Kiskép : Rendeltetésem : surtr vagyok play by : joe manganiello Posztok száma : 23 User neve : dimitriy Csoport : fire giant Pontgyűjtő : 20 Lakhely : muspellheim Foglalkozás : ruler of muspellheim Előtörténet : coming Keresem : fire cannot quench fire; water does
Mathias Skagen —
Elküldésének ideje — Vas. Márc. 20, 2022 12:02 pm
Liv Larssen felhasználónak tetszik ez a poszt.
Más helyzetben talán örömömet fejeztem volna ki, amiért nem tette próbára a türelmemet, és az első jelzés után visszatért mellém, ezzel jószerével beismerve, hogy nem jobb dolog híján tértem be ide. Amúgy is, túl nagy véletlen lett volna éppen egy olyan helyre betévedni, ahol ő dolgozik, márpedig véletlenek nincsenek. Követtem őt az erkély felé, nem törődve a halandók gyűrűjével, amin át kellett gázolnom annak érdekében, hogy tartani tudjam a tempóját, de még így is szokatlanul nyugodtak tűntek a lépteim. Nem is nekem volt okom feszültnek lenni, bár ha belegondoltam abba, hogy a fia talán most is abban leli örömét, hogy a lányom után kutakodik, még az állkapcsom is befeszült, az éledő ingerültség pedig vasmarokkal szorongatta a gyomromat. Ki gondolta volna, hogy egyszer éppen az ő vadhajtása okozza majd a legnagyobb fejtörést? Nem akartam felesleges háborút kivívni Rán-nal, semmi szükségét nem láttam egy újabb konfliktusnak, de kész voltam vállalni bármilyen árat, hogy megvédjem Malin-t. - Van, igen - válaszoltam ennyit a semmiből jövő kérdésre, amire nem is számítottam, és nem is volt rajta sok magyaráznivaló. Én sem követtem nyomon az életét, bár a napokban szerzett információk jó gyorstalpalók voltak, de tőle sem vártam, hogy tudja, mikor mi történt Mushellheim-ben. Soha nem mutattam ki, valójában mit jelentett a mellette töltött idő, és hogy kicsit sem volt egyszerű meghozni azt a döntést, ami végül visszaszólított Sinmara mellé. Ezek után csak távol akartam őt tudni az életemtől, a boldog tudatlanságot választottam, semmint hogy utána kutakodjak, bár sok közöm a boldogsághoz amúgy sem volt soha. Az évezredes házasságom állandó kudarcok sorozata volt, hol miattam, hol Sinmara miatt, ezen pedig Malin születése sem változtatott, nem hiába száműztem ide, az emberek világába. Néha még azt is túlzásnak éreztem, hogy egyáltalán az apjának szólított, pedig legkevésbé sem szolgáltam rá erre a jelzőre, legalábbis azok alapján nem, amit ő látott belőlem. Tekintetemmel követtem alakját, ahogy fel-le járkált, én azonban nem mozdultam, rezzenéstelen arckifejezéssel figyeltem, hogyan telíti el testét a merev félelem. Szépen fogalmaztam, de a fenyegetés attól még fenyegetés maradt, ő pedig nem volt ostoba észlelni ezt. - Nem. Figyelmeztetlek - szólaltam meg újra, továbbra is a mellkasom elé kulcsolva mindkét karomat, de tekintetem szüntelenül őt fürkészte. Nem kértem érte köszönetnyilvánítást, és elég régen nem sodort össze bennünket az élet, de azt bizonyára nem felejtette el, hogy nem szoktam csak úgy figyelmeztetni senkit. Itt egyedül az sarkallt rá, hogy az ő fiáról szólt az egész, máskülönben nem nála kopogtattam volna, hanem rögtön a csemetéjét látogatom meg, a következmények pedig nem lesznek sem szépek, sem derűsek. Ahogy közelebb lépett, hangja pedig egészen máshogy csendült, mint eddig, nem tudtam uralkodni magamon és elvigyorodtam. - Csakugyan? - kérdeztem vissza, bár tudtam, hogy minden szavát komolyan gondolja. Benne tökéletesen dolgozott az anyai ösztön, ami Sinmara-ból hiányzott, és nem is késlekedett érzékelni a helyzet súlyosságát. - Még idegen ez az anyatigris oldalad - billent oldalra a fejem, továbbra is őt mustrálva. Régen is szenvedélyes volt, én pedig kiélveztem ezt a temperamentumot és mohóságot, miközben egészen új tűzzel ismertetett meg, pedig nekem aligha lehetett újat mutatni ilyen téren, elvégre... én magam voltam a tűz. - Eláztatsz egy kis esővel? Bár talán neked sem ártana lehűlni. Szinte lángolsz - mértem végig újra, nem is próbálva komolyan venni a fenyegetés belengetését.
Elküldésének ideje — Szomb. Márc. 19, 2022 1:30 pm
Mathias Skagen felhasználónak tetszik ez a poszt.
You and I will always be unfinished business
Nem nagyon akarok vele beszélgetni bármiről is, tekintve, hogy nem is igazán tudok rájönni, hogy mégis mi a fészkes fenét akarhat tőlem. Próbálom is hárítani, hátha csak unalmában jött ma el ide, aztán rájön, hogy nem szívesen látott vendég és egyszerűen elmegy. De aztán megemlíti a fiamat és mivel, történetesen a fiam az egyetlen közös pontunk -amiről ő nem tud-, a tény, hogy épp róla akár beszélni, őszinte rettegéssel tölt el. Igyekszem én időt nyerni, megyek is a dolgomra, de elég nyilvánvalóan jelzi számomra, hogy ez a séta nem lesz ennyire egyszerű, így végül beletörődve sorsomba visszalépek hozzá és mivel nem nagyon szeretném, hogy netán bárminek is tanúi legyenek az itt lévő halandók, inkább egy olyan helyre vezetem, ahol legalább nyugodtan kinyírhatjuk egymást, ha úgy adódik. Az erkélyen aztán, már én sem igazán igénylem, hogy tovább húzzuk az időt, egyszerűen rákérdezek arra, amit tudni akarok igazán és felkészülök a legrosszabbra, bár valahol mélyen azért tisztában vagyok vele, hogy ha arról akarna beszélni, amiről remélhetőleg nem tud, akkor egész másképp nyitott volna, bár magam sem tudom igazán, miként viselkedne, ha valaha tudomást szerezne róla. Nem egy érzelgős típus, így minden valószínűséggel ugyanúgy fogadná a hírt, mintha csak közölném vele, hogy szép időnk van. Ezért sem gondoltam rá soha, hogy megosszam vele a féltve őrzött titkomat, mert minek is tettem volna. Már akkor is felesége volt, volt hova hazamennie, mint ahogy nekem is az első férjemhez. Egyszerűen, a szőnyeg alá söpörtem az egészet és reméltem, hogy sose kell majd benéznem alá semmi miatt. Mondhatnám, hogy egészen megnyugszom, amikor válaszol végül a kérdésemre, egy röpke pillanatig talán így is van, szinte érzem, ahogy a fojtogató érzés köddé válik, de amint sikerül felfognom, hogy miről is van szó, elkerekednek a szemeim.-A lányodtól? Várjunk. Van egy lányod?- bukik ki belőlem akaratlanul is a kérdés, na nem, mintha annyira nyomon követtem volna Surtr életét, de azért ez mégis csak olyasmi, amire hirtelen nem igazán számítottam. Mármint, hogy azért fog ma felkeresni, hogy a gyerekeinkről beszéljünk. Vagyis, az ő lányáról és az én fiamról, akinek történetesen szintén Ő az apja. A fenébe. Hát ez nagyon nem jó. Töprengő arccal a semmibe bámulok, el is fordulok picit miközben egyik kezem ajkaimhoz emelem és fel-alá kezdek járkálni. Nagyon nem jó ez így. Sőt. Egyáltalán nem jó, hogy a drága fiamnak épp az apja lánya körül támadt kedve legyeskedni. Ismerem Sigurdot. Ha megpróbálom tiltani attól a lánytól, ő már csak azért is folytatni fogja ezt a valamit, már pedig sürgősen véget kell ennek vetnem. Viszont, ha közlöm vele, hogy egész életében hazudtam neki az apját illetően, talán egy életre meggyűlöl és azt nem bírnám elviselni. -Ne! Nem kell!- kapom hirtelen oda a fejem, ahogy felveti, hogy akár Sigurddal is beszélhet, de még a gondolat is rémisztő, hogy ez megtörténjen, mert ha most nem is jött rá Surtr, hogy köze lehet hozzá, szemtől szemben már lehet, hogy gyanússá válna. Főleg, ha a drága fiam fitogtatná az erejét, ami történetesen cseppet sem hasonlít az enyémhez. Az apjától örökölte. -Fenyegetsz?- kérdezem végül felé fordítva összehúzott pillantásom, bár egyáltalán nem lep meg, hogy még engem is úgy kezel, mintha fölöttem állna, pedig mindketten sejtjük, milyen csúnyán végződne, ha egymás torkának ugranánk. Felszegem állam, teszek pár lépést felé, hogy aztán ugyanúgy, mint Ő, csípőre vágott kezekkel megálljak előtte. Teszek én az erőviszonyokra. Ha a fiamat fenyegeti, engem fenyeget. -Nincs szükség a te finomkodásodra. Beszélek a fejével, te pedig legyél szíves messziről elkerülni Sigurdot. Más esetben muszáj leszek én is fenyegetőzni...- sziszegem végül halkan, le nem véve róla pillantásom, miközben eszem ágában sincs behódolni vagy meghajolni előtte. Lehet, hogy most sarokba szorított, de én is meg tudom ezt ugyanúgy csinálni és azért nem árt, ha tudja, hogy cseppet sem félek tőle.
Kiskép : Rendeltetésem : surtr vagyok play by : joe manganiello Posztok száma : 23 User neve : dimitriy Csoport : fire giant Pontgyűjtő : 20 Lakhely : muspellheim Foglalkozás : ruler of muspellheim Előtörténet : coming Keresem : fire cannot quench fire; water does
Mathias Skagen —
Elküldésének ideje — Szomb. Márc. 19, 2022 8:26 am
Megvoltak a magam eszközei, amikkel a lehető legjobb tárgyalási alapot tudtam kiharcolni, ha azt kívánta a helyzet. Sokan nem értettek egyet ezekkel a módszerekkel, valószínűleg azért, mert legfeljebb rám nézve voltak előnyösek, mindenki más úgy érezhette magát, mint egy bekerített kisegér a sarokban, de mint mindig, először most is meghagytam a választás lehetőségét Rán-nak, és nem indítottam igazi, rám jellemző támadást. Helyette csak néhány pohárnyi alkoholt segítettem teljesen elégetni, ami rajta kívül mindenkinek tetszett. Még ha nem is tituláltak neki nagyobb jelentőséget, de nem is a közönségélmény volt a célom. Azt akartam, hogy tudja, engem nem hagyhat csak úgy itt, egy bárszéken ücsörögve, miközben beszélni akarok vele, ezzel pedig neki is tisztában kellett lennie. Úgy csinált, mintha elfelejtette volna, hogy miért is tudok úgy igazán harapni, és hogy mekkora is az a harapás, ha valaki kihoz a sodromból. A bennem tomboló, éledező indulat ellenére mégis mosolyogtam, mert tudtam, hogy ténykedésemet siker koronázta. Újra felemeltem a fejemet, ekkor már rögtön Rán felé fordítva tekintetemet, mikor megállt mellettem, és miközben kiadta az egyértelmű utasítást arra vonatkozóan, hogy kövessem, előbb inkább kikortyoltam a maradék tequilát a pohárból. - És ehhez miért kellett közjáték? - kérdeztem költőien, nem is várva igazi választ, feltápászkodva a bárszékről, csak hogy elinduljak utána. Annyira nem érdekelt, hogy végül mi győzte meg, a lebukás veszélye, esetleg a tudat, hogy felbosszant, vagy az, hogy mindennek köze van a fiához, a lényeg a végeredmény, az odáig vezető út annyira nem is számított. Nem maradtam el mögötte, bár nem siettem, vele ellentétben nem volt okom feszültnek lenni, ha nem vettem számításba az iménti próbálkozását a lerázásomra vonatkozóan, de azt szépen lassan elengedtem. A friss levegőre érve szinte rögtön megálltam vele szemben, szinte vele egyidőben kulcsoltam mellkasom elé a karjaimat, de szándékosan nem tettem lépéseket felé, az erkély két oldala tökéletes helyszínnek tűnt egy ilyen beszélgetéshez. Kellőképpen tárgyilagos volt két régi ismerős kicsit sem könnyed csevejéhez, és talán, ha nem ilyen indokkal érkeztem volna, megállnék azon elmélkedni, hogy mennyire nem változott semmit, valahol egészen mélyen érezve, hogy ugyanúgy marokra szorítja a gyomromat, ahogyan több évszázaddal ezelőtt. - Nem az a kérdés, hogy én mit akarok a fiadtól, hanem hogy ő mit akar a lányomtól - közöltem viszonylag könnyedén, a hangom azonban mélyebben szólt, mint általában, végig rajta tartva a szemeimet. Az mindig egyértelmű volt, hogy nem vagyok jó apa, az első adandó alkalommal ide, ebbe a földi világba száműztem a saját gyerekemet, de próbáltam rá vigyázni. Még ha ezekről a gesztusokról ő mit sem sejtett. A szerelmi életébe mondjuk nem sok beleszólásom volt, amúgy sem érdekelt igazán, de egészen más egy kölcsönös érdeklődés, mint egy zaklató erőlködése, és Rán fiában nem láttam mást, csak veszélyt. - De ha szeretnéd, vele is megbeszélhetem. Bár nem ígérem, hogy vele is ilyen finom leszek - húztam ki magam, leengedve a karjaimat, hogy csípőre tegyem mindkét kezem.
Elküldésének ideje — Pént. Márc. 18, 2022 10:19 am
Mathias Skagen felhasználónak tetszik ez a poszt.
You and I will always be unfinished business
Inkább nem is reagálok a megjegyzésére. Sem arra, hogy ez szerinte alantas munka -szerintem meg szórakoztató-, sem arra, hogy engem is azokhoz a nőkhöz hasonlít, akik kétségbeesésükben ilyen helyekre járnak pasizni, hátha sikerül a gyereküknek apát találni. Azt sem kötöm az orrára, hogy én most épp, hogy a szabadságot élvezem, azt, hogy nem függők senkitől és nem tartozom senkinek sem magyarázattal a tetteimet illetően. Már csak azért sem, mert Neki még végképp nem vagyok köteles bármit is megmagyarázni. Ha netán tudna róla, hogy van egy gyerekünk -amiről ugye biztos, hogy nem tud-, talán akkor joga lenne de ilyesmihez, de jelen pillanatban nem vagyunk többek, mint két régi ismerős. Magamon érzem a pillantását, miközben a tömeg között utat vágok magamnak, hogy a poharakat összeszedjem, mégis úgy teszek, mintha egyáltalán nem is érdekelne. Mintha nem hozna egyáltalán zavarba sötét tekintete és a tény, hogy az a férfi néz épp, aki egykor olyan érzelmeket ébresztett bennem, amire történetesen Aegir nem volt képes. Vele inkább szelíd és kellemes volt az a szerelem, az a szeretet, amiben éltünk, de a Surtr iránt táplált érzelmeim hevesek voltak, szenvedélyesek és tüzesek, mint amilyen Ő maga is vagy épp, egy tomboló vihar a tengeren, amivel én szoktam megnyilvánulni. Valószínűleg, Sigurd épp ezért lett ilyen önfejű és makacs, hogy az intelmeim ellenére is, valahogy mindig úgy sikerül viselkednie, hogy azzal felhívja magára a figyelmet. Mi van, ha Surtr tudomást szerzett a tüzes kis akciójáról és most amiatt van itt, hogy olyan kérdéseket tegyen fel, amikre még nem állok készen? Időt kell nyernem és erre a legjobb mód az, ha dolgozok. Pedig, tisztában vagyok vele, hogy nem fog még elsétálni. Egyszerűen tudom. Ékes bizonyítéka ennek az, ahogy a poharakban lévő italok, egyszerűen fellángolnak, mintha csak gyertyák lennének, ami engem kifejezetten felbosszant, míg a tömeget szórakoztatja. Azt hiszik, valami különleges mutatvány része a klubbtól, de én tisztában vagyok vele, hogy ez inkább figyelmeztetés akar lenni. Csüggedten pillantok a pult felé, a szikár alak irányába, aki még egy egyszerű bárszéken is úgy fest, mint egy király a trónján és még akkor is ijesztő, ha éppen mosolyog, majd egy fáradt sóhaj kíséretében vissza indulok a helyemre. A tálcát leteszem, kolléganőm értetlen pillantásaira én is olyan fejét vágok és a vállamat vonogatom, mintha ötletem sem lenne, hogy mi történt az imént, végül kilépek a pultból és megállok Surtr mellett. A gondolat, hogy még a széken ülve is fölém magasodik, egészen vegyes érzelmeket ébreszt bennem, mert egyrészt csak növeli a félelmemet, másrészt viszont mindig is vonzónak találtam, hogy ilyen nagy és erős. De ez most kurvára nem számít, mert ha a fiam élete múlik rajta, akkor bizony simán neki rontok még egy ilyen veszélyes hegyomlásnak is. Mielőtt azonban teljesen felspanolnám magam, inkább sóhajtok egy nagyot és rászegezem pillantásomat. -Elég a cirkuszból. Beszéljünk, de ne itt.- közlöm végül a lehető legerélyesebben, mert azt végképp nem szeretném, ha magunkra vonnánk a halandók figyelmét -nem, mintha Muspellheim ura nem lenne így is elég feltűnő-, így inkább a bár túlsó felén nyíló folyosón át az egyik erkély felé indulok, remélve, hogy követ és nem fog akadékoskodni. Vicces, hogy a legtöbb elintéznivalóm miatt, végül mindig itt kötök ki. -Mit akarsz a fiamtól?- kérdezem végül felé fordulva, tartva a pár méter távolságot, mert szándékosan az erkély egyik oldalánál állok meg, hátha Ő majd marad a másikon és megállok karba tett kezekkel. A hideg futkos tőle a hátamon, mégis ott lappang bennem valami egész más érzés is. Nevetséges az egész, de mégis csak a gyerekem apja. Neki köszönhetem a fiamat, még ha nem is tud róla.
Mathias Skagen —
Elküldésének ideje — Pént. Márc. 18, 2022 5:43 am
Nem oldódott fel, bár ezért nem hibáztattam, amúgy sem azt tűztem ki célul, hogy egy kellemes beszélgetés keretei között kibékítem a múltbéli sérelmeit, miközben nosztalgiázva elmeséljük egymásnak, mi minden történt velünk röpke ezer év alatt. Annak ellenére, hogy elvégeztem a magam kis kutatómunkáját, még nem ismertem élete minden mozzanatát, bár az, hogy éppen itt, egy ilyen bárban találtam rá, engedett néhány messzemenő következtetést levonni. Egyelőre azonban nem feszegettem további határokat, nem játszottam arra, hogy ismét megsértsem, mert tényleg nem ezért jöttem. A sértegetésnél erélyesebb eszközeim is voltak a későbbiekre, arra az eshetőségre, ha nem lenne elég az, hogy a számra veszem az egyetlen kicsi fiát. Tényleg nem tudtam, hogy milyen anya lehetett, annyira nem is érdekelt, ez nálam nem volt mérőszám. Elég nevetségesen is hatott volna, hogy mások szülői képességein köszörülöm a nyelvemet, miközben én is hagytam elúszni a saját lányomat, szinte azon nyomban, hogy világra jött. Emiatt pedig egy másodpercig sem volt bűntudatom. Egy másodperc erejéig az elfehéredő ujjaira néztem, majd vissza rá, újra felkutatva tekintetét, ekkor már kicsit sem játszadozva vagy gúnyolódva, de mint mindig, most sem tudta, mikor van az a pont, mikor már nem érdemes húzgálnia a bajszomat. - Már értem, miért érzed itt ilyen jól magad. Ez az alantas munkát végző, egyedülálló és magányos anyukák klubja? - kérdeztem felvont szemöldökkel, ekkor már kicsit sem finomítva a modoromon, arcomról eltüntetve a mosolyomat, és ugyan magam elé húztam az ismét megtöltött poharat, de egyelőre nem kortyoltam bele. Az már nem segített, hogy továbbra is láttam a benne dolgozó feszültséget, még így, hogy ismét elfordult, csak hogy biztosan időben elmossa és szárazra törölgesse azt az egyetlen poharat. Nem adtam teret a kérdőjeleknek, amik a viselkedése nyomán jelentek meg bennem, mert ugyan előtte is tapintható volt a kettőnk közötti feszültség, de amint szóbahoztam a fiát, valami furcsa félelmet kezdtem kiszimatolni a levegőben. A megjelenő lány végül elég korán azt sejteti, hogy Rán befejezettnek tekinti a beszélgetésünket, az induló mozdulatára azonban csak megcsóváltam a fejemet. - Én a helyedben nem tenném - szóltam utána, mikor kisétált a pultból, tekintetemmel követve az elsiető lépteit, majd nagyot sóhajtottam. Megragadta az első adandó alkalmat, hogy kereket oldjon, egy ideig pislogtam utána, csak hogy nagyjából tudjam, a báron belül hová is menekült, de mintha nem tudta volna, hogy utálom az ilyet. Még nem fejeztem be. Ismét hátradőltem a bárszéken, ölembe húzva a poharat, néha belekortyolva, közben viszont gondolati síkon már egészen máshol mozogtam. Ujjaim a pohár peremén köröztek, tekintetemmel ezt a mozdulatot követve, és közben oda sem kellett néznem, hogy tudjam, hogyan is vonhatom ismét magamra a figyelmét az asztalok leszedése közben. A poharakban hagyott alkohol tökéletes alapot biztosított ahhoz, hogy apró lángok csapjanak fel bennük, nem törődve azzal, hogy ki látja meg őket, és ebből már ő is tudhatta, hogy a poharak alján lévő alkohol elégése csak az első lépés, a következőben talán egy asztal vagy ez az egész porfészek kap lángra, de talán ezt nem várja meg. Továbbra is az ölemben tartott poharat bűvöltem, ekkor már elégedett mosollyal a szám sarkában, bár még mindig a józan ítélőképességére kellett hagyatkoznom, és ki tudja, felülírható-e a benne tomboló sértettség mindezzel.
Véletlenül sem szándékozom bókolni neki vagy a hiúságát legyezgetni, de felesleges lenne a külsejével kapcsolatban megpróbálni bármi sértő megjegyzést tenni, amikor egyrészt istenek vagyunk, másrészt meg most is épp ugyanolyan jóképű, mint amilyen akkor régen volt. Igazából mindig is tisztában voltam vele, hogy hozzá foghatót úgysem fogok találni soha, mert ez a nyomorult tűzóriás és az emléke, úgyis mindenkit háttérbe szorít majd, pedig a stílusa már akkor sem volt a legédesebb. Az amúgy sem illene hozzá, vagy legalábbis nehezen tudnám elképzelni, hogy ne olyan legyen, amilyen. Mielőtt azonban, még túlságosan elmerülnék az emlékeim között, melyek mit sem veszítettek elevenségükből az idővel dacolva, inkább továbbra is igyekszem a lehető legkevésbé kedves lenni hozzá, bár ennek ellenére azért azt a tequilát kitöltöm neki abban reménykedve, hátha utána majd tovább áll. Talán, csak azért tért be ide, hogy maga is lássa, milyen is egy istennő, amikor halandóként éli az életét, magában jót mulat rajtam és a látványon, amit a pult mögött ácsorogva nyújtok, kellően felbosszant aztán, már megy is, hogy újabb pár száz évig a színét se lássam. Legalábbis, iszonyú kellemes ezt így végig gondolni és elképzelni, de az itallalal kapcsolatos megjegyzése mást sejtet. Meg is forgatom szemeimet, ahogy kimondja a szavakat, akaratlanul is felidézem, mennyire szereti tényleg kiélvezni a dolgokat, de aztán összekapom végre magam és a lényegre térek. Idejét se tudnám megmondani, mikor mondtam ki utoljára hangosan a nevét, most mégis megteszem, hiszen már nem kell attól félni, hogy falra festem az ördögöt. Itt ücsörög és vigyorog rám tequilát kortyolgatva. Egy röpke pillanatig annyira nemtörődöm módon viselkedik, hogy szent meggyőződésem, hogy talán válaszra sem méltat majd, a poharat visszateszi a pultra, egy sóhaj kíséretében hátra dől én meg már készülök is valami aljas megjegyzésre vagy kétértelmű célzásra, de utólag azt kívánom, bár ilyesmi hangzana el, mert az amit mond, mindennél rosszabb. Már konkrétan az is, hogy a fiamat egyáltalán szóba hozza, őszinte rémülettel tölt el, de erről maximum csak az árulkodhat, ahogy a pult peremét markoló ujjaim elfehérednek, mert ezzel egy időben megjelenik ajkaimon a szokásos, tudálékos mosolyom és összeszűkülnek szemeim, hogy úgy bámuljak arrogáns arcába. -Jó helyre jöttél. Megannyi egyedülálló anyuka keres itt egy kis szórakozást éjszakára. Biztosan nagy sikered lesz köztük, ha bedobod magad.- közlöm mosolyogva, majd a poharába a biztonság kedvéért újabb adag tequilát töltök és ismét hátat fordítok neki, míg úgy teszek, mint akinek baromi sürgős mosogatnivalója van. Pedig, igazából a szívem a torkomban dobog és a mosogatást is remegő kezekkel sikerül csupán kiviteleznem, akkora rémülettel tölt el már a puszta tény is, hogy egyáltalán tud a fiamról . A kérdés már, csak az, hogy vajon mennyit és mit? A kolléganőm eközben, mintha csak az égiek küldték volna mentőöv gyanánt, oda lép hozzám és sietősen elsuttogja, hogy ki kellene mennem összeszedni a poharakat, mert az Ő bokája már nem igazán bírja a mai strapát, én pedig sietősen elkapok egy tálcát és már perdülök is ki a pultból. -Sajnálom. Hív a kötelesség, de sok sikert az estédhez.- vetem még oda gyorsan Surtr-nak, hogy aztán a tömegbe lépve megcélozzam a legközelebbi asztalokat. Rémes, hogy miként testesítheti meg valaki egyszerre az egykori álmodat és a rémálmodat is.
Mathias Skagen —
Elküldésének ideje — Csüt. Márc. 17, 2022 6:16 am
Szándékosan nem bocsátkoztam jóslatokba, vajon milyen is lesz a viszontlátás öröme, főleg úgy, hogy amúgy nem szándékoztam megszakítani ezt az évszázadok óta tartó mosolyszünetet. Más körülmények között valószínűleg a következő ezer évben sem találkoztunk volna, bár ahogy így elnéztem Őt, nem hiszem, hogy ellenvetését fejezte volna ki ezzel kapcsolatban. Még a kisugárzása is megváltozott, mikor először hozzászóltam, még engem is megcsapott a hűvös sugallat, de ennyire mély nyomot csak nem hagyott benne egy rövid, évszázadokkal ezelőtti tüzes kaland. Más helyzetben, más körülmények között sem álltam volna neki annak, hogy boncolgatni kezdjem ezt a témát, a mostaniban meg nem is ez kötötte le úgy igazán a figyelmemet. Bár szívesen a tudtára hoztam volna, hogy tudok a viselt dolgairól, amiket azok után művelt, hogy némi közünk volt egymáshoz, de minek öntöttem volna rögtön olajat a tűzre? Tekintetem az övébe fúródott, mikor végre megadta magát és hajlandó volt felém fordulni, majd szinte kinéztem a kezéből az éppen szárazra törölt poharat, mintegy ezzel jelezve, hogy ezúttal sem talált szófogadó kedvemben. Bár amúgy is túl merésznek kellett lennie ahhoz, hogy azt higgye, ennyi elég ahhoz, hogy felálljak és kisétáljak. Megvolt a magához való esze ahhoz, hogy tudja, csak úgy ok nélkül nem sétáltam volna be ide, a bosszantása nem ért annyit, hogy ekkora kitérőt tegyek. - Tudom - vontam meg lazán a vállaimat, mikor viszonozta a bókot, legalább annyira őszintén, mint ahogy általában én szoktam bókolni, legnagyobb meglepetésemre azonban kitöltötte nekem a kért italt, a kedves szavakat azért nem felejtve el mellékelni hozzá. Elvigyorodtam, főleg mikor visszaidézte az előbb mondott szavaimat, ujjaim pedig a pohár köré fonódtak. - Ne siettess. Szeretem kiélvezni - válaszoltam végül, a pohár pereme felett továbbra is őt fürkészve, majd ahogy az első korty lecsúszott a torkomon, sikerült megállapítanom, hogy az emberek világában még mindig nem lehet egy igazán jót inni. Ezt mindennek neveztem volna, csak tüzesnek nem, és ennyi erővel vizet is ihatnék. Visszacsúsztattam a poharat a pultra, majd egy lemondó sóhajjal dőltem hátra a bárszéken, lekonyult ajkakkal, nem mintha amúgy az ittlétem oka annyira szívderítő lett volna. Mégsem akartam rögtön berúgni az ajtót, megadva a lehetőséget arra, hogy megvillantson valami normálisabb hangnemet, de úgy tűnt, nem akar élni a kapott lehetőséggel. - Egy ostoba, túl merész kisfiú anyukáját - válaszoltam ekkor már a tárgyra térve, legalábbis megtéve az első lépéseket, és bár hírből sem tudtam, hogy milyen anya lehet, de ennyi felvezetés talán elég ahhoz, hogy finomítson egy kicsit a modorán.
Sosem tudtam eldönteni, hogy azért érzek hirtelen forróságot a közelében, mert ilyen a kisugárzása, mert ez Ő, mert akaratlanul is árad belőle valami mágikus hő, vagy inkább a buta, naiv fruska érzései eredményezték, akit levett a lábáról és aki valami többet is szeretett volna tőle. Akármelyik is lenne a helyes válasz, teljesen mindegy, mert azt egyik sem magyarázná, hogy most miért érzek hasonlót. Azt hinné az ember, hogy ilyen temérdek idő távlatából, már hidegen hagyja valaki, aki iránt egyszer táplált valamilyen érzelmet -akármi is volt az-, képes vele úgy viselkedik, mint bárki mással, de ez tévhit. Valószínűleg, ezért is próbálok időt nyerni magamnak azzal, hogy az első pár szavamat úgy intézem hozzá, hogy még csak felé sem fordulok. Nem, mintha ettől kevésbé lenne bénító a közelsége és az, hogy konkrétan itt van , a Földön, ebben az országban, a városban és ebben a kibaszott bárban. Ilyen lehet az, amikor egy halandónak hőhullámai vannak, mert miközben elönt a forróság, egyben jeges rémületet is érzek, mert nem tudom, hogy mi hozta ide. Azt őszintén kétlem, hogy a véletlen műve lenne, hogy ma este épp az pattant ki a fejéből, hogy pontosan abba a bárba fog beterpeszkedni, ahol én múlatom az időmet. Nem a sors fintora, hanem egyenesen a középső ujja lenne. Rögtön a második mondatommal éreztétem is vele, mennyire nem kívánatos személy itt és, hogy mennyire nincs itt semmi olyasmi, ami őt érdekelhetné, de őszintén remélem, hogy mindezt betudja valami női sértettségnek, amiért konkrétan azóta se dugta felém az orrát, hogy az a forró, fülledt éjszaka megesett és nem fog valami mást sejteni mögötte. Nyugtatom is magam ezzel, hiszen csak én tudok az egészről, rajtam kívül senki más, Őt pedig a legkevésbé sem érdekelné amúgy se az igazság. Végre erőt veszek magamon és felé fordulok, bár az, ahogy tekintete azonnal az enyémbe furakodik, cseppet sem könnyíti meg a helyzetemet, mégis magamra erőltetek egy mosolyt, hogy tovább bizonygassam neki, mennyire nincs itt semmi érdekes. -Kösz. Te sem nézel ki egy nappal sem öregebbnek.- jegyzem meg kelletlenül, bár leginkább az frusztrál, hogy még mindig rohadtul vonzónak találom, pedig rengeteg idő eltelt azóta és rengeteg minden történt, mégis most szinte ugyanúgy érzem magam, mint akkor rég, amikor elcsavarta a fejemet. Nevetséges ez az egész, meg is köszörülöm a torkom, miközben tequilát kér és bár szívem szerint közölném vele, hogy francot se kap, nem még tequilát, visszafogom magam. Nem szeretném porig rombolni ezt a helyet azzal, hogy hajba kapunk. -Parancsolj. A vendégem vagy, csak sietősen kortyolgass, ha lennél szíves.- mosolygok rá megjátszott kedvességgel, szándékosan idézve szavait, miután kitöltöm az italt és elé csúsztatom, hogy aztán egyik tenyeremmel a pultra támaszkodva kutakodó pillantásomat rászegezzem. Úgysem bírom ki. Nem hát. -Mit keresel itt, Surtr?- kérdezem végül kelletlenül egy hatalmas sóhaj kíséretében, arcomon már nyoma sincs a korábbi mosolynak sem a gúnynak. Ideje a tárgyra térni.
Mathias Skagen —
Elküldésének ideje — Kedd Márc. 15, 2022 4:28 pm
Nem vártam tőle szívélyes fogadtatást vagy könnyes nyakba borulást azok után, ami sok-sok évvel ezelőtt közöttünk történt, és míg én könnyedén átléptem ezen, soha nem gondoltam arra, hogy ő miképp is folytatta vagy kezdte újra az életét. Nekem volt kihez visszamennem, újabb próbát téve arra, hogy összetartsam a családomat, nem törődve azzal, hogy emiatt át kellett lépnem Rán-on, de a kutatómunkám eredményeképp már tudtam, hogy azért ő sem sírással töltötte az azt követő időszakot. Legalábbis erről árulkodott a családfája, de ahogy tekintetem végigkalauzolta magát a helyen, majd ismét a hátát kezdtem fürkészni, volt egy olyan megérzésem, hogy valami mégis félresiklott. Bár ki tudja, talán rajtam kívül mindenki meg tudott változni, ő pedig elkezdte élvezni az ilyen alantas szituációkat. Nem tudta teljesen elrejteni őszinte reakcióját, láttam a megmerevedő izmokat, azt, ahogy a poharakat törölgető kezeiben megakad a mozdulat, de nem fordult felém. Nem is kellett, ennyivel is elárulta magát, nem is tudtam palástolni a vigyoromat, miközben ujjaim szétterültek a pulton. Egy egész pillanatra átadtam magam a viszontlátás örömének, de nem feledkeztem meg arról, hogy mi volt a látogatásom valódi célja, még ha nem is volt szokásom ajtóstól berontani a házba. Nem voltam egy szentimentális típus, aligha lehetett kizökkenteni régi ismeretségekkel, és tény, hogy hozzá a megszokottnál azért kellemesebb emlékek kötöttek, de nem azért jöttem, hogy nosztalgiázásba kezdjek vele. Talán még hálás is lesz, amiért elsőként hozzá jöttem, mert mehettem volna az egy szem fiacskájához is, és ki tudja, hogyan végződött volna egy lelkes eszmecsere köztem és a lányom zaklatója között. Szerepet játszott az is, hogy mégis csak Rán fiáról szólt a fáma, más helyzetben eszem ágában sem lett volna plusz köröket róni. - Azt mindjárt gondoltam - húztam el ajkaimat, de egyelőre nem tudta eltüntetni a vigyoromat, leginkább azért, mert hiába beszélt hozzám, és próbálta előadni a nemtörődöm laza istennő szerepét, még mindig nem fordult felém, ez pedig elég árulkodó volt. - Minden bizonnyal igazad van - biccentettem egyetértően, mikor szóvá tette, hogy nincs itt semmi, ami kicsit is ínyemre való lenne, közben szinte rögtön elkapva a tekintetét, mert időközben végre hajlandó volt megfordulni. Hiába majdnem ezer év, szinte semmit nem változott. - Jól tartod magad a korodhoz képest - sóhajtottam fel, szinte szándékosan indítva ezzel, miután alaposan végigmértem, szemernyi zavart sem érezve kutakodó pillantáson miatt. Mondjuk ahogy nem a nosztalgia miatt jöttem, úgy nem is azért, hogy rögtön kihozzam a sodrából a pimaszkodással és kivagyisággal. - Azért én még elkortyolgatnék itt egy pohár tequilát. Ha lennél szíves - böktem a kezében tartott pohárra, tudomást sem véve arról, hogy burkoltan kitessékelt. Nemcsak innen, hanem az egész emberi világból, de talán nem kellett emlékeztetnem arra, hogy nem vagyok egy szófogadó típus. Főleg nem neki, közben pedig szándékosan nem mondva semmi használhatót arra vonatkozóan, hogy miért is vagyok itt. Talán ha megkapom a tequilát, rátérek a lényegre.
Vicces, hogy épp akkor vagyok képes teljesen lenyugodni és elvonatkoztatni a sok idegesítő dologról, melyek az életem részeit képezik, amikor beállok ebbe a pultba és úgy teszek, mint bármelyik halandó ezen a nevetséges világon: dolgozok. Valamiért segít kikapcsolni, megfeledkezni az eddig túlságosan nyugodt, mostanra azonban fenekestől felfordult életéről, a csalfa férjemről és a fattyairól, arról a baromságról, amiről a többi isten pletykál, hogy valaki miatt veszélyben vagyunk és a drága fiam legutóbbi felgyújtós mutatványáról is. Lassan már nem igazán tudom, hogy mihez kezdhetnék vele. Próbáltam jó anya lenni, engedékeny, kedves. Próbáltam szigorú lenni, kemény kezű, de mostanra már rá kellett jönnöm, hogy nála nem hat az ilyesmi. Mondjuk annyira nem is csodálkozom ezen, hiszen ő igazán különleges és a lehető legbosszantóbb jellemvonásokat sikerült örökölnie tőlem és az apjától is. Ráadásul apja sem volt szegénynek, hacsak nem vesszük számításba az első férjemet, akiről azt hazudtam, hogy az apja, viszont már réges-rég meghalt vagy Aegirt, akiről viszont tudta, hogy nem az igazi apja. Ilyenkor, amikor elvegyülök a halandók között a munkahelyemen, kicsit megfeledkezek mindenről és nem vagyok más, csak egy egyszerű nő, mint itt bármelyik -na jó, igazából jóval csinosabb vagyok náluk-, nem pedig Rán istennő, feleség vagy volt feleség, anya vagy akármi. Sokkal egyszerűbb számomra ez a feladat, hogy italokat töltögessek a vendégeknek, mint az összes többi, vagy legalábbis néha muszáj vagyok a feladataim elől ide menekülni. Mégis, olykor előfordul, hogy az életem talál inkább rám, emlékeztetve arra, hogy ki is vagyok valójában és, hogy bármennyire is szívesen játszom a lökött pultoslányt, nem menekülhetek el attól, amit ilyenkor próbálok magam mögött hagyni. Mondjuk, arra éppenséggel pont nem gondolok, hogy majd épp egy olyan hang szólal meg mögöttem, amit hosszú évszázadok óta nem hallottam, mégis felismerem rögtön, borsózik is tőle a hátam és őszinte rémület, aggodalom tölt el miatta, még a poharat törölgető mozdulatom is félbe szakad. Sosem találkoztam vele azóta, soha nem kellett a szemébe néznem és igazából, soha nem is akartam újra látni, miközben itt van ez a nyomasztó titok, amit féltve őrizgetek már ősidők óta. Egyedül azzal nyugtatom magam, hogy valószínűleg nem épp ilyesmi miatt van itt, csak mondjuk erre vezette az útja és belém botlott. Mintha az életemben lenne esély ilyen véletlenekre. -Sajnálom, de lávával nem szolgálhatok.- válaszolok még mindig háttal állva neki, igyekszem laza maradni de, ha valaki, hát Ő képes zavarba hozni, hiszen egykor bármit megadtam volna érte. Buta, fiatal fruska voltam, Ő pedig ki is élvezte a helyzet adta lehetőségeket, de igazából nem bánom, mert másképp most nem lenne nekem ott a fiam. Lassan fordulok végül felé, mikor már képes vagyok újra a pohár törölgetésére anélkül, hogy összeroppantanám az üveget az idegtől, majd alaposan végig mérem. Még mindig olyan szívdöglesztő, mint régen volt, csak most duplán letaglóz a látványa, mert még inkább rá kell jöjjek, hogy Sigurd tényleg tiszta apja. -Tequila, vodka vagy whisky van, ami errefelé tüzesnek számít, de talán jobban járnál, ha otthon innál. Itt úgysem találsz semmi ínyedrevalót.- mosolygok rá kedvesen, mintha nem épp most küldtem volna el szó szerint melegebb éghajlatra, mondjuk Muspellheimbe, hogy lehetőleg ne itt rontsa nekem a levegőt.
Mathias Skagen —
Elküldésének ideje — Kedd Márc. 15, 2022 10:54 am
Mindig okkal hagytam el a saját kis birodalmamat, szinte minden evilági látogatásomat nyomon követve, bár az elmúlt években egyedül Malin szolgáltatott erre okot. Pontosabban, szolgáltattam én, mikor meghoztam a döntésemet vele kapcsolatban, és száműztem őt ebbe a világba, úgy bánva vele, mintha rászolgált volna erre a büntetésre. A látogatásaim alkalmával viszont volt szerencsém rájönni, hogy kicsit sem büntetésként fogta fel az itteni életét, talán úgy élte meg, mintha börtönből szabadult volna, mikor elküldtem ide, bár az esetek többségében nem kezdett bele a részletek mély taglalásába, miután tudta, hogy amúgy sem érdekel úgy igazán. Nyomon követtem az életét, mert az apja vagyok, még ha a biológiai értelmezésen túl nem is tettem hozzá túl sokat az életéhez, de megpróbáltam legalább vigyázni rá, még ha ő ebből nem is fogott fel semmit. Én sem büszkélkedtem vele senkinek, szerettem azt a látszatot kelteni, hogy soha senki nem éri el az ingerküszöbömet, ezzel pedig még Sinmara-nak is meggyűlt a baja, bár több évszázadnyi házasság után volt ideje hozzáedződni. Még ha nem is önként és dalolva tette, hanem egyszerű meghunyászkodásból. Megtörtem a hagyományt, mikor besétáltam az egyik bárba, ahelyett, hogy rögtön visszamentem volna a saját kis világomba, de soha nem cselekedtem ok nélkül. Most sem a kiszáradó torkomon akartam enyhíteni, mint itt annyian, de Malin legutóbbi beszámolója némi nyugtalanságra adott okot, az ösztöneim pedig azt diktálták, hogy még azelőtt közbe kell lépnem, hogy bármi baja esne a lányomnak. Két nap telt el a közös vacsora óta, ahol először hozakodott elő egy rejtélyes, már-már zaklató kis ficsúr témájával, én pedig először legyintettem az egészre. Emberi hülyeségnek tűnt az emberek világában, de Malin volt abban a szerencsés helyzetben, hogy nem hétköznapi halandóként járt és kelt, és ugyan nem én tanítottam meg használni a képességeit, de a tehetsége még így is elvitathatatlan volt. Egészen addig tartott a nyugalmam, míg a biztonság kedvéért szemügyre nem vettem azt a rejtélyes udvarlót, bár úgy tűnt, hogy én jobban kémkedtem utána, mint ahogy ő próbált a lányom után. Engem legalább nem vettek észre, de nem minden kezdőnek volt szerencséje és tehetsége az ilyesmihez. A meglepetés azonban, amit tartogatott, csak ezután következett, rögtön szembesítve azzal, hogy még én sem készülhettem fel mindenre, és igenis létezik a meglepetés ereje, erre pedig akkor jöttem rá, mikor egy régi ismerős társaságában pillantottam meg. Ezer éve nem láttam Ránt, még csak nem is követtem nyomon az életét azok után, hogy... inkább visszatértem Sinmara-hoz, ezzel újabb bizonyítékot szolgáltatva arra, hogy én és a hűség nem járunk kéz a kézben. Bár elmondhattam volna, hogy Rán volt az egyetlen ilyen strigula az életemben, akivel mellékútra tévedtem, de túl hosszúnak bizonyult a lista. A következő kérdés mégis adta magát, hogy milyen módon kapcsolódott Rán ehhez a kis ficsúrhoz, egy kis utánajárás után pedig meg is tudtam, amit kellett, és így arról is meggyőződhettem, hogy ahogy én, úgy ő is tovább lépett, legalábbis erre engedett következtetni mindaz, amit megtudtam róla, a férjéről és a gyerekeiről. Bár engem csak ez az egy érdekelt, a többi hidegen hagyott. Tekintetem végigpásztázta a helyiséget, tudomást sem véve a fülledt levegőről, a hőség pedig egy pillanatra az otthonom érzetét keltette. Lassú léptekkel közelítettem meg a bárpultot azután, hogy megpillantottam a hátát, ahogy éppen poharakat pakolt, nem is gondolkodva azon, hogy mégis mi kényszerít egy istennőt arra, hogy ilyen helyen, ilyen alantas munkát végezzen, majd egy sóhajjal ledobtam magam az egyik bárszékre, továbbra is a hátát fürkészve, szám sarkában egy megbújó, győztes vigyorral. - Tartotok valami igazán tüzes italt is? - kérdeztem tőle, tudomást sem véve a többi pultosról.
coded by eirik
Ajánlott tartalom —
playing with water, wet; playing with fire, burned
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.