Én nem is gondolkodom, hogy jutottunk ide. Olyan rövid az életünk - amit majdnem tapasztaltam is kétszer -, hogy nem csoda, hogy mindent minél hamarabb, most akarunk. Heves lánggal ég ez a szerelem, és habár másnak ostobaságnak tűnhet már most jelképekkel egymáshoz kötni magunkat, ha holnap valamelyikőnk elesne, biztos megbánnám, ha nem tettem volna meg. A sushibárhoz érve persze tetteti a tudatlant, de a szemének csillanásából nagyon is kiolvasható, hogy érti, miről beszélek. Főleg, hogy nem rég még a "mézes" evéséről beszéltünk. Igyekszek nyugalmat erőltetni magamra egy másik fajta értelemben, miközben bemegyünk. Bent választok egy félre eső, üres asztalt, letesszük a sisakokat és kabátokat a szembe levő székekre, mivel helyet Flavia mellett foglalok. Leadjuk az italra a rendelést. Eldöntjük kis keresgélés után, hogy mit kérünk, és mire lerakom az étlapot, már érzem a kezemen az övét. Halványan elmosolyodok, de ahogy ránézek, mintha... némi feszültséget látnék rajta, amitől pimaszul megcsillan a szemem. Szabad kezemmel megfogom az övét az asztalon, csak hogy ne tudja megakadályozni azt, hogy kihúzom alóla a fogvatartottat. Háta mögött átnyúlva, kezem az oldalára simul a bordájánál, veszélyesen közel domborulatához, de azért elég távol ahhoz, hogy most még ne okozzon feltűnést, vagy problémát. A homlokához hajolva adok neki rá egy csókot, aztán letekintek rá egy végtelenül elégedett arccal. - Ne félj tőlem, itt nem harapok. - dörmögöm neki halkan, bár ez nem jelenti azt, hogy más módon nem fogom őt büntetni, ha rosszalkodni fog velem. Most még csak figyelmeztetésként tartom őt oldalamnál, csak hogy érezze a törődést. Amikor megjönnek az italok, leadom a rendelést a vegyes tálra. Egyelőre nem is szekálom Flaviát, magam is iszok a teámból, de persze érzem magamon a pillantását, rá tekintek a megjegyzésére egy kis mosollyal. - Örülök, hogy tetszik. Az a lényeg, hogy neked tetsszen. - mondom lerakva a poharat. A következő kérdés már aktuálisabb, amit tényleg nem beszéltünk meg. - De igen. Elmondtam neki, hogy az autó balesetből van. - fogalmazom meg úgy, hogyha valaki figyel, akkor is csak visszaemlékezésnek gondolhassa. - De hát ez van, ha valaki annyira siet haza, hogy nem áll meg pihenni, és elalszik a volánnál. - egészítem ki a dolgot elmerengve, őt figyelve. Azt hiszem, ez azért elég közeli sebeket okozhat - a kigyulladó autóval együtt -, amely rajtam van. Amikor megjön az étel, meghozzák mellé az evőeszközöket is, villát is, meg pálcikát is. Én kénytelen vagyok elengedni Flaviat, hogy a villát fogjam a kezembe. - Válogass először te. - bökök fejemmel a széles tányér felé, kis mosollyal figyelve őt.
Vendég —
“every time you laugh I could cry 'cause my walls are coming down here by your side
Axel&& Aviva
Furcsa belegondolni, hogy az egészet abból vezettük le, hogy rájöttem, milyen alapvető dolgokat nem tudok róla, most pedig a papírjainkon házasoknak számítunk, és egy-két elejtett megjegyzés miatt más értelemben is játszadozni kezdtünk, csak épp egymással. Tudom, hogy nem kis hatást gyakorlok rá, de én is ugyanúgy megzavarodok tőle, amikor így néz rám, ér hozzám, vagy ilyeneket mond. Azt a pillanatot is elkapom, amikor megnyalja az ajkait, és a puszta pillantásából tudom, hogy ő sem a hűtőben pihenő maradékra gondol, engem pedig kellemes borzongás jár át a gondolatra. A játék tovább folytatódik a motornál is, még ha úgy is teszek, mintha nem venném komolyan; nagyon is vettem a lapot, csak épp nem feltétlenül úgy, ahogy szerette volna. Pedig tudom, hogy azzal is számolnom kell, mit kapok majd ezért otthon, de hát... valahogy ez a gondolat sem riaszt el kellőképpen. Végül azért sikerül megbeszélnünk, hogy sushi lesz a menü, aztán el is indulunk a helyre, amit én biztosan ismerek. Kicsit tovább tart átvágni a városon, de aztán odaérünk, Axel pedig jelzi, hogy rendben van részéről az étterem, nem lesz baj. Leállítom a motort, leszállunk, én pedig több értelemben is rákérdezek, be akar-e menni vagy csak vigyük el a kaját, és tudom, hogy érti, de a válaszában is van ráció. Nem is kicsi. – Fogalmam sincs, miről beszélsz – mosolyodom el, elveszve kicsit a pillanatban, ahogy beletúr a hajába. Megállapítom magamban, hogy jó lesz, ha én is rajta tartom a szemem a környezetünkön, mert ugyan számomra eddig is tökéletes volt, most azt hiszem végleg elérte azt a szintet, ami úgy fogja vonzani a kéretlen női tekinteteket mint légypapír a rovarokat. Mondjuk csodálni szabad, távolról, azt megértem, de próbáljon meg csak egy is rákacsintani... de egy kicsit elkalandoztam. Mikor lettem egyáltalán ilyen birtokló? Inkább követem őt be az étterembe, és elterelem a figyelmem azzal, hogy ne feledkezzek meg Flaviáról. Találunk is üres asztalt, megszabadulok a kabátomtól és a sisaktól is, de nem kerüli el a figyelmemet, hogy Axel nem velem szembe ül le, hanem mellém, meghagyva a szemközti helyeket a cuccainknak. Érzem, ahogy bekapcsolnak a fejemben a képzeletbeli vészjelzők, na nem az ösztönöm, hanem a másik, ami arra figyelmeztet, hogy ebből még baj lehet. Nem baj. Koncentrálj, Aviva! Kedvesen mosolygok a pincérnőre, mintha nem is lenne ezzel semmi baj, pedig már azzal indít, hogy becézni kezd. – Én mentes vizet kérnék, köszönöm – adom le én is az italrendelésem, aztán miközben a pincérnő távozik, én is felcsapom az étlapot, bár nagyjából emlékszem is a választékra. – Jó lesz a vegyes tál – bólintok rá a javaslatra, arról biztosan tudom is, hogy jól csinálják itt. Be is csukom az étlapot, aztán mintha csak élvezném a közös időtöltést a férjemmel, felém eső kezét lefoglalom az asztalon azzal, hogy a sajátomat az övé mellé simítom és összefűzöm az asztalon az ujjainkat egy szerelmes mosollyal. Ennek pedig nyilván semmi köze ahhoz, hogy a biztonság kedvéért az asztalon akarom tartani a kezét, ha már mellém ült le. A pincérnő közben visszatér az italokkal, megköszönöm neki a vizet, de a rendelés leadását meghagyom Axelnek. Iszok a vízből, még jól is esik egy kis hidratálás, aztán szabad kezemmel az asztalra támaszkodva kezdem egy kis mosollyal stírölni őt a szemem sarkából. Na nem azzal a tekintettel, ami mindenkinek megüzeni, min járt a fejem nem sokkal ezelőtt, figyelek rá, hogy még mindig csak a feleség legyek, akinek nagyon tetszik a férje. – Tényleg jó lett a vágás – jegyzem meg hangosan is, ha már az üzletben olyan visszafogott voltam; itt ugye nincs annyira konkrét nézőközönség, még Flavia is nyugodtan kimondhatja a dicséretet. Legalább van mivel alátámasztani a nézelődést. A keze lefoglalására azért továbbra is odafigyelek, bár tudom, hogy erre is csak addig lesz időm, míg ki nem hozzák az ételt. – Nem kérdeztek rá a sebhelyre? – kérdezem aztán látszólag érdektelenül, mintha csak el akarnám ütni az időt beszélgetéssel, pedig nagyon is fontos kérdésként jutott eszembe a dolog, ez ugyanis olyasmi, ami szembetűnő, de nem egyeztettük a sztorit.
Nem hittem el, hogy Viva ilyen is tud lenni, ennek pedig épp most iszom a levét. Már az, hogy pironkodik, egyfajta achillessarkam, de amikor a csókba nyöszörög, na, akkor érzem igazán, hogy telibe találta a dolgot. Persze ez nem jelenti azt, hogy hagynám magam kínozni, tudom én jól, hogy Viva esetében mitől döglik a légy. Igyekszem a magam módján visszavágni, de egy olyan állóháború kezd kialakulni, amit nem tudom, hogy meg tudok-e nyerni. Nagyon nehezen indulunk meg, és a kérdésére is úgy válaszolok, hogy számára egyértelmű legyen, mire megemlíti, hogy otthon ehetek még a mézesből, én pedig még a gondolatra is megnyalom a számat. - Fogok is. - jelentem ki inkább magamnak, ahogy átmegyünk az úton, de mielőtt még magára húzhatná a sisakot, figyelmeztetem, hogy nagyon csúnya játékot játszik. Habár úgy kuncog fel, mint aki nem vesz komolyan, szemének villanásából tudom, hogy lehet, nagyobb bajba kevertem magam, mint eddig, de ha szórakozni fog velem, akkor számíthat arra, hogy válasz csapás fog érkezni tőlem. Felszállunk és elindulunk a motorral. Nagy a forgalom, de motorral elviselhető, még ha nagyobb is a gépezet, könnyedén suhanunk az autó sorok között. Frogner és Sentrum határára megyünk, de amikor Viva hátra pillant, hogy rendben van e, biccentek egyet. Megállunk, leszállunk, leveszem a sisakot, aztán a nőre pillantok a kérdésére, és a mosolyát látva értem benne a kihívás jellegét. Bár úgy érzem, hogy most csak kamatostul akarja megfizetni nekem azt, amiért nem hittem neki. - Együnk itt, mert ha haza visszük, akkor nem fogunk enni belőle egy darabot se. - mondom ki a nyilvánvalót, egy halvány sokatmondó mosollyal, aztán hátra túrva a sisaktól előre simult hajam bemegyek vele a sushi bárba. Keresek vele egy asztalt, leveszem a kabátom, aztán már jön is a pincérnő, leteszi az étlapokat és már ragadja is meg a tollát. Én direkt Viva mellé ülök le, úgy, hogy én legyek kívül, ő pedig belül. - Jó napot. Milyen italt hozhatok? - Egy jeges teát kérek, citromosat. Cicus? - nézek rá, miközben kinyitom az étlapot. Ha ő is leadja, mit kér, akkor a menüt kezdem nézni. - Kérjünk egy nagy tálat vegyes nigirikkel? Vagy rákot ennél? - kérdezem a menüt olvasgatva, és felpillantok rá.
Vendég —
“every time you laugh I could cry 'cause my walls are coming down here by your side
Axel&& Aviva
Egyelőre megtippelni sem tudnám, ki nyer nagyobbat ezzel a szerepjátékkal és ki állítja nagyobb kihívás elé a másikat mindezzel. Sokéves tapasztalatom van ilyen téren, de persze számomra is nagyobb kihívás mindezt úgy előadni, hogy közben éppel Axel játszadozik velem, próbálgatva, meddig feszítheti a húrt. Ő egyébként is úgy olvas bennem, mint egy nyitott könyvben, bár az nem is zavar, hogy a szemeimben láthat mindent. Az inkább nehézség, hogy előtte, vele kell valaki másnak eladni magam, miközben ő az, aki előcsalogatta belőlem a valódi érzéseket, és azóta is azon dolgozik - még ha nem is tudatosan -, hogy ez egyre fokozódjon. Ettől mondjuk kifogni még nem tud rajtam, és az is tény, hogy a szívtipró viselkedése nagyon is hatással van rám, de állom a sarat. Ennél már csak az az izgalmasabb, amikor előjön belőle ennek a birtokló vonzata is, még meg is köszönném a bámészkodó fickónak, hogy szívességet tett nekem, de azért annyira mégsem. Egyébként is látom, hogy a táv-párbajt az én férjem nyeri - ki más? -, és nem is vagyok rest rájátszani egy kicsit Flavia szerepére, amikor már nem csak a fenekemre simuló tenyerével nyilvánítja ki, hogy kié is a nő. Finoman nyöszörgök bele a forró csókba, és meg is kapom a magamét, amikor elengedve egy nagyon is kétértelmű kérdést tesz fel. Az adok-kapok pedig tovább folytatódik, látom, hogyan figyeli, ahogy az ajkamba harapok, hallom a mély lélegzetét, aztán a tekintete azt is végigköveti, amikor megnyalom az alsóajkam. Ekkor már végképp nem tudom eldönteni, melyikünkre van nagyobb hatással a másik játszadozása, ez pedig arra sarkall, hogy bár elindul velem a motor felé, még egy kicsit fokozzam a dolgokat. Az az éhes pillantás viszont, amivel szinte tetőtől talpig végigmér, mintha csak engem akarna felfalni itt helyben, nem is igazán hagy, csak egyetlen lehetséges értelmezést a válaszának. Érzem az ismerős bizsergést az alhasamnál, a következő lélegzetem kissé felületesnek érződik, de ó, dehogy hagyom én ennyiben. – Otthon tudsz még enni abból a mézesből... – mosolygok rá egy ártatlan, gondoskodó feleség tekintetével. Nem mintha én a maradékra gondolnék a hűtőben, egyébként. De aztán ő is bizonyítja, hol járnak éppen a gondolatai, amikor a motorhoz érve nem hagyja, hogy felvegyem a sisakot. A fülembe dörmögött szavak hatására nem tudom visszafogni a rajtam végigfutó borzongást, és mivel ilyen közel áll hozzám, ő biztosan érzi is. Nekem aztán a legkevésbé sem fenyegető a gondolat, sőt, rohadtul izgató, amit és ahogyan mond, de Flaviának szólított, és én értek a célzásból. Nem is válaszolok semmit, csak kuncogni kezdek, mint aki kellemesen szórakozik azon a vicces fenyegetésen, ami elhangzott, elvégre Flavia túlságosan szende ahhoz, hogy komolyan vegye az ilyesmit. Én azért ennél egy fokkal okosabb vagyok, de ebből a szempontból nem volt jó ötlet bevallania a dolgot. Felveszem a sisakot, amikor elengedi a kezem, így már szerencsére szabadon vigyoroghatok, amikor a következő kérdése olyan nemtörődöm módon hangzik fel, minta nem épp az imént fenyegetett volna meg azzal, hogy ha nem vigyázok, ott helyben fog a magáévá tenni a következő alkalommal. Még mindig megborzongok a gondolatra, annyira ijesztő volt. – Jöhet. Tudok egy jó helyet, ahonnan már rendeltem párszor – felelem aztán, felülve a motorra. Bent még sosem jártam, ilyen szempontból az sem baj, ha személyesen megyünk oda, mert nem leszek ismerős senkinek, ha ő viszont igen, akkor majd ott újratervezünk. Ha ő is felült mögém, el is indulunk, ezúttal át kell vágnunk a városon, ami a kora délutáni forgalomban jobban elhúzódik, mint egyébként, de a motorral így is gyorsabbak vagyunk, könnyebben tudunk lavírozni. A célpontunk nagyjából Frogner és a Sentrum határán van, megállok a közelben, aztán hátrapillantok Axelre, innen már tudnia kell, ha ismeri a helyet, és ha jelzi, hogy felejtős, mert felismerhetik itt, akkor tovább megyek, keresve egy másik helyet, de ha nem, akkor csak leállítom a motort. – Be akarsz ülni vagy kérjük elvitelre? – kérdezem aztán rápillantva, miután leszálltunk és levettem a sisakot is. Elképzelhető, hogy a mosolyom rejt némi kihívást is, hiszen ha beülünk, akkor huzamosabb ideig kell előadnunk a házaspárt, annak minden velejárójával együtt.
Rettentő furcsa őt ilyennek látni. Úgy értem, egyáltalán nem vagyok hozzá szokva ahhoz, hogy ilyesmi benyomást tegyek rá, és pont ezért, eleinte nem is tudom, hogy örüljek-e neki, vagy sem. Mint mikor mindent megkérdőjelezel, mert nem tudod, hogy a mélyén tetszik-e neki a dolog. Az egyetlen szerencsém, hogy a szeme épp olyan beszédes, mint a mimikája, illetve néha ki tudok hozni belőle egy egy őszinte reakciót. Például amikor megkérdem, hogy máshol nem fogok-e szúrni, hallom, hogyan távozik belőle az szusszanásnyi levegő, hogy utána rám szólva csapjon meg finoman. Távozásra fogjuk a dolgot, de ez alatt az idő alatt se kerüli el a figyelmemet, hogy az egyik férfi gátlástalanul bámulja meg Viva hátsóját, aki ezt megérezve felém is lép. Legszívesebben megfejelném az illetőt, amiért kényelmetlenséget okoz az én cicámnak, de inkább úgy teszek, mint egy kutya és jól felismerhető mozdulattal , fenekére fogva jelzem, hogy ez az enyém! Kiterelem Vivát az üzletből, de meg az ajtóban farkasszemet nézek egyszer az ipsével. A dominancia harcot én nyerem, ahogy elpillant, ezzel pedig elégedetten fordulok ki az ajtón. Persze Flavia szemei rajtam vannak, én pedig nem vagyok rest a jutalmam elvenni tőle a győzelemért, és a tovább bámészkodóknak is egyértelmű jelet adok, hogy kopjanak le. A figyelmemet azonban azonnal eltereli, ahogy Viva bele nyöszörög a csókba, és a mellkasomra simít. Eddig is tetszett ez a pironkodás, de ez már egy olyan szint, amelyet a kínzással tudnék azonosítani. Szóval még játszani akarja Flaviat? Rendben van, akkor megkapja Robint, és én sem fogok fukarkodni a szavakkal. Rá pillantok elengedve ajkait, megkérdezem direkt kétértelműen, hogy nem éhes-e, ő pedig úgy pillant az ajkaimra, visszakérdezve, mintha nem tudná eldönteni, miről van szó. Most már mindenről, mert kezdem érezni, hogy sikeresen felcsigázott, főleg, hogy a végén bele harap az ajkába, ettől pedig egy lassú, mély levegőt veszek, amit úgy is fújok ki. Amikor válaszadás előtt gyorsan indulásra kér, még megnyalja az ajkát, ami újabb lapát szén erre a tűzre. Hátra se nézve megyek vele a motorhoz, bár nincs messze, az utca túloldalán. A kérdésére, ahogy hátra néz, egy rendkívül éhes pillantással mérem végig jó lassan. - Valami szaftosat. - válaszolom egy egyértelmű mosollyal az ajkamon, úgy figyelve őt, mint aki itt helyben szét tudná tépni, de meglepően jól erőltetem magamra a nyugalmat. A motorhoz lépve, mielőtt magára venné a sisakot, meg fogom a kezét, oda hajolva a füléhez dörmögöm bele a figyelmeztetést. - Ha még egyszer így bele nyögsz a csókba Flavia, akkor ott helyben foglak felpakolni éppen arra, ami közel van. - úgy sejtem, hogy ettől meg nem fogom úszni a dolgot, sőt, talán a fejemre hozom a bajt, de ha Viva azt hiszi, hogy nem veszem komolyan, amit mondtam, téved. Végül is most egy gátlástalanabb alakot játszok, ha sokat szórakozik velem, megteremtem a körülményeket, hogy megdöngessem. Elengedem a kezét, hogy felvehesse a sisakot. Magam is így teszek. - Sushi? - kérdezem úgy, mintha mi se történt volna.
Vendég —
Axel&& Aviva
Amikor odaérek az üzlethez és Axel még nincs odakint, eleinte nehéznek tűnik eldönteni, hogy ez melyikünknek lesz majd izgalmasabb. Tudom, hogy kételkedik a színészi képességeimben, és készen állok az ellenkezőjét bizonyítani, de azt is tudom, hogy ő nem fogja megkönnyíteni a dolgomat. A szívtipróság garantáltan jól megy majd neki és az is biztos, hogy engem meg tudna vele őrjíteni, de ugye ő meg azt szereti, amikor elpirulok... hát, ha ő szívtiprót játszik majd, akkor kaphat belőle bőven. Már attól a pillanattól kezdve, hogy belépek, magamra öltöm Flavia személyiségét és gesztusait, és nem hagyom, hogy az én szívtipróm kizökkentsen ebből, még ha vissza is kell nyelnem az ösztönös reakcióimat néhány megmozdulására. Majd otthon kaphat azokból is. Persze ő is tudja fokozni az élményt, amint elkészül, ő inkább hozzám lép, hogy kikérje az asszony véleményét, én pedig nem fukarkodott a visszafogottsággal, még egy kis pírt is kap az arcom, de a sanda mosolyából már látom, hogy lesz ez még rosszabb is. Hozzám hajol, és bár kedvem lenne a hajába túrva magamhoz húzni egy kicsit sem visszafogott csókra - még ha ezzel tönkre is tenném a frissen belőtt frizuráját -, maradok a szerepemnél. A fülembe suttogott kérdés hallatán normális esetben lehunyt szemekkel sóhajtanék fel elégedetten - bár ő így is jól hallhatja, hogy szökik ki az ajkaimon a levegő -, most viszont a lelki szemeim előtt felderengő képek hatását felhasználva hagyom, hogy szinte lángra gyúljon az arcom, a szemeim pedig elkerekednek kissé, mintha nem akarnám elhinni, mit mondott most éppen a férjem. – Robin! – szólok rá halkan, olyan hangsúllyal, a hangomban mélységes zavarral, egyik kezemmel finoman meglegyintve a vállát, mintha csak nevelésre szorulna. Gyorsan rá is kérdezek, hogy készen van-e, mintha csak menekülni akarnék a szituációból, és erős maradok, nem vigyorodok el az elégedett mosolya láttán. Úgy tűnik, egyelőre beéri ennyivel, az asszonyi jóváhagyáson pedig megint nem nevetem el magam, csak egy zavart mosollyal csóválom meg a fejem, még mindig kissé kipirult arccal. Nem foglalkozok a jobbról érkező vizslató pillantással, csak közelebb lépek a férjemhez, pedig ugyanúgy tudom, hogy mit néz tovább, mint amikor Axel tekintetét szoktam megérezni a hátsó felemen. Persze Axel tenyere sem a derekamra siklik ezúttal, de én elégedett vigyor helyett csak a szokásos kedves, a férje kezének elhelyezkedése miatt kissé zavart mosollyal köszönök el. Amikor egy pillanattal több ideig tartózkodunk az ajtóban, meglepve pillantok rá a vállam felett, még épp elkapva a pillanatot, amint szemmel veri az iménti bámészkodót, én pedig újra leküzdök egy elégedett mosolyt. Szinte el sem indulunk még a motorhoz, amikor a fenekemnél fogva magához von, és bár az ajtó már csukva van, én a kedvéért fenntartom a szerepem minden téren. Halkan nyöszörgök bele a csókba, az ujjaim csak a mellkasára kúsznak fel, nem túrnak bele telhetetlenül a hajába, bár nagyon igyekeznem kell, mert borzasztóan izgató ez a birtokló magatartás, főleg ezzel a forró csókkal vegyítve. Azon nem kell sokat küzdenem, hogy az arcom ne fázzon odakint, csak hogy teljes legyen a bemutató. A pillantása nem sok jót ígér, amikor elhúzódik, de az nem is zavar, hogy ő láthat a szemeimben mindent, amit elért nálam. – Miről is beszélünk? – kérdezek vissza, tekintetem lejjebb kúszik az ajkaira, még mindig kipirult arccal engedek meg magamnak némi zavart szájharapdálást is. Értem ugyan a kérdés valódi tartalmát is, de jelenleg még Flavia is sokféle értelmezést el tudna képzelni, hiszen ő is tudja, mi mindenre képes a szívtipró férje. – Talán jobb lesz, ha indulunk... – nyalom meg az alsóajkamat, aztán elkapom róla a tekintetemet, hiszen még mindig a kirakatban vagyunk, fenn kell tartani a szerepet. Megpróbálok továbbindulni a motorhoz, és a hagyja, így is teszek, de azért egy kicsit még meggondolom magam a befejezést tekintve. Hátranézek rá a vállam felett, a tekintetemben és az arcomon minden ártatlansággal, amit csak Flavia szerepe megkívánhat. – Mit szeretnél enni? – pislogok rá a szempilláim árnyékából.
Megbeszéljük az időt, miután Viva nagy nehezen elenged, és bemegyek a barber shopba. Ott Mike, akiről kiderül, hogy a tulajdonos, a kezébe veszi az ügyemet, és megvágja a hajam, a szakállam, azt formára is vágja a nyakamon meg az arcomon, hogy ne csak egy dzsumbuly legyen. Utána a hajam szárítására tér, és ekkor érkezik meg Flavia, akit természetesen mindenki megbámul, éppen csak Mike és az egykapura játszók rövidebb ideig vizslatják. Amikor bejön, bemutatom őt, mint feleségem, aztán az élet zajlik tovább, mint eddig. Figyelem a reakcióit, az enyhe, zavart mosolyt, aztán ahogy leül. Mike rá kérdez a gyűrűre, tájékoztatom, hogy ez a mi esetünkben más, a tükörből látom, ahogy Flavia zavartan elmosolyodik ismét. A kérdések megszűnnek, hiszen kész vagyok, és habár Mike engem kérdez, én oda megyek Vivához, hogy ő nézze meg, tetszik-e neki a dolog. Amikor elindulok felé, fel is áll, oda lépve arcomra teszem kezét, mire elpirul, de én továbbra is kihívóan nézem, még ha az meg is lep, hogy egy csettintésre képes magára pírt varázsolni. Persze, szemei csillogása elárulja, de ez nem jelenti azt, hogy ne próbálnám meg valóban rá varázsolni azt a vörösséget. Amikor elhúzza a kezét rám szólva, huncut mosollyal hajolok hozzá, mintha csak az arcára akarnék csókot adni, de csak megsimítom bőrét ajkaimmal és szakállammal egy elnyújtott mozdulattal a füle felé. - Nem foglak szúrni, csuporka? - teszem fel a hajszárítók és a zene zajában kicsit halkabban a kérdést, és egyértelmű, hogy nem attól tartok, hogy az ajkát fogom-e szúrni... Persze a kép, amelyet felvázolok, nekem épp olyan izgató, de mivel most csak az ő reakcióira vagyok kíváncsi, kivételesen nem gondolok erre. Amikor rá kérdez, hogy végeztem-e, elégedett mosollyal válaszolok. - Igen, csak kifizetem a művész urat. - mondom aztán. Nem sokáig húzom az agyát, kihúzva magam teátrálisan széttárt karokkal megyek Mikehoz. - Az asszony rá bólintott, megtartom! - mondom ezt úgy, mintha lehetőségem lett volna árra, hogy visszakérjem a régi állapotot. Kifizetem a vágás árát, elteszem Mike névjegykártyáját, magamra kapom a kabátom, aztán a dereka helyett a fenekénél fogva terelgetem kifelé Vivát. Még az ajtóban hátra nézek zord tekintettel az egyetlen faszira, aki feltűnően túl sokat bámulta a nőmet, aztán becsukom magam mögött az ajtót. Kint még azért ugyan azzal a fenékbe markolós fogással húzom oda egy forró csókra, hogy aztán lepillantsak és egy rosszalkodó pillantással. - Nem vagy éhes? - hiszen dél is elmúlt már, jól eltöltöttük ezt a délelőttöt. Legalábbis ez lenne a kérdésem mögött megbúvó értelmezés, de az se zavar, ha egészen máshogy fogja fel az éhséget, mert engem kifejezetten ingerel az, ahogy előadja magát.
Vendég —
Axel&& Aviva
A csókunk felmelegíti a szívem és a testem is, kapásból nem is érzem a norvég telet, bár egyébként is minden érzékem ő köti le. Ez akkor sem változik sokat, amikor elengedjük egymást, a kérdésemre adott válasza, a szerelemtől csillogó szemei, a lágy mosolya mind-mind csak fokozzák bennem ezeket az érzéseket. Borzasztóan szeretem őt, és bár mindig azt hiszem, hogy ennél intenzívebben már nem lennék képes érezni iránta, mintha még mindig minden perccel egyre erősebb lehetne mindaz, ami hozzá köt. Csak remélni tudom, hogy tudja, látja, érzi rajtam, mennyire fontos nekem, mert a szavakat soha nem érzem elégnek ahhoz, hogy leírjam mindezt. Megbeszéljük, hogy sort kerítene arra a bizonyos emberré formálódásra, azért felülünk a motorra és a környéken elindulva keresünk egy kedvére való helyet. Amikor jelez, megállok, és bár elindulok vele együtt, félúton meggondolja magát, amin csak vidáman nevetek. Mikor megköszönni a nagylelkűségemet, szélesen mosolyogva vonok vállat, mintha legalábbis komolyan venném, amit mondott, de aztán rákérdezek az időre és bólogatni kezdek, amikor válaszol. – Háromnegyed óra, vettem – felelem mosolyogva. Persze hozzáteszem, hogy ha mégis túlcsúszna az időn, akkor majd jól bemegyek és bepótolom azt a feszültségkeltés a mancave-ben, a szemforgatása láttán pedig kuncogni kezdek. Azt hiszem, megint nem vesz elég komolyan, de rossz embernek nyújt ilyen apró kihívásokat. – Persze, feltalálom magam – kacsintok rá. Természetesen nem kötöm az orrára, mit fogok csinálni, de a kezemet leveszem róla, miután bezsebeltem a megérdemelt búcsúcsókomat. Figyelem, ahogy az üzlethez sétál, aztán eltűnik az ajtó mögött, és csak ekkor indulok vissza én is a motorhoz, hogy aztán elintézzem a magam kis küldetéseit. Ha már a plázában belém bújt a kisördög, akkor folytatom is azt a gondolatmenetet, de ehhez még két boltra van szükségem, ahol megtalálom és félre is rakatom a szükséges dolgokat. Pontosan negyvenöt perc múlva parkolok le a borbélyüzlet előtt a motorral, de mivel Axel még nincs sehol, az a bizonyos kisördög ismét belém bújik, csak most egy kicsit máshogy. Nem vette komolyan sem a fenyegetésemet, sem pedig azt, hogy hihetően adom majd elő a szende szüzet, ezért úgy ítélem meg, itt az ideje, hogy kapjon egy kis ízelítőt a dolgokból. Amikor leveszem a sisakot a fejemről, már nyoma sincs a rosszcsont vigyoromnak, és ez így is fog maradni. Benyitok az üzletbe, és mivel most Flavia vagyok, a hirtelen beálló csendtől és a rám szegeződő tekintetektől bizony zavarttá válik a mosolyom, mintha egy kicsit is érdekelne odabent bármi vagy bárki Axelen kívül. Éppen az a fickó szólít meg, aki az ő haján dolgozik - és akitől láthatóan nem kell féltenem a férjemet -, de a válaszadás elől meg is ment az én szívtipróm. Alapvetően egy elégedett, büszke vigyorra húznám az ajkaimat, amikor a feleségeként mutat be, de most Flavia van előtérben, úgyhogy csak egyik kezemből a másikba veszem a bukósisakot, mint aki nem tud mit kezdeni a kezeivel. – Csak megvárnám Robint – mondom már-már bocsánatkérően, amiért megzavartam a férfiuralmat idebent. Egy enyhe olasz akcentust csempészek csak a kiejtésembe, amivel biztossá tehetem a friss, de nem túl friss feleség képét. Leülök a bőrkanapéra, a tekintetemet pedig az egyetlen férfin felejtem, aki érdekes lehet itt, és nem tudom nem meghallani a párbeszédet, amit lefolytat a fodrásszal. Amikor találkozik a pillantásunk a tükörben, a szavaira és arra a szívdöglesztő félmosolyra biztosan egy kacsintással válaszolnék, de most beérem Flavia visszafogott, zavart-büszke mosolyával, mint aki szívesen kifejezné az egyetértését, csak nincs hozzászokva, hogy az ilyesmit sok fül hallatára tegye meg. Lesütöm a tekintetem, megigazítom a csuklómon a házasságunk jelképét egy látszólag önkéntelen mozdulattal, aztán ismét Axelt kezdem figyelni. Már csak a haját szárítják meg, aztán be is lövik, meg bekenik mindenféle kence-ficével, amitől biztos vagyok benne, hogy olyan illata lesz majd, amitől megőrülnék, ha nem Flavia lennék. Ugyebár. Mivel látom, hogy kész van, felállok, de aztán hamar bebizonyosodik, hogy még nem fogunk távozni, ugyanis az én drága férjem bizony tesztelni akar engem. Legszívesebben felnevetnék, amikor meghallom a szájából, hogy "az asszony", de uralkodok magamon, már csak azért is, mert tudom, hogy most jön csak az igazi bizonyítás. Ahogy felém indul, azzal vigasztalom magam, hogy lesz még alkalmam nyíltan megveszni érte, ezért tökéletesen ura vagyok a vonásaimnak, nem kihívóan nézem őt, hanem egy amolyan visszafogott csodálattal, apró, szégyellős mosollyal a szám sarkában. Persze nem éri be ennyivel, az igazi kihívás csak ezután jön, amikor előveszi a szívtiprót és úgy néz rám, hogy szívesen megmutatnám neki, mennyire is tetszik, de ezt nyilván nem tehetem meg. Ahogy az arcára helyezi a kezem, halk, zavart nevetéssel nézek jobbra, majd balra, mintha azon aggódnék, hogy most mindenki a reakciómat nézi. – Robin... – szólok rá amolyan "muszáj ezt itt?" hangsúllyal, az államat kissé lejjebb szegve, úgy nézve fel rá. Hagyom, hogy az arcom egy kicsit átmelegedjen, de aztán ujjaim végigsimítják a formára vágott, puha, és - igen, tudtam - illatos arcszőrzetét. Pofátlanul szexi, egyébként, de ezt csak nem önthetem most szavakba. – Nagyon jó lett – mondom ki hangosan a szolid verziót, gyorsan elhúzva a kezem az arcáról, mintha most jöttem volna rá, hogy ott felejtettem a kezem, pedig nem illene. Ismét megengedek magamnak egy lopott körbepillantást, nem mintha anélkül nem érezném pontosan a rám tapadó tekinteteket, de ugye míg ez engem nem érdekel, addig Flavia zavarba jön tőle. Ennek megfelelően pislogok fel a férjemre is. – Akkor kész is vagy? – kérdezem, mintha csak szeretnék szabadulni a pillantások kereszttüzétől, pedig ez valójában inkább arra vonatkozik, hogy akar-e még további teszteknek alávetni, vagy egyelőre megelégszik ennyivel.
Túl lépve a nehéz témán, inkább terelem a figyelmünket arra, hogy most már igazán ki is nézhetnék úgy, mint egy ember, de nem mehetek oda, ahová jártam, érthető okokból. A környéken fogunk szét nézni, de előtte Viva még egy kellemes, hosszabb csókkal ajándékoz meg, amelyet örömtelien viszonozok. Már oda lent is gondoltam erre a finom érintésre, de az illemet ismerem, még ha macsót is kell majd játszanom, aki szarik az ilyenekre. Akkor még Axel voltam. Kicsit bele kell majd élnem magam ebbe az...új életbe, kezdésnek szerintem azért megteszi majd ez a borbélytúra. A csók után azonban egy komoly kérdést kapok komolytalan tálalással, én még is olyan őszintén válaszolok rá, mint ahogy a szívemen van a dolog. Jó érzés arra gondolni, hogy ilyen módon is együtt legyünk, még ha nem is igazi, mi még érezhetjük úgy. Amikor visszakérdezek, ő nem is a saját kérdését válaszolja meg, inkább csak tesz egy kijelentést, de ez épp olyan sokat jelent. Lágyan mosolyogva figyelem őt, és mindazt, amit enged látni rajta. Azt a tüzet, amely bennem is lobog, amelyet ő éltet minden egyes pillantásával, érintésével, hangjával, sőt, még illatával is. Egész lénye olyan számomra, mint a benzin a motornak, egyszerűen képtelen lennék nélküle működni, és ha mást kapnék, nem lenne ugyan olyan. Egy apró csókkal zárjuk a gondolatot, aztán felszállunk a motorra, és elindulunk. Nem kell túl sokat keresgélni, a harmadik, vagy a negyedik utcában meglátok egy nekem kellő üzlethelyiséget, míg elmegyünk mellette. Szólok Vivának, megállunk, aztán elindulunk... ám oda felé én már bizonytalan vagyok, hogy bevigyem-e őt magammal. Amikor megemlítem neki, akkor kuncogva megáll, és én is, továbbra is őt karolva. Szélesen rám mosolyog, és annak kifejezetten örülök, hogy nem sértődik meg ezen. Amikor hozzá teszi, hogy nyugodtan érezzem magam férfinek, akkor elmosolyodva felvonom a szemöldököm. - Köszönöm, hogy megengeded. - nevetek halkan, a további kérdésekre megingatom a fejem. - Hát ez attól függ, van-e szabad szék. Ha várnom kell, lehet egy óra is, ha nem, akkor fél óra. Tudod mit, legyen háromnegyed óra. - mondom végül a kettő közé belőve. Amikor azt mondja, hogy majd maximum bejön feszkót kelteni, megforgatom a szemeim mosolyogva. - Elleszel addig? - kérdezem elengedve őt, de mielőtt még elválnának az útjaink, válasza után oda hajolok egy csókra hozzá. Két felé válunk, ő vissza a motorhoz, én előre a borbély felé. Viva jelenléte nélkül többet forgatom a fejem, és figyelem a környezetem, hogy ne menjek neki a járókelőknek, és az oszlopoknak, de gond nélkül eljutok az üzletbe. Belépve már az ilyen üzletekben megszokott illatok és közeg vár. Mélynyomós zene, meleg fodrászok, pofázó kliensek. - Szia segíthetünk? - kérdez rám az egyik közelebb álló, aki éppen egy öregebb úrnak szárítja a haját. - Helló. Jah, nyiratni jöttem. - mondom, mire a kanapé felé biccent. - Csüccsenj csak le, 10 perc és kész vagyok ezzel. Addig ha kérsz vizet, igyál a ballonból nyugodtan. - mondja, aztán már folytatja is a munkát. Bólintok. Lehúzom a kabátom cipzárját, felakasztom azt a fogasra, aztán kényelmesen helyet foglalok a bőrkanapén. Türelmesen ülök, nézem a kezemen a boldogságom jelképét. A gondolataimba merülve ülök, azon merengve, hogy is legyen a ma este, mi a fenét mondjak a családomnak, és úgy egyébként próbálom magamat felkészíteni mindenre. Amikor legközelebb felnézek, a vékony srác éppen fizetteti az öreget. Biccent nekem, és a székre int. - Ülj csak be, mindjárt megyek. - szavaira felkelek, és a székhez lépve bele is ülök. Az előttem lévő tükörbe nézve megint szembesülök azzal a kócgombóccal - hogy anyámat idézzem még 20 évvel ezelőttről -, ami vagyok. Nem kell egy percet se várnom, már jön is a fodrász. - A nevem Mike. - mutatkozik be kezet nyújtva, én pedig megfogva megrázom azt. - Robin. - mondom röviden, mire mögém állva nézni kezdi a hajamat. - Van elképzelés? - Faraghatnál belőlem embert. - a szavakra Mike halkan felnevet. - Ez elég tág fogalom. Rövid, hosszú? - Az asszony szereti a szakállat, az maradjon, bár azon se árt igazítani. A hajam legyen rövidebb. - mondom végül elmerengve. - Mennyire? 5-10 centi? - fésül bele a hajamba, és meg is mutatja a hosszát mindkettőnek. - 10 rendben van. - bólintok, mire összecsapja a markait. - Remek! Allergiád van valamire? - kérdezi, míg vízzel elkezdi permetezni a hajamat. - Politikusokra. - sóhajtok, mire ismét nevet egyet, én pedig halványan elmosolyodom. - Hát arra nekem is! Osloi vagy?
Innentől kezdve Mike-al beszélgettem. Szóba került, hogy itt születtem a városban, hogy utazgattam, hogy egy jelenleg ugyan alkalmi munkákból élek, de azért panaszra nincs okom, hogy a heget egy autó balesetben szereztem. Igazából gyorsan haladunk annak ellenére, hogy egész sokat beszélgetünk. Már épp befejezte a szakállam, és szárítja a hajam, mikor meghallom a motor jellegzetes hangját. Viva megjött. Persze, mivel a kirakat előtt parkol le, nem tud nem feltűnő lenni, és többen is oda néznek. Megfeszülök a székben, ahogy - a láthatóan azonos nemre játszó férfiakon kívül - mindenki vizslatni kezdi őt. Amikor belép, még nagyobb döbbenetet okoz, szinte csend is lesz. - Tudunk segíteni? - kérdezi Mike, épp egy időben azzal, ahogy Flavia mutogatni kezd, amitől először nevethetnékem támad, de visszafogom magam. - Velem van. A feleségem, Flavia. - mutatom be Mikenak, aki meglepetten néz rám a tükörbe. - Oh? Nem láttam, hogy gyűrűd van. - folytatja a szárítást, tovább csacsogva. - Mert nincs is. Az ósdi hagyomány. - tekintek a tükörben a nőre egy félmosollyal. Amikor végre kész a szárítás, beállítja, aztán már csak a szantálfa-borsmenta illatú pepecs, és kész. - Na, hogy tetszik? - kérdezi elégedett fejjel hátrébb lépve. A tükörbe nézve végig simítom az állam, aztán felkelek. - Mindjárt kiderül, meg MEO-zza az asszony. - mondom egy sunyi mosollyal, aztán felkelve oda sétálok Flaviához. - Na cicus? Hogy tetszik? - kérdezem tőle egy kihívó pillantással a szemébe nézve, megfogva kezét, és az arcomra helyezve.
Vendég —
Axel&& Aviva
Miután a kezünkben vannak az új papírjaink, elhagyjuk Mikkel üzletét, de először csak akkor esik le, hogy már hivatalosan is ál-házasok vagyunk, amikor Axel kapásból Mrs. Svarstadnak szólít. Ezzel sikerül is rögtön feledtetnie velem a korábbi feszültségemet, még mindig nagyon tetszik a gondolat, bár a kérdésére olyan kérdéssel felelek, amivel belé érezhetően sikerül visszatáplálnom némi negatív érzést. Ezt a részét sajnálom, de tényleg szeretném áthelyezni a hangsúlyt arra, hogy elősegítsük a minél... gördülékenyebb estét. A szavaiban is van persze igazság, hogy erre nem lehet felkészülni, én is sokáig halogattam korábban a beszélgetést az édesanyjával, de semmivel nem lett könnyebb. A borbély említésére viszont ugyancsak értőn nevetem el magam halkan. Rákérdezek, van-e olyan hely, ahova biztos ne menjünk, és egyetértőn bólogatok, amikor azt mondja, ahová eddig járt, oda nem térhet vissza. – Akkor körülnézünk itt – egyezek bele mosolyogva, de amikor a motorhoz érünk, nem az indulásra koncentrálok azonnal. Szabaddá teszem a kezeimet, és ahogy megfordulok, ő már mosolyog és közelebb lép hozzám, mire emelem a kezeimet, már hajol is felém, hogy megkönnyítse a dolgomat, és ez a kimondatlan összhang boldog mosolyt csal az arcomra, megdobogtatva a szívemet is, de aztán befejezem a mozdulatot és ajkaimat az övéire simítom. Érzem karja szoros ölelésében és a csókjában is, hogy neki is szüksége van most erre az érintésre, ezért nem is szakítom meg hamar, kiélvezem a pillanatot, csókja ízét és gyengédségét, és úgy egyáltalán a közelségét. A mellkasomban szinte lángolnak az érzéseim, és ezek beleköltöznek a tekintetembe is, ahogy elengedve őt ránézek, különösen, hogy az ő szemeiben is látom mindezt. Lágyan simítok az arcára, vigyorogva kérdezek rá a házas létre, a válaszától pedig akkor is hevesen dobban a szívem, ha ez az egész csak hamis papírokon létezik. Arcomat belesimítom a finom érintésébe. – Szeretek hozzád tartozni – felelem, amikor visszakérdez, és ez a mondat ráadásul az összes lehetséges értelemben igaz. Szeretem, hogy van nekem, hogy annak idején ő talált rám, hogy másodszorra sem hagyott cserben és azóta is mellettem van. Szeretem, hogy a világ összes nője közül éppen én lehetek az a szerencsés, aki megtalálta a kulcsot a szívéhez is. Szeretem azokat a karkötőket és azt is, ha most épp Mr. és Mrs. Svarstad vagyunk. Fürkészem a gyönyörű szemeit, pillantásom magába issza az arca minden imádott vonását, és csak egyre mélyebben érzem ezt. Hüvelykujjammal megsimítom az arcát, aztán még egyszer megcsókolom, most már csak röviden, hogy indulni tudjunk. Felveszem a sisakot és felülök a motorra, aztán nemsokára ő is mögém ül, bár a tekintetét még most is éreztem magamon - az lepett volna meg, ha nem így történik. Elindulunk, csak lassabban haladunk, hogy meg tudjuk nézni a környék üzleteit, keresve egy borbélyt, és amikor találunk egyet, meg is állok a közelben. Vele együtt indulok el ugyan, de érzek rajta egy kis bizonytalanságot, aminek hamarosan hangot is ad, én pedig halkan elnevetem magam. – Egyáltalán nem ragaszkodom hozzá – nyugtatom meg szélesen mosolyogva. Meg is állok, de egyelőre nem fejtem le róla teljesen a kezemet. – Menj csak és érezd magad férfinak – nézek fel rá vigyorogva. – Meddig szokott tartani az ilyesmi? Visszajövök érted addigra, aztán legfeljebb ha nem végeztél időben, majd beülök az utolsó percekre feszélyezni titeket egy kicsit – ígérem meg huncut tekintettel. Egyébként is eszembe jutott még egy-két dolog, aminek akár a végére is járhatnék addig, bár ezt nyilván nem fogom az orrára kötni sem most, sem később. Elraktározom magamban a válaszát, aztán lábujjhegyre állva magamhoz vonom még egy csókra, mielőtt tényleg hagynám, hogy egyedül menjen tovább és intézze a férfias ügyeit. Én a magam részéről visszaülök a motorra, miután ő eltűnt a borbélyüzletben, és keresek még két boltot, a rendelkezésemre álló időtől függő távolságban, ahol el is intézek mindent. Egyelőre nem gazdagodom semmivel, mert megbeszélem velük, hogy tegyék őket félre, és majd később visszajövök érte - nem szeretnék feltűnt kelteni Axel előtt, ugye. Dolgom végeztével visszamegyek a borbélyüzlethez, ezúttal közvetlenül előtte is találok helyet, hogy letegyem a motort. Időben is érkezem, de Axel még nincs kint, és hát az ígéret szép szó, ugye... A bukósisak takarásában még megengedek magamnak egy számító vigyort, amikor rájövök, hogy én tulajdonképpen már Flavia Svarstad vagyok, és most emberek közé készülök menni a férjemet megvárni. A férjemet, aki kételkedik a színészi képességeimben. Hát majd most meglátja. Leveszem a sisakot és leszállok a motorról, ekkorra már rendezve a vonásaimat is, és így megyek be az üzletbe is. – Ciao! – köszönök tökéletes olaszsággal, arcomon csupán egy kedves és udvarias mosollyal, tekintetemmel látványosan keresve a férjemet, és amikor megtalálom, épp csak annyira szélesedik a mosolyom, mint amikor az ember örül valakinek. Lopva integetek neki, aztán jelzem, hogy csak őt szeretném megvárni és kényelembe helyezem magam az egyik sarokban elhelyezett ülőalkalmatosságokon. A tekintetem Axelt figyeli, igazából nem is nagyon érdekel, ha mások meg engem méregetnek. A Flavia-féle szolid és udvarias kifejezés azonban mindenhogy töretlen marad az arcomon, még ha próbára is tesz, hogy nem mustrálhatom úgy Axelt, ahogy szívem szerint tenném.
Megkapjuk az iratokat, és én nehéz szívvel figyelem, hogy ismét átléptem egy olyan lélektani határt, amelyet soha nem fogok tudni visszacsinálni. Még sem érzem magamat rosszul tőle. Persze, nehéz szembesülni azzal, hogy épp az ellenkező irányba sodródok, mint amerre elindultam az életemben, de mindennek egy igen erős, és nyomós oka van. A mellettem ülő nő. Talán az őrült jelzőt tudná rám használni bárki, aki azt mondaná, hogy 5 nap összezártság után kútba ugrok érte, de ezek az emberek nem tudják, mit is jelentett nekem, amikor azon az estén engedte, hogy elvegyem tőle a fegyvert, és segítsek neki. Ismét a jó úton éreztem magam, és az, hogy utána bele szerelmesedtem csak még mélyebbre nyomott az elhatározásom tengerében. Ráadásul az is olyan csendesen, és gyorsan történt, nem tudnám megmondani, mikor fordult át az egész, de jó alapot kapott régen a bárkán. Miután elraktuk a papírokat, megindulunk kifelé. Oda kint még igyekszem megjegyezni a helyszínt, vész esetére, aztán átkarolom Vivát. Megmosolyogtat, hogy olyan lelkesen bújik az ölelésbe, és simul hozzám, a kérdésemre pedig mosolyogva vállat von, csak hogy utána felemlegesse az estét. Lassan mély levegőt veszek, mert épp az imént engedtek ki feszült izmaim, és megint érzem, hogy a vállövem befeszül. - Erre nem lehet felkészülni... Inkább mennék borbélyhoz, idegesít, hogy a szemöldökömet csiklandozza már a hajam. - mondom kis mosollyal rá nézve. A következő kérdéseire megvonom a vállam. - Biztos van a környéken is egy, nekem az is megfelel. Ahová jártam Sentrumban, oda úgy sem mehetek, szóval nézzünk körbe. - mondom a motor felé sétálva. Sajnálom egyébként, mert szerettem a skacokat az üzletben, de amíg menekülni kell, nem térhetek én se vissza a régi ismerősökhöz. A motorhoz érve leteszi a sisakot az ülésre, ebből már mosolyogva számítok arra, hogy körém akarja fonni a karjait, közelebb lépve hajolok hozzá, hogy átölelhesse a nyakam, míg én szabad kezemmel vékony derekát karolom át, szorosan magamhoz húzva. A csókot lágyan viszonozom, igyekszem hosszabban elnyújtani, szomjazom ezt a finom érintést. Amikor elhúzódik, szerelmesen nézek le rá, a kérdésére pedig elmosolyodom, arcom megmelegíti ismét puha tenyere. - Felemelő... - mondom szemeit fürkészve, kezem elengedi a derekát, hogy megsimítsa arcát. - És neked milyen érzés? - kérdezem széles mosollyal, végig simítva a hátát, miközben kezem ismét a derekára kerül. A puha, apró csókot finoman viszonozom, mielőtt elengedném, aztán ahogy magára húzza a sisakot, úgy teszek én is. Ismét megnézem, ahogy felszáll a motorra, és habár ismét élek a látvány adta lehetőségekkel, most nem húzom el olyan sokáig a dolgot, hogy feltűnő legyen. Felülök mögé, aztán indulhatunk is. Az utcákat róva keresgélünk borbélyt, és amikor meglátunk egyet, le is parkolunk a lehető legközelebb hozzá. Amikor elindulunk, én már azon gondolkodom, hogy Viva biztos bejöjjön-e. - Tudod... ezek amolyan "mancave"-ek. Sokszor csak idegesítik őket a nők, biztos be akarsz jönni? - nézek le rá. Az egy dolog, hogy sokszor rossz tapasztalatuk van a barátnőkkel kapcsolatban a borbélyoknak, de azért a kérdésemben az is közre játszik, hogy Viva valószínűleg több szemet vonzana, mint szeretném. Sose gondoltam magam különösebben féltékeny típusnak, de valahogy még se esik jól a gondolat, hogy egy teremnyi férfi úgy méregesse az álfeleségemet, mint egy darab húst... Bár biztos Viva is tisztában van azzal, hogy mennyire nagyon csinos, és hogy ha rám ilyen hatással van, akkor másokra is hasonló lehet.
Vendég —
Axel&& Aviva
Vele együtt nevetek, és amikor érzem az ölelése erősödését, én is szorosabban ölelem, szeretetteljes csókot nyomva az arcára. A szívemet átmelegítik ezek a pillanatok, és jó is, hogy mélyen elraktározom őket, mert a következő célállomásunknál szükségem is van arra, hogy könnyítsek velük egy kicsit a lelkemen. Érzem Axel feszültségét, még ha nem is ad neki hangot, és bár nem félek attól, hogy hirtelen meggondolja magát, még mindig nem tölt el felhőtlen jó kedvvel, hogy ilyen mélyre kell rángatnom őt magammal. Tudom, hogy értem, értünk teszi mindezt, hogy kész követni ezen az úton, és emiatt hihetetlen hálát érzek, és ha lehet, csak még mélyebben és jobban szeretem őt, de még mindig nem tudom az ő szemein keresztül látni magam, ezért folyamatosan megkérdőjelezem magamban, hogy megéri-e neki. Soha nem bírálnám felül a döntéseit, viszont a lelkem mélyén mindig ott lesz a kétség, hogy egyszer ráébred-e, hogy túl sokat áldoz fel értem. Mi lesz, ha a családja választás elé állítja? Nem dönthet köztük és köztem. Ők a családja, én csak... belesodortam ebbe az örökös életveszélybe. Axel adatainak felvételével kezdjük, és a jogosítványba felvetetem az A kategóriát is, még akkor is, ha tudom, hogy nem szívesen vezetné a motort a szeme miatt. Nem is kényszeríteném erre, de mindenre gondolnunk kell, és nem akarom, hogy ha egyszer úgy adódik, hogy én nem tudok vezetni vagy nem lehetek mellette, akkor ebből legyen baj. Miután mindennel megvagyunk és Mikkel jelzi, hogy mehet a fotózásra, egy pillanatra megszorítom a kezét, aztán lágyan elmosolyodom, mikor válaszul az ajkaihoz emeli a kézfejem, hogy megcsókolja azt. Újabb apróság, ami enyhíti a kétségeimet. Utána az én dolgaimat és átvesszük Mikkellel, készséggel segít születési helynek egy Bibione közeli várost belőni - valahogy meg sem lep, milyen sokrétű tudása van Olaszországgal kapcsolatban -, és biztosít róla, hogy az olasz vonal is rendezve lesz. Megmosolyogtat, hogy közben néha összeakad a tekintetem Axelével, ahogy hátrapillantok, mert ő is engem néz, amikor épp nem a haját állítják be, mint valami modellnek; persze én érteném meg a legjobban, ha címlapfotót akarnának csinálni vele. Miután megvagyunk az adatokkal, én váltom őt a fényképezőgép előtt, ujjaimmal megsimítva az övéit, ahogy mellé lépek. Próbálom elrejteni a mosolyt a szám sarkából, de nem könnyű, ha egyszer folyamatosan érzem magamon Axel tekintetét. Aztán, ahogy megvannak a képek is, odalépek hozzá, viszonzom a mellkasomat melengető mosolyt, aztán kézen fogom és visszamegyek vele a székekhez. Még átbeszéljük, hogy az útlevelekbe mik kerüljenek bele, aztán Mikkel ismét eltűnik a gépeknél. Megmosolyogtat, amikor Axel az egyik kezem tanulmányozásával köti le a figyelmét, szabad kezemmel odanyúlok és finoman hátrasimítok egy hajtincset a homlokából, ami még a fotók utána maradt ott. Szeretném magamhoz ölelni és megcsókolni, megkérdezni, hogy rendben van-e, rendben lesz-e, de nem ez a megfelelő hely és idő. Végül megkapjuk a dokumentumokat, frissen és langyosan, de minden kifogástalan, ahogy arra számítottam is. A szemem sarkából Axelre pillantok, látom, hogy egy kicsit elgondolkozik, de nem hibáztatom érte. Én meg sem tudnám mondani, hányadik hamis iratköteget tartom a kezemben, lényegében több mint tíz éve nem voltak olyan papírjaim, amelyek a valódi kilétemet igazolták volna, neki viszont pont fordítva van: ez az első alkalom. Elnyomok egy sóhajt, és miután ő is mindent rendben talált, megköszönök mindent, aztán elbúcsúzunk és odafent a sisakokkal felszerelkezve távozunk is. Halvány mosollyal figyelem, ahogy még visszanéz az ajtóra, de amikor magához ölel felém eső kezével, én is rögtön átkarolom, szorosan simulva hozzá. A kérdésére halkan elnevetem magam, felnézek rá, és a szemeim nem csak szimpla vidámságtól csillognak. Most már tényleg a felesége lettem egy bizonyos értelemben, papírom van róla. – Részemről kipipáltuk a kötelező programpontokat – vonok vállat egy kis mosollyal, de aztán egy kicsit elkomolyodok. – Szeretnél valahogy felkészülni az estére...? – kérdezem lágyan. Olyasmire számítok, mint mondjuk hogy adjak neki egy kis teret, hogy össze tudja szedni a gondolatait és lélekben is rá tudjon hangolódni a találkozásra, de ha egyelőre csak a borbélyt említi meg, akkor halk nevetéssel, értőn kezdek bólogatni. Ez is fontos, már az első estén említette, hogy szívesen rendbe szedetné magát egy kicsit. Nem mintha én panaszkodnék, de ha ő jobban érezné magát úgy a bőrében, én bizony nem állok az útjába. – A szerencsére bízzuk magunkat? Van olyan hely, ahová biztosan ne menjünk? – kérdezem inkább a motor felé menet. Nyilván nem mehetünk oda, ahol ismerik, hiszen akkor gyorsan kibukna a dolog, de ha van, ahol nem járt még, csak hírből ismeri, azt célba vehetjük. Vagy megállhatunk egy random környéken és kereshetünk is egyet. Akármelyiket is választja, én partner vagyok benne, de azért a motorhoz érve még megállok egy kicsit, letéve rá a sisakot, hogy szabaddá váljanak a kezeim és mindkettőt használva magamhoz tudjam húzni egy csókra, átölelve a nyakát. Ez most nem olyan tüzes, mint inkább hálás és gyengéd, kifejezve azt a sok érzést, amit kelt bennem azzal, hogy úgy tűnik, tényleg mindenre képes miattam. – Szóval, milyen érzés házas embernek lenni? – vigyorgok aztán rá, miután elengedtem, huncut csillogással a szememben simogatva meg az arcát. Utána nyomok még egy puszit az ajkaira, de aztán tényleg elengedem és a sisakért nyúlok, hogy el tudjunk indulni.
Amikor finoma arra céloz, hogy szívtipró vagyok, hiszen már most is cicázom, vigyorogva emelem meg a szemöldökeimet. - Tényleg? Micsoda véletlenek... - játszom egy kicsit a meglepetten elmerengőt, mielőtt halkan elnevetném magam és játékosan, szorosabban ölelném meg egy pillanatra. Ezen gondolatai után az új nevét is megosztja velem, bár nem tudom, hogy miért szende a Flavia, nekem inkább valami autó típus jut eszembe róla... Tudom is én, Skoda Flavia egész igazinak hangzik, nem? Bár ha úgy vesszük, a Mercedes is egy hölgyről lett elnevezve, szóval... Visszatérve arra, hogy szende, ebben még mindig nem hiszek, de látom rajta az elhatározást, szóval kíváncsian állok elébe. A hamis iratok beszerzési helyszínére érve már elfognak azok a kettős érzések, amelyet akkor éreztem először, amikor a yachton beszédre bírtam az egyik moszadosat. A kellemetlen, de muszáj kategória ez is. Látom Viva fürkésző szemeit, mosolyát, tudom, hogy talán ki is olvassa belőlem ezeket az érzéseket, de ha így is van, akkor sem szól értük, csupán itt van, hogy megnyugtasson. Fogja a kezem, vezet, támogat, én pedig követem őt, bárhová is megy. Oda lent Mikkel fogad minket, és hamar át is beszéljük, hogy mire van szükségünk. Amikor a jogosítványnál Aviva hozzá teszi az A-t is, rá pillantok kis mosollyal. Még mindig nem tartom jó ötletnek, hogy motorozzak úgy, hogy fél szemmel alig látok, de végül is miért ne legyen rajta? Ha már lúd, legyen kövér. Amikor Mikkel felírt mindent, szól, hogy menjek fotózkodni Danielhez. Viva hűvös ujjai az enyémre szorulnak, amikor megigazítom a köteléket, mire rámosolygok, és mielőtt a fülkéhez lépnék, megemelve a kacsóját adok rá egy csókot. A képek készítésében nem vagyok olyan gyakorlott, nem vagyok az insta-fiú alkat, szóval teljes mértékben az illetőre bízom magam. Hagyom, hogy kócoljon, ha kell, vagy hátra simítsa a hajam, csináljon választékot, vagy csak álljon, amerre akar a hajam. Ha már itt tartunk, be kell iktatnom azt a borbélyt, mielőtt úgy fogok kinézni, mint Kurt Cobain. Legalább most a hossza enged némi variálhatóságot, de egyébként alig várom, hogy vágassak belőle. Két fotózás között Vivára nézek, néha találkozik is a pillantásunk, bár őt nagyrészt most Mikkel foglalja le. Amikor kilépek a fülkéből és az utolsó képet szerkesztik, akkor lép oda hozzám, hogy az ő fotói is elkészüljenek. Kezének simítása az enyémen felmelegíti a mellkasom, kis mosollyal figyelem, ahogy belép a fülkébe. Otthonosan mozog, anélkül tudja, mit csináljon, hogy mondania kéne Danielnek. Talán néha jön csak olyan megjegyzés, hogy kicsit balra, vagy jobbra. A fülke mellett, karba tett kezekkel figyelem, ahogy épp felfogja a haját, és újfent meg kell állapítanom, hogy gyönyörű. Megfigyelem az eddig haja által takart arcélét, a fülét, a kecses nyakát. A végén elpillantok inkább oldalra, mielőtt túlságosan elkalandoznának a gondolataim olyan irányokba, ahová most különösen nem lenne illendő. Amikor végez, lepillantva rá mosolygok halványan. Aranyos érzést kelt, ahogy ismét kézen fog és ráérős léptekkel visszamegyünk az asztalhoz. Az útlevéllel kapcsolatban én nem csak az olaszországi utat iratom be. Mivel elvileg "utazós, szörfös macsó" vagyok, megkérem őket, hogy az utóbbi hét évre visszamenőleg nyaranta, május és június közötti random időpontokra írják be Hawaiit, Olaszországot, Görögországot, Spanyolországot, Izlandot, és Ausztráliát is. Persze az utolsónak az olasz útnak kell lennie, majd rá fogom a házasságra és a családépítésre, hogy nem utaztam az utóbbi két évben sehová. Ezután Mikkel elmegy, én pedig halkan sóhajtok, és Vivára nézve az ölembe veszem a kezét, hogy aztán azt piszkálva simítsam ki feszültségemet. Ujjait, körmeit figyelem, kézfejét, tenyerét. Amikor Mikkel vissza jön hozzánk az iratokkal, elveszem a magamét. Még meleg, ahogy megfogom. Az útlevéllel kezdem, megnézem a bejegyzett utazásokat, adatokat, útlevélszámot. Aztán a jogosítványt, majd végül a személyit is. Az új személyiséget nézve egy kicsit elmerengek. El jött ez a nap is... Mikkelre pillantva bólintok, hogy minden rendben az iratokkal. Elteszem a dolgaim, felkelve, kezet fogok a férfivel, aztán elindulunk kifelé. A kijáratnál még magunkhoz vesszük a sisakokat is, aztán távozunk. Lesétálva a lépcsőn még egy pillanatra némán nézek hátra az ajtóra és a címre, mielőtt magamhoz karolnám Vivát. - Nos, Mrs. Svarstad, mi a terv? - nézek le rá egy kis mosollyal, derekát karoló kezemmel megsimogatva oldalát. - Rengeteg időnk van még estig. - nézek fel a házak fölé az égre, aztán a nőre. Ha nincs ötlete, vagy rám hagyja, én lehet felhozom a hajvágás ötletét.... Most van rá időnk, és akkor se a családom, se Joe elé nem úgy állnék holnap, mint egy új ruhát kapott csöves.
Vendég —
“will you carry me away? stay forever and a day? come here, a little closer, and I will never run away, no, I will never run away from you
Axel&& Aviva
Széles mosollyal, nagyon sokatmondóan pillantok rá, amikor azt mondja, mézescsupor majd otthon leszek. Egyrészt megmelengeti a lelkem, milyen természetesnek hatott a szájából az "otthon" szó, másrészt pedig ebben rejlenek olyan ígéretek, amik szintén segítenek egy kicsit ellensúlyozni a kinti hideget a testemben. – A cica is jó lesz, illik a szívtipróhoz – egyezek azért bele, és ennek nyilvánvalóan semmi célzás-értéke nincs arra vonatkozóan, hogy már most is ez a becenevem. Nem, soha nem tennék ilyet... Tény, hogy nekem eddig is tetszett a cica, bár ha belegondolok, nem hiszem, hogy lenne olyan becézés, amit ha megfelelő hangsúllyal mond ki - vagy épp dörmög a fülembe -, ne tudnám azonnal, hogy mire gondol. Az ő szájából szerintem még a bébitől is jó értelemben rázna ki a hideg. A szívtipróról eszembe jut a saját leendő nevem is, bár láthatóan még mindig nincs meggyőzve a szendeségemről, nem számít; majd meglátja. Legalább a gondolataim teljesen elterelődnek az előzőekről, na nem a karkötőkről, hanem arról, hogy sikerült megint majdnem elrontanom a hangulatot. A horgonyok nagyon is a fejemben vannak, épp gyönyörködnék egyet a sajátomban, amikor megérzem az alattomos akcióját, de azért én is megadom a magam bosszúját, már ha bosszúnak nevezhető egy olyan csók, amit ő is ugyanolyan szenvedéllyel viszonoz, ahogy kapja. Vagyok azért annyira koncentrált, hogy ne húzzam el túlságosan, akármennyit is húzgáljuk a másik előtt a mézed madzagot; egyébként is biztos vagyok benne, hogy miután elintéztünk mindent, a négy fal között nem szerénykedünk majd otthon, bár ez azért nagyban függ attól is, hogyan sül majd el a családja meglátogatása. Egyelőre viszont még csak a papíroknál tartunk, és útnak is indulunk, hogy ezt el tudjuk intézni. Emlékezetből megyek a helyszínre, még ha nagyon sokszor nem is fordultam meg itt, a fontos dolgokat megjegyzi az ember, márpedig Mikkel nagyon sokat segített már azzal a néhány alkalommal is. A papírjaimat is olyan alapossággal és profizmussal készítették el, hogy nem volt vele gondom soha, ezért is jöttünk most is ide. Akkor sem bíztam volna Axelt másra, ha én maradok az eddigieknél. Ahogy odaérünk, Axeltől még kapok egy hálás mosolyt, amikor átölelem a derekát, de aztán bemegyünk, és ott már kezdem érezni rajta a feszültséget. Nem kell megkérdeznem az okát, mert azt hiszem, sajnos nagyon is értem, de tudom, hogy ezt most el kell engednem magamban. Most nem mondhatom neki azt, hogy még meggondolhatja magát, mert bár megtehetné, tudom, hogy nem tenné, akkor pedig muszáj itt lennünk és végigcsinálnunk mindezt. Akkor is, ha ez neki... lényegében a hivatalos belépő egy másik életbe, és nem csak az új papírok szempontjából. Még ha nem is kifejezetten ennek a típusú bűnüldözésnek volt a tagja eddig, akkor sem sokban különbözik a dolog, ez mindenhonnan nézve olyan, mintha átülne az asztal másik oldalára, és bár sosem kértem volna ezt tőle, egyszerre vagyok érte hálás, ugyanakkor keserű is. Nem szerettem volna, ha miattam végleg fel kell rúgnia az eddigi szabályait és elveit. Túljutunk az előtéren - aminek a tesztjellege még akkor is érthető, ha a csomagot két főre rendeltem, elvégre a nőt sem azért tartják, hogy megbízzon mindenkiben, aki bejön az ajtón -, aztán Mikkel elénk is jön, jó szokásához híven nem kérdezve semmit. Bemutatkoznak egymásnak, lemegyünk a lépcsőn, és bár mintha fokozottabban érezném Axel feszültségét, innen már tényleg nincs visszaút. Leülünk, Mikkel türelmesen kérdez és jegyzetel, csak az anyakönyvi kivonatnál állunk meg egy pillanatra. Elmosolyodom Axel válaszán, de egyetértően bólogatok. - Jobb is, ha nem - fejezi ki egyetértését Mikkel is a hitellel kapcsolatban egy rövid nevetéssel, és végül nem ír semmit a papírra, mivel nincs rá szükség. Ezután elérünk az adatokhoz, Axellel kezdve, így át is adom neki a terepet addig. Mikkel mindent lejegyzetel, a vezetékneveket vissza is olvassa, betűzve, hogy biztosan ne írjon el semmit. – És tegyük hozzá az A-t is – szólok közbe a jogosítványnál. Még ha főleg én is vezetem a motort, bármikor előállhat olyan helyzet, hogy neki kell átvennie a feladatot, és nem akarom, hogy esetleg baj legyen belőle. Mikkel bólogat, mindent feljegyez, aztán a papírral a kezében feláll, hogy átvigye azt egy másik asztalhoz, átadva a számítógép előtt ülő nőnek a lapot. Én Axelt figyelem, ahogy leveszi a kabátját, aztán viszonzom a mosolyát, és egy pillanatra a kezéért nyúlok, amin éppen megigazította a karkötőt, finoman megszorítva az ujjait. Aztán Mikkel is visszatér, és jelzi Axelnek, hogy mehet is elkészíteni a fotókat. - Daniel majd mindent mond, amit kell - teszi még hozzá, fejével a férfi felé intve, aki már készíti elő a gépet és a natúr hátteret a fotózáshoz. Minden összehangoltan és profin működik, de náluk ez nem is meglepő. Követem a tekintetemmel Axelt, de aztán Mikkelhez fordulok, ahogy ő is leült, és átvesszük az én adataimat is, valamint azt, hogy a házasságkötést mikorra és hova datálják. Egy kicsit több háttérmunkájuk lesz az olasz nemzetiség miatt, de biztosít róla, hogy nem lesz probléma, én pedig elhiszem. A jogosítványnál nekem csak A és B kategóriákat jegyzünk fel, nem igazán illene profilba a többi, de talán nem is érzem majd meg nagyon a hiányát. Közben néha lopva Axelre pillantok a vállam felett, csak hogy lássam... őt. Nem azt, hogy minden rendben van-e, mert azt tudom. - Először csinálja ezt, igaz? - hallom meg Mikkel hangját az egyik ilyen alkalommal, mire visszafordulok hozzá és halvány mosollyal bólintok. Megértőn pillant rám, továbbra sem kérdezi meg a miérteket, csak bátorítóan biccent egyet. - Rendben lesztek. Ha másra is szükségetek lesz, tudod, hol találsz. – Köszönöm – bólintok. Hálás vagyok neki, már csak azért is, mert Joe-hoz is ő vezetett el annak idején, még ha ő nem is tudhatja, mi lett belőle. Lehúzom a kabátom cipzárját és a belső zsebemből előveszem a borítékot, ami bőven lefedi majd a papírok árát és az extra háttérmunkát is, és átcsúsztatom az asztalon. Nem akarom, hogy Axelnek kelljen ezt állnia. Mikkel nem is számolja meg a pénzt, csak elteszi a borítékot a zakójába. - Mehetsz te is - int aztán fejével a fotó-sarok felé. - Mi addig intézzük a papírokat. Leveszem a kabátomat, aztán odasétálok a fotózás helyszínére, ahol addigra Axel képeivel már végeztek és épp áttöltik őket a számítógépre, hogy meg tudják szerkeszteni a dokumentumokat. Rámosolygok, ahogy mellé lépek, ujjaimmal megsimítva a kézfeje külső részét, aztán leváltom őt a háttér előtt. Gyorsan készülnek a fotók, bár nálam egy fokkal könnyebb dolgunk van, kicsit több a variálási lehetőség, mint Axelnél: én le- és fel tudom venni a pulóveremet, és az egyik képnél a hajamat is össze tudom kötni, míg neki legfeljebb azon tudtak variálni, hogy mennyire lógjon a homlokába a haja, vagy épp túrja hátra a tincseit, és mennyire nézzen morcosan vagy épp vidámabban. Axelt sem küldik el, ha akarja, megvárhat ott és nézheti, amint elkészül rólam is a három kép, bár sokkal több időt nálam sem vesz igénybe a dolog, mert a fotósnak kell megmondania, hogy a célnak megfelel-e a kép praktikus szempontból, nem az érdekel, szép vagyok-e rajta vagy sem. Miután megvagyunk mindennel, megfogom Axel kezét és visszavezetem a székekhez, ahol kezdtünk, mert most úgyis csak várakoznunk kell, míg ők dolgoznak. Nem kérdezem meg, hogy minden rendben van-e, csak a tekintetemmel kutatom ki az érzelmeket az arcáról és a szemeiből, és az sem zavar, ha csendben várakozunk, egyébként sem tart túlságosan sok ideig a folyamat. Itt gördülékenyen megy az alaposa munka is. Mikkel sem zavar minket, a többiek munkáját felügyeli vagy telefonál, csak akkor tér hozzánk vissza a szokásos papírral és tollal, amikor már a nyomtatók dolgoznak, hogy megkérdezze, szükség van-e valamilyen vízum vagy határátlépés rögzítésére az útlevelekbe. Én a magam részéről csak egy előző nyárra időzített olaszországi belépést mondok, hiszen az én norvég papírjaim csak az ál-házasság utántól lesznek érvényesek. Axel útlevelét körülbelül három évvel ezelőtti dátummal készítik el, szóval oda szükség van még néhány olaszországi utazásra, amiket Mikkel felír, de aztán még Axelre pillantok, hogy eszébe jut-e más is. Ezután Mikkel ismét magunkra hagy minket, aztán már csak a kész papírokkal felszerelkezve jön vissza, körülbelül húsz perc múlva. - Nézzétek meg, minden rendben van-e - nyújtja át mindkettőnknek a saját kis csomagját. - Még egy-két napig jó lenne, ha nem ásná bele magát senki komolyabban az önéletrajzotokba, de egy igazoltatásnál már nem lesz gond. Hamarosan elvarrunk minden egyéb szálat is. - Én a magam részéről nem találok hibát sem az igazolványokban, sem az útlevélben, minden pontosan úgy van benne, ahogy kértem, de Axelre is rápillantok, hogy van-e kérdése vagy észrevétele. Ha nincs, akkor viszont indulásra készen állok fel, felvéve a kabátomat és az új iratokat a zsebembe süllyesztve. – Köszönünk mindent – nyújtok kezet Mikkelnek, aki kis mosollyal biccent, majd Axellel is kezet fog, aztán az ajtóhoz lépve beüti a falra szerelt számlapba a kódot, amivel nyitja az ajtót. Ezúttal nem kísér fel minket, csak búcsút int, számolva azzal, hogy magunktól is kitalálunk.
Egészen csendben vagyunk, míg egymáshoz nem kötjük a másikat, csak utána indulnak meg a szavak és az érintések. Sokat jelent nekem, hogy ilyen jelképekkel erősítjük meg a kapcsolatunkat. Nem épp házasság, de azt hiszem a mi életünknek ez is sokat jelent már. Lehet, hogy csak papíron és ígéretekkel köthetem magamhoz, de a normális életben sem kérhetnék ennél többet nem igaz? A különbség igazából csak annyi, hogy az nem hamis. Ha pedig csak ennyi a különbség, miért ne örülhetnék neki úgy, mintha valódi lenne? Ő az enyém, és én az övé vagyok. Ezen nem változtatnak a papírok hamisságai, vagy valódiságai. Magamhoz ölelem, élvezem közelségét, közben pedig próbálom megemészteni, hogy neki is hasonlóan teltek az éjszakái mint ahogy nekem szokott. Senkinek nem kívánok ilyet, még az ellenségeimnek sem. Azt is tudom, hogy ezt magának kell megoldania, itt lehetek mellette és támogathatom, de nem tudom helyette feldolgozni mindazt, ami történt. Úgy hogy csak ölelem, simogatom kezét, fejére hajtom a sajátom, és csak élvezem szuszogását a nyakamon, hideg arcának érintését a bőrömön. Amikor elhúzódik, az alteregoink kerülnek szóba, meg az új neve. Már az Avivát is nehéz volt megszokni a Shayana után, de most, hogy az már gördülékenyen jön a nyelvemre, jöhet a Flavia berögzülése. Erre szól, hogy a mézescsuporra is hallgat, mire elnevetem magamat. - Mások előtt inkább leszel cicám jó? Mézescsupor otthon leszel. - kacsintok rá vigyorogva, olyan természetesen mondva az otthont, mintha tényleg az lenne. Mintha a lakása az enyém is lenne, de végül is így van, hiszen itt van a zsebemben a kulcsa. Amikor arról győzköd, hogy tud ő szende lenni, ha akar, csak mosolygok, főleg azon a sejtelmes mosolyon, amelyet vág. Majd meglátom, hogy mennyire lesz igaz ez a dolog, hogy meddig tudja fent tartani. Nem mondom, hogy nem egy ügyes, okos nő, de ha előadásról van szó, azt még nem láttam tőle. Majd most kiderül... Elindulunk a motor felé, érzem a csuklómon a horgony kellemes hűvösét, és amíg előttem megy, bele csípek a fenekébe. A reakciójára szélesen, elégedetten vigyorgok rá, nézem, hogyan tetteti a felháborodottat és néz rám rosszallóan, mire csak megvonom a vállam, mint aki nem tehet róla: túl csábító volt a lehetőség. Egyébként is megérdemli azok után, hogy még pucsított nekem a motoron, megmutatva - ismét -, hogy milyen szépen tud görbülni a háta, és hogy milyen kerek tud lenni a feneke. A motorhoz lépve azonban nem száll fel, magához húz egy tüzes csókra, amelyet épp olyan hévvel viszonozok, mint amilyennel kapom. Sajnos nem nyúlik hosszúra, de nem baj. Majd később, este lesz időnk ismét élvezni a magányt, és egymás társaságát. Már... miután látogatást tettem otthon. A napnak attól a részétől még mindig tartok egy kicsit. A motorra szállva elindulunk. Nem a tenger, hanem az ellenkező irányba megyünk, figyelem a környezetet és a forgalmat, de motorral a sűrűbb részeken is könnyen átszelünk. Egy átlagosnál szegényebb részhez érünk, leszállva a motorról hálásan rá mosolygok Vivára, amiért átkarolva ismét biztonságot nyújt nekem a tájékozódást illetően. Vállát fogva sétálok vele, az utcát fürkészem, és habár minden rettentően átlagosnak tűnik, nekem még is van egy furcsa megérzésem. Egy lépcsőhöz érve elenged, kezemet fogva húz maga után, én pedig követem őt bizonytalanság nélkül. Belépve a helyre becsukom magam mögött az ajtót, amikor Viva leteszi a sisakot, lerakom én is. Körbe nézek, kicsit... idegen nekem az ilyen hely, hogy úgy mondjam. Követem őt ahhoz a pulthoz, az üveg vastagsága már sokat elárul arról, hogy milyen helyen is vagyunk most. Figyelem, ahogy Viva átadja az éppen aktuális iratait, és amikor a nő rám néz, akkor úgy érzem magam, mint aki elfelejtette elhozni az egyetemi szakdolgozatát. Szerencsémre (?) Viva szól, hogy tudnak rólam, így aztán gond nélkül mehetünk tovább egy lépcsőig, aminek az alján megjelenik egy alak és kényelmesen felbaktat hozzánk. Vivát felismeri, kezet fog vele, aztán felém nyújtja a kezét, és kezet rázok vele. - Axel Bergström. - mutatkozom be. Ha Viva nevét ismeri, akkor nem lehet gond, ha az enyémet is tudja. A Mikkelt igyekszem megjegyezni, míg elindul, és int, hogy menjünk utána. Aviva rám mosolyog, én viszonozom halványan, de ahogy lemegyünk a pincébe, inkább ráncolom a szemöldököm. Az egész életem arra tettem fel, hogy az ilyen helyek visszatérő bűnözőit a vízen elcsípjem, most pedig itt vagyok, és magam is ilyenné kell válnom. Pedig nem akarok különösebben törvényszegő lenni, egyszerűen csak Vivával akarok maradni, támogatni akarom őt. Jó, nyilván bemocskoltam már a kezem könyékig érte, de még az is önvédelemnek számít. Nem érzem magam úgy, mint aki különösebben ide tartozik és ez enyhe feszültséget kelt bennem. A beszédet meghagyom Vivának, ő a rutinos itt. Felsorolja, mi kell nekünk, Mikkel körmöl, majd mikor a kérdéshez jut, megáll és elmosolyodik. Nem csodálkozom, ahogy a mellettem ülő hölgyemény mesélte, soha nem volt házas alteregója. Az anyakönyvi kivonatra vonatkozó kérdésre megvonom a vállam, és egymásra nézünk. - Nem hiszem, hogy kellene. Nem fogunk hitelt felvenni, vagy ilyesmi. - mondom, ezzel úgy tűnik, el is döntve a kérdést. Amikor Mikkel meg van a körmöléssel, ránk tekint - főleg rám, újonc lévén -, és elmondja, mi lesz a menet. Amikor rákérdez, kezdünk-e velem, bólintok egyet. Az adatoknál kicsit elmerengek. - Robin Svarstad, anyja neve Erika Pladsen, született 1987.12.06. Oslo, nemzetiség maradjon norvég. Viszont annyi kérésem lenne, hogy a jogosítvány B-re és C-re is szóljon. - mondok minden adatot épp olyan gyorsaságban, hogy a férfi letudja körmölni őket. Amint ezzel meg van, az elmondása alapján a fényképezés jön, szóval leveszem a kabátom, leteszem a székre, mosolygok egyet Vivára, míg megigazítom a kezemen lévő kötelet, és ha Mikkel - vagy munkatársa - szól, hogy mehetek, vagy oda vezetnek, akkor követem az utasításokat, vagy őket. Ha valamit be akarnak állítani rajtam - az előbb említettek alapján pl a hajam -, akkor csak türelmesen hagyom. A kép készítés már olyan, mint bármelyik másik irodában, automatikusan kihúzom magam, kamerába nézek, nincs mosoly, mert akkor rám szólnak, aztán ha megvan a kép, meg se nézem az eredményt, mert sose érdekelt, mennyire sikerültek "jól" ezek a felvételek. Helyette Vivát lesem, ahogy ül, ő lebeg a szemeim előtt célként, miközben végig megyek ezen az egészen.
Vendég —
“will you carry me away? stay forever and a day? come here, a little closer, and I will never run away, no, I will never run away from you
Axel&& Aviva
Tudom, hogy azok a pillanatok a tó melletti padon ülve ugyanúgy bele fognak égni az emlékezetembe, mint sok más hasonló. Ugyan nem teszünk semmi valóban jelentőségteljeset, mégis érzem, hogy ez egyikünknek sem csak arról szól, hogy alátámasszuk a majdani hamis papírjainkat. Már csak azért is hangsúlyosabbak ezek a karkötők, mert bevallja, hogy korábban, a yachton is gondolt már rá, de egyébként is... ő sem fektetne bele ennyi energiát, hogy ráadásul saját kezűleg állítsuk őket össze és erősítsük a másik kezére, ha nem érezné fontosnak ezt az egészet. Mindez akkor is az összetartozást szimbolizálja, ha ezt az egymáshoz tartozást "csak" szavakkal és tettekkel fejezzük ki, mert nincs is szükség másra. Ez a legfontosabb, minden más legfeljebb hab lehet a tortán. Ezt látom a szemeiben, a mosolyában, ezt hallom a vallomásában és ezt érzem a csókjában is. Szorosan ölel át, amikor magamhoz húzom, én pedig bújok hozzá, nem törődve a kabátja alatt megbújó csomag nyomásával sem. Az orrom megtelik az illatával, akárcsak a mellkasom a szerelemmel, érzem, hogy ezek az érzések ugyanúgy melegítenek, mint az ő érintése és közelsége. Szavaira elmosolyodom. – Azt hiszem, az elkerülhetetlen lett volna – fejezem ki az egyetértésemet, de aztán sóhajtok egy aprót, kezemmel megsimítom a nyaka hátulját. – Nem is a nappalok voltak az igazán küzdelmesek – teszem hozzá, de aztán nyomok is egy csókot a nyakába, mert nem akarom ennek a felidézésével elrontani a pillanatot. Az apám és Joe minden bizonnyal sok űrt lettek volna képesek betölteni az életemben - és lesznek is képesek, de épp ez a lényeg, hogy amit ők pótolni tudnak, az nem az, ami miatt annyit szenvedtem. Tölthettem volna velük bármennyi időt, a nap végén úgyis csak egy ürességtől tátongó, csendes és sötét lakás magánya várt volna, megkoronázva a rémálmaimmal. Ez az, amire az egyetlen gyógyír az lehetett, hogy most is itt ül mellettem és engem ölel. Kibontakozom az ölelésből, de csak azért, hogy ténylegesen eltereljem a témát, nevezetesen az ál-házaspár megszületésére, ha már méltó felvezetést kaptak. Látok rajta egy kis izgalmat is, ami megmosolyogtat, aztán előállok az általam kitalált névvel is. – Ha esetleg elfelejtenéd, a mézescsuporra még mindig hallgatok – kacsintok rá egy huncut mosollyal, aztán sokatmondóan elvigyorodok, amikor rájövök, hogy még mindig nem hiszi el: képes leszek előadni az ő szende feleségét. – Meglepődnél, milyen meggyőző tudok lenni – somolygok sejtelmesen. Persze ő nem tapasztalta ezt a részét a dolgoknak, még a kimenekítésem után is csak egy viszonylagos álarcot tartottam fent a hajón előttük, de most majd csak azért is megmutatom neki, ha már ennyire hitetlen. A homlokomra adott csók megmosolyogtat, de aztán felállok a padról vele együtt, hogy visszamehessünk a motorhoz. Lepillantok a jobb kezem csuklójára, hogy elgyönyörködjek egy kicsit az új szerzeményemben, és éppen ekkor ér az alattomos támadás hátulról, mire felnevetek. – Hé! – nézek rá hátra a vállam felett, néminemű felháborodást tettetve, de a mosoly ott ül az arcomon, nehéz is lenne eltüntetni onnan, látva az elégedett vigyorát. Megjátszott rosszallással csóválom a fejemet, de csak azért, hogy a motorhoz érve bevárjam, és mielőtt még a bukósisakért nyúlnék, magamhoz húzzam egy cseppet sem szende csókra, amit csak azért nem húzok még tovább, mert dolgunk van. Ezúttal én mosolygok elégedetten, miután elengedtem, aztán a fejembe húzom a sisakot és felszállok a motorra. Miután ő is felszállt, el is indulok, ezúttal nem vissza, a tengerpart irányába, hanem tovább a főúton, kvázi hátulról kerülve meg a várost, így nem kell becsatlakoznunk a délutáni forgalomba, hanem gyorsabban odaérünk a célunkhoz, Grünerløkka egyik külső, félreesőbb részére. Kicsit több, mint negyed órás az út, elhagyjuk Grünerløkka sűrűn lakott részeit, aztán a motort egy félreesőbb üzletsor előtt parkolom le. Nem mondanám a környéket lelakottnak vagy veszélyesnek tűnőnek, de az tisztán látszik, hogy ez nem a középosztály által sűrűn lakott terület, az üzletsor ablakain is látszik, hogy viszonylag sok üzlethelyiség bérlőre vár még. Minket nem is ez érdekel viszont, miután leszálltunk és megszabadultunk a sisakoktól, Axelre mosolygok, aztán odahúzom magamhoz és míg megkerüljük az üzletsort, a szokásos módon ölelem át a szabad kezemmel. Az üzletsor mögött földszintes, társasháznak is beillő lakóépület fekszik, vegyesen lakásokkal és üzlethelyiségekkel. Nekünk egyik utóbbi kell, az épület jobb szélén, amelyik láthatóan rendelkezik egy alsó szinttel is, ami leginkább pincének tűnik, nem sok látszik belőle. Az ajtóhoz vezető rövid lépcsőnél engedem csak el Axelt, hogy inkább a kezét fogjam meg, míg felsétálok, őt is húzva magammal. Az ajtó felett, a falon egykor egy cég címere lehetett, de a betűk már rég lekoptak onnan és ez láthatóan senkit nem érdekel. Az ajtó gond nélkül nyílik ki, egy kis előtérbe kerülünk, ahol le is teszem a bukósisakomat az egyik kopottas szekrényre és intek Axelnek, hogy ő is nyugodtan tegyen így. Beljebb lépve mintha egy recepcióhoz érnénk, bár nincsenek ülőalkalmatosságok vagy asztalok, mindössze egy középkorú, sötét bőrű nő ül egy - egyébként valószínűleg golyóálló - üveggel leválasztott pult mögött. A köszönésemet viszonozza, de nem kérdez semmit, csak várakozóan néz, én pedig már nyújtom is felé a zsebemből előhalászott igazolványomat, amit ugyanitt készítettek. Leüt néhány billentyűt, vár egy kicsit, aztán visszaadja a kis nyíláson keresztül a kártyát, a tekintete pedig Axelre siklik, de alig tolja lejjebb az orrán a szemüvegét, én már meg is szólalok. – Velem van. Tudnak róla – válaszolom meg a kimondatlan kérdéseket nyugodt hangon. A nő nem akadékoskodik, lenyom egy gombot maga előtt, mire a helyiség túlsó végében félhangos berregés hangzik fel. Ismét megfogom Axel kezét és elindulok arra, megállva egy lépcső tetejénél, és mire odaérünk, a lépcső aljánál már nyílik is az ajtó. Egy idősebb, de nagyon is élénk tekintetű férfi baktat fel hozzánk, és a tekintetében rögtön felismerés gyúl, amikor meglát. Elengedem Axel kezét, hogy felé nyújthassam a jobb kezem. - Aviva - biccent megrázva a kezem. - Már vártunk titeket. - Axelhez fordul és neki is kezet nyújt, Mikkelként mutatkozva be, de abból sem csinál problémát, ha Axel egyáltalán nem mutatkozik be. Még csak kíváncsiság sem csillog a szemeiben, egyszerűen csak nyugodt és professzionális. Int, hogy kövessük, én pedig aprón Axelre mosolygok a háta mögött, aztán elindulok utána. A pince jól láthatóan éppen arra van kialakítva, amiért mi is jöttünk: van egy sarok a fényképek készítéséhez, egy másik sarok a nyomtatáshoz és lamináláshoz, de annál is több asztal számítógépekkel. - Mire lesz szükségetek? - kérdezi Mikkel, miután becsukódott mögöttünk az ajtó és a biztonsági zár is hallhatóan kattant benne. Leül az egyik asztal mögé és int, hogy foglaljunk helyet, az asztal másik oldalán, ezért én így is teszek. Régimódi hozzáállással papírt és tollat vesz elő, hogy arra jegyzeteljen. – Személyi igazolvány, jogosítvány és útlevél mindkettőnknek. Házasságkötési bejegyzést tudtok tenni? – A kérdésemre egy pillanatra megáll a toll a kezében, felpillant, az arcán pedig megjelenik az első, kis mosoly. - Ha szeretnétek, még anyakönyvi kivonatot is tudunk csinálni - feleli végül, folytatva a jegyzetelést. Kérdőn pillantok Axelre, nekem végülis majdnem mindegy, mennyire mélyen megyünk bele ebbe az egészbe, bár a házassági anyakönyvi kivonat nem olyasmi, amit sűrűn kéne lobogtatni. Lényegében Mikkelnek is mindegy, ha nem reagálunk semmit, azt egyszerűen nemnek veszi és megfordítja a papírját. - Oké. Felírjuk az adatokat, hogy el tudjuk kezdeni a bevitelt, aztán csinálnak rólatok képeket - int a fejével a "fényképező-sarok" felé. - Célszerűen mindig változtatunk majd egy kicsit, máshogy állítjuk be a hajatokat, ilyesmi, hogy ne legyen mind egyforma. Kezdhetünk veled? - pillant aztán Axelre, és ha ő beleegyezését adja, kattint egyet a tollán. - Teljes név, anya neve, születési hely és idő, ha indokolt akkor nemzetiség, születési név. Semminek nem kell valódinak lennie, már a születési helyen kívül, nyilván. A személyi azonosító számot majd mi generáljuk - foglalja össze a lényeget, aztán várakozón Axelre pillant, várva az adatokat.
A bolt után egy parkba megyünk. Ha már ügyes kezekkel rendelkezem, miért vegyek előre elkészített "ékszert", ha meg is csinálhatom, meg is csinálhatjuk magunknak? A tóparthoz érkezve el is kezdem csinálni az övét. Eleinte érzem magamon a pillantását, de aztán csak a kezeimre koncentrál. Amikor pedig az övét kérem, biztosítom arról, hogy nem fogok meghátrálni, és hogy azt akarom, hogy hozzám tartozzon valamilyen módon. Ha csak ennyivel, akkor ennyivel. Felteszem rá, aztán ő is összerakja az enyémet, a lelkességétől pedig boldogan kuncogok egy sort, amitől csak szélesedik az ő mosolya is. Fürkészem koncentráló arcát, kicsit félre billentve a fejemet, gyönyörködök arcában, majd mikor elkészül, oda tartom neki jobb kezem, hogy azon fejezhesse be az utolsó lépést. Ha nem lennék akklimatizálódva a hideghez, akkor is felmelegítene most az a szerelem, amelyet iránta érzek. Igyekszem ezt szavakba formálni, míg kezeimbe veszem az övét. Rettentő szerencsés vagyok, amiért olyan motivációm van, mint ő. Életben tart, a felszín fölé emeli a fejem. Úgy hiszem, ha Ő nem lenne, könnyen visszacsúsznék abba a mocsárba, amelyben már bőven térdig gázoltam, amikor egymásra találtunk. Szavaim közben egymásnak döntjük egy kedves mozdulattal a homlokunkat, aztán csókom után közelebb kúszik, a mozdulat és a szerelmes szava ismét mosolyt csal rám. Amikor kihúzza kezét az enyémek közül, egyikkel elengedem azt az egy kacsót, hogy átkarolhassam, másik kezét továbbra is fogom. Felmelegíti hűvös arcom a tenyere, és amikor suttogni kezd, szerelmesen figyelek rá. A szavai némi aggodalommal töltenek el, de csak halkan sóhajtok, és amíg hozzám bújik, szorosan magamhoz ölelem, noha kicsit nyom a kabátom alatt lévő telefon doboza. Hideg orrának érintése lemosolyogtat, arcomat az övének döntöm, hogy még ezzel is melegítsem a kis fagyosszentet. - Remélem úgy, hogy többet találkozol apáddal, és Joeval. - mondom neki halkan, kezemmel megsimítom a haját. Még kiélvezem az érintését, a közelségét, aztán elengedem annyira, hogy rá nézhessek, mikor elhúzódik a kérdésére mosolyogva bólintok egyet. - Persze. - mondom kis izgalommal, aztán gyakorlatilag bejelenti a saját nevét, és azt, hogy az elég "szende". Vigyorát tükrözve vonom fel a szemöldököm. - Flavia? Hozzá kell még szoknom, de rendben. A szendeséget meg hiszem, ha látom. - már az, hogy ilyen veszettül jó motoros bige... Van egyáltalán "cuki", virágos ruhája? Póló vagy mittom én... Vagy csak előítéletes vagyok a szendékkel kapcsolatban? Ajh, na jó. Adok neki egy esélyt. Még a homlokára nyomok egy csókot, aztán felkelek a padról, és előre engedve elindulok vele a motorhoz. Azt nem tudom megállni, hogy ne csípjek bele a feszes tomporába egyszer, egy elégedett vigyorral az arcomon, de legalább csak egyszer csinálom, bár szívesen rá is csapnék. Magamra kapom a sisakot, megvárom, míg felszáll a hölgy a motorra, aztán magam is felszállok, és rá bízom magam. Eddig én "vezettem", most ő jön.
Vendég —
Axel&& Aviva
Felhívom a figyelmét, hogy a békesség jegyében jobb lesz, ha a belső combomhoz sem nyúlkál majd út közben, és amikor erre egy csalódott csettintés a válasza, vidáman felnevetek. Tudom, hogy ő is csak viccel, de nem hiába az egyik kedvenc időtöltésem, amikor húzzuk egymás agyát egy kicsit. Út közben egyébként is tagadhatatlanul élvezem, amikor tenyerei a combomra simulnak: a kezei önmagában is melegítik a bőrömet - hogy lehet valakinek hidegben és menetszélben is ilyen kellemesen meleg a keze? -, az érintése pedig a lelkemet töltik meg melegséggel. Arra a húsz perces útra megfeledkezem egy kicsit a gondjainkról és csak élvezem, ahogy együtt szeljük a motorral a kilométereket. Meg sem kellene lepődnöm, hogy egy tengerészeti bolt az úticélunk, ahogy azon sem, hogy alig érünk oda, Axel máris lelkesen folytatja a velem való szórakozást. Már önmagában az a rosszcsont vigyora is elég lenne ahhoz, hogy emelkedjen egy kicsit a pulzusom, hát még ha hozzátesszük a szemei izzását, de nem fukarkodik a pimasz kis megjegyzéseivel sem. Szerencsére még nekem sem kell előadni a szendét, így én sem spórolok a válaszaimmal, vagy épp a huncut pillantásaimmal. Természetesen azt is megjegyzem, hogy remélhetőleg ezek jobban bírják a strapát, mint a selyemszalagok, és nem is kell csalódnom: felkészítem ugyan magam, amikor látom, hogy közelebb hajol, de halk dörmögésének hatására így is kellemesen megborzongok, és ezúttal egyáltalán nem a hőmérséklet miatt ráz ki a hideg, hanem a szemeim elé lebegő fantáziaképektől. Az ajkamba harapok, hogy elfojtsam a mosolyomat, de tudom, hogy nem kell hangosan is kimondanom, hogy szaván fogom majd. Választok is egy hosszabb köteget, és ahhoz a kasszához lépve leteszem azt a pultra, a tekintetem találkozik Axelével. Látom, hogy ő is igyekszik elrejteni a mosolyát, ahogy én, de szerencsére a fickó a pult mögött ránk sem hederít, így nyugodtan gyönyörködhetek egy kicsit abban az ígéretekkel teli kék csillogásban. Nem kérdés, hogy igent mondok a felvetésére, így a boltból kiérve hamarosan ismét úton vagyunk, és én tovább élvezhetem a kezei érintését a combomon, még ha most nem is olyan hosszú időre. Hamar megtalálom a kis parkot a tóval, a motorral közel tudok megállni a padokhoz, és így a bukósisakokra sincs gondunk. Egy kicsit gyönyörködök a fehér, téli tájban, de aztán a pillantásom megtalálja azt, amiben - vagyis inkább akiben - még szívesebben gyönyörködök. Eleinte őt figyelem, de aztán ahogy munkához lát és elkezdi a csomó elkészítését a horgonyra, átvezetem a tekintetem a kezeire, hogy lássam, mit csinál, és pontosan le tudjam majd követni. Amikor a kezemet kéri, felajánlom neki a választási lehetőséget, mintha tényleg egyfajta igent mondana ki azzal, ha most a csuklómra csomózza azt a horgonyt, de ő csak vigyorog. – Ez jó hír – szelídül meg egy kicsit a mosolyom, ahogy biztosít róla: nem fogja magát meggondolni. Figyelem, hogyan erősíti a csuklómra a kötelet a rácsomózott horgonnyal együtt, és közben érzem, hogy egy kicsi erőteljesebben száll meg minden vele kapcsolatos gyengéd érzés a művelet közben. Nem valódi lesz ugyan a házasságunk, de akkor is érzem ennek a jelentőségét: a kötél, a horgony önmagában is Axelt juttatná eszembe, de mindaz, amit ezek szimbolizálnak, csak még jobban felerősíti az egészet. Egyébként is ott van az a tudat, hogy épp azért leszünk ál-házasok, mert teljesen hozzám akarja igazítani az életét; amíg nekem menekülnöm kell, addig ő is menekül velem, amíg én hamis életet élek, addig ő is hamis életet él velem. És ez több, mint amit valaha kívánhatnék, amire vágyhattam volna. Pedig azt hiszem, soha nem leszek elég jó a szavakkal, az érzésekkel ahhoz, hogy ennek a jelentőségét egyszer majd pontosan megértessem vele. Egyelőre nem is merek ránézni, mielőtt túlságosan elgyengülök mindettől, inkább lekötöm a figyelmem azzal, hogy gyorsan leutánozzam a műveletet. Nevetése hangjától kiszélesedik a mosolyom, de aztán koncentrálni kezdek, hogy én is legalább olyan jó munkát végezhessek a csuklóján, mint ő tette az enyémen, és ebben még az sem tud megakadályozni, hogy érzem, hogyan figyel. A mosolyomat nem tudom csak eltüntetni, de igazából nem is akarom. Amikor kész vagyok, elégedetten szemlélem meg a művemet és nézek fel rá végül, az egyébként is kissé heves szívverésem pedig tovább gyorsul, ahogy tekintetem találkozik az övével. Gyönyörű szemeiben ott ül minden érzése, minden, ami engem éltet, a szavaitól pedig egyszerre nehezül el és szabadul fel a szívem. – Én is örülök – sóhajtok fel halkan, boldogan. Megmosolyogtat, ahogy a kezei közé veszi az enyémeket, az érintése ezúttal is úgy melegíti fel a bőrömet, mint a létezése, a szerelme a szívemet. Amikor közelebb hajol, homlokomat ismerős mozdulattal döntöm az övének, egy pillanatra lehunyom a szememet, úgy mosolygok, miközben úgy érzem, a mellkasomat szinte szétfeszíti ez az érzés. A vallomása és a csókja pedig fokozza mindezt, egy kicsit közelebb fészkelem magam hozzá, hogy elnyújthassam kissé az érzést, az érintést, amitől mintha a pad hűvösét sem érezném a fenekem alatt. – Én is szeretlek – pillantok a szemeibe mosolyogva, miután elengedtük egymást. Tudom, hogy tudja, hogy érzi, de úgy érzem, most ki is kell mondanom. Kiszabadítom az egyik kezem, de csak azért, hogy felmelegített tenyerem az arcára simíthassam, szemei kékjét fürkészve, szerelmes pillantással simítom meg bőrét az ujjaimmal. – Egyébként sem tudtam, hogyan lettem volna képes nélküled élni, de most pláne nem tudom elképzelni, hogyan bírtam volna ki ép ésszel – vallom be suttogva. Már nem vagyok szomorú, hiszen itt van velem, itt ül az orrom előtt és épp most kötötte a csuklómra a jelenléte és a maradása jelképét, ez most csak egy egyszerű - vagy nem annyira egyszerű - ténymegállapítás. Közelebb húzom magamhoz, még egyszer finoman megcsókolom, aztán magamhoz ölelem, arcomat a nyakához fúrva, magamba szívva az illatát, és az sem érdekel, ha hideg az orrom a bőrének, mert az övé legalább melegíti az enyémet. Kiélvezem a közelségét, aztán hosszan, elégedetten szusszanok egyet, mielőtt elengedném. – Szóval, készen állsz, hogy megszülessen Robin Svarstad? – pillantok aztán rá somolyogva. – Megfelel hozzá a Flavia Svarstad? Az a név olyan... szende – szélesedik ki aztán a mosolyom egy rosszcsont vigyorrá.
A motor felé lépkedve azért nem tudok megjegyezni néhány játékos, huncut dolgot, főleg, amikor felajánlja, hogyan irányítsam majd a megfelelő helyre. Már épp kérdezgetem, hogy miként ne tegyem, mikor ő azért egy fontos részletet is hozzá tesz: a belső combját kerüljem el. Lemondóan csettintek egyet, mintha pont azt akartam volna. Persze ez is csak a vicceskedés része, eszem ágában sem volt olyan módon taperolni őt a motoron, főleg menet közben. Egy kocsiban még elmenne, de már ott is veszélyesnek minősülne. Ennyire adrenalin junkie meg nem vagyok, mondjon bárki bármit. Elindulva eleinte hátra, vagy a derekába kapaszkodom, de egy idő után már tényleg a combjára simítva "vezetem", bár szinte csak jobbra kell kanyarodni, úgy hogy főleg az a combja kapja a markolásokat. A BestMarine-hoz érve nem tudok megállni néhány pimasz megjegyzést, de mivel még nincs "szendefeleségem", ezért Viva pontosan úgy vág vissza, ahogy vártam tőle. Eleinte csak somolyog a lehetőségen, de oda bent már sokkal szabadabbul őröljük egymás idegeit. Kiválasztom magamnak a sima feketét, ő pedig egy lilával átszőttet választ. Megmosolyogtat a választása, megnézem, nagyjából milyen hosszú kéne az ő csuklójához, hogy rendesen meglehessen csomózni, aztán levágom a méretet. A másik kötélre való megjegyzésre egy elégedett mosollyal hajolok a füléhez, mert másra úgy se tartozik a téma. - Majd kipróbáljuk. - dörmögöm oda neki halkan, aztán elindulok a kassza felé. A vállam felett hátra pillantva látom, hogy válogat, és egy előre összetekert és fogott kötelet választ, én pedig nem tudom megállni mosoly nélkül. Választok egy vihargyújtót, és az általa választott kötél is a pultra kerül. Szemem sarkából pillantok rá, találkozik a pillantásunk, de igyekszem elrejteni az arcomra kerülő mosolyt, mielőtt a kasszás furán kezd el nézni ránk, de igazából láthatóan rohadtul unja az életét és csak azt akarja, hogy minél gyorsabban távozzunk innen a francba. Szóval fizetek, és már megyünk is. Oda kint még rá kérdezek, hogy van-e kedve még egy megállót beiktatni, és természetesen számítok arra, hogy benne van. Nem sietünk, ő maga mondta. Elmondom, merre kell menni, aztán motorra szállunk. Habár nincs szükség az iránymutatásomra, azért még is kiélvezem combjai érintését. Elmosolyodok a sisak alatt, amikor megsimítja a kezem, és elindulunk. Három perc alatt ott vagyunk a kis tónál. Ugyan hó takarja, a nádas szépen körül határolja. Leszállva a járgányról rajta hagyjuk a sisakokat, és a közeli padra ülve elkezdem összeállítani az ál-eskünk pecsétjeit. Olyan csomót csinálok, amelyet akár tud állítani szorosabbra, vagy gyengébbre, és így le is tudja venni, amikor csak akarja. Pont emiatt nem annyira egyszerű, mint ha csak megcsomóznám egy sima tengerészcsomóval, de nem baj. Nem érzem, hogy nézne, inkább talán a kezeim figyeli, de most kivételesen nem nézek rá. Amikor a kezét kérem, a szavaira elvigyorodom. - Nem most fogom magam meggondolni. - válaszolom rá mosolyogva, és a felém nyújtott kezére kötöm a kisebb horgonyt. Amint meg van, ő már lelkesen nyújtja is a kezét a másik félért. Halkan elnevetem magam ezen, természetesen oda adom neki a nagyobb horgonyt a nagyobb kötéllel, és a kezemet is oda nyújtom neki. Én viszont most már őt nézem. A hidegtől kipirult arcát, a csillogó szemeket, a folyamatosan mosolyra húzott ajkakat. Gyönyörködök benne, abban, hogy milyen jól áll neki a havas táj, a háttér. Amint kész van, szavai mellett felpillant rám, és én mélyet, szerelmeset sóhajtok, míg a szemeit fürkészem. Ismét érzem azt a melegséget a mellkasomban, amelynek az életemet köszönhetem több fronton is. - Soha nem akarnálak letagadni. Tudod... akkor akartam neked ilyesmit adni, amikor megesküdtem neked, hogy nem hagylak hátra, bármi is lesz. Sajnos akkor megakadályoztak abban, hogy ezt megtegyem, de örülök, hogy most bepótoltuk. - mosolygok rá melegen, megfogva hideg kezeit az enyéim közé fogom, egyrészt mert jó érzés, másrészt azért, hogy melegítsem. Oda hajolva hozzá halkan szusszanok egyet, mert a szívemen ülő meleg érzés szinte elveszi a levegőt tőlem. - Szeretlek. - suttogom ajkára, mielőtt egy lágy csókot adnék rá.
Vendég —
Axel&& Aviva
A plázában már nyoma sincs bennem azoknak a pillanatoknak, amelyek azelőtt ültek a fejemre, hogy elhagytuk a lakást. Szerencsére bőven van, ami kiragadjon az emlékek súlya alól, és ez azután is csak egyre erőteljesebbé válik, hogy többször is sikerül megnevettetnie a Hello Kitty kívánalmaival és a szempillái rebegtetésével. Először akkor érzem, amikor eszembe jut a magam is meglepetése, aztán pedig akkor, amikor Axel is visszaér a találkahelyre és rám mosolyog. Elárulom neki, hogy a telefon sajnos sem Hello Kittys, sem rózsaszín nem lett, de a magára öltött szomorú arckifejezésén hamarabb nevetem el magam, mint ő. Vidáman karolom át, a fejemre adott csók megmelengeti a lelkem, és a motorhoz érve még arra is viszonylagos engedélyt adok, hogy navigátorként a combjaimat fogdossa majd, de azért figyelmeztetem, hogy jobb lesz, ha óvatosan csinálja. – És a combom belső részéről is tartsd távol magad, ha lehet – sandítok fel rá a szemem sarkából, vigyorral az arcomon. Nagyon jól tudom, hogy azok az ujjak ördögien tudnának játszani még a nadrágomon keresztül is, ha akarná, és még ha tudom is, hogy nem szórakozna ilyesmivel, nem szalaszthatok el egyetlen pillanatot sem, amikor egy kicsit húzhatom az agyát. Elindulunk, célba veszem a skøyeni pályaudvart, és miután kikeveredtünk a sűrűbb belvárosi forgalomból, még azt is megengedem magamnak, hogy egy kicsit csak úgy élvezzem, ahogy a tengerpart mentén haladunk a motorral. Amikor már közeledünk, megérzem Axel tenyereit a combjaimra simulni és nem tudok nem mosolyogni a sisak takarásában. A kezei kellemesen melegítik a bőrömet, elűzve a menetszél hűvösét, a finom érintéssel átmelegítve a lelkemet is. A körforgalmaknál és az utána levő kereszteződéseknél követem az iránymutatását, amikor pedig az egyik utca végén meglátom egy tengerészeti bolt emblémáját, már sejtem, hogy megérkeztünk. Megállok a motorral, és miután Axel leszállt, én is követem, lehúzva a sisakot is. Már az első kérdésére rávágnám, hogy igen, de amikor látom, hogy közelebb hajol, ráadásul olyan vigyorral, már előre félek. Szavaira felcsillannak a szemeim, beleharapok az alsóajkamba és látványosan elgondolkozom. – Nem hagynám ki – felelem sejtelmesen, olyan mosollyal, mint aki nem (csak) az ál-házasságot megpecsételő karkötőben gondolkozik. Követem őt be a boltba, majd köszönés után megyek is utána a megfelelő sorokhoz - könnyű annak, aki átlát a polcok felett. Kis mosollyal az arcomon nézem, ahogy választ és vág magának egy fekete kötélből, aztán amikor rám pillant, közelebb lépek hozzá és a vékonyabb kötelekhez. Aztán megint úgy kérdez, hogy a tekintetem rávillan a kötelekről, de az én mosolyom sem marad el sokkal az övé mögött - még nem vagyok szende szűz. – Remélem, ezeket nehéz elszakítani – jegyzem meg még egy kicsit őt figyelve a szemem sarkából, de aztán visszafordulok a vékony kötelek felé, még ha a mosolyomat nem is tudom eltüntetni az arcomról. Próbálok koncentrálni, és nem hagyni, hogy a figyelmem teljesen elterelődjön a tegnap este emlékei felé, és végül találok is egy tökéleteset. Először sima feketének tűnik, de ahogy felemelem és ráesik a fény, látom, hogy egy kevés lila szín is játszik benne, nem csak fekete színből lett összefonva. Rögtön eszembe jut, hogy állítása szerint a lila a kedvenc színe, és ez, párosítva az általa választott sima feketével, egészen tökéletes választásnak tűnik. Mosolyogva bökök rá, felpillantva Axelre, aztán hagyom, hogy felemelje a kezem és a csuklómat vizsgálgassa. Ahogy hátrébb csúszik a kabátom ujja, tökéletesen látom a tegnap este nyomait a bőrömön, de megállom megjegyzés nélkül, épp csak a torkom köszörülöm meg, miközben veszettül mosolygok. Miután levágta a kellő méretet, megint megjelenik az arcán az a mosoly, és itt már nagyon nem egyszerű nem elkalandoznom, főleg azután, amit mond. Lassan mosolyodom el, a szemeim rosszcsont módon csillannak meg, de csak bólintok, és hagyom a pulthoz lépni. Kiszúrom a polcokon az előre csomagolt köteleket, és találomra kiválasztok egy sima feketét, ami egy kicsit vastagabb, mint amilyet az előbb választottam, és a felirat szerint egy méter hosszú a köteg. Nem túl nagy maga a köteg, de nem is kevés a hossza. Elégedetten mosolyodom el, úgyis le kell tesztelni, ezek mennyire lesznek ellenállók velem szemben, ha elvesztem a fejem, és ha ez is fogyó eszköz lesz, mint a selyem... akkor nem árt, ha van tartalék. Ezzel a kezemben követem Axelt a pulthoz és teszem le a másik két kötél - és már egy gyújtó - mellé, de csak a szemem sarkából pillantok fel rá egy sokatmondó kis mosollyal a szám sarkában. Miután mindennel megvagyunk, visszamegyünk a motorhoz, és amikor megszólal, mosolyogva nézek fel rá, bár ez a mosoly már inkább kíváncsi. Tudom, hogy forgat valamit a fejében, ha így kérdezi, és igazából van időnk, szóval nincs is okom nemet mondani. – Benne vagyok – bólintok mosolyogva, aztán felülök a motorra, magamra húzom a sisakot és megvárom őt is. Értőn bólogatok az iránymutatásra, és indítom a motort. Amikor újra megérzem a tenyereit a combomon, elmosolyodom, bal kezemmel az övéhez nyúlok, csak egy pillanatra simítva ujjaimat az övéire, mielőtt visszatenném azt a kormányra és ténylegesen elindulnánk. A szavainak megfelelően követem az útvonalat, és hamarosan látom is előttünk kirajzolódni azt a bizonyos parkot. Már közeledve is gyönyörködöm egy kicsit a tájban, nem is teszem le nagyon messze a motort, a padoknál is meg tudok vele állni, így elég közel is leszünk hozzá. Miután Axel leszállt, én is így teszek, hozzá hasonlóan a motoron hagyva a sisakomat, aztán követem őt a padhoz. Mosolyogva járatom körbe a tekintetem, figyelve a hóba burkolózó, fehér tájat, ami akkor is nagyon szép, ha mellette rohadt hideg van. A tekintetem aztán felé kalandozik, somolyogva figyelem, ahogy elkezdi előkészíteni a kellékeket, gondosan megégetve a kötelek végeit, aztán kitéve a combjaira a beszerzett horgonyokat is. – Most még meggondolhatod magad – jegyzem meg huncut mosollyal, de már nyújtom is felé a kezemet, mintha csak ezzel akarnám jelezni, hogy gondolhatná, de úgysem hagynám. Figyelem, ahogy erősen koncentrálva elkezd ügyködni a kötél gondos megcsomózásán, és bár én magam is nagyon koncentrálok, hogy le tudjam majd utánozni a dolgot, azért egy kicsit érzem magam elkalandozni - de most nem úgy. Tudom, hogy ez az egész csak amolyan játék az új papírjaink mellé, de akkor is érzem, hogy a szívverésem akaratlanul is felgyorsul egy kicsit. Talán csak azért, mert bevallotta, hogy a yachton is gondolt már ilyesmire, de akkor is... jobban érzem a valódiságát, mint amit néhány hamis irat indokolna. Nyelek egyet, de még nem mondok semmit, akkor sem, ha nagyon tetszik, amit csinált, mert nem akarok túl érzelgősnek tűnni, pedig most határozottan érzek magamban valami olyasmit. Csak mosolygok, levakarhatatlanul, és inkább rögtön az ő kezéért nyúlok, hogy hacsak nem állít meg a mozdulatban, még addig utánozhassam le az előző ténykedésért, amíg pontosan emlékszek rá. A memóriám azért elég jó rövidtávon is, és biztosan tenném valami megjegyzést arra vonatkozóan, hogy remélem, nem kérdezi meg a csomó nevét, vagy ilyesmi, de a szívem még mindig gyanúsan hevesen ver, és most nem akarom ilyesmivel elvinni a helyzet valódiságát. – Tessék – nézek elégedetten az alkotásomra, végigfuttatva az ujjaimat a pont olyan szorosra kötött kötélen, ahogy ő is rögzítette az enyémre a horgonyt. – Most már akkor sem fogsz tudni letagadni, ha akarsz. – Tulajdonképpen ekkor nézek fel a szemeibe először, amióta elkezdtem nézni, hogyan csomózza a kezemre a kötéllel a horgonyt, és tudom, hogy még mindig ott van a szemeimben minden érzésem, de nem bánom. Szeretném, hogy lássa, hogy tudja. Lehet, hogy ezzel most "csak" az ál-férjemmé tettem az új irataink érdekében, de nekem annál sokkal többet fog jelenteni ez a horgony a csuklómon.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 77 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 77 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.