M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

howling at the sun | sol & sköll

Frida Elden
Kiskép :
howling at the sun | sol & sköll 1179102c187b65543e70d4be45bd9663
Rendeltetésem :
Sol vagyok
play by :
Yvonne Strahovski
Posztok száma :
40
User neve :
Nüx
Csoport :
Isten
Pontgyűjtő :
31
Lakhely :
Grünerlokka
Foglalkozás :
lótenyésztő
Előtörténet :
Mother is a verb. It's something you do. Not just who you are.
Keresem :
There can be no peace for us, only misery, and the greatest happiness.
howling at the sun | sol & sköll A1c9b859bd4f0d4d226eaa6731a5651c
Big bad wolwes
my twins
Moon pieces

Frida Elden
Elküldésének ideje — Szomb. Ápr. 09, 2022 3:19 pm
Valko & Frida
The road is long, so put the pedal into the floor the enemy on my trail
A tőlem eltérően, ma valahogy képtelen voltam korán kelni, napok óta rémálmok kísértettek és Manival töltöttem az estéim nagy részét. Igaz egyetlen szóval se említettem neki, hogy képtelen vagyok elaludni, nem éreztem helyén valónak a dolgot. Hiába voltunk ikrek, a mi kapcsolatunk ennél sokkalta bonyolultabb és összetettebb. Szükségünk volt egymásra és bármit megtettem volna érte, de a belőlem áradó fény őt is megrémítette valahol, így nem tudott a bizalmasommá válni. Heimdallnak se beszélhettem róla, bármennyire szerettem volna, nem akartam, hogy aggódjon. Hiszen semmiség az egész, a múlt egy szelete, mely mostanság erőseben kísért. Hallom, a farkas lihegését, körmeinek kaparászását, ahogy egyre közelebb ér. Sosem merek hátra nézni, inkább gyorsabb tempóra ösztökélem hátasaimat, míg a szekér csikorogva szeli az eget. Most rémálomnak hívom, mikor ez megtörtént, egy hajszálon múlt, hogy el ne kapjon akkor. Mély levegőt veszek, ahogy a fedeztetési papírokat rendezgetem az istállóban lévő kisebb irodámban. Kiiszom az utolsó korty kávét és elindulok a recepcióra, hogy ellenőrizzem melyik lónak mikorra van időpontja.
- Szép napot Főnök! Negyed órával ezelőtt egy igen tehetősnek tűnő vendég érdeklődött a vezetőség felől. Lehet, hogy valami ellenőr - Lune suttogva világosít fel aggodalmáról, mire kissé megemelkedik a szemöldököm. Ulrik szólt volna, ha jönnek ellenőrizni, hiszen minden szervvel jóban van, így előre tudunk a véletlen látogatásokról is.
- Ezeket a lovakat ne add ki többet, csak ha nagyon nincs más - adom oda neki a listát, amit a fedeztetések alapján állítottam össze - Merre van a vendégünk? - kérdezem, mire egyből érkezik a válasz, hogy tizennégy harmincra volt időpontja, így valószínű már a pályán fogom megtalálni. Egy apró köszönömet követően elindultam a megfelelő hely felé. De egyetlen másodpercre megtorpanok, érdekes jelenlétre leszek figyelmes, de egyből el is hessegetem a dolgot. Az nem lehet, hogy megtalált volna. Biztos csak a rémálmok miatt hallucinálok már. Mégis előhúztam egy vékony szálat és rágyújtok, ha feszült vagyok néha elszívok egy-két szálat. Heimdall emiatt régen sokat morgott, de úgy tudja leszoktam, ami igaz is lenne, ha nem lettek volna azok a rémálmok. Ahogy közeledek a pályák felé Ubbe hangja csapja meg a fülemet. Egy vendéget akarja rá beszélni, hogy elkezdődött az órája és jobb lenne ha végre felülne a neki kijelölt hátasra, mert nem futhatnak ki az időből. Mély levegőt véve elindulok, hogy segítsek rendezni a helyzetet, de pár lépéssel a cél előtt megállok, hiszen nem csaltak a megérzéseim, ő az. A pad korlátjának dőlve szívja a cigarettáját, egyetlen vékony vonallá préselődik az ajkam, majd még egy slukkot szívok mielőtt oda mennék. Ubbe pillantott meg először, egyet biccentett és el is ment a lóhoz, nem volt szükség szavakra, tudta, hogy innentől fogva átveszem a helyzetet. Ahogy hallótávolságon kívülre ment a midgardi félig keresztbe fontam a karjaimat, úgy néztem a férfit.
- A kifizetett és le nem dolgozott órák árát nem fizetjük vissza. Kérem, ne foglalja feleslegesen az időpontot más elől. Hacsak nem hivatalos ügyben jött, kérem távozzon a lovarda területéről - kezdek bele, majd egy fél lépést követően rá emelem a pillantásom - Mégis mit akar? - dühösen nézek vele farkasszemet, nem tud megijeszteni. A távolból hallom, ahogy Arvak és Alsvid felnyerítenek, majd - kétséget kizáróan - az előbbi egyet a boxa ajtajába rúg. A lovaim se szívlelik a farkast. Még nem fedem fel magam előtte, eljátszom a sértett lovarda vezetőt, akinek az okoz a legnagyobb problémát, hogy a ló feleslegesen lett felnyergelve.
enemy●    8)   ● by barb

Vendég —
sol & sköll

Az apámtól kapott fülesnek köszönhetően a világ leszűkült egyetlen norvég városra. Hati az információ birtokában azonnal, gondolkodás nélkül indult volna ahogy ismét elöntötte a hajtóvadászat iránti szenvedélye, fűteni kezdte a lelkesedés, amint a szikrából egyik pillanatról a másikra heves láng gyulladt és még a dohányzóasztal üveglapja is hangosan tört szilánkjaira az örömittas kézcsapásától. Kivételesen osztoztam az őt égető lázban.   Visszafogottabban, kevésbé látványosan, kevésbé hevesen, elégedett mosolyra húzódó szájjal a kristálypohár pereme felett, melyet csak megüresedetten küldtem a többi szilánk sorsára. Szükségtelenné vált, akárcsak az ingatlan, aminek falai közt tartózkodtunk. A zsigereinkben éreztük a hívást, de a folyamatban lévő szálak elsimításához, -varrásához ragaszkodtam, akárcsak az előkészületek elvégzéséhez is, mielőtt továbbálltunk volna.

Egy egyszerű nyitány, zavartalan beköszönés. Semmi több.
Egyedül, fényes nappal, nyitvatartási időben, civilekkel a helyszínen, akik további biztosítékául szolgálnak a békés szándékaimnak. Választhattam volna későbbi időpont a látogatásra, mikor Mani fénye gyéren éri el a Földet és már senki sincs a közelben. Érkezhettem volna más alakban, borzolt bundával, vér után szomjazva, telhetetlenségtől fénylő tekintettel. Érkezhettem volna emberi formában is felfegyverkezve, hogy némileg megnehezítsem a dolgát a figyelmének megosztásával. Kivárhattam volna addig a pillanatig, mikor jobb esélyekkel szoríthatom sarokba, távolabb van Arvak-tól, Alsvinn-tól s még inkább a fivérétől, akire ráküldhettem volna a sajátomat, gondoskodva róla ne tudjon csatlakozni hozzá. S ezek egyikét sem tettem meg. Arrogancia? Hívhatja annak a besétálásom okát, nem érint kellemetlenül akárhogyan is definiálja, míg a valóság ez esetben jóval letisztultabb ennél – a napfelkelték látványa összehasonlíthatatlan az övével, az illatának emléklenyomatát fel akarom frissíteni, a szemébe akarok nézni, rég volt az az utoljára.
Tizennégy óra harmincra van foglalásom és pontosan érkezem, egyetlen percet sem kések. A recepciónál lévő hölgynél kérek eligazítást mit merre találhatok illetve pár könnyed kérdés formájában érdeklődök a vezetőségről alkotott véleményéről, mielőtt a lovak felé indulnék. A jelenlétemet nem rejtegetem, nem ügyelek rá senki ne vegyen észre, éppúgy közlekedem a helyszínen, mint bárki más, aki először lép a telepre és kíváncsian nézelődik körbe a számára új környezet bejárható pontjain. Időt, energiát, pénzt fektettek a létesítménybe, ami nem áll kihaltan, az idősávok nem sikítanak az őket betöltő vendégekért. Már-már édesen kiszámítható befektetésnek nevezném.
Annak ellenére időben érkeztem, a részemre kijelölt hátasnál nem töltöttem a bemutatásánál hosszabb időt, a munkatárs tapasztalatokra vonatkozó kérdését követően kifelé orientálódtam, a dohányzásra kijelölt hely irányába és nem törődtem az utánam szólásával. Mintha meg sem hallottam volna. A vállamon lévő táskát letettem a padra, ügyeltem rá az üvegek a gondos csomagolás ellenére se ütődjenek neki a felületnek és a dobozzal sem bántam durván – bárdolatlan Arvak-nak is jár ajándék. Kényelmesen dőltem rá a korlátra, amíg egy cigaretta szálat elővettem és felizzítottam a végét. Igen, egyértelmű nem a lovak miatt jöttem. Bízok benne a lovász ismeretlenül is rájön a beszédes tekintetemből, ahogy utol érve már épp belekezdene megkezdődött a kifizetett, lefoglalt órám, biztosan nem kívánok visszatérni a ménhez.

coded by eirik
Vissza az elejére Go down

howling at the sun | sol & sköll
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: