M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Axel & Aviva | a few more steps
 :: Valhalla csarnokai ;;
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
I'll be the blood
If you'll be the bones
I'm giving you all

- -
Ha valamit nem néznék ki soha Avivából, az a szerény, visszafogott jellem. A "szendeség". Néha sikerül zavarba hoznom, pírt csalni az arcára, de akkor is váratlanul kell érnie a szavaimnak. Most viszont a hülyéskedésemet komolyan veszi, látom a kérdésre az elszántságot a fején és én nem tudom eldönteni, hogy ez most megnehezíti-e majd a dolgomat. Ugyan is ha van valami, aminek nehezen tudok ellenállni, az a kipirult arca. Legyen ez egy szituációs vicctől - lásd csuporka -, vagy az intenzív mozgástól és kimelegedéstől - lásd... szinte minden estét, mikor együtt vagyunk. Persze, mivel nem láttam még olyannak, nehéz elképzelnem szendének, de azért magamra öltöm majd a "szívtipró macsót", hogy passzoljon az elképzelésbe. Kicsit azonosulnom kell majd vele, mert mióta Viva magához kötötte a szívem, nehéz nem állandóan szerelmesen körberajongnom őt. Na majd... majd. Megoldom én ezt. Az a pillantás, amivel végig mér, egy kis vigyort vált ki belőlem. Na jó, talán annyira még sem lesz ez nehéz. Csak többet kell majd cicáznom és csuporkáznom.
Szóba jönnek tetoválások, kutyák, pórázok, és az, hogy itt a négy fal között nem lesz szende.
- Még csak azt kéne... - éééés itt inkább félbe hagyom a mondatot, és nem kezdem el sorolni, hogy imádom, amikor játszik velem, legyen az parancs követés, vagy parancs szegés.
Induláskor még egy valódi nászútról is szó esik, bár ezzel kapcsolatban felmerülnek kellemetlen dolgok, emlékek és gondolatok, amelyeknek ha nem is ad hangot, látom rajta. Nem vagyok vak, tudom, hogy neki is borzalmas volt az azt követő időszak, és talán ezért is gondolt a hajózásra, de számomra most még idegen ez a gondolat. Ez nem jelenti azt, hogy ne akarnék vele lenni, vagy hogy ne a karib tengerparton. A felvázolt lehetőségre halványan elmosolyodik, de pillantásából, és simításának irányából is tudom, hogy még mindig a robbanás jár a fejében. Halkan szusszanok, és mivel nem válaszol, nem firtatom a témát, csak elindulunk.

A központi pályaudvarhoz érve besétálunk, és két felé válunk. Előtte azért közlöm a telefonnal kapcsolatos igényemet egy vigyorral, Viva kacagása pedig boldogsággal tölti meg a lelkem. A szavaira pilláimat rebegtetve mosolygok rá, hátha ez meggyőzi őt arról, hogy márpedig illik hozzám egy olyan telefon, de aztán elnevetem magam, mert nem tudom tartani ezt az arcot sokáig, komolyan. Miután elválunk, nekem kell vagy fél óra, három negyed óra, mire megtalálom a boltot, aztán kiválasztom azokat, amik kellenek most is, meg később. Egy részét elrakatom, a másik felét most megveszem, és elindulok vissza. Ott persze Viva ismét előbukkan a tömegből, mint szürke szamár a ködből. Rá mosolygok. Látom, hogy van nála valami zacskó, de különösebben nem tereli el a figyelmem, nyilván a telefon van benne. Rá kérdezek a sikerességre, és amikor azt mondja, hogy nem volt Hello Kittys, akkor megpróbálok nagyon szomorú arcot vágni, míg ő lebiggyeszti az ajkát, de aztán halkan elnevetem magam, míg ő elvigyorodik. Lehajolva nyomok egy csókot a feje búbjára, aztán átkarolva egymást indulunk el. Kérdésem a következő megállóra terelődik. Ismeri az állomást, így az már jó kiindulási pont.
- Az jó lesz, onnan nincs messze. - bólintok, aztán amikor azt mondja, hogy majd onnan elvezetem, még hozzá a combját érintve, egy sunyi mosoly kerül az arcomra. Már mondja is, hogy lehetőleg óvatosan taperoljam, mire elvigyorodok, míg a motor felé sétálunk.
- Szóval ne nyúljak a nadrágodba? Kár... De legalább engedéllyel fogdoshatom a combod, az is valami. - nevetek halkan, aztán kiérve oda nyújtja nekem a zacskót. Automatikusan a kabátom belsejébe rejtem, be is cipzározom, mert nem akarom fogni, és azt se akarom megkockáztatni, hogy kiessen kettőnk közül. Magamra veszem a sisakot, közben adózok pár másodpercet Viva látványának, aztán felülök mögé a motorra. A tenger mentén haladva a főúton körülbelül 20 perc alatt érjük el a másik állomást, szóval amikor már látom, hogy közeledünk hozzá, kicsit előrébb hajolva simítom mindkét meleg tenyerem a combjára. Amikor a körfogalmakhoz érünk, mert kettőn is keresztül vezet az utunk, kezem felemelve mutatom ujjammal, hogy hanyas kijáratnál kell kihajtania. Utána már csak pár perc, két bal kanyar, elmegyünk a Skoyeni háziorvosi rendelők mellett, és a kis utca végén megállunk, egyenesen egy BestMarine tengerészeti eszközbolt előtt. Leszállok a motorról, leveszem a sisakot, és a kék kis épületre nézek, majd Vivára.
- Bejössz? - nézek rá, aztán csak hogy gonoszkodjak, közelebb hajolok.
- Választhatsz kötelet. - mondom sunyi vigyorral az arcomon, aztán még őt figyelve elindulok befelé. Egyébként nem vicceltem, vagy hát nem teljesen. Belépve köszönök, aztán megemelve a fejem, a polcok felett átpillantva célirányosan elindulok a kötelek felé. Van méterre is, meg előre csomagolt állapotban is. A közepes vastagságúak közül kiválasztok egy feketét, abból vágok úgy harminc centit, aztán Vivára tekintek.
- Melyik tetszene a csuklódon ezek közül a vékonyak közül? - mutatok a választhatókra, és teszem fel a kérdést megint piszkosul két értelműen, egy ádáz mosollyal az arcomon, pedig most kivételesen azt akarom, hogy a kellékhez válasszon kötelet. Ha választott, megfogom a kezét, felemelem, és megnézem a csuklóit - amin egyébként még mindig látszódik játékunk nyoma -, de nem hagyom, hogy elterelje a figyelmem. Vágok húsz centit belőle, aztán ismét rá nézek.
- Nézz körbe, hogy kell-e valami. - mosolygok rá huncut módon, míg a két méretre vágott kötéllel a pulthoz lépek. Egy vihargyújtót is hozzá teszek a szetthez. Ha Viva hoz valamit még, akkor azzal együtt fizetek, ha nem, hát csak ezeket veszem. Zsebre vágom ezeket is, csak a másikba, mert a mostani már kezd megtelni, aztán elköszönök, és az ál-feleségemmel indulok meg kifelé.
- Nah, igazából mit szólnál, ha beiktatnánk még egy megállót, hm? Nincs messze az se. - kérdezem kis mosollyal, és ha benne van, akkor a sisakot magamra kapva ülök mögé, amint felült.
- Csak vissza kell menni a Hoffsveinen főútra, amiről lekanyarodtunk, csak tovább kell menni rajta. Van a közelben egy tópark, a Smestaddammen. - ha benne van a dologban, akkor elindulhatunk, és ismét a combjaira teszem a kezem, nem mintha ne lenne egyszerű oda találni... egyszerűen csak élvezem, hogy ott lehet, míg karjaim közre fogják kis testét. A parkhoz érve igazából annak közvetlen közelében is letudunk parkolni, az egyik pad mellett. A hó el van takarítva a padokról, és a járdáról, de a tavat bőségesen fedi, csak a száraz nádas színesíti a fehér mezőt. Leszállok, aztán leteszem a sisakot a motorra. Senki sem fogja elvinni, itt vagyunk két lépésre tőle. Megvárom még Vivát is, és ha ugyan így tett, átkarolva sétálok vele a padra. Leülve azonban elengedem, hogy elkezdjem összerakni a dolgokat. Előveszem a vihargyújtót, és a köteleket, amelyek végeit megpödörve égetem össze, hogy ne jöjjenek szét, majd leteszem őket a combomra. A zsebemből előkerül egy kisebb fehér zacskó is, már most csilingel a tartalma, ahogy egymáshoz koccannak a horgonyok. Azokat is kiteszem a lábamra, majd a zacskót visszadugom a kabátomba - nem szemetelünk. Fogom a kis horgonyt, a Viva által választott vékony kötelet, aztán átfűzöm rajta.
- Add csak a kezed... - intek neki mosolyogva, és ha nyújtja, már csinálom is, koncentráló fejjel a csomót a csuklójára.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
will you carry me away? stay forever and a day? come here, a little closer, and I will never run away, no, I will never run away from you
Axel && Aviva

Megbeszéljük, hogy a mai nap legyen az évforduló, ha már adja magát a dolog, és amikor hozzáteszi, hogy ha ma nem is, akkor majd holnap elvisz valahová ez alkalomból, akaratlanul is izgatott csillogással a szememben mosolyodom el. Le sem tagadhatnám, hogy már a gondolatát is imádom annak, hogy újra csináljunk valamit együtt, és ha már az eddigiekről is ilyen szép emlékeket őrzök... akkor én biztosan állok elébe a következő alkalomnak vagy alkalmaknak is. Aztán rákérdez arra is, hogy előadjuk-e magunkat személyiség szintjén is, bár jól tudom, hogy nem gondolja komolyan, azzal a nevetéssel aláírta az ítéletét.
– Tudom, de én nem – mosolygok rá elszántan, mikor leolvadó vigyorral hunyorog rám. Nem valószínű, hogy sok alkalommal kell majd igazán megjátszani magunkat, de ha nem nézi ki belőlem a szende szűzlányt, akkor kénytelen leszek megmutatni neki. Inkább rákérdezek, hogy akkor ő lesz-e a megrontóm, és még a hitetlenkedő nevetése sem tud kizökkenteni. A válaszán egyébként is elvigyorodom.
– Azt elhiszem... – mormolom, a szemem sarkából sandán, élvezettel teli mosollyal mérve végig a székben ülő alakját.
A házasság témája persze felhozza annak a jelképeit is, bár a tetoválásokról beszélve látom rajta, hogy egy kicsit komolyabban elgondolkozik, na nem azon, amit én viccből felvetettem. Érdeklődő mosollyal figyelem, de nem forszírozom a dolgot egyelőre, egyébként is elvicceli, nekem pedig eszembe jutnak bizonyos pórázok, és abból, ahogy az ajkába harapva vigyorog rám, pontosan tudom, hogy neki sem kellett kétszer végiggondolnia, mire célozhatok. Azért hálás vagyok, hogy nem kezdi el húzni az agyamat semmivel, bár később, miután összekészülődtünk és a képzeletbeli nászutunkról beszélünk, nem tudok megállni egy hasonló megjegyzést. Látom rajta, hogy az ő fantáziája is megindul, a megjegyzésére pedig elnevetem magam.
– Eközött a négy fal között azért nem lesz gyakori vendég a szende szűz – biztosítom vigyorogva, aztán rákacsintok. A legjobb talán az lenne, ha itt le is zárnánk ezt a témát, legalábbis utólag visszagondolva, Axel kérdése ugyanis jogos, és ennek megfelelően vágja is el az addigi vidám elmélkedést. Nem haragszom rá emiatt, tényleg jogos volt a felvetés, de az emlékek akkor is úgy szállnak meg, mintha muszáj lenne nekik, és ezen nehéz túllépni. Valószínűleg nekem is idő kell még, mire teljesen el tudom ezeket temetni magamban, két hónapig kísértettetek azok a képek, nem fognak egy-kettőre elmúlni. Elterem a figyelmem a készülődés befejezésével, aztán automatikus léptekkel indulok kifelé, míg meg nem állít az ajtó előtt. Már az, hogy hozzám ér és magához karol, önmagában is segít, de csak sóhajtok egy nagyot, mert ettől én még hülye ötletnek értékelem. Csak akkor nézek rá, amikor az állam alá nyúlva felemeli a fejem, de akkor hagyom, hogy szemeim elvesszenek az ő komoly kékjeiben. Szavaira halványan, de elmosolyodom, ahogy megjelenik a lelki szemeim előtt a kedves kép, aztán felemelem a kezem és megsimítom az arcát, hüvelykujjammal megérintve a bal szeme alá futó heg alját is. Majd egyszer túl leszek rajta.
Inkább elterelem a figyelmem a zárral, azzal, hogy odasimulok hozzá, míg leérünk a motorhoz, aztán azzal is, hogy élvezem magamon a tekintetét és még egy kicsit rá is játszok a dologra. Látom, mekkorát nyel, és igyekszem elfojtani az ördögi mosolyomat, de nem teljesen sikerül. Megmondja az úticélt, aztán ő is felszáll, és elindulunk. A pályaudvarhoz érve aztán én vagyok az, aki egy kicsit elveszik a látványában, de ezt egyre kevésbé érzem újdonságnak, kezdek hozzászokni, hogy olyan vagyok vele kapcsolatban mint egy megszállott. Addig persze nincs baj, amíg ez neki is jó így, és a vigyora, meg a csókja sem árulkodik másról. Elindulunk, de a telefonos kapcsolatos kívánságára elnevetem magam.
– Oké, rendben, az úgyis olyan szívtiprós. El sem tudok képzelni jobban hozzád illőt – ingatom a fejem kuncogva. Csak az a szerencséje, hogy ezt azért nem veszem annyira komolyan, mint a szende szüzes megjegyzését. Elbúcsúzunk az előtérben, megbeszélve, hogy majd ott találkozunk, aztán szerzek még egy finom csókot, és csak azután indulok el.
Megveszek mindent, ami kell - még ha nem is rózsaszínt és Hello Kittyset -, aztán azt is, ami nem kell, de megihletett egy kicsit az "évfordulós" ünneplés gondolata. Ez utóbbit gondosan elrejtetem, nincs is nehéz dolgom, aztán már csak Axelt kell megvárnom az előtérben. Amikor meglátom, odamegyek hozzá, és bár feltűnően vidám, nem fűzök ehhez megjegyzést, inkább arra gondolok, hogy sikerült megtalálnia, amit keresett. Szentül hiszem, hogy én vagyok az egyetlen, aki készül valamire.
– Én is, bár sajnos Hello Kittys nem volt – biggyesztem le egy kicsit az ajkaimat, mielőtt elvigyorodnék, aztán karomat a dereka köré fonva elindulnék vele kifelé. Egyelőre nem számolok be róla, hogy nem eldobható készüléket vettem, majd ráérünk ezzel akkor foglalkozni, amikor beüzemeljük a telefont. A kérdésére felpillantok rá és elgondolkozom egy kicsit.
– Az ottani pályaudvarnál voltam már – felelem elmélázva. – Oda biztosan el is találok, ha az jó. Ha nem, akkor majd navigálsz, amikor a közelben vagyunk – mosolygok fel rá. – Bal comb  a balra fordulás, jobb comb a jobbra, mindkettő a megérkeztünk, de óvatosan taperolj, mert vezetni fogok – sandítok rá kiszélesedő mosollyal. Nem mintha képes lennék veszélybe sodorni őt a figyelmetlenségemmel, de azért tudjuk, milyen hatással tud rám lenni.
Ha itt már nincs több dolog, akkor részemről indulhatunk is. A saját szerzeményemet rábízom, a zacskó tartalma elég kicsi ahhoz, hogy  könnyen közénk tudja rejteni és ne kelljen a kezét használnia ahhoz, hogy fogja. Felülök a motorra - és ha szeretné, megint hagyom, hogy kiélvezze a látványt -, indítok, és amint ő is megvan, elindulok. A fejemben az állomás szerepel úticélként, de figyelek rá, hogy ha mégsem azt célozzuk meg, hanem Axel fog navigálni, akkor ki legyek hegyezve az útmutatásra.

heartbeat || coded by eirik
Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
We're only here for just a moment in the light
One day it shines for us the next we're in the night
So say the word and I'll be running back to find you
A thousand armies won't stop me I'll break through
I'll soar the endless worlds for only one sight
of your starlight

- -
« Zene; Starlight»
A mosolya továbbra is kellemes érzéseket kelt bennem. Jó érzés boldoggá tenni őt, még ha csak ilyen apró, elejtett mondatokkal is. A kérdésre lassan bólogatni kezdek.
- Miért is ne? - mosolyodok el.
- Bár ma nem tudlak elvinni az évfordulónk alkalmából sehová, mert lesz egy-két elintézni való dolgunk, dolgom... de majd holnap. - vigyorodok el, és kacsintok rá játékosan.
Felhozva az ál-házasság kérdésében nekem felmerül az, hogy lesz-e ál-személyisége? A magaméról nem esik szó, de egyébként is csak viccnek szántam, amit mondtam a szende szűzről, még is, a vigyorom kicsit erőtlen lesz, ahogy ő lassan huncut módon elmosolyodik. Amikor azt mondja, rendben, felvonom a szemöldököm.
- Csak vicceltem, tudod? - kérdezem szemeimet összehúzva. Nem tudom elképzelni őt szendének, hogy őszinte legyek. Mindig is olyan talpra esett és határozott volt, már az első pillanattól fogva. Már abban a mocskos cellában is, ahonnan kiszedtük évekkel ezelőtt. Amikor rá kérdez, hogy én leszek-e a macsó, aki megrontja, hitetlenül nevetem el magam, már csak azért is, mert az ártatlanság elég messze áll tőle, meg hát... Most tényleg el akarjuk ezt játszani?
- A szívtiprót elég jól tudom hozni... - csóválom meg a fejem még mindig hitetlen mosollyal. Bár akkor már magamnak is kell valami jó munka ötlet, mert hát egy "magamfajta macsó" még is mivel tudna megtartani egy okos, visszafogott szépséget? Mert nem az eszével, az biztos.
A név után a tetoválásra terelődik a szó, és őszintén elgondolkodom rajta. Leginkább valami kutyafélét tudnék magamon elképzelni a hűség és a védelmező ösztönök miatt, de inkább viccbe fojtom a dolgot... ő meg rá kontrázik egy kis emlékeztetővel, mire vigyorogva harapok az ajkamba, míg figyelem. Megkérdezném tőle, hogy tetszett-e neki, de az, ahogy megköszörüli a torkát, elég válasz a kimondatlan kérdésre is.
A nászút ötletéről beszélgetve - mármint valódi nászútéról - eleinte viccesre veszem a dolgot, mert hát egy kicsit annak is hat, hogy őszinte legyek. Amikor a klímás szobára csak az a válasza, hogy egyébként is kimelegednék, akkor kicsit megborzongok az elém lebegő fantázia képtől.
- Szende szűz egy francokat... - csóválom meg a fejem mosolyogva. Pont nem gondolok rosszra, erre előhozza belőlem az ilyen gondolatokat! Szépen vagyunk.
Amikor viszont felhozza a tengert, és a hajót, egy kicsit elbizonytalanodok, és ahogy hangot adok ennek, az ő hangulata olyan hirtelen változik meg, mintha... nem is tudom. Meg is lepődök rajta. Halkan sóhajtva állítom meg átkarolva őt, mielőtt kiléphetne az ajtón.
- Egyáltalán nem volt hülye ötlet. - mondom halkan, komolyan rá tekintve, és ha kerüli a pillantásom, hát álla alá nyúlva emelem meg fejét finoman.
- Tudom, hogy... az ilyesmi nem most lesz, ha lesz egyáltalán... Lehet, addigra újra hajóra fogok vágyni. Most, még ha csak gondolatban tartunk ott, bőven megelégednék azzal a karibi homokos parttal... meg azzal, hogy beáshassalak, rajzolhassak rád sellőfarkat. - próbálom meg vidítani egy halvány mosollyal, arcát fürkészve.
Ezután elindulunk. Persze, oda lent nem tudom megállni, hogy ne bámuljam meg amikor felszáll, de pont ezen bámulás miatt veszem észre, hogy minthatalánegyicipicibepucsítana, ami miatt úgy érzem, kiszárad a torkom, úgy hogy nyelek egy nagyot. A végén közlöm az úti célt, és gyorsan fel is ülök mögé.
A plázához érve leszállok, körbe nézek, aztán mikor Viva leszáll és leveszi a sisakot, közlöm vele a tervemet egy vigyorral, meg egy csókkal. Nincs ellenvetése, szóval együtt megyünk az épületbe, míg a saját tervét vezeti fel, én pedig bólintok.
- Rendben, jól hangzik. Rózsaszín Hello Kittyset kérek. - vigyorgok rá viccelődve. Az pont illene az ilyen motoros, bőrdzsekis felszereléshez... A kérdésére, hogy itt legyen a meeting point, bólintok. Adok neki egy csókot, ahogy megint lábujjhegyre áll, aztán még ezen somolyogva figyelem, hogyan távolodik tőlem, aztán a magam dolgára indulok.
Természetesen ékszereshez megyek be. Nálam a válogatás viszonylag több ideig tart, de csak azért, mert a rozsdamentes acél horgonyokon kívül mást is választok, amelyet elrakatok, hogy majd máskor visszajöjjek érte. A két horgonnyal a zsebemben indulok végül vissza a találkozási pontra, ott persze megint Viva talál meg előbb, bár ezen nem kéne meglepődnöm. Amikor hozzám lép, kérdésére elmosolyodok.
- Aham. Na és te? - kérdezem vidám mosollyal, míg újfent átkarolom, és elindulok vele kifelé az épületből a motorhoz.
- Tudod, merre van Skøyen? - kérdezem aztán lenézve rá. Azért Oslo elég nagy, ez pedig egy félreeső kis része, de talán pont emiatt nem lennék meglepve azon se, ha ismerné.
Anonymous

Vendég —
will you carry me away? stay forever and a day? come here, a little closer, and I will never run away, no, I will never run away from you
Axel && Aviva

Szélesen elvigyorodom, amikor elárulja, hogy a fürdőruhás látványom biztosan kitartó küzdelemre sarkallta volna, de megállom, hogy bármiféle megjegyzést tegyek arra, mit tett volna, miután fürdőruha nélkül is látott. Persze, a história vége végül is az lesz, hogy összeházasodtunk, ebben a történetben legalábbis biztosan, szóval talán nem is kell találgatnom. Rákérdezek az időpontra is és egyetértően bólogatok az ötleteire.
– Legyen a mai nap az évforduló? Ha már ma beszéltük meg – mosolyodom el. A papírok egyébként sem a mai dátummal készülnek majd, szóval nem oszt, nem szoroz, de legalább tényleg lenne valami, ahonnan meg tudjuk jegyezni. A következő kérdése logikus, és valószínűleg komolyabban eltűnődnék rajta, hogy mi lehet ehhez a legmegfelelőbb jellem, ha nem hozná fel a szende szüzet és nem nevetne hozzá. Lassú, huncut mosoly terül el az arcomon, a szemeim pedig ugyanígy csillannak meg.
– Jó, rendben. Te akartad. Egy szende szűz feleség rendel – vonok vállat elégedetten. Nagyon is értem, miért nevetett, egyáltalán nem illik a valódi énemhez, pláne nem ahhoz, amit egymással szoktunk művelni, de ha úgyis annyira szeret zavarba hozni, akkor most majd hatványozottan élvezheti a helyzetet. – És te leszel a macsó, aki megrontja az ártatlan lelkemet? – kérdezek vissza bazsalyogva. Persze szavazhat valami szigorúan vallásos neveltetésű karót nyelt jófiúra is, de azért nehéz lenne komoly képpel előadni, hogy a hitvesi ágyban szigorúan misszionárius pózban, egymásra sem nézve teljesítjük a kötelességeinket havi egyszer, és házasságig nem is volt szex. Már a gondolatra is nevethetnékem támad.
A tetoválás ötletével nevetve viccelődünk, egészen addig a pillanatig, míg meg nem érzek a szavai mögött egy kis komolyságot; na nem a Maria név vagy a rózsa kapcsán. Mosolyogva gondolkozom el, amikor megemlíti a vérebet, igazából még látnám is az összefüggést, elég csak felidéznem, hogyan védelmezett engem, amikor és ahányszor csak tudott és kellett. Mielőtt viszont tovább gondolhatnám a dolgot, eljut hozzám a megjegyzése is, ami miatt ismét elnevetem magam, aztán megcsóválom a fejem és egy egészen más jellegű mosoly költözik az arcomra.
– Nem mintha rád került volna a póráz tegnap este... – jegyzem meg, de aztán rögtön meg is köszörülöm a torkomat, mielőtt túl messzire kalandoznék az emlékeimben; megint.

Miután összeszedtük magunkat és a hidegről eszembe jut annak a kellemes ellentéte is, és ha már házasoknak készülünk, felvetem a nászút ötletét, nem igazán gondolva bele, hogy ahhoz igazából tényleges házasságra lenne szükség.
– Miből gondoltad, hogy nem lennél egyébként is mindig kimelegedve? – engedek meg magamnak egy pajkos mosolyt. Ez a vidámság és a pajkossá egészen addig tart, míg fel nem teszi a sokkal komolyabb kérdését, aminek hatására akkor sem tudnám fenntartani a jókedvem, ha akarnám. Megrándul az arcom, ahogy felidézem a pillanatokat, pedig én jóval kevesebb traumát őrzök ezekkel kapcsolatban, hiszen nem én vagyok az, aki kétszer is kis híján meghalt. Így sem kellemesebb viszont felidézni azokat a perceket, szinte érezni a robbanás és a lángoló yacht hőjét az arcomon, a torkomat szorító kétségbeesést, a rettegést, ami kiszorította a levegőt a mellkasomból. Elfordítom a tekintetem és nyelek egyet.
– Igazad van. Hülye ötlet volt – mormolom és inkább lekötöm magam azzal, hogy bekössem a bakancsomat, hátha közben ki tudom magamból űzni azokat az emlékeket, a képeket és az érzéseket egyaránt.
Amikor kimegyünk az ajtón és megdicsérem őt a zár miatt, már lassan feledésbe merülnek ezek a pillanatok, és ahogy elindulunk lefelé a lépcsőkön, arról beszélve, hogy először az ál-házasságunk jelképeit kellene beszerezni, már teljesen megfeledkezem róla. Felülök a motorra, úgy teszem fel a következő kérdésemet, de a válasza várat magára egy kicsit, helyette a vizslató tekintetét élvezem magamon, és lehet, hogy a kelleténél egy kicsit ívesebben tartom a derekam, hogy rájátsszak erre. Elmosolyodom, vagyis inkább vigyorgok, tagadhatatlanul élvezem, hogy ennyire kedvére van a látvány, de amikor megkapom a választ, erőt veszek magamon és csak bólogatok, majd felveszem a sisakot is, hogy el tudjunk indulni, amint ő is felült mögém.
Megcélzom a pályaudvart, viszonylag közel találok parkolót is, ahol le tudom tenni a motort. Ezúttal én vagyok az, aki egy kicsit csorgatja a nyálát képzeletben, miközben nézem, ahogy leveszi a sisakot és körülnézve a hajába túr. Éppen profilból látok rá, és akaratlanul is az jut eszembe, hogy mintha valami elcseszett reklámot néznék, amit pont arra terveztek, hogy a nőknek összefusson a nyál a szájában - és működik. Nagyon is. Veszek egy mély levegőt, miközben én is leszállok és leveszem a sisakot, de a szavai szerencsére segítenek elterelni a figyelmemet; mondjuk az a vigyor és a szeme huncut csillogása kevésbé van segítségemre, hát még az a mozdulat, ahogy az államra fogva hozzám hajol egy csókra.
– Ahogy a leendő álférjem kívánja – vigyorodom el. – Én addig elintézem a másik telefont – teszem hozzá, miközben karommal átfonom a testét, legalább a plázáig élvezve a közelségét, ha már ott úgyis szét kell majd válnunk. Szerencsére látszik, hogy nagy a forgalom odabent, szóval nem lesz nehéz elvegyülni, ez mindenképpen pozitív. Miután bejutottunk, elengedem, mosolyogva pillantva fel rá.
– Találkozzunk itt, ha végeztünk? – ajánlom fel. Ha belemegy, lábujjhegyre állva zsebelek be még egy csókot, aztán megyek én is a dolgomra, hogy hagyjam érvényesülni, de azért a vállam felett még hátrasandítok a szemem sarkából, csak hogy legeltethessem rajta egy kicsit a szemeimet. Néha tényleg úgy érzem magam mint egy hormontúltengéses, kiéhezett tinédzser, de gondolom addig jó, amíg megőrülök érte, nem?
Megkeresem az elektronikai boltot, de egy kicsit átgondolom az eredeti terveimet. Ledobható telefon helyett egy rendes mobiltelefont veszek, az egyszerűbb fajtából, amit még gond nélkül szét lehet szedni, és egyben adnak hozzá olyan kártyát is, amihez nem kell semmilyen szolgáltató, egyszerűen csak tartalmaz olyan alap dolgokat, mint fix lebeszélhető idő, SMS, és internet, fél éves rendelkezésre állással. Úgy érzem, ez jobban szolgálná Axel érdekeit, akár könnyebben tudná tartani a kapcsolatot a családjával is, persze szigorú óvatossággal. Nem szeretném szigorúbb keretek közé szorítani a kelleténél és megbízom benne annyira, hogy tudjam: vigyázni fog. Ezzel felszerelkezve indulok vissza a találkozási pontra, bár valószínűleg nagyon gyorsan végeztem... talán ezért is kalandozok el egy kicsit, amikor meglátok egy másik boltot, és úgy döntök, nem lenne rossz ötlet oda is betérni.
Onnan már kevésbé sima elégedettséggel mint inkább önelégült mosollyal a szám sarkában távozok, de a szerzeményemet gondosan úgy csomagoltattam be, hogy Axel még véletlenül se pillanthassa - vagy sejthesse - meg a tartalmát idő előtt. Visszatérek a bejárat közelébe, már messziről figyelve, hogy Axel is végzett-e, de mivel még nem látom, egyelőre beolvadok az emberek közé. Türelmesen várok, aztán ahogy megpillantom az alakját közeledni, én is elindulok, aztán mosollyal az arcomon lépek oda hozzá.
– Sikerrel jártál? – kérdezem somolyogva, nem is kérdezve rá a részletekre. Úgyis megtudok mindent, amikor akarja.

heartbeat || coded by eirik

Ajánlott tartalom —

Axel & Aviva | a few more steps
Vissza az elejére 
5 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5
 Similar topics
-
» Axel & Aviva | way down we go
» Axel & Aviva
» Axel & Aviva | recalculating
» Aviva & Axel - The End of the Journey
» Aviva & Axel - I want You back

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: