M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

playing with water, wet; playing with fire, burned
 :: Valhalla csarnokai ;;
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
2 posters

Mathias Skagen
Kiskép :
playing with water, wet; playing with fire, burned 76ce578769b26d0efa0ec446a2fb22f8
Rendeltetésem :
surtr vagyok
play by :
joe manganiello
Posztok száma :
23
User neve :
dimitriy
Csoport :
fire giant
Pontgyűjtő :
20
Lakhely :
muspellheim
Foglalkozás :
ruler of muspellheim
Előtörténet :
coming
Keresem :
fire cannot quench fire;
water does
playing with water, wet; playing with fire, burned Tumblr_prciwtmWLP1qbbw9no9_r2_540

Mathias Skagen
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 22, 2022 12:24 pm

Liv Larssen felhasználónak tetszik ez a poszt.

Benne kemény ellenfélre találtam, és ha valamit, ezt sosem próbáltam vitatni. Nem is volt rá szükség, tekintve, hogy időtlen idők óta még csak nem is találkoztunk, bár, arra azért nem vettem volna mérget, hogy nem jutott eszébe számtalanszor az a néhány lopott kis óra, amit mindentől távol töltött velem, hátat fordítva az istennői mivoltának, és arra a kis időre még én is félretettem azt az ellenérzést, amit tápláltam a fajtája iránt. Mert ahogy a halandókat, úgy az isteneket sem tartottam sokra, az Ő példáját látva pedig, már nem is egy okot tudtam volna mondani a miértekre. Tekinthettünk volna erre az egészre úgy, hogy ami történt, már megtörtént, nincs jelentősége, főleg hatása a mindennapjainkra, és ha az élet nem sodorja a gyerekeinket egymás útjába, ez a látogatás sem történt volna meg soha. Mert nem volt más mondanivalóm, és talán neki sem, annak pedig, hogy fröcsögjünk és azt bizonygassuk, hogy kiben lakik nagyobb erő, már nem volt értelme. Legfeljebb annyi, hogy addig is örömömet leltem ebben a pitiáner játszadozásban, látva, hogy igenis felbosszantja magát a jelenlétemen, a kicsit sem üres fenyegetéseimen, és ha ennél többet akartam volna, már tudom, hová kell nyúlnom, még ha a fiát fenyegetni olyan, mint darázsfészekbe dugni a kezemet. Veszélyes, és aki csak ismerte, tudta Róla, hogy ne jó, ha Rán az ellenségeinek listáját ékesíti. De vajon mi most ellenségekké váltunk, pusztán egy erélyes kérés miatt, hogy tüntesse el a fiát onnan, ahol nincs keresnivalója? - Hát, ha neked ez az elesett-típus a zsánered - húztam el a számat, szemügyre véve azt a ficsúrt, akiről épp beszélt, elég degradáló grimasszal arcomon, a végén pedig még egy halk sóhajt is mellékeltem. Próbáltam úgy tenni, mintha egy kicsit sem érdekelne ez a szándékos hergelés, pedig nyilvánvaló volt, hogy miért is az én társaságomban tanakodik erről, mintha amúgy sejtette volna, hogy mit hív ezzel életre bennem, de mégis honnan sejtette volna, hogy elülteti bennem a féltékenység egy nagyon apró kis magját? És nem is azért, mert valaha úgy igazán közünk lett volna egymáshoz, hanem mert ilyen volt a felfogásom. Mindenre, amit valaha is megérintettem, valamilyen furcsa jogot is formáltam, pedig ha valami, hát Ő soha nem volt az enyém, és ahogy ismerem, senki másé sem. Ő mégis csak Rán.
Nem is nagyon akartam változtatni azon a hangulaton, amit együttes erővel értünk el, és szándékosan nem közöltem vele korábban sem, hogy milyen viszonyban állok jelenleg azzal a nővel, aki miatt annak idején olyan rövidre zártuk kettőnk afférját, végül mégis utat tört magának az információ, olyan köntösbe csomagolva, amivel ugyan nem árultam el neki túl sokat, legfeljebb éppen annyit, amiből következtetni tudott a jelenlegi állapotokra. - Talán annyira mégsem volt tökéletes. Vehettünk volna leckét tőled és a férjedtől - húztam el ajkaimat, mit sem törődve gunyoros szavaival, még ha valahol rájuk is szolgáltam. Helyette inkább tekintetét fürkésztem, azt a forró, lángoló kis valamit, amit rejtegetni próbált előlem, és ami végül arra sarkallt, hogy egyértelmű felhívást tegyek neki keringőre, közben egy hajtincsét söpörve odébb, emiatt néhány másodperc erejéig hozzáértem csupasz karjához, tekintetem pedig hol a mozdulatot, hol pedig tekintetét figyelték, próbálva leolvasni róla, hogy mi is az, amit ezúttal felébresztek benne. Ami ebből a szögből inkább haragnak tűnik, jól palástolva minden mást, amit egy ilyen finom, leheletnyi érintés kiválthatott még. - Nem, tényleg nem ezért jöttem - ismertem be a nyilvánvalót, bár amúgy sem volt meglepő, tekintve, hogy pár perccel ezelőtt még a fia életét fenyegettem, és megteszem újra, ha nem változik semmi. El is húztam róla a kezemet, hátrálva egy lépést, majd még egyet, félig az ajtó felé fordulva, még mielőtt megköszörültem volna a torkomat. - Rajtatok fogom tartani a szememet. Szóval jobb, ha mielőbb észhez téríted a fiadat - folytattam tovább, ezt már azonban a korábban megszokott stílusban tettem, és zsebre vágtam mindkét kezemet, és bár tekintetem pár pillanatig még kutatta az Övét, de végül egy újabb nagy sóhajt követően elindultam kifelé, magamban összegezve, hogy mit is sikerült elérnem ezzel a beszélgetéssel.

not afraid || coded by eirik
Vissza az elejére Go down
Liv Larssen
Kiskép :
playing with water, wet; playing with fire, burned Tumblr_inline_ps1isgsn0a1u13r5i_100
Rendeltetésem :
Rán vagyok
play by :
Inbar Lavi
Posztok száma :
48
User neve :
Maze
Csoport :
istenek
Pontgyűjtő :
45
Lakhely :
Grünerlokka
Foglalkozás :
I am a godness
Előtörténet :
Not all storms Come to disrupt Your life
some come to clear
Your path.

Liv Larssen
Elküldésének ideje — Szomb. Szept. 24, 2022 6:35 pm

Mathias Skagen felhasználónak tetszik ez a poszt.

You and I will always be an unfinished business

Tisztában vagyok vele, hogy a büszkeségemre akar hatni, hogy azt akarja hallani tőlem, mennyire nem vagyok egyébként elégedett azzal, hogy egy egyszerű kis senki vagyok itt, a halandók világában, amikor én is nagyon jól tudom, hogy istennőként kellene tisztelniük, imádniuk vagy épp félniük, de a világ összes halandójának imádatáért sem lennék hajlandó soha bevallani senkinek se, nem még Neki, mennyire nem találom a helyem, mióta az egész életem fenekestől felfordult. Ez a jelenlegi élet, amit választottam, csupán csak a nyugalom miatt szimpatikus, mert úgy éreztem, hogy talán épp ideje meghúzódnom picit a háttérben és átgondolnom, mihez is kezdjek azután, hogy olyan csúf sebet ejtettek az önbecsülésemen, de semmiképp sem az, amit örökké élni akarnék. Itt, csak azért érzem jól magam, mert senki olyannal nem futok össze, aki tisztában lenne azzal, hogy a drágalátos férjem lecserélt egy egyszerű halandó nőcskére, akit még fel is csinált. Kétszer is. Ennél nagyobb sértést kétlem, hogy valaha is az arcomba tudott volna vágni, ami miatt úgy érezném, hogy mindenki az én balgaságomon röhög.
Erre most ide sétál Ő, aki valószínűleg tökéletesen tisztában van azzal, hogy mi történt, hogy miért jöttem inkább ide, a halandók világába és, ha nem lenne már így is épp elég kínos előtte is megszégyenülni, még történetesen pont egy olyan férfi, aki szintén eldobott valaki másért. Milyen viccesek ezek a kicseszett nornák a kicseszettül tanulságos baromságaikkal, nem? Miután a férjem félre lép, az orrom elé tuszkolják az egyetlent, akivel valaha is éreztem azt az összhangot, amiről minden mese, dal és vers szól és, akitől még egy fiam is született, amiről Neki sejtelme sincs. És remélem, ez így is marad. -És azért tettek bármit is, hogy lenézd őket?- kérdezek vissza tudálékos ábrázattal, hiszen értem én, hogy nem épp a legokosabb és legbecsületesebb lények a földön, de attól még a létezésem és a többi isten létezése, elég erősen függ tőlük, így aztán számomra például elég értékesek. De miért nem lep meg, hogy neki viszont nem számít senki saját magán kívül?
Mégis van olyan figyelmes végül, hogy megpróbál segíteni kiválasztani, kivel is töltsem a ma éjszakát, ha már ilyesmivel próbáltam húzni az agyát láthatóan mindenféle eredmény nélkül, így amikor a pultnál ücsörgő pasasra mutat, érdeklődve leskelődni is kezdek és finoman ajkamba harapok, még akkor is, ha egyébként egyáltalán nem a zsánerem az illető. De, ha már ilyen könnyen elhitte rólam, hogy mást se csinálok itt a halandók között, csak falom a férfiakat, miért is ne tennék még rá egy lapáttal? Nem érdekel a véleménye és nem fogom vele megosztani, hogy amúgy egyik sem érdekel egy pillanatig sem, gondolja csak azt, hogy élvezem az életemet.-Olyan kis helyes... és tényleg szomorú. Talán én felvidíthatnám.- vonok vállat tanácstalanul, szándékosan úgy méregetve a halandó férfit, mintha máris azon gondolkoznék, miként is kellene megkörnyékeznem, de aztán ismét megkeresem tekintetét és emlékeztetem rá, hogy egyébként sem a magányom, se semmi más nem érdekelte Őt velem kapcsolatban soha. Bármennyire is akartam Őt, bármennyire is szédített meg akkor rég, elfogadtam, hogy nem engem választott és éltem is tovább az életem nélküle. Egyedül a fiam maradt, aki minden pillanatban Rá emlékeztet és ezen soha, semmi nem fog változtatni, de nem is akarnám, hogy változtasson, mert az az éjszaka akkor is...számomra mindig is többet jelentett, mint Neki.
Mégse tudom rendre utasítani a szívemet, ami szavai hallatán vad dübörgésbe kezd, mintha bármit is jelentene az, hogy ha már nincsenek együtt, ha már nem alkotnak egy párt, de azért igyekszem, csak egy szemöldökvonással és némi csodálkozással reagálni a hírre. -Szomorúan hallom. Pedig, olyan tökéletes pár voltatok.-válaszolok könnyedén, de szavaimból tisztán érezhető a gúny, hiszen ha annyira tökéletes lett volna egykor minden, Ő sem az én ágyamban keresett volna vigaszt, de ennél több reakciót nem váltanak ki belőlem szavai, vagy legalábbis nem engedem láttatni őket. Ez amúgy sem az a megható pillanat, nem azért választott másik utat, mert hallotta, hogy mi lett az én házasságom sorsa és azt remélte, hogy most majd eljön a mi időnk és most sem ezért van itt, hanem hogy megfenyegesse a gyerekem, a gyerekünk életét, erre pedig igyekszem újra és újra emlékeztetni magam. Pedig az illata most is épp úgy hat rám, mint akkor rég, a közelségétől az én testem is felforrósodik, majd ahogy megragadja egy tincsemet és azzal kezd játszadozni, némán felnézek rá és csak csendben bámulom, míg meg nem szólal. Fogalmam sincs, hogy látja-e rajtam a libabőrt, amit hangja és a szavai váltanak ki belőlem, de a dühöt, ami lassan feléled bennem, bizonyára kiolvassa tekintetemből, mert ahogy érzem, hogy kezd a bűvkörébe vonni, úgy éled fel bennem a haragom is.-Miért osztanám meg épp Veled, mikor az imént te magad mondtad, hogy sosem érdekelt?- kérdezek vissza halkan, de tekintetem közben olyan szúróssá válik, hogy abból könnyedén kiolvashatja, milyen pokolian megbántott akkor, réges-régen, aminek a nyomait most is őrzöm, amit most is ugyanúgy érzek.-Egyébként sem ezért jöttél...- súgom halkan, szúrós tekintettel, hiszen ha tudnám, hogy miattam van itt, ha engem akart volna látni, mert érdekelte volna, hogy jól vagyok-e, megint más lenne a helyzet, de valószínűleg soha nem gondolt rám és soha nem is találkoztunk volna, ha a fiam nem dühíti fel azzal, hogy történetesen épp az Ő lányát kerülgeti.

Mathias Skagen
Kiskép :
playing with water, wet; playing with fire, burned 76ce578769b26d0efa0ec446a2fb22f8
Rendeltetésem :
surtr vagyok
play by :
joe manganiello
Posztok száma :
23
User neve :
dimitriy
Csoport :
fire giant
Pontgyűjtő :
20
Lakhely :
muspellheim
Foglalkozás :
ruler of muspellheim
Előtörténet :
coming
Keresem :
fire cannot quench fire;
water does
playing with water, wet; playing with fire, burned Tumblr_prciwtmWLP1qbbw9no9_r2_540

Mathias Skagen
Elküldésének ideje — Vas. Szept. 18, 2022 7:31 pm

Nem tartottam sokra Őt azért, amilyen életet választott, még ha nem is volt sok közöm ahhoz, hogy hogyan is éli a mindennapjait, vagy épp kinek a szintjére alacsonyodik le istennő mivoltja ellenére. Mégis, nehezen tudtam elképzelni, hogy jól érzi magát így, mellőzve, a senkik között, akik ha nem kapnak emlékeztetőt, hajlamosak megfeledkezni Róla, a többiről már nem is beszélve. És bár minden igyekezetemmel azon voltam, hogy megtaláljam azokat az apróságokat, amik azt próbálták jelezni, hogy valójában nem is elégedett, de elég nehéz volt belekötni bármibe is. Az pedig, hogy én mit gondoltam róla és az életéről, maximum egy kis bors volt az orra alá, és ha fel is húzta miatta a fitos kis nóziját, csak pár kellemetlen pillanatot tudtam okozni neki. Pedig valójában legyintenem kellett volna rá, és erre az egész idétlen színjátékra, amit felhúzott maga köré, mert nem ezért jöttem. A kis ivadéka szólított idáig, a fenyegetés pedig elég nyílt volt ahhoz, hogy Rán ne tudja csak úgy félvállról venni, még ha talán szíve szerint meg is tette volna, már csak azért, mert én kértem. Nem tette volna kockára a saját csemetéje életét, ahogy én sem a sajátomét, még ha nem is igazán gyakorolgattam az apa-szerepet. Most mégis a saját lányom védelme diktálta a ritmust, próbálva megkímélni még egy olyan isteni színjátéktól, amit Thor már egyszer eljárt vele.
Vontam egyet a vállamon, mikor közölte, hogy szerinte soha nem hasonlítottunk egymásra, ez pedig meg is állta a helyét, már ha azt vettük, hogy míg én a tűz szülötte voltam, addig Őt a víz tartotta életben, kettőnk kis románca azonban elég egyértelművé tette, hogy míg nekem az ég világon semmi közöm nincs a vízhez, Ő nagyon is tudott bánni a tűzzel, ott tombolt benne, arra várva, hogy valaki előcsalogassa belőle, már azon túl, hogy a temperamentuma amúgy is ezen nyugodott. És nem is maradt adósom, pimaszkodva kezdte el ecsetelni, hogy mennyire nem magányos itt, és hogy milyen férfiak társaságát élvezi itt, a halandók földjén. Amire jobb híján, kénytelen voltam rezzenéstelen arcizmokkal felelni, mintha tényleg nem érdekelt volna, elvégre azzal, hogy egyszer megkaptam, nem formálhattam rá kizárólagos jogot. Ezt már csak a konok modoromnak kellett volna megértenie, mert bármihez is értem hozzá az életem során, azt magaménak tartottam, és úgy tűnt, hogy ez alól még Ő sem kivétel. A pokolba ezzel a nővel. - Nem tettek semmit, amiért többre kellene tartanom őket - húztam el ajkaimat, utalva azokra a halandókra, akik elmondása szerint annyira jó társaságot jelentettek neki, és akik ezek szerint kérdések nélkül maguk közé fogadták Őt. Mondjuk, mit is kérdeztek volna? Ennek ellenére továbbra sem mozdultam, álltam tekintetét, összefonva magam előtt karjaimat, bár nagyon nehezen szabadultam attól a ténytől, hogy szándékosan helyezkedett be előttem úgy, hogy tökéletes rálátásom nyíljon a dekoltázsára. És ha volt valami, ami mit sem változott, az testének összes bája volt, Ő pedig, mint aki tisztában is van ezzel, nem félt bevetni ellenem, még ha nem is tudott annyira kizökkenteni. - Hát, ott az egyik - böktem mutatóujjammal ismét az erkély bejárata felé, épp arra a ficsúrra, aki nagy szemekkel pislogott kifelé, miközben a italára várt a pultnál. - Ő nagyon magányosnak tűnik. És elég szánalmasnak is - rántottam meg vállamat, szándékosan nem válogatva meg a szavaimat, rideg közönnyel igyekezve palástolni, hogy amúgy nem hagyott hidegen annak a gondolata, hogy valaki ma este is hozzá fog érni, bár magam sem értettem, hogy miért akarom hergelni Őt, ezáltal pedig saját magamat is. Az biztos, hogy nagyobb reakciót váltott ki belőlem ez, minthogy én magam is itt dolgozgassak, mint valami szerencsétlen halandó.
A mélyreszántó gondolatokból végül kérdésre rántott vissza, ami egyértelmű sértettségről árulkodott, és ez segített, hogy újra belekapaszkodjak a saját fölényembe, újra rántva egyet vállaimon. - Nem, tényleg nem érdekelt - adtam nyilvánvaló választ a kérdésére, de azt nem boncolgattam, hogy vajon hányszor juthattam az eszébe, vagy épp én hányszor gondoltam el rajta. De bárhogy is volt, akkoriban egyértelművé tette, hogy több tűz lakozik benne, mint Sinmara-ban, különös, keserédes szájízt adva a házasságomnak, amit helyette választottam. És soha, egy pillanatra sem bántam meg, de ismerve az életét, Ő se sokat sírt utánam. - A feleségem magánya többé már nem az én gondom - vigyorodtam el egyszerűen, mintha nem épp most hoztam volna a tudtára, hogy valami megváltozott, mióta utoljára találkoztunk. Közben figyeltem az üveget, amit ujjai között szorongatott, és amiből nem is olyan régen jó nagy adagot öntött le a saját torkán, közben hatalmas sóhajjal meredve az ég felé.
Leengedtem karjaimat, újra közelebb léptem hozzá, de már olyan közel, hogy éreztem mellkasán a teste természetes hőjét, úgy nézve le rá, mintha ismét fenyegetni készülnék, pedig ekkor már nem élt bennem ilyen szándék. Felemeltem a kezemet, elkapva egy hosszú hajtincset az arca mentén, és azzal kezdtem játszadozni, már ha nem rántotta ki magát a közelségemből és indult meg inkább befelé. - Sinmara az egyetlen oka, hogy nem akarod megosztani velem a magányod? - kérdeztem felvont szemöldökkel, a hangom azonban már nem úgy csendült, ahogy eddig, jóval halkabban és rekedtebben szólt, még ha ezzel egyértelmű fegyvert is adtam a kezébe.

not afraid || coded by eirik
Liv Larssen
Kiskép :
playing with water, wet; playing with fire, burned Tumblr_inline_ps1isgsn0a1u13r5i_100
Rendeltetésem :
Rán vagyok
play by :
Inbar Lavi
Posztok száma :
48
User neve :
Maze
Csoport :
istenek
Pontgyűjtő :
45
Lakhely :
Grünerlokka
Foglalkozás :
I am a godness
Előtörténet :
some come to clear
Your path.

Liv Larssen
Elküldésének ideje — Pént. Júl. 29, 2022 5:00 pm

Összepréselem ajkaimat és durcásan fújtatok egyet, mert bármennyire is szeretném előadni, hogy milyen nagyon tisztában voltam már eddig is a jelenlétével, tisztában lenne vele, hogy hazudok, hiszen akkor már az első alkalommal szembesítettem volna a ténnyel, miszerint nincs itt semmi keresnivalója. Egyetlen hazugság van, amit eddig tökéletesen sikerült megőriznem, ez pedig a tény, hogy Ő a fiam apja, de ezzel is, csak azért nem buktam még le, mert még soha nem jutott eszébe, hogy rákérdezzen, nem-e az övé. Nagyon remélem, hogy ez így is marad, mert ha így, szemtől szemben állva felmerülne ez a kérdés, nem tudom, hogy hihetően, rezzenéstelen arccal a szemébe tudnék hazudni. Mindig is olyan érzésem volt Vele kapcsolatban, mintha a vesémbe látna és ez most sincs másképp, még akkor sem, ha egyértelműen valami egész máson legelteti a szemeit.
Szándékosan hergel a lenéző stílusával, mikor az itteni munkámról kérdez, ezzel tisztában vagyok, ezért is próbálok uralkodni magamon és nem hagyni, hogy kihozzon a sodromból, egyedül csak azt nem értem, hogy mit akar ezzel elérni, mi a célja. Talán, titokban arra vágyik, hogy megvillogtassam picit az erőmet, rittyentsek neki egy vihart csak, hogy érezze, hogy képes feldühíteni. Vagy egyszerűen, csak tényleg lealacsonyítónak érzi, hogy egy magamfajta istennő a halandók körül legyeskedik egy klubban, de kétlem, hogy épp az én egóm vagy a jó hírem érdekelné. Ő mindig is, csak magával foglalkozott, senki mással, bár úgy tűnik, hogy a lánya ez alól kivétel, mert most miatta kell farkasszemet néznem az apjával. -Soha nem hasonlítottunk egy cseppet sem.- válaszolok szándékosan úgy, mintha nem érteném, mire próbál célozgatni, mi miatt húzódnak ajkai pimasz mosolyra, pedig igazság szerint én is tudom, hogy ha tűz és víz is vagyunk, bizonyos téren csodálatos összhangra leltünk egykor. Azóta sem értem, hogy tudta mindezt olyan könnyedén eldobni, de az idők során arra jutottam, hogy talán, csak nekem jelentett az az éjszaka olyan sokat, csak én éreztem úgy, hogy valami sokkal többről volt szó. Most pedig nem hagyom ki a lehetőséget arra, hogy az orra alá dörgöljem, mit dobott el magától és talán egy egész picit a hiúságomat is legyezgetni akarom a látvánnyal, ahogy engem bámul, amiről a tekintete árulkodik.
Nem igazán tudom mire vélni, amikor a magányomat hozza szóba, vagy éppen annak a hiányát, de bolond lennék, ha nem helyeselnék, ha nem adnám alá a lovat, mintha legalábbis tényleg minden estémet más férfi társaságában tölteném, de biztos nem fogom épp neki elárulni, mennyire nincs így. Annál szánalmasabb, már nem is lehetnék a szemében és egyébként is hajt a kíváncsiság, hogy vajon mennyire is érdekli ez Őt.  Nem lep meg, hogy szinte semennyire, sőt. Még sok sikert is kíván a képzeletbeli háremem tagjaihoz, mire csak pimasz mosollyal vállat vonok.-Nem siker kérdése, de azért kösz.- jegyzem meg tovább pimaszkodva, de aztán kipattan a fejemből valami őrült ötlet, ami egyrészt biztosítaná, hogy én is szemmel tartsam Őt, hogy valóban nem a fiam körül legyeskedik, ugyanakkor neki is biztosítaná a lehetőséget arra, hogy igazán szemmel tudjon tartani. Bár, talán egy egész picit meg is akarom botránkoztatni az ötlettel, hogy talán dolgozhatna Ő is itt, ezen a helyen.
Jót mulatok az ábrázatán, bár a pimasz vigyora nem sok jóval kecsegtet és, mikor azzal kezd fenyegetőzni, hogy talán a végén még itt ragadna, félre biccentem kissé a fejemet és ajkamba harapok. Ő közben közénk ékel némi távolságot azzal, ahogy összefonja mellkasa előtt karjait és, bár én is érzek némi kényszert arra, hogy leutánozzam a mozdulatát, mégis megőrzöm a hivalkodó pózt, amit korábban felvettem és úgy pislogok fel rá. -Gondolod, hogy bármi is rá tudna venni arra, hogy itt maradj, amikor olyan nagyon lenézed ezeket a lényeket?- kérdezem kíváncsian, még mindig mosolyogva, de már kinőttem abból a korból, hogy naivan azt képzeljem, hogy esetleg most is rám utalgat. Eddig sem érdekeltem és minden bizonnyal ezután sem fogom, úgyhogy ez újfent valami aljas cukkolás lehet, mintha tényleg fenn állna a veszélye egy pillanatig is annak, hogy a nyakamon maradna. Biztos vagyok benne, hogy amint kiszórakozta magát, úgy lép le innen, mint ahogy jött is: hirtelen és csendben.
Sikeresen összezavar, mikor végül visszatér a korábbi témához, hogy mégis mennyire szórakozom jól a halandó férfiakkal esténként, mert bár az imént tökéletesen elhitette velem, hogy ez mind csak cukkolás, most mégis úgy tűnik, hogy sokkal jobban érdekli, mint az indokolt lenne. És valamiért, sokkal jobbal érdekel ez engem, mint kellene, így el is pillantok a válla fölött arra, amerre ő néz egy pillanatra, majd pimasz mosollyal vállat vonok.-Nem tudom, még nem választottam.- válaszolom mosolyogva, de amikor tekintete az enyémre talál és saját magát említi a magányom elűzőjeként, egy röpke pillanatra elém kúszik az ősrégi éjszaka emléke, de mielőtt még túlságosan nosztalgikus hangulatba kerülnék, megköszörülöm a torkom és elpillantok róla. -Nem hiszem, hogy Téged annyira érdekelne az én magányom, hogy azzal foglalkozz ma este...- jegyzem meg végül hosszas tipródás után, mert nem igazán tudom, miként is kellene reagálnom erre a kérdésre és ez valószínűleg, az arcomra is van írva. Eddig nem sikerült felbosszantania de, ha elkezd velem játszadozni, könnyen kihozhat még a sodromból.-Eddig sem érdekelt, nem igaz?- jegyzem meg valamivel szúrósabban, talán el is árulva ezzel, hogy az egykori pofára esésem sokkalta jobban szíven ütött, mint szerettem volna, de mielőtt még túlságosan kiülne az arcomra a sértettségem, inkább az üvegért nyúlok és anélkül, hogy a pohárra fecsérelném az időmet, hanyag mozdulattal ajkaimhoz emelem és kortyolok belőle egy nagyot.-Egyébként is. Általában azok is magányosak, akikkel múlatom az időmet. Te pedig köztudott, hogy nem vagy az, szóval...- pillantok fel rá újra mosolyogva, de tekintetemben ott izzik a sértettség, amiért egyáltalán volt képe ilyesmivel előhozakodni, így aztán cseppet sem érzem rosszul magam, mikor végül én is neki állok célozgatni. -Miért nem a neked magányosságára fordítod inkább az energiádat?- kérdezem végül immár mindenféle megjátszott jókedv vagy mosoly nélkül, mert arra mérget vehet, hogy még egyszer nem fog belőlem hülyét csinálni, nem leszek valami komolytalan szórakozás számára, hogy aztán eldobjon magától.

Mathias Skagen
Kiskép :
Rendeltetésem :
surtr vagyok
play by :
joe manganiello
Posztok száma :
23
User neve :
dimitriy
Csoport :
fire giant
Pontgyűjtő :
20
Lakhely :
muspellheim
Foglalkozás :
ruler of muspellheim
Előtörténet :
coming
Keresem :
fire cannot quench fire;
water does

Mathias Skagen
Elküldésének ideje — Hétf. Jún. 27, 2022 11:21 am

- Eddig sem vettél észre - vontam egyet vállamon, kapásból azután, hogy végigmért, egyértelműsítve, hogy mire is érti szavait. A válaszomból kikövetkeztethette, hogy nem most jöttem le a falvédőről, és hiába időzítettem ma estére azt a találkozást, ennek ellenére egy pár nappal ezelőtt, mikor épp a fiát követtem, már volt szerencsém látni Őt is. Igaz, más a helyzet így, hogy tudja, és én magam közöltem vele, hogy a két szememmel fogom ellenőrizni és felügyelni az ígérete betartását. Annyiban megkönnyítette a dolgomat, hogy nem volt szükség üres fenyegetőzésekre, bár ennek valószínűleg köze volt ahhoz is, hogy ismert már. Tudta, hogy nem beszélek csak úgy a levegőbe, főleg ha olyasmiről van szó, ami komoly jelentőséggel bír, és bármennyire nem szerettem apaként villogni, de momentán Malin tűnt az egyetlen állandó pontnak az életemben. Főleg azok után, hogy búcsút intettünk egymásnak az anyjával. Úgy tűnt, Rán-nak is jelent annyit a saját kis porontya, hogy nem teszi kockára az életét, csak azért, hogy szándékosan borsot törhessen az orrom alá, pedig talán ha más lett volna a látogatásom célja, zokszó nélkül megtenné. Így viszont megkímélt a felesleges szájtépéstől, bár ha sokáig kötötte volna az ebet a karóhoz, egy idő után már nemcsak szavakkal próbáltam volna jobb belátásra bírni.
- Mások az elképzeléseink a szórakozásról - jegyeztem meg, alig kivehető pimaszsággal a hangomban. - Pedig régen ijesztően hasonló volt az érdeklődésünk ezen a téren - tettem hozzá, szándékosan dobva magasabbra azt a bizonyos labdát, így reagálva mozdulatára, amivel lehetővé tette, hogy még jobban rálássak dekoltázsára. Eljutottunk a beszélgetésünk azon pontjára, amikor már egyértelműen volt mit élveznie ebben a társalgásban, mert rendelkezett valamivel, amit semmilyen fenyegetéssel nem tudtam elvenni tőle, és mivel különösen tetszetős látványt nyújtott vele, nem is nagyon akartam letörni ezt az élénkülő pimaszkodását, vagy már inkább nyílt flörtölését. Pedig lenéző szavaim inkább szolgálták azt a célt, hogy ezzel próbáljam távol tartani magamtól, és habár tekintete nem egyszer szórt villámokat, de azt a bizonyos hatást nem sikerült kicsalogatnom belőle.
A kizökkentést szolgálta az is, hogy szóba hoztam a lehetséges kis kalandjait itt, a halandók világában, de csak ráerősített szavaival, és kezdtem azt érezni, hogy szándékosan próbálja birizgálni a bajszomat azzal, hogy tudatja velem, milyen jól szórakozik ezekkel a halandó férfiakkal. És habár arcomra nem ült ki reakció, de amúgy kicsit sem esett jól belegondolni abba, hogy szavai mögött rejtőzhet némi valóság is, nem mintha egy másodpercig is jogot formálhattam volna bármire kettőnk múltbéli, túlfűtött, szenvedélyes románca után, amit ráadásul én zártam le. - Sok sikert hozzájuk - reagáltam le ennyivel, nagy hasznát véve annak, hogy képes voltam teljesen rezzenéstelen fapofával végigállni olyan helyzeteket is, amik amúgy kicsit sem tetszettek, de magam sem tudtam volna szavakba önteni, miért érdekelt egyáltalán, ha semmirekellő, egyszerű halandókkal múlatja az idejét. Egészen addig meg is tudtam őrizni a pókerarcot, amíg elő nem hozakodott az újabb csodálatos ötletével valami kidobói munka kapcsán, de itt már nem volt szándékom elrejteni a valódi gondolatokat, és rögtön homlokomra szaladt az egyik szemöldököm, de egy ravasz vigyor azonnal bontakozni kezdett ajkaim körül. - A végén még itt ragadnék, drágám. Szerintem kényelmetlenül érintene - mondtam, és ugyan tekintetem még egy pár másodpercig újra visszatévedt dekoltázsára, de erőt vettem magamon, hogy inkább a szemeit nézegessem, közben pedig összefontam magam előtt karjaimat, így alakítva ki egy minimális távolságot tőle. - És ma este melyikük lesz olyan szerencsés, hogy legyőzze a magányodat? - fordítottam fejemet az erkély ajtaja felé, végigmérve pár, kicsit sem szimpatikus ficsúrt, de ahogy kinézelődtem magam, lassan újra rátaláltam tekintetére, őrizve azt a sunyi vigyort a képemen, ami még mindig nem döntött úgy, hogy tovább akarna állni. - Vagy ma estére csak én jutottam?

coded by eirik
Liv Larssen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Rán vagyok
play by :
Inbar Lavi
Posztok száma :
48
User neve :
Maze
Csoport :
istenek
Pontgyűjtő :
45
Lakhely :
Grünerlokka
Foglalkozás :
I am a godness
Előtörténet :
some come to clear
Your path.

Liv Larssen
Elküldésének ideje — Pént. Jún. 24, 2022 6:29 pm

Cseppet sem tetszik a gondolat, hogy majd itt fog téblábolni körülöttem, figyel, hogy vajon betartom-e a szavamat, de meg se próbálom lebeszélni erről, mert tudom, hogy feleslegesen erőlködnék. Inkább, csak azt fájlalom, hogy kétségbe vonja az adott szavamat, de mivel állítása szerint senkiében sem bízik, nem bírom megállni, hogy ne hozzam szóba élete párját, aki mellett én labdába se rúghattam, de nem éppen olyan választ kapok, mint amire számítok és ez valószínűleg ki is ül az arcomra egy röpke pillanat erejéig. Aztán, csak megköszörülöm a torkom és valamiért jobbnak látom, ha nem feszegetem tovább a témát, még akkor sem, ha egyébként furdalja az oldalamat a kíváncsiság, mert még a végén azt gondolná emiatt, hogy egy pillanatig is érdekel, miként alakul a házassága. Pedig, dehogyis érdekel. Cseppet sem. Nem érdekel.
Inkább, csak hanyagul vállat vonok, mintha ez cseppet sem magyarázná azt, hogy bennem éppenséggel, miért is kételkedik, amikor sosem adtam erre okot, vagy legalábbis nem tud arról, mennyire félrevezettem hosszú évekig, de így ez ugye nem is fájhat neki. Az már annál inkább, hogy még mindig itt vagyunk és nem sétáltam el fülemet-farkamat behúzva, de gyorsan meg is nyugtatom afelől, hogy ez nem is fog megtörténni. Sétáljon csak el Ő, ha már ide jött fenyegetőzni, aminek a tervezett felügyelete, már sokkal jobban érdekel, kérdezem is kíváncsian, miként szeretné ezt kivitelezni, válaszát hallva pedig majd, hogy nem megkönnyebbülök, csak ne  zavarna annyira, hogy ha nem is botlok majd bele lépten-nyomon, akkor is itt fog szaglászni Midgardon. Nem akarom, hogy a fiam közelében legyen, mert egy szép napon, majd azon kapom magam, hogy lángba borult körülöttem minden. Szó szerint.
Halkan el is nevetem magam az utolsó mondatán, fejemet csóválva vonom el róla tekintetem egy másodpercre, hogy aztán kétkedve újra felnézzek rá, majd ahogy kimulattam magam, sóhajtok egy nagyot.-Tényleg úgy gondolod, hogy nem vennélek észre?- kérdezek vissza halkan, de mielőtt még túl sok mindent látna bele a kérdésembe, látványosan végig mérem tetőtől talpig, mintha csak a fizikumára gondoltam volna, nem pedig a belőle áradó hőre meg egyebekre és elvigyorodok.-Ha vak lennék is tudnám, hogy itt vagy.- forgatom a szemeimet látványosan, egy pillanatig se kimutatva, hogy a közelében nem csak a levegő, de mélyen legbelül a vérem is felforr, kicsit meg is dorgálom magam gondolatban emiatt és inkább annak szentelem a figyelmemet, hogy tovább pimaszkodjak Vele, ha már épp engem kérdez arról, hogy mivel kellene töltenie itt az idejét. Javasolok is neki pár lehetőséget, de nem hagyja ki az alkalmat arra, hogy újra csak sértegessen. Mintha szándékosan akarna felbosszantani, pedig mindketten tudjuk, hogy abból nem lenne köszönet, ha mi ketten egymásnak feszülnénk. És nem a kellemesebbik értelemben, mint ahogy most tesszük, miközben alig pár centire közelít hozzám. -Igen. Szórakoztat.- mosolygok rá negédesen, de tekintetem valószínűleg villámokat szór lenéző stílusa miatt, mintha bármi szégyellnivaló lenne abban, hogy én legalább megpróbálok valahova beilleszkedni, nem úgy, mint Ő, aki úgy libbent be ide, hogy arra lehetőleg az utolsó légy is felfigyeljen a sarokban. Újabb ötlettel állok elő, mert a modora, még mindig hagy némi kívánnivalót maga után, főleg, ahogy dekoltázsomat kezdi méregetni, de ahelyett, hogy tennék az ellen, hogy jól lakassa a szemeit, inkább még szolgáltatok neki nézni valót azzal, ahogy a korlátnak dőlök és karjaimmal is rá fogok két oldalt.
Nem is kerüli el figyelmét a mozdulat, még közelebb lép hozzám, a testéből áradó hőt pillanatok alatt átveszi az enyém, miközben pimaszul lepillant közénk, még alaposabban szemügyre veszi dekoltázsomat, én pedig kíváncsian fürkészem vonásait, mintha bármi arra utaló jelet keresnék, hogy lappang még benne egy parányi abból az ősrégi vágyból. Sajnálatos módon, bennem igen, mert még a hátam is libabőrössé válik Tőle, de bízom benne, hogy pimasz szavai jobban lekötik a figyelmét, mint én.-Senki sem fogja elvonni a figyelmemet.- súgom válaszul, apró mosollyal csóválva a fejemet, amiért képes azt feltételezni, hogy bármi vagy bárki fontosabb lehet számomra, mint Sigurd élete és ebbe, még Ő is beletartozik, bármilyen hatással is van rám ebben a pillanatban is, nem még akármelyik halandó, akikre finom utalást is tesz, újra csak kivívva magának egy szúrós, de huncut pillantást, bár utóbbit egyértelműen mosolya csalogatja elő. -Természetesen. Minden estére jut egy férfi, nehogy magányos legyek egy pillanatig is.- válaszolom szemtelen mosollyal, szándékosan adva alá a lovat, már csak azért is, pedig ha tudná, valójában mennyire nem érdekelnek jelenleg a körülöttem lebzselő halandók, valószínűleg meglepődne.-Igazán odaadó szeretők tudnak lenni...- fűzöm még hozzá, csak úgy mellékesen, mintha valami őrült játékba mennék épp bele, mintha megpróbálnám féltékennyé tenni, pedig tisztában vagyok vele, hogy ez számára csak arról szól, hogy minél jobban megsértsen.-De, ha magányos is lennék, akkor sem épp a Te figyelemelterelésedre lenne szükségem.- hajolok végül még közelebb hozzá, alig pár centire arcától sziszegve a szavakat, ahogy újra csak bizonygatni próbálom, mennyire hidegen hagy, mennyire nem érdekel a jelenléte, pedig valójában iszonyú régen éreztem magam ennyire elevennek, mint most, mióta besétált ide. Negyed óra alatt több érzelmet csalogatott elő belőlem, mint Aegir valaha, beleszámítva a negatívakat is, ennek fényében pedig, csak még tisztábban látom, mennyire szürke és üres volt az a házasság. A félrelépése sem a szívemet tépázta meg, hanem a büszkeségemet és az önbecsülésemet, bár azon az előttem álló férfi is végig gyalogolt már egyszer, mégis reagál rá most is a testem, mintha nem lett volna neki elég érthető elsőre is az a lecke. -Tényleg dolgozhatnál itt. Mondjuk kidobóként.- bukik ki végül belőlem az ötlet, ami hirtelen megfogalmazódik bennem és, ha már belekezdtem, hát folytatom is.-Legalább én is szemmel tudnálak tartani és addig is tudnám, hogy tartod magad az ígéretedhez.- vonom fel pimaszul mosolyogva egyik szemöldökömet, hiszen nekem sem feltétlenül kell bíznom a szavában, az ígéretében, hogy nem fog a fiam közelébe menni.
Mathias Skagen
Kiskép :
Rendeltetésem :
surtr vagyok
play by :
joe manganiello
Posztok száma :
23
User neve :
dimitriy
Csoport :
fire giant
Pontgyűjtő :
20
Lakhely :
muspellheim
Foglalkozás :
ruler of muspellheim
Előtörténet :
coming
Keresem :
fire cannot quench fire;
water does

Mathias Skagen
Elküldésének ideje — Szomb. Jún. 04, 2022 8:27 am

Ahhoz képest, hogy a fia miatt kerestem fel, megelőlegezve neki némi bizalmat, hogy kellő ráhatással meg tudja győzni a porontyát a lányom elkerülésében, a beszélgetésünk másfajta vizekre evezett. Ebben egyértelműen én voltam a ludas, én kezdtem ki Őt, és hozakodtam elő azzal, hogy az érkezésem előtti kutatómunka milyen információkkal látott el vele kapcsolatban, de aligha éreztem emiatt megbánást. Ez a jellemvonás amúgy is kimaradt belőlem, és hiába tűnt úgy, hogy szerinte túl messzire mentem a véleményalkotással, ez még kevés volt ahhoz, hogy lerázzon. A probléma inkább itt kezdődött, mert az eredeti terv úgy szólt, hogy figyelmeztetem, majd tovább állok, ehhez képest még mindig azon dolgoztam, hogy kicsalogassak belőle egy mini tornádót, mintha abból bármelyikünknek is haszna lenne.  
Annyira nem is lepett meg, mikor kifejezte ellenérzéseit a felügyelettel kapcsolatban, de azon kívül, hogy egy aprót rántottam vállaimon, nem tettem hozzá semmit, legalábbis először. Mintha idő kellett volna ahhoz, hogy magára találjon és megvillantsa a valódi arcát, azt az igazi szemtelen és pimasz nőt, akiként az emlékeimben is élt, a szenvedély pedig, ami színesítette a hozzá kötődő emlékeimet, ott bujkált minden negédesen elmondott szóban. Főleg mikor ismét szóba hozta a feleségemet, továbbra sem szüneteltetve a pimaszkodást. Tartottam tekintetét, bár egy halvány, igazi mosolyt nem tudtam visszatartani, miközben gondolkodás nélkül hagytam a kérdését. - Az övében főleg nem - válaszoltam szokatlanul nyíltan, nem téve említést a részletekről vagy arról, hogy miért is vélekedem így Sinmara megbízhatóságáról. El sem tudtam képzelni, mi élt Rán fejében rólam, a feleségemről vagy épp a házasságomról, már azon kívül, hogy dolgozott benne a sértettség, amiért annak idején visszatértem Sinmara-hoz. Nem tudott rólam semmit, bár talán ez a kis beszélgetés elég bátorítás lesz ahhoz, hogy utána nézzen, mi minden történt, mióta különváltak útjaink.
Közelebb sétáltam hozzá, annak ellenére, hogy talán tényleg ideje lett volna megkeresni azt a bizonyos kijáratot, csak hogy elkullogjak, ha már az Ő munkahelyén vagyunk, de egyelőre nem adtam jelét, hogy komolyan foglalkoztatna a távozás gondolata. Elkalandozó tekintetem inkább másról árulkodott, kérdésére pedig újfent vállat vontam, rezzenéstelen arccal véve tudomásul, hogy bármi is a beszélgetésünk valódi tárgya, hergeljem fel bárhogy, de ennyi év után sem hagyom hidegen, és valljuk be, ez fordítva is így volt. - Ha a kérdésed arra irányul, hogy állandóan a hátad mögött állok-e majd, míg meg nem győződöm arról, hogy a fiad eltűnik a lányom életéből, a válaszom "nem". Nem fogok a nyakadban loholni. Talán észre sem fogsz venni - mondtam, ekkor már tekintetébe mélyedve, és míg szóvá tette, hogy nem ártana egy kis illemet tanulnom, Ő maga volt az, aki megtámaszkodott a korláton, mintha csak biztosítani akarta volna a tökéletes kilátást. És ha tényleg ez volt a cél, teljes sikert aratott, már meg sem próbáltam visszafogni a kalandor tekintetemet, miközben lassú fejrázással reagáltam szavaira. - Meghagyom neked az alantas munkát, úgy tűnik, élvezed - böktem fejemmel a bentiek felé, de ahelyett, hogy újra felvettem volna az iménti távolságot kettőnk között, inkább mozdultam előre pár centit, míg meg nem éreztem mellei súrlódását mellkasomon, már ha nem mozdult el Ő időközben. Már tagadni sem próbálta, nyíltan és egyértelműen flörtölt. - Eszembe sem jutna elvonni a figyelmedet a feladatról, amit most kaptál - válaszoltam szinte suttogva, egy pillanatra eleresztve tekintetét, csak hogy kettőnk közé pillantsak, innen már teljes kilátással a melleire. Testemen áramütésként futott végig az érzés, ami idejét sem tudom, mikor ütötte fel bennem utoljára a fejét, és ugyan kecsegtető volt a gondolat, hogy utána járjak, vajon még mindig ugyanolyan tüzes-e, mint annak idején, de ebben a helyzetben muszáj volt a józan eszemre hallgatnom. Még ha nehezen is álltam meg. - Ha jól sejtem, amúgy sem vagy magányos itt, a halandók világában sem - fűztem még hozzá, ekkor már hozzá hasonló pimaszsággal mosolyodva el, utalva arra, hogy ha már ennyi ember fordul meg minden nap körülötte, mérget vennék rá, hogy nem él szűzi életet.

coded by eirik
Liv Larssen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Rán vagyok
play by :
Inbar Lavi
Posztok száma :
48
User neve :
Maze
Csoport :
istenek
Pontgyűjtő :
45
Lakhely :
Grünerlokka
Foglalkozás :
I am a godness
Előtörténet :
some come to clear
Your path.

Liv Larssen
Elküldésének ideje — Vas. Május 29, 2022 1:41 pm

Kínos, ahogy a fiam apja a későbbi férjemmel kapcsolatosan "véleményt formál", mintha lenne bármi joga ahhoz, hogy a döntéseimet bírálja. Aztán meg úgy tesz, mintha nem azért hozta volna szóba, hogy halljon tőlem valamit, ami érthetőbbé teszi számára, mit keresett egy ilyen nő, mint én, egy olyan férfi mellett, mint Aegir, aki a szöges ellentétem. Bár nem lep meg, hogy nem érti a dolog lényegét, hogy biztonságra és nyugalomra vágytam, olyasvalakire, aki nem fog faképnél hagyni, mert van egy nálam jobb lehetősége. A sors fintora, hogy végül mégis így lett, mintha csak a végzet akarná tudatni velem, hogy bármit is teszek, nekem mindez úgysem fog soha járni. -Remek. Örülök, hogy megformáltad.- morgom feszülten, nem is értem, miért tulajdonítok akkora jelentőséget a véleményének, amikor nem vagyunk más egymásnak, mint két idegen, akiket csak a múlt egy jelentéktelen intervalluma köt össze. Rengeteg idő eltelt és nem is találkoztunk azóta, mégis kellemetlen az, hogy állítása szerint, még Ő is tudta, hogy a házasságom nem fog működni. Mintha ismerne egyáltalán. Mintha tudná, hogy mire vágyom.
Bár, ha ez annyira érdekelné, akkor minden bizonnyal nem maradna itt tovább, hogy saját szemével ellenőrizze, betartom-e az ígéretemet, mert a legkevésbé vágyom arra, hogy kerül-fordul összefussak vele, nehezményezem is, hogy nem bízik a szavamban, de végtére is, elfogadom amit mond. Én se sok mindenkiről mondhatom el, hogy feltétel nélkül bíznék benne, mert még a saját férjem is elárult. -Senkiében? A feleségedében sem?- kérdezek vissza szemtelen mosollyal, mert ha már Ő veszi a bátorságot, hogy az én magánéletemen csámcsogjon, hát akkor ugyanezt én is megtehetem. Egyébként is, épp itt az ideje, hogy egy kicsit Ő is fortyogjon magában, ne csak én és, csak hogy érezze, hogy még nem végeztünk, töltök a poharába annak ellenére, hogy egyértelműen jelezte, hogy nem kér többet. Sőt. Még afelől is biztosítom, hogy nem én leszek az, aki elsétál innen, bárhogy is sértegessen, de tekintve, hogy milyen makacs Ő is és én is, fenn áll a veszélye, hogy ennek a beszélgetésnek nem is így lesz vége. - Tekintve, hogy én a munkahelyemen vagyok, nem is nekem kellene elsétálnom.- engedek meg magamnak egy nyájas mosolyt, szándékosan pimaszkodva vele tovább, de ha már az imént megjegyzést tett arra, mennyire nem tud szülőkéntelképzelni, hát most én is szóvá teszem ugyanezt, rávilágítva a kedves, tenyérbemászó stílusára. Bő válasszal azonban erre sem szolgál, valahogy kínosan ügyel arra, hogy csak az én életemen csámcsogjunk, majd az italába kortyol és még közelebb lép hozzám, szinte már teljesen megszüntetve a köztünk lévő távolságot, ami hazudnék, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nincs rám semmilyen hatással. Elönt a forróság, de magam sem tudom, hogy az Ő teste melegét érzem, vagy az enyém forrósodik ennyire fel és az sem enyhíti az érzést, ahogy fogva tartja tekintetem, vagy épp a melleim felé kalandozik el perzselő pillantása. És akkor még talaljak ki neki valami elfoglaltságot. -Most komolyan, szó szerint felügyelni akarsz? - kérdezek vissza felvont szemöldökkel, mintha csak ezzel akarnám elérni, hogy végre újra a szemeimet nézze inkább, bár ezzel sem járok jobban. Nagyon rég volt már ilyen közel hozzám, mégis olyan, mintha a testem emlékezne minden egyes csókjára és érintésére, arra az őrjítő, heves éjszakára, amit együtt töltöttünk. De aztán visszatáncolt a feleségéhez, ez az emlék pedig eléggé hidegzuhanyként hát rám ahhoz, hogy háttérbe szorítsam a hirtelen felbukkanó vágyat. -Mondjuk, tanulhatnál egy kis illemet.- vetem fel végül pimaszkodva, letéve poharamat a helyére és inkább, csak finoman megtámaszkodok a korlát peremén két karommal. Na jó, talán aljas módon, csak még jobb rálátást akarok biztosítani neki, de egy kis szemetkedést, még én is megengedhetek magamnak, nem? -Vagy dolgozhatnál és, ha már úgyis engem tüntetsz majd ki a figyelmeddel, akár el is intézhetem neked, hogy pultos fiú lehess itt.- pimaszkodok tovább, de tekintve, hogy miféle testi adottságai vannak, én inkább más munkát adnék neki, csak akkor meg fenn állna a veszélye annak, hogy elönti egy cunami az egész helyet, amint rajta legelteti valaki a szemét. -Vagy, valamilyen másfajta elfoglaltságra gondoltál?- kérdezem halkan, folyamatosan arcán tartva tekintetemet, szándékosan flörtölve Vele, mert arra azért igazán kíváncsi vagyok, hogy hidegen hagyja-e a közelségem, vagy még mindig hasonló hatással van rá, mint évekkel ezelőtt. Igazán jót tenne megtépázott önbizalmamnak a gondolat, hogy ha nem is kellettem neki egykor másra,  mint egy kis szórakozásra, legalább vonzónak még mindig vonzó vagyok a szemében.
Mathias Skagen
Kiskép :
Rendeltetésem :
surtr vagyok
play by :
joe manganiello
Posztok száma :
23
User neve :
dimitriy
Csoport :
fire giant
Pontgyűjtő :
20
Lakhely :
muspellheim
Foglalkozás :
ruler of muspellheim
Előtörténet :
coming
Keresem :
fire cannot quench fire;
water does

Mathias Skagen
Elküldésének ideje — Vas. Május 22, 2022 10:18 am

Bizonyára találhattam volna jobb elfoglaltságot is annál, hogy hergelni kezdjem Rán-t, főleg miután már elmondtam neki, miért is vagyok itt, és mit fogok tenni a kis porontyával, ha nem állítja le. Nem voltam az apák védőszentje, hibát hibára halmoztam gyereknevelés terén, már ha egyáltalán annak vehettük azt, hogy az első adandó alkalommal az emberek világába száműztem a sajátomat. Még akkor sem léptem közbe, mikor a villámok istene csavarta ujjai köré, majd mint egy megunt játékot, félrehajította, éppen ezért sem értettem, hogy miért ráz fel annyira Rán fiának esete. Hagynom kellett volna történni a dolgokat, ahogyan mindig is tettem, hűen önmagamhoz, akinek soha nem volt igazán fontos a saját gyereke, és ugyan még nem tudtam rájönni a helyzet fontosságára, a valódi motivációra, de valószínűleg nem most készültem betérni a minta apák közé. Valahol mélyen mégis gyökeret vert bennem a gondolat, hogy mindez nem a porontynak szólt, hanem annak, hogy Rán fia. Sok száz év telt el, mégis élénken élte magát az emlék, és talán titkon valahol mindig is vágytam arra, hogy legyen okom ismét a szemeibe nézni. Most megkaptam, tovább is állhattam volna, helyette azonban gunyorosan kóstolgattam, mintha életem legnagyobb öröme lenne szembesülni azzal, hogy kudarcba fulladt a próbálkozása arra nézve, hogy egy rendes életet éljen. Bár a kudarcról mindketten tudtunk volna mesélni így, ezek alapján.
Mégsem veszítettem a magabiztosságomból, sziklaszilárdan álltam előtte, a legkülönbözőbb reakciókat váltva ki belőle, ami egyértelművé tette, hogy továbbra sem hagyta hidegen a jelenlétem. Vagy csak simán utálta, ha sértegetik. - Miért gondolod, hogy bármit is akarok hallani? Én csak véleményt formáltam - vontam meg lassan, de annál határozottabban a vállamat. Hiába jöttem ide úgy, hogy nem akarok vele összekülönbözni, valamiért minden szó ez ellen beszélt, márpedig azzal én is tisztában voltam, hogy Rán nemcsak egy sima, hűsítő esőt fog a nyakamba borítani, ha túllépem a határokat. És úgy tűnt, elég jó úton haladok ahhoz, hogy ez megtörténjen. Fenyegetni a fiát, mellé gúnyt űzni belőle... mintha a tökéletes receptje lett volna annak, hogyan szabadítsuk el életünk legnagyobb viharát.
Már közvetlen közelről néztem a szemeibe, miközben a tüzesnek egyáltalán nem nevezhető italt kortyolgattam, de nem sokáig hagytam abban a hitben, hogy a jelenlétem csupán a ma estére vonatkozik. Eltökélt szándékom volt a két szememmel látni, hogy a fia tartja magát ahhoz, amit most az anyja megígért, és ismert már annyira, hogy tudja, bizonyíték nélkül amúgy sem nyugszom meg csak úgy. A saját kis birodalmamban is én irányítottam mindent, itt is nehezen engedtem ki az irányítást a kezeim közül. Ő pedig szemmel láthatóan rögtön magára vette a bizalmatlanságomat. - Senki szavában nem bízom. Bár ez bizonyára nem vigasztal - tettem hozzá, és ugyan nem fejeztem ki igényemet egy újabb kör italra, Ő ennek ellenére teletöltötte a poharamat ismét. Talán ez volt az a pont, mikor tényleg meg kellett volna tennem az utolsó lépést, és befejezni ezt az elfajuló beszélgetést, mielőtt bármelyikünk megvillantotta volna rejtett képességeit, egyelőre mégsem mozdultam, inkább neki adtam lehetőséget, hogy ha akar, sétáljon el, de elég gyorsan kifejezte, hogy erre hiába is várok, ő nem fog csak úgy elkullogni. Majdnem meglepődtem. - Szóval megvárod, hogy megunjam, és én kullogjak el? - kérdeztem, felé villantva egy halvány, mégis szemtelen vigyort, bár ha erre alapoztam volna ezt a beszélgetést, valószínűleg még holnap reggel is itt állnánk, talán kicsit megtépázottan, vizesen vagy kormosan, mert egy idő után mindkettőnk indulatai elszabadulnának, de talán mégsem tűnt jó ötletnek mindezt ennyire nyilvános rivaldafénybe helyezni. Még ha ez az egész itt, a halandók között nem is az én gondom volt. - Is-is - válaszoltam, mikor rákérdezett, hogy csak Őt tüntetem-e ki ezzel a tüneményes stílussal, a valóság viszont ennél árnyaltabb volt. Ami nem jelentett semmit, azzal nem is foglalkoztam, egyszerűen csak elsétáltam, így mondhatni, aki kicsalogatta belőlem ezt a tüneményes stílust, nyilván nem is hagyott hidegen. Még szerencse, hogy nem tudott a gondolataimban olvasni.
Az elhatározásom ellenére mégis megfogtam a poharat, azonban ezúttal nem küldtem le egyszerre az egész mennyiséget, csak egy kisebb kortyot, közben végig rajta tartva a szemem, majd tettem még egy lépést előre, így csökkentve szinte teljesen nullára a közöttünk lévő távolságot. A hő pedig, ami testéből áradt, két dolgot jelenthetett, bár talán valószínűbb volt az, hogy már jócskán felbosszantottam. - Ha már arra kényszerültem, hogy itt maradjak egy kis időt... adhatnál tippeket, hogy mivel töltsem az időmet, míg téged felügyellek - mondtam, pislogás nélkül tartva a tekintetét, bár a masszív kitartásom némileg elgyengült, mikor pár pillanat erejéig szemei helyett inkább a dekoltázsát kezdtem fürkészni.

coded by eirik
Liv Larssen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Rán vagyok
play by :
Inbar Lavi
Posztok száma :
48
User neve :
Maze
Csoport :
istenek
Pontgyűjtő :
45
Lakhely :
Grünerlokka
Foglalkozás :
I am a godness
Előtörténet :
some come to clear
Your path.

Liv Larssen
Elküldésének ideje — Kedd Május 03, 2022 8:42 pm

Nem sikerül teljesen megnyugodnom a jelenlétében, mert bár kaptam némi időt, hogy én próbáljam meg leállítani a fiamat helyette -valószínűleg kevésbé drasztikus módon-, utána csevegés címszóval élcelődni kezd az elcseszett házasságomon, ami cseppet sincs ínyemre. Nem azért, mert ne lennék tisztában én magam is azzal, hogy kudarcba fulladt az egész, csak épp soha nem vágytam arra, hogy ezt bárki is az orrom alá dörgölje. Főleg nem Ő, akinek viszont úgy tűnik, hogy remekül alakult a házassága, hiszen, épp a drágalátos lánya miatt van most itt, akit olyan vehemensen védelmez, hogy képes még engem is megfenyegetni. Egy pillanatra eltölt az irigység, amiért Vele ellentétben én rossz döntést hoztam, bár amikor azt állítja, hogy ez várható volt, az cseppet sem esik jól. Mégis, ki a fene gondolta volna, hogy Aegir majd egy halandó nő karjaiban keresi meg a boldogságát? Hát én nem. -Szóval, szerinted vak voltam? - kérdezem felvont szemöldökkel, de aztán csak fejet csóválva elnevetem magam, bár ez inkább kétkedő nevetés, mint őszinte jókedv jele. -Oké. Mit szeretnél hallani? Hogy tudnom kellett volna, hogy nem illünk össze?- vonok vállat értetlen arccal, továbbra is nevetve, mintha olyan őrülten jól szórakoznék, pedig igazság szerint irtó kellemetlen erről beszélgetni vele. -Utólag, már könnyen bölcs az ember.- sóhajtom végül halkan, le nem véve róla pillantásomat, ő viszont ezzel szemben az üres poharakat figyeli, mintha szándékosan kerülné a szemkontaktust, miközben örömét fejezi ki, amiért "nem untam halálra magam". Mintha zsigerből tudná, hogy mi volt számomra a legfojtogatóbb az utóbbi időkben. Talán, ha nem is derül ki, hogy Aegirnek gyerekei vannak egy halandó nőtől, akkor is leléptem volna végül, Ő pedig úgy beszél, mintha pontosan tisztában lenne ezzel. -Igen. Annak én is.- fordítok neki hátat pár pillanat erejéig, mialatt ő közelebb lép hozzám és újra tölti a poharakat, aztán ahelyett, hogy újra eltávolodna jó pár méterre, ott marad alig pár lépésnyi távolságra tőlem, ami csak még nehezebbé teszi számomra, hogy lehűtsem magam.
Végül valamennyire mégis sikerül, így egész normális hangnemben szólok hozzá, mikor a jövőt illető terveiről kérdezem -már, ami a Midgardon tartózkodását illeti-, biztosítom is afelől, hogy nem kell felügyelnie, hogy betartom-e az ígéretemet, de magam sem értem, miben reménykedtem. Hiszen, maga a nagy Surtr áll előttem, aki megszokta, hogy mindent irányít vagy felügyel, hát miért is gondoltam, hogy majd teljes mértékben rám bízza az ügyet és hazasétál? A kérdése azonban, jobban szíven üt, mint kellene, de igyekszem nem kimutatni pedig, ha valamit utálok, az az, ha ők nélkül bizalmatlanok velem szemben. -Nem tudtam, hogy valaha is adtam rá okot, hogy ne bízz a szavamban.- erőltetem magamra a mosolyt, ami egyben a páncélom is és ami általában elhiteti még velem is, hogy nincs okom felhúzni magam, pedig Surtr mást se csinál, csak ezen dolgozik. A végén még azzal is meggyanusít, hogy menekülök valamitől, amin már őszintén nem tudom, hogy nevessek vagy inkább felhúzzam magam. Mégis, mitől kellene nekem menekülnöm? És mégis, miért néz ki úgy, mintha rohadtul élvezné azt, hogy felbosszant? Valószínűleg, mert élvezi, nekem pedig hirtelen kedvem támad gondoskodni róla, hogy ne így legyen, hiszen még, csak most kezd belejönni. -Örülök, hogy jól szórakozol.- sóhajtom kelletlenül, miközben ő odébb tessékeli a poharát, de én azért újra töltöm az enyémet, aztán anélkül, hogy megkérdezném, az övét is. Maximum, majd kárba vész az ital és kiöntöm. Nagy dolog.
Ő ekkor már a választási lehetőségemet firtatja, ami mindig van, és persze volt is, hiszen most is visszakulloghatok a fenébe a dolgomra, de az felérne egy megfutamodással, már pedig ilyesmit tőlem nem fog látni. Ma este épp elégszer hunyászkodtam meg előtte annak érdekében, hogy ne menjen a fiam közelébe. Nem fogom megadni neki azt az örömet, hogy lásson elsétálni, mintha ő győzött volna. -Pontosan. Ez a legjobb ebben a "hobbiban", hogy ez végre az Én választásom.- vágok vissza mosolyogva, a poharamat a kezembe is veszem és miután megemelem, mintha csak az elhangzott szavakra innék, lehúzom a tartalmát. -És most is én választok, már pedig biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz látni elkullogni.- veszem halkabbra a hangom, ahogy közelebb lépek hozzá és határozottan felpillantok rá azzal a fölényes mosollyal ajkaimon. -Az egyébként sem az én stílusom.- fűzöm még hozzá halkan, majd magamban puffogok még pár pillanatig, sóhajtok is egy nagyot, hogy valamiképp engedjek a bennem tomboló feszültségből, miközben visszadőlök a korláthoz. -Egyébként téged is nehéz apaként elképzelni. Főleg, ezzel a tüneményes stílussal. Vagy ezzel, csak engem tüntetsz ki?- sandítok rá végül, bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tüzel fel ez a kis szócsata de hát, mi mást várhatnék magától, a nagy Surtr-tól.
Mathias Skagen
Kiskép :
Rendeltetésem :
surtr vagyok
play by :
joe manganiello
Posztok száma :
23
User neve :
dimitriy
Csoport :
fire giant
Pontgyűjtő :
20
Lakhely :
muspellheim
Foglalkozás :
ruler of muspellheim
Előtörténet :
coming
Keresem :
fire cannot quench fire;
water does

Mathias Skagen
Elküldésének ideje — Szomb. Ápr. 30, 2022 10:13 am

Nem szívesen vallottam volna be, sem neki, sem másnak, de számos alkalommal átfutott az agyamon, hogy milyen lenne a viszontlátás öröme kettőnk között, még ha erre igazi, reális esélyt nem is láttam soha. Kettőnk világa szó szerint távol állt egymástól, és annak ellenére, hogy a múltunk egy ponton összekapcsolódott, még ha csak egy rövid kis időre is, más nem kötött össze minket. A tekintetét látva nem is bántam annyira, hogy ezt a vendégszeretetet évezredenként egyszer élvezhettem, mert bár szórakoztatott a kettőnk között pattogó labda, de egyikünk sem volt a normális, emberi beszélgetés híve. Minden csípős megjegyzésre jutott egy sértés, az egész kommunikáció pedig kezdett medúzacsipkedésre hasonlítani. Bár, miután a tenger istenéhez ment hozzá, ő már bizonyára tudta, milyen az a medúzacsipkedés. Felesleges körnek tűnt, és valószínűleg mindketten örültünk volna, ha az apropó, ami miatt idejöttem, soha nem történik meg, de ha valamit nem láttam jönni, az egyértelműen a lányom iránt érdeklődő fia volt. Bár az egész hidegen hagyott volna, ha ezek az érzelmek viszonzásra lelnek, de egyelőre inkább tűnt veszélyforrásnak, semmint ártalmatlan jövendőbelinek.
Csak egy szemforgatással reagáltam arra, mikor közölte, hogy nincs szüksége tőlem semmire, bár ez azért eddig is elég nyilvánvaló volt. Ezen a ponton talán tényleg jobb lett volna odébbállni, mert bármi is történt a múltban, ma már semmi közünk nem volt egymás életéhez, és azon kívül, hogy szándékosan húzni akartam az agyát, más motivációm aligha volt már ebben a beszélgetésben. Amit akartam, már elmondtam, innentől rajta volt a világ szeme, hogy bebizonyítsa: féken tudja tartani a porontyát. Az már az én bűnöm volt, hogy nem hittem ebben. - Szerintem régen is bölcs voltam - mozdítottam meg lassan vállamat. - Bár, ez nem bölcsesség, hanem inkább vakság kérdése, nem? - kérdeztem vissza egy kis sóhajjal. Mások döntéseit mindig egyszerűbb volt bírálni, és amúgy is égtem a kíváncsiságtól, vajon mi űzhette egy ennyire nyugodt férfi karjaiba, miközben Rán-ra minden jelzőt ráaggathattam volna, csak éppen a nyugodtságot nem. Azt nem tudtam elképzelni, hogy csak engem tisztelt meg ezzel a tűzről pattant stílussal. Nem is hagyott ki egyetlen alkalmat sem, hogy ne szúrjon vissza, és ne szembesítsen azzal, amit a múltban vele tettem, de soha nem ígértem neki semmit. - Mindenesetre annak örülök, hogy nem untad halálra magad - tettem még hozzá, pár pillanat erejéig a kiürült poharakat fürkészve, de ahogy rövid ideig a hátát mutatta felém, míg a korláthoz vonult, nem hagytam ki a lehetőséget, hogy szemügyre vegyem az alakját.
Léptem is utána, hogy az üveg után nyúljak, de ahelyett, hogy újra felvettem volna a szükségesnek vélt távolságot, ott maradtam, alig pár lépésre tőle. Kettőnk közül én őriztem jobban a hidegvéremet, bár fordított esetben talán én sem nyugalommal reagáltam volna. Nem is titkoltam el előle, hogy egyelőre itt maradok, legalábbis amíg nem lesz nyilvánvaló, hogy a fia eltűnik a lányom életéből, és ugyan mosolyt varázsolt az arcára, de elég egyértelmű volt, hogy milyen gondolatok cikáztak át rajta, és ezt nem is volt rest szavak formájában a tudomásomra hozni. - Jobban hiszek annak, amit a saját szememmel is látok. Ne vedd magadra. És amúgy sem tudom, miért kellene akár egy pillanatig is megbíznom benned - vigyorodtam el, itt viszont már én magam is tudtam, hogy feszegetem azt a bizonyos határt. Nem akartam eljutni odáig, hogy rám szabadítsa az erejét, de akaratlanul is kíváncsi voltam, meddig tudja megőrizni az önuralmát. Mintha bármi előnyöm is származott volna abból, hogy kihozom a sodrából. Ez már inkább szólt a fantáziám izgatásáról, és egyelőre nem tudtam levetkőzni a kíváncsiságot.
Nem is kellett sok, hogy egyértelművé váljon, mennyire jó úton haladok, már pusztán a tekintete keresztre feszített, ezt pedig aztán szavakkal támasztotta alá, de továbbra sem tudtam eltüntetni azt a ragadozó vigyort a szám széléből. Mondjuk, nem is akartam. - Pedig még csak most kezdtem belejönni - rántottam meg a vállamat, az újra kiürült poharamat azonban ekkor már nem töltöttem újra, helyette lecsúsztattam a korlátra, jelezve, hogy nincs szükségem több italra. Ennyi erővel tényleg ihattam volna vizet is. Minden porcikáját átitta a feszültség, a mozdulatai árulkodók voltak, mire csak könnyedén megköszörültem a torkomat. Vele ellentétben én élveztem a helyzetet, ilyesmit pedig Sinmara-val soha nem tudtam volna elképzelni. Ő behódolt, és inkább értett egyet velem gondolkodás nélkül, semmint hogy ellenszegüljön, Rán pedig mindennek szöges ellentéte volt. Meg sem tudtam volna mondani, miért élveztem ezt ennyire, még ha egyelőre úgy tűnt, hogy ezzel egyedül vagyok. - De mindig van választásod. Legutóbb is volt - folytattam, majd tekintetemet az erkélyajtó felé fordítottam. - Akár vissza is mehetsz dolgozni a többi halandó közé, ha már ez a legújabb hobbid - kerestem meg újfent szúrós tekintetét. Arra mérget vehetett, hogy ha nem leszek elégedett az eszközeivel vagy a hatékonyságával, már ami a fiát illeti, nem fogok késlekedni egy újabb látogatással.

coded by eirik
Liv Larssen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Rán vagyok
play by :
Inbar Lavi
Posztok száma :
48
User neve :
Maze
Csoport :
istenek
Pontgyűjtő :
45
Lakhely :
Grünerlokka
Foglalkozás :
I am a godness
Előtörténet :
some come to clear
Your path.

Liv Larssen
Elküldésének ideje — Hétf. Ápr. 25, 2022 8:25 pm

Csak egy negédes mosoly a válaszom, amiből tökéletesen tudhatja, miféle helyzetben is kínálnám meg egy kis vízzel -vagy inkább temérdek vízzel-, bár az az igazság, hogy ha sokáig játszadoztam is a gondolattal, hogy minimum a képébe vágom, milyen rohadtul megbántott azzal, hogy dobott a francba, végül úgy döntöttem, hogy már csak azért sem adom a tudtára ezt. Az semmi másról nem árulkodott volna, mint arról, hogy nekem többet jelentett az az affér, ezt pedig nem akartam a tidomására hozni. Elfogadtam, hogy Sinmarát választotta és egyáltalán nem szándékoztam csúszni-mászni utána és csak az egoját növelni ezzel is. Épp elég volt, hogy oda adtam magam neki, amire folyamatosan emlékeztet is a bosszantó megjegyzéseivel, de próbálok eltekinteni ezektől. A csípősségre sem válaszolok, csak a szememet forgatom, bár valahol kénytelen vagyok belátni, hogy jogosan viselkedik úgy, mint baromi jól ismerne, mert még a férjem sem tudta azt a nőt elővarázsolni belőlem, mint akibe ő belekóstolt, akivel eltöltött egy éjszakát. Aegir valóban egy nyugodt, biztos pont volt, de sosem volt olyan heves és szenvedélyes, mint az előttem álló tűzóriás, aki talán maga is tisztában van ezzel, vagy szimplán csak ráérez.
Most meg már gúnyolódik a tönkrement házasságomon, rajtam, igazából mindenen, ami valaha az enyém volt és ez kezd igazán feldühíteni. -Nincs szükségem se a sajnálatodra, se az együttérzésedre, Surtr. Semmire.- közlöm végül frusztráltan, de még mindig próbálom elfojtani a dühömet, mert még mindig ott a tény, hogy a fiam életével fenyegetőzött és ez mindent felülír. Nem akarok Vele hadakozni, nem akarom Sigurdot veszélynek kitenni és legfőképp, nem akarom elveszíteni, pedig őszintén nem tudnám megmondani, mi lenne a vége, ha Surtr és én egymás torkának ugranánk. Inkább, csak nagy levegőt veszek és elmosolyodok. -Figyelemreméltó bölcsességre tettél szert az elmúlt években...- mosolygok rá továbbra is, de valószínűleg ő is nagyon jól tudja, hogy csak kényszerből teszem, csak megjátszott az egész, mert továbbra is bosszant a viselkedése és a további megjegyzései is. -Igen, ez elég egyértelmű volt számomra anno.- sóhajtom fáradtan, őrizve a mosolyomat, elrejtve előle a fájdalmat, amit miatta éreztem, holott egyértelmű, hogy Sinmarát tudta csak feleségként elképzelni. Nem is értem, minek van még itt. Szándékosan tépkedi a sebeimet, vagy mi a fenét akar még? Nem volt elég, hogy megalázkodtam előtte a fiam miatt? -Neked sehogy sem kell engem elképzelned, úgyhogy nem is baj, ha nem megy.- mosolygok rá továbbra is, hiszen ez a lényege az egésznek, hogy azon felül semmi dolgunk egymással, mint hogy most levakarjam a fiam a lányáról, aztán mindketten mehetünk a dolgunkra. Ő visszasétálhat a drága nejéhez, én pedig élem az életem az emberek világában, mert épp ez esik jól és ennyi. Nem kell itt senkit sem elképzelni sehogy.
Próbálok laza testtartást felvenni a korlátnál állva, de izmaim akaratlanul is megfeszülnek, ahogy közelebb sétál és az üvegért nyúl, hogy újabb adagot töltsön magának. Azzal nyugtatom magam, hogy mindjárt visszasétál jó pár méterrel odébb, ahol az imént ácsorgott, de szomorúan veszem tudomásul, hogy végül nem teszi. Megáll közvetlenül előttem, onnan nézve le rám, onnan válaszolva kérdésemre, amitől még a szőr is feláll a hátamon, mert arra aztán egyáltalán nem vagyok, hogy a sarkamban lihegjen, mintha csak folyamatosan emlékeztetni akarna arra, mit akar tenni a fiammal, ha elbukok. Úgy egyáltalán nem szeretném, ha Sigurd közelében lenne, így újra csak magamra varázsolom a mosolyom, úgy nézek fel rá. -Nem értem, mire fel ez a bizalmatlanság. Nyugodtan visszamehetsz a feleségedhez, én pedig elintézem, amit megígértem. Ne sérts meg azzal, hogy felügyelni akarsz, mintha nem lehetne hinni a szavamban.- közlöm halkan, rezzenéstelen arccal, mintha valóban ez bántana a legjobban, de még kevésbé tetszik a gondolat, hogy majd itt mászkál nekem Midgardon, pedig nagyon úgy hangzik, hogy ez a terve, amit az orromra is köt, miközben a város felé pillant. Kelletlenül sóhajtok egyet, elpillantok a tequila felé, csak hogy ne Őt kelljen néznem, na meg nem ártana talán még egyet legurítani a torkomon, de az újabb mondatára felé fordítom tekintetem. -Kérdezd azokat, akik menekülnek valami elől. Sokáig szándékozol még sértegetni?- biccentem oldalra a fejem kelletlen mosollyal, tekintetem viszont egyértelműen arról árulkodhat, hogy legszívesebben felnyársalnám velük. -Direkt arra pályázol, hogy elveszítsem a fejem? Mert akkor, rohadtul jó úton jársz.- sziszegem végül halkan, ahogy lelohad arcomról a mosoly, majd az üveg nyakát elmarkolva töltök magamnak egy újabb pohár italt, bár esküszöm, nem sokon múlik, hogy ripityára törjön a kezemben a drága ital. Inkább le is teszem, amint lehet és helyette a poharat kapom fel, hogy egy nagyot kortyoljak belőle, élvezve, ahogy újra csak végig égeti a torkom. Mintha ettől remélném, hogy majd tisztul a fejem, lappad a düh, de tudom, hogy ez nem sokáig fog hatni. -Tényleg ez a célod, Surtr?- kérdezem végül halkan, újra felé pillantok, szúrós tekintetem rászegezem és nem is eresztem legalább addig, míg nem ad választ, miért élvezi azt, ha feldühíthet.

Mathias Skagen
Kiskép :
Rendeltetésem :
surtr vagyok
play by :
joe manganiello
Posztok száma :
23
User neve :
dimitriy
Csoport :
fire giant
Pontgyűjtő :
20
Lakhely :
muspellheim
Foglalkozás :
ruler of muspellheim
Előtörténet :
coming
Keresem :
fire cannot quench fire;
water does

Mathias Skagen
Elküldésének ideje — Vas. Ápr. 24, 2022 5:43 pm

- Gondolom vízzel egy egészen más helyzetben szeretnél kínálni - válaszoltam kapásból, mikor ismét szóvá tette, hogy a láva inkább az én specialitásom, és ismét előtérbe került az a bizonyos tequila. Ha tartottam volna magamat az eredeti elképzelésemhez, miszerint megkeresem és elbeszélgetek vele a fiáról, nem kellett volna ilyesmin morfondírozni, hogy ki mit szeretne inni, bár Őt ez az egész kellemetlenebbül érintette, mint engem. Váratlanul érte, mert nem számított rám, az pedig, hogy ilyen nyíltan beleálltam a fiába, lényegében közölve vele, hogy ha kudarcot vall, hát én veszem kézbe az irányítást, nem éppen azt segítette elő, hogy rátaláljon a hidegvérre. Az amúgy sem volt nagy barátja, még ennyi idő elteltével sem tudtam nem észrevenni azt a fékezhetetlen tüzet, ami ott lobogott a szemében, bár ezúttal már inkább a veszedelem táplálta, semmint a vágy, ami annak idején közöttünk tombolt. Ahelyett viszont, hogy a mondanivalóm végével tényleg a távozás mellett döntöttem volna, inkább megvártam, hogy visszatérjen az üveggel, másik kezében a két pohárral, csak ezt követően váltottam közvetlenebb beszélgetésre, már ha egyáltalán közvetlennek volt nevezhető az, amit csevej címszó alatt mondtam neki. A véremben volt, hogy sértegessek, és Őt sem igazán kíméltem, mikor szóba hoztam a házasságát és a gyerekeit. Belőlük pedig akadt egy jó pár. - Csípős, mint mindig - jegyeztem meg, miután megszólalt, éppen belekortyolva a tequilába, de egyértelmű volt, hogy nem az italra utalok szavaimmal. Tényleg nem volt sok közöm az életéhez, mert annak idején más döntést hoztam, de a kalandvágyó természetét ismerve azt gondoltam, nem fogja beérni olyasvalamivel, ami nyugodt. Hisz a tenger is mindig tombolt, bár az javarészt az Ő viharainak volt köszönhető. Nem is lepett meg túlzottan, hogy hozzátette azt az aprócska volt szót, mert ha híján is lettem volna az információnak, hát amúgy is legalább a nyakamat tettem volna rá, hogy Rán nem lehet elégedett egy ilyen házasságban. Hacsak nem vett száznyolcvan fokos fordulatot, de az elmúlt fél óra után ezt a lehetőséget azonnal kizártam. - Gondolom nincs szükséged arra, hogy azt mondjam, mennyire szívből, és őszintén sajnálom, amiért kudarcba fulladt a házasságod - kortyoltam újabbat az italból. - Talán eleve erre volt ítélve, nem gondolod? - kérdeztem, nem mintha igazi választ vártam volna rá. Azt nyilván nem tettem hozzá, hogy ahogy az Ő házassága zátonyra futott, úgy az enyémről is csak múlt időben beszélgethetnénk, de ezt taglalni olyan lett volna, mintha szándékosan azt akartam volna, hogy felakasszák a hóhért.
Vele ellentétben én nem mozdultam, tekintetemmel követtem minden mozdulatát, ahogy először a távolba meredt, majd ismét felém fordult, elnyúlva az erkély korlátján. Lötyögtetni kezdtem poharamban a maradék pár csepp tequilát, a szám szélében azonban kirajzolódni kezdett egy vigyor, és nem is nagyon küzdöttem ellene. - Valamiért nem tudlak elképzelni feleségként. Sem jóként, sem rosszként - vontam egyet a vállamon, bár párhuzamot vonni közte és Sinmara között majdnem teljesen felesleges lett volna. Mondhattam volna, hogy tűz és víz, de ebben a nőben néha több láng égett, mint Sinmara-ban valaha. - Mondjuk anyaként se - fűztem aztán hozzá, ismét az üveg után nyúlva, hogy megtöltsem a poharat, viszont ezt követően már nem léptem hátrébb, megálltam közvetlenül előtte, így öntve le torkomon az italt. - Maradok, míg meggyőzöl arról, hogy képes vagy hatni a fiadra. Most nincs is semmi fontos, ami visszaszólítana Muspellheim-be - válaszoltam a feltett kérdésére. Nem is várhatta tőlem, hogy fogom magam és a fenyegetőzésem után egyből visszatérek Muspellheimbe, hogy ott várjam a híreket. - Körülnézek egy kicsit. Hátha rájövök, mit szerettek annyira ebben a világban, ti, istenek - néztem egy pillanatra a város sziluettjére a válla felett. - Vagy ez csak azoknak való, akik menekülnek valami elől? - vigyorodtam el, ekkor már ismét tekintetét fürkészve.

coded by eirik
Liv Larssen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Rán vagyok
play by :
Inbar Lavi
Posztok száma :
48
User neve :
Maze
Csoport :
istenek
Pontgyűjtő :
45
Lakhely :
Grünerlokka
Foglalkozás :
I am a godness
Előtörténet :
some come to clear
Your path.

Liv Larssen
Elküldésének ideje — Pént. Ápr. 22, 2022 5:30 pm

Soha nem hallottam róla, hogy nem lenne szavahihető, így amikor ígéretet teszek neki és ő is nekem, egy pillanatig sem félek attól, hogy majd amikor elsétál innen, mégis a fiam után eredne. Tudom, hogy hagyni fogja, hogy legalább megpróbáljam én kezelni a dolgot és azt is tudom, hogy ha kudarcot vallok, akkor majd kezébe veszi a dolgokat és ez az, amit nem akarok. Ha időben odaérnék, akkor kénytelen lennék bevallani neki valamit, amit hosszú évek óta titkolok, ha pedig elkések, talán elveszítem a fiamat, mert Surtr, ha szavahihető is, azt nem igazán lehet elmondani róla, hogy kegyelmes lenne. Akaratlanul is felvetődik azonban bennem a kérdés, hogy vajon, ha a fiam közelébe kerülne, nem érezné rajta, hogy az Ő vére?
Több okból sem veszíthetem most el a fejemet és az, hogy erre koncentrálok, segít is abban, hogy lenyugodjak valamennyire, bár nagyban hozzájárul ehez, hogy engedi, hogy én intézzem és, ha egy rövid ideig is, de nem kell attól rettegnem, hogy ráront Sigurdra, mint valami vadállat.
Nem is várok ennél többet, hiszen megjelent, halálra rémített, megfenyegetett, így most akár el is vonulhatna elégedetten, mégsem teszi és ez váratlanul ér, mint ahogy az is, hogy érezhetően megpróbál teljesen hétköznapi dolgokról csevegni. Meglepő fordulat azok után, hogy évek óta nem keresett és nem nézett felém, mintha nem is léteznék, mégis most úgy hangzik, mintha pontosan tudta volna, hogy miként élem az életem. A tequilát viszont fájlalja, annak ellenére is, hogy nem feltétlenül nyerte el a tetszését. -A láva a te reszortod. Én csak vízzel szolgálhatok, vagy tequilával.- jegyzem meg csípősen, ha már minden alkalmat megragad, hogy sértegessen picit, de ennek ellenére visszasétálok a pulthoz az italért. Addig is fellélegezhetek picit, mert a jelenléte, a látogatása oka és mindaz, amit felidéz bennem, szinte fojtogat.
Mint, ahogy a házasságommal kapcsolatos kérdése is, amire nem is bírom ki, hogy ne válaszoljak most már én is kicsit csípősebben, ha már ő folyamatosan kihasznál minden alkalmat a sértegetésemre. Na nem, mintha ez bármilyen hatással lenne rá, de azért jól esik emlékeztetni, hogy ki is volt előbb házas és ki volt annyira boldog a felesége mellett, hogy visszatáncoljon hozzá semmibe véve mindazt, ami köztünk történt.
Inkább a tequiláért megyek, visszatértemkor pedig Ő máris büszkén közli, hogy felkészült belőlem és még Aegirrel kapcsolatban is nyilvánít némi véleményt, fel is vonom kérdőn a szemöldökömet, ami csak még fentebb szalad, mikor már a gyerekeimre is kitér. -Neked nem is kell ezt értened és nem is úgy tűnt, hogy érteni akarnád.- jegyzem meg halkan, némileg utalva arra, mennyire nem érdekelte eddig a sorsom, meg valószínűleg ezek után se fogja, így aztán nem is érzem úgy, hogy joga lenne akár felettem, akár a családom felett ítélkezni. -Talán, épp azért volt jó férjjelölt, mert unalmas volt. Nyugodt. Bár itt a hangsúly azon van, hogy "volt".- fűzöm még hozzá utalva arra, hogy végül ez a nagyon nyugodt férj mégis felszarvazott, miközben kezem a már tele töltött pohárért nyúlt és fel is hajtom a benne lévő italt. Neki talán meg se kottyan, de az én torkomat azért kellemesen marja, valószínűleg ennek hatása a hálálkodásom is, amit inkább elnapol, mintha kétségbe vonná, hogy képes vagyok hatni a fiamra. Mondjuk, néha én is kételkedem ebben, tekintve, hogy iszonyúan hasonlít az apjára, aki épp itt áll előttem és rá se tudnék hatni soha. Na jó, most tudtam, mert legalább adott némi időt, mielőtt bármit is csinálna Sigurddal.
Elpillantok a távolba, míg ő maga is kortyol egyet az italból és, csak akkor pillantok újra felé, amikor a munkám felől érdeklődik. Vagyis, konkrétan azt is leszólja, amivel tényleg kezd már felbosszantani, mégsem adom jelét, inkább hanyag mozdulattal háttal fordulok a korlátnak és karjaimat kényelmesen feltéve rá elmosolyodok. -Mert valami újra, valami másra vágytam. Meguntam a jó feleség szerepet.- vonok vállat, majd újra elvonom róla pillantásom és inkább töltök magamnak egy újabb italt. -És jobbnak tűnt lelépni, mint megölni a férjemet, amiért két gyereket is csinált egy halandónak.- dünnyögöm a poharam pereme fölött, mielőtt azt is lehajtanám, bár én magam sem értem, mi a fenének kötöm mindezt az orrára, amikor semmi köze hozzá. Talán, csak így akarom a tudtára adni, mennyire nem volt idilli az a házasság. Talán, valahol mélyen még bánt is, hogy Sinmarát választotta helyettem, még ilyen sok év távlatából is. -Na és te? Csak egy rövid látogatást teszel itt vagy maradsz is egy kicsit? - pillantok végül felé, bár őszintén remélem, hogy ezek után nem fogok lépten-nyomon összefutni vele, mert az már végképp kikészítene.

Mathias Skagen
Kiskép :
Rendeltetésem :
surtr vagyok
play by :
joe manganiello
Posztok száma :
23
User neve :
dimitriy
Csoport :
fire giant
Pontgyűjtő :
20
Lakhely :
muspellheim
Foglalkozás :
ruler of muspellheim
Előtörténet :
coming
Keresem :
fire cannot quench fire;
water does

Mathias Skagen
Elküldésének ideje — Szer. Ápr. 20, 2022 7:11 am

Nem kérdeztem vissza újra, mert nem is volt akkora nagy jelentősége fejtegetni, hogy miért érdekelné a fiát Malin képessége. Nem fektettem túl sok energiát abba, hogy a fia érdeklődésének valódi tárgyát keressem, mert azt súgta a megérzésem, hogy kicsit sem tetszene, ha tudnám. Nem is éreztem szükségét, mert nem voltam vak, fel tudtam mérni, hogy mégis mire irányul fiú figyelme és érdeklődése, és a motivációja nem tűnt tudományos jellegűnek. Bár attól függ, melyik tudományt nézzük. Az egész kicsit sem érdekelt volna, mert a lányom felnőtt nő, és el tudta dönteni, hogy kivel kezd és kivel nem, ezt pedig mi sem bizonyította jobban, hogy még a Thor-ral folytatott viszonyába sem szóltam bele. Pedig az tényleg megégette Őt, még ha jelenleg nem is emlékezett rá. Ha kölcsönös lett volna ez az egész Rán fia és Malin között, nem is lennék itt, de nem kellett sokáig figyelnem őket ahhoz, hogy lássam, mennyire kényelmetlenül érinti ez az egész Rán fiával. Bármi is volt a fia fejében, nem nyert viszonzást, és egy pillanatig sem akartam hagyni, hogy ismét egy senkifia istenecske tiporja sárba a lányomat.
Magabiztosnak tűnt, bár én a helyében nem vettem volna mérget arra, amit most éppen burkoltan megígért. Mint tudtuk, a tiltott gyümölcs még édesebb, bár egyelőre nem akartam azon gondolkodni, hogy mi lesz a fia válaszlépése, miután az anyja előadja ezt az egészet. Ha olyan, mint az anyja, hát elég szeszélyes és makacs lehet. Mondhatni, szinte már most a levegőben éreztem, hogy nem most látom Rán-t ebből az apropóból utoljára, mert nem hittem abban, hogy egy anyai figyelmeztetés elég lehet egy szeszélyes gyereknek. - Ezt megígérhetem. Ha te tartod magad hozzá, hát én is - sóhajtottam fel, követve mozdulatait, ahogy eltávolodott, majd hátat is fordított. Mintha lecsillapodott volna kettőnk között az a pattanásig feszülő állapot, amit a fenyegetőzés idézett elő, bár a reakciója lehetett volna sokkal rosszabb is. Nem is nagyon bocsátkoztam az érkezésem előtt jóslatokba, hogy miképp is fogja fogadni azt, amit mondani akarok, bár tény, hogy a lelki szemeim előtt már szinte lángokban állt ez az épület, de nyilván Ő sem akart jelenetet rendezni. Amúgy sem mentünk volna sokra vele, a problémát nem oldotta volna meg, hogy porig rombolunk egy bárt, abba pedig inkább nem is gondoltam bele, hogy mit váltott volna ki belőlem azzal a szelídíthetetlen szenvedéllyel, ami minden bizonnyal most is ott lángolt benne, éppen úgy, mint annak idején.
Egy újabb levegővétel után egy pillanatra elgondolkodtam, hogy ha már amúgy is elmondtam mindent, amit akartam, nem is igazán maradt okom maradni, ennek ellenére mégsem mozdultam, szinte pislogás nélkül figyelve sziluettjét, és bár szokatlanul emberi hangon szóltam hozzá, még ebbe a normálisnak titulált kommunikációba is sikerült némi élt és sértést vinni. - Még így is jobb volt, mint a semmi. Ha már lávával nem szolgálhatsz - idéztem vissza az érkezésemkor mondott szavait egy laza vállvonással, majd miközben zsebeimbe süllyesztettem ujjaimat, egy halvány, de annál jellegzetesebb mosoly jelent meg a szám sarkában. Csevejre nem készültem, nem is volt erős oldalam, főleg egy ilyen bizarr fenyegetősdi után, de nem tudtam ellentmondani a bennem éledező, furcsa kíváncsiságnak. Mondjuk az tény, hogy egyikünk házasságára sem az idilli jelző volt a legkifejezőbb.
Először nem is reagáltam semmit, megvártam, míg visszatér az üveggel és mellé két pohárral, bár egy laza pillanatra az is megfordult a fejemben, hogy befejezettnek tekinti a beszélgetésünket, és nem is tér majd vissza az erkélyre. - Felkészülten jöttem - biccentettem, továbbra is tekintetét fürkészve, kétséget sem hagyva neki, hogy utána néztem, mielőtt ismét beléptem volna az életébe. - A férj-választásodat mondjuk nem értem, de... - bukott ki belőlem egy újabb mélázó sóhaj, mint aki éppen nagyon elgondolkodott valamin. Nem fért a fejembe, hogy egy ilyen nő hogyan lelhetett örömre abban a házasságban, méghozzá egy olyan férfi mellett. Vagy talán én ismertem félre ezt a nőt? Nem, kizárt. - Talán nem is volt olyan unalmas, mint amilyennek tűnik. Ennyi gyerek után - fűztem hozzá pofátlanul, elég egyértelműen feszegetve azokat a bizonyos határokat, mintha szándékosan arra játszanék, hogy kiugrasszam a nyulat a bokorból. Ő nem Sinmara volt, és valószínűleg éppen ezért szeretettek körülötte időzni a gondolataim.
Nem kértem engedélyt, csak úgy elvettem az üveget, hogy mindkét pohárba töltsek belőle, majd az egyiket ujjaim közé vettem. - Erre a hála-dologra térjünk vissza később - utaltam arra, hogy egyelőre nem fogadtam volna komolyabb tétben a fia szófogadására. Belekortyoltam a kitöltött italba, a véleményem pedig úgy tűnik, tíz perc alatt sem változott meg erről a löttyről. - Szóval azért végzel alantas munkát az emberek világában, mert... miért is? - kérdeztem felvont szemöldökkel. Volt ugyan egy elképzelésem, de kíváncsi voltam, vajon tényleg minden igaz-e, amit róla megtudtam a közelmúltban.

coded by eirik
Liv Larssen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Rán vagyok
play by :
Inbar Lavi
Posztok száma :
48
User neve :
Maze
Csoport :
istenek
Pontgyűjtő :
45
Lakhely :
Grünerlokka
Foglalkozás :
I am a godness
Előtörténet :
some come to clear
Your path.

Liv Larssen
Elküldésének ideje — Kedd Ápr. 19, 2022 6:52 pm

Surtr esetében teljesen sötétben tapogatózok, hiába van ott Sigurd, mint valami örök kötelék. Ő csak egy forró, lázas éjszaka eredménye, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy tudnám, hogyan is kellene viselkednem az apjával, hogy ne legyek se gyanús és lehetőleg ne is érjem el azt, hogy most azonnal elinduljon kivégezni a fiamat. Na nem, mintha azt hagynám. Utolsó mentőövként akkor, már kénytelen lennék bedobni az aduászomat, felfedni előtte a titkomat és remélni, hogy a saját vérét nem ölné meg, ha már a lányát ilyen vehemensen védelmezi. De addig is próbálom kordában tartani az érzelmeimet, bár mindaz, amivel megvádolja a fiamat, egyszerűen nevetséges és teljesen hihetetlen számomra. Ezt azonban nem vágom a képébe, mert Őt ismerve pontosan tudom, hogy nem jött volna el ide, ha nem lenne biztos a dolgában, csak hát...tényleg elég nehezen tudom elhinni Sigurdról, hogy egy nő után koslatna, mint valami rossz perverz, Surtr szavaira szemet is forgatok, miközben pörögnek a gondolatok a fejemben és próbálom kitalálni, mi a fene lehet a fiammal. Talán, rájött, hogy az a lány a testvére?
Azt kétlem, úgy marad a másik lehetőség, hogy ha már a fiam az apja képességével bír, ahogy valószínűleg a lánya is, talán ez keltette fel Sigurd figyelmét. Csak ne mondanám ezt ki hangosan és ne kapná fel erre úgy a fejét Surtr. -Mégis, honnan kellene tudnom?- vonok vállat ártatlan arccal, mert még azt sem akarom a tudtára adni, milyen erőt birtokol a fiam. Igazából, az ég világon semmit nem akartam, hogy valaha is tudjon róla, sőt. Azt sem bántam volna, ha a létezése is titok marad előtte örökre és, ha ez a lökött fiam nem koslat épp a rossz nő után, ez így is maradt volna.
Nagyot sóhajtok és párszor bólintok, ahogy emlékeztet, mit is vár el tőlem ezek után, még emlékeztet is arra, hogy ellenkező esetben neki kell majd kézbe vennie az ügyet, én pedig az idegtől és a kétségbeeséstől igazából azt sem tudom hirtelen, hogy hol is kellene ezt kezdenem. Beszélnem kell Sigurddal, ez tény, de nem biztos, hogy az olyan egyszerű lesz, amikor az a legnagyobb szórakozása, hogy engem kiborít. -Elintézem, csak kerüld el messziről, ha lehet, mint ahogy ő fogja a lányodat.- meg én is Őt, mert idő közben egészen az arcába másztam, amit azonnal orvosolok, amint tudatosul bennem és inkább hátrébb lépek, hogy újra megnöveljem közöttünk a távolságot és, még hátat is fordítsak neki.
Soha nem kalkuláltam a lehetőséggel, hogy majd egyszer viszont látom, de most őszintén. Segítene jelenleg valamit, ha felkészültem volna? Kétlem, mert bármennyire is taszítottam Őt és az emlékét a lelkem legmélyebb bugyraiba, kétségtelenül hatással van most is rám. Semmiben sem hasonlít Aegirre, mint ahogy az az éjszaka sem hasonlítható egyik másikhoz sem, amit Vele töltöttem.
Nem számítok rá, hogy bármi mást mondani akarna még azon túl, hogy halálosan megfenyegette az elsőszülöttemet, mégis úgy fest, mintha próbálna valami hétköznapi csevegést kezdeményezni és ez meglehetősen összezavar. Annyira, hogy a burkolt sértésre, még csak nem is reagálok. -Mintha azt mondtad volna, hogy pocsék az az ital.- fordulok felé felvont szemöldökkel, majd magam is a helyiség felé pillantok és egy nagy sóhajt követően újra ráemelem tekintetem. Próbálok én is valamivel nyugodtabban és normálisabban kommunikálni, de további szavai akaratlanul is felháborítanak. Már csak amiatt is, mert úgy beszél éppen, mintha olyan rohadtul érdekelte volna a sorsom vagy az "idilli" házasságom, pedig már azzal kinyilvánította, hogy mennyire nem számítottam neki semmit, hogy visszasétált a feleségéhez. -Azt hiszem, az én házasságom fele annyira se volt idilli, mint a tiéd.- biccentem kissé oldalra a fejem, fürkésző tekintetem rá vezetem és próbálok rájönni, hogy vajon szándékosan nem heccel azzal, miként futott zátonyra az a baromi jól sikerült házasságom, vagy szimplán csak nem jutott még el hozzá a híre. Bár valószínűleg annyira érdekelné az is, mint egykor én; semennyire. -Bár valószínűleg, már ezt is tudod, másképp nem találtál volna rám itt.- mutatok egy laza kézmozdulattal a bent mulatozókra, amivel magát a helyet illetem, amiről azt gondoltam, hogy majd itt nyugtom lesz.
Sóhajtok végül egy nagyot, majd némi fejcsóválás kíséretében visszatérek a pulthoz és magamhoz veszem az üveg tequilát meg két poharat, hogy aztán azok társaságában sétáljak vissza hozzá. -Minden esetre hálás vagyok, amiért nem ugrottál rögtön a fiam torkának.- szólalok meg végül halkan, mert ha valamit tudok Róla, az az, hogy nem szokása bárkinek is megkegyelmezni, ennél fogva pedig ezt be tudom annak, hogy talán a múltunkra még ő is tekintettel van valamennyire.
Mathias Skagen
Kiskép :
Rendeltetésem :
surtr vagyok
play by :
joe manganiello
Posztok száma :
23
User neve :
dimitriy
Csoport :
fire giant
Pontgyűjtő :
20
Lakhely :
muspellheim
Foglalkozás :
ruler of muspellheim
Előtörténet :
coming
Keresem :
fire cannot quench fire;
water does

Mathias Skagen
Elküldésének ideje — Kedd Ápr. 12, 2022 7:25 pm

Egy nyálas mosoly mögé próbálta rejteni az egyértelmű aggodalmat, de hiába is az önámítás, átláttam rajta. Inkább az lepett volna meg, ha nem így reagál, hisz éppen az egyetlen fiát fenyegettem. A gyerekeink miatt kerültünk egymással szembe, pedig nem eltitkolt szándékom volt örökre elkerülni, bármennyi ideig is tart számunkra az a bizonyos örökké. Viszont egyet kellett értenem vele, nekem sem jutott volna soha eszembe, hogy alattvalóként gondoljak rá. Főleg nem az én alattvalómként, mikor nyilvánvalóan hiányzott belőle minden, ami azzá tehette volna, a meghunyászkodás, a hallgatás és a behódolás képessége. Ezek hiányában igencsak rövid életű alattvaló vált volna belőle, de talán éppen ez keltette fel annak idején a figyelmemet. Míg Sinmara egymagában testesítette meg azt a bizonyos behódolást, ami megkönnyítette a vele eltöltött éveket, Rán egészen más elv mentén élt, máshogy működött, olyasmit testesített meg, ami még engem is magához csalogatott, azok után pedig, ami kettőnk között történt, meggyőződésem volt, hogy benne néha nagyobb tűz lángolt, mint bennem. Olyasfajta, ami Sinmara-ban soha, de ennek nyilván ehhez a szelídíthetetlen természethez volt köze. Gúnyolódhattam volna vele napestig, az azonban még nekem is egyértelmű volt, hogy mire képes a nagy Rán. - Persze, tudom. A te fiad nem olyan. Egyikünk gyereke sem olyan - forgattam meg szemeimet látványosan, miután elkezdett mentségeket sorakoztatni. Ez az anyák dolga, én soha nem kerestem Malin mentségeit, bár mivel ritkán látott vendég voltam az életében, amúgy sem osztott meg velem mindent. Éppen annyit tudtam az életéről, amennyit feltétlenül szükséges, nyilván én sem nyertem volna el az évezred apja címet.
Szavaira azonban érdeklődve emeltem fel a fejemet, továbbra sem közeledve felé, mellkasom elé szorítva karjaimat. - Miért érdekelné a lányom képessége? - vontam fel kérdőn a szemöldököm.  Rán fiaként valószínűleg látott már érdekes dolgokat még ebben a világban is, főleg az anyja karjai alatt felcseperedve, aki egy személyben képes volt tengereket kifordítani a medrükből, bár egy halk sóhaj kíséretében inkább legyintettem. - Bármit is csinál... jó nagy távolságból tegye - tettem hozzá, bár kezdett az egész röhejessé válni. Malin legalábbis biztosan kitérne a hitéből, ha tudná, hogy az apja néha tényleg képes apaként viselkedni, főleg ha veszélyben érzi a saját vérét, de azt soha nem gondoltam volna, hogy ilyen apropóból kell majd a védelmére kelnem. Azok után viszont, ami közte és Thor között történt, legalább ennyit megtehettem érte.
Nem kellett sokat várnom arra, hogy az a bizonyos anyatigris ismét tiszteletét tegye, elém is lépett, ekkor már egyértelmű fenyegető szavakkal fordult felém, bár továbbra sem tudtam komolyan venni, még ha tisztában is voltam vele, hogy képes lenne tényleg védelmébe venni a fiát, kerüljön az bármibe. Én pedig soha nem voltam az a fajta, aki bármikor is feladná. - Intézd te - biccentettem egyetértően, hangomból pedig kiveszett az eddigi nyílt él, amivel a fia ellen beszéltem. Ha neki nincs elég ereje ahhoz, hogy megfékezze a saját ivadékát, még mindig ott lesz a B terv. - A többit nem ismétlem el, gondolom megjegyezted - tettem hozzá, miközben újra arcát fürkésztem. Mintha most jött volna rá, hogy milyen közel sétált a tűzhöz, el is lépett, egy ideig pedig csak a hátát mutatta felém, azonban még így, ennek ellenére sem tudtam nem tudomást venni arról a furcsa rezgésről, ami ugyanúgy megvolt kettőnk között, mint annak idején. - Elég pocsék pincérnő lehetsz. Vagy tudom is én, mit csinálsz itt - böktem a helyiség felé, ahonnan az imént kitessékelt, szándékosan nem válogatva meg a szavakat. A legjobb védekezés még mindig a támadás volt. - Legalább azt az üveg tequilát magaddal hozhattad volna - sóhajtottam fel, majd lassan leengedtem karjaimat, csak hogy nadrágzsebembe süllyesszem őket, de tekintetem egy pillanatra sem szakadt el tőle. - Úgy hallottam, hogy elég jól ment a sorod a legutóbbi találkozásunk óta - folytattam tovább, még magamhoz mérten is elég normálisan, pedig amire a legkevésbé vágytam jelenleg, az egy lelkesítő csevej volt. - Bár, attól függ, minek tekintjük az idilli házasságod - tettem hozzá kis sóhajjal. Én mondjuk tényleg jól felkészülve jöttem ide, azok után, hogy megtudtam, a lányom zaklatója egyeneságon Rán fia.

coded by eirik
Liv Larssen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Rán vagyok
play by :
Inbar Lavi
Posztok száma :
48
User neve :
Maze
Csoport :
istenek
Pontgyűjtő :
45
Lakhely :
Grünerlokka
Foglalkozás :
I am a godness
Előtörténet :
some come to clear
Your path.

Liv Larssen
Elküldésének ideje — Csüt. Márc. 31, 2022 5:53 pm

Nem sokszor elmélkedtem azon, milyen is lesz az, ha valaha újra találkozunk és minél több idő telt el anélkül, hogy láttam volna, annál inkabb biztonságban éreztem a fiamat és a titkomat. Reméltem, hogy soha nem fog a közelébe kerülni, hiszen miért is dugná ide az arcát az emberek földjére a tűzóriások nagyságos ura? Hát a lánya miatt, akit épp a fiamtól, a fiunktól akar távol tartani, vagy inkább megvédeni, már ha egyáltalán tényleg annyira fenyegető Sigurd közeledése. Van egy olyan érzésem, hogy ez inkább túlféltés akar lenni, csak ne lenne ez a gondolat annyira...vonzó.
Soha nem próbáltam meg eljátszani a gondolattal, hogy milyen apja is lehetne Ő Sigurdnak, mert tisztában voltam vele, hogy az egész reménytelen már attól a pillanattól kezdve, hogy tudomásomra jutott, hogy gyermeket várok tőle, most mégis elkalandozik a fantáziám, ahogy ráébredek, hogy Ő most épp valakinek az apjaként van itt és épp azt a valakit próbálja óvni. Egy kósza pillanatra elképzelem, vajon miként formálódott volna a sorsunk, ha akkor rég elmondom neki, hogy Tőle várok gyermeket, de mivel az elképzelés oda torkollik, hogy valószínűleg elhajtott volna a fenébe, inkább nem is merengek ezen tovább. Hiszen, elég ránéznem, hogy lássam magam előtt a lehetséges forgatókönyvet. Most is olyan büszkén és arrogánsan áll előttem, mint ahogy valószínűleg akkor is tette volna, hogy aztán neki álljon fenyegetőzni. Mert tudom, hogy így lett volna. Nem választott volna engem a felesége helyett és ez a gondolat az, ami a hosszú évek során nyugtatott. Ez ösztönzött arra, hogy soha ne is áruljam el neki, hogy van egy fia, mert sem nekem, sem Sigurdnak nem hiányzik a fájdalom, amit az elutasítása okozna.
Nem is ismer és erre emlékeztetem is, szavai hallatán pedig, jobbára csak a szememet forgatom, mert ha valamit is tud rólam, az maximum csak az, hogy miként olvadtam a karjaiba és adtam át magam a vágynak, ami hozzá űzött, de nem lepne meg, ha már azt is elfelejtette volna, bár nem hibáztatnám érte. Rég volt és csak egy kis szórakozás voltam számára, neki pedig fogalma sincs róla, milyen csodálatos ajándékot kaptam akkor Tőle. És Ő most épp ezt az ajándékot fenyegeti. -Sajnálom, ha csalódást okozok, de nem fogok reszketve meghunyászkodni előtted. Arra ott vannak az alattvalóid...- válaszolom nyájas mosollyal, de tekintetem alig, ha nem szikrákat szórhatnak és ez nem változik attól sem, ahogy burkoltan az orrom alá dörgöli a múltunkat és azt az éjszakát. Igazság szerint, még az emlékébe is beleborzongok, de mielőtt még túlságosan elmerülnék a múltban, inkább rákérdezek, konkrétan mivel is vádolja a fiamat a válasza azonban, őszintén meglep és nem is rejtem ezt véka alá. -Nem is az a típus. Forrofejű, makacs és imád az agyamra menni, de nem az a fajta, aki így mutatná ki bárkinek is az érdeklődését. - fűzöm szavaihoz sietve, majd újfent fel-alá kezdek járkálni, hiszen ez most végképp kibillentett az egyensúlyomból. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyen gond adódik majd Sigurddal és igazság szerint, most is nehezen akarom elhinni. -Egészen biztos, hogy nem valami másról van szó? Nem egy szaftos cikkhez akar információt szerezni? Vagy nem lehet, hogy nem konkrétan a lányod, hanem a lénye érdekli, a képessége?- kérdezem morfondírozva, mert éppenséggel azt is el tudnám képzelni, hogy Surtr lánya az övéhez hasonló képességekkel rendelkezik és ez, talán felhívta magára Sigurd figyelmét, talán azt reméli, hogy jobban megérti majd az erejét, hiszen jómagam próbálkoztam, de mivel ég és föld, a két ellentét az, amit képviselünk, nem biztos, hogy ebben sikert arattam.
Gondolataimból Surtr újabb szavai zökkentenek ki, sőt, igazság szerint egyetlen másodperc leforgása alatt zúdul rám a jeges rémület, majd a düh érzése, ami rögtön arra ösztönöz, hogy lendületesen elé lépjek és ádáz pillantással nézzek fel rá.-Ha egy ujjal is hozzá érsz a fiamhoz, Surtr...hidd el, nagyon meg fogod bánni.- sziszegem halkan, kimérten és bár szavaim főleg fenyegetőek próbálnak lenni, én tudom, hogy figyelmeztetésnek is vehetnénk, mert kétlem, hogy utólag büszke lenne majd arra, hogy megölte a saját vérét. Akármilyen forrófejű és kegyetlen uralkodó, nem akarom elhinni, hogy ez sem érdekelné. Egy röpke pillanatra, még az is eszembe jut, hogy talán el kellene neki mondanom, talán a sors adott most egy lehetőséget arra, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba végre, de a második legnagyobb félelmem közvetlenül az után, hogy bánthatja a fiamat az, hogy miként reagálna az igazságra. -Beszélek a fejével. Engedd meg, hogy ezt én intézzem.- sóhajtok végül egy nagyot, ahogy a józan ész újfent próbál megküzdeni a forrofejűségemmel, de iszonyú nehéz belátnom, hogy még mindig Ő van fölényben. -Csak adj egy kis időt. Kérlek.- folytatom végül egész halkan, újra felpillantva rá, bár az iménti kirohanásom miatt meglehetősen közel léptem hozzá és ez, csak most tudatosul bennem. Nyelek is egy nagyot, elkapom róla tekintetem és elfordulok, hogy nagyobb távolságot szabjak közénk. Francba, hogy még mindig, ilyen sok év és azok után, hogy azért jött ma ide, hogy fenyegesse a fiamat, még mindig piszkosul vonz magához. Mint a lampafény a lepkét és hát mindenki tudja, hogyan szokta végezni a lepke.

Mathias Skagen
Kiskép :
Rendeltetésem :
surtr vagyok
play by :
joe manganiello
Posztok száma :
23
User neve :
dimitriy
Csoport :
fire giant
Pontgyűjtő :
20
Lakhely :
muspellheim
Foglalkozás :
ruler of muspellheim
Előtörténet :
coming
Keresem :
fire cannot quench fire;
water does

Mathias Skagen
Elküldésének ideje — Vas. Márc. 27, 2022 8:53 pm

Igyekeztem minél rövidebben válaszolni a lányomat illető kérdésére, ebben pedig nem is okoztam magamnak csalódást. Nem azért jöttem, hogy Malin-ról beszélgessek, bár közvetetten érintett volt a látogatásom apropójában, miatta láttam Rán fiában valódi fenyegetést, mégsem éreztem szükségességét annak, hogy a családi ügyeimet kezdjem kitárgyalni Rán-nal. Az soha nem volt titok előtte, hogy házasságban élek, így volt ez már akkor is, mikor egymás útjába sodort minket a sors, de akkoriban még úgy tűnt, hogy talán van mit megmenteni abból a kötelékből, ami Sinmara-hoz kötött. Hibásnak bizonyultak a számítások, de eszem ágában sem volt megosztani vele, hogy a nő, a feleségem, akit annak idején előrébb helyeztem nála, már jó ideje nem az életem része. Nem mintha Rán szerelmi élete szerencsésebben alakult volna, de ahhoz úgy igazán soha nem volt közöm.
Továbbra sem mozdultam, a figyelmeztető szavak biztos távolságban hagyták el ajkaimat, közben továbbra is magam elé kulcsolva karjaimat, innen méregetve őt, de nem kellett sokat várnom arra, hogy az első jelek kiüljenek arcára. Kipirult az arca, és volt egy olyan sejtésem, hogy nem a viszontlátás örömétől, ettől függetlenül nem állt szándékomban finomítani sem magamon, sem a témán. Tényleg hálásnak kellett volna lennie, amiért hozzá jöttem először, nem pedig a porontyához, pedig a vérem inkább az utóbbit diktálta volna. Kicsit sem hiányzott ez a bizarr adok-kapok játék Rán-nal, aminek úgyis egyértelmű a végkimenetele. - Hát, ha te ettől jobban alszol... - vontam meg vállaimat egy halk sóhaj kíséretében, miután közölte velem, hogy szerinte minden oldala ismeretlen számomra, de ő is tisztában lehetett azzal, hogy reakcióim inkább volt gunyoros, semmint őszinte. Elég sok oldalát megismertem régen, ezer éve, és azt tartották, hogy mindenki képes változásra, de eddig egyetlen reakciójával sem cáfolta meg magát.
Nem ült ki semmi az arcomra, átengedtem neki ezt a lehetőséget, bár végül is valahol meg tudtam érteni. Én a lányom miatt jöttem, neki azonban a fiát kellett védenie. Éppen tőlem. A sors szeretett gúnyolódni rajtunk, de a könyörület még akkor sem szerepelt volna a szótáramban a csemetéje iránt, ha előtérbe helyezem, hogy az Ő fia. - Akkor most ki fenyeget kit? - vigyorodtam el, mintha nem vettem volna elég komolyan őt, pedig tudtam, hogy a haragja képes lesz testet ölteni, ha túl messzire megyek. Én pedig készenálltam túl messzire menni. - Gondolom nem kell mondanom, hogy téged is könnyen megégethet az a bizonyos tűz. Vagy már elfelejtetted? - vontam fel kérdőn a szemöldökömet, nem hagyva ki egyetlen alkalmat sem, hogy a múltat felidézve kényelmetlen helyzetbe hozzam. Nem riadtam vissza, mert nem volt okom félni tőle, őt pedig szintén nem alamuszinak ismertem meg, de reméltem, hogy ez az este nem a bár porrá zúzásával fog véget érni. Nem akartam műsort adni holmi halandóknak. - A fiad követi és zaklatja a lányomat - finomítottam végül a hangom élén, mint aki nyitott a normális emberi kommunikációra, pedig belül ugyanúgy zubogott bennem a vér, mint az imént. - Furcsa, mert amúgy nem tűnik végzetesen reménytelennek a fiad - tettem még hozzá, ezzel burkoltan közölve vele, hogy amúgy szemügyre vettem a fiát, mielőtt idejöttem volna, majd lazán vállat vontam. - Gondolom kitalálod, mi lesz a következő lépés, ha nem tűnik el a lányom életéből.

coded by eirik
Liv Larssen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Rán vagyok
play by :
Inbar Lavi
Posztok száma :
48
User neve :
Maze
Csoport :
istenek
Pontgyűjtő :
45
Lakhely :
Grünerlokka
Foglalkozás :
I am a godness
Előtörténet :
some come to clear
Your path.

Liv Larssen
Elküldésének ideje — Hétf. Márc. 21, 2022 7:09 pm

You and I will always be unfinished business

Szándékosan vagy talán, inkább sértettségből tettem úgy az utóbbi pár száz évben, mintha egyszerűen nem is létezne Surtr, mintha a gyerekem apja valóban meghalt volna és nem lenne más, mint pár kósza, igen forró emlék. Meg volt a saját élete, a saját házassága, amibe visszatáncolt, miután élt a lehetőséggel és megszerezte mindazt, amit én nyújthattam neki. És meg volt a magam élete is Aegir mellett, ott volt a családom és a gyerekeim, akikkel törődhettem, mint sem hogy olyasvalakire pazaroljam az energiámat és az időmet, aki elérhetetlen. Mert Ő mindig is az volt, hiszen ott büszkélkedik a mai napig Sinmara oldalán -legjobb tudomásom szerint-, ami végtére is, így helyes. Nem meglepő hát, hogy mit sem tudok a lányáról, hogy vissza is kérdezek, de az sem lep meg, hogy a válasza igen rövid és még véletlenül sem részletezi. Számomra, most amúgy sem a lánya a lényeg, leszámítva, hogy történetesen akárhogy is nézzük, a fiam féltestvére és nagyon nem jó, ha Sigurd épp rá vetett szemet.
Talán, a sors fintora mindez. Életünk fonalai úgy kanyarognak, hogy még véletlenül se úszhassam meg, mintha szándékosan akarná valaki vagy valami, hogy fény derüljön a titkomra. Pedig, én azt nagyon régóta féltve őrzöm, ahogy a fiamat is és fogom is, ha rajtam múlik.
A tény, hogy az apja az, aki most fenyegetőzni kezd, aki arra kér, hogy bírjam jobb belátásra a fiamat, egészen komikus. Más esetben, más helyzetben, talán a legjobb válasz az lenne, hogy "Intézkedj, hiszen a te fiad", de ez most nem az a helyzet. Sigurd az én felelősségem, ennek ellenére nem tetszik a hangnem, amit Surtr megüt velem szemben még, ha finomít is kicsit a kifejezésen. -Figyelmeztetsz? - kérdezek vissza felvont szemöldökkel, miközben érzem, hogy az adrenalin, a forróság, lassan elborítja minden porcikámat. Rühellem, ha valaki "figyelmeztet", azt meg végképp, ha a gyerekem élete a tét ezáltal. Kevés dolog van ebben az életben, ami fontos számomra, amiért bármire képes lennék, de a gyerekeim azok. A fiam különösen, mert bár sosem vallanám be senkinek, Ő a legkedvesebb számomra. Egy olyan éjszaka emléket őrzi, ami keserédes foltja a múltamnak. Ez a múlt meg most pofátlanul rám vigyorog és félre biccentett fejjel úgy méreget, mintha valami különös kis lény volnék, akiről nem tudja eldönteni, hogy hagyja a fenébe vagy inkább megölje. A macska szokott így nézni az egérrel, csak épp én rohadtul nem vagyok egér és erre talán Őt sem árt emlékeztetnem. -Szerintem nem túlzás, ha azt mondom, hogy számodra minden oldalam idegen.- vágok vissza egy fúria mosolyával, csípőre vágott kezekkel, akármennyire is magasodik fölém és akármennyire is nem akarnék valaha is harcba keveredni vele. Őszintén nem tudom, hogy mi lenne a végkimenetele, de szerintem nem túlzok, ha egy apokalipszishoz hasonlítom a helyzetet. -Ne hasonlítgass holmi esőhöz.- jelenik meg arcomon egy ragadozóéhoz hasonló mosoly, bár egyáltalán nem lep meg, hogy fogalma sincs arról, mire is vagyok képes valójában, mint ahogy az sem, miként hatnak rám szavai és az, ahogy végig néz rajtam.-És ne feledd, hogy a tűz ellensége a víz. Nehogy véletlenül a te lángod csorbuljon végül.- nézek vele farkasszemet továbbra is, bár tisztában vagyok vele, hogy ideje lenne vosszavonulót fújnom, egyszerűen elfogadva, hogy rá kell koppintani a fiam orrára és kész. Aztán úgyis eltűnik újra, nekem pedig bőven lesz időm kitalálni, hogy vigyem ezt véghez anélkül, hogy Sigurd egy életre meggyűlölne. De tudnia kell, hogy meddig mehet el, hogy én sem vagyok egy apró egérke, akit könnyedén eltiporhat, akár ő a nagy Surtr, akár nem. -Egész pontosan, mivel vádolod a fiamat?- kérdezem végül, miközben én is félre biccentem a fejem hozzá hasonlóan, úgy bámulok fel a fölém magasodó férfira, akivel egyébként tényleg semmi kedvem harcba bocsátkozni.

Ajánlott tartalom —

playing with water, wet; playing with fire, burned
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Cameron & Aviva | blood in the water
» lienna & sigurd | eyes on fire
» a tiny spark can set a great fire
» Dimitriy & Ivan | the fire that rages inside us erased all the good
» he set a fire to the world , but never let a flame touch her

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: