“try to hold it underwater but it always survives, then it comes up out of nowhere like an evil surprise
Marius&& Tyra
Hát, mondhatnám, hogy sok mindennel számoltam az ideérkezésem kapcsán, de azzal biztosan nem, hogy Caldwellt találom majd itt, pláne nem egy szál semmiben. Persze hiába is próbálom kifejezni az ellenérzéseimet és a viszolygásomat szavakkal és metakommunikációval egyaránt, ez neki csak felkérés keringőre, de a második környi szorongatás után már úgy döntök, okosabb taktika lesz, ha inkább lefejtem magamról. Biztonságos, nagy ívben emelem fel a kezeimet, hogy biztosan csak a vállához érjek hozzá, annál fogva tolom el, megszabadulva a nemkívánatos érintkezés mindenfajta formájától. Nem hat meg az sem, amikor úgy tesz, mintha épp a lelkébe tiportam volna, elég régóta ismerem már ahhoz, hogy tudjam, mennyire nem érdekli, kedvelem-e vagy sem, örülök-e neki vagy sem. Helt időtlen idők óta a barátomnak tudhatom, ő pedig időtlen idők óta be van épülve Hel hátsó felébe, így általában többször kellett egy levegőt szívnunk, mint szerettem volna, de elvileg úgy volt, hogy ezt most egy ideig - ameddig itt vagyunk Midgardon, addig biztosan - elkerülhetem. Hát, most már nem úgy tűnik. – És erről a királynőd is tud? – kérdezek vissza nyugodtan, felvont szemöldökkel. A királynő szót még akkor sem gúnnyal ejtem ki, ha nevetségesen hangzik, hogy a sajátjaként emlegeti, sosem vitattam el Heltől azt, hogy ő a Helheim úrnője. Nem kerüli el a figyelmem a pillantást, amit a kezemben tartott papírokra vet, és ugyan nem rejtem a hátam mögé a dossziét, nem is teszek semmilyen arra vonatkozó mozdulatot sem, hogy megmutassam neki a tartalmát. Az biztos, hogy nem fogom rábízni az engedélyeket. – Hát ez nagy kár – sóhajtok fel gondterhelten a ruhák hiánya kapcsán, ennek ellenére nem zavartatom magam különösebben. Nem teszek úgy, mintha nem láttam volna még ilyet, de azért deréktájnál lejjebb nem nézek, mert nem kifejezetten érdekel, és a gyönyörködés kifejezés hallatán is csak rámeredek egy hitetlen grimasszal. – Ki nem hagynám a lehetőséget, hogy kiszolgálj – mosolyodom el kedélyesen, aztán helyet foglalok a konyhapult mögött az egyik bárszéken, kényelmesen magam elé helyezve a dossziét. Elmehetnék most azonnal, mivel nem fogom rábízni a papírokat, de rohadtul érdekel, hogy mégis mi a francot keres itt. Jobban, mint a hátsója, hiába fordított hátat. – Én ugyan nem aggódom – vonom fel a szemöldököm. Miért aggódnék? Mindig is szerettem Helheim hangulatát és fényviszonyait, közelebb áll hozzám, mint az asgardi csinnadratta, de az aggódást meghagyom Helnek. Én legfeljebb segítek majd, ha Caldwell elbaszott valamit. – Viszont annál kíváncsibb természet vagyok, ráadásul elég jó a memóriám, és nem emlékszem, hogy Hel említést tett volna az érkezésedről. – Ezúttal én vagyok az, aki látszólag szomorúan lebiggyeszti az alsóajkát, mert hát az is szomorú, ha a tudta nélkül jött ide, meg az is, ha nem tartotta elég fontos tényezőnek az érkezését ahhoz, hogy beszámoljon róla. – Nem kérek bele semmit, köszönöm – rázom meg a fejem, ellenállva a késztetésnek, hogy megjegyzést tegyek mondjuk az arzénra, vagy arra, hogy beleköpni sem muszáj. A következő szavaira aztán elmosolyodom, az utolsó szóra, különösen annak hangsúlyára tekintettel pedig egyenesen felnevetek. – Azt hittem, megtiszteltetés a királynőd helyettesének lenni – billentem kissé oldalra a fejem, az arcvonásait tanulmányozva. – Vagy csak féltékeny vagy, mint az asgardi bulira? – méláztam el a lehetőségen egy kis mosollyal. – Mondjuk, ide legalább beengedtek téged is... – vontam aztán vállat. Ironikus módon a vízforraló is épp ebben a pillanatban pittyent egyet, a szájából felszálló gőz láttán pedig arra gondoltam, hogy kifejezetten vicces lenne, ha Caldwell fülein keresztül is így távozna a feszültség. – Azt hiszem, felforrt a víz a teához – emlékeztettem szélesen mosolyogva, a háta mögé bökve, ha esetleg nem vette volna észre. Talán jó lesz, ha figyelek, hogy tényleg ne köpjön bele.
Elvigyorodva szorongattam meg az istennőt még egyszer, csak azért is, amikor kifejezte nem tetszését a dologgal kapcsolatban. Mindig is jókedvre derített, amikor éppen piszkálhattam vagy borsot törhettem Nott orra alá, főleg, amikor sikerült azt a szokásos savanyú arcát kicsit megváltoztatnom. Nem tudom éppenséggel mi volt a nyűgje, ami miatt ilyen rémesen unalmas volt, de különösebben nem érdekelt annyira, hogy rá is kérdezzek. Na meg nem éppen én voltam az a személy, akinek valószínűleg kiöntötte volna a szívét, szóval nem is törtem magam rajta. Bár már csak a dráma miatt meghallgattam volna, az is igaz. Lebiggyesztem a számat, amikor végül sikerül kibontakoznia az ölelésemből, és válaszol a feltett kérdésemre. Úgy teszek, mint akit bánt a hangvétele vagy az egyértelmű jele annak, hogy nem igazán örül annak, hogy lát engem. Igazából Hel véleményén kívül senki más nem érdekel, így nem számít az sem, hogy Nott igazából kedvel-e vagy nem. Amióta Hel szolgája lettem, úgy érzem, hogy talán Nott áll hozzám a legközelebb az összes többi csicska közül, aki a királynőm sarkában liheg, de ez sem számított éppenséggel sokat. - Ami a királynőmé, azaz enyém is – mondom egy széles vigyorral és beljebb tessékelem őt a lakásba. Szemeim egy pillanatra levillannak a kezében tartott iratmappára, majd visszavezetem az arcára őket. – Még nem jött meg a rendelésem, ami a ruhát illeti – válaszolok neki könnyedén, ahogy bevezetem a konyhába. – Úgyhogy nem kell aggódnod, mert még gyönyörködhetsz eme felhúzott emberi testben addig! Teát? – érdeklődöm, mert úgy határozok, hogy egyelőre kedves leszek és hajlandó kiszolgálni. Érdekel, hogy mit hozott. Nekilátok újra felforralni a vizet, majd válogatok Hel nem éppen részletes tea ízei között, miközben hátat fordítok az istennőnek és hagyom, hogy megcsodálja tökéletesre konstruált hátsómat. – Ah! – legyintek egy kézzel. – Helheim el van intézve, nem kell aggódnod miatta! Amúgy sem a te dolgod – teszem hozzá mormogva az orrom alatt. – Cukor? – kérdezem hangosabban, felhőtlen hangon. – Citrom? – Amint megkapom a kedvelt szokásokra a választ visszafordulok hozzá és a csípőmet a pultnak támasztom, a kezeimet pedig karba fonom a mellkasom előtt. – És hát csatlakoztam hozzátok én is, itt fent Midgardon. Csaknem hagyhatom, hogy ti ketten itt elparádézzatok, miközben én lent poshadok a retkes lelkek között. Megint… - mondom mélyebb hangon, sötétebb pillantással.
Vendég —
“try to hold it underwater but it always survives, then it comes up out of nowhere like an evil surprise
Marius&& Tyra
Leparkoltam az autóval a bejárón, kicsit távolabb a bejárattól, aztán mielőtt kiszálltam volna, még a telefonomra pillantottam. Hel azóta sem hívott vissza, de csak vállat vontam. Tegnap este megüzentem neki, hogy megvannak a papírok - még mielőtt elindultam volna arról a felemelő találkozóról a malacszemű, -képű, -ujjú fickóval -, és megbeszéltük, hogy valamikor délelőtt át is hozom őket, de ha dolga van, hát dolga van. Nem zavartattam magam, haza már nem mentem volna, úgy voltam vele, hogy legfeljebb megvárom itt, hacsak nem itthon foglalja le valaki vagy valami, amitől beengedni még be tud majd. Úgyis számolnom kellett vele amiatt a faszfej miatt, mármint ha számolásnak vehetjük azt, hogy én panaszkodni fogok, ő meg fennhangon kinevet. Felmarkoltam a papírokat az anyósülésről, a táskámmal együtt, aztán kiszálltam, bezártam magam mögött a kocsit és az ajtóhoz baktattam. Már csukott szemmel is tudtam volna az utat, a lábaimat automatikusan pakoltam egymás után és a kezem is ilyen mozdulattal emelkedett fel, hogy a szokásos három koppantás erejéig találkozzanak az ujjaim az ajtóval. Furcsa volt, hogy nem hallottam a túloldalon a cipősarkak koppanását, miközben a kilincs már lenyomódott, de nem tulajdonítottam neki elég jelentőséget. Sajnos. Az egy dolog, hogy a felhangzó túlontúl lelkes helló még véletlenül sem emlékeztetett nemhogy Hel hangjára, de úgy egyáltalán női hangra sem, az meg egy másik kérdés lett volna, hogy ki enged meg magának olyasféle arcátlanságot, hogy úgy üdvözöljön itt, mintha övé lenne a ház, de aztán kirajzolódott előttem egy túlontúl ismerős alak, és hirtelen minden világossá vált. Sajnos. – Caldwell? – vontam össze a szemöldököm gyanakodva, bár nehéz volt eldönteni, hogy ez, vagy a meglepett szemöldökfelvonás lesz-e végül a győztes. Én ugyan feleannyira sem mértem végig, mint ahogy ő mustrált engem, de az azért meglepett, hogy miért nincs rajta a felső... de nem biztos, hogy jó ötlet volt lejjebb nézni. Nem mintha prűd lennék, vagy ilyesmi, de vannak dolgok az életben, amit az ember nem akar látni. Soha. – Mi a... – És mielőtt még befejezhettem volna a kérdést, már körém is fonta a karjait, úgy ölelve magához, mintha legalábbis jó ismerősök lennénk, vagy, mondjuk, nem lenne tök pucér. – Ó, baszd meg, Caldwell – nyögtem fel elkínzottan, összeszorított szemekkel, úgy tartva el tőle a kezeimet, mintha attól félnék, hogy olyan dolgokhoz érek, amihez nem kellene. Azt hiszem, féltem is. Meg sem próbáltam úgy tenni, mint aki örül a viszontlátásnak, de az határozottan jól esett, hogy elengedett, még ha így nem is volt már olyan sok kedvem átlépni a küszöböt. Mégis megtettem, mert ettől még - vagy inkább pont azért, mert itt volt - azt gyanítottam, Hel is itthon van. – Hát, nem is hozzád – vontam fel a szemöldököm jelentőségteljesen. – Még ha feltűnően otthon is érzed magad itt. Nem akarsz felvenni valamit? – próbálkoztam, bár úgy sejtettem, ettől talán csak még kevesebb kedve lesz majd felöltözni. – Mit keresel itt egyáltalán? Nem neked kellene Helheimra vigyáznod? – méregettem tovább, ismét gyanakodva, bár szigorúan nem néztem sokkal lejjebb az arcánál, mert egyszer is elég volt olyat látnom, amire nem voltam kíváncsi.
Elégedetten sóhajtottam egyet, ahogy az ablak előtt állva, kezemben egy csésze kávéval, kinéztem a külvilágra. Alig pár órája érkeztem, de nem volt olyan nehéz megtalálnom ezt a helyet, mint ahogyan azt hittem. Feltörni meg még könnyebb volt, hogy aztán bejutva Hel lakásába végre rendbe szedjem magam. Nem éppen kellemes az utazás az Alvilágból idefelé, de most már ez nem számít. Üdén és frissen léptem ki a zuhany alól nemrég, miután órák hosszat áztattam magam ott. Igazán jól esett elgémberedett nem teljesen emberi végtagjaimnak. Midgard akármennyire is hasonlított bizonyos aspektusaiban Helheimre mégis sok mindenben más volt… a létezés… is másmilyen volt, mint itt. Még ha ugyanazt a testet hordtam odalent is, mint amit idehoztam. Végigsimítottam a hajamon, amit nemrég állítottam be. Ezenkívül azonban teljesen meztelen voltam, és míg ez nemigazán zavart királynőm lakhelyén, már kezdtem bosszankodni, hogy hol marad ilyen sokáig a ruha, amit rendeltem. Addig viszont nem veszekedtem törülközővel vagy ilyenek, amúgy is szerettem csak így lazán megszáradni a levegőn. Mostanra ezen már jócskán túl vagyunk, ezért is készítettem magamnak egy frissítő nedűt, amit itt úgy hívtak az emberek, hogy kávé, Hel cuccait használva. Kár volt, hogy a ruháit nem használhattam ilyen könnyedén, na meg amúgy is jobban álltak ő rajta. Ez a gondolat viszont elindított bennem valamit. Kiszürcsöltem az utolsó kortyokat is a csészéből, majd visszalépve az étkező asztalhoz, lehelyeztem azt a csészealjba. Jókedvűen fütyörészve indultam aztán felfedező útra. Bár már tudtam, hogy a hálószoba hol van, ahonnan nyílt a fürdő, amivel ugye már igencsak jól megismerkedtem… most valami egészen más érdekelt. Addig nem álltam meg, amíg Hel ruhásszekrénye előtt nem voltam. Végighúztam ujjaimat a szépen megmunkált bútoron, majd egy nagy lendülettel kinyitottam azt. - Nézzük csak! – mondtam lelkesen. A pillantásom végigfutott a megannyi felakasztott és összehajtott ruhadarabon, de egyik sem keltette fel igazán az érdeklődésemet. Aztán tekintetem megtalálta, amit kerestem: a fehérneműs fiókot. Leguggoltam elé, és úgy húztam ki, mint talán a régi szép időmben azok, akik kincsre vagy aranyra leltek. Egy vigyorral túrtam a különböző mintájú, szövetű és szabású kelmék közé. Kihúztam egy tangát, aminek széle csipkézett volt, és a hátsó részen egy piros masni díszelgett. - Mmm… - mormoltam, ahogy az arcom elé emeltem. Már éppen egy mélyet szippantottam volna belőle, még ha tudtam is, hogy ezen úgy sem fogom megérezni Hel illatát… amikor is megzavartak. Kopp. Kopp. Kopp. Durva ajtó kopogás verte fel az eddigi idilli csendet a lakásban, mire egy sóhaj szakadt fel belőlem. Ez azonban nem azaz elégedett exhaláció volt, mint amit az ablak előtt engedtem el, mint inkább lemondó. - Visszatérek még – suttogtam a bugyik és melltartók csodás sokaságához, majd egy hirtelen mozdulattal bezártam a fiókot. Pillanatokkal később az ajtóban állva egy kellemes, lehengerlő mosolyt varázsoltam magamra, ami tudtam, hogy képes minden halandót megbabonázni. Ettől függetlenül persze reménykedtem benne, hogy a futár, aki hozza majd nekem a ruhákat és a túloldalon vár a fogadásra egy cukorpofa lesz. Feltéptem az ajtót. - Helllllllóóó…óóó…ó... – szemeim összekapcsolódtak az unott pillantással és mosolyom egy pillanat alatt lezuhant az arcomról – ó… csak te vagy az – mondtam miközben hosszan végignéztem Nott alacsony, nőies alakján, mielőtt sötét íriszeim visszatértek volna az övéihez. Egy pillanattal később ismét vigyorogva előre léptem. – Ahh, Nooott! Úgy örülök, hogy látlak! – öleltem magamhoz boldogan, szinte teljesen elfelejtkezve arról, hogy nem vagyok éppen illedelmes felszerelésben. Szinte. – Gyere! Gyere csak beljebb! – tessékeltem aztán be az istennőt, hátára téve a kezemet. – Helhez jöttél?
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 65 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 65 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.