreztem a legerősebb fiam érkeztét, hogy egyáltalán becsöngetett volna az ajtón. A levegő megtelt a szunnyadó mennydörgés illatával, az arcomon pattogott a sistergő erő és ahogy az ajtó nyílt egy pillanatra ugyanúgy elvakított az alakja, ahogy minden alkalommal. Thor. Az isten, akinek kalapácsa minden csapással megrepesztette az eget most peckesen állt, elegánsan, mint egy testőr - mert hát az is volt. Csak épp nem annak az őre, amit az emberek hittek.
Bár ahogy láttam most inkább ő is az anyja őre volt, ha a virágcsokor és a térdhajtás utalt valamire. Mintha az Átokkal együtt erősödött volna Frigg ragyogása, ami védelmezendő ékszerdobozzá tette őt mindenki előtt, akinek fontos volt. Mintha egyszerre erősödött és gyengült volna. Vagy csupán túl sokat gondoltam egy egyszerű gesztusba, amihez képest a felém intézett köszöntés puszta formalitás volt.
- Reméltem, hogy te is meghallod a hívó szót, fiam. - vigyorodtam el a jelenetet figyelve. - Édesanyád éppen megosztott velünk valami igen fontosat.
Ha nem lett volna így is kellően mozgalmas az este, ismerős melegség terjedt szét az elmémben. Mintha részek illeszkedtek volna a helyükre, talaj került a lábam alá, az ajtón pedig kérdés nélkül Muninn siklott be. Az Emlékezet. Minden, ami a múltban történt, ami egy embernek felfoghatatlan lett volna ép ésszel - de mintha csapongott volna. És hideg volt. Sötét. Kietlen.
- Minden rendben, Mildri? - kérdeztem a szokásosnál valamivel lágyabban, szándékosan az emberi nevét használva. Az adott nekik valamiféle egyéniséget, önállóságot az egyszerű funkciótól, ami miatt létrejöttek. - Mintha zavarna valami.

Anonymous

Vendég —
Family <<>> Arseni
Wash it all away
I'll see another day
With pain I pay the toll
Wash it all away
Just wash it all away

- -
« Zene; love  love »
Tyr hívása megakaszt a vele való elfoglaltságban, hallom, ahogy elnézésért esedezve köszön el mindenkitől. Jómagam fejhajtással köszönök el tőle, megvárom míg kilép az ajtón. Az hogy van ez a Thoros film, amiben majdnem mindannyian szereplünk, szavaimmal mosolyt csalok szeretett szüleim arcára. Utánozhatatlan vagyok és ez még atyám szájából hangzik a legkedvesebben, a szívemig hatol és mosolyra fakaszt.
- Köszönöm. - még akkor is, ha nem kellene, de rettenetesen jó érzés, hogy mellettem állnak mindig. Az hogy Einar híreket hozott, kicsit eltereli a gondolatomat magamról, hogy rólam beszéljek.
Kíváncsi vagyok amúgy, hogy Einar miféle híreket hozott magával, amiért anyám ennyire izgatott lett. Hallgatni kezdem anyát Tyr gyermekével kapcsolatban.  A lányt Avivának hívják, az ereje nagy. Aviva. Fogalmam sem volt róla. Kifújom a levegőt és a konyha asztalhoz sétálva, kezemmel kitapogatva, a legelső hozzám közelebb eső széket kihúzva leteszem magam. Kezeimet magam elé teszem az asztalra, lassan kitapogatva van-e előttem valami. Nincs. Még. Nem szólt róla. Miért? És így kell ezt megtudni? Anyám szeretne foglalkozni az utódainkkal, hogy megóvjuk őket... nekem is szólnom kellene erről, ám... tekintetem a bejárat felé siklik. Még akkor is, ha nem látom, de érzem! Érkezik valaki. Amint ezt kigondolom, már kopogás töri meg az egész családot. Thor érkezése azonban kiváltott belőlem valami meglepettséget, édeskés illatot hozott magával. Talán virágot. Anya örül neki, vázáról beszél, szóval igazam van, virág. Anya még mindig a mi gyermekeinkkel van elfoglalva, hogy léteznek-e? De mielőtt újra szóvá tenném, elmondanám, hogy igen, akad... megint megakaszt egy ismerős érzés, ami belém folytja a szót. Ez az érzés... már azelőtt tudom ki érkezik, mielőtt ajtót nyitna.
- Muninn... - őszínte örömmel ejtem ki a nevét, mosolyom szélesedik, mikor a hangját is meghalom, majd apró fejhajtással felé üdvözlöm őt. Tisztelem a hollókat, elég sok mindent köszönhetek nekik, túl sok időt töltöttünk olykor együtt. Megérte.
- Édesanya... azt esetleg tudni, hogy Tyr leánya mennyi idős? - ha már megint felhozta megkérdezem, szeretném tudni mindezt. Hiszen ha eljön az ideje, mind megfogjuk ismerni. Egy család vagyunk és nem mondunk le senkiről.

Anonymous

Vendég —

Family Reunion

Bár Hödr nem láthatta, de meleg mosoly terült szét az arcomon az elemzésére. Lehet, csak udvarias volt, de akkor is jól esett, hogy megdicsérte a próbálkozásomat, ami a sütést illette. Nekem is szükségem volt hobbikra, tudtam én… vagyis Frigg felem tudta, hogy ez szokatlan volt, de itt Midgardon minden más is az volt. Az istenek az emberek között éltek, ez már önmagában sem volt hétköznapi esemény.
- Köszönöm. Drágám. És természetes, hogy meghallgatunk. – válaszoltam a fiamnak. A vakságát illető tréfát a puszival a feje tetejére jutalmaztam, amin érezhette a mosolyom. Jó volt, hogy képes volt az állapotát humorral kezelni.
- Majd a kóstolásban fogsz tudni segíteni.
Ekkor megcsörrent Tyr telefonja, és szabadkozva kiment az előszobába, majd amikor visszatért, csak annyi mondott, hogy váratlan nehézségek adódtak a munkahelyén és azonnal el kell mennie. Elhúztam a szám. Olyan kevés időt töltöttünk együtt, igazán megmondhatta volna nekik, hogy nem ér rá, nem tud menni, intézze el más… De nem elehettem ennyire önző. Elköszöntünk tőle, majd Odinhoz fordultam. Így, hogy a fiam már nem tudott színt vallani, elárulhattam, hogy mi volt, amit megtudtam Einartól.
- Tyrnek van egy lánya, és nem is szólt róla. Ezt a hírt hozta Einar. Akartam neki adni egy esélyt, hogy családias hangulatban jelentse be, hogy nemzett egy félvért egy izraeli nőnek. A lányt Avivának hívják, Einar szerint felér a valkűrökhöz, olyan harcos. Ti se tudtok róla, hogy valaha lett volna más gyermeke ugye?
Valójában eleinte azt hittem, hogy Tyrt nem a nők érdeklik, de fiúszeretőről sem hallottam soha, így igazából elkönyveltem, hogy a szex, a család és az utódnemzés egyáltalán nem vonzza a fiamat. Szerettem volna, ha lett volna családja, ha megnősül és sok unokával ajándékoz meg bennünket, de ez nem olyan dolog volt, amit erőltethettem. Elfogadtam, hogy őt mindez nem érdekelte, de attól még tudhatta volna, hogy mennyire örülnék, ha kiderülne, hogy mégis született utódja. Ezért esett kicsit rosszul, hogy nem szólt róla.
- Igazából, ha már itt vagyunk ezen a világon, szeretném tartani a kapcsolatot az unokáimmal. Az összessel, akkor is, ha nem istenek, akkor is, ha bármelyikőtök félvért nemzett egy embernőnek. Itt Midgardon már nem figyelhetem őket a Hlidskjalfról, kénytelen vagyok hagyományosabb módokon segíteni.
Ez persze azt is jelentette, hogyha Hödr tudott esetleg saját félvérekről, akkor itt volt az alkalom színt vallani. Ám mielőtt bármi ilyesmit megtehetett volna ismét nyílt az ajtó. Az arcom felragyogott, amikor megláttam belépni rajta Thort. Még mindig sajnáltam, hogy Tyr elment, és nem öten vagyunk a szobában, de nagyon örültem, hogy ő is csatlakozott hozzánk. A család része volt, és a fiam bárki is szülte meg.
- Thor! – elé siettem és megöleltem, majd elvettem a rózsát. - Köszönöm, ez gyönyörű. Keresek is neki egy vázát, pont időben érkeztél egyébként, most akartuk felvágni a pitét. – csicseregtem, miközben kerestem egy vékony üvegvázát, és megtöltöttem vízzel, hogy abban pompázzon az ajándékom az asztal közepén. Olyan kedves volt tőle. - Holnap? Az nagyon jó lenne, esetleg ebédelünk együtt? Közben arról beszélgettünk, mielőtt megjöttél, hogy szeretném megismerni az unokáimat Midgardon, Tyr elrohant, mielőtt színt vallhatott volna, most várom, hátha Hödr előáll a farbával, de ha neked született idelent utódod, azt is feltétlenül el kell mondanod.
Eszembe jutott, hogyha partit akarnék szervezni, ahova meghívom az összes unokámat, nem lenne elég csak egy pitét sütnöm. Újra be kéne rendeznünk itt Norvégiában egy Valhallát, ahol a hosszú asztalok mellett mindenki elférne, és rendezni egy legendás lakomát.
Az ajtó ekkor újra nyílt, ezúttal kopogás nélkül. Meglepetten kaptam fel a fejem, hogy ki érkezik még, talán Hermod vagy Baldr tiszteletüket teszik drága anyjuknál. Nem ők voltak, de Mildrinek sem örültem kevésbé. A hollóikrek, ahogyan a farkasikrek is olyan régóta voltak mellettünk, hogy már családtagnak számítottak, legalábbis az én szememben biztosan.
- Dehogy zavarsz, sőt! Remélem szereted az áfonyás pitét.
Odaléptem hozzá és elvettem a doboz orvosságot, miközben bátorítóan megérintettem a karját. A kis európai kiruccanásunkkor elmondta nekem, hogy annyira védeni próbált minket, hogy az Átok már őt is elérte, és a veszedelem már mind a kettőnket fenyegetett. Ezért kellett vállvetve küzdenünk ellene, együtt. - Köszönöm. – mondtam az orvosságra, de utána gyorsan el is süllyesztettem a fiókba. Nem akartam, hogy a fiúk és Odin lássák, hogy szedek valamit a problémáimra… Persze férjem mindent vizslató vak szeme elől nem tudtam elrejteni, de reméltem, hogy értette, hogy erről nem most akartam beszélni. Talán majd ha a fiúk elmentek.
- Éppen azt meséltem a többieknek, hogy Einar rátalált az egyik unokámra, neked már mondtam. – avattam be gyorsan a hollót is.

Anonymous

Vendég —

Family reunion Npv4

Family Reunion

Királyi család & Munnin

Az sms meglepett. Sosem tartottam magam olyan fontos személynek... nem, igazából személynek sem tartottam magam soha. Az hogy Odin parancsára emberi testet öltöttem, és beszéltem alapvetően ellenkezett minden józan ésszel, amit korábban gondoltam. Azonban ki vagyok én hogy megkérdőjelezzem teremtőm akaratát? Na ez az. Szóval nem gondoltam túlzottan sokat magamról már korábban sem, most pedig nézem a telefonom újfent, miközben állok az ajtó előtt. Igen tényleg azt írta hogy jöjjek el, meg pite... Emberi test, emberi étkek, remélem van benne hús... félig átsütve, kissé véresen és... Mildri az eszed... néha nem a zsebedben kellene hordanod. Majd azt mondom azért jöttem hogy ellenőrizzem Frigg beszedi e a gyógyszerét, meg felmérjem az állapotát, csak ez baromira nem magyarázza miért egy családi ebéd kellős közepén kell nekem az erkélyajtónak repülni. Képletesen értettem.
Csengessek vagy kopogjak? Mennyire képes az ideges emberszerű lény túlbonyolítani az életét? Nagyon... Mi lenne ha...
Kilincs lenyom, ajtó nyílik. Nem kell ide másodfokú egyenlet. Frigg várt, szóval itt vagyok, akinek nem tetszik, tegyen panaszt. Követem a hangokat, bár teljesen tisztában vagyok vele, érkezésem már akkor köztudomást szerzett mikor ujjaim a kilincsre fontam. Megállok az ajtófélfa alatt és kezeim széttárva mélyen meghajolok. Hogy ez mennyivel elegánsabb szárnyakkal.
-Nagyuram... Királynőm... Thor... Hödr... - kivárok. A tisztelet fontos az istenek esetében, noha nem mindük kapja meg egyformán mértékét, jelen esetben a királyi családról beszélünk. - Öröm számomra, hogy mindőtöket egészségben találom. Remélem nem zavartam meg érkezésemmel semmi fontosat. - mondja ezt az aki rendszerint két lábbal tapos bele egy hullába, vagy úgy ér földet hogy arcába vér fröccsen. Régi szép idők. Vajon másnak is annyira hiányzik mint nekem? Mi lesz ha ez az egész megszűnik létezni? Mi lesz ha nem lesz újabb ciklus? Ha nélkülük lesz? Annyira bizonytalan a jövő, az sem látja kinek ez lenne a dolga. Egyszerre nyugtalanító és idegesítő, most pedig ahogy felpillantok egy békés nyugodt családot látok, pont úgy ahogy otthon volt, a kezdetek kezdetén, pont úgy mielőtt a híg trágyalét valamelyik marha nekiállta lötykölni.
Arcomon nyugodt mosoly, meg kellene szólalni hogy mit is keresek itt, ha otthon lennénk ez formalitás szerint zajlana, de hogy most mi a helyzet arról egészen halvány lila gőzöm sincs. Ha egymagam vagyok bármelyikükkel Odint leszámítva megy a tracsparti, de így.
- A pite illatát messze sodorta a szél. - pozitív kicsengés, kedvesen mosolyog, integet... jah nem az egy másik madárfaj. -Hoztam egy másik dobozzal, hátha fogytán lenne - halászom ki zsebemből a kis  üvegcsét benne a pink árnyalatú csodaszerrel. Tökéletes indok megvan, mit keresek itt. Jöhet a következő napirendi pont.

Family reunion Npv4

Reidar Asheim
Kiskép :
Rendeltetésem :
Thor vagyok
play by :
chris hemsworth
Posztok száma :
82
User neve :
Rea
Csoport :
Isten
Pontgyűjtő :
77
Lakhely :
Oslo
Foglalkozás :
Előtörténet :
I'm here

Reidar Asheim
Elküldésének ideje — Pént. Ápr. 22, 2022 5:09 pm
Family && Thor

Annyiszor gondolkodtam rajta, vajon megzavarjam e az efféle eseményeket, hisz arról, aki csak teszi a dolgát, és vigyáz a többiekre, a hiánya nem éppen jelent feltűnést. Meg aztán még is kinek hiányozna egy olyan istenség, aki előbb üt, és csak azután kérdez? De mindez nem nyafogás, pusztán ténymegállapítás, meg aztán azt sem mondhatom, hogy én magam nem szoktam kihúzni magam ezek alól az események alól.
Még is, mikor odaértem az ajtó elé, a körmenetem után, eszembe jutott anyám, s a kezemben lévő virágra pillantottam.
Sosem tekintettem rá másként. Ő volt az anyám. A másik aki a világra hozott, semmit sem jelentett számomra.
Némi gondolkodás után, visszafordultam az ajtóhoz, megálltam előtte, majd megkoppantottam azt. Magam sem tudom mikor rögződött belém ez a kopogás, hisz régebben csak szimplán beléptem volna a terembe... talán mióta itt vagyok, ragadt rám egy két emberi szokás.
Minden esetre elhessegettem a gondolatokat magamtól, majd némi várakozás után léptem be az ajtón.
Komoly ábrázattal, a tőlem megszokott katonás tartással álltam meg, majd léptem közelebb.
-Atyám! - álltam meg egy pillanatra, tekintetem apámra emelve, komoly képpel, amilyet egy király megérdemel, majd lassanként megindultam anyám felé, immár kedves mosollyal arcomon, ereszkedtem féltérdre mellette, s nyújtottam felé a rózsaszálat.
-Anyám! - tartottam a virágot, melyet ha elvett, hát kedves mosollyal arcomon figyeltem miképpen teszi az asztalra, vagy tartja kezében, ha nem vette el, akkor csak letettem elé az asztalra, majd felegyenesedtem, s az apró gesztus, így szépen csendben kínosságba fordul át, majd egy biccentés után meg is indulok kifelé, hisz sok dolgom volt még.
Ám ha elvette, akkor még egy darabig ott térdeltem mellette, s csendesen szóltam hozzá.
-Holnap szabadnapom lesz, és arra gondoltam, tölthetnénk együtt egy kis időt...- emeltem rá tekintetem. Reménykedtem igent mond, és talán egy kicsit közelebb kerülhetünk egymáshoz.
Nem akartam megzavarni semmit sem, de ezt a pillanatot nem akartam elszalasztani.
A kérdés után szinte azonnal felegyenesedtem, kihúztam magam, visszavettem megszokott tartásom, s úgy pillantottam apámra.

378 | ... |

but the silent lightning
Anonymous

Vendég —

Family reunion

Mielőtt egy pillanatra akár elmerülhettünk volna a családi hangulatban, Tyr zsebében megcsörrent egy telefon, ő pedig szabadkozva kivonult az előtérbe. Talán az emberi ügyei érték utol, végülis az álcája is fontos vezető volt a maga kis birodalmában. Talán más. Nem akartam faggatni ilyen apró dolgokról, helyette csak mosolyogva néztem, ahogy Hödr kifinomult érzékei végigtapogatták a sütőből előkerült ételből áradó illatot, a hőt, ami a tenyerét simogatta a pite fölött. Fantasztikus volt, mint egy mágia, amit senki más nem birtokolhatott.
- Téged senki nem utánozhatna méltóan. - feleltem a kijelentésére. - A mi megjelenítésünk sem hízelgő, elhiheted. De kíváncsivá tettél, mesélj, mik történtek veled mostanság?
Tyr eközben visszatért és rövid szabadkozásba fogott. Azt továbbra sem mondta ki nyíltan, hogy milyen ügy szakadt rá ilyen hirtelen, egy vendégség közepette, de elég komolynak hangzott ahhoz, hogy megbocsájtsuk a távozást. Mielőtt eltűnt volna még az anyjához lépett, hogy elbúcsúzzon tőle, megérintette az öccse vállát, aztán hozzám lépve fejet hajtott, én pedig megszorítottam a vállait.
- Még bepótoljuk, sonr. Nem úszod meg.
Tyr távozásával leültem az asztalhoz és onnan néztem, ahogy Frigg és Hödr az étellel foglalkoztak. Azért nem szállt el a fülem mellett drága nejem korábbi kijelentése Huginnt illetően. Tudtam róla, hogy mindkét holló időről időre olyan dolgok után járta a világot, amit nem én kértem, helyette Frigg utasításait lesték és neki vitték a híreket. Sosem faggattam őket, hogy pontosan miről, mert igazából még sosem keresztezték egymást az ilyesfajta kétféle feladataik. Amíg az én parancsaimat követték, addig csak jó volt, ha Frigg szeszélyeinek is megfeleltek. Legalább az a múltjához kötötte.
Egészen mostanáig, ugyanis kíváncsi lettem.
- Einarnak túl sok szabadideje lehet. Vagy túlságosan sok maggal kenyerezed le, kedvesem. - vigyorodtam el. - Mi hírt hozott ezúttal?

Anonymous

Vendég —
Family <<>> Arseni
Wash it all away
I'll see another day
With pain I pay the toll
Wash it all away
Just wash it all away

- -
« Zene; love  love »
Bátyám segít kutakodni a nyitó után, így amikor azt a kezembe nyomja, csak aprón fejet hajtok, néma köszönöm, de kettőnk között ez elég szokott lenni. A bor nyitását a feladatomnak vettem, mindent kitapogattam hozzá, olyan helyet választottam és úgy fordultam, hogy semmit se verjek le vele. A dugó hamar kijött, halottam közben az evőeszközök csörömpölését, a beszélgetéseket, halottam apánk kérdését.
Ez az asztalterítéses dolog teljesen más volt, mint régebben. Akkoriban sosem anyám csinálta...változó időkben éltünk. Rövid ideig figyeltem magam elé a semmibe, majd a pultra helyeztem vissza a nyitót. Anya érkezett meg, hogy kinyissa a sütőt és előszedje belőle a forró tepsit, melyben a frissen elkészült pite leledzett. Szavaira csak a fejemet fordítottam oda, ám amikor megéreztem az illatát...össze futott a nyál a számban.
- Keveselted belőle a vaniliát... - az illata az orromba tódult egyből, amelytől egyből össze tudtam rakni a képet, hogy miket is kevert össze, hogy össze álljon eme étek.  Nem hagyott ki semmit belőle, tojás, liszt, sütőpor... talán az eggyel kevesebb tojástól kicsit szétfog majd esni, de nem lesz vészes.
- Nagyon jó lesz! - mosolyodom el, mikor kilépek az ízek felhőjéből, majd a kezem a tenyerem, a gözölgő forró pite fölé tartom. 170 fokon sült, talán az alja egy cseppet fekete lesz...
- Segíthetek valamit? - kérdezem aztán kíváncsian, majd leeresztettem a kezem is magam mellé. Apánk kérdésére elnevetem magam, a hang felé fordulok közben.
- Akad. Szeretném majd ha meghallgatnátok... ami a filmipart illeti...én csak örülök, hogy nem vagyok benne...egy látó ne akarjon vakoskodni. Hagyja meg nekem... - jobban csinálom bárki másnál, bár sosem néztem meg a filmet, vagy épp hallgattam, nem is érdekel, így aztán visszafordultam az üveghez, megragadtam és ha érzékeltem anyám jelenlétét, akkor óvatosan kikerültem, hogy egyikünknek se essen bántódása egy véletlen ütközésből. A többiekhez tértem vissza, ám ha anyámnak kellett segíteni, akkor csak lepakoltam a bort és visszatértem segítséget nyújtani. Ha nem, akkor maradtam. A poharakat más intézze, fogalmam sincs, hogy itt erre vannak a borospoharak. Annyira kutakodni sem akarok, nehogy történjen valami negatív. Einart említette anya nemrég. Mégis miféle hírek akadnak tőle? Még egyikük sem ült le, így én magam sem tettem. Honnan tudom? A székeknek is van hangjuk, ahogy kihúzzák őket, ahogy rájuk ülnek...

Anonymous

Vendég —

Family Reunion

Noha a családunk jóval népesebb volt négyünknél, például volt még két fiam, nem beszélve azokról, akiknek a mostohája voltam, jó volt most így, együtt. Többet kellett volna ilyesmit csinálnunk, a vacsorákon túl elmehettünk volna kirándulásokra, hiszen Norvégia gyönyörű hely volt, vagy akár hosszabb nyaralásokra is… Amit a normális családok szoktak, akiknek nem szennyezi a múltját vér, árulás és halál, sem háborúk, amikből Tyr és Odin egyaránt merítettek erőt. Ám most annak kellett örülni, amink volt. Az Átok terjedt az Istenek között, mi pedig egyre többet felejtettünk el önmagunkból, és ki tudja mikor fog eljönni a pont, amikor már egymásra sem fogunk emlékezni. Ez volt az a gondolat, amiért még küzdöttem, amit minden áron el akartam kerülni, mert nem tudtam volna tovább létezni úgy, hogy nem emlékeztem rájuk, hogy nem ismertem a gyermekeimet. Minden mást el tudtam volna engedni talán örökre, de ezt nem.
- Én is örülök. Lehet jönnek még többen is, mondtam a fiúknak, hogy nyugodtan szóljanak bárkinek. – mosolyogtam Odinra, miközben kicsit megszorítottam a kezét. Így, hogy mindenki itt volt, erősnek és stabilnak éreztem magam. Nem kellett aggódnia. Éppen csak egy pillanat volt ez, ameddig Hödr és Tyr elővették a bornyitót.
Ez után elléptem a férjem mellől és segítettem én is a terítésben. Ezeket otthon mindig a szolgák csinálták. Annyi volt a dolgunk csak, hogy leüljünk mint a megterített asztal mellé, és elfogyasszuk, amit a szakács aznapra éppen kitalált. Sosem kedveskedtem a fiaimnak saját magam sütötte tortával, vagy muffinokkal, sosem csináltam levest, ha betegek voltak… Mondjuk mert az istengyermekek sosem voltak betegek. Furcsa volt, hogy erre emlékeztetnem kellett saját magam, de gyorsan kivertem a fejemből.
- Köszönöm, jól vagyok. – válaszoltam Tyr halk kérdésére. Tudtam, mire volt kíváncsi, de nem akartam az Átokról beszélgetni, nekem is elegem volt már belőle, nem hogy neki. Létezett és beárnyékolt minket, de nem hagyhattam, hogy a maradék életünk minden perce erről szóljon. A tekintetem Odinra villant, aki, ha hallotta a válaszomat, pontosan tudta velem együtt, hogy hazudtam. Nem voltam jól mostanában. Most ebben a pillanatban igen, de volt egy súlyos epizódom, ami miatt kezdtem elfogadni, hogy valaki állandóan felügyelt, hol diszkréten követett egy holló, hol egészen nyíltan ott volt velem valaki. Ám ha ezt elkezdtem volna ecsetelni, mindkét fiam csak kétségbeesett volna, az aggodalmaskodásuk viszont nem javított volna a helyzeten, csak rosszat tett volna nekik is és nekem is a lelkiismeret furdalással, hogy ezt okoztam nekik.
- Ráadásul Einar nagyszerű híreket hozott nekem nemrég, de előbb ahogy apátok mondja, meséljetek ti.
Adtam Tyrnek egy esélyt, hogy magától elmondja nekünk, hogy volt egy lánya. Einar már elmondta nekem, beszélgettünk is róla, hogy esetleg milyen lépések szükségesek egyrészt, hogy megismerjem, másrészt, hogy biztonságba helyezzük őt és a kedvesét, de jobb lett volna, ha a fiam mondjuk magától elmondja, hogy volt egy unokánk.
Odaléptem a sütőhöz és kivettem a gőzölgő áfonyás pitét, majd Hödr közelébe raktam le a konyhapultra.
- Vigyázz, forró. Mit gondolsz, így illat alapján?
Sokkal kifinomultabbak voltak az érzékei, mint nekünk ilyen téren is. Bár a zenetanítás testhez álló munka volt számára, lehetett volna akár szakács is.

Anonymous

Vendég —

Family reunion

Frigg a családok istennője volt ciklusok óta, ez az eszmény járta át az erejét és a gondolatait is, nem kellett neki semmilyen különösebb apropó, hogy együtt akarja tudni a fiait, még ha némileg foghíjasan is. Baldr szabad szellem volt, szinte én sem tudtam mikor merre járt. Talán a tenger túloldalán, talán a szomszédban, vagy épp a végtelen homoktengeren délre. Hermod pedig megtalálta a maga szeletét az újból, ahogy Vili. Talán ő hasonlított legjobban az öcsémre. Ő volt az üzenetek hordozója, és mint ilyen, igen nehéz volt egy neki címzett levéllel nyakon csípni.
- Sonr.
Szerettem Tyr archakius kifejezéseit, eszembe juttatták a régi kort, amikor még valóban istenek voltunk. Amikor még ezernyi ima szállt felénk a közelgő csaták előtt, amikor vad üvöltéssel vetették magukat csatába harcosok hadai, hogy kivívják a megbecsülésünket.
Hödr visszafogottabb volt, de a maga módján sokkal mélyebben mutatott ki mindent, az apja felé érzett szeretetét is. Az, hogy a szeme világa nélkül született átok volt, de egy esély is arra, hogy erősebb lehessen minden fivérénél. Vagy legalább is ugyanolyan erős, még egy ilyen súlyos hátránnyal is. Ahogy a kezei az arcomra simultak tudtam, hogy egészen máshogy látott, mint azok, akik tényleg láttak. Hogy sokkal ősibb, közelibb módon érzékelt engem és minden mást is.
- Ti is hiányoztatok nekem, drága fiaim. - feleltem egy halovány, de őszinte mosollyal.
Miközben a fiúk a konyha felé vették az irányt, hogy asztalt terítsenek én Frigghez léptem és két kezembe fogta az övéit.
- Örülök, hogy itt vannak. Tyr és Hödr. - mondtam derűsen. Ha áthívta őket, akkor a mai nap is a jobbak közé tartozott, amikor Frigg valóban Frigg volt, Asgard királynője, a háború és a téli sötétség isteneinek anyja. Az Átok kegyetlen mérge nélkül.
Ezután hagytam, hogy Frigg a fiaival foglalkozzon az állandó aggódásom nélkül, így csak megtámaszkodtam a fal mellett, figyelve a régi időket idéző képet. Tényleg olyanok voltunk épp, egy röpke időre, mint egy család.
- Meséljetek, fiaim, van miről új éneket költenie a skaldoknak? Vagy hát, talán manapság inkább a filmiparnak, bár nem a leghízelgőbb, ahogy megjelenítenek. És vérlázító, hogy titeket meg sem említenek.
Thor biztosan élvezte, hogy manapság minden róla szólt, mintha az egyetlen fiam lett volna. Sem Tyr, sem Hödr és Baldr nem jelent meg az egyébként eléggé lealacsonyító filmekben, Hermodról nem is beszélve. A lányaimról pedig szinte teljesen elfeledkezett mindenki. Nem voltam benne biztos, hogy áldás volt vagy sorscsapás. Talán mindkettő.

Anonymous

Vendég —
Frigg & Hödr & Odin & Tyr
Régi hagyomány volt a számomra, hogy valamivel kedveskedjek a szeretteim számára, amikor találkoztunk. Természetesen nem emlékezhettem már igazán, de az érzés bennem volt, ahogyan fáradtan hazatérek egy háborúból, de boldogsággal tölti meg a szívemet, amikor látom a mosolyokat az arcokon, ami az ajándékok okán kerültek oda.
Most is ilyen érzés tölt el, bár koránt sem csatából érkezem – legalábbis nem a „szokványosból” – amikor látom anyám arcát felragyogni a fejdísz láttán. Tudtam, hogy értékelni fogja majd szépségét, ezért is választottam ki neki, amikor Vitriusnál jártam, hogy megcsináltassam Aviva láncingét. Arra azonban nem számítok, hogy majd most rögtön akarja viselni, de elégedett vigyor kúszik az arcomról. Visszaveszem tőle az ékszert és óvatos odafigyeléssel illesztem a hajába, rendezem el azt körülötte.
- Gyönyörű – mondom egy lágy mosollyal, ahogy ismét összekapcsolódik a pillantásunk.
Aztán ezt percet választja Odin a hirtelen betoppanásra, bár ő lakik itt, úgyhogy akkor jön és megy, amikor csak kedve szottyan. Lassan fordulok az irányába és ugyanígy viszonzom félkezemmel az ölelést is.
- Faðir… - mormolom magam elé, ahogy kicsit meghajtom a fejemet előtte.
Ezek után csak csendesen figyelem a többiek interakcióját egymással, azt ahogyan Hödr köszönti apánkat, illetve ő a feleségét. Az áfonyás pitének említésére és arra, ahogyan hallom kicsengeni Frigg hangjából az izgatottságot a véleményükkel kapcsolatban rögtön felfigyelek. Egy ideig nézem őt, amíg követek mindenkit befelé a lakásba, majd ez a figyelem elterlődik, amikor öcsém hív engem, hogy segítsek.
- Természetesen – válaszoltam rögtön és már ott is álltam mellette, hogy együtt kutakodjunk a fiókban.
Nem kellett sok hozzá, hogy egy kupac tiszta mosogatórongy alatt ráleljünk. Megfogtam fivérem kezét és felfelé fordítva belenyomtam az eszközt. Ezek után elengedtem, mert tudtam, hogy a segítségem nélkül is visszatalál a borhoz és feltalálja majd magát, nem akartam tőle elvenni ezt a lehetőséget. Így éppen akkor néztem fel, amikor anyám feltette a kérdését.
- Hadd segítsek! – szóltam, és elkezdtem összeszedni az evőeszközöket, illetve a szalvétát, aztán nem sokall később már ott álltam mellette az asztalnál és adogattam a dolgokat, hogy ő kedve szerint helyezhesse el a felületen. Ez a hétköznapi tevékenység kifejezetten furcsán hatott nekem, még ha én magam szerettem is főzni, így nem egy alkalommal találtam magam hasonló helyzetben. Mégis… a család közelében lenni és ennyire… „egyszerű” dolgokkal foglalkozni, mint az asztal megterítése szokatlanul hatott, főleg az elmúlt időszakban kialakult helyzetben. Bár én magam nem szívesen akartam róla beszélni, tudtam, hogy úgy is el fog érkezni ennek az ideje, főleg, hogy mindannyiuk érezhette a levegőben. Mint egy ötödik személy úgy állt a tudás velünk a szobában. – Hogy vagy mostanság, min mor? – kérdeztem halkan lefelé biccentve a fejemet, hogy kissé bensőségesebben beszéljünk Friggel. Fogalmazásom meglehetősen egyszerű volt, megadva neki a lehetőséget, hogy úgy válaszoljon rá, ahogyan csak szeretne.
my family, my blood × 443 SZÓ ×
Anonymous

Vendég —
Family <<>> Arseni
Wash it all away
I'll see another day
With pain I pay the toll
Wash it all away
Just wash it all away

- -
« Zene; love  love »
Anya szavain elmosolyodok, mindig csak a munka. De sebaj... a bor legalább időben itt van. Bátyám érkezése és szavai mosolyt váltanak ki belőlem. Mindig ezt csináljuk, s ez a sok sok év alatt sem kopott ki. Szerencsére. Zacskó csörgést hallottam, ahogy anyánk felé fordult, majd szavait hallgattam. De én sem maradhattam ki a jóból, hiszen a legidősebb rám is gondolt ilyen téren, amire én nem számítottam, hiszen neki nem hoztam semmit. Kezeim közé fogtam a csomagolt dolgot, végig simitottam rajta. Üres volt. Szóval egy mozdulattal csomagoltam is ki belőle az ajándékot. A csomagolóanyagot a kezemben tartottam, míg újra végig simitottam a boríton, majd lapoztam egy újabbat, hogy a következő oldalt is elkezdjem.
- Köszönöm. - Bragi féle verset kezdtem el olvasni, de csak pár sorig jutottam, hiszen nem itt és most fogom elolvasni az egész kötetet. Majd otthon, ha unatkozni kezdenék. Ezután hallottam meg atyánk hangját, annak irányába fordultam. Szavaira elnevettem magam.
- A szüleinket jöttünk látogatni...ebbe mindkettőtök bele tartozik atyám. - igaz, hogy anya hívott meg minket, de benne volt a pakliban, hogy ő is itthon lesz, ha nem, akkor pedig majd befut. Utóbbi történt meg, ami nem zavaró dolog, legalább kellemes meglepetés érhette. Hallottam lépéseit, ahogy a legidősebbjéhez lép és a súrlódást, ahogy az ölelésébe vonja. Összecsuktam a kapott könyvet, a hónom alá vágtam, a csomagoló anyagot pedig összegyürtem, hogy majd bedobjam a szemetesbe ami a konyhában lapul. De aztán apám érintését éreztem meg arcomon, amibe szinte azonnal bele is simultam. Apró mosoly, majd jómagam is két tenyeremmel arcához értem, lassan felvázoltam arcának éleit, száját, szemöldökét, majd behunyt szemmel bólintottam egyet.
- Családi étkezésre hívott meg édesanya...Hiányoztál! - eresztettem el végül apát, hogy meginduljak a szemetes felé, jobban mondva a konyha irányába. Nem tapogatóztam, csak mentem az ismert terepen. Közben az illatok erősebbek lettek, de elösször is a szemetet dobtam ki a megfelelő helyre. A hónom alól letettem a pultra a könyvet, jobban mondva a kikészített poharak mellé. A csaphoz léptem, hogy kezet mossak, hogy majd a kéztörlőbe megtöröljem a kezem. Közben a fiókokba is beletúrtam, de az ismerős helyen nem leltem meg a keresett tárgyat.
- Tyr. Segítenél kérlek? - szóltam bátyámnak, s ha megjelent, akkor beszéltem csak tovább.
- A dugóhúzót látod valahol? - suttogtam ha mellém ért végül. Nem anyámra akartam hagyni a bor kinyitását, s nem is atyánkra, igaz ráért a dolog még, de legyen elől a húzó.

Anonymous

Vendég —

Family Reunion

Az örökkévalóság alatt sokszor előfordult, hogy úgy éreztem, csak a fiaim miatt éltem. Ők voltak a mindeneim, a kincseim, az örömöm, noha sokszor a bánatom is, azok a pillanatok elhalványultak az idő folyamában. Semmi sem volt ahhoz az érzéshez fogható, amikor az anyát átölelte a gyermeke, nincs más olyan hulláma a szeretetnek, mint mikor hosszú idő után a fiaim visszatérnek a szülői házba. Ahogy Hödr-t ölelem azt kívánom bárcsak így maradhatnánk, bárcsak még mindig olyan apró lenne, kisfiú, aki az ölembe mászva keresne megnyugvást. Persze tudtam jól, azok az idők elmúltak már, nem kellett többé gyógypuszit adnom, hogyha megütötték magukat. Már csak távolról, büszkeségtől dagadó kebellel nézhettem, milyen nagyszerű férfiak lettek. Mindannyian.
Kezembe vettem a bort, amit Hödr hozott ajándékba. A vaksága nagy tanulság volt nem csak neki, hanem nekünk, a szüleinek is, és bár eleinte bánatnak éltük meg, meg kellett tanulnunk értékelni az ezzel járó ajándékokat is, például a rendkívüli tehetségét a zenében, vagy hogy már az illatáról meg tudta nagyjából mondani a bor évjáratát. Ezekhez képest a látás már csak apróságnak tűnt.
- Köszönöm drágám, már most látom, hogy ez egy nagyszerű bor. Apád még dolgozik, valami megbeszélése van a királlyal. - … legalábbis úgy tudtam, de sosem lehettem nála ebben egészen biztos. - Később majd jön, gondolom.
Alighogy megválaszoltam ezt a kérdést, már nyílt is újra az ajtó, ezt pedig Tyr, a legidősebb fiam markáns, férfias arca követte. Olyan gyönyörűvé cseperedett ő is, és alig vártam, hogy megismerjem a lányát is, akinek a létezéséről még csak most szereztem tudomást, hála Einarnak. Sokat volt szó az átokról, és az erőnk lassú elmúlásáról mostanában, és nem azért hívtam át a fiaimat, hogy szörnyűségekről beszéljünk. Az örömhír kapóra jött. Átöleltem a legidősebb fiamat, mjd elővette az ajándékát.
- Igazán nem kellett volna, de köszönöm. – mondtam neki mosolyogva, majd rögtön fel is nyitottam a ládikát. Nem számítottam egy ilyen csodás, szikrázó ékszerre, gyönyörű volt, biztosan drága is, és amennyire meg tudtam állapítani olyan műgonddal készült, amilyenre ember ötvösök nem is voltak képesek. - Ez csodálatos.
Még a hangom is elcsuklott a meghatottságtól, annyira szép volt. Visszaadtam a dobozát Tyrnek, majd kicsit megrogyasztottam a térdem, és lehajtottam a fejem, hogy rám adhassa most azonnal. Hiszen az ilyen csodás ajándékok megérdemelték, hogy azonnal viseljék őket.
- Igen, áfonyás pitét sütöttem. Arra gondoltam, hogy megkóstolhatnátok. Jól fog illeni hozzá a bor, amit Hödr hozott. Még nem vagyok túl gyakorlott, úgyhogy ne kíméljetek a kritikával.
Elindultam a sütő felé, hogy ellenőrizzem, elkészült-e már a vacsora, amikor újra nyílt az ajtó. Odin hamarabb jött haza, mint számítottam rá. Neki nem mondtam, hogy a fiúk átjönnek, hirtelen jött ötlet volt és férjem gondolatait úgy láttam, hogy nagyon leköti az udvar mostanában, de a gyermekeink jelenléte soha nem lehetett kellemetlen meglepetés.
- Áthívtam őket, hogy kóstolják meg amit sütöttem, hátha szeretik az áfonyás pitét. – magyaráztam röviden Odinnak. Nem volt komoly apropó, azt is hihette, hogy ez egy ürügy – mert hogy valójában az is volt, egy kicsit mindenképpen, de azt később terveztem fehozni. Kinyitottam a sütő ajtaját, hogy a mennyei illat hirtelen töltse be az egész levegőt, majd felvettem egy sütőkesztyűt, hogy kivegyem a tepsit és a konyhapultra tettem. A teteje már elég barna volt, a töltelék zselés állagú. Az alapján amilyet pékségekben és cukrászdákban kóstoltam, valahogy így kellett kinéznie.
- Tálalhatok?

Anonymous

Vendég —

Family reunion

Az Átok. Így, nagybetűvel, hogy méginkább felbosszantson. Ezen járt az agyam hónapok óta, ez töltötte ki a nappalaimat, a rémálmaimat, lassan az emlékeimet is. Úgy rágta magát bele a fejembe, hogy engem nem is ért el - még. Vagy mégis. Nem tudhattam biztosan, és már ez a gondolat is megőrjített. Gyűlöltem nézni, ahogy Tyr elfelejtette a régi dicsőségét, a győztes csatáit, a megnyert háborúkat. Utáltam, hogy Frigg úgy beszélt az átlagos, unalmas halandó napjairól, mintha azon kívül más nem is lett volna. Korokkal ezelőtt ha valami ennyire feldühített, azt általában egész népek bánták, de most nem volt meg a kellő erőm hozzá.
Meglett volna, de nem. Azt nem használhattam olyan ostobaságokra, mint a dühöngés. Megesküdtünk, mindhárman.
Így maradt a szúrós tekintet, amivel hazafelé minden sétafikáló, gyanútlan halandót ledöftem az autó volánja mögül, meg a torokhangú folk-metál a rádióból. Ormen ligg i kveile, i løyndom vakar under. A kígyó vár, feltekeredve alant. Bár csak Loki műve lett volna ez az egész. Abban volt gyakorlatom, néhány év egy mérget köpő kígyó alá feszítve, és minden meg lett volna oldva, de nem. Ez ennél sokkal mélyebb volt.
Nagyon sokáig nem gyanakodtam semmire, ahogy leparkoltam a kocsifeljárón. Odabent fel volt kapcsolva a villany, de nem volt benne semmi különös. Frigg általában hamarabb ért haza a saját munkájából. Sosem értettem meg, miért akart ennyire dolgozni, mint az átlag halandók, de igyekeztem nem korlátozni nagyon. Ha akart, hát tegye. Csak ne felejtse el, hogy miért csinálta.
Az ajtó felé sétálva már gyanúsabb lett a helyzet, ugyanis bentről határozottan illatok szivárogtak ki. Nem nagyon, éppen csak érezhetően, de én éreztem. Különös.
Az ajtón túl többen vártak, mint amire először számítottam. Ez volt a sok különös érzés oka. Tyr az előszoba küszöbén állt, a válla fölött éppen csak láttam Hödr elrévedő, vak tekintetét és Frigg ragyogó arcát, ahogy a fiai körül sürgött. Családlátogatás. Váratlan volt, de nem kellemetlen.
- Ez ám a meglepetés. - mondtam fennhangon, vigyorogva, miközben széttárt karokkal közeledtem Tyr felé. Ha itt volt, akkor tudta, hogy ki volt, ami mindig egy örömteli napot jelentett. Megért egy férfias ölelést. - A fiaim meglátogatják öreg apjukat. Vagy hát, tekintve, hogy én nem tudtam róla, gyanítom inkább sugárzó és fiatalos anyjukat.
Továbbléptem Hödr felé, kezemet féloldalon az arcára simítva. A vak isten. Baldr gyilkosa, akit én végeztettem ki utána. A fiam. Ha Baldr megbocsátott neki, nekem nem volt okom haragot tartani. Meg hát, a vakság családi hagyomány volt, csak ő kicsit túlzásba vitte.
- Jó titeket látni. Van valami apropója a látogatásnak?

Anonymous

Vendég —
Frigg & Hödr & Odin & Tyr
Vegyes érzéseim voltak az elkövetkezendő családi összejövetellel kapcsolatban. Természetesen örültem, hogy anyám meghívott minket egy vacsorára, hogy ezekben a nehézkes időkben is erősítsük a kapcsolatot és hitet egymásban. Ám amennyire jól hangzott ez még nem feltétlenül jelentette, hogy az ilyen találkozások jól szoktak elsülni. Bár sokat segített, hogy ezúttal féltestvérem Thor nem volt ott, hogy még jobban felborzolja a kedélyeket heves temperamentumával… Hödrrel sokkal jobb kapcsolatot ápoltam még ha talán nem is olyan szorosat, ez viszont inkább volt elfoglaltságom és különböző érdekeltségeink miatt, mint bármi egyéb okán. Apámmal már egészen más volt a helyzet.
Valójában, ami leginkább vonakodást váltott ki belőlem az volt, hogy nem akartam ismét az elátkozódásom tényéről társalogni valakivel. Természetesen megértem, hogy bárki, aki kicsit is kapcsolódik a természetfelettihez és valamilyen módon belefolyt ebbe az egészbe most ezután érdeklődik… és jobb, ha minél több információt összeszedünk róla – ezt én nálam talán senki nem tudhatja jobban, mint aki információval seftel. Ez nem jelenti azt, hogy szívesen fogadom, ahogy fel-le méregetnek és megpróbálják megállapítani, hogy pontosan mennyire tepert már maga alá ez a jævla kórság. Ahogy kalkulálnak, hogy vajon mennyi lehet még hátra és milyen következményei lesznek, ha kifutok az időből. Akivel csak találkozom mind erről érdeklődik nálam és ez csak hozzáad eredeti frusztrációmhoz, hogy nem tudok mit tenni ellene. Csak abban reménykedem most ebben az esetben, hogy anyám Átkozottsága majd meggátolja az ilyesfajta érdeklődést.
Ezen aggodalmak és remények közepette, ajándéktárgyaimmal megpakolva közelítettem meg a lakot, amit isten szüleim midgardi hajlékként választottak maguknak. Testvérem nemrég érkezhetett meg, mert még hallottam az ajtó túloldaláról, ahogy beszélgetnek. Így nem zavartatva magamat könnyedén benyitottam rajta, és anyámmal együtt találtam őket az előtérben.
- Nem kell ennyire hencegned a képességeiddel, min bror – mondtam jókedvűen cukkolva öcsémet, ahogy finoman megveregettem őt a hátán. Majd anyámhoz fordultam köszöntéssel: - Heil ok sæl, min mor! – Odahajoltam, hogy megöleljem, majd kettőnk közé emeltem a zacskót, amit magammal hoztam és kivéve belőle egy lapos, díszes dobozt odanyújtottam neki. – Ez a tied. Remélem, örömödet leled benne. – Majd visszafordultam fivéremhez és átadtam neki is egy kisebb, lapos, egyszerűen csomagolt ajándékot. – Kicsit hosszú idő volt, mire sikerült beszereznem, de remélem, megérte!
Amennyiben kinyitják a kapott holmikat, ezeket találják benne: Hödr egy ritka verses kötetet, amit Bragi költeményeivel írtak tele és amit lefordíttattam neki Braille-re; Frigg pedig egy ékes fejdíszt, aminek ékköveit még Muspellheim forró bányáiban pattanó szikrákból készített Vitrius a kérésemre.
- Finom illatok szállnak – állapítottam meg, míg reakcióikra vártam. – Tán készítettél valamit, min mor?
i've come bearing gifts × 404 SZÓ ×

Ajánlott tartalom —

Family reunion
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Nadia & Dimitriy - family above all
» Family business - Svana & Trygve
» Surtr & Malin | family idyll
» family means no one gets left behind or forgotten

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: